v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/"

Transcriptie

1 v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 20 september 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An Van Herck, Angélique Pelckmans, Patrick Walbers, tolk Tinne Janssens Verontschuldigd: Bart Theys, Jaak Goetschalckx Verslaggever: Femke Cools 1 Welkomstwoord door Marjan Marjan heet iedereen welkom. 2 Opvolging van vorig verslag van 23 februari 2016 Lien overloopt het vorig verslag. Er zijn geen vragen. Het verslag wordt goedgekeurd. 3 Overgang naar PVF (persoonsvolgende financiering) Tijdens de vorige cliëntenraad hebben we verteld over de inschaling van onze cliënten. Het VAPH doet nu controles of wij als dienst de cliënten juist ingeschaald hebben, bij onze dienst gebeurt dit door De Voorzorg. Verschillende cliënten en mensen uit hun netwerk zijn hiervoor opgeroepen en hebben een gesprek gehad op onze dienst. Wij verwachten tegen november een stand van zaken. Dan wordt duidelijk hoe hoog het budget zal zijn dat elke cliënt krijgt. Er moet dan voor elke cliënt een nieuwe dienstverleningsovereenkomst opgemaakt worden en deze moeten we terug laten ondertekenen. Naar aanleiding van het budget dat de cliënt krijgt, doet onze dienst een voorstel tot begeleiding. Er zal in staan hoe vaak de cliënt begeleiding krijgt en welke begeleiding. De cliënt kan dan beslissen of hij hiermee akkoord gaat. Tegen januari 2017 moeten alle nieuwe individuele dienstovereenkomsten klaar zijn. Jeroen vertelt dat ook hij een controlegesprek heeft moeten ondergaan. Hij vond het niet gemakkelijk en zeer onaangenaam. Het waren scherpe en confronterende vragen. Het heeft 2 tot 3 uren geduurd. Lien haalt even aan dat sommige cliënten een brief van het VAPH hebben aangekregen. Dit was enkel zo voor cliënten die nog met een vraag op de wachtlijst staan. Hierin stond beschreven welke ondersteuning ze nodig hebben. Indien dit niet correct was, moesten ze hierop reageren.

2 2 4 Verbeteractie IDO (individuele dienstverleningsovereenkomst) Marjan en Isabelle zullen, als directieteam, bij de opmaak van de IDO betrokken worden omdat cliënten een persoonsvolgend budget krijgen. Als het nodig is, moet er onderhandeld worden over de prijs van de ondersteuning. Het IDO is een bijlage van het protocol van begeleiding. Als wij er wijzigingen in willen aanbrengen, hebben we de goedkeuring nodig van de cliëntenraad. - Wijzigingen - De opmaak van de IDO gebeurt door Isabelle en Marjan op basis van de hulpvraag of de inschaling van de cliënt. De (nieuwe) cliënten kunnen hierbij betrokken worden. De cliënten kunnen hierbij ondersteund worden door een belangrijke betrokken derde. Deze persoon mag geen deel uitmaken van het professionele netwerk. - Verschillen tussen RTH en FAM Wij zijn geen FAM meer vanaf 1 september We zijn nu vergunde zorgaanbieders. RTH = erkend en gesubsidieerd voor de toegangspoort VERGUNDE ZORGAANBIEDER = alles achter de toegangspoort Jeroen zou graag alles behouden zoals het nu is. Marjan vertelt dat je voor een voucher (waardebon) kan kiezen in de plaats van een cashbudget. Het VAPH betaalt dan rechtstreeks aan onze dienst, je hoeft zelf niets te doen. Kan je het cashbudget uitgeven aan andere zaken dan zorg? Dat is niet mogelijk omdat je voor elke uitgave een verantwoording moet afleggen. De IDO wordt uitgewerkt in ondersteuningsplannen. Wat staat er in de IDO Ondersteuningsfuncties, frequentie, tijdstip van ondersteuning, prijs van de geboden ondersteuning, specifieke wederzijdse verwachtingen en de wijze van evalueren van de IDO. Jaarlijks wordt de IDO geëvalueerd door de begeleider tijdens het huisbezoek. Indien er geen belangrijke wijzigingen zijn, mag de IDO behouden blijven. Indien er wel belangrijke wijzigingen zijn die ook een invloed hebben op de kostprijs van de begeleiding (bv je wil dat je begeleider vaker langskomt), dan moet dit opnieuw besproken worden met het directieteam. We moeten de toestemming vragen aan de cliënten voor de verwerking van persoonlijke gegevens. Iedereen waaraan informatie kan worden doorgegeven, is gebonden aan beroepsgeheim. Hierdoor mag de informatie niet verder verteld worden. Als er informatie wordt doorgegeven, worden cliënten hierover ingelicht. Als je dit document ondertekent, ga je ook akkoord dat er foto s van activiteiten op onze website geplaatst worden, op het private stuk. Enkel cliënten en personeel krijgen een login zodat ze op dit private stuk kunnen. Buitenstaanders kunnen niet op dit deel van de website. Cliënten kunnen persoonlijke informatie doorgeven om op de website te plaatsen. Dit wordt ook op het private luik geplaatst. Persoonlijke informatie kan zijn : cliënt x is oma geworden of cliënt x heeft een tornooi gewonnen, In het verleden hebben we de cliënten zelf de keuze gegeven om foto s van onze activiteiten te mogen plaatsen op de website. We merkten echter dat het te moeilijk werd om hier rekening mee te houden, het was erg tijdsintensief.

3 3 Bij het charter staat vermeld dat wij vanaf heden vergunde zorgaanbieders zijn. Vroeger werd er een vaste begeleider aangeduid. Nu worden er één of meerdere begeleiders aangeduid. We hebben hiervoor gekozen omdat we merken dat er in het verleden verschillende begeleidingswissels nodig waren. Bij sommige cliënten is het nodig om een co-begeleiding op te starten. Jeroen vraagt zich af waarom er FAM is gekomen? FAM was een overgangsformule naar de persoonsvolgende financiering. Marjan vertelt dat cliënten met de persoonsvolgende financiering zelf kunnen kiezen of ze begeleiding willen behouden door onze dienst. Gaan de cliënten naar een andere organisatie dan nemen ze ook hun budget mee. Het wordt een harde strijd, vreest Marjan. De intensiteit van de begeleiding gaat afhangen van het budget dat de cliënt krijgt. Wij gaan heel goede kwaliteit moeten leveren om de concurrentiestrijd aan te gaan. Vanuit het samenwerkingsverband (zie verder) wordt er getracht om voor elke zorgvrager een aanbod op maat te creëren. begeleidingsafspraken Goed opgeleide medewerkers is ook heel belangrijk. Al onze medewerkers zijn gebonden aan beroepsgeheim. Om de professionele afstand te bewaren tussen cliënt en hulpverlener geven medewerkers hun privé-telefoonnummer en adres niet door. Medewerkers moeten zich houden aan afspraken op vlak van taakinhoud en werkuren. De grenzen van onze dienst - Geen verzorgende of verpleegkundige taken uitvoeren. - Begeleiders doen geen poetswerk tenzij hierover andere afspraken gemaakt zijn. - Begeleiders doen niet aan budgetbeheer, nemen geen gelden en goederen in bewaring, voeren geen financiële verrichtingen uit zonder schriftelijke volmacht en lenen geen geld aan de cliënt. - Begeleiders nemen niet structureel deel aan vrijetijdsactiviteiten, samen met de cliënt. - Onze dienst biedt geen therapie, maar werkt hiervoor samen met een erkende psychotherapeut. - Begeleiders voorzien geen opvang van kinderen van cliënten. - Begeleiders voeren geen intiem verzorgende taken uit van kinderen. - Begeleiders zetten geen privétijd of eigen netwerk in voor cliënten en schakelen geen cliënten in voor eigen doeleinden. - Begeleiders aanvaarden geen giften in de vorm van geld of nalatenschap ten persoonlijke titel. In de loop van een begeleiding kan een wissel noodzakelijk zijn. Dit kan zowel op vraag van de cliënt als een begeleider. Dit kan verschillende redenen hebben: de begeleider krijgt een andere functie, een zwangerschap, langdurige afwezigheid, wijzigende vragen van een cliënt, een verhuis van de cliënt, Tijdens een verlof en/of ziekte van een begeleider proberen we vervanging te voorzien voor minstens de helft van de afgesproken begeleidingsintensiteit. Bv als je twee keer per week begeleiding krijgt, proberen we één keer per week te vervangen.

4 4 Binnen de dienst geldt een algemeen rookverbod. Begeleiders roken niet tijdens begeleidingsmomenten. Iedereen heeft recht op een rookvrije werkomgeving. Daarom vraagt vzw OpWeg aan alle cliënten om duidelijke afspraken te maken met de begeleider over rookgedrag. Onze dienst zorgt ervoor dat alle medewerkers in een hygiënische en veilige omgeving kunnen werken. Wij verwachten dus ook dat de begeleiders in hygiënische en veilige omstandigheden op huisbezoek kunnen komen. Als de omgeving te onhygiënisch is of onveilig, kan de afspraak gemaakt worden dat er (tijdelijk) geen huisbezoeken doorgaan. Een bureelbezoek is dan wel mogelijk. Indien een afspraak niet kan doorgaan, wordt er van beide partijen verwacht dit tijdig te melden en kan er een andere afspraak gemaakt worden. De cliënt moet 24u voor het begeleidingsmoment de afspraak annuleren. Als dit niet gebeurt, geldt dit als een onwettige afwezigheid. Bij een derde en volgende afwezigheid binnen het kalender jaar (01/01-31/12) moet de cliënt het begeleidingsmoment en de verplaatsingskosten betalen. - Cliënten die gekozen hebben voor een voucher worden 1u begeleiding aangerekend en de verplaatsingskosten. - Cliënten die gekozen hebben voor een cashbudget worden 1u begeleiding aangerekend, de verplaatsingskost en de verplaatsingstijd. De cliënten zullen hiervoor een factuur van de dienst ontvangen. Pas na de betaling van deze factuur maakt de begeleider een nieuwe afspraak. Indien de factuur niet betaald wordt binnen de 30 dagen na ontvangst, wordt automatisch de procedure stopzetting gestart door onze dienst. Patrick vraagt of de begeleiders een briefje achterlaten als ze voor een gesloten deur stonden. Lien stelt Patrick gerust dat we proberen te bellen of sms'en om te laten weten dat we voor de deur staan. Als je door ziekte of iets anders belangrijk geen 24u op voorhand belt, kan hiervoor een uitzondering gemaakt worden. Over het betalen van een km vergoeding is er een verbeteractie lopende (zie verder). Er is vanaf de aanvraag extra aandacht voor middelengebruik. Afhankelijk van de aard en de ernst ervan, kunnen er voorwaarden besteld worden bij de start van een begeleiding. Deze voorwaarden worden opgevolgd door de begeleiding. Als blijkt dat er tijdens de begeleiding sprake is van problematisch middelengebruik kunnen er voorwaarden gesteld worden in functie van het verder zetten van de begeleiding. Indien de cliënt tijdens een huisbezoek onder invloed is van drank of drugs, kan het begeleidingsmoment stopgezet worden. Wanneer middelengebruik zorgt voor agressie, psychose die zich naar anderen keert of een gevaarlijke levensstijl wordt er geen huisbezoek toegelaten. Als zich dergelijke incidenten voordoen tijdens een huisbezoek verwachten we dat de begeleider vertrekt. Er kan een time-out ingeroepen worden zodat er even rust in de begeleiding komt en er tijd kan genomen worden voor besprekingen en afspraken. Jeroen: Wanneer is middelengebruik problematisch? We benadrukken dat het belangrijk is dat de begeleiding haalbaar blijft.

5 5 Binnen de ondersteuning vinden we veiligheid van de cliënt en begeleider heel belangrijk. Wanneer we merken dat een cliënt een gevaar wordt voor zichzelf of anderen of wanneer hij niet meer in staat is zichzelf te voorzien van zijn basisbehoeften bekijken we of een opname nodig is. Wanneer de veiligheid van de begeleider in het gedrang komt, verwachten we dat de begeleider vertrekt. Er kan een time-out ingeroepen worden zodat er even rust is in de begeleiding en er tijd kan genomen worden voor besprekingen en afspraken. Tijdens het begeleidingsproces kunnen er zich situaties voordoen waardoor de begeleider en/of de organisatie op grenzen stuit en voorwaarden zal stellen tot verdere begeleiding: vb. bewind aanvragen over de persoon en/of de goederen, psychologische of psychiatrische ondersteuning opleggen. We hebben bijzondere aandacht voor kinderen. Wanneer we zien dat de situatie onveilig wordt voor kinderen en/of er niet wordt voldaan aan de basis behoefte van het kind verwijzen we door naar de jeugdzorg. Voor cliënten met een auditieve beperking is het aangewezen om tijdens bepaalde activiteiten naast de aanwezigheid van een begeleider, ook een tolk Vlaamse gebarentaal te voorzien. Een begeleider vertaalt subjectief, ter ondersteuning van de cliënt en een tolk vertaalt objectief/letterlijk. Voor een begeleider met kennis van de Vlaamse gebarentaal is het niet haalbaar om beide functies uit te voeren. Wanneer een dove of slechthorende cliënt op de dienst verwacht wordt, voor het ondertekenen van het protocol van begeleiding, wanneer hij vertegenwoordiger is binnen de cliëntenraad en wanneer de dienst vorming organiseert, tracht de organisatie een tolk te voorzien en te vergoeden om cliënten met een auditieve beperking gelijke kansen te bieden. Aan cliënten zal gevraagd worden of zij over voldoende tolkuren beschikken. Indien er voldoende uren ter beschikking zijn zal gevraagd worden of deze uren mogen gebruikt worden voor de afspraak op de dienst. Indien de cliënt niet beschikt over voldoende tolkuren, zal de dienst de tolk vergoeden. Jeroen vraagt of er een vertaler kan aangesteld worden voor cliënten met autisme, vooral tijdens het eindejaarsfeest. Hij heeft het soms moeilijk om te verwoorden naar anderen dat hij overprikkeld is en even rust wil. Marjan vertelt dat dit een taak is voor de begeleider. Als dit belangrijk is om op te nemen in het takenpakket van de activiteit, dan kan hiermee rekening gehouden worden. Er kan op het eindejaarsfeest bij overprikkeling ook gebruik gemaakt worden van de stille ruimte. Jaarlijks organiseert de dienst een eindejaarsfeest voor alle cliënten en eventuele partners en inwonende kinderen. Alleenstaande of bij ouders inwonende cliënten, mogen indien nodig en na bespreking met de begeleider een vertrouwenspersoon meebrengen. Dit om de drempel tot deelname te verlagen. - Om overmatig alcoholgebruik te voorkomen tijdens het eindejaarsfeest zullen cliënten die teveel alcohol drinken en onaangepast gedrag vertonen, aangesproken worden door hun begeleider. Er zal hen geen alcohol meer aangeboden worden. Bij protest wordt hen gevraagd de zaal te verlaten. - Jeroen stelt de aanwezigheid van alcohol op het eindejaarsfeest in vraag. Marjan geeft aan dat hierover nog niet gesproken is. Voorlopig kan het zo nog.

6 6 Patrick vraagt extra uitleg over een onhygiënisch huis, wanneer wordt het problematisch? Het wordt problematisch als de cliënten erover worden aangesproken, maar er niets aan willen doen, dan wordt er ingegrepen. Afspraak: De vertegenwoordigers begrijpen onze wijzigingen aan het protocol van begeleiding en keuren dit goed. 5 Samenwerkingsverband vzw OpWeg, vzw De Schakel, MPI Oosterlo en vzw Den Brand hebben de stap gezet tot samenwerking. In december treedt vzw Den Brand als vierde organisatie officieel toe. De algemene naam voor het samenwerkingsverband is voorlopig Alfa-Zorg, maar deze kan nog gewijzigd worden. Wat doen wij momenteel al samen: De leden van het bestuur komen samen De directie komt samen De intake verantwoordelijken komen samen De teamcoaches gaan in de toekomst ook samenkomen. Ze gaan de visies bekijken en op elkaar afstemmen zodat er in de toekomst nog beter kan samengewerkt worden. Jeroen vraagt of de cliëntenraad ook iets kan betekenen in het samenwerkingsverband. Marjan geeft aan dat er op dat niveau nog niet gesproken is. Het is een samenwerkingsverband en geen fusie. Elke organisatie houdt zijn eigenheid. Andere organisaties kunnen andere dingen aanbieden dan wij dus daarom is samenwerken een goed idee en kunnen er meer cliënten geholpen worden. Wij zijn ook een brochure aan het maken van ons samenwerkingsverband. Het wordt een digitale versie. We hopen deze klaar te hebben tegen Er zal een link komen naar deze brochure op onze website. 6 Mededelingen vanuit de organisatie Vanaf september zijn we niet meer opgesplitst in een team RTH en FAM (vergunde zorgaanbieder, PVF). Begeleiders kunnen beide taken uitvoeren, PVF en RTH. Zo kan een begeleider met een beetje ruimte misschien nog wel een kleiner dossier RTH erbij nemen, maar geen dossier PVF. Daarnaast zullen er cliënten van FAM naar RTH moeten overschakelen. Zij kunnen toch hun huidige begeleider blijven behouden. Het personeel wordt verzocht al hun verlof op te nemen van dit jaar. Het nieuwe sociaal secretariaat volgt dat heel strikt op. We hebben controle gekregen en ze hebben ons daarop gewezen. Iedereen werkt hier heel hard en graag. We moeten er dus op letten dat de begeleiders naast het verlof niet te veel overuren presteren. De juiste naam voor deze overuren is meer-uren aangezien deze uren niet worden uitbetaald, maar wel opgenomen worden in verlof. Sommige begeleiders hebben veel meer-uren en die moeten weggewerkt worden. Deze periode kunnen de cliënten ervaren dat er misschien iets meer verlof gaat worden opgenomen. Wij willen voorkomen dat er een stop moet gezet worden op het maken van meer-uren en/of dat men de meer-uren kwijtraakt. In andere organisaties werken ze al met een ander systeem. We zitten nu in een overgangsfase.

7 7 Bijkomend is het zo dat wij van ons sociaal secretariaat gehoord hebben dat medewerkers niet meer dan 11u mogen werken per dag. Dagen korter dan 3u mag niet en meer dan 50u per week mag ook niet. Iedereen doet heel hard zijn best. Een voltijdse mag 60 meer-uren hebben en een halftijdse mag 30 meer-uren hebben. Deze strikte regels kunnen voor wat extra druk zorgen. Patrick stelt de vraag of de autoritten ook meetellen? Ja, dit wordt erbij geteld want dat zijn ook werkuren. 7 Informatie over de financiële middelen De werkgroep Koeken en Co en Music for Life worden dit jaar één grote werkgroep. Ze gaan werken in 3 stappen 1) Ze gaan een brief opmaken voor het netwerk van de cliënten. Via een initiatief (op de markt gaan staan, aan een winkel gaan staan,) kan het netwerk voor ons wafels verkopen. Ze krijgen meteen dozen met wafels mee. Voor hen zijn er 2 soorten wafels, vanille en chocolade. De begeleider kan met de cliënt bespreken aan wie van het netwerk deze brief bezorgd wordt. 2) Cliënten krijgen zoals elk jaar bestelbonnen om verschillende soorten wafels, koeken, chocolade te kopen en verkopen. 3) Wil de cliëntenraad een initiatief uitwerken? De vertegenwoordigers die iets willen ondernemen mogen mailen naar Francoise: info@vzwopweg.be met de melding: Wij willen ons inzetten voor de verkoop van wafels. De werkgroep gaat verder contact opnemen met de geïnteresseerden. Het wordt een grotere actie dan de vorige jaren en het zal voor een langere periode zijn. De opbrengst wordt verdeeld onder het eindejaarsfeest, de werking en vorming. Deze verdeling is afgesproken op een vorige cliëntenraad. Patrick wil graag zo snel mogelijk de startdatum weten. 8 Verbeteractie km-vergoeding Er is een verbeteractie gestart samen met een aantal cliënten over de kilometers die de begeleiders rijden en de vergoeding. Deze verbeteractie is er gekomen nadat duidelijk werd dat 1/3 van onze werkingskost naar de kilometer vergoeding gaat. Meer cliënten moeten overschakelen naar RTH en voor hen krijgen we minder subsidies. Er zullen dus minder financiële middelen zijn. Door dit gegeven moest er bekeken worden wat we kunnen veranderen om als dienst te blijven bestaan. Er zijn volgende afspraken gemaakt: - Er wordt enkel geld aangerekend als de cliënt effectief mee in de auto zit. Dus niet de verplaatsing van het bureel naar de cliënt. - Er wordt gewerkt met 2 tarieven, het gewone tarief en het sociaal tarief. Mensen met een leefloon of een inkomen dat gelijk is aan het leefloon, hebben recht op sociaal tarief. Uitzonderingen kunnen altijd besproken worden. - De vergoeding van de kilometers start op 1 januari 2017.

8 8 Angelique vraagt of begeleiders met de cliënt mogen meerijden. Afspraak: dit zal nog verder besproken worden tijdens de verbeteractie. Wat als de cliënt kiest om met de fiets naar een afspraak te gaan, worden dan ook kilometers aangerekend? Afspraak: dit zal ook nog besproken worden tijdens de verbeteractie. Lien laat het voorbeeldblad van de km-vergoeding zien en geeft hierbij uitleg over de werking ervan. Er zal een maand zitten tussen de gereden kilometers en de factuur van de kilometers. Als de cliënt niet wil aftekenen, wordt dan de begeleiding stopgezet? Afspraak: ook dit gaat nog besproken worden. 9 Negatieve melding Er is een negatieve melding gedaan over onze dienst aan het VAPH. Wij werken bij RTH met een beurtenkaart, 25 euro voor een kaart van 5 beurten. Een cliënt was niet akkoord dat de cliënten 5 begeleidingen op voorhand moeten betalen. Het VAPH gaf haar gelijk: wat als cliënten de begeleiding vroeger stoppen en deze 5 beurten niet opgebruiken? Als antwoord op deze melding voegen we toe in ons protocol van begeleiding dat bij stopzetting van de begeleiding resterende beurten terugbetaald worden, na het teruggeven van de kaart binnen de 14 dagen. Als er vooraf geweten is dat er minder dan 5 beurten nodig zijn, dan wordt de beurtenkaart niet toegepast en mag de cliënt per keer betalen. Afspraak: Wij als dienst hebben ervoor gekozen het systeem van de 5 beurtenkaart wel te behouden omdat we merken dat het werkt. De cliëntenraad gaat akkoord met deze afspraken. Jeroen vraagt zich af of deze cliënt nog in begeleiding is? Ja, de cliënt is nog in begeleiding en heeft nu de garantie dat de beurten worden terugbetaald indien nodig. 10 Variapunten Vragen en opmerkingen doorgegeven door de cliënten: - Hoe zijn jullie bevindingen van de laptop in de begeleiding? - Patrick geeft aan dat het voor hem werkt. We moeten enkel iets meer tijd nemen. - Sommige laptops waren traag en dat was niet fijn werken. - Marjan deelt mee dat de begeleiders positief zijn over de digitalisering en het werkt vlot. - Hoe lang moet de begeleider wachten aan de deur als de cliënt niet thuis is? Lien en Femke wachten 15 min. aan de deur. Maar meestal proberen begeleiders contact op te nemen met de cliënt via telefoon of sms. Nieuwe vertegenwoordigers worden bekend gemaakt en voorgesteld op het eindejaarsfeest. wijziging contactgegevens vertegenwoordigers: /

9 9 datum volgende cliëntenraad: 13 december 2016 plaats volgende cliëntenraad: WIT GEEL KRUIS, Herentals An geeft aan dat er bij sommige begeleiders op de website extra uitleg staat en bij andere niet. Ze geeft aan dat de website op haar computer er vaak anders uit ziet. Afspraak: An kan dit met haar begeleider thuis bekijken. Om eens over na te denken We herinneren je eraan dat je contact kan opnemen met een vertegenwoordiger als je een vraag of opmerking hebt over de werking van de dienst. De vertegenwoordiger vertelt deze vraag of opmerking tijdens de volgende cliëntenraad. De contactgegevens van de vertegenwoordigers kan je terugvinden op de website. Heb je al eens nagedacht of je vragen of opmerkingen hebt over dit verslag? Want ook dat mag je doorgeven aan een vertegenwoordiger. Hieronder kan je alvast enkele vragen terugvinden om eens over na te denken. Natuurlijk mogen er ook andere opmerkingen doorgegeven worden. Heb je nog vragen over de overgang naar PVF? Begrijp je de wijzigingen in de IDO? Heb je er nog vragen over? Wil je je mee inzetten voor een initiatief voor de werkgroep koeken en co/music for life? Heb je nog vragen over de km-vergoeding?

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 13 december 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An Van

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 21 februari 2017 Aanwezig: Marjan Puls, Jeroen Mertens, An Van Herck, Jaak Goetschalckx,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2017-12-14 verslag cliëntenraad 5 december 2017 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 10 mei 2016 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, An Van Herck, Jaak Goetschalckx,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2018-10-12 Verslag cliëntenraad 25 september 2018 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ v z w O p W e g Markgravenstraat 65 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be Verslag cliëntenraad 9 mei 2017 Aanwezig: Marjan Puls, Lien Van de Vel, Jeroen Mertens, An Van Herck,

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-01-08 Verslag cliëntenraad 4 december 2018 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16

INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 INFOMOMENT 2 FEBRUARI 16 Minister Vandeurzen maakte in 2010 een groot plan Wat staat er in dat plan? 2 belangrijke doelen: In 2020 moeten alle personen met een handicap die zorg nodig hebben, zorg krijgen

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2017-10-12 Verslag cliëntenraad 26 september 2017 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten 1 Identificatie van de dienst vzw OpWeg Markgravenstraat 65 2200 HERENTALS De vzw is sinds 1 juli 1993 erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Algemeen Het Eepos voert over de verschillende afdelingen heen één gezamenlijk opnamebeleid, waarbij de verschillende ondersteuningsfuncties flexibel kunnen worden aangeboden. We streven er naar dat de

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel. 014/ Fax 014/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel. 014/23 18 80 Fax 014/23 56 87 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2018-06-05 verslag cliëntenraad 15 mei 2018 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

JAARVERSLAG. DIO - Beschermd wonen. vzw KIDS

JAARVERSLAG. DIO - Beschermd wonen. vzw KIDS JAARVERSLAG DIO - Beschermd wonen 2014 vzw KIDS 1 ACTIVITEITENVERSLAG DIO 2014 Diensten voor Individuele Ondersteuning (DIO) is de benaming van het vroegere Beschermd Wonen. Dit zijn de gegevens voor het

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-06-04 Verslag cliëntenraad 14 mei 2019 Aanwezig: Marjan Puls,

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge, www.de-kade.be Versie 1/3/2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks

Nadere informatie

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen.

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. 1 maart 2016 Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum Spermalie - Het

Nadere informatie

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING Versie september 2013 Deze overeenkomst

Nadere informatie

OVEREENKOMST STARTPAKKET

OVEREENKOMST STARTPAKKET OVEREENKOMST STARTPAKKET TUSSEN Budgethouder (persoon met een handicap) Voornaam en naam: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Gsm/tel: E-mail: Rijksregisternummer: Vlaams Fonds nummer: en Budgetbeheerder

Nadere informatie

enter MultiFunctioneel Centrum Meetjesland Mijn contactgegevens Mijn zorgentiteit: Mijn contextbegeleider:. Een initiatief van VZW Blij Leven tel...

enter MultiFunctioneel Centrum Meetjesland Mijn contactgegevens Mijn zorgentiteit: Mijn contextbegeleider:. Een initiatief van VZW Blij Leven tel... Mijn contactgegevens Mijn zorgentiteit: Mijn contextbegeleider:. MultiFunctioneel Centrum Meetjesland. tel.... Email :. tel leefgroep verblijf:.. Een initiatief van VZW Blij Leven Nieuwe Boekhoutestraat

Nadere informatie

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Versie september

Nadere informatie

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014

Rechtstreeks toegankelijke hulp. november 2014 Rechtstreeks toegankelijke hulp november 2014 Situering Perspectiefplan 2020 van minister Vandeurzen: nieuw ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap Belangrijkste doelstellingen: Garantie op

Nadere informatie

ALF. Technische handleiding

ALF. Technische handleiding ALF Technische handleiding Versie 2017 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Afrekeningsdossier 2017... 4 1.1 Tewerkstellingsgegevens... 4 1.1.1 Invullen of inkijken van personeelsgegevens... 5 1.2 Administratief

Nadere informatie

13/02/2018. familievergaderingen februari de IDO. verwelkoming: de Gebruikersraad

13/02/2018. familievergaderingen februari de IDO. verwelkoming: de Gebruikersraad familievergaderingen februari 2018 de IDO verwelkoming: de Gebruikersraad 1 Waarom zitten we hier eigenlijk? https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=spa_3-ghg9y Wie zijn ondersteuning zonder wijzigingen

Nadere informatie

PVF 10 oktober Vragen en Antwoorden. Inhoud. 1. Algemeen

PVF 10 oktober Vragen en Antwoorden. Inhoud. 1. Algemeen PVF 10 oktober Vragen en Antwoorden Inhoud 1. Algemeen... 1 2. Basisondersteuningsbudget (BOB)... 3 3. Persoonsvolgend Budget... 4 4. Overgaan naar het nieuwe systeem... 5 5. Hulp bij de overstap naar

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen (Niet Rechtstreeks Toegankelijke Hulp en Rechtstreeks Toegankelijke Hulp) versie juli 2017 Deze overeenkomst wordt gesloten

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van Begeleid Wonen Zennestreek vzw het voor Personen met een ( VAPH) (erkenningsnummer 409200333) Ons adres: In dit charter leggen we duidelijk uit hoe we werken

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen versie juli 2017 Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum

Nadere informatie

1 Opzet van deze correctiefases

1 Opzet van deze correctiefases Zenithgebouw Koning Albert II-laan 37 1030 BRUSSEL www.vaph.be INFONOTA Gericht aan: vergunde zorgaanbieders 31 mei 2018 INF/HOR/18/01a Contactpersoon Helpdesk transitie voorzieningen E-mail Transitievz.mailbox@vaph.be

Nadere informatie

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr.

v z w O p W e g Markgravenstraat Herentals Tel.: 014/ GSM: 0478/ ondernemingsnr. v z w O p W e g Markgravenstraat 75 2200 Herentals Tel.: 014/23 18 80 GSM: 0478/35 93 20 info@vzwopweg.be ondernemingsnr.: 044 35 80 604 2019-03-12 Verslag cliëntenraad 26 februari 2019 Aanwezig: Marjan

Nadere informatie

Inschaling van de zorgzwaarte: wat en hoe?

Inschaling van de zorgzwaarte: wat en hoe? Inschaling van de zorgzwaarte: wat en hoe? INFORMATIE VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP 01 Wat is zorgzwaarte en hoe wordt het gemeten? "Zorgzwaarte" is een

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT

MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT 1 MINDER MOBIELEN CENTRALE BONHEIDEN REGLEMENT Goedgekeurd door de raad van maatschappelijk welzijn van 27/11/2017 en aangepast door de raad van maatschappelijk welzijn van 17/12/2018 1. Minder Mobielen

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Versie maart 2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke

Nadere informatie

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG 2 Inleiding In deze brochure vind je informatie over het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg. We leggen uit wat het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg is, wie er werken

Nadere informatie

INSPECTIEVERSLAG GEHANDICAPTENZORG INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMSTEN IN KADER VAN DE PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING

INSPECTIEVERSLAG GEHANDICAPTENZORG INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMSTEN IN KADER VAN DE PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING /verslag individuele dienstverleningsovereenkomsten in kader van persoonsvolgende financiering Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus 31 1030 BRUSSEL T 02 553 34 34 F 02 553 34 35 contact@zorginspectie.be

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/ MINDER MOBIELEN CENTRALE MMC Zedelgem LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ 25 22 40 Fax. 050/ 25 22 41 REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Individuele begeleiding : afronden op 0.25 per week. Praktische hulp en globale individuele ondersteuning : afronden op 1.0. Deze gegevens worden door

Individuele begeleiding : afronden op 0.25 per week. Praktische hulp en globale individuele ondersteuning : afronden op 1.0. Deze gegevens worden door Bepalen saldo persoonsvolgende personeelspunten voor huidige Z.I.N. gebruikers. Uitgangspunt.. In het kader van de transitie PVF moet aan iedere zorggebruiker een saldo persoonsvolgende personeelspunten

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Betreft de volgende diensten: - de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding, multifunctioneel centrum (MFC) en vergunde zorgaanbieder van het Vlaams Agentschap

Nadere informatie

VR DOC.1230/1TER

VR DOC.1230/1TER VR 2016 2511 DOC.1230/1TER DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN TERNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering over de regels betreffende

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Versie juni 2017 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum

Nadere informatie

OVEREENKOMST INDIVIDUELE COACHING BIJ PAB MINDERJARIGEN

OVEREENKOMST INDIVIDUELE COACHING BIJ PAB MINDERJARIGEN OVEREENKOMST INDIVIDUELE COACHING BIJ PAB MINDERJARIGEN TUSSEN Budgethouder (persoon met een handicap) Voornaam en naam: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Gsm/tel: E-mail: Rijksregisternummer:

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL BEWONERS INCLUSIEF WONEN (IWO) Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck,

Nadere informatie

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN?

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U

Nadere informatie

OVEREENKOMST INTENSIEVE BIJSTAND: INDIVIDUELE COACHING

OVEREENKOMST INTENSIEVE BIJSTAND: INDIVIDUELE COACHING OVEREENKOMST INTENSIEVE BIJSTAND: INDIVIDUELE COACHING TUSSEN Budgethouder (persoon met een handicap) Voornaam en naam: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Gsm/tel: E-mail: Rijksregisternummer:

Nadere informatie

Waarom? Het nieuwe ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap en de Persoonsvolgende Financiering. Base-line van de oplossing:

Waarom? Het nieuwe ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap en de Persoonsvolgende Financiering. Base-line van de oplossing: Het nieuwe sbeleid voor personen met een handicap en de Persoonsvolgende Financiering Waarom? Toepassing van het VN-verdrag voor de rechten van de mens Inzet van extra middelen in de sector handicap lost

Nadere informatie

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING personen met beperking DOMINIEK SAVIO INSTITUUT VZW KOOLSKAMPSTRAAT 24 8830 GITS 2016 DOMINIEK SAVIO INSTITUUT VZW INLEIDING We zijn op weg naar een belangrijke verandering

Nadere informatie

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met:

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met: DIENST AANGEPAST VERVOER De Dienst Aangepast Vervoer (afgekort DAV) biedt aangepast vervoer aan voor rolstoelgebruikers en mindermobielen uit de regio Halle Vilvoorde. De DAV wordt georganiseerd door de

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST

ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST ALGEMEEN REGLEMENT KARWEIDIENST - GROENDIENST Wie is voor wat verantwoordelijk? Voor een aanvraag karweidienst kan men terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose op iedere werkdag van 8.30 uur

Nadere informatie

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING

PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING Wat is een persoonsvolgende financiering (PVF)? 1 2 Voor mij, en alle andere personen met een handicap, is er een nieuw systeem van financiële ondersteuning: DE PERSOONSVOLGENDE

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding vzw Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) Erkenning thuisbegeleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden:

Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden: Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden: 1. Doel van het verblijf op de... 2. Duur van de overeenkomst... 3. Verblijf op de... 4. Begeleiding... 4.1 Individuele begeleiding... 5. Overleg... 6. Klachtenprocedure...

Nadere informatie

Zelfdoding in het jeugdwerk. Crisissituaties

Zelfdoding in het jeugdwerk. Crisissituaties Zelfdoding in het jeugdwerk Crisissituaties 18 Je kan heel wat uiteenlopende crisissituaties tegenkomen waarbij iemand denkt aan zelfmoord, een poging onderneemt of dreigt een poging te doen. Het is meestal

Nadere informatie

Visie van de regenboog vzw Waar staan wij voor? Hoe realiseren we dit? Welke activiteiten organiseert de regenboog?...

Visie van de regenboog vzw Waar staan wij voor? Hoe realiseren we dit? Welke activiteiten organiseert de regenboog?... Afsprakennota & 0 Visie van de regenboog vzw... 2 1.1 Waar staan wij voor?... 2 1.2 Hoe realiseren we dit?... 2 1.3 Welke activiteiten organiseert de regenboog?... 2 Dagplanning... 3 Prijs en facturatie...

Nadere informatie

4 december 2018 Kennismaking met de persoonsvolgende financiering. Het nieuwe ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap

4 december 2018 Kennismaking met de persoonsvolgende financiering. Het nieuwe ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap 4 december 2018 Kennismaking met de persoonsvolgende financiering Het nieuwe ondersteuningsbeleid voor personen met een handicap Waarom? (Internationale) verandering in filosofisch en antropologisch kader

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Onze dienst gezinszorg biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en mindervaliden die hulpbehoevend zijn en het huishoudelijk werk tijdelijk of blijvend

Nadere informatie

MDT meerderjarigen. Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/

MDT meerderjarigen. Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/ MDT meerderjarigen Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/210 69 69 Multidisciplinaire Teams (MDT) erkend en gesubsidieerd door Inhoud Wat is het VAPH?...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGELEIDING VAN BESCHUT WONEN DE SPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGELEIDING VAN BESCHUT WONEN DE SPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGELEIDING VAN BESCHUT WONEN DE SPRONG HOOFDSTUK 1: DE BEGELEIDING Artikel 1: Individuele systematische begeleiding Je krijgt bij het begin van je verblijf een vaste persoonlijke

Nadere informatie

TRAP 1: RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH)

TRAP 1: RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) VEELGESTELDE VRAGEN PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING TRAP 1: RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) 1. Hoe wordt bepaald of iemand een vermoeden van een handicap heeft om beroep te kunnen doen op RTH? Een

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe

Informatiebrochure De Kangoeroe De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten 2013 Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een thuisbegeleidingsdienst, erkend door het VAPH 1. De standplaats is in Wetteren

Nadere informatie

OVEREENKOMST INTENSIEVE BIJSTAND: INDIVIDUELE COACHING

OVEREENKOMST INTENSIEVE BIJSTAND: INDIVIDUELE COACHING OVEREENKOMST INTENSIEVE BIJSTAND: INDIVIDUELE COACHING TUSSEN Budgethouder (persoon met een handicap) Voornaam en naam: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Gsm/tel: E-mail: Rijksregisternummer:

Nadere informatie

In deze nota worden de modaliteiten van deze uitzonderingsprocedure en technische handelingen verder geduid.

In deze nota worden de modaliteiten van deze uitzonderingsprocedure en technische handelingen verder geduid. Zenithgebouw Koning Albert II-laan 37 1030 BRUSSEL www.vaph.be INFONOTA - OMZENDBRIEF Gericht aan: Vergunde zorgaanbieders, multidisciplinaire teams Auteur: VAPH 15 juni 201p8 Uitzonderingsprocedure 7/7

Nadere informatie

Idris Afspraken en regelingen. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Idris Afspraken en regelingen. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Idris Afspraken en regelingen Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Welkom bij Idris Welkom bij Idris. In onze dienstverlening draait het om mensen. Samen met u werken we aan de beste

Nadere informatie

De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis!

De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis! De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis! uw nie WGK_folder148,5x210_zorgencentra.indd 1 24/03/15 14:04 U wil zelfstandig thuis blijven wonen maar u wil er zeker van zijn dat u in een crisissituatie meteen

Nadere informatie

De Persoonsvolgende financiering in Vlaanderen Robert Geeraert Woonzorgconsulent Gastprofessor Erasmushogeschool Brussel

De Persoonsvolgende financiering in Vlaanderen Robert Geeraert Woonzorgconsulent Gastprofessor Erasmushogeschool Brussel De Persoonsvolgende financiering in Vlaanderen Robert Geeraert Woonzorgconsulent Gastprofessor Erasmushogeschool Brussel België: federale staat Federaal niveau: gezondheidszorg (artsen, ziekenhuizen, verpleegkundigen,

Nadere informatie

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en

Nadere informatie

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding Versie september 2013 Deze

Nadere informatie

WEGWIJS collectieve schuldenregeling

WEGWIJS collectieve schuldenregeling WEGWIJS collectieve schuldenregeling Inhoudstafel 1. Hoe verloopt de opstart van pg. 3 een collectieve schuldenregeling? (CSR) 2. Het opmaken van een aanzuiveringsregeling pg. 4 (=afbetalingsplan) 3. Na

Nadere informatie

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG 2 JIJ EN HET ONDERSTEUNINGSCENTRUM JEUGDZORG / 3 INLEI DING In deze brochure vind je informatie over het Ondersteuningscentrum jeugdzorg. We leggen uit wat het

Nadere informatie

Flexibel Aanbod voor Meerderjarigen (FAM), informatie voor de cliënten (versie 3/6/2015)

Flexibel Aanbod voor Meerderjarigen (FAM), informatie voor de cliënten (versie 3/6/2015) Flexibel Aanbod voor Meerderjarigen (FAM), informatie voor de cliënten (versie 3/6/2015) In aanloop naar de overstap naar Persoonsvolgende Financiering (PVF) worden alle voorzieningen voor meerderjarigen

Nadere informatie

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? INHOUD Wil je je inschrijven bij het VAPH? In deze brochure lees je hoe het multidisciplinair team (MDT) je hiermee kan helpen. De VAPH-experten

Nadere informatie

Hoe kan ons team jou helpen om de gepaste niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp te vinden?

Hoe kan ons team jou helpen om de gepaste niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp te vinden? Hoe kan ons team jou helpen om de gepaste niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp te vinden? 1 Wij zijn een multidisciplinair team verbonden aan het Vrij centrum voor leerlingenbegeleiding van Izegem.

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Kraamzorg Mijn Baby Vsnr Leveringsvoorwaarden Kraamzorg Mijn Baby

Leveringsvoorwaarden Kraamzorg Mijn Baby Vsnr Leveringsvoorwaarden Kraamzorg Mijn Baby -2016-1 Waarvoor dienen deze algemene voorwaarden? Het belangrijk om te weten wat u precies kan en mag verwachten van Kraamzorg Mijn Baby. Daarom hebben een aantal algemene afspraken vastgelegd die gelden

Nadere informatie

Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening

Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening Pijnbehandeling: intraveneuze medicatietoediening Beste patiënt Ons pijncentrum is een door de overheid erkend multidisciplinair centrum voor de behandeling van chronische pijn. In overleg met uw arts,

Nadere informatie

Begeleid wonen. november 2014

Begeleid wonen. november 2014 Begeleid wonen november 2014 Doelgroep Volwassenen (+18) met een beperking mentaal motorisch visueel auditief autismespectrumstoornis (ASS) niet aangeboren hersenletsel (NAH) al dan niet met bijkomende

Nadere informatie

Aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen

Aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen Aanvraag hulpmiddelen en aanpassingen Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier dient u bij het VAPH een aanvraag in voor volgende soorten ondersteuning: tegemoetkoming voor hulpmiddelen en aanpassingen

Nadere informatie

Individuele begeleidingsovereenkomst PVF

Individuele begeleidingsovereenkomst PVF 1 Tussen: Individuele begeleidingsovereenkomst PVF Aditi vzw Ondernemingsnummer: 0807.821.641 Postbus 2; 3150 Haacht Tel. : 0488/ 870 677 Mail : info@aditivzw.be Naam en adres van de cliënt of van de ouder

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden?

1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? 01/12/2017 Richtlijnen selectieschutters 2018 Belangrijk: deze richtlijnen zijn voorlopig en kunnen steeds bijgewerkt en veranderd worden. 1. Wie kan/moet deelnemen aan de selectiewedstrijden? Iedereen

Nadere informatie

1. KORTVERBLIJF BINNEN RTH-CAPACITEIT IN COMBINATIE MET PVB

1. KORTVERBLIJF BINNEN RTH-CAPACITEIT IN COMBINATIE MET PVB Zenithgebouw Koning Albert II-laan 37 1030 BRUSSEL www.vaph.be INFONOTA Gericht aan: de vergunde zorgaanbieders 14 juni 2018 INF/AFZ/18/14 Contactpersoon Marc Sevenhant E-mail Erkenningen@vaph.be Telefoon

Nadere informatie

sector personen met een handicap

sector personen met een handicap sector personen met een handicap Absoluut, alin, Fovig, Gezin & Handicap, KVG, Marjan, MS-Liga Vlaanderen, MyAssist, Onafhankelijk Leven, SOM, Stan, Vebes, VFG & Vlaams Welzijnsverbond najaar 2018 1 De

Nadere informatie

Toeleiding naar ondersteuning

Toeleiding naar ondersteuning Zorgregie Hilde Verstricht 1 Toeleiding naar ondersteuning Ook met persoonsvolgende financiering Dus: beschikbare middelen zo rechtvaardig mogelijk verdelen 2 1 Regionale prioriteitencommissie Opdracht

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST AANVANG EN BEËINDIGING VAN HET VERBLIJF, DE DAGOPVANG EN MOBIELE BEGELEIDING:

ZORGOVEREENKOMST AANVANG EN BEËINDIGING VAN HET VERBLIJF, DE DAGOPVANG EN MOBIELE BEGELEIDING: ZORGOVEREENKOMST IDENTITEIT: Tussen VZW Jeugdzorg Ter Elst, met maatschappelijke zetel: Zandstraat 10 te 2570 DUFFEL vertegenwoordigd door Mevrouw Vanessa Janssens, Directeur Zorg en Mevrouw en/of Mijnheer..................................................

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling 18+

Deeltijdbehandeling 18+ Deeltijdbehandeling 18+ Informatie voor cliënten Een behandeling op onze afdeling Binnenkort komt u in aanmerking voor een behandeling bij de deeltijdbehandeling. In deze brochure vindt u de belangrijkste

Nadere informatie

Een overeenkomst registreren voor de besteding van uw persoonsvolgend budget in cash

Een overeenkomst registreren voor de besteding van uw persoonsvolgend budget in cash Een overeenkomst registreren voor de besteding van uw persoonsvolgend budget in cash Vak voor de administratie Naam van de dossierbeheerder: Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier bezorgt u aan

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder: bijlage bij informatief 2016/065 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de transitie van personen met een handicap met een actieve zorgvraag naar persoonsvolgende financiering DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Volgende afspraken komen tot stand tussen: 1. De dienst voor gezinsopvang van het OCMW Zottegem met zetel te Deinsbekestraat 23, 9620 Zottegem,

Nadere informatie

Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie. Kom jij in aanmerking?

Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie. Kom jij in aanmerking? Zorgtraject voor chronische nierinsufficiëntie Kom jij in aanmerking? ZORGTRAJECT VOOR CHRONISCHE NIERINSUFFICIËNTIE Heb je chronische nierinsufficiëntie? Dan kom je misschien in aanmerking voor een zorgtraject.

Nadere informatie

ALF. Technische handleiding. pagina 1 van 14

ALF. Technische handleiding. pagina 1 van 14 ALF Technische handleiding pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1 Indienen van het afrekeningsdossier... 4 1.1 Tewerkstellingsgegevens... 5 1.1.1 Toevoegen van contracten... 5 1.1.2 Werknemers in brugpensioen...

Nadere informatie

WS 3 & 10. Studiedag FAM Vlaams welzijnsverbond 23/1/2015

WS 3 & 10. Studiedag FAM Vlaams welzijnsverbond 23/1/2015 Studiedag FAM Vlaams welzijnsverbond 23/1/2015 Volwassenenwerking OC Sint Idesbald Roeselare Vóór FAM Stelsels : Nursing Tehuis niet werkenden: bezigheid Tehuis Werkenden DIO, Beschermd Wonen Begeleid

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar.

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Dagopvang voor kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Geldig vanaf 1 april 2016 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven voor kosten en vergoedingen

Nadere informatie

Individuele begeleidingsovereenkomst RTH

Individuele begeleidingsovereenkomst RTH 1 Tussen: Individuele begeleidingsovereenkomst RTH Aditi vzw Ondernemingsnummer: 0807.821.641 Postbus 2; 3150 Haacht Tel. : 0488/ 870 677 Mail : info@aditivzw.be Naam en adres van de cliënt of van de ouder

Nadere informatie

PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ

PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ PROGRAMMA 2016 VOOR DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN. DE OCMW S ALS PARTNERS BIJ DE HERVESTIGING VAN VLUCHTELINGEN: FAQ Vragen Antwoorden Statuut van de begunstigden Wat is het statuut van hervestigde

Nadere informatie

Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier bezorgt u aan het VAPH de gegevens van de overeenkomst die u hebt afgesloten voor de

Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier bezorgt u aan het VAPH de gegevens van de overeenkomst die u hebt afgesloten voor de Een overeenkomst registreren voor de besteding van uw persoonsvolgend budget in cash Vak voor de administratie Naam van de dossierbeheerder: Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier bezorgt u aan

Nadere informatie

BEWINDVOERING EN VOOGDIJ BIJ PVF & PAB

BEWINDVOERING EN VOOGDIJ BIJ PVF & PAB BEWINDVOERING EN VOOGDIJ BIJ PVF & PAB Een praktische kijk op de rol van bewindvoerders en voogden bij de persoonsvolgende financiering en het persoonlijk assistentiebudget Stijn Luyten medewerker dienstverlening

Nadere informatie

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010

overleggroep gezondheid; agendapunt samenwerking CGG s en verenigingen 02 februari 2010 Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen vzw Aromagebouw / Vooruitgangstraat 323 bus 6 (3 de verdieping) / 1030 Brussel / tel. 02-204 06 50 / fax : 02-204 06 59 info@vlaams-netwerk-armoede.be

Nadere informatie

Persoonsvolgende financiering. Infosessie voor gebruikers 10/03/2017

Persoonsvolgende financiering. Infosessie voor gebruikers 10/03/2017 Persoonsvolgende financiering Infosessie voor gebruikers 10/03/2017 Agenda WELKOM GILBERT VAN LAETHEM VOORZITTER ZONNESTRAAL VZW HAVINET ELS VRIJDAG COÖRDINATOR HAVINET VZW PERSOONSVOLGENDE FINANCIERING

Nadere informatie

Doelgroep en aanbod. Missie en visie

Doelgroep en aanbod. Missie en visie Jaarverslag 2015 Doelgroep en aanbod vzw OpWeg is een dienst die mobiele en ambulante ondersteuning aanbiedt aan personen met een beperking: verstandelijk, fysiek, auditief, visueel, autismespectrumstoornis

Nadere informatie