De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK KLASSENNIEUWS GEFELICITEERD! KINDERBOEKENWEEK VREEDZAME SCHOOL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK KLASSENNIEUWS GEFELICITEERD! KINDERBOEKENWEEK VREEDZAME SCHOOL"

Transcriptie

1

2 De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 7 Datum: 7 oktober week 41 AGENDA Datum: Omschrijving: 10 oktober 19:30 Pres. Dalton en Jaarverg. 10 oktober Groep 7 halfnegen naar het Zaantheater 10 oktober Groep 8 naar het Zaans museum 11 oktober Groep 7 excursie Monet en de Zaanstreek 12 oktober Open dag 14 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 14 oktober Groep 4/5 geen gym! 15 t/m 23 Oktober Herfstvakantie 26 oktober Hoofdluiscontrole 27 oktober Groep 4 voorstelling bij Fluxus 27 oktober 1 e spreekavond 28 oktober Excursie archeologie 31 oktober 2 e spreekavond 11 november Sint-Maarten 14 november Versieravond 16 november Ouderkamer 23 november Schoolschaak kampioenschap, locatie Westerkim 30 november Studiedag, alle leerlingen vrij GEFELICITEERD! Datum Naam Groep 8 oktober Jaylee Camelia 3 9 oktober Nilaya Parden 2 VREEDZAME SCHOOL Regel van de week: We houden met elkaar de school, de klas en de omgeving netjes Er was deze week geen weekopening. GODSDIENSTTHEMA Week 41 10/10-14/10 De overkant Mozes heeft een lange reis gemaakt met het volk Israël. Van het donkere land Egypte door de woestijn op weg naar het beloofde land, veertig jaren lang. Nu ze er bijna zijn, gaat Mozes niet meer mee. Hij krijgt het land nog wel te zien vanuit de verte. Jozua is de nieuwe leider van het volk. Hij leidt hen door de Jordaan naar het beloofde land. LIED VAN DE WEEK Groep 1 t/m 8: herhaling liedjes. KLASSENNIEUWS Groep 4 en 5 hebben vrijdag 14 oktober geen gym! KINDERBOEKENWEEK Op woensdag 5 oktober begon de Kinderboekenweek, die we op 6 oktober hebben ingeluid met het uitnodigen van opa s en oma s. Opa s en oma s konden de ochtend van 6 oktober hun kleinkinderen naar school brengen en even in de klas kijken. Tevens stond er een kopje koffie/thee voor hen klaar.

3 DALTONBEZOEK Op woensdag 5 oktober kwam Hanneke Drost van de Dalton academie onze klassen bezoeken. Zij wilde kijken of de kernwaarden: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerking toegepast werden en zichtbaar waren in de klas. Ze was erg enthousiast over wat ze zag. Natuurlijk heeft ze ons nog een aantal tips gegeven waar we weer mee verder kunnen. AGENDA JAARVERGADERING maandag 10 oktober uur: Opening uur: Presentatie Daltononderwijs door Hanneke Drost uur: Pauze uur: Bespreking uitgaven ouderbijdrage 2015/2016 ende begroting van 2016/2017 (zie verslag verder in deze Babbelaar) uur: Bespreking Jaarverslagen van de OR, MR en SAR van 2015/2016 (zie verslag verder in deze Babbelaar) uur: Sluiting OPEN DAG Op woensdag 12 oktober is er open dag op alle scholen van Agora. Nieuwe ouders kunnen een kijkje nemen op één van de scholen. Mocht u nog ouders kennen die een school zoeken, beveelt u hen dan deze open dag aan. AFSCHEID MEESTER JACK ZIJLSTRA De OR zorgt voor een heerlijk kopje koffie of thee met een koekje. Geachte ouders, Op vrijdag 14 oktober zal meester Jack voor de (voorlopig) laatste keer lesgeven op De Westerkim.

4 Zoals ik u heb geschreven geeft meester Jack de voorkeur aan een invalbaan. Hij wordt na de herfstvakantie vervangen door Matthew Sprangers. Wij willen Jack hartelijk bedanken voor zijn inzet voor de Westerkim en wensen Matthew veel succes toe. AFSCHEID MEESTER BOB DUINMEIJER Onze archeologie leraar, Bob Duinmeijer, stopt met de lessen archeologie, omdat hij zijn tijd nodig heeft zich te oriënteren op een andere baan. Vrijdag 7 oktober is zijn laatste werkdag. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn inzet op De Westerkim en wensen hem veel succes toe bij het vinden van een andere werkkring. LAATSTE LES WEBSITES MAKEN Beste ouders/verzorgers, Volgende week, 13 oktober, is alweer de laatste les van de cursus website maken. De leerkracht mevrouw Muriel Warners, wil dan graag een presentatie geven voor de ouders en andere geïnteresseerden. U bent van harte uitgenodigd om het resultaat te komen bekijken. Leert klein en groot goed gebruik te maken van de mogelijkheden van het web. SPREEKAVOND Geachte ouders, Op donderdag 27 oktober en maandag 31 oktober zijn er spreekavonden voor alle groepen. Op deze avond vertelt de leerkracht hoe het met uw kind gaat wat betreft de omgang met medeleerlingen, werkhouding en leerresultaten. De leerlingen van groep 8 krijgen hun voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs. Op maandag 10 oktober as. wordt Digiduif opengezet en kunt u zich aanmelden. Wanneer dit niet lukt, meldt dit dan bij de leerkracht. NOTULEN JAARVERGADERING Notulen van de Jaarvergadering van CBS De Westerkim, Zaandam. 5 oktober 2015, aanvang: u. Aanwezig: Jacob Havinga (SAR ouder van Sarah), Döndü Cosar (OR ouder van Sharmin en Ferdi), Khadija Elbahi (ouder van Imane en Shada), Frank Koppenol (ouder van Casper), Gerard Best (MR ouder van Noa), Linda Kleijn (OR ouder van Noëlle en Nova), Daniëlle Bloos (OR ouder van Lorelai en Hailey), Diana Bakker (OR ouder van Maxwell en Sem), Ashraf Hanna (ouder van Julia en Rosanna), Vanessa Laria (ouder van Anna en Emma), Helga van Kooperen (directeur), Aly Grozdanoski (leerkracht en IB-er), Linda Bakker (leerkracht), Warner Mulder (leerkracht), Arie van Ballegooijen (leerkracht). Afbericht: afberichten ontvangen van Sandra Galjé, Guido van Beuzekom en Esther de Lange. Voorzitter: Helga van Kooperen, directeur. Notulist: Arie van Ballegooijen. Ria Westra zorgt voor de koffie.

5 1. Helga heet alle aanwezigen van harte welkom op de jaarvergadering. Zij begint met een gedicht van Marita Nijenhuis. Uit de bundel: Welkome woorden. Titel van het gedicht: Niet heersen maar dienen. 2. Notulen van de Jaarvergadering van 2014, gehouden op 6 oktober Geen van de aanwezigen heeft vragen of opmerkingen 3. Voorstelronde. Alle aanwezigen stellen zich voor. 4. Jaarverslag CBS De Westerkim Helga geeft een toelichting. Zij noemt ook de teamscholing in de richting van het Daltononderwijs. Op het punt Beleid zijn alle afgevinkte punten gerealiseerd. Te realiseren punten zijn het volgen van de studie taalcoördinator door één van de personeelsleden en het schrijven van een PR-plan door de directeur. Beleidsvoornemens worden aangetipt. Inspectiekaart eindtoets. Hier is één vak rood (opbrengsten 2014), maar in feite is dat onterecht. Dat blijkt uit de toelichting die Helga geeft. (De score van een goed scorende leerling is toegekend aan zijn vorige school, maar dat is niet meer terug te draaien.) Voortaan krijgen kinderen in groep 5 een intelligentie-onderzoek. Dit gebeurt op instigatie van Agora. Helga geeft een toelichting op de uitstroom en de scores van leerlingen in relatie tot hun IQ. In het algemeen bevinden de resultaten van onze kinderen zich op of iets boven het landelijk gemiddelde. Tevredenheidsonderzoek. De wat mindere scores hebben geleid tot actiepunten. Leerlingenaantal vertoont groei. Vraag: relatie leerlingenaantal formatie. Die is er niet helemaal door bezuinigingen. 5. Medezeggenschapsraad. Gerard licht toe. Formatie bleef dezelfde. Hartwig is ook afgevaardigd naar de Agora-GMR. In de GMR heeft vooral het onderwerp: nieuwe onderwijs CAO zeer centraal gestaan. Zie verder de hoofdpunten in het Jaarverslag. 6. Schooladviesraad. Jacob licht toe. De SAR geeft met name advies aan de directie. De directie vraagt de SAR vaak om haar mening betreffende beleidsplannen. 7. Ouderraad. Lindy Kleijn is de nieuwe voorzitter. Alle activiteiten zijn in het Jaarverslag vermeld. Financieel Jaarverslag. Helga geeft een toelichting. In de aanloopproblemen naar het nieuwe banksysteem (Beheer bij Agora) zijn er kleine problemen die maken dat niet elke uitgave onder de juiste post terecht is gekomen. De begroting voor het lopende jaar is afgeleid van de begrotingen van de afgelopen jaren. Vanwege het feit dat de uitgaven aanmerkelijk lager zijn dan de inkomsten willen we de ouderbijdrage verlagen van 120,= tot 110,=.

6 Hiervan is 55 euro bestemd voor het schoolreisje, de excursies, feesten en sportactiviteiten en 55 euro voor de overblijfkosten. Gaan alle aanwezige ouders er mee akkoord? Ja. 8. Pauze. Ouderportaal van Parnassys. Warner geeft een toelichting op hoe ouders in Parnassys kunnen inloggen om informatie over hun kind te kunnen bekijken. Het gaat met name om persoonsgegevens en toetsgegevens. Ouders kunnen alleen de gegevens van hun eigen kind(eren) raadplegen. Binnenkort krijgen de ouders hierover. JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015/2016 Samenstelling Het afgelopen jaar bestond de medezeggenschapsraad uit de volgende personen: Gerard Best (ouder/voorzitter), Susanna de Lange (docente/notulist), Eva Witteveen (docente/secretaris) vervangen door Arie van Ballegooijen (docent/notulist) en Hartwig van Balen Blanken (ouder/gmr lid) vervangen door Vibeke Verhulst (ouder/ GMR) De MR is een wettelijk beleidsorgaan, d.w.z. dat de raad vergadert over de koers van de school, over het beleid van het bestuur en over beslissingen die het bestuur moet nemen. Tevens controleert ze of de wettelijke afspraken over medezeggenschap in de school worden toegepast. De MR heeft hierbij een aantal advies- en instemmingsrechten met name op organisatorisch, onderwijskundig- en personeelsgebied. Ook moet zij het financiële-, het formatie-, het schoolplan en de schoolgids goedkeuren. Daarnaast bevordert zij naar vermogen openheid, openbaarheid en onderling overleg in de school. Met vragen kunt u ons op de volgende manieren bereiken: u kunt ons persoonlijk aanspreken of u kunt ons een sturen naar het volgende adres; mr@dewesterkim-zaandam.nl Sollicitatiecommissie In het school jaar 2015/2016 is de MR betrokken geweest bij twee sollicitatiegesprekken. Het ging om een docent voor na de kerstperiode 2016 en voor een IB-functie op de Westerkim. Namens de MR waren Gerard Best en Arie van Ballegooijen vertegenwoordigd in de sollicitatiecommissie. Begroting Westerkim 2015/2016 Een van de belangrijkste taken van de MR is het beoordelen en eventueel aanpassen van de school begroting. In deze begroting staan de inkomsten en uitgaven van de school. De MR beoordeelt en bespreekt met de directie de wijze waarop de directie deze uitgaven over de kostenposten verdeelt. I.v.m. budgettaire redenen heeft de MR nauw samengewerkt met de directie om ook voor dit schooljaar de begroting op verantwoorde wijze sluitend te krijgen. De MR heeft de begroting van het school jaar 2015/2016 na enkele aanpassingen goedgekeurd. Samen met de directie hebben we besloten dat we, gezien de begroting, weer kunnen gaan werken met 8 losse groepen. Tevens is het zo dat er weer een grote hoeveelheid aanmeldingen zijn geweest voor de eerste twee groepen. Meerjarendoelen Ieder jaar wordt er door de M.R. meerdere meer-jarendoelen behandeld. In totaal zijn er 16 meerjarendoelen. Hierbij kan men denken aan taakbeleid, schoolplan, zorgplan, schoolgids etc. Door het opstellen van een lijst van deze doelen ontstaat er een soort cyclus waardoor alle gestelde doelen opnieuw de revue passeren en daardoor actueel blijven. Dit jaar hebben we de volgende meerjarendoelen behandeld; Arbobeleidsplan en Schoolveiligheidsplan.

7 Formatie In verband met een goede begroting en een stijgend aantal leerlingen hebben we in samenspraak met de directie kunnen besluiten om met 8 losse groepen te gaan werken. Tevens is het zo dat er een aantal docenten de Westerkim hebben verlaten. Voor deze personen zijn weer nieuwe personen aangetrokken. Na veel discussie met de directie en Agora is dit toch tot een goed einde gekomen. Ook in dit jaarverslag maak ik mijn complimenten aan de directie voor de inzet die er geweest is om dit te realiseren. Dit was nodig i.v.m. een zeer grote weerstand vanuit Agora. De MR heeft conform art.12b instemming verleend op de voorgestelde formatie voor het schooljaar 2016/ Gemeenschappelijke Medezeggenschap Raad (GMR) Geen meldingen. Gerard Best JAARVERSLAG OUDERRAAD 2015/2016 De samenstelling van de OR zag er dit jaar als volgt uit: Voorzitter: Lindy Kleijn Penningmeester: Daniëlle Bloos Leden: Ieke v.d. Dongen, Margreet Beunder, Ellis van Diermen, Döndü Cosar, Sabine Lord, Claudia Praamsma, Marleen van Kooten, Diana Bakker, Jennifer van Beuzekom, Esther de Lange, Simone Wegman. Mutaties: Diana Bakker, Esther de Lange, Ieke v.d. Dongen en Simone Wegman hebben de OR verlaten. Diana En Lydia Komen de OR versterken. Groot Project: Groot project: thema: " Raar maar waar". School is versierd met raar maar waar vragen, bestaat dit beest wel of toch niet platen en voor groep 8 wat optische illusies. Een mooie geknutselde robot in de gang voltooide het geheel. Er zijn veel proefjes gedaan in de klassen en de afsluitende " kijkavond" voor familie is goed bezocht. De speurtocht per klas met bijbehorende vragen is wederom leuk ontvangen door de kinderen. Sint Maarten: We hebben vooraf snoepjes en gummetjes gekocht voor de kleuters. Een aantal bewoners in de buurt was bereid om thuis te zijn, zodat we bij hen langs konden gaan om het snoep op te halen. We liepen met groep 1 en 2 langs deze mensen en zongen ons lied. Het was heel gezellig, de kleuters hadden mooie lampionnen gemaakt en er werd vrolijk gezongen. Ook deelden de kinderen kleurplaatjes uit bij de peuters van de peuterpeelzaal die op hun beurt weer zongen voor onze kinderen. Na afloop mochten ze het opgehaalde snoep op eten. Geslaagd Sint Maarten dus. Sinterklaas: Dit jaar was zwarte piet op zoek naar het gouden snoepje. De hele school was versierd met mooie snoepjes, maar geen gouden. Op het podium stond een grote schoorsteen waar Piet ook nog heeft gezocht, maar ook het gouden snoepje niet kon vinden. De kinderen

8 mochten hun schoen zetten en hoopten dat ze het snoepje zouden vinden. Maar pas toen Sinterklaas op school langskwam werd het snoepje gevonden tussen de pepernoten door een van de kinderen. Piet heeft het snoepje geruild voor iets anders lekkers en ging blij terug naar Spanje. Kerst: Voor Kerst is de school altijd gezellig versierd, met een prachtig opgetuigde boom op het podium. Op donderdagavond voor de kerstvakantie waren we s avonds op school gekomen voor het kerstdiner. Alle ouders is gevraagd om wat lekkers te maken voor ons. Iedereen kwam ook echt op chique, met prachtige jurken vol met glitters en mooi in het pak! We hebben met zijn allen lekker zitten smullen van al deze heerlijkheden. Sommige ouders bleven tijdens het diner op ons wachten op school. Voor deze ouders was er een vuurkorf, warme chocomel en marshmallows. En dat zag er ook onwijs gezellig uit!! Nieuwjaarsreceptie: 300 honderd appelflappen bakken is een hele klus maar de kinderen van groep 7 hebben dit s ochtends heel knap gedaan. De receptie was gezellig druk. Ook dit jaar was er weer gekozen voor de gezonde appelflap variant. Na een prachtige speech genoot iedereen van warme chocolademelk met slagroom, koffie en thee! Schoolkerkdienst: Dit jaar was het thema van de dienst Je wereld delen. Alle kinderen hadden een cadeautje meegenomen voor de kinderen van de kernschool. Het was een mooie dienst met muziek van kinderen van school en mooie toneelstukjes. Pasen: Ook dit jaar kregen de kinderen na de paasviering in de klas een Sedermaaltijd. Zoals altijd was de matse met bruine suiker erg favoriet. De school was mooi versierd met paasversiering en er waren mooie paastakken in de klas. Sport/ Koningsdag: Voor de sportdag was het vooral hopen op mooi weer. Meester Onne had met een paar studenten een parcours uitgezet en met behulp van wat enthousiaste ouders begeleidden ze de dag. De ouderraad had wat extra geld beschikbaar gesteld, zodat er een aantal activiteiten gehuurd konden worden. Er was ook nog een zeepkistenrace met prachtige wagens. AL met al was het een geslaagde dag! Talentenshow: De talentenshow was dit jaar een groot succes! Zo was er een schitterend optreden op de piano, twee dans/turnshows, een geweldige zangeres en werd er gedanst op kinderen voor kinderen. Maar het grootste succes was van de drie kleine bijtjes die dansten op het liedje van Maya de bij! De hele school was het er mee eens dat ze de eerste prijs wonnen en iedereen deed nog een keer mee op het nummer. Alle deelnemers kregen een mooie medaille, omdat ze het zo goed hadden gedaan! Afscheid groep 8: Bij het afscheid van groep 8 hebben de kinderen een erg leuke musical ingestudeerd. Ouders en andere familieleden werden in de hal ontvangen met koffie, thee en koek, voor kinderen was er ook limonade.

9 Dit jaar was de musical over het verschil tussen arm en rijk en zat bóórdevol woordgrapjes. Iedereen heeft hartelijk kunnen lachen. Na de musical hebben we even de benen kunnen strekken, onder het genot van een hapje en een drankje verzorgd door de OR. Lindy Kleijn-Smit

10 OR Begroting 15/16 Werkelijke uitgave Begroting 16/17 Inkomsten , Schoolreis , Excursie , Sinterklaas , Kerst , Talentenshow 50 43,5 50 Pasen ,65 75 Groot Project , Nieuwjaarsreceptie 75 50,31 50 Sportdag , Afscheid Groep , Doordraaidag Kinderboekenweek , Schoolkerkdienst 50 50,51 50 Sint-Maarten ,3 50 Eindfeest 200 Overig ,89 0 TSO , Sparen , TOTAAL ,

11 JAARVERSLAG SAR 2015/2016 Dit schooljaar is er drie keer in groot verband (SAR en managementteam) vergaderd. Daarnaast is de SAR zelf regelmatig bijeengekomen om dit overleg voor te bereiden. In seizoen heeft de SAR bestaan uit: - Jacob Havinga - Gerard Kruijt - Bart van Kooten - William Wegman - Els Ligtenberg - Josine Kortenbach - Sandra Galjé Aan het eind van dit schooljaar hebben we afscheid genomen van Jacob en William, omdat hun kinderen de Westerkim hebben verlaten. Josine heeft de SAR verlaten in verband met verhuizing. We hebben Eveline Adriaans, Joost Verheijen en Jeroen Vrolijk bereid gevonden hun plaats in te nemen voor het nieuwe seizoen. In de vergaderingen zijn in ieder geval de volgende onderwerpen besproken: Nieuwe schooltijden(enquête) Nieuwbouw Daltononderwijs Gezond en fit beleid Engels bovenbouw Formatie (van 7 naar 8 groepen) Promotie school (Zaanse media, activiteiten die de Westerkim op de kaart zetten, open dag) Communicatie vanuit school diverse kanalen (Babbelaar, Digiduif, Twitter, website) In veel situaties is het mogelijk uit verschillende oplossingen te kiezen. De SAR brengt de voordelen en nadelen van een mogelijke keuze in kaart. Hierbij adviseert de SAR welke keuze volgens haar de beste zou zijn. Uiteraard is het vervolgens aan de directie van De Westerkim -vanuit haar eigen positie en verantwoordelijkheid- of zij dit advies van de SAR volgt of toch een andere keuze maakt. De praktijk laat overigens zien dat veel van de adviezen van de SAR worden overgenomen en er constructief wordt samengewerkt. Sandra Galjé. (Voorzitter)

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA ACTIE KIKA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK KLASSENNIEUWS VREEDZAME SCHOOL

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA ACTIE KIKA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK KLASSENNIEUWS VREEDZAME SCHOOL De De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 9 Datum: 9 oktober 2015 - week 41 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 12 oktober Verkeerstoets groep 6. Les 1 t/m 5 13 oktober (Alleen)

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief ACTIE KIKA AGENDA GODSDIENSTTHEMA GEFELICITEERD! LIED VAN DE WEEK KINDEREN VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL

De Babbelaar. Nieuwsbrief ACTIE KIKA AGENDA GODSDIENSTTHEMA GEFELICITEERD! LIED VAN DE WEEK KINDEREN VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL De De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 8 Datum: 2 oktober 2015 - week 40 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 2 oktober Groep 1 en 2 naar Artis 4 oktober Dierendag en juf Marije

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA ACTIE KIKA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA ACTIE KIKA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 12 Datum: 6 november 2015 - week 45 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 6 november Excursie groep 4/5 en 5/6 naar het Nemo 10 november Schoolontbijt,

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 27 Nummer 9 Datum: 3 november 2017 - week 44 www.dewesterkim-zaandam.nl Datum: AGENDA Omschrijving: 3 november NSA Funhockey mb 6 november Spreekavond, heeft u een afspraak

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD!

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD! De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 27 Nummer 5 Datum: 29 september 2017 - week 39 www.dewesterkim-zaandam.nl Datum: AGENDA Omschrijving: 29 september NSA Kickboksen 1 oktober Juf Myriam jarig 2 oktober

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 juli 2017

Nieuwsbrief 24 juli 2017 Breedveld 7, 1025 PZ Amsterdam tel.: 020 6371265 email: info@ikcbuikslotermeer.nl voor onderwijs en opvang van 0 tot 13 jaar Nieuwsbrief 24 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA VREEDZAME SCHOOL LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA VREEDZAME SCHOOL LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 26 Datum: 17 maart 2017 - week 11 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 20 maart Weekopening groep 2 22 maart Rekendag, boomplantdag 22 maart

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief LIED VAN DE WEEK AGENDA VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD! GODSDIENSTTHEMA EXCURSIE GR.

De Babbelaar. Nieuwsbrief LIED VAN DE WEEK AGENDA VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD! GODSDIENSTTHEMA EXCURSIE GR. De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 27 Nummer 6 Datum: 6 oktober 2017 - week 40 www.dewesterkim-zaandam.nl Datum: AGENDA Omschrijving: 6 oktober Juf Aly jarig 6 oktober NSA Kickboksen 10 oktober Groep 5

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD! VREEDZAME SCHOOL ACTIE KIKA

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD! VREEDZAME SCHOOL ACTIE KIKA De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 27 Datum: 11 maart 2016 - week 10 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 14 maart Groep 6 topotoets hfd.stuk 3 15 maart Groep 1/2 naar voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 2017-2018 Kerstfeest/nog meer kerstfeest/akt/wenskaarten/nathalie/ Ouderbijdrage/ juf Linda Het Spectrum Regenboogweg 47 Almere 036-5352222 website: www.spectrum.asgalmere.nl OBS het Spectrum

Nadere informatie

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden

Jaarverslag. Schooljaar Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Jaarverslag Schooljaar 2017-2018 Oudervereniging van de Katholieke Basisschool De Wegwijzer te Woerden Inhoud 1 INLEIDING 1 2 DOEL VAN DE OUDERVERENIGING 1 3 SAMENSTELLING OUDERVERENIGING 1 3.1 SAMENSTELLING

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw

Jaarverslag ouderraad. OBS de Zilvermeeuw Jaarverslag ouderraad OBS de Zilvermeeuw 2014-2015 Samenstelling ouderraad schooljaar 2013-2014: Voorzitter Penningmeester Secretaris Leden Simone van Esch Suzanne Paap Els Meijer Astrid Pletting Danielle

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

OR jaarverslag 2012/2013

OR jaarverslag 2012/2013 OR jaarverslag 2012/2013 Beste Ouders/verzorgers, Dit verslag wordt doorgesproken op de aankomende jaarvergadering. Hebt u vragen en/of opmerkingen over dit verslag dan kunt u die melden op de jaarvergadering

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008

Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008 Jaarvergadering Oudervereniging 2007 2008 Oec. Basisschool t Prisma Mercuriusweg - Purmerend Geachte ouders / verzorgers van de leerlingen van t Prisma, de teamleden en de medezeggenschapsraad. Op 2 september

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar OUDERKALENDER Schooljaar 2018-2019 Augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 8 19 20 21 22 23 24 25 26 27 1 e schooldag 28 29 30 31 September 2018 1 2 3 Deze week: luizencontrole 4 Start

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Het voorwoord Voor je ligt het inhoudelijke en financiële jaarverslag 2015/2016 van de Ouderraad van OBS de Tarthorst. Met behulp van vele ouders en teamleden,

Nadere informatie

Jaarverslag Tweco

Jaarverslag Tweco Jaarverslag Tweco 2016-2017 Inhoud 1. LEDEN VAN DE TWEEMASTER EVENEMENTENCOMMISSIE (TWECO) 3 2. COMMISSIES 4 3. FINANCIEEL JAARVERSLAG 12 4. DECHARGE 13 5. VOORUITBLIK 2017-2018 14 1. Leden van de Tweemaster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 05-10-2016 nummer 5 Agenda do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek 17-21 oktober Herfstvakantie ma 24 oktober Studiedag (kinderen de hele dag vrij)

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging ICBS De windroos schooljaar

Jaarverslag Oudervereniging ICBS De windroos schooljaar Jaarverslag Oudervereniging ICBS De windroos schooljaar 2015-2016 Ouderraad ICBS De Windroos De Ouderraad (OR) is het bestuur van de Oudervereniging van ICBS De Windroos. Het bestuur heeft in het schooljaar

Nadere informatie

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 6 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie

Secretarieel jaarverslag

Secretarieel jaarverslag Secretarieel jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Voorwoord Het was best een uitdagend jaar voor de Tjotter, dat schooljaar 2014/2015. Door de samenvoeging van Tjotter Buiten en Binnen was het hoofdgebouw

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. CBS Onze Wereld. Jaarverslag

Medezeggenschapsraad. CBS Onze Wereld. Jaarverslag Medezeggenschapsraad CBS Onze Wereld Jaarverslag 2014-2015 Rotterdam, september 2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS Onze Wereld voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school:

De volledige samenstelling van de OC (met foto s) is te vinden op de website van school: Amstelveen, november 2015 Beste ouders en/of verzorgers, Graag wil ik u op de hoogte stellen van de bezigheden van de Oudercommissie (OC). De OC bestaat uit een groep van enthousiaste ouders die zich inzetten

Nadere informatie

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp

Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Jaarverslag Evenementen Commissie 2013-2014 Albert Schweitzerschool in Hoofddorp Inhoudsopgave 1 Evenementen Commissie 3 2 Jaaroverzicht 4 3 Toetreding 6 4 Aftreding 6 5 VOMAR geld 6 6 Ouderbijdrage 6

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Maandag 7 januari t/m vrijdag 18 januari 2019

Maandag 7 januari t/m vrijdag 18 januari 2019 Maandag 7 januari t/m vrijdag 18 januari 2019 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > School in beeld > Afscheid Meester Stephan > Kerst- en nieuwjaarsgroet > Rooster nieuwe leerkrachten > Luizencontrole

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015

Jaarverslag Ouderraad O.B.S. De Twee Wieken 2014/2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het jaarverslag en het financieel verslag van de ouderraad van O.B.S. De Twee Wieken. In dit jaarverslag brengen wij u op de hoogte van de activiteiten die de ouderraad

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Landelijke staking dinsdag 12 december

Landelijke staking dinsdag 12 december J a a r g a n g 2 5, n u m m e r 7 3 0 n o v e m b e r 2 0 1 7 Landelijke staking dinsdag 12 december In verband met een vervolgstaking op dinsdag 12 december is de school op deze dag gesloten. Deze week

Nadere informatie

Week van de mediawijsheid

Week van de mediawijsheid Jaargang 10 Nummer 7 16 november 2018 Agenda Maandag 19 - vrijdag 23 november Dinsdag 20 november Dinsdag 20 november Woensdag 21 november Donderdag 22 november Woensdag 28 november Donderdag 29 november

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief GODSDIENSTHEMA AGENDA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD!

De Babbelaar. Nieuwsbrief GODSDIENSTHEMA AGENDA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD! De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 27 Nummer 11 Datum: 17 november 2017 - week 46 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: GODSDIENSTHEMA Omschrijving: 20 november 21 november 22 november 23 november 23

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7

Inhoudsopgave. 1 Algemeen Activiteiten Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Activiteiten... 4 3 Diversen... 6 Bijlage Bestuursleden van de oudervereniging... 7 2 1 Algemeen Doel van de oudervereniging

Nadere informatie

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal

EVENTS. augustus Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Inloopuur nieuwe klaslokaal KALENDER 2014-2015 augustus 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Inloopuur nieuwe klaslokaal 11.00-12.00 uur Eerste schooldag Luizencontrole 1 25 26 27 28 29 30 31 22 augustus

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD!

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KINDEREN VAN DE WEEK GEFELICITEERD! De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 27 Nummer 7 Datum: 13 oktober 2017 - week 41 www.dewesterkim-zaandam.nl Datum: AGENDA Omschrijving: 13 oktober NSA Kickboksen en afsluiting Kinderboekenweek 17 oktober

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GEBOREN GEFELICITEERD! UITSLAG ENQUÊTE SCHOOLTIJDEN VREEDZAME SCHOOL. Elin Hannah,

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GEBOREN GEFELICITEERD! UITSLAG ENQUÊTE SCHOOLTIJDEN VREEDZAME SCHOOL. Elin Hannah, De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 17 Datum: 11 december 2015 - week 50 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 16 december Groep 8 maakt kerststukjes 17 december Kerstviering

Nadere informatie

AUGUSTUS 2018 ma di wo do vr za zo

AUGUSTUS 2018 ma di wo do vr za zo AUGUSTUS 01 01 02 03 32 spelen op het plein 33 34 35 03 SEPTEMBER 35 01 01 01 01 01 02 tekst tekst tekst 03 36 Eerste schooldag met koffie/thee voor ouders tot 9 uur Hoofdluiscontrole Kamp groep 8 gr.

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht.

Wanneer er onverhoopt wijzigingen of aanvullingen zijn op de agenda wordt u hiervan, door de leerkracht van uw kind, op de hoogte gebracht. 21 e jaargang nummer 18 23 juni 2017 AGENDA 26 juni excursie haven groep 6K en R 27 juni gespreksavond (niet verplicht) 28 juni teamstudiedag (alle kinderen vrij) 3 juli afscheidsavond gr.8r 4 juli 12.00u

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

maandag 3 Medezeggenschapsraad- en Ouderraadvergadering 19.30 uur donderdag 6? Nationaal schoolontbijt donderdag 6 Uitgifte email nieuwsbrief 3.

maandag 3 Medezeggenschapsraad- en Ouderraadvergadering 19.30 uur donderdag 6? Nationaal schoolontbijt donderdag 6 Uitgifte email nieuwsbrief 3. AGENDA Oktober 2014 Activiteit woensdag t/m vrijdag 1 Kinderboekenweek thema: Feest 10 Openbare bibliotheekbezoek groep 3A en 3B donderdag 2 Uitgifte email nieuwsbrief 2. vrijdag 3 Bezoek Scheepvaartmuseum

Nadere informatie

16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17. Wij wensen u wederom een fijn weekend. Met vriendelijke groet, Zina Heikamp & Raphaëla Huijts-van Onna

16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17. Wij wensen u wederom een fijn weekend. Met vriendelijke groet, Zina Heikamp & Raphaëla Huijts-van Onna @-mail 16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17 OBS Prinses Catharina-Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl www.qindscholen.nl

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

OBS de Tjalk ; school voor Daltononderwijs

OBS de Tjalk ; school voor Daltononderwijs OBS de Tjalk ; school voor Daltononderwijs Hoofdlocatie: Tjalk 29-41 Tjalk 22-45 8232 LT Lelystad 8232 MA Lelystad tel.: 0320 250445 TJALKPOST jaargang 26 2015/2016 Agenda 04 december 2015 Maandag 7 december

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Personele zaken. Inzending wedstrijd gesloten. o.a. in dit nummer: gesloten

Uiltje gemist? kalender. Personele zaken. Inzending wedstrijd gesloten. o.a. in dit nummer: gesloten 27 november 2014 Jaargang 7 - nummer 13 kalender Dinsdag 2 december Groepen 3 naar het Sint kasteel in Helmond Voorlopig adviesgesprekken groepen 8 Woensdag 3 december Voorlopig adviesgesprekken groepen

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Voorwoord. Belangrijke data. Kerstvakantie. Kerstborrel voor ouders. Inloopochtenden

Voorwoord. Belangrijke data. Kerstvakantie. Kerstborrel voor ouders. Inloopochtenden Onze kernwaarden: Voorwoord Vandaag is het 30 november en staat december al voor de deur. In school is het al één groot feest, want wij zijn klaar om Sinterklaas en zijn Pieten te mogen verwelkomen op

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING

INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING INFORMATIEBOEKJE OUDERVERENIGING Overleg en samenstelling De oudervereniging bestaat uit een aantal leden, een voorzitter, penningmeester en secretaris. Er wordt ongeveer 7 maal per jaar vergaderd en eenmaal

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK

De Babbelaar. Nieuwsbrief AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 32 Datum: 4 mei 2017 - week 18 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 5 mei Bevrijdingsdag. Leerlingen en team vrij. Week 19 Schoolreisjesweek

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Vlinderblad. Nr

Vlinderblad.  Nr Juli Dinsdag 07-07-2015 Afscheidsavond groep 8 musical groep 7/8 Dinsdag 07-07-2015 Musicalvoorstelling voor de groepen 1 t/m 3 en 4 t/m 6 onder schooltijd Dinsdag 07-07-2015 Uiterlijke inleverdatum betaling

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 5e nieuwsbrief, vrijdag 16 oktober 2015 Beste ouders, Terwijl u dit leest, is de herfstvakantie al begonnen, en hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. Nieuws van de directie oproep. Vakantieregeling. Kinderstralen LOS. Sportochtenden JVA.

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. Nieuws van de directie oproep. Vakantieregeling. Kinderstralen LOS. Sportochtenden JVA. Waterlandjournaal Jaargang 3 nr. 8 29 april 2016 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie oproep Vakantieregeling 2016-2017 Kinderstralen LOS MR Sportochtenden JVA Bibliotheek

Nadere informatie

Agenda. TSO-rooster. Jarigen in december. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Agenda. TSO-rooster. Jarigen in december. Iedereen van harte gefeliciteerd! Nieuwsbrief nr. 5 Agenda 21 december Nieuwsbrief januari mee s middags kinderen vrij 17.00-19.00 uur Kerstfeest op school 22 december s middags kinderen vrij 25 december t/m 5 januari Kerstvakantie 8 januari

Nadere informatie

9 december 2016 nummer 7 AGENDA. Juf Tamara studieverlof, juf Linda vervangt

9 december 2016 nummer 7 AGENDA. Juf Tamara studieverlof, juf Linda vervangt 9 december 2016 nummer 7 AGENDA ma 12 dec. ma 12 dec. di 13 dec. woe 14 dec. vrij 16 dec. ma 19 dec. di 20 dec. wo 21 dec. do 22 dec. vrij 23 dec. Juf Tamara studieverlof, juf Linda vervangt Juf Nellie

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad januari 2014

Maandbrief Klimop-Stad januari 2014 Maandbrief Klimop-Stad januari 2014 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda januari: Maandag 6 januari: Eerste lesdag van

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool Intro Geachte ouders/ verzorgers, De laatste BerICHTUS van 2015 die we naar u sturen en tegelijkertijd staat bovenaan al januari 2016, dus u krijgt al informatie voor het nieuwe jaar, terwijl we nog voor

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 11, nr In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 11, nr In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 11, nr. 22 3-7-2019 In dit nummer: Laatste weken schooljaar Afsluiting kernconcept Vakantierooster 2019-2020 DOK12gottalent Facultatieve gesprekken Gevonden voorwerpen Ander nieuws

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 De OuderRaad De ouderraad houdt zich bezig met die werkzaamheden, die ertoe bijdragen dat het onderwijs op de school optimaal kan functioneren. Dit doet

Nadere informatie

Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM. De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we net een paar dagen onderweg

Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM. De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we net een paar dagen onderweg DE WESTERKIM: WAAR KINDEREN LATEN ZIEN WAT ZE KUNNEN! 5 SEPTEMBER 2018 Westerinfo NIEUWSBRIEF VAN DALTONSCHOOL CBS DE WESTERKIM ALGEMEEN De eerste week van het nieuwe schooljaar is begonnen. Hoewel we

Nadere informatie

De Babbelaar. Nieuwsbrief ACTIE KIKA AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KLASSENNIEUWS

De Babbelaar. Nieuwsbrief ACTIE KIKA AGENDA GODSDIENSTTHEMA LIED VAN DE WEEK GEFELICITEERD! KINDEREN VAN DE WEEK VREEDZAME SCHOOL KLASSENNIEUWS De Babbelaar Nieuwsbrief JAARGANG: 26 Nummer 19 Datum: 8 januari 2016 - week 1 www.dewesterkim-zaandam.nl AGENDA Datum: Omschrijving: 11 januari Juf Linda afwezig, vervanging J.E.Ristie. Er wordt die dag

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 4 28 september Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 4 28 september Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 4 28 september 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde.

Vanuit het team waren 2 leden vertegenwoordigd: Eveline van Zwet en Sabrina van de Velde. Inleiding Zodra een leerling op onze school komt, zijn de ouders/voogden/verzorgers lid van de Oudervereniging OBS De Boomgaard. Het bestuur van de Oudervereniging ligt bij de Ouderraad. Wat doet de Ouderraad?

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief april 2018 AGENDA Vrijdag 27 april: Start meivakantie! t/m zondag 13 mei (Moederdag) Woensdag 16 mei: Luizenfeest! Maandag 21 mei: Tweede Pinksterdag Vrijdag 25 mei: Fiets sponsortocht voor

Nadere informatie

Week 41: 10 t/m 14 oktober 2016

Week 41: 10 t/m 14 oktober 2016 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 30 e jaargang nr.7 donderdag 6 oktober 2016, week 40 Algemene informatie 10 oktober Voorstelling Kinderboekenweek groep 1 t/m 8 week 42 Herfstvakantie 27

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1e nieuwsbrief vrijdag 8 september 2017 Beste ouders, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van dit schooljaar! We zijn

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt.

De laatste twee dagen! Alweer de laatste Oehoe van dit schooljaar. Er is in het afgelopen jaar wederom ongelooflijk hard gewerkt. de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2014-2015, nummer 18 juli

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad van Katholieke basisschool de Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 15 september 2016 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 10-01-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl GMR Deze week namen we informeel afscheid

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam 010 2907827 directie@de-akkers.nl www.de-akkers.nl 10 oktober 2014 nummer 54 Studiedagen Voor de leerkrachten zijn dit

Nadere informatie