DATUM: 07 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DATUM: 07 november 2016"

Transcriptie

1 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven. Mocht u de Globe niet hebben ontvangen, dan kunt u deze op de website terug vinden onder de desbetreffende datum. GLOBE EDITIE: 26 DATUM: 07 november 2016 IN DIT NUMMER: De Globe Nationaal Schoolontbijt EU-Schoolfruit Dode Hoek Project Gezonde Markt! Een dagje Nieuwkomersgroep De Globe Ook deze globe staat weer boordevol met leuke informatie en nieuwtjes die belangrijk zijn voor u en uw kind. De Nieuwkomersgroep van meneer Erik stelt zich voor. Alle info waar een link voor een website bij is geplaatst kunt u ook terug vinden op onze website, zodat u rechtsreeks naar de desbetreffende site kan gaan. De Globe zal vanaf heden op de maandag mee worden gegeven aan uw zoon/dochter. Veel plezier met lezen! Kalender Nationaal schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is al 13 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken we van ontbijten een feestje in het hele land. Op 9 november nemen we deel aan het Nationale Schoolontbijt. Alle kinderen gaan gezamenlijk ontbijten op school. U kunt uw kind(eren) die ochtend dus voor één keer zonder ontbijt naar school sturen.

2 WIST JE DAT? We u van harte welkom heten in onze nieuwe Globe. We altijd op zoek zijn naar ouders voor de ouderraad? We op zoek zijn naar ouders die onze leerkrachten willen ondersteunen in diverse werkgroepen. De groeps/klasssenpagina s van de website regelmatig worden aangevuld met leuke foto s van de klas. De website weer up to date is voor de maand november. Er is weer een rommelmarkt op 20 november van 10:00 tot 14:00 uur. EU-schoolfruit EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten in de klas. Basisscholen konden zich vanaf 5 september inschrijven. Alle basisscholen kregen de kans zich in te schrijven gedurende twee weken. Omdat er maar een maximaal aantal basisscholen kunnen deelnemen moesten we wachten op een loting. En.. we zijn uitgeloot! Onze school ontvangt 20 weken lang gratis schoolfruit en groente voor alle leerlingen. De fruitleveringen starten in de week van 7 november en lopen t/m 15 april De komende 20 weken hoeft u dus geen tussendoortje (10- uurtje) mee te nemen voor uw kind. Wat zijn schoolgruiten? SchoolGruiten staat voor Groenten en fruit eten op school! SchoolGruit scholen eten minstens twee keer in de week gezamenlijk groenten en fruit in de klas! Dat is niet alleen gezond maar ook nog eens erg gezellig! Wat de kinderen eten is de verantwoordelijkheid van de ouders / verzorgers, maar met het SchoolGruitenprogramma kan de school kinderen helpen gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven. De praktijk heeft uitgewezen dat het werkt! Kinderen hebben veel te winnen bij gezonde eetgewoonten. Want kinderen die genoeg groenten en fruit eten en elke dag actief bewegen: zitten lekkerder in hun vel krijgen minder snel griep zijn minder snel verkouden voelen zich fitter beleven meer plezier aan sport en spel en leren makkelijker Dodehoek Project Om kinderen bewust te maken van het gevaar van de dode hoek werd hierover voorlichting gegeven in de groep 7 en 8. In de klas werd met behulp van een dvd, een quiz en een bordspel uitleg gegeven over de twee vuistregels: 1. Blijf er rechts en ruim achter. 2. Houd meer dan drie meter afstand. Buiten stond een vrachtauto klaar en konden de leerlingen in de praktijk zien hoe ze met de vuistregels om moesten gaan en waarom dit belangrijk is. De kinderen namen bijvoorbeeld zelf plaats op de stoel van een vrachtwagenchauffeur. Zo zagen ze hoe hun medeleerlingen in de hoek verdwijnen en niet zichtbaar zijn op de buitenspiegel. Zie foto s op de website

3 De Duizendpoot is gezond UITNODIGING! Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald! Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. En dat doen wij! Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. Onze school heeft na het behalen van het vignet Sport en Bewegen nu ook het vignet Voeding binnengehaald en daar zijn we erg trots op. Graag willen wij het vignet Voeding op een speciale manier presenteren. Daarom zullen wij (de groepen 1 t/m 8, het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en het beheer) aanstaande donderdag 10 november een GEZONDE MARKT houden waarbij wij u (ouders/verzorgers) graag willen uitnodigen om de gezonde hapjes die wij met de hele school hebben gemaakt te komen proeven. KOMT ALLLEN! De Gezonde Markt zal vanaf half twee starten in de hal van KC de Duizendpoot. Om kwart over 2 sluit de markt en zal aansluitend in de gymzaal de uitreiking van het VIGNET plaatsvinden Een dagje nieuwkomersgroep Onze groep bestaat uit 12 kinderen die Nederlands leren. Als de kinderen na 1 jaar klaar zijn, gaan ze naar een "gewone" klas. Vervolg volgende pagina

4 Vervolg Op een dag leren we heel veel nieuwe woordjes. Deze week hebben we het thema feest. Wij blazen kaarsjes uit voor het feest. We leren woordjes die horen bij eten en drinken.

5 We spelen buiten en vegen de blaadjes op. De Muzerije knutselt ook met ons. Uit de groepen 6/7 komen tutors voor het lezen.

6 KALENDER/AGENDA NOVEMBER Globe Dodehoek project voor de groepen 7/ Miniviering Kleuters, KDV en PZ 11:15 uur gang kc de Duizendpoot 24 VVE thuis bijeenkomst 25 Juf Sandra Jarig! Globe Nationaal Schoolontbijt Walter (beheer) jarig Gezonde markt / Uitreiking vignet ouders zijn welkom om dit bij te wonen. Vanaf 13:30 uur! Ad (beheer) jarig!

DATUM: 14 mei 2018 GLOBE EDITIE: 49. De Globe IN DIT NUMMER:

DATUM: 14 mei 2018 GLOBE EDITIE: 49. De Globe IN DIT NUMMER: Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 13 februari 2017

DATUM: 13 februari 2017 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 30 januari 2017

DATUM: 30 januari 2017 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 21 november 2016

DATUM: 21 november 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 7 april 2017 GLOBE EDITIE: 35 IN DIT NUMMER: De Globe. Luizencontrole. WIsH. Verkeersweek. Even voorstellen werkgroepcoördinatoren

DATUM: 7 april 2017 GLOBE EDITIE: 35 IN DIT NUMMER: De Globe. Luizencontrole. WIsH. Verkeersweek. Even voorstellen werkgroepcoördinatoren Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 19 juni 2017 GLOBE EDITIE: 37 IN DIT NUMMER: De Globe. Onderwijsinspectie. Weekendschool. Schoolverlaters. Straatvoetbal.

DATUM: 19 juni 2017 GLOBE EDITIE: 37 IN DIT NUMMER: De Globe. Onderwijsinspectie. Weekendschool. Schoolverlaters. Straatvoetbal. Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 7 april 2017 GLOBE EDITIE: 35 IN DIT NUMMER: De Globe. Nieuws van de Paaswerkgroep. Koningsspelen. Uitnodiging slotconcert

DATUM: 7 april 2017 GLOBE EDITIE: 35 IN DIT NUMMER: De Globe. Nieuws van de Paaswerkgroep. Koningsspelen. Uitnodiging slotconcert Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 15 oktober 2016

DATUM: 15 oktober 2016 Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 30 okt We zijn begonnen aan een nieuwe schoolperiode.

DATUM: 30 okt We zijn begonnen aan een nieuwe schoolperiode. Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 04 sept 2017 GLOBE EDITIE: 39 IN DIT NUMMER: De Globe. Welkom. Gymrooster. Even voorstellen. Schoolafspraken. Kalender

DATUM: 04 sept 2017 GLOBE EDITIE: 39 IN DIT NUMMER: De Globe. Welkom. Gymrooster. Even voorstellen. Schoolafspraken. Kalender Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 15 januari 2018

DATUM: 15 januari 2018 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Deze week is het de beurt aan groep 4/5c van juf Kim om iets in de Globe te zetten.

Deze week is het de beurt aan groep 4/5c van juf Kim om iets in de Globe te zetten. Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 15 januari 2018

DATUM: 15 januari 2018 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 19 december 2016

DATUM: 19 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

De Globe Te laat komen

De Globe Te laat komen Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 15 januari 2018

DATUM: 15 januari 2018 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 8 april 2016 GLOBE EDITIE: 15. De Globe IN DIT NUMMER:

DATUM: 8 april 2016 GLOBE EDITIE: 15. De Globe IN DIT NUMMER: Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5

KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief november NB 2016 Nr 5 Inhoudsopgave: Leerplein Kijkochtenden Snappet, veiligheidshesjes Schoolfruit NB Het Nationaal Schoolontbijt,

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Theatergroep Frisse Wind presenteert Vette Shit

Theatergroep Frisse Wind presenteert Vette Shit Beste kinderen, ouders en verzorgers, Dit schooljaar zijn we enthousiast gestart met ons gezonde beleid. Via deze weg wil ik jullie bedanken voor de medewerking. We vragen van jullie om elke dag fruit

Nadere informatie

DATUM: 25 september Nieuw design!

DATUM: 25 september Nieuw design! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 15 januari 2017

DATUM: 15 januari 2017 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 24 juni 2016 (extra Globe) U kunt uw ideeen melden bij juf Tessa! Veel plezier! Beschuit met muisjes. Schoolreisje

DATUM: 24 juni 2016 (extra Globe) U kunt uw ideeen melden bij juf Tessa! Veel plezier! Beschuit met muisjes. Schoolreisje Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 13 maart 2017

DATUM: 13 maart 2017 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

DATUM: 1 okt Luizencontrole

DATUM: 1 okt Luizencontrole Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Schoolnieuws De Achtsprong

Schoolnieuws De Achtsprong De Brink 126 7206 KD Zutphen T 0575 524213 h.hendriks@skbg.nl www.deachtsprong.nl 31-10-2016 Schoolnieuws De Achtsprong In dit nummer: -vervolg schoolfruit -open dag -meester en juffen dag -gevraagd (spijker)

Nadere informatie

DATUM: 05 december 2016

DATUM: 05 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda:

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda: Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2015-2016 Datum: 29-01-2016 Inhoud: Carnaval Prins en Prinsesverkiezing Ouderbijdrage St. Leergeld EU-fruit groep 3 groep 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Herinnering; staking 5 oktober Donderdag 5 oktober wordt er gestaakt. De school is dan gesloten! Parkeren In de laatste MRvergadering is het parkeren in en rondom de school besproken.

Nadere informatie

DATUM: 22 oktober De nieuwe Globe

DATUM: 22 oktober De nieuwe Globe Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allerlaatste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allerlaatste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! @-mail 10 APRIL 2015 JAARGANG 3, NUMMER 25 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl E-mail TSO tso@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 8 november 2016 Nr. 9

Nieuwsbrief Dinsdag 8 november 2016 Nr. 9 Nieuwsbrief Dinsdag 8 november 2016 Nr. 9 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Dinsdag 8 november 19.30 21.00 uur Ouderavond Woensdag 9 november 08.15 09.00 uur Inloopochtend

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe

DATUM: 07 oktober 2015. De nieuwe Globe Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MEI 2019 AGENDA. Belangrijke data juni

NIEUWSBRIEF MEI 2019 AGENDA. Belangrijke data juni NIEUWSBRIEF MEI 2019 AGENDA mei Jarig 1 woe meivakantie 2 do Ilja groep 8 3 vrij 4 za 5 zo 6 ma 7 di Femm groep 5-6a 8 wo Luizencontrole + avond3daagse Riva groep 8 9 do avond3daagse Sophie groep 2-3 10

Nadere informatie

AGENDA. Beste kinderen en ouders/verzorgers, December 2015

AGENDA. Beste kinderen en ouders/verzorgers, December 2015 December 2015 Beste kinderen en ouders/verzorgers, Het kalenderjaar 2015 loopt bijna ten einde; Vorige week vrijdag heeft Sinterklaas De Windroos met een bezoek vereerd en zijn verjaardag met ons gevierd.

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

belangrijke data... 4 november 2016 nr. 9

belangrijke data... 4 november 2016 nr. 9 belangrijke data..... 4 november 2016 nr. 9 Maa 14 november GGD 10-jaar onderzoek Din 15 november GGD 10-jaar onderzoek Woe 16 november Ko ouderbijeenkomst thema Speel je mee en IPC-thema Winkelen Woe

Nadere informatie

Thema Sinterklaas. Weekbrief 13 - Welpen - 7 december Beste ouders van de welpen,

Thema Sinterklaas. Weekbrief 13 - Welpen - 7 december Beste ouders van de welpen, Weekbrief 13 - Welpen - 7 december 2018 Thema Sinterklaas Beste ouders van de welpen, Belangrijke data. vanaf 12 november schoolfruit 5 december de Welpen zijn op school 6 december de Welpen zijn vrij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Kinderboekenweek Alles in 1 afsluiting

Nadere informatie

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

ROFFELTJE. Directie. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, ROFFELTJE > Ik speel, ik dans, Ik spreek, ik zwijg, zing af en toe een lied en als ik niets te spelen krijg speel ik een poosje niet. Maar ergens buiten mijn verstand, erboven of eronder, ben ik een kleine

Nadere informatie

Thema Kerst. Weekbrief 14 - Welpen - 14 december Beste ouders van de welpen,

Thema Kerst. Weekbrief 14 - Welpen - 14 december Beste ouders van de welpen, Weekbrief 14 - Welpen - 14 december 2018 Thema Kerst Beste ouders van de welpen, Belangrijke data. donderdag 20 december is er in alle klassen een feestelijke kerstlunch 21 december zijn de leerlingen

Nadere informatie

In het meegestuurde verslag kunt u de uitslagen van het Tevredenheidsonderzoek lezen.

In het meegestuurde verslag kunt u de uitslagen van het Tevredenheidsonderzoek lezen. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 06-09-2013 Nr. 02 Inhoud week 36 1. Buut berichten 2. Schoolfruit 3. Fiets gezocht met kinderzitje

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

DATUM: 13 november 2015 GLOBE EDITIE: 06. De Globe IN DIT NUMMER:

DATUM: 13 november 2015 GLOBE EDITIE: 06. De Globe IN DIT NUMMER: Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Voorlezen groep Start week media wijsheid t/m 25 november

Voorlezen groep Start week media wijsheid t/m 25 november Nieuwsbrief Donderdag 3 november 2016 CBS de Welle Schoolstraat 10 9111 HH Burdaard 0519-332525 www.de-welle.nl welle@pcbo-ferwerderadiel.nl Waarnemend directeur: T.Weijer 31-10 14-11 01-11 15-11 02-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 9, juni 2019 AGENDA JUNI 3 t/m 6 Avond4daagse 10 2 e Pinksterdag, leerlingen vrij 11 t/m 21 Toetsweken CITO 26 Studiedag team, leerlingen vrij 26 t/m 28 Schoolkamp groep 8 27 Oudergesprekken op

Nadere informatie

PRIKBORD 3. 3 september 2014. 22 oktober 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 3. 3 september 2014. 22 oktober 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 3 3 september 2014 22 oktober 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 1 2 3 3 Verjaardagen 3 Kasverslag OR Informatie van derden 4 5 Agenda 6 de directie

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

... 1... 2... 2... 2... 3... 4... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 6 De kinderen van groep 4, 5 en 6 lezen twee keer per week in ons Leesplein. Zij mogen boeken lenen uit de schoolbibliotheek en lekker vrij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 9 FEBRUARI 2018 Belangrijke data: Voorjaarsvakantie : maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari 2018 Continurooster : vrijdag 30 maart is de school om 13.00 uur uit Paasvakantie

Nadere informatie

Info Nr. 3. Dinsdag 25 september Beste ouder(s) / verzorger(s),

Info Nr. 3. Dinsdag 25 september Beste ouder(s) / verzorger(s), Info Nr. 3 Dinsdag 25 september 2018 Beste ouder(s) / verzorger(s), Mail via ParnasSys Via het leerlingadministratiesysteem stuurt de school mail naar ouders. Soms hebben ouders twee mailadressen waar

Nadere informatie

we ook dit jaar weer aandacht aan besteden.

we ook dit jaar weer aandacht aan besteden. woensdag 11 september 2013 Onderwerpen in deze nieuwsbrief: - Nieuwe schooljaar - Regel van de week - Jarig - Geboren I - Geboren II - Schoolgids - Folder cito - Verschillende papieren - Leerlingenzorg

Nadere informatie

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen. Nieuwsbrief jaargang 2016-2017 Nieuwsbrief nr. 7 --maart 2017 Onze school is gezond Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet

Nadere informatie

Voeding. Kinderen die lekker in hun vel zitten, leren en werken beter. Gezonde School, 2018 GGD GRONINGEN NOVEMBER 2018

Voeding. Kinderen die lekker in hun vel zitten, leren en werken beter. Gezonde School, 2018 GGD GRONINGEN NOVEMBER 2018 Voeding G E ZO N D H E I DSA A N B O D I N H E T BA S ISO N D E R W I JS Kinderen die lekker in hun vel zitten, leren en werken beter. GGD GRONINGEN NOVEMBER 2018 Vignet Gezonde School Criteria voor themacertificaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2015

Nieuwsbrief 3 november 2015 Pr. Marijkeweg 7a, 8463 VJ Rotsterhaule Tel : 0513-552022 deschakel@ogprimus.nl Nieuwsbrief 3 november 2015 Directie De eerste periode van schooljaar 2015-2016 zit er al bijna weer op. Juf Diana en Juf

Nadere informatie

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema sociaal emotionele ontwikkeling.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het thema sociaal emotionele ontwikkeling. Weekbrief 24 november 2014 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 24 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 8. U heeft hiervoor via

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

ROFFELTJE. Mag ik dan... Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284. De knuffel weg. Het huis is weg. De straat, de school, de winkel weg.

ROFFELTJE. Mag ik dan... Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284. De knuffel weg. Het huis is weg. De straat, de school, de winkel weg. ROFFELTJE > Mag ik dan... De knuffel weg. Het huis is weg. De straat, de school, de winkel weg. Pappa zegt: We gaan. Langs stoffige wegen gaan we. Over hoge golven. Tegengehouden door muren van prikkeldraad.

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Dag van de Leraar. Innen ouderbijdrage. Dinsdag 07 okt 2014

Dag van de Leraar. Innen ouderbijdrage. Dinsdag 07 okt 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 6231 HG MEERSSEN Telefoon 043 3642813 info.hwagveld@innovo.nl Dinsdag 07 okt 2014 Dag van de Leraar De meesters en juffen waren erg verrast door de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 14 november 2016 Nr. 11 INHOUD:

Nieuwsbrief. 14 november 2016 Nr. 11 INHOUD: Nieuwsbrief Het Stroink 60, 7542 GT Enschede T.: 0534766477 Email: regenboog@skoe.nl Website: www.skoe.nl/regenboog 14 november 2016 Nr. 11 Geachte ouders, SINTERLAAS IS WEER IN HET LAND Spannend Sinterklaas

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meidoornlaan Januari 2018

Nieuwsbrief Meidoornlaan Januari 2018 Nieuwsbrief Meidoornlaan Januari 2018 Agenda 15 januari- 26 januari 26 januari 29 januari- 2 februari 30 januari 1 februari Citoweken Samenwerkingskwartier Feestweek SAKS Spannende rondleiding Grote Kerk

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017

Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting (T0) voorjaar 2017 Resultaten vragenlijst leerlingen en meten & wegen Drie scholen, nulmeting () voorjaar 2017 Inleiding In mei 2016 is in Nieuw-Lekkerland het project 'Gezond Nieuw-Lekkerland' gestart: met subsidie van

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. De Bijbel open

In deze nieuwsbrief. De Bijbel open In deze nieuwsbrief De Bijbel open Jarig De Typetuin Schoolfruit & groente Compassion Schoolontbijt Groep 3 & 4 vrij Oud papier Tuinonderhoud Agenda Routekaartje oud papier Informatiebrief Typetuin Informatiebrief

Nadere informatie

Nieuws van de Ireneschool

Nieuws van de Ireneschool Nieuws van de Ireneschool december 2015 8e jaargang nr 5 Volg die ster Uit alle hoeken, alle gaten, alle huizen, alle straten, Komen mensen aangesneld, want er is hen iets verteld. Uit de bergen, uit de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe 03 OKTOBER 2014 Een extra grote Globe De Globe van deze week staat boordevol met mooie, leuke en interessante nieuwtjes. Lees deze goed door, zodat u op de hoogte bent van het doen en laten van Kindcentrum

Nadere informatie

Voedingsbeleid Gerhardschool

Voedingsbeleid Gerhardschool Voedingsbeleid Gerhardschool 2015 2016 Inhoud: 1. Inleiding 2. Lessen over gezonde voeding 3. Eten en drinken 4. EU schoolfruit 5. Gezonde traktaties 6. Feesten 7. Nationaal schoolontbijt 8. Handhaving

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 7 november Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 7 november Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Lievelingsboek Oudermorgens Gezond eten! Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 november 2016 Beste ouders

Nadere informatie

Jaargang maart 2018 nr.25

Jaargang maart 2018 nr.25 In de veertigdagentijd gaan we op weg naar Pasen, het feest van het leven. Iedereen mag mee naar dat feest: jong en oud, rijk en arm, succesvol en minder succesvol. Jezus pakt mensen bij de hand. Het dochtertje

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

15 t/m 19 oktober: Herfstvakantie

15 t/m 19 oktober: Herfstvakantie Belangrijke data 12 oktober Studiedag alle kinderen vrij 15 t/m 19 oktober: Herfstvakantie 22 oktober Opening thema wereldoriëntatie 24 oktober 8.15 uur: Luizencontrole Fijn als u kunt komen helpen! 31

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November 2015. Nieuwsbrief. Oktober 2014. Beste ouders,

Nieuwsbrief. November 2015. Nieuwsbrief. Oktober 2014. Beste ouders, November Beste ouders, In deze nieuwsbrief stelt onze gymleerkracht zich nader aan u voor. Juf Zita had het bij ons niet naar haar zin. Dit heeft gelukkig niets te maken met de kinderen en het team; zij

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. - Themaweek Veiligheid. - Staking 5 oktober. - Inloopmiddag. - GGD Even voorstellen. Nieuws vanuit de. Overblijfcommissie

In deze nieuwsbrief. - Themaweek Veiligheid. - Staking 5 oktober. - Inloopmiddag. - GGD Even voorstellen. Nieuws vanuit de. Overblijfcommissie In deze nieuwsbrief In deze nieuwsbrief - Themaweek Nationaal Veiligheid schoolontbijt - Staking 5 oktober Lopathon - Inloopmiddag Voorleeskampioen - Nieuws Rekentuin/Taalzee vanuit de - GGD Even voorstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar week 44. Belangrijke data voor alle ouders/verzorgers. Nieuws vanuit basisschool Het Octaaf

Nieuwsbrief schooljaar week 44. Belangrijke data voor alle ouders/verzorgers. Nieuws vanuit basisschool Het Octaaf Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 week 44 Belangrijke data voor alle ouders/verzorgers maandag 7 november oudergesprekken (broertjes-zusjesavond) start tweede kookcursus dinsdag 8 november 14.00 uur verlengde

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Patrijsstraat MR Opheusden tel

O.B.S. Het Palet Patrijsstraat MR Opheusden tel O.B.S. Het Palet Patrijsstraat 2 4043 MR Opheusden tel 0488-4445 info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl De genoemde data in deze kalender zijn onder voorbehoud. Door omstandigheden kan er een activiteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

7 april 2017 Nummer 14

7 april 2017 Nummer 14 7 april 2017 Nummer 14 Inhoud: Gezinsviering Enquête ouderraad Schoolfruit De ouderraad zoekt nieuwe leden De Polderhof in actie Verkeerstuin geslaagd Kako-inschrijvingen Vervangingen Gezinsviering Op

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr Nieuws uit de middenbouw. We zijn de laatste periode van dit jaar ingegaan en de voorbereidingen voor de verschillende feesten zijn alweer in volle gang. Naast deze voorbereidingen zijn we ook aan het

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Belangrijke data: 11 januari Vragen uurtje over andere schooltijden, vanaf 8.30 uur van harte welkom! 11 januari Informatie avond Voortgezet Onderwijs voor ouders groep 8, op obs

Nadere informatie

www.wendakker.nl Wend(d)ingen september 2012

www.wendakker.nl Wend(d)ingen september 2012 www.wendakker.nl Wend(d)ingen september 2012 September 2012 zaterdag 1 Zomervakantie zondag 2 Zomervakantie maandag 3 Weer naar school/ Introductieweek t/m vrijdag 07-09 dinsdag 4 Adoptie woensdag 5 Luizencontrole

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid Casper Diemerschool

Gezondheidsbeleid Casper Diemerschool Gezondheidsbeleid Casper Diemerschool 1 Aanleiding: Het aanleren van een gezonde eetgewoonte is voor kinderen belangrijk voor hun toekomst. Daar willen we als school een positieve en actievere rol in gaan

Nadere informatie

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel: Jaarvergadering MR en voorlichting over het Portfolio

Meander West Pauwenburg TA Lelystad tel: Jaarvergadering MR en voorlichting over het Portfolio Openbare Daltonbasisschool De Meander jaargang 2017-2018 nummer: eind september Meander West Pauwenburg 4 8226 TA Lelystad tel: 0320-240521 Meander Oost Bingerden 41 8219 AT Lelystad tel: 0320-219317 www.demeander.eu

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Jaargang 33, nummer 5 Datum 2 november 2018 Volgende nieuwsbrief 16 november 2018 Belangrijke dagen 5 t/m 8 november oudergesprekken 6 november nationaal schoolontbijt 12 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5, vrijdag 4 november 2016

Nieuwsbrief 5, vrijdag 4 november 2016 Nieuwsbrief 5, vrijdag 4 november 2016 Agenda 10 november nationaal schoolfruit 14 november 10-minuten gesprekken 15 november 10 minuten gesprekken 1 december container 5 december sinterklaasfeest, kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 11 april 2017 Nr. 28

Nieuwsbrief Dinsdag 11 april 2017 Nr. 28 Nieuwsbrief Dinsdag 11 april 2017 Nr. 28 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Vrijdag 14 april Goede Vrijdag Groepen 1 t/m 4 vrij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Plan Gezonde School Primair onderwijs. Julianaschool Vanaf 2013

Plan Gezonde School Primair onderwijs. Julianaschool Vanaf 2013 Plan Gezonde School Primair onderwijs Julianaschool Vanaf 2013 Logboek Datum: 05-09-2016 Goed Voorbeeld - Plan Gezonde School Koningin Julianaschool Logboek 1 Logboek Datum Korte weergave gesprek 26-04-13

Nadere informatie

Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015. Studiedag Leersaam in het teken van ICT

Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015. Studiedag Leersaam in het teken van ICT INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015 Studiedag Leersaam in het teken van ICT Op maandag 19 oktober hadden alle medewerkers

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw Het is weer herfst en dat is te merken in de groepen van de onderbouw. We zijn druk bezig met het maken

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw Het is weer herfst en dat is te merken in de groepen van de onderbouw. We zijn druk bezig met het maken Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 5 30-10-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Wat is schoolfruit Nieuws uit de middenbouw Zie ginds komt de stoomboot Het nationaal schoolontbijt Nieuws uit

Nadere informatie

Weeknieuws 11 cursus 2015 2016 6 november 2015. Beste ouders/verzorgers,

Weeknieuws 11 cursus 2015 2016 6 november 2015. Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 11 cursus 2015 2016

Nadere informatie