Nieuw op school INFOKRANT OKTOBER 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw op school INFOKRANT OKTOBER 2018"

Transcriptie

1 INFOKRANT OKTOBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/ adres: info@olvoheist.be website: Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool Roezemoes in Zeebrugge, mocht ik op 3 september hier in OLVO starten als nieuwe directeur. Om het wat spannend te maken mocht ik letterlijk uit de koffer op het podium komen. Ook al was ik de laatste 8 jaar reeds directeur, het veranderen van school brengt toch heel wat nieuwigheden met zich mee. Een groot team van mensen die voor en achter de schermen druk in de weer zijn om alles te organiseren. Zoveel nieuwe gezichtjes van jongens en meisjes die hier elke dag naar school komen. Ook op de infoavonden is het fijn om de mama's en papa's te leren kennen. De eerste maand zit er bijna op. Ken ik al alle namen? Neen hoor, maar daarom kom ik jullie graag tegen in de gang, op de speelplaats, in de klas, tijdens een activiteit,... Een spontane goedemorgen, goedemiddag en tot morgen zorgen ervoor dat we elkaar snel zullen leren kennen. Ik heb alvast een heel goed gevoel en voel me al heel erg thuis bij jullie. Ik denk dat ik hier wel even blijf! Lieve groeten, mevrouw Heidi, directeur.

2 Jaarthema Move out of the box Beste ouders, beste kinderen Vertelde je kleuter over wortel, tomaat en beukennoot? Dat waren onze kleuterleidsters die voor alle kleutertjes een toneeltje speelden waarin het nieuwe jaarthema werd voorgesteld. Grappig, maar soms ook heel serieus leerden zij de kinderen hoe zij op een goede manier bewegen. Foto s vind je op de website.

3 Evenement Move out of the box Supporter je mee? DWARS door Heist vrijdag 26 oktober 18 vanaf 14u. Doe je met ons mee? Op vrijdagnamiddag 26 oktober organiseren wij met onze school een loopevenement. Hiervoor zijn wij op zoek naar medewerkers (ouders of grootouders). Wil jij seingever zijn bij een kruispunt (1 plaats) of een loopgroep begeleiden (lopend of met de fiets), stuur dan een mailtje naar juf Els via of

4 Deze maand in de kijker Elke maand staat er een leerlingengroep in de kijker. Deze keer zijn dat de kinderen van het 2 de leerjaar SPORTDAG Vrijdag 14/09 gingen het eerste en tweede leerjaar op sportdag naar de Molenhoek in Westkapelle. Daar konden ze proeven van vier verschillende sporten. Tijdens de basketsessie lag de nadruk vooral op het leren dribbelen. Dit werd ingeoefend met diverse tikspelletjes. Er werd een spel gespeeld als afsluiter waarbij de kinderen bekers konden verdienen. Het was erg spannend, maar de laatste opdracht zorgde voor een duidelijke winnaar, want daarbij konden ze 10 bekers verdienen! De spieren werden opgewarmd en de beentjes werden losgegooid tijdens de danssessie. Er werd een spel gespeeld dat ons deed denken aan een mengelmoesje van 1, 2, 3 piano en de stoelendans. Mooi om de kinderen schaamteloos te zien losgaan op de groovy beats van juf Hanne. Daarna leerden we in een mum van tijd een choreografie op Uptown Funk van Bruno Mars. Als u het nummer thuis opzet, zullen ze ongetwijfeld nog eens hun danskwaliteiten laten zien!

5 Kattensprong, streksprong, hurksprong waren slechts enkele vaardigheden die onze sportertjes konden laten zien tijdens de turnsessie. Hilariteit alom bij het ritsen op de airtrack. Er waren er zelfs enkelen die konden vliegen over de mat. De landing was vaak een ietsje minder De vierde sessie was zeker niet de minste: tennis! De kinderen leerden eerst drie manieren om hun bal op te rapen : door erop te slaan met racket; door hem op te scheppen en door hem te knellen tussen voet en racket. Het balgevoel werd aangewakkerd door per twee te kaatsen en te vangen met de rackets. Eénmaal dit bij de meesten leek te lukken, werd er algauw overgegaan naar spelen naar mekaar! Dit vonden ze natuurlijk het allerleukst. Dat de ballen ongecontroleerd in het rond vlogen, dat leek hen niet te deren. Na die vier sportsessies, zat de voormiddag erop en aten we onze picknick op aan het basketterrein. Juf Stefanie arriveerde met twee zakken vol kiwiballen. Die waren snel uitverkocht en de kinderen kon even vrij spelen. Ondertussen namen de juffen het middagspel door met de turnjuf. Tussendoor keken we argwanend naar de grijze wolken, terwijl we toch allemaal onze jas nog net een ietsje meer probeerden dicht te ritsen. Er werd gefloten. De vier klassen werden in drie gemengde groepen verdeeld: de rode, de groene en de blauwe. Ineens stond mevrouw Heidi ook tussen de kinderen en.ze bracht het zonnetje mee! Per groep werd een kamp uitgekozen. Daar kreeg ieder kindje een kaart. Daarop stond ofwel een ridder, ofwel een prinses, ofwel een draak. Ze moesten kindjes van de andere groepen aantikken en dan de kaarten vergelijken: de ridder wint van de draak, de draak wint van de prinses en de prinses wint van de ridder. Die arme stakker wordt betoverd door haar charmes We speelden het spel drie keer en het mooie was: iedere groep heeft éénmaal gewonnen. Het was een TOPDAG!

6 Reken Maar! In de rekenles wordt de leerstof van het eerste leerjaar volop herhaald. Er werd echter al in de eerste week iets nieuws aangeleerd. Daarbij leerden ze de begrippen Tientallen en Eenheden. Waarbij ze hoeveelheden moeten structureren in groepjes van 10 en vervolgens de losse tellen. In het eerste leerjaar wordt met een rekendoos gewerkt met rode en blauwe blokjes. In het tweede leerjaar werken we met groene staven (de tientallen) en gele blokjes (de eenheden). Dit is een belangrijke basis voor de verdere leerstof gedurende dit schooljaar. Er wordt dit schooljaar ook met een nieuwe rekenmethode gewerkt: Reken Maar! Iedere blok begint met een instaples en een verhaal. De lesjes zijn doorspekt met veel motiverende opdrachten. Ze worden ook uitgedaagd om goed samen te werken. Een vaardigheid die we heel belangrijk vinden. Wij zijn alvast enthousiast! Stop Motion De kinderen mogen vanaf vrijdag 21/09 een Playmobilfiguurtje en enkele attributen meebrengen. In groep zullen ze een mini-verhaal moeten verzinnen bij hun materiaal. Met ipads zullen ze foto s nemen van hun tafereeltjes en bij iedere kleine verandering telkens een nieuwe. Uitgangspunt is om een Stop Motionfilmpje te maken. Om u enig idee te geven van hetgeen dit inhoudt, kunt u op onderstaande links klikken. Het is de eerste keer dat we dit uitproberen met het 2 de leerjaar en we vinden het spannend. Het zal in ieder geval een uitdaging worden

7 SCHOOLFOTOGRAFIE Net als vorig schooljaar komt Foto Koch op school foto s maken van uw kind. Alle foto s worden gemaakt op vrijdag 28 september De foto s van broers en zusjes worden gemaakt vanaf 8.30u. in Ramskapelle en vanaf 11.30u. in Heist. In de maand oktober zal elk kind een kaartje krijgen met eigen inloggegevens op de website van foto Koch. Hiermee kunt u een gratis klasfoto bestellen en indien gewenst ook andere foto s. Alles wordt geregeld via de website. Kinderen hoeven geen geld mee te brengen naar school. De foto s worden rechtstreeks thuis bezorgd. Let op! Foto s op het internet. Als ouder mag je binnen de school geen foto s maken van leerlingen, leerkrachten of andere personen. Let ook op het delen van foto s op het internet. Het is aan jou om na te gaan of de personen op de foto hiervoor hun toestemming gegeven hebben.

8 HOTDOGVERKOOP 6 de leerjaar Leren ondernemen. Om de skipassen te betalen voor de komende sneeuwklas, steken de leerlingen en juffen van het 6 de leerjaar de handen uit de mouwen. Eénmaal per maand verkopen zij op donderdagmiddag hotdogs in de eetzaal waarvan de opbrengst gebruikt wordt voor de aankoop van de skipassen. De data vindt u in de kalender en op de schoolwebsite. De maandag en de dinsdag voordien kunnen leerlingen uit andere klassen tijdens de speeltijd hotdogs bestellen en houden de leerlingen van het 6 de leerjaar op een lijst bij wie hoeveel hotdogs bestelde. In de les wiskunde berekenen zij hoeveel stokbroden er nodig zijn, hoeveel worstjes en hoeveel saus. De aankoopprijs wordt vergeleken met de verkoopprijs en de winst wordt berekend. En dan is er de verkoop zelf waarbij hun talent voor organisatie, hygiëne en samenwerking aan bod komt. Leren doen we hier niet alleen tijdens de lesuren.e HET KINDERPARLEMENT Op 17 september kwam het kinderparlement samen. Hierin zetelt van elke klas een klasverantwoordelijke. Zij bespreken samen met juffen Emmy en Pauline de schoolwerking en kunnen hier vragen stellen of advies geven. De klasverantwoordelijken dit jaar zijn: 1A Jounes, 1B Noélie, 2A Korneel, 2B Alex,3A Sébastien, 3B Hayden, 4A Matteo, 4B Jef, 5A Romy, 5B Ferre, 6A Mauro, 6B Emma.

9 Ten voordele van de skipassen KOEKJESVERKOOP 7 / doos Te verkrijgen bij lln van 5 de en 6 de lj of in het secreatariaat (inschrijving nu - levering na de herfstavkantie)

10 Blijft uw kind in de studie na school? STUDIE Zorg dan voor een pennenzakje en wat extra de boekentas. Een leesboek, sudoku, kruiswoordraadsel, OUDERRAAD materiaal in Vorige week hadden we de eerste vergadering van de ouderraad. Jammer genoeg is dit slechts een heel klein groepje ouders meer. Daardoor werd beslist om het dansfeest te annuleren omdat ze met te weinig ouders zijn om dit te organiseren. Ouders die zich toch nog willen engageren, kunnen steeds contact opnemen met de school of met Kurt Maeters (voorzitter). betaal je 1. Op 25 oktober komt de ouderraad samen om pompoensoep te maken voor alle leerlingen en ouders. Deze soep wordt verdeeld op vrijdag 26 oktober, na het loopevenement. Wie een eigen beker meebrengt, krijgt gratis soep. Anders Daarnaast doen zij ook een oproep voor de sinterklaasbingo op 7 december. Wie wil helpen bij de uitwerking en de voorbereiding? Vergadering op 20/11 om 19u op school. Dankjewel aan de helpende ouders op de sportdag!

11 KALENDER maandag 1 oktober Geen school: lokale vrije dag dinsdag 2 oktober Composteren kan je leren voor klas L6A (vm) Zwemmen 2de en 5de leerjaar woensdag 3 oktober Composteren kan je leren voor klas L6B (vm) donderdag 4 oktober Bosuitstap 2 de en 3 de kleuter Composteren kan je leren voor klas L1A (vm) dinsdag 9 oktober Good Cook Kookworkshop voor het 4 de leerjaar Composteren kan je leren voor klas L1B (vm) Zwemmen 1 ste en 6 de leerjaar donderdag 11 oktober Lampionaio, voorstelling voor 2 de en 3 de kleuter om 10u. Infoavond kleuter om 19u. vrijdag 12 oktober Bosuitstap 3 de leerjaar dinsdag 16 oktober Op schoolbezoek naar Spermalie, L6A (VM) De kleine prins, voorstelling voor 1 ste en 2 de leerjaar om 10.30u. Zwemmen 2 de en 5 de leerjaar woensdag 17 oktober Dag van de armoede donderdag 18 oktober Hotdogverkoop 6 de leerjaar Bezoek aan Sincfala voor L3B om 14u. dinsdag 23 oktober Het bos door de ogen van, natuuruitstap voor L4A om 9u. Zwemmen 1 ste en 6 de leerjaar donderdag 25 oktober Bosuitstap voor het 2 de leerjaar Medisch onderzoek op CLB voor L1B vrijdag 26 oktober Loopevenement Dwars door Heist Pompoensoep aan de schoolpoort om 15.30u. (Ouderraad Heist) Herfstvakantie t.e.m. zondag 4 november

INFOKRANT OKTOBER 2017

INFOKRANT OKTOBER 2017 Beste ouders, beste kinderen Zet je in beweging! Een hele dag stilzitten op een bankje is niets voor ons. Bewegen willen wij! Tijdens de lessen, tussen de lessen, op de speelplaats, thuis, Een gezonde

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

De maand november vloog voorbij. Vele leerrijke activiteiten vulden onze dagen.

De maand november vloog voorbij. Vele leerrijke activiteiten vulden onze dagen. INFOKRANT DECEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be Beste

Nadere informatie

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19 INFOKRANT Einde schooljaar 18-19 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be

Nadere informatie

INFOKRANT NOVEMBER 2017

INFOKRANT NOVEMBER 2017 INFOKRANT NOVEMBER 2017 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be JAARTHEMA

Nadere informatie

Kwaliteitszorg INFOKRANT FEBRUARI 2019

Kwaliteitszorg INFOKRANT FEBRUARI 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, INFOKRANT FEBRUARI 2019 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek

Tevredenheidsonderzoek Fladderkrant maart 2019 Tevredenheidsonderzoek Beste ouders, Graag wil ik u danken voor het invullen van het tevredenheidsonderzoek van onze school. Dit is voor ons een belangrijk gegeven in de verbetering

Nadere informatie

De laatste maand van het schooljaar

De laatste maand van het schooljaar INFOKRANT JUNI 2019 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De laatste

Nadere informatie

Ieder kind telt. Samen, anders en gelijk INFOKRANT NOVEMBER 2016

Ieder kind telt. Samen, anders en gelijk INFOKRANT NOVEMBER 2016 INFOKRANT NOVEMBER 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

INFOKRANT NOVEMBER 2015

INFOKRANT NOVEMBER 2015 INFOKRANT NOVEMBER 2015 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders

Nadere informatie

September gaf ons een zonnige, vrolijke start van het nieuwe schooljaar. De kinderen voelen zich al goed thuis in hun nieuwe klas.

September gaf ons een zonnige, vrolijke start van het nieuwe schooljaar. De kinderen voelen zich al goed thuis in hun nieuwe klas. INFOKRANT OKTOBER 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF kerst 2018

NIEUWSBRIEF kerst 2018 NIEUWSBRIEF kerst 2018 Onderwijs op maat Eerste kleuterklas Juf Chloë Opsomer zal vanaf januari de eerste kleuters in de Nijntjesklas begeleiden op dinsdag. Zo kunnen de kinderen van het geboortejaar 2015

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie :

Afspraken omtrent Agenda oktober fotografie : MARKEGEM Agenda oktober donderdag 5 oktober : dag van de leerkracht! vrijdag 6 oktober : pedagogische studiedag : GEEN SCHOOL! maandag 9 oktober : vrije dag : GEEN SCHOOL! vrijdag 13 oktober nm : fietscontrole

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie!

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie! Fladderkrant einde schooljaar 18-19 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Prettige vakantie! de vakantie staat voor de deur. Het jaartje is voorbij gevlogen, vol leuke activiteiten en uitstappen, boeiende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De laatste dagen van de maand september staan al voor de deur. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug, maar kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen mag.

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

Curieuzeneuze krantje

Curieuzeneuze krantje SCHOOLKRANT basisschool Sint-Lucia Jaargang 1, nr. 1 oktober 2017 Curieuzeneuze krantje Dag beste lezer(es), Wij stellen U vandaag zeer trots de eerste editie van onze schoolkrant Het Curieuzeneuze krantje

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

Klasnieuws week 32. Wat heb je nodig? - Lege fles - Trechter (best 2) - 1 zakje bakpoeder - Azijn (+/- 100 ml) - 1 ballon

Klasnieuws week 32. Wat heb je nodig? - Lege fles - Trechter (best 2) - 1 zakje bakpoeder - Azijn (+/- 100 ml) - 1 ballon Klasnieuws week 32 Maandag bracht ik een techniekkoffer mee. Deze had doosje met verschillende proefjes met water. Er zaten 4 waterproefjes in die we konden uitproberen. Per groepje mochten ze er 1 (en

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

INFOKRANT JANUARI 2016

INFOKRANT JANUARI 2016 INFOKRANT JANUARI 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- Afscheid juf Lieve SCHOOLNIEUWS In de lagere school moeten we na een jarenlange fijne en succesvolle samenwerking afscheid nemen van juf Lieve. We hebben ervoor gekozen jullie

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook.

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook. NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER KLIMMUUR LOOPBRUG jaargang 13 krokusvakantie Beste ouders, De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

De Klimopper. 3de kleuters ontdekken de ipads in de klas. Woordje directeur : Onze Klimopper is terug.

De Klimopper. 3de kleuters ontdekken de ipads in de klas. Woordje directeur : Onze Klimopper is terug. De Klimopper Jaargang 1 nr 2 Woordje directeur : Onze Klimopper is terug. Het krantje geeft een beeld van een aantal activiteiten uit onze tweede trimester. In deze laatste trimester pakken we buiten een

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. januari Geen school op maandag 4 februari. Pannenkoeken (vrijdag 01 februari)

SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019. januari Geen school op maandag 4 februari. Pannenkoeken (vrijdag 01 februari) SBS De Katersberg Schooljaar 2018/2019 januari 2019 Geen school op maandag 4 februari We herinneren eraan dat er op maandag 4 februari een facultatieve verlofdag is. Die dag is er geen school en ook geen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Agenda december 2017 Vrijdag 1 december Dinsdag 5 december Donderdag 7 december

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017 FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 oktober 2017 Deze week forum door de klas van Phoebe Opgelet: woensdag 11 oktober = pedagogische studiedag, geen school dus die dag

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

INFOKRANT DECEMBER Wij danken hierbij graag de vrijwilligers die ons hierbij helpen!

INFOKRANT DECEMBER Wij danken hierbij graag de vrijwilligers die ons hierbij helpen! INFOKRANT DECEMBER 2016 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders,

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart - april

Nieuwsbrief Maart - april Nieuwsbrief Maart - april Zeg haasje, zeg haasje, wat doe jij in het bos? Ik verf daar al mijn eitjes en droog ze op het mos! Ik kleur ze zo prachtig met rood, geel en blauw. Want het is bijna paasfeest,

Nadere informatie

DANK U- MERCI- THANK YOU- DANKE- GRACIAS- GRAZIE

DANK U- MERCI- THANK YOU- DANKE- GRACIAS- GRAZIE Schooljaar 2015-2016 nr. 8 30 juni 2016 Beste ouders en kinderen deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Een nieuwe weg Op woensdag 22 juni namen we feestelijk

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 21 april 2017

Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Wat was het weer een feest vrijdag 21 april: De Koningsspelen!! Binnenkort Van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei zijn alle kinderen vrij. Dan hebben we 2 weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit...

September Op vrijdag bent u s morgens van harte welkom op onze speelplaats! Voor onze nieuwelingen rollen wij zelfs de rode loper uit... September 2017 Vr 1 Begin van het nieuwe schooljaar 215 leerlingen stappen onze schoolpoort binnen ( 107 jongens 108 meisjes). 14 gemotiveerde, enthousiaste leerkrachten begeleiden deze bonte groep! Aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Gemeentelijke Basisschool t Dreefke Kapelweg 2-2328 Meersel-Dreef Tel 03/ 315 80 53 fax 03/ 313 83 29 GSM 0476/ 89 66 26 info@dreefke.be - www.dreefke.be Nieuwsbrief september 2017 Vrijdag 1 Zaterdag 2

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 Schooljaar 2014-2015 Om te beginnen De eerste schooldag van dit schooljaar ligt al een tijdje achter ons en we hopen dat alle kinderen goed gestart

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen nieuwsbrief - Woensdag 25/10 grootouderdag - Donderdag 26/10 oudercontact lager - Vrijdag 27/10 Halloweenfuif - Herfstvakantie 30/10 tot 3/11 (betaalde opvang voorzien op ma 30/10, di 31/10 en vrij 3/11)

Nadere informatie

Echo april mei - juni 2016

Echo april mei - juni 2016 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo april mei - juni 2016 Beste ouders

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Gemeentelijke Basisschool t Dreefke Kapelweg 2-2328 Meersel-Dreef Tel 03/ 315 80 53 fax 03/ 313 83 29 GSM 0476/ 89 66 26 info@dreefke.be - www.dreefke.be 1. Kalender september Zaterdag 1 Nieuwsbrief september

Nadere informatie

VBS Westkapelle - Duinbergen

VBS Westkapelle - Duinbergen VBS Westkapelle - Duinbergen Nieuwsbrief winter Page 1 We zijn er opnieuw klaar voor! Beste ouders, De vakantie zit er bijna op, hopelijk genoot iedereen van een deugddoende tijd met familie en vrienden

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 26 t.e.m. donderdag 29 juni 2017

FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 26 t.e.m. donderdag 29 juni 2017 FRIGODOCS De komende week in vliegervlucht Maandag 26 t.e.m. donderdag 29 juni 2017 Donderdag om 15u30 eindforum door de leerkrachten. Opfrissing leraarskamer Wie wil helpen tijdens de eerste week van

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Maart 2016 Inhoud P1: Paasvakantie P2: Techno-Trailer P3: Jeugdboekenweek - Bib

Nadere informatie

Nieuwsbrief april. Nieuws uit de schoolwerking. Sint-Gregoriuscollege

Nieuwsbrief april. Nieuws uit de schoolwerking. Sint-Gregoriuscollege Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief april Na de workshops organiseren we opnieuw een heerlijke barbecue. Inschrijven is tot en met woensdag 8 mei mogelijk. In de namiddag gaat er vanaf 14u30 een vrij podium

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Een nieuw schooljaar Welkom nieuwe peuter, kleuter, nieuwe leerling, Welkom nieuwe juf, Welkom nieuwe turnmeester, Welkom nieuwe ouder, Welkom nieuwe grootouder, Welkom jullie

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

FEEST FEEST FEEST FEEST INFOKRANT MAART 2019

FEEST FEEST FEEST FEEST INFOKRANT MAART 2019 FEEST FEEST FEEST FEEST INFOKRANT MAART 2019 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 10/ In deze nieuwsbrief: Paasontbijt in de Burgstraat. Paasontbijt in de Burgstraat! Paasvakantie tijd voor rapport

NIEUWSBRIEF april 10/ In deze nieuwsbrief: Paasontbijt in de Burgstraat. Paasontbijt in de Burgstraat! Paasvakantie tijd voor rapport NIEUWSBRIEF april 10/ 2018-19 Paasontbijt in de Burgstraat! Het is en blijft een traditie Vrijdag voor de paasvakantie trakteert onze Ouderraad al onze leerlingen op een heerlijk paasontbijt. Er staan

Nadere informatie

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Een helpende hand! Mos: Dikke truien. Actie: Wij komen op tijd. Blij dat je op tijd bent Activiteitenkalender kleuters - Woensdag 1 februari:

Nadere informatie

Een dikke proficiat aan de vormelingen

Een dikke proficiat aan de vormelingen Beste ouder(s), De eindspurt is ingezet er blijven nog slechts 2 maanden over van dit schooljaar. 2 drukke en belangrijke maanden weliswaar. Druk vanwege de activiteiten zowel in de klas als op school.

Nadere informatie

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer:

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer: N R 1 5 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 D E C E M B E R In dit nummer: 1. Iedereen sociaal 2. Onze kinderverzorgsters 3. Rommel in K1A 4. Verrassing voor KS 5. Verloren voorwerpen 6. E-mailadressen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Fladderkrant april - mei Dat er in t Schooltje heel wat te beleven valt, merken jullie meteen als je verder leest in dit infokrantje.

Fladderkrant april - mei Dat er in t Schooltje heel wat te beleven valt, merken jullie meteen als je verder leest in dit infokrantje. Fladderkrant april - mei 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Dat er in t Schooltje heel wat te beleven valt, merken jullie meteen als je verder leest in dit infokrantje. Proficiat aan Jara die met

Nadere informatie