Antwoorden B6-deel 5 Hoofdstuk 3: Bakfiets

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoorden B6-deel 5 Hoofdstuk 3: Bakfiets"

Transcriptie

1 1 Antwoorden B6-deel 5 Hoofdstuk 3: Bakfiets 1 Hoe moet je een houten duimstok onderhouden? De scharnieren af en toe smeren met een druppeltje olie. 2 Op welke manier controleer je of een schrijfhaak precies 90º is? Pak een plank met een rechte kant en teken langs de schrijfhaak een lijn op de plank. Draai de schrijfhaak om en teken op dezelfde plek een tweede lijn. Loopt de tweede lijn precies over de eerste lijn dan is de schrijfhaak 90º. 3 Op het eerstvolgend figuur zie je een schrijfhaak. Schrijf de namen van de drie delen op. a. Balk b. Verstek c. Blad 4 Op het eerst volgend figuur zie je een verstekhaak. Schrijf de namen van de twee delen op. a. Balk b. Blad 5 Omcirkel het goede antwoord. Op een zweihaak kun je precies zien hoeveel graden een hoek is. goed fout Met een schrijfhaak kun je altijd een hoek van 45º afschrijven. goed fout Een verstekhaak heeft ook een hoek van 135º. goed fout Een verstek is 50º. goed fout 6 Welke twee onderdelen van de stalen blokschaaf houdt de timmerkracht vast bij het schaven? a. Handvat b. Knop

2 2 7 Kruis het juiste antwoord aan. Meerdere antwoorden kunnen goed zijn. Kops hout schaven is moeilijk. Wat zijn goede tips om het makkelijker te maken? Verwijder de keerbeitel. Schaaf van beide kanten. Klem een stuk hout achter je werkstuk. Stel de schaaf extra grof in. Til de schaaf bij het terughalen op. 8 In voorgaand figuur rechts zie je de doorsnede van een stalen blokschaaf. a. Kleur de schaafbeitel blauw. b. Kleur de dekbeitel geel. 9 In voorgaand figuur is een stuk hout getekend. Geef in het figuur aan welke kant je op moet op schaven om een glad resultaat te krijgen. 10 Met een stalen schaaf maak je een schuin kantje aan de hoeken van het hout. Geef twee redenen waarom je een schuin kantje maakt. a. Hierdoor splintert het hout niet. b. De verf dekt dan beter op de hoeken.

3 3 11 In eerstvolgend figuur zie je een stalen blokschaaf. Geef de onderdelen aan. 12 Kruis het juiste antwoord aan. Wat is de taak van de keerbeitel op een blokschaaf? De schaaf afremmen. De krullen maken. Het hout schaven. De schaafbeitel vervangen als die stuk is. 13 Omcirkel het juiste antwoord. Langshout schaven is moeilijk gemakkelijk. Kopshout schaven is moeilijk gemakkelijk. Bij kopshout schaven staat de schaaf dun dik afgesteld. Bij kopshout schaven moet je de keerbeitel laten zitten verwijderen. 14 Kruis het juiste antwoord aan. Soms is de zool van een stalen blokschaaf geribd. Wat is hiervan het voordeel? De schaaf wordt afgeremd. De schaaf glijdt beter over het hout. Hierdoor kun je ook vurenhout schaven. Hierdoor kun je een kantje breken.

4 4 15 De bek-opening bij een stalen blokschaaf is verstelbaar. Wanneer gebruik je een grote bekopening? Bij grof schaafwerk. 16 Waarom is de punt van de drevel iets uitgehold? Om te voorkomen dat je van de draadnagel afschiet. 17 Vul het juiste gereedschap in. Kies uit: beitel, priem, accuboormachine, nijptang, papier, klos. Saïd gaat een schilderij op hangen aan een houten wand. Met een priem prikt hij een gaatje voor. In het gaatje draait hij een houtschroef met een accuboormachine. Hij ziet in de houten wand een draadnagel die krom geslagen is. Hij trekt de draadnagel eruit met een nijptang. Om beschadigingen aan de houten wand te voorkomen gebruikt hij een klos onder het gereedschap. 18 Een kleine maat steeksleutel is korter dan een grote maat steeksleutel. Wat is hiervoor de reden? Met een kleine steeksleutel kun je minder kracht zetten om dol draaien te voorkomen. 19 Kruis het juiste antwoord aan. In voorgaand figuur zie je een aantal koppen van bevestigingsmiddelen. Welk bevestigingsmiddel draai je los met een inbussleutel? Kop a. Kop b. Kop c. Kop d. 20 Wat moet je doen als een steeksleutel versleten is? Weggooien 21 Hiernaast zie je een nijptang. Schrijf de namen op van de onderdelen van de nijptang. a. Benen b. Bek c. Draaipunten

5 5 22 Kruis de juiste antwoorden aan. Meerdere antwoorden kunnen goed zijn. Draadnagels kun je uittrekken met Houten hamer. Klauwhamer. Bankhamer. Moker. Koevoet. 23 Waarom gebruikt de timmerkracht geen stalen hamer om op steekbeitels te slaan? Beschadig je de greep van de beitel. 24 Kruis het juiste antwoord aan. Wie gebruikt de fineerzaag het meest? Een timmerkracht. Een bestekzoeker. Een betontimmerman. Een meubelmaker. 25 In de eerstvolgende drie figuren zie je drie soorten zagen. Zet een rondje om de toffelzaag. 26 Streep het woord wat niet juiste is door. Haaks op de vezelrichting zagen is afkorten schulpen. Met de vezelrichting mee zagen is afkorten schulpen. Plaatmateriaal zaag je met een fijne grove zaag.

6 6 27 In eerstvolgend figuur zie je een stuk hout. Teken in de figuur de eerste twee zaagsneden. 28 Op welke manier worden de tanden van een zaag gezet? De tanden worden afwisselend naar links en rechts gebogen. 29 Kruis het juiste antwoord aan. Wat kun je doen om de snede van een beitel te beschermen? De beitel in je zak steken. De beitel in het vet zetten. Een kapje over de snede schuiven. De beitel in een doek wikkelen. 30 Welke guts wordt gebruikt in voorgaand figuur? Een steekguts. 31 Met welke guts kun je de bewerking in voorgaand figuur maken? Een steekguts. 32 Op voorgaande figuur zie je over de kop gewette beitels. Teken in de figuur hoe de vouw er uit moet zien. Gebruik een rood potlood.

7 7 33 Omcirkel het juiste antwoord. Een guts moet je slijpen met een ronde vlakke steen. De hoek tussen de vouw en het beitelblad van een steekbeitel is 30º 45º. 34 Kruis het juiste antwoord aan. Welke zin is juist? Eerst voorboren dan verzinken. Eerst verzinken dan voorboren. 35 Op welke twee manieren kun je voorkomen dat het hout aan de achterkant gaat splinteren bij het boren? a. Van twee kanten boren. b. Een stuk afvalhout tegen de achterkant klemmen. c. Langzaam aanvoeren en niet te hard op de boor drukken. (twee van de drie antwoorden moeten goed zijn) 36 Kruis het juiste antwoord aan. Je wilt voorkomen dat het hout gaat splinteren. Je kunt niet van twee kanten boren. Je kunt ook geen klos tegen de achterkant zetten. Wat moet je dan doen? Snel boren. Niet te hard op de boor drukken. Eerst met een kleine boor voorboren. Een antislipboor gebruiken. 37 Schrijf op hoe je een groot gat moet boren in metaal. Boor eerst een klein gaatje en daarna de juiste maat. 38 Zet een kruisje in de juiste kolom. In welk materiaal kun je de drie boren gebruiken? Materialen Boortype Hout Staal Steen Metaalboor x x Speedboor x Steenboor x SDS-steenboor x Gatzaag x x Houtboor x

8 8 39 Jelmer wil drie panelen maken. Hij moet daarvoor een aantal lange delen aan elkaar lijmen. Welk lijmgereedschap kan hij het best gebruiken? Serrejoints 40 Waarom loopt de lijm niet uit het reservoir bij een lijmspaarbus? Door het vacuüm boven de lijmvoorraad. 41 Waarom moet je lijmresten van de lijmtangen verwijderen? Lijmresten beschadigen het werkstuk. 42 Omcirkel het juiste antwoord. Als je boort, draait de boormachine linksom rechtsom. Als je schroeven indraait, draait de boormachine linksom rechtsom. Als je schroeven eruit draait, draait de boormachine linksom rechtsom. Als je boort in een harde muur, draait de boormachine linksom rechtsom. 43 In voorgaand figuur zie je zes bevestigingsmiddelen. Welke bevestigingsmiddelen kun je goed met een accuboormachine bevestigen? Omcirkel die bevestigingsmiddelen. Er zijn meerdere antwoorden juist. 44 In welke voltages zijn de meeste accuboormachines verkrijgbaar? 7,2 volt. 9,6 volt. 12 volt. 14,4 volt.

9 9 45 Een accu kun je weer opladen in een acculader. Welke twee types acculaders zijn er? a. Druppelladers b. Snelladers 46 Waarom werkt de timmerkracht meestal met twee accu s? Als de ene accu leeg is kan hij de andere accu die vol is meteen weer gebruiken. 47 Kruis het juiste antwoord aan. Op voorgaand figuur zie je een freesje. Wat voor type freesje is het? Freesje met aanlooplager. Freesje met aanloopstift. Groeffreesje. Freesje voor geleiderail. 48 Welk hulpstuk wordt in voorgaand figuur afgebeeld? Een kopieerring. 49 Kruis het juiste antwoord aan. Wanneer gebruik je een mal om te frezen? Als het frezen precies moet gebeuren. Als het frezen leuk moet blijven. Als je een aantal keren het zelfde moet frezen. Als je een sponning moet frezen. 50 Waarom gebruik je tegenwoordig HM-freesjes? HM-freesjes hebben een lange standtijd (= blijven lang scherp). 51 Op de vier eerstvolgende figuren zie je vier elektrische handmachines. Met welke machine kun je een mooi randprofiel aan een tafel maken? Figuur Welke veiligheidsmaatregel is de timmerkracht op voorgaand figuur vergeten? Hij heeft de elektriciteitskabel niet over zijn schouder liggen. 53 Waarom moeten de beitels van een schaafmachine scherp zijn? a. Botte beitels maken extra geluid. b. Botte beitels geven veel terugslag.

10 10 54 Kruis het juiste antwoord aan. Met welke machine kun je een schaafmachine vergelijken? Cirkelzaagmachine. Freesmachine. Vandiktebank. Vlakbank. 55 Op voorgaand figuur zie je een schaafmachine. Geef in het figuur aan waar je de spaanafname mee regelt. Afname instelling 56 Welk veiligheidsmaatregel moet je nemen als je hulpstukken monteert? Haal altijd eerst de stekker uit de wandcontactdoos zodat de spanning van de machine is. 57 Kruis het juiste antwoord aan. Wat is de normale werkdruk van pneumatisch handgereedschap in de bouw? 1 à 2 bar. 6 à 7 bar. 20 bar. 50 bar. 58 Kruis het juiste antwoord aan. Perslucht is niet energie zuinig. Hoeveel rendement heeft pneumatisch handgereedschap? 20% 50% 75% 10% 59 Welk verbindingsmiddel zie je in voorgaand figuur? T-nagel

11 11 60 Hoe noem je het apparaat wat de lucht samen perst voor pneumatisch handgereedschap? Compressor 61 Welke veiligheidsmaatregel moet je nemen als je een hulpstuk monteert? Je moet de druk van de slang halen als je een hulpstuk monteert.

Antwoorden B6 deel 3 Hoofdstuk 2: Ronde tafel

Antwoorden B6 deel 3 Hoofdstuk 2: Ronde tafel 1 Antwoorden 226055-B6 deel 3 Hoofdstuk 2: Ronde tafel 1 Op voorgaand figuur zie je een klauwhamer. Schrijf de namen van de drie delen op. a. Steel b. Klauw c. Kop 2 Een timmerkracht trekt met een klauwhamer

Nadere informatie

Antwoorden deel 1-Module B Hoofdstuk 1: Vliegtuig

Antwoorden deel 1-Module B Hoofdstuk 1: Vliegtuig 1 Antwoorden deel 1-Module B6 226055 Hoofdstuk 1: Vliegtuig 1 Waarvoor staan de letters in het woord ARBO? De letters in het woord ARBO staan voor ARBeidsOmstandigheden. 2 Voor wie geldt de Arbowet? a.

Nadere informatie

Theoretische toets - WerkPortfolio Pro-Tech

Theoretische toets - WerkPortfolio Pro-Tech Je naam Je klas De datum Cijfer Vraag 1: Wanneer gebruik je een kruishout? In vraag 1 is één antwoord goed. Als je geen timmermanspotlood bij je hebt. Om evenwijdige lijnen op hout af te tekenen. Om sierranden

Nadere informatie

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?...

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?... Een nieuwe schooljaar heel wat nieuwe gezichten! En al die namen de juf kan dit moeilijk uit elkaar houden. Dat duurt nog eventjes. Ze onthoudt wel dat bruin gezichtje, die mooie ogen, die lange blonde

Nadere informatie

Tablethouder Praktijkopdracht

Tablethouder Praktijkopdracht Tablethouder c n o C t p e In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg

Nadere informatie

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg met je docent kun je bijvoorbeeld

Nadere informatie

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen)

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Gereedschapkennis Klas 2 Naam gereedschap Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het 1 Draadkniptang Knippen van t/m 5 mm 2 Nijptang Voor het

Nadere informatie

nr:... schooljaar

nr:... schooljaar klas: nr: schooljaar 20 20 Vakleerkrachten: B Coene/ S Weyts 10 TAAK 1 De werkbank en het opspannen van werkstukken (IF 18) 1 Schrijf naast de foto s: de juiste benaming het doel van het spangereedschap

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie

Spijkers & Schroeven. Nummer 30

Spijkers & Schroeven. Nummer 30 Nummer 30 Art.nr. 912751 Er steekt meer achter een simpele spijker of schroef dan u denkt. In deze KlusZo folder leest u niet alleen hoe u beter en makkelijker met spijkers en schroeven werkt, maar vooral

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 13:30-15:00 uur BOUWTECHNIEK-TIMMEREN CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 50 vragen.

Nadere informatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Even voorstellen Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Een nieuwe school, een nieuwe klas heel wat nieuwe gezichten! En al die namen moeilijk uit elkaar te houden. Dat duurt nog eventjes.

Nadere informatie

Wat is het?... 1. Waarmee doe je het?... 1. Hoe werk je met een boormachine?... 3. Hoe werk je met een gatzaag?... 4

Wat is het?... 1. Waarmee doe je het?... 1. Hoe werk je met een boormachine?... 3. Hoe werk je met een gatzaag?... 4 1 Boren Inhoud Wat is het?... 1 Waarmee doe je het?... 1 Hoe werk je met een boormachine?... 3 Hoe werk je met een gatzaag?... 4 Wat zijn de randvoorwaarden?... 5 Hoe onderhoud je een ruimer?... 7 Hoe

Nadere informatie

Vilvoorde Agenda deel 3

Vilvoorde Agenda deel 3 Agenda deel 3 Verstekzaag afkortzaag Bandzaag of Lintzaag Decoupeerzaag Trackzaag en invalzaag : Nagelen, schroeven, lijmen Deuvels, lamellen Tand en groef, stoot voeg Groefverbinding Liplassen Pen en

Nadere informatie

1. Boren. Omdat er veel soorten materialen bestaan die bijvoorbeeld hard, zacht of taai zijn, bestaan er ook veel soorten boren.

1. Boren. Omdat er veel soorten materialen bestaan die bijvoorbeeld hard, zacht of taai zijn, bestaan er ook veel soorten boren. 1. Boren Boren is het maken van ronde gaten in een materiaal met behulp van een boor. De boor wordt al draaiend in het materiaal geduwd. De twee snijkanten van de boor snijden stukjes van het materiaal

Nadere informatie

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP

Montage instructie Mechanisch codeslot. Montage instructie Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Op bestaand DIN slot Mechanisch codeslot met krukbediening Type KNSV 5150 SCP Mechanisch codeslot Situatie : Met

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

Gereedschappen. Combinatietang

Gereedschappen. Combinatietang 8 Gereedschappen Met welke tang mag ik staaldraad knippen? Wat is een griptang? De antwoorden op dit soort vragen vind je in het hoofdstuk Gereedschappen. Je vindt niet alleen de namen van de meestgebruikte

Nadere informatie

VTI KORTRIJK - HARELBEKE 1 EERSTE GRAAD INFOFICHE RTH steekkaarten cd-rek 1.2 De toffelzaag:

VTI KORTRIJK - HARELBEKE 1 EERSTE GRAAD INFOFICHE RTH steekkaarten cd-rek 1.2 De toffelzaag: VTI KORTRIJK HARELBEKE 1 EERSTE GRAAD INFOFICHE RTH steekkaarten cdrek 1.2 De toffelzaag: Kenmerken: De toffelzaag bestaat uit een stalen blad met verstevigde stalen rug en een recht handvat in hout of

Nadere informatie

Verder zijn er toetsen bij de theorie en praktijk. Je hoort van jouw leraar wanneer je die moet maken.

Verder zijn er toetsen bij de theorie en praktijk. Je hoort van jouw leraar wanneer je die moet maken. Voorwoord Beste leerling, Voor je ligt de map Stappenplan houtbewerken. Dit Stappenplan is speciaal geschreven voor leerlingen die praktijkonderwijs volgen, maar is ook te gebruiken in andere situaties.

Nadere informatie

meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm

meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm meubelwerktekening bijzettafel pilar Afmetingen eindproduct: D 40 x B 40 x H 50 cm benodigdheden Materiaal: plaatmateriaal, dikte 18 mm: massief hout, multiplex en/of mdf zie de zaaglijst hieronder houtlijm,

Nadere informatie

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

BUITENBAR. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur BUITENBAR moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 285,- cm Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte 11 Steigerhout 3 1,5 107 3 Steigerhout 3 1,5 130,5 1 Steigerhout 3 1,5 12,5 2 Steigerhout

Nadere informatie

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1 1 0 8. 3 6 2 Spaarpot Uil N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel \ Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel Veiligheid Voordat u begint met bouwen, lees eerst aandachtig de veiligheidswaarschuwingen en gebruikershandleiding van zowel de zaag, zaaggeleider en ander elektrisch

Nadere informatie

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Kennismaking met houtbewerking solderen electronica Magische lamp 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Semestertaak Techniek Praktisch werkstuk Matthias Spitael 23BALSO Biologie - Techniek Inhoudstafel

Nadere informatie

Hoofstuk 5. Hamers en Bijlen

Hoofstuk 5. Hamers en Bijlen Hoofstuk 5 Hamers en Bijlen 1 Inhoud: 1 Meest voorkomende hamers 2 Overige hamers 3 Praktische tips om de steel te vervangen 4 Houtsoort 5 Bezoek Willem van den Bos 6 Bijlen 2 3 2 Overige hamers 4 3 Hoe

Nadere informatie

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters I - Phone houder OPDRACHT 1 Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters 2013 2014 Vul onderstaande tabel in: GEGEVENS Naam deelnemer School Opleiding Klas mentor Datum 2 In deze opdracht ga je een I-Phone

Nadere informatie

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl Twee Boekensteunen Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig voor het maken van de twee boekensteunen?.... 3 2. Bekijk de werktekening en de

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

HET MAKEN VAN EEN RAAMWERK MET EEN

HET MAKEN VAN EEN RAAMWERK MET EEN HET MAKEN VAN EEN RAAMWERK MET EEN GESLOTEN PEN EN GATVERBINDING HANDELINGSANALYSE Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2. VOORBEREIDING...

Nadere informatie

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door

Boomhutbed. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door Boomhutbed Materialen Vurenhout 44x69x3300mm 8 stuks 33x120x3300mm 4 stuks 18x120x2100mm 12 stuks 12x69x3000mm 5 stuk 18x69x2500mm 1 stuk 18x195x3000mm 4 stuks 22x22x3000 1 stuk 44x44x3600mm 2 stuks Vuren

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 2 woensdag 23 juni 09:00-10:30 uur BOUWTECHNIEK-TIMMEREN CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 52

Nadere informatie

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1 WORKSHOP 1 Dit is de werkbundel van:.... Workshop 1 1 Workshop 1 2 EXPERIMENT 1: ZAGEN Zagen is een verspanende bewerking die met de hand of met een machine kan worden uitgevoerd. Bij een verspanende bewerking

Nadere informatie

M4131 Antwoorden 1 Borenstandaard. Aluminium

M4131 Antwoorden 1 Borenstandaard. Aluminium 1 M4131 1 Hoeveel onderdelen heb je nodig om de borenstandaard te maken? 6 2 Van welk materiaal moet je de grondplaat maken? Aluminium 3 Streep het foute antwoord door. a. De dopmoer is gemaakt van staal

Nadere informatie

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29

Plafond Renoveren en/of Decoreren. Nummer 29 Nummer 29 Art.nr. 912743 Woont u in een ouder huis dan kent u het probleem-plafond. Scheuren en barsten die u kunt blijven vullen, plafondplaten die doorzakken of zelfs naar beneden dreigen te komen. Zo

Nadere informatie

Werk en veiligheidsfiches

Werk en veiligheidsfiches Werk en veiligheidsfiches Naam: Klas: 1A_ Nr: 2 Techniek 1: Aftekenen van loodrechte lijnen Benodigdheden Het werkstuk Een winkelhaak Een scherp potlood Werkwijze Duid de plaats aan waar je een loodrechte

Nadere informatie

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Lambrisering Lambrisering is de wandbetimmering, meestal bestaande uit houten paneelwerk,

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Naam:. Technologische opvoeding Klas: 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start Ik heb veel vogeltjes in de tuin en zie ze in de winter steeds naar eten zoeken. Er is een probleem. 2. We

Nadere informatie

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Controleer de montagehoogte Controleer of u voldoende montagehoogte op uw gevel heeft om het scherm te plaatsen Boven de muursteun (montage steun)

Nadere informatie

Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling:

Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling: Zaag- en steekoefening op 90 Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling: INHOUD 1 ORGANISATIE... 3 1.1 INLEIDENDE BEGRIPPEN... 3 1.2 WERKTEKENING... 5 1.3 TE GEBRUIKEN GEREEDSCHAPPEN...

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie

Een schommelstoel maken

Een schommelstoel maken Een schommelstoel maken Een schommelstoel maken Materialen Gereedschap Steigerhout 250 x 19.5 x 3 cm Steigerhout 250 x 3 x 3 cm RVS Torx schroeven 50 x 5MM Potlood Decoupeerzaag Schuurmachine Rolmaat Afkortzaag

Nadere informatie

Trappenplan. plaatsen van een trap in een paar stappen: horizontaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1

Trappenplan. plaatsen van een trap in een paar stappen: horizontaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1 Trappenplan Het plaatsen van een trap in een paar stappen: horizontaal bouwen. Trappenplan De Vries Trappen Trappenmaat 1 Trappenplan Het plaatsen van een trap in een paar stappen: horizontaal bouwen.

Nadere informatie

De Praxis schommelstoel maken

De Praxis schommelstoel maken De Praxis schommelstoel maken De Praxis schommelstoel maken Materialen Gereedschap Steigerhout onbehandeld 250 x 19,5cm Steigerhout 250 x 3cm Teck universele schroef Torx 50 x 5mm 75 stuks Potlood Decoupeerzaag

Nadere informatie

Wasmand met hoekkastje

Wasmand met hoekkastje 1/2004 p r a x i s P r a c h t p l a n Wasmand met hoekkastje Dit praktische wasmandmeubel benut een loze hoek maar laat de vloer vrij. Het hoekkastje erboven biedt plek voor de wasmiddelen of andere spulletjes.

Nadere informatie

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek.

Door slecht onderhoud en verkeerd gebruik van handgereedschap gebeuren er nog vaak ongelukken op de werkplek. Gereedschappen Tijdens je werk zul je vaak gebruik maken van gereedschappen. In de Arbowet wordt onderscheidt gemaakt in vier soorten gereedschap; - eenvoudig handgereedschap - aangedreven handgereedschap

Nadere informatie

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur BUITENDOUHE moeilijkheidsgraad Klustijd:8 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 160,- Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte M Plank 1 Plank 2 3 Steigerplank* 3 250 3 Steigerplank* 3 6 250 1 10 1 2 1 60 10

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Chinees voederhuisje vetbol appelhuisje glazen voederring voederhuisjes voederplank Voederhuisje met staander Naam: Technologische opvoeding 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start In de

Nadere informatie

werkstukmap Houtopdracht

werkstukmap Houtopdracht werkstukmap Houtopdracht Henze mussennestkast Samengesteld door J. van wijk - 2012 1 Verklaring gebruikte symbolen: Lees deze tekst aandachtig door. Probeer er iets van te onthouden Dit teken geeft aan

Nadere informatie

KLUSOPDRACHT. Borrelblad. Klusopdracht Borrelblad. Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen.

KLUSOPDRACHT. Borrelblad. Klusopdracht Borrelblad. Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen. Klusopdracht Alle uitleg voor deze klusopdracht, met de bijbehorende werktekeningen. Inhoudsopgave Inleiding...Blz. 3 Voorbereiding...Blz. 4 1. Hoeveel uren heb je nodig? 2. Bekijk de werktekening 3. Vul

Nadere informatie

26.08.2004 14:26:06 Uhr. De TWIK. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101773#1

26.08.2004 14:26:06 Uhr. De TWIK. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101773#1 .0.00 1::0 Uhr 1 0 1. 3 De TWIK N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 .0.00 1::0 Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Te gebruiken voor: Bouwpakket model van hout (karretje) Techniek

Nadere informatie

Hijsklemmen. Alles wat u moet weten over hijsklemmen. Verticale platenklemmen. Horizontale platenklemmen. Balkenklemmen

Hijsklemmen. Alles wat u moet weten over hijsklemmen. Verticale platenklemmen. Horizontale platenklemmen. Balkenklemmen Hijsklemmen Alles wat u moet weten over hijsklemmen Verticale platenklemmen Horizontale platenklemmen Balkenklemmen Hijsklemmen We kennen drie verschillende soorten hijsklemmen: 1. Verticale platenklem

Nadere informatie

techniek breed CSPE BB 2012

techniek breed CSPE BB 2012 techniek breed CSPE BB 2012 bijlage opdracht 5 en 6 Stuklijst stuknr. aantal benaming materiaal / opmerking afmeting (mm) 1 2 boven- en onderkant multiplex 380 x 280 x 10 2 2 zijkant bodem (voor/achter)

Nadere informatie

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL Naam:. Klas :. NR. : Vak : Techniek Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 200-20 Steffi Dekinder KHL ) Probleemstelling : Je bent al enkele keren je boek van techniek vergeten mee te brengen

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond.

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond. Naam Klas Opdracht Hout bewerken. Dobbelsteen. Het doel is het maken van een grote dobbelsteen van hout Je leert werkhouding -Alles over hout. -presies aftekenen en omzetten met een blokhaak. -Zagen met

Nadere informatie

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut

Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut Het bouwen van een Gardenhouses Blokhut is eenvoudig zelf te doen, je kunt het vergelijken met Lego voor volwassenen. Ondanks dat, zijn er enige zaken om rekening

Nadere informatie

Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling:

Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling: Kruisverbinding op halve houtdikte Dhr. P. Adriaenssens VTS Sint-Niklaas Klas:.. Naam leerling: INHOUD 1 ORGANISATIE... 3 1.1 DE METALEN BLOKSCHAAF... 3 1.1.1 Gebruik... 3 1.1.2 Voordelen... 3 1.1.3 Nadelen...

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een mobieltjeshouder maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een mobieltjeshouder maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een mobieltjeshouder maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Daar ga ik jou bij helpen. Als je klaar bent kun je hierdoor in het

Nadere informatie

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur

BARBECUETAFEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:10 uur BARBECUETAFEL moeilijkheidsgraad Klustijd:10 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 260,- (incl. BBQ) Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM 2 steigerbuis 2,8-98 2 Douglas hout poten 8, 8, 74 13 planken

Nadere informatie

Huppel de pup. Zaag 40 cm rondhout af. Gebruik een verstekbak en een toffelzaag.

Huppel de pup. Zaag 40 cm rondhout af. Gebruik een verstekbak en een toffelzaag. Dit heb je nodig: rondhout 6mm, handboor + 6mm boortje, plankje 10x10 cm, ijzerdraad 1,2 mm, houtlijm, kniptang, kurk, chenilledraad, push-pins, stiften, materialen om de kruk te versieren Beweging/Mechanica

Nadere informatie

Vogelhuis voor balkon en tuin

Vogelhuis voor balkon en tuin Vogelhuis voor balkon en tuin Expeditie naar het dierenrijk. Vogelhuis Kleine en grote dieronderzoekers kunnen weldra op de loer liggen en de wereld voor de eigen balkondeur nieuw ontdekken. 1 Inleiding

Nadere informatie

Plakband rolhouder. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N112134#1

Plakband rolhouder. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N112134#1 2. 4 Plakband rolhouder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. . Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Metalen gebruiksvoorwerp Technieklessen 2. Materiaalinformatie: 2..

Nadere informatie

Zo bestelt en monteert u deuren

Zo bestelt en monteert u deuren deuren & kozijnen Zo bestelt en monteert u deuren Stappenplan bestellen deuren Montagewijzer Zo bestelt en monteert u deuren BOVENDORPEL STIJL GLASLATTEN TUSSENDORPEL BORSTWERING PANEEL BORSTWERING ONDERDORPEL

Nadere informatie

Montage instructie Avento RZ - standaard uitvoering - brandwerende uitvoering 30+ en inbraakwerende uitvoering

Montage instructie Avento RZ - standaard uitvoering - brandwerende uitvoering 30+ en inbraakwerende uitvoering pagina 1/8 Versie Maart 2017-1 Montage instructie Avento RZ - standaard uitvoering - brandwerende uitvoering 30+ en 60+ - inbraakwerende uitvoering Inhoud verpakking: - 1x sluitstijl - 1x hangstijl voorzien

Nadere informatie

Flying Duck. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100191#1

Flying Duck. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100191#1 100.191 Flying Duck N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Te gebruiken voor: Gebruiksvoorwerp/modelbouw set Technieklessen in het onderwijs 2.

Nadere informatie

B5-4 Antwoorden Hoofdstuk 2 Straatwerk uitzetten

B5-4 Antwoorden Hoofdstuk 2 Straatwerk uitzetten 1 B5-4 Antwoorden Hoofdstuk 2 Straatwerk uitzetten 1 Kruis het juiste antwoord aan. Er is meer dan één antwoord juist. Hieronder staat een aantal gereedschappen. Kruis de meetgereedschappen aan. Zaag Waterpas

Nadere informatie

Klusopdracht 9. Tafeltje

Klusopdracht 9. Tafeltje Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 3 Inleiding... 3 Voorbereiding... 4 1. Hoeveel uur heb je nodig?... 4 2. Bekijk de werktekeningen van deze opdracht... 4 3. Vul de materiaalstaat in... 4 4. Verzamel

Nadere informatie

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Dobbelsteen werkstuk Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Materiaal merk aantal omschrijving 1 blokje

Nadere informatie

Inhoud: Delen: Gereedschap:

Inhoud: Delen: Gereedschap: ey, niet zo snel, neem ten minste de tijd om dit verhaal te lezen, want: Wijsheid is nooit haastig en haast is zelden wijs. Nou ben ik met mijn Japanse wijsheid aan het eind, maar een ding moet je me beloven:

Nadere informatie

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen.

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen. Bouwplan dakenkoffer 2 De dakenkoffer bestaat uit verschillende onderdelen: de onderbouw (de koffer zelf, in de vorm van een huis), de bovenbouw (de dakconstructie) en een deksel. De dakconstructie is

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST www.detitanen.be Sint-Denijs BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST Hoe bouw ik een zeepkist? * Ook nu is een nostalgische zelfgemaakte zeepkist voor kinderen nog altijd felbegeerd speelgoed. Het stuurwiel is slechts

Nadere informatie

Historische timmergereedschappen Nationaal Restauratie Centrum 2014 Greedschap Merk Bruikleendoos. A. Schaven

Historische timmergereedschappen Nationaal Restauratie Centrum 2014 Greedschap Merk Bruikleendoos. A. Schaven Greedschap Merk Bruikleendoos A. Schaven A.1 Blokschaven A.1.1 Ferdinand Rubens Collectie NRC A.1.2 Heffield Doos 2 A.1.3 Merkloos Doos 1 A.1.4 Merkloos Doos 3 A.1.5 Merkloos Doos 4 A.1.6 Merkloos Doos

Nadere informatie

Tegendraads-schoepenradschip

Tegendraads-schoepenradschip is uniek.745 Tegendraads-schoepenradschip Benodigd gereedschap: Figuurzaag of decoupeerzaag Boortjes ø 8mm Priem Werkplaatsvijl Houtlijm (watervast) Potlood, liniaal Verf, penseel Let op! Opitec bouwpakketten

Nadere informatie

Aantrekkelijk lichtobject

Aantrekkelijk lichtobject Aantrekkelijk lichtobject Lichtend voorbeeld Aantrekkelijk lichtobject De lichtbak laat zien hoe aan elke kamer een sfeervolle ambiance en een bijzonder accent kan worden verleend. 1 Inleiding Ook met

Nadere informatie

Veilig werken met machines

Veilig werken met machines Veilig werken met machines VEILIGHEID IN HET TECHNIEKLOKAAL Werkboek antwoorden APG Veiligheid in het technieklokaal Opdracht 1 Kijk eens goed om je heen. a In wat voor een lokaal ben je? Techniek / praktijklokaal

Nadere informatie

meubelwerktekening picknicktafel nevada Afmetingen eindproduct: L 180 x B 161 x H 76 cm. Dit meubel is demontabel t.b.v. opslag of verhuizing.

meubelwerktekening picknicktafel nevada Afmetingen eindproduct: L 180 x B 161 x H 76 cm. Dit meubel is demontabel t.b.v. opslag of verhuizing. meubelwerktekening picknicktafel nevada Afmetingen eindproduct: L 180 x B 161 x H 76 cm. Dit meubel is demontabel t.b.v. opslag of verhuizing. benodigdheden Materiaal: steigerplank of tuinhout, dikte 30

Nadere informatie

Minibieb groot formaat

Minibieb groot formaat Minibieb groot formaat Deze beschrijving is gemaakt door Anton van Arem en gratis te gebruiken en verspreiden Het origineel te vinden op www.demaeckerij.nl Wat heb je nodig? een plaat watervast multiplex

Nadere informatie

Japie-Pik of Grijp-Graag

Japie-Pik of Grijp-Graag 02.02.2004 6:23:33 Uhr 1 0 1. 3 8 2 Japie-Pik of Grijp-Graag N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 02.02.2004 6:23:34 Uhr Stuklijst Japie - Pik nr. aantal omschrijving materiaal

Nadere informatie

RATEL retteketetteketet

RATEL retteketetteketet v z w Februari 2013 RATEL retteketetteketet Alle materialen voor deze activiteit kan je kopen bij onze organisatie. Het gereedschap dat je nodig hebt om de ratel te monteren en af te werken kan je bij

Nadere informatie

Montagehandleiding: Rolluiken

Montagehandleiding: Rolluiken Montagehandleiding: Rolluiken Montage-instructie Rolluik Inhoud Verpakking 1 1 1. Pantser in de kast 2. Bediening a. Handbediening: Koord- of bandopwinder b. Elektrisch: Schakelaar + stekker c. Afstandbediend:

Nadere informatie

LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT: DE JUISTE BOOR

LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT: DE JUISTE BOOR LEERKRACHTGEDEELTE ACTIVITEIT: DE JUISTE BOOR Omschrijving van de activiteit Op basis van omschrijvingen van soorten boren kunnen de leerlingen deze soorten herkennen en onderscheiden en weten ze in welke

Nadere informatie

Appelhuis. materiaal. gereedschap

Appelhuis. materiaal. gereedschap Appelhuis Prik een appel aan de pin en hang het Appelhuis buiten in een boom, zodat de vogels lekker kunnen smullen. Voor dit werkstuk heb je een zetbank, een puntlasmachine en een hefboomschaar nodig.

Nadere informatie

We maken een gereedschapskist en zetten die in de kast in klas, zo hebben we iedere les, het nodige gerief bij.

We maken een gereedschapskist en zetten die in de kast in klas, zo hebben we iedere les, het nodige gerief bij. We hebben allerlei gereedschappen om te werken tijdens de lessen Techniek. Voor deze gereedschappen willen wij zorg dragen. We willen er geen kwijt spelen en iedere les willen we die ook steeds bij de

Nadere informatie

Loungebank van pallets

Loungebank van pallets Loungebank van pallets Loungebank van pallets Materialen Gereedschap Schroeven Verf Houtlijm watervast Pallet Tuinplanken Potlood Schuurmachine Hamer Beitel Rolmaat Afkortzaag Verfrollers Winkelhaak Accuboormachine

Nadere informatie

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Hoe ziet de woonkamer in jouw huis eruit? Hebben jullie behang met bloemen, zijn de muren in een mooie kleur geverfd of hebben jullie

Nadere informatie

Reflectie HOUTBEWERKING. Handleiding Lamellenfrees. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444

Reflectie HOUTBEWERKING. Handleiding Lamellenfrees. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444 Reflectie HOUTBEWERKING Handleiding Lamellenfrees Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Wat is een lamellenfrees... 3 3. Voorbereiding...

Nadere informatie

Montage-instructie Screen

Montage-instructie Screen Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking Benodigd gereedschap 3 3 1. Montage (L)HTF geleider 4 1.1 4 1. Boren montage-gaten in geleiders 5 1.3 Monteren geleiders 6. Gat bediening 7 3. Plaatsen screenkast

Nadere informatie

Plakband rolhouder. Benodigd gereedschap. Machinebankschroef Beschermbekken Ständerbohrmaschine Kolomboormachine

Plakband rolhouder. Benodigd gereedschap. Machinebankschroef Beschermbekken Ständerbohrmaschine Kolomboormachine is uniek. 0 2 Plakband rolhouder Benodigd gereedschap Machinebankschroef Beschermbekken Ständerbohrmaschine Kolomboormachine Boortjes ø,2; ; ; 8 mm Verzinkboor 0 Tapboor Wringijzer Winkelhaak Gabelschlüssel

Nadere informatie

TECHNIEK 1 e jaar: project T een Heilige-Drievuldigheidscollege, Leuven

TECHNIEK 1 e jaar: project T een Heilige-Drievuldigheidscollege, Leuven 2 TECHNIEK 1 e jaar: project T een Heilige-Drievuldigheidscollege, Leuven project T een 0 Vooraf: 5 0.1 Het technisch proces 5 0.2 Materiaal voor techniek 5 0.3 Werken met de pc 6. 1 Probleem of behoefte

Nadere informatie

Appelhuisje. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100847#1

Appelhuisje. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100847#1 0 0. 8 7 Appelhuisje N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. . Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp, houten bouwpakket Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 V gedurende 890 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

Houten bureau "Organizer"

Houten bureau Organizer 6.94 Houten bureau "Organizer" Benodigd gereedschap: Decoupeerzaag of figuurzaag Schuurpapier Houtlijm Hamer Potlood, liniaal Schaar Verzinkboor Boortjes ø,5, Vijl Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht

Nadere informatie

Waarom schaaf je hout? Bekijk een aantal latten en balkjes met 1 oog en bespreek of deze vlak en haaks zijn. Laat dit ook door de cursisten doen.

Waarom schaaf je hout? Bekijk een aantal latten en balkjes met 1 oog en bespreek of deze vlak en haaks zijn. Laat dit ook door de cursisten doen. Vlak en haaks schaven basisbewerkingen het schaven van een balkje vlak en haaks schaven van een balkje de blokschaaf, de winkelhaak, de duimstok, het potlood, de werkbank met bankschroef het balkje geschaafd

Nadere informatie

WerkPortfolio. Handleiding. Werken met Home-Tech 2 & 3. Over de opdrachten/vaardigheden-matrix en de benodigde materialen en gereedschappen

WerkPortfolio. Handleiding. Werken met Home-Tech 2 & 3. Over de opdrachten/vaardigheden-matrix en de benodigde materialen en gereedschappen WerkPortfolio Handleiding Werken met Home-Tech 2 & 3 Over de opdrachten/vaardigheden-matrix en de benodigde materialen en gereedschappen 1/10 Inhoud Werken met Pro-Tech 1 & 2 en Home-Tech 2 & 3!... 2 Matrix!

Nadere informatie

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd.

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 20 vragen over de hoofdstukken 10 tot en met 13 van het PBNA lesboek VOL-VCA. Over deze hoofdstukken worden geen specifieke VOL-vragen gesteld in het echte examen. Aan dit proefexamen

Nadere informatie

Leerlingenbundel. Naam:... Klas:... Nummer:...

Leerlingenbundel. Naam:... Klas:... Nummer:... Leerlingenbundel Naam:... Klas:... Nummer:.. Inhoudsopgave 1. Probleem... 2 2. Mogelijke oplossingen... 2 2.1. Materialen kennis... 2 2.1.1. Van waar komt het hout?... 4 3. Uitvoering... 10 3.1. Lijst

Nadere informatie