t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW mei 2018, JAARGANG 16, NUMMER 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW mei 2018, JAARGANG 16, NUMMER 3"

Transcriptie

1 1 mei 2018, JAARGANG 16, NUMMER 3 t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren

2 2 11 en 12 mei 2019 TURN- EN DANSGALA Eerste bestuursvergadering in nieuwe zaal INHOUDSTAFEL In memoriam 4 #Ekerensportchallenge 11 Raad van Bestuur 4 Acties bakstenen D&M wall 12 D&M clubnieuws 5 Onze D&M verhuisblog 14 G-gym 6 Freerunners runnen als eerste de gymhal in 16 Rarara, welk thema is het? 7 Stuk voor stuk deel van een mooie taart 17 Eerder dit seizoen 8 Wedstrijdresultaten 18 Passie voor dans 9 Onze laureaten in de bloemetjes 10

3 3 Beste lezer, Nu het einde van het seizoen nadert en de vakantiekriebels opkomen, blikken we graag terug op een meer dan geslaagd seizoen. In deze editie van t flikflakske kunnen jullie verslagjes en foto s bekijken van verschillende groepen. Ook de wedstrijden zitten erop en onze gymnasten acro, tumbling en trampoline leverden schitterende prestaties. Enkelen van hen kwamen zelfs met een medaille terug naar huis. Het Vlaams kampioenschap tumbling, trampoline en trampoline synchroon georganiseerd door onze club werd ook een groot succes. Maar de grootste gebeurtenis dit seizoen was ongetwijfeld de verhuis en oplevering van de gloednieuwe gymhal. We beschouwen dit zelfs als één van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van onze club! Daarom kan het ook niet anders dan dat we de gloednieuwe gymhal op de cover laten prijken en dat we er in deze editie uitgebreid verslag over uitbrengen. In augustus zullen jullie de onthaalbrochure in de brievenbus vinden met alle informatie over de inschrijvingen en het nieuwe seizoen. Houd zeker ook de updates op de website in het oog. We wensen jullie alvast een prettige zomervakantie toe... En kijken ernaar uit jullie allen te verwelkomen voor een nieuw seizoen in september. Veel leesplezier! Sportieve groeten, Yunsi Olyslager Raad van Bestuur Turn en dansclub Deugd en Moed Ekeren vzw Trampoline-vriendinnetjes tevreden na de wedstrijd REDACTIE Yunsi Olyslager - flikflakske@deugdenmoed.be OPLAGE 500 exemplaren en digitaal op Btw nummer - BE De club behaalde het Q4 Gym kwaliteitslabel in januari 2015 met een totaalscore van 91%.

4 4 IN MEMORIAM Op 21 december 2017 namen wij afscheid van oud-bestuurslid Martine De Witte In Memoriam Martine De Witte - Bestuurslid Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW van 1997 tot 2016 Na een strijd, moeizaam gestreden ging Mevrouw Martine De Witte van ons heen op 21 december Martine was lid van de raad van bestuur van 1997 en dat voor bijna 20 jaar lang. Wie herinnert zich Martine niet tijdens de talloze zaalwachten die ze deed of tijdens de vele activiteiten van de club? Martine was bij iedereen bekend en geliefd. Vele kleutertjes denken aan Martine terug als degene die hun hielp om hun eerste pasjes in de club te zetten en die hun traantjes droogde als het even verkeerd dreigde te gaan. Martine reed meer dan eens door wind en regen met haar fiets van zaal tot zaal om alle inschrijvingen (nee we waren toen nog niet digitaal) administratief in orde te brengen, de bestellingen voor de truffelslag op te halen en te verwerken en om weer eens een deur te gaan openen omdat iemand zijn sleutel vergeten had. Hoeveel brieven en Flikflakskes Martine tijdens haar bestuur-carrière zou gekopieerd hebben, dat weet niemand, maar het waren er veel... heel veel. Trots was Martine op haar dochter Wendy toen ook bij haar de turnmicrobe opstak en ze daarna als trainster ons corps vervoegde. Ook van haar kleindochtertjes Ana-Lucia en Jolien kon ze genieten tijdens onze turngala s. Daar zag je Martine als een stille genieter glimmen van trots. Begin mei 2017 woonde ze, vanop de eerste rij, ons turn- en dansgala bij. Het ging toen al wat minder goed maar ze genoot met volle teugen en was gelukkig om ook daar weer iedereen aan het werk te zien. t Was weer goed, zei ze terwijl ze ook informeerde naar de stand van de nieuwe turnhal die in 2018 de deuren zal openen. Ook dat project lag haar zeer nauw aan het hart en de zekerheid dat ze er na zoveel jaar dan toch zal komen, die heeft ze gekregen. Namens de raad van bestuur, de trainers en leden van Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW, bieden we ons medeleven aan haar familie en vrienden aan. Tevens zijn we als club enorm dankbaar voor alles wat Martine voor de turnkring betekend heeft en zullen we haar nooit vergeten. Een dikke welgemeende merci, Martine! RAAD VAN BESTUUR Graag willen we jullie op de hoogte houden van volgende wijzigingen in de Raad van Bestuur: Na vele jaren in het bestuur besloot Joke Verweij besliste om het bestuur te verlaten. Ze stond steeds paraat om mee te werken als zaalverantwoordelijke en om de handen uit de mouwen te steken bij de activiteiten. We bedanken haar voor de ondersteuning in het bestuur! Anderzijds verwelkomen we Patrick Vermeulen in de Raad van Bestuur. Hij is bij velen van jullie bekend als geëngageerd lesgever in de trampoline wedstrijdgroep en zijn heel blij dat hij dit engagement wil doortrekken naar het bestuur. Van harte welkom en we kijken alvast uit naar de samenwerking!

5 5 D&M CLUBNIEUWS Wist-je-dat na de verhuis naar de nieuwe gymhal de maatschappelijke zetel van de vereniging ook op het volgende adres gehuisvestd is: Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren Wist-je-dat Tania Willekens, lesgeefster trampoline, voor de tweede keer mama werd? Hartelijk gefeliciteerd Tania en Mathias met de geboorte van Lewis! Wist-je-dat we ook in 2018 het label toegekend kregen van Antwerpse sportclub 2018? Hiervoor werden we onderworpen aan een veiligheidsscan door Stad Antwerpen om te bevestigen dat we een veilige sportomgeving creëren voor al onze leden en medewerkers. Hierbij ondertekenen we eveneens een engagementsverklaring die u hier en op de website kan nalezen. Aansluitend zetten we in de kijker dat we ook het project "Gymtastisch sporten, daar staan we voor" van Gymfed volgen. U heeft de banners misschien al opgemerkt aan de zaal. Concreet wil dit zeggen dat we de gedrags en ethische code opgesteld door Gymfed ter bevordering van veiligheid, gezondheid en welbevinden volgen om zo een verantwoord en veilig klimaat in de gymclub te handhaven en zorg te dragen over de integriteit van de leden. Het beleidsdocument werd opgemaakt op basis van de geldende wetgeving en de richtlijnen van het Internationaal Centrum voor Ethiek in Sport en kan geraadpleegd worden via onze website.

6 6 G-GYM WE GO TOGETHER! Op zaterdag 16 en zondag 17 december verzamelden gymnastiekfans in een uitverkochte Lotto Arena voor de 19de editie van het Gymgala. Het werd, naar jaarlijkse gewoonte, een fantastische show met internationale en nationale toppers! De g-gymmers uit onze club waren voor de 3de maal uitgenodigd voor een optreden in samenwerking met andere G-gymclubs uit oa. Mechelen, Essen, Edegem, Brecht. Ze stalen de show met een tof groepsnummer in het thema van "Grease". Het enthousiasme spatte van de vloer... En het was fantastisch te zien hoe elk van hen met volle teugen genoot van het overweldigende applaus van het publiek! G-GYM GYMNAST IN DE KIJKER Van 9 tot 12 mei gingen de Belgische Special Olympics door voor de 36ste editie met als gaststeden Doornik en Moeskroen. Het werden 4 dagen vol plezier, emotie en onvergetelijke momenten. Onder de slogan Een grootse prestatie verdient een groots publiek, namen er meer dan 300 sportverenigingen deel in 19 verschillende sporten. Meer dan atleten met een verstandelijke beperking gaven het beste van zichzelf en ook voor Tiffany Sterckx, één van onze g-gymmers, werd het een onvergetelijke ervaring! Ze behaalde een mooie 6de plaats met haar oefening op de balk. Heel knap gedaan!

7 7 RARARA... WELK THEMA IS HET? Onze lesgevers vinden altijd inspiratie om de lessen in te kleden in een thema. Hieronder enkele sfeerbeelden:

8 8 EERDER DIT SEIZOEN... EEN LEUK SINTERKLAASFEEST VOOR ONZE ALLERKLEINSTEN Op 29 november stond clown Selle onze peuters, kleutertjes, G-gymmers en de kindjes van het 1ste en 2de leerjaar op te wachten voor een fantastische namiddag. Sinterklaas en de zwarte pieten maakten ook dit jaar graag tijd om onze club te bezoeken. Wel 130 lachende gezichtjes stonden vol spanning te popelen om de Sint te begroeten. Eerst konden ze genieten van een knotsgekke show. De clown verzon toffe spelletjes en sommige kindjes mochten even mee het podium op. Daarna werd de Sint enthousiast onthaald door onze zingende turnen dansertjes. Maar voor dat de Sint binnenkwam, moesten de kindjes met clown Selle het liedje Zie ginds komt de stoomboot wel tot vijf keer oefenen want clown Selle kende zijn tekst niet zo goed. Gelukkig waren de kindjes er om hem te helpen! De Sint vertelde veel over wat de kindjes allemaal doen tijdens de turn- en dansles. Hij weet het allemaal! Iedereen mocht bij de Sint komen om hun mooie tekeningen te laten zien. Van de Pieten kregen zij veel snoep en speculaas. Wat was het een leuke namiddag...tot volgend jaar, Sint! EEN RECORDEDITIE BIJ DE LEKKERNIJSLAG Vrijdagavond 1 december was er behoorlijk wat activiteit te bespeuren rond het clubhuis. De wafels en truffels voor de jaarlijkse lekkernijslag werden opgehaald... en aan al het sleuren met de dozen te zien werd het weer een overdonderend succes! De volgende verkopers waren onze top-10 verkopers: Tim en Yannick Biemans 232,25 euro Tamara Vervoort 235,25 euro Félien De Kaey 241,75 euro Ayla en Yuna Hoppenbrouwers 261,75 euro Fatiha Oyatto 264 euro Angelina en Kailey Grigorieff 295,75 euro Eline Doms 400,25 euro Ruan en Lander Maes 402,75 euro Juanita Michielsen 796,50 euro Kirsten en Jill Cornelis waren weer de nummer 1 en braken zelfs hun eigen record met 1430,50 euro. De opbrengst ging integraal naar de inrichting van de gloednieuwe gymhal. Bedankt aan alle verkopers voor hun inzet om er weer een record-editie van te maken!

9 9 PASSIE VOOR DANS Dit seizoen doopten we de danslessen om tot clipdance. Larissa, één van de lesgeefsters vertelt hoe ze haar passie voor dans tracht door te geven tijdens de lessen bij Deugd en Moed: Ik ben beginnen dansen op mijn 3 jaar met kleuterdans, op mijn 7 jaar ben ik dan in de wedstrijdwereld terecht gekomen. Zelf dans ik hiphop, disco en clipdance, maar het liefste dans ik disco omdat ik in die discipline jurylid ben en training geef op wedstrijdniveau in deze discipline. Ik ken Deugd en Moed omdat mijn zus er trainde in de disciplines trampoline en tumbling. Nu presteert zij vooral in de danswereld. Toen ik zag dat jullie een vacature hadden openstaan voor dansjuf, heb ik me meteen aangemeld omdat jullie een groot aantal dansers hebben in de club en ik hier graag mee de dansafdeling wil uitbouwen. Intussen geef ik les aan de dansers van het middelbaar en volwassenen en probeer elke les wat nieuws om hun niveau te testen. We werken telkens aan nieuwe choreografieën... En ik kijk alvast uit naar het turn en dansgala volgend jaar! Ik vind het belangrijk dat dansers zich thuis voelen bij mij in de les. Ik probeer niet enkel een dansjuf te zijn maar ook een luisterend oor te bieden... En het doet me vooral plezier als elk van mijn dansers veel plezier beleeft tijdens de danslessen! TUMBLERS OP KAMP

10 10 ONZE LAUREATEN IN DE BLOEMETJES! Op 24 maart 2018 zette het Ekerse districtsbestuur verdienstelijke Ekerse sporters naar jaarlijkse gewoonte in de bloemetjes voor de in het voorbije jaar geleverde prestaties. Tafeltennis, atletiek, zwemmen,... We stonden versteld hoeveel kampioenen Ekeren maar liefst telt. En ook in de gymnastiek werden de kampioenen het podium opgeroepen. Voor onze club werd Adnane Sbhi als laureaat gevierd voor zijn 1ste plaats op het provinciaal kampioenschap tumbling. Tijdens het interview maakte hij de bedenking dat de provincie groot is, want hij moest wel heel ver rijden voor het kampioenschap. Stephanie Moens werd Vlaams kampioen in DMT en zij mocht met vooral veel hand uitleggen aan de presentator wat een dubbele minitrampoline is, wat een grappig zicht opleverde. Ook de receptie achteraf werd door vijwilligers uit onze club verzorgd. De gasten en kampioenen werden getrakteerd op heerlijke gezonde hapjes en drankjes dankzij de inspiratie van Jessica Vervoort die voor de gelegenheid haar kookkunsten bovenhaalde. Een geslaagd kampioenenfeest! D&M BOUWT... EEN GYMHAL Doe mee en zoek alle woorden!

11 11 #EKERENSPORTCHALLENGE Meer dan duizend sporters van alle leeftijden zakten op 1 mei af naar het Hagelkruispark voor het eerste lustrum van Ekeren Sport. Eenennegentig teams van 1 tot 3 personen namen deel aan de #EkerenSportChallenge. Het is uitgegroeid tot een trekpleister voor de Ekerse sportliefhebbers. De sportclubs waaronder onze vereniging organiseerden verschillende sportproeven. De stelling en sprongen van het freerunning team trokken de aandacht en ook de spectaculaire demonstratie en acrobatische kunsten van de acrogymmers konden op veel applaus rekenen. Frank Raes en Cath Luyten commentarieerden de namiddag aan elkaar. De namiddag werd afgerond met de Kom op Tegen Kankerloop doorheen het centrum van Ekeren. Hier noteerde de organisatie een record aantal deelnemers met 400 lopers voor de 5 km en 230 voor de 10 km. Ook enkele gymnasten uit de club trokken hun loopschoenen aan voor nog een extra sportieve prestatie. Go go go!

12 12 D&M WALL - ACTIES BAKSTENEN Zoals jullie wellicht weten, bouwen wij samen aan de D&M wall ter ondersteuning van de gloednieuwe gymhal. Al onze groepen worden aangemoedigd om met originele acties hun baksteen te verdienen! Hieronder zetten we enkele van de acties in de kijker: ACTIE BAKSTEEN GYMHAL - KERSTZOEKTOCHT De recreatieve groepen organiseerden een heuse kerstzoektocht. Volgens de verslagjes was het koud, maar dat kon de pret duidelijk niet bederven! Het was een toffe dag. De kinderen moesten spelletjes spelen. Op het einde kon je nog iets eten en drinken. Het was wel koud maar dat was geen pretbederver. Amal & Hiranur De kinderen vonden de kersttocht leuk, ondanks de kou. Ze hielpen de elfen kerst te redden en voerden daarvoor verschillende opdrachten uit om de magische kaars terug te krijgen. Achteraf waren er drankjes en snacks voorzien. Sam & Belana ACTIE BAKSTEEN GYMHAL - DRIEKONINGEN Er waren eens 3 koningen... Of neen, het zijn er 9 in D&M trainingspak! Ze bedachten een origineel D&M lied voor Driekoningen met volgende tekst: Wij zijn de springers van Deugd en Moed, salto s en schroeven draaien kunnen wij heel goed Daarom willen wij vragen of u misschien een centje wil bijdragen Voor onze nieuwe gymhal! Ze trokken op pad van deur tot deur in Ekeren en konden hier een baksteen mee binnenhalen... Proficiat voor de actie, Kaat, Noor, Lien, Ruan, Lander, Marie, Yuna, Angelina en Kailey! Ook in andere groepen weden er nog ludieke acties georganiseerd. De freerunners deden een succesvolle bakstenenquiz, acrogym verkocht kaartjes en g-gym, de recreatieve groepen en tumbling zorgden nog voor een leuke fotoshoot. De BBB en seniorengym konden ook nog een baksteen kopen. Fantastisch!

13 13 ONZE D&M VERHUISBLOG Eind maart vlogen we erin... Het stond vast, 16 april wordt de streefdatum voor de start in de nieuwe zaal. Het werden intense weken, met onzettend veel helpende handen. Er heerste een aanstekende energie en laaiende enthousiaste sfeer om de klus te klaren.

14 14

15 15

16 16 FREERUNNERS RUNNEN ALS EERSTEN DE GYMHAL IN En op 16 april was het zover! De deuren van de nieuwe gymhal werden geopend... En we konden de meer dan 650 leden verwelkomen. Het is hartverwarmend om alle positieve reacties te horen en we willen hierbij nog eens iedereen enorm bedanken voor de hulp en steun om deze D&M droom te verwezenlijken. We hopen dat ieder van jullie veel sportplezier mag beleven in deze gloednieuwe hal.

17 JULLIE ZIJN STUK VOOR STUK EEN DEEL VAN EEN MOOIE TAART 17 Na enkele maanden zwoegen in de finale fase van de bouw van de gymhal met vooral in de laatste weken nog een heel intensieve eindspurt, was de ontlading, trotsheid en geluk enorm groot bij het bestuur na de oplevering van de zaal... om dan niet alle jaren te vergeten waarbij er achter de schermen gewerkt is om dit project te verwezenlijken. Het kon niet mooier verwoord worden dan Wesley, de penningmeester, deed tijdens de eerste bestuursvergadering in de nieuwe zaal. Het is ons gelukt, jullie zijn stuk voor stuk een deel van een mooie taart. Die beeldspraak werd in realiteit omgezet en we werden getrakteerd met een prachtige foto-taart waarop de zaal stond te schitteren. We delen hier graag de speech die Wesley voor het bestuur schreef. We zien dit als een mooie verwezenlijking, maar we kijken vooral ook uit naar dit gloednieuwe hoofdstuk in het Deugd en Moed verhaal! Beste Bestuur, Vlaanderen telt erkende sportclubs, verdeelt over zo n sportaccommodaties, waarvan een sporthallen en waarbij er zo n 35 bestemd zijn voor gymnastiek. Als we van die 35 nog eens gaan kijken wie dit in concessie uitbaat door een turnclub zijn die wellicht op 1 of 2 handen te tellen. Maar iedereen is het erover eens, we zijn de ENIGE club die dit heeft verwezenlijkt in zo n knap gebouw. U voelt het al, wat wij hier hebben neergezet is groots. Met WIJ bedoel ik niet enkel onze voorzitter, waarvoor ik al een eerste keer dankjewel wil zeggen, maar ook alle andere bestuursleden die hun steentje hebben bijgedragen. Een kiezel, een tegel, een klinker, een kassei of een rots. Het zijn stuk voor stuk allemaal stenen. Klein of groot, elk deel heeft bijgedragen tot dit succes, dit mogen we niet vergeten. Voor de één is het een simpele tijdsopvulling, voor de andere een hobby, voor nog een ander een echt 2 e leven. Ik bedank iedereen dan ook voor zijn tijd die hij of zij erin steekt, weinig of veel. Ik ga ervan uit dat we hetzelfde doel hebben, de club nog groter en beter maken. De sterkte van ons bestuur zijn de verschillende karakters, met elks hun eigen visie en kennis. Met zo n bestuur zouden we niet moeten onderdoen bij tal van grote bedrijven. Er wordt te weinig bij stilgestaan, maar we moeten dit meer doen. Hoe veel wij eigenlijk allemaal voor de club doen, terwijl we ons eigen leven en andere hobby s aan de kant laten staan. Ik wil ook bij deze nogmaals benadrukken dat we nu niet aan het einde zijn gekomen van ons doel. De zaal opleveren was een begin, maar wat vandaag start lijkt mij nog een grotere uitdaging. Ik hoop ieder van jullie met minstens dezelfde power en motivatie en op tijd en stond een merci! We hebben de eerste level met glans doorstaan, we zijn klaar om te gaan besturen in een hoger level. Nogmaals bedankt aan iedereen hier aanwezig, jullie zijn stuk voor stuk een deel van een mooie taart. Wesley Simons, penningmeester

18 18 WEDSTRIJDRESULTATEN PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN EN RECREATIEVE WEDSTRIJDEN acro trampoline dmt

19 19 tumbling VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN

20 20 JURYLEDEN, DE ONMISBARE SCHAKEL VOOR DE WEDSTRIJDEN Wat zijn gymnasten zonder hun trainer of hun supporters? Ze zijn onmisbaar voor elke gymnast... Maar ook de juryleden zijn onmisbaar bij elke wedstrijd. Laat ons eens een kijkje nemen in de boeiende wereld van het jurylid. We gingen Lianne van der Linden interviewen. Zij is één van de lesgevers, zelf trampolinegymnast en jureert met veel plezier al enkele jaren voor onze club. Hoe kan je officieel jurylid worden? Om officieel jurylid te kunnen worden, moet je een cursus volgen en een examen afleggen. Vroeger bevatte zo n cursus zowel theorie als praktijk, waarvan de praktijk bestaat uit moeilijkheid en uitvoering jureren. Nu is de theorie zelfstudie en moet je een digitaal examen afleggen voor de theorie. Voor het praktijkgedeelte heb je nog steeds een halve tot hele dag cursus en een georganiseerd examenmoment. In de cursus leer je het jureren aan de hand van filmpjes en het examen bestaat ook uit het jureren van filmpjes. Als je slaagt voor alle onderdelen op het examen, zul je je eerste wedstrijd als schaduwjury optreden. Dit houdt in dat je met andere nieuwe juryleden wel mee jureert onder leiding van een ervaren jurylid, maar jouw punten nog niet meetellen. Daarna krijg je officieel jouw jurybrevet toegekend. Ontstaat er soms onenigheid over de punten? In bepaalde mate zal er altijd wel wat onenigheid zijn in verband met uitvoering, maar dit kan geen kwaad. Ik heb wel al eens echte onenigheid meegemaakt van dichtbij. In het reglement staat dat een reeks onderbroken wordt als de gymnast met eender welk lichaamsdeel iets buiten het trampolinedek raakt en een meisje met een lange staart had bij een bepaald deel met haar staart de mat geraakt. Er ontstond grote onenigheid tussen een paar ervaren juryleden omdat de ene vond dat we dat op een voorronde wel door de vingers konden zien terwijl de andere vond dat we het reglement moesten volgen en het dus moesten afkeuren. Ik ben akkoord met het reglement, en als ze haar haar beter vast had gedaan, was dit niet gebeurd. Moet je zelf geturnd hebben om jurylid te kunnen zijn? Levert het voordelen als je geturnd hebt? Je moet zelf niet geturnd hebben om te jureren. Het is uiteraard een pluspunt, maar niet noodzakelijk, je moet misschien alleen wat meer oefenen op het jureren op dingen die je van nature meer aanvoelt als je zelf geturnd hebt. Ik zie het zelfs eerder als een voordeel in de andere richting. Met de ervaring als jurylid voel ik zelf ook beter aan wat ik fout doe als gymnast, dus het heeft zo ook zijn voordeel. Bedankt aan al de juryleden in onze club om telkens klaar te staan tijdens het wedstrijdseizoen, om alle cursussen en examens hiervoor te doen, vaak naar alle uithoeken van het land te rijden voor een wedstrijd, een lange dag geconcentreerd jullie in te zetten om de sprongen en oefeningen te jureren, JULLIE ZIJN ONMISBAAR!

21 21 VLAAMS KAMPIOENSCHAP MET TOPGYMNASTEN IN EKEREN Op april, exact 1 week na de grote verhuis, stond het D&M team al terug paraat... We organiseerden immers het Vlaams Kampioenschap tumbling, trampoline en trampoline synchroon... En er werden meer dan 800 geselecteerde gymnasten met hun trainers en supporters verwacht. Ondanks de 10 miles en het zonnige weer trok 't Venneke veel publiek en de supporters zorgden voor een fantastische (letterlijk en figuurlijk) warme sfeer. Het werd dan ook een zeer hoogstaande wedstrijd met prachtige prestaties van de tumblers en trampolinegymnasten! Het is niet de eerste keer dat we een wedstrijd organiseren, maar het blijft toch spannend. Zal het materiaal tijdig verplaatst kunnen worden? Blijven we op schema? Staan de gymnasten klaar achter de schermen? Is de maaltijd voor de jury klaar? Zal het nieuwe scoresysteem feilloos werken? Zullen er genoeg broodjes zijn? Zal de stem van onze uitstekende speaker het volhouden? Maar vooral, wordt het een hoogstaande wedstrijd met knappe reeksen en oefeningen? Allemaal vragen die dat weekend wel eens passeerden. Tot in de late uurtjes op zondag konden we rekenen op vele medewerkers die mee opruimden in een record -tijd en ervoor zorgden dat we met een grote oef de materiaalcontainers van GymFed weer konden sluiten. Alweer een staaltje van ongelofelijk D&M teamwork!

22 22 Onze eerste wedstrijd, wat spannend! Het was heel leuk en we waren heel zenuwachtig. Maar toen we dansten was het over. We waren derde, dus kregen een bronzen medaille. De eerste wedstrijd was een succes! Leonie-Amber Fleur en Lola kregen zilver op het podium maar na de wedstrijd bleek dat ze GOUD gewonnen hadden! Hiervoor kroop Lola graag nog even terug op het podium. Deze gymnasten waren dolgelukkig om hun grote idool Tachina Peeters in actie te zien tijdens het Vlaams Kampioenschap in Ekeren... En het geluk werd nog groter als ze samen op de foto konden! de acroformaties ontstressen na hun oefening Onze tumblinggymnasten i niveau

23 23 Wij danken onze hoofdsponsors Irdanwen Translations Gcv Grando keukens Merksem Bredabaan , 2170 Merksem

24 24 V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren vzw, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren

NIEUWSBRIEF. Dinsdag 03 april Recreawedstrijd Kieldrecht 24-25/02. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM.

NIEUWSBRIEF. Dinsdag 03 april Recreawedstrijd Kieldrecht 24-25/02. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. NIEUWSBRIEF Dinsdag 03 april 2018 Beste lezer In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM Recreawedstrijd Kieldrecht 24-25/02 Prachtige resultaten voor onze tumblingafdeling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woensdag 27 maart Gymgala. Beste lezer, In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM

NIEUWSBRIEF. Woensdag 27 maart Gymgala. Beste lezer, In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM NIEUWSBRIEF Woensdag 27 maart 2019 Beste lezer, In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM Gymgala Op zaterdag 30 maart 2019 vindt ons jaarlijks Gymgala plaats

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Zondag 10 juni e lid. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM

NIEUWSBRIEF. Zondag 10 juni e lid. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM NIEUWSBRIEF Zondag 10 juni 2018 Beste lezer In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM 450 e lid VTS GYM is bijzonder fier om een 450ste lid te kunnen inschrijven.

Nadere informatie

Maatschappelijke zetel: Pastorijveld 51, 2180 Ekeren BANK: IBAN BE BIC KREDBEBB BTW-nummer: BE

Maatschappelijke zetel: Pastorijveld 51, 2180 Ekeren BANK: IBAN BE BIC KREDBEBB BTW-nummer: BE Beste ouders en leden, Naar aanleiding van ons turn-en dansgala Duizend-en-één magische sprongen op 29 en 30 april in sporthal t Venneke, krijgen jullie van ons hieronder nog de laatste informatie. Repetities:

Nadere informatie

t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW FEBRUARI 2017, JAARGANG 15, NUMMER 3

t Flikflakske  Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW FEBRUARI 2017, JAARGANG 15, NUMMER 3 1 FEBRUARI 2017, JAARGANG 15, NUMMER 3 t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed

Nadere informatie

t Flikflakske JUNI 2014, jaargang 12, nummer 4 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten

t Flikflakske JUNI 2014, jaargang 12, nummer 4 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten t Flikflakske JUNI 2014, jaargang 12, nummer 4 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren

Nadere informatie

t Flikflakske JUNI 2013, jaargang 11, nummer 3 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten

t Flikflakske JUNI 2013, jaargang 11, nummer 3 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten t Flikflakske JUNI 2013, jaargang 11, nummer 3 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Zondag 3 december 2017 Nieuwjaarsreceptie Jurycursus Tumbling

NIEUWSBRIEF Zondag 3 december 2017 Nieuwjaarsreceptie Jurycursus Tumbling NIEUWSBRIEF Zondag 3 december 2017 Beste lezer In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM Nieuwjaarsreceptie Dit jaar werd gekozen om te breken met de traditie

Nadere informatie

De trainers en trainsters. Het bestuur. Adressen van de sporthallen

De trainers en trainsters. Het bestuur. Adressen van de sporthallen Onze werking Met een 35 tal trainers en 7 bestuursleden zetten wij ons jaarlijks in om op een evenwichtige en pedagogisch verantwoorde manier te zorgen voor de persoonlijke ontplooiing en de fysieke training,

Nadere informatie

Daarom is ook iedereen in onze club welkom, ongeacht afkomst, geaardheid, mentale of geestelijke beperking of beperkte fysieke beperking.

Daarom is ook iedereen in onze club welkom, ongeacht afkomst, geaardheid, mentale of geestelijke beperking of beperkte fysieke beperking. Onze werking Onze club zet zich jaarlijks in om binnen de gymnastiek en dans verschillende disciplines aan te bieden. Dit gebeurt op recrea-, selectie- en wedstijdniveau. Een gymnast/danser die de vaardigheden

Nadere informatie

SIRENE NIEUWS FEBRUARI 2017

SIRENE NIEUWS FEBRUARI 2017 SIRENE NIEUWS FEBRUARI 2017 MIDDELKERKSE TURNVERENIGING SIRENE vzw Aangesloten bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen VU MTV Sirene vzw - C. Cools Steensedijk 625 8400 Oostende Tel 059 50 62 26 christiane.cools@turnclubsirene.be

Nadere informatie

Daarom is ook iedereen in onze club welkom, ongeacht afkomst, geaardheid, mentale of geestelijke beperking of beperkte fysieke beperking.

Daarom is ook iedereen in onze club welkom, ongeacht afkomst, geaardheid, mentale of geestelijke beperking of beperkte fysieke beperking. Onze werking Onze club zet zich jaarlijks in om binnen de gymnastiek verschillende disciplines aan te bieden. Dit gebeurt op recrea-, selectie- en wedstijdniveau. Een gymnast die de vaardigheden en het

Nadere informatie

t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW JUNI 2016, JAARGANG 14, NUMMER 4

t Flikflakske  Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW JUNI 2016, JAARGANG 14, NUMMER 4 1 JUNI 2016, JAARGANG 14, NUMMER 4 t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren

Nadere informatie

15 de AKTIVA CUP. Zaterdag 22 JUNI 2019 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING

15 de AKTIVA CUP. Zaterdag 22 JUNI 2019 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING 15 de AKTIVA CUP Zaterdag 22 JUNI 2019 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING Beste turnvrienden, Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op onze 15 de AKTIVA Cup. Ook dit jaar wedstrijden tumbling, dubbel mini

Nadere informatie

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal,

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, Wie nu een kijkje gaat nemen in één van onze lessen, krijgt een heel ander beeld dan tijdens de rest van het jaar. Het is namelijk de laatste week voor onze turnshow.

Nadere informatie

t Flikflakske DECEMBER 2014, jaargang 13, nummer 2 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW

t Flikflakske DECEMBER 2014, jaargang 13, nummer 2 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW t Flikflakske DECEMBER 2014, jaargang 13, nummer 2 Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Donderdag 03 januari Nieuwjaarswensen van de voorzitter. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM.

NIEUWSBRIEF. Donderdag 03 januari Nieuwjaarswensen van de voorzitter. Beste lezer. In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. NIEUWSBRIEF Donderdag 03 januari 2019 Beste lezer In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws over VTS GYM. Sportieve groeten VTS GYM Nieuwjaarswensen van de voorzitter Beste VTS GYM er, Namens het

Nadere informatie

Sleins Skip. Nieuwsbrief juni Seizoen loopt stilaan naar zijn einde. Beste skippers, beste ouders,

Sleins Skip. Nieuwsbrief juni Seizoen loopt stilaan naar zijn einde. Beste skippers, beste ouders, Sleins Skip Nieuwsbrief juni 2016 1. Seizoen 2015-2016 loopt stilaan naar zijn einde Beste skippers, beste ouders, Het seizoen voor onze recreanten loopt op zijn einde. Op zaterdag 4 juni zal de laatste

Nadere informatie

11 de AKTIVA CUP. Zaterdag 27 JUNI 2015 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING

11 de AKTIVA CUP. Zaterdag 27 JUNI 2015 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING 11 de AKTIVA CUP Zaterdag 27 JUNI 2015 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING Beste turnvrienden, Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op onze 11 de AKTIVA Cup. Ook dit jaar wedstrijden tumbling, dubbel mini

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Welkom bij de tofste gymclub.

Welkom bij de tofste gymclub. Welkom bij de tofste gymclub. Wil je van turnen jouw sport maken? Bij Sterk en Lenig Drongen zit je zeker goed! We bieden onze leden een gezonde, zinvolle en sociale vrijetijdsbesteding aan in een gezellige

Nadere informatie

13 de AKTIVA CUP. Zaterdag 24 JUNI 2017 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING

13 de AKTIVA CUP. Zaterdag 24 JUNI 2017 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING 13 de AKTIVA CUP Zaterdag 24 JUNI 2017 DUBBEL MINI TRAMPOLINE TUMBLING Beste turnvrienden, Wij hopen jullie te mogen verwelkomen op onze 13 de AKTIVA Cup. Ook dit jaar wedstrijden tumbling, dubbel mini

Nadere informatie

t Flikflakske www.deugdenmoed.be Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW DECEMBER 2015, JAARGANG 14, NUMMER 2

t Flikflakske www.deugdenmoed.be Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW DECEMBER 2015, JAARGANG 14, NUMMER 2 1 DECEMBER 2015, JAARGANG 14, NUMMER 2 t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed

Nadere informatie

t Gymwaasken Hierbij wil ik iedereen van harte bedanken die dit alles mogelijk maken.

t Gymwaasken Hierbij wil ik iedereen van harte bedanken die dit alles mogelijk maken. t Gymwaasken WOORDJE VAN onze Voorzitter Aan iedere Gymwaaslander in de ruimste zin van het woord, wens ik een fantastisch 2010. Moge je genieten van een ijzersterke gezondheid en gespaard blijven van

Nadere informatie

t Is de moeite Afscheid van Kristof als voorzittter en verder foto s, foto s en nog eens foto s... vzw Koninklijke Gymclub Flink en Fris

t Is de moeite Afscheid van Kristof als voorzittter en verder foto s, foto s en nog eens foto s... vzw Koninklijke Gymclub Flink en Fris t Is de moeite Afscheid van Kristof als voorzittter en verder foto s, foto s en nog eens foto s... 2 à 3 maandelijks tijdschrift van Flink en Fris P309960 jaargang 2017-2018 Nummer 2 december 2017 vzw

Nadere informatie

Sportaanbod

Sportaanbod Sportaanbod 2019-2020 REMIND ME Graag een seintje bij de start van de inschrijvingen? meer info in deze brochure Voorwoord De VZW Wild Gym is een sportvereniging die meerdere sporten aanbiedt en dit voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 december 2013

NIEUWSBRIEF 4 december 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Welkom bij de tofste gymclub.

Welkom bij de tofste gymclub. Welkom bij de tofste gymclub. Wil je van turnen jouw sport maken? Bij Sterk en Lenig Drongen zit je zeker goed! We bieden onze leden een gezonde, zinvolle en sociale vrijetijdsbesteding in een gezellige

Nadere informatie

V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren -

V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren - V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren - www.deugdenmoed.be 1 2 ONS KENMERK Turn- en dansclub Deugd en Moed Ekeren behoort met meer dan 650 leden tot één van de grootste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Trampolinespringen

Nieuwsbrief Trampolinespringen Nieuwsbrief Trampolinespringen November 2018 Inhoud Voorwoord Goedgekeurd reglement trampoline Aangepaste oefenstof vanuit de FIG Plaatsing NK synchroon Eredivisie Opnieuw inschrijven voor komende 3 plaatsingswedstrijden

Nadere informatie

t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW november 2017, JAARGANG 16, NUMMER 2

t Flikflakske   Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW november 2017, JAARGANG 16, NUMMER 2 1 november 2017, JAARGANG 16, NUMMER 2 t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed

Nadere informatie

Geniet nog even van de vakantie! Wij zien je graag terug in september voor een nieuw turn- en dansjaar. In deze Gymnofoon :

Geniet nog even van de vakantie! Wij zien je graag terug in september voor een nieuw turn- en dansjaar. In deze Gymnofoon : België Belgique P.B. P.P BC 6265 Activiteitenblad van Vzw Dans- en Turnkring De Gympies Hoeilaart P309981 Secretariaat en afzendadres Brusselsesteenweg 87A Verantw. Uitg. Patrick Demaerschalk Boomgaardlaan

Nadere informatie

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018.

Veel leesplezier en wij wensen u alvast prettige feestdagen en een gelukkig 2018. - December 2017 - Beste lezers, Van harte welkom bij de nieuwe editie van de Flegapost. Het nieuwe werkjaar is weer van start gegaan en wij hebben er ongelofelijk veel zin in om er met de redactie een

Nadere informatie

Sleins Skip. Nieuwsbrief april Inleiding. 1. Vakantieregeling Paasvakantie. Beste ouders,

Sleins Skip. Nieuwsbrief april Inleiding. 1. Vakantieregeling Paasvakantie. Beste ouders, Sleins Skip Nieuwsbrief april 2015 Inleiding Beste ouders, Via deze weg informeren we ouders en skippers over het reilen en zeilen in onze club. Ook deze nieuwsbrief staat vol met nuttige informatie en

Nadere informatie

Op 3 en 4 november organiseerden we de provinciale kampioenschappen masters voor de 15+ skippers in Ertvelde.

Op 3 en 4 november organiseerden we de provinciale kampioenschappen masters voor de 15+ skippers in Ertvelde. Sleins Skip Nieuwsbrief november 2018 1. Eerste nieuwsbrief. Beste ouders en skippers, Onze eerste nieuwsbrief is een feit! We hebben een drukke start achter de rug. We waren aanwezig op de sportboem in

Nadere informatie

De Ribbenkast. Woordje vooraf. Clubblad nr. 28 Jaargang 14 November 2015

De Ribbenkast. Woordje vooraf. Clubblad nr. 28 Jaargang 14 November 2015 De Ribbenkast Clubblad nr. 28 Jaargang 14 November 2015 Woordje vooraf Geduld is een schone deugd zegt men. Dat denken ongetwijfeld al die kinderen die aftellen naar de komst van Sinterklaas. En dat denken

Nadere informatie

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar!

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar! G.T. Wimbledon Halfjaarlijkse nieuwsbrief n 11 januari 2014 Het bestuur wenst alle leden, trainers, secretaresse Monique, Petra van Recreas, de familie Vanwelkenhuysen, sponsors, een gezond en gelukkig

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS

SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS Uw contactpersonen Inhoud Voorwoord De Wizards van Wilrijk Een beetje achtergrond Voorstelling van het project Wizards Sponsoring van de club Sponsormogelijkheden Meer informatie:

Nadere informatie

Sponsorbeleid

Sponsorbeleid Sponsorbeleid 2015-2016 Visie op sponsoring Zowel recreatieve als competitieve sport is tegenwoordig niet meer mogelijk zonder financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. De leefbaarheid en de

Nadere informatie

WEDSTRIJDSTRUCTUUR...

WEDSTRIJDSTRUCTUUR... Technisch reglement 2016 / 2017 INHOUD 1 INHOUDSOPGAVE 1 WEDSTRIJDSTRUCTUUR... 3 1.1 Overzicht... 3 1.2 Algemeenheden... 3 2 I-NIVEAU... 4 2.1 Programma... 4 2.2 Wedstrijdaanbod... 4 3 A-NIVEAU... 6 3.1

Nadere informatie

APRIL 2019, JAARGANG 17, NUMMER 3. t FLIKFLAKSKE PEUTERGYM IN DE KIJKER

APRIL 2019, JAARGANG 17, NUMMER 3. t FLIKFLAKSKE   PEUTERGYM IN DE KIJKER 1 APRIL 2019, JAARGANG 17, NUMMER 3 t FLIKFLAKSKE WWW.DEUGDENMOED.BE PEUTERGYM IN DE KIJKER V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren 2 ACTIVITEITENKALENDER DATUM ACTIVITEIT

Nadere informatie

Sleins Skip. Nieuwsbrief oktober Sint op bezoek

Sleins Skip. Nieuwsbrief oktober Sint op bezoek Sleins Skip Nieuwsbrief oktober 2017 1. Sint op bezoek Op zaterdag 2 december om 11u.00 komt de Sint op bezoek in onze club! De trainingsuren worden aangepast aan het hoog bezoek. De woensdagtraining van

Nadere informatie

JRKRANT November December 2016

JRKRANT November December 2016 JRKRANT November December 2016 Voorbije activiteiten Deze maand in onze JRKRANT Voorbije activiteiten 1 Volgende activiteiten 2 Helpertje + initiaties 3 Nieuws van de afdeling + Benjamins Kamp 5 Verjaardagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief 24 01 mei 2016 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de derde nieuwsbrief van dit seizoen! Er is de afgelopen tijd veel gebeurd binnen Scarabee en wij willen in deze nieuwsbrief zowel

Nadere informatie

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden

In deze editie. Welkomswoordje. Indeling en overgangen zwemschool. Open water kampioenen. Uitslagen jeugdwedstrijden. Uitslagen masterwedstrijden In deze editie Welkomswoordje Indeling en overgangen zwemschool Open water kampioenen Uitslagen jeugdwedstrijden Uitslagen masterwedstrijden Mededelingen Kalender 2016 Clubblad van de Lokerse zwemvereniging

Nadere informatie

Onthaalbrochure Seizoen

Onthaalbrochure Seizoen Onthaalbrochure Seizoen 2016-2017 Welkom De trainers en het bestuur van Artgym heten jullie van harte welkom in de leukste, tofste, gezelligste turnclub van Kapellen! In deze onthaalbrochure vinden jullie

Nadere informatie

Sponsordossier WIN-WIN

Sponsordossier WIN-WIN Sponsordossier WIN-WIN 2016-2017 fondsenwerving@ogk-duffel.be 0496.62.72.17 Introductie 1600 Missie Turnkring Oefening Geeft Kracht Duffel (OGK) heeft als doel het inrichten van kwaliteitsvolle recreatieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

TUMBLING A & B INFOBROCHURE

TUMBLING A & B INFOBROCHURE TUMBLING A & B INFOBROCHURE 2017-2018 BELANGRIJKE DATA SEIZOEN 2017-2018 Try-out turnen en rope skipping: zaterdag 2 september 2017 inschrijvingen selectiegroepen: zaterdag 2 september 2017 van 10u tot

Nadere informatie

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming.

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming. Sleins Skip Nieuwsbrief oktober 2015 1. Het nieuwe Rope Skip seizoen is gestart Beste skippers, beste ouders, De maand september 2015 is ondertussen verleden tijd. Na wat puzzelwerk en wat kleine probleempjes

Nadere informatie

Sponsorbeleid 2012-2013

Sponsorbeleid 2012-2013 Sponsorbeleid 2012-2013 Visie op sponsoring Zowel recreatieve als competitieve sport is tegenwoordig niet meer mogelijk zonder financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. De leefbaarheid en de continuïteit

Nadere informatie

t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW NOVEMBER 2016, JAARGANG 15, NUMMER 2

t Flikflakske  Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW NOVEMBER 2016, JAARGANG 15, NUMMER 2 1 NOVEMBER 2016, JAARGANG 15, NUMMER 2 t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed

Nadere informatie

Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN

Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN 2017-2018 BELANGRIJKE DATA SEIZOEN 2017-2018 Try-out turnen en rope skipping: zaterdag 2 september 2017 inschrijvingen selectiegroepen: zaterdag 2 september 2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November 2015. Woordje van de voorzitter. www.vkwgym.nl

Nieuwsbrief. November 2015. Woordje van de voorzitter. www.vkwgym.nl Woordje van de voorzitter Zeven november zijn we begonnen met de Clubkampioenschappen in onze nieuwe zaal in de Groene Borg. Het was erg fijn dat we niet meer met materiaal naar de Börkerkoel hoefden te

Nadere informatie

TUMBLING A & B 50 JAAR INFOBROCHURE

TUMBLING A & B 50 JAAR INFOBROCHURE TUMBLING A & B 50 JAAR INFOBROCHURE 2015-2016 Misschien turn je al jaren bij de wedstrijdgroep Tumbling van Gym Westerlo, of misschien ben je net nieuw. We wensen je in ieder geval van harte welkom en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

TUMBLING A & B INFOBROCHURE

TUMBLING A & B INFOBROCHURE TUMBLING A & B INFOBROCHURE 2016-2017 Misschien turn je al jaren bij de wedstrijdgroep Tumbling van Gym Westerlo, of misschien ben je net nieuw. We wensen je in ieder geval van harte welkom en we hopen

Nadere informatie

t Is de moeite Zomerkampen Dolfijne week Selectietesten Pannenkoekenverkoop

t Is de moeite Zomerkampen Dolfijne week Selectietesten Pannenkoekenverkoop t Is de moeite Zomerkampen Dolfijne week Selectietesten Pannenkoekenverkoop 2 à 3 maandelijks tijdschrift van Flink en Fris P309960 jaargang 2018-2019 Nummer 3 mei 2019 1 Woordje van de voorzitter 2018-2019

Nadere informatie

Editie Kerst 2015 Vrije Basisschool Hemiksem Vzw - Heiligstraat 6-2620 Hemiksem

Editie Kerst 2015 Vrije Basisschool Hemiksem Vzw - Heiligstraat 6-2620 Hemiksem Editie Kerst 2015 Vrije Basisschool Hemiksem Vzw - Heiligstraat 6-2620 Hemiksem De redactie: Bie Jirka Greet WistJe@gvbh.be Peggy Kerst een tijd van vrede. Maar blijkbaar niet voor iedereen. De jaaroverzichten

Nadere informatie

19 oktober 2015 nr. 25

19 oktober 2015 nr. 25 19 oktober 2015 nr. 25 De eerste periode van het nieuwe seizoen zit er alweer op. Tijd om u even bij te praten. We blikken terug op het zevende jeugdkamp, er is een bijdrage van de activiteitencommissie

Nadere informatie

INFOBROCHURE.

INFOBROCHURE. 2017-2018 INFOBROCHURE Beste danser en gymnast, Gymnasport is een club, opgericht in 1954, met bijna 1000 leden dat maar liefst 55 groepen heeft. Als bestuur zorgen wij samen met onze enthousiaste trainers

Nadere informatie

INFOBROCHURE Turnkring Olympia Zonhoven

INFOBROCHURE Turnkring Olympia Zonhoven INFOBROCHURE 2018-2019 Turnkring Olympia Zonhoven Onze werking Onze club zet zich jaarlijks in om binnen de gymnastiek en dans verschillende disciplines aan te bieden. Dit gebeurt op recrea-, selectie-

Nadere informatie

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Welkom Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Overzicht avond Planning regiowerking Thema organisatie wedstrijden Waarom? Getuigenis + ruimte voor vragen & opmerkingen nieuw in het seizoen 2014-2015

Nadere informatie

Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst!

Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst! Digitale jaargang 2 December 2017 Zalige kerstdagen en een spetterend 2018 gewenst! De lesgevers, trainers, vrijwilligers en bestuursleden wensen iedereen een schitterend en sportief 2018! In 2018 staan

Nadere informatie

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO Beste ouders, Beste turnster of turner, Het TURNFEEST komt eraan, het evenement waar de leden elk jaar naar uitkijken en wekenlang naartoe werken. Op zaterdag 20 februari om 18u brengen onze gymnasten

Nadere informatie

t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW APRIL 2016, JAARGANG 14, NUMMER 3

t Flikflakske  Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW APRIL 2016, JAARGANG 14, NUMMER 3 1 APRIL 2016, JAARGANG 14, NUMMER 3 t Flikflakske Clubblad Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW Voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten www.deugdenmoed.be V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot VZW Bekaflaan Aarschot

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC8116. Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot VZW Bekaflaan Aarschot - België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot VZW Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus

Nadere informatie

PV2 TR B niveau GYMFED te Essen op 27 februari 2016

PV2 TR B niveau GYMFED te Essen op 27 februari 2016 PV2 TR B niveau GYMFED te Essen op 27 februari 2016 Eindelijk eens een wedstrijd dichtbij nl. in Essen. Daardoor konden we in de voormiddag de training nog laten doorgaan. En dan rechtstreeks naar het

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht?

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.5 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? Denk niet wit. Denk niet zwart. Denk niet zwart-wit

Nadere informatie

INFOBROCHURE.

INFOBROCHURE. 2017-2018 INFOBROCHURE Beste danser en gymnast, Gymnasport is een sportclub, opgericht in 1954, met meer dan 1000 leden dat maar liefst 55 verschillende groepen heeft. Als bestuur zorgen wij samen met

Nadere informatie

SPORTWEKEN. Wist je dat...

SPORTWEKEN. Wist je dat... Update AH Sportweken Beste Sportclub, In deze AH Sportweken-update willen we je graag inspireren met artikelen rondom de AH Sportweken. Zo hebben we op 19 oktober een toffe herfstactiviteit en delen we

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal

5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal t Driesprongetje Agenda Nieuwsbrief 30-nov-2012 5 december Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen bij ons op school 6 december speelgoeddag 7 en 14 december gastles korfbal Sinterklaas Woensdag is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Mei 2016

Nieuwsbrief 3 Mei 2016 Nieuwsbrief 3 Mei 2016 Recreatieve Wedstrijden 2016 Sparta heeft dit jaar een van de drie Recreatieve Wedstrijden mogen organiseren. Voor het bestuur en alle vrijwilligers nieuw, maar een mooie uitdaging.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

24 december 2016 nr. 30

24 december 2016 nr. 30 24 december 2016 nr. 30 De feestdagen staan voor de deur en het jaar 2016 loopt ten einde, tijd voor een laatste Nieuwsbrief. Het afgelopen kwartaal waren er diverse activiteiten. In deze Nieuwsbrief een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 november 2014

NIEUWSBRIEF 2 november 2014 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Turnkring Palfit Paal

Turnkring Palfit Paal Turnkring Palfit Paal rope skipping dans turnen airtrack trampoline tumbling Voorwoord Turnkring Palfit Paal wil gezond, aangenaam en verantwoord sporten aanbieden voor alle leeftijden. Palfit streeft

Nadere informatie

NR. 7 NOVEMBER Trainster Sofie. stelt zich voor. Leer iets nieuws. van Inez Nijhof. Het prikbord. nieuw in de Nieuwsbrief

NR. 7 NOVEMBER Trainster Sofie. stelt zich voor. Leer iets nieuws. van Inez Nijhof. Het prikbord. nieuw in de Nieuwsbrief NR. 7 NOVEMBER 2016 Trainster Sofie stelt zich voor Leer iets nieuws van Inez Nijhof Het prikbord nieuw in de Nieuwsbrief Rap en Snel in cijfers Nieuwtjes Binnen Rap en Snel zijn er heel veel leden. Op

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Reglement A2G Basisgroepen - Pre-specialisatiegroepen Wedstrijdgroepen

Reglement A2G Basisgroepen - Pre-specialisatiegroepen Wedstrijdgroepen Inhoud 1 Missie en Visie van Acro2Gym vzw... 2 2 Basisgroepen... 2 2.1 Doelstelling van de basisgroepen binnen A2G... 2 3 Pre-specialisatiegroepen... 3 3.1 Doelstelling van de pre-specialisatiegroepen

Nadere informatie

NOVEMBER 2018, JAARGANG 17, NUMMER 2. t FLIKFLAKSKE DANCE MIX WORKOUT IN DE KIJKER

NOVEMBER 2018, JAARGANG 17, NUMMER 2. t FLIKFLAKSKE   DANCE MIX WORKOUT IN DE KIJKER 1 NOVEMBER 2018, JAARGANG 17, NUMMER 2 t FLIKFLAKSKE WWW.DEUGDENMOED.BE DANCE MIX WORKOUT IN DE KIJKER V.U. Turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren 2 ACTIVITEITENKALENDER

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2018

Nieuwsbrief. Augustus 2018 Nieuwsbrief Augustus 2018 Beste sportvrienden, Na een welverdiende vakantie staat de start van het nieuwe volleybalseizoen voor de deur. Een aantal onder jullie zijn waarschijnlijk al gestart en anderen

Nadere informatie

DE POEL vzw. Nieuwsbrief September Geplande evenementen georganiseerd door De Poel vzw SO2014 EVENEMENT!! EETFESTIJN DE POEL TERNAT!!

DE POEL vzw. Nieuwsbrief September Geplande evenementen georganiseerd door De Poel vzw SO2014 EVENEMENT!! EETFESTIJN DE POEL TERNAT!! Nieuwsbrief September 2014 DE POEL vzw Scheestraat 83 1703 Schepdaal www.vzwdepoel.be T: 02/582.41.99 Dank aan LIONSCLUB KASTEEL VAN GAASBEEK!!! Zij gaven ons een cheque ter waarde van 1500. Aan alle leden

Nadere informatie

TRAMPOLINE B INFOBROCHURE

TRAMPOLINE B INFOBROCHURE TRAMPOLINE B INFOBROCHURE 2017-2018 BELANGRIJKE DATA SEIZOEN 2017-2018 Try-out turnen en rope skipping: zaterdag 2 september 2017 inschrijvingen selectiegroepen: zaterdag 2 september 2017 van 10u tot 12u

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

jg. 10-11 JAN-MAART t Gymwaasken

jg. 10-11 JAN-MAART t Gymwaasken t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal! Het turnjaar 2010-2011 is al een heel eindje opgeschoven. Er liggen al heel wat activiteiten achter ons, het wedstrijdseizoen draait op volle toeren,... Tot nu

Nadere informatie

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017 Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief www.tigaleek.nl September 2017 Van de bestuurstafel Het afgelopen jaar is een jaar geweest met veranderingen. We hebben helaas afscheid moeten nemen van

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

Tarieven voor wedstrijddeelname 2015-2016

Tarieven voor wedstrijddeelname 2015-2016 1 1 Tarieven 2015-2016 Tarieven voor wedstrijddeelname 2015-2016 Sporta-Gym & Dans Boomgaardstraat 22 bus 50 2600 Berchem gymdans@sporta.be 03/286.07.29 www.sportafederatie.be/gymdans 2 2 Tarieven 2015-2016

Nadere informatie

Algemene coördinatie. Contact (na 19u): bestuur@ojedegem.be. Annick Van Garsse 0479/45.15.99. Pablo Muys 0498/54.45.24.

Algemene coördinatie. Contact (na 19u): bestuur@ojedegem.be. Annick Van Garsse 0479/45.15.99. Pablo Muys 0498/54.45.24. Algemene coördinatie bestuur@ojedegem.be Contact (na 19u): Annick Van Garsse 0479/45.15.99. Pablo Muys 0498/54.45.24. P a g i n a 2 Geschiedenis van de club Op 15 oktober 1965 werd onder impuls van enkele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KUNST & KRACHT

NIEUWSBRIEF KUNST & KRACHT NIEUWSBRIEF KUNST & KRACHT VOORWOORD Beste Lezer, J A N U A R I 2 0 1 4 In deze nieuwsbrief staan verschillende leuke weetjes van de maand Januari. De nieuwsbrief wordt elke maand gemaakt door de nieuwsbrief

Nadere informatie

infoavond op donderdag 1 juni 2017 om 20u

infoavond op donderdag 1 juni 2017 om 20u 1 2 Beste gymnasten en ouders, Woensdag 31 mei 2017 is de laatste les voor de recreatieve groepen. Voor de wedstrijdgroepen eindigt het turnseizoen op vrijdag 23 juni 2017. ORIËNTATIEGROEP OPGELET!!!:

Nadere informatie

GYM. Gegevens van deze uitgave: Jaargang 25 - Nr augustus 2010

GYM. Gegevens van deze uitgave: Jaargang 25 - Nr augustus 2010 GYM Gegevens van deze uitgave: Jaargang 25 - Nr. 115 - augustus 2010 Colofon: GYM is het periodieke tijdschrift van turnkring Oefening Geeft Kracht Duffel. Dit clubblad verschijnt driemaandelijks en is

Nadere informatie

Sikamberke. Januari 2013

Sikamberke. Januari 2013 Sikamberke Januari 2013 Wij wensen alle leden, ouders, leiders en Chirosympathisanten een spetterend 2013! We gaan weer voor een jaar vol Chiroplezier! We geven er samen een lap op! Karen De Waele Hoofdleidster

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie