INFONOOT INFONOOT NOVEMBER 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFONOOT INFONOOT NOVEMBER 2016"

Transcriptie

1 INFONOOT

2 VAN HET BESTUUR In de zomermaanden hebben we als koor het nodige meegemaakt rondom de werving en aanstelling van een nieuwe dirigent en het aftreden van John Roos als dirigent. Het bestuur betreurt de gang van zaken zeer, het had zoveel anders kunnen lopen en dat had ook eigenlijk gemoeten. We proberen het nu achter ons te laten en te werken aan het Baarns Mannenkoor van de toekomst. Een beter bericht is, dat we ook weer een functionerend bestuur hebben. Wim Denie heeft te kennen gegeven dat hij het voorzitterschap weer op zich zal gaan nemen. We hopen dat hij zijn stemproblemen nu de baas is. Daarnaast heeft Arie Zonneveld zich aangemeld als nieuwe penningmeester. Jan Everts blijft nog aan tot aan het einde van het jaar, en verzorgt ook nog de jaarstukken. Daarna neemt Arie het over.

3 EVEN VOORSTELLEN: MARK WALTER Mark Walter is met 23 jaar nog een vrij jonge dirigent. Hij is vandaag de dag bijna klaar met zijn studie aan het Utrechts conservatorium in piano en koordirectie, bij Sebastian Colombo en Rob Vermeulen. Hij dirigeerde in Nijmegen de opera Dido and Aeneas en werkte als pianist mee aan de opera 'Ben je thuis voor het donker', en leidde al verschillende koren, waaronder het Toonkunstkoor Bussum en Consorte uit Nijmegen. Daarnaast werkt hij regelmatig als pianist met koren, zangers en instrumentalisten. Mark Walter Het Baarns Mannenkoor heeft met Mark een dirigent kunnen binnenhalen die het koor verder kan ontwikkelen. In samenspraak met de muziekcommissie zal hij de keuze voor het repertoire voor de komende uitvoeringen gaan bepalen. Inmiddels hebben we al gemerkt dat de repetities anders verlopen dan we gewend waren. We oefenen minder stem-voor-stem en we zijn vaker aan het zingen met meerdere stemsoorten tegelijk. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. En we hebben van mark inmiddels ook huiswerk gekregen: door hemzelf ingezongen bestanden, waarmee we thuis kunnen oefenen. Ook dat is even wennen voor ons. Daarnaast hebben we gemerkt dat bij Mark ook de tekst van belang is. Uitspraak en tekstplaatsing worden uitgebreid doorgenomen en met name de stukken in een vreemde taal moeten wel goed worden uitgesproken. Niet alleen de nootjes zijn belangrijk.

4 KERSTCONCERT 2016 Op 18 december voeren we ons kerstconcert uit. De repetities daarvoor zijn in volle gang. Daarbij zingen we een paar Franse kerstliederen en Wim Wilmink is zo vriendelijk gewest om de vertaling van Cantique de Jean Racine aan te leveren: Verbe égal au Très-Haut Notre unique espérance Jour éternel De la terre et des cieux Nous rompons le silence Divin Sauveur Jette sur nous les yeux Woord, gelijk aan de Allerhoogste onze enige hoop Eeuwig licht van hemel en aarde Wij verbreken de stilte Goddelijke Herder sla het oog op ons. Répands sur nous le feu Overgiet ons met de gloed De ta grâce puissante van Uw machtige genade Que tout l enfer fuie De ganse hel vluchte Au son de ta voix voor het geluid van Uw stem ; Dissipe le sommeil Verdrijf de sluimer D une âme languissante van een smachtende ziel Qui la conduit Een sluimer die Uw wetten À l oubli de tes lois doet vergeten! O Christ, sois favorable O Christus, wees À ce people fidèle Uw trouwe volk genadig. Pour te bénir Dat nu hier verzameld is Maintenant rassemblé; om U te loven ; Reçois les chants Hoor naar hun gezang Qu il offre à ta gloire gewijd aan Uw eeuwige glorie Immortelle; Et de tes dons Mogen zij zo doorgaan, Qu il retourne comblé! vervuld zijn van Uw gaven!

5 KERSTVERHAAL OM IN DE STEMMING TE KOMEN Er was eens een klein dorp. Het lag verscholen tussen fraaie, uitgestrekte heidevelden, polders, meren, maar ook vele snelwegen. Het landelijke dorp bezat een gezellige kern. Aan de kleine doch geriefelijke promenade kon men genoeglijk winkelen in exclusieve zaakjes en ook de inwendige mens was niet vergeten. Het knusse kleine dorp wilde groot zijn in daden. De middenstand wilde een groots feest organiseren. Het geheel moest een ongekend spektakelstuk worden, waar het publiek ver buiten de regio nog lang over zou napraten. Het winkelhart zou nog meer dan gewoonlijk bruisen van activiteit. Met de winter in zicht besloot men tot een unieke Kerst tweedaagse. De voorbereiding nam vele maanden in beslag, maar met hulp van de bevolking moest alles volgens plan verlopen. Op vrijdag voor Kerstmis was het dan eindelijk zover. Vele bezoekers verlieten huis en haard en arriveerden per auto, openbaarvervoer, per tweewieler of per buggy in het zo fraaie dorp. Daar wachtte men een ongekende verrassing. Na aankomst werd men vriendelijk doch dringend verzocht plaats te nemen in een comfortabel meer aangepast voertuig. Met het advies vooral warme kleding en schoeisel aan te schaffen, vertrok men dik ingepakt in een aantal vachten, per arrenslee, getrokken door twee rendieren. Overrompeld door de hoogst ongewone situatie volgde men dit advies zo spoedig mogelijk op. Tijdens de rit naar het centrum die enige tijd in beslag nam, was de buitentemperatuur aanzienlijk gedaald. Het vroor dat het kraakte. Men spoedde zich dus richting muts, snowboots en skikleding, want er was een flink pak sneeuw gevallen. Het gehele dorp was bedekt onder een dik, donzig, sneeuwtapijt. Zover het oog reikte was alles wit. De straten, pleinen, daken van de huizen, de bomen, alles was wit. Helemaal wit. Bewoners veegden hun stoepje schoon, de jeugd hield een sneeuwballengevecht of maakte een sneeuwpop in kerstsfeer. Er was zoveel sneeuw gevallen dat er bijna geen doorkomen aan was De bezoekers keken hun ogen uit. Wat zwart gekleurd was in hun woonplaats, was hier bedekt door een sprookjesachtige witte sneeuwlaag. Hoe dichter men het centrum naderde des te drukker werd het in de straten. De menner op de arrenslee groette zijn collega s met klappende zweep, en onder het nodige commentaar werd het verkeer in veilige banen geleid.

6 Bij het betreden van het winkelhart waande men zich in sprookjesland. De combinatie van vuur, licht, sneeuw en sfeervol aangeklede etalages boden het publiek een betoverend schouwspel. Duizenden flakkerende vlammetjes wierpen hun speelse schaduwen over de uitgestalde koopwaar. Middenstanders hadden hun naam gevat in vlammend vuur, of men had de etalage omgetoverd tot een vijver waarin vele goudkleurige lichtjes zoekend naar elkaar, ronddreven zich af en toe stotend aan de vijverrand alsof ze wilden vragen, geef ons de vrijheid. De winkelpanden met de daarboven gelegen woningen waren bezaaid met piepkleine lichtjes en overal aan de winkelpromenade - zover het oog reikte - zag men prachtige, manshoge, verlichte sterren in bundels bij elkaar. Hangend aan bomen, gevels of geplaatst in een klaterende fontein. Het leek of alle sterren op aarde zich verzameld hadden en voor hun plezier boven de mensenmassa zweefden. Honderden metershoge kerstbomen, verlicht door witte, brandende kaarsen en getooid met enorme goud en zilverkleurige ballen, torenden boven de daken van de huizen uit. Muziek klonk op alle hoeken van de straten. Zangkoren strooiden hun liederen uit over de ademloze toegestroomde menigte. De met veel groen aangeklede kramen, opgesteld aan de promenade, bevatten allerlei lekkernijen zoals stapels negerzoenen, oliebollen, versgebrande nootjes en enorme vaten glühwein. De heerlijke geur van dampende erwtensoep die in grote ketels stond te borrelen lokte vele snoepers tot even proeven. Was men vermoeid, koud of hongerig, dan zocht men even een van de vele kampvuren op, waar smakelijke hapjes werden bereidt. Men plofte neer op een bank rond het vuur en ook de kinderen werden op deze speciale dag niet vergeten. Vele vrijwilligers stonden klaar om hen te vermaken; afgeschermd door een kleurige wand van rode en witte kerststerren. Op deze sprookjesachtige avond nam men de tijd voor elkaar, voor het gezin of voor een praatje met een eenling. Men groette elkaar als oude bekenden; ieder liet zich van zijn voordelige kant zien. Een dame die ten val kwam werd snel door omstanders op de been geholpen en met koffie en een versnapering op verhaal gebracht. Huilende, verdwaalde kinderen werden liefdevol opgevangen en na enig speurwerk bij de ouders afgeleverd. De maan deed ook een duit in het zakje en ontfermde zich met zijn schijnsel over de genietende mensenmassa die niet genoeg kon krijgen van het betoverende lichtspel.

7 Het was een sprookje daar was een ieder het over eens. Een jong gezin had het zich gemakkelijk gemaakt in de arrenslee. Het jongste kind nestelde zich behaaglijk tussen zijn ouders. Wat is er vanavond aan de hand met jou? vroeg de moeder na een bezorgde blik op het kind. Je hebt nog geen woord gezegd. Vind je het hier niet leuk? Het kind knikte. Jawel, het is hier hartstikke mooi, net een sprookje maar. Nou dan, lachte de moeder opgelucht. Ja, maar mamma, sprookjes bestaan toch niet? Nu kunnen we eten, drinken zoveel wij willen of kleren kopen, hij keek naar zijn nieuwe outfit. Nu zijn de mensen aardig tegen elkaar maar morgen. Hij trok een lang gezicht. Mag ik de kerstman nog iets vragen vlak voor Kerstmis, mam? De moeder knikte en het jongetje boog zich voorover naar de Kerstman die voor in de slee plaatsgenomen had en fluisterde iets in zijn oor. De Kerstman knikte dat hij het had begrepen en herhaalde de vraag stil voor zich heen. Plotseling veranderde er iets in de straten en op de pleinen. Mensen bleven doodstil staan en keken elkaar beteuterd aan, kinderen stopten hun sneeuwballengevecht en ploften neer in de sneeuw. Muzikanten staakten hun spel en zangers sloten halverwege een zin hun mond. Zelfs de honden vergaten te blaffen, vuren doofden, de erwtensoep werd koud en de poffertjes bleven wit bij gebrek aan een warmtebron. De kaarsjes doofden, de glimmende ballen in bomen verloren hun glans en vielen onverhoeds in gruzelementen naar beneden. De rendieren raakten ook van slag en vertikten het om nog een poot te verzetten en stonden dwars voor de slee. De buitentemperatuur begon op te lopen en de sneeuw begon te smelten. Wat is er gebeurd? Wat vroeg jij aan de Kerstman? vroeg de moeder aan haar zoontje. Wat iedereen denkt en voelt, mam. Voel maar, dat doen nu alle mensen. Hij legde zijn hand op zijn borst. Dit was inderdaad het geval. Met beschaamde gezichten, stilletjes, maakte men aanstalten te vertrekken. Af en toe sprong er hoog in de boom nog een laatste bal aan scherven. Wat was je laatste kerstwens? drong de moeder nu aan. Ik wil het uit jou mond horen! Oh, zei het jongetje nu lachend en duidelijk opgelucht: Ik vroeg: Kerstman mag het een beetje minder? Janke de Bruijn Wiersma

8 LUSTRUM In het afgelopen jaar hebben we al vaak gewerkt aan de Schipbreuk het lustrumprogramma voor volgend jaar. Daarbij hebben we ook een paar keer met het dameskoor Enjoy samen gerepeteerd en er komt al behoorlijk schot in de zaak. Maar het wordt in het voorjaar nog wel even hard werken om alles goed ingestudeerd te hebben. Intussen is er een groepje gevormd die zich bezighoudt met de organisatie van het geheel. Dat bestaat uit: Ton van Leuveren, Bert Kranendonk en Jan Kuijer. De bedoeling is dat de uitvoering plaats kan vinden tegen de laagst mogelijke kosten en daarnaast probeert deze werkgroep ook nog sponsoren en adverteerders te werven, zodat het financiële plaatje er goed uitziet. Bij de uitwerking houdt deze groep er vooral rekening mee, dat de uitvoering een goede uitstraling krijgt, waarmee we een publiek kunnen boeien en wellicht ook nieuwe leden kunnen aantrekken.

9 JUNI-PROGRAMMA Het bestuur heeft besloten om nadat we de Schipbreuk hebben uitgevoerd op 20 mei, niet direct daarna opnieuw met de gewone repetities te beginnen, maar voor deze vier weken een programma te maken waarmee we ook mensen kunnen uitnodigen om mee te zingen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een scratch (een paar avonden met gastzangers samen repeteren en dan op de laatste avond een uitvoering voor familie, vrienden en kennissen). Maar we kunnen ook een meezing-repetitie doen. Of een cursus / workshop die we open stellen voor mensen van buitenaf. Om dit idee uit te werken zal het bestuur een paar mensen vragen om hiervoor een programma te ontwerpen en dat aan de leden voor te leggen in de jaarvergadering.

10 ACTIVITEITENKALENDER INFONOOT In de komende periode vinden de volgende evenementen plaats, noteer ze alvast in je agenda: Evenement Plaats Datum Tijdstip Kerstconcert 2016 Paaskerk 18 december uur Lustrumviering Speeldoos 20 mei uur Kerstconcert 2017 Paaskerk 16 december uur Extra repetities Extra repetitie met dameskoor Enjoy om te kunnen oefenen voor de Schipbreuk, zijn gepland op: Donderdagavond 24 november 2016 Daarnaast doen we nog twee extra repetities voor ons Kerstconcert, en deze avonden zijn gepland op: Woensdagavond 23 november 2016 Woensdagavond 7 december 2016 Alle extra repetities vinden plaats in de Dahliastraat en beginnen op de gewone tijd: uur. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we ook in het voorjaar van 2017 nog extra repetitieavonden inplannen voor de voorbereiding van het lustrumconcert. Gegevens Baarns Mannenkoor: -o-o-o-o-o-o- info@baarnsmannenkoor.nl Rekeningnummer: NL20RABO

8 juli uur JH Smit orgel; Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Dries de Jager

8 juli uur JH Smit orgel; Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Dries de Jager 8 juli 2018 17.00 uur JH Smit orgel; Harry van Wijk cantorij o.l.v. Jolanda Brus schriftlezing: Dries de Jager LB 969 ( In Christus is noch west noch oost ) 1a, 2c, 3a, 4a toewijden aan God votum (gezongen)

Nadere informatie

Nicolaïkerk Utrecht. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst

Nicolaïkerk Utrecht. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Nicolaïkerk Utrecht Liturgie zondag 7 juli 2019 4 e zondag na Trinitatis Voorganger ds. Hans Koops Organist Ko Zwanenburg m.m.v. Nicolaϊcantorij o.l.v. Karel Demoet Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Zondag 16 juni, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. DUBBELCONCERT

Zondag 16 juni, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. DUBBELCONCERT Zondag 16 juni, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. DUBBELCONCERT Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anhony Zielhorst NIEUWSBRIEF NR 15 Marc Versteeg Anthony

Nadere informatie

INFONOOT INFONOOT JUNI 2016 JUNI 2016

INFONOOT INFONOOT JUNI 2016 JUNI 2016 VAN HET BESTUUR In de vorige Infonoot hebben wij al vermeld dat wij nog steeds dringend op zoek zijn naar een penningmeester. Jan Everts heeft intussen laten weten dat hij uiterlijk met de zomerstop ook

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 7 OKTOBER 2018-20 e zondag na Pinksteren - Voorganger: Ds Jilles de Klerk, Wassenaar Ouderling: Sanne ten Bokkel Huinink Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Fenna Kloosterkerkkoor o.l.v.

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde.

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde. Jimmy s thuiskomst H et was kerstavond en het was bitter koud in het jaar 1953. De mensen deden nog snel hun laatste kerstinkopen en in de betere buurten waren de huizen gezellig verlicht. Er was echter

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

Mathea Adriana de Bruijn-Pos Marie-Anne van de Griek Johannes Mijndert Kruithof Marijke Osinga Robert Paul Raangs

Mathea Adriana de Bruijn-Pos Marie-Anne van de Griek Johannes Mijndert Kruithof Marijke Osinga Robert Paul Raangs ZONDAG 20 MEI 2018 -Pinksteren- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Maria Haslinger-Maalman Zondagskind: Rogier Organist: Geerten van de Wetering Kloosterkerkkoor o.l.v. Daniël Rouwkema

Nadere informatie

INFONOOT INFONOOT FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016

INFONOOT INFONOOT FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 VAN DE VOORZITTER We kunnen terugkijken op een heel mooi jaar, met als hoogtepunt onze reis naar Canterbury. Maar we kijken nu vooral vooruit. In 2016 staan we voor een paar belangrijke keuzes, die met

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Ahlberg en Tellegen 13-12-11 14:29 Pagina 1. Brieven aan bijna niemand anders

Ahlberg en Tellegen 13-12-11 14:29 Pagina 1. Brieven aan bijna niemand anders Ahlberg en Tellegen 13-12-11 14:29 Pagina 1 Brieven aan bijna niemand anders Ahlberg en Tellegen 13-12-11 14:29 Pagina 2 ander werk van toon tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

René van der Velde. met tekeningen van Georgien Overwater. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

René van der Velde. met tekeningen van Georgien Overwater. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam René van der Velde met tekeningen van Georgien Overwater Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mijn eerste uitvinding Vandaag is onze vakantie naar Frankrijk begonnen. Mijn vader wilde graag vroeg wegrijden. Dan

Nadere informatie

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018 Welkom KinderKerstZangDienst 2018 Wij zijn op weg Wij zijn op weg naar Bethlehem Wij volgen de ster, die leidt ons naar Hem Met mirre en wierook en geschenken van goud Zijn onze zadeltassen tot de rand

Nadere informatie

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst?

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst? 1 e kerstdag 2014 - Met de herders verder kijken In de afgelopen weken hebben we geoefend in het verderkijken. Nee, niet met een verrekijker, daarmee haal je vooral wat je wilt zien naar je toe, wordt

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Een gesprekje met God De kleine ziel en de zon

Een gesprekje met God De kleine ziel en de zon Een gesprekje met God De kleine ziel en de zon Parabel geschreven door Neale Donald Walsch Ergens in de tijd was er een Zieltje, dat tegen God zei: Ik weet wie ik ben! God zei: Dat is heel mooi. Wie ben

Nadere informatie

Gesproken: wij zijn samengekomen in de naam van de Vader, de Zoon, de Heilige Geest

Gesproken: wij zijn samengekomen in de naam van de Vader, de Zoon, de Heilige Geest ZANGzondag Bethel 300815 Lezing: 1 kon 17,7-24 Thema: betrouwbaar? Voorgangers: Muziek: Ad Stolk, Marloes Dankers Woord: Tineke Zijlstra Orgelspel Voorbereiding Het is stil in de kerk, stilte spreekt Welkom

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar 6 Het is een jongen! Blij kijkt vader Hans Luther naar zijn zoon. De kleine jongen ligt tevreden bij zijn moeder in de armen. Het is 10 november. Buiten is het koud, maar binnen is het warm. Dat is goed

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Als je van mij houdt Goede Vrijdag

Als je van mij houdt Goede Vrijdag Als je van mij houdt Goede Vrijdag Muziek: St. Caeciliakoor en Kleinkoor o.l.v. Carla Schulte Solist: Paul van Heeringen. Pianist: Peter Jan de Fijter. Verteller: Nico Knibbe. St. Lucasparochie St. Catharinakerk

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 18 december 2013 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513 ZH Enschede Tel:

Nadere informatie

Face-bookvrienden *** Uitgeverij.

Face-bookvrienden *** Uitgeverij. Face-bookvrienden *** Uitgeverij www.mijnbestseller.nl 1 De verhalentrommel Gevuld Door vrienden Van Face-book Voor kids Tussen 8 & 88 jaar Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

4. Het is ook het verhaal van een koe en van een foto, van de vader aan het begin van de vorige eeuw, een zwart-witfoto als herinnering met een koe er

4. Het is ook het verhaal van een koe en van een foto, van de vader aan het begin van de vorige eeuw, een zwart-witfoto als herinnering met een koe er 1. Het was de zon in mijn hand of de zon van de weiden in mei op de drempel van de deur. Of ook: de drempel van mei aan de deuren van Vorst, en vandaag zie ik de stad door een raam dat uitkijkt op acht

Nadere informatie

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam Hans Kuyper F-Side Story Tekeningen Annet Schaap leopold / amsterdam De eerste woorden Naomi was geen bang meisje. Nou ja, meestal niet. Extreem grote spinnen ging ze liever uit de weg, en al te opdringerige

Nadere informatie

DE TIJD VOOR DE GEK ONDERBOUW

DE TIJD VOOR DE GEK ONDERBOUW DE TIJD VOOR DE GEK ONDERBOUW Thijs Goverde 1 De Tijd voor de gek Op een dag zei ik tegen mijn opa: Wat jammer dat jij al zo oud bent. Puh, zei opa nijdig. Drie en zestig is niet oud, hoor. Ik win van

Nadere informatie

Shayla en de bewegende ster

Shayla en de bewegende ster Shayla en de bewegende ster Eerder verschenen: De eerste overstroming (The Flood Trilogy #1) De volgende verdediging (The Flood Trilogy #2) De laatste verandering (The Flood Trilogy #3) De wensput (De

Nadere informatie

en Genieten Kerst in Hof van Egmont... maar! elk jaar een beetje anders.

en Genieten Kerst in Hof van Egmont... maar! elk jaar een beetje anders. KERSTSPECIAL Kerst in Hof van Egmont... elk jaar een beetje anders. Hier is hij weer! De kerstfolder met vertrouwde maar ook een gans palet aan gloednieuwe activiteiten die voor elk van jullie een warm

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl Kerstwerkboekje Naam: De Kerstman heeft een gedichtje voor je. Lees het maar eens! Kun jij de rijmwoorden vinden? Geef de woorden die rijmen allemaal dezelfde kleur! Kun jij het gedichtje netjes overschrijven

Nadere informatie

Prent 1 : Klaslokaal. De kinderen zingen rond de kerstboom.

Prent 1 : Klaslokaal. De kinderen zingen rond de kerstboom. Een verrassing voor Tim 1 2 Prent 1 : Klaslokaal De kinderen zingen rond de kerstboom. Eén stem klinkt er als een zilveren klokje boven uit. Waarom huil je? vraagt Lize aan de juf. Ik huil niet, lacht

Nadere informatie

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN HOOFDSTUK ÉÉN We zijn bijna bij de school! riep Sofie uit toen ze vlak voor zich een bord zag. Eenhoorn Academie stond er in zwierige gouden schrijfletters met daarnaast een tekening van een spierwitte

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019

Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019 Nieuwsbrief 2 Jaargang 6 februari 2019 Voorwoord Het was winter, het heeft gesneeuwd en de slee kon uit de schuur gehaald worden. Het was niet echt veel en maar 1 dag, maar hier en daar stond een sneeuwpop(je).

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Liturgie 24 maart 2019 Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Mededelingen en welkom Votum en groet Zingen Hemelhoog 44 Uit de diepte roep ik U Uit de diepten roep ik u HEER, mijn God. Ik heb u nodig,

Nadere informatie

Eerste druk, maart Monique van Stenus

Eerste druk, maart Monique van Stenus De dienstmeisjes Eerste druk, maart 2012 2012 Monique van Stenus isbn: 978-90-484-2288-3 nur: 312 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

Niemand op mijn kerstfeest

Niemand op mijn kerstfeest Niemand op mijn kerstfeest Das liep zijn hol uit en voelde de sneeuw eerder dan hij het zag. Hij sprong achteruit zijn sneeuwvrije hol weer in en maakte een sissend geluid van onvrede. Bah, ook dat nog,

Nadere informatie

Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik

Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Voor Rune s vijfde verjaardag. Voor hem, zijn vriendjes en zijn klasgenootjes

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Filippenzen 2:6-7 God wordt klein!

Filippenzen 2:6-7 God wordt klein! Filippenzen 2:6-7 God wordt klein! Deze meditatie is gehouden op de Volkskerstzang van 18 december in de Martinikerk te Franeker. Voor preeklezers: ik hoor graag als deze meditatie ergens gelezen wordt.

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Een gesprekje met God de kleine Ziel en de zon

Een gesprekje met God de kleine Ziel en de zon de kleine Ziel en de zon Een kinderparabel gebaseerd op Een ongewoon gesprek met Ergens in de tijd was er een Zieltje, dat tegen zei: Ik weet wie ik ben! zei: Dat is heel mooi. Wie ben je dan? En het Zieltje

Nadere informatie

Als voorganger vraag ik u, Eeuwige God, maak mij waardig deze kehilla kedosja deze heilige gemeente, voor te gaan gedurende deze dag.

Als voorganger vraag ik u, Eeuwige God, maak mij waardig deze kehilla kedosja deze heilige gemeente, voor te gaan gedurende deze dag. Inleidend gebed We staan hier aan het begin van een lange dag. Een dag waarin we vele malen vergeving zullen vragen aan U, Eeuwige onze God. Korte en lange lijsten, zacht en hardop, voor onszelf en samen

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Schoolreis met zwaailicht

Schoolreis met zwaailicht Vivian den Hollander Schoolreis met zwaailicht met tekeningen van Gertie Jaquet Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Op schoolreis! Schiet nou op, mam! roept Guusje. Ze huppelt de straat uit. Vandaag gaat ze

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Bouwstenen kerstviering Mooi

Bouwstenen kerstviering Mooi Bouwstenen kerstviering Mooi Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Mooi! (Jaargang 9, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan deze pdf opgenomen voor het maken

Nadere informatie

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn Vet: bewegingen en activiteiten Gewoon: verteller Schuin: gesproken text De kerkklokken luiden. Mensen komen vanuit de kerk naar buiten. Als laatste is daar de pastoor.

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 412: 1 en 3 Wij zingen als intochtslied: Psalm 98: 1 Stil gebed, bemoediging en groet Wij zingen: Psalm 98: 2 Kyriëgebed Wij zingen: Lied 158a: 1 Gebed 1 e Schriftlezing

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Er is een Kindeke Er is een kindeke geboren op aard (2x) 't Kwam op de aarde voor ons allemaal (2x)

Komt allen tezamen. Er is een Kindeke Er is een kindeke geboren op aard (2x) 't Kwam op de aarde voor ons allemaal (2x) Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. De hemelse eng len riepen eens de herders weg van de kudde naar

Nadere informatie

Oud wit Prins de Vos. Ik wil je.

Oud wit Prins de Vos. Ik wil je. Oud wit Prins de Vos Ik wil je. Het is het eerste berichtje dat ik vandaag van hem ontvang. De uren waarin het stil blijf zijn ondragelijk. Pas als ik de trilling in mijn broekzak voel begint mijn hart

Nadere informatie

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus,

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus, Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10:38-42 Gemeente van Christus, Het gaat vanmorgen over Jezus. Dat zal je waarschijnlijk ook niet verrassen. Maar als het gaat over Jezus,

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

"Reis naar Jeruzalem"

Reis naar Jeruzalem Reis naar Jeruzalem Sabbat Hoe zou jij je voelen als je familie van plan Doe Lees alvast was om te verhuizen naar een plek waar jij nooit Ezra 1-3 en eerder geweest? Bang, opgewonden of beiden? Nehemia

Nadere informatie

Schol Santé tsjing-tsjing Voor een gezellig Eindejaar in Hof van Egmont Van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019

Schol Santé tsjing-tsjing Voor een gezellig Eindejaar in Hof van Egmont Van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019 KERSTSPECIAL Kerst in Hof van Egmont... elk jaar een beetje anders Kom uit je kamer, zet je stoel aan je deur, nodig familie en vrienden uit en geniet mee van alles wat wij je te bieden hebben tijdens

Nadere informatie

Wie helpt? Weet je het nog? Luister en kies de juiste foto. Datum:... Klas:... Naam:... Voornaam:...

Wie helpt? Weet je het nog? Luister en kies de juiste foto. Datum:... Klas:... Naam:... Voornaam:... Naam:... Voornaam:... Datum:... 65 Luister en kies de juiste foto. Éditions VAN IN Onderweg! 3 Reproduction autorisée. Weet je het nog? Wie helpt? Klas:... 142 Onderweg3 GUIDE PROF.indd 142 1/12/14 20:56

Nadere informatie

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen.

Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Beste vrouwen, beste Soroptiminsten, Wat bijzonder dat wij hier vandaag tijdens jullie jaarafsluiting aanwezig mogen zijn en iets mogen vertellen. Mijn naam is Clemy de Rooy en ik ben hier met Zakeya Hashemi.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Thema: Vlieg-er-maar-uit!

Thema: Vlieg-er-maar-uit! Zondag 2 juli 2017 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: Vlieg-er-maar-uit! Organist: Peter Veen Pianist: Dick van der Garde Met medewerking van: Daan, Famke, Inge, Jan, Jesper, Joran, Jos, Kai,

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Het Drakenfeestje. Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik

Het Drakenfeestje. Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Lies is een speciaal el e: door een ongeluk in haar jeugd kan ze niet vliegen en toveren. Toch houdt Lies van avonturen. Het Drakenfeestje Maar wat kan ze doen als er plotseling een draak in Bosopdeheuvel

Nadere informatie

Er was eens een meisje dat zich heel alleen voelde. Haar naam was Sterre. Ze hield van lezen, maar ze had maar één boek:

Er was eens een meisje dat zich heel alleen voelde. Haar naam was Sterre. Ze hield van lezen, maar ze had maar één boek: Er was eens een meisje dat zich heel alleen voelde. Haar naam was Sterre. Ze hield van lezen, maar ze had maar één boek: De onzichtbare wereld van vlinders en andere vladderaars. Ze had het boek wel honderd

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

De exodus. Foto s van het materiaal

De exodus. Foto s van het materiaal De exodus Focus van dit verhaal De focus van dit verhaal ligt bij de uittocht van het volk van God (Exodus 11:1 15:21). Het verhaal is één van de heilige verhalen en behoort tot de kernpresentatie. Lesdoelen

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7

Mededelingen door de ouderling van dienst. Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Mededelingen door de ouderling van dienst Margreet Reitsma Pastoraal Ouderling, sectie 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33 vers 1 en 7 Psalm 33

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4 Televisie 4 binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_26 03 2014.indd 4 Weet jij wat ik nou weleens zou willen weten? riep Herrie. Ik zou weleens willen weten waarom ik weer geen televisie mag

Nadere informatie

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Thema Kerst een speciaal programma - Sneeuwballen gooien Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Kranten / vellen wit papier De leiding vertelt dat het binnenkort kerstfeest

Nadere informatie

Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur

Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur Westzaanse Winter Fair Zaterdag 10 december 2016 van 16:00-23:00 uur Een feest voor ons allemaal Een sprookjesachtige winter Westzaan vol twinkelende lichtjes, ijspret en warme vreugdevuren. Tijdens de

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Welkom Aansteken van de Paaskaars Door Ruben Mensen Yinthe Mensen leest het gedicht Het Licht verdrijft de duisternis, omdat de Heer verrezen is. Hij is Gods

Nadere informatie

Eredienst van gebed, zang en bemoediging

Eredienst van gebed, zang en bemoediging Eredienst van gebed, zang en bemoediging Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers. Zingen: Psalm 116 vers 7, 8 en 10

Nadere informatie

Kareltje. Sjonnie. van pepernoot tot oliebol. Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz

Kareltje. Sjonnie. van pepernoot tot oliebol. Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz Kareltje en Sjonnie van pepernoot tot oliebol Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz Inhoud Intro De intocht December is de allermooiste maand Joachim

Nadere informatie

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure

0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 van InnerTreasure 0 De zwarte vlek is het 6 de deel van de GRATIS Regenboogschattenjacht 2.0 De Regenboogschattenjacht 2.0 Een magische zomer vol mooie dromen Auteur: Eveline van Dongen Copyright: Eveline van Dongen InnerTreasure

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

EEN MUISJE IN HET HOL VAN DE WOLF. levendige wolvenjongen. De wolf raakte. schaduw: het was Tabaqui, de jakhals! wudahcs

EEN MUISJE IN HET HOL VAN DE WOLF. levendige wolvenjongen. De wolf raakte. schaduw: het was Tabaqui, de jakhals! wudahcs EEN MUISJE IN HET HOL VAN DE WOLF e avond viel over de heuvels van Seeonee. In het knusse, warme hol genoot papa Wolf van de laatste ogenblikken van rust voor hij op jacht ging. Mama Wolf lag naast hem,

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Door God geroepen: JESAJA. Jesaja 6:1-13

Door God geroepen: JESAJA. Jesaja 6:1-13 Door God geroepen: JESAJA Jesaja 6:1-13 Uzzia was zestien jaar oud toen hij koning werd, en hij regeerde tweeënvijftig jaar in Jeruzalem. Hij deed wat juist was in de ogen van de HEERE, In de dagen dat

Nadere informatie

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God.

Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Hartelijk welkom Zegen, aanbidding - Opwekking 454 Zegen, aanbidding. Kracht, overwinning. Ere zij de eeuwige God. Laat elke natie, elke creatie, buigen voor de eeuwige God. Opwekking 454 Elke tong in

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Exodus 29: 1-4; 9-12; 15-21; 29; 36-38 Psalm 92 : 1 en 2 ELB 299 Psalm 66 : 3 Lied 103 : 1, 2 en 3 Die ons in t hart geschreven staan Gezang 108

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Vandaag was het een superdag, vol met zonneschijn, heeel veeeel lachende dames, rokjes en natuurlijk de haring van Jannig.

Vandaag was het een superdag, vol met zonneschijn, heeel veeeel lachende dames, rokjes en natuurlijk de haring van Jannig. Damesdag Dinsdag 19 juni 2012 HARINGDAG Lieve Dames, Vandaag was het een superdag, vol met zonneschijn, heeel veeeel lachende dames, rokjes en natuurlijk de haring van Jannig. Het was superdruk, we zaten

Nadere informatie