20 min. Het hoogste hier is een zand van de zessen (6,6,6). Wie wint met een zand mag twee streepjes uitvegen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "20 min. Het hoogste hier is een zand van de zessen (6,6,6). Wie wint met een zand mag twee streepjes uitvegen."

Transcriptie

1 69 20 min 5 Elke speler zet op zijn gedeelte van de rand van de pitjesbak negen verticale krijtstreepjes. (Het is ook mogelijk om maar drie streepjes te zetten en telkens 1/ van het streepje weg te vegen indien je wint.) De eerste die gooit mag bepalen hoeveel keer er gegooid mag worden (1, 2 of max. keer). De hoogste worp van een beurt telt. Het aantal keren dat hij geworpen heeft, bepaalt het aantal worpen dat iedere speler krijgt. Er wordt in de richting van de klok gespeeld. Het spel blijft duren totdat er één speler geen streepjes meer heeft. Hij/zij is dan de verliezer. De waarde van een worp wordt als volgt bepaald: 1 = 100 punten 6 = 60 punten 2,,4 en 5 = respectievelijk 2,,4 en 5 punten Zo wordt bijvoorbeeld: (2,4,6) = 66 punten (1, 2,4) = 106 punten De winnaar van een beurt mag in principe een streepje wegvegen. Maar in sommige gevallen echter twee, drie of zelfs alle streepjes: Drie dobbelstenen met dezelfde waarde vormen een zand. Een zand is meer waard dan punten. Hoe hoger de waarde van de dobbelstenen bij de zand, hoe hoger de waarde van de zand. Het hoogste hier is een zand van de zessen (6,6,6). Wie wint met een zand mag twee streepjes uitvegen. De combinatie (4,5,6), samen 69 of soixanteneuf, overtreft een zand in waarde en laat toe drie streepjes weg te vegen Werpt men zand van enen (1, 1, 1), ook wel drie apen genoemd, en is men minstens al één streepje kwijt, dan mag men alle resterende streepjes uitvegen en is men dus uit. Er zit echter een addertje onder het gras: werpt men drie apen terwijl men nog alles streepjes heeft staan, dan is men onmiddellijk verloren. Bij een gelijke score na een ronde tussen twee of meerdere spelers moeten zij een barrage spelen. Elke speler werpt beurtelings één teerling. Nu tellen het aantal ogen van de dobbelsteen. De winnaar van de barrage mag echter slechts één streepje wegvegen, ongeacht de waarde van de worp waarmee hij het gelijkspel behaalde. Indien een speler de laagst mogelijke combinatie gooit (2,2,) krijgt deze speler een streepje bij. Gooit men een dobbelsteen uit de bak krijgt de speler ook een streepje bij.

2 BOWLEN 20 min Eén spel bestaat uit tien rondes. Per ronde mag elke speler drie maal gooien met de dobbelstenen. Gooit men een zes dan is de volledige worp: IN DE GOOT en scoort hij dus nul punten. Men kan na elke beurt die niet in de goot is één of beide dobbelstenen buiten leggen. Het totaal aantal ogen van de dobbelstenen die buiten liggen na keer gooien is de behaalde score voor die ronde. 5-5 gooien in de eerste worp is een strike. De speler krijgt deze beurt tien punten plus het aantal ogen op het einde van de volgende beurt. Een strike kan dus maximaal 0 punten opleveren, dit gebeurt indien men strikes na elkaar gooit. 5-5 gooien na de eerste worp is een spare. De speler krijgt deze beurt tien punten plus de waarde van de eerste worp van de volgende ronde. Een spare kan dus maximaal 20 punten opleveren. Als een speler bij de tiende beurt een strike of een spare gooit, krijgt hij respectievelijk twee of één extra worp om de extra punten voor de strike of spare te kunnen verdienen. Deze punten tellen dan maar alleen bij de strike of spare mee en worden niet nog eens extra bijgeteld. Op deze manier kan een speler dus 12 strikes gooien in één spel. In dit laatste geval wordt gesproken van een perfect game. Een perfect game is 00 punten (10 x 0). Het scoreformulier vindt je op de volgende bladzijde.

3 BOWLEN SCOREBLAD Speler 1 Speler 2 Speler Speler 4 Speler 5 Speler 6

4 CHICK 15 min De eerste die gooit mag bepalen hoeveel keer er gegooid mag worden (1, 2 of max. keer). Na elke worp mag er één of meerdere dobbelstenen buiten gelegd worden. Dobbelstenen die buiten gelegd zijn mogen niet meer terug in het spel gebracht worden. Het aantal keren dat de eerste speler geworpen heeft, bepaalt het aantal worpen dat iedere speler krijgt. Er wordt in de richting van de klok gespeeld tot iedereen aan de beurt is geweest. Voor aanvang van het spel moeten er 5 jetons (bierkaartjes, champagnekurken, kroonkurken, ) worden voorzien. De bedoeling van het spel is om zo weinig mogelijk jetons in je bezit te hebben of zo snel mogelijk van deze jetons vanaf te geraken. De waarde van een worp wordt als volgt bepaald: 1 = 1 of = 6 of 60 2,,4 en 5 = respectievelijk 2,,4 en 5 De eerste speler beslist de waarde van 1 en 6 en beslist of er hoger of lager gegooid moet worden. Bijvoorbeeld: Gooit de speler de combinatie 1,2,4 dan heeft hij/zij de keuze om de volgende spelers hoger dan 106 ( ) te laten gooien of lager dan 7 (1+2+4). Statistisch gezien is optie twee hier de betere. De speler die verliest na een ronde krijgt een jeton. Deze speler mag de volgende beurt inzetten. Er wordt zo gespeeld totdat alle jetons verdeeld zijn onder de spelers, nu komt men in de tweede fase van het spel. In de tweede fase van het spel spelen enkel de spelers die één of meerdere jetons hebben nog mee. De speler die het meeste jetons bezit begint telkens. De speler die een ronde wint in deze tweede fase mag een jeton afleggen. Belangrijke regels: Gooit een speler in eender welke fase drie 1 en dan speelt hij niet meer mee en is hij zoiezo gewonnen. Gooit een speler twee 6 en in één worp dan mag hij/zij kiezen om deze twee 6 en om te wisselen in één 1. De overige dobbelsteen moet dan opnieuw geworpen worden. Deze regel kan niet toegepast worden indien de speler twee 6 en gooit in de derde worp. Gooit een speler drie 6 en in één worp dan mag hij/zij kiezen om deze drie 6 en om te wisselen in twee 1 en. De overige dobbelsteen moet dan opnieuw geworpen worden. Deze regel kan niet toegepast worden indien de speler drie 6 en gooit in de derde worp. Bij een gelijke worp is diegene die als eerste de worp gegooid heeft steeds de winnaar. De volgende speler moet dus beter doen want evenaren is verliezen.

5 VIJFTIENEN 15 min Elke speler zet op zijn gedeelte van de rand van de pitjesbak drie verticale krijtstreepjes. De eerste speler gooit éénmaal met de dobbelsteen. Daarna is het aan de volgende speler in de richting van de klok. De som van het aantal ogen wordt telkens bijgehouden. De speler die de som van de geworpen dobbelstenen op 15 of meer brengt met zijn worp is verloren. Belangrijk: Gooit men een drie, dan telt deze voor nul punten! Een speler kan, als het zijn beurt is, kiezen om, voor hij gooit, een streepje weg te vegen. Veegt hij een streepje weg dan begint het tellen terug van nul. Indien een speler geen streepjes meer over heeft om weg te vegen is hij verplicht om te gooien. Nadat iemand verloren heeft krijgt iedereen terug streepjes en begint het spel opnieuw. Gooit de speler een dobbelsteen uit de bak dan verliest hij een streepje. MIDDELPUNT 15 min Alle worpen die een punt in het midden van de zijde hebben zijn scorende dobbelstenen hier, namelijk: 1, en 5. Scores: 1 = 1punt = 2 punten 5 = 4 punten 2,2,2 ; 4,4,4 of 6,6,6 = dubbele score Tijdens elke beurt gooit een speler keer met de dobbelstenen. Na elke beurt wordt de score genoteerd. Indien een speler drie 2 s, drie 4 en of drie 6 en gooit dan wordt de score aan het einde van zijn beurt verdubbeld, de worp zelf telt niet mee als één van de worpen. Gooit men in dezelfde beurt tweemaal drie 2 s, drie 4 en of drie 6 en dan vervalt de verdubbeling van de punten. Een spel duurt 4 beurten, de speler met de meeste punten na 4 beurten wint het spel.

6 MEXICO 20 min Elke speler zet op zijn gedeelte van de rand van de pitjesbak zes verticale krijtstreepjes. Wie het laagste gooit na elke ronde verliest één streepje. De eerste die gooit mag bepalen hoeveel keer er gegooid mag worden (1, 2 of max. keer). De hoogste worp van een beurt telt. Het spel eindigt wanneer een speler geen streepjes meer over heeft. De dobbelsteen met de hoogste waarde telt voor de tientallen, diegene met de laagste waarde telt voor de eenheden. Gooit men bijvoorbeeld een en een 4, dan wordt dit 4. Een 1 en een 6 is 61. Indien er twee gelijke dobbelstenen worden gegooid telt deze combinatie voor de honderdtallen. Twee 1 en wordt dus 100, twee 5 en wordt 500. De combinatie 1 en 2, wordt MEXICO genoemd. Dit is de hoogste combinatie die een speler kan werpen. Bij elke MEXICO wordt de straf bij verliezen verdubbeld. Eén mexico: 2 streepjes, twee mexico s: 4 streepjes, Gooit een speler een 1 en een, dan mag hij een speler kiezen die een streepje moet verwijderen. Hij mag verder gooien voor zijn beurt. QUINZE 5 min Speler gooit met 1 steen en mag zo vaak gooien als hij wil en probeert daarbij het getal 15 te benaderen. Indien er hoger dan 15 gegooid wordt is deze speler zoiezo verloren. De winnaar is diegene die precies 15 of het dichtst daaronder werpt. Bij een gelijk aantal ogen wint diegene die het minste aantal keren geworpen heeft.

7 5000 EN 20 min Voor dit spel heeft u schrijfgerei nodig om de scores op te schrijven. Iedere speler begint met nul punten De eerste speler start zijn beurt door tegelijk de 6 dobbelstenen te werpen. Na elke worp moet de speler tenminste 1 scorende dobbelsteen apart leggen. De punten van deze dobbelsteen of dobbelstenen zullen genoteerd worden op het score formulier. De speler moet blijven doorspelen met de overige dobbelstenen zolang hij scorende dobbelstenen blijft gooien en zijn totaal aantal punten lager is dan 50. Elke scorende combinatie moet in 1 keer gegooid worden, combinaties met de huidige worp en dobbelstenen die reeds apart gelegd zijn tellen niet mee. De speler kan kiezen om te stoppen met spelen als het gesommeerd aantal punten van de weggelegde dobbelstenen 50 of hoger is. Wanneer de zes dobbelstenen zijn weggelegd heeft de speler de volgende twee mogelijkheden:de speler kan zijn beurt beëindigen of de speler mag verder spelen met alle zes dobbelstenen. De punten die al behaald zijn blijven dan staan. Als een speler met een worp helemaal geen punten behaald, dan zullen de punten van de volledige beurt vervallen en is de beurt voorbij. Indien een speler kiest om zijn beurt te beëindigen (dus wanneer hij 6 dobbelstenen apart gelegd heeft of minstens 50 punten gescoord heeft), kan de volgende speler kiezen om GRAND JOUEUR te spelen. De speler kan de verder spelen met de overige dobbelstenen. Indien hij minstens één scorende dobbelsteen gooit krijgt hij dezelfde punten als de vorige speler plus de score van zijn beurt. Het spel is afgelopen nadat iemand 5000 of meer punten behaald. De ronde wordt nog uitgespeeld en de speler met de meeste punten in totaal wint. combinatie = punten 1 = = 50 1,1,1 = 00 2,2,2 = 200,, = 00 4,4,4 = 400 5,5,5 = 500 6,6,6 = 600 Carré = 1000 Vijf dezelfden = 2000 Zes dezelfden = 000 Drie paar = 1500 Twee triskes = ,2,,4,5,6 = 000

8 DERTIGEN 20 min Iedere speler begint met dertig punten. De speler verliest als hij/zij minder dan 0 punten heeft. De laatste speler die nog punten over heeft, of niet onder 0 is geraakt, wint het spel. Een speler start zijn beurt door alle dobbelstenen tegelijk te werpen. Na iedere worp moet er minimaal 1 dobbelsteen, maar meer mag ook, uit de bak gepakt worden en buiten de bak gelegd worden. Er wordt nu verder gespeeld met de overige dobbelstenen. De speler blijft aan de beurt totdat alle dobbelstenen buiten de bak liggen. Aan het einde van de beurt zijn er drie mogelijkheden: Indien de som van de ogen exact gelijk is aan 24 zal er niets aan de score veranderen. Nu is het aan de volgende speler. Als de som van de ogen minder dan 24 is wordt het verschil tussen 24 en het aantal gegooide ogen van de punten van de speler zelf afgetrokken. Zodra er meer dan 24 ogen liggen : Tel het verschil tussen de som van de ogen en 24. Gooi opnieuw met alle dobbelstenen. Elke dobbelsteen die gelijk is aan het zojuist getelde verschil moet uit de bak verwijderd worden en ernaast gelegd worden. De speler gooit verder met de overige dobbelstenen. Het aantal ogen dat naast de rand van de speel bak ligt zal van het totale aantal punten van de volgende speler afgetrokken worden. Als er vijf dobbelstenen op de rand komen te liggen zal het aantal ogen niet van de volgende speler afgetrokken worden maar van de speler zelf. Een spel loopt dan bijvoorbeeld als volgt: Speler 1 Speler 2 Speler / 0 /

9 YAM 0-45 min Een speler krijgt maximaal drie worpen per beurt. In de eerste worp gooit de speler met 5 dobbelstenen tegelijk, de volgende worpen kan de speler kiezen met welke dobbelstenen hij/zij opnieuw gooit. Na elke beurt moet de speler een vakje invullen in het score formulier. In het ergste geval moet men ergens een nul opschrijven. Het yam-formulier bestaat uit 5 invul-kolommen. Down: Deze kolom moet je van boven naar beneden invullen, je mag maximaal drie keer geworpen hebben. - : In deze kolom mag je in willekeurige volgorde het resultaat van maximaal drie keer werpen invullen. Up: Deze kolom moet je van beneden naar boven invullen, je mag maximaal drie keer geworpen hebben. 1: In deze kolom mag je in willekeurige volgorde het resultaat van één worp invullen. 2: In deze kolom mag je in willekeurige volgorde het resultaat van maximaal twee keer werpen invullen. Bonus: Heb je in één kolom alle vakjes van 1 tot 6 ingevuld en is de totale som groter of gelijk aan 6 punten dan krijg je een bonus van 25 punten. Full:De combinatie van dezelfden en 2 dezelfden (bv:,,,5,5). Een full is goed voor 25 punten. Straat: Vijf opeenvolgende dobbelstenen (1,2,,4,5 of 2,,4,5,6). Een straat is goed voor 0 punten. + : Noteer hier een zo hoog mogelijke som van alle dobbelstenen. - : Noteer hier een zo hoog mogelijke som van alle dobbelstenen maar lager dan de + in dezelfde kolom. Yam: 5 gelijke aantallen ogen. Dit is goed voor 50 punten. Als alle vakjes ingevuld zijn vergelijken de spelers de scores van de verschillende kolommen met elkaar. De speler die de meeste winnende kolommen heeft is de winnaar van het spel. (Blanco scoreblad op de volgende pagina) Punten scoren: Van enen tot zessen: Als je één of meer enen gooit, tel je ze op en noteer je de score in het vakje van de enen; gooi je één of meer tweeën, dan tel je ze op en noteer je de score in het vakje van de tweeën, Dobbelstenen met een andere waarde worden genegeerd.

10 Totaal Bonus Full Straat + - Van Totaal YAM SCOREBLAD Down - Up 1 2

11 CRAG 20 min Crag is gelijkaardig aan Yam maar het gaat sneller,wordt gespeeld met dobbelstenen en heeft een andere manier van punten scoren. Het scoreblad ziet er als volgt uit: Categorie 1 Totaal van alle 1 en 2 Totaal van alle 2 s Totaal van alle s 4 Totaal van alle 4 en 5 Totaal van alle 5 en 6 Totaal van alle 6 en Oneven Straat (1,,5) 20 Punten Even Straat (2,4,6) 20 Punten Lage Straat (1,2,) 20 Punten Hoge Straat (4,5,6) 20 Punten Triske 20 Punten 1 (2,5,6 of,4,6) 20 Punten Crag (1,6,6 of,5,5 of 5,4,4) 20 Punten Totaal Speler 1 Speler 2 Speler Speler 4 Speler 5 Een speler krijgt maximaal twee worpen per beurt. In de eerste worp gooit de speler met dobbelstenen tegelijk, de volgende worp kan de speler kiezen met welke dobbelstenen hij/zij opnieuw gooit. Na elke beurt moet de speler een vakje invullen in het score formulier. In het ergste geval moet men ergens een nul opschrijven. Het crag-formulier bestaat uit 1 invul-kolom. Van enen tot zessen: Als je één of meer enen gooit, tel je ze op en noteer je de score in het vakje van de enen; gooi je één of meer tweeën, dan tel je ze op en noteer je de score in het vakje van de tweeën, Dobbelstenen met een andere waarde worden genegeerd. Straat: Er zijn verschillende combinaties om een straat te halen: Even, Oneven, Laag of hoog. Elke straat is 20 punten waard. Triske: Drie gelijke aantallen van ogen. Dit is goed voor 25 punten. 1: Dertien ogen gooien zonder een paar is goed voor 26 punten. Crag : Dertien ogen gooien met een paar (1,6,6 of 5,4,4). Dit is goed voor 50 punten. De speler die het hoogst totaal aantal punten heeft nadat alle vakjes zijn ingevuld is de winnaar van het spel.

12 OHIO 15 min 2 Crag is gelijkaardig aan Yam maar het gaat sneller,wordt gespeeld met dobbelstenen en heeft een andere manier van punten scoren. Het scoreblad ziet er als volgt uit: Het doel van het spel is om van 1 naar 12 over het bord te bewegen en dan weer terug naar 1, in volgorde. Elke speler gooit op zijn beurt de dobbelstenen en mag naar het eerste vakje gaan als de worp een 1 bevat. Om naar het tweede vakje te gaan moet de worp een twee bevatten of twee 1 en. Om naar vak te gaan moet hij een gooien of een combinatie die drie maakt (drie 1 en of een 2 en een 1), enz De waarde van één dobbelsteen, de som van twee of de som van alle dobbelstenen mogen geteld worden. Een speler kan meerder vakjes opschuiven in één beurt door verschillende combinaties van de dobbelstenen te gebruiken. Bijvoorbeeld: De speler gooit in de eerste beurt de combinatie 1,2,4. Hij kan dan de 1 gebruiken om naar het eerste vakje te gaan, de 2 om door te schuiven naar het tweede vakje, de combinatie 1,2 om naar drie te gaan, 4 om op vier te komen, 1,4 brengt de speler naar vijf, 2,4 naar zes en uiteindelijk 1,2,4 naar vak zeven. Elke keer dat een speler zijn/haar pion heeft kunnen verplaatsen tijdens de beurt mag hij/zij nogmaals gooien. De winnaar van het spel is de speler die het eerst van 1 naar 12 en terug is geweest.

13 AFVALLEN 10 min Dit spel is ideaal om een beslissing te maken, het duurt niet lang en is eenvoudig om uit te leggen. Een speler begint zijn beurt door met alle vijf de dobbelstenen te gooien. Indien de worp géén 2 of 5 bevat krijgt de speler punten. De punten zijn dan gelijk aan de som van de gegooide ogen en worden genoteerd op het scoreblad. Als de worp een 2 of een 5 bevat dan scoort de speler geen punten, moet hij/zij elke gegooide 2 of 5 buiten leggen (zij vallen af) en opnieuw werpen met de overige dobbelstenen. De speler blijft verder gooien met de overige dobbelstenen, en blijft dus punten scoren na elke worp die geen 2 of 5 bevat (telkens noteren op het scoreblad), totdat alle dobbelstenen afgevallen zijn. Hij/zij is nu teveel afgevallen om verder te spelen en het is aan de volgende speler om af te vallen. De speler die na een volledige ronde de meeste punten heeft gescoord wint het spel. Speler 1 Speler 2 Speler

14 BURENLIEFDE 25 min 2-6 Een nummer van 1 tot 6 wordt toegekend aan elke speler, overeenkomstig met de nummers op een dobbelsteen. Speelt met men 5 spelers, dan wordt het nummer 6 genegeerd, speelt men met 4, dan negeert met het nummer 5 en 6. Speelt men met dan krijgt iedere speler 2 nummers en met twee dan krijgt iedere speler nummers. Zorg voor aanvang van het spel dat elke speler minstens 10 jetons (stukjes bierkaart, lucifers, kroonkurken,..) heeft. speler een jeton in de pot leggen. Bv: bij 1,1,4 moet de speler met nummer 1 twee jetons in de pot leggen en de speler met nummer 4 legt één jeton in de pot. Indien een speler al zijn jetons kwijt is wint hij/zij de pot. Indien meerdere spelers tegelijk al hun jetons kwijt zijn dan wordt de pot onder hen verdeeld. Er wordt een vast aantal ronden gespeeld. Dit moet bepaald worden bij aanvang van het spel. Elke speler gooit om de beurt met alle dobbelstenen. Voor elke keer dat de nummer van een speler gegooid wordt moet deze respectievelijke

15 GOLF 15 min Eén spel bestaat uit 9 ronden of holes. Per ronde gooit de speler met drie dobbelstenen en blijft gooien totdat hij/zij een paar gooit. Elke worp telt als een slag en het aantal slagen dat een speler nodig heeft om een paar te gooien, te putten dus, wordt na de beurt opgeschreven op het scoreformulier. Gooit de speler drie dezelfde dobbelstenen, een triske dus, dan zit hij vast in een bunker. Om hier uit te geraken moet de speler met 1 dobbelsteen een 1 of een 6 gooien. Elke worp telt als een slag. Indien de speler een 1 of een 6 gegooid heeft mag hij/zij verder gooien voor een paar. Gooit de speler uit de bak dan wordt er een strafpunt toegekend. De speler die na afloop van alle holes het minste slagen heeft nodig gehad wint het spel. Hole Speler 1 Speler 2 Speler Totaal

16 SCHIP, KAPITEIN, FOKKENMAAT EN BEMANNING 5 min Elke speler werpt om de beurt de dobbelstenen. De speler die aan de beurt is heeft drie pogingen om in volgorde een 6, en 5 en een 4 buiten te leggen, respectievelijk het schip, de kapitein en de fokkenmaat. De 6,5 en 4 moeten in deze volgorde buiten gelegd worden. Indien de eerste worp een 6 en een 4 bevat maar geen 5 dan wordt enkel de 6 buiten gelegd en wordt er met de overige dobbelstenen opnieuw geworpen. Indien een speler er niet in slaagt om in drie pogingen 6,5 en 4 buiten te leggen scoort hij/zij niets. Indien de speler er in slaagt om zowel schip, kapitein als fokkenmaat buiten te leggen dan tellen de overige twee dobbelstenen, de bemanning, als punten. Indien schip, kapitein en fokkenmaat in minder dan drie beurten buiten gelegd kunnen worden dan mag de bemanning zoveel keer opnieuw worden gegooid als de speler nog beurten over heeft. De som van het aantal ogen wordt dan telkens opgeteld bij de vorige bemanning. De maximale score bij dit spel is dus 6. De winnaar van het spel is diegene die de grootste bemanning heeft. In geval van gelijk spel wordt er opnieuw gespeeld.

17 min Het spel wordt gespeeld met dobbelstenen, eerst wordt er door middel van het werpen met de dobbelsteen bepaald wie er mag beginnen. De speler gooit alle de stenen, daarna mag hij kiezen of hij dobbelstenen over wil gooien of wil passen. Hij mag zelf kiezen hoeveel dobbelstenen hij wil overgooien. Dit mag hij 2 keer doen, daarna worden er punten toegekend aan de combinatie die op tafel ligt. Dan is de volgende speler aan de beurt. Als alle spelers geweest zijn kan er gekeken wie er gewonnen heeft, dat is diegene met de hoogste combinatie. Het toekennen van een titel. Het toekennen van een titel gebeurt na meerdere spelrondes. De punten van elke speler worden opgeteld en daarna gedeeld door het aantal spelronden. De verdeling van de titels is als volgt: 0 Beginner 1 Student 1.4 Ridder 4.4 Prins 4.8 Kroonprins 5 Wijze Puntentelling 421 in een worp 10 punten punten punten punten punten punten - 11 punten punten 1.8 Heer 2 Dicipel 2.4 Markies 2.8 Baron Meester.4 Graaf 5.5 Koning 6 Tovenaar 6.5 Veroveraar 7 Magister 8 God 9 Almachtige Alle andere worpen 1 punt.8 Hertog 10 Schepper Als 12/24/45/456 in een worp wordt gegooid dan leveren ze drie punten op i.p.v. twee. De eerste keer dat er 421 wordt gegooid in een spel levert dat 12 punten op. 4 Groot Meester

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Spellen met één dobbelsteen

Spellen met één dobbelsteen Inhoud Spellen met één dobbelsteen... 2 Spellen met twee dobbelstenen... 3 Spellen met drie dobbelstenen... 4 Spellen met 5 dobbelstenen... 5 Spellen met 6 dobbelstenen... 6 Spellen met Pokerstenen...

Nadere informatie

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen.

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen. Spelen met Kansen Bij wiskunde A, havo en vwo In een heleboel gezelschapsspellen speelt het toeval een grote rol, bijvoorbeeld Patience, Ganzenbord, Thodi, Black Jack, Risk, Poker, Bridge. Deze spellen

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Onderdelen & Spelvoorbereiding. Spelerblok. Gevelblok. 5 Dobbelstenen. 1 Spelregeloverzicht

Spelidee en doel van het spel. Onderdelen & Spelvoorbereiding. Spelerblok. Gevelblok. 5 Dobbelstenen. 1 Spelregeloverzicht Spelidee en doel van het spel De Deense stad Kopenhagen wordt doorkruist door grachten en havens, een deel ervan - Nyhavn (Nieuwe Haven) is beroemd om de kleurrijke gevelhuizen langs het water. kiezen

Nadere informatie

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore EEN SPEL VAN BRUNO CATHALA EN LUDOVIC MAUBLANC Werp je dobbelstenen, kies een kleur of een waarde, en vul je scoreblad in door de juiste beslissingen te nemen! Kleuren (kleine vierkantjes stellen het aantal

Nadere informatie

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 75 speelkaarten met de waardes 1 tot en met 15 in de kleuren rood, geel, groen, blauw en paars ; 27 zegels

Nadere informatie

Nederlands Rummikub kampioenschap Reglement

Nederlands Rummikub kampioenschap Reglement Nederlands Rummikub kampioenschap 2016 Reglement ARTIKEL 1 De onderneming GOLIATH BV organiseert het Nederlands Rummikub Kampioenschap. De deelneming aan het Nederlands Kampioenschap is voorbehouden aan

Nadere informatie

Diverse regels om darts te spleen Basisregels

Diverse regels om darts te spleen Basisregels Diverse regels om darts te spleen Basisregels In principe zijn dart wedstrijden gespeeld tussen twee spelers of twee teams. De teams kunnenworden samengesteld uit twee of meer mensen elk. Negen worpen

Nadere informatie

Spelsystemen sjoelen. Combinatie-IV (First Loss)... 9 Combinatie-V... 9 Libre One Hundred And Eighty Moyenne Moyenne-2...

Spelsystemen sjoelen. Combinatie-IV (First Loss)... 9 Combinatie-V... 9 Libre One Hundred And Eighty Moyenne Moyenne-2... Inleiding Het Spelreglement van de A.N.S. is van toepassing. De uitzonderingen op dit spelreglement bij de spelsystemen worden aangegeven. Het aantal schijven waarmee wordt gesjoeld kan anders zijn. De

Nadere informatie

Spelmateriaal voor het dobbelspel

Spelmateriaal voor het dobbelspel Dit spel biedt twee speelmogelijkheden: het dobbelspel en de Alcazaba-variant. Het dobbelspel is een zelfstandig spel in de Alhambra-familie. De spelregels voor het basisspel worden hierna beschreven.

Nadere informatie

Handleiding Kallidrom spel

Handleiding Kallidrom spel Handleiding Kallidrom spel Montage Onderdelen: 1 bodem (A) 1 voorzijde (B) 2 zijdelen (C) 14 elastieken bandjes 2 hoeken 4 schroeven 1 groot elastiek Steek de uitsteeksels van de bodem in de uitsparingen

Nadere informatie

Choice RESTTABEL SOMMENTABEL DOBBELWORPEN. KHBO-Spellenarchief p p p

Choice RESTTABEL SOMMENTABEL DOBBELWORPEN. KHBO-Spellenarchief p p p Choice SOMMENTABEL RESTTABEL -p x1 x2 x3 x4 x5 x6 min plus 2 5 6 7 8 9 10 3 5 6 7 8 9 10 4 5 6 7 8 9 10 5 5 6 7 8 9 10 6 5 6 7 8 9 10 7 5 6 7 8 9 10 30p 8 5 6 7 8 9 10 9 5 6 7 8 9 10 10 5 6 7 8 9 10 11

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Dit reglement is vastgesteld op de bondsraad 2009 en treedt in werking vanaf 1 september 2009. Hiermee vervallen alle vorige uitgaven. INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen

Nadere informatie

SPELREGELS FRITZO BEGINNER

SPELREGELS FRITZO BEGINNER SPELREGELS Een nieuwe generatie Leer- en familie spel Vijf spelvarianten met veel afwisseling en spannende uitdagingen, om alleen of in een groep te spelen. Liefhebbers van moeilijke denkspellen kunnen

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2012.01 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2012. Hiermee vervallen

Nadere informatie

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort.

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort. Een kaartspel voor 4 personen Hoi boer De speelkaarten worden gelijkelijk verdeeld, zodanig dat iedere speler een gelijk aantal kaarten heeft. Deze kaarten liggen omgekeerd voor de speler op tafel. De

Nadere informatie

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler.

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. PRIME CLIMB Het mooie, kleurrijke wiskundige spel Prime Climb is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers van leeftijd 10. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. Inhoud Prime Climb spelbord Vermenigvuldigingstafel

Nadere informatie

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar.

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar. SPELMATERIAAL Spelbord 18 Golven (6 van elke soort Monster, Pipeline en Baby) 80 kaarten 36 surfers (6 surfers in elke van de 6 kleuren) 1 Golfdobbelsteen (M*, M, P, B, Shark, Shark) 48 trofeeen (8 gouden,

Nadere informatie

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : 02-10 spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 minuten Inhoud 104 kaarten ; 1 handleiding. Spelbeschrijving

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

Wedstrijdvormen en handicapverrekening

Wedstrijdvormen en handicapverrekening Wedstrijdvormen en handicapverrekening De gebruikte definities gelden voor alle wedstrijden op de EG, ook als zij niet door de wedstrijdcommissie worden georganiseerd. Strokeplay Spelvorm: alle slagen

Nadere informatie

Het kaartspel "Wippen"

Het kaartspel Wippen Het kaartspel "Wippen" blz. 1 Het spel wordt gespeeld met een normaal kaartspel (52 kaarten) zonder joker. De kaarten worden geschud en verdeeld. Iedere speler wordt om de beurt "gever". De gever legt

Nadere informatie

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels SPEELMATERIAAL 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels KORT SPELOVERZICHT Elke speler probeert op zijn eigen vel door het handig inzetten van dobbelstenen zoveel mogelijk punten in de 5

Nadere informatie

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij;

WEES OP JE HOEDE. De beurt van de speler is voorbij wanneer hij; WEES OP JE HOEDE De spelers (6 tot 8) zitten om de tafel. Op de tafel licht een stuk papier van 50 x 50 cm bijvoorbeeld een dubbelgevouwen krant) waarop alle spelers één hand plat neerleggen. Een andere

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2014.02 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2014. Hiermee vervallen

Nadere informatie

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL De bouw van de tempel voor Sobek is volop aan de gang. Rond de bouwwerf ontstaat heel wat bedrijvigheid: Er

Nadere informatie

Kubb-tornooi Geluwe. Datum: 10 mei Tijd: 9u00 tot 17u00. Waar: Sint-Jorisschool geluwe. Mail:

Kubb-tornooi Geluwe. Datum: 10 mei Tijd: 9u00 tot 17u00. Waar: Sint-Jorisschool geluwe. Mail: Kubb-tornooi Geluwe Datum: 10 mei 2014 Tijd: 9u00 tot 17u00 Waar: Sint-Jorisschool geluwe Mail: kubb-sint-jorisschool@hotmail.com 1. Inschrijvingen: Via mail: kubb-sint-jorisschool@hotmail.com 10 euro

Nadere informatie

DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ

DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ Deckers Gert Eilandenrace. In de zaal liggen 35 hoepels (eilandjes) in een rechthoek (= de zee). In elke hoepel ligt een dobbelsteen (DS). De spelers spelen het spel

Nadere informatie

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 87 kaarten 65 speelkaarten - 60 kleurkaarten telkens de waardes 1-14 en één Godenkaart in vier kleuren

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

Puntentelling Spelregels. samenstelling Jelte Rep

Puntentelling Spelregels. samenstelling Jelte Rep Puntentelling Spelregels samenstelling Jelte Rep september 2008 2- MAHJONGBEGRIPPEN Begrippen: Kong: Vier gelijke stenen #### Pung: Drie gelijke stenen 333 WWW Chow: Drie opeenvolgende stenen #$% 456 Paar:

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

Introductie Elke speler in het spel neemt de rol op zich van 1 van de 4 grote geesten:

Introductie Elke speler in het spel neemt de rol op zich van 1 van de 4 grote geesten: Sunda to Sahul Tot 50.000 jaar geleden, het tijdperk waarop mensheid de natuur begint te domineren, leefden mensen bij de gratie van de natuur, in al haar harde glorie. Ons begrip van de natuurlijke wereld

Nadere informatie

Um Krone und Kragen Amigo, 2006 Tom LEHMANN 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Um Krone und Kragen Amigo, 2006 Tom LEHMANN 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Um Krone und Kragen Amigo, 2006 Tom LEHMANN 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 60 karakterkaarten 5x hofnar kwakzalver 1x koning 1x koningin rugzijde V 3x alchemist 3x bisschop 3x edelman

Nadere informatie

6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten 6 nimmt!: Jubileumeditie Geen spel voor stommelingen! Amigo, 2005 Wolfgang KRAMER 2-10 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 104 kaarten genummerd van 1 tot en met 104 1 handleiding Doel van

Nadere informatie

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be

marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be marathon 1 Aangepast spelenset voor bejaarden Caritas West-Vlaanderen vzw Bosdreef 5 8820 Torhout 050 74 56 22 kb@caritaswest.be Spelwijzer Marathon 1 De zes spelen uit de marathon kunnen afzonderlijk

Nadere informatie

Basari Handelen, ruilen... pingelen, sjoemelen! Uitgever : FX Schmid, 1998 Auteur : STAUPE Reinhard Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd :

Basari Handelen, ruilen... pingelen, sjoemelen! Uitgever : FX Schmid, 1998 Auteur : STAUPE Reinhard Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : Basari Handelen, ruilen... pingelen, sjoemelen! Uitgever : FX Schmid, 1998 Auteur : STAUPE Reinhard Spelers : 03-04 spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 60 minuten Inleiding De spelers kruipen in de huid

Nadere informatie

HET RODE BOEKJE. De officiële gids voor het zinderende Rode Draak Toernooi

HET RODE BOEKJE. De officiële gids voor het zinderende Rode Draak Toernooi HET RODE BOEKJE De officiële gids voor het zinderende Rode Draak Toernooi rev. januari 2011 2 - Punten voor alle spelers Puntentelling Voor alle spelers Op stok: Op tafel: Chow 0 0 Pung 4 2 Pung van edelstenen

Nadere informatie

7 ovale markeerfiches 4 ovale markeerfiches (groene rugzijde) de speciale eigenschappen (blauwe rugzijde) voor gevorderden

7 ovale markeerfiches 4 ovale markeerfiches (groene rugzijde) de speciale eigenschappen (blauwe rugzijde) voor gevorderden Centraal Amerika lange tijd voor de veroveringen van een zekere Cortez. De Maya cultuur bevindt zich op een hoogtepunt. Machtige piramides zoals Tikal en Copan worden gebouwd en wij zijn erbij als bouwheer!

Nadere informatie

De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers)

De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers) De laatste 37 minuten (voor 3 of 4 spelers) Inleiding Dit spel stelt de laatste 37 minuten van de stad Pompeii voor, die op 24 augustus van het jaar 79 na Christus door de Vesuvius verwoest werd. Red je

Nadere informatie

SPELIDEE VOORBEREIDING. van Rudi Hoffmann en Roland Siegers

SPELIDEE VOORBEREIDING. van Rudi Hoffmann en Roland Siegers van Rudi Hoffmann en Roland Siegers Spelers: 2 5 Inhoud: Leeftijd: vanaf 10 jaar 96 gastkaarten (48 dames en Duur: ong. 45 minuten 48 heren uit 12 landen) 24 tafelkaarten (elk 2 tafels uit 12 landen) SPELIDEE

Nadere informatie

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, 1999 02-06 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Spelvoorbereiding en spelverloop De 80 kaarten worden grondig geschud en volgens het

Nadere informatie

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Reglement voor een kaartmarathon 1 2 Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Er wordt van uitgegaan dat iedere deelnemer

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 32 beeldkaartjes; 3x 3x 3x 3x 12x 12 speelstenen (telkens 3 in elke kleur); 1 dobbelsteen; 1 handleiding. Inleiding

Nadere informatie

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome Spelvormen 1. Matchplay - Single De meest elementaire wedstrijdvorm van het golfspel, waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Het verschil in handicap wordt verrekend. De speler met de hoogte playing

Nadere informatie

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar.

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar & Cleopatra Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar en Cleopatra liggen in ruzie. Het gaat om de onafhankelijkheid van Egypte. Door het gepast inzetten

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

PV GOUDA Dartclub. Alternatieve Darts

PV GOUDA Dartclub. Alternatieve Darts Alternatieve Darts Naast de reguliere Dartspel, zijn er natuurlijk diverse alternatieven om het Dart spel interessant te maken. Hieronder volgen enkele interessante dartspellen: Spel 1: Scram Wie dit spel

Nadere informatie

1. Basari. Woensdag 13 april 2011

1. Basari. Woensdag 13 april 2011 Woensdag 13 april 2011 Wie was er?: Seppe Stijn, Jacoeber, Marc en Bolle wat later Knabbelkes en spelomgeving waren bij: Jacoeber Waffer spel?: That s life + Robo Rally Spelen volgende maand: Bolle 28/04

Nadere informatie

FORMULA MOTOR RACING

FORMULA MOTOR RACING FORMULA MOTOR RACING Een spel van Reiner Knizia Voor 3 tot 6 spelers van 8 jaar en ouder. SAMENVATTING Het doel van het spel is je team met twee auto s naar het Constructor s Championship (Constructeurkampioenschap)

Nadere informatie

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Het zenuwslopende loopspel. alleen speelbaar met Verflixxt!

Nadere informatie

centauren (geel) feeën (groen) De telkens sterkste kaart van een kleur is de '15', de zwakste kaart is de '1'.

centauren (geel) feeën (groen) De telkens sterkste kaart van een kleur is de '15', de zwakste kaart is de '1'. De Engelse archeoloog Dr. Hensch Stone trok op een nieuwe wetenschappelijke expeditie na zijn opzienbarende vondst vele jaren geleden. Hij wou nu zijn leerlingen uitdagen om hun voorspellingskunst aan

Nadere informatie

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding DiceRun Auteur: Spartaco Albertarelli Uitgegeven door Kidult Game, 2002 Een bijzonder renspel waarin dobbelstenen tegen elkaar lopen... Doel In dit vreemde racespel lopen 30 dobbelstenen tegen elkaar.

Nadere informatie

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Spelmateriaal 60 emmers in 5 kleuren (per kleur 12 emmers); 80 kaarten in de vijf kleuren (waarde 1-8) per dier zijn er 18

Nadere informatie

Score pad. Score pad monument. Geschiedenisschrijverspad

Score pad. Score pad monument. Geschiedenisschrijverspad Een kaartenspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar, duur ca 45 minuten Spelidee Vele civilisaties komen uit vervlogen tijden. Terwijl er enkele van geen belang zijn, ontwikkelen andere zich tot superculturen.

Nadere informatie

De schatkist wordt in het midden op tafel gezet, zodat elke speler er goed bij kan. Het rode kussen wordt er naast gelegd.

De schatkist wordt in het midden op tafel gezet, zodat elke speler er goed bij kan. Het rode kussen wordt er naast gelegd. Meisterdiebe Spelidee: In het juwelen wereldje barst de hel los! De juweliers proberen onechte juwelen (imitaties) kwijt te raken. De smokkelaars bundelen hun krachten om hun grote slag te slaan. En de

Nadere informatie

Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016.

Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016. Reglement Wereldkampioenschap WIEZEN 2016. Minimum leeftijd voor deelname: +16 jaar Het WK WIEZEN 2016 wordt gespeeld volgens onderstaand reglement dat bindend wordt bij inschrijving. Elke deelnemer wordt

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten.

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten. Rage Auteur: onbekend Uitgegeven door Amigo-spiele Een kaartspel waarbij de spelers vooraf bepalen hoeveel slagen ze zullen behalen. Een aantal actiekaarten helpen hen daarbij. Een kaartspel voor 3-8 spelers

Nadere informatie

Yellowstone Park Amigo, 2003 ROSENBERG Uwe 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Yellowstone Park Amigo, 2003 ROSENBERG Uwe 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Yellowstone Park Amigo, 2003 ROSENBERG Uwe 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 56 dierenkaarten in vier kleuren (telkens tweemaal de waarde 1 tot en met 7) ; 5 speelstenen (voor elke speler

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 (geen leerlingen uit klas 4 of hoger) o schoolteam (alle leerlingen) Er wordt gemengd(!) gespeeld.

Nadere informatie

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen.

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen. BASARI Auteur: Reinhard Staupe Uitgegeven door FX Schmid, 1998 Handelen, ruilen... afdingen,bedriegen! De spelers kruipen in de huid van handelaars in een Oosterse basaar, de zogenaamde Basari. De vraag

Nadere informatie

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer

CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC. Inleiding. Taken van de scorer CURSUS SCOREN EN TIMEN - KTC Inleiding De jurytafel Bij elke basketbalwedstrijd zijn er in principe twee scheidsrechters en twee (of bij rayonwedstrijden drie) personen achter de jurytafel, die de score

Nadere informatie

01. Smashen op voorwerp

01. Smashen op voorwerp opdrachtkaarten 01. Smashen op voorwerp Soort Opdracht: Mikken Regels: 1 team per tafel meerbalvorm de trainer geeft 1 bal per keer aan de speler smasht de bal bij het raken van een voorwerp 1 punt nadat

Nadere informatie

Dieetbevrijding Spel

Dieetbevrijding Spel Dieetbevrijding Spel Het is belangrijk om de spelregels, voorafgaand aan het spelen, goed door te nemen. Dit spel heeft als doel inzichten te geven in je eet- en leefgedrag. De speler(s) die niet aan de

Nadere informatie

MEMORIE OUD-NIEUW VARIANT

MEMORIE OUD-NIEUW VARIANT MEMORIE OUD-NIEUW Het spel bestaat uit 20 combinaties van oud en nieuw. In totaal dus 40 kaartjes. Leg de kaartjes met de foto naar onder en laat de kinderen de juiste combinatie vinden van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2019-2020 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 o schoolteam Er wordt gemengd(!) gespeeld. De teams spelen vijf tegen vijf waarbij er steeds

Nadere informatie

Das GROSSE und das kleine A

Das GROSSE und das kleine A Das GROSSE und das kleine A Auteur: Wolfgang Kramer Uitgegeven door Amigo, 1996 Een ongewoon troef-kaartspel voor 3 tot 9 spelers vanaf 10 jaar. Onze spelgroep zou dit spel liever het grote en het kleine

Nadere informatie

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels Phil Orbanes De snelle NIEUWE spelvariant Spelregels Phil Orbanes MONOPOLY Het Kaartspel De snelle NIEUWE spelvariant Voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar. Inhoud 28 Eigendomsbewijzen 14 Huis- en 2 Hotel-kaarten

Nadere informatie

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar

Doel van het spel. Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Een spel van Matthias Cramer voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar Het is 1413. De nieuwe koning van Engeland Henry V van Lancaster heeft grootste plannen: de vereniging van Engeland en het veroveren van de Franse

Nadere informatie

FILIPINO FRUIT MARKET Peer Sylvester

FILIPINO FRUIT MARKET Peer Sylvester FILIPINO FRUIT MARKET Peer Sylvester TINDAHAN Een spel voor 3-5 spelers vanaf 9 jaar. SAMENVATTING: Iedere speler speelt om beurt. In een beurt mag je: een fruitkaart spelen OF een verkoper op het actieve

Nadere informatie

Die Siedler von Catan Das Würfelspiel Kosmos, 2007 Klaus TEUBER 1-4 spelers vanaf 7 jaar ± 45 minuten

Die Siedler von Catan Das Würfelspiel Kosmos, 2007 Klaus TEUBER 1-4 spelers vanaf 7 jaar ± 45 minuten Die Siedler von Catan Das Würfelspiel Kosmos, 2007 Klaus TEUBER 1-4 spelers vanaf 7 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 6 grondstofdobbelstenen 1 schrijfblok met 60 speelplannen 1 handleiding Spelvoorbereiding

Nadere informatie

voor 2 6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

voor 2 6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten CUBUS Reinhold Wittig Kallmeyer, 2005 voor 2 6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 48 ruitvormige plaatjes 16 linkse 16 rechtse 12 kistdeksels 4 open Opmerking vooraf Het speelveld moet relatief

Nadere informatie

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar.

Doel van het spel Stapel tegels met overeenkomstige eigenschappen zo hoog mogelijk op elkaar. Voor: Speeltijd: Spelauteur: Vormgeving: 1-4 spelers 5-55 minuten Sabine Opstelten 2DSign NL Over Katoiz Katoiz is een ontwikkelingsspel. Het is een spel dat aangepast kan worden aan de ontwikkelingsfase

Nadere informatie

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven)

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven) Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren door alle tegenstanders uit te schakelen of probeer met de hoogste score te winnen.

Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren door alle tegenstanders uit te schakelen of probeer met de hoogste score te winnen. DiceLand Auteur: Spartaco Albertarelli Uitgegeven door Kidult Game, 2002 Een tactische veroveringsspel voor twee spelers met dobbelstenen in de hoofdrol. Doel Probeer alle gebieden in DiceLand te veroveren

Nadere informatie

EL CABALLERO. Doel van het spel. Spelmateriaal. Spelvoorbereiding

EL CABALLERO. Doel van het spel. Spelmateriaal. Spelvoorbereiding EL CABALLERO Doel van het spel Door het leggen van gebiedskaarten ontstaan meerdere land- en waterregionen van verschillende grootte. De spelers leggen hun caballerokaarten aan de gebiedskaarten aan en

Nadere informatie

Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen.

Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen. Voorstel project Mijn project noemt Het Wari-spel. De doelgroep van mijn programma is iedereen die houdt van strategische spelen. Het doel van mijn project is de spelers een ontspannende, plezierige en

Nadere informatie

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen:

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen: Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB Klaverjassen wordt gespeeld door 4 personen, de personen die tegenover elkaar zitten aan een tafel vormen een team en zijn maten van elkaar. Men speelt met 32 kaarten (7 t/m

Nadere informatie

Ouderenbond Geertruidenberg

Ouderenbond Geertruidenberg Burgemeester Allardstraat 2a 4931 CA Algemene regels 1. Het spel wordt gespeeld met alle 52 speelkaarten van een pak kaarten zonder de jokers 2. De laagste kaart is de 2 en de hoogste de aas. 3. Het eerste

Nadere informatie

NATIONAAL WEDSTRIJDFORMULIER

NATIONAAL WEDSTRIJDFORMULIER NATIONAAL WEDSTRIJDFORMULIER INHOUDSOPGAVE Verkleinde uitgave van wedstrijdformulier 3 I Voor de wedstrijd A Bovenkant van het formulier 4 B Rechteronderkant formulier 4 C Goedkeuring 5 II Na de toss voor

Nadere informatie

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015 VoetbalParty - T 65 Zaterdag 22 augustus 2015 Voetbalclinic Spel 1 Op de Stropdas / Gatendoek / ucket (Mikspellen) De gehele groep gaat tijdens dit spel om de beurt proberen de bal op (door) de stropdas

Nadere informatie

Torres Ravensburger, 1999 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Torres Ravensburger, 1999 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Torres Ravensburger, 1999 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael 02-04 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Inleiding Een nietsontziende wervelstorm heeft het rijke Castilië verwoest en enkel de funderingen

Nadere informatie

SPEL- EN WEDSTRIJDREGLEMENT

SPEL- EN WEDSTRIJDREGLEMENT SPEL- EN WEDSTRIJDREGLEMENT 1 PUNTENSCRABBLE ====================================================== I ALGEMEEN 1) Er wordt gespeeld met de Nederlandse uitgave van SCRABBLE. 2) Elk spel bevat 102*) blokjes

Nadere informatie

Mijn rechten in de jeugdhulp

Mijn rechten in de jeugdhulp Mijn rechten in de jeugdhulp Dit is een gezelschapspel dat gemaakt is op basis van het bekende Trivial Persuit spel. De bedoeling van dit spel is om de kinderen wegwijs te maken in hun rechten in de integrale

Nadere informatie

Sport van het jaar 2014-2015

Sport van het jaar 2014-2015 Petanque Sport van het jaar 2014-2015 Materiaal Volgende zaken heb je nodig om petanque te kunnen spelen: Een plein, liefst lang en smal en plat. Een echte officiële petanque-baan maar 3m bij 12m en bestaat

Nadere informatie

Als geen van bovenstaande waarden voorkomen, wordt de hoogste waarde bepaald door de plaats van de hoogste steen.

Als geen van bovenstaande waarden voorkomen, wordt de hoogste waarde bepaald door de plaats van de hoogste steen. Spelregels aangeboden door Zoet Speelgoed De dominospellen variëren in maat afhankelijk van het aantal stenen. Het standaardspel is de Double Six, maar de Double Nine en de Double Twelve of Double Fifteen

Nadere informatie

MONOPOLY Kampioenschap spelregels:

MONOPOLY Kampioenschap spelregels: MONOPOLY Kampioenschap spelregels: DOEL is als enige speler over te blijven als alle anderen failliet zijn. Dit doe je door bezittingen te kopen en ander spelers die er eindigen huur te laten betalen.

Nadere informatie

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019.

Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019. Reglement Belgisch Kampioenschap WIEZEN 2019. 1. SCHUDDEN VAN DE KAARTEN De kaarten mogen na het eerste spel niet meer geschud worden. In de regel neemt de volgende deler de kaarten samen en legt ze klaar

Nadere informatie

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt.

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt. Voorbereiding Iedere speler krijgt 1 startkaartje, en legt dit voor zich neer op de tafel, en 2 pionnen in de kleur naar keuze. Leg 1 pion op het startkaartje, leg de andere pion in de linkeronderhoek

Nadere informatie

Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding In 1977 bracht de spelauteur Sid Sackson het spel 'Can't stop' uit in de USA. In het jaar 1981

Nadere informatie

Heeft u tips of suggesties! Laat het ons weten.

Heeft u tips of suggesties! Laat het ons weten. Te huur/ Te leen Dit wordt onze verhuur/leen catalogus. Hij is nog lang niet compleet, maar wordt z.s.m. aangevuld met onze hele voorraad. Uiteraard zal er regelmatig een update plaatsvinden. Ook een prijslijst,

Nadere informatie

Bszzzz... Zoch, 2003 KELLER Manfred 3-6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Bszzzz... Zoch, 2003 KELLER Manfred 3-6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Inleiding Bszzzz... Zoch, 2003 KELLER Manfred 3-6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Elke broodplank en elk sneetje brood met choco of confituur kent deze beestjes als ongenode gasten. Iedere morgen kittelen

Nadere informatie

ORIENTATIE - INDOOR. Deckers Gert en Huysmans Bert.

ORIENTATIE - INDOOR. Deckers Gert en Huysmans Bert. ORIENTATIE - INDOOR Deckers Gert en Huysmans Bert. Oriëntatie-indoor. Deckers Gert: school de berk Hasselt, K.I.D.S. Hasselt (gert.deckers@deberk.be) Huysmans Bert: school de Berk Hasselt (huysmans.bert@deberk.be)

Nadere informatie

Bieden (kaartspel) Inhoud. Spelregels. Delen. Bieden. Spelverloop

Bieden (kaartspel) Inhoud. Spelregels. Delen. Bieden. Spelverloop Bieden (kaartspel) Bieden is een kaartspel dat voornamelijk in Oost-Vlaanderen wordt gespeeld.aangezien er met 32 kaarten en in twee paren met vaste partner gespeeld wordt, toont het gelijkenissen met

Nadere informatie

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel Spelers: 2-5 Leeftijd: vanaf 6 jaar Duur: ong. 20 minuten Inhoud: 25 kaartjes 1 vissensteen 1 kleurensteen 1 spelregelfolder NL Petri van Jürgen Heel ACHTERGROND Frits Visser organiseert met zijn vrienden

Nadere informatie