Dankdag, woensdag 1 november Ouderling van dienst: Piet Jansen Voorganger: ds. Pieter Dekker Organist: Harrie Samsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dankdag, woensdag 1 november Ouderling van dienst: Piet Jansen Voorganger: ds. Pieter Dekker Organist: Harrie Samsen"

Transcriptie

1 Dankdag, woensdag 1 november 2017 Ouderling van dienst: Piet Jansen Voorganger: ds. Pieter Dekker Organist: Harrie Samsen

2 Welkom door de kerkenraad Psalm 98 : 3 en 4

3

4

5

6

7 Stil gebed Bemoediging Groet Gebed om de Heilige Geest

8 Schriftlezing uit de Bijbel in Gewone Taal: Leviticus 25

9 Het zevende jaar 1 De Here zei op de berg Sinaï tegen Mozes: 2 Zeg namens Mij tegen de Israëlieten: Over een tijd komen jullie in het land dat Ik, de Here, aan jullie zal geven. In dat land moet de grond telkens in het zevende jaar rust krijgen. Dat jaar is voor Mij bestemd. 3 Zes jaar lang mogen jullie werken en oogsten op jullie akkers en in jullie wijngaarden. 4 Maar in het zevende jaar moet je de grond rust geven. Het is een heilig jaar, ter ere van Mij.

10 Je mag dan beslist niet zaaien op je akker of werken in je wijngaard. 5 Wat er dan vanzelf op je land opkomt, mag je niet oogsten. Want je moet de grond dat jaar rust geven. 6 Maar iedereen mag wel eten van wat er op het land groeit. Ook je slaven en slavinnen, je knechten, en de vreemdelingen die bij je wonen, mogen eten wat er vanzelf groeit. 7 En hetzelfde geldt voor je koeien, je schapen en je geiten, en voor alle andere dieren.

11 Het vijftigste jaar 8 Telkens in het zevende jaar moeten jullie de grond rust geven. Dat moet zeven keer gebeuren. Na de zevende keer, dus na 49 jaar, volgt er een bijzonder jaar Dat vijftigste jaar is een jubeljaar. Het begint op de tiende dag van de zevende maand, dus op Grote Verzoendag. Dan moet er in het hele land hard op de trompet geblazen worden. In dat jaar geldt: schulden hoeven niet terugbetaald te worden, en alle slaven mogen terugkeren naar hun eigen grond en naar hun familie.

12 Het is een jubeljaar. 11 Jullie mogen ook in dat vijftigste jaar de grond niet bewerken. Je mag niet werken of oogsten op je akkers en in je wijngaarden. 12 Want het is een bijzonder jaar, een jubeljaar. Jullie mogen alleen eten wat er vanzelf op je akkers groeit. 13 En in dat jaar moet iedereen terug kunnen keren naar zijn eigen grond.

13 Als je een akker koopt of verkoopt 14 Als je een akker verkoopt aan een andere Israëliet, moet je een eerlijke prijs berekenen. En als je iets van een ander koopt, moet de prijs ook eerlijk zijn De prijs moet afhangen van de tijd die voorbijgegaan is na het vijftigste jaar. Als er nog maar korte tijd voorbijgegaan is, mag je een hoge prijs vragen. Want dan kan de nieuwe eigenaar nog vaak van de akker oogsten. Maar als het alweer bijna het vijftigste jaar is, moet de prijs lager zijn.

14 Want dan kan iemand niet meer zo vaak oogsten. 17 Jullie moeten andere Israëlieten eerlijk behandelen. Anders hebben jullie geen eerbied voor Mij. Ik ben de Here, jullie God.

15 Over de oogst 18 Houd je aan Mijn wetten en regels. Dan zullen jullie zonder zorgen in jullie land wonen. 19 De grond zal vruchtbaar zijn, zodat er meer dan genoeg te eten is. 20 Telkens in het zevende jaar mag je niet zaaien of oogsten. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je dan niets te eten hebt. 21 Want Ik zal ervoor zorgen dat de oogst in het zesde jaar heel groot is. Zo groot dat je ook genoeg zult hebben voor het zevende, het achtste en zelfs het negende jaar.

16 22 In het achtste jaar mag je wel weer zaaien om te zorgen voor een nieuwe oogst. In het negende jaar zal er ook nog genoeg te eten zijn, tot je de oogst weer binnengehaald hebt.

17 Als iemand zijn grond moet verkopen 23 Het land is niet van jullie, maar van Mij, de Here. Ik laat jullie daar als gast wonen. Dus als iemand grond koopt, wordt dat nooit echt zijn bezit. 24 Iedereen, in het hele land, houdt altijd het recht om zijn grond terug te kopen. 25 Stel dat iemand arm wordt en daarom een deel van zijn grond verkoopt. Dan kan een familielid die grond voor hem terugkopen. Want familieleden moeten voor elkaar zorgen. 26 Maar misschien is er geen familielid dat die

18 grond terug kan kopen. En de eerste eigenaar heeft later misschien zelf weer genoeg geld om de grond terug te kopen. 27 Dan moet er uitgerekend worden hoe lang het nog duurt voordat het weer het jubeljaar is. De eerste eigenaar moet het bedrag betalen dat de grond op dat moment nog waard is. Dan is de grond weer van hem. 28 Als de eerste eigenaar niet genoeg geld heeft om zijn grond terug te kopen, moet hij wachten tot het jubeljaar. Dan krijgt hij de grond terug, omdat het een heilig jaar is.

19 Als iemand zijn huis moet verkopen 29 Stel dat iemand die in een stad woont, zijn huis verkoopt. Dan heeft hij een jaar de tijd om het terug te kopen. 30 Als hij het niet binnen een jaar terugkoopt, blijft het voor altijd van de koper. De eerste eigenaar krijgt zijn huis dus niet terug in het jubeljaar. Die regel geldt voor huizen in een stad.

20 31 Als iemand in een dorp zijn huis verkoopt, gelden dezelfde regels als bij het verkopen van grond. Een huis in een dorp mag altijd teruggekocht worden. En de eerste eigenaar krijgt het in ieder geval terug in het jubeljaar.

21 Regels voor Levieten 32 Levieten wonen in steden die speciaal voor hen aangewezen zijn. Zij mogen hun huis altijd terugkopen. 33 En als ze hun huis niet terug kunnen kopen, krijgen ze het in ieder geval terug in het jubeljaar. De huizen in die steden moeten altijd van de Levieten blijven. 34 De stukken land die bij de steden van de Levieten horen, mogen nooit verkocht worden. Die stukken land blijven altijd het bezit van de Levieten.

22 Zorg voor arme mensen 35 Stel dat iemand arm wordt, en niet meer voor zichzelf kan zorgen. Dan moeten jullie voor hem zorgen, net zoals jullie zorgen voor een vreemdeling die een tijd bij jullie woont. Jullie mogen arme mensen niet in de steek laten Als je geld leent aan iemand die arm is, mag je daar geen rente voor vragen. Als je dat wel doet, heb je geen eerbied voor Mij, de Here, je God. En als je voedsel verkoopt aan iemand die arm is, laat hem dan niet meer betalen dan de gewone prijs.

23 38 Ik ben de Heer, jullie God. Ik heb jullie uit Egypte bevrijd, en het land Kanaän aan jullie gegeven. Zo heb Ik laten zien dat Ik jullie God ben.

24 Als iemand zich verkoopt aan een Israëliet 39 Stel dat een Israëliet arm wordt en zichzelf verkoopt aan een andere Israëliet. Dan mag hij niet als slaaf behandeld worden. 40 Hij moet behandeld worden als een arbeider die loon krijgt, of als een vreemdeling die bij jullie woont. Tot het jubeljaar moet zo iemand voor zijn eigenaar werken. 41 Maar in het jubeljaar mag hij weer weggaan. Dan mag hij samen met zijn gezin teruggaan naar zijn familie en zijn eigen grond.

25 42 Alle Israëlieten zijn van Mij. Ik heb hen uit Egypte bevrijd. Daarom mag een Israëliet niet als slaaf verkocht worden. 43 En jullie mogen niemand uit je eigen volk als slaaf behandelen. Jullie moeten eerbied hebben voor Mij, de Here. 44 Als je een slaaf of een slavin nodig hebt, kun je iemand uit een ander volk kopen. 45 Ook vreemdelingen die bij jullie wonen, en hun nakomelingen, kun je als slaaf kopen. Die slaven en slavinnen zijn je bezit.

26 46 Je kunt die slaven dus aan je kinderen geven als erfenis. Ze zullen voor altijd als slaaf voor jullie moeten werken. Maar een Israëliet mag je nooit als slaaf behandelen. Want jullie horen bij hetzelfde volk.

27 Als iemand zich verkoopt aan een vreemdeling 47 Stel dat een Israëliet arm wordt en zichzelf verkoopt aan een rijke vreemdeling die bij jullie woont Dan kan een broer, een oom, een neef of een ander familielid hem terugkopen, en dan is hij weer vrij. Als hij zelf weer genoeg geld heeft, kan hij zich ook zelf vrijkopen. 50 Hij moet met de vreemdeling uitrekenen hoe lang het duurt voordat het weer het jubeljaar is. Voor elk jaar moet een bedrag betaald worden dat een

28 arbeider in een jaar verdient. 51 Kort na het jubeljaar is de prijs hoog. 52 Maar als het alweer bijna het jubeljaar is, is de prijs laag In het jubeljaar moet de man in ieder geval vrijgelaten worden, samen met zijn kinderen. Vreemdelingen moeten arme Israëlieten steeds goed behandelen. Arme Israëlieten moeten net zo behandeld worden als arbeiders die loon krijgen. Alle Israëlieten moeten daarop letten.

29 55 Alle Israëlieten zijn van Mij. Ik heb jullie uit Egypte bevrijd. Ik ben de Here, jullie God. Psalm 97 : 1

30

31

32 Preek

33

34 Psalm 66 : 1 en 5

35

36

37

38

39 Dankgebed

40 Slotlied Psalm 136 : 2, 3, 12 en 13 Collectes 1 e : diaconie 2 e : pastoraat Bij de uitgang: kerkenwerk

41

42

43

44

45 Zegen

46

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Intochtslied: Psalm 8:1,3 > 1/1 1/1 Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Zingen: 283:1,5 > 1/1 1/1 Leefregels > Zingen: Psalm 25:2,6 > 1/2 2/2 1/2 2/2 Verootmoedigings Gebed > Zingen:

Nadere informatie

Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle

Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle Stijf Beamer: Hanneke Gerritsen Zingen: Psalm 66:1,2,7

Nadere informatie

Bijbelverhaal en bespreking Bovenbouw

Bijbelverhaal en bespreking Bovenbouw ZOA Bijbelverhaal en bespreking Bovenbouw De kinderen gaan meer horen over het Jubeljaar. Het Jubeljaar is een Bijbelse instelling betreffende beheer en eigendom van het land. Het jubeljaar wordt eens

Nadere informatie

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord )

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord ) Orde van dienst voor 4 maart 2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Ouderling van dienst: Diny Nijkamp Lector: Janneke Koornstra Protestantse Gemeente

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3 Wij zingen als Intochtslied: Lied 89: 1 en 3 Stil gebed, votum en groet Wij zingen als Intochtslied: Lied 89: 1 en 3 Gebed van verootmoediging Woord

Nadere informatie

Opw 616 Gez 381: 1,4,5 ELB 241 ELB 224 Ps 86:1,2,4 ELB 372 ELB 422. Welkom in de. Open Hof. Nehemia5: 1-19

Opw 616 Gez 381: 1,4,5 ELB 241 ELB 224 Ps 86:1,2,4 ELB 372 ELB 422. Welkom in de. Open Hof. Nehemia5: 1-19 Welkom in de Opw 616 Gez 381: 1,4,5 ELB 241 ELB 224 Ps 86:1,2,4 ELB 372 ELB 422 Open Hof Nehemia5: 1-19 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Schriftlezing: Barbara Dam Voorbede : Jesca van Dijk Muziek

Nadere informatie

Preek Oogstdienst Eerlijk delen

Preek Oogstdienst Eerlijk delen Preek Oogstdienst Eerlijk delen...samen met de ICAD Zondag 11 november 2018, 10.00 uur Voorganger: ds. Bert de Wit Lezing uit het Oude Testament: Leviticus 19:1-2,9-18 19 1 De Heer zei verder tegen Mozes:

Nadere informatie

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april 2019 zondag Judica, verschaf mij recht Over bruikbare en onbruikbare stenen Hoe maak je je leven minder zwaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke

Nadere informatie

Dienst met een Doventolk

Dienst met een Doventolk Zondag 11 november 2018 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Dienst met een Doventolk Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Miny Niers-Hulshof Diaken van dienst : de heer Peter

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius : dhr. H. Dorsman : mw. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Onze Vader Gecomponeerd door Rein

Nadere informatie

Welkom in de Menorah

Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : mw. C. de Poel : mw. W. Brinkhuis : dhr. H. Dorsman : mw.a. Dertien Welkom in de Menorah Lied 836: 1a, 2 en 5 Lied 836: 1b, 2 en 5 Lied 836: 1, 2a en 5

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Voorganger: pastor B. van Brug Heerenveen-zuid Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling

Voorganger: pastor B. van Brug Heerenveen-zuid Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling zondag 17 juli 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: pastor B. van Brug Heerenveen-zuid Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling Dringende oproep: Vrijwilligers gevraagd voor het

Nadere informatie

Thema: Wees blij met je brood!

Thema: Wees blij met je brood! Zondag 6 november 2016 Aanvang: 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Wees blij met je brood! INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst zingen we als overweging,

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. zondag 11 november achtste zondag van de herfsttijd-

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum. zondag 11 november achtste zondag van de herfsttijd- Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum zondag 11 november 2018 -achtste zondag van de herfsttijd- Zondag van de Mantelzorg (Cornelisz Droochsloot: Sint Maarten) voorganger: begeleiding: ds. Pieter Goedendorp

Nadere informatie

WELKOM. 5 oktober 2014. Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof

WELKOM. 5 oktober 2014. Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof WELKOM 5 oktober 2014 Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof Kerkelijke inzegening van het huwelijk van: Piet ter Borg en Monica Owusuah Muziek : Trumpet

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba

Mededelingen door de ouderling van dienst. Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Mededelingen door de ouderling van dienst Gijs van Ginkel Ouderling Scriba Psalm 62 vers 1 Psalm 62 vers 1 Lied 62b vers 1 (Nieuwe Liedboek) Lied 62b vers 1 (Nieuwe Liedboek) Psalm 62 vers 5 Psalm 62 vers

Nadere informatie

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A. H Boschma : mw. F. Hovius : dhr. P. de Jong M.v.v. Kinderen en personeel van Het Mozaïek Thema

Nadere informatie

Zondag 11 maart e zondag in de 40-dagentijd zondag Laetare Welkom in De Regenboog!

Zondag 11 maart e zondag in de 40-dagentijd zondag Laetare Welkom in De Regenboog! Zondag 11 maart 2018 4 e zondag in de 40-dagentijd zondag Laetare Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Jan Ebeltjes Lector: Dieneke

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling, voorzitter kerkenraad Psalm 100 vers 2 en 4 Psalm 100 vers 2 en 4 Stil gebed, votum en groet Lied 798 Wij zijn

Nadere informatie

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog Zondag 14 januari Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst : Bertus Konijnenbelt Organist Lector : Rien Hoekjen : Joke de Gier Koster : Zingen Lied 150a: 1, 2, 3

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij

WELKOM. Zondag 5 juli Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij WELKOM Zondag 5 juli 2015 Voorganger : Ds. Pieter van Winden Muzikale leiding : Willem Blonk Met medewerking van: Open Hof Cantorij Laudato si - Een bewerking van het Zonnelied van Franciscus van Assisi

Nadere informatie

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Van schepping tot Koninkrijk Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Stilte en orgelspel Welkom en drempelgebed Het begin: Genesis 1:31 God keek

Nadere informatie

De ZWO-commissie werkt mee, we vieren in deze dienst het Avondmaal en zullen stilstaan bij de dankdag voor gewas en arbeid.

De ZWO-commissie werkt mee, we vieren in deze dienst het Avondmaal en zullen stilstaan bij de dankdag voor gewas en arbeid. Dienst 6 november 2016 In de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman De ZWO-commissie werkt mee, we vieren in deze dienst het Avondmaal en zullen stilstaan bij de

Nadere informatie

Welkom in Het Centrum. Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug

Welkom in Het Centrum. Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Welkom in Het Centrum Zondag 17 februari, 18:30 uur. Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Ineke ten Brug Voorzang: Lied 1005 : 1, 2 en 4 NL Welkom Psalm

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 1

Nadere informatie

Oudejaarsavond Gezamenlijke dienst in De Levensbron Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: dhr. Rien Verwijs

Oudejaarsavond Gezamenlijke dienst in De Levensbron Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: dhr. Rien Verwijs Ik zal de Heer danken, zolang ik leef. Ik zal zingen voor mijn God, zolang ik besta. Psalm 146: 2 Oudejaarsavond 2015 Gezamenlijke dienst in De Levensbron Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: dhr.

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. E. van Gulik : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 8b (NLB) Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Dankbaar leven zegenrijk leven

Dankbaar leven zegenrijk leven Protestants Kralingen Dankbaar leven zegenrijk leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 4 oktober 2015 Israëlzondag Protestants Kralingen Dankbaar leven zegenrijk leven orgelspel : Praeludium

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Mededelingen door de ouderling van dienst Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Lied 221 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 221 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 221 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

Week 1: De zevende maand

Week 1: De zevende maand 14 p Lezen! Jullie hebben thuis een kalender. Daarop staan de 4 seizoenen, 12 maanden, 52 weken en 365 dagen van het jaar. Op die kalender kun je zien of schrijven wat er op een bepaalde dag te doen is.

Nadere informatie

21 oktober 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten

21 oktober 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten 21 oktober 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten 9.30 uur Organist: Hans van Noord Zang: Arlène Blom Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht Zang Arlène: Ik zal er zijn Thema: De ander mij een

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

2 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. scholendienst. Op weg in vertrouwen. met ds Ilse Hogeweg en de Nieuwe Park Rozenburgschool

2 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. scholendienst. Op weg in vertrouwen. met ds Ilse Hogeweg en de Nieuwe Park Rozenburgschool 2 maart 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen scholendienst Op weg in vertrouwen met ds Ilse Hogeweg en de Nieuwe Park Rozenburgschool Combo Devoted zingt Toon mijn liefde Welkom door de ouderling »

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Lied 704 1, 2 en 3 Psalm 135 1 en 10 Schriftlezing Numeri 13:17-24 Schriftlezing Jesaja

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 14 oktober 2018 in de Dorpskerk te Schoonebeek

Orde van dienst voor zondag 14 oktober 2018 in de Dorpskerk te Schoonebeek Orde van dienst voor zondag 14 oktober 2018 in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Josien Dijks-Brinks Diaken: Roelie Meijering-Rougoor Organist: Anja Wolbers-Kuilder Lector:

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen als intochtslied: Psalm 98: 1 Stil gebed, bemoediging en groet Wij zingen: Psalm 98: 2 Kyriëgebed Wij zingen: Lied 158a: 1 Gebed 1 e Schriftlezing

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Johan Meijer Lector: Gieneke van Nus T Toenadering Orgelspel

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Johan Meijer Lector: Gieneke van Nus T Toenadering Orgelspel Orde van dienst voor 28 mei 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Johan Meijer Lector: Gieneke van Nus T Toenadering Orgelspel Verstilling

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde van de dienst op de 20e zondag na Pinksteren 11 oktober anno Domini 2015

Orde van de dienst op de 20e zondag na Pinksteren 11 oktober anno Domini 2015 Orde van de dienst op de 20e zondag na Pinksteren 11 oktober anno Domini 2015 waarin Marleen Kruijt wordt bevestigd in het ambt van ouderling-kerkrentmeester en waarin het ambt wordt neergelegd door: Roelien

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen >

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen > Liturgie Thema: 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2:9-12 343 :2x 705 :1,2,3 717 249 Welkom en Afkondigingen > Liturgie 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard van der Wardt Pastoraal ouderling, sectie 9 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016

Protestantse Gemeente Echteld  Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Protestantse Gemeente Echteld www.kerkechteld.nl Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Thema: liefde = zegen Voorganger Ds. Wya de Kam - Diepeveen

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 825 : 1 en 2 Nieuwe Liedbundel De wereld is van Hem vervuld

Wij zingen voor de dienst: Lied 825 : 1 en 2 Nieuwe Liedbundel De wereld is van Hem vervuld Wij zingen voor de dienst: Lied 825 : 1 en 2 Nieuwe Liedbundel De wereld is van Hem vervuld Mededelingen Wij zingen als aanvangslied: Psalm 146 : 1 en 2 Nieuwe Liedbundel Zing, mijn ziel, voor God,

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016

Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016 Welkom in De Regenboog Nieuwjaarsdag 1 januari 2016 Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Ria op den Dries Voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom en afkondigingen Zingen: 218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen: 113: 1,2 Gebed Kinderen gaan naar de KND Zingen: Voor we Gaan

Welkom en afkondigingen Zingen: 218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen: 113: 1,2 Gebed Kinderen gaan naar de KND Zingen: Voor we Gaan Welkom en afkondigingen Zingen: 218: 1,2,3,4 Stil gebed, bemoediging en groet Zingen: 113: 1,2 Kinderen gaan naar de KND Zingen: Voor we Gaan Schriftlezing: Lucas 22: 14~20 Zingen: 118: 1,9 Verkondiging

Nadere informatie

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST Overstap van Geeske Vader Iris van Noord Joëlle van den Doel Meerle van Groningen Zondag 17 juni 2018 Exoduskerk Voorganger: ds. Rob van der Plicht Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden.

Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden. Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman Toenadering Orgelkoraal Stilte

Nadere informatie

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemsch. Liturgische bloemschikking. Thema: @@@@

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek

Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek Wij zingen voor de dienst: Lied 215 : 1 t/m 4 Nieuwe LiedBoek NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 NLB Lied 276 : 1 2 3 4 Binnenkomst kerkenraad en voorganger Mededelingen

Nadere informatie

GELOOFSCOMMUNICATIE IN DE PRAKTIJK

GELOOFSCOMMUNICATIE IN DE PRAKTIJK GELOOFSCOMMUNICATIE IN DE PRAKTIJK AANSTEKELIJK GELOOF 10 juli 2016 10:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Henk Ruitenberg Organist: J. van den Brink Lector: Desiree van Meerveld Koster: Hans

Nadere informatie

Exodus. Raymond R. Hausoul

Exodus. Raymond R. Hausoul Exodus Raymond R. Hausoul Canonieke plaats Mozes (red.), Wǝ ēlleh Sjǝmot: Exodus, 1407vC 1 Gn: gericht op één familie; Ex: gericht op één volk. 2 Overeenkomsten tussen Gn en Ex. 3 Ex-Lv-Nm nauw met elkaar

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Orde voor de viering op zondag 21 oktober 2018 om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: ds. Wouter Bakker Tomas Doorduin Arina Crozier

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk

Welkom in de Pauluskerk Welkom in de Pauluskerk Voorganger Organist : ds. A. Molenaar : Anja van der Ploeg Combo : Zingen: Liedboek 280: vers 1, 4 en 5 Zingen: Liedboek 280: vers 1, 4 en 5 Zingen: Liedboek 280: vers 1, 4 en 5

Nadere informatie

Matteüs 26,28 Het kruis van Christus: zijn bloed voor ons vergoten

Matteüs 26,28 Het kruis van Christus: zijn bloed voor ons vergoten Matteüs 26,28 Het kruis van Christus: zijn bloed voor ons vergoten De betekenis van het kruis van Christus (2) Liturgie Voorzang: Gez 90 (was GK 15) Votum/groet Zingen: Ps 113,1.2 Wet Zingen: Gez 155,3.4.5

Nadere informatie

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 OCHTENDDIENST 10:00 UUR. 2 e ADVENT. Vanmiddag een korte vesper als afsluiting van de verjaarsvisite 16:45 uur

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 OCHTENDDIENST 10:00 UUR. 2 e ADVENT. Vanmiddag een korte vesper als afsluiting van de verjaarsvisite 16:45 uur ZONDAG 9 DECEMBER 2018 OCHTENDDIENST 10:00 UUR 2 e ADVENT Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Beamer: Koster: Ds. Gerhard Heeringa Alice Winters Koos Bax Wim Kruysdijk Henk Egberts Vanmiddag een

Nadere informatie

Kerk-en-schooldienst Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee Wijkgemeente De Noord & Oranjeschool

Kerk-en-schooldienst Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee Wijkgemeente De Noord & Oranjeschool Kerk-en-schooldienst Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee Wijkgemeente De Noord & Oranjeschool Zondag 8 oktober 2017 Nieuwe Kerk Aanvang: 10.00 uur Voorganger: Ds. D. Jongeneel Organist: Floor van Rijn Koster:

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 25 mei 2014 Zesde zondag van Pasen zondag 'Bidt' (rogate) voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: H.H. Heino diaken: mevr. H. van Oosterom

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 7 Lied 869: 1a, 2 Lied 869: 1b, 2 Lied 869: 1, 7a Lied 869: 1, 7b Wij zingen als intochtslied: Psalm 66: 1 Psalm 66: 1a Psalm 66: 1b Stil gebed, bemoediging en

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK VOORGANGER: Dr. J.C. Borst OUDERLING: Greetje Hubers-Hekhuis DIAKEN: Roelie Meyering-Rougoor ORGANIST: Anja Wolbers-Kuilder LECTOR:

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : mw. F. Hovius. Naam van de zondag: Kleur: Groen (kleur van hoop, groei, leven en toekomst)

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : mw. F. Hovius. Naam van de zondag: Kleur: Groen (kleur van hoop, groei, leven en toekomst) Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst : mw. F. Hovius Organist : dhr. H. Dorsman Lectrice : mw. N. Feenstra Naam van de zondag: Kleur: Groen (kleur van hoop, groei, leven

Nadere informatie

Doopdienst. op 6 oktober 2013

Doopdienst. op 6 oktober 2013 Doopdienst op 6 oktober 2013 in De Voorhof te Woudenberg aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Ton van Dienst In deze dienst ontvangen Ties Beckers en Rick Jesse van Ginkel de heilige

Nadere informatie

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi

Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014. Organist Cornelis Jacobi Welkom in de kerkschoolgezinsdienst van zondag 16 februari 2014 Voorganger Organist Beamer ds Henk-Jan de Groot Cornelis Jacobi Welkom en mededelingen Zingen allemaal: - Goedemorgen welkom allemaal Goedemorgen,

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Goede buren, eerlijk delen

Goede buren, eerlijk delen Kerk- en schooldienst Goede buren, eerlijk delen Zondag 15 november 2015 Dominee:. Simon de Kam Pianist: Timo vd Heuvel M.m.v. kinderen van de Kon. Julianaschool Pianospel Welkom en mededelingen (door

Nadere informatie

Kerkdienst uit Badhoevedorp Ds. Aart Mak

Kerkdienst uit Badhoevedorp Ds. Aart Mak Kerkdienst uit Badhoevedorp Ds. Aart Mak Organist: Mark de Vries Zondag 22 april 2018 10.00 uur Uitzending via Radio Bloemendaal 1116AM www.radiobloemendaal.nl Zondag 29 april 2018 om 19.00 uur Herhaling

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

11 september 2016 Startzondag

11 september 2016 Startzondag 11 september 2016 Startzondag Thema: zout. 9.30 uur Met medewerking van Interkerkelijk Koor Desire o.l.v. Diane Ranselaar Organist: Joop van Oordt Lector: Ab Dambrink Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah 4 e Advent Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. J. van der Leij : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 461: 1, 2, 3 en 4

Nadere informatie

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist M.v.v. : Ds. A. H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : Zangroep Menorah o.l.v. N. Boschma Kerstviering in de Menorah

Nadere informatie

Zondag 8 april. Welkom in De Regenboog

Zondag 8 april. Welkom in De Regenboog Zondag 8 april Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst : Sandra Dubbink Organist Lector Koster : Rien Hoekjen : Ria Brouwer : Dinand Dubbink Thema Thema in deze dienst:

Nadere informatie

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren )

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren ) Orde van dienst voor 9 december2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Piano: Hester Boll Ouderling van dienst: Dian Pruijsers Lector: Marieke van

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht

Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht 1 Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om 10.00 uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht Thema: Maak het mee! (Illustratie) Voorganger: ds. Joma Boers-de Jong

Nadere informatie

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Thema: de kunst van loslaten en vertrouwen. In deze dienst dopen we: Lize Schep, dochter van Roel en Karina en zusje van Senn. en Sanne Visser,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 1 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek. Israëlzondag

Orde van dienst voor zondag 1 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek. Israëlzondag Orde van dienst voor zondag 1 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek Israëlzondag Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Wim Beukema Diaken: Dick Engberts Organist: Anja Wolbers-Kuilder Lector: Mini

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Da. D. de Vries : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 981: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied

Nadere informatie

Viering op zondag 14 oktober uur

Viering op zondag 14 oktober uur Viering op zondag 14 oktober 2018 10.00 uur Voorganger: Ds. Ada Rebel Ambtsdrager van dienst: Leonard Verspui Lector: Marjolein Mallens Kinderdienst: Marjoke Mollema Organist: Geert Pool Collecten: Regionale

Nadere informatie

DANKDAG 2 november U brengen wij dank!

DANKDAG 2 november U brengen wij dank! DANKDAG 2 november 2016 U brengen wij dank! voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Margreeth Hartman m.m.v. het ouderenkoor in de Maat en de kinderen van de basiscatechese In de Maat zingt - Dank u

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Ds. W.L. Dekker uit Kampen

Ds. W.L. Dekker uit Kampen Liturgie voor de jeugddienst op zondag 5 maart 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur. Thema: Waarom zou je in God geloven? Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Thema: Een jaar niet zaaien!?

Thema: Een jaar niet zaaien!? Dienst op zondag 4 maart 2018 in de Bornse Vermaning Derde zondag van de Veertigdagentijd (Oculi) Thema: Een jaar niet zaaien!? Voorganger: ds. Carla Borgers Organist: Henk Oosterveen Orgelspel voor de

Nadere informatie

Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep. Kerk-School-Gezin 2017

Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep. Kerk-School-Gezin 2017 Voorganger: ds. L. Lammers Muziek: Ro Romijn (orgel) en muziekgroep Kerk-School-Gezin 2017 Muziek De ouderling van dienst heet ons welkom en geeft de mededelingen door We zingen het themalied: Esther,

Nadere informatie