Een uitgave van Careander Contact

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een uitgave van Careander Contact"

Transcriptie

1 Een uitgave van Careander Contact THEMANUMMER: Resultaten 2017

2 VAN DE BESTUURDER: Over 2017 Careander is open over resultaten. Daarom is er de afgelopen periode hard gewerkt aan het kwaliteitsrapport, de jaarrekening en het maatschappelijk verslag over Deze jaaroverzichten geven de ontwikkelingen en resultaten van 2017 weer. Hiermee wil Careander zich blijven verbeteren én extern verantwoording afleggen. De volledige rapporten zijn terug te vinden op onze website. In dit themanummer van Contact geven we een samenvatting van de belangrijkste resultaten. We blikken terug op een bijzonder jaar. Mijlpalen waren ons 50-jarig jubileum, het samen opstellen van een nieuwe visie en de toekenning van het Beste Werkgevers keurmerk. Dit laatste gebeurde na een onderzoek waarbij de medewerkers Careander een werkgeversscore van 7,6 gaven. Uiteraard is het allerbelangrijkste dat we in 2017 de best mogelijke ondersteuning hebben geboden aan cliënten. Daarom leest u in dit themanummer ook de verhalen uit de dagelijkse praktijk in Bijvoorbeeld over Esther die steeds meer zelf regelt, Marcella die vrijwilligerswerk doet en boekenliefhebber Jurrian die in de bibliotheek werkt. En we vertellen over de eigen keuzes van cliënten op de locaties Slunterhof, Rotonde en de Schuilplaats. Ik kijk tevreden terug op 2017, alhoewel er natuurlijk nog veel te wensen en te verbeteren is. We zullen daar de komende jaren hard aan werken. Met vriendelijke groet, Bert Brouwer Bestuurder Kijk voor de volledige tekst van de jaarresultaten op onze website: Kwaliteitsrapport: Jaardocument en rekening:

3 UIT DE PRAKTIJK: Esther regelt zo veel mogelijk zelf! Esther in t Veld woont zelfstandig in een mooi appartement in Ede. Zij krijgt ambulante ondersteuning. Eén keer per week komt begeleidster Jeannet Wittenveen of haar collega Elly Vermeer bij Esther op bezoek. Esther: Ik ben erg blij dat ik hier aan de Bospoort in Ede woon. Ik heb een leuk appartement op een gezellige plek in het centrum van Ede. Ik kom graag bij steunpunt De Boshoek. Hier ontmoet ik buurtgenoten en er zijn veel activiteiten. Jeannet helpt mij met praktische zaken, zoals de post of soms geld. Maar belangrijker, ze helpt me met vragen en problemen waar ik tegenaan loop. Samen bespreken we hoe ik iets het beste kan aanpakken. Dit helpt mij om goede oplossingen te vinden. Ik heb een nieuwe baan, waarvoor ik verder moet fietsen vertelt Esther. Met regen of in de winter is dat niet heel fijn. Ik ben gaan uitzoeken of een 45 km auto iets voor mij is. Ik heb een garage gebeld voor een testrit. Samen met de garagehouder heb ik een rit gemaakt op een speciaal terrein. Hij raadde mij aan om een rijles in deze auto te nemen. En tipte een rijschool. Daar heb ik een proefles gedaan. Dit was heel spannend, maar ik deed het wel. Nu ga ik hard sparen om straks zelf zo n auto te kunnen kopen. Want die kosten wel 10 e-bikes! Esther zoekt zelf alles uit en regelt het! Begeleidster Jeannet: We merken allemaal dat Esther steeds meer zelf dingen regelt. Wanneer zij iets wil, zoekt ze alles zelf uit. En daar waar ze het even niet weet, vraagt ze haar ouders of ons om die hulp die zij nodig heeft. Haar ouders blijven betrokken in haar leven, maar kunnen steeds meer van een afstand meekijken hoe alles gaat. En ik kom alleen in actie als Esther daar om vraagt. Een mooi voorbeeld van zelf de regie voeren over je leven en samenwerken in de driehoek. Daar doen we het voor!

4 Terugblik 2017 Leeftijdsopbouw cliënten >60+ Jeugdwet Persoonsgebonden Budget Wet Langdurige Zorg Wet Maatschappelijke Ondersteuning Zorg op nota totaal Cliëntenopbouw naar leeftijd. Leeftijdsopbouw medewerkers leeftijd aantal 24 jaar en jonger 59 6,9% 25 t/m 34 jaar ,5% 35 t/m 44 jaar ,7% jaar jaar 65 jaar > 45 t/m 54 jaar ,5% 55 t/m 64 jaar ,6% >24 jaar 65 jaar en ouder 7 0,8% TOTAAL ,00% jaar jaar Personeelsopbouw naar leeftijd. Aantal medewerkers (409,8 fte) Aantal vrijwilligers Aantal stagiaires Aantal vacatures...64 Ziekteverzuimpercentage...6,43% (excl. zwangerschap)

5 Financiering per zorgsoort JW % PGB 52 5% WLZ % WMO % Zorg op nota 38 3% Totaal aantal cliënten JW: Jeugdwet PGB: Persoonsgebonden Budget WLZ: Wet Langdurige Zorg WMO: Wet Maatschappelijke Ondersteuning Inkomsten en uitgaven Careander is een financieel gezonde organisatie. We voldoen aan de intern en extern gestelde financiële normen. Inkomsten Budget WLZ Opbrengsten Jeugdwet Opbrengsten WMO Opbrengsten PGB Zorgprestaties tussen collega instellingen Subsidies Overige bedrijfsopbrengsten Totaal Uitgaven Personeelskosten Gebouwen, materiaal en toebehoren Overige bedrijfskosten Financiele baten en lasten Totaal Voor de leesbaarheid zijn de bedragen afgerond.

6 Terugblik 2017 Terugblik 2017Careander zorg die staat! Nieuwe visie Input van cliënten, verwanten en medewerkers Themadag identiteit voor cliënten Vertaling visie in activiteiten: Strategische koers Ruimte en Vertrouwen Ontwikkeling naar zelforganiserende teams Ruimte voor medewerkers draagt bij aan meer eigen regie door cliënt Teamreflectie met ondersteuning van teamcoaches en met behulp van intervisie Samenwerking Careander krijgt drie sterren keurmerk ' beste werkgever ' Dialoog en samenwerking tussen cliënt, verwant en persoonlijk begeleider Multidisciplinaire samenwerking met behandelaren en therapeuten Doel: een goed leven voor de cliënt Aansluiten bij zorgvraag Alle cliënten hebben een actueel Zorg Ondersteuningsplan (ZOP) Scholing in de methodiek Geef me de 5 voor mensen met autisme en licentie voor locatie Brederostaete Beleid palliatieve zorg vastgesteld, aansluiting bij netwerk en start intern team Palliatieve ondersteuning Kwaliteit meten Medewerkers geven Careander als werkgever een score van 7.6. Careander voldoet aan de vernieuwde kwaliteitsnormen in de zorg (HKZ) en is opnieuw gecertificeerd Verbeterplan na interne controle medicatieveiligheid, BHV en voedselveiligheid Verbeterplan na kwaliteitstoetsing door extern onafhankelijk bureau Tevreden medewerkers Medewerkersonderzoek ingevuld door 71% van de medewerkers Medewerkers hebben plezier in hun werk krijgen energie van onze cliënten Aandachtspunten: balans tussen werk en privé, slim en handig werken, autonomie begeleiders, eenvoudige administratie Opleiding medewerkers Medewerkers hebben meer dan trainingen of opleidingen gevolgd Start leerportaal waar medewerkers digitaal een overzicht hebben van hun gevolgde en te volgen opleidingen Extra aandacht voor scholing medicatieveiligheid

7 Terugblik 2017 CR Medezeggenschap cliënten en verwanten Cliënten en verwanten worden betrokken bij ontwikkelingen en besluitvorming binnen de organisatie. Careander heeft hiervoor een centrale cliëntenraad. Deze bestaat uit een deelraad cliënten en een deelraad verwanten. Hiernaast zijn er 19 lokale cliëntenraden: Wonen...14 Dagbesteding...4 Ambulant... 1 Verschillende locaties hebben ook een verwantencommissie. De cliënt en zijn omgeving zijn voor Careander leidend in de ondersteuning. Voorbeelden van onderwerpen die aan de orde kwamen: Aanpassing beleid medezeggenschap cliënten Van visie naar meerjarenbeleidsplan Strategische koers Inzet behandelaren en therapeuten binnen Careander Nieuwe vormen cliënttevredenheidsonderzoek OR Medezeggenschap medewerkers Careander kent een actieve Ondernemingsraad (OR) voor de medewerkers. De OR heeft een adviserende rol naar de bestuurder, onder andere bij (beleids-)wijzigingen in de organisatie. Daarnaast heeft ze in een aantal zaken instemmingsrecht. 11 deelnemers en 2 vacatures Aantal keren overleg: 16 (waarvan 6 met bestuurder) De OR hecht veel waarde aan een goede balans tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerkers. Voorbeelden van onderwerpen die aan de orde kwamen: Project inluisteren Positionering vastgoed ARBO dienstverlening Beleid inzake roken en branden van kaarsen ICT- beleid, intranet, CCD en diverse applicaties Werken met BBL-leerlingen

8 UIT DE PRAKTIJK: Marcella is vrijwilliger bij de Veluwse Wensambulance Marcella Oosterhuis is 27 jaar, woont bij Veldheem in Wezep en werkt bij Net effe anders in Elburg. In haar vrije tijd werkt Marcella als vrijwilliger bij de Veluwse Wensambulance. Ze gaat mee naar markten om het werk van de Veluwse Wensambulance te promoten. Marcella: Ik vind het erg leuk om contact met mensen te leggen en hen te vertellen over de Wensambulance. Zo kunnen we zo veel mogelijk ernstig zieke mensen helpen om een leuke dag te hebben. Joey en Miranda van der Weijden zijn ook vrijwilliger bij de Wensambulance. Joey: De Veluwse Wensambulance zorgt ervoor dat mensen die in een laatste fase van een ernstige ziekte zitten een leuke dag kunnen hebben. Wij vervoeren mensen die liggend vervoer nodig hebben en doen ook de verzorging. Wij proberen altijd de dag zo comfortabel en onvergetelijk mogelijk te maken. Ze ervaren dat Marcella begeleiding nodig heeft, maar vinden dat zij zelf goed weet waar ze wat hulp nodig heeft. Kijken naar mogelijkheden en tegelijk de grenzen bewaken! We hebben samen gekeken waar Marcella haar sterke punten zitten. Marcella kan heel goed spontaan contact leggen met mensen. Ze gaat bijvoorbeeld heel gemakkelijk met een collectebus rond om een donatie te vragen. Zo zorgt ze ervoor dat de mensen willen doneren. Als mensen haar vragen stellen die voor haar iets te moeilijk zijn, vraagt ze een andere vrijwilliger om haar te helpen. Marcella vertelt dat de begeleiding van Veldheem haar ook helpt om dit vrijwilligerswerk goed in te plannen. Samen beslissen ze op welke markten Marcella kan meehelpen. Zo zorgen ze ervoor dat Marcella niet over haar grenzen gaat. Joey: We kijken naar mogelijkheden en niet naar beren op de weg. Als Marcella groeit, groeien wij met haar mee, maar we bewaken wel haar grenzen. Dit werkt voor ons allemaal erg goed!

9 UIT DE PRAKTIJK: Cliënten bepalen zelf Bewoners Rotonde kiezen het eten Wooncentrum Rotonde in Harderwijk heeft een speciaal weekendmenuboek gemaakt. In het boek staan foto s van allerlei gerechten. Bewoners kunnen hiermee samen bepalen wat ze s avonds gaan eten. Iedereen is erg enthousiast over het menuboek. Het zorgt ervoor dat bewoners zelf kunnen kiezen en bepalen wat ze willen eten. Het idee voor het menuboek is bedacht door de kok en een medewerker van De Rotonde na het houden van een enquête over het avondeten. Nieuwe huisafspraken op Slunterhof In november 2016 verhuisden 25 bewoners naar het nieuwe wooncomplex Slunterhof in Ede. Zij hadden op dat moment geen behoefte aan huisregels. Na verloop van tijd misten ze toch bepaalde regels. De bewoners maakten die regels samen en noemden ze huisafspraken. Ze werden vastgesteld in overleg met het team en de verwanten. Zo is afgesproken dat er geen honden meer in de woonkamer mogen komen. Ook wilden de bewoners liever niet telefonisch gestoord worden onder het avondeten. Dit is nu duidelijk afgesproken. Dagactiviteiten naar keuze op de Schuilplaats Zelf kiezen wat je wilt gaan doen en bij welke groep. Dat kan bij Dagactiviteitencentrum De Schuilplaats in Harderwijk. Hier staat één keer per week een ochtend of middag in het teken van de Activiteitencarrousel. De één schuift aan bij het belevingstheater of een vilt-activiteit. Een ander wil liever koken of muziek maken of doet productiewerk. Elke periode kan worden gekozen voor iets anders. Hierbij blijven de cliënten niet in hun vaste groep waardoor ze steeds weer nieuwe gezichten zien. De ervaringen zijn tot nu toe hartstikke positief. Begeleider Hennie: Het is echt wat anders en een mooie aanvulling voor iedereen.

10 UIT DE PRAKTIJK: Boekenliefhebber Jurrian werkt in de bieb Als baby had de inmiddels 19-jarige Jurrian al een voorliefde voor kleine kartonnen boekjes. Op zijn veertiende kon hij na een intensieve training zelf lezen. Vanaf dat moment is Jurrian helemaal los op leesgebied. Elke maand verslindt hij wel zes boeken die hij bij de bibliotheek leent. Hij is zo gek op boeken dat hij één dag in de week bij de openbare bibliotheek van Nijkerk werkt. Hij gaat er iedere donderdag vanuit Harderwijk met de trein naartoe. Altijd met veel plezier. Stukje bij beetje leert hij er nieuwe dingen. Zijn jobcoach let op dat hij niet overvraagd wordt, kortom een superjob, zeggen Jurrians ouders, René en Marlon de Brouwer. Alfabetkaart Het begon als een halve dag stage per week. Dit is nu veranderd in een vrijwilligersbaan voor 1 dag in de week. Jurrian zorgt ervoor dat de ingeleverde boeken weer netjes op alfabetische volgorde worden terug gezet in de kast. We hebben samen hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Jurrian moet namelijk op de eerste vier letters van de achternaam letten. Dat is best lastig, maar met een alfabetkaart erbij is het gelukt, vertelt jobcoach Silvie Schakel. Wat Jurrian er zelf van vindt? Jurrian: Ik heb een leuke werkplek, er is altijd wat te doen. Ik ben blij dat ik hier mag en kan werken. Ik maak graag mensen blij. In Grand café De Postkamer waar ik ook werk, serveer ik hapjes en drankjes en in de bibliotheek zoek ik boeken op. Op beide werkplekken leer ik. Teamleider Ineke van Oort van de bibliotheek in Nijkerk is ook bijzonder tevreden over Jurrian. Het is prachtig om te zien hoe hij hier op zijn plek is. Wij laten hem niet meer gaan! Ik heb een leuke werkplek, er is altijd wat te doen.

11 Terugblik 2017 op Facebook Dit is een uitgave van Careander voor verwanten, medewerkers, vrijwilligers en andere relaties. Er is een speciale editie van deze uitgave beschikbaar voor cliënten onder de naam Cliëntencontact. Beide magazines zijn ook online te vinden. Kijk hiervoor op de homepage van Careander Westeinde 27 A 3844DD Harderwijk info@careander.nl

Een uitgave van Careander Cliënten. Contact

Een uitgave van Careander Cliënten. Contact Een uitgave van Careander - 2 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: Resultaten 2017 VAN DE BESTUURDER: Over 2017 Careander heeft uitgezocht hoe wij hebben gewerkt in 2017. In dit nummer van Cliëntencontact

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. THEMANUMMER: Resultaten 2018

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. THEMANUMMER: Resultaten 2018 Contact Een uitgave van Careander - 2 2019 Kort & Krachtig THEMANUMMER: Resultaten 2018 VAN DE BESTUURDER: Over 2018 Het kwaliteitsrapport en het jaarverslag gaan over de resultaten van 2018. In dit blad

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag Careander heeft een nieuwe visie. We hebben de visie opgeschreven, hier staat in hoe

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen Contact Een uitgave van Careander - 1 2019 Kort & Krachtig Talent ontwikkelen VAN DE BESTUURDER: Ontdek je talent Talent. Dat betekent dat je iets goed kunt. Zoals eten koken. Of genieten van muziek. Je

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger Een uitgave van Careander - 3 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: Hoera voor de vrijwilliger VAN DE BESTUURDER: Vrijwilligers Op 7 december is het Nationale vrijwilligersdag. Dan bedanken we alle vrijwilligers

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Contact

Een uitgave van Careander Contact Een uitgave van Careander - 2 2019 Contact THEMANUMMER: Resultaten 2018 VAN DE BESTUURDER: Over 2018 Dit nummer van Contact gaat over de resultaten van Careander in 2018. Deze zijn uitgebreid beschreven

Nadere informatie

Contact. Cliënten. 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Boek Aan het werk. viert feest

Contact. Cliënten. 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Boek Aan het werk. viert feest Een uitgave van Careander - 4 2017 Cliënten Contact 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Boek Aan het werk Careander is een protestants christelijke organisatie voor mensen

Nadere informatie

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig?

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig? Esther Leenstra Humanitas DMH Voelt Bram zich gelukkig? Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 1 Wie zijn wij en wat doen wij Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde organisatie. Bij

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Careander stelt zich voor! Algemene informatie voor cliënten Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag De visie van Careander die we vorig jaar presenteerden in het visieboek, hebben we vertaald

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

Afspraken over goede zorg Nabij

Afspraken over goede zorg Nabij Afspraken over goede zorg Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport 2017 Jouw mening over de zorg die je krijgt De begeleiders praten over hun werk voor alle cliënten van 2 Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten Meerjarenbeleidsplan 2015 2018 voor onze cliënten Wybe O. Sierksma Raad van Bestuur Stichting Sprank 2 april 2015 Als de Heer niet helpt bij het bouwen van het (sprank) huis Het is voorjaar 2018 2018 Droom,

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Inleiding Sherpa schrijft ieder jaar een kwaliteitsrapport. In 2018 is er veel gebeurd binnen Sherpa. Daarom heet dit rapport Een jaar

Nadere informatie

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017 Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2017 Het is belangrijk dat cliënten goede zorg krijgen! Maar wat is goede zorg? Hoe kun je dat meten?

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018

Kwaliteitsrapport 2018 Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Hoe was de ondersteuning in 2018? Ga naar sheerenloo.nl Wat staat er in dit kwaliteitsrapport? Dit kwaliteitsrapport gaat over de ondersteuning van s Heeren

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2018

Kwaliteitsjaarverslag 2018 Kwaliteitsjaarverslag 2018 Ambulante Hulpverlening Midden Nederland Versie 0.2 Versie datum 24/01/2019 Aantal pagina s 9 Ambulante Hulpverlening Midden Nederland Gelreweg 3, 3843 AN Harderwijk Instellingsnummer

Nadere informatie

Contact. 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Het podium is voor jou MijnEigenPlan. viert feest

Contact. 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Het podium is voor jou MijnEigenPlan. viert feest Een uitgave van Careander - 4 2017 Contact 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Het podium is voor jou MijnEigenPlan Careander is een protestants christelijke organisatie

Nadere informatie

Beste cliënten, medewerkers en netwerk,

Beste cliënten, medewerkers en netwerk, Beste cliënten, medewerkers en netwerk, Iedereen met een verstandelijke beperking is bij ons welkom. We vinden een goed gesprek met jou en je netwerk belangrijk. Door samen te werken met jullie willen

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Ode aan de vrijwilliger

Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: Ode aan de vrijwilliger Een uitgave van Careander - 3 2018 Contact THEMANUMMER: Ode aan de vrijwilliger VAN DE BESTUURDER: Vrijwilligers Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag - jaarlijks op 7 december - worden vrijwilligers extra

Nadere informatie

Zekerheid als basis. Kwaliteitsrapport cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018

Zekerheid als basis. Kwaliteitsrapport cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018 Zekerheid als basis Kwaliteitsrapport 2017 - cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018 Kwaliteitsrapport Zekere Basis 2017 - juni 2018 Pagina 1 van 5 Inleiding In dit eerste kwaliteitsrapport staat

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Ik doe mee! Cliëntenraad en het nieuwe Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Ik doe mee! Cliëntenraad en het nieuwe Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Ik doe mee! Cliëntenraad en het nieuwe Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg KansPlus Dorien Kloosterman Inhoud presentatie Aanleiding nieuwe kwaliteitskader Inhoud kwaliteitskader Rol cliëntenraden en verwantenraden

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017

Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017 Kwaliteitsrapport Reinaerde 2017 Wat gaat goed bij Reinaerde? Wat kan beter? Hoe zorgen we ervoor dat het beter gaat? De antwoorden op die vragen lees je in het Kwaliteitsrapport 2017. Het Kwaliteitsrapport

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten Kwaliteitsverslag 2017 Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor Kwaliteitsverslag Amsta Karaad 2017 Datum 9 april 2018 Amsta geeft hulp aan mensen in Amsterdam die niet zelfstandig kunnen

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Onze kijk op kwaliteit

Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Maar deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Ieder jaar schrijft

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 5 Bouwsteen 3: functioneren van de teams... 8 Leren van klachten en incidenten...

Nadere informatie

POPULAIR 2015 JAARVERSLAG

POPULAIR 2015 JAARVERSLAG POPULAIR JAARVERSLAG 2015 De Heer beschermt je. Hij gaat met je mee, bij Hem ben je veilig. Er overkomt je geen kwaad, niet overdag en niet in de nacht. Psalm 121:5,6 (BGT) Voor meer informatie en de totstandkoming

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat van de kwaliteit van bestaan

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

Sámen maken we de zorg steeds beter. Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Sámen maken we de zorg steeds beter Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Samenvatting Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 Een kwaliteitskader voor zorgaanbieders dat uitgaat

Nadere informatie

Op zoek naar de kracht van partnerschap

Op zoek naar de kracht van partnerschap Op zoek naar de kracht van partnerschap Samenvatting Kwaliteitsrapport 2017 Humanitas DMH Wij zijn een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Bij ons werken ongeveer 1250 medewerkers

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Ondersteuning bij activiteiten en werk ACTIVITEITEN EN WERK VOOR MENSEN MET EEN LICHAMELIJKE HANDICAP EN/OF NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL Voorpagina: Gerben de Gruijl: Jarenlang had ik mij beziggehouden

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad & CENTRALE CLIËNTENRAAD 2018 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad. Hierin lees je wat wij in 2018 hebben gedaan. Veel

Nadere informatie

Nabij. Afspraken over goede zorg. Samenvatting Kwaliteitsrapport De zorg die jij nodig hebt. Jouw mening over de zorg die je krijgt

Nabij. Afspraken over goede zorg. Samenvatting Kwaliteitsrapport De zorg die jij nodig hebt. Jouw mening over de zorg die je krijgt Afspraken over goede zorg Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 Jouw mening over de zorg die je krijgt De begeleiders praten over hun werk voor alle cliënten van 2 Nabij Samenvatting Kwaliteitsrapport

Nadere informatie

ALLES UIT HET HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

ALLES UIT HET HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL ALLES UIT HET LEVEN 5X HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL DIT IS DE GEMIVA SVG GROEP De Gemiva-SVG Groep is er voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving.

Nadere informatie

ik heb een goed idee ik maak me zorgen ik heb een vraag De Cliëntenraad

ik heb een goed idee ik maak me zorgen ik heb een vraag De Cliëntenraad Cliënten ik heb een goed idee praten m ee ik maak me zorgen ik heb een vraag De Cliëntenraad Waarom een Cliëntenraad? Beste cliënten, Graag stel ik mij even voor. Ik ben Tineke Kamphuis, je hebt mij vast

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil voor de bewoners van Vilente.

Vrijwilligers maken het verschil voor de bewoners van Vilente. Vrijwilligers maken het verschil voor de bewoners van Vilente. Wil jij ook iets extra s betekenen voor een ander? Kijk op www.vilente.nl/vrijwilligers voor de vacatures! Als vrijwilliger geef je kleur

Nadere informatie

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag.

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Als u afhankelijk wordt van de zorg van anderen en thuis wonen niet meer gaat, biedt Kalorama u een prettige woonomgeving. Onze collega s hebben respect,

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven?

Kwaliteitsrapport - Cliëntversie. Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? Kwaliteitsrapport - Cliëntversie Hoe goed was de zorg die Sprank in 2018 aan jou heeft gegeven? 21 maart 2019 Waarom dit verslag? Hoe is dit verslag gemaakt? In Nederland werken alle zorgaanbieders met

Nadere informatie

Samen leren en verbeteren

Samen leren en verbeteren Samen leren en verbeteren Samenvatting kwaliteitsverslag 2017 Triade en Vitree Dit is een samenvatting (tevens cliëntversie) van het gezamenlijke kwaliteitsverslag van Triade en Vitree. Per 1 januari 2018

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01 Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 2 Inhoud... Inhoudsopgave... 3 Inleiding... 4 Wat is kwaliteit van zorg... 5 De kwaliteitsrapportage 1. Zorgvuldig proces rond cliënten...

Nadere informatie

Contact. 50 jaar Careander: Collega s aan het woord Jubileumboek Feest En verder: Aan het werk Plannen voor de toekomst.

Contact. 50 jaar Careander: Collega s aan het woord Jubileumboek Feest En verder: Aan het werk Plannen voor de toekomst. Een uitgave van Careander - 3 2017 Contact 50 jaar Careander: Collega s aan het woord Jubileumboek Feest En verder: Aan het werk Plannen voor de toekomst Careander is een protestants christelijke organisatie

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Hoe gaat het eigenlijk met jou?

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe gaat het eigenlijk met jou? Amarins (medewerker) en Debbie (medewerker) vanboeijen.nl Hoe gaat het eigenlijk met jou? Een Goed leven voor cliënten. En Mooi werk voor medewerkers. Met elkaar. Daar staat

Nadere informatie

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

MAART Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking MAART 2019 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Minder nieuwsbrieven Vorig jaar kregen alle cliënten 6x per jaar een nieuwsbrief thuis gestuurd. In 2019 gaat het anders. De nieuwsbrieven

Nadere informatie

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO carintreggeland huis Titus Brandsmahof ALMELO Thuis in een veilige en moderne omgeving Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Zorg-wooncentrum den Bouw - Abersonplein 9-7231 CR Warnsveld - Telnr. 0575-522840

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Voor je ligt de nieuwsbrief van Gemiva-SVG Groep voor cliënten en/of cliëntvertegenwoordigers. 4 tot 6 keer per jaar verschijnt deze brief. We beginnen met een leuk cliëntenverhaal:

Nadere informatie

OMZORG! Vertrouwd in zorg en ondersteuning

OMZORG! Vertrouwd in zorg en ondersteuning Vertrouwd in zorg en ondersteuning Veranderingen in de zorg, wij begeleiden u graag In de wereld van de zorg verandert er veel. Er zijn veel mogelijkheden en tegelijkertijd kan het hierdoor soms lastig

Nadere informatie

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH)

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Werkenrode Volwassenen Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Mensen met een handicap willen graag zo zelfstandig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Dordrecht Woord vooraf Voor u ligt het jaarverslag van Vrouwenopvang. We zijn heel dankbaar dat we in 2017 daadwerkelijk van start mochten gaan en met een enthousiast

Nadere informatie

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, begeleiding, werk en inkomen Hulp bij het Huishouden Wmo, Hulp bij het Huishouden Toch hulp nodig via de gemeente? Heeft u geprobeerd om zelf hulp te regelen maar lukt het niet om uw probleem zelf

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT 2014 Eduard Venema (cliënt ambulant Veenendaal) Voorzitter CCR Edwin van Bergenhenegouwen (cliënt ambulant Den Haag) (van links naar rechts)

Nadere informatie

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test Raad van Bestuur Computerweg 6 3821 AB Amersfoort www.beweging3.nl Telefoonnummer: (033) 469 20 20 E-mail: klantcontactcentrum@beweging3.nl Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning regelen we samen

Zorg en ondersteuning regelen we samen Zorg en ondersteuning regelen we samen Hebt u zorg of ondersteuning nodig? De gemeente kan u helpen. Zorg en ondersteuning die bij u past De gemeente helpt u om zo lang mogelijk thuis te wonen. Samen met

Nadere informatie

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s.

Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Maak kennis met... S n i. D s. Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Maak kennis met... S n i. D s. Visie en kernwaarden Een eigen leven leiden Onze kernwaarden: Zeggenschap. Verbindend. Maatwerk, met lef! Kansen

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan

Inhoudsopgave 1. Algemeen Inleiding en visie Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt Zorgplan Mijn Plan Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1 Inleiding en visie... 2 2. Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt... 3 2.1 Zorgplan... 3 2.2 Mijn Plan... 3 3. Bouwsteen 2: Jouw mening over de zorg die jij krijgt...

Nadere informatie

Klaar om te wenden. Jaarbericht 2013

Klaar om te wenden. Jaarbericht 2013 Klaar om te wenden Jaarbericht 2013 De zeilterm klaar om te wenden wordt gebruikt om een overstag aan te kondigen, zodat de bemanning voorbereidingen kan treffen. Bij een overstag draait de voorsteven

Nadere informatie

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn!

Eenvoudige taal achterin. Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking. Dagbesteding & werken. Syn! Eenvoudige taal achterin Eenvoudige Taal Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Dagbesteding & werken Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D I O N Syn! DAGBESTEDING & WERKEN S Y N D

Nadere informatie

Als oud worden leidt tot vragen, hebben wij antwoorden. Iedere oudere kan bij Liemerije terecht voor advies over behandeling, zorg en wonen.

Als oud worden leidt tot vragen, hebben wij antwoorden. Iedere oudere kan bij Liemerije terecht voor advies over behandeling, zorg en wonen. 2014in het kort Als oud worden leidt tot vragen, hebben wij antwoorden. Iedere oudere kan bij Liemerije terecht voor advies over behandeling, zorg en wonen. Op basis van de vraag van de cliënt levert Liemerije

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 2 De Wet maatschappelijke ondersteuning 13 Ben je ouder dan 18 jaar? Woon je in je eigen

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

Bijlage 3 Samenvatting focusgroep

Bijlage 3 Samenvatting focusgroep Bijlage 3 Samenvatting focusgroep Rapportage focus-interview Op 1 november 2018 is een focus-interview gehouden met vier onafhankelijke cliëntondersteuners. De cliëntondersteuners zijn werkzaam in verschillende

Nadere informatie

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, ondersteuning werk en inkomen Hulp bij het Huishouden zodanig te ondersteunen dat u zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven en goed kunt deelnemen aan de samenleving.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 9 November 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2018 Stichting De Berkelhof 1

Jaarverslag Jaarverslag 2018 Stichting De Berkelhof 1 Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Stichting De Berkelhof 1 Voorwoord Dit is het korte jaarverslag van De Berkelhof. Het betreft een aanvulling op de inhoudelijke informatie vanuit het kwaliteitsrapport

Nadere informatie

Cliënten over Zekere Basis. Wat gaat goed? Wat kan beter?

Cliënten over Zekere Basis. Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliënten over Zekere Basis Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliëntervaringsonderzoek 2017 Cliëntenraadpleging Er is een cliëntenraadpleging gehouden onder cliënten van de diensten Wonen, Dagbesteding en Ambulante

Nadere informatie

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis?

Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Wat gaat goed en wat kan beter bij Cosis? Samenvatting van het kwaliteitsrapport gehandicaptenzorg 2018 Inleiding Alle organisaties in de gehandicapten-zorg schrijven elk jaar een verslag. Hierin staat

Nadere informatie

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg ictogrammen Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Plannen en geldzaken van de

Nadere informatie

Een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan

Een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan Best-practices Een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan Verhalen uit de praktijk Hoe ziet een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan er in de praktijk uit? Hoe kom je tot een cliëntvriendelijke aanpak van

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk (21) woonde drie jaar op een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze maakte in haar

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat zijn rechten? 2. Wat zijn de belangrijkste rechten van cliënten? 3. Wat

Nadere informatie

Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter?

Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliëntervaringsonderzoek 2019 Ambulante ondersteuning Cliëntenraadpleging Er is een cliëntenraadpleging gehouden onder de cliënten die ambulante

Nadere informatie

Cliënten aan het woord

Cliënten aan het woord Cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Versie Wonen Naam cliënt : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting wil graag weten wat de bewoners vinden

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten

Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 voor cliënten 1 Wat is een kwaliteitsrapport? Philadelphia is er voor jou. We willen dat je het beste uit jezelf haalt. Daar doen we alles aan. We willen graag weten: doen we dit

Nadere informatie

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen?

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen? Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar niet alleen? In Het Ouden Huis woont u in uw eigen woning en leeft u uw eigen leven. Zoekt u hulp of gezelschap dan is dat dichtbij. De Zorgdrager, die in Het Ouden

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ

INFORMATIE FOLDER DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ DE ZORG EN ONDERSTEUNING IN HOLLANDS KROON ALTIJD DICHTBIJ INFORMATIE FOLDER U heeft een afspraak gemaakt bij het wijkteam. Wat kunt u van ons verwachten? En hoe kunt u zich zo goed mogelijk op deze afspraak

Nadere informatie

Jeugdhulp. Jij bent jonger dan 18 Jouw regio heeft een contract met Frion

Jeugdhulp. Jij bent jonger dan 18 Jouw regio heeft een contract met Frion Jeugdhulp Jij bent jonger dan 18 Jouw regio heeft een contract met Frion Jij bent jonger dan 18. Jouw zorg valt onder de zorg van de Jeugdwet. Je krijgt begeleiding van Frion. Frion heeft een contract

Nadere informatie

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE VANUIT MIJN WOONKAMER MAAK IK ELKE WEEK EEN RADIO PROGRAMMA VAN EEN UUR, SAMEN MET MIJN ZOON. In Florastate staan zelfstandigheid, privacy en eigen regie voorop.

Nadere informatie

Samen Bouwen. een ontmoeting. 18 juni Goes 25 juni Middelburg 26 juni Vlissingen. pag. 1

Samen Bouwen. een ontmoeting. 18 juni Goes 25 juni Middelburg 26 juni Vlissingen. pag. 1 Samen Bouwen een ontmoeting 18 juni Goes 25 juni Middelburg 26 juni Vlissingen pag. 1 Welkom Huishoudelijke mededelingen Wat gaan wij doen vandaag? Wie zijn Roland Stavorinus en Peter Mooibroek? Waarom

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van verpleeghuis Reggersoord (etages 3 en 4). Op beide etages zijn

Nadere informatie

Praktische checklist voor het inschatten van de ondersteuningsbehoefte van een cliënt bij gebruik ABCDate.

Praktische checklist voor het inschatten van de ondersteuningsbehoefte van een cliënt bij gebruik ABCDate. Praktische checklist voor het inschatten van de ondersteuningsbehoefte van een cliënt bij gebruik ABCDate. Versie 2.0-14 mei 2018 Hoe kan ik mijn cliënt ondersteunen bij deelname aan ABCDate? Hoe je als

Nadere informatie

Voor u ligt het Sprank jaarbericht 2014.

Voor u ligt het Sprank jaarbericht 2014. Voor u ligt het Sprank jaarbericht 2014. 2014 was een jaar waarin vernieuwing en verandering aan de orde van de dag waren. Een nieuwe zorgvisie, de start van uiteenlopende nieuwe projecten, een nieuwe

Nadere informatie

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou Enquête kwaliteit van de dienstverlening van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou November 07 Inleiding De enquête is opgesteld door de koepel van zorgorganisaties Actiz en aangevuld met enkele specifieke

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom! Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEID. &Ons Tweede Thuis

STRATEGISCH BELEID. &Ons Tweede Thuis & STRATEGISCH BELEID &Ons Tweede Thuis 2017-2020 Onze kernwaarden Zelfbewust: We zijn ons bewust van onze betekenis en we zijn trots op wat we doen. Krachtig: Er zit veel kracht in ieder van ons. Die boren

Nadere informatie

Johnny van Bochove. Kerstviering

Johnny van Bochove. Kerstviering ! Implacement Projecten heeft een mooi jaar achter de rug met vele vertrouwde gezichten die voor stabiliteit zorgden en nieuwe gezichten die een belangrijke bijdrage leverden aan verfrissende ideeën. Er

Nadere informatie

WELKOM BIJ INFORMATIE VOOR FAMILIE EN CLIËNTVERTEGENWOORDIGERS

WELKOM BIJ INFORMATIE VOOR FAMILIE EN CLIËNTVERTEGENWOORDIGERS WELKOM BIJ INFORMATIE VOOR FAMILIE EN CLIËNTVERTEGENWOORDIGERS WELKOM BIJ AMERPOORT INFORMATIE VOOR FAMILIE EN CLIËNTVERTEGENWOORDIGERS In deze brochure leest u meer over onze dienstverlening én hoe u

Nadere informatie