WELKOM. 5 oktober Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM. 5 oktober 2014. Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof"

Transcriptie

1 WELKOM 5 oktober 2014 Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof Kerkelijke inzegening van het huwelijk van: Piet ter Borg en Monica Owusuah Muziek : Trumpet Tune and Air - Henry Purcell

2 Refrein: Liefdesliedje Refrein (ALLEN): Sluit dit verbond voor het leven, deel alle liefde en leed. Vrede en trouw zullen meegaan, feest dat je nooit meer vergeet.

3 WELKOM 5 oktober 2014 Voorganger : ds. Pieter van Winden Orgel : Willem Blonk M.m.v. : Kindercantorij Open Hof Kerkelijke inzegening van het huwelijk van: Piet ter Borg en Monica Owusuah

4 WELKOM Mededelingen

5 We zingen staande het intochtslied: Lied 289 : 1 (allen), 2 (koor), 3 (allen)

6 Lied: 289 : 1 ALLEN

7

8 Lied: 289 : 2 KOOR

9

10 Lied: 289 : 3 ALLEN

11

12 Bemoediging en Groet

13 Kyriegebed Er zijn zoveel dingen waar ik niet van kan zingen waarom, waarom? Neuriën GEBED Ook al weet ik geen lied, ik vergeet ze toch niet, maar draag in mijn hart de vraag en de smart - waarom, waarom? Neuriën GEBED God, geef mij kracht, elke nacht, elke dag, zo lang ik leven mag.

14 Glorialied Koor: 1. Zing voor het licht dat aan de dag komt. Zing voor de morgen zoals de bloemen doen: Allen:

15 Glorialied Koor: 2. Zing voor dit uur dat ons bijeenbrengt. Zing voor de bomen zoals de vogels doen: Allen:

16 Glorialied Koor: 3. Zing voor de bron die alle dorst lest. zing voor de liefde, zoals de mensen doen: Allen:

17 Gebed om de Geest Eerste lezing: Genesis 13 : 2 18 (uit Bijbel in Gewone Taal)

18 Genesis 13 : 2-18 Abram was heel rijk. Hij had heel veel schapen, geiten en koeien, en veel zilver en goud. Lot was met Abram meegereisd. Ook Lot had veel schapen, geiten en koeien. Hij had een grote familie en veel slaven. Abram en Lot hadden zoveel vee dat er niet genoeg eten was voor al die dieren. Het land was te klein voor hen allebei, en er woonden ook al andere volken. De herders van Abram kregen steeds ruzie met de herders van Lot. Daarom konden Abram en Lot daar niet allebei blijven wonen.

19 Abram zei tegen Lot: We moeten geen ruzie maken, en onze herders ook niet. We zijn toch familie? Laten we apart gaan wonen. Er is genoeg land. Als jij naar de linkerkant, ga ik naar rechts. Maar als jij liever naar rechts gaat, ga ik naar links. Lot keek goed om zich heen. Hij kon over het dal van de rivier de Jordaan kijken, helemaal tot de stad Soar. In dat gebied lagen ook Sodom en Gomorra. Die steden waren toen nog niet verwoest door de Heer. Lot zag hoe mooi het land daar was. Het was net zo mooi als de tuin van Eden en als Egypte. En er was overal genoeg water. Daarom koos Lot het dal van de Jordaan.

20 Abram en Lot gingen uit elkaar. Abram bleef in Kanaän wonen, en Lot ging naar het oosten. Hij ging in het dal van de Jordaan wonen, in de buurt van Sodom. In Sodom waren de mensen slecht. Ze deden dingen die de Heer niet goed vond. Toen Lot weg was, zei de Heer tegen Abram: Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het land dat je ziet, zal ik aan jou en je nakomelingen geven. Het zal altijd van jullie zijn. Ik zal je heel veel nakomelingen geven. Ze zullen ontelbaar zijn, net zoals het zand op aarde ontelbaar is. Je kunt overal heen gaan, want ik zal het land aan jou geven. Abram ging op weg. Hij ging wonen bij de eiken van Mare bij de stad Hebron. Daar bouwde hij weer een altaar voor de Heer.

21 Lied 805 : ALLEN : Refrein. Koor : 1, 2, 3

22 Lied: 805 : Refrein ALLEN

23 Lied: 805 : 1 Koor

24 Refrein ALLEN

25 Lied: 805 : 2 KOOR

26 Refrein ALLEN

27 Lied: 805 : 3 KOOR

28 Refrein : ALLEN

29 Tweede Schriftlezing: Matteus 5 : 3 10 (uit Bijbel in Gewone Taal)

30 Matteus 5 : Het echte geluk is voor mensen die weten dat ze God nodig hebben. Want voor hen is Gods nieuwe wereld. 4 Het echte geluk is voor mensen die verdriet hebben. Want God zal hen troosten. 5 Het echte geluk is voor mensen die vriendelijk zijn. Want aan hen zal God de aarde geven.

31 Matteus 5 : Het echte geluk is voor mensen die doen wat God wil, en die dat het allerbelangrijkste vinden. Want God zal hun moeite belonen. 7 Het echte geluk is voor mensen die goed zijn voor anderen. Want God zal goed zijn voor hen. 8 Het echte geluk is voor mensen die eerlijk zijn. Want zij zullen God zien.

32 Matteus 5 : Het echte geluk is voor mensen die vrede sluiten. Want zij zullen kinderen van God genoemd worden. 10 Het echte geluk is voor mensen die lijden omdat ze doen wat God wil. Want voor hen is Gods nieuwe wereld.

33

34 Verkondiging

35

36

37

38

39 Lied 47 : 1, 3

40 Lied: 47 : 1

41

42 Lied: 47 : 3

43

44 Huwelijksbevestiging Inleiding op de bevestiging en inzegening Bevestigingsgebed Belofte Eerste lezing: Genesis 13 : 2 18 (uit Bijbel in Gewone Taal)

45 Ringwisseling, de Kindercantorij zingt: Liefdesliedje 1. Ik wil voor jou zijn stralende zon in de morgen, liefkozing, hand door je haar, schouder voor lasten en zorgen, troostende arm om je heen. Refrein (ALLEN): Sluit dit verbond voor het leven, deel alle liefde en leed. Vrede en trouw zullen meegaan, feest dat je nooit meer vergeet.

46 Ringwisseling, de Kindercantorij zingt: Liefdesliedje 2. Ik wil voor jou zijn sterk als een rots in de branding. Klankbodem, luisterend oor, tedere kus van een vlinder, vriend die zich houdt aan zijn woord. Refrein (ALLEN): Sluit dit verbond voor het leven, deel alle liefde en leed. Vrede en trouw zullen meegaan, feest dat je nooit meer vergeet.

47 Ringwisseling, de Kindercantorij zingt: Liefdesliedje 3. wordt geneuried door het koor.. Refrein (ALLEN): Sluit dit verbond voor het leven, deel alle liefde en leed. Vrede en trouw zullen meegaan, feest dat je nooit meer vergeet.

48 Belofte door de gemeente. De gemeente wordt gevraagd op te staan Gemeente van Jezus Christus, hier bij elkaar in dit gebouw, de Open Hof, belooft u met Piet ter Borg en Monica ter Borg-Owusuah mee te leven in de hoogten en diepten van hun gehuwde levensstaat, wilt u hen waar mogelijk steunen in het waarmaken van hun beloften en wilt u hen gedenken in uw gebed? Wat is daarop uw antwoord? Allen: Ja, dat beloven wij!

49 Opdracht en Inzegening We zingen Lied 791 : 1, 2, 3

50 Lied: 791 : 1

51 Lied: 791 : 2

52 Lied: 791 : 3

53 Iedereen gaat zitten Uitreiken van de Huwelijksbijbel en de Huwelijkskaars

54 Collecte: 1. Diaconie 2. Kerk & Israel Muziek tijdens de collecte: De Kindercantorij zingt: Liefde is een wonder

55 Liefde is een wonder 1. Een liedje gezongen zomaar woorden aaneen Ook al klinkt het nog zo zuiver er gaat niets door je heen Pas als er wordt gezongen met gevoel word je geraakt Met hart en ziel met liefde geeft een vonk die levend maakt Refrein: En waarvandaan het ook komt wat het is hoe het gaat Wij zijn dankbaar dat het bestaat Want liefde is zout, is pit geeft smaak aan het leven Is zalf, is troost voor elke pijn Maakt alles net wat beter en mooier laat al het donker lichter zijn Maakt iets heel gewoons speciaal en bijzonder Liefde maakt, liefde is

56 Liefde is een wonder 2. Je proeft het als eten met plezier is bereid Als je zin hebt om te leren kosten woordjes weinig tijd En of het nu om hobby s gaat je school of om je werk In alles wat je leuk vindt, waar je hart ligt ben je sterk. Refrein: En waarvandaan het ook komt wat het is hoe het gaat Wij zijn dankbaar dat het bestaat Want liefde is zout, is pit geeft smaak aan het leven Is zalf, is troost voor elke pijn Maakt alles net wat beter en mooier laat al het donker lichter zijn Maakt iets heel gewoons speciaal en bijzonder Liefde maakt, liefde is

57 Liefde is een wonder 3. De liefde maakt mensen vol begrip en geduld laat de zoute tranen drogen maakt een lege hand gevuld Zorgt dat je kan vergeven kan verzorgen maakt je trouw en smeedt een band zo innig mooi tussen mensen man en vrouw. Refrein: En waarvandaan het ook komt wat het is hoe het gaat Wij zijn dankbaar dat het bestaat Want liefde is zout, is pit geeft smaak aan het leven Is zalf, is troost voor elke pijn Maakt alles net wat beter en mooier laat al het donker lichter zijn Maakt iets heel gewoons speciaal en bijzonder Liefde maakt, liefde is.een WONDER!

58 Dankgebed Voorbeden, met acclamatie: Stil gebed Onze Vader

59 Onze Vader

60

61 Staande zingen we het slotlied: Lied 542

62 Lied: 542 : 1

63 Lied: 542 : 2

64 Lied: 542 : 3

65 Lied: 542 : 4

66 Zegen, door de gemeente gezongen beaamd met: Amen, Amen, Amen

67 Uitleidend orgelspel: Bruiloftsmars - Felix Mendelssohn-Bartholdy