De boog van de toekomst...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De boog van de toekomst..."

Transcriptie

1 De boog van de toekomst...

2 Intelligent revolution

3 Gebruik van kennis Perfecte communicatie INTELLIGENTIE Instelbaarheid Oplossingen voor complexe taken

4 Totaal nieuw Snelheid R EVOLUTIE Intelligent systeem

5 Know how door ervaring TPS/i

6 Vooruitzichten

7 Interaction Individuality Improvement

8 Verbeteringen per synergische lijn. Waarom zoveel keuzes??? Dat heeft puur te maken met de branche waarin elke lasser zich bevindt. Een lasser die grondlagen legt in V-naden heeft heel andere eisen m.b.t. de boog dan iemand die dunne plaat reparaties in de schadeherstel maakt. Ook in de sproeiboog zijn er grote verschillen. Een lasser die constant werkt met hoge sterkte staalsoorten stelt andere eisen aan de boog dan iemand die in de meer standaard constructiebouw last. Dit geldt ook in grote mate voor de diverse materialen/toepassingen die een puls verlangen. Ook hier zijn de verschillen groot tussen de diverse segmenten. Een volledig digitale stroombron is hier op aan te passen/programmeren, vandaar een maatpak voor iedere toepassing zonder het doel uit het oog te verliezen.

9 Daadwerkelijke verbetering In lasprocessen vanuit een technisch perspectief betekent dit......bekende problemen overwinnen...spatten verminderen...de stabiliteit verhogen...de inbranding stabiliseren...de efficiency verhogen...gebruiksgemak versimpelen

10 Daadwerkelijke verbetering In lasprocessen vanuit een technisch perspectief betekent dit... Dat we met standaard beschermgas(mengsels) kunnen blijven werken en toch grote lastechnische verbeteringen kunnen garanderen door karakter aanpassingen. Dat deze karakters altijd aangepast kunnen worden naar de eis van de lastoepassing, materiaalsoort, type beschermgas, draaddiameter, draadsoort etc Dat er ook nu makkelijker een gewenst resultaat behaald kan worden met 1 type draad en draaddiameter. Veelal kan er nu met massieve draad gelast worden i.p.v. gevulde draad. Uiteraard afhankelijk van de laspositie en toepassing!!

11 Daadwerkelijke verbetering In lasprocessen vanuit een technisch perspectief betekent dit... Dat er ook minder gewisseld hoeft te worden van draaddiameter. We kunnen met een 1,2mm G3/4Si1 zowel een doorlassing maken als wel vullen/sluiten.

12 Daadwerkelijke verbeteringen Proceskarakters aanpassen, beïnvloeden en optimaliseren voor het gewenste resultaat.

13 Het 7e zintuig

14 Wat is het 7 e zintuig precies en wat doet het? Het 6 e zintuig kennen we allemaal, dit is iets zien wat een ander niet kan zien. Het 7 e zintuig gaat een stap verder, dit zintuig gaat voorspellen wat gaat komen en nodig is om de boog stabiel te houden. Er kan nu zo snel gerekend worden dat de informatie van druppel die afgesplitst wordt, direct gebruikt wordt voor het vormen van de druppel die komt. Dat wil zeggen, de druppel is reeds gevormd voordat deze werkelijk geboren is en afgesplitst wordt. Resultaat?? Beoordeel zelf maar aan de hand van het volgende filmpje.

15 Het 7 e zintuig

16 Lastechnische uitleg van het maatpak per synergischelijn. De nieuwe standaard in boogstabiliteit door intelligente en extreem snelle boogregeling 200x sneller dan de regeling in de Digital Revolution. Optimalisatie in het standaard MIG/MAG-lasproces is mede mogelijk door de aanwezigheid van meer synergischelijnen die ook per type beschermgas samengesteld zijn. Optimaliseren van karakters per boogtype is mogelijk.

17 Standaard lasproces, Kortsluitboog Universeel (lassen zoals we gewend zijn maar wel met de snellere regeling uit de stroombron) Root (zachte kortsluitboog maar met winst in de neersmeltsnelheid en beheersbaarheid) Dynamic (agressieve boog waarbij makkelijker winst in snelheid gemaakt wordt, zeer geschikt voor smalle lassen met diepe inbranding en spleet overbrugging) De karakters zijn ook dynamisch te beïnvloeden m.b.v. LSC (Low Spatter Control) Wanneer deze optie geactiveerd wordt is het 7 e zintuig actief en kan de Stick-Out compensatie ook over de draadaanvoersnelheid compenseren. Dit was bij CMT altijd al mogelijk. Deze is instelbaar van 0 (uit) tot 10m/min en laat de draadaanvoer dynamisch reageren op Stick-Out verschillen. Binnen de synergischelijn zijn per punt grenzen ingebouwd om overschrijden van het max. toelaatbare te voorkomen. De parameters worden door het dynamische gedrag continu aangepast om de beste druppelafsplitsing te waarborgen, alleen mogelijk door de extreem snelle regeling!!!!!

18 Standaard lasproces, Sproeiboog Universeel (lassen zoals we gewend zijn maar wel met de snellere regeling uit de stroombron) Dynamic (agressieve boog waarbij makkelijker winst in snelheid gemaakt wordt, zeer geschikt voor smalle lassen met diepe inbranding) PCS (Puls Controlled Spray-arc, lasproces zonder half-openboog. Deze wordt door een puls met hoge frequentie overgenomen zodat neersmelt en inbranding overeenkomen met de sproeiboog) Ook de sproeiboog reageert op de LSC en ook hier wordt het 7 e zintuig actief en hebben we de mogelijkheid om de draadaanvoersnelheid dynamisch mee te laten reageren (penetratie stabilisatie) op Stick-Out verschillen. Ook hier kunnen we dus de neersmelt te verhogen zonder inbranding te verliezen!! Binnen de synergischelijn zijn per punt grenzen ingebouwd om overschrijden van het max. toelaatbare te voorkomen.

19 Pulserend lassen Bij pulserend lassen hebben we ook dezelfde aanpassingen als bij het standaard MIG/MAG-proces. Het aantal synergische lijnen is uitgebreid en de procesregeling is 200x sneller. Ook hier maken we gebruik van het 7 e zintuig en wordt de dynamische draadaanvoersnelheid (inbrand stabilisatie) hier mogelijk maar heet hier PMC (Puls Multi Control). De regeling reageert minder heftig dan bij het standaard MIG/MAG-lasproces omdat de multi control betekend dat er meerdere parameters actief zijn. Hier worden ook de piekstroom, grondstroom en puls-frequentie actief beïnvloed. Hierdoor zal ook de puls-frequentie minder veranderen dan we gewend zijn. Binnen de synergische lijn zijn per punt grenzen ingebouwd om overschrijden van het max. toelaatbare te voorkomen. De range van instellen is gelijk aan die bij de LSC, van 0 tot 10m/min.

20 Steel/PMC/G3Si1/1,2mm/M21

21 Uitleg over het PulseControlledSpray-arc proces. (de gouden schakel tussen standaard en pulserend lassen) Bij het lassen met het PCS (puls controlled spray-arc) hebben we na het overgangsgebied een extra regeling. Bij dit proces wordt er constant met een vrije druppelafsplitsing gewerkt, dus in het kortsluitbooggebied wordt er normaal pulserend gelast. In het halfopen booggebied schakelt de stroombron over naar een ruimer instelbare pulsfrequentie. Bij het vullen van nauwe naden en/of lichtere constructies tot 6mm kun je dan heel goed gebruik maken van de booglengte- en inbrandstabilisatie. Deze parameters zorgen voor een zeer stabiele en zo kort mogelijke boog met een constante stroomsterkte. Hierdoor nemen de boogdruk en inbranding toe zonder dat de lasser last krijgt van de ongewenste nadelen van de halfopen boog zoals; onregelmatige druppelafsplitsing en druppelgrootte, spat en slechte inbranding.

22 Uitleg over het PulseControlledSpray-arc proces. (de gouden schakel tussen standaard en pulserend lassen) Wanneer het vermogen hoog genoeg is om sproeiboog te lassen schakelt de stroombron automatisch over naar standaard sproeiboog als de dynamiek op 0.0 (neutraal) staat ingesteld. Nu wordt er ook daadwerkelijk sproeiboog gelast en vindt er een vrije druppelafsplitsing plaats doordat het vermogen hoog genoeg is om de boog in stand te houden. Wanneer het toch wenselijk is de druppelafsplitsing te corrigeren is dit mogelijk door de dynamiek aan te passen. Een negatieve correctie tot -10 max. geeft een hogere frequentie tot 500Hz en dus fijnere druppels. Hierdoor zal de boog meer insnoeren en zo de boogdruk weer verhogen. Een positieve correctie tot max +10 geeft een lagere frequentie tot 250Hz en dus grovere druppels om zo de boogdruk te verlagen en het uitvloeien te bevorderen. Insnoeren van een boog heeft veel voordelen, zo neemt de inbranding toe, de voortloopsnelheid kan verhoogt worden, de snoeren worden smaller en hebben dus een lagere warmte-inbreng wat dan voor sommige toepassingen erg gunstig is. Uiteraard zijn er ook zaken waar men extra rekening mee moet houden. Wanneer een las smaller wordt en een diepere inbranding heeft moet er wel voldoende rekening gehouden worden met het feit dat ontgassen van een smeltbad moeilijker wordt.

23 Uitleg over het PulseControlledSpray-arc proces. (de gouden schakel tussen standaard en pulserend lassen) Er zal dus schoner gewerkt moeten worden en dat houdt in dat lasnaden en laskanten goed schoongeslepen moeten worden, dat er bij tussen lagen ook geslepen moet worden i.v.m. oxiden, silicaten, etc. De vervuiling wordt door de boogdruk en inbranding dieper meegenomen in het smeltbad en zal dus een langere weg af moeten leggen voordat deze aan het oppervlak terug zijn. Ook worden de vloei-eigenschappen minder van een ingesnoerde boog. Wanneer er teveel walshuid op de plaat/constructie zit wordt het uitvloeien extra bemoeilijkt en zal er een te bolle las geproduceerd worden. Omdat er te weinig energie aan de kanten van het smeltbad is door de insnoering ligt de focus op het midden van het smeltbad, hierdoor is het onmogelijk de walshuid weg te branden aan de kanten.

24 Booglengte stabilisatie (m.b.v. short circuit control) Met name bij het staal en CrNi-staal lassen kan gebruik gemaakt worden van deze optie. Deze optie streeft naar een minimale kortsluiting zowel bij standaard als wel pulserend MIG/MAG-lassen. Dit houdt in dat bij elke druppel die afgesplitst wordt de druppel het smeltbad raakt op het moment van maximale insnoering. Op deze manier kan er met de kortst mogelijke boog en dus hoogst mogelijke voortloopsnelheid gelast worden. Tevens geeft deze meting voldoende informatie uit de boog dat de machine kan gaan rekenen/voorspellen wat nodig is om de volgende druppel weer perfect af te splitsen. De stroombron loopt dus 1 stap voor op het proces!!!!! Hierdoor wordt het ook steeds makkelijker om met één en dezelfde booglengte afstellingen diverse naadvormen te lassen. Alleen mogelijk met intelligente digitale stroombron.

25 Booglengte stabilisatie (m.b.v. short circuit control) Deze optie kan veel voordelen bieden bij het handmatig lassen maar biedt het hoogst mogelijke rendement bij geautomatiseerd/gerobotiseerd lassen. F-druppelafsplitsing = F-sc meting Des te hoger de instelling des te extremer de kortsluiting en harder de boog wordt.

26 Steel Dynamic/ Booglengte-stabilisatie. Foto Li onder. Voorbeeld van Steel Dynamic karakter zonder Booglengte-stabilisatie. Beide voorbeelden zijn met hetzelfde vermogen gelast. Foto Re boven. Voorbeeld van Steel Dynamic karakter met Booglengte-stabilisatie

27 Penetration stabilizer Old: Stickout changes result in differences of the weld penetration New: Stabilizes the depth of penetration Adjustable limits

28 Penetration stabilizer Constant current (CC) behaviour by changing the contact to work piece distance (CTWD) The maximum change in wire feed speed is limitted by the adjustable value of the penetration stabilizer Example: Penetration stabilizer = 5 m/min Pos.1: CTWD = 10mm Pos. 2 : CTWD = 20mm vd = 18 m/min vd = 23 m/min penetration = 4.1 mm penetration = 3.9 mm PGM2851 / Steel dynamic PMC / G3Si1: ø1,0mm / 82% Ar 18%CO2 / CTWD: 10mm to 20mm / welding speed: 100cm/min

29 Practical use TPS/i Penetration stabilizer First impression of robot welding on TPS/i on real work piece Easy handling for user (welder, robot teacher)

30 Arc length stabilizer The effect is the same like reducing the arc length correction Activating the arc length stabilizer reduces the arc length until short circuits occur

31 Arc length stabilizer Old: Short arc length is sensitive A lot of spatter Process disturbances Permanent manual (re)adjusting of the arc length New: Short arc length properties are frozen Faster welding is possible Torch position without influence Permanent automatic (re)adjusting of the arc length

32 PMC enables arc length stabilizer Minimal shortcut without process disturbance Controlled short pulse welding process Less danger of undercuts Stabilizes the arc Easy use for welder

33 TPS/i arc length stabilizer

34 Practical use TPS/i arc length stabilizer Material: CrNi 3mm Wire: Gas: 97,5% 2,5% Wire feed speed: 17m/min Welding speed: 1,3m/min Arc length stabilizer: 0,3 Penetration stabilizer: max.

35 TPS/i interactie

36 TPS/i individualiteit de groeiende vraag naar individualiteit in industriële producten zal een belangrijke drijvende kracht gaan vormen

37 TPS/i individuele configuratie Toekomst xxx Service pakketten Speciale synergische lijnen Pakketten Welding Process

38 Kwaliteit en betrouwbaarheid

39 Bedankt voor uw aandacht

Ir. Roger Creten, EWE. gastdocent Lessius Mechelen. Lastek LGRN Puls MIG 1

Ir. Roger Creten, EWE. gastdocent Lessius Mechelen. Lastek LGRN Puls MIG 1 Ir. Roger Creten, EWE Lastek Belgium n.v. Herentals gastdocent Lessius Mechelen Lastek 16.06.2011 LGRN Puls MIG 1 MIG/MAG-lassen MIG/MAG MAG-lassen: elektrisch booglassen met een continue draadelektrode

Nadere informatie

TOPTIG. Principe. elektrode. Figuur 1 : Schematische voorstelling TOPTIG. p. 1/5 [1], [2]

TOPTIG. Principe. elektrode. Figuur 1 : Schematische voorstelling TOPTIG. p. 1/5 [1], [2] TOPTIG Principe Vandaag worden de meeste gerobotiseerde lastoepassingen gerealiseerd met het MIG/MAGprocedé. Dit lasproces is hiervoor uitstekend geschikt, maar heeft wel één groot nadeel, namelijk de

Nadere informatie

Vandaag lassen met technologie van morgen. Arc. Q-Spot Q-START MULTITACK DYNAMIC ARC. Rowig 220 T

Vandaag lassen met technologie van morgen. Arc. Q-Spot Q-START MULTITACK DYNAMIC ARC. Rowig 220 T Vandaag lassen met technologie van morgen Arc DYNAMIC ARC MULTITACK Q-Spot Rowig 220 T Rowig 220 T: Applications Dankzij zijn afmetingen en de verhouding gewicht-power/duty cyclus is de 220T de beste optie

Nadere informatie

WiseRoot ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN

WiseRoot ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN WiseRoot ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN 28.09.2019 WiseRoot ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN WiseRoot is een geoptimaliseerd kortsluitbooglasproces voor het lassen van grondlagen zonder smeltbadondersteuning.

Nadere informatie

MIG/MAG-lassen met massieve draad

MIG/MAG-lassen met massieve draad Laskennis opgefrist (nr. 24) MIG/MAG-lassen met massieve draad Het eerste patent voor het gasbooglassen met een afsmeltende elektrode, die gemechaniseerd werd aangevoerd, stamt uit de Verenigde Staten

Nadere informatie

Apparatuur voor het MIG/MAG lassen

Apparatuur voor het MIG/MAG lassen Laskennis opgefrist (nr. 43) Apparatuur voor het MIG/MAG lassen Het MIG/MAG proces is een veelzijdig proces dat toepasbaar is voor het lassen van zowel dunne plaat als dikwandige werkstukken. Er zijn diverse

Nadere informatie

WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN

WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN 16.12.2017 WiseRoot+ PRODUCTIEF EN KWALITATIEF HOOGWAARDIG MIG- LASPROCES WiseRoot+ is een geoptimaliseerd kortsluitbooglasproces voor het lassen van grondlagen

Nadere informatie

ESAB Swift Arc Transfer TM MAG-lassen met zeer hoge voortloopsnelheid

ESAB Swift Arc Transfer TM MAG-lassen met zeer hoge voortloopsnelheid ESAB Swift Arc Transfer TM MAG-lassen met zeer hoge voortloopsnelheid Het ultieme hoge-productiviteits proces. STRENGTH THROUGH COOPERATION ESAB Swift Arc Transfer (SAT TM ) ESAB Swift Arc Transfer (SAT

Nadere informatie

Principes van het MIG / MAG lassen IWS opleiding

Principes van het MIG / MAG lassen IWS opleiding ONDERZOEK ADVIES OPLEIDING INFOTHEEK Principes van het MIG / MAG lassen IWS opleiding Ing. Tim Buyle, EWE, IWE 22.01.2018 1 Procesbenamingen 131 GMAW / MIG MIG 132 FCAW (inert) 133 FCAW (metal cored inert)

Nadere informatie

WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN

WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN "WiseRoot+ is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en doet wat er wordt beloofd. Hiermee kunnen wij op eenvoudige wijze omgaan met een breed scala aan afwijkingen

Nadere informatie

AIR LIQUIDE Welding Plasma lassen

AIR LIQUIDE Welding Plasma lassen AIR LIQUIDE Welding 1997 Plasma lassen Plasma lassen. Geschiedenis In 1922, realiseerde de heren Gerdien en Lotz voor het eerst een elektrische gestabiliseerde boog in een fijne waternevel. Dit proces

Nadere informatie

WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN

WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN WiseRoot+ ZEER EFFICIËNT LASSEN VAN GRONDLAGEN "WiseRoot+ is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en doet wat er wordt beloofd. Hiermee kunnen wij op eenvoudige wijze omgaan met een breed scala aan afwijkingen

Nadere informatie

Lasmechanisatie. complex of toch nog eenvoudig

Lasmechanisatie. complex of toch nog eenvoudig Lasmechanisatie complex of toch nog eenvoudig BIL / NIL Lassymposium, 24 en 25 november 2009, Gent, België Product Informatie Bulletin Ongeacht het lasproces dat men kiest, is de hoogste productiviteit

Nadere informatie

WiseSteel SLIM STAAL LASSEN

WiseSteel SLIM STAAL LASSEN WiseSteel SLIM STAAL LASSEN 24.10.2017 WiseSteel VERHOOG DE EFFICIËNTIE EN VERMINDER SPATTEN BIJ LAAGGELEGEERD STAAL Dankzij geoptimaliseerde boogeigenschappen voor verschillende overdrachtsmodi wordt

Nadere informatie

Kemppi Benelux B.V Johan van Lenten

Kemppi Benelux B.V Johan van Lenten Productiviteit & kwaliteit Kemppi Benelux B.V. 2017 Johan van Lenten Kemppi s Reduced Gap Technology (RGT) tart conventionele lasverbindingsprincipes Hoger procesrendement & lager afkeurpercentage Wij

Nadere informatie

Kemppi K3 Lasapparatuur

Kemppi K3 Lasapparatuur MagTrac F 61 VERBETERDE LASPRODUCTIVITEIT EN ERGONOMIE Kemppi K3 Lasapparatuur 1(9) MAGNETISCHE WAGEN VOOR DE LICHTE MECHANISATIE VAN MIG/MAG-LASSEN Lichte mechanisatie is de meest efficiënte manier om

Nadere informatie

WiseFusion OPVALLEND SNEL MIG-LASSEN

WiseFusion OPVALLEND SNEL MIG-LASSEN WiseFusion OPVALLEND SNEL MIG-LASSEN 6.10.2017 WiseFusion GEOPTIMALISEERDE LASFUNCTIE VOOR KWALITEIT, SNELHEID EN GEBRUIKSGEMAK De geoptimaliseerde lasfunctie WiseFusion produceert een zeer smalle en geconcentreerde

Nadere informatie

Het CMT-proces (Cold Metal Transfer)

Het CMT-proces (Cold Metal Transfer) Het CMT-proces (Cold Metal Transfer) Principe Het Cold Metal Transfer-proces (CMT) van Fronius kan gezien worden als een verdere ontwikkeling van het MAG-kortsluitbooglassen. [1], [2], [3], [4], [5], [6]

Nadere informatie

FastMig X Regular PRODUCTIEF LASSEN VOOR WERKPLAATSEN DIE MET MEERDERE MATERIALEN WERKEN

FastMig X Regular PRODUCTIEF LASSEN VOOR WERKPLAATSEN DIE MET MEERDERE MATERIALEN WERKEN FastMig X Regular PRODUCTIEF LASSEN VOOR WERKPLAATSEN DIE MET MEERDERE MATERIALEN WERKEN "Het is belangrijk dat de fabrikant van de lasapparatuur gemakkelijk toegankelijk is en dat onderhoud en service

Nadere informatie

SIGMA GALAXY 300 400 500

SIGMA GALAXY 300 400 500 SIGMA GALAXY 300 400 500 Sigma Galaxy - eenvoud en geavanceerde techniek Intelligent lasconcept maakt beroepslassers nog beter Sigma Galaxy een nieuwe MIG/MAGgeneratie Sigma Galaxy is het resultaat van

Nadere informatie

Kemppi s Reduced Gap Technology (RGT) tart conventionele lasverbindingsprincipe

Kemppi s Reduced Gap Technology (RGT) tart conventionele lasverbindingsprincipe Kemppi Oy Kemppi s Reduced Gap Technology (RGT) tart conventionele lasverbindingsprincipe White paper Jernström, P., Saarivirta, H. & Uusitalo, J. 10.3.2016 Whitepaper 1(6) Het verkleinen van de groefboog

Nadere informatie

Geometrische afwijkingen - deel 1

Geometrische afwijkingen - deel 1 Laskennis opgefrist (nr. 56) Geometrische afwijkingen - deel 1 In deze aflevering bespreken we: Bovenmatig lasmetaal Randinkarteling Overbloezing Uitlijnigheid Onvolledige lasnaadvulling Dergelijke onvolkomenheden

Nadere informatie

KEMPPI K7 LASAPPARATUUR. FastMig X Pipe KWALITEITSLASPRESTATIES VOOR PIJPEN

KEMPPI K7 LASAPPARATUUR. FastMig X Pipe KWALITEITSLASPRESTATIES VOOR PIJPEN KEMPPI K7 LASAPPARATUUR FastMig X Pipe KWALITEITSLASPRESTATIES VOOR PIJPEN 19.01.2019 FastMig X Pipe EEN MULTIPROCES LASOPLOSSING VOOR PIJPLEIDINGEN EN DRUKVATEN Bij pijplassen zijn de kwaliteitseisen

Nadere informatie

Kempact MIG COMBINEER HET VOORDEEL VAN LAGE KOSTEN, KLEINE AFMETINGEN, LAAG GEWICHT EN HOGE PRESTATIES

Kempact MIG COMBINEER HET VOORDEEL VAN LAGE KOSTEN, KLEINE AFMETINGEN, LAAG GEWICHT EN HOGE PRESTATIES Kempact MIG COMBINEER HET VOORDEEL VAN LAGE KOSTEN, KLEINE AFMETINGEN, LAAG GEWICHT EN HOGE PRESTATIES 6.07.2019 Kempact MIG COMBINEER HET VOORDEEL VAN LAGE KOSTEN, KLEINE AFMETINGEN, LAAG GEWICHT EN HOGE

Nadere informatie

INFOFICHES RVS [DEEL 4-2]

INFOFICHES RVS [DEEL 4-2] ALGEMEEN Bij dit algemeen verspreid en zeer flexibel lasproces worden beklede elektroden gebruikt. Dit proces kan worden toegepast voor alle lasbare roestvaste staalsoorten en dit in een breed toepassingsgebied.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Doel van het boek 4. Stap 1: Veiligheid 6. Stap 2: Wat is MIG/MAG lassen? 10

INHOUDSOPGAVE. Doel van het boek 4. Stap 1: Veiligheid 6. Stap 2: Wat is MIG/MAG lassen? 10 INHOUDSOPGAVE Doel van het boek 4 Stap 1: Veiligheid 6 Stap 2: Wat is MIG/MAG lassen? 10 Stap 3: Principe van het MIG/MAG lassen 13 3.1 De vlamboog en het smeltbad 16 Stap 4: Het MIG/MAG lasapparaat 18

Nadere informatie

SpeedRoot: Meer productiviteit bij het lassen van grondlagen

SpeedRoot: Meer productiviteit bij het lassen van grondlagen SpeedRoot: Meer productiviteit bij het lassen van grondlagen Optimale spleetoverbrugging en smeltbadcontrole met MIG-MAG Lorch laat op de WeldingWeek via de SpeedRoot zijn nieuwe lasproces voor het MIG-MAG-grondnaadlassen

Nadere informatie

Lastechnische theorie trainingen

Lastechnische theorie trainingen Lastechnische theorie trainingen Algemene informatie Problemen kosten onnodig veel tijd en geld. Daarom bieden wij een pakket lastechnische trainingen aan. Deze trainingen dragen bij aan het verbeteren

Nadere informatie

KEMPPI K7 LASAPPARATUUR. FastMig X Regular PRODUCTIEF LASSEN VOOR WERKPLAATSEN DIE MET MEERDERE MATERIALEN WERKEN

KEMPPI K7 LASAPPARATUUR. FastMig X Regular PRODUCTIEF LASSEN VOOR WERKPLAATSEN DIE MET MEERDERE MATERIALEN WERKEN KEMPPI K7 LASAPPARATUUR FastMig X Regular PRODUCTIEF LASSEN VOOR WERKPLAATSEN DIE MET MEERDERE MATERIALEN WERKEN 22.04.2019 FastMig X Regular FASTMIG X MET DE REGULIERE SETUP IS DE OPLOSSING VOOR TOEPASSINGEN

Nadere informatie

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. Kempact Pulse 3000 KWALITEIT, SNELHEID EN PRODUCTIVITEIT

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. Kempact Pulse 3000 KWALITEIT, SNELHEID EN PRODUCTIVITEIT KEMPPI K5 LASAPPARATUUR Kempact Pulse 3000 KWALITEIT, SNELHEID EN PRODUCTIVITEIT 11.12.2018 Kempact Pulse 3000 KRACHTIGE MIG/MAG-LASSER MET GROTE CAPACITEIT Kempact Pulse 3000 is een perfecte combinatie

Nadere informatie

GALAXY-SERIE SIGMA GALAXY - BRENGT LASSEN NAAR EEN ANDERE DIMENSIE

GALAXY-SERIE SIGMA GALAXY - BRENGT LASSEN NAAR EEN ANDERE DIMENSIE SIGMA GALAXY - BRENGT LASSEN NAAR EEN ANDERE DIMENSIE EENVOUD EN GEAVANCEERDE TECHNIEK SIGMA GALAXY EEN NIEUWE MIG/MAG-GENERATIE Sigma Galaxy is het resultaat van een aantal grote stappen voorwaarts in

Nadere informatie

A5 MIG Orbital System 1500

A5 MIG Orbital System 1500 KEMPPI K5 LASAPPARATUUR A5 MIG Orbital System 1500 COMPLETE LASVERBINDING MET ÉÉN SET 21.10.2017 A5 MIG Orbital System 1500 HET MEEST EFFICIËNTE GEMECHANISEERDE SYSTEEM VOOR ORBITAAL MIG-LASSEN Het A5

Nadere informatie

Onder poeder lassen. Laskennis opgefrist (nr. 15) Proces beschrijving. Lasparameters

Onder poeder lassen. Laskennis opgefrist (nr. 15) Proces beschrijving. Lasparameters Laskennis opgefrist (nr. 15) Onder poeder lassen Het eerste patent op het onder poeder lasproces werd verleend in 1935 en omvatte het lassen met een elektrische vlamboog onder een deken van korrelige flux.

Nadere informatie

BIL-KATERN LASPROCESSEN VOORLICHTINGSFICHE ALUMINIUM DEEL IV

BIL-KATERN LASPROCESSEN VOORLICHTINGSFICHE ALUMINIUM DEEL IV LASPROCESSEN VOORLICHTINGSFICHE ALUMINIUM DEEL IV In deze vierde voorlichtingsfiche rond aluminium vindt u het vervolg op TIG-lassen (lasuitvoering, lasfouten, insluitsels en andere lasfouten) en het eerste

Nadere informatie

Vragen. Vragen. De basistechniek van het lassen

Vragen. Vragen. De basistechniek van het lassen De basistechniek van het lassen Om goed te kunnen booglassen, moet je de basistechniek van het lassen beheersen. Het starten van de elektrische boog Om te beginnen start je de elektrische boog. Dit wordt

Nadere informatie

Zicht op lasboogsystemen dankzij lichtboogprojector.

Zicht op lasboogsystemen dankzij lichtboogprojector. Zicht op lasboogsystemen dankzij lichtboogprojector. 2 Inzet lichtboogprojector verheldert het inzicht in uw lasboogsystemen. De lichtboogprojector maakt de gevolgen van diverse invloedsfactoren op het

Nadere informatie

A5 MIG Orbital System 1500

A5 MIG Orbital System 1500 KEMPPI K5 LASAPPARATUUR A5 MIG Orbital System 1500 COMPLETE LASVERBINDING MET ÉÉN SET 22.09.2019 A5 MIG Orbital System 1500 HET MEEST EFFICIËNTE GEMECHANISEERDE SYSTEEM VOOR ORBITAAL MIG-LASSEN Het A5

Nadere informatie

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. KempArc Pulse TCS PRODUCTIEF LASSEN IN HET KWADRAAT

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. KempArc Pulse TCS PRODUCTIEF LASSEN IN HET KWADRAAT KEMPPI K5 LASAPPARATUUR KempArc Pulse TCS PRODUCTIEF LASSEN IN HET KWADRAAT 8.04.2019 KempArc Pulse TCS TWEEDRAADS TANDEMLASSYSTEEM VOOR GEMECHANISEERD MIG/MAG-LASSEN Door enkeldraads lassen te vervangen

Nadere informatie

A5 MIG Rail System 2500 GEMECHANISEERD MIG-LASSEN UITERST EFFICIËNT EN EENVOUDIG GEMAAKT

A5 MIG Rail System 2500 GEMECHANISEERD MIG-LASSEN UITERST EFFICIËNT EN EENVOUDIG GEMAAKT A5 MIG Rail System 2500 GEMECHANISEERD MIG-LASSEN UITERST EFFICIËNT EN EENVOUDIG GEMAAKT 20.10.2019 A5 MIG Rail System 2500 GEMECHANISEERD MIG-LASSEN UITERST EFFICIËNT EN EENVOUDIG GEMAAKT Het A5 MIG Rail

Nadere informatie

KEMPPI K3 LASAPPARATUUR. MagTrac F 61 VERBETERDE LASPRODUCTIVITEIT EN ERGONOMIE

KEMPPI K3 LASAPPARATUUR. MagTrac F 61 VERBETERDE LASPRODUCTIVITEIT EN ERGONOMIE KEMPPI K3 LASAPPARATUUR MagTrac F 61 VERBETERDE LASPRODUCTIVITEIT EN ERGONOMIE 19.04.2019 MagTrac F 61 MAGNETISCHE WAGEN VOOR DE LICHTE MECHANISATIE VAN MIG/MAG-LASSEN Lichte mechanisatie is de meest efficiënte

Nadere informatie

Het CMT-Proces. Een revolutie in de oplastechniek. P. van Deuren Interlas

Het CMT-Proces. Een revolutie in de oplastechniek. P. van Deuren Interlas Het CMT-Proces. Een revolutie in de oplastechniek. P. van Deuren Interlas Inhoud presentatie algemeen. Proces specifieke eigenschappen van het CMT-proces. Het lassysteem, componenten en opbouw. Praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. FastMig M Synergic VOOR ROBUUST EN ZWAAR LASWERK

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. FastMig M Synergic VOOR ROBUUST EN ZWAAR LASWERK KEMPPI K5 LASAPPARATUUR FastMig M Synergic VOOR ROBUUST EN ZWAAR LASWERK 25.01.2019 FastMig M Synergic TOPPRESTATIES IN INDUSTRIEEL MIG/MAG- EN ELEKTRODELASSEN (MMA) De industriële multiproces lasoplossing

Nadere informatie

Maxx gassen. Optimale productiviteit, minder afkeur en een gezondere werkomgeving

Maxx gassen. Optimale productiviteit, minder afkeur en een gezondere werkomgeving Maxx gassen Optimale productiviteit, minder afkeur en een gezondere werkomgeving Speciaal ontworpen voor MAG-lassen van koolstofstaal, koolstofmangaanstaal en laaggelegeerde staalsoorten garanderen de

Nadere informatie

A5 MIG Orbital System 1500 HET MEEST EFFICIËNTE GEMECHANISEERDE SYSTEEM VOOR ORBITAAL MIG-LASSEN

A5 MIG Orbital System 1500 HET MEEST EFFICIËNTE GEMECHANISEERDE SYSTEEM VOOR ORBITAAL MIG-LASSEN A5 MIG Orbital System 1500 HET MEEST EFFICIËNTE GEMECHANISEERDE SYSTEEM VOOR ORBITAAL MIG-LASSEN 28.09.2019 A5 MIG Orbital System 1500 HET MEEST EFFICIËNTE GEMECHANISEERDE SYSTEEM VOOR ORBITAAL MIG-LASSEN

Nadere informatie

SIGMA SELECT SIGMA SELECT - SOLIDE, VEELZIJDIG, GEMAAKT MET DE TOEKOMST IN GEDACHTEN

SIGMA SELECT SIGMA SELECT - SOLIDE, VEELZIJDIG, GEMAAKT MET DE TOEKOMST IN GEDACHTEN SIGMA SELECT SIGMA SELECT SOLIDE, VEELZIJDIG, GEMAAKT MET DE TOEKOMST IN GEDACHTEN SIGMA SELECT EEN ECHT AANGEPASTE LASOPLOSSING Modulair driefasige MIG/MAG en MMAinverter machine. Van basis tot geavanceerde

Nadere informatie

MIG lassen van Aluminium en Aluminiumlegeringen. Ir. Roger Creten, EWE Gastdocent KUL Campus Denayer en Thomas More Lastek Belgium Herentals

MIG lassen van Aluminium en Aluminiumlegeringen. Ir. Roger Creten, EWE Gastdocent KUL Campus Denayer en Thomas More Lastek Belgium Herentals MIG lassen van Aluminium en Aluminiumlegeringen Ir. Roger Creten, EWE Gastdocent KUL Campus Denayer en Thomas More Lastek Belgium Herentals Lassen van Al en Al-legeringen Lassen van Aluminium lassen van

Nadere informatie

A3 MIG Rail System 2500

A3 MIG Rail System 2500 KEMPPI K3 LASAPPARATUUR A3 MIG Rail System 2500 EENVOUDIGE EFFICIËNTIE 22.01.2019 A3 MIG Rail System 2500 EEN COMPACTE MECHANISERINGSOPLOSSING MET ACCUVOEDING VOOR MIG-LASSEN Het A3 MIG Rail System 2500

Nadere informatie

NEDERLANDS INSTITUUT VOOR LASTECHNIEK

NEDERLANDS INSTITUUT VOOR LASTECHNIEK NEDERLANDS INSTITUUT VOOR LASTECHNIEK Voorbeeld examenvragen 2014: alle lasprocessen Blad 1 van 8 Meerkeuze vragen Autogeen vraag: 1. In welk temperatuurgebied vindt het hardsolderen plaats? Autogeen vraag:

Nadere informatie

MISON beschermgassen: met het oog op het werkgebied van uw lassers.

MISON beschermgassen: met het oog op het werkgebied van uw lassers. MISON beschermgassen: met het oog op het werkgebied van uw lassers. Ons assortiment MISON beschermgassen is een probaat middel om te zorgen dat lastige gaskeuzes gewoon niet meer hoeven. MISON is een serie

Nadere informatie

DE NIEUWE MIG/MAG GENERATIE SYNERGIC.PRO

DE NIEUWE MIG/MAG GENERATIE SYNERGIC.PRO DE NIEUWE MIG/MAG GENERATIE SYNERGIC.PRO 250-4 450-4 REHM De maatstaf voor modern lassen en snijden REHM online: www.rehm-online.de SYNERGIC.PRO 250-4 450-4 De nieuwe maatstaf voor het stappengeregeld

Nadere informatie

POWERTEC i 250C & i 320C KLAAR VOOR DE TOEKOMST

POWERTEC i 250C & i 320C KLAAR VOOR DE TOEKOMST www.lincolnelectric.eu POWERTEC i 250C & i 320C KLAAR VOOR DE TOEKOMST POWERTEC i 250C & i 320C POWERTEC i, een compacte inverter lasstroombron geschikt voor toepassingen met MIG/MAG en beklede elektroden.

Nadere informatie

Door nieuwe X 350 ControlPro wordt opgaand lassen met elektrode moeiteloos mogelijk

Door nieuwe X 350 ControlPro wordt opgaand lassen met elektrode moeiteloos mogelijk X 350 BasicPlus & ControlPro De Lorch X-Serie met de gepatenteerde MICOR-technologie is er nu ook als BasicPlus bedienvariant naast de ControlPro bedienvariant. Lassen beide probleemloos beklede elektroden

Nadere informatie

Workshop MIG/MAG-gevorderden RVS en Aluminium

Workshop MIG/MAG-gevorderden RVS en Aluminium Workshop MIG/MAG-gevorderden RVS en Aluminium Leo Vermeulen (IWE) 1 Workshop MIG/MAG-lassen Procesprincipe MIG/MAG lassen, procesaanduidingen Stroombronnen en boogtypen Beschermgassoorten Toevoegmaterialen

Nadere informatie

ARCAL GASWIJZER. Welk materiaal wenst u te lassen? Laaggelegeerde staalsoorten. Roestvaststaal. Aluminium legeringen

ARCAL GASWIJZER. Welk materiaal wenst u te lassen? Laaggelegeerde staalsoorten. Roestvaststaal. Aluminium legeringen ARCAL GASWIJZER Welk materiaal wenst u te lassen? Laaggelegeerde staalsoorten Roestvaststaal Aluminium legeringen Welk lasproces past u toe? MIG/MAG Laaggelegeerde staalsoorten TIG PLASMA Welk draadtype

Nadere informatie

Kemppi K5 Lasapparatuur

Kemppi K5 Lasapparatuur Kempact Pulse 3000 KWALITEIT, SNELHEID EN PRODUCTIVITEIT Kemppi K5 Lasapparatuur 1(7) Kempact Pulse 3000, Kwaliteit, snelheid en productiviteit KRACHTIGE MIG/MAG-LASSER MET GROTE CAPACITEIT Kempact Pulse

Nadere informatie

A5 MIG Rail System 2500

A5 MIG Rail System 2500 KEMPPI K5 LASAPPARATUUR A5 MIG Rail System 2500 LAS SNELLER 23.02.2019 A5 MIG Rail System 2500 GEMECHANISEERD MIG-LASSEN UITERST EFFICIËNT EN EENVOUDIG GEMAAKT Het A5 MIG Rail System 2500 is de meest kostenefficiënte

Nadere informatie

Kemppi K3 Lasapparatuur

Kemppi K3 Lasapparatuur Master S 400 EEN MEESTER OP LOCATIES Kemppi K3 Lasapparatuur 1(6) EEN KRACHTIGE, DRAAGBARE EN EENVOUDIGE ELEKTRODELASSER (MMA) VOOR INDUSTRIËLE TOEPASSINGEN De Master S 400 is ontworpen voor elektrodelassen

Nadere informatie

Een M-Pro MIG-MAG akt van MIG-MAG es te deal 55

Een M-Pro MIG-MAG akt van MIG-MAG es te deal 55 Een maakt van uw bes De M van meesterlijk. Pro zoals in professioneel. Een M-Pro brengt MIG-MAG-perfectie in uw werkplaats. Omdat zij heeft wat andere niet hebben. Hypermoderne bediening. Pure synergie.

Nadere informatie

vm 124 Vereniging FME-CWM Vereniging van ondernemers in de technologisch-industriële sector Boerhaavelaan 40

vm 124 Vereniging FME-CWM Vereniging van ondernemers in de technologisch-industriële sector Boerhaavelaan 40 MIG/MAG lassen en zijn varianten vm 124 Vereniging FME-CWM Vereniging van ondernemers in de technologisch-industriële sector Boerhaavelaan 40 Postbus 190, 2700 AD Zoetermeer Telefoon: (079) 353 11 00 Telefax:

Nadere informatie

OEFENVRAGEN MIG/MAG STAAL niv. 1

OEFENVRAGEN MIG/MAG STAAL niv. 1 OEFENVRAGEN MIG/MAG STAAL niv. 1 Vraag 1. Helium en argon zijn. 1. In zuivere toestand geschikte beschermgassen voor het 2. MIG-lassen van staal. 3. Actieve gassen; ze vormen de voornaamste bestanddelen

Nadere informatie

Nieuw! MEGA.PULS FOCUS focus.puls E X C L U S I V E L Y

Nieuw! MEGA.PULS FOCUS focus.puls E X C L U S I V E L Y Nieuw! MIG/MAG pulsboog lassen MEGA.PULS FOCUS 300 500 focus.puls E X C L U S I V E L Y B Y R E H M 2 De beste MEGA.PULS ooit De nieuwe MEGA.PULS FOCUS: Een beter MIG/MAG apparaat vindt u niet De nieuwe

Nadere informatie

Lassen met hoge snelheid LaserHybrid, TimeTwin Digital, vlakdraad, draden van grote diameter

Lassen met hoge snelheid LaserHybrid, TimeTwin Digital, vlakdraad, draden van grote diameter Lassen met hoge snelheid LaserHybrid, TimeTwin Digital, vlakdraad, draden van grote diameter De koninklijke discipline van het lassen. ALGEMEEN Het gaat om snelheid En om nog veel meer Lasprocessen met

Nadere informatie

MMT/PMT welding guns DE BESTE COMBINATIE VAN GEWICHT EN BALANS IN EEN LASPISTOOL

MMT/PMT welding guns DE BESTE COMBINATIE VAN GEWICHT EN BALANS IN EEN LASPISTOOL MMT/PMT welding guns DE BESTE COMBINATIE VAN GEWICHT EN BALANS IN EEN LASPISTOOL 1.10.2019 MMT/PMT welding guns DE BESTE COMBINATIE VAN GEWICHT EN BALANS IN EEN LASPISTOOL Kies uit een breed assortiment

Nadere informatie

INGEBOUWD VEILIGHEIDSSYSTEEM CE GOEDGEKEURD KLEIN EN INTELLIGENT ... CALL ME COWELDER 1 EEN SAMENWERKENDE LASROBOT

INGEBOUWD VEILIGHEIDSSYSTEEM CE GOEDGEKEURD KLEIN EN INTELLIGENT ... CALL ME COWELDER 1 EEN SAMENWERKENDE LASROBOT INGEBOUWD VEILIGHEIDSSYSTEEM CE GOEDGEKEURD KLEIN EN INTELLIGENT CALL ME COWELDER 1 EEN SAMENWERKENDE LASROBOT INHOUD Een nieuwe lashulp 3 Technische gegevens lasapparaten 4 Technische gegevens UR5 5 CoWelder

Nadere informatie

warrior OP ALLES VOORBEREID.

warrior OP ALLES VOORBEREID. warrior OP ALLES VOORBEREID. ESAB lanceert de Warrior Een revolutionaire lasmachine die uw laswerkzaamheden verbetert en vereenvoudigd. De Warrior is een krachtige, voor meerdere lasprocessen inzetbare

Nadere informatie

Lasprocessen - inleiding IWS

Lasprocessen - inleiding IWS ONDERZOEK ADVIES OPLEIDING INFOTHEEK - inleiding IWS Fleur Maas 7 januari 2019 1 7/01/2019 Geschiedenis 3000 BC Solderen (onder 450 C) / hardsolderen (boven 450 C) 1000 BC Smeedlassen YouTube: bil-ibs

Nadere informatie

KEMPPI K3 LASAPPARATUUR. ArcFeed 300 SPANNINGSDETECTERENDE DRAADAANVOERUNIT

KEMPPI K3 LASAPPARATUUR. ArcFeed 300 SPANNINGSDETECTERENDE DRAADAANVOERUNIT KEMPPI K3 LASAPPARATUUR ArcFeed 300 SPANNINGSDETECTERENDE DRAADAANVOERUNIT 1.05.2019 ArcFeed 300 MIG/MAG-PRODUCTIVITEIT VAN EEN CC/CV- LASSTROOMBRON ArcFeed 300 is een spanning detecterende draadaanvoerunit

Nadere informatie

INGEBOUWD VEILIGHEIDSSYSTEEM CE GOEDGEKEURD KLEIN EN INTELLIGENT ... CALL ME COWELDER 1 EEN SAMENWERKENDE LASROBOT

INGEBOUWD VEILIGHEIDSSYSTEEM CE GOEDGEKEURD KLEIN EN INTELLIGENT ... CALL ME COWELDER 1 EEN SAMENWERKENDE LASROBOT INGEBOUWD VEILIGHEIDSSYSTEEM CE GOEDGEKEURD...... KLEIN EN INTELLIGENT... CALL ME COWELDER 1 EEN SAMENWERKENDE LASROBOT INHOUD Een nieuwe lashulp 3 Technische gegevens lasapparaten 4 Technische gegevens

Nadere informatie

Kemppi K5 Lasapparatuur

Kemppi K5 Lasapparatuur KempArc Pulse TCS PRODUCTIEF LASSEN IN HET KWADRAAT Kemppi K5 Lasapparatuur 1(9) TWEEDRAADS TANDEMLASSYSTEEM VOOR GEMECHANISEERD MIG/MAG-LASSEN Door enkeldraads lassen te vervangen door dubbeldraads tandemlassen

Nadere informatie

Apparatuur voor het TIG lassen

Apparatuur voor het TIG lassen Laskennis opgefrist (nr. 44) Apparatuur voor het TIG lassen In aflevering 14 (december 1999) van Laskennis opgefrist is het TIG lasproces al beschreven. Bij dit proces wordt in plaats van een beschermende

Nadere informatie

Maximale productiviteit

Maximale productiviteit Wat u ook last, dankzij Air Products nieuwe reeks las- en snijgassen bent u zeker van het allerbeste resultaat. De speciale samenstelling van elk gas zorgt voor een hogere productiviteit. Gemakkelijk in

Nadere informatie

Voorsprong door Speed. Uw productie kan veel meer Lassen gaat nu duidelijk sneller

Voorsprong door Speed. Uw productie kan veel meer Lassen gaat nu duidelijk sneller Voorsprong door Speed Uw productie kan veel meer Lassen gaat nu duidelijk sneller Want Speed = Productiviteit Sinds er mensen zijn, streven wij naar verbetering. Al jarenlang streven onze ontwikkelaars

Nadere informatie

Zin én Onzin over Laskostenbeheersing

Zin én Onzin over Laskostenbeheersing Zin én Onzin over Laskostenbeheersing Inleiding Sinds er gelast wordt is er al veel geschreven en gezegd over laskosten en de beheersing daarvan. Ook bestaan er vele overzichten van de zogenaamde kosten

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inverter lasapparatuur. Inhoudsopgave 1

INHOUDSOPGAVE. Inverter lasapparatuur. Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE Inverter lasapparatuur TIG lasapparatuur AC/DC... 2 Cebora TIG Sound 1531/M AC/DC... 2 Cebora TIG Sound 2240/M AC/DC... 3 Cebora TIG Sound 2641/T AC/DC Synergic... 4 Cebora TIG Sound 3341/T

Nadere informatie

VarioSynergic 3400 / 4000 / 5000 VarioSynergic / / MIG/MAG-lassen. Industrieweg Roeselare

VarioSynergic 3400 / 4000 / 5000 VarioSynergic / / MIG/MAG-lassen. Industrieweg Roeselare VarioSynergic 3400 / 4000 / 5000 VarioSynergic 3400-2 / 4000-2 / 5000-2 MIG/MAG-lassen L A S T B E T E R Sterk en bedienersvriendelijk ALGEMEEN INZET Alles erop en eraan De VarioSynergic is een nieuwe

Nadere informatie

Wartsila en Air Products

Wartsila en Air Products Wartsila en Air Products Ons gezamenlijke werk Door onze samenwerking met Air Products beschikken we over de nodige expertise om onze doelstelling te bereiken: zo veel mogelijk lasmateriaal smelten in

Nadere informatie

Toelichting bij : ISO14341 voor massieve draad ISO voor vuldraden. Leen Dezillie, IWE- VCL i.s.m. Benny Droesbeke, IWE BIL

Toelichting bij : ISO14341 voor massieve draad ISO voor vuldraden. Leen Dezillie, IWE- VCL i.s.m. Benny Droesbeke, IWE BIL Toelichting bij : ISO14341 voor massieve draad ISO 17632 voor vuldraden Leen Dezillie, IWE- VCL i.s.m. Benny Droesbeke, IWE BIL Overzicht normen ivm toevoegmaterialen ISO 14341 Selecteren toevoegdraad

Nadere informatie

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. Kempact 323A KRACHT, ONTWERP EN UITSTEKENDE PRESTATIES

KEMPPI K5 LASAPPARATUUR. Kempact 323A KRACHT, ONTWERP EN UITSTEKENDE PRESTATIES KEMPPI K5 LASAPPARATUUR Kempact 323A KRACHT, ONTWERP EN UITSTEKENDE PRESTATIES 14.12.2018 Kempact 323A MODERNE MIG/MAG-LASSER VAN KEMPPI VOOR ENERGIE-EFFICIËNT EN KOSTENEFFECTIEF LASSEN Kempact RA 323A

Nadere informatie

Symbolen weergave op tekeningen Las- en soldeerverbindingen

Symbolen weergave op tekeningen Las- en soldeerverbindingen Symbolen weergave op tekeningen Las- en soldeerverbindingen NEN-EN-ISO 2553:2014 Leo Vermeulen (IWE) 17 maart 2015 1 Onafhankelijke stichting Opgericht in 1934 (81 jaar!) Behartiging van collectieve belangen

Nadere informatie

Dag 2 MTB-technics. Dinsdag

Dag 2 MTB-technics. Dinsdag Dag 2 MTB-technics Dinsdag Vandaag heb ik gewerkt aan een omheining voor een klant. Gisteren heb ik de 21 palen gezaagd op juiste maat die dan in de grond komen. vandaag heb ik alle kanten van de palen

Nadere informatie

Universal WPS for tube welding UITGEBREIDE OPLOSSING

Universal WPS for tube welding UITGEBREIDE OPLOSSING Universal WPS for tube welding UITGEBREIDE OPLOSSING 27.10.2017 Universal WPS for tube welding SPECIFIEK ONTWIKKELD VOOR MIG/MAG- STUIKLASSEN VAN STRUCTUURBUIZEN EN -PIJPEN Dit nieuwe pakket bevat 28 lasprocedurespecificaties

Nadere informatie

PIONEER 403/503 MSR WELD THE WORLD

PIONEER 403/503 MSR WELD THE WORLD PIONEER 403/503 MSR WELD THE WORLD www.welda.be info@welda.be +32 (0)9 355 74 26 Antwerpsesteenweg 949, 9041 Gent - Oostakker NL MIG MAG Synergisch is een professionele synergische 3-fasige inverter stroombron

Nadere informatie

en wolframelektroden optimale laseigenschappen. Des électrodes tungstène pour des propriétés de soudage optimales.

en wolframelektroden optimale laseigenschappen. Des électrodes tungstène pour des propriétés de soudage optimales. Wolframelektroden voor optimale laseigenschappen. Des électrodes tungstène pour des propriétés de soudage optimales. Voor het TIG-lassen zijn er verschillende Wolframelektroden beschikbaar, dit zowel voor

Nadere informatie

Minarc KLEINE REUS IN DE MMA-LASWERELD

Minarc KLEINE REUS IN DE MMA-LASWERELD Minarc KLEINE REUS IN DE MMA-LASWERELD 18.07.2019 Minarc KLEINE REUS IN DE MMA-LASWERELD Minarc 150 en 220 Classic MMA-lasapparaten zijn lichtgewicht, robuust, duurzaam en slagvast. Daardoor zijn ze ideaal

Nadere informatie

FastMig X. Get ready for the best welds of your life

FastMig X. Get ready for the best welds of your life FastMig X Get ready for the best welds of your life Kemppi s FastMig X is uw vertrouwde, professionele vriend, of u nu op zoek bent naar een zeer gespecialiseerde en hoog technologische machine voor veeleisende

Nadere informatie

Kwaliteits- en productiviteitsverhoging door aanwending van innovatieve booglasvarianten. Lasproeven op dunne plaat

Kwaliteits- en productiviteitsverhoging door aanwending van innovatieve booglasvarianten. Lasproeven op dunne plaat Voortgangsverslag Collectief Onderzoeksproject Innolas (IWT 060859) Kwaliteits- en productiviteitsverhoging door aanwending van innovatieve booglasvarianten Lasproeven op dunne plaat Belgisch Instituut

Nadere informatie

X8 MIG Welder DE MEEST GEAVANCEERDE MULTIPROCES LASAPPARATUUR OP DE MARKT

X8 MIG Welder DE MEEST GEAVANCEERDE MULTIPROCES LASAPPARATUUR OP DE MARKT X8 MIG Welder DE MEEST GEAVANCEERDE MULTIPROCES LASAPPARATUUR OP DE MARKT 7.09.2019 X8 MIG Welder DE MEEST GEAVANCEERDE MULTIPROCES LASAPPARATUUR OP DE MARKT De X8 MIG Welder is een compleet systeem voor

Nadere informatie

Apparatuur voor het Onderpoeder lassen

Apparatuur voor het Onderpoeder lassen Laskennis opgefrist (nr. 16) Apparatuur voor het Onderpoeder lassen Het onderpoederlassen kan vergeleken worden met het MIG-lassen: er wordt een boog onderhouden tussen een continue aangevoerde draadelektrode

Nadere informatie

Vervorming en krimp bij het lassen 29/01/2013 L.V.PTI/PCVO 1

Vervorming en krimp bij het lassen 29/01/2013 L.V.PTI/PCVO 1 Vervorming en krimp bij het lassen 29/01/2013 L.V.PTI/PCVO 1 Vervorming en krimp bij het lassen 1- Vervorming. 2- Soorten krimp. 3- Krimpregels. 4- Krimpproeven. 5- Schaarwerking door krimp. 6- Lasvolgorde.

Nadere informatie

Universal WPS for MIG/ MAG welding UITGEBREID PAKKET

Universal WPS for MIG/ MAG welding UITGEBREID PAKKET Universal WPS for MIG/ MAG welding UITGEBREID PAKKET 1.11.2017 Universal WPS for MIG/MAG welding MET 84 LASPROCEDURESPECIFICATIES VOOR MIG/ MAG DIE GESCHIKT ZIJN VOOR ALLE MIG/MAG- LASAPPARATEN De ultieme

Nadere informatie

DE NIEUWE MIG/MAG GENERATIE 170-2 450-4

DE NIEUWE MIG/MAG GENERATIE 170-2 450-4 DE NIEUWE MIG/MAG GENERATIE 170-2 450-4 REHM De maatstaf voor modern lassen en snijden REHM Online: www.rehm-online.de 2 Innovation in Action 170-2 450-4 > De bouwwereld is onder de indruk! Meer als 10.000

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inverter lasapparatuur. Inhoudsopgave 1

INHOUDSOPGAVE. Inverter lasapparatuur. Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE Inverter lasapparatuur TIG lasapparatuur AC/DC... 2 Cebora TIG Sound 1531/M AC/DC... 2 Cebora TIG Sound 2240/M AC/DC... 3 Cebora TIG EVO 260/T AC/DC Synergic... 4 Cebora TIG EVO 330/T AC/DC

Nadere informatie

In samenwerking met: 1 Johan van Lenten / Kemppi Benelux B.V.

In samenwerking met: 1 Johan van Lenten / Kemppi Benelux B.V. In samenwerking met: 1 Johan van Lenten / Kemppi Benelux B.V. TWQM Total Welding Quality Management (TWQM) maakt het mogelijk een toegevoegde waarde te geven aan aan onze producten en diensten. Kemppi

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 MIG/MAG Lassen. Ben Buijsrogge ; CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Hoofdstuk 1 MIG/MAG Lassen. Ben Buijsrogge ; CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteurs Ben Buijsrogge ; Laatst gewijzigd Licentie Webadres 20 May 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/60442 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

Minarc Evo KRACHTIGER EN BETAALBAARDER DAN OOIT

Minarc Evo KRACHTIGER EN BETAALBAARDER DAN OOIT Minarc Evo KRACHTIGER EN BETAALBAARDER DAN OOIT 5.08.2019 Minarc Evo KRACHTIGER EN BETAALBAARDER DAN OOIT Geweldige prestaties, zonder overdrijven. Ieder onderdeel van de Minarc Evo 180 is ontworpen ten

Nadere informatie

LASERLASSEN IN DE PRAKTIJK

LASERLASSEN IN DE PRAKTIJK LASERLASSEN IN DE PRAKTIJK LASERLASSEN Bij het laserlassen wordt sterk geconcentreerd licht gebruikt om twee producten aan elkaar te verbinden. De bewerking wordt sinds vele jaren toegepast in de industrie.

Nadere informatie

Symbolen weergave op tekeningen Las- en soldeerverbindingen NEN-EN-ISO 2553:2014. Leo Vermeulen (IWE) 21 maart Inhoud

Symbolen weergave op tekeningen Las- en soldeerverbindingen NEN-EN-ISO 2553:2014. Leo Vermeulen (IWE) 21 maart Inhoud Symbolen weergave op tekeningen Las- en soldeerverbindingen NEN-EN-ISO 2553:2014 Leo Vermeulen (IWE) 21 maart 2017 1 Inhoud Lassymbolen Afmetingen van de lassen Afmetingen van de naadvoorbereidingen Alternatieve

Nadere informatie

Meer automatisering en superontwerp zowel voor handmatig als voor automatisch/robotlassen

Meer automatisering en superontwerp zowel voor handmatig als voor automatisch/robotlassen PI 200 250 350 500 Migatronic Pi Migatronic Pi TIG-lasapparaten (draagbaar tot heavy duty) Meer automatisering en superontwerp zowel voor handmatig als voor automatisch/robotlassen Migatronic s Pi machines

Nadere informatie

MasterTig ACDC KRACHTIG, BETROUWBAAR EN VERRASSEND VOORDELIG

MasterTig ACDC KRACHTIG, BETROUWBAAR EN VERRASSEND VOORDELIG MasterTig ACDC KRACHTIG, BETROUWBAAR EN VERRASSEND VOORDELIG 28.09.2019 MasterTig ACDC KRACHTIG, BETROUWBAAR EN VERRASSEND VOORDELIG De MasterTig ACDC 3500W heeft genoeg aan een 3-fase voeding van 20 A,

Nadere informatie