(MayDay = mechelse herder, geb )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "(MayDay = mechelse herder, geb )"

Transcriptie

1 MAYDAY5 januari december 2013 (vervolg op Mayday4) (MayDay = mechelse herder, geb ) Petra Flipsen, dec.2013 Zo goed het ging in 2012 met de training, zo veel anders was het in Ik ben mezelf een aantal keren goed tegengekomen (hé, hallo!). Toch heb ik een geweldig jaar gehad, op het gebied van hondentraining. Veel mensen ontmoet, ervaringen opgedaan en veel geleerd ook. Eerst in december 2012, vlak voor de kerst, met de 1 e Hemmer Avond omloop meegedaan. Hierbij moesten ca. 2 km lopen. Op een paar plaatsen stond een pakwerker klaar. Zo moesten we de hond een caravan in sturen waarin de pakwerker huisde (ik kan dus niet meer normaal naar een camping) maar ook de manege in, waarin achter een stapel bananendozen de pakwerker verdekt stond opgesteld. Vanaf een afstandje kon je de hond de bak insturen om BAM door de dozen heen de pakwerker te stellen. Tussendoor een overval op de hond. Hierbij kwam de pakwerker plots vanachter een schuur te voorschijn en verderop stond nog een vierde pakwerker in een grote trailer (type Action) opgesteld. Ze ging overal dapper op af. Jammer was wel dat het pikkedonker was en de paadjes wat slecht verlicht waren, zodat we toch op deze kleine ronde bijna de verkeerde route namen. En wat een prutbende door die weilanden. Zomp zomp, glibber glibber. De fakkels maakten het wel sfeervol en ook op het veld was het gezellig met een kraampje hondenspullen, lekkere hondenkoekjes, kerstlampjes, glühwein en warme chocolademelk. Op het veld werd na afloop, toen iedereen de ronde had gelopen, nog een hindernisbaan genomen en dat was het meest spectaculair. In het begin stonden twee partytenten, met daaronder ballonnen en slingers te wapperen en verderop rare grote reclamepoppen, grote kisten waar de honden tussendoor moesten zigzaggen. Helemaal aan het eind stond de pakwerker te schreeuwen en uit te dagen, staand achter een (sloop-) auto die dwars stond geparkeerd. De honden moesten dus over een flinke afstand rennen en tot slot een sprong maken. Ook werden er op dat stuk schoten gelost. Veiligheidshalve was de auto bedekt met vloerbedekking, zodat er goed grip was. Honden die niet zo hoog durfden, konden de alternatieve route kiezen en dat was over de motorkap. Op het traject werd met een elektronisch oog de snelheid gemeten. Hoe snel mijn hond was weet ik niet meer, maar laatst hebben we nog gemeten en toen zat ze op een snelheid van 31 km per uur. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat wij natuurlijk allang geoefend hadden. Dat neemt niet weg dat de deelnemers die uit den vreemde kwamen, hoog eindigden. Die hadden daar duidelijk al ervaring mee.

2 Die caravan heeft nog een poosje op het veld van de vereniging gestaan en die bleef aantrekkingskracht behouden. Ik ben blij dat hij nu afgevoerd is. In februari meegedaan met onze eerste indoor GG wedstrijd, manege Callantsoog. Misschien had ze de manege ervaring van december nog in haar koppie, maar het was in deze wedstrijd dat ze ineens heel jolig begon te rennen door de ring. Toen vond ik het nog wel grappig. In maart voor het eerst weer outdoor een GG wedstrijd van de NVBH bij KC Rotterdam, bij min10 graden C! Wat was het koud en wat heb ik een bewondering voor de keurmeesters. Die stonden plichtsgetrouw de hele dag buiten in de kou met een harde gure wind om de oren. Op het veld kon je niet verblijven, hoewel sommigen het aanvankelijk probeerden. De kantine van KC Rotterdam moet een record omzet hebben gedraaid, want we zaten allemaal binnen te kleumen bij de kachel.

3 Koud! Niet normaal. Vervolgens 1 april HC Oud Woensel. Deze vereniging ligt in een woonwijk, dat betekent katten, wat weer inhoudt dat MayDay s motivatie buiten het verenigingsterrein lag en niet in de ring. Medio april hadden we een thuiswedstrijd en dat begon ook weer ernstig verkeerd. Ze schiet de ring door richting bushokje, vindt vervolgens een flos die daar gewoon lag en kwam het heel enthousiast terugbrengen. Een mooi staaltje van onbedoeld zelfbelonend gedrag. Je verzint het gewoon niet. Maar ik was de puntjes weer kwijt. 9 mei nogmaals naar KC Rotterdam en 20 mei KC Scheldezoom in Bergen op Zoom. Dat was een eindje tuffen zeg. Maar ik was op tijd. Een prestatie op zich. Applaus voor mezelf. Hoogeveen, met lijnen op de grond. 16 juni KV Nieuwegein en 30 juni KC Hoogeveen. In Hoogeveen kreeg ik mijn zelfvertrouwen weer een beetje terug, 184 punten. Nog niet geweldig maar ik had wel het gedrag (uitbreken)doorbroken. Dat terwijl ze daar echt alle kanten op kon vliegen. Er was

4 trouwens ook een vliegveld vlakbij. Je kon de vliegtuigen bijna uit de lucht pakken. Hier ook weer de ringlijnen op de grond geprikt. Dat zie je steeds vaker. Op 14 juli een weekendje weg naar KC de Kempen. We (team Flipsen) deden mee met een Obediencewedstrijd Nederland Duitsland. Voor op de zaterdag was er een workshop georganiseerd. Uwe Werner, een Duitse keurmeester, gaf daar diverse tips. Ik was deelnemer zonder hond. De hond had een rustdag, want de dag erna was de wedstrijd. Ik heb met MayDay in een tentje geslapen op het terrein van KC de Kempen.

5 Ook op deze wedstrijd was ze gelukkig weer keurig binnen de lijntjes gebleven, dus een goed gevoel. Het was ook een bijzondere wedstrijdervaring. Je moest het hele programma achter elkaar lopen. De ene helft werd op veld A gedaan, dan je hond meenemen, onder appèl, naar veld B, voor het tweede gedeelte. Het vergt best veel concentratie. Zie voor meer informatie 21 juli KC Rotterdam, workshop GG door Birgit van Gestel. Het was 40 graden warmer dan in maart. Maar gelukkig was er ook gelegenheid voor een duik in de sloot. Effe afkoelen hoor. De workshop vond plaats onder een partytent, heel apart. Training op de vierkante meter. 28 juli KC Rotterdam weer een GG wedstrijd en 11 augustus KC de Kempen, de laatste voor het NK. Op 1 september zou het NK worden gehouden bij VVH Valkenswaard. Ik vroeg me echt af of ik wel mee kon doen en ook of ik wel mee zou doen als ik wel uitgenodigd werd. Uiteindelijk volgde er een uitnodiging van Cynophilia, want ik voldeed aan de kwalificatie eisen op basis van de wedstrijdpunten uit najaar En ja, als je wordt uitgenodigd, dan moest ik ook maar gaan, want misschien krijg je de kans niet meer. Dat had trouwens nog wat voeten in aarde. Ik had namelijk die week een mechelaar erbij gekregen en dat gaf nogal wat herrie als ik het spul uit moest laten s morgens. s Morgens zou uur zijn. Ik heb het als volgt aangepakt. De avond ervoor MayDay in de bijkeuken, en Ayla met Mystha, de nieuwe, achter in de kennelschuur gedaan. s Morgens meteen Mayday in de auto gestopt en deze op de parkeerplaats verderop gezet. Toen de andere dames uitgelaten (die twee samen maakten namelijk geen herrie) en die vervolgens in de bijkeuken geparkeerd. Ik kon toen via de kamerdeur naar buiten en zodoende zou Mystha gewoon denken dat ik in huis was. Ik was bang dat ze de boel bij elkaar zou blaffen als ik de hielen zou lichten. Nou, alles volgens plan gelopen en in alle rust vertrokken. In Den Bosch bij de Lucht Mayday uitgelaten en eten gegeven. De eerste etappe zat erop. Om moesten we lootjes trekken voor het startnummer. Dat waren Merci chocolaatjes met daarin je startnummer. Op een NK moet je het programma twee keer lopen, 1x s morgens en 1x s middags. Je loopt dus feitelijk twee hele wedstrijden. Bij iedere wedstrijd keuren er twee keurmeesters. Het cijfer voor de oefening is dan het gemiddelde van die twee cijfers. Een bemoedigend woordje van een van de keurmeesters, dhr. Van de Meulengraaf.

6 Afleiding genoeg zou je zeggen. Kijk nou toch. Ik kan de koekjes ruiken. Zit tijdens volgen. Los volgen middagwedstrijd, dit was om uur, we hadden er al een wedstrijddag opzitten, want we waren inmiddels al 10 uur op de been. Trots op mijn meisje.

7 In het middagprogramma, bij de allerallerlaatste oefening, het vakzenden, schoot ze door het afzetlint van de ring en dat werd een diskwalificatie. Het vak stond toen schuin opgesteld in de hoek van het veld en dat was anders dan s morgens (zie foto voor de ochtendopstelling). Jammer, daarmee alle punten kwijt. Hoe dan ook het was een geweldige ervaring. Ik zou best volgend jaar weer mee willen doen, maar dan moet echt de kwaliteit beter. Dus dat wordt de missie voor 2014! In de nieuwe competitie nu drie wedstrijden gelopen (27/10 Dronten, 13/11 Voorne Putten en 24/11 KC Delft. Een wedstrijd daarvan, in Dronten, een ZG gelopen (215). Hiermee dus wel de eerste kwalificatiepunten binnengehaald. In Delft een heel relaxte hond, vrolijk ook. Maar wat een slordig werk. voorlopig maar even wegwezen! Ik heb ook mijn trots. En, mevrouw Flipsen, wat heeft u nog meer gedaan? ik al wat over verteld. maar daar heb

8 In de zomerweken stage gelopen voor Kynologisch Instructeur bij de VDH Lelystad en de stageopdrachten uitgewerkt. Training met spiegels gezien, vooruitsturen met paaltje, een puppenbrug was er ook. Ik wist niet dat het bestond. MayDay heeft daar ook een paar manwerk gedaan, ik was er immers toch. Kortom veel nieuwe dingen gezien en geleerd. Tijdens de opleiding voor Kynologisch Instructeur moest ook af en toe het hondje mee. Praktijk examen gedaan op 13 oktober in Lelystad. De regen kwam met pijpenstelen naar beneden, lesgeven onder het afdak, en. geslaagd! Jippie, in the pocket. Op 13 april bij Kringgroep NVBH, te Almere geprobeerd het IPO 1 examen te halen en daarvoor op hun verenigingsveld een paar keer meegetraind. Bij het examen was het speuren voldoende, maar bij appèl nam ze de poten, nog voor ik kon beginnen. Dat betekent een diskwalificatie. Op 12 oktober bij HSV Venhuizen nogmaals examen, weer speuren voldoende, maar nu ook weer niet kunnen starten met appèl. Zonde. En dat vond de keurmeester ook. Ik moet het echt op gaan lossen, want zo schiet het niet op. Om toch maar positief te eindigen: op 19 oktober tijdens de door de fokker van MayDay georganiseerde kenneldag afspraken gemaakt m.b.t. meetrainen bij een andere vereniging om dingen die nu fout gaan te keren. D.w.z. we gaan niet iets afleren, maar iets nieuws aanleren. En dat is waar ik voor ga. Nou, dat was het weer. Keep your head up, keep your mind set. Vol goede moed springen we 2014 in! ( Wordt vervolgd) 9 december 2013 Petra Flipsen

MAYDAY4 januari december 2012 (vervolg op Mayday3) (MayDay = mechelse herder, geb )

MAYDAY4 januari december 2012 (vervolg op Mayday3) (MayDay = mechelse herder, geb ) MAYDAY4 januari december 2012 (vervolg op Mayday3) (MayDay = mechelse herder, geb. 11-03-2010) Petra Flipsen, dec.2012 Na het behalen van VZH (verkeers zekere hond) in november 2011, actief aan de slag

Nadere informatie

Informatie over deze methode is o.m. te vinden op de website van DAP Purmerend,

Informatie over deze methode is o.m. te vinden op de website van DAP Purmerend, MAYDAY3 januari tm december 2011 (vervolg op Mayday2) (Mayday = mechelse herder, geb. 11-03-2010) Ravotten met Bailey, bouvier, winter 2010 AKC Waterland In maart 2011 is Mayday gesteriliseerd. Dit is

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

Sheila Overbeek over Presta en IPO

Sheila Overbeek over Presta en IPO Sheila Overbeek over Presta en IPO Twee jaar geleden waren mijn man en ik op de kampioens-clubmatch van de Nederlandse Schnauzer Club in Wijchen. Toen we een kopje koffie zaten te drinken, raakten wij

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Commissie Werkhonden Ingesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland

Commissie Werkhonden Ingesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Commissie Werkhonden Ingesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Secretaris: G. Besselink Oeverstraat 12 7011 CH Gaanderen Tel. 0315-325665 e-mail: cwh@raadvanbeheer.nl website:

Nadere informatie

Eindelijk ben ik in Canada voor langere tijd na de 1e keer in januari 2008 en vervolgens 1x per jaar.

Eindelijk ben ik in Canada voor langere tijd na de 1e keer in januari 2008 en vervolgens 1x per jaar. WELCOME TO CANADA Eindelijk ben ik in Canada voor langere tijd na de 1e keer in januari 2008 en vervolgens 1x per jaar. 7-11-2010 Bij aankomst Toronto moest ik mijn werkvergunning afhalen, maar omdat het

Nadere informatie

Bart Moeyaert. Blote handen

Bart Moeyaert. Blote handen Bart Moeyaert Blote handen Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2015 We holden door drie weitjes waar we nooit eerder geweest waren. Het ging bergaf. We holden harder dan we konden.

Nadere informatie

Ook vanaf de buitenkant ziet het er gezellig uit

Ook vanaf de buitenkant ziet het er gezellig uit Sint en Kerstmaand We hebben op 4 december de eerste sneeuw. Het is gevallen in de nacht en smelt gedurende de dag weer weg. Ook op 4 december komt onze logee Timber. Een oude bruine labrador heer van

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :)

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) MINI EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) KINDERMEDITATIE WWW.DEBOEZEMVRIENDIN.NL KINDERMEDITATIE Meditatie voor kinderen kan ervoor zorgen dat het kind zich rustiger gaat voelen. Het kind is meer ontspannen,

Nadere informatie

Kleiduiven fun wedstrijd

Kleiduiven fun wedstrijd Kleiduiven fun wedstrijd 18-7-2015 Op zaterdag 18 juli was er weer de jaarlijkse kleiduiven fun wedstrijd welke was georganiseerd door Nico Storm. Zoals altijd gaf dat veel werk met zich mee. O.a. het

Nadere informatie

Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. Update: 5 juni 2008

Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. Update: 5 juni 2008 Vragen over verschillen in uitvoeringsbepalingen tussen IPO en SchH. en andere aandachtspunten. IPO SchH. Algemeen Vraag: Update: 5 juni 2008 Op welke leeftijd mag de hond opgaan 12 maanden 15 maanden

Nadere informatie

SEM 19-06-2004-12-12-2013 (9,5 jaar) Lieve Sem, In 2006 leerden we jou voor het eerst kennen. Wat een leuke en grappige berner was je en ben je altijd gebleven. Met je lange tong half uit je bek, je schuine

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Datum: zondag, 13 oktober, Keurmeester afd A: Dhr. T. v. Oirschot. Keurmeester afd B: Dhr. C. Jaspers. Keurmeester afd C: Dhr. R.

Datum: zondag, 13 oktober, Keurmeester afd A: Dhr. T. v. Oirschot. Keurmeester afd B: Dhr. C. Jaspers. Keurmeester afd C: Dhr. R. Datum: zondag, 13 oktober, 2013 Keurmeester afd A: Dhr. T. v. Oirschot Keurmeester afd B: Dhr. C. Jaspers Keurmeester afd C: Dhr. R. Zainal Pakwerkers: De heren F. v. Aalsburg / B. Biemans Spoorlegger:

Nadere informatie

Winnaar Teamwedstrijd Wisseltrofee en 1 e prijs: Team Martinistad 1. Beste A: Wim van Alphen met Askomannis Tarek

Winnaar Teamwedstrijd Wisseltrofee en 1 e prijs: Team Martinistad 1. Beste A: Wim van Alphen met Askomannis Tarek Datum: zondag, 15 juni, 2014 Keurmeester afd A: Dhr. T. Jonkers Keurmeester afd B: - Keurmeester afd C: - Pakwerkers: De heren F. v. Aalsburg / C. v. Dinteren Winnaar Teamwedstrijd Wisseltrofee en 1 e

Nadere informatie

Verbeteren van de tekst

Verbeteren van de tekst Verbeteren van de tekst Het is erg belangrijk dat er een uitgebreide omschrijving wordt gegeven van de hond op de site. Dit omdat wij niet bij u thuiskomen om de hond zelf te ontmoeten. Om goed te kunnen

Nadere informatie

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Droppie in de Kwebben Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie straks naar de Kwebben in Vught gaan! Mijn naam is Droppie en ik weet alles over water. Wist je dat water

Nadere informatie

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman Edward van de Vendel Toen kwam Sam Met tekeningen van Philip Hopman Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij bv 2011 1 De hond was er zomaar. Hij stond aan het begin van de oprit, met zijn voorpoten

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

02-08-2000-28-05-2013

02-08-2000-28-05-2013 MAC 02-08-2000-28-05-2013 (12 jaar, 10 maanden) Mac, Vorig jaar nog heb ik contact gehad met jouw baasjes en wat bleek: je was springlevend, wel wat ouder en strammer, maar wat wil je op die leeftijd.

Nadere informatie

Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weerboekje. Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart

Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weerboekje. Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weer en klimaat Juf Carolien temperatuur Weerboekje Doel: Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart Uitleg

Nadere informatie

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur

22 mei 2011 Nationale Dag van de Hond Open dag op de VVH uur Jaargang 5, Nummer 5 Mei 2011 In dit nummer o.a. : Van de redactie Van de voorzitter Kalender Wist u dat Programma Dag van de Hond Activiteitenpagina GG tijdens de Dag van de Hond 22 mei 2011 Nationale

Nadere informatie

Eerste druk, maart Monique van Stenus

Eerste druk, maart Monique van Stenus De dienstmeisjes Eerste druk, maart 2012 2012 Monique van Stenus isbn: 978-90-484-2288-3 nur: 312 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Verhaal spel; Ratten en Raven

Verhaal spel; Ratten en Raven Verhaal spel; Ratten en Raven Leerdoel kind: (Luisteren, samen spelen/ werken) - De kinderen hebben tijdens de activiteit geleerd te luisterden naar mijn verhaal dit kan je zien door dat ze weg rennen

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

MENSEN ZIJN LUI ONDERBOUW

MENSEN ZIJN LUI ONDERBOUW MENSEN ZIJN LUI ONDERBOUW Thijs Goverde 1 Mensen zijn lui Het was de eerste koude dag van de herfst. Iedereen die ademde, blies rook uit als een draak. Alles in de wei was nat en koud. Behalve Bles. Bles

Nadere informatie

Aan het examen deden 13 GG B combinaties mee, 2 GG 1 combinaties, 1 GG 2, en 2 GG3.

Aan het examen deden 13 GG B combinaties mee, 2 GG 1 combinaties, 1 GG 2, en 2 GG3. AKC WATERLAND - GG EXAMEN (FCI Obedience) 1 november 2014 GG bestaat al sinds 1953 en was altijd gericht op het opvoeden van de hond. Anno 2014 is het een echte sport. De naam van de sport is onlangs gewijzigd

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

1. Halt. 1. Dit avontuur is te lezen in Freek en Gerdien deel 9 Verboden vuurwerk.

1. Halt. 1. Dit avontuur is te lezen in Freek en Gerdien deel 9 Verboden vuurwerk. 1. Halt Freek, heb je al iets gehoord? vraagt Gerdien. Het is dinsdagmiddag en Freek en Gerdien fietsen samen naar huis. Gehoord? Wat moet ik hebben gehoord? Waar heb je het over, Gerdien? Je zou toch

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

Er zijn dit jaar 127 deelnemers, 24 teams, 141 honden.

Er zijn dit jaar 127 deelnemers, 24 teams, 141 honden. Niets leuker dan op een regenachtige novemberdag terug te kijken op de Dogtrail. Met herwonnen energie volgt hier dan een verslag van de Dogtrail 2015, een jaarlijks terugkerend evenement, traditioneel

Nadere informatie

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Vandaag was het dan zover: kijken waar ik sta na 2 maanden looptraining bij de Loopgroep Astrea. Laatste 10km-wedstrijd was begin oktober bij 25 graden toen ik net

Nadere informatie

De allerliefste oppas

De allerliefste oppas De allerliefste oppas Met de ene oppas ga ik buiten spelen door de andere wordt altijd thee gezet bij de derde zal ik mij echt nooit vervelen en van de vierde mag ik lekker laat naar bed Met de ene oppas

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

De vliegtuigen die er stonden, en het waren er aardig wat, werden door Glenn en Brian uitgebreid bewonderd, honderd en één vragen werden er gesteld.

De vliegtuigen die er stonden, en het waren er aardig wat, werden door Glenn en Brian uitgebreid bewonderd, honderd en één vragen werden er gesteld. 27 september; Brian en Glenn bij de Zwaluwse Modelvliegclub. Onze beide zoons, Brian en Glenn, waren opgegeven als Hoogvliegers voor 12 september op Rotterdam Airport. Eenmaal op het platform durfden de

Nadere informatie

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele De bekende kinderliedjescomponist en zanger Dirk Scheele heeft speciaal voor Peuterplein 8 themaliedjes geschreven. De liedjes staan op de Peuterplein liedjes-cd.

Nadere informatie

Nederlands Individueel Africhtings- Kampioenschap 2011 voor raszuivere Duitse Herdershonden

Nederlands Individueel Africhtings- Kampioenschap 2011 voor raszuivere Duitse Herdershonden Nieuwsbrief NIAK Nederlands Individueel Africhtings- Kampioenschap 2011 voor raszuivere Duitse Herdershonden Waarin opgenomen de laatste en definitieve pre-selectiewedstrijd voor het W.U.S.V. Wereld kampioenschap

Nadere informatie

ZINDELIJKHEIDS- TRAINING EN BENCHTRAINING MIJN PERFECTE PUPPY

ZINDELIJKHEIDS- TRAINING EN BENCHTRAINING MIJN PERFECTE PUPPY ZINDELIJKHEIDS- TRAINING EN BENCHTRAINING MIJN PERFECTE PUPPY DOOR MONIQUE APPELS PAGINA 2 VAN 9 Monique Appels 1e druk: oktober 2012 Dit document behoort bij de online training Mijn perfecte puppy. Alle

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training.

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Om 1200 uur begon de eerste kwalificatie training.

Nadere informatie

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND 1 van 10 18-11-2012 20:41 WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND CB four weekend in Syke - Duitsland Oke hier een klein verslag van het weekend: Het uiteindelijke vertrekpunt zou dus hier bij mij zijn in zwolle,

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website.

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Licht en Zout Navertelling Matteüs 5,13-16

Nadere informatie

Het Petje Henk Kuiper. uit eigen pen deel 8 De Stiep Educatief

Het Petje Henk Kuiper. uit eigen pen deel 8 De Stiep Educatief Het Petje Henk Kuiper uit eigen pen deel 8 De Stiep Educatief Het Petje Een herinnering uit de oorlog. Vader en Klaas zijn door de Duitsers gevangen genomen. Geert en Jan mogen op bezoek in de barak. Kleine

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren Klanttevredenheidsonderzoek Jongeren - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou je Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,4! Het onderzoek is 61 keer verstuurd en maar liefs 41 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde.

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde. Jimmy s thuiskomst H et was kerstavond en het was bitter koud in het jaar 1953. De mensen deden nog snel hun laatste kerstinkopen en in de betere buurten waren de huizen gezellig verlicht. Er was echter

Nadere informatie

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014

Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 Klas 4B Dierenasiel Zandvoort 2-9-2013 t/m 29-1-2014 naam stagiaire naam: Anne bersée stagebedrijf naam: Dierenasiel adres: Keesomstraat 5 plaats: Zandvoort telefoonnummer: 023 5343440 stagebegeleider:

Nadere informatie

03 05 09 13 17 19 21 08 17 03 05 21 31 03 13 19 09 50 "In mijn praktijk zie ik vaak mensen met klachten die passen bij overspannenheid, vermoeidheid. Vaak is dat gerelateerd aan het werk. Zeker als

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2015

Nieuwsbrief Maart 2015 Nieuwsbrief Maart 2015 Van de voorzitter Het is gebruikelijk om op deze plaats aandacht te hebben voor het volgende, maar de afgelopen periode hebben meerdere leden van onze club één van hun naasten veloren.

Nadere informatie

RONDEEL- INFO KERSTVIERING

RONDEEL- INFO KERSTVIERING KERSTVIERING Op donderdagavond was de Kerstviering. In de kerk dit keer, zodat we de ouders ook konden uitnodigen om bij de viering te zijn. De basis voor de viering was deze keer het verhaal van de wijzen.

Nadere informatie

OP het bord dat uit de sneeuw stak, stond:

OP het bord dat uit de sneeuw stak, stond: OP het bord dat uit de sneeuw stak, stond: WELKOM IN ONS DORP AAN DE RIVIER. Voor het bord stond een muis. Hij droeg een reistas en zag er moe en verkleumd uit. Aan de overkant van de weg stond een krakkemikkige

Nadere informatie

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land Goh, wat is de wereld groot, of zijn wij zo klein? En waar zou de brievenbus zijn? Want ik wil zo graag mijn brief posten voor de poes, is de brievenbus soms achter de roze bloem? Waarom heeft ze die er

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Al vanaf de 1ste minuut zijn onze helden erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Vandaag (17 september 2016) stond de 2de bekerwedstrijd op het programma thuis tegen St Sittard/Sve Jo9-4. Na een goede voorbereiding staan onze toppers klaar om aan deze wedstrijd te beginnen. Al vanaf

Nadere informatie

Op een gure februaridag worden wij, de stagiare M. Eshuis en ik, warm onthaald door de heer en mevrouw Havik.

Op een gure februaridag worden wij, de stagiare M. Eshuis en ik, warm onthaald door de heer en mevrouw Havik. Slager Cees Havik Op een gure februaridag worden wij, de stagiare M. Eshuis en ik, warm onthaald door de heer en mevrouw Havik. Zij dreven hun slagerij "Havik" op de Zuiddijk nr. 186 in Zaandam. Op een

Nadere informatie

HANDIG VERDEDIGEN VAN VOER EN SPEELTJES

HANDIG VERDEDIGEN VAN VOER EN SPEELTJES HANDIG VERDEDIGEN VAN VOER EN SPEELTJES l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE

Nadere informatie

Mama komt ze halen. We gaan eten! Wat eten we?, vraagt Isa gelijk. Bonensalade.

Mama komt ze halen. We gaan eten! Wat eten we?, vraagt Isa gelijk. Bonensalade. Verhaal door Zonne 2099 woorden 4 november 2017 4,4 4 keer beoordeeld Vak Nederlands Hoofdstuk 1 Isa pak jij je tas?, roept mama door de keuken. Jaaa! Doe ik zo!, roept Isa terug van de bank. Isa en haar

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Interview met Pam M Jones

Interview met Pam M Jones Interview met Pam M Jones Door Timen van Ark, Radio presentator bij www.countryland.nl Programma Countryland Café Uitzending 10-09-2016 We hebben vandaag hier een artiest die ook een beetje bekendheid

Nadere informatie

Conclusie: Een project om aan te raden!

Conclusie: Een project om aan te raden! COTTON CLUB DAGBOEK Toen ik indertijd bezig was met de Civil War chronicles, dacht ik dat ik er eigenlijk een soort van dagboek van had moeten schrijven. Nu kan ik dus alsnog mijn leven beteren en van

Nadere informatie

het jongetje en he t onverwachte beeld

het jongetje en he t onverwachte beeld het jongetje en he t onverwachte beeld Jan Willem ten Dam Eigenlijk wilde ik opschrijven dat ik terug zat te denken aan de vrijdag waarop wij Insel Hombroich hebben bezocht. Maar ik bedenk me. Ik probeerde

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

gans e n broer Moeyaert Dendooven met tekeningen van

gans e n broer Moeyaert Dendooven met tekeningen van De gans e n zijn broer Bart Moeyaert met tekeningen van Gerda Dendooven Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV 2014 Zover Broer, zei de gans. Nu moet je eens goed naar me luisteren. Nu moet je

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Chen en zijn grote broer Joey

Chen en zijn grote broer Joey Henry Ik kijk de wereld in. Kijkt de wereld terug? Zelfs op halve kracht zie ik het goed. Het licht is me uit de ogen geslagen. Maar mijn kracht zit diep. Ook al lijk ik op niemand, ik ben te herkennen.

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden Laros & de Jong beeldmakerij spreekwoorden en spelen met woorden Beste leerkracht, Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de poppentheatervoorstelling de Vis op het Droge van Beeldmakerij Laros & de

Nadere informatie

Kikker in de kou. geschreven door Max Velthuijs

Kikker in de kou. geschreven door Max Velthuijs Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs Op een ochtend, toen Kikker wakker werd, merkte hij meteen dat er iets veranderd was in de wereld. Hij sprong uit bed en liep naar het raam. Tot zijn verwondering

Nadere informatie

25 mei Lisa 28 mei Marja

25 mei Lisa 28 mei Marja De hele klas is druk aan het rekenen en juf Marja kijkt taalwerkjes na. Ik moet eigenlijk ook sommen maken, maar ik kan me niet goed concentreren, dus kijk ik naar de reuzen-verjaardagskalender aan de

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is!

Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Op het moment suprême doe je gewoon wat je vertrouwd is! Een interview met Lizette en Anton, Lelystad, januari 2016 Mensen vragen vaak aan mij: Wat is Positive Discipline en hoe werkt het? of Ik wist niet

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Aansluitend bij mijn vorig artikel wil ik nog wel het volgende kwijt : Jelle is een jonge melker, een brave jongen. Jelle droomt van de zware fond en

Aansluitend bij mijn vorig artikel wil ik nog wel het volgende kwijt : Jelle is een jonge melker, een brave jongen. Jelle droomt van de zware fond en Aansluitend bij mijn vorig artikel wil ik nog wel het volgende kwijt : Jelle is een jonge melker, een brave jongen. Jelle droomt van de zware fond en Jelle kwam hier enkele jongen halen. Een reeks tegenslagen

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

101. Weglopen. Wijsheid

101. Weglopen. Wijsheid 101. Weglopen Wijsheid Leswijzer 1. Vertel de leerlingen over de redenen voor de concentratie oefening. Het is belangrijk ze actief door hun zintuigen verbinden maken met de buitenwereld en hun gedachten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo Nieuwsbrief, 8 januari 2013 Beste PyrPlezier vrienden en vriendinnetjes, Allemaal natuurlijk de beste wensen voor 2013! Dat het maar een Pyr-gezellig jaar mag worden! In ieder geval gaan wij hiervoor ons

Nadere informatie

U.D.H.V. Nieuwsbrief nr 4 Juni 2013 worden welk budget daarvoor in 2014 beschikbaar wordt gesteld.

U.D.H.V. Nieuwsbrief nr 4 Juni 2013 worden welk budget daarvoor in 2014 beschikbaar wordt gesteld. Een beetje later dan gepland (waarvoor excuses) maar nu dan toch nieuwsbrief nr 4. De reden van deze vertraging is het feit dat een stel puppen alle aantekeningen hebben versnipperd en in de spaarzame

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

De Drakenbootrace, topevenement en onze meisjes waren erbij!

De Drakenbootrace, topevenement en onze meisjes waren erbij! De Drakenbootrace, topevenement en onze meisjes waren erbij! Een heel zonnige zaterdag in september Het klinkt een beetje raar maar vorig weekend was het echt een feit. En net toen werd voor de zesde keer

Nadere informatie

Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik

Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Voor Rune s vijfde verjaardag. Voor hem, zijn vriendjes en zijn klasgenootjes

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Het Drakenfeestje. Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik

Het Drakenfeestje. Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Lies is een speciaal el e: door een ongeluk in haar jeugd kan ze niet vliegen en toveren. Toch houdt Lies van avonturen. Het Drakenfeestje Maar wat kan ze doen als er plotseling een draak in Bosopdeheuvel

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Oh kom er eens kijken,

Oh kom er eens kijken, Oh kom er eens kijken, De schapen staan er weer lekker droog bij. 3 December s middags is het zover. We hebben regen en natte sneeuw en het modderniveau stijgt met de minuut. Elke keer als we langskomen

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Allemaal Onzin Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Onzin Vladimir kan niet slapen. Hij ligt in bed en staart naar het raam. De maan schijnt door de gordijnen. Plotseling ritselt

Nadere informatie