Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 2"

Transcriptie

1 Woensdag, 6 januari 2010 Ria en Piet als een verliefd paartje in een schilderij van ijs. Drie koningen Om 8.30 uur vertrokken Piet en ik met goede moed naar het dorpswinkeltje om broodjes te halen. Wat keken we op onze neus toen bleek dat het vandaag een feiertag is, te weten Drie Koningen. Daarom hadden Ewald Willam en alle andere middenstanders hun winkels gesloten. Gelukkig konden we in ons appartement nog voldoende vinden om de eerste uren te overleven. Vanmorgen hadden voor het eerst deze vakantie de wolken de overhand, wat toch even wennen was. Ook de gevoelstemperatuur was een stuk milder. Breitachklamm Om uur vertrokken we met de Walserbus naar de Walzerschanz aan de Duits-Oostenrijkse grens. Daar wandelden we via een steil naar beneden lopend pad naar de Breitachklamm. Deze klamm is een door de Breitachbach diep uitgeslepen spelonk waardoor de woest stromende Breitachbach zich een weg baand. Via trappen en een aan de bergwand vastgemaakt pad van hout en staal liepen we onder overhangende rotsen door. De wanden waren door de heersende koude temperatuur op veel plaatsen afgezet met grote ijspegels en ijsmuren die soms meer dan 50 meter hoog waren. Heel spectaculair om er doorheen te lopen. We voelden ons daar als nietige figuren in een kolossale natuur van water, rotsen en ijs. Kortom een geweldige bezienswaardigheid! De wandeling van ongeveer een uur was behalve spectaculair ook vermoeiend geweest. Gelukkig was er op het eind het Gasthaus Breitachklamm. Daar lieten we ons de Frissche Forellen nach Müller Art goed smaken. De terugweg door de klamm ging wat sneller binnen 40 minuten hadden we de kloof weer achter ons. Toen pas begon het echte werken, namelijk de pittige klim naar de Walcherschanz. Tijdens een van de rustpauzes maakten we een praatje met een aardig Duits echtpaar die in het Munsterland wonen, Diny bij een reusachtige bevroren tegen de Duitse waterval in de Breitachklamm. grens bij Winterswijk. Koffie met gebak De walserbus bracht ons naar het centrum van Mittelberg waar we in koffiehuis Drechsel ons verwende met koffie en gebak, behalve Piet die meende dan hij honger had en daarom de voorkeur gaf aan brood met een kaasassortiment. Het was al donker toen we in huize Annemargrethe arriveerden. Na de inspanningen in de Bretachklamm smaakten in dit gasthaus de forellen heerlijk.

2 Vermoeid De avond werd in alle rust in ons appartement afgesloten. De afgelopen dagen hebben we het Kleinwalsertal in de gehele lengte doorkruist van de Walserschanz aan de Duitse grens tot aan de Bargundhütte voorbij Baad. Vele klim- en daalkilometers hebben we achter ons gelaten. Onze voeten en spieren hebben veel te voorduren gehad. Dat had zijn sporen duidelijk achtergelaten. s Avonds zat er dan ook niet veel puf meer in. Rustig TV kijken, het verslag schrijven en wat nababbelen zijn dan ook de voornaamste ingrediënten van de avonden tot nu toe. Donderdag, 7 januari 2010 Diny en ik op Hahnenkȍpfle op een hoogte van 2143 meter. We zaten hier bijna in de hemel. Blauwe hemel In de vroege morgen waren de toppen van de bergen helder verlicht door een pittige winterzon. De hemel was blauw gekleurd. Op weg naar de winkel van Ewald Willam zagen we dat er wat poedersneeuw was gevallen waardoor het wel leek of alles bestrooid was met een laagje poedersuiker. Hochifen & Hahnenkȍpfle Hoewel we het in eerste instantie niet van plan waren hebben we toch de stoute schoenen aangetrokken. Vanuit Ifen gingen we met een 2- tal liften van de Hahnenkȍpflebahn naar de Hahnenkȍpfle. Eerst zijn we met de walserbus linie 1 en linie 5 naar de Auenhütte gegaan waar we voorafgaand aan het grote avontuur moet ingedronken hebben met een kopje koffie. Ria en Piet op weg naar de Hahnenkȍpfle We hadden het geluk dat het een wolkenloze hemel was toen we met de Hahnenkȍpflebahn van 1565 meter naar een hoogte 2030 meter gingen. Het traject ging over de hellingen van Gottesacker. In de hemel Op de Hahnenkȍpfle gebruikten we op 2030 meter hoogte eerst onze meegebrachte lunch. Toen waren we klaar voor de steil omhooglopende wandeling naar de top van de Hahnenkȍpfle op een hoogte van 2143 meter. Bovenaan stond een metershoog kruis zoals dat op hoge bergen veel voorkomt. De pittige klim naar boven viel niet mee en voor het laatste stukje naar het kruis, over een smalle gladde richel, moest je geen hoogtevrees hebben. Boven aangekomen hadden we een beetje het gevoel in de hemel te staan. We konden over bijna alle besneeuwde bergen van de omgeving kijken, een geweldige ervaring. Alleen de grillige rotswand van de Hochifen op 2230 meter is nog 87 meter hoger. Samen met Piet bij het liftstation Hahnenkȍpfle. Let op het zicht op de hoge besneeuwde alpentoppen.

3 Avond s Avonds hebben we onszelf een zelfgemaakt diner voorgeschoteld. Het smaakte goed na een dag in de hoge bergen vertoefd te hebben. Evenals de meeste voorgaande dagen was het middernachtelijk uur al voorbij voor we het bed opzochten. Vrijdag, 8 januari 2010 Mist en wolken Voor het eerst deze vakantie hadden bij het opstaan wolken en mist de overhand. De bergtoppen waren geheel gehuld in een deken van mist. De wandelpaden in het Kleinwalsertal zijn heel goed aangegeven met dit soort borden. Gisterenavond meldde de Duitse TV dat er vandaag en zaterdag veel sneeuw verwacht wordt en misschien wel een, daarmee gepaard gaande, chaos op de autobanen. Hopelijk komt die verwachting niet uit want dat voorspeld niet veel goeds voor onze lange terugreis. Walserhaus Om elf uur vertrokken we met de walserbus naar Unterwetsegg. Gelukkig was het weer goed opgeklaard. Tussen de mistflarden door was de lucht overwegend blauw gekleurd. In Unterwetsegg liepen we de Schmiedebachweg op die naar de Alte Schwendebrucke ging. Vanaf daar wandelden we naar het veel dieper gelegen dal van de Breitach. Daar aangekomen bleek dat de wandelweg door het Breitachdal alleen in de zomer opengesteld was. Dit klopte niet met de kaart waarop de weg duidelijk rosé gemarkeerd was wat betekende geprepareerd voor Dergelijke schuren zijn typisch voor de streek, deze staat in het winterwandelingen. Na een heroriëntatie besloten gehucht Straussberg. Let op de vele hooiruiterstokken. we de wandelweg naar de gehuchten Schwende en Straussberg te nemen en vandaar uit de wandelweg naar het aan de Breitach gelegen waldhaus. Zwijnenrug en gemsvlees In het gezellig ingerichte waldhaus bestelden we ieder een hoofdgerecht. Diny koos voor gems en de rest hield het toch bij het bekende, namelijk steak van een zwijnenruggetje. Het smaakte heerlijk hoewel de portie voor Piet wel wat groter had mogen zijn. Na het eten kregen we nog een pittige klim naar de veel hoger gelegen bushalte te overbruggen. De zweetdruppels die we daar bij lieten waren de laatste van deze vakantie omdat het de laatste wandeling was. Ook was het de laatste rit met de walserbus die ons naar Mittelberg bracht waar we nog wat boodschappen deden. Het waldhaus was het eindstation van de laatste wandeling deze vakantie.

4 Slechtweerverwachting op zaterdag Van Bas kregen we een smsje dat er vanaf vrijdagmiddag weersalarm rood was afgegeven voor grote delen van Duitsland. Dat was even schrikken geblazen! We besloten daarom op zaterdag vroeg op te staan zodat we om uiterlijk 7.30 uur konden vertrekken. Ook in de buurt van het Waldhaus was de omgeving prachtig. maar een flink glas wijn op. Inpakken s Avonds stond het inpakken en inladen van de bagage op het programma. Verder werd met gemengde gevoelens de slechtweerverwachtingen op Duitse TV en op internet gevolgd. Om goed te kunnen slapen en er niet teveel aan te denken dronken we er toen Zaterdag, 9 januari 2010 Vertrek In mijn rol als moeder overste heb ik mijn reisgenoten al om 5.45 uur gewekt. Toen ze opstonden was de koffie en thee klaar zodat direct aan het ontbijt begonnen kon worden zodat we op tijd konden vertrekken. Om 7.15 uur zat alles in de auto en waren we klaar voor de terugreis. Eerst namen we nog even afscheid van Jürgen Ziegler, de huismeester van ons appartement, die we bedankten voor de goede zorgen. Toen nog even met z n allen naar de bakker om broodjes voor onderweg te kopen. Op zaterdag stond het ontbijt al om 6.00 uur klaar. Gelukkig sneeuwde het in het Kleinwalserdal niet meer toen om 7.30 uur richting Duitsland reden. Wel lag er nog een laag sneeuw op de weg met zijn hellingen en scherpe bochten. Op de autobanen viel het gelukkig erg mee. Het was niet al te druk en rekening houdend met de natte smurrie op delen van het traject, schoten we goed op. Na 1 tankstop en 2 eetpauzes hadden we de 757 kilometer tussen Mittelberg en Reusel om uur zonder problemen afgelegd en waren we weer veilig en voldaan thuis. Slot Onze sneeuwvakantie is vlug voorbij gegaan. Het weer was kortom prachtig evenals de omgeving en het appartement waarin we verbleven. Hoewel het inspannende dagen waren hebben we erg genoten van de prachtige Schatbewaarder Piet maakt bij thuiskonst de kas op. Waarempel sneeuwbelevenissen in de indrukwekkende we hebben nog wat overgehouden, hoe is het mogelijk! natuur van het Kleinwalsertal. Samen met Ria en Piet hebben Diny en ik veel leuke momenten beleefd waar we goede herinneringen aan bewaren zoals in de verslagen en op de foto s te zien is. Thijs van der Zanden, Ria fotograaf en Piet en in verslaglegger. het dal van de Breitach

5 Om aan te geven hoe we de vakantiedagen hebben beleefd laten we de beelden samen met de bijbehorende teksten op de volgende pagina s voor zichzelf spreken. De walserbus die ons naar de Walserschanz en weer terug naar Mittelberg bracht. Een indrukwekkende natuur. Het begin van de wandeling door de Breitachklamm. Het was uitkijken om niet het hoofd te stoten. Piet en Ria ontdooiden helemaal in de ijskoude Breitachklamm.

6 Hoog boven ons was de Breitachklamm bijna gesloten door rotsblokken. Het pad liep hier achter een muur van ijspegels door. De tocht ging hoog boven de Breitach onder rotsen door en langs bevroren watervallen. De Breitachklamm was hier en daar veranderd in een ijspaleis, brrrrrr. Een van de bevroren watervallen. Bevroren waterval van meer dan 50 meter hoog in de Breitachklamm.

7 Op de achtergrond het kruis op de Hahnenkȍpfle alp waar we naar toe gingen.. Ria en Diny willen met de sneeuwscooter mee, maar helaas. De grillige rots van de Hochenifen op 2230 meter hoogte Diny en Ria op de top van de Hahnenkȍpfle kijken over de andere alpentoppen heen. Piet gaat de dames vooraf in een maanlandschap van sneeuw over de gladde smalle richel naar het kruis op de top van de Hahnenkȍpfle. Diny staat onderweg als een veldheer te kijken hoe Ria en Piet naar boven ploeteren.

8 Het gaat hier naar schatting 45º omhoog, werken geblazen dus! Hieronder is het eindstation van de lift te zien. Van dat station tot hier ging het te voet. De Breitachbach bij het waldhaus Het waldhaus is een gezellig ingerichte eetgelegenheid De laatste wandeling van deze vakantie zit erop. Daarom tot slot van gekkigheid nog maar even door de sneeuw rollen. De zithoek van de kamer van ons appartement in Mittelberg. Het was allemaal prima verzorgd. Klik hier om naar deel 1 gaan

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 2

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 2 Woensdag, 9 februari 2011 Windstil Wat mij opvalt is dat het al dagen windstil is in het Kleinwalsertal. Een rare gewaarwording de statige sparren heel de dag volkomen roerloos te zien staan. Dat verklaart

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008 Dinsdag, 23 december 2008 Diny en ik met Janneke in de slee tijdens de wandeling naar de Bärgunthütte Roeken in de ochtendzon Vanmorgen baadden de toppen van de bergen in een vriendelijke ochtendzon. Weliswaar

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 20 tot 26 december 2008 Zaterdag, 20 december 2008 Inleiding Vandaag zijn we aan een nieuw avontuur begonnen. We gaan voor het eerst de sneeuw opzoeken in de bergen van Oostenrijk. Zes dagen hebben we geboekt in het appartement,

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 3 tot 9 januari 2010, deel 1 Onderweg naar het Kleinwlasertal werd er een paar keer gepauzeerd. Later knapte het weer op zodat we in de sneeuw, verwarmd door een zonnetje, een broodje konden eten. Zondag, 3 januari 2010 Inleiding

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel I Donderdag, 21 mei We vertrokken om 7.00 uur vanaf ons huis met mooi zonnig weer. Bij ons vertrek om 7.00 uur in de vroege morgen naar onze jaarlijkse vakantiebestemming in mei, het Luxemburgse Consdorf,

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1

Vakantie in Mittelberg Kleinwalsertal-Oostenrijk van 6 tot 12 februari 2011, deel 1 Zondag, 6 februari 2011 Inleiding Vandaag zijn we begonnen aan een weekje sneeuwvakantie in Oostenrijk. Evenals vorig jaar gaat de reis naar het pittoreske dorp Mittelberg gelegen in het Kleinwalsertal.

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017 Landelijk Brabant Langenboom 14-21 juli 2017 Met wie beleefden we deze week Marjolein Rowold Henk Peters Marina Naaijens Antje van Reken Chiel Vrins Nellie Roemer Dag 1 14 juli aankomst De Lummel Caroline,

Nadere informatie

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 ZONDAG 27 NOVEMBER Na aankomst op vliegveld Valencia op weg naar Vakantiehuis Jalon. Helaas liet de zon het afweten en leek het net Hollands

Nadere informatie

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook Fixed price. Bij de volgende klant, een alleenstaande oudere vrouw ergens in de regio, is het de bedoeling om de Amberboom in de voortuin en nog een aantal heesters in de borders te snoeien. Verder nog

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Combiweek tot

Combiweek tot Combiweek 2018 03-03-2018 tot 10-03-2018 USAC leden de kans te geven om op veilige en betaalbare wijze bezig te gaan met de bergsporten tourskiën en ijsklimmen. Dat is waar de combiweek om draait. Beide

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017 Gemoedelijk Twente Seniorenvakantie De Lutte 2-9 juni 2017 Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold Dag 1 De Lutte Nadat iedereen is aangekomen in Arnhem gaan we op weg naar De Lutte in Twente. Het is een mooie

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel III De voortent Voor Stella Dirkx werd door de gehele Reuselse kolonie het van Huub en lang zal ze leven gezongen! Stella was vandaag versierd met ballonnen en slingers. Stella mag weer een jaar bij haar leeftijd

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Minivakantie Maastricht 140905-07

Minivakantie Maastricht 140905-07 Minivakantie Maastricht 140905-07 met: Anja, Shirley en Hans Met vrienden in Maastricht het hoofd geheel verlicht. Twee weken terug spontaan besloten om een weekend met elkaar allerlei zaken te vieren.

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

!"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,

!#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;, !"#$%&'()*+,-./0,12,3+45$6')',78$9:2;,, ((24(5,-?,(@#19,, A:#B#:C,2((#,3:#91D2,:2,((2C$E6B,D:"54*:#F:#5,!, "#!$%%&'%(!)*!%#+,-!)./0!12%$! '3!(+43#!567%13+5!3&!78&! 93(3-3,'3+5!+4&'!.:;..!88+!9,

Nadere informatie

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen.

Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten beklimmen. Malindi, mei 2017 Jambo nieuwsbrieflezers ( Hallo in Swahili) Habari? ( Hoe gaat het? ) Mzuri sana ( Het gaat goed ) Vandaag ga ik een aantal studenten aan het woord laten die onlangs Mount Kenya mochten

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003

Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Vakantie Vrouwenpolder Zeeland 2003 Woensdag 28 mei Vandaag gaan we op vakantie naar Zeeland. Pap, Ruud en ik gaan om 11.00 uur op weg naar België om Wouter van school te halen. Om 15.00 uur komen we aan

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS DE REIS IS BEGONNEN Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen, bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het gisteren weer zover, de 13e busreis

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Kikker in de kou. geschreven door Max Velthuijs

Kikker in de kou. geschreven door Max Velthuijs Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs Op een ochtend, toen Kikker wakker werd, merkte hij meteen dat er iets veranderd was in de wereld. Hij sprong uit bed en liep naar het raam. Tot zijn verwondering

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

IJS! Fontana di Trevi Villa d Este De Vesuvius

IJS! Fontana di Trevi Villa d Este De Vesuvius Romereis G4 2014 Van zondag 16 tot en met vrijdag 21 maart is de vierde klas van Baken Trinitas Gymnasium op Romereis geweest. We hebben veel gezien, gedaan, geleerd, gefotografeerd, gelopen, geklaagd

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley Lianne Marieke Jacco Bep Peter Ien Marina Rein Shirley Vrijdag 09-08-2019 Rond 13:00 zijn we vanuit Arnhem vetrokken richting Veenendaal, samen met Lianne, Bep, Marieke en Peter. Met helaas wat minder

Nadere informatie

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013

Boedapest. Passau. Wenen. Vertrek naar Roemenië. Woensdag 7 februari 2013 Vertrek naar Roemenië Woensdag 7 februari 2013 Vanmiddag richting mijn zoon en schoondochter gereden, want zij wil mij wegbrengen naar Voorthuizen. Vanmiddag bracht Alice mij nog veel dozen met medicijnen

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 29 maart 2013 In Nijmegen hebben we heerlijk geslapen. Marga wil nog even alles uit de kast halen voor het ontbijt maar we hebben voldoende aan een

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

30 mei t/m 1 juni 2012

30 mei t/m 1 juni 2012 Kamp groep 6C VSO de Brug 30 mei t/m 1 juni 2012 Woensdag 30 mei 2012 En eindelijk was het vanmorgen zover, we gaan op kamp!! Om 9 uur stonden er al veel mensen klaar om ons uit te zwaaien: ouders, collega

Nadere informatie

4Daagse Journaal 2017

4Daagse Journaal 2017 4Daagse Journaal 2017 Maandag 19 Juni dag 1 van de 4daagse. Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en zwaar voor deze 4 dagen getraind (dus niet he!). De eerste loopdag begon

Nadere informatie

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Door Melanie Plag (Zorg dat je een stapeltje krantenpagina s klaar hebt liggen. Vertel het verhaal en volg de instructies tussen de vierkante haken. Uitgebreide

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Deel IV Van vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei 2009

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Deel IV Van vrijdag 21 mei t/m zondag 23 mei 2009 Vrijdag, 21 mei De camping lag vanmorgen onder een azuurblauwe hemel. Ook het dagelijks orkest van vogels speelde op volle sterkte. Dat beloofde wat voor de komende dagen. Brechje had al een paar dagen

Nadere informatie

Vogezen 18 21 juni 2015

Vogezen 18 21 juni 2015 Vogezen 18 21 juni 2015 Deze dagen werden gekenmerkt door niet al te best weer; af en toe een bui en ongeveer 18 graden, maar de temperatuur steeg aanzienlijk door het prettige gezelschap, discussies,

Nadere informatie

Oost - West. Op lemen voeten. oud-hoogleraar Dick de Boer 'Emo ging in de winter naar Rome, dan moet je hartstikke knotsgek zijn'

Oost - West. Op lemen voeten. oud-hoogleraar Dick de Boer 'Emo ging in de winter naar Rome, dan moet je hartstikke knotsgek zijn' Op lemen voeten tijdschrift voor wandelaars 2011-4 6,25 Cuba Polen Kroatië Albanië Slovenië Hongarije Gobi-woestijn Geloven in België is werelds Kuifje, het geheim van de Eenhoorn Oost - West oud-hoogleraar

Nadere informatie

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina Pagina 1 van 5: Sneeuwwandelen in de Centraal- Oostelijke Alpen Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina In 8 dagen door de centraal- oostelijke Alpen in het RäGkon Sneeuwwandelingen vanuit herberg Ascharina,

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde

61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 61. Van gastvrij Woldendorp naar paradijselijk Vlagtwedde 21 maart 2013 Mijn gasthuis in Woldendorp was pure verwennerij. Wat ben ik in de watten gelegd. Een mooie slaapkamer, lekker eten en een reuze

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie