Verontschuldigd: Luc Nevejans, Marie-Louise Ferket, Geert maes, Guido Sertijn. Afwezig: Karien Ongena, Fanny Mossu, Willy Van Hiel, Stijn Rombaut

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verontschuldigd: Luc Nevejans, Marie-Louise Ferket, Geert maes, Guido Sertijn. Afwezig: Karien Ongena, Fanny Mossu, Willy Van Hiel, Stijn Rombaut"

Transcriptie

1 VERSLAG Verslag GROS Datum: Plaats: ABC raadzaal Aanwezig: Luc Ruymbeke, Martine De Meersman, Marc Nuytten, Michaël Meersschaaert, Willy Janssen, Roger Bauwens, Etienne Christiaens i.o Myriam Saman, Godelieve De Meyer, Free Hasselman, Maria Meul (Schepen), Anne Lauwers (secretaris), Arlette Kimbonga, Thierry Kabamba Verontschuldigd: Luc Nevejans, Marie-Louise Ferket, Geert maes, Guido Sertijn Afwezig: Karien Ongena, Fanny Mossu, Willy Van Hiel, Stijn Rombaut Punt 1: Welkom en goedkeuring verslag van 16 januari 2018 Schepen Meul verwelkomt alle aanwezigen en heet de familie Kabamba welkom. Opmerkingen: geen Besluit: Het verslag van 16 januari 2018 wordt goedgekeurd. Punt 2: Wegwijzer Mama Congolese De leden van de GROS stellen zich kort voor aan Arlette en Thierry Kabamba. De familie Kabamba werd door Marita Meul uitgenodigd op een vergadering van de GROS om zichzelf en hun project voor te stellen. Arlette Kimbonga (kinesitherapie) en Thierry Kabamba (rechten) zijn sinds 1999 in Nederland. Op familiebezoek in Kinshasa valt de problematiek bij vrouwen/jonge meisjes in het onderwijs hen op. Met hun project Wegwijzer Mama Congolese wensen zij een school (in Kinshasa) en een centrum 500 km verderop op te richten om de zelfredzaamheid van meisjes en jonge vrouwen te verhogen door hen te leren naaien, koken, groenten kweken, manicure, computer enz. Vaardigheden waardoor zij producten op de markt kunnen brengen, eventueel een eigen bedrijf kunnen opstarten en nascholing kunnen blijven volgen. Er is reeds grond aanwezig, maar nog geen budget en/of gebouw. Zij kennen de juiste weg (nog) niet om aan middelen te geraken. Opmerkingen: de GROS stelt voor dat zij aansluiting zoeken bij de grotere ngo s die reeds projecten in Congo hebben. Concreet zal Willy Janssen hen begeleiden naar PROMA vzw in Brussel. Mogelijks kunnen zij op 20 mei in Bornem ook een infostand delen met Willy.

2 Besluit: De GROS keurt de toetreding van Arlette en Thierry en het project Wegwijzer mama Congolese tot de GROS goed. Zij worden voortaan uitgenodigd voor de vergaderingen en krijgen een gemeentelijke bijdrage (categorie 2). Welzijn vraagt de erkenning van Wegwijzer mama Congolese aan als vereniging van de gemeente Sint-Gillis- Waas. Op die manier kunnen zij gratis gebruik maken van de gemeentelijke zalen en gratis materiaal ontlenen. Willy Janssen wisselt gegevens uit met Arlette en Thierry op het einde van de vergadering. Punt 2: campagne 2018 a thema Migratie (# Allemaal mensen ) strijdt tegen onrecht en voor duurzame verandering. Vorig jaar stond de campagne in het teken van migratie en vluchtelingen. Ook dit jaar, in 2018, plaatst het thema centraal in zijn campagne. Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar wij elke dag aan werken vraagt daarom een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt, maar ook veilige en legale migratieroutes aanbiedt. Een beleid dat niet vervalt in een wij-zij-verhaal, een beleid dat verbindt en de positieve kansen van migratie benadrukt. Wat Sint-Gillis-Waas betreft, is de datum van de warenhuisverkoop vastgelegd op zaterdag 10 november 2018 en het ontbijt met film op 25 november Opmerkingen: geen b. Film en ontbijt (25 november 2018) Voor de editie 2018 is de kleine ontspanningszaal + tribunezaal gereserveerd zaterdag 24 november 2018 (klaarzetten) en zondag 25 november 2018 (ontbijt en film). De reden van deze datum is o.a. de viering einde WOI tijdens de periode van 11 november. Mogelijke films die aangeboden worden door Moov: Familiefilms: o De Kinderenvan Juf Kiel: Op de plaatselijke basisschool in het Brabantse dorp Hapert heeft juf Kiet een klas met kinderen van asielzoekers uit onder andere Irak, Eritrea en Syrië samengesteld. De kinderen zijn getraumatiseerd, wat zich uit in angst en agressie. De veilige en liefdevolle omgeving van het klaslokaal zorgt er echter voor dat de kinderen weer graag spelen en leren. Niet alleen uit boeken, maar ook hoe samen problemen opgelost kunnen worden en hoe je elkaars achtergrond respecteert. Juf Kiet brengt de hele wereld samen. o Rafiki: Julie, Mette en Naisha zijn beste vriendinnen, voor altijd. Ze amuseren zich samen met sleeën en sneeuwballen gooien. Tot Naisha op een dag verdwijnt zonder een spoor na te laten... behalve een papiertje waarop in onzichtbare inkt een adres in de hoofdstad staat geschreven. Daar zijn Naisha en haar moeder ondergedoken omdat ze geen verblijfsvergunning kregen. Julie's vader is politieagent.

3 Wanneer hij het adres ontdekt, zit er voor Julie en Mette niets anders op dan hun vriendin op te sporen en te waarschuwen. Die zoektocht is niet zonder gevaar. Stiekem nemen ze de nachttrein naar de stad. Zullen ze op tijd komen om hun beste vriendin te redden? Fictie o The road to Mandalay: In The Road to Mandalay wordt op een bijna documentaire en afstandelijke wijze het trieste lot van economische migranten in Thailand getoond. Langzaamaan wordt het drama van deze migranten aangescherpt en voel je de machteloosheid bij de hoofdpersonages stijgen. Een film die onder de huid kruipt. Aandachtspunten: vastleggen film voor de zomerperiode promotie in winterkrant (deadline 30 juli 2018) + infoblad september/oktober en infoblad november/december Opmerkingen: de GROS kiest unaniem voor de documentaire Ademloos van de Belgsiche filmmaker Daniel Lambo (nederlands gesproken). Deze film gaat over de asbestproblematiek in India en wordt ondersteund door Free Hasselman zag deze film in première op 21 april. In vorige verslagen werd er geopteerd voor een familiefilm, maar er zijn weinig kinderen (tussen 6 en 12 jaar) aanwezig op het ontbijt. Besluit: Anne reserveert/bestelt de film (dvd) bij MOOV. c. Financieel verantwoordelijke De depositokaart waarmee voorgaande jaren geld gestort werd aan is afgeschaft vraagt om een financieel verantwoordelijke binnen de actiegroep aan te stellen zodat deze in 2018 de opbrengst kan overmaken naar de rekening van Opmerking: Marita Meul heeft het dit jaar geregeld, doch rekening houdend met eventuele verschuivingen de komende legislatuur, stelt Free Hasselman zich kandidaat om financieel verantwoordelijke te worden van de GROS. Besluit: Anne geeft de coördinaten van Free Hasselman als financieel verantwoordelijke door aan d. Uitnodiging inspiratie-avond te Gent ( ) Gent, 22 mei, ABVV (Fernandezzaal Vrijdagsmarkt): 19u00 (onthaal), 19u30 (start) - met o.a. Deniza Miftari PROGRAMMA 19u: onthaal 19u30: start inspiratieavond - Waarom een tweede jaar campagne over migratie en vluchtelingen? - Inspirerende spreker over het thema. - Hoe ziet de campagne eruit? Wat is het actiemodel?

4 20u30: Speeddates met enkele interessante organisaties en vrijwilligers uit jouw regio - Welke nieuwe modellen zijn er om geld in te zamelen? - Wat kan je leren van andere vrijwilligers? Ontdek inspirerende acties. - Maak kennis met organisaties die rond migratie en vluchtelingen werken. 21u30: napraten met een drankje Iedereen is welkom. De avond is gratis, maar met inschrijvingen. Opmerkingen: Schepen Meul kan momenteel nog naar deze bijeenkomst gaan. Geïnteresseerden kunnen meerijden. Punt 3: Theatervoorstellingen a. Schoolvoorstelling Allemaal mensen Op 8 november 2018 vindt de schoolvoorstelling Allemaal mensen van Levende Muziek plaats om uur. 'Allemaal mensen' is een voorstelling voor het lager onderwijs: Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. Ze vluchten niet zomaar. Conflict, ongelijkheid, armoede, klimaatverandering... zijn de oorzaken van gedwongen migratie. Waarom moeten families vluchten? Of waarom verhuizen mensen naar een ander land? Migratie is van alle tijden. In de voorstelling ontdekken kinderen dat heel veel mensen geen keuze hebben en door oorlog, armoede, klimaatverandering... hun thuisland ontvluchten. Ze leren de mensen achter de vluchtelingencijfers kennen en worden meegenomen in hun verhaal. Opmerkingen: naargelang het aantal schoolkinderen dat komt kijken, zal er nog een tweede voorstelling aan 800 euro excl BTW (BTW 6%) gespeeld worden in de namiddag. Besluit: Anne nodigt de scholen uit. Leden van de GROS die interesse hebben, kunnen ook komen kijken. b..meneer Linh samenwerking Tempus en jeugdverenigingen Het theaterstuk Meneer Linh op zondag 6 mei 2018 is besproken op de jeugdraad. Het toneelstuk start om 15 uur en eindigt ten laatste om 16 uur. Volgende jeugdverenigingen nemen deel: scouts Sint-Gillis-Waas, scouts Bermijn, KLJ en Chiro Meerdonk. Zij vinden dit een goed alternatief voor hun dag van de jeugd. Chiro De Klinge neemt niet deel wegens jaarmarkt in De Klinge. Scouts Sint-Johannes reserveert 40 plaatsen KLJ reserveert 13 plaatsen Scouts Bermijn reserveert 34 plaatsen Chiro Saleghem deed een raming van 30, maar dit is eveneens een hoge schatting Tempus vzw hanteert een kortingstarief van 5 euro voor de jeugdbewegingen. Daarnaast leggen Jeugd en Welzijn (GROS) elk 1 euro bij. De jeugdverenigingen betalen dus 3 euro per kind. Zij brengen dat geld die dag cash mee en overhandigen het aan ons.

5 Jeugdbewegingen verzamelen om uur aan GC De Route voor een picknick op het speelterrein naast het KLJ-lokaal. Via Oxfam krijgen zij elk een reep chocolade en fruitsapje, dat uitgedeeld wordt door leden van de GROS. Bij slecht weer kunnen de jeugdverenigingen picknicken van uur tot 14 uur in de kleine ontspanningszaal van GC De Route. De tafels en stoelen zullen al open staan (maar zonder tafelkleedjes) want vanaf 14 uur openen de vrijwilligers van Tempus De Route de bar. De GROS dient ervoor te zorgen dat na de picknick de zaal en keuken netjes achtergelaten wordt (tafels afkuisen, stoelen op hun plaats, evt. vegen) Opmerkingen: leden van GROS worden gevraagd om op zondag 6 mei te helpen met 1. Ontvangen van de jeugdbewegingen aan GC De Route/speelterrein naast KLJ-lokaal om uur 2. Uitdelen van de chocoladerepen en fruitsapjes van OXFAM voor de picknick om12.30 uur 3. Ontvangen van het geld van de jeugdverenigingen (3 euro per kind) voor de tickets om uur 4. Jeugd naar de zaal begeleiden om uur in GC De Route voor het toneel 5. De zaal en keuken proper maken: de tafels afkuisen, stoelen op hun plaats, evt. vegen om 14 uur Besluit: Luc Ruymbeke zal aanwezig zijn vanaf 12 uur om te helpen. Marita Meul zal ook om 12 uur aanwezig zijn, maar moet om uur op een jubileum zijn. Anne stuurt een mail met de vraag naar meer helpers vanuit de GROS. Punt 3: Memorandum lokaal mondiaal beleid Schepen Meul bespreekt het memorandum van waarin aanbevelingen worden gegeven voor een sterk mondiaal beleid voor de volgende legislatuur in gemeenten en steden. Het is een handleiding die je als vrijwilliger kan omzetten in een lokale vertaling, eigen aan onze gemeente. Opmerkingen: Marita Meul stelt de vraag aan de GROS of ze een eisenbundel, aanbevelingen op maat wensen door te geven aan het toekomstige bestuur; zo concreet mogelijk. Bijvoorbeeld: Fair Trade in de gemeente Sint-Gillis-Waas moet beter, de gunstige ontwikkeling van de GROS moet blijven bestaan. Besluit: Anne stuurt het memorandum naar alle leden van de GROS. Binnen de maand komt de GROS samen met een werkgroep rond dit memorandum; ieder met de amendementen die hij wenst te brengen. Deze werkgroep gaat door op 24 mei 2018 in de collegezaal van het nieuwe ABC om 20 uur. Punt 4 : Gemeentelijke financiële toelagen: toelichting (vernieuwde) werkwijze Vanaf 2018 gelden volgende regels: - Aanwezigheid: minstens 2 maal als organisatie/project aanwezig zijn op de vergaderingen van de GROS (persoonlijk of een afvaardiging). Dit geldt voor alle categorieën.

6 - Categorie 1 de ontwikkelingshelpers uit de gemeente kunnen een toelage van max euro ontvangen - Categorie 2 de verenigingen/organisaties die een derdewereldwerking hebben in de gemeente, niet behoren tot categorie 1 en lid zijn van de GROS - Categorie 3 tijdelijke ontwikkelingshelpers: inwoners die tussen twee maand en één jaar in een ontwikkelingsland gaan werken. Indien men langer dan één jaar in een ontwikkelingsland werkt, dan behoort men tot categorie 1 - Buiten categorie: , noodhulp, evenementen - Aanvragen indienen voor 15 oktober i.p.v. 15 november Opmerkingen: Godelieve De Meyer heeft een opmerking bij Categorie 2. Er is echter niets veranderd aan dit punt. De verenigingen moeten een derdewereldwerking hebben EN lid van de GROS zijn. Bijvoorbeeld KLJ steunt de derdewereldwerking van TRIAS, maar zij hebben zelf geen derdewereldwerking EN zij zijn geen lid van de GROS. Besluit: Om alle misverstanden te vermijden verandert de GROS het derde punt als volgt: Categorie 2 de derdewereldorganisaties die een werking hebben in de gemeente, niet behoren tot categorie 1 en lid zijn van de GROS. Punt 5 : Fair Trade gemeente: herbevestigen titel Het formulier herbevestiging fair trade gemeente is enkel online in te vullen. We geraken niet op de site. Opmerkingen: Schepen Marita Meul zal de vragenlijst later met Martine (Oxfam) overlopen. Welzijn zal online de procedure invullen zodat we ons kunnen herbevestigen als fair trade gemeente met de opmerkingen van de GROS. Punt 6: Wet van de privacy vanaf : toelichting Vanaf geldt er een nieuwe wet op de privacy voor alle adviesraden. Er mogen bijvoorbeeld geen foto s meer getrokken worden zonder vooraf uitdrukkelijke toestemming van de mensen, elke vereniging moet kunnen verantwoorden wat ze met contactgegevens van hun leden doen. Opmerkingen: Fee Hasselman vraagt meer info over de schriftelijke toestemming rond foto s; bestaat er bijvoorbeeld een invulformulier? Punt 7: Terugblik en activiteiten GROS-leden Stichting Wegwijzer Mama Kongolese organiseert op 23 juni vanaf 18 uur een speciale Congolese avond met maaltijd (volw 20, kind 10 ), t.v.v. project opleiding vrouwen in Congo. Inschrijven via arlettekabamba@yahoo.fr Datum volgende vergadering: dinsdag 25 september 2018 om 20 uur in de collegezaal van het ABC.

VERSLAG. Verontschuldigd: Luc Ruymbeke, Marc Nuytten, Myriam Saman. Punt 1: Welkom en goedkeuring verslag van 25 september 2018

VERSLAG. Verontschuldigd: Luc Ruymbeke, Marc Nuytten, Myriam Saman. Punt 1: Welkom en goedkeuring verslag van 25 september 2018 VERSLAG Verslag GROS Datum: 22 november 2018 Tijdstip: 19.30 uur- 21.30 uur Plaats: ABC- benedenzaal Aanwezig: Martine De Meersman, Luc Nevejans, Roger Bauwens, Godelieve De Meyer, Guido Sertijn, Free

Nadere informatie

Adviesraad GROS en Werkgroep FairTrade Verslag GROS2016/1 Datum 14 maart 2016 Plaats raadzaal uur

Adviesraad GROS en Werkgroep FairTrade Verslag GROS2016/1 Datum 14 maart 2016 Plaats raadzaal uur Adviesraad GROS en Werkgroep FairTrade Verslag GROS2016/1 Datum 14 maart 2016 Plaats raadzaal Uur 20.00 uur ORGANISATIE NAAM MAIL of ADRES AANW. VO. 11.11.11 Luc Ruymbeke Ruymbeke.luc@telenet.be x Broederlijk

Nadere informatie

Verontschuldigd: Willy Janssen (project Piano Posso), Stijn Rombaut (project Guatemala)

Verontschuldigd: Willy Janssen (project Piano Posso), Stijn Rombaut (project Guatemala) VERSLAG Verslag GROS Datum: 21 maart 2019 Plaats: Collegezaal Aanwezig: Luc Ruymbeke (11.11.11.), Martine De Meersman (Oxfam Wereldwinkel), Luc Nevejans (Project Dorizon Doenja), Marc Nuytten (Project

Nadere informatie

Verontschuldigd: Guido Sertyn, Marc Nuytten, Michaël Meersschaert, Marie-Louise Ferket

Verontschuldigd: Guido Sertyn, Marc Nuytten, Michaël Meersschaert, Marie-Louise Ferket VERSLAG Verslag GROS Datum: 25 september 2018 20 u Plaats: Raadzaal Aanwezig: Luc Ruymbeke, Martine De Meersman, Luc Nevejans, Willy Janssen, Godelieve De Meyer, Marita Meul en Anne Lauwers, Roger Bauwens,

Nadere informatie

Adviesraad GROS en Werkgroep FairTrade Verslag GROS2016/2 Datum 23 juni 2016 Plaats raadzaal uur

Adviesraad GROS en Werkgroep FairTrade Verslag GROS2016/2 Datum 23 juni 2016 Plaats raadzaal uur Adviesraad GROS en Werkgroep FairTrade Verslag GROS2016/2 Datum 23 juni 2016 Plaats raadzaal Uur 20.00 uur ORGANISATIE NAAM MAIL of ADRES AANW. VO. 11.11.11 Luc Ruymbeke Ruymbeke.luc@telenet.be x Broederlijk

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC

VERSLAG. Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april u Plaats: Collegezaal ABC VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: dinsdag 10 april 2018 19.15u Plaats: Collegezaal ABC Aanwezig: Sander Boel (ondervoorzitter), Wannes Vyvey (scouts Sint-Johannes), Ellen De Vos (jeugdhuis), Annelies Tack

Nadere informatie

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten 1 Inleiding Word een 5 sterren FairTradeGemeente Een gemeente die de titel FairTradeGemeente behaald heeft, komt in

Nadere informatie

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD

VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD VERSLAG KINDER- EN JONGERENRAAD Woensdag 22 april - 12u. 13u. Raadzaal gemeentehuis 1. Voorstelling kinder- en jongerenraad Op dinsdag 21 april keurde de gemeenteraad de kinder- en jongerenraad goed. Dat

Nadere informatie

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig:

14 januari Vorig verslag. Toelichting uitleendienst: Algemene vergadering. Aanwezig: Algemene vergadering 14 januari 2015 Aanwezig: Chiro Heikant: Erin Maris en Dan Cuypers Scouts en Gidsen Vlaanderen: Valérie Eskens KLJ Jongens: Ilias Issaev KLJ Meisjes: Marlies Marien De Tofkes: Katelijne

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verslag Vergadering GROS 17 mei 2017

Verslag Vergadering GROS 17 mei 2017 Verslag Vergadering GROS 17 mei 2017 Braekevelt Helene (Trias) De Durpel Marc (ACW Wereldsolidariteit) De Maertelaere Linda (Vrienden van Senegal) De Mol Marie-Rose (Sabine Bogaert) De Pue Bart (Werkgroep

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

HUIS MARANT MAART Groepswerking Marant. Mechelsesteenweg Herent

HUIS MARANT MAART Groepswerking Marant. Mechelsesteenweg Herent MAART 2013 HUIS MARANT Groepswerking Marant wordt gevormd door mensen die armoede een stem willen geven. We komen samen in en organiseren maandelijks informatieve en ontspannende activiteiten. Het Marantboekje

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden Verslag bestuursvergadering Datum en uur vergadering: Plaats: 10.03.2015 te 18.00 uur Districtshuis zaal Valencia Nummer: 2014.06 Datum volgende vergadering: 10.03.2015 18u00 districtshuis zaal Valencia

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: dinsdag 24 januari 2017 20u-22u Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino

Nadere informatie

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons

Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons Algemene Vergadering 6 november 2014 De Salons AGENDA Welkom + Kennismaking Huis van de Sint Goedkeuring vorig verslag Rondje deeljeugdraden en andere adviesraden Voorstelling kandidaat coöptatie + stemming

Nadere informatie

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Gildeleven Jaargang 61 september 2017 - nr. 7 Verantw. : Chris Van Landeghem Bosstraat 35 9170 Sint-Gillis-Waas Erkenningnummer: P209136

Nadere informatie

VERSLAG Verslag Ouderenadviesraad Datum: donderdag 14 februari 2019 om 9.30 uur Plaats: Bibzaal

VERSLAG Verslag Ouderenadviesraad Datum: donderdag 14 februari 2019 om 9.30 uur Plaats: Bibzaal VERSLAG Verslag Ouderenadviesraad Datum: donderdag 14 februari 2019 om 9.30 uur Plaats: Bibzaal Aanwezig: Andrea De Gendt (OKRA Sint-Gillis-Waas), Maria Van Duyse (OKRA Sint-Gillis- Waas), Rudiger Van

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS)

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Als erkende adviesraad van het gemeentebestuur groepeert de

Nadere informatie

DE ECHTE FEITEN EN CIJFERS

DE ECHTE FEITEN EN CIJFERS M I G R A T I E E N V L U C H T E L I N G E N DE ECHTE EN EN CIJFERS FLICKR/INTERNATIONAL FEDERATION OF RED CROSS Correcte cijfers, geen wij-zij-verhaal In 2017 stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen

Nadere informatie

GROS HALEN. Meer info via of

GROS HALEN. Meer info via of GROS HALEN Meer info via welzijnsdienst@halen.be of 013 46 03 78 COLOFON UITGAVE stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen ONTWERP & REALISATIE Tekst - Gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 (Goedgekeurd op de algemene vergadering van dinsdag 28 april 2015) GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING GROS-Mortsel

Jaarverslag 2014 (Goedgekeurd op de algemene vergadering van dinsdag 28 april 2015) GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING GROS-Mortsel Jaarverslag (Goedgekeurd op de algemene vergadering van dinsdag 28 april 2015) GEMEENTELIJKE RAAD ONTWIKKELINGSSAMENWERKING GROS-Mortsel ACTITVITEITENVERSLAG De Gemeentelijk Raad Ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Wereldvluchtelingendag: Stad Gent kiest voor de vlucht vooruit

Wereldvluchtelingendag: Stad Gent kiest voor de vlucht vooruit Wereldvluchtelingendag: Stad Gent kiest voor de vlucht vooruit Op 20 juni 2018 is het opnieuw Wereldvluchtelingendag en worden in Gent verschillende activiteiten georganiseerd. Migratie is van alle tijden

Nadere informatie

Campagne 2017 CAMPAGNE MIGRATIE

Campagne 2017 CAMPAGNE MIGRATIE Campagne 2017 CAMPAGNE MIGRATIE MIGRATIEBELEID In België Aan de Europese buitengrenzen In het Europese buitenlandse beleid Internationaal Aan de buitengrenzen Sinds 1989 meer dan 1200 km anti-migratie

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Vluchtelingencrisis: gisteren, vandaag, morgen VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN

Vluchtelingencrisis: gisteren, vandaag, morgen VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN Vluchtelingencrisis: gisteren, vandaag, morgen VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN Vluchtelingenwerk Dé referentie dankzij grondige expertise in asiel Opdrachten: Druk op het beleid Ondersteunen iedereen die

Nadere informatie

Thema: Grenzen en bruggen - Migratie

Thema: Grenzen en bruggen - Migratie Thema: Grenzen en bruggen - Migratie Onderdeel 2: De beleving van migratie achter ieder verhaal een mens Te vaak gaan de echte verhalen van migranten schuil achter kaarten, grafieken en cijfers. We horen

Nadere informatie

Inleiding. Vragen. Doelgroep. Tijdsduur. Materiaal

Inleiding. Vragen. Doelgroep. Tijdsduur. Materiaal Silent Stories Dit pakket kwam tot stand door samenwerking van Çavaria vzw / Kammerstraat 22 / 9000 Gent / www.cavaria.be Vluchtelingenwerk Vlaanderen / Kruidtuinstraat 75/ 1210 Brussel / www.vluchtelingenwerk.be

Nadere informatie

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd

º In zitting van. heeft het college van burgemeester en schepenen: - kennisgenomen - goedgekeurd - gunstig geadviseerd NOTA AAN HET SCHEPENCOLLEGE Datum: 23 september 2017 Dienst: Secretariaat adviesraden Kenmerk: AB/058 Betreft: Verslag vergadering Jeugdraad 23 september 2017 Bijlagen: eventuele bijlagen zijn toegevoegd

Nadere informatie

Het Ik ga vreemd -café

Het Ik ga vreemd -café Het Ik ga vreemd -café Inhoud De slogan: Ik ga vreemd...2 De methodiek: Samen op café...2 Stappenplan voor een Ik ga vreemd -café...3 1. Bepaal een datum en een locatie... 3 2. Bestel promotiemateriaal...

Nadere informatie

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018

VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 VERSLAG TOOGPRAAT 18 APRIL 2018 Aanwezig: Bestuur Jeugdraad Bestuursleden Ann-Sofie D Hollander, Timo De Wit, Jan-Frederik D Hollander, Sebastiaan Vergauwen, Jonas Fabré, Jana Van Grieken, Emma Staut,

Nadere informatie

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018

Seniorenadviesraad VERSLAG Vergadering van 18 december 2018 Aanwezig: Leaerts Gaby Aerts Paula Arijs Albertine Beets Bertha De Coster Raymonde De Meutter Joris Gevers Geert Goeminne Kristien Noppe Magda Poels Marcel Van Quickenborne Charles Vander Niepen Jacqueline

Nadere informatie

Verslag BAV VSF 9/1/2016

Verslag BAV VSF 9/1/2016 VZW Zetel: Transvaalstraat 28, 8793 Sint Eloois Vijve http://schaakfederatie.be/ Verslag BAV VSF 9/1/2016 Uitgenodigd De leden liga s De bestuursleden VSF Medewerkers VSF Ereleden VSF Agenda 1. Inleiding

Nadere informatie

Verenigingen: hoe actualiseer ik mijn gegevens op

Verenigingen: hoe actualiseer ik mijn gegevens op Verenigingen: hoe actualiseer ik mijn gegevens op www.oostkamp.be 1 Inloggen op www.oostkamp.be Je klikt op het woordje aanmelden in de bovenste balk Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je komt nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief 04 - Schooljaar

Nieuwsbrief 04 - Schooljaar Nieuwsbrief 04 - Schooljaar 2019-2020 A G E N D A DEZE WEEK TURNEN DE B-KLASSEN BUITEN School Dorp 2= 014/655657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 Maandag 30/09/2019 : Zwemmen leerjaar

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG

Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren. 4 december 2014 VERSLAG Bestuursvergadering Gemeentelijke Gezinsraad Beveren 4 december 2014 VERSLAG Aanwezige bestuursleden: Van Bastelaere Pieter (voorzitter), De Meulemeester Ingeborg (schepen), De Block Neel (secretaris),

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017

KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017 KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017 Programma Welkom en kennismaking Terugblik 2017 Landelijke plannen en imagocampagne Special Zorg & Welzijn Aanpak Flevoland Lokale initiatieven: Daar wil ik bij zijn

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) ZOTTEGEM

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) ZOTTEGEM STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR (GROS) ZOTTEGEM ARTIKEL 1. STATUS De Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Zottegem, afgekort GROS Zottegem, werd opgericht op 12 juni 2008 Hij is als adviesorgaan

Nadere informatie

Filosofische ontmoetingen: Voedsel en Landbouw

Filosofische ontmoetingen: Voedsel en Landbouw Filosofische ontmoetingen: Voedsel en Landbouw Filosofische ontmoetingen: Over voedsel en landbouw Programma 14:30u Onthaal 15:00u Inleiding Met wat actualiteit 15:10u Over voedsel en landbouw Inbreng

Nadere informatie

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie

Punt 2: nieuw werkjaar: werking, samenstelling en voorzitterschap, communicatie VERSLAG Verslag jeugdraad Datum: woensdag 17 oktober 2018 Plaats: scoutslokaal Sint-Johannes Aanwezig: Sander Boel, Mano Wilssens, Eline De Boeck (scouts Sint-Johannes),Femke Lanssens en Eline Verstraeten

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS)

Gemeenteraadsverkiezingen 2012. Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout. Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Gemeenteraadsverkiezingen 2012 Memorandum voor de politieke partijen van Kampenhout Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking (GROS) Als erkende adviesraad van het gemeentebestuur groepeert de

Nadere informatie

Aanwezig: Rob GERITS, Roland SEVERIJNS, Pascaline STRUMANE, Christiaan VAN ELSEN, Emiel VERVLIET, Gust VAN DONGEN

Aanwezig: Rob GERITS, Roland SEVERIJNS, Pascaline STRUMANE, Christiaan VAN ELSEN, Emiel VERVLIET, Gust VAN DONGEN VZW MUTAMAINI KATANGA Datum: Woensdag 25 maart 2014 (Sociale School, Heverlee) Uur: 14.30 uur- 156.30uur Aanwezig: Rob GERITS, Roland SEVERIJNS, Pascaline STRUMANE, Christiaan VAN ELSEN, Emiel VERVLIET,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN

SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN SUBSIDIEREGLEMENT STUDENTENSTEUN Naam organisatie: Land: Naam verantwoordelijke: Adres: Postcode + gemeente: Telefoon: Fax: E mail: Website: Rekeningnummer (Europees) + bank: Datum aanvraag: Handtekening

Nadere informatie

retributiereglement gemeentelijke culturele zalen 2013

retributiereglement gemeentelijke culturele zalen 2013 retributiereglement gemeentelijke culturele zalen 2013 Artikel 1. Algemeen Dit tariefreglement is van toepassing op de gemeentelijke cultuurzalen. Het tariefreglement sluit aan bij het goedgekeurde huishoudelijk

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER

NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER 2017 EBRUSTICHTING Kerstwensen pagina 2 Ashoura Dag pagina 4 Dag rehten van de mens pagina 11 Project 668 pagina 15 NIEUWSBULLETIN 6 UITGAVE STICHTING EBRU, OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER Hierbij ontvangen

Nadere informatie

Subsidies. Aanleiding tot het invoeren van subsidies. Ondersteunen van verenigingen. Socio culturele, jeugd en sportverenigingen

Subsidies. Aanleiding tot het invoeren van subsidies. Ondersteunen van verenigingen. Socio culturele, jeugd en sportverenigingen Subsidies Socio culturele, jeugd en sportverenigingen Aanleiding tot het invoeren van subsidies Ondersteunen van verenigingen Afschaffen van de papierophaling en de bedoeling van integratie van de bestaande

Nadere informatie

Westerlo zet zich in voor het zuiden en jij kan ons hierbij helpen GEMEENTE WESTERLO. Parel van de Kempen

Westerlo zet zich in voor het zuiden en jij kan ons hierbij helpen GEMEENTE WESTERLO. Parel van de Kempen Westerlo zet zich in voor het zuiden en jij kan ons hierbij helpen GEMEENTE WESTERLO Parel van de Kempen 2 Inhoudsopgave - Westerlo zet zich in voor het Zuiden - werelddienst - wereldraad - subsidies vanuit

Nadere informatie

Op weg naar een 5 sterren FairTradeGemeente

Op weg naar een 5 sterren FairTradeGemeente Op weg naar een 5 sterren FairTradeGemeente De nieuwe FairTradeGemeente campagne is nu echt gestart! Heel wat gemeenten zijn op weg naar hun 5 sterren. Zij willen fair trade een mooiere plaats geven in

Nadere informatie

Verslag vergadering bewonersplatform Kwenenbos 15/05/2019

Verslag vergadering bewonersplatform Kwenenbos 15/05/2019 Verslag vergadering bewonersplatform Kwenenbos 15/05/2019 Aanwezig: Freeken, Martine, Erwin, Danny, Willy, Roger, Ronny, Bart Verontschuldigd: Eric, Jorden, Filip Onderwerp Detail Wie Duur Overlopen verslag

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering Cultuurraad 28/03/2018

Verslag Algemene Vergadering Cultuurraad 28/03/2018 Datum: 28/03/2018 Contactpersoon Naam: Stephanie Verluyten Dienst: Vrije Tijd Tel.: 013 67 01 10 E-mail: cultuur@laakdal.be Aanwezig: zie aanwezigheidslijsten van de vergadering Verslag Algemene Vergadering

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen

Nieuwsbrief. Wist u dat? September/oktober Editie 28. Stichting Perpectief. VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Nieuwsbrief Stichting Perpectief September/oktober Editie 28 VluchtelingenWerk Oost Nederland/ Locatie Beuningen Wist u dat? Deze maand hebben we een bezoek gebracht aan Stichting VluchtelingenWerk Oost

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 18 december 2015 05 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Nieuw MR-lid Sinterklaasfeest en Kerstmarkt Voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs Schoonmaakavond Voorleesontbijt CITO-toetsen

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger

Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger Tijdens de week van de Vrijwilliger, van zaterdag 4 maart tot en met zondag 12 maart 2017, zetten Gentse organisaties met een

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

Datum: Naam: Beschrijving: Plaats: Zaterdag 19 april

Datum: Naam: Beschrijving: Plaats: Zaterdag 19 april Pagina 1 van 5, versie 14 april 2014 Agenda BOB 2014 (versie 14 april 2014) Datum: Naam: Beschrijving: Plaats: 19 april se Paasmarkt 4 mei 10 mei 11 mei 18 mei 24 mei 25 mei 25 mei Donderdag 29 mei Vrijdag

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013

Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Aanwezig: Dagelijks Bestuur Jeugddienst Beerse VIB KLJ Vlimmeren Don Bosco KSJ Lentekind Verslag algemene vergadering Jeugdraad Beerse-Vlimmeren Vrijdag 4 oktober 2013 Sara Gers Annelien Poels Wouter Luyckx

Nadere informatie

KEITOF Koekelbergs speelplein, waar de kinderen zich rot kunnen amuseren.

KEITOF Koekelbergs speelplein, waar de kinderen zich rot kunnen amuseren. http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Zoekterm: Speelplein KEITOF Koekelbergs speelplein, waar de kinderen zich rot kunnen amuseren. 4 (per dag (+ maximum 3 voor extramurosactiviteiten)) 27/12/2016-6/1/2017

Nadere informatie

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren.

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren. Gemeentelijk reglement Cultuurraad Stad Brussel Preambule Definities van de gebruikte termen: De Gemeenteraad: de Gemeenteraad van de Stad Brussel; Het College: College van Burgemeester en Schepenen van

Nadere informatie

Geachte ouders, Bijbelverhalen

Geachte ouders, Bijbelverhalen Nieuwsbrief 12 10 november 2015 Geachte ouders, Deze week doen we mee met het nationale schoolontbijt. Woensdag 11 november hoeft u uw kind(eren) niet te laten ontbijten, want deze woensdag ontbijten we

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 15 mei 2018

Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Verslag GO!ouders 15 mei 2018 Aanwezig: Liesbet, Pipke, Els, Lieve, Eef, Joke, Nel (met heerlijk ijs), juf Melaney en Kris (verslag) Verontschuldigd: meester Jimmy, juf Shari, Anne en Leen 1. Goedkeuring

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY.

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. LOCALE ACTIVITEITEN? GOEDE DOELEN? EEN BETERE WERELD? Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in Nederland. Daarom wil je graag iets terug doen

Nadere informatie

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg

Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg Persmap 23 september 2010 Kook Je Fit Inter-gemeentelijke samenwerking met v.z.w. Palliatieve Thuiszorg OCMW Aalst Gasthuisstraat 40 9300 Aalst Tel. 053 77 24 24 e-mail: info@ocmwaalst.be website: www.ocmwaalst.be

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

10 oktober 2013 collectieve vrije dagen hele namiddag vrijdag vrijdag

10 oktober 2013 collectieve vrije dagen hele namiddag vrijdag vrijdag www.mariareginaschool.nl 10 oktober 2013 De compensatiedagen voor de groepen 1 tot en met 5: collectieve vrije dagen hele namiddag dag vrijdag 01 11 2013 1 2 3 4 5 vrijdag 06 12 2013 1 5 Kinderpostzegels

Nadere informatie

Verslag Werkgroep kostenbeheer

Verslag Werkgroep kostenbeheer Verslag Werkgroep kostenbeheer 5 februari 2014 Verslaggever: Jean-Paul De Beleyr Aanwezigheid Baeke Etienne A De Beleyr Jean-Paul A Henne Marijke V Dierendonck Peter Afw Van Nieuwenhuyse Caroline A Van

Nadere informatie

BROS. Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking.

BROS. Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. BROS Beringse Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. BROS De BROS is een adviesraad, erkend door het stadsbestuur, die Noord en Zuid op de stedelijke agenda plaatst. Ze bestaat uit vrijwilligers van organisaties

Nadere informatie

BEURSDOSSIER DURVEN M E T DIENSTVERLENING. congres voor lokale besturen. gent

BEURSDOSSIER DURVEN M E T DIENSTVERLENING. congres voor lokale besturen. gent BEURSDOSSIER DURVEN M E T DIENSTVERLENING congres voor lokale besturen gent 29 mei 2018 DURVEN MET DIENSTVERLENING gent 29 mei 2018 De VVSG communiceert met haar leden en partners De Vereniging van Vlaamse

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1.

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor cultuur Goedgekeurd door de algemene vergadering dd. 25 februari 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor

Nadere informatie

Vluchtelingenkinderen in de klas

Vluchtelingenkinderen in de klas Vluchtelingenkinderen in de klas Anna de Haan (a.dehaan@pharos.nl) Rabie al Noaimy (r.al.noaimy@sovee.nl) 21-06-2018 Wat gaan we doen Achtergrond vluchtelingenkinderen wat betekent gevlucht zijn Rol van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

Verslag Zorgraad. Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis Brussels Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid

Verslag Zorgraad. Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis Brussels Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid Verslag Zorgraad Datum Locatie Verslaggever 26/06/2019 t Lakenhuis s Overleg Thuiszorg & Huis voor Gezondheid Aanwezig Zie aanwezigheidslijst 1. AGENDA Kennismaking Verkiezing Voorzitter Beslissingsprocedures

Nadere informatie

Tel: 09/ Fax: 09/

Tel: 09/ Fax: 09/ Oudercomité Gemeentelijke Basisschool Latem Deurle Afdeling Latem Twee Dreven Burgemeesterstraat,7 9830-Sint-Martens-Latem Tel: 09/282.49.46 Fax: 09/281.29.17 VERSLAG VERGADERING OUDERCOMITÉ DD. 19/05/2015

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

Kennismaking. Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel. Syrische vluchteling. Den Haag. Verblijft op dit moment in de noodopvang

Kennismaking. Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel. Syrische vluchteling. Den Haag. Verblijft op dit moment in de noodopvang Kennismaking Elise Schutte Coordinator Vrijwilligerswerk Vluchtelingenwerk Zuidvleugel Den Haag Samaan Samaan Syrische vluchteling Verblijft op dit moment in de noodopvang Wat zouden jullie graag willen

Nadere informatie

DATUM: 07 november 2016

DATUM: 07 november 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd.

0. Vorig verslag Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. Algemene vergadering 3 maart 2016 19u30 Chiro Heikant Aanwezig: Chiro Heikant: Daan Cuypers, Erin Maris Jeugdhuis: Jonathan Labiche Speelplein Kriebels: Tom Linden KLJ jongens en meisjes: Heylen Ricky,

Nadere informatie

Plaats : zaal Heikant gemeentehuis

Plaats : zaal Heikant gemeentehuis VERSLAG VERGADERING GROS Datum : 13.12.2013 Plaats : zaal Heikant gemeentehuis Aanvang : 19.30 uur Aanwezig : Voorzitter : Oxfam Wereldwinkel : Guido Van Beek Broederlijk Delen Centrum : Marcel Huysmans

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Terugblik op ons geboortefeest!

Terugblik op ons geboortefeest! JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D U I T G A V E 2, 2 0 1 2, O K T O B E R Terugblik geboortefeest Inschrijvingen

Nadere informatie

KICK OFF FLEVOLAND 11 OKTOBER 2016

KICK OFF FLEVOLAND 11 OKTOBER 2016 KICK OFF FLEVOLAND 11 OKTOBER 2016 Programma Welkom en kennismaking Landelijke plannen en imagocampagne Special Zorg & Welzijn Aanpak Flevoland Lokale initiatieven (o.a. Lelystad) Inspiratie en voorbeelden

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286

Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 Verslag jeugdraad 27 februari 15 - nr 286 1. "Lokale Helden" & "Dag van de jeugdbeweging in cc" (toelichting door HJ en cc) 2. Goedkeuring vorig verslag 3. Massaspektakel 2016 4. Advies begroting Leopoldsburg

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Uitreiking Jong & Wijs Prijs

Uitreiking Jong & Wijs Prijs Uitreiking Jong & Wijs Prijs De Stad Gent heeft voor het eerst de Jong & Wijs Prijs uitgereikt. De prijs beloont mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie Initiatiefvoorstel de raad der gemeente EDE Verzameling Raadsstukken registratienummer sector datum: 2011 / 110 685552 Fractie GL/PE oktober 2011 Cie. n.v.t. betreft Raad 15-12-2011 Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Betreft: MEMORANDUM van GROS Brecht aan de LOKALE POLITIEKE PARTIJEN van BRECHT

Betreft: MEMORANDUM van GROS Brecht aan de LOKALE POLITIEKE PARTIJEN van BRECHT Brecht, 1 september 2018 Betreft: MEMORANDUM van GROS Brecht aan de LOKALE POLITIEKE PARTIJEN van BRECHT Geachte Op 14 oktober 2018 trekt iedereen naar de stembus om een nieuw lokaal bestuur te kiezen.

Nadere informatie

Een gift of een actie voor Vredeseilanden? In deze gids vind je alle praktische info over fiscale attesten

Een gift of een actie voor Vredeseilanden? In deze gids vind je alle praktische info over fiscale attesten Een gift of een actie voor Vredeseilanden? In deze gids vind je alle praktische info over fiscale attesten Woord vooraf Ook jij wil Vredeseilanden steunen. Dat is goed nieuws, bedankt! Dankzij jouw bijdrage

Nadere informatie

Poster "Water drinken is cool!" hangt in Wageningen

Poster Water drinken is cool! hangt in Wageningen Voor u ligt alweer de vijfde nieuwsbrief van JOGG-Wageningen! U krijgt deze nieuwsbrief omdat u betrokken bent bij Jongeren Op Gezond Gewicht in Wageningen. Deze nieuwsbrief verschijnt meerdere keren per

Nadere informatie