THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke"

Transcriptie

1 THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke Kasteelstraat 1A 8755 Ruiselede Tel. 051/ Fax. 051/ ocmw@ruiselede.be

2 Deze brochure geeft u een overzicht van alle thuiszorgdiensten en toelagen die aangeboden worden vanuit het Sociaal Huis - OCMW Ruiselede en zoals deze gelden vanaf 1 januari De informatie wordt beperkt tot het meest relevante. U hoeft dan ook niet te aarzelen om ons te contacteren indien u verdere vragen heeft. Wij helpen u graag verder. We beginnen de brochure met een overzicht van alle thuiszorgdiensten die wij aanbieden. Tot slot geven we u een overzicht van de verschillende gemeentelijke en OCMW toelagen. Onze openingsuren en contactgegevens vindt u aan de achterzijde. Al deze diensten en toelagen kunt u aanvragen in het Sociaal Huis.

3 THUISZORGDIENSTEN

4 POETSDIENST Voor wie? Een gemotiveerd team poetsvrouwen staat klaar voor personen uit onze gemeente die niet meer in staat zijn om in het onderhoud van hun woning te voorzien, en die voor dit onderhoud geen beroep kunnen doen op familie, vrienden, Wat? De taak van de poetsvrouw bestaat uit het onderhouden van de woning. Boodschappen doen, strijken, verzorging, behoren niet tot het takenpakket. Enkele voorbeelden van poetstaken zijn: bedden opmaken en verschonen, stof afnemen en stofzuigen, sanitair en keuken onderhouden, vloeren dweilen - schuren - boenen, houtwerk en meubels afzemen en boenen, ramen wassen. Hoe? Een aanvraag gebeurt via de sociale dienst. Hoe vaak? Naargelang de noodzaak en de mogelijkheden van de dienst kan de poetshulp om de veertien dagen of één maal per maand 4 uur worden voorzien (van 8u tot 12u of van 13u tot 17u). Prijs? De bijdrage wordt bepaald per uur en is afhankelijk van het totaal inkomen van alle gezinsleden: lonen, pensioenen, vervangingsinkomen zoals tegemoetkoming voor gehandicapten, Maandelijks wordt er een factuur opgemaakt.

5 KLUSJESDIENST Voor wie? U komt in aanmerking voor een aanvraag als 75 plusser of indien u de verhoogde tegemoetkoming geniet (klevertje mutualiteit: personen met code..1 /..1). Wat? U kan beroep doen op de klusjesdienst voor onderhoudswerken of kleine herstellingen in en rond de woning. Dit kan zijn voor kleine herstellingswerken zoals het herstellen van een deurbel, het vervangen van een lamp of het herstellen van een lekkende kraan, tuinonderhoud of andere karweien zoals de rolluiken afwassen, een schilderij ophangen, meubels verplaatsen,... De klusjesman voert geen taken uit die bijzondere vakkennis vereisen of gespecialiseerd gereedschap vergen. Hoe? Bij de eerste aanvraag komt iemand van de sociale dienst bij u langs om de werking te bespreken, nadien kunt u telefonisch een klusje aanvragen. Hoe vaak? De klusjesman komt maximaal 1 keer per week, 4 uren, langs om klussen te verrichten (voor tuinonderhoud maximaal 2 uren). Prijs? U betaalt 10 per uur indien u de verhoogde tegemoetkoming geniet, zoniet betaalt u een vaste bijdrage van 13 per uur. Moet de klusjesman kilometers afleggen voor een klusje, dan wordt er een wettelijke kilometervergoeding aangerekend (niet van en naar u thuis). De klusjesman heeft een basisuitrusting aan gereedschappen, specifiek gereedschap moet door de gebruiker ter beschikking worden gesteld. Indien de klusjesman eigen materiaal gebruikt (vb. boskantmaaier, haagschaar, ), wordt een bijdrage van 8 euro per uur aangerekend.

6 MINDER MOBIELEN CENTRALE Voor wie? Alle personen die minder mobiel zijn: zieken, personen met een handicap, bejaarden en personen die zelf niet over de nodige vervoersmiddelen beschikken en die geen beroep kunnen doen op anderen om zich te verplaatsen. Wat? U moet naar een locatie worden gebracht, maar bent zelf niet in staat om deze te bereiken. Hoe? U belt 2 dagen voordien naar het Sociaal Huis voor een aanvraag om vervoer. De rit wordt geregeld en een vrijwillig chauffeur komt u op het vooraf afgesproken tijdstip ophalen. Hoe vaak? Telkens wanneer u een chauffeur nodig heeft. Prijs? Het lidgeld bedraagt 10 per persoon per jaar. U betaalt 0.30 per kilometer rechtstreeks aan de chauffeur, met een minimum van 2 per rit. Indien de chauffeur op u dient te wachten, betaalt u een wachtvergoeding van 1,25 per halfuur wachttijd. Een begonnen halfuur is een te betalen halfuur!

7 PERSONENALARM Voor wie? De alarmtoestellen zijn voor personen die in een noodsituatie terechtkomen en die onmiddellijk in contact moeten komen met buren, familieleden of een hulpdienst. Wat? Er wordt in de woning, bij de telefoon, een alarmzender geplaatst. De zorgbehoevende krijgt een klein zendertje met een rode knop dat om de hals of pols kan worden gedragen, waardoor op alle plaatsen in huis, het alarm in werking kan worden gesteld. Hoe? Eén druk op de knop volstaat om in contact te komen met de noodoproepcentrale die dag en nacht de oproepen ontvangt. Zij melden de noodsituatie aan diegenen die vooraf werden aangeduid, en dus hulp kunnen bieden. Er moet dus minstens één contactpersoon worden aangeduid die de noodoproepen zal ontvangen. Prijs? De maandelijkse huurprijs voor een personenalarmsysteem bedraagt 19.

8 WARME MAALTIJDEN Voor wie? Voor heel wat ouderen en zieken is het maken van een dagelijkse warme maaltijd een hele karwei. Wat? Het Sociaal Huis heeft zelf geen maaltijdendienst, maar heeft enkele firma s aangesproken om de zorg voor het bereiden van dagelijkse warme maaltijden op zich te nemen. Ook in het woonzorgcentrum (WZC) Sint-Jozef kunt u s middags een warme maaltijd nuttigen. Hoe? U kunt meer informatie inwinnen in het Sociaal Huis over de firma s die de maaltijden leveren en de prijzen die ze hiervoor hanteren. Personen die in het WZC een maaltijd wensen te nemen, kunnen een aanvraag indienen via de sociale dienst van het WZC Sint-Jozef. Hoe vaak? De maaltijden aan huis worden dagelijks voorzien., de maaltijden in het WZC van maandag tot en met vrijdag om 11u30. Prijs? De prijzen die de firma s hanteren zijn individueel verschillend. Een maaltijd in het Woonzorgcentrum kost 6 (soep, hoofdgerecht en dessert). Sociale Dienst WZC Sint-Jozef, Pensionaatstraat 8, 8755 Ruiselede Tel.: 051/ mail: sd.sintjozef@olv7w.org

9 DE DAGMOLEN Voor wie? Voor senioren van Ruiselede: die nog relatief zelfstandig zijn met nood aan sociaal contact en communicatie. die geen intensieve medische behandeling en toezicht nodig hebben. die behoefte hebben aan activatie, lichte zorg en begeleiding in de dagdagelijkse activiteiten. Wat? De Dagmolen is een dagverblijf, georganiseerd in samenwerking met het Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Ruiselede. Op weekdagen kunt u er genieten van hygiënische zorg, warm middagmaal, gezelschap, toezicht en animatie. Uitgebreidere dienstverlening (vb. kapper, kinesist, een bad, ) is mogelijk na aanvraag. Hoe? Een aanvraag kan u doen via de sociale dienst van het WZC Sint-Jozef. Hoe vaak? Dagelijks van 9u30 tot 16u30. (geen vervoer voorzien, maar samenwerking met de minder mobielen centrale - niet op zaterdag en zondag - geen halve dagen mogelijk.) Prijs? De dagprijs bedraagt 17,5 per dag per bezoeker voor hotelkosten. Het OCMW geeft 3 per dag subsidie, waardoor u slechts 14,5 betaalt.

10 TOELAGEN

11 MATERIËLE TEGEMOETKOMING VOOR GEBRUIKERS VAN INCONTINENTIE EN/OF STOMAMATERIAAL U ontvangt 3 rollen kleine vuilniszakken (= 10 zakken /rol) per semester. Voorwaarden voor de gebruikers van incontinentiemateriaal: minstens 18 jaar zijn niet verblijven in een instelling per semester beschikken over een leveringsbon van het incontinentiemateriaal, afgeleverd door thuiszorgwinkel, apotheek,... Voorwaarden voor de gebruikers van stomamateriaal of peritoneale dialyse (buikspoeling): geen leeftijdsgrens niet verblijven in een instelling per semester beschikken over een leveringsbon afgeleverd door thuiszorgwinkel, apotheek,

12 WAARDERINGSTOELAGE Een toelage voor personen die de zorg opnemen voor een zorgbehoevend familielid. Voorwaarden De zorgbehoevende moet: 70 jaar zijn op 1 januari van het jaar van de aanvraag, samenwonen met echtgenoot of familielid tot hoogstens de 3 de graad sinds meer dan 6 maanden (slechts één toelage per gezin), een attest hebben van de dienst tegemoetkoming voor personen met een handicap van minstens 10 punten. De toelage is: 216 per jaar of 18 per maand.

13 ONDERSTEUNINGSTOELAGE Een toelage voor personen die familieleden met een handicap bijstaan. Voorwaarden De persoon met een handicap moet: 25 jaar zijn op 1 januari van het jaar van de aanvraag, samenwonen met een ouder, broer of zus sinds meer dan één jaar op het huidige adres, thuis verblijven, dagelijks huiswaarts keren of verblijven in een instelling, een attest hebben vanwege de dienst tegemoetkomingen voor personen met een handicap, van minstens 9 punten. De toelage is jaarlijks: 125 indien de persoon met een handicap thuis verblijft of dagelijks huiswaarts keert. 75 indien de persoon met een handicap intern is in een instelling.

14 SOCIAAL PEDAGOGISCHE TOELAGE Een toelage voor personen die kinderen met een handicap bijstaan. Voorwaarden: In Ruiselede wonen. Het kind met een handicap heeft een attest van ten minste 7 punten, vanwege de dienst tegemoetkomingen voor gehandicapten. Het kind moet jonger zijn dan 25 jaar Het kind wordt thuis verzorgd of verblijft intern in een instelling of school. De toelage is jaarlijks: 250 indien het kind thuis verblijft, extern of half-intern is op school. 215 indien het kind in een instelling verblijft of schoolintern is. VAKANTIETOELAGE De gemeentelijke vakantietoelage voor personen met een handicap bedraagt 5 per dag met een maximum van 25 per kalenderjaar. Het gaat om een aangepaste vakantie voor mensen met een beperking. Een attest van de instelling waarmee u op vakantie ging moet bijgevoegd worden bij de aanvraag.

15 GRIEPVACCIN Een financiële tussenkomst voor + 65 jarigen voor het griepvaccin tijdens de periode september december. De tussenkomst is beperkt tot het persoonlijk aandeel (remgeld) zoals dat geldt voor personen verzekerd voor de kleine risico s. FINANCIËLE TUSSENKOMST IN DE VERBLIJFS- EN VERVOERSKOSTEN VOOR PERSONEN IN EEN DAGVERZORGINGSCENTRUM Een financiële tussenkomst aan personen die naar een dagverzorgingscentrum gaan. De bijdrage is: 1,5 per dagopname voor de gebruiker van het dagcentrum 1,5 per dagopname voor het dagverzorgingscentrum Deze bijdrage wordt rechtsreeks verrekend op de factuur. Opgelet: deze bijdrage is niet geldig voor het dagverblijf De Dagmolen. Wie zelf instaat voor het vervoer van thuis naar het dagverzorgingscentrum kan ook een vergoeding krijgen voor de transportkosten. Deze bijdrage is 0,40 per afgelegde kilometer. Het deel boven de 6 wordt bijgepast door het OCMW.

16 OPENINGSUREN SOCIAAL HUIS Sociale dienst: Maandag : 8u - 12u, namiddag op afspraak Dinsdag : 8u - 12u, 13u - 16u30 Woensdag : 8u - 12u, namiddag op afspraak Donderdag : 8u - 12u, 13u - 18u30 Vrijdag : 8u - 12u, namiddag op afspraak Secretariaat: Maandag t.e.m. donderdag: 8u - 12u en 13u - 17u Vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u CONTACTGEGEVENS Kasteelstraat 1A 8755 Ruiselede Tel. 051/ Fax. 051/ ocmw@ruiselede.be

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke Kasteelstraat 1A 8755 Ruiselede Tel. 051/68.94.84 Fax. 051/68.63.80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle thuiszorgdiensten

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede - Kruiskerke Doomkerke Kasteelstraat 1A - 8755 Ruiselede Tel. 051 / 68 94 84 - Fax. 051 / 68 63 80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede - Kruiskerke Doomkerke Kasteelstraat 1A - 8755 Ruiselede Tel. 051 / 68 94 84 - Fax. 051 / 68 63 80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede - Kruiskerke Doomkerke Kasteelstraat 1A - 8755 Ruiselede Tel. 051 / 68 94 84 - Fax. 051 / 68 63 80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle

Nadere informatie

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden 19 Thuiszorgdiensten Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden ANNAH VOOR WIE? Alle inwoners van Anzegem met een zorgvraag. WAT DOET ANNAH? Ondersteuning bieden door het aanbieden van beperkte en aanvullende

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN TOELAGE VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Voor wie Om in aanmerking te komen voor deze toelage dient men over één van onderstaande attesten te beschikken. Het bedrag van de

Nadere informatie

We zijn er voor jou!

We zijn er voor jou! We zijn er voor jou! Je hebt hulp nodig bij het poetsen, strijken, wassen, tuinonderhoud, boodschappen doen,? Je eet graag een warme maaltijd maar kunt zelf niet meer koken? Je gaat iemand bezoeken maar

Nadere informatie

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale OCMW Geraardsbergen Dienst Thuiszorg Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale Adres: Sociaal Huis Geraardsbergen, 4 de verdieping Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. 054 43 20

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST DOELSTELLING Art. 1: De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst

Huishoudelijk reglement klusjesdienst Huishoudelijk reglement klusjesdienst Doelstelling Artikel 1 De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten 3 1. Thuiszorg... 4 1.1 Thuisverpleegkundige...4 1.2 Poetshulp...4 1.3 Gezinszorg...4 1.4 Hulpmiddelen...4 1.5 Maaltijden...5 1.6

Nadere informatie

OCMW / Sociaal Huis Lovendegem WEGWIJSBROCHURE VOOR SENIOREN

OCMW / Sociaal Huis Lovendegem WEGWIJSBROCHURE VOOR SENIOREN OCMW / Sociaal Huis Lovendegem WEGWIJSBROCHURE VOOR SENIOREN VOORWOORD Beste inwoner van Lovendegem & Vinderhoute, Als voorzitter van het OCMW - Sociaal Huis is het een genoegen onze nieuwe brochure voor

Nadere informatie

THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER

THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER Wie of wat is t Punt? t Punt is het thuiszorgcentrum van het woonzorg netwerk van Sint-Niklaas. De dienstverlening van t Punt is een openbare dienstverlening. Iedereen

Nadere informatie

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

Overzicht ondersteuning Voorbeeld: Arno

Overzicht ondersteuning Voorbeeld: Arno Overzicht ondersteuning Voorbeeld: Arno Arno Arno is 32 jaar. Hij heeft autisme en een matige verstandelijke beperking. Arno woont alleen in zijn eigen huis. Overdag gaat hij naar een dagcentrum. Hij ontvangt

Nadere informatie

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN THUISBEZORGDE MAALTIJDEN 1. KWALITEITSVOLLE MAALTIJDEN AAN HUIS GELEVERD Op weekdagen Het OCMW bedeelt iedere weekdag warme maaltijden over het hele grondgebied van de gemeente Wevelgem. De maaltijden

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE

WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE bedeling warme maaltijden, dorpsdienst Nestor, huishoudelijke hulp met dienstencheques, klusjesdienst, poetsdienst, strijkwinkel, verhuring personenalarmsystemen,

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT De poetsdienst is een thuiszorgdienst die wordt uitgebaat door OCMW Herenthout, Bouwelse Steenweg 52, 2270 Herenthout DOEL Art. 1: De poetsdienst heeft tot doel om

Nadere informatie

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Thuishulp 4 3. Revalideren en herstellen 7 4. Ouderenvoorzieningen 8 5. Contactgegevens bij vragen 9 6. Persoonlijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018

Inhoudsopgave. Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Huishoudelijk reglement Sociaal Huis Bornem & Sint-Amands Aangepast vervoer 1 april 2018 Inhoudsopgave 1. Minder Mobielen Centrale (MMC)... 2 a. Wat is de MMC?... 2 b. Gebruikers... 2 i. Doelgroep... 2

Nadere informatie

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN THUISBEZORGDE MAALTIJDEN 1. KWALITEITSVOLLE MAALTIJDEN AAN HUIS GELEVERD Op weekdagen Het OCMW bedeelt iedere weekdag warme maaltijden over het hele grondgebied van de gemeente Wevelgem. De maaltijden

Nadere informatie

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS

REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS REGLEMENT MAALTIJDEN AAN HUIS DOELSTELLING Art.1: Het leveren van warme maaltijden aan huis heeft als doel de gebruiker zo lang mogelijk in zijn thuismilieu te laten verblijven. Het nuttigen van een maaltijd

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Voorwoord. Marleen Vanderpoorten OCMW-voorzitter

Voorwoord. Marleen Vanderpoorten OCMW-voorzitter Aangepast vervoer Voorwoord Lier, mei 2013 Beste Lierenaar, Beste senior, Je bent moeilijk te been? Je zoon kan je niet vervoeren en je moet naar de dokter? Je dochter is op reis, op de lijnbus raak je

Nadere informatie

1 onze dienstverlening

1 onze dienstverlening brochure 1 onze dienstverlening 1.1 Onze dienstverlening Thuishulp de Regenboog van OCMW Merelbeke wil ouderen en mensen die zorg nodig hebben, zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving laten wonen.

Nadere informatie

Ouder worden in Antwerpen

Ouder worden in Antwerpen Ouder worden in Antwerpen 1. Wat denkt u over de Vlaamse ouderen? 2. Enig idee hoe Vlaamse ouderen leven en hulp krijgen? 2 Zelfzorg - Vlaamse ouderen willen zo lang mogelijk thuis zelfstandig wonen en

Nadere informatie

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/

MINDER MOBIELEN CENTRALE. MMC Zedelgem. LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ Fax. 050/ MINDER MOBIELEN CENTRALE MMC Zedelgem LDC De Braambeier Loppemsestraat 14a 8210 Zedelgem Tel. 050/ 25 22 40 Fax. 050/ 25 22 41 REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Goedgekeurd in de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE GEZINSTOELAGE

GEMEENTELIJKE GEZINSTOELAGE GEMEENTELIJKE GEZINSTOELAGE Ontvangt u een eerder laag pensioen? Of heeft u als alleenstaande (met of zonder kinderen) een bescheiden inkomen? Wordt uw gezinsbudget verzwaard door het aantal personen ten

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN ZORGTOELAGE Opmerking: vroegere benaming: toelage voor personen met een handicap Voor wie Om in aanmerking te komen voor de zorgtoelage dient de uitkeringsgerechtigde over

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING Poetshulp De dienst thuishulp heeft tot doel hulp te verstrekken aan gezinnen, bejaarden, zieken en/of personen met een handicap, die voor een kortere of langere periode niet meer in staat zijn in te staan

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES OCMW Lichtervelde Statiestraat 80 8810 Lichtervelde POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES 1 Alle aanvragen tot het verkrijgen van poetshulp dienen gericht te zijn, tot de Sociale

Nadere informatie

THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN

THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN Maaltijden Financiën en administratie Poetsdienst Vervoer Boodschappen Huisvesting Kraaiennestplein 1 bus 2-8300 Knokke-Heist - T 050 530 900 MAALTIJDEN AAN HUIS Voor wie?

Nadere informatie

Onderzoek kosten Vlaams Patiëntenpanel Ontwerp vragenlijst

Onderzoek kosten Vlaams Patiëntenpanel Ontwerp vragenlijst Datum: 21-05-2013 Voor: Document: nota Volg nr. : ph Onderzoek kosten Vlaams Patiëntenpanel Ontwerp vragenlijst Een chronische ziekte kan gepaard gaan met belangrijke meeruitgaven. Met deze bevraging van

Nadere informatie

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Vanaf dinsdag 1 september 2015 werkt GVBS Heilig-Hartcollege samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw voor de organisatie van de voor- en naschoolse

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maal jd in het social restaurant. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maaljd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel

DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel DE POETSDIENST IN EEN NOTENDOP. Doel De poetsdienst van het OCMW van Nijlen wil bejaarden en gezinnen die, door leeftijd of ziekte niet meer in staat zijn om voor het normaal wekelijks onderhoud van de

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maal!jd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

Reglement Minder Mobielen Centrale

Reglement Minder Mobielen Centrale Reglement Minder Mobielen Centrale De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het Welzijnshuis van Waregem. De dienst is te bereiken op : Schakelstraat 43 8790 Waregem Voor

Nadere informatie

SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 BEWONERSPROFIEL

SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 BEWONERSPROFIEL SERVICE RESIDENTIE VOGELZANG TERVUURSESTEENWEG 290 3001 HEVERLEE Tel. 016/27.97.11 DATUM: BEWONERSPROFIEL 1. IDENTITEITSGEGEVENS Naam & voornaam: Geboorteplaats: Geboortedatum: Adres: Sedert wanneer woont

Nadere informatie

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3 Thuisdiensten Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2 De Dinnerclub 3 Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Interesse? Als klant/gebruiker: Het OCMW Waasmunster biedt zelf geen poetsdienst

Nadere informatie

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER?

HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? HEB JE NOOD AAN ZIEKENVERVOER? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! 3 Wij zijn echt met je gezondheid bezig! Wie komt in aanmerking voor deze tegemoetkoming? Alle leden die al 6 maanden bijdragen

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Hebt u thuis zorg nodig, bijvoorbeeld bij het aankleden, wassen of eten? Dan kunt u dit zelf regelen

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt skl_106589_broch_woonzorg_170818.indd 1 22/08/17 15:18 Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

Hulp aan huis. informatiebrochure voor de geriatrische patiënt. Imeldaziekenhuis

Hulp aan huis. informatiebrochure voor de geriatrische patiënt. Imeldaziekenhuis Hulp aan huis informatiebrochure voor de geriatrische patiënt Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Inleiding 3 Hulp aan huis 4 Nuttige telefoonnumers OCMW 6 Algemene nummers mutualiteit 7

Nadere informatie

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN

THUISBEZORGDE MAALTIJDEN THUISBEZORGDE MAALTIJDEN 1. KWALITEITSVOLLE MAALTIJDEN AAN HUIS GELEVERD Op weekdagen Het OCMW bedeelt iedere weekdag warme maaltijden over het hele grondgebied van de gemeente Wevelgem. De maaltijden

Nadere informatie

ZORGTOELAGE. Mensen die beschikken over een geldig attest (zie tabel hiernaast blz. 3).

ZORGTOELAGE. Mensen die beschikken over een geldig attest (zie tabel hiernaast blz. 3). Uitzondering: Voor wie? ZORGTOELAGE Mensen die beschikken over een geldig attest (zie tabel hiernaast blz. 3). Voorwaarden, attesten, bedrag Domicilie op 01 januari 2018 in de gemeente Anzegem. Bestendig

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Telefoonnummer: / GSM-nummer: / In het geval van gehoorstoornissen communiceren via SMS. Faxnummer: /

Telefoonnummer: / GSM-nummer: / In het geval van gehoorstoornissen communiceren via SMS. Faxnummer: / FOD SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Personen met een handicap Tel.: 0800 98 799 (elke werkdag van 8.30u tot 13.00u) Fax: 02 509 81 85 E-mail: via het contactformulier op www.handicap.fgov.be Brussel,

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENST THUISZORG

AANVULLENDE DIENST THUISZORG AANVULLENDE DIENST THUISZORG 1. ONTSTAAN De oprichting van een aanvullende dienst thuiszorg is ontstaan uit volgende vaststellingen: hulpbehoevenden hebben vaak te kampen met veel kleine praktische problemen,

Nadere informatie

dienst Ouderen en thuiszorg

dienst Ouderen en thuiszorg Ouderenzorgvoorzieningen OCMW dienst Ouderen en thuiszorg adres OCMW Sociaal Huis Binnenhof 2 3630 Maasmechelen telefoon 089 48 28 00 e-mail info@ocmwmaasmechelen.be website www.ocmwmaasmechelen.be Voorwoord

Nadere informatie

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De poetsdienst van het OCMW staat hoofdzakelijk ter beschikking van bejaarden die omwille van gezondheidsproblemen of bijzondere sociale omstandigheden

Nadere informatie

ZorgRbij. Aan de slag als zelfstandig zorgverlener via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Aan de slag als zelfstandig zorgverlener via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Aan de slag als zelfstandig zorgverlener via ZorgRbij Maak kennis met ZorgRbij Komt u als zorgverlener graag bij mensen thuis en wilt u regelmatig een aantal uren per week werken? Maak dan kennis

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang.

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. Infobrochure schoolopvang Sint-Victor te Alsemberg In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Infano vzw Infobrochure schoolopvang Infano vzw Vanaf 1 september 2014 werkt het Katholiek Onderwijs van Vilvoorde in verschillende basisscholen (Heilig-Hartschool, De Lampion Peutie, Sint- Jozefsschool Groenstraat,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2019 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2019 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 2 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 22-11-2016 01-01-2017

Nadere informatie

Zorgvernieuwing Integraal zorgpakket voor 60-plussers

Zorgvernieuwing Integraal zorgpakket voor 60-plussers Zorgvernieuwing Integraal zorgpakket voor 60-plussers Informatie voor gebruikers en mantelzorgers U b e n t 6 0 j a a r o f o u d e r, u w o o n t i n e e n s t r a a l v a n 1 0 k m r o n d G e n t e

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgd Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

Gezinnen of alleenstaanden die thuis of in een voorziening verblijven en in de gemeente gedomicilieerd zijn op 1 januari 2018.

Gezinnen of alleenstaanden die thuis of in een voorziening verblijven en in de gemeente gedomicilieerd zijn op 1 januari 2018. 1 Voor wie Gezinnen of alleenstaanden die thuis of in een voorziening verblijven en in de gemeente gedomicilieerd zijn op 1 januari 2018. Welk inkomen wordt in aanmerking genomen indien thuis: het inkomen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen Infano vzw verzorgt de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u

Nadere informatie

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale.

OCMW ZEMST. Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. OCMW ZEMST Handleiding voor de gebruikers en vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale. 1.1. Bereikbaarheid De Minder Mobielen Centrale is een dienst die wordt georganiseerd door het OCMW van Zemst.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2016 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2016 VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 Artikel 1. Doelgroep Alle personen die door een beperkte mobiliteit geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoersaanbod, met uitsluiting

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane

Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane Infobrochure schoolopvang GO! BS Markevallei Herne-Kokejane In opdracht van de school GO! BS Markevallei Herne-Kokejane verzorgt Infano VZW de voor- en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: WARME MAALTIJDEN IN DE ASSISTENTIEWONINGEN Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht In opdracht van de R Van Belleschool verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure vindt u alvast

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN Bestendig Uitzondering ZORGTOELAGE Voor wie Mensen die beschikken over een geldig attest (zie tabel hiernaast blz. 3) Voorwaarden, attesten, bedrag. Domicilie op 01 januari

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

Thuiszorg. informatiepunt

Thuiszorg. informatiepunt Thuiszorg 2 informatiepunt Inhoud 1 De Vlaamse Sociale bescherming... 4 1.1 Wat is de Vlaamse Sociale bescherming?... 4 1.2 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)... 4 1.2.1 Wat en voor wie?... 4

Nadere informatie

DE REFUGE. Verblijfskosten

DE REFUGE. Verblijfskosten DE REFUGE Verblijfskosten DAGVERZORGING Voor een volle dag betaalt u 26,30. Inbegrepen zijn: opvang, activiteiten, begeleiding, middagmaal en koffie. Niet inbegrepen zijn: een ontbijt ( 3,00), avondmaal

Nadere informatie

Sociale voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving

Sociale voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving sociale dienst informatiebrochure Sociale voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Financiële tussenkomst 4 3. Sociale tussenkomsten en tegemoetkomingen 8 4. Werk

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2018 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD

Huishoudelijk reglement mindermobielencentrale. dienstjaar 2018 VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING RMW GEPUBLICEERD 0-24-11-2015 01-01-2016 1 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 2 Aanpassing lidgeld Artikel 4. Tarieven en berekeningswijze 22-11-2016 01-01-2017

Nadere informatie

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Ziekenvervoer. Liberale Mutualiteit

Wij zijn echt met je gezondheid bezig. Ziekenvervoer. Liberale Mutualiteit Wij zijn echt met je gezondheid bezig Ziekenvervoer Liberale Mutualiteit Heb je nood aan ziekenvervoer? Wij voorzien een tegemoetkoming in de kostprijs! LM-Antwerpen organiseert een dienst ziekenvervoer

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE. klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE. klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1 REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW OOSTERZELE klusjesdienst OCMW-raad 16 juni 2015 klusjesdienst/reglement 1 REGLEMENT BETREFFENDE DE WERKING EN DE BEREKENING VAN DE BIJDRAGEN GELDEND VOOR DE KLANTEN VAN DE

Nadere informatie

Wat na ontslag? Informatie over thuiszorg. Jessa Ziekenhuis vzw. Dienst kwaliteit. versie juni 2013 (Object-ID )

Wat na ontslag? Informatie over thuiszorg. Jessa Ziekenhuis vzw.  Dienst kwaliteit. versie juni 2013 (Object-ID ) na ontslag? Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Informatie over thuiszorg Jessa Ziekenhuis vzw

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Binnen het OCMW van Hove worden heel wat vrijwilligers in verschillende diensten ingeschakeld. Ook jij kan je steentje bijdragen in het dienstencentrum om maaltijden

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het Centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

Mantelzorgpremie. OCMW Geraardsbergen. Contact

Mantelzorgpremie. OCMW Geraardsbergen. Contact OCMW Geraardsbergen Mantelzorgpremie Contact WZC Denderoord Mantelzorgpremie Hoge Buizemont 247 9500 Geraardsbergen Telefoon 054 43 28 26 Email mantelzorg@ocmwgeraardsbergen.be 1 Algemeen Zorg jij voor

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang BS St. Jozefsschool

Infobrochure schoolopvang BS St. Jozefsschool Infobrochure schoolopvang BS St. Jozefsschool In opdracht van de school BS St. Albertus- & St. Jozefsschool verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom In opdracht van de GO BS De Leerboom verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind. In deze brochure vind u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW Vanaf 01.05.2014 zal OCMW Zwalm met een klusjesdienst starten in samenwerking met sociaal economie organisatie

Nadere informatie

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM

woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM woonzorgcentrum HET GULLE HEEM centrum voor ouderenzorg en thuiszorg HET GULLE HEEM Woonzorgcentrum Het Gulle Heem maakt deel uit van het centrum voor ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem. Dit centrum

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle

Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle Infobrochure schoolopvang VZW Infano in de school Don Bosco te Halle In opdracht van de school Don Bosco te Halle verzorgt Infano vzw de naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle In opdracht van de school Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in Zilverberk. In deze brochure vind je alvast meer

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN

REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN I. VOORWAARDEN REGLEMENT POETSDIENST O.C.M.W. LANAKEN 1. 65plussers die omwille van ouderdom, ziekte of sociale redenen niet meer alleen kunnen instaan voor het wekelijks onderhoud van de woning. 2. Meerderjarige

Nadere informatie