De laatste loodjes. 29 mei 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De laatste loodjes. 29 mei 2018"

Transcriptie

1 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden de lessen voor, geven huiswerk op en geven toetsen om te kijken of de stof wordt beheerst. Toch kan het voorkomen dat de cijfers niet voldoende zijn. We geven leerlingen dan de kans om de onvoldoendes te herkansen tijdens de inhaaluren op woensdag en donderdag of we geven op dinsdag het 6 e uur steunles om de leerling te helpen. Als school kunnen we echter alle voorwaarden scheppen, maar het uiteindelijke werk moet door de leerlingen zelf worden gedaan. De eigen inzet van leerlingen is cruciaal in de resultaten die worden behaald. Want hoeveel zorg en aandacht wij ook geven uiteindelijk maken zij de toets of het examen. De laatste loodjes wegen zwaar, maar wat is er mooier dan het jaar afsluiten met trots, omdat je hard hebt gewerkt? Ik wens iedereen een succesvolle laatste schoolperiode. Jenny Oldenhuis Directeur

2 Algemeen nieuws Periode 4 Op vrijdag 29 juni sluit het PTA voor klas 3. Dat betekent dat er na 29 juni geen cijfers meer in Magister kunnen worden ingevoerd. Op maandag 9 juli sluit Magister voor de klassen 1 en 2. In deze laatste periode kunnen cijfers uit vorige periodes nog worden herkanst of ingehaald in overleg met de mentor en de vakdocent. Doe dit tijdig en laat het niet op het laatste moment aankomen! Rapportvergadering Slippers Vanwege het mooie weer dragen de leerlingen vaak slippers of badslippers. In de praktijklokalen zijn slippers e.d. echter niet toegestaan! Leerlingen in klas 2, 3 en 4 hebben verplichte veiligheidsschoenen. Maar ook de leerlingen van klas 1 moeten tijdens de praktijklessen goede schoenen dragen voor hun eigen veiligheid. Leerlingen die toch op slippers of ander ongeschikt schoeisel lopen, zullen wij niet toelaten in de praktijklokalen. Wilt u dit met uw zoon/dochter bespreken? In week 28 (9-13 juli) zijn de rapportvergaderingen voor de leerjaren 1, 2 en 3. Na deze vergaderingen hoort u of uw zoon/dochter wellicht een zomertaak krijgt, blijft zitten of overgaat. De volgende punten spelen hierbij een rol: - motivatie; - werkhouding; - inzicht; - de rapportcijfers van alle vakken; - de cijfers van de kernvakken (Nederlands, Engels, Wiskunde); - de Cito-volgsysteemscores.

3 Nieuws uit klas 1 en 2 Klas 1 Het zijn de komende weken de laatste loodjes voor de bruggers voordat ze alweer naar leerjaar 2 overgaan. Cito Er komt nog een ronde met citotoetsen aan. Leerlingen hoeven niets voor te bereiden en ze moeten zeker niet zenuwachtig zijn. Het belangrijkste is dat ze hun best doen. De cito-uitslagen hebben geen directe invloed op de overgang, maar ze kunnen wel een rol spelen in bijvoorbeeld de overstap naar een ander niveau. Sportdag Vandaag, dinsdag 29 mei heeft klas 1 de sportdag. Na de eerste twee uur les, zijn ze vanaf het 3 e uur met de zwemspullen naar het Bosbad in Leersum voor veel nattigheid en plezier met dit prachtige weer. Afsluiting Dit schooljaar sluiten de brugklassers af met het presenteren van een wervelende show. Deze show wordt op vrijdag 6 juli opgevoerd in de aula van onze school en u (ouders, verzorgers, broers en zussen, opa s en oma s, buurvrouwen, ooms en tantes) bent van harte welkom om te komen kijken. Houd deze middag dus vrij in uw agenda! U hoort hier in de volgende nieuwsbrief meer over. Klas 2 Cito De leerlingen van leerjaar 2 hebben twee weken geleden de citotoetsen gehad. De leerlingen konden hier niet voor leren, maar alleen hun best doen. Citotoetsen testen de basis- of algemene kennis. De uitslagen zijn er over een paar weken. De leerlingen krijgen de scores dan mee naar huis, zodat u ook kunt zien hoe uw kind het heeft gedaan in vergelijking met leeftijdgenoten in Nederland. M@S De periode om de maatschappelijke stage goed af te sluiten is bijna ten einde. De leerlingen van klas 2 hebben allemaal een mooie stageplek gevonden en we horen heel goede geluiden. De stagewerkzaamheden zijn heel divers: fietsen met ouderen, verzorgen van konijnen, bomen zagen en jongerenwerk. We vinden de M@S heel belangrijk, want leren doe je niet alleen op school. Buiten school is ook veel nieuws te ervaren en te leren. Niet voor niets is het motto van onze school: Leren door te DOEN! Sportdag Op maandag 28 mei heeft klas 2 de sportdag gehad. Nadat de leerlingen de eerste twee uur les hadden, gingen ze vanaf het 3 e uur met de zwemspullen naar het Bosbad in Leersum. Het was een mooie zonnige dag voor de sportdag in het zwembad. Toetsweek klas 2 In de week van 2 juli tot en met 6 juli sluit klas 2 het schooljaar af. Op maandag en dinsdag krijgt klas 2 toetsen voor de hoofdvakken. Voor de dagen erna zijn we bezig met een leuk en verrassend programma.

4 Nieuws uit klas 3 en 4 Klas 3 Rekentoets 2F Op donderdag 31 mei wordt het rekenexamen 2F bij klas 3 afgenomen. Het rooster voor deze rekentoetsen staat op Magister in de ELO bij Examenkandidaten. Leerlingen die een 6 of hoger halen hoeven geen rekenlessen meer te volgen in klas 4, maar het mag wel. Leerlingen die een 8 of hoger halen, mogen in klas 4 het rekenexamen 3F maken. In klas 4 zijn er nog drie momenten om het cijfer te verbeteren. Het hoogste cijfer telt. De uitslag van de rekentoets is op 29 juni Informatieavond werkweken Op dinsdag 19 juni is er om uur een informatiebijeenkomst voor de werkweken. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders én leerlingen. Voor de Londenreis is het zelfs verplicht dat de leerlingen meekomen in verband met het ondertekenen van het contract. PTA klas 3 Op 29 juni sluit het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) van klas 3. Alle toetsen moeten dan zijn gemaakt en alle opdrachten ingeleverd. Er mogen geen vakjes met Inh. in de cijferlijsten staan. Het is dus belangrijk dat u hier thuis ook even samen naar kijkt en afspraken maakt met de docenten. Aan de hand van de cijfers wordt er vergaderd over de overgang naar klas 4. De cijfers van klas 3 tellen mee voor het examen (SE). Uitslag Praktijkexamen Klas 4 Rekenexamen 2F Ook de examenleerlingen van klas 4 hebben op donderdag 31 mei een laatste mogelijkheid om het cijfer voor de rekentoets te verbeteren. Leerlingen van klas 4 moeten om in lokaal 120 zijn. Vrijdag 1 juni De examens zitten er bijna op en de meeste examens zijn al gecorrigeerd. Op vrijdag 1 juni worden de leerlingen op school verwacht om hun voorlopige scores (0-meting) in te zien. Bij een lage score raden wij extra hulp aan, omdat we het risico van niet goed voorbereid zijn op een herexamen zo klein mogelijk willen maken. Examenkandidaten melden zich op vrijdag 1 juni om 08:30 uur bij hun mentor (4GTL om 9.00 uur en 4BWI om uur). Dan worden de resultaten besproken, tips gegeven en ze krijgen het mailadres van de vakdocenten om afspraken te maken voor de komende twee weken tot de uitslag op 13 juni. N-term Pas op 13 juni wordt bekend wat de N- term is van de verschillende vakken. De N-term is het aantal punten dat bovenop de 0-meting komt. De normering kan variëren van 0 tot 3 punten boven de N-term 0,0 die we op 1 juni bekend maken. Dus ook al is een score in eerste instantie laag: het eindcijfer kan toch nog voldoende worden. Alleen willen wij hier niet op gokken en vast beginnen met gedegen voorbereiden op een mogelijk herexamen. Leerlingen die praktijkexamen hebben gedaan, kunnen na 13 juni op Magister zien wat hun cijfer is.

5 Examenuitslag 13 juni! Op woensdag 13 juni wordt er vanaf 15:00 uur door de mentoren gebeld naar alle examenkandidaten. Ben je geslaagd, dan ben je om 17:00 uur op het Vakcollege Maarsbergen aanwezig om je cijferlijst in ontvangst te nemen en elkaar te feliciteren. Dit geldt voor alle niveaus: 4bbl, 4kbl en 4gtl. Gezakt? Ben je helaas gezakt, dan kom je donderdag 14 juni om 9.00 uur bij de mentor voor verder advies. Wanneer je moet herkansen of je cijfer wilt verbeteren dan moet je dit donderdag 14 juni vóór 11:30 uur op de administratie aanvragen. De mentor zal dit proces begeleiden. Herkansingen Het 2 e tijdvak CSE en CSPE is op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 juni voor alle niveaus: 4bbl, 4kbl en 4gtl (rooster volgt op Magister ELO). De uitslag van de herkansing van je examen is op vrijdag 29 juni. Dan worden alle herkansers vanaf uur gebeld. Diploma-uitreiking De feestelijke diploma-uitreiking is op donderdag 12 juli. De uitnodiging hiervoor volgt nog.

6 Agenda 31 mei Rekentoets klas 3 31 mei uur Rekenexamen klas 4 1 juni Inzien voorlopige scores 13 juni Examenuitslag 19 juni 19:00 uur Informatieavond werkweken 29 juni Afsluiting PTA klas 3 2 juli Toetsen klas 1 en 2 3 juli Toetsen klas 2 3 juli Excursie klas 1 4 juli Workshop klas 2 5 juli Excursie klas 2 6 juli Vervolg workshop en eindpresentatie 4-6 juli Project Camping Maarsbergen klas juli Rapportvergaderingen klas 1, 2 en 3 12 juli Diploma-uitreiking

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

2 juni Examens

2 juni Examens 2 juni 2017 Examens Na hard werken door leerlingen én docenten zijn de eindexamens weer achter de rug. Op vrijdag 12 mei begon het met het examen Nederlands en vandaag zijn de laatste praktijkexamens afgenomen.

Nadere informatie

Basis beroepsgerichte leerweg

Basis beroepsgerichte leerweg Examen informatie Basis beroepsgerichte leerweg Schooljaar 2018 2019 Centraal (digitaal) examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen?

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen? Basis Bij de start van onze examentraining Waarom een periode van examentrainen? Programma van deze avond 20.00 20.20 uur: Plenair gedeelte 20.20 uur: Uiteen per klas 20.20 20.45 uur: informatie over CSPE

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2018 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

Vakantie. 23 febrruari 2018

Vakantie. 23 febrruari 2018 23 febrruari 2018 Vakantie Inmiddels zijn onze examenkandidaten weer veilig terug van een fantastische reis naar de sneeuw in Oostenrijk. Hoewel de busreis lang duurde, hebben de leerlingen en de begeleidende

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

BOVENBOUW HAVO. Klas 5 en het eindexamen. September 2017

BOVENBOUW HAVO. Klas 5 en het eindexamen. September 2017 BOVENBOUW HAVO Klas 5 en het eindexamen September 2017 HAVO 5 Programma: Welkom W. Ruijsch Algemeen Begeleiding Tijdpad decanaat J. Hecker/M. Husson Het examen I. Eggen Rekenen en rekentoets D. Walravens

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar 5 HAVO Voorlichtingsavond over het examenjaar Opbouw van deze avond 19.30 uur: welkom en opening 19.35 uur: opbouw van het examenjaar 20.15 uur: uiteen in mentorgroepen 20.45 uur: einde Agenda Jaarplanning

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 11 september 2018 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Alles over de examens De weg naar een vervolgopleiding Het

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Jorismavo Examenvoorlichting 2017-2018 Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Programma Opening en welkom. Van nu tot aan het examen. Van het examen tot aan het diploma. Week 12 Het examen begint

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg

CENTRAAL EXAMEN Informatie voor leerlingen van de. kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg CENTRAAL EXAMEN 2018 Informatie voor leerlingen van de kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg INHOUDSOPGAVE: Algemene informatie Rooster centraal examen Vakspecifieke hulpmiddelen Exameninstructies

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2016 Maandag 14 september 2015 Goede voorbereiding Hoe Wat Wanneer 1 Hoe doet Daphne Schippers het?! aandacht of afleiding! precies weten en veel oefenen! Topprestatie! SE examen

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg.

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 1 Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 2 Beste eindexamenkandidaat, Deze exameninformatie is specifiek voor Het Goese Lyceum, locatie Beroepsonderwijs 2017-2018. Alleen de exameninformatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom!

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom! Contactavond examenklassen 2015-2016 Hartelijk welkom! Even voorstellen: Mentoren havo 5: Dhr. Bosman (scheikunde) Dhr. Rhebergen (maatschappijleer en bovenbouw counselor) Dhr. Rijnders (aardrijkskunde)

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene

Goedenavond. Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Goedenavond Ouders/verzorgers leerlingen docenten betrokkene Examen VMBO Basisberoepsgerichte leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg Examen Schoolexamen = S.E. presentatie s toetsen ( schriftelijk

Nadere informatie

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s),

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s), 7 december 2017 Geachte ouder(s)/verzorger(s), We vinden de veiligheid van onze leerlingen heel erg belangrijk. Zeker in deze donkere dagen voor kerst is het een noodzaak dat kinderen zichtbaar zijn op

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 3

Exameninformatie Klas 3 Exameninformatie Klas 3 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 3 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden

Absentie Afwezigheid van een leerling moet zo spoedig mogelijk door de ouders, verzorgers telefonisch doorgegeven worden Lestijden leerjaren 1 en 2 leerjaren 3 en 4 1. 08.35 09.25 uur 2. 09.25 10.15 uur korte pauze 3. 10.30 11.20 uur 4. 11.20 12.10 uur middagpauze 5. 12.45 13.35 uur 6. 13.35 14.25 uur korte pauze 7. 14.40

Nadere informatie

Rapporten & overgangsnormeringen

Rapporten & overgangsnormeringen Rapporten & overgangsnormeringen 2016-2017 Haarlem College 2016-2017 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Overgangsnormeringen 3 Rapporten 9 Haarlem College 2016-2017 2 OVERGANGSNORMERINGEN 2016-2017 De overgangsnormering

Nadere informatie

Week 1. APV - algemene start team ma 22 aug 9:00 10:00. Kennismaking met mentor - klas 3 di 23 aug 8:30 9:00

Week 1. APV - algemene start team ma 22 aug 9:00 10:00. Kennismaking met mentor - klas 3 di 23 aug 8:30 9:00 Week 1 ma 22 aug APV - algemene start team ma 22 aug 9:00 10:00 Kennismaking met mentor - klas 3 di 23 aug 8:30 9:00 Kennismaking met mentor - klas 2 9:00 9:30 Kennismaking met mentor - klas 1 9:30 10:00

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 26 september 2017

Ouderavond leerjaar 4 26 september 2017 Ouderavond leerjaar 4 26 september 2017 amen naar het diploma! Mentimeter Ga naar www.menti.com en gebruik de code 34 50 60 Mentor Thomas Harder t.harder@paxchristicollege.nl De mentor is het eerste aanspreekpunt

Nadere informatie

VMBO-T info september

VMBO-T info september INFO EXAMEN VMBO-T info september EXAMENS 2018 Het examen bestaat uit drie onderdelen: 1. het schoolexamen (Programma van Toetsing en Afsluiting) voor 50%. 2. het centraal examen voor 50%. 3. de rekentoets

Nadere informatie

Voorlichtingsavond VWO 6. 17 september 2014

Voorlichtingsavond VWO 6. 17 september 2014 Voorlichtingsavond VWO 6 17 september 2014 2 juli 2015 Team vwo-6 Conrector Onno Arts Decaan Marijke Godwaldt Examensecretaris Betty van der Winden Zorgteam Schoolmaatschappelijk werk Anne van der Hoeven

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O riëntatie

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO Centraal examen Doorstuderen na de mavo PROGRAMMA Belangrijke data Het centraal examen De uitslag Na de mavo Puberbrein Napraten onder het genot van een drankje. LAATSTE LOODJES

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), ~

Geachte ouder(s)/verzorger(s), ~ Oktober 2015 Pagina 2 Info uit de brugklas Cijfers in magister Pagina 3 Het rekenonderwijs Scholierencongres LAKS Stage Met de bus Pagina 4 De gezonde kantine Belangrijke data Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Ouderavond V6 Welkom

Ouderavond V6 Welkom Ouderavond V6 Welkom Ouderavond 6 VWO 16 september 2015 Wat bespreken we vanavond? Ouderavond V6 -Welkom -Zaken met betrekking tot het Schoolexamen (SE) -Zaken met betrekking tot het Centraal Examen (CE)

Nadere informatie

BOVENBOUW HAVO. Klas 5 en het eindexamen. september 2016

BOVENBOUW HAVO. Klas 5 en het eindexamen. september 2016 BOVENBOUW HAVO Klas 5 en het eindexamen september 2016 HAVO 5 Programma: Welkom W. Ruijsch Algemeen Begeleiding Tijdpad decanaat J. Hecker/ M. Husson Het Examen I. Eggen Rekenen en rekentoets D. Walravens

Nadere informatie

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg

Amsterdam, september PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg Amsterdam, september 2017 PTA 3e leerjaar Sector: Zorg & Welzijn/Economie Afdeling: Verzorging/Administratie Basisberoepsgerichte leerweg 2017-2018 Geachte ouders/ verzorgers, beste derdeklassers, Dit

Nadere informatie

De gezonde kantine

De gezonde kantine 31-5-2016 De gezonde kantine In aansluiting op NIX18, geen alcohol en niet roken op het Vakcollege, zijn we de afgelopen weken gestart met de gezonde kantine. De gezonde kantine is een project waarbij

Nadere informatie

Informatieavond examinering klas februari 2017

Informatieavond examinering klas februari 2017 Informatieavond examinering klas 4 15 februari 2017 Centraal examen toen Één moment Grote zaal Één examen Op papier Alle vakken identieke examinering Centraal examen nu Flexibele (digitale) examens KB

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 4

Exameninformatie Klas 4 Exameninformatie Klas 4 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 4 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL

EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL EXAMEN INSTRUCTIE 2015 voor eindexamenkandidaten VMBO-4 BBL/KBL Oosterlicht College Vianen Inhoud: Voorbereiding Examen op de computer Examenroosters Ziekte Uitsluiting Extra s Tijdens het examen: Op tijd

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016)

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016) Jaaragenda schooljaar 2016-2017 (vanaf januari) (versie december 2016) Dit is een globale agenda voor de periode van januari 2017 tot het einde van het schooljaar 2016-2017. Laatste dag schooljaar 2016-2017:

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur.

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur. JAARAGENDA 2018-2019 wk datum NB di. 28/8 en do. 30/8 school open 36 maandag 3 september dinsdag 4 september woensdag 5 september donderdag 6 september vrijdag 7 september Start personeel - welkom 9.00

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens Bergen op Zoom, maart 2012 Onderwerp: informatie eindexamens Aan de ouder(s) van de leerlingen die in mei 2012 examen vmbo-tl doen Aan bedoelde kandidaten Geachte ouder(s), beste jongelui, Hierbij doen

Nadere informatie

dag datum Afspraken / Activiteiten ma 10-08-15 di 11-08-15 wo 12-08-15 do 13-08-15 vr 14-08-15 za 15-08-15 zo 16-08-15 Zomervakantie 4 juli t/m 16

dag datum Afspraken / Activiteiten ma 10-08-15 di 11-08-15 wo 12-08-15 do 13-08-15 vr 14-08-15 za 15-08-15 zo 16-08-15 Zomervakantie 4 juli t/m 16 ma 10-08-15 di 11-08-15 wo 12-08-15 do 13-08-15 vr 14-08-15 za 15-08-15 zo 16-08-15 Zomervakantie 4 juli t/m 16 augustus ma 17-08-15 Opmaat medewerkers Inloop 08.30u -start 09.00u di 18-08-15 Schoolopening

Nadere informatie

Informatie avond. klas 4 basis en kader

Informatie avond. klas 4 basis en kader Informatie avond klas 4 basis en kader Programma Even voorstellen Inleiding, op weg naar de finish en ouderbetrokkenheid Decanaat en vervolgopleiding PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Het examen

Nadere informatie

Studiewijzer. 12havo5

Studiewijzer. 12havo5 Studiewijzer 12havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12 havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE.

PRAKTIJKEXAMENS KLAS 4 TEKENEN, BEROEPSGERICHTE VAKKEN TECHNOLOGIE, ZORG& WELZIJN, HANDEL& ADMINISTRATIE. EDITIE 3 13 FEBRUARI 2015 MAGISTER 6 Na de carnavalsvakantie wordt een nieuwe versie van Magister ingevoerd voor alle leerlingen en ouders. Het voordeel is dat Magister 6 nu gebruikt kan worden vanaf elke

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan / loopbaanbegeleider VMBO leerjaar

Nadere informatie

MY college JAARPLANNING voor leerlingen en ouders

MY college JAARPLANNING voor leerlingen en ouders MY college JAARPLANNING voor leerlingen en ouders 2018-2019 activiteiten, examens, vakanties, e.d. september - oktober 2018 communicatie naar ouders do 23 aug schoolgids en jaarplanning mailen vr 24 aug

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015

WELKOM. informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 WELKOM informatieavond havo5, donderdag 1 oktober 2015 Enkele praktische punten vooraf: presentatie komt op schoolsite lln. met faciliteiten FAE wordt RND cijferlijsten uitgedeeld SOMToday kopie ID/paspoort

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2019

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2019 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2019 Maandag 24 september 2018 Antoniuscollege is trots We gaan voor 100%; Havo vorig jaar 94% Vwo vorig jaar 97% https://www.youtube.com/embed/ihr_tah7bsg?aut oplay=1 Agenda

Nadere informatie

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD

Ckv* Maat Lo. Gymnasium: Klassieke taal. Profieldeel. (vakken variëren per profiel) Vrije deel Gd(-et) Mo Fi In Bsm WisD Algemene informatie over de Tweede Fase Examendossier Je examen bestaat uit twee delen, het schoolexamen en het centraal examen. Het schoolexamen begint al vanaf de vierde klas. Het schoolexamen bestaat

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O ntwikkeling

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar 2017-2018 Versie 07 februari 2018, 14.40 uur Legenda: Zwart = voor iedereen Groen = voor MR Rood = voor ZAT Paars = OPUS Donker blauw = Ouderraad Oranje = voor specifieke

Nadere informatie