glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond"

Transcriptie

1 NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd worden. 2. Zorg bij de plaatsing voor een goede mix van panelen. Zo voorkomt u teveel identieke, lichte of donkere panelen in dezelfde zone. 3. Controleer alle panelen bij daglicht voor en tijdens de plaatsing. Gebruik nooit beschadigde panelen. 4. Plaats de vloer bij voorkeur parallel met de lichtinval. 5. Zorg ervoor dat de uiteinden van de panelen in 2 opeenvolgende rijen nooit gelijk liggen. Laat de verbindingen altijd met minstens 15cm verspringen. 6. De binnentemperatuur moet altijd C bedragen. 7. Het is ook belangrijk dat de ondergrond deze temperatuur heeft om verschillen in afmetingen tussen de panelen te voorkomen. 8. Vloerverwarming kan in combinatie met Quick Step Livyn gebruikt worden, maar de contacttemperatuur mag maximum 27 C bedragen. Schakel uw vloerverwarming uit 24 uur voor en na de plaatsing. Voor gedetailleerde instructies met betrekking tot vloerverwarming, zie pagina 6. VOOR U BEGINT Voor een optimaal resultaat dient u alle instructies nauwgezet op te volgen. Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Behandel, bewaar en vervoer Quick Step Livyn altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer de dozen op een vlak oppervlak in nette stapels. Bewaar de dozen liggend, zet ze nooit rechtop. Bewaar Quick Step Livyn niet in vochtige of stoffige ruimten met extreme temperaturen (> 50 C). Quick Step Livyn moet acclimatiseren in de ruimte waar de panelen zullen geïnstalleerd worden. De panelen moeten gedurende minstens 48 uur voor de plaatsing bij 18 C -25 C worden bewaard. De temperatuur moet voor, tijdens en gedurende minstens 24 uur na de plaatsing in stand worden gehouden. Leg de dozen naast elkaar op een vlak oppervlak om te acclimatiseren. Ondergrond Het type, de kwaliteit en de voorbereiding van de ondergrond spelen een essentiële rol in het eindresultaat. Als de ondergrond niet geschikt lijkt voor de plaatsing van Quick Step Livyn, moet u de vereiste maatregelen nemen. In feite moet elke ondergrond met primer behandeld worden en daarna geëgaliseerd worden, want de kleinste oneffenheid in de ondergrond zal zichtbaar zijn op de Quick Step Livyn vloer. 1. Zorg ervoor dat de ondergrond egaal, schoon (vrij van vet, vlekken en chemische stoffen.), stevig, stabiel en droog is. Indien nodig, dienen oude lijmresten verwijderd te worden. 2. Voor de installatie:

2 Zachte vloerbekleding: Alle zachte vloerbekleding en de afvalresten moeten verwijderd worden voor de plaatsing. (bv. vinyl, tapijt, linoleum, kurk, ). Na het verwijderen van de vloerbekleding ga je tewerk zoals beschreven in punt 4. Beton: Het vochtgehalte van de basisvloer mag maximaal 2,5 % CM bedragen in geval van een cement dekvloer en maximaal 0.5% CM in geval van een anhydriet dekvloer. Als het vochtgehalte hoger is, dient u een geschikte vloeibare vochtwerende laag aan te brengen volgens de instructies van de fabrikant. Meet, registreer en bewaar altijd uw testresultaten. Herstel eerst grote oneffenheden en barsten in het oppervlak met een geschikte reparatiemortel en schuur de ondervloer indien noodzakelijk. Veeg en stofzuig om al het afval te verwijderen. vochttest herstel barsten vochtwerende laag Houten vloeren (plankenvloer): Verwijder zorgvuldig alle afval (ook losse spijkers), veeg en stofzuig de ondergrond. Losliggende planken moeten herbevestigd worden. De plankenvloer moet worden bekleed met WBP 6mm multiplex. Bevestig het multiplex op afstanden van 100 mm rond de perimeter en gecentreerd op 150mm over het gehele multiplex. Effen de voegen vervolgens met een egalisatiemiddel om het vereiste gladde, vlakke oppervlak te verkrijgen. Veeg en stofzuig het multiplex om stof en afval te verwijderen voor u de vloer plaatst. verwijder losse spijkers stofzuig bevestig multiplex effen de voegen

3 Tegelvloer: Gebruik indien nodig een egalisatiemiddel om alle voegen tussen de tegels te egaliseren. Breng bij voorkeur een tweede egalisatielaag aan, zoals vermeld in punt 4. egalisatielaag 3. Neem contact op met uw verdeler als u twijfelt aan de kwaliteit of de geschiktheid van uw ondergrond voor de plaatsing van Quick Step Livyn; hij geeft u graag advies. 4. Breng op alle ondergronden eerst een primer aan om een goede hechting te verzekeren tussen de ondergrond en het egalisatiemiddel. Gebruik de aanbevolen rol en volg de instructies van de fabrikant van de primer. Breng na het drogen van de primer het egalisatiemiddel aan in een laag van 3-5 mm dikte, met een aangepaste vlakspaan, volgens de instructies van de fabrikant. Werk af met een spijkerrol om de luchtbellen te verwijderen. Respecteer de door de fabrikant aanbevolen droogtijd. Voor de installatie van de panelen aan te vangen, schuur je de genivelleerde ondergrond zoals aanbevolen en stofzuig. primer egalisatiemiddel spijkerrol schuur de ondergrond Laatste controle voor de plaatsing Controleer de ondergrond een laatste keer op kleine oneffenheden.

4 De panelen installeren en aanduwen om een goede verlijming te garanderen. 1. We raden aan om de panelen te plaatsen parallel met de lichtinval. 2. Meet de kamer en bepaal de middenlijn. Het is belangrijk om altijd uw beginpunt in het midden van de kamer te markeren, zodat de vloer recht ligt en een symmetrisch uitzicht heeft. Leg één paneel per rij na elkaar uit (zonder lijm), beginnend van de middenlijn tot aan de muur. Indien nodig, kunt u het beginpunt verschuiven om onnodige kleine afsnijdingen te vermijden. Neem deze panelen terug weg van zodra de middenlijn vast bepaald is. bepaal de middenlijn 3. Begin nu met de installatie van de rijen, startende vanaf de middenlijn. Meng de panelen voldoende om een gevarieerd patroon te bekomen. 4. Leg opnieuw de panelen droog, maar werk nu per 2 rijen. We bevelen sterk aan om de panelen geschrankt te plaatsen zodat de korte voegen niet altijd op dezelfde lijn liggen. Snijd het uiteinde van de panelen op maat. Quick Step Livyn kan gemakkelijk worden gesneden met een cutter of breekmes, met de decorzijde naar boven gericht.. We bevelen aan om een uitzettingsvoeg van 3 tot 5 mm te respecteren als de ondergrond bestaat uit anhydriet of zwevende chappe. plaats panelen geschrankt 5. Nu alle panelen op maat gesneden zijn, kan de verlijmde installatie starten zonder onnodige wachttijd.

5 6. Neem de droog geïnstalleerde rijen terug weg en breng de lijm aan op de vloer met een A2 lijmkam. We bevelen sterk aan om de Quick Step LIVYN lijm te gebruiken gezien deze speciaal ontwikkeld is voor de installatie van de Quick Step Livyn vloeren. neem rijen terug weg breng de lijm aan 7. Respecteer een minimum evaporatie tijd van de lijm van 5 à 10 minuten. 8. Leg de panelen in de lijm en druk ze goed aan voor een optimale hechting. Alle lijmresten dienen onmiddellijk verwijderd te worden met een vochtige doek, gebruik nooit detergent. druk de panelen goed aan 9. Ga op dezelfde wijze tewerk aan de andere kant van de kamer. 10. Druk de panelen goed aan voor een optimale hechting met een geschikte roller. roller 11. Zorg ervoor dat tot 24u na installatie de temperatuur tussen C blijft.

6 VLOERVERWARMING Quick Step Livyn mag worden geplaatst in ruimten met lage temperatuur vloerverwarming. Dit zijn verwarmingssystemen waarbij de verwarmingselementen - heet water of elektrische elementen - in de vloer zijn ingewerkt. Verwarmingsfilmen of andere nieuwe systemen MOGEN NIET gebruikt worden in combinatie met Quick Step Livyn vloeren. Een combinatie van verwarming in de winter en koeling in de zomer is wel mogelijk. De vloerverwarming moet worden geïnstalleerd volgens de instructies van de leverancier en de algemeen geldende voorschriften en regels. De ondergrond moet voldoende DROOG zijn (maximum 1,5% CM-methode in geval van betonnen ondervloer en maximaal 0.3% in geval van anhydriet vloer) wanneer u de vloerbedekking aanbrengt. Dit vochtgehalte kan alleen worden bereikt als u de verwarming vooraf inschakelt, zoals hieronder wordt beschreven. In geval van nieuwbouw moet men minstens 21 dagen wachten tussen het gieten van de chape en het opstarten van de verwarming. Volg bij nieuw geïnstalleerde chape de richtlijnen van uw installateur. Een opwarmingsprotocol moet kunnen voorgelegd worden; vraag ernaar indien nodig. De ondergrond moet aan de hoger beschreven eisen voldoen en worden voorbereid zoals hierboven beschreven. Schakel de vloerverwarming minstens twee weken voor de plaatsing van uw Quick Step Livyn in. Verhoog de watertemperatuur in de boiler geleidelijk met niet meer dan 5 C per dag tot 50 C. Als u langer kunt verwarmen is dit zeker beter. Schakel de verwarming 24 uur voor u de vloer plaatst volledig uit. Wacht NA de plaatsing van de vloer MINSTENS 48 uur voor u de verwarming geleidelijk weer inschakelt (5 C per dag). De maximale toegelaten contacttemperatuur onder de Quick Step Livyn is 27 C. De maximale heetwatertemperatuur bij de uitgang van de verwarmingsketel is 45 C. Wijzig de temperatuur ALTIJD GELEIDELIJK aan het begin of het einde van de verwarmingsperiode. Zorg ervoor dat de temperatuur in de kamers ALTIJD C en de relatieve vochtigheid 45-65% bedraagt. Vermijd altijd een opeenhoping van warmte door tapijten of matten op de vloer of door onvoldoende ruimte te laten tussen de meubels en de vloer. Temperatuurwijzigingen in de verschillende seizoenen kunnen uitzettingen en inkrimpingen veroorzaken. Vloerkoeling Om uw vloer niet te beschadigen, mag de aanvoertemperatuur van het koelwater niet tot onder een bepaalde temperatuur, de zogenaamde dauwpunttemperatuur, worden verlaagd. Lagere temperaturen zullen condensatie doen ontstaan en kunnen uw Quick Step Livyn vloer beschadigen. De thermostaten in de kamers mogen nooit lager dan 5 C onder de kamertemperatuur worden ingesteld. Bij een temperatuur van 32 C mag de kamerthermostaat dus niet lager worden ingesteld dan 27 C. Het koelcircuit moet met een controlesysteem zijn uitgerust om te voorkomen dat de temperatuur van de koelvloeistof onder 18 tot 22 C daalt. Dit hangt af van de klimaatzone waar de vloer is geïnstalleerd. In zones met een hoge relatieve vochtigheid is het minimum 22 C; bij gemiddelde vochtigheidsgraad en temperatuur mag het tot 18 C dalen. Als u deze instructies niet naleeft, vervalt de garantie voor de Quick Step Livyn vloer. VOORZORGSMAATREGELEN 1. Quick Step Livyn werd ontworpen voor plaatsing in een gebouw en uitsluitend in temperatuurgecontroleerde omgevingen. Quick Step Livyn mag niet worden geïnstalleerd in een solarium, op tapijten of buitenshuis, zoals in veranda s, kampeerwagens en schepen. 2. Het is aangeraden om direct zonlicht zoveel mogelijk te vermijden.. Bij onvoldoende bescherming tegen zonlicht kan fel licht kleurveranderingen veroorzaken. 3. Quick Step Livyn kan inkrimpen of uitzetten. Zichtbare naden zijn eigen aan het product. 4. Tapijten en meubels moeten van tijd tot tijd worden verplaatst om permanente kleurveranderingen te voorkomen. 5. Quick Step Livyn is niet geschikt voor plaatsing op trappen of verticale oppervlakken. 6. Breng gepaste bescherming aan aan de poten van de meubels.

7 7. Rust stoelen met zwenkwieltjes uit met vrij draaiende, niet-rubberen wieltjes en/of breng beschermingsmatten aan. Laat geen huisdieren met scherpe nagels op de vloer lopen, want ze kunnen diepe krassen maken. 8. Zorg ervoor dat de poten van de meubels een breed oppervlak hebben en met niet vlekkende vloerbeschermers zijn bekleed. Hoe groter en/of breder de poten van de meubels zijn, hoe beter het gewicht over de vloer verdeeld wordt en hoe kleiner de kans op beschadiging van de vloer. 9. Langdurig contact met rubber kan een permanente vlek veroorzaken. 10. Breng geen sigaretten, lucifers of andere hete voorwerpen in contact met de vloer, want ze kunnen permanente schade veroorzaken. 11. Plaats matten zonder rubberen rug aan de buiteningang om te vermijden dat uw vloer wordt besmeurd met vuil, zand en aarde. Dit help schade voorkomen, vermindert het onderhoud en verlengt de levensduur van uw vloer. ONDERHOUD Eerste onderhoud na plaatsing Verwijder eerst alle vuil en stof van de vloer met een borstel of stofzuiger. Reinig de vloer dan minstens twee keer met water en een neutraal schoonmaakmiddel tot het water helder blijft. We raden het gebruik van de Quick Step Clean sterk aan. Andere schoonmaakproducten kunnen stoffen bevatten die de duurzaamheid van het vloeroppervlak aantasten. De coating van de bovenlaag maakt een specifieke behandeling na de plaatsing overbodig Quick step clean Quick step clean Algemeen onderhoud en periodieke reiniging Regelmatig onderhoud houdt uw vloer schoon. Reinig de vloer geregeld naargelang van het gebruik. Verwijder zand, scherpe voorwerpen, stoffen die vlekken maken, vocht of agressieve stoffen altijd onmiddellijk van de vloer. U kunt uw vloer gemakkelijk reinigen met een borstel, stofzuiger of vochtige dweil. Gebruik NOOIT agressieve schoonmaakproducten, zeep of schuurmiddelen of schoonmaakmiddelen die olie of was bevatten. We raden sterk het gebruik van Quick Step Clean aan gezien andere schoonmaakproducten uw vloer kunnen beschadigen. Giet geen water over de vloer of laat geen plasjes water staan op de vloer. Verwijder vlekken zo snel mogelijk. Hoe langer het gemorste product op de vloer blijft liggen, des te groter is het risico op permanente vlekken. Een efficiënte manier om hardnekkige vlekken te verwijderen, is heb gebruik van ijs tot de stof voldoende bros is om te verkruimelen. Daarna kunt u de resten verwijderen met Quick Step Clean. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met geconcentreerde Quick Step Clean of een geschikte PU coater.

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

click NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen click 1. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD

1. VOORBEREIDING 2. PLAATSING 3. AFWERKING 4. ONDERHOUD In de volgende tekst verwijst/verwijzen "vinyl vloer(en)" naar de vloeren uit de vinyl collecties van Quick-Step Livyn voor een gelijmde plaatsing. De "merkaccessoires" verwijzen naar de specifieke Livyn

Nadere informatie

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen.

optimum glue Voorbereiding PLAATSINGSINFORMATIE Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Voorbereiding Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde commercieel vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer uw vinyl vloer altijd met zorg om vervormingen te voorkomen. Bewaar en vervoer

Nadere informatie

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION 1 Pergo Optimum-kleefvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:, Installatie

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. In de volgende tekst verwijst vinyl vloer(en) naar de vloeren van de collecties van Quick-Step Livyn Ambient Glue + en Balance Glue +. De merkaccessoires verwijzen naar de specifi eke vinyl accessoires

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN. Wij raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Bewaar en vervoer Quick-Step Livyn altijd met

Nadere informatie

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Quick Step Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden

Nadere informatie

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF

NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN VOORAF NL Leginstructies Uniclic Multifit parket ALGEMEEN Uniclic Multifi t is een revolutionair systeem voor het plaatsen van samengesteld parket. De panelen kunnen eenvoudig in elkaar geklikt worden dankzij

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

Design floors. Installatieinstructies - Dryback. Algemene voorwaarden. Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Design floors. Installatieinstructies - Dryback. Algemene voorwaarden. Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 16 27 28 10 15 14 4 29 11 30 13 12 3 2 1 5 6 8 7 9 18 26 17 19 24 25 23 Design floors Installatieinstructies Dryback Algemene voorwaarden De installatie van Design Floors is eenvoudig en volgt grotendeels

Nadere informatie

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C.

5 gouden regels. PLAATSINGSINFORMATIE premium click optimum click. Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30 C. 5 gouden regels Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 18 en 30. 48h Pergo vinyl moet acclimatiseren in de ruimte waar de planken geplaatst zullen worden. De planken moeten gedurende minstens 48 uur

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOOREREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product

Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com. Discover this product Installatie en onderhouds instructies, garantie beleid BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. www.berryalloc.com Discover this product (1/4) 1. Inleiding PureLoc is een LVT vloer ontworpen voor residentieel

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen.

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. WWW..COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. LAGUNE De Quick Step Lagune vloer kan zowel in een gewone ruimte als in een badkamer gelegd worden.

Nadere informatie

Hou de binnenhuistemperatuur boven de 0 C.

Hou de binnenhuistemperatuur boven de 0 C. GOUDEN REGELS 8-0 C Plaats uw vloer bij een temperatuur tussen 8 en 0 C. Quick-Step Livyn moet acclimatiseren in de ruimte waar de planken zullen geïnstalleerd worden. De planken moeten gedurende minstens

Nadere informatie

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Voorbereiding 1 INSTALLATION INFORMATION Voorbereiding 1 Pergo Premium-klikvloeren worden geleverd met instructies in de vorm van afbeeldingen. De teksten onder die afbeeldingen geven meer uitleg en hebben betrekking op drie verschillende onderdelen:

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij normale kamertemperatuur

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie Het installeren van Moduleo Dryback is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens

Nadere informatie

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING

PURE INSTALLATIEHANDLEIDING PURE INSTALLATIEHANDLEIDING 1 GlueDown 55 is zowel geschikt voor residentiële als commerciële ruimtes zoals winkels, hotelkamers,... Om een perfect resultaat te bekomen, raden we aan de installatie-instructies

Nadere informatie

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is

Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tussen de is Plaatsen van je klik vinylvloer ( WPC/PVC ) Swanflor vinylvloeren zijn gemakkelijk te plaatsen door het kliksysteem Hieronder enkele tips: Stap 1 : voorbereiding Reinig je ondervloer grondig, zorg dat

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2013 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat

Design and Quality IKEA of Sweden KOOPHULP VLOEREN. laminaat KOOPHULP VLOEREN laminaat GOED OM TE WETEN IKEA vloeren kunnen op bestaande vloeren worden gelegd met uitzondering van hoogpolige vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van een vloer altijd een NIVÅ

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Leoline Installatie & Onderhoud Het installeren van Leoline vloeren is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen zijn deze die eveneens gelden voor de

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN.

BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. BELANGRIJK! BEWAAR DE PANELEN OP KAMERTEMPERATUUR IN GESLOTEN VERPAKKING VOOR MINIMAAL 48 UUR TOT AAN HET MOMENT VAN LEGGEN. De kamertemperatuur moet minimaal 18 o C zijn voor en tijdens het leggen. De

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING De vloer werd vooraf gedroogd tot een optimaal houtvochtgehalte. Daarom moeten de vloerdelen

Nadere informatie

Leginstructies voor zwevende Fold-Down

Leginstructies voor zwevende Fold-Down VOORBEREIDING VAN ONDERVLOEREN VOOR Wicanders ZWEVENDE VLOEREN Wicanders zwevende vloeren kunnen gelegd worden in de meeste ruimten van woonhuizen en commerciële gebouwen, met uitzondering van badkamers,

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1/5 Installatie instructies Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. INSTALLATIEMATERIAAL

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding Beschrijving De parketlijm CP0 is een silanische eencomponentlijm, klaar voor gebruik, elastisch, zonder solventen of stoffen die schadelijk zijn voor de

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X

LEGINSTRUCTIE UNICLIC X LEGINSTRUCTIE UNICLIC X 1) Algemeen Het Uniclic X systeem : het kliksysteem waarbij een beschadigd paneel midden in de vloer moeiteloos kan worden vervangen zonder de hele vloer te moeten opbreken. Uniclic

Nadere informatie

Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies. In 1-2-3 geplaatst

Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies. In 1-2-3 geplaatst Moduleo Click Installatieinstructies & onderhoudsadvies In 1-2-3 geplaatst Moduleo Click Installatieinstructies Gefeliciteerd met de aankoop van uw Moduleo Click designvloer. Moduleo Click is ontworpen

Nadere informatie

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer.

Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Voor plaatsing Aanpassing deuren Laat de planken 72 uur in gesloten verpakking acclimatiseren in de kamer waar u ze wenst te plaatsen. Leg ze horizontaal en vlak neer. Controleer met de hoogte van uw eventuele

Nadere informatie

PLAATSING UNICLIC TEGELS

PLAATSING UNICLIC TEGELS PLAATSING UNICLIC TEGELS 1) ALGEMEEN UNICLIC is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de panelen

Nadere informatie

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen

235 Parketnadenlijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Snel afbindende, gebruiksklare nadenlijm met hoge kleefkracht op PVAc-basis voor het verlijmen van vlottend parket, zowel in hout als in laminaat, ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens

Nadere informatie

Installatie en onderhoud Itec

Installatie en onderhoud Itec Installatie en onderhoud Itec 1 Installatie & Onderhoud Het installeren van Itec vloeren is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen zijn deze die eveneens gelden voor de installatie van andere vinylvoeren

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK

LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK LEGINSTRUCTIES KLIKVLOEREN IN KURK Bewaar de kliktegels (en de materialen) in omstandigheden (temperatuur en relatieve luchtvochtigheid) die niet te fel verschillen van de omstandigheden in de ruimte waarin

Nadere informatie

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. or X ± = Y 10. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER 0 mm 0 mm www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max

Nadere informatie

Claystone instructies 2017

Claystone instructies 2017 Claystone instructies 017 INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... Producttoepassing... Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels Het gelijkmaken

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

SCHOONLOOPZONES Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen

SCHOONLOOPZONES Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen Leg-, onderhouds en reinigingsadviezen Legadviezen Legadviezen Algemeen, ter voorbereiding op deze instructies De voorbereiding van de ondervloeren alsmede de verwerking van de hulpmaterialen en de vloerbedekking,

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Click Installatie Het installeren van Moduleo Click is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens gelden

Nadere informatie

Betonkabel Vloerverwarming

Betonkabel Vloerverwarming Überschrift beperkte Installatiehandleiding Warmup Betonkabel Vloerverwarming BELANGRIJK: Lees eerst deze handleiding alvorens u uw verwarming gaat installeren. Foutieve installatie kan de verwarming beschadigen

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 6 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn:

Veel voorkomende gebreken of aandachtspunten betreffende de ondervloer zijn: Verwerkingsadvies verlijmde mflor designvloeren. De controle en het voorbehandelen van de ondergrond De controle De ondervloer dient blijvend droog, vlak en schoon te zijn, zoals omschreven in DIN 18365.

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE

PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE . VOORBEREIDING. PLAATSING. AFWERKING. ONDERHOUD PLAATSINGSINSTRUCTIES VOOR QUICK-STEP LAMINAAT MET HYDROSEAL-TECHNOLOGIE VOOR EEN GOED RESULTAAT RADEN WE AAN OM DEZE INSTRUCTIES NAUWKEURIG TE VOLGEN.

Nadere informatie

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT handleiding owner s manual guide de l utilisateur verzorging & onderhoud Gefeliciteerd! U heeft zojuist Contesse Locking

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES 1/5 Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien deze instructies

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Design Floors Dryback

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Design Floors Dryback Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Design Floors Dryback Installatie Het installeren van Design Floors is eenvoudig en logisch. De te volgen richtlijnen en omstandigheden zijn deze die eveneens

Nadere informatie

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING

Vloerverwarming. Lager energieverbruik. 25 april 2013 INFORMATIE OVER VLOERVERWARMING Vloerverwarming Vandaag de dag wordt in steeds meer nieuwbouw woningen gebruik gemaakt van vloerverwarming als hoofdverwarming. U hebt dan geen radiatoren meer, deze zijn geheel vervangen door een systeem

Nadere informatie

Contesse Exell Handleiding

Contesse Exell Handleiding 1 Contesse Exell Handleiding 1. Algemeen Bij het plaatsen van Contesse Exell zijn geen kleefstoffen of onhandige lijm nodig. Door de flexibiliteit van de Contesse Exell planken, deze kunnen op oneffen

Nadere informatie

Leginstructies voor Hydrocork PressFit

Leginstructies voor Hydrocork PressFit ALGEMENE INFORMATIE Lees de volgende instructies zorgvuldig door voordat u met leggen begint. Het Hydrocork click systeem is ontwikkeld om door middel van verticale druk (van boven naar beneden) een verbinding

Nadere informatie

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback

Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback Installatie- en algemene onderhoudsinstructies Moduleo Dryback INS TALL AT IE- EN ALGEMENE ONDERHOUDSINS T RUC T IES MODULEO DRYBACK Installatie Het installeren van Moduleo Dryback is eenvoudig en logisch.

Nadere informatie

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina).

INSTALLATIESTAPPEN NB: ClayStone is niet geschikt voor een douche en andere vochtige zone. (Voor deze toepassing, zie Creatina). Perfectino ClayStone instructies INSTALLATIESTAPPEN Voorbereiding van de ondergrond... 1 Voorbereiding voor de installatie op tegels... 2 Producttoepassing... 2 Aanbrengen dichtingsmengsel voor tegels

Nadere informatie

WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming

WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming WTH Electrotherm Elektrische vloerverwarming VLOERVERWARMING & -KOELING Uw comfort, onze missie! Montagehandleiding 1. Het legpatroon Teken de vloer en schets hierin het legpatroon van de verwarmingsmat.

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE

LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE LEGINSTRUCTIE UNICLIC NOBLESSE 1) Algemeen Uniclic is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze vorm van tand en groef klikken de

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES MASSIEF

LEGINSTRUCTIES MASSIEF LEGINSTRUCTIES MASSIEF Het leggen van een mooie parketvloer valt of staat met de ondergrond. Parket kan worden gelegd op zowel een betonnen als houten ondergrond. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon,

Nadere informatie

Modular Resilient Flooring. LVT Installatie

Modular Resilient Flooring. LVT Installatie Modular Resilient Flooring LVT Installatie Voorbereiding We raden u aan de installatie van uw modulaire harde vloerbedekking pas te beginnen nadat alle voorbereidingsactiviteiten uitgevoerd zijn. 1. Opslag,

Nadere informatie

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem

Is er een maximumbreedte of dikte voor de vloerplanken? Kies het juiste verwarmingssysteem Een Lalegno meerlagenparket is door zijn opbouw en samenstelling beter geschikt voor gebruik met vloerverwarming dan massief parket. Een parketvloer opgebouwd uit twee of meer lagen is immers stabieler

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Algemene Richtlijnen Moduleo Dryback 07/12/2016. NL_Moduleo_Dryback_brochure_ indd 1

Algemene Richtlijnen Moduleo Dryback 07/12/2016. NL_Moduleo_Dryback_brochure_ indd 1 Algemene Richtlijnen Moduleo Dryback 07/12/2016 NL_Moduleo_Dryback_brochure_20161207.indd 1 7/12/16 18:13 ALGEMENE RICHTLIJNEN MODULEO DRYBACK Opslag & Transport Dozen dienen steeds op een vlakke en stevige

Nadere informatie

1. Algemeen !!!LET OP!!!

1. Algemeen !!!LET OP!!! powered by 1. Algemeen Laminotherm is een zeer dunne vloerverwarming om laminaat en (onder voorwaarden) parketvloeren op een comfortabele temperatuur te houden. e voordelen van Laminotherm zijn de eenvoudige

Nadere informatie

Beamix Vloervlak Egalisatie 770

Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Slechte ondergrond & Hout TOEPASSING Vezelversterkte gietvloer voor op slechte ondergronden, hout en vloerverwarming. Ideaal op (stabiele) houten (verdiepings)vloeren. Bij

Nadere informatie

LAMINAATVLOEREN KOOPHULP. IKEA Locksysteem. Easy Connectkliksysteem

LAMINAATVLOEREN KOOPHULP. IKEA Locksysteem. Easy Connectkliksysteem KOOPHULP LAMINAATVLOEREN GOED OM TE WETEN Kan op bestaande vloeren worden gelegd, met uitzondering van dikke vaste vloerbedekking. Gebruik bij het leggen van laminaatvloeren altijd de NIVÅ ondervloer (wordt

Nadere informatie

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING

Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING WWW.QUICK-STEP.COM Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructries nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens 48 uren in de ongeopende verpakking bij

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

VOORDELEN PARKETVLOER

VOORDELEN PARKETVLOER VOORDELEN PARKETVLOER De natuur in huis Een natuurproduct brengt leven en warmte in je huis. De warmte van het hout, het comfortable gevoel wanneer je erover loopt. Gezelliger kan niet! Meerwaarde Meerwaarde

Nadere informatie

VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN VOORDELEN PVC LAMINAATVLOEREN Kwaliteit van kunststof De kwaliteit van kunststof ten opzichte van natuurlijke materialen zijn welbekend : slijtvaster, makkelijker in onderhoud, vaak steviger en meestal

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef)

Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Leginstructie Visgraat Parket Zwevend leggen meerlaags parketvloeren (mes en groef) Januari 2017 www.cotap.nl Inhoudsopgave Voorbereiding... 3 Wat heeft u nodig... 3 Opslag en acclimatiseren... 3 Controle

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Leginstructie. id Essential Click

Leginstructie. id Essential Click Pagina 1 van 8 id Essential Click Leginstructie Jan 2015 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of

Nadere informatie

TacTiles. Plaats uw tapijttegels snel en eenvoudig, zónder lijm

TacTiles. Plaats uw tapijttegels snel en eenvoudig, zónder lijm TacTiles Plaats uw tapijttegels snel en eenvoudig, zónder lijm Interface is voortdurend op zoek naar nieuwe en slimmere producten. Geïnspireerd door de natuur en door de gekko, die ogenschijnlijk aan oppervlakken

Nadere informatie

Voorbereiding. Voorbereiding. Planning. Figuur 1. Figuur 2. indringen, moet een vochtscherm worden aangebracht dat voldoende vochtwerend is.

Voorbereiding. Voorbereiding. Planning. Figuur 1. Figuur 2. indringen, moet een vochtscherm worden aangebracht dat voldoende vochtwerend is. Gids voor installatie tapijttegels 1 Voorbereiding Voorbereiding 1. MATERIALEN VOORBEREIDEN De tapijttegels van Interface dienen eerst geacclimatiseerd te worden in de ruimte waar ze geïnstalleerd en gebruikt

Nadere informatie

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gelieve alvorens het toestel te gebruiken, de instructies in deze handleiding grondig te lezen. Inhoud Pg. Veiligheid 2 Aansluiting van de gasfles 3

Nadere informatie

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL

LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL LEGINSTRUCTIES Quick-Step Impressive / Impressive ULTRA NL Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk deze leginstructies nauwkeurig te volgen. VOORBEREIDING Laat de planken gedurende minstens

Nadere informatie

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. PRÄRIE vloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en

Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. PRÄRIE vloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en PRÄRIE Dagelijks huishoudelijk gebruik stelt hoge eisen aan vloeren. PRÄRIE vloeren worden getest volgens de normen voor vloeren voor gebruik in huis en voor licht commercieel gebruik (EN 13329). Ze voldoen

Nadere informatie

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking

Handleiding vloerafwerking Huurwoningen. 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking HARTJE EINDHOVEN Handleiding vloerafwerking Huurwoningen 1. Algemeen 2. De vloeropbouw 3. Algemene richtlijnen bij aanbrengen vloerafwerking 4. (On-) Mogelijke vloerafwerkingen Geschikt onder voorwaarden:

Nadere informatie

handleiding owners manual FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING

handleiding owners manual FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING handleiding owners manual FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING VOOR AANVANG VAN HET LEGGEN DIENT U DEZE LEGINSTRUCTIE NAUWKEURIG DOOR TE LEZEN EN DEZE TIJDENS HET LEGGEN TE VOLGEN. DE GARANTIE VERVALT INDIEN

Nadere informatie

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage.

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage. 1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de 1mm elektrische vloerverwarming EXDV beschrijven wij stapsgewijs

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES INSTALLATIE INSTRUCTIES Geachte klant, Wij danken U voor de aankoop van onze fineerhouten Par-ky vloer. Wij vragen U nadrukkelijk om deze plaatsingsinstructies met de grootste aandacht te lezen. Indien

Nadere informatie

Legvoorschrift Dinoflex Rubberen Vloeren

Legvoorschrift Dinoflex Rubberen Vloeren Legvoorschrift Dinoflex Rubberen Vloeren DINOFLEX rubberen vloertegels is een hoogwaardig kwaliteit product gemaakt van gerecycled rubber. Om optimaal van Uw nieuwe vloer te genieten moet de vloer goed

Nadere informatie

241 Alcohol. Product. Volumes. Eigenschappen

241 Alcohol. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare parketlijm op basis van synthetische harsen. Voor het éénzijdig verlijmen van mozaïek-, laminaat en strokenparket in diverse houtsoorten als eik, beuk, kastanje ed. op de gebruikelijke

Nadere informatie

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN

LEG- EN MANIPULATIE INSTRUCTIES ALGEMEEN ALGEMEEN De houtvezel platen moeten vlak gestapeld worden op een pallet of op een voldoende aantal dwarsbalken en moeten beschermd worden tegen elk direct contact met water en permanente vochtigheid. De

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

MANUAL RUBBERCOATING

MANUAL RUBBERCOATING MANUAL RUBBERCOATING 1. Rubbergietvloer bestaat uit volgende bestanddelen: Zwarte rubberen korrels (granulaatkorrels) Vloeibaar rubber (emmer) Hardingsmiddel (bruin poeder) Flesje met kleurstof ( zwart,

Nadere informatie

260 Vloer-en wandbekledingslijm. Product. Volumes. Eigenschappen

260 Vloer-en wandbekledingslijm. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele, gebruiksklare dispersielijm voor vinyl, homogene en heterogene PVC vloerbekleding, wandbekleding, tapijt met schuimrug, jute, action back of polyesterweefsel, naaldvilt, linoleum op

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

Algemene richtlijnen voor het installeren

Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren voor PhoneStar op de vloer en de volgende soorten vloerbedekking. Actuele versie zie www.wolf-bavaria.com 1. Algemene

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

VOORDELEN BAMBOEVLOEREN

VOORDELEN BAMBOEVLOEREN VOORDELEN BAMBOEVLOEREN Milieuvriendelijk Op wereldvlak zal er een schaarste komen van tropische hardhout soorten. Bamboe biedt hier het alternatief. Bamboe is geen boom maar een grassoort dat razendsnel

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Geoliede oppervlakken zetten de individuele structuren van de verschillende houtsoorten extra in de verf.

Nadere informatie