INFORMATIEBROCHURE. OCMW Waregem. Wonen voor ouderen Financiële en sociale hulp Thuiszorg Wonen en integratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEBROCHURE. OCMW Waregem. Wonen voor ouderen Financiële en sociale hulp Thuiszorg Wonen en integratie"

Transcriptie

1 INFORMATIEBROCHURE OCMW Waregem Wonen voor ouderen Financiële en sociale hulp Thuiszorg Wonen en integratie Tel 056/

2 Kwalitatieve dienstverlening Het OCMW biedt een ruime dienstverlening in onze stad. Je kunt met je vragen om hulp, advies of inlichtingen bij ons terecht. We zullen samen met jou zo snel mogelijk tot een oplossing proberen te komen en je een zo compleet mogelijk antwoord bieden. Indien nodig verwijzen wij je door naar de dienst die je het best kan helpen. Sinds 2007 beschikt het OCMW over een ISO-9001 kwaliteitscertifi caat voor de volledige dienstverlening. Om je ook in de toekomst een kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen aanbieden, heeft het OCMW in het najaar 2011 een nieuwbouw in gebruik genomen. Het nieuwe gebouw omvat: Sociale dienst & administratief centrum Op het gelijkvloers bevindt zich de sociale dienst en alle stafdiensten van het OCMW. Er is een ruime inkom met een balie waar 2 onthaalmedewerkers je graag verder helpen. Voor een vertrouwelijk gesprek kan je terecht in een van de 10 aparte spreekruimten. Na een eerste aanmelding kan je vanaf dan altijd op afspraak terecht. 25 bijkomende kamers in de Meers Op de 1 verdieping bevinden zich 25 rusthuiskamers die aansluiten aan het woonzorgcentrum de Meers. 14 woonzorgflats Op de 2 verdieping zijn er 14 woonzorgfl ats met een opp. van 60 m² die onder de erkenning vallen van het woonzorgcentrum de Meers. Deze zorgfl ats zijn voorbehouden voor koppels die samen wensen opgenomen te worden en waarvan één of beide partners zorgbehoevend zijn. Nieuwe website De website werd volledig opgefrist. Zo is de zoekstructuur sterk vereenvoudigd en vind je sneller de informatie die je zoekt. Je vindt er alle gedetailleerde informatie over de dienstverlening van het OCMW alsook alle nuttige rechtstreekse contactgegevens. Joost Kerkhove OCMW-voorzitter OP E N I N G S U R E N Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag voormiddag namiddag 14u 17u 14u 18u30 14u 17u 14u 17u 14u 17u

3 Wonen voor ouderen Woonzorgcentrum de Meers De Meers biedt opvang aan al dan niet zorgbehoevende ouderen, maar ook hulpbehoevende jongere mensen kunnen in de Meers terecht. Elke afdeling biedt zorg aan specifi eke bewonersgroepen. Een hoofdverpleegkundige is verantwoordelijk voor een deskundig team van verpleegkundigen en verzorgenden, een kinesist, een ergotherapeut en een animator. Kortverblijf In het centrum voor kortverblijf kunnen ouderen, ook als ze zorgbehoevend zijn, gedurende een korte periode opgenomen worden. Dit is maximaal 90 dagen op een jaar, met een maximum van 60 dagen na elkaar. Tijdens een opname staat een team van verpleegkundig en verzorgend personeel garant voor een kwaliteitsvolle begeleiding. Alle kamers zijn éénpersoonskamers met een badkamer met douche en toilet. De Meers beschikt over 14 zorgfl ats met een opp. van 60 m² waar koppels kunnen worden opgenomen waarvan één of beide partners zorgbehoevend zijn. Dagverzorging Het dagverzorgingscentrum richt zich tot thuiswonende zorgbehoevende personen. Voor de familieleden die thuis voor de zorg van de bejaarde instaan, kan dagverzorging een welkome adempauze bieden. In het dagverzorgingscentrum wordt verzorging en animatie aangeboden. Het dagverzorgingscentrum beschikt over 2 aangepaste bussen om ook rolstoelgebruikers thuis af te halen en terug te brengen. Serviceflats Bewoners kunnen volledig zelfstandig wonen in de servicefl ats. Wie dit wenst kan beroep doen op de thuiszorgdiensten (poetshulp, warme maaltijden, dienstencheques). In Residentie de Varent in Waregem zijn er 63 servicefl ats met 1 of 2 slaapkamers met een terras of balkon. Elke fl at is uitgerust met een elektronisch beveiligingssysteem. Er is 24 uur op 24 permanentie. Servicefl at Coorenblomme in Desselgem bestaat uit 39 appartementen, voor 2 personen of alleenstaanden. Alle fl ats beschikken over een ruime living met ingebouwde keuken en berging. De fl ats hebben één slaapkamer en een ingerichte badkamer. Er zijn een aantal garages ter beschikking. Bejaardenwoningen Het OCMW is momenteel bezig met de voorbereiding om in Beveren-Leie 11 bejaardenwoningen te bouwen. De start van de bouwwerken is ten vroegste voorzien vanaf het najaar 2012.

4 Thuiszorg Dienstencentrum t Gaverke Het dienstencentrum wil helpen om iedereen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen in de vertrouwde buurt. Er is een uitgebreide dienstverlening: voetverzorging, bloeddrukopname, sport en ontspanning (fi etsen, wandelen, volksspelen, kaarten, bollen, petanque, hobbyen ontspanningsnamiddagen), taallessen, computer- en internetgebruik, tekenen en schilderen, beeldhouwen, yoga, infonamiddagen over talloze onderwerpen,... Klusjes- en groendienst Senioren kunnen beroep doen op de klusjes- en groendienst. Je kan er terecht voor kleine huishoudelijke herstel- of onderhoudswerken. Dit omvat o.m. een lekkende kraan, verstopte lavabo, herstelling rolluik, het ophangen van verlichting, het afwassen van muren en plafonds, kleine schilder- en behangwerken, gras maaien, tuinonderhoud, sneeuwvrij maken van wandelpaden, naar het containerpark rijden en hulp bij verhuis van inboedel. Warme maaltijden Wie zelf niet meer kan zorgen voor een warm middagmaal kan beroep doen op deze dienst. Tijdens de werkdagen kan je vers bereide maaltijden bekomen en voor het weekend diepvriesmaaltijden. Elke maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht en een dessert. De maaltijden worden in de voormiddag aan huis bezorgd. Alarmapparatuur Mensen voelen zich veiliger als ze 24 uur op 24 een oproep kunnen doen in geval van nood. Dit kan met onze verhuurdienst alarmapparatuur. Je kunt ook beschikken over bijkomende functionaliteiten zoals CO-, rook- en valdetectie. Mindermobielencentrale De mindermobielencentrale helpt je als je verplaatsingsmoeilijkheden ervaart. Vrijwillige chauffeurs zorgen dat winkelen, doktersbezoek, vrienden- of familiebezoek toch mogelijk blijven. Je kunt ook beroep doen op de handicar, die zorgt voor aangepast vervoer voor rolwagengebruikers. Poetsdienst Via het systeem van de dienstencheques kan je activiteiten van privé aard met huishoudelijk karakter bij je thuis laten uitvoeren zoals de schoonmaak van je woning, strijkopdrachten en kleine buurtboodschappen. Zorgcoördinatie De zorgcoördinator geeft vrijblijvend alle informatie over wat er bestaat aan thuiszorgondersteunende diensten: van zorgverleners tot mogelijke tegemoetkomingen. De zorgcoördinator probeert de zorg zodanig uit te bouwen en te coördineren dat de hulpvrager zolang mogelijk in het vertrouwde thuismilieu kan blijven en staat in voor de opvolging van de zorg (bvb. na ontslag uit het ziekenhuis).

5 Financiële en sociale Hulp Inkomen In het kader van het recht op schappelijke integratie kan het OCMW maatwettelijk bepaalde minima. Daarbij zullen het leefl oon toekennen. Dit is voor mensen die geen inkomen hebben of waarvan het inkomen lager ligt dan de steeds alle opleidings- en tewerkstellingsmogelijkheden onderzocht worden. Wie recht heeft op pensioen, kinderbijslag, werkloosheidsvergoeding, ziektevergoeding,... en het dossier is nog niet in orde, kan een voorschot krijgen. Ook bij specifi eke problemen kan er een tussenkomst voorzien worden voor de betaling van huishuur, verwarming, aankoop kledij, dokterskosten, geneesmiddelen,... Schulden Bij budgetbegeleiding krijg je tips en training om je inkomen beter te besteden en de inkomsten en uitgaven in evenwicht te houden. Bij budgetbeheer nemen wij (tijdelijk) het beheer van de inkomsten en uitgaven over om tot een fi nancieel evenwicht te komen. Bij een grote schuldenlast of bij een belangrijk en blijvend onevenwicht tussen inkomsten en uitgaven kan je beroep doen op onze erkende dienst schuldbemiddeling. Juridisch advies Bij onze juridische dienst kan je terecht voor een eerste advies over diverse juridische problemen. Dit omvat o.m. familiale problemen, huur en koop, burengeschillen, eigendomsrechten en plichten, erfrecht en testamenten, aansprakelijkheid, strafrecht, Opleiding, arbeidsbegeleiding en tewerkstelling Opleiding en arbeidsbegeleiding zijn gericht op het zoeken naar een passende opleiding of tewerkstelling, zowel in eigen diensten van het OCMW als via terbeschikkingstelling aan vzw s en sociale economieprojecten. Vaak wordt een tewerkstelling voorafgegaan door een opleiding. Het OCMW biedt tewerkstelling aan via Werkplus Waregem. Het omvat: strijk voor particulieren en bedrijven in het strijkatelier Strijkijzer, fi etsassemblage en fi etsverhuur in het fi etspunt Veloods en buurt- en nabijheidsdiensten in Dienamo. Het OCMW bouwt een nieuwe werkplaats. We starten in de loop van juni 2012 op de site Transvaal nabij het station. Informatie, advies en administratieve hulp Het OCMW beschikt over uitgebreide documentatie om je de nodige inlichtingen te bezorgen over een hele reeks instellingen en diensten. De maatschappelijk werkers verstrekken deskundig advies bij persoonlijke, familiale of fi nanciële problemen. Het invullen van één of ander formulier kan moeilijkheden scheppen. Door onze vertrouwdheid met administratie zijn wij in staat je onze hulp bij het invullen aan te bieden. Uiteraard hebben de maatschappelijk werkers ook aandacht voor de mens achter de fi nanciële en materiële problemen. Vaak gaan deze gepaard met relationele en/ of persoonlijke moeilijkheden. Ook hiervoor zoeken we samen naar een oplossing. Een eerste advies omvat enkel algemene informatie, eventueel bemiddeling met tegenpartij, hulp bij het oplossen van een geschil en eventueel doorverwijzing naar een pro-deo advocaat, notaris of een andere administratieve of sociale dienst.

6 Wonen en Integratie Crisisopvang Het crisisopvangcentrum biedt opvang aan mensen die in een probleemsituatie verkeren en tijdelijk onderdak en begeleiding nodig hebben. Er wordt een rustige, huiselijke sfeer geboden waar ieder veilig aan zijn/haar problemen kan werken. Bij een ramp zoals bijvoorbeeld een brand hebben we een opvang via onze doorgangswoningen. Buurtwerk Het buurtwerk streeft ernaar om het sociaal contact onder de mensen te versterken. Doelstelling is om op die manier de leefbaarheid in de wijken te verhogen. Via veelvuldig contact probeert de buurtwerker goed op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen in de wijk: met alle bewoners kennismaken en luisteren naar vragen en opmerkingen. Samen op zoek gaan naar hoe de wijk erop vooruit kan gaan: samen dingen organiseren, samen het wijkleven versterken en samen het buurtimago verbeteren. Welke de concrete acties zijn, hangt grotendeels af van wat buurtbewoners zelf vragen en voorstellen... Sociaal verhuurkantoor Het regionaal sociaal verhuurkantoor (RSVK) huurt woningen op de private huurmarkt. Na ev. verbeteringswerken worden deze woningen onderverhuurd aan mensen met een laag inkomen. Zij krijgen hierdoor een degelijke woning aan een aanvaardbare prijs. Bovendien is een woonbegeleiding mogelijk. Voor de eigenaars van deze woningen garandeert het RSVK een stipte betaling van de huur en een goed onderhoud van de woning. Momenteel huurt en verhuurt het RSVK 60 woningen. Energie Het OCMW staat in voor de verwerking en uitbetaling van de verwarmingstoelagen. Zo kan je een gedeeltelijke tussenkomst krijgen in de betaling van je stookoliefactuur wanneer je het financieel moeilijk hebt. Het OCMW kan ook renteloze leningen toekennen voor energiebesparende werken en behandelt de doelgroepdossiers binnen het FRGE (Fonds ter reductie van de globale energiekost). Ook voor het opladen van een budgetmeter (elektriciteit en/of gas) kan je terecht bij het OCMW. De lokale adviescommissie (LAC) beslist of elektriciteit, gas of water mag worden afgesloten bij huishoudelijke abonnees.

7 Over het OCMW Politiek Het OCMW wordt bestuurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De Raad bestaat uit de voorzitter en 10 raadsleden. De Raad regelt alles wat tot de bevoegdheid van het OCMW behoort: het beleid van de organisatie uittekenen, budgetten voorzien, investeringen plannen en uitvoeren, personeel voorzien, het sociaal beleid uitstippelen,... Deze Raad vergadert ten minste eens per maand. De vergadering is grotendeels openbaar. Vacatures Het OCMW is regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Alle vacatures worden op de website gepubliceerd. Je kan ook steeds spontaan solliciteren door het sollicitatieformulier op de website in te vullen. vlnr: Charly Vande Maele, Marie-Jeanne Dejaeghere, Michel Chanterie, Marianne Verbeke, Tom Demunter, Nele Callebert, Christian Dewaele, Lionel Beheydt, Joost Kerkhove (voorzitter), Bruno De Backer (secretaris), Jozef Vandaele (ontvanger), Marie-Claire De Smet, Marie-Paule Buyck. Vrijwilligers Heb je wat tijd vrij en wil je een handje toesteken bij de talrijke activiteiten die georganiseerd worden in het OCMW, neem dan contact op met ons en je krijgt er de dankbaarheid en de glimlach van o.a. onze bewoners voor in de plaats. Vrijwilligers spelen met en voor de bewoners van de Meers het stuk Naar het voetbal. Vrijwilligers zetten hun mooiste hoedje feestelijk op voor de start van Waregem Koerse. Bewoners en vrijwilligers op wandel.

8 OPENDEURDAG. De OCMW-raad nodigt je graag uit op de opendeurdag van de nieuwbouw op zaterdag 3 december van 10u tot 17u. We geven je graag een woordje uitleg over onze werking. Inschrijven is niet nodig. We hopen je te mogen verwelkomen! Schakelstraat De Varent De Meers Ingang via Zuiderlaan Holstraat OCMW Waregem Zuiderlaan Schakelstraat Waregem Tel 056/ info@ocmw.waregem.be

THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER

THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER Wie of wat is t Punt? t Punt is het thuiszorgcentrum van het woonzorg netwerk van Sint-Niklaas. De dienstverlening van t Punt is een openbare dienstverlening. Iedereen

Nadere informatie

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

infobrochure OCMW roeselare

infobrochure OCMW roeselare infobrochure OCMW roeselare OCMW roeselare is er voor jou! Iedereen is welkom zonder onderscheid te maken op basis van cultuur, nationaliteit, religie,... OCMW Roeselare is er voor jou! Je kan bij ons

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

Assistentiewoningen Sint-Jozef

Assistentiewoningen Sint-Jozef Assistentiewoningen Sint-Jozef Wegvoeringstraat 63D - 9230 Wetteren Het project Het woonzorgcentrum Sint-Jozef beschikt over 33 assistentiewoningen. Valide personen met levenspartner of alleenstaanden

Nadere informatie

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden:

BEGELEIDING Seniorie 't Wallant biedt heel wat servicemogelijkheden: CONCEPT Seniorie 't Wallant staat open voor zelfredzame personen, die de leeftijd van 65 jaar bereikt hebben en biedt een stijlvolle en comfortabele woongelegenheid aan, met behoud van alle zelfstandigheid

Nadere informatie

De Sociale plattegrond

De Sociale plattegrond De Sociale plattegrond Sector: OCMW Spreker: Marianne Van Der Biest (OCMW Herzele) Wat is het OCMW? OCMW = Openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn. OCMW = publieke instelling Welzijn = meer dan armoedebestrijding

Nadere informatie

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale OCMW Geraardsbergen Dienst Thuiszorg Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale Adres: Sociaal Huis Geraardsbergen, 4 de verdieping Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. 054 43 20

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt skl_106589_broch_woonzorg_170818.indd 1 22/08/17 15:18 Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven

Nadere informatie

SERVICEFLATS HET KADER

SERVICEFLATS HET KADER CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM SERVICEFLATS HET KADER Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT erkenning - met daarin ook twee huizen

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

ASSISTENTIEWONINGEN HET KADER

ASSISTENTIEWONINGEN HET KADER CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM ASSISTENTIEWONINGEN HET KADER Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT erkenning - met daarin ook

Nadere informatie

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun OCMW Lede - Beleidsnota 2010 Deze beleidsnota hoort bij het budget 2010. Dit budget maakt deel uit van het financieel meerjarenplan 2008-2012. Het opgemaakte budget 2010 past binnen de opgemaakte meerjarenplanning

Nadere informatie

1 onze dienstverlening

1 onze dienstverlening brochure 1 onze dienstverlening 1.1 Onze dienstverlening Thuishulp de Regenboog van OCMW Merelbeke wil ouderen en mensen die zorg nodig hebben, zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving laten wonen.

Nadere informatie

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N

K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N T I E W O N I N G E N WOONZORGCENTRUM HEILIG-HART-TEREKEN Tereken 14 9100 SINT-NIKLAAS Tel.: 03 780 53 40 fax : 03 780 53 59 E-mail : hhtereken@hhart.be www.hhart.be K E N N I S M A K I N G S B R O C H U R E A S S I S T E N

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Herent-Winksele-Veltem-Beisem Het is ieders droom om zo lang mogelijk op een zelfstandige manier thuis te blijven wonen. In elk leven komt er echter een moment waarop

Nadere informatie

Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren. Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving. Informatiebrochure

Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren. Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving. Informatiebrochure Hof Van Delftlaan 46, 2180 Ekeren Luxueus en ondersteund wonen in een groene omgeving Informatiebrochure Vanaf april 2014 bieden wij 30 nieuwe, ruime en moderne flats aan. Residentie Lukas is gelegen op

Nadere informatie

GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN

GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN De Drie Linden PE 3052 Hogeheerweg 10 9051 Sint-Denijs-Westrem 1 Een groep van assistentiewoningen is de meest recente vorm van de gekende serviceflats. Een assistentiewoning

Nadere informatie

We zijn er voor jou!

We zijn er voor jou! We zijn er voor jou! Je hebt hulp nodig bij het poetsen, strijken, wassen, tuinonderhoud, boodschappen doen,? Je eet graag een warme maaltijd maar kunt zelf niet meer koken? Je gaat iemand bezoeken maar

Nadere informatie

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving PERSBERICHTEN 20 februari 2015 PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving SIJSELE - WZC Morgenster vzw bouwde 32 assistentiewoningen (serviceflats) naast het bestaande woonzorgcentrum

Nadere informatie

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Welzijn op maat Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Een menswaardig bestaan bieden aan elke Leuvenaar. Daar maakt OCMW Leuven elke dag werk van. Jaarlijks helpen we duizenden behoeftige mensen.

Nadere informatie

Voor al jouw vragen rond welzijn, werken en wonen

Voor al jouw vragen rond welzijn, werken en wonen OCMW - Sociale Dienst OCMW- Secretariaat Woon-Zorg Dorpsdienst ZOHRA Lokale Werkwinkel met VDAB en PWA-Dienstenbedrijf Ondersteuningsnetwerk UBUNTU Voor al jouw vragen rond welzijn, werken en wonen Het

Nadere informatie

ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL

ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL In voege dd: 01/08/2018 Geactualiseerd: 01/08/2018 Informatiebrochure Documenteigenaar: Belinda Delaere Delphine Dessein ASSISTENTIEWONINGEN DE PUTKAPEL WONEN MET ZORGGARANTIE gerealiseerd door CONDÉDREEF

Nadere informatie

Op bestuursniveau werd binnen het OCMW Asse het volgende vastgelegd in een huishoudelijk reglement.

Op bestuursniveau werd binnen het OCMW Asse het volgende vastgelegd in een huishoudelijk reglement. Voorwoord Beste inwoner Het OCMW heeft als basistaak op lokaal niveau bij te dragen tot het welzijn van de burgers. Daarom voorzien wij in een dienstverlening, die niet enkel een diversiteit aan hulp aanbiedt

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

Welkom in het. Welzijnshuis

Welkom in het. Welzijnshuis Welkom in het Welzijnshuis skl_ocmw_broch.indd 1 3/11/14 09:40 Onthaal met snelbalie In het Welzijnshuis hoeft u niet op zoek te gaan naar de juiste dienst. Zodra u binnenkomt, ziet u de onthaalbalie recht

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

AANLEUNWONINGEN DE PROCESSIEWEG

AANLEUNWONINGEN DE PROCESSIEWEG CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM AANLEUNWONINGEN DE PROCESSIEWEG Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg Het team gezinszorg en aanvullende thuiszorg is in de Gasthuisstraat 2 gevestigd en stelt u graag zijn OCMW diensten voor. In deze folder geven wij u een overzicht

Nadere informatie

centrum voor kortverblijf DE TUSSENTIJD centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

centrum voor kortverblijf DE TUSSENTIJD centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM centrum voor kortverblijf DE TUSSENTIJD centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Het Centrum voor kortverblijf De Tussentijd maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN

Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN Groepswonen ALLEEN, MAAR TOCH SAMEN Groepswonen? 1/5 ouderen leeft in eenzaamheid Senioren op kot haalt de ouderen uit hun isolement. Een solide brug tussen thuis en een woonzorgcentrum De stap van thuis

Nadere informatie

samen werken aan welzijn

samen werken aan welzijn samen werken aan welzijn ocmw grimbergen ocmw grimbergen Verbeytstraat 30 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) Tel 02 267 15 05 www.grimbergen.be rubriek ocmw samen werken aan welzijn ocmw grimbergen ocmw

Nadere informatie

dienst Ouderen en thuiszorg

dienst Ouderen en thuiszorg Ouderenzorgvoorzieningen OCMW dienst Ouderen en thuiszorg adres OCMW Sociaal Huis Binnenhof 2 3630 Maasmechelen telefoon 089 48 28 00 e-mail info@ocmwmaasmechelen.be website www.ocmwmaasmechelen.be Voorwoord

Nadere informatie

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten 3 1. Thuiszorg... 4 1.1 Thuisverpleegkundige...4 1.2 Poetshulp...4 1.3 Gezinszorg...4 1.4 Hulpmiddelen...4 1.5 Maaltijden...5 1.6

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

SERVICEFLATS RESIDENTIE CARPE DIEM HESDINSTRAAT 5 3550 HEUSDEN-ZOLDER

SERVICEFLATS RESIDENTIE CARPE DIEM HESDINSTRAAT 5 3550 HEUSDEN-ZOLDER SERVICEFLATS RESIDENTIE CARPE DIEM HESDINSTRAAT 5 3550 HEUSDEN-ZOLDER Het OCMW verhuurt 28 serviceflats in een omgeving waar het aangenaam is om te wandelen of te verpozen, in de nabijheid van het dienstencentrum

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Er wordt in het project gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zowel voor de binnen als buitenafwerking.

Er wordt in het project gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, zowel voor de binnen als buitenafwerking. ALGEMENE INFO 1. CENTRALE RESIDENTIËLE LIGGING Het project residentie LONGAEVITAS situeert zich in de Bankstraat de belangrijkste hoofdweg van Hombeek op loopafstand van het dorp, vlakbij de parochiezaal

Nadere informatie

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De assistentiewoningen Het Kader maken deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het centrum

Nadere informatie

samen sterk in warme zorg.

samen sterk in warme zorg. samen sterk in warme zorg. inhoud 1. beukenbos en eikenlo 2. zilverberk 3. centrum voor kortverblijf 4. Assistentiewoningen Residentie Molenhoek. Dagverzorgingscentrum De Boomgaard 6. Vrijwilligerswerking

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Zorgbedrijf Sint-Truiden Welzijnsvereniging Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke dag opnieuw!

Nadere informatie

Seniorenwoningen. Kernelleplein. Beveren-Leie. 10/6/2015 19u.

Seniorenwoningen. Kernelleplein. Beveren-Leie. 10/6/2015 19u. Seniorenwoningen Kernelleplein Beveren-Leie 10/6/2015 19u. PROGRAMMA toelichting door OCMW-voorzitter Joost Kerkhove toelichting door schepen Rik Soens toelichting door Bjorn Thienpont, coördinator RSVK

Nadere informatie

CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF DE TUSSENTIJD

CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF DE TUSSENTIJD CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF DE TUSSENTIJD Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Woonzorgcampus Seniorplaza. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcampus Seniorplaza. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcampus Seniorplaza Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Welkom Kom onze woonzorgcampus en het leven zoals het is eens ontdekken. Ervaar zelf het thuisgevoel tijdens een bezoek. Een

Nadere informatie

WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE

WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE bedeling warme maaltijden, dorpsdienst Nestor, huishoudelijke hulp met dienstencheques, klusjesdienst, poetsdienst, strijkwinkel, verhuring personenalarmsystemen,

Nadere informatie

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Thuishulp 4 3. Revalideren en herstellen 7 4. Ouderenvoorzieningen 8 5. Contactgegevens bij vragen 9 6. Persoonlijke

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Grote titel of titel zonder foto

Grote titel of titel zonder foto 25 juni 2016 Informatiemoment OCMW-Campus Zwijnaarde Assistentiewoningen De Zonnetuin Lokaal Dienstencentrum De Mantel Grote titel of titel zonder foto Programma Bouwen Wonen voor senioren Werking lokaal

Nadere informatie

Residentie Louise assistentiewoningen

Residentie Louise assistentiewoningen Residentie Louise assistentiewoningen Verhuizen naar een assistentiewoning is zoveel meer dan het verplaatsen van hebben en houden. U sluit een hoofdstuk af en begint een nieuwe fase in het leven. Zonder

Nadere informatie

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM assistentiewoningen HET KADER centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De assistentiewoningen Het Kader maken deel uit van het centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het centrum

Nadere informatie

RESIDENTIE LONGAEVITAS

RESIDENTIE LONGAEVITAS RESIDENTIE LONGAEVITAS Erkende serviceflats BANKSTRAAT 98 2811 HOMBEEK INFO: 0475/73.18.12 of 0473/39.32.85 INFOBROCHURE ALGEMENE INFO 1. CENTRALE RESIDENTIËLE LIGGING Het project residentie LONGAEVITAS

Nadere informatie

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage OCMW Waasmunster RD 2010/9 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 13 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) Zonder voorwerp 12. OPVANG

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

7. Bekendheid van diensten en dienstverlening.

7. Bekendheid van diensten en dienstverlening. 48 7. Bekendheid van diensten en dienstverlening. 7.1 Het OCMW : 7.1.1 Welke diverse diensten van de Sociale dienstverlening kent men? De sociale dienstverlening van het OCMW: de 5 meest gekende. 140 129

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 De gemeente en het OCMW van Nevele komen overeen om een lokaal geïntegreerd welzijnsbeleid te voeren. Daartoe worden volgende afspraken gemaakt.

Nadere informatie

p. 1 van 7 TE KOOP: 52 MODERNE ASSISTENTIEWONINGEN TE WEZEMAAL REEDS 40% VERKOCHT

p. 1 van 7 TE KOOP: 52 MODERNE ASSISTENTIEWONINGEN TE WEZEMAAL REEDS 40% VERKOCHT p. 1 van 7 TE KOOP: 52 MODERNE ASSISTENTIEWONINGEN TE WEZEMAAL REEDS 40% VERKOCHT. p. 2 van 7 Algemeen In het centrum van Wezemaal bouwt Orelia 52 Assistentiewoningen op de site van De Lelie. In een assistentiewoning

Nadere informatie

HUISBEZOEKEN AAN TACHTIGPLUSSERS VRAGENLIJST. HUISBEZOEKEN AAN TACHTIGPLUSSERS P1 van 12

HUISBEZOEKEN AAN TACHTIGPLUSSERS VRAGENLIJST. HUISBEZOEKEN AAN TACHTIGPLUSSERS P1 van 12 HUISBEZOEKEN AAN TACHTIGPLUSSERS VRAGENLIJST HUISBEZOEKEN AAN TACHTIGPLUSSERS P1 van 12 Peiling naar de voorwaarden die 80-plussers toelaten om langer zelfstandig thuis te wonen 1 ALGEMENE GEGEVENS 1.1

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

Schuldhulpverlening. Wegwijs in de schuldhulp verlening. Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder.

Schuldhulpverlening. Wegwijs in de schuldhulp verlening. Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder. Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder. 12-2018_ocmwst_ Wegwijsindeschuldverleningbrochure.indd 1 17/12/18 14:49 Inhoud

Nadere informatie

We zijn er voor jou!

We zijn er voor jou! We zijn er voor jou! Je kunt niet alle maandelijkse rekeningen betalen? Je wil begeleiding bij jouw geldzaken? Je hebt schulden? Je hebt geen inkomsten en wil leefloon aanvragen? Je hebt plots geen dak

Nadere informatie

DE REFUGE. Verblijfskosten

DE REFUGE. Verblijfskosten DE REFUGE Verblijfskosten DAGVERZORGING Voor een volle dag betaalt u 26,30. Inbegrepen zijn: opvang, activiteiten, begeleiding, middagmaal en koffie. Niet inbegrepen zijn: een ontbijt ( 3,00), avondmaal

Nadere informatie

Informatiebrochure vrijwilligers

Informatiebrochure vrijwilligers Informatiebrochure vrijwilligers Inhoud 1. Het OCMW, een sociaal huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. Bij welke diensten

Nadere informatie

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De aanleunwoningen De Processieweg maken deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het

Nadere informatie

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN THUISBEZORGDE MAALTIJDEN 1. KWALITEITSVOLLE MAALTIJDEN AAN HUIS GELEVERD Op weekdagen Het OCMW bedeelt iedere weekdag warme maaltijden over het hele grondgebied van de gemeente Wevelgem. De maaltijden

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke Kasteelstraat 1A 8755 Ruiselede Tel. 051/68.94.84 Fax. 051/68.63.80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle thuiszorgdiensten

Nadere informatie

Schuldhulpverlening. Hoe gaat dat in zijn werk?

Schuldhulpverlening. Hoe gaat dat in zijn werk? Schuldhulpverlening Hoe gaat dat in zijn werk? In deze brochure vind je informatie over de mogelijke vormen van schuldhulpverlening binnen OCMW Antwerpen. 2 Wat is schuldhulpverlening? OCMW Antwerpen heeft

Nadere informatie

Serviceflats, dienstencentrum en kinderdagverblijf Oosterveld

Serviceflats, dienstencentrum en kinderdagverblijf Oosterveld Serviceflats, dienstencentrum en kinderdagverblijf Oosterveld infovergadering buurtbewoners oktober 2017 Op het programma: 1. Voorstelling Zorgbedrijf Antwerpen 2. Opening dienstencentrum en serviceflats

Nadere informatie

FLATS VOOR BEJAARDEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP

FLATS VOOR BEJAARDEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP ocmw Sint-Katelijne-Waver FLATS VOOR BEJAARDEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP DEN HAES 8A 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER Kennismakingsbrochure 2 / 13 12/03/2008 VOORWOORD Begin maart 2005 besliste de toenmalige

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

OCMW Lede - Beleidsnota 2009. Sociale dienstverlening. Financiële steun. Tewerkstelling

OCMW Lede - Beleidsnota 2009. Sociale dienstverlening. Financiële steun. Tewerkstelling OCMW Lede - Beleidsnota 2009 Deze beleidsnota hoort bij het budget 2009. Dit budget maakt deel uit van het financieel meerjarenplan 2008-2012. Het opgemaakte budget 2009 past binnen de opgemaakte meerjarenplanning

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Exclusiv. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Exclusiv Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u gelukkig zijn Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening

Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder. Inhoud Inleiding... 3 Onze kijk op hulp... 3 Eenmalige schuldbemiddeling... 4 Wat

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSPAKKET 3

ONDERSTEUNINGSPAKKET 3 DVC Heilig Hart Leernsesteenweg 53 9800 DEINZE Inhoudstafel 4 Inclusieve ondersteuning Beschermd of begeleid wonen De ondersteuningsfuncties Zorgen en ondersteunen in de nacht 2 Een hart voor bijzondere

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor een

Nadere informatie

Opnamevoorwaarden serviceflats

Opnamevoorwaarden serviceflats Opnamevoorwaarden serviceflats De kandidaat bewoners dienen aan de hierna omschreven toelatingsvoorwaarden te voldoen: 1. Verblijfplaats van de kandidaat vóór de datum van toewijzing. Voorrang wordt verleend

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS Bouwheer OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest Schakelstraat 41, 8790 Waregem Secretaris : Dhr. B. De Backer Tel. 056/62.98.65 Project Vernieuwing Zorgcampus Woonzorgcentrum De Meers Serviceflats

Nadere informatie

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,?

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? ONTHAALOUDERS Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? Lukt het je niet zo goed om voor je kindje te zorgen, heeft je gezin nood aan extra ondersteuning? Ben je van plan

Nadere informatie

departement Maatschappelijk welzijn

departement Maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn vast bureau externe audit bijzondere comité( s) budgetcommissie voorzitter secretariaat voorzitter centraal secretariaat Interne auditcommissie ontvanger beleidsoverleg

Nadere informatie

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures werken in onze organisatie hoe solliciteren? vacatures spontane sollicitaties onze organisatie expertise & vorming gezondheid traditie & verbondenheid werken in onze organisatie onze organisatie De organisatie

Nadere informatie

ZORG VOOR SENIOREN NU EN IN DE TOEKOMST

ZORG VOOR SENIOREN NU EN IN DE TOEKOMST ZORG VOOR SENIOREN NU EN IN DE TOEKOMST INTRAMURALE DIENST Woonzorgcentrum De Meers Centrum voor Kortverblijf De Kouter Dagverzorgingscentrum De Meers Dagverzorgingscentrum De Manège Serviceflat Residentie

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL 2. 1 Voorblad. 2 Inhoudstafel. 3 Welkom in het dienstencentrum. 4 Welkom in het dienstencentrum

INHOUDSTAFEL 2. 1 Voorblad. 2 Inhoudstafel. 3 Welkom in het dienstencentrum. 4 Welkom in het dienstencentrum INHOUDSTAFEL 2 1 Voorblad 2 Inhoudstafel 3 Welkom in het dienstencentrum 4 Welkom in het dienstencentrum 5 6 7 8 9 10 Warme maaltijd Brood Groentekar Pedicure en Manicure Kapsalon Bad of Douche Wassalon

Nadere informatie

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen.

ACCOMMODATIE Het wooncentrum beschikt hiervoor over zowel éénpersoonskamers als over kamers voor echtparen. DOELSTELLING Woon- en zorgcentrum Sint-Jozef beoogt een thuisbenaderend milieu te scheppen voor de bejaarde bewoner, met aandacht voor de specifieke noden en verlangens. We bieden u een warme zorg aan

Nadere informatie

Wegwijs assistentiewoningen CM Oostende Diksmuide

Wegwijs assistentiewoningen CM Oostende Diksmuide Wegwijs Uitgave 2017 assistentiewoningen CM Oostende Diksmuide De assistentiewoningen met * zijn erkend door de Vlaamse Overheid. Als bewoner kan je in deze voorzieningen rekenen op crisiszorg en overbruggingshulp,

Nadere informatie

JAARVERSLAG Redactie. Tina Claes Secretaris OCMW Vorselaar. SF De Schittering Erkenningsnummer: CE 2872 Jaarverslag 2015 Pagina 1

JAARVERSLAG Redactie. Tina Claes Secretaris OCMW Vorselaar. SF De Schittering Erkenningsnummer: CE 2872 Jaarverslag 2015 Pagina 1 JAARVERSLAG 2015 Redactie Tina Claes Secretaris OCMW Vorselaar Jaarverslag 2015 Pagina 1 Inleiding Het OCMW Vorselaar beschikt sinds oktober 2012 over serviceflats. Deze werden opgericht in samenwerking

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maal!jd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder

Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Onthaalbrochure De Vrije Vlinder Algemene informatie voor de bewoners Kamer In onze kamers zijn een elektrisch hoog laag bed, een tafel, een stoel en een klapstoel aanwezig. Verder kan u de kamer aankleden

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maaljd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Juli augustus september 2015

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Juli augustus september 2015 ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli 2015 Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM aanleunwoningen DE PROCESSIEWEG centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM De aanleunwoningen De Processieweg maken deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Het

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Mélopée. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Mélopée Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom ons

Nadere informatie