Nr. 5 februari

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr. 5 februari"

Transcriptie

1 Woord vooraf De ouderraad van De Triade heeft meerdere malen gezegd dat ouders het belangrijk vinden dat De Triade een gezonde manier van leven bevordert bij de leerlingen. Bovendien vinden wij dat wij als school samen met de ouders hierin een vormende taak hebben. Daarom hebben we, zoals ik al eerder schreef, een tijdje geleden al besloten dat vanaf het nieuwe schooljaar ( dus) nergens op school meer gerookt mag worden, dus ook niet op het plein. Op deze manier willen wij duidelijk maken dat roken een bijzonder schadelijke gewoonte is die wij op geen enkele manier willen faciliteren. Wij kunnen leerlingen niet verbieden om buiten het hek te roken. Toch zien we dat natuurlijk helemaal niet graag. Ik hoop daarom dat u hierin met ons wilt optrekken en met uw zoon of dochter wil bespreken dat hij of zij helemaal niet moet roken. Daarnaast gaan we actie ondernemen om te bevorderen dat leerlingen gezond eten en drinken. In ieder geval zullen we uiterlijk met ingang van het nieuwe schooljaar veel minder ongezonde producten in de kantine aanbieden. Natuurlijk kunnen leerlingen wel ongezonde producten van huis meenemen of elders kopen. Ook hierbij wil ik uw medewerking vragen: maakt u alstublieft afspraken met uw zoon of dochter over wat u wel en niet toelaatbaar vindt op het gebied van eten en drinken. Als het u, de ouders, en ons, de school lukt om een gezonde manier van leven te bevorderen van uw kinderen en onze leerlingen, hebben we een prachtig resultaat bereikt. Met vriendelijke groeten, Jan Adels directeur SG De Triade

2 Beroepenmarkt Woensdagavond 11 januari stond de aula vol met bedrijven, organisaties en scholen die vragen beantwoordden en informatie gaven over werken in de techniek en het kiezen van een vervolgopleiding. Het is belangrijk voor alle leerlingen om zich te oriënteren zodat ze straks na hun schooltijd op De Triade verder kunnen met hun loopbaan. Decaan en wiskundedocent Sander Middelbeek begeleidt leerlingen hierbij. Gedurende de gehele schooltijd worden er activiteiten georganiseerd voor onze leerlingen in het kader van LOB wat staat voor Loopbaan Oriëntatie Begeleiding. Een daarvan is de Beroepenmarkt. Tentamens De tentamens zitten er weer op. Uiterste stilte en concentratie bij GT3 en 4 leerlingen, die de hele week aan het zwoegen waren. Basis en Kader 3 en 4 mochten vanaf de woensdag aan de slag. Prijswinnaars steps Ook kwamen deze week de winnaars van de Triade steps hun ingelijste slagzin in ontvangst nemen. Zij wonnen een step voor hun school met een eigengemaakte slagzin, die ze tijdens de jaarlijkse Triadedagen hebben ingeleverd. Zilvie van De Trimaran won met: ik vind SG De Triade een leuke school omdat je leert meebouwen aan de toekomst!, Daniël van De Blokwhere met: ik vind SG De Triade een leuke school omdat onze school er goede ervaringen mee hebt, ze zorgen dat de leerlingen klaar zijn voor de next step! Merel van De Koningsspil maakte de winnende zin: ik vind SG De Triade een leuke school omdat het creatief is en je leert dingen die je niet op andere scholen leert! En Isa van De Boemerang schreef: ik vind SG De Triade een leuke school omdat er heel veel leuke dingen te doen zijn en volgens mij zit mijn beroep er ook bij. De steps worden gemaakt door leerlingen van De Triade en ze worden later dit schooljaar afgeleverd op de scholen. Pius Schilder van de Nivo was erbij en het artikel is online te lezen.

3 Open dagen Een drukke tijd afgelopen weken, onder andere door de voorbereidingen op de eerste open avond van donderdag 19 januari. Nieuwsgierige basisschoolleerlingen en hun ouders/verzorgers, broers en zussen konden een kijkje nemen in de Triadekeuken. Deze keer vulden leerlingen van Game-, Licht en Geluiddesign de aula met licht en geluid. Een heuse dj-booth was door hen en hun docent Theo Kwakman klaargezet en werd de hele avond bemand door de leerlingen zelf. Onder het genot van een kopje koffie en thee kon men plaatsnemen op de loungebanken die door de Bouwafdeling gemaakt zijn en de aankleding bewonderen die door de Style & Design-leerlingen is gemaakt. Foto's en Vlogs van de diverse activiteiten tijdens een schooljaar werden gepresenteerd op groot scherm door onze LOdocenten. Weetjes en proefjes van Natuur-, Schei- en Wiskunde kwamen in het NASK-lokaal ruimschoots aan bod. Uiteraard vertelden docenten en leerlingen van De Triade iets over de theoretische vakken en konden de bezoekers aan de verschillende praktijkvakken meedoen. Bedrijven zoals HSB, Boon Edam en Tol Plaatwerk waren aanwezig om het verband tussen technisch onderwijs en technische beroepen zichtbaar te maken. Twee van onze leerlingen: Nisan en Thomas, gaven een presentatie over het uitstroomprofiel Bouwen & Ontwikkeling. Niet alleen potentiele nieuwe leerlingen waren er in grote getale, ook brachten oud-leerlingen en oud-medewerkers van De Triade een bezoekje tijdens de Open Avond. De Nivo plaatste weer een mooi bericht online en in de krant. Foto s zijn te zien op de gallery. Op vrijdag 10 februari van 18:00 tot 20:30 uur verwelkomen we nogmaals alle geïnteresseerden in De Triade.

4 Modern, technisch onderwijs met ruimte voor eigen inbreng... Dat wij modern, toekomstgericht technisch onderwijs bieden, zal u niet ontgaan zijn. Een kleine opsomming van wat onze leerlingen tijdens de praktijklessen zoal gemaakt hebben: Een stalen kooi voor stichting Laconias in Griekenland voor het vangen van zwerfhonden door de mannen van Metaal. Het opknappen van het tunneltje bij Edam, eerst aangepakt door de schilderleerlingen en vervolgens verfraaid door de meiden van Style & Design. Ook werd een kast ontworpen voor de Bibliotheek Waterland door een aantal leerlingen van Style & Design en het vorig jaar gehouden Singelfestival werd prachtig verlicht door de lampen die Electroleerlingen en wederom Style & Designleerlingen eigenhandig hebben gemaakt. Ook worden de jaarlijkse winnende basisscholen verrast met eigen gemaakte spullen, zoals vorig jaar de loungebanken en dit jaar zullen er steps gemaakt worden door de Metaalleerlingen. En dit is nog maar een kleine greep Natuurlijk wordt er binnen de school veel door leerlingen zelf aangepakt, de gangen worden opgeleukt met allerlei creaties van de leerlingen, op de patio is een heuse bouw(stel)plaats neergezet, de muren en pilaren in het gebouw krijgen regelmatig een opknapbeurt en nu wordt dan ook de aula onder handen genomen! Gave loungebanken en love seats worden door de Bouwleerlingen gemaakt en geplaatst. Tevens krijgen leerlingen de kans om hun eigen ideeën en wensen uit te werken: zie hier Nienke, Rianne en Amber die zitkussens wilden hebben voor hun plekje tijdens de pauze. Ze werkten een plannetje uit, legden het voor aan hun docente en voilà: fantastische eigengemaakte zitkussens! En supertrots dat ze zijn.

5 Met Suzanne Sombroek Hallo Suzanne, vertel eens wat over jezelf. Ik ben 43 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van twee prachtige dochters. Mijn hobby`s zijn knutselen, lezen en films kijken. Verder woon ik in Volendam en werk ik al ruim 15 jaar met veel plezier op De Triade. Je bent, samen met René, pedagogisch conciërge. Kun je ons wat meer vertellen over je werk? René en ik werken nu bijna twee jaar samen en ik moet zeggen dit bevalt goed. Wij zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben vaak van elkaar aan een half woord genoeg. Ons werk is zeer breed, het contact met de jongens en meiden is ontzettend leuk. Ze komen de hele dag door bij ons binnen lopen. Meestal met leuke verhalen maar ook met problemen en daar gaan we dan samen een plan voor bedenken. Verder houden wij de school netjes en doen klusjes, het is eigenlijk te veel om op te noemen. Wat vind je het leukste aan je werk? Het contact met de kinderen en mijn collega`s en dat iedere dag een verrassing is: je weet hier nooit hoe de dag verloopt. Voor wat kunnen de leerlingen bij jou terecht? Eigenlijk voor alles! Samen komen we er wel uit. Ook ben ik verantwoordelijk voor de EHBO, voor wonden en pijntjes kunnen de kinderen bij ons terecht. Wat is het leukste dat een leerling tegen je gezegd heeftt? Er kwam een keer een leerling naar mij toe met een cadeautje, hij zei: hier van me moeder. Ik zei: nou wat lief en die leerling moest het volgende tegen mij zeggen: zeg tegen Suzanne dat ik het contact met haar zo fijn vindt en dat ik echt het idee heb dat er naar mij als ouder geluisterd wordt en toen zei die leerling er achteraan: ja en dat vind ik ook. Volgens mij is een conciërge een duizendpoot klopt dat? Dat klopt zeker! Je moet van alles iets weten en van alles iets kunnen. Heb je nog tips voor de leerlingen? Blijf jezelf! Doe je niet anders voor dan je bent. Iedereen is uniek en heeft iets bijzonders. Probeer uit jezelf te halen wat er in zit. Bedankt Suzanne voor je tijd! Je bent een topper!

6 Mededelingen: 1. WORKSHOP Regels & Grenzen gehouden door Centrum voor Jeugd en Gezin op dinsdag 7 februari. 2. MAGISTER 6 De kindkiezer werkt niet in Magister 6 op de smartphone. Ouders melden hierdoor dat ze in Magister 6 niet alle kinderen kunnen zien. Dit probleem komt alleen voor wanneer op Magister 6 op de smartphone via de browser wordt geopend. Workaround: gebruik de Magister-app in plaats van de browser. Gebruikers van Windows Phone kunnen uitwijken naar de door ons ondersteunde platformen, zie onze supportpagina. Een oplossing komt in de volgende versie (6.1.10). 3. LEREN IN DE LES Leren in de les is de naam voor een traject dat we een tijdje geleden zijn gestart. Het is erop gericht de kwaliteit van de lessen te verhogen. Als onderdeel zullen in de komende tijd Jeanine Dijkstra en Jan Adels veel lessen bezoeken. Zij gaan na wat er goed is aan de les en wat er beter kan en ze praten hierover met de docenten. Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk dat de docent aan het begin van de les op het bord schrijft wat het doel van de les is en wat het spoorboekje is. (Het spoorboekje is het tijdpad met activiteiten, inclusief huiswerk.) Zo hebben we allerlei kenmerken van een goede les beschreven. Jeanine Dijkstra bezoeken lessen van alle docenten. 4. ORDELIJK IN DE LES: TELEFOONS EN JASSEN De basisregel op De Triade is, zoals u weet, Wij doen normaal. Om ervoor te zorgen dat de lessen ordelijk kunnen verlopen, gelden twee regels tijdens de les: Telefoons zijn niet zichtbaar aanwezig in de klas en worden tijdens de les niet gebruikt. Ook niet als agenda of muziekdrager. Als de telefoon wel gebruikt wordt tijdens de les kan de telefoon worden ingenomen en is deze aan het eind van de lesdag op te halen bij de teamleider of zorgcoördinator. De enige uitzondering hierop is als een docent een specifieke opdracht opgeeft waarbij de telefoon gebruikt MOET worden. Omdat de intercom in de lokalen het niet meer doet mag een docent zijn telefoon wel op zijn of haar bureau hebben. Uiteraard wordt deze tijdens de les alleen zakelijk gebruikt;

7 Jassen zijn niet in de klas. Elke leerling heeft een kluispas gekregen en heeft dus de mogelijkheid om zijn jas veilig op te bergen. Als een leerling toch met zijn jas binnenkomt, wordt hem verzocht zijn jas op te bergen buiten het lokaal. Hij kan dan pas later deelnemen aan de les en zal dus als te laat genoteerd worden. Uitgezonderd zijn situaties waarin het weer zo verschrikkelijk slecht is geweest op de reis naar school dat de jas doorweekt is en in een kluisje niet kan drogen. In het geval van een doorweekte jas mag de jas mee het lokaal in. ROOSTERWIJZIGINGEN Helaas moeten wij nogal wat aanpassingen in het rooster doorvoeren. Dit komt omdat de collega s Gert Boontjes en Wil Meerman-Bak voor langere tijd ziek zijn. Daarnaast worden de lessen van twee andere collega s vervangen. Gelukkig is het ons gelukt een (bevoegde) nieuwe collega Biologie aan te nemen. Hij heet Jeroen Groenestein en begint maandag 6 februari met zijn werkzaamheden. Ook de meeste andere lessen hebben we inmiddels kunnen vervangen. Op deze manier kunnen we de uitval beperken en kunnen we ervoor zorgen dat leerlingen geen achterstanden oplopen. Agenda 10 februari: OPEN AVOND (18:00-20:30) 14 februari: oudergesprekken 16 februari: TOA-Toetsen leerjaar 1,2, februari: Voorjaarsvakantie 28 februari: Naschoolse LO-activiteit 1 maart: Brijderlessen leerjaar 1 2 maart: Brijderlessen leerjaar 3 7 maart: Brijderlessen leerjaar 1 9 maart: Brijderlessen leerjaar 2 15 maart: Rekentoets GL/TL 4 16 maart: Rekentoets B/K 4

Nr. 4 januari

Nr. 4 januari Woord vooraf In deze oudernieuwsbrief vertelt collega Theo Kwakman hoe snel de beroepen veranderen waarvoor wij opleiden. Dat is zeker waar. Maar niet alleen veranderen veel beroepen, sommige beroepen

Nadere informatie

Nr. 3 november

Nr. 3 november Woord vooraf Woord vooraf In de maand december wordt er heel wat teruggeblikt op het afgelopen jaar. Als wij dat doen, dan vallen de mooie resultaten op waarover ik al eerder schreef: leerlingen die opstromen

Nadere informatie

Nr. 1 september

Nr. 1 september Woord vooraf De start is het spannendste moment van het schooljaar voor de schoolleiding. Dan blijkt hoe de voorbereidingen van de maanden ervoor uitpakken. Net als vorig schooljaar, is die start goed

Nadere informatie

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Inleiding In de vorige oudernieuwsbrief vroeg ik u uw zoon of dochter te stimuleren zich aan te melden voor de leerlingenraad. Dat is kennelijk volop gebeurd. Er was zelfs zoveel belangstelling voor de

Nadere informatie

Nr. 2 Oktober

Nr. 2 Oktober Woord vooraf De Triade is het schooljaar goed begonnen. Het introductieprogramma voor de eerstejaarsleerlingen was leuk en leerzaam, de derdejaarsleerlingen kwamen heel enthousiast terug van hun reis naar

Nadere informatie

Nr. 2 oktober

Nr. 2 oktober Woord vooraf Lange tijd was er weinig belangstelling voor technisch onderwijs. Leerlingen kozen liever voor een baan achter een bureau. Witte boordenwerk had meer aanzien. Technische afdelingen van vmbo

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Nummer 6 februari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 6 februari Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 6 februari 2019 Deze week werd bekend dat de regeringspartijen inden dat leerlingen uit groep 8 hun advies pas mogen krijgen nadat de resultaten van de eindtoets bekend zijn. Dit is opmerkelijk

Nadere informatie

Nr. 5 februari

Nr. 5 februari Woord vooraf Het is goed als mensen en organisaties feedback vragen op hun functioneren. Als zij er iets mee doen althans. Daar zal iedereen het mee eens zijn. De praktijk is echter dat heden ten dage

Nadere informatie

Nr. 2 oktober

Nr. 2 oktober Woord vooraf De Triade profileert zich met modern, toekomstgericht technisch onderwijs. In de komende tijd gaan wij ons onderwijs op twee manieren nog moderner en toekomstgerichter maken. In de eerste

Nadere informatie

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 9 - mei 2019 Dit is een spannende tijd voor alle examenleerlingen, voor hun ouders, maar ook voor de medewerkers van De Triade. De afgelopen jaren behaalden onze leerlingen steeds zeer goede examenresultaten.

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 34 0 ma zomervakantie 34 0 di zomervakantie 34 0 wo zomervakantie 34 0 do zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 34 0 ma zomervakantie 34 0 di zomervakantie 34 0 wo zomervakantie 34 0 do zomervakantie 34 0 ma 22-08-16 zomervakantie 34 0 di 23-08-16 zomervakantie 34 0 wo 24-08-16 zomervakantie 34 0 do 25-08-16 zomervakantie 34 0 vr 26-08-16 zomervakantie 35 1 ma 29-08-16 Werkweek 3de jaars vertrek 7:45;

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Nr. 6 maart

Nr. 6 maart Woord vooraf De Triade heeft ook voor volgend schooljaar weer veel aanmeldingen gekregen. Hiermee hebben we voor het derde jaar achtereen meer dan 100 nieuwe eerstejaarsleerlingen. Dat is een mooi resultaat

Nadere informatie

Nr. 10 juli

Nr. 10 juli Woord vooraf Zoals ik u al eerder berichtte, hadden we een fantastisch resultaat met de eindexamens. Op elk van de drie leerwegen - dus basisberoeps, kader en mavo is 100% van de leerlingen geslaagd. Dinsdagavond

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2

Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Peppelinfo oktober 2017, nummer 2 Beste ouders, Sinds 4 oktober staat de school in het teken van de 'Kinderboekenweek' met dit jaar het thema 'Gruwelijk eng'. In deze week staan we extra stil bij het belang

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 december 2016

Nieuwsbrief 2 december 2016 Nieuwsbrief 2 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zevende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen Samen met de leerlingen werken we toe naar onze

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 3 20-09-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook Sport IKC Het Startblok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

Het Tangram nieuwsbrief

Het Tangram nieuwsbrief Katholieke Dalton Basisschool Jaargang 2013-2014 Nummer 7 28 februari 2014 Van de directie Olifanten De eerste week na de voorjaarsvakantie is alweer voorbij. De kinderen en leerkrachten zijn allen afgelopen

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Meer gedetailleerd informatie kunt u vinden op de website scholenopdekaart.nl. Alle ouders en leerlingen die hebben meegewerkt dank ik!

Meer gedetailleerd informatie kunt u vinden op de website scholenopdekaart.nl. Alle ouders en leerlingen die hebben meegewerkt dank ik! Woord vooraf Nu het einde van het schooljaar nadert, zijn wij druk bezig met de voorbereiding op de diplomauitreiking en doen we alles om ervoor te zorgen dat we het nieuwe schooljaar goed kunnen starten.

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Namens de mentoren van klas 1, Dhr. F. Boode Teamleider klas 1

Waarom dit boekje? Namens de mentoren van klas 1, Dhr. F. Boode Teamleider klas 1 Schooljaar 2018-2019 Waarom dit boekje? Dit boekje is bestemd voor alle leerlingen van de Burgemeester Harmsma School. In dit boekje staan allerlei dingen, die je moet weten als je op de B.H.S. zit. Zo

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9-18 mei 2018

Nieuwsbrief 9-18 mei 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 9-18 mei 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een heerlijke meivakantie, die wel een beetje leek op een zomervakantie door het prachtige weer,

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 )

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) In deze nieuwsbrief : Een nieuwe directeur Op 25 april 2018 heeft u een brief gekregen van het bestuur dat er een tijdelijke directeur is benoemd op de Buikslotermeerschool.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Schoolafspraken

Schoolafspraken Schoolafspraken 2018-2019 Waarom deze presentatie? Het Omnia College vindt ouderbetrokkenheid belangrijk. In de presentatie wordt uitgelegd wat in de eerste schoolweek aan de leerlingen is verteld. Het

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 12. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Lesbrief 12. De eerste werkdag Thema Op het werk. Lesbrief 12. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt hem

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1

De Kleurrijker Schooljaar september 2018 nummer 1 De Kleurrijker Schooljaar 2018-2019 6 september 2018 nummer 1 NIEUWE SCHOOLJAAR VOORSTELLEN OUDERBIJDRAGE ZWEMLESSEN KLANKBORDGROEP SCHOOLONTWIKKELING OUDERPORTAAL TRAKTATIE BELEID KENNISMAKINGSONTBIJT

Nadere informatie

WEEKBRIEF 29 MAART 2018

WEEKBRIEF 29 MAART 2018 WEEKBRIEF 29 MAART 2018 Geachte ouders, Vlak voor Pasen ontvangt u deze weekbrief. Op diverse plaatsen ziet u foto's van het paasontbijt van afgelopen woensdag. Het was een erg leuke ochtend. Namens het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 28-09-2018 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Geboorte Jill Maron Schakelaar Vorige week is juf Kelly bevallen

Nadere informatie

Afsluitfeest. Team Wolderweide. Even voorstellen

Afsluitfeest. Team Wolderweide. Even voorstellen WolderWeetje Maandag 15 juli 2019 B ELANGRIJKE DATA Afsluitfeest Afsluitavond Donderdag 18 juli Donderdag 18 juli willen wij het schooljaar knallend afsluiten met een pannenkoek en/of wrap feest. Vrijdagmiddag

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 4, december 2018 AGENDA JANUARI 7 Start thema Beroepen/wat wil je later worden 23 Nationale Voorleesdagen 24 Voorleesontbijt groep 1/2 21 t/m 01-02 Toets weken CITO 30 Groepspresentatie groep 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 11 september 2014

Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Van de directie Studiedag Donderdag 18 september vindt de eerste studiedag van dit schooljaar plaats. Dit betekent dat alle leerlingen die dag vrij zijn. De leerkrachten

Nadere informatie

Weekbrief 28 september

Weekbrief 28 september Weekbrief 28 september Ouders en verzorgers, Fotograaf Vandaag lopen er wel drie fotografen door het gebouw. Het lijkt wel een fotostudio. En wat zien alle kinderen er feestelijk uit. Dat moeten mooie

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 3 juli 2018 no. 451 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Personele zaken: - We nemen afscheid van onze onderwijsassistent juf Joyce. Ze was elke dinsdag op school

Nadere informatie

Leerlingenreglement

Leerlingenreglement Leerlingenreglement 2017-2018 Daaf Gelukschool 1 Op de DG, tel je mee. Dat houdt in dat iedereen zichzelf kan zijn op school. We gaan respectvol met elkaar, de omgeving en met onszelf om. We hebben afspraken

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Nummer 7 maart Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 7 maart Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 7 maart 2019 De overheid stimuleert vmbo-scholen met technische profielen om met elkaar en met bedrijven en andere onderwijsinstellingen samen te werken om ervoor te zorgen dat meer jongeren kiezen

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart.

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Het Toermalijntje 19-02-2018 2017/2018 nummer 11 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Rapportgesprekken donderdag 8 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Trots. en vreedzaam. Nieuwe teamleider. Aflevering 2 schooljaar

Nieuwsbrief. Trots. en vreedzaam. Nieuwe teamleider. Aflevering 2 schooljaar Nieuwsbrief 21 november 2018 Aflevering 2 schooljaar 2018-2019. Trots en vreedzaam De eerste periode van het schooljaar hebben we al weer achter de rug. In die tijd moet iedereen zijn plekje in de school

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5 31 januari 2019 Jaargang: 2018-2019 Editie: 5 Agenda 21 januari t/m 8 februari cito afname 8 februari studiedag 16 februari t/m 24 februari voorjaarsvakantie 8 8 februarifebruari studiedag Lang zullen

Nadere informatie

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas Tessenderlandt Puberbrein als innovatiekans Project puberbrein Kompas Product presentatie Kompas Van PSL naar activerend onderwijs. Kompas heeft in de loop der jaren het bestaande stage programma omgebouwd

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017.

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 december Vergadering OR 5 december Sinterklaas op school 6 december Normale schooldag. De leerlingen mogen 1 cadeautje

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

Gedragsregels

Gedragsregels Gedragsregels 2017-2018 Gedragsregels Hoort iedereen erbij Letten we op ons taalgebruik en praten we beleefd Werken we samen met iedereen Houden we rekening met anderen Komen we op voor een ander Gebruiken

Nadere informatie

Mhemouders, 7 juli 2017

Mhemouders, 7 juli 2017 Mhemouders, 7 juli 2017 AGENDA DATUM 10 juli 17 augustus 18 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 23 augustus 23 & 24 augustus 29 augustus 31 augustus 31 augustus ACTIVITEIT Start zomervakantie

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 14 15 April 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Koningsspelen SO: Thema afsluiting: gezondheid SO: Bezoek van juf Bernice en Noud VSO: Gym VSO: OZG VSO VSO: Perspectief gesprekken VSO: Paaskantine VSO: Koningsspelen

Nadere informatie

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording.

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording Persoonskenmerken 3,5 Ik zit op 1. VMO- 38 2. VMO-K 27 3. VMO-TL 19 Ik voel me veilig op school. 3,8 1 17 81 1 De sfeer op school

Nadere informatie

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren!

zakboekje Grijpskerk ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U In dit zakboekje staan alle belangrijke dingen voor schooljaar 2015-2016. Handig om te bewaren! zakboekje Grijpskerk schooljaar 2015-2016 ZO HOUDEN WIJ CONTACT MET U Via de mentor Uw zoon of dochter heeft een eigen mentor, die wekelijks contact heeft met uw kind. Als er iets niet goed gaat, helpt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 juni 2019 t/m 21 juni 2019

Nieuwsbrief 15 juni 2019 t/m 21 juni 2019 Nieuwsbrief 15 juni 2019 t/m 21 juni 2019 17 t/m 20 juni Avondvierdaagse 21 juni Studiedag, groep 2 t/m 8 hele dag vrij 24 juni Tweede rapport mee 24 juni Kennismaken nieuwe groep en nieuwe leerkracht

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leerling,

Voorwoord. Beste leerling, Voorwoord Beste leerling, Jij gaat 2 weken meedoen op een praktijkschool. Dat is natuurlijk ontzettend spannend, maar ook erg leuk! Dit boek gaat jou helpen om alles wat je leert op te schrijven/tekenen/uit

Nadere informatie

Agenda december Woensdag 5 december 2018 Sinterklaasviering, school tot uur. Donderdag 29 november 2018 Voorleeswedstrijd

Agenda december Woensdag 5 december 2018 Sinterklaasviering, school tot uur. Donderdag 29 november 2018 Voorleeswedstrijd Nieuwsbrief December 2018, nr.3 Evertsweertplantsoen 3b 1069 RK Amsterdam telefoon 020 619 04 66 e-mail johannesschool@amosonderwijs.nl website www.johannesschool.com directeur A. Verkade Agenda december

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 December 2018 Openbare basisschool de Springplank Kalender december 2018 maandag Dinsdag woensdag donderdag vrijdag 3 december 4 december 5 december 6 december 7 december

Nadere informatie

Weekbrief 8 september

Weekbrief 8 september Weekbrief 8 september Geachte ouders en verzorgers, We merken dat bijna iedereen zijn plekje heeft gevonden op school. Er komt al regelmaat en routine in de lessen en de eerste excursies en zwemlessen

Nadere informatie

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes

Thema Nederlandse cultuur en gewoontes http://www.edusom.nl Thema Nederlandse cultuur en gewoontes Lesbrief 32. Mag ik even uitpraten? Wat leert u in deze les? Eén lange zin maken van twee korte zinnen. Je mening geven. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03 Nieuwsbrief 2 2014 2014-2015 nr. 03 Beste ouders/ verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij allemaal geschrokken van de bekladding van de muur bij de ingang. Samen met de politie en de gemeente gaan wij De

Nadere informatie

N ieuwsbrief

N ieuwsbrief Kattebelletje 28 januari t/ 13 februari Cito-toetsen 21 januari t/m 8 februari Cito-periode groep 8! 14 t/m 15 februari studiedagen: de kinderen hebben vrij 18 t/ 22 februari voorjaarsvakantie: vrij 1

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt. Schooljaar 2016-2017 10 t/m 14 april Agenda: Ma - Di - Groep 7 fietsexamen Wo - Schoolvoetbaltoernooi Beste ouders/verzorgers Pasen Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College

Informatieboekje voor leerlingen. Het Lingewaal College VSO. Informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College Informatieboekje voor leerlingen Het Lingewaal College VSO 1 Beste leerling, Dit is het informatieboekje voor leerlingen van het Lingewaal College. In dit boekje vind je allerlei informatie die met school

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

Vragen die je kunnen helpen

Vragen die je kunnen helpen Vragen die je kunnen helpen 1. Jij hebt het voor het zeggen, maar... je hebt wel een serieuze taak. Jij mag een nieuwe school bedenken. Wat heeft deze school absoluut wel en wat absoluut niet 2. Als je

Nadere informatie