De beste tips voor een schone vloer. Onderhoud en reiniging van Floors&More gietvloeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De beste tips voor een schone vloer. Onderhoud en reiniging van Floors&More gietvloeren"

Transcriptie

1 De beste tips voor een schone vloer Onderhoud en reiniging van Floors&More gietvloeren

2 Allereerst danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen. U hebt overigens een zeer goede keuze gemaakt: uw vloer zal ongetwijfeld al uw verwachtingen inlossen. Houd dit document goed bij en lees het grondig door. Het bevat onmisbare tips om uw vloer in prima conditie te houden zodat u er jaren plezier aan beleefd zonder zorgen. Het advies is van toepassing voor kunstharsvloeren op basis van epoxy en/of polyurethaan, geproduceerd door de firma RESIPLAST. Twijfelt u aan de samenstelling van uw vloer: neem contact op met de firma of persoon die de vloer aangebracht heeft of contacteer ons rechtstreeks. De tips gelden voor een privé-omgeving en een normaal gebruik. Industriële vloeren vergen een andere aanpak (contacteer ons als u hierover vragen zou hebben) Geregeld onderhoud en reiniging van uw vloer zijn belangrijk. Pas onze tips toe en u klaart makkelijk deze klus! Respecteer de uithardingsperiode! Laat de bevloering goed uitharden. Volg de instructies en respecteer de hardingstijd van de vloer. Vermijd dus belasting van de vloer tijdens de uithardingsperiode: niet op lopen en geen vloeistoffen aanbrengen (ook water niet!). Een standaard uithardingsperiode bedraagt ongeveer 7 dagen, maar win zeker het advies van de plaatser in! Reinigen van uw vloer We onderscheiden twee vormen van reiniging: 1. de regelmatige reinigingsbeurt 2. de intensieve reinigingsbeurt De regelmatige reinigingsbeurt Losse of opvliegende vervuiling verwijderen met stofzuiger of stofwisser (Swiffer) Hiermee verwijderen we het losse, opliggende vuil: stof, zand, Gebruik ofwel de gepaste zuigmond van een gewone huishoudstofzuiger die geen krassen maakt (zacht rubber bijvoorbeeld), of gebruik hiervoor een Swiffer of iets gelijkaardigs. TIP: beperk de aanvoer van stof en zand, bijvoorbeeld door een goede voetmat aan de deur te leggen of door tocht te vermijden omdat dit stof binnenbrengt. De vloer dweilen met een zachte mop of dweil met Wipe-it Cleaner Gebruik bij voorkeur de speciaal ontworpen Wipe-it Cleaner. Informeer u grondig indien u een ander product wenst te gebruiken, dit om te vermijden dat de garantie op uw vloer in gevaar komt of dat uw vloer beschadigd wordt door een verkeerd of niet aangepast product. Wipe-it Cleaner spuitbus Wipe-it Cleaner 5 liter De Wipe-it Cleaner kan gebruikt worden op alle dragers: met een dweil, spons, vod, micro vezel doek enzovoort.

3 Wipe-it Cleaner tast uw vloer geenszins aan en is bovendien zeepvrij, en dat is toch wel van belang. We raden dus ten stelligste af om producten te gebruiken die zeephoudend zijn. Zeephoudende producten laten een dun laagje na (een film) en dat trekt het vuil sneller aan. Bovendien kan de vloer te glad worden, wat gevaarlijk kan zijn. Zoek ook geen soelaas in krachtige ontvetters, zoals bijvoorbeeld velgreinigers, ovenreinigers of industriële ontvettingsproducten. Het risico bestaat dat de toplaag van uw vloer hierdoor beschadigd wordt. Wipe-it Cleaner is ook vergevingsgezind! Stel dat u door omstandigheden eens wat slordiger zou werken en er wat product op de vloer blijft liggen Geen paniek: Wipe-it Cleaner laat geen sporen na en werkt niet in op de toplaag. Meng nooit Wipe-it Cleaner met bleekwater! Tips om snel en efficiënt tewerk te gaan: Volg zorvuldig de instructies op de Wipe-it Cleaner verpakking Meng aldus de Wipe-it Cleaner in de juiste verhouding (zie verpakking) met water. Gebruik bij voorkeur geen gewone mop of zwabber! Het vuil moet immers écht opgenomen worden en niet zomaar heen en weer worden geduwd over de vloer. Gebruik niet teveel water om eventuele kalkaanslag te vermijden. Zorg dat de vloer goed droog is alvorens terug te belopen. Verwijder zo snel als mogelijk alle gemorste vloeistoffen van de vloer (koffie, soep, drank, ) alvorens ze kunnen indrogen. De intensieve reinigingsbeurt Als u niet meer tevreden bent met het resultaat van de dagelijkse reiniging, kan het tijd zijn om iets grondiger te werk te gaan. Uiteraard hoeft een groot onderhoud niet steeds heel de vloer te bevatten. Het kan best zijn dat u bepaalde stukken van de vloer eens extra wil behandelen. Bijvoorbeeld omdat er gemorst is, of omdat er onzuiverheden of strepen uw vloer ontsieren of omdat er storende vlekken zijn. Speciaal voor de intensieve reinigingsbeurt bestaat er een handig en uniek concept: u gomt gewoon de vervuiling weg met de speciale Wipe-it gomsponzen. Begin steeds met de handelingen van de dagelijkse reiniging. Als dit geklaard is, kijkt u kritisch naar uw vloer en bepaalt u welke stukken extra aandacht verdienen. Indien nodig héél de vloer, soms enkel een paar specifieke plaatsen Afhankelijk van de grootte van de klus, grijpt u naar één van volgende gomsponzen: 1. De handgom 2. De steelgom 3. De machinaal aanwendbare gom (dweil- en boenmachine) 3.

4 Met de handgom schrobt u kleine oppervlakken of bereikt u net die moeilijke plaats waar de steelgom niet kan komen. De gomspons ligt goed in de hand en u gomt als het ware met de hand het aangehechte vuil weg. Arbeidsintensief, maar u kan de juiste benodigde druk zetten. Voor iets grotere oppervlakten kan u een gomspons bevestigen op een steel. Je kan het vergelijken met een Swiffer of gelijkaardig systeem. U zet kracht op de steel en gomt aldus de oppervlakte schoon. U kan ook een roterende gomspons op een dweil-en boenmachine gebruiken. Dit als u werkelijk een vrij aanzienlijke oppervlakte wenst te behandelen. Hiervoor kan u ons best contacteren. U kan via ons een dweil- en boenmachine huren, of wij kunnen zorgen dat een vakman hiervoor tot bij u komt. TIP: Spoel zorgvuldig na met wat water, maar gebruik niet teveel water en verwijder zorgvuldig het teveel aan water om kalkaanslag te vermijden. Opgelet! Gebruik enkel water (ja, enkel water!) voor reinigen met een gomspons. Schrob nooit een droge vloer met een droge gomspons. Vermijd krassen. Water is het smeermiddel en tegelijk drager voor het verwijderde vuil. Bij vloerverwarming: temperatuur niet hoger dan 20 c. Belangrijke bemerking 1: De gomspons is meer gom dan spons. U gomt als het ware het vuil weg (lichte vorm van polieren). Dit brengt met zich mee dat de gomspons, net zoals een echte gom, door het gommen afslijt. De gomspons wordt dus kleiner naarmate u het meer en meer gebruikt, wat normaal en logisch is. Belangrijke bemerking 2: Bij een specifieke (roest, chemische verontreiniging, ) vervuiling of een vervuiling die u niet kan verwijderen met bovenstaande methodes, kan u best ons of uw plaatser contacteren. Bijna alles is op te lossen mits een specifieke diagnose. Weet dat het steeds onbeperkt mogelijk is om de toplaag van uw vloer te vernieuwen. Uiteraard is dit de allerlaatste optie! Vaak gestelde vragen Hoe vaak moet ik mijn vloer onderhouden? Dit hangt af van uw specifieke situatie. Elementen zoals: wordt de vloer druk bewandeld? Is het een keukenvloer of woonkamervloer? Dragen de huisgenoten pantoffels of komen ze met schoenen binnen? Zijn er huisdieren aanwezig? Alle elementen zijn van belang! Uiteraard is uw persoonlijk aanvoelen ook van tel. Belangrijk is dat u persoonlijk tevreden blijft over uw vloer. We durven toch aanraden de vloer minstens één keer per week te reinigen met Wipe-it Cleaner. Wat voor vervuiling zit er op mijn vloer? Een goede 75% van de vervuiling kan gewoonweg eenvoudig verwijderd worden door er met de stofzuiger over te gaan. Dit zijn de zogenaamde losse deeltjes (stof, kruimels, ). De grootste zichtbare vervuiling wordt echter veroorzaakt door de resterende 25%. Dit kan men omschrijven als de vettige deeltjes. Hiertegen is een stofzuiger of Swiffer niet opgewassen. Enkel Wipe-it Cleaner brengt hier soelaas. Het verwijdert de vettige deeltjes zonder een sluier achter te laten.

5 Help! Roestvlekken op mijn mooie vloer! Het beste is natuurlijk om te voorkomen dan te genezen. Het is niet aangeraden om (onbeschermde) metalen permanent in contact te laten zijn met de vloer. Immers, door het schoonmaken met water, kan het zijn dat het metaal begint te roesten. Deze oxidatie reageert met de microstructuur van de vloer en deze gaat roestvlekken vertonen na verloop van tijd. Dit is zeer moeilijk te verwijderen. De beste oplossing is een specialist contacteren die de nodige reinigingsproducten heeft om roest te bestrijden. U kan ons hierover steeds contacteren, dan helpen wij u verder. Er vormt zich een vettige sluier op de vloer. Wat doe ik niet goed? Reinig de vloer geregeld en wanneer nodig en gebruik de juiste producten, bij voorkeur de Wipe-it Cleaner. Stof verwijderen, hoe doe ik dat het beste? Stofzuiger en/of Swiffer (of gelijkaardig) zijn veruit het meest aangewezen. Vermijd het gebruik van olie-houdende doekjes, omdat die een residu kunnen achterlaten waardoor men sluiervorming op de vloer krijgt. Gebruik de stofzuiger met een zachte, niet krassende zuigmond. Ik vind dat mijn vloer niet echt schoon is. Hoogstwaarschijnlijk maakt u schoon met de verkeerde producten en/of een niet aangepaste reinigingsmethode. Ga te rade in deze brochure of contacteer ons voor meer informatie. De combinatie van de juiste methode en de juiste producten zorgt voor een schone vloer. Voor welk reinigingsmiddel kies ik het beste? Er zijn vele producten in de handel. Kies echter voor zekerheid en kies voor Wipe-it Cleaner! Is een borstel even goed als een Swiffer (of gelijkaardig)? Een kunststofvloer reinigen met een borstel heeft weinig zin. De haren van de borstel glijden over de poriën van de vloer heen: de poriën blijven onaangeroerd. Bovendien jaagt een borstel de losse vervuiling (stof, kruimels, ) enkel doelloos de lucht in om nadien terug neer te dwarrelen. Laat de borstel maar in de bezemkast staan. Een stofzuiger is wel een goed alternatief. Gebruik echter een zachte, niet krassende zuigmond. Wat is een steelgom? Heel eenvoudig: het is een gomspons die je kan bevestigen aan een houder gemonteerd aan een steel. Eigenlijk zoals een wisser (aftrekker) waar je om de rubber een dweil slaat. Ik werk graag met een mop (zwabber). Is dit een goed idee? Het nadeel van de klassieke mop of zwabber is dat het vuil meestal gewoonweg heen en weer geslagen wordt, maar slecht opgenomen wordt. Het opnemend vermogen van een handgom of steel gom is veel groter. Onze keuze is hiermee duidelijk Ik heb een broertje dood aan schoonmaken. Hoe kan ik vervuiling beperken? Breng vuil en nat niet verder dan de mat, leert ons een oude wijsheid. En dat is meteen ons beste advies: hou zand, vuil, nat gewoon buiten. Misschien ook schoenen uit en pantoffels aan? Maar dit is uw keuze, uiteraard! Ik vind mijn vloer te glad, zeker als er water op ligt? Hoogstwaarschijnlijk is er een zeephoudend reinigingsmiddel gebruikt en onvoldoende nagespoeld. Met als gevolg dat er zich een film van zeep gevormd heeft op de vloer. Dit residu zorgt er trouwens niet alleen voor dat de vloer gladder (tot zelfs slipperig) wordt, maar ook dat er meer vuil wordt aangetrokken. Dubbele pech dus. Als op die gladdere vloer dan nog eens water ligt, kan er inderdaad zelfs een gevaarlijke situatie ontstaan. Behandel de vloer met een Wipe-it Cleaner en spoel zorgvuldig af. Vermijd dus zeephoudende producten! Help! Koffie en thee gemorst op de vloer! Wees er als de kippen bij en neem de koffie of thee zo snel mogelijk op. Indien de vlek al ingedroogd is, grijp dan naar een Wipe-it handgom (met wat water!) en gom de vlek weg.

6 Ik zie krasjes, kan ik die wegpoetsen? Door het gewone dagelijkse gebruik van de vloer (met vervuilde schoenzolen, door verschuiven van meubilair, door dingen die iemand liet vallen, door passage van zware reiskoffers, ) komen er inderdaad kleine krasjes in de vloer. Technisch en optisch gesproken, ziet u eigenlijk de krasjes op zich niet. U ziet echter het vuil dat zich in de krasjes heeft verzameld. Maak de vloer schoon volgens de voorschriften en u zal merken dat het krasje minder zichtbaar wordt. Vuil is te verwijderen, de krasjes op zich niet. Of u moest een nieuwe toplaag in overweging nemen. Contacteer ons voor advies! Kan ik een bureelstoel met wieltjes zomaar op de vloer gebruiken? Daar waar bureelstoelen staan, is het raadzaam om speciaal hiervoor bestemde kunstofmatten te gebruiken, de stoelen zelf dienen zachte (meestal licht kleurige) wieltjes te bezitten. Controleer ook tijdig de rubberen beschermstoppen onderaan stoelen en andere. Versleten of beschadigde beschermstoppen kunnen schade aanbrengen. Ook hier zachte en lichtkleurige beschermdoppen voorzien. Tot slot onze tips nog even op een rijtje Leg bij de ingang van de ruimte een kwaliteitsmat, die stof en gruis vasthoudt en reinig ze frequent. Vermijd stofzuigen met harde of versleten vloerborstels. Indien u koos voor een steentapijt en indien u de vloer wenst/dient schoon te maken met overvloedig veel water (wat op zich bij een normale vervuiling niet hoeft), overweeg alleszins het gebruik van een water-extractor / waterzuiger om alle water zeker te evacueren. Indien voeding, water of een andere vloeistof wordt gemorst, dient dit onmiddellijk opgekuist te worden om vlekken en verkleuring te voorkomen. Nooit laten opdrogen! Hardnekkige vlekken op een kunstharsvloer met een spons en Wipe-it Cleaner verwijderen. Geen agressieve detergenten en producten met ammoniak, schuurmiddelen of siliconen gebruiken. Nooit schuursponsjes gebruiken, enkel Wipe-it gomsponzen. Bescherm uw kunstharsvloer door alle steunen van meubels en toestellen en andere poten te bekleden met zelfklevende viltjes. Plaats een pvc mat onder bureelstoelen en gebruik steeds zachte wieltjes, ook zachte doppen onder stoelen. Til allerhande en zware meubels op tijdens het verplaatsen, in plaats van ze te verschuiven. Een ideaal woonklimaat is belangrijk voor uw vloer. Kamertemperatuur: C, luchtvochtigheid: tussen 45 en 60%, waarbij de grenswaarden niet langdurig aangehouden mogen worden. Tijdens de wintermaanden wordt de lucht in de ruimte erg droog. Om een constante luchtvochtigheid te bewerkstelligen kunnen luchtbevochtigers aan de radiatoren geplaatst worden. Voor grotere ruimten zijn elektrische luchtbevochtigers nodig. In de zomer en de herfst, als de luchtvochtigheid hoog is, moet de ruimte goed geventileerd worden. Zoals met elk vloerproduct zal direct zonlicht kleurveranderingen veroorzaken. Als er te grote woonklimaatveranderingen in de ruimte optreden, bestaat de kans dat er krimp, met scheuren tot gevolg van de draagvloer ontstaat en dit zal zich onvermijdelijk doorzetten in de kunstharsvloer. Hou bij vloerverwarming temperatuurschommelingen zo klein mogelijk en laat ze zeer langzaam optreden! Het is dus niet aangeraden te werken met een thermostaat die s nachts zeer laag staat en overdag dan te hoog staat om opnieuw alles op te warmen. Zet nooit vloerverwarming volledig uit en zeker niet bij een langdurige afwezigheid.

7 Leggen van tapijten op verwarmde vloeren belemmert de warmteafgifte van de vloerverwarming en zo ontstaan warmteophopingen. Ook kasten die gesloten zijn tot op de grond, hebben deze isolerende werking. Dergelijke warmteconcentraties kunnen uw ondervloer en ook de vloer zelf beschadigen en sneller laten verkleuren. De ruimten waarin de kunstharsvloer gelegd wordt, moeten beschut zijn tegen de weersomstandigheden. De kunstharsvloer mag in geen geval in contact komen met externe weersinvloeden. Controleer altijd de waterdichtheid van sanitair en verwarming alsook een adequaat dampscherm onder de draagvloer. Schade ten gevolge van volgende oorzaken wordt niet gedekt door garantie: - Slijtage veroorzaakt door naaldhakken en scherpe zolen, slechte bescherming tegen meubilair, grind, zand en andere harde materialen - Vocht- en waterschade - Scheurvorming van de draagvloer - Stofzuigers, harde of metalen wielen van bureaustoelen en/of ander meubilair - Uitwerpselen van huisdieren - Natuurlijk zonlicht (kleurverschillen) - Normale veroudering- en slijtage van de toplaag van de vloer - Gebruik van verkeerde reinigingsproducten Samen met uw gezond verstand garanderen deze tips een jarenlang genot van uw vloer in de beste conditie. U kan uiteraard alle ervaringen met ons delen, en we zien uw eventuele commentaar dan ook graag tegemoet. Surf naar onze website of bel ons voor dringende gevallen. Alle Wipe-it reinigingsproducten zijn eenvoudig te bestellen op De producten worden u zo snel mogelijk bezorgd. Veel plezier met uw vloer en we zijn ervan overtuigd dat u er net zo trots op bent als wij! Flooring Beyond Imagination ICA nv/sa Gulkenrodestraat 3, 2160 Wommelgem (Antwerp) Tel Fax info@floorsandmore.be

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

GOLV. Jaar GARANTIE. IKBE13_HFB20_GF_GOLV_N.indd 1 3/10/2012 15:52:43

GOLV. Jaar GARANTIE. IKBE13_HFB20_GF_GOLV_N.indd 1 3/10/2012 15:52:43 GOLV 15 Jaar GARANTIE IKBE13_HFB20_GF_GOLV_N.indd 1 3/10/2012 15:52:43 Het dagelijkse leven thuis stelt hoge eisen aan je vloeren. GOLV vloeren zijn getest volgens de normen voor huishoudelijk en licht

Nadere informatie

Het dagelijkse leven thuis stelt hoge eisen aan je vloeren. Onze vloeren zijn getest volgens de normen voor huishoudelijk en licht commercieel

Het dagelijkse leven thuis stelt hoge eisen aan je vloeren. Onze vloeren zijn getest volgens de normen voor huishoudelijk en licht commercieel Laminaatvloeren Het dagelijkse leven thuis stelt hoge eisen aan je vloeren. Onze vloeren zijn getest volgens de normen voor huishoudelijk en licht commercieel gebruik (EN 13329). Ze voldoen aan onze strikte

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

ONDERHOUD- EN REINIGINGSADVIES. Particulier gebruik / woonhuizen

ONDERHOUD- EN REINIGINGSADVIES. Particulier gebruik / woonhuizen ONDERHOUD- EN REINIGINGSADVIES Particulier gebruik / woonhuizen Dit schoonmaakadvies geldt voor de particuliere kunststof gebonden gietvloer afwerkingen en wordt u aangeboden door Qlick Technofloor BV

Nadere informatie

OnderhoudSportvloeren

OnderhoudSportvloeren Onderhoud onderhoudsabonnementen sportvloeren sportvloeren.nl 11.0 Houten sportvloeren Algemene aanwijzingen voor optimaal plezier van uw parketvloer Het optimale luchtvochtigheidspercentage van een ruimte

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud 2/10

Inleiding. Inhoud 2/10 Editie 1, 2010 Versie no. 19082010 Construction Sikafloor Algemeen schoonmaakadvies voor kunststof vloeren 1/10 Inleiding Voor u ligt het algemeen schoonmaakadvies welke in samenwerking met PenChemie en

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings):

Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings): Adviezen voor een Rigostep gelakte vloer (opgesteld in samenwerking met Rigostep Specials Coatings): rigostep skylt conditioner Voor SKYLT vloeren is een speciale reiniger ontwikkeld die absoluut geen

Nadere informatie

OnderhoudSportvloeren

OnderhoudSportvloeren Onderhoud onderhoudsabonnementen sportvloeren sportvloeren.nl 11.0 Houten sportvloeren Algemene aanwijzingen voor optimaal plezier van uw parketvloer Het optimale luchtvochtigheidspercentage van een ruimte

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

ONDERHOUDSKIT. productinformatie en onderhoudstips

ONDERHOUDSKIT. productinformatie en onderhoudstips ONDERHOUDSKIT productinformatie en onderhoudstips ONDERHOUD VAN EEN GIETVLOER: EEN UITERST AANGENAAM ONDERWERP! Gietvloeren laten zich sneller en efficiënter reinigen dan eender welk klassiek vloersysteem.

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld.

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld. Gefeliciteerd met uw nieuwe parketvloer! U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld. Door te kiezen voor een gelakte parket of houten vloer, zorgt u voor de grootst

Nadere informatie

CARESHEET ALUMINIUM SCHRIJNWERK

CARESHEET ALUMINIUM SCHRIJNWERK CARESHEET ALUMINIUM SCHRIJNWERK AVC, ALU CONCEPT vervaardigt aluminium schrijnwerk met de profielreeksen van SAPA BUILDING SYSTEM. Voor onze pergola s werken we met de profielen van BioSSUN. Ongeschikte

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking N 2 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno

Nadere informatie

Wij vertrouwen erop u middels dit advies een helpende hand geboden te hebben, bij het afstemmen van het reinigingsprogramma voor uw vloer.

Wij vertrouwen erop u middels dit advies een helpende hand geboden te hebben, bij het afstemmen van het reinigingsprogramma voor uw vloer. ALGEMEEN SCHOONMAAKADVIES VOOR INDUSTRIE VLOEREN Dit schoonmaakadvies geldt voor industriële kunststof vloerafwerkingen in het algemeen en wordt u aangeboden door The Natural way of Cleaning b.v. De bedoeling

Nadere informatie

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING ONDERHOUD Vlot onderhoud met de hand of machinaa Vloerbedekking van Dickson is een echte technologische innovatie voor de meest veeleisende openbare ruimtes.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN UW VLOER

ONDERHOUD VAN UW VLOER ONDERHOUD VAN UW VLOER PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER. Om uw vloer zo goed en zo lang mogelijk in prima staat te houden, dient u zorgvuldig met de vloer om te gaan. Onafhankelijk van het type vloer

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product b to ad ile ka tm m eu erbi e la n ir Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de afwerking van hoge kwaliteit en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT handleiding owner s manual guide de l utilisateur verzorging & onderhoud Gefeliciteerd! U heeft zojuist Contesse Locking

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product Ba dk nd am er er ho m eu bi ud la ir b to ad ile ka en tm m to e e eb u reh b or i en en la ir O Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN UW VLOER

ONDERHOUD VAN UW VLOER ONDERHOUD VAN UW VLOER PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER. Om uw vloer zo goed en zo lang mogelijk in prima staat te houden, dient u zorgvuldig met de vloer om te gaan. Onafhankelijk van het type vloer

Nadere informatie

HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON?

HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON? wholesaler for distributing SOLARCLARITY PRESENTEERT: HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON? 1 WAAROM SCHOONMAKEN? Profiteer van een maximale energieopbrengst Over het algemeen zijn zonnepanelen

Nadere informatie

Onderhoud en reiniging leer

Onderhoud en reiniging leer Onderhoud en reiniging leer Alle leersoorten hebben regelmatig een onderhoud- en reinigingsbeurt nodig. Dat betekent dat je leren meubel af en toe afgeborsteld of voorzichtig afgezogen moet worden. Om

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger

GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger GEBRUIKSAANWIJZING Cleanfix TW 600 tapijtreiniger Cleanfix Benelux B.V. De Scheper 255 5688 HP OIRSCHOT Telefoon: 0499 55 00 33 Internet: www.cleanfix.nl Telefax: 0499 55 00 60 E-mail: info@cleanfix.nl

Nadere informatie

Het onderhoud van een geolied parket...

Het onderhoud van een geolied parket... Het onderhoud van een geolied parket......gemakkelijk met Onderhoudsolie Milieu GEDURENDE DE EERSTE 10 DAGEN Tijdens deze periode, hardt de Parketolie Milieu, die zopas werd aangebracht, uit. Enkele voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking N 4 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di

Nadere informatie

Algemeen schoonmaakadvies kunststofvloeren

Algemeen schoonmaakadvies kunststofvloeren Algemeen schoonmaakadvies kunststofvloeren De bedoeling van dit programma is dat u in de meest voorkomende gevallen in staat wordt gesteld uw kunststofvloer schoon te houden. Wanneer er vanaf de oplevering

Nadere informatie

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. Laminaatvloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. Laminaatvloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en Vloeren Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. Laminaatvloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en voor licht commercieel gebruik (EN 13329:2009).

Nadere informatie

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren.

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Kochs kozijnen, ramen en deuren zijn hoogwaardige bouwelementen met een veelvoud aan mogelijkheden. Om U jaren lang naar tevredenheid te kunnen

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

Reiniging en desinfectie

Reiniging en desinfectie Reiniging en desinfectie 1 Reiniging en desinfectie Als jij een frietje eet bij de snackbar, denk je waarschijnlijk niet na over de keuken. Maar stel je eens voor dat jouw friet wordt gebakken in een hele

Nadere informatie

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier ONDERHOUDSTIPS Voor jarenlang badkamerplezier Onderhoud is de sleutel om lang te genieten van je nieuwe badkamer. Maar hoe reken je af met kalk en zeepresten, zonder krassen te maken op glas of acryl?

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking N 1 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno eigenaars.

Nadere informatie

EXCELLENT EPOXYVLOEREN BVBA

EXCELLENT EPOXYVLOEREN BVBA Wandcoating Excellent wandcoating, is een primeur in het gamma. Deze nieuwe coating is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: Basic of Luxury. Door onze rijke ervaring in het aanbrengen van wandcoatings hebben

Nadere informatie

wastafels, waskommen en fonteintjes

wastafels, waskommen en fonteintjes wastafels, waskommen en fonteintjes Onze wastafels, waskommen en fonteintjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de kwalitatieve afwerking en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t O N D ER HOUD N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t QuiNo BVBA SINT-AMANDSTRAAT 14 8760 MEULEBEKE M +32 0477 32 18 94 INFO@QUINO.BE WWW.QUINO.BE BTW BE 0861.805.606

Nadere informatie

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Moderne reinigingstechnieken beogen het verminderen van vochtige reinigingstechnieken, en deze te vervangen door drogere reinigingstechnieken.

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product Ba dk nd am er er ho m eu bi ud la ir b to ad ile ka en tm m to e e eb u reh b or i en en la ir O Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van

Nadere informatie

Onderhoud. Niet-toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden. Toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden.

Onderhoud. Niet-toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden. Toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden. NL Onderhoud Toegestane reinigingsmiddelen en reinigingsbenodigdheden Reinigingsmiddel Reinigingsmiddel mag zwak zuur zijn, bijv. citroenzuur Reinigingsmiddel liefst met water verdunnen Reinigingsmiddel

Nadere informatie

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. PRÄRIE vloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. PRÄRIE vloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en PRÄRIE Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. PRÄRIE vloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en voor licht commercieel gebruik (EN 13329). Ze voldoen

Nadere informatie

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout,

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, REINIGINGSPRODUCTEN Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, stof en onzuiverheden roept algen en schimmel een halt toe, uw huis krijgt weer een frisse

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Geoliede oppervlakken zetten de individuele structuren van de verschillende houtsoorten extra in de verf.

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL

ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL ONDERHOUDS TIPS VOOR UW PIANO - VLEUGEL Beste plaats voor de piano en optimale omgevingsfactoren Om een piano of vleugel stabiel te houden en technische ongeregeldheden te voorkomen, is het van groot belang

Nadere informatie

HANDLEIDING 5. Onderhoud en reinigen van films. maart 2013

HANDLEIDING 5. Onderhoud en reinigen van films. maart 2013 HANDLEIDING 5 & Onderhoud en reinigen van films maart 2013 & 5. Reinigen van matte en gestructureerde films Grafityp Automotive en Deco films 1 INLEIDING Het reinigen van matte en gestructureerde oppervlakken

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw whirlpoolbad

Zo onderhoudt u uw whirlpoolbad en ad oo lb rl p hi w Onze whirlpoolbaden zijn gemaakt van hoogwaardig acryl, een voor het lichaam aangenaam en warm aanvoelend materiaal, dat extra versterkt is met glasvezel. Door de gladde en strakke

Nadere informatie

Dwarrelende stofdeeltjes kunnen ademhalingsmoeilijkheden opleveren bij astmapatiënten. Door goed schoonmaken wordt het aantal stofdeeltjes verlaagd.

Dwarrelende stofdeeltjes kunnen ademhalingsmoeilijkheden opleveren bij astmapatiënten. Door goed schoonmaken wordt het aantal stofdeeltjes verlaagd. Schoonmaakprotocol kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik Februari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1. Schoonmaakmethoden 2. Aandachtspunten reiniging 3. Desinfecteren van

Nadere informatie

Reiniging parketvloer

Reiniging parketvloer Reiniging parketvloer RMC Soap RMC Soap is een onderhoudszeep voor de regelmatige schoonmaakbeurt van geoliede houten oppervlakken. De zeep verwijdert grondig alle vuil en vet en behoudt hierbij de matte,

Nadere informatie

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit en het gebruiksvriendelijke ontwerp kost

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw bad

Zo onderhoudt u uw bad en n re en ho eb e ba to d Onze baden zijn gemaakt van mineraalmarmer of hoogwaardig acryl, een voor het lichaam aangenaam en warm aanvoelend materiaal, dat extra is versterkt met glasvezel. Door de gladde

Nadere informatie

Laminaat GOLV, PRÄRIE en TUNDRA

Laminaat GOLV, PRÄRIE en TUNDRA Laminaat GOLV, PRÄRIE en TUNDRA Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. GOLV vloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en voor normaal commercieel

Nadere informatie

Onderhoud en reiniging stof

Onderhoud en reiniging stof Onderhoud en reiniging stof Het verwijderen van vlekken is eigenlijk het werk van gespecialiseerde bedrijven. Als je het zelf wilt verwijderen, dan moet je rekening houden met het volgende: grote vervuilingen,

Nadere informatie

Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden!

Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden! Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden! Siergrindvloeren Introductie Eén van de meest populaire vloerafwerkingen van de laatste jaren is de siergrindvloer. Niet onlogisch, want

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw stoomcabine

Zo onderhoudt u uw stoomcabine m irl e e i s ct in n fu ol c po a b m h tw o e o st De baden van onze stoomcabines met whirlpoolfunctie zijn gemaakt van hoogwaardig acryl, een voor het lichaam aangenaam en warm aanvoelend materiaal,

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

Lak&Bekleding verzegeling

Lak&Bekleding verzegeling JEWELULTRA DIAMONDBRITE Lak&Bekleding verzegeling Z e s j a a r s c h r i f t e l i j k e g a r a n t i e o p l a k w e r k e n b e k l e d i n g De lak bescherming die uw auto nodig heef t voor het milieu

Nadere informatie

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is.

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Opruiminstructies De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Barometer, bloedrukmeter of een ander product

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116e-1 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116e-1 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116e-1 Printed in U.S.A. nummer klantendienst Als onderdeel van het klantendienstprogramma van Rexair krijgt iedere Rainbow RainJet een serienummer

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product to ile en tt e ur n, in b oi id rs et s Onze toiletten, bidets, urinoirs en bijbehorende onderdelen en accessoires zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit

Nadere informatie

Kunststof vloerafwerkingen. Triflex Schoonmaakadvies

Kunststof vloerafwerkingen. Triflex Schoonmaakadvies Kunststof vloerafwerkingen Triflex Schoonmaakadvies Inhoudsopgave Duurzaam onderhouden van oppervlakken 3 Algemene informatie 4 Controle 4 Soorten vuil 4 Het reinigingsmiddel 5 Reiniging: Handmatig of

Nadere informatie

Deze bijlage is onderdeel van de opdrachtbevestiging,uitvoeringsvoorwaarden en de algemene verkoop en leveringsvoorwaarden van de noa

Deze bijlage is onderdeel van de opdrachtbevestiging,uitvoeringsvoorwaarden en de algemene verkoop en leveringsvoorwaarden van de noa Uitvoeringsvoorwaarden Cicami Vloeren Deze bijlage is onderdeel van de opdrachtbevestiging,uitvoeringsvoorwaarden en de algemene verkoop en leveringsvoorwaarden van de noa Betalingsvoorwaarden: 50% Aanbetalingfactuur

Nadere informatie

Saneren. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Saneren. Ziekenhuis Gelderse Vallei Saneren Ziekenhuis Gelderse Vallei De huisstofmijt is één van de grootste veroorzaker van allergische klachten. Wie allergisch is aangelegd moet er dan ook voor zorgen dat de mijt zo min mogelijk overlevingskansen

Nadere informatie

Onderhoud van houten vloerbedekkingen

Onderhoud van houten vloerbedekkingen Onderhoud van houten vloerbedekkingen Geachte klant, Langs deze weg willen wij u bedanken voor het vertrouwen die u in uw erkend parketplaatser heeft gesteld voor de plaatsing van een parketvloer. Aangezien

Nadere informatie

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan badkamermeubels. GODMORGON meubels en GODMORGON poten, ODENSVIK, BRÅVIKEN, EDEBOVIKEN en

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan badkamermeubels. GODMORGON meubels en GODMORGON poten, ODENSVIK, BRÅVIKEN, EDEBOVIKEN en GODMORGON Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan badkamermeubels. GODMORGON meubels en GODMORGON poten, ODENSVIK, BRÅVIKEN, EDEBOVIKEN en BREDVIKEN wastafels worden uitvoerig getest zodat

Nadere informatie

GEFELICITEERD! U bent eigenaar geworden van een hoogtechnologisch raam- en deursysteem Made in Belgium die uw woning de gepaste toets bezorgt.

GEFELICITEERD! U bent eigenaar geworden van een hoogtechnologisch raam- en deursysteem Made in Belgium die uw woning de gepaste toets bezorgt. GEFELICITEERD! U bent eigenaar geworden van een hoogtechnologisch raam- en deursysteem Made in Belgium die uw woning de gepaste toets bezorgt. Kunststoframen onderhouden is zeer eenvoudig en bezorgt uw

Nadere informatie

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT SANI is een luchtdrogende coating ter bescherming van uw sanitair tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of

Nadere informatie

Werken met een hogedrukreiniger

Werken met een hogedrukreiniger Werken met een hogedrukreiniger Doel antwoorden Je kunt met een hogedrukreiniger werken. Oriëntatie Het reinigen van vuile machines of werktuigen kun je op veel verschillende manieren doen. 1 Waarom zou

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

Schoonmaakadviezen bij huisstofmijtallergie

Schoonmaakadviezen bij huisstofmijtallergie Schoonmaakadviezen bij huisstofmijtallergie Afdeling allergologie, kindergeneeskunde, KNO en longziekten In uw gezin heeft een gezinslid een allergie voor huisstofmijt. In deze folder vindt u schoonmaakadviezen

Nadere informatie

Schoonmaakadviezen bij huisstofmijtallergie

Schoonmaakadviezen bij huisstofmijtallergie Schoonmaakadviezen bij huisstofmijtallergie In deze folder krijgt u informatie over schoonmaakadviezen voor het gezin, waarbij een gezinslid een allergie voor huisstofmijt heeft. Ook krijgt u adviezen

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw doucheruimte

Zo onderhoudt u uw doucheruimte doucheruimte Door het gebruik van hoogwaardige materialen in al onze producten kost het reinigen en onderhouden van uw doucheruimte weinig tijd en moeite. In dit document vindt u tips en producten waarmee

Nadere informatie

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm Verzegelde parketoppervlakken beschermen het echte hout tegen beschadigingen en leveren zo een bijdrage aan een jarenlang gebruik van het parket. Hierbij benadrukken ze, afhankelijk van de gekozen opbouw,

Nadere informatie

SCHOONMAAKADVIES VOOR TRIFFLEX VLOEREN

SCHOONMAAKADVIES VOOR TRIFFLEX VLOEREN SCHOON MAAKADVIES VOOR TRIFLEX VLOEREN Voor u ligt het schoonmaakadvies voor kunststof vloerafwerkingen van Triflex. De systemen van Triflex zijn ontworpen om regelmatig onderhoudd zoveel mogelijk te beperken.

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

Bijlage 4: risico-inventarisatie zware metalen

Bijlage 4: risico-inventarisatie zware metalen Bijlage 4: risico-inventarisatie zware metalen Met deze checklist heeft de preventieadviseur, gezondheidscoördinator, milieucoördinator, directie of leerkracht een handig instrument om het beleid of de

Nadere informatie

Instructie Ventilatie

Instructie Ventilatie Instructie Ventilatie Type woning Bij de bouw van een woning wordt er rekening mee gehouden dat de woning geventileerd kan worden. Hierin is onderscheid te maken in 3 type woningen; woningen met luchtkanalen,

Nadere informatie

Sikafloor industriële vloerafwerkingen

Sikafloor industriële vloerafwerkingen REINIGINGS- EN ONDERHOUDSRICHTLIJN. 1. ALGEMEEN VOORDELEN VAN REGELMATIGE REINIGING EN NDERHOUD: BIJZONDERHEDEN VAN AFWERKLAGEN: BESCHERMING TIJDENS BOUWACTIVITEITEN: worden toegepast om hun technische

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Z ONDERHOUDSRICHTLIJNEN

Z ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Z ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Onderhoud buitentoepassingen PVC ALGEMEEN Hoewel onder normale omstandigheden PVC ramen niet door milieu-invloeden worden aangetast, dient men wel rekening te houden met enig onderhoud

Nadere informatie

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl

Postbus 9 3945 ZG COTHEN telefoon 0343 562800 fax 0343 563924 e-mail info@vasasport.nl website www.vasasport.nl Onderhoud Bull (en andere rolski's met vrijloopkoppeling) Inleiding Na jaren van uitstekend gebruik van de SkiSkett rolski's van het type Bull zijn er het laatste jaar regelmatig problemen met het vastlopen

Nadere informatie

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING AUTOMOTIVE 1 Uw Tribos behandeling uitbesteden? Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@tribosbeneluxbv.com of bel ons op nummer 0318 529347 Materiaal wat nodig is om TRIBOS

Nadere informatie

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met olie is behandeld.

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met olie is behandeld. Gefeliciteerd met uw nieuwe parketvloer! U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met olie is behandeld. Door te kiezen voor een afwerking met olie van uw parket of houten vloer, behoudt u

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT BOUW beschermt uw relatie met uw klant! HS PROTECT BOUW is een luchtdrogende coating ter bescherming van ramen en profielen tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie