Barcelona. Bruisende stad van Gaudí

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Barcelona. Bruisende stad van Gaudí"

Transcriptie

1 Barcelona Bruisende stad van Gaudí Als je denkt aan een Voetbalreis naar FC Barcelona of RCD Espanyol, dan leg je waarschijnlijk meteen het verband met een avondje topvoetbal. Echter staat de stad ook bekend om zijn kunstenaars als Gaudí, Picasso, Miró en Dalí. De hoofdstad van de eigenzinnige regio Catalonië heeft zonder twijfel heel wat bieden op het vlak van kunst en cultuur. De wereldberoemde modernistische ontwerpen van Gaudí zoals de Sagrada Família of het Parc Güell, monumentale gebouwen als het Palau de la Música Catalana en de weidse pleinen als het Plaça de Catalunya, geven Barcelona de allure van een wereldstad, maar zonder zijn gezelligheid te verliezen. Daarbij komt dat Barcelona een van de culinaire topsteden is van Spanje. Of je nu in een van de klasse restaurants gaat eten of stopt bij een gezellige tapasbar, je zult je buikje er zonder twijfel vol eten! Barcelona ligt aan de zee, waardoor je tijdens je Voetbalreis ook kunt genieten van de zon. Op het ene moment wandel je rustig genietend door de smalle steegjes van het historische centrum met zijn gotische wijk en het andere moment lig je aan het strand in Barceloneta. En nadat de zon gezakt is, kun je nog altijd het dynamische uitgaansleven van Barcelona induiken. De zon, de zee, het eten en de cultuur, een perfecte cocktail voor een zwoele Voetbalreis. Barcelona, een stad die van alle markten thuis is!

2 Geschiedenis Barcelona De geschiedenis van deze stad gaat terug tot de 3de eeuw voor Christus. Toen was de stad in handen van de Romeinen. Maar door het verval van het Romeinse Rijk werd deze eigendom overgenomen door de Visigothen. In 713 kwam de stad in handen van de Moren en in 801 werd het door Karel de Grote ingenomen. Onder het Frankische bewind verkreeg Catalonië politieke onafhankelijkheid. In 1137 werd Barcelona een onderdeel van het koninkrijk van Aragón. In 1714 verslaat het Castiliaans-Franse bondgenootschap Catalonië, Engeland en Oostenrijk. Castilië annexeert deze gebieden met als gevolg dat Catalonië al haar rechten verloor en de Catalaanse taal verboden werd. Catalonië heeft nog een korte tijd autonomie gekend in het begin van de vorige eeuw, maar daaraan kwam abrupt een einde door het uitbreken van de Spaanse burgeroorlog in Deze maakte ook een eind aan de economische bloei. Ook Franco heeft geprobeerd om de Catalaanse cultuur en taal te doen verdwijnen. De Catalaanse regering heeft steeds gestreefd naar autonomie. In het verleden is deze autonomie enkele malen verworven en afgestaan. De Catalanen hun cultuur en taal dreigde hierdoor verloren te gaan. Na moeizame onderhandelingen met Madrid kreeg de Catalaanse regering in 1913 dan toch een magere vorm van zelfbestuur. De eerste helft van de 20ste eeuw kende een culturele bloei: de literatuur en schilderkunst van deze periode hebben d.m.v. hun modernistische invloed zeker sporen nagelaten in het Barcelona zoals wij het kennen.

3 Transport Barcelona Barcelona ligt 1350 km van Brussel en op 1639 kilometer van Amsterdam. Het is dus zeker mogelijk er met de auto naartoe te reizen, hoewel je dan wel even zult rijden. Houd er ook rekening mee dat je met de auto niet veel kunt aanvangen in Barcelona. In de stad zelf zul je veel geld moeten uitgeven aan een parkeerplaats. Vluchten naar Barcelona zijn niet zo duur. Voor pakweg 100 euro heb je al een retourticket. Kom je toch liever met de bus, dan moet je al gauw 20 uren op de bus zitten. Barcelona bezit haar eigen luchthaven op 13 km. van de stad, El Prat. Dat is de op een na grootste luchthaven van Spanje. Verschillende maatschappijen, vooral low cost-maatschappijen, landen echter in Girona of Reus, respectievelijk 75 km. en 89 km. van Barcelona vandaan. Eenmaal aangekomen kan je met de bus of taxi naar het centrum van de stad gaan. Om vlot de toeristische bezienswaardigheden te bezoeken, kun je gebruikmaken van de Bus Turístic. Die bus volgt drie routes, die aan het Plaça de Catalunya vertrekken. Een dagticket kost 20 euro. Iets vrijer ben je als je gebruik maakt van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk. Het metronetwerk van Barcelona omvat negen lijnen, waarmee je zowat elk stadsdeel kunt bereiken. Een kaartje voor 1 dag kost 1,30 euro. Het is dus zeker een aanrader een ticket voor 10 ritten te nemen, dat je 7,30 euro kost. Tickets voor de metro zijn ook geldig op de bussen en trams. Om de bergen van Barcelona, de Montjuïc en de Tibidado, te bereiken kun je een van de twee kabelbanen nemen. Barcelona is ook een erg aangename stad om per fiets of te voet te verkennen. Op verschillende plaatsen in de stad kun je tegen een redelijke prijs fietsen huren. In 2007 begon Barcelona met het Bicing-programma. Nadat gebruikers een kaart verkregen hebben, kunnen ze aan een van de 100 stations in de stad een fiets oppikken en vervolgens aan eender welk anders station in de stad achterlaten. Het Spaanse spoorwegnet (RENFE) heeft een speciaal tarief voor toeristen. Met de Inter Rail-kaart kan je goedkoop en snel reizen naar de nabijgelegen steden zoals Manresa, Terrassa en Sabadell. Zo kun je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar het klooster van Montserrat of eens een bezoekje brengen aan Lloret de Mar.

4

5 Eten en drinken Barcelona Barcelona is een culinaire hemel op aarde. Overal in de stad kun je wel lekker eten, of je het nu in een van de klasserestaurants, in een eenvoudig eettentje of in een tapasbar doet. Spanjaarden eten s avonds later dan ons. Houd daar rekening mee. Veel restaurants houden rekening met de toeristen, maar de kans is groot dat je om zes uur s avonds voor een gesloten deur te staan komt. Een populaire buurt om op restaurant te gaan is de oude visserswijk Barceloneta, waar je je tegoed kunt doen aan heerlijke visschotels. Andere buurten waar je veel restaurants zult aantreffen, zijn Gràcia, Ciutat Vella, Eixample en Poble Sec. Typisch voor Spanje is de traditie van de tapas. Als je in Barcelona bent, kun je je maar beter volledig in de cultuur onderdompelen door eens zo n tapasbar binnen te stappen. De rage van tapas is ondertussen al naar België en Nederland overgewaaid, maar in Barcelona kun je nog veel meer varianten proberen. Typische tapas zijn olijven, lookbrood, chorizo, gamba s, calamares en patatas bravas (aardappelen met pikante tomatensaus). In Barcelona kun je gerechten uit heel Spanje proberen, maar ook Catalonië heeft zo zijn eigen keuken. De Catalaanse keuken kent meer invloeden uit de rest van Europa dan de Castillaanse. De keuken staat ook bekend om zijn vele combinaties, die op het eerste zicht raar overkomen. Rood vlees en vis worden bijvoorbeeld vaak in hetzelfde gerecht verwerkt. Paella kun je er in alle vormen en smaken proeven, maar typische Catalaanse paella is arròs negre, paella die bereid is met zwarte inkt van een inktvis. In plaats van rijst worden er ook soms kleine noedels gebruikt voor de bereiding. Dat gerecht noemen we fideuà. Pà amb tomàquet, oftewel brood met tomaat, is gekend in heel Spanje, maar de Catalanen bereiden het op hun eigen manier. In plaats van schijfjes tomaat te gebruiken pletten zij de tomaat samen met look en laten het zo in het brood dringen. Daaraan voegen ze kleine sneetjes Iberische ham, salami of kaas toe. Een wereldberoemd nagerecht is de crema catalana, een gerecht op basis van custard, dat gelijkenissen vertoont met crème brûlée. Andere Catalaanse specialiteiten zijn zarzuela (een visstoofpotje), botifarra amb mongetes (varkensworst met witte bonen), esqueixada (gezouten kabeljauwsalade met ui en tomaat), miel i mato (zachte kaas met honing), etc. Dit alles is niet te versmaden met een lekker wijntje of beter nog met een glaasje cava, het Catalaanse equivalent van champagne. In de verschillende cafés vinden we ook steeds sangria terug op het menu. Zeker een aanrader want deze smaakt nergens zo goed als in Spanje zelf.

6 Om picknick in te slaan kun je best eens langsgaan bij de bekende overdekte markt La Boqueria aan de Ramblas. Deze enorme hal is letterlijk volgestouwd met dagverse producten. Een legendarisch café is Els Quatre Gats (de vier katten), dat zijn deuren opende op 12 juni 1987.Els Quatre Gats werd een echte verzamelplaats voor modernistische kunstenaars. Zo kwam Gaudí er vaak iets drinken en hield Picasso er een van zijn eerste tentoonstellingen. Het café is volledig ingericht zoals een eeuw geleden en het eten is er voortreffelijk.

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

GROEPSREIS BARCELONA

GROEPSREIS BARCELONA GROEPSREIS BARCELONA 25 maart 14 28 maart 14 In maart 2014 wordt er een groepsreis georganiseerd door Tim Zegveld Mobiel Reisadvies in Limburg in samenwerking met Victor Konings Barna Travel Barcelona.

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

Barcelona Stad der wonderen. Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst

Barcelona Stad der wonderen. Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst Barcelona Stad der wonderen Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst De geschiedenis van Barcelona spreekt tot de verbeelding. In de literatuur speelt de stad een belangrijke rol. Een relaxte stad Een

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Opdracht 4: Beeldanalyse

Opdracht 4: Beeldanalyse 18-6-2015 Didactisch atelier Opdracht 4: Beeldanalyse Ilona Betzhold 1SA3 AA-GE Inhoud Keuze stad... Belangrijkste kenmerken van deze stad... Brainstorm... Beelden die kenmerk weergeeft... Gekozen beeld...

Nadere informatie

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia PACK BARÇA TOTAAL PREMIUM (3 NACHTEN) Tour operator prijs: 1150 + BTW Reisbureau prijs: 1295 + BTW Klant prijs: 1450

Nadere informatie

Barcelona. september VWO

Barcelona. september VWO Barcelona september 2015 5VWO Inleiding Barcelona, de elegante hoofdstad van Catalonië, is een zelfverzekerde, welvarende, dynamische, vrolijke stad met passie voor stijl en een obsessie met zijn imago.

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege

1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege. Buitenland Reizen. Romboutscollege 1 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Buitenland Reizen 2016 Romboutscollege 2 Buitenlandreizen 2016 Romboutscollege Beste leerlingen en ouders, De buitenlandreizen voor 2016 komen eraan. De reizen zijn

Nadere informatie

BARCELONA VANAF 399. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA VANAF 399. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA VANAF 399 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUIC Beste Reizigers, We nodigen u uit tot de ontdekking van de mooie stad Barcelona!

Nadere informatie

Barcelona. september VWO

Barcelona. september VWO Barcelona september 2016 5VWO Inleiding Barcelona, de elegante hoofdstad van Catalonië, is een zelfverzekerde, welvarende, dynamische, vrolijke stad met passie voor stijl en een obsessie met zijn imago.

Nadere informatie

VEGETARISCHE TAPAS / TAPAS VEGETARIANAS. Pan con tomate 4,50. Geroosterd brood met knoflook en tomaat, Catalaanse specialiteit. Pan con alioli 4,50

VEGETARISCHE TAPAS / TAPAS VEGETARIANAS. Pan con tomate 4,50. Geroosterd brood met knoflook en tomaat, Catalaanse specialiteit. Pan con alioli 4,50 VEGETARISCHE TAPAS / TAPAS VEGETARIANAS Pan con tomate 4,50 Geroosterd brood met knoflook en tomaat, Catalaanse specialiteit Pan con alioli 4,50 Geroosterd brood met aioli (knoflooksaus) Aceitunas verdes

Nadere informatie

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona Stad van Gaudi, Picasso en Messi. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder

Nadere informatie

Trainingskamp Barcelona 26 t/m 30 december 2014

Trainingskamp Barcelona 26 t/m 30 december 2014 Trainingskamp Barcelona 26 t/m 30 december 2014 5 dagen 4 overnachtingen verblijf op basis van volpension in Hotel Ciudad du Casteldefels Elke dag professionele training door onze specialisten Exclusieve

Nadere informatie

5-17 jaar - Barcelona Residentie - Zomerkamp

5-17 jaar - Barcelona Residentie - Zomerkamp EASY LANGUAGES 5-17 jaar - Barcelona Residentie - Zomerkamp Waarom dit programma? Van 5 tot 17 jaar Vanaf 2 weken Levendige avant-garde stad Pakket inclusief cursus en begeleide activiteiten Opties tennis

Nadere informatie

Oefentekst 2, groep 7

Oefentekst 2, groep 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Algemeen Het koninkrijk Spanje is een land in het zuidwesten van Europa. Spanje grenst aan de landen Frankrijk, Andorra en Portugal en aan de Engelse kolonie Gibraltar. De munteenheid

Nadere informatie

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera.

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera. Barcelona. 5-12-2009. Barcelona. We lopen om 8.50 naar het station van St. Pol en nemen daar een half uur later de trein naar Barcelona. De rit op zich is niet erg interessant. In de stad stappen we op

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE barcelona algemene informatie barcelona Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder twijfel de meest cosmopoliete en moderne stad van Spanje. De stad heeft anderhalf

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Programma Inleiding Algemene informatie Reizen Vragen? Algemene informatie Reisperiode: De week voor de herfstvakantie Reisverzekering: Begeleiders: Via school GEEN

Nadere informatie

ENTRANTES Voorgerechten. Sopa del día 4,50 Soep van de dag. Gazpacho 5,50 Koude tomatensoep van verse groenten en kruiden.

ENTRANTES Voorgerechten. Sopa del día 4,50 Soep van de dag. Gazpacho 5,50 Koude tomatensoep van verse groenten en kruiden. ENTRANTES Voorgerechten Pan con all-i-oli 3.50 Brood met een typische Spaanse knoflooksaus. Pan catalán 3,50 Brood met knoflook, tomaat, olijfolie en zout. Sopa del día Soep van de dag. Gazpacho Koude

Nadere informatie

Barcelona. Unieke jubileumreis Barcelona

Barcelona. Unieke jubileumreis Barcelona Unieke jubileumreis Barcelona Vier het 50-jarig bestaan van Zonvaart Reizen in de prachtige stad Barcelona! Speciaal voor deze gelegenheid bieden wij een exclusieve scherpgeprijsde jubileumreis, waarbij

Nadere informatie

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE valencia dag 1 2013 Bienvenidos!! Bij aankomst op de luchthaven van Valencia wordt de groep ontvangen door een Nederlandstalige gids. Na ontvangst volgt een transfer naar het centrum en eenmaal in het

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

5 dagen naar Barcelona Reisprogramma

5 dagen naar Barcelona Reisprogramma 5 dagen naar Barcelona Reisprogramma Dag 1 U wordt in de middag/avond opgehaald bij uw opstappunt vanaf daar begint uw reis richting Barcelona. Tijdens de reis zal er een pauze worden gehouden van ongeveer

Nadere informatie

LGH in Barcelona op de kaart gezet

LGH in Barcelona op de kaart gezet LGH in Barcelona op de kaart gezet Door Harry van der Graaf De aanloop naar de marathon van Barcelona Dit jaar was de groep die aan de voorjaarsmarathons begon extra groot. Iedereen had gekozen voor zijn

Nadere informatie

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa 1. Brussel hoofdstad van ons land en Europa Brussel is de hoofdstad van ons land. De koning woont in Brussel en de regering

Nadere informatie

Gaudi Parc Guel Barcelona

Gaudi Parc Guel Barcelona voorkant Gaudi Parc Guell Barcelona 12 Gaudi De architectuur die te vinden is Architectuur in het park zegt veel over het werk van Antonio Gaudi. De architectuur is herkenbaar en opvallend. De architectuur

Nadere informatie

BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00. Vertrek vanuit Salou

BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00. Vertrek vanuit Salou BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00 Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion en maken indien mogelijk een korte (foto-) stop. We rijden door tot in de buurt van de beroemde

Nadere informatie

Trainingskamp Barcelona

Trainingskamp Barcelona Trainingskamp Barcelona 26 t/m 30 december 2014 5 dagen 4 overnachtingen verblijf op basis van volpension in Hotel Ciuad du Casteldefels Elke dag professionele training door onze specialisten Exclusieve

Nadere informatie

verkrijgbaar via www.nmbs.be

verkrijgbaar via www.nmbs.be verkrijgbaar via www.nmbs.be Waar hang jij dit jaar uit? Wachten op de zon in Belgenland, op uitstap naar zee of de Ardennen? Of zoek je toch liever het avontuur op? Komt mooi uit, want met je eigen InterRail

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Spanje t/m 21 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Spanje t/m 21 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2017 16 t/m 21 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN ZONNIGE ZOMERREIS

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN  ZONNIGE ZOMERREIS PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl ZONNIGE ZOMERREIS 10-daagse busreis van 2 juli t/m 11 juli of 14-daagse busreis van 2 juli t/m 15 juli (beiden gaan door) Tegen ongelofelijke

Nadere informatie

Kandinsky Travel 2011-2012

Kandinsky Travel 2011-2012 Kandinsky Travel 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 pagina Skiën in Bottrop 4 Gaziantep 5 Suriname 6 Barcelona 7 Efteling of Walibi World 11 Spelregels 12 2 Inleiding Beste reiziger, Het reisprogramma

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Spaans in Barcelona, Enforex. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. Spaans in Barcelona, Enforex. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES Spaans in Barcelona, Enforex Waarom dit programma? 16 jaar Vanaf een week Een gemiddelde van 5 studenten per klas Multiculturele stad School in het centrum van de stad Cultureel programma

Nadere informatie

Stedenreis Barcelona

Stedenreis Barcelona Stedenreis Barcelona Dinsdag 25 september Op de vroege dinsdagochtend van 25 september kan de stedenreis naar Barcelona beginnen. We hebben om 07:00 uur namelijk al afgesproken bij het Meetingpoint op

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Salamanca, de mooiste stad van Spanje

Salamanca, de mooiste stad van Spanje Demoartikel Salamanca, de mooiste stad van Spanje Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje. Door haar eeuwenoude geschiedenis is het één van de mooiste steden van het land. Het is misschien

Nadere informatie

Sarah Breimer Marina Goudsblom

Sarah Breimer Marina Goudsblom Sarah Breimer Marina Goudsblom Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen door & door barcelona Inhoudsopgave.. Voorwoord...9 1. Aankomst in de stad.... 15 2. Wondere wereld...27 3. Zo bij de zee....38 4. Catalaanse

Nadere informatie

Talenreis Spanje 2018

Talenreis Spanje 2018 Programmaboekje Talenreis Spanje 2018 15 t/m 20 oktober Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2018 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met

Nadere informatie

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Appartementen Torre Nova - (Spanje Catalonië La Torre de Claramunt) - 4 sterren

Nadere informatie

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips

Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips Eten in Bagan in Myanmar de lekkerste eettips De volgende bestemming in Myanmar is Bagan. Ook hier gaan we natuurlijk weer eten en wederom het eten hier in Myanamar is heel lekker en goed. Wij begrijpen

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen Catalonië natuur en cultuur 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 889 Natuur en cultuur in Catalonië Spanje - een land dat misschien niet álles heeft maar wél héél veel! Natuur, bergen en zee. Oude,

Nadere informatie

Rota. Een leuk Spanje alternatief!

Rota. Een leuk Spanje alternatief! Rota Een leuk Spanje alternatief! Veel mensen gaan met de vakantie naar Spanje, dit uiteraard omdat de zon daar overvloedig schijnt. De toeristenstranden zijn dan bepakt met zwetende lichamen die zich

Nadere informatie

Barcelona http://www.livingstone-travel-site.net 1

Barcelona http://www.livingstone-travel-site.net 1 1 Inleiding...2 1.1 Livingstone s Travel Site...2 1.2 Het reisschema...2 2 Barcelona...3 2.1 Algemeen...3 2.1.1 Bevolking...3 2.1.2 Geografisch...3 2.1.3 Godsdienst...3 2.1.4 Klimaat...3 2.1.5 Munt...3

Nadere informatie

Aster. Afhalen. deze brochure is nog in bewerking. excuses voor het ongemak. U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten

Aster. Afhalen. deze brochure is nog in bewerking. excuses voor het ongemak. U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten Aster TACOS - TAPAS EN ANDERE GERECHTEN VERRASSEND LEKKER VOOR LUNCH EN DINER deze brochure is nog in bewerking excuses voor het ongemak U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten Afhalen

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Ik houd mijn werkstuk over Spanje omdat ik het een leuk en lekker warm land vind. Maar ik heb dit onderwerp ook gekozen omdat er heel lekker eten is!!

Ik houd mijn werkstuk over Spanje omdat ik het een leuk en lekker warm land vind. Maar ik heb dit onderwerp ook gekozen omdat er heel lekker eten is!! Opdracht door een scholier 1892 woorden 18 maart 2011 6 9 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Ik houd mijn werkstuk over Spanje omdat ik het een leuk en lekker warm land vind. Maar ik heb dit onderwerp

Nadere informatie

Schoolreis naar Barcelona, Spanje

Schoolreis naar Barcelona, Spanje Drenthe Tours A.H.G. Fokkerstraat 32 9403AP, Assen E-MAIL info@drenthetours.nl TEL 0592-409963 KVK 4079406 Schoolreis naar Barcelona, Spanje Reisomschrijving Schoolreis naar Barcelona met programma van

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Minicruise Middellandse Zee met NCL Norwegian Epic 18/05/11-22/05/11

Minicruise Middellandse Zee met NCL Norwegian Epic 18/05/11-22/05/11 Minicruise Middellandse Zee met NCL Norwegian Epic 18/05/11-22/05/11 Norwegian Cruise Line (NCL) Wat NCL anders maakt dan andere rederijen is het Freestyle Cruising concept. Dit betekent: geen vaste uren

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Rondreis Frans- en Spaans Catalonië van 28 augustus tot 25 september 2016

Rondreis Frans- en Spaans Catalonië van 28 augustus tot 25 september 2016 Rondreis Frans en Spaans Catalonië van 28 augustus tot 25 september 2016 Mersch Op 27082016 verzamelen we in Mersch en tijdens het diner in de buitenlucht maken alle Disselaars kennis met elkaar. Ook stellen

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Spanje. Dries Vanhooren

Spanje. Dries Vanhooren 2011 Spanje Dries Vanhooren Inhoud 1 Idee...2 1 Mijn ouders...2 2 De bestemming...2 1 Land...2 2 Stad...2 3 Bus...3 3 Het verblijf...3 1 hotel...3 4 Toppers...4 1 Zwembad...4 2 Biljard...4 3 Barçelona...5

Nadere informatie

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League Valencia CF KRC Genk UEFA Champions League In een stad waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt kan het niet anders dan fijn vertoeven zijn. En toch is dat niet het enige wat het Spaanse Valencia

Nadere informatie

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal V.U. : Michel Jadot NMBS Europe Hallepoortlaan 40 1060 Brussel Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal Ierland Grootbrittannië Spanje belgië frankrijk turkije van 01.01.2010 t/m 31.12.2010

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd.

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd. Erasmusbestemming: Toulouse, Frankrijk. Academiejaar: 2015 2016. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is zeer centraal

Nadere informatie

KLEINE HAPJES VOORGERECHT

KLEINE HAPJES VOORGERECHT kɑɑrt KLEINE HAPJES Bravas (gebakken aardappels)... 7,00 Gedroogde Iberco ham...16,00 Calamares Romana... 9,90 Mosselen in romescosaus / Gerookt / Gemarineerd... 9,00 met patat...+1,50 Gezoute anjovis

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE bilbao algemene informatie bilbao Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool

Nadere informatie

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V - Wanneer: Maandag 13 maart t/m zondag 19 maart - Bestemming: Santa Susanna/ Barcelona - Inclusief: Transfer per luxe touringcar, ontbijt, excursies

Nadere informatie

STUDIEREIS BARCELONA

STUDIEREIS BARCELONA STUDIEREIS BARCELONA ANNO 2001 Dwalend door het centrum van Barcelona ontdek je tussen statige gebouwen opeens een gevel die elke beschrijving tart: werk van architect Gaudi. Zijn onnavolgbare bouwwerken

Nadere informatie

4,7. Werkstuk door J woorden 15 april keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Inleiding. Algemeen. Geschiedenis

4,7. Werkstuk door J woorden 15 april keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Inleiding. Algemeen. Geschiedenis Werkstuk door J. 1732 woorden 15 april 2015 4,7 21 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inleiding Ik heb Spanje als onderwerp gekozen omdat het een mooi en groot land is. In mijn werkstuk leest u over Spanje

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Één twee trimesters Universiteit

Erasmusbestemming: Één twee trimesters Universiteit Erasmusbestemming: Barcelona... Academiejaar: 2013-2014 Één/twee semester(s): lees: twee trimesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

Noord-Spanje 9 dagen met huurwagen

Noord-Spanje 9 dagen met huurwagen Noord-Spanje 9 dagen met huurwagen Deze reis maakten we omstreeks eind juli begin augustus.in februari hadden we onze vlucht via de website van Ryanair geboekt. De huurwagen hebben we bij europcar geboekt.

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Tapas. Tapas-schotels

Tapas. Tapas-schotels Tapas 17 In het restaurant serveren wij onze tapas enkel als voorgerecht. Tapas als hoofdgerecht is mogelijk met een minimum van 3 tapas per persoon of met één van onze tapas-schotels. Voor enkel een hapje

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 5. NatGeoFoto. Fotografie: Susan Seubert

FOTO- OPDRACHT 5. NatGeoFoto. Fotografie: Susan Seubert NatGeoFoto STADSGEZICHTEN FOTO- OPDRACHT 5 Fotografie: Susan Seubert STADSGEZICHTEN Van bergen en valleien tot eilanden en steden: de Amerikaanse National Geographic-fotograaf Susan Seubert fotografeerde

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Zomercursus in Barcelona. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. Zomercursus in Barcelona. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES Zomercursus in Barcelona Waarom dit programma? Van 5 tot 18 jaar Vanaf 2 weken Levendige stad Pakket inclusief cursus en begeleide activiteiten Opties tennis of voetbal Verblijf in residentie

Nadere informatie

Madrid. Vurige verleidster

Madrid. Vurige verleidster Madrid Vurige verleidster Madrid bezoeken betekent ondergedompeld worden in een rijke geschiedenis en boeiende cultuur, afgewisseld met indrukwekkende architectuur, sfeervolle straten en drukke pleinen.

Nadere informatie

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas del Alba - (Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Jeroen Bosch 2016. Groepsarrangementen bij Artisan. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch Jeroen Bosch 2016 Groepsarrangementen bij Artisan Vinoloog van de wijnacademie Bib Gourmand van Michelin Restaurant en Wijnhandel Artisan Restaurant & Wijnhandel Artisan ambachtelijke & biologische keuken

Nadere informatie

Erasmus+ project bezoek Sant Quirze

Erasmus+ project bezoek Sant Quirze Erasmus+ project bezoek Sant Quirze Maandag 14 mei, familiedag Onze maandag begon gewoon bij het gastgezin/hostfamilie. Maandagochtend was de eerste keer ontbijten. Bij mijn uitwissel thuis dronken ze

Nadere informatie

4-7 oktober culturele. proeven delen genieten

4-7 oktober culturele. proeven delen genieten Barcelona 4-7 oktober 2018 georganiseerde gusto culinaire compartir culturele disfrutar reis proeven delen genieten HEMMINKWAYS Flexible. personal. Worldwide PROEVEN DELEN GENIETEN Het thema van een bijzondere

Nadere informatie

Geachte gast, Wij nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen! Met vriendelijke groeten, Claire Wijnstok & Dave van der Meijden

Geachte gast, Wij nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen! Met vriendelijke groeten, Claire Wijnstok & Dave van der Meijden Geachte gast, Dank voor uw interesse in Le Temps Perdu. Een eigentijdse en sfeervolle ontmoetingsplaats in het hart van Boxtel, waar u zeven dagen per week uitstekend en voor een aangename prijs kunt lunchen

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Buitenlandse schoolreizen

Buitenlandse schoolreizen Buitenlandse schoolreizen 1-5 okt 2018 MCO INLEIDING Ola, Hello, Bonjour, Hallo! Vanaf volgende week is het zover! Alle leerlingen uit het 3e leerjaar maken een keuze in welke stad ze de schoolreis gaan

Nadere informatie

Menú especial La Barceloneta!!! Menu La Barceloneta speciaal!!! Tapas proeverij is geserveerd op het gemak met grote toewijding en liefde

Menú especial La Barceloneta!!! Menu La Barceloneta speciaal!!! Tapas proeverij is geserveerd op het gemak met grote toewijding en liefde Menú especial La Barceloneta!!! Menú Sorpresa por 25.50 euros por persona bebidas aparte Con postre sorpresa incluido son 29.50 euros por persona. Menu La Barceloneta speciaal!!! Verrassing Menu voor 25.50

Nadere informatie

Wat een vreemde bromfiets!

Wat een vreemde bromfiets! Wat een vreemde bromfiets! Waarom rijden er nu geen paarden meer met karren? Reed er vroeger een tram in ons dorp?! Met die bus zou ik ook wel eens willen rijden! 1. Voetgangers baas! Opdracht Lees het

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

Spaans restaurant El Pueblo, meer dan alleen tapas. Arrangementenboek

Spaans restaurant El Pueblo, meer dan alleen tapas. Arrangementenboek Spaans restaurant El Pueblo, meer dan alleen tapas Arrangementenboek Versie juni 2015 Inhoud Lunch mogelijkheden:...3 Drank arrangement lunch...3 Diversen...4 Compleet Lunch buffet...5 Arrangementen Casa

Nadere informatie