Stedenreis Barcelona

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stedenreis Barcelona"

Transcriptie

1 Stedenreis Barcelona

2 Dinsdag 25 september Op de vroege dinsdagochtend van 25 september kan de stedenreis naar Barcelona beginnen. We hebben om 07:00 uur namelijk al afgesproken bij het Meetingpoint op Schiphol Amsterdam. Uiteindelijk is iedereen om kwart over 7 bij het Meetingpoint en kunnen we onder begeleiding van Axxicom naar vertrekhal 2 om te gaan inchecken. Wie is iedereen? Het is een klein maar fijn groepje dat bestaat uit: Kjerke de Vries, Corné Beekers, Richard van de Pol, Marjo en Frans Rutten, Bettie van der Zwaag, Ariane Meijer en begeleidsters Ushi Thakoer en Roxane Treure. Eenmaal in de rij aangesloten komt Corné erachter dat hij een belangrijke tas is vergeten in zijn auto. En met je rolstoel ben je niet zo snel heen en weer naar de parkeerplaats. Uitgerust met de autosleutels van Corné is Roxane zijn tas op gaan halen. 1 verhaal voor thuis hebben we dus al meteen een half uur na ontmoeting te pakken en dan moet er nog een week aan verhalen bij. Na de vergeten tas hebben we toch nog een snelle incheck gehad en gaan we rond half 9 naar de gate. Omdat we vlakbij de gate een koffiebar hebben nuttigt men nog een heerlijk kopje thee of koffie. Voordeel van reizen met Gehandicaptenreizen is dat we altijd als eerste aan boord mogen. Om 09:15 uur Axxicom assisteert ons weer en we kunnen met de boordrolstoel aan boord. De vlucht is lekker kort, de captain van de Boeing kondigt aan dat we met slechts 1 uur en 50 minuten al op Spaanse bodem staan. Geen slecht vooruitzicht aangezien het in Nederland nat, winderig en koud is. Na een korte, goede vlucht landen we rond 12:10 uur en Roxane ontvangt direct een sms van Mirjam dat ze ons welkom heet in Barcelona en al met de bus op ons staat te wachten. Mirjam zou ons gedurende de gehele week rondleiden. We hebben dus gewoon een privé gids. Beter en luxer kan niet. Volgens mij vertelde ik net dat als je met Gehandicaptenreizen reist je altijd als eerste aan boord kunt van het vliegtuig. Het vliegtuig verlaten is een ander verhaal, dat doen we als laatste. Netjes wachten tot het vliegtuig nagenoeg leeg is en vervolgens komen er heel wat Spaanse dames en heren ons helpen bij het verlaten van het vliegtuig. Snel naar de koffers en op naar het hotel.

3 In de aankomsthal staat Mirjam Stibbe al op ons te wachten. Ze neemt ons mee naar de bus. Gedurende de excursies deze week zou deze bus geheel tot onze beschikking staan. Ook dat al privé het kan niet beter. Het inladen kan beginnen. We hebben 6 rolstoelen bij ons dus het neemt ongeveer 20 minuten in beslag voordat we allemaal in de bus zitten. De rit naar het hotel brengt als door het oude gedeelte van Barcelona en Mirjam verteld dan ook al het één en ander. We rijden onder andere door het Olympisch dorp. De mannen willen gelijk alles weten over wat ze zien hiervan. Na een rit van ongeveer een 35 minuten komen we aan bij het hotel in een oud dorpje van Barcelona Poble Nou. Het hotel ziet er op het eerste oog meer dan prima uit. Zelfs chique. Samen met Mirjam doet de begeleiding de check-in en ontvangen we de kamersleutels heel snel. Bettie en Ariane hebben een scootmobiel en elektrische rolstoel gehuurd via Gehandicaptenreizen. Deze staan keurig netjes klaar om als scheurmonster gebruikt te worden door de dames. De begeleiding deelt sleutels uit of beter gezegd de pasjes uit. We spreken met elkaar af om rond 15:30 uur een drankje op kosten van Gehandicaptenreizen te nuttigen, zodat iedereen de tijd heeft even de koffer uit te pakken en een beetje bij te komen. In de lobby ontmoeten we elkaar weer en spreken af niet al te ver uit de buurt van het hotel te gaan. Van de groep die in April hier is geweest hebben we een leuk adres gekregen voor een hapje en een drankje.

4 Na een gezellig samenzijn en ook elkaar wat beter hebben te leren gaan we toch na een heerlijke maaltijd op tijd naar bed. Het is ondanks de korte vlucht toch een lange reisdag geweest. We willen morgen ook weer fris en fruitig zijn voor de eerste excursie met Mirjam. Woensdag 26 september Om 10:00 uur zou Mirjam met de bus klaar staan om ons mee nemen voor een tour door de stad. Om 08:45 uur zit iedereen al aan het uitgebreide ontbijt in het restaurant. Met een gevulde maag stappen we weer in de bus van Xavi die ons brengt naar Plaça de Catalunya. Vanaf hier zou Mirjam ons leiden door het oude gedeelte van Barcelona. Op de kaart laat Mirjam zien waar we vandaag heen gaan. Het zou wandeltour door het oude gedeelte van de stad worden. Voor Frans is vandaag duwhulp ingehuurd. Hij word geholpen door een vriendin van Mirjam. Marjo kan zo dus ook lekker genieten van wat de oude stad te bieden heeft. Via de oude Ramblas komen we bij een van de mooiste en beste markten die Europa of moet ik zeggen de wereld te bieden heeft: la Boqueria.

5 In la Boqueria kijken we onze ogen uit naar alle verse vis, fruit, groente, vlees, kip, worst, ham, eieren en ga nog even door. Het is 1 groot kleuren pallet. Eigenlijk alles wat een mens nodig heeft is hier super vers te verkrijgen. Mirjam vertelt tijdens een wandeling door La Boqueria veel over hoe de markt is ontstaan en wat er allemaal te zien is. Zo is hier ook een van de beroemdste tapas gelegenheden gevestigd: Pinotxo bar! La Boqueria

6 Via la Boqueria vervolgen we onze weg door het oude Joodse gedeelte van de stad. Hierbij lopen we door hele kleine straatjes naar een prachtige kathedraal en ook het Koninklijke Paleis word hierbij aan gedaan. Het mooie stadhuis met daar vlakbij de prachtige robuuste eeuwenoude stadsmuren. Ook het favoriete pleintje van Mirjam word niet overgeslagen. Het is een pleintje met een grote geschiedenis. Kogelgaten verraden dit al. Nu zit er een school gevestigd aan het pleintje en word het nu dan ook gebruikt als speelplaats tijdens het speelkwartier. Omdat je tijdens zo`n tocht door de stad ook wel een beetje dorst krijgt besloten we ergens een koffietentje op te zoeken. Maar we blijven bikkels, met koffie en al werd de tocht voortgezet. Via het plein voor het stadhuis, waar op dat moment een demonstratie aan de gang was, gaan we verder. Nog steeds alle smalle straatjes en over ieder hoekje weet Mirjam bijna wel wat te vertellen. Na een prachtige tocht door het oude gedeelte van de stad en heel wat tips om lekker te eten rijker staat de buschauffeur ons na een wandeling van ongeveer 3 uur ons op te wachten om ons weer terug te brengen naar het hotel.

7 Omdat we voor vandaag natuurlijk nog lang niet klaar zijn, vragen we aan buschauffeur Xavi of hij ons af kan zetten bij het strand. Hier zullen we vast wat lekkere strandtentjes tegen gekomen om lekker te eten. Het strand is op nog geen 15 lopen van ons hotel en aangezien we vanmiddag toch een relaxte middag houden, hebben we alle tijd. Op dinsdag heeft de begeleiding alle wensen van de reizigers op een rijtje gezet en daarbij is uitgekomen dat voor iedereen het stadion Camp Nou van FC Barcelona toch wel erg hoog op het prioriteitenlijstje staat. Vooral de mannen vinden dit toch wel erg belangrijk. Dit lijstje hebben Ushi en Roxane voor een deel voorgelegd aan Mirjam. Zij heeft natuurlijk zoveel kennis van de stad dat we haar dan ook zoveel mogelijk willen raadplegen. Voor donderdag 28 september word afgesproken de bus een uur langer te huren zodat hij ons na excursie met Mirjam ons af te zetten bij het Camp Nou stadion. VOOR NU: genieten van het strand!

8 De rest van de dag word erg rustig door gebracht. Ushi & Roxane proberen nog wat excursies te regelen en hier wat voor uit te zoeken. Er zijn namelijk heel wat wensen ingebracht. Even een kleine samenvatting: ( kleine selectie ) Camp Nou stadion FC Barcelona Palau de la Musica, show bezoeken Sagrada Familia bezoeken Fonteinenshow

9 De eerste echte excursie dag word `s avonds afgesloten in Poble Nou met een lekkere lichte maaltijd. Het is namelijk traditie in Spanje dat de lunch zwaarder is dan de avond maaltijd. Wij passen ons graag aan! Donderdag 27 september Na weer een heerlijk en uitgebreid ontbijt staat Mirjam ons weer om 10:00 uur op te wachten. Ze neemt ons vandaag mee op een bus tour langs werken van Gaudi en de berg Mont Juic. Door de stad heen staan verschillende werken van Gaudi. Om jullie geheugen nog even op te frissen hier even een korte uitleg van dhr. Antoni Gaudi. Antoni Gaudí i Cornet (Reus of Riudoms, 25 juni 1852 Barcelona, 10 juni 1926), was een Catalaanse architect. Hij ontwierp rond 1900 markante gebouwen en objecten, vooral in Barcelona, waarvan de Sagrada Família de bekendste is. Hij wordt beschouwd als een grondlegger van de organische architectuur. Zijn werk valt onder de Art Nouveau/Jugendstil. In Catalonië is deze stijl het Modernisme catalá. Passeig de Gràcia: Deze brede boulevard werd gebouwd voor en door de rijken van Barcelona, die daar nog steeds vertoeven. Twee huizen van Gaudi's hand aan deze boulevard, Casa Batlló en Casa Milà zijn een toonbeeld van het architectonische straatbeeld. Park Guëll: een vertoning van de vooruitstrevendheid van Gaudi. Het ontwerp van Gaudi bestaat uit verstrengelde slingerweggetjes en paden, waterornamenten en -reservoir, een marktplaats en plein, tuinen en loges. Via de werken van Gaudi rijden we naar de berg Mont Juic ( berg van de Joden ). Onderweg naar boven komen we atletiek stadion tegen dat gebruikt is voor de Olympische spelen in We kunnen nog even stiekem naar binnen gluren vanuit de bus. Eindelijk boven is het een flinke klim naar het uitkijkpunt, maar het is het waard! Je kunt de gehele stad bekijken. Enig puntje van kritiek: de wolken!

10 MONT JUIC Maar wel nu, het gaat gebeuren!! We gaan naar het stadion Camp Nou. Voor een mooie prijs weten we de buschauffeur een uur langer aan ons te binden. Op naar het stadion van FC Barcelona dus.

11 Uit de bus zijnde weten de mannen dan ook niet hoe snel ze naar het stadion moeten rollen. Alsof jonge kinderen worden losgelaten in de snoepwinkel. Roxane zorgt met Mirjam voor de juiste toegangskaarten. Mirjam gaat niet mee binnen, ze is als bijna Barcelonees ten slotte al vaker in het stadion geweest. Via het museum verkrijgen we toegang en ontvangen we allemaal een koptelefoon die ons rond leid in het museum. Tijdens de tour word er verteld vanaf het ontstaan FCtot aan het heden. Aan alles kun je merken hoe legendarisch de club FC Barcelona is. Zoals we allemaal wel weten hebben er behoorlijk wat Nederlanders een belangrijke invloed gehad in de geschiedenis van FC Barcelona. Naast het voetbal verteld het museum ook de geschiedenis van de Basketbal club en ijshockey.

12 Er zijn erg veel mooie foto`s gemaakt in het stadion, deze willen wij jullie niet onthouden. Wie is er populairder denken jullie? Richard of is het Messi!

13 Na een top ochtend en middag zijn we rond15:00 uur weer in ons dorpje Poble Nou. We besluiten direct te lunchen. We hebben heerlijk uitgebreid gegeten, zodat er in de avond uren weer wat lichts gegeten kan worden. Deze avond grijpen een aantal mensen aan om zichzelf wat andere restaurantjes te ontdekken. De dames Bettie en Ariane gaan er zelf op uit. Voor dat iedereen zijn eigen weg weer zoekt, spreken we af de volgende ochtend lekker uit te slapen. We zijn vrijdag vrij en hebben zelf al een middag en een avond vullend programma. Vrijdag 28 september Er word door iedereen uitgeslapen en zo laat mogelijk gebruik gemaakt van het ontbijt. Een avontuur wacht: met het openbaar vervoer reizen naar het centrum van Barcelona. Waarom een avontuur? In Nederland is het reizen met openbaar helemaal niet zo makkelijk. Hier in Barcelona is het mogelijk met 2 rolstoelen per bus te reizen. We gaan het allemaal beleven. Op nog 10 minuten lopen ligt de bushalte die we nodig hebben om op bus 41 te stappen. Deze bus brengt ons naar centrum van Barcelona. De begeleiding deelt de groep in 2 delen, hierbij gooien zij wel de vrouwelijk charmes in de strijd, het is echter alleen toegestaan te reizen met 2 rolstoelen. Gelukkig krijgt de begeleiding het voor elkaar 3 rolstoelen in de bus te krijgen. Waar een paar knipoogjes al niet goed voor is. Tijdens de rit zijn we nog steeds verbaasd dat het reizen met een rolstoel hier met het openbaar zoveel beter is geregeld dan in Nederland. We stappen uit op Placa de Catalunya. Overal nemen we voldoende tijd om alles te bekijken, souvenirs te kopen voor het thuisfront. Daarbij hoort je zelf verwennen er natuurlijk ook bij. De dames kopen mooie sieraden, de mannen een pet of een boek. Na een lekkere wandeling en al wat souvenirs te hebben ingeslagen vinden het we het tijd voor weer een typische Spaanse maaltijd. Aangezien we in de buurt van La Boqueria zijn vinden we dat de meest geschikte locatie om wat lekkers te eten.

14 Er word genoten van een heerlijke maaltijd. Nadat iedereen weer voldoende is voorzien van eten en drinken en ook het toilet weer is bezocht, zetten we onze wandeling voort richting Palau de la Musica Catalana. Het is de begeleiding gelukt via het hotel kaarten te regelen voor een heuse opera in combinatie met flamenco dans. Na een werkelijk prachtige show, waarbij de handen regelmatig op elkaar kwamen moesten we wel een beetje haasten. We hadden namelijk een bus te halen. En ik kan jullie eerlijk zeggen, de begeleiding was best een beetje zenuwachtig of we die zouden halen. Snel werden de jassen aangetrokken en werd de laatste bus gezocht. Hij zou vlakbij het theater moeten stoppen. Er werd gezocht en er werd gevonden. Er werd wat extra geld bij de chauffeur in de handen geduwd en wat geknipoogd zodat hij ons met alle 6 de rolstoelen zou nemen. Gelukt! Weten jullie het nog?! Na een fantastische avond dook iedereen zijn of haar bed tevreden in.

15 Zaterdag 29 september Ik zou hier heel veel kunnen typen en zou het ook graag willen doen. Alleen deze dag is door de weergoden een beetje verstoord. Het heeft heel de dag geregend. Er zat deze dag dus ook niets anders op dan, chillen, eten, slapen, luieren, weer eten, weer luieren, tv kijken, boekjes lezen.

16 Zondag 30 september Om 08:15 uur gaat de telefoon van Roxane. Mirjam met slecht nieuws, de excursie die vandaag gepland staat naar Mont Serat zou niet door kunnen gaan wegens ziekenhuisopname van onze buschauffeur. Op zondag is het natuurlijk erg lastig ergens anders een bekwame buschauffeur vandaan te toveren. Aangezien wij nog wel wat uitjes zelf hebben bedacht besluiten we Mont Serat maandag te bezoeken. Na weer een lekker ontbijt gaan we rond 12:00 uur met de bus richting de Sagrada Familia. Dit hoogtepunt van Barcelona mag niet op onze lijst ontbreken. We hebben een flinke rit voor de boeg. Een stuk wandelen, de bus en dan nog de metro. Ook met de metro zou voor velen voor het eerst bereisd worden. Na enige tijd zoeken hebben we de bus gevonden. De groepen worden weer in 2 gesplitst. Begeleiding heeft de route om bij de Sagrada te komen helemaal uitgestippeld. Groep 1 met Frans, Marjo, Kjerke, Bettie, Ariane en Roxane neemt de eerste bus die er aan komt. Nog geen 10 minuten later stappen ze uit op de eerste stop. Verwachtend dat de rest van de groep snel zou volgen nemen we even plaats in het zonnetje. Het is een heerlijke dag. Dat even werd algauw bijna een half uur tot 3 kwartier. We waren namelijk even vergeten dat ze ook in Barcelona met de bussen op zondag minder rijden. Nadat de rest van de groep is aangesloten gaan we het volgende avontuur beleven: met de hele groep de metro in! Voor vele is het toch wat spannend. De begeleiding probeert iedereen dan ook zo goed mogelijk in de gaten te houden. Na een korte rit van ongeveer 7 minuten stappen we uit voor de Sagrada Familia. Wat is het toch een indrukwekkend gebouw. Het staat altijd in de steigers en is nooit klaar. Iedereen is veilig uit de metro en we besluiten, omdat het toch allemaal iets langer heeft geduurd, direct op zoek te gaan naar een eetgelegenheid.

17 Na een goede en uitgebreide lunch en de gebruikelijke toiletstop zijn we allemaal klaar om de Sagrada Familia zowel van buiten als van binnen te gaan bewonderen. Het eerste deel word samen ondernomen en er worden foto`s gemaakt als groep. Na een klein half uur vervolgd iedereen even zijn eigen weg. We hebben tot ongeveer 17:00 uur rond gekeken in de Sagra Familia en zijn daarna weer met de metro en de bus naar Placa d Espanya. Hier zouden we naar de wereld beroemde fonteinen gaan kijken. Iets waar Bettie al bijna in het vliegtuig over begon en dus ook niet kon wachten het te gaan zien.

18 Omdat we rond etenstijd aan kwamen de fonteinen hebben we eerst weer een maaltijd besteld. 21:00 uur zou de eerste show beginnen. Na het diner moesten we nog een korte wandeling maken naar het koninklijke paleis waar de show zou plaats vinden. De show was prachtig, alle kleuren, de muziek. Iedereen genoot ervan en kon er dan ook geen genoeg van krijgen. Tijdens de show dacht Marjo een hele leuke foto te schieten. Ze sprong en kwam totaal verkeerd terecht met haar enkel waardoor er een behoorlijk ei op haar enkel kwam. Om de 20 minuten speelde er een nieuwe show met andere muziek. We wilde ze eigenlijk allemaal wel zien. Rond 22:15 uur werd het toch wel tijd richting de bus te gaan. Eenmaal bij de halte, na nog een bijna val van Bettie, zagen we een bus voor onze neus weg rijden. Bleek ook echt de laatste bus die rechtstreeks naar Poble Nou zou gaan. Een licht baal momentje. Na nog 3 kwartier te hebben rond gelopen, veel vragen en van de één naar de andere bushalte te worden gestuurd hebben we eindelijk de oplossing. Met de bus naar Placa de Catalunya en daar nog een nachtbus. Gelukkig maar. dag en avond. Helaas ging de reis niet zonder hobbels. De 2 e nachtbus die we nodig hadden, had een kapot ramp. Hierdoor had de begeleiding wat sterke mannen nodig om de rolstoelen in de bus te krijgen. Na een lange tocht waren we uiteindelijk om 00:30 uur in het hotel. Al met al was het weer een geslaagde

19 Maandag 1 oktober De excursie Montserrat. Achteraf gezien hadden we hier geen betere dag voor kunnen uitkiezen. Het was een prachtige stralende dag. Strakblauw. Na een rit van ongeveer 1 uur komen wij aan op de berg Montserrat.

20 Montserrat is een heel bekend bedevaartsoord dat elk jaar door miljoenen mensen word bezocht. Het ziet er prachtig uit. We zien vanaf een mooi uitkijkpunt de mooie natuur. Na een stevige wandeling en spierballen gebruiken om omhoog te komen, word het tijd het meest bijzondere wat Montserrat zo beroemd maakt de Zwarte madonna te gaan bekijken. Mirjam gaat assistentie vragen om iedereen de trappen op te krijgen. Er staat een hele rij bezoekers te wachten om een blik te werpen op dit bijzondere beeld. Wij mogen het van de andere kant benaderen en krijgen zelfs voorrang. Het is wel heel bijzonder om een beeld te zien dat zo zwart is als steenkool. Er zijn veel verschillende verhalen over dit beeld in

21 omloop, maar niemand zal ooit weten hoe het daar terecht is gekomen en waarom het zo zwart is. Na een unieke ervaring wil een paar mensen van de groep ook nog een kaarsje opsteken. Er word op de berg ook nog gebruik gemaakt van de kantine om wat te eten. Rond 14:00 uur zou de bus ons terug naar het hotel brengen. 15:15 uur komen we weer aan bij het hotel. De laatste avond word niet gezamenlijk doorgebracht maar word door vele aangegrepen om op hun manier de laatste avond door te brengen. De koffers worden door vele al gepakt en klaar gezet. De volgende dag zou de terugreis al weer worden ingezet. Dinsdag 2 oktober Afscheidsdag. Helaas de laatste dag van een prachtige stedenreis breekt aan. We hebben om 10:00 uur afgesproken met Mirjam en Xavi. Mirjam gaat nog even gezellig met ons mee om nog wat ondersteuning te bieden bij het inchecken. Het inchecken neemt wat meer tijd in beslag dan normaal gesproken maar uiteindelijk moeten we dan toch echt afscheid nemen van Mirjam. We hebben haar en Xavi dan ook rijkelijk beloond voor wat ze in de afgelopen week voor ons betekend hebben. Na het afscheid gaan wij al richting de gate. Iedereen komt gelukkig weer goed door de security check en worden weer netjes bij gestaan door de assistentie van de luchthaven. Bij de gate mogen we weer als eerste aan boord. Helaas zitten we door de mevrouw van de check in niet allemaal bij elkaar maar komen na een vlucht van ongeveer 2 uur wel weer veilig aan op de luchthaven Amsterdam. Namens Ushi en mijzelf wil ik jullie nogmaals bedanken voor een geweldige week. Wij hopen dat jullie er een fijne en blijvende herinnering aan over hebben gehouden en er met veel plezier aan kunnen terug denken! Met vriendelijke groet, Ushi Thakoer & Roxane Treure

22

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia PACK BARÇA TOTAAL PREMIUM (3 NACHTEN) Tour operator prijs: 1150 + BTW Reisbureau prijs: 1295 + BTW Klant prijs: 1450

Nadere informatie

GROEPSREIS BARCELONA

GROEPSREIS BARCELONA GROEPSREIS BARCELONA 25 maart 14 28 maart 14 In maart 2014 wordt er een groepsreis georganiseerd door Tim Zegveld Mobiel Reisadvies in Limburg in samenwerking met Victor Konings Barna Travel Barcelona.

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V - Wanneer: Maandag 13 maart t/m zondag 19 maart - Bestemming: Santa Susanna/ Barcelona - Inclusief: Transfer per luxe touringcar, ontbijt, excursies

Nadere informatie

Barcelona. september VWO

Barcelona. september VWO Barcelona september 2016 5VWO Inleiding Barcelona, de elegante hoofdstad van Catalonië, is een zelfverzekerde, welvarende, dynamische, vrolijke stad met passie voor stijl en een obsessie met zijn imago.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Barcelona Stad der wonderen. Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst

Barcelona Stad der wonderen. Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst Barcelona Stad der wonderen Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst De geschiedenis van Barcelona spreekt tot de verbeelding. In de literatuur speelt de stad een belangrijke rol. Een relaxte stad Een

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Spanje t/m 21 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Spanje t/m 21 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2017 16 t/m 21 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Talenreis Spanje 2018

Talenreis Spanje 2018 Programmaboekje Talenreis Spanje 2018 15 t/m 20 oktober Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2018 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Kandinsky Travel 2011-2012

Kandinsky Travel 2011-2012 Kandinsky Travel 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 pagina Skiën in Bottrop 4 Gaziantep 5 Suriname 6 Barcelona 7 Efteling of Walibi World 11 Spelregels 12 2 Inleiding Beste reiziger, Het reisprogramma

Nadere informatie

Barcelona. september VWO

Barcelona. september VWO Barcelona september 2015 5VWO Inleiding Barcelona, de elegante hoofdstad van Catalonië, is een zelfverzekerde, welvarende, dynamische, vrolijke stad met passie voor stijl en een obsessie met zijn imago.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

BARCELONA VANAF 399. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA VANAF 399. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA VANAF 399 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUIC Beste Reizigers, We nodigen u uit tot de ontdekking van de mooie stad Barcelona!

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

NOS VERNOS EN BARCELONA

NOS VERNOS EN BARCELONA NOS VERNOS EN BARCELONA BARCELONA 2017 / MAVO 4 / MEANDER COLLEGE Inleiding Beste mavo 4 leerling, Van 25 t/m 29 september gaan we met 72 mavo 4 leerlingen en 7 docenten naar Barcelona. In dit boekje vind

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera.

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera. Barcelona. 5-12-2009. Barcelona. We lopen om 8.50 naar het station van St. Pol en nemen daar een half uur later de trein naar Barcelona. De rit op zich is niet erg interessant. In de stad stappen we op

Nadere informatie

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer.

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer. Lies Smit Rugstreeppad 67 2441JD Nieuwveen t.a.v. jongeren vakantie Sevilla Albufeira Amsterdam, 23 november 2016 Beste Lies, Sonja, Angela en Diana, Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan!

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Erasmus+ project bezoek Sant Quirze

Erasmus+ project bezoek Sant Quirze Erasmus+ project bezoek Sant Quirze Maandag 14 mei, familiedag Onze maandag begon gewoon bij het gastgezin/hostfamilie. Maandagochtend was de eerste keer ontbijten. Bij mijn uitwissel thuis dronken ze

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Trainingskamp Barcelona 26 t/m 30 december 2014

Trainingskamp Barcelona 26 t/m 30 december 2014 Trainingskamp Barcelona 26 t/m 30 december 2014 5 dagen 4 overnachtingen verblijf op basis van volpension in Hotel Ciudad du Casteldefels Elke dag professionele training door onze specialisten Exclusieve

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona Stad van Gaudi, Picasso en Messi. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O Vakantie in Weert 29 augustus tot en met 5 september 2014 Vakantiepark Weerterbergen G O N N I E M A I C K L E T H E O Reisleider Theo haalt de bus bij het kantoor van Tendens op. Waar woont Gonnie nou

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

Stedentrip Parijs Autitravel

Stedentrip Parijs Autitravel Stedentrip Parijs Autitravel 11 t/m 15 juni 2015 Reizigers: Roel van wissen, Sam Haley, Martijn Ambrosius, David van Arendonk, David Jockin, Rik van Keeken & Rick van den Oord Reisleiders: Lisanne Harmsen

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

LGH in Barcelona op de kaart gezet

LGH in Barcelona op de kaart gezet LGH in Barcelona op de kaart gezet Door Harry van der Graaf De aanloop naar de marathon van Barcelona Dit jaar was de groep die aan de voorjaarsmarathons begon extra groot. Iedereen had gekozen voor zijn

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars)

7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars) 7 e Club Int.Weekendmeeting 4-5 oktober 2014 : (Door: Dick Baars) Omdat bij navraag bij onze internationale vrienden er belangstelling was om als jaarafsluiting voor dit jaar toch een internationaal weekendmeeting

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Opdracht 4: Beeldanalyse

Opdracht 4: Beeldanalyse 18-6-2015 Didactisch atelier Opdracht 4: Beeldanalyse Ilona Betzhold 1SA3 AA-GE Inhoud Keuze stad... Belangrijkste kenmerken van deze stad... Brainstorm... Beelden die kenmerk weergeeft... Gekozen beeld...

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00. Vertrek vanuit Salou

BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00. Vertrek vanuit Salou BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00 Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion en maken indien mogelijk een korte (foto-) stop. We rijden door tot in de buurt van de beroemde

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Rondreis Frans- en Spaans Catalonië van 28 augustus tot 25 september 2016

Rondreis Frans- en Spaans Catalonië van 28 augustus tot 25 september 2016 Rondreis Frans en Spaans Catalonië van 28 augustus tot 25 september 2016 Mersch Op 27082016 verzamelen we in Mersch en tijdens het diner in de buitenlucht maken alle Disselaars kennis met elkaar. Ook stellen

Nadere informatie

Gaudi Parc Guel Barcelona

Gaudi Parc Guel Barcelona voorkant Gaudi Parc Guell Barcelona 12 Gaudi De architectuur die te vinden is Architectuur in het park zegt veel over het werk van Antonio Gaudi. De architectuur is herkenbaar en opvallend. De architectuur

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn

Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Winnaars Deutscholympiade 2008 naar Berlijn Lucy van der Windt (Stanislascollege, Delft), Jeroen Bosch (PiusX-college, Almelo) en Gerwin Hoekstra (Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen), de winnaars van

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

KLEINE REIS PARIJS. 20 januari januari 2017

KLEINE REIS PARIJS. 20 januari januari 2017 KLEINE REIS 2016 2017 PARIJS 20 januari 2017 22 januari 2017 TIJDSCHEMA Dag Tijdstip Activiteit 1 7:50 - Verzamelen bij het meetingpoint op Schiphol 9:20 - Vliegtuig stijgt op 10:45 - Landing in Parijs

Nadere informatie

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Zondagochtend 14 mei stonden de eerste dames al om 5.45 uur bij Willy Boesveld op het erf in afwachting van de

Nadere informatie

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09 Verslag Uitwisseling Vic 29-09/06-10 Za 29-09 Vandaag zijn we met 23 leerlingen en 2 begeleiders vertrokken naar Vic voor het uitwisselingsproject Eye Start Up. De vliegreis verliep voorspoedig en na een

Nadere informatie

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum

Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Infoavond 6 april 2016 reizen Atheneum Programma Inleiding Algemene informatie Reizen Vragen? Algemene informatie Reisperiode: De week voor de herfstvakantie Reisverzekering: Begeleiders: Via school GEEN

Nadere informatie