Erasmusbestemming: Nice, Frankrijk Universiteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Erasmusbestemming: Nice, Frankrijk Universiteit"

Transcriptie

1 Erasmusbestemming: Nice, Frankrijk Academiejaar: twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt op een heuvel, 45 minuten wandelen van het centrum. Met de bus ben je er dus op een kwartiertje. Hoe is de opvang van de Erasmusstudenten georganiseerd? Van een echte opvang voor de erasmusstudenten is niet echt sprake, er is jammer genoeg geen weekend voorzien in het begin van het academiejaar, alle informatie verloopt zeer moeizaam en de erasmusverantwoordelijke (madame Teutsch) weet vaak van niets, maar er is een organisatie ESN die alle erasmusstudenten probeert samen te brengen en redelijk wat activiteiten organiseert. Ook houdt de universiteit 2x per semester een vergadering waar je (zogezegd) met je problemen langs kan komen. Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Bij madame Sophie Teutsch. Mijn eerste contact verliep als volgt: kom volgende week nog maar eens terug, want de computers doen het (weer eens) niet. Madame Teutsch is ook strikt wat de openingsuren van haar kantoor betreft, als haar bureau sluit om 12u s middags dan laat ze de laatste persoon binnen om 11u45 (ongeacht of het al dan niet dringend is). Wat wil je je opvolgers-erasmusstudenten zeker vertellen i.v.m. de universiteit zelf? De administratie is gewoon ronduit verschrikkelijk. De proffen weten van niets, het personeel van de administratie weet van niets en als erasmusstudent is dat in het begin echt aanpassen. Pas als je in zo n log systeem terechtkomt, ga je Leuven enorm beginnen te appreciëren. Het is ook echt geen rijke universiteit, zo kregen we als erasmusstudent geen elektronische studentenkaart omdat daar geen budget voor voorzien was. Qua informatie verloopt ook alles via de Valven waarbij je goed moet opletten voor de annulering van je lessen (wat toch vaak voorvalt). De lessen worden doorgaans zeer saai gegeven, de proffen dicteren als het ware hun cursus en dit 3 uur aan een stuk. Gelukkig waren er enkele proffen die toch met wat meer enthousiasme lesgeven en doordat je de eerste maand de tijd krijgt om alle vakken eens te volgen,

2 moet je zelf proberen de meest interessante lessen eruit te pikken. Ook wordt er zo goed als nooit gebruik gemaakt van dia s of PowerPoints waardoor noteren in de les vrij moeilijk is in het begin. Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Enkel in het Frans. Vorig jaar waren er blijkbaar 2 cursussen in het Engels, maar die werden dit jaar geannuleerd. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb een taalcursus gevolgd aan de universiteit van Nice tijdens het eerste semester. Heb je concrete gegevens over de organisatie van de cursus? Waar men zich kan inschrijven, prijs e.d. In oktober wordt er een taaltest georganiseerd (waarvan je de dag zelf pas op de hoogte wordt gebracht) en dan heb je de keuze om een betalende of een gratis cursus te volgen. De betalende cursus kost denk ik 150 euro en gaat 3x per week door. Alle Belgen kozen voor de gratis cursus die op woensdagavond doorging van 18u-20u op de faculteit zelf. Wat is je algemene indruk van de taalcursus? Ook al is mijn Frans van geen goed niveau, toch zat ik in de hoogste groep (net als alle andere Belgen). Het niveau ligt dus niet hoog, maar ik vond het echt ideaal om beetje bij beetje mijn grammatica te herhalen. Anderen medestudenten uit Antwerpen hadden reeds een taalcursus in de zomer gevolgd in Leuven en hebben denk ik weinig gehad aan deze cursus. Zelf vind ik het wel eerder een aanrader. Je leert daarenboven ook nog wat andere erasmussers kennen.

3 Cursussen Heb je specifieke opmerkingen i.v.m. de cursussen die je gevolgd hebt of met het aanbod van cursussen? Het totale aangeboden vakkenpakket is eerder matig. Afhankelijk van je maior of minor heb je veel keuze, maar qua leuke aanvullende keuzevakken is het niet veel soeps. In Frankrijk heb je zelden een handboek. Alle Fransen zitten met een laptop in de les om elk woordje van de prof letterlijk neer te typen. Het voordeel daarvan is dat je gemakkelijk aan medestudenten nota s kan vragen (en dus hun handschrift niet hoeft te ontcijferen) en dat je aan studenten van vorige jaren een cursus kan vragen en zo aan de hand van die nota s in de les toch nog goed kan volgen. Heb je specifieke problemen ondervonden i.v.m. je vakkenprogramma? Mijn vakkenprogramma was pas eind oktober in orde waardoor ik in het begin niet goed wist naar welke lessen ik wanneer diende te gaan. Aan de universiteit hebben ze de gewoonte dat je als erasmusstudent de eerste maand van de ene les naar de andere gaat en na een maand kiest welke vakken je neemt. Daardoor heb ik veel vakken gevolgd die ik uiteindelijk niet nam en omgekeerd. Ook is het aantal studiepunten (ECTS) zo onduidelijk waardoor je amper weet hoeveel een vak waard is. De proffen weten niet hoeveel studiepunten hun vak is en madame Teutsch, de erasmusverantwoordelijke, ook niet. Hierdoor kregen alle Belgische studenten vaak andere punten toegewezen per vak. De eerste maand pasten ze de studiepunten hier ook nog vaak aan dus niemand kon er nog aan uit. Bij wijze van voorbeeld: Ik liet mijn programma goedkeuren en kreeg voor een werkcollege 2 studiepunten, ondanks ik madame Teutsch liet zien dat op internet duidelijk stond dat we hiervoor 3 studiepunten diende te krijgen. Ik kreeg als antwoord dat de punten die daar stonden niet correct waren. We hebben dus allemaal het gissen naar die punten. Vervolgens laat een medestudent uit Leuven 2 minuten later zijn vakkenprogramma goedkeuren en krijgt hij wel 3 studiepunten voor dat werkcollege. Ook voor andere vakken kregen we andere punten toegewezen. Wij konden dit uiteindelijk wel allemaal regelen met Mevrouw Timmermans, erasmusverantwoordelijke van Leuven.

4 Huisvesting Op welke manier heb jij een kot/studio gevonden? We deden allemaal een aanvraag via Crous (de huisvestigingsdienst) voor een kot van de universiteit. We vulden in het begin een algemeen formulier online in waar we een aanvraag deden voor een kamer in een residentie. Overal stond dat onze deadline op 31 mei was, enkel voor een kot in een residentie was dit niet het geval. De deadline was ergens rond 21 april en die had ik gemist. We schreven vervolgens nog een naar de verantwoordelijke hiervoor en kregen antwoord dat we gewoon alle formulieren diende op te sturen. Nadat al deze formulieren opgestuurd waren, kregen we echter niets meer van Crous te weten. In juni belde ik 6x naar Crous vooraleer ik de verantwoordelijke te pakken kreeg. Ik vroeg of ze alles ontvangen hadden en of ik recht had op een kot. Daarop antwoordde ze zonder mijn naam te vragen dat alles in orde was en dat de kamers de week nadien verdeeld zouden worden. Ik heb nooit meer iets gehoord van Crous. Dus als ik een tip mag geven, zie dat je de deadline niet mist. Ik ben uiteindelijk pas vrij laat (midden augustus) een kot komen zoeken in Nice. Op twee dagen zou ik een kot moeten vinden en dat is zeker niet gemakkelijk als je Nice nog niet kent. Er was tegen ons gezegd dat Crous je zou verder helpen bij het zoeken van een kot in de privé. Bij Crous was de erasmusverantwoordelijke natuurlijk niet aanwezig tot eind augustus en bij aankomst vroeg ik eerst wat er allemaal was misgelopen. Mijn dossier was opgemaakt, maar ik stond niet in de computer dus ik had zeker geen recht op een kot van de universiteit. Ik heb me daarbij neergelegd en gevraagd om ze me wouden helpen bij het zoeken naar een kot in de privé. Of ik mij al online had aangemeld? Neen, dat had ik nog niet gedaan. Tja, dan konden ze mij niet verder helpen. Er stonden 6 verouderde computers ter beschikking, maar helaas konden deze computers hun eigen site niet aan. Ze raadde mij aan om mij op mijn hotel te gaan inloggen. Wanneer ik vervolgens terugkom en vertel dat ik mij heb aangemeld, krijg ik te horen dat ze mij niet kunnen helpen omdat ze net nieuwe adressen hebben gekregen die nog niet in de computer verwerkt staan. Ik kon maandag wel eens terugkomen. Helaas moest ik vrijdag alweer naar huis met het vliegtuig. Toen ik lichtelijk gefrustreerd werd, kreeg ik uiteindelijk toch 2 adressen te pakken waarvan 1 mijn appartementje is geworden dat ik nu deel met een andere erasmusser uit Leuven. We hebben ook nog geprobeerd om een appartement te vinden in de privé door beroep te doen op agentschappen, maar zij vragen als extra kost al 1 maand huurloon waardoor de prijs enorm ging oplopen.

5 In welke periode heb jij je kot gevonden? Midden augustus Hoeveel is de gemiddelde prijs van accomodatie in de stad? Voor een kamer op de residentie betaal je rond de 230 à 270 voor de kleinste kamers. In de privé betaal je gemakkelijk voor een studio tegen de 600 euro per maand. Zelf deel in een appartement op 15 minuutjes wandelen van de universiteit en betaal ik 400 euro zonder gas, elektriciteit en internet. Ik vermoed dus aan een totale kostprijs te komen van 450 euro per maand wat voor de hoeveelheid oppervlakte uiteindelijk nog goed meevalt. Waar hou je het best rekening mee bij het zoeken van een kot/studio - Dat je bij agentschappen 1 maand aan hen moet betalen als kost - Dat je een verzekering dient te nemen voor je kot/ studio - Dat je een kot zoekt nabij het centrum. Zelf lig ik zeer dicht bij de universiteit, maar s nachts na een feestje van het centrum terugkomen neemt wel wat tijd in beslag. In het begin deed ik dit steeds te voet (want na 1u rijden er geen bussen meer) en dan was ik 3 kwartiers onder weg. s Nachts als meisje alleen rondlopen is daarenboven echt geen aanrader. Mannen zijn hier in de zomer echt verbaal agressief. Nu neem ik de vélo bleu en zo sta ik wel op 20 minuutjes thuis. Toch raad ik aan om eerder een kot te zoeken dicht bij vieux Nice, waar het nachtleven zich afspeelt. - Dat je bij privéstudios vaak nog zelf voor internet moet zorgen en dat je daar gemakkelijk een maand dient op te wachten. Algemeen Heb je formaliteiten moeten vervullen voor je vertrek? Zo ja, welke? Eigenlijk viel dat heel goed mee. Ik moest mijn world assistance card nog in orde brengen en we moesten ook algemene papieren opsturen naar de universiteit. Persoonlijk had ik ook nog een visa kaart aangevraagd in België, maar dat is dus absoluut niet nodig, want bij het aanvragen van een Franse bankrekening en dus betaalkaart, zit er telkens Visa aan gekoppeld.

6 Wat vind je dat je "opvolg-erasmusstudenten" zeker moeten weten i.v.m. je erasmusbestemming? (i.v.m. de stad, de universtiteit, ontspanningsmogelijkheden...) De Franse mentaliteit in het Zuiden zorgt in het begin voor heel wat frustratie, maar de ligging aan de zee, het aangename klimaat, op een 2 uurtjes van de skigebieden, het gezellige vieux Nice maken dat allemaal meteen goed. Je komt wel niet terecht in een studentenstad, Nice is enorm toeristisch en een oord voor oudere mensen. Je kan vanuit Nice ook veel andere leuke steden gaan bezoeken, zelf bezocht ik al Torino, Saint- Tropez, Cannes, Monaco.. Anderen deden ook al leuke bergtochten, bezochten Corsica of lagen gewoon hele dagen aan het (kiezel)strand. Na het een tijdje neem je ook de Franse mentaliteit over en ja, wat vandaag niet in orde is, is voor morgen, wat je wel die druk uit België/Leuven even doet vergeten. Kan je in het algemeen iets zeggen of het leven er duurder of goedkoper is dan in Leuven? Je maakt het zelf zo duur als je wil natuurlijk, maar over het algemeen valt het zeer goed mee. Het uitgaansleven is vooral het duurste, je betaalt gemakkelijk 5 euro voor een drankje. Als je er dan weer voor kiest om in het studentenrestaurant te eten dan betaal je 3euro20 voor een voor-, hoofd- en nagerecht, wat dus echt spotgoedkoop is en in de bib hebben ze koffie aan 30 cent. De supermarkten zijn een heel klein beetje goedkoper dan in België. Ook het openbaar vervoer valt zeer goed mee. Ik heb een jaarabonnement voor 140 euro (tram en bus) en 15 euro voor de vélo bleu (huur van fietsen die overal in Nice te vinden zijn). Als je daarenboven bij de bank BNP paribas gaat om een rekening te openen dan krijg je van hen 60 euro voor het openbaar vervoer terug. Mogen kandidaat Erasmusstudenten contact opnemen met jou? Zo ja hoe kunnen ze je bereiken (tel/gsm/ )? caroschell@hotmail.com

Erasmusbestemming: Nice... Academiejaar: Één Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het

Erasmusbestemming: Nice... Academiejaar: Één Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het Erasmusbestemming: Nice... Academiejaar: 2012. - 2013. Één Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?...de faculteit is gelegen op een heuveltje, Avenue

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd.

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans. Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Ik heb geen taalcursus gevolgd. Erasmusbestemming: Toulouse, Frankrijk. Academiejaar: 2015 2016. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is zeer centraal

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Erasmusbestemming: Zagreb Kroatië... Academiejaar: 2014. - 2015. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit is centraal

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? En français bien sûr.

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? En français bien sûr. Erasmusbestemming: Nice - Frankrijk Academiejaar: 2013-2014 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? L université de Nice Sophia Antipolis

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Er is éen grote campus voor alle universiteitsrichtingen

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rijsel Academiejaar:2006-2007 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De univ ligt vrij dicht bij het centrum, maar als

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: Universität Heidelberg Academiejaar: 2014. - 2015. Twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Tot de universiteit behoren

Nadere informatie

Erasmusbestemming: La Rochelle... Academiejaar: Één/twee semester(s)

Erasmusbestemming: La Rochelle... Academiejaar: Één/twee semester(s) Erasmusbestemming: La Rochelle... Academiejaar: 2015-2016 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit lag iets buiten

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? In het Frans.

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? In het Frans. Erasmusbestemming: Toulouse Academiejaar: 2016. - 2017. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit bevindt zich pal

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Queen Mary University London... Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen

Erasmusbestemming: Queen Mary University London... Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen Erasmusbestemming: Queen Mary University London... Academiejaar: 2012-2013 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit

Nadere informatie

Erasmusbestemming: BOLOGNA... Academiejaar: 2014-2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het

Erasmusbestemming: BOLOGNA... Academiejaar: 2014-2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het Erasmusbestemming: BOLOGNA... Academiejaar: 2014-2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit ligt in via Zamboni, in

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Wenen Universiteit

Erasmusbestemming: Wenen Universiteit Erasmusbestemming: Wenen... Academiejaar: 2014. - 2015. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Het hoofdgebouw van de Universiteit

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Erasmusbestemming: Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Pau Academiejaar: 2018-2019 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt niet in het centrum van de stad.

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: 2015-2016 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit maakt deel uit van

Nadere informatie

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Sheffield is de derde grootste stad van

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Één twee trimesters Universiteit

Erasmusbestemming: Één twee trimesters Universiteit Erasmusbestemming: Barcelona... Academiejaar: 2013-2014 Één/twee semester(s): lees: twee trimesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Engels... Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Engels... Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Erasmusbestemming: Helsinki... Academiejaar: 2015. - 2016. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit van Helsinki ligt

Nadere informatie

Wat wil je je opvolgers-erasmusstudenten zeker vertellen i.v.m. de universiteit zelf?

Wat wil je je opvolgers-erasmusstudenten zeker vertellen i.v.m. de universiteit zelf? Erasmusbestemming: Melbourne Academiejaar: 2015-2016 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt vlakbij het centrum van

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Één Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Erasmusbestemming: Één Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Montpellier Academiejaar: 2013 2014 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is centraal gelegen, in het

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans... Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Frans... Waar en wanneer heb jij een taalcursus gevolgd? Erasmusbestemming: Toulouse Academiejaar: 2015-2016 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt pal in het centrum en is

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Berlijn Academiejaar: twee semesters

Erasmusbestemming: Berlijn Academiejaar: twee semesters Erasmusbestemming: Berlijn Academiejaar: 2015-2016 twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? - De universiteit is zeer centraal gelegen -

Nadere informatie

Er zijn voldoende infosessies die je wegwijs maken... Wat wil je je opvolgers-erasmusstudenten zeker vertellen i.v.m. de universiteit zelf?

Er zijn voldoende infosessies die je wegwijs maken... Wat wil je je opvolgers-erasmusstudenten zeker vertellen i.v.m. de universiteit zelf? Erasmusbestemming: Berlijn... Academiejaar: 2015. - 2016. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt pal in het centrum

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Malin Alm, de erasmuscoördinator voor internationale rechtenstudenten.

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Malin Alm, de erasmuscoördinator voor internationale rechtenstudenten. Erasmusbestemming: Uppsala, Zweden Academiejaar: 2014-2015 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Het universiteitsgebouw is in

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Één Universiteit

Erasmusbestemming: Één Universiteit Erasmusbestemming: Catania... Academiejaar: 2013-2014 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De faculteit van de rechten ligt in

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Academiejaar Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Erasmusbestemming: Academiejaar Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Nice, Frankrijk Academiejaar: 2016-2017 Eerste semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De faculteit rechten ligt niet echt

Nadere informatie

Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Queen Mary, University of London Academiejaar: 2015-2016 twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De campus is gelegen

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Erasmusbestemming: Berlijn... Academiejaar: 2009-2010 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is gelegen in het historisch

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Sevilla, Spanje Academiejaar: 2013 2014 Eén semester

Erasmusbestemming: Sevilla, Spanje Academiejaar: 2013 2014 Eén semester Erasmusbestemming: Sevilla, Spanje Academiejaar: 2013 2014 Eén semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtsfaculteit is sinds een aantal

Nadere informatie

1.1 Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

1.1 Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Montpellier Academiejaar: 2015-2016 Twee semesters 1. Universiteit 1.1 Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? La faculté du droit et des sciences

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Stellenbosch Academiejaar: 2014-2015 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is één grote campus

Nadere informatie

Erasmusbestemming: München Ludwig Maximilian Universität... Academiejaar: 2012. - 2013. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit

Erasmusbestemming: München Ludwig Maximilian Universität... Academiejaar: 2012. - 2013. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit Erasmusbestemming: München Ludwig Maximilian Universität... Academiejaar: 2012. - 2013. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Pal

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: Sydney Academiejaar: 2014-2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Sydney University is gelegen in de wijk Glebe.

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Berlijn... Academiejaar: Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Erasmusbestemming: Berlijn... Academiejaar: Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Berlijn... Academiejaar: 2016-2017. Universiteit Één semester Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit van Humboldt is gelegen

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Erasmusbestemming: Malta... Academiejaar: 2013-2014 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Omwille van de beperkte grootte van het hele

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Academiejaar: 2013 2014 1 semester. Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Erasmusbestemming: Academiejaar: 2013 2014 1 semester. Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Academiejaar: 2013 2014 LYON 1 semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Universiteit Jean Moulin III bestaat uit 2 delen. Een

Nadere informatie

Hoe is de opvang van de Erasmusstudenten georganiseerd?

Hoe is de opvang van de Erasmusstudenten georganiseerd? Erasmusbestemming: Université René Descartes Paris V Academiejaar: 2014-2015 Twee semesters Universiteit Waar is de universiteit gelegen ( in het centrum/ver uit het centrum)? De universiteit is gelegen

Nadere informatie

Pal in het centrum. Naast de uitgaansbuurt ( chez tonton, couleur de la culotte, ) en naast de place du Capitole.

Pal in het centrum. Naast de uitgaansbuurt ( chez tonton, couleur de la culotte, ) en naast de place du Capitole. Erasmusbestemming: Université Toulouse I Capitole... Academiejaar: 2012-2013 Één/twee semester(s) Universiteit WAAR IS DE UNIVERSITEIT ERGENS GELEGEN (IN HET CENTRUM/ VER UIT HET CENTRUM)? Pal in het centrum.

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Aberdeen, Schotland, UK Academiejaar: 2012-2013 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is in het oude

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Ludwig-Maximilians Universität München... Academiejaar: Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens

Erasmusbestemming: Ludwig-Maximilians Universität München... Academiejaar: Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens Erasmusbestemming: Ludwig-Maximilians Universität München... Academiejaar: 2015. - 2016. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?...de universiteit

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Université de Fribourg Universiteit

Erasmusbestemming: Université de Fribourg Universiteit Erasmusbestemming: Université de Fribourg Academiejaar: 2013-2014 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De unief is verspreid over

Nadere informatie

Evaluatieformulier Erasmus

Evaluatieformulier Erasmus Evaluatieformulier Erasmus Erasmusbestemming: Bologna Academiejaar: 2014-2015 Semester(s): enkel het tweede semester Deel 1: informatie voor toekomstige kandidaten Gastinstelling Hoe is de opvang van de

Nadere informatie

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 180 euro + extra kosten (gas, elektriciteit, water, internet). In totaal ong. 220.

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 180 euro + extra kosten (gas, elektriciteit, water, internet). In totaal ong. 220. VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee Hoe zag de academische

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Leeds, Verenigd Koninkrijk Academiejaar: 2012-2013 twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het

Erasmusbestemming: Leeds, Verenigd Koninkrijk Academiejaar: 2012-2013 twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het Erasmusbestemming: Leeds, Verenigd Koninkrijk Academiejaar: 2012-2013 twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit zelf ligt

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Montpellier (Université de Montpellier I) Academiejaar: 2014-2015 twee semesters

Erasmusbestemming: Montpellier (Université de Montpellier I) Academiejaar: 2014-2015 twee semesters Erasmusbestemming: Montpellier (Université de Montpellier I) Academiejaar: 2014-2015 twee semesters Voor al het andere: ga zeker op Erasmus! Het is een unieke en verrijkende ervaring en als je terugkomt

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Queen Mary University of London Academiejaar: Twee semester(s)

Erasmusbestemming: Queen Mary University of London Academiejaar: Twee semester(s) Erasmusbestemming: Queen Mary University of London Academiejaar: 2016. 2017 Twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt

Nadere informatie

Evaluatieformulier Erasmus

Evaluatieformulier Erasmus Evaluatieformulier Erasmus Erasmusbestemming: Trier Academiejaar: 2014-2015 Semester(s): 1e Deel 1: informatie voor toekomstige kandidaten Gastinstelling Hoe is de opvang van de Erasmusstudenten georganiseerd?

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester

Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid-Afrika Academiejaar: 2003-2004 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt vlak in

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: New York University School of Law. Academiejaar: 2013. - 2014. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? NYU is

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rennes Academiejaar: 2016-2017 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit behoort tot de Université

Nadere informatie

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok ID 370 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Orthopedagogiek Land (bestemming) Spanje Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Erasmusbestemming: La Rochelle... Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het

Erasmusbestemming: La Rochelle... Academiejaar: Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het Erasmusbestemming: La Rochelle... Academiejaar: 2013. - 2014. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?...de faculteit is buiten het

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Parijs (Universiteit Sorbonne-Panthéon 1) Academiejaar: 2015-2016 Één semester

Erasmusbestemming: Parijs (Universiteit Sorbonne-Panthéon 1) Academiejaar: 2015-2016 Één semester Erasmusbestemming: Parijs (Universiteit Sorbonne-Panthéon 1) Academiejaar: 2015-2016 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? In het centrum.

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Université Nice Sophia Antipolis Academiejaar: 2016-2017 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 490 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 490 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 490 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Saarbrücken (Duitsland) (Wintersemester) Universiteit

Erasmusbestemming: Saarbrücken (Duitsland) (Wintersemester) Universiteit Erasmusbestemming: Saarbrücken (Duitsland) Academiejaar: 2008-2009 Één semester (Wintersemester) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Het is een Universitair

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Toulouse Academiejaar: 2015-2016 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt pal in het centrum

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Zuid-Afrika: Stellenbosch Academiejaar: 2010-2011 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De campus ligt midden

Nadere informatie

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 326 Hoe was de prijs/kwaliteit verhouding voor deze accommodatie?

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? 326 Hoe was de prijs/kwaliteit verhouding voor deze accommodatie? VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 55 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee Hoe zag de

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2009. - 2010. twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt op 12minuutjes

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Nice Academiejaar: Één/twee semester(s)

Erasmusbestemming: Nice Academiejaar: Één/twee semester(s) Erasmusbestemming: Nice Academiejaar: 2016-2017 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum / ver uit het centrum)? De universiteit ligt niet in het centrum

Nadere informatie

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Kinderen en adolescenten. iets ver maar was bij familie

Klinische- en Gezondheidspsychologie: Kinderen en adolescenten. iets ver maar was bij familie id 3 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie: Kinderen en adolescenten Land (bestemming)

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 430 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus

Algemene Informatie. id 430 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus Algemene Informatie id 430 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen.

ID 343 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) Pedagogische Wetenschappen. ID 33 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: University of Southampton (UK) Academiejaar: 2015-2016 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit ligt een

Nadere informatie

ID 142 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie

ID 142 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie ID 1 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Parijs (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne) Academiejaar: 2014 2015, eerste semester

Erasmusbestemming: Parijs (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne) Academiejaar: 2014 2015, eerste semester Erasmusbestemming: Parijs (Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne) Academiejaar: 2014 2015, eerste semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ver uit het centrum)? De rechtsfaculteit

Nadere informatie

id 18 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Pedagogische Wetenschappen Orthopedagogiek Land (bestemming)

id 18 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Pedagogische Wetenschappen Orthopedagogiek Land (bestemming) id 18 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Orthopedagogiek Land (bestemming) Spanje Universiteit

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Duke University, Durham, NC

Erasmusbestemming: Duke University, Durham, NC Erasmusbestemming: Duke University, Durham, NC Academiejaar: 2014 2015 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De campus van Duke University

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit Taal

Erasmusbestemming: Universiteit Taal Erasmusbestemming: Montpellier Frankrijk Academiejaar: 2016. - 2017 Één semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? In het centrum (oud stadsgedeelte),

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: Leeds Academiejaar: 2013-2014 twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De hele universiteit is net buiten het centrum

Nadere informatie

Het was duur, maar voor in Zuid-Frankrijk te zitten, was het prijs kwaliteit zeker in orde.

Het was duur, maar voor in Zuid-Frankrijk te zitten, was het prijs kwaliteit zeker in orde. Algemene Informatie id 612 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Toulouse, Université Capitole I Academiejaar: 2013-2014 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is ideaal

Nadere informatie

Erasmusbestemming: twee semester(s Universiteit

Erasmusbestemming: twee semester(s Universiteit Erasmusbestemming: LONDEN Academiejaar: 2013. - 2014. twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De Queen Mary University of London is gelegen

Nadere informatie

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement

nee Ja, ook Engels gedeeld appartement ID 124 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Spanje Aan welke

Nadere informatie

ID 214 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Schoolpsychologie

ID 214 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Schoolpsychologie ID 1 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Schoolpsychologie Land (bestemming) Nederland Aan welke universiteit/onderwijsinstelling

Nadere informatie

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren?

Wat was de prijs/maand om deze accommodatie te huren? VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 9 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je Nee gekozen hebt? Het tweede

Nadere informatie

studentenresidentie Niet van toepassing (bv. vooraf al huisvesting gevonden)

studentenresidentie Niet van toepassing (bv. vooraf al huisvesting gevonden) VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 57 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit Nee die je gekozen hebt? Het semester

Nadere informatie

Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)?

Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Erasmusbestemming: Stellenbosch, Zuid Afrika Academiejaar: 2016-2017 Één semester (s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum ver uit het centrum)? De universiteit bevindt zich

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt?

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Erasmusbestemming: Duke Academiejaar: 2016-2017 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Durham is niet echt een grote stad en bestaat eigenlijk

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Fribourg, Zwitserland Academiejaar: 2014-2015 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit van Fribourg,

Nadere informatie

id 874 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase

id 874 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase id 874 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land

Nadere informatie

beginnen de lessen van het tweede semester al. 300 Goedkoop voor de streek Dicht bij de stad en dicht bij de campus

beginnen de lessen van het tweede semester al. 300 Goedkoop voor de streek Dicht bij de stad en dicht bij de campus id 63 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor tweede studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Land (bestemming) Frankrijk Universiteit Université de Provence (Aix-Marseille

Nadere informatie

academiejaar begint half oktober en eindigt eind januari. de examens beginnen begin Hoe zag de academische kalender eruit?

academiejaar begint half oktober en eindigt eind januari. de examens beginnen begin Hoe zag de academische kalender eruit? VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 53 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de universiteit die je gekozen hebt? Nee academiejaar

Nadere informatie

Voor verdere vragen kon je steeds bij mevrouw Ingrid Kramer terecht, zij is de Erasmuscoördinator voor Rechten.

Voor verdere vragen kon je steeds bij mevrouw Ingrid Kramer terecht, zij is de Erasmuscoördinator voor Rechten. Erasmusbestemming: Université de Fribourg Zwitserland Academiejaar: 2016 2017 Eén semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De faculteit rechten

Nadere informatie

kot betere prijs/kwaliteit verhouding dan in Leuven accommodatie Hoe was de ligging van deze accommodatie (ten opzichte van Dichtbij centrum en campus

kot betere prijs/kwaliteit verhouding dan in Leuven accommodatie Hoe was de ligging van deze accommodatie (ten opzichte van Dichtbij centrum en campus ID 193 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming) Portugal Aan welke

Nadere informatie

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd-

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie: Volwassenen. Aan welke universiteit/onderwijsinstelling heb je gestudeerd- Algemene informatie id 220 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 22 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) opleiding optie: Land (bestemming)

Nadere informatie

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie

Algemene informatie. Klinische- en Gezondheidspsychologie Algemene informatie id 262 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 22 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) opleiding optie: Land (bestemming)

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Lyon Jean Moulin III

Erasmusbestemming: Lyon Jean Moulin III Erasmusbestemming: Lyon Jean Moulin III Academiejaar: 2015 2016 twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit van Jean Moulin

Nadere informatie

id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie

id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Klinische- en Gezondheidspsychologie id 65 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie Land (bestemming) Frankrijk Universiteit

Nadere informatie

Richtlijnen stage en/of studie verslag internationalisering

Richtlijnen stage en/of studie verslag internationalisering Richtlijnen stage en/of studie verslag internationalisering Elke student met buitenlandse ervaring maakt een praktisch verslag over zijn verblijf en zijn ervaringen. Studenten die in groep aan een project

Nadere informatie

Internship LEAD COLLOQUIUM. Wat houdt deze LEAD COLLOQUIUM precies in?

Internship LEAD COLLOQUIUM. Wat houdt deze LEAD COLLOQUIUM precies in? Bestemming: The Washington Center Academiejaar: 2016-2017 Eerste semester Het Washington Project bestaat uit drie onderdelen: Internship (20 ECTS), Leadership Forum (5 ECTS) en Academic Course (5 ECTS)

Nadere informatie

ERASMUS-BESTEMMING: LAUSANNE, Zwitserland Academiejaar: Eén semester

ERASMUS-BESTEMMING: LAUSANNE, Zwitserland Academiejaar: Eén semester ERASMUS-BESTEMMING: LAUSANNE, Zwitserland Academiejaar: 2016-2017 Eén semester UNIVERSITEIT Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit (UNIL) ligt buiten

Nadere informatie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie

Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) Klinische- en Gezondheidspsychologie ALGEMENE INFORMATIE id 38 Leeftijd (op het moment dat je op Erasmus vertrok): 0 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving)

Nadere informatie

id 64 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming)

id 64 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming) id 64 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming) Spanje Universiteit

Nadere informatie

ID 220 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

ID 220 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok ID 220 Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Bachelor derde studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Pedagogische Wetenschappen optie: Onderwijs- en Opleidingskunde Land (bestemming) Spanje

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Stockholm Academiejaar: 2013-2014 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De universiteit is gelegen zo n 5 km buiten

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 555 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Klinische- en Gezondheidspsychologie

Algemene Informatie. id 555 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok. Klinische- en Gezondheidspsychologie Algemene Informatie id 555 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Bachelor derde studiefase opleiding Psychologie optie: Klinische- en Gezondheidspsychologie

Nadere informatie

Hoe heb je deze accommodatie gevonden?

Hoe heb je deze accommodatie gevonden? VRAAG ANTWOORD Gewoon een nummer voor de administratie van de bevraging 40 Heb je een taaltest moeten afleggen voor je mocht starten met studeren aan de Nee universiteit die je gekozen hebt? Naam van de

Nadere informatie

Algemene Informatie. id 523 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

Algemene Informatie. id 523 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Algemene Informatie id 523 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok (hoofdinschrijving) Master eerste studiefase opleiding Master of Science in de psychologie afstudeerrichting:

Nadere informatie

id 919 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok

id 919 Ik ben student in : Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok id 919 Ik ben student in : Leuven Studiefase op het moment dat je op Erasmus vertrok Master eerste studiefase (hoofdinschrijving) opleiding Psychologie optie: Arbeids- en Organisatiepsychologie Land (bestemming)

Nadere informatie