IdeaTab A2109A-F. Gebruikershandleiding V1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IdeaTab A2109A-F. Gebruikershandleiding V1.0"

Transcriptie

1 IdeaTab A2109A-F Gebruikershandleiding V1.0 Lees a.u.b. voor gebruik de veiligheidsmaatregelen en belangrijke opmerkingen in de bijgeleverde handleiding.

2 Hoofdstuk 01 Overzicht van IdeaTab A2109A-F 1-1 Uiterlijk 1-2 Knoppen 1-3 Uw IdeaTab in-/uitschakelen 1-4 De display activeren/deactiveren 1-5 Scherm vergrendelen/ontgrendelen 1-6 Navigatietips 1-7 Beginscherm 1-8 Beginschermen heen en weer schakelen 1-9 Statusbalk 1-10 Recente apps 1-11 Applicatiebeheer 1-12 Tekst invoeren 1-1 Uiterlijk Afbeeldingen zijn uitsluitend bedoeld als referentie en kunnen verschillen van uw IdeaTab A2109A-F. 1-2 Knoppen Stroomknop Houd deze knop ongeveer 3 seconden ingedrukt om uw IdeaTab in te schakelen. Laat de knop vervolgens los. Als uw IdeaTab ingeschakeld is, drukt u op deze knop om de display uit te schakelen. Als de display uitgeschakeld is, drukt u op deze knop om de display in te schakelen. Als uw IdeaTab is ingeschakeld, houdt u deze knop gedurende 3 seconden ingedrukt en selecteert u vervolgens OK in het pop-upvenster Uitschakelen om uw IdeaTab uit te schakelen. Indien nodig houdt u deze knop ongeveer 6 seconden ingedrukt om uw IdeaTab geforceerd uit te schakelen. Volumebesturing Druk op de toetsen volume verhogen of verlagen om het volume te regelen. Vergrendeling schermrotatie Schakel heen en weer met de knop schakelen om de schermstand te ontgrendelen zodat het scherm kan roteren. Schakel heen en weer met de knop schakelen om de schermstand te ontgrendelen om schermrotatie te voorkomen. 1-3 Uw IdeaTab in-/uitschakelen Uw IdeaTab inschakelen Houd de aan/uit-knop gedurende 3 seconden ingedrukt, en laat deze vervolgens los. Het Lenovo-logo en het opstartscherm worden weergegeven om aan te tonen dat uw IdeaTab ingeschakeld is.

3 Uw IdeaTab uitschakelen Houd de aan/uit-knop op uw IdeaTab gedurende 3 seconden ingedrukt. Het pop-upvenster Uitschakelen verschijnt. OK om uw IdeaTab uit te schakelen. 1-4 De display activeren/deactiveren De display activeren Wanneer de display gedeactiveerd is, drukt u op de aan/uit-knop van de IdeaTab om de display te activeren. De display van de IdeaTab licht op om aan te geven dat deze geactiveerd is. De display deactiveren Als u uw IdeaTab tijdelijk niet gebruikt, kunt u op de aan/uit-knop drukken om de display te deactiveren. Uw IdeaTab gaat vervolgens over op de stand-bymodus om stroom te besparen. 1-5 Scherm vergrendelen/ontgrendelen Scherm vergrendelen Automatisch vergrendelen U kunt de schermtime-out instellen door te tikken op Slaapstand in Weergave onder Instellingen. Als er geen activiteit is tijdens de vooraf ingestelde stand-bytijd, wordt de display automatisch gedeactiveerd en uw IdeaTab wordt automatisch vergrendeld. Handmatig vergrendelen Als u uw IdeaTab tijdelijk niet gebruikt, kunt u op de aan/uit-knop drukken om de display te deactiveren. Uw IdeaTab wordt vervolgens vergrendeld. Vervolgens keert deze terug in de stand-bymodus. Scherm ontgrendelen Druk in de stand-bymodus op de aan/uit-knop van uw IdeaTab om de display te activeren. Tik vervolgens op het vergrendelpictogram en sleep de schuifregelaar over het ontgrendelpictogram, zoals hieronder afgebeeld.

4 Ontgrendelpatroon instellen U kunt het ontgrendelpatroon instellen door te tikken op Patroon in Schermvergrendeling in Beveiliging onder Instellingen om het ontgrendelpatroon in te stellen. Als deze functie geactiveerd is, moet u een gepersonaliseerd ontgrendelpatroon opgeven om het scherm te ontgrendelen voordat u uw IdeaTab kunt gebruiken. 1-6 Navigatietips Terug : Terug naar het vorige scherm. Home : Terug naar het beginscherm. Recente apps App menu : Recent gebruikte apps weergeven. : Alle beschikbare apps weergeven. 1 - Terug 3 - Recente apps 2 - Beginscherm 4 - App menu

5 1-7 Beginscherm Met deze desktop kunt u uw meest gebruikte applicaties snel openen en bekijken. In het beginscherm kunt u snelkoppelingen toevoegen en uw achtergrond aanpassen. Om een snelkoppeling aan het beginscherm toe te voegen, tikt u op het pictogram van de app in de applicatielijst totdat deze aan uw beginscherm is toegevoegd. Tijdens het indrukken, sleept u het pictogram naar iedere plek op uw beginscherm waar u het wilt plaatsen. Om uw achtergrond te wijzigen, tikt u op iedere lege plek op het beginscherm en houdt u dit vast. Klik op Wallpapers. Kies een achtergrond uit het pop-up venster, en tik vervolgens op set wallpaper. Om een app van het beginscherm te verwijderen, tikt u op het gewenste pictogram, en houdt u dit ingedrukt totdat een X verschijnt. Vervolgens tikt u op X om het te verwijderen. Tenslotte tlikt u op modus bewerken afsluiten om het scherm te verlaten. 1-8 Beginschermen heen en weer schakelen Uw IdeaTab heeft meerdere bureaubladen. U kunt navigeren tussen deze bureaubladen door met uw vinger over het scherm te schuiven. Pictogrammen kunnen naar een ander beginscherm verplaatst worden. 1-9 Statusbalk Als er systeemmeldingen zijn, worden deze rechts onderaan op de display weergegeven. Informatie over Wi-Fi-verbinding en -ontvangst, accuniveau, oplaadstatus en andere meldingen worden in de statusbalk weergegeven. de statusbalk om het meldingspaneel weer te geven. om het venster met gegevens over de instellingen te openen. Hierin staan de vliegtuigmodus schakelaar, de Wi-Fi snelkoppeling, de schakelaar Scherm automatisch draaien, de schakelaar Stroombalans inschakelen, de schuifbalk om de Helderheid aan te passen, en de snelkoppeling Meldingen en Instellingen.

6 1-10 Recente apps Uw IdeaTab onthoudt welke apps u onlangs hebt gebruikt. om een lijst met onlangs gebruikte apps weer te geven. een app om deze te openen Applicatiebeheer in het beginscherm om de toepassingenlijst te openen. Apps in APPARAAT onder De-installeren Instellingen om alle apps te beheren. Klik op Apps om een lijst met gedownloade apps weer te geven in het tabblad GEDOWNLOAD. Selecteer dan de app en tik op Verwijderen bovenaan om de app te verwijderen. Om Stop/wijzig instelling te kiezen, tikt u op WORDT UITGEVOERD of ALLES, en vervolgens tikt u op de app en kiest u de optie die u wenst.

7 1-12 Tekst invoeren U kunt gemakkelijk tekst direct invoeren, inclusief letters uit het alfabet en getallen, vanaf het virtuele toetsenbord op het touch screen, als u bijvoorbeeld contacten toevoegt aan de applicatie 'Contacten'. Virtueel toetsenbord in de balk onderaan het virtuele toetsenbord te verbergen. het invoervak om het virtuele toetsenbord weer te geven. Invoermethode wijzigen / om heen en weer te schakelen tussen letters en cijfers. om een hoofdletter in te voeren. Of tik op en houd dit ingedrukt tot het verandert in om caps lock in te schakelen. Tik hier opnieuw op om te ontgrendelen. Om een grijs gekleurd symbool in te voeren, tikt u op de toets en houdt u deze ingedrukt. U sleept uw vinger naar het symbool dat u in het blauwe pop-up vakje wenst. Voer in de cijferinvoermodus in om symbolen en speciale tekens in te voeren. om terug te keren naar de cijferinvoermodus. Invoeropties om het menu Invoeropties te openen. In dit menu kunt u Invoertalen of Instellingen voor Android-toetsenbord selecteren.

8 Hoofdstuk 02 Aansluiten op het internet 2-1 Browser 2-1 Browser Netwerkondersteuning is vereist voor toegang tot het internet met de webbrowser. Neem a.u.b. direct contact op met uw netwerkbeheerder of service provider als u problemen met uw netwerktoegang hebt. De webbrowser van uw IdeaTab kan verbinding maken met internet door middel van een Wi-Fi netwerk, zowel voor zakelijk als privégebruik. Browser in de toepassingenlijst om de browser te openen. De browser ondersteunt de volgende functies: Webadressen invoeren de adresbalk en voer een webadres in met behulp van het virtuele toetsenbord. in het virtuele toetsenbord om de webpagina te openen. De browser verlaten in de balk links onderaan om de browser te verlaten en terug te keren naar het beginscherm. Browserwebpagina's beheren om het browserbeheer te openen waar u uw favorieten kunt indelen, uw internet browsegeschiedenis kunt bekijken, en eerder offline opgeslagen webpagina's kunt lezen. BLADWIJZERS: Geeft een lijst weer van alle webpagina's die u hebt toegevoegd aan BLADWIJZERS. Om een favoriet toe te voegen, tikt u op om de huidige webpagina toe te voegen aan BLADWIJZERS. Om een favoriet te bewerken, tikt u op en vervolgens op de favoriet en houdt u deze vast om een pop-upvenster te openen. In het pop-upvenster kunt u kiezen uit de volgende opties: Openen, Openen in nieuw tabblad, Favoriet bewerken, Snelkoppeling toevoegen aan beginscherm, Link delen, Link URL kopiëren, Favoriet verwijderen, en Instellen als homepage. GESCHIEDENIS: Toont een lijst met alle webpagina's die u eerder hebt bezocht, gesorteerd op Vandaag, Gisteren, Afgelopen 7 dagen, en Meest bezocht. OPGESLAGEN PAGINA'S: Geeft een lijst weer van alle webpagina's die u eerder hebt opgeslagen voor offline lezen.

9 Browsen met tabbladen U kunt meerdere webpagina's in hetzelfde venster openen. om een nieuw tabblad te openen. het desbetreffende tabblad om naar een andere webpagina te gaan. op een tabblad om het te sluiten. Aanvullende functies Vernieuwen: om een webpagina handmatig te vernieuwen. Achteruit/vooruit: of om naar de vorige pagina of de volgende pagina te gaan. Selecteer tekst: Selecteert tekst op de huidige pagina om te kopiëren, delen, vinden en zoeken of het web. Favorieten toevoegen/bewerken: om de huidige pagina aan uw favorieten toe te voegen. om uw favorieten te beheren. Meer opties: om een lijst met opties te tonen, waaronder: Vernieuwen, Volgende, Nieuw tabblad, Nieuw leeg tabblad, Pagina delen, Zoeken op pagina, Desktopversie opvragen, Opslaan voor offline lezen, Paginainformatie, en Instellingen. Pagina's in-/uitzoomen: Uw IdeaTab past de pagina automatisch aan de schermgrootte aan. Uw kunt de pagina echter ook handmatig in-/uitzoomen door verkleinen of vergroten door twee vingers op het scherm te plaats en ze naar elkaar toe/van elkaar af te bewegen (om respectivelijk in en uit te zoomen).

10 Hoofdstuk 03 Toepassingen 3-1 Calculator 3-2 Agenda 3-3 Camera 3-4 Klok 3-5 Personen Galerij 3-8 Play music in het beginscherm om de toepassingenlijst te openen. rechts bovenin het scherm om naar de modus bewerken te gaan. Tik en houd ingedrukt om het gewenste pictogram te slepen om de locatie te wijzigen. U kunt het pictogram ook verplaatsen naar de vorige of volgende pagina door het naar de rand van het scherm te slepen en het daar ongeveer één seconde vast te houden. 3-1 Calculator Calculator in de toepassingenlijst om de rekenmachine te openen. 3-2 Agenda Agenda in de toepassingenlijst om de agenda te openen. Nieuwe agendagebeurtenis in de Agenda om een nieuwe gebeurtenis aan te maken. U kunt ook een nieuwe gebeurtenis aanmaken door op een tijdstip te tikken en dit vast te houden in het week- of dagoverzicht.

11 Agendagebeurtenissen beheren U kunt wisselen tussen DAG, WEEK, MAAND, en AGENDA door het juiste tabblad boven aan de pagina aan te tikken. Dagoverzicht: een gebeurtenis in de dagweergave en houd deze ingedrukt om een gebeurtenis te bekijken, te bewerken of te verwijderen. Weekoverzicht: een gebeurtenis in de weekweergave en houd deze ingedrukt om een gebeurtenis te bekijken, te bewerken of te verwijderen. Maandoverzicht: Beheer gebeurtenissen in het weekoverzicht van het maandoverzicht door op een datum in het maandoverzicht te tikken. Agenda overzicht: Tik om gebeurtenissen tussen bepaalde data te bekijken. OPMERKING: U kunt vanuit ieder Agenda overzicht gemakkelijk terugkeren naar de huidige dag/week/maand door te tikken op VANDAAG aan de bovenkant van de pagina. 3-3 Camera Camera in de toepassingenlijst om de camera-interface te openen. In deze interface kunt u de volgende bewerkingen uitvoeren: Van camera veranderen Uw IdeaTab bezit een camera vooraan en achteraan. In de foto/video-interface tikt u op / om te wisselen tussen de camera vooraan en de camera achteraan. Cameramodi wisselen Uw IdeaTab heeft drie cameramodi. In de camera-interface tikt u op, en om te wisselen tussen foto, video en panorama-opnamemodus. Foto's Foto's maken In de foto-interface tikt u op zoomen. om een foto te nemen. Sleep de schuifregelaar naar + of - om in of uit te voor de camera-instellingen. Camera-instellingen verlaten Witbalans Belichting Scènemodus Camera-instellingen Foto's bekijken Een miniatuurafbeelding van de laatst gemaakte foto wordt weergegeven rechts bovenin de camera-interface. Tik op de afbeelding om de fotoviewer te openen. Hier kunt u ook diashows van uw foto's instellen en afspelen. Foto opslaglocatie Alle foto's die u hebt gemaakt, worden opgeslagen in de Galerij toepassing. Galerij in de toepassingenlijst om een lijst van alle opgenomen foto's te openen. U kunt foto's bekijken op Albums, Locaties, Opnametijden, Mensen of Labels.

12 Video's Video's opnemen in de video-interface om te beginnen met opnemen. om te stoppen met opnemen. voor de camera-instellingen. Camera-instellingen verlaten Witbalans Effecten Belichtingsinterval Videokwaliteit Camera-instellingen Video's bekijken Een miniatuurafbeelding van de laatst opgenomen video wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van de videointerface. de afbeelding om de videospeler te openen. Panorama's opnemen Panorama-afbeeldingen opnemen in de panorama-interface om de opname te starten. Beweeg uw IdeaTab langzaam. nieuw op om de opname te stoppen. De volledige gepande opname wordt in één afbeelding opgeslagen. Foto's bekijken Een miniatuurafbeelding van de laatst gemaakte panoramafoto wordt weergegeven rechts bovenin de camerainterface. de afbeelding om de fotoviewer te openen. Hier kunt u ook diashows van foto's instellen en afspelen. Foto opslaglocatie Alle panoramafoto's die u hebt gemaakt, worden opgeslagen in de Galerij toepassing. Galerij in de toepassingenlijst om een lijst van alle opgenomen foto's te openen. U kunt foto's bekijken op Albums, Locaties, Opnametijden, Mensen of Labels. 3-4 Klok Klok in de toepassingenlijst om de klok te openen. Alarm instellen en dan op Alarm toevoegen om een alarm toe te voegen. Nadat u het alarm hebt bewerkt, tikt u op OK en vervolgens op GEREED en kiest u het afvinkvakje vóór de alarmtijd om het alarm te activeren. Om een eerder ingesteld alarm opnieuw te starten, kiest u het afvinkvakje vóór de alarmtijd. Als het alarm afgaat, tikt u op Negeren om het alarm te deactiveren, of op Snooze om het tien minuten uit te stellen. 3-5 Personen Personen in de toepassingenlijst.

13 Een contact toevoegen Als u voor de eerste keer een contact wilt toevoegen, tikt u op Een nieuw contact maken in de Alle interface om een nieuw contact bewerking interface te openen, en toetst u vervolgens de relevante informatie voor dat contact in. GEREED als u klaar bent met bewerken. Om een nieuw contact aan de contactlijst toe te voegen, tikt u op te openen. om een nieuwe contact bewerken interface Een contact bewerken Kies het contact en tik op in de Alle interface om contactinformatie te bewerken Netwerkondersteuning is vereist om de mailbox van uw IdeaTab te gebruiken. Neem a.u.b. direct contact op met uw netwerkbeheerder of service provider als u problemen met uw netwerktoegang hebt. Tik in de toepassingenlijst op Galerij Galerij om de fototoepassing te openen en foto's te bekijken die opgeslagen zijn op uw IdeaTab. In het beginscherm van de fototoepassing worden foto's automatisch in de linkerbovenhoek weergegeven als Albums. U kunt kiezen hoe u foto's wilt bekijken via Albums, Locaties, Opnametijden, Mensen of Labels. 3-8 Play music Tik in de toepassingenlijst op Play music om de muziektoepassing te openen, en kies vervolgens de nummers die u wilt afspelen. U kunt muziek naar/van uw computer kopiëren met behulp van de USB-kabel die is meegeleverd bij uw IdeaTab. het tabblad aan de vaste werkbalk bovenin van de muziekinterface, en sorteer uw muziek op: Recent, Albums, Artiesten, Nummers, Afspeellijsten, of Genres. Besturing muziekspeler Druk op de volumeknoppen van uw IdeaTab om het volume aan te passen. / : Afspelen / Pause / : Vorige / Volgende / : Alles herhalen / Huidige herhalen / : Toggle Shuffle aan / uit In de muziekspeler interface tikt u op om terug te gaan naar het beginscherm. U kunt nu andere toepassingen openen, maar uw muziek blijft doorspelen. Om muzieknummers uit te schakelen/wijzigen, tikt u op op de statusbalk om naar de besturingsinterface van de muziekspeler te schakelen.

14 Hoofdstuk 04 Instellingen 4-1 Draadloos & Netwerken 4-2 Apparaat 4-3 Persoonlijk 4-4 Systeem Tik vervolgens op Instellingen om de instellingeninterface te openen. 4-1 Draadloos & Netwerken Dit instellingenmenu bevat: Wi-Fi, Bluetooth, Datagebruik en Meer... (Vliegmodus, VPN, USB- tethering, Wifi Direct). Wi-Fi Met deze instelling kunt u Wi-Fi-verbindingen in-/uitschakelen. Wi-Fi in-/uitschakelen: Onder DRAADLOOS & NETWERKEN, tikt u op Wi-Fi en schuift de schakelaar de schakelaar om Wi-Fi in of uit te schakelen. Verbinding maken met een Wi-Fi netwerk: Wanneer Wi-Fi is ingeschakeld, scant uw IdeaTab automatisch naar beschikbare draadloze netwerken en geeft deze weer in de lijst met Wi-Fi-netwerken. Het pictogram netwerkstatus geeft aan dat voor het netwerk geen wachtwoord is vereist, en u er direct verbinding mee kunt krijgen. Echter, geeft aan dat het netwerk versleuteld is, en dat u er uitsluitend verbinding mee kunt krijgen nadat u het vereiste wachtwoord hebt ingevoerd. U kunt ieder netwerk uit de lijst kiezen. Nadat u hebt netwerk hebt geselecteerd, tikt u op Verbinden om rechtstreeks verbinding te maken. U kunt ook NETWERK TOEVOEGEN selecteren om een netwerk handmatig toe te voegen., en vervolgens op Geavanceerd voor geavanceerde Wi-Fi instellingen. Netwerkmelding: Eenmaal geactiveerd, deelt het systeem u mee of er open netwerken beschikbaar zijn. Bluetooth U kunt een draadloze verbinding met ieder compatibel Bluetooth-apparaat tot stand brengen met behulp van Bluetooth-technologie. Voorbeelden van compatibele Bluetooth-apparaten kunnen zijn: stereo oortelefoons, toetsenborden, enz. Aangezien een Bluetooth-apparaat met andere apparaten communiceert met behulp van radiogolven, hoeft u uw IdeaTab niet rechtstreeks naar het andere apparaat te richten. U moet er alleen voor zorgen dat de twee apparaten nooit verder dan 10 m van elkaar verwijderd zijn. Merk echter op dat de Bluetooth-verbinding soms onderbroken kan worden door obstakels, zoals muren of andere elektronische apparaten.

15 Uw IdeaTab ondersteunt V3.0 Bluetooth. Gebruik voor een efficiënte werking van uw IdeaTab en een ander voor Bluetooth geschikt apparaat uitsluitend door Lenovo goedgekeurde accessoires die compatibel zijn met uw IdeaTab. Vraag ook aan de fabrikant van het andere apparaat of het apparaat compatibel is met uw IdeaTab. In sommige gevallen wordt het gebruik van Bluetooth beperkt. Neem contact op met de plaatselijke autoriteiten of uw service provider voor meer informatie. Door toepassingen te gebruiken die gebruik maken van Bluetooth-technologie of zulke toepassingen op de achtergrond uit voeren, zal de accu van uw IdeaTab sneller leeg raken en wordt de levensduur van uw accu verkort. U kunt het volgende in de Bluetooth instellingen uitvoeren: tik op Bluetooth, en schuif de schakelaar vervolgens naar Bluetooth in- of uitschakelen. BESCHIKBARE APPARATEN: Wanneer Bluetooth is geactiveerd, geeft uw IdeaTab automatisch een lijst weer van alle voor Bluetooth geschikte apparaten die zich in de buurt bevinden (d.w.z. scannen naar apparaten). Datagebruik U kunt de statitstieken van uw datagebruik voor een bepaalde periode controleren. Meer Vliegmodus: Wanneer de vliegmodus actief is, worden alle draadloze verbindingen van uw IdeaTab uitgeschakeld. VPN: Met deze instellingen kunt u verschillende soorten VPN (Virtual Private Network) toevoegen en instellen. USB-tethering: U kunt uw Android apparaat aansluiten op uw computer met een USB-kabel om de internetverbinding van uw apparaat te delen met uw computer. Wifi Direct: Start Wi-Fi Direct bediening. Dit schakelt de Wi-Fi client/hotspot bediening uit. 4-2 Apparaat Geluid deze optie om de geluidsinstellingen te openen. Instellingen omvatten: Volumes, BELTOON EN MELDINGEN (Standaardmelding, Trillen en bellen) en SYSTEEM (Touch-geluiden, Geluid voor schermvergrendeling, Trillen bij aanraking, Bood sound en SRS enable).

16 is een handelsmerk van SRS Labs, Inc. WOW HD technologie is een NV onder licentie van SRS Labs, Inc. WOW HD TM verbeters de afspeelkwaliteit van audio significant, en zorgt voor een dynamisch 3D entertainmentervaring met een diepe, rijke bastoon en hoge frequentie helderheid voor scherpe details. Weergave De weergave-instellingen omvatten Helderheid, Achtergrond, Scherm autom. draaien, Slaapstand, Lettergrootte en Balansstroom inschakelen. Helderheid: U kunt de helderheid handmatig aanpassen Automatische helderheid kiezen, wat uw IdeaTab in staat stelt de helderheid van het scherm automatisch aan te passen naar het omgevingslicht. Achtergrond: U kunt iedere afbeelding kiezen uit Galerij, Live achtergronden, of Wallpapers als uw achtergrond. Slaapstand: Met deze optie kunt u selecteren hoe lang het scherm van uw IdeaTab ingeschakeld blijft zonder bediening voordat het automatisch wordt vergrendeld om stroom te besparen. U kunt de tijd instellen op 15 seconden, 30 seconden, 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten, 10 minuten, of 30 minuten. Lettergrootte: Met deze optie kunt u de lettergrootte kiezen van de tekst die op het scherm wordt weergegeven. U kunt de lettergrootte instellen op Klein, Normaal, Groot of Extra groot. Opslag Met deze optie kunt u de interne opslagruimte, SD-kaartopslagruimte en USB-apparaat opslagruimte bekijken. Berekeningsmethode nominale capaciteit: 1GB=1.000MB= kB= bytes Berekeningsmethode besturingssysteem: 1GB=1.024MB= kB= bytes Het systeem zelf neemt wat ruimte in beslag; daarom zal de werkelijk beschikbare ruimte kleiner zijn dan wat wordt berekend. Accu Selecteer deze optie om de data m.b.t. accugebruik, resterende stroom en accugebruikgeschiedenis te controleren.

17 Apps Met deze optie kunt u geselecteerde toepassingen eenvoudig beheren. U kunt ook toepassingen die worden uitgevoerd of toepassingen van andere softwareontwikkelaars in de toepassingenlijst filteren. Na het kiezen van een applicatie, bent u in staat de details ervan en de eraan gerelateerde informatie te bekijken. U kunt ook functies uitvoeren zoals Nu stoppen, Uitschakelen, Gegevens wissen en Cache wissen. 4-3 Persoonlijk Deze instelling omvat: Accounts & synchronisatie, Locatieservices, Beveiliging, Taal en invoer, Back-up maken en opnieuw instellen. Accounts & synchronisatie Pas deze opties aan om algemene synchronisatie-instellingen te wijzigen en accounts te beheren. Met de algemene synchronisatie-instellingen kunt u achtergrondgegevens selecteren en automatisch synchroniseren. Schakel de schakelaar rechts bovenin het scherm in om deze te activeren. De instellingen van het accountbeheer maken het mogelijk om accounts toe te voegen of een bestaande account te gebruiken. U kunt inloggen met een bestaande account om informatie in uw account te bekijken, of geavanceerde diensten en toepassingen te gebruiken voor de IdeaTab. Locatieservices Hier kunt u kiezen hoe uw IdeaTab zijn locatie bepaalt, inclusief: Gebruik locatieservice van Google, GPS satellieten, of Locatie & Google zoeken. Locatieservice van Google: Laat apps data gebruiken van bronnen zoals Wi-Fi om uw locatie bij benadering te bepalen. GPS-satellieten: Stelt uw locatie vast door middel van GPS. Locatie en Google Zoeken: Verbetert uw zoekresultaten en andere services. Beveiliging Beveiligingsinstellingen omvatten: SCHERMBEVEILIGING, ENCRYPTIE, WACHTWOORDEN, APPARAATBEHEER en OPSLAG VAN REFERENTIES. SCHERMBEVEILIGING: U kunt hier de schermvergrendelingsmethode instellen en welke eigenaarsgegevens op het vergrendelscherm weergegeven moeten worden. Schermvergrendeling: U kunt de display op vijf manieren ontgrendelen: Vegen, Patroon, PIN, en Wachtwoord. U kunt hier ook de schermvergrendeling deactiveren door GEEN te kiezen. Patroon en teken met uw vinger een ontgrendelpatroon op het scherm (zoals afgebeeld). Zodra u het ontgrendelpatroon hebt ingesteld, kunt u Patroon zichtbaar maken in-/uitschakelen.

18 Nadat u het ontgrendelpatroon hebt ingesteld en geactiveerd, wordt het ontgrendeltoetsenblok weergegeven wanneer het scherm ontgrendeld moet worden. Teken met uw vinger het vooraf ingestelde patroon op het toetsenblok. Nadat het vooraf ingestelde patroon correct is ingevoerd, wordt het scherm ontgrendeld. PIN om een numerieke code (minimaal 4 cijfers) in te voeren waarmee u het scherm ontgrendelt. Wachtwoord om een alfanumerieke code (minimaal 4 tekens) in te voeren waarmee u het scherm ontgrendelt. Eigenaarsgegevens: U kunt alle eigenaarinformatie invoeren die u op het vergrendelscherm wilt tonen. ENCRYPTIE: U kunt uw accounts, instellingen, gedownloade apps en hun data, media en andere bestanden versleutelen. Na versleuteling moet u een numerieke pincode of wachtwoord invoeren om uw gegevens te ontsleutelen telkens als u uw IdeaTab inschakelt. WACHTWOORDEN: Met deze optie kunt u kiezen of uw wachtwoord zichtbaar is wanneer u het invoert of niet. Als het niet geselecteerd is, wordt uw wachtwoord alleen weergegeven als ****, wat uw wachtwoord veiliger maakt. APPARAATBEHEER: Hier kunt u apparateerbeheerder(s) voor uw IdeaTab instellen, of installatie van niet-markt apps toestaan. Apparaatbeheerders: Beheerders bekijken of deactiveren. Onbekende bronnen: Selecteer deze optie om de installatie van niet-markt apps toe te staan. OPSLAG VAN REFERENTIES: Met deze functie kan uw IdeaTab webpagina's en LAN's accepteren waarvoor een specifiek beveiligingscertificaat of ander certificaat is vereist. Vertrouwde id-gegevens: Selecteer deze optie om alle vertrouwde CA-certificaten weer te geven. Installeren vanaf SD-kaart: Installeer certificaten vanaf een SD-kaart. Referenties wissen: Selecteer deze optie om alle momenteel opgeslagen certificaten te verwijderen.

19 Taal en invoer Taal: Selecteer de taal die u wenst te gebruiken om uw IdeaTab te bedienen. Spellingcontrole: Zet de spellingscontrole aan/uit. Persoonlijk woordenboek: U kunt hier nieuwe woorden of begrippen toevoegen om deze te standaardiseren als geaccepteerde woorden op uw IdeaTab. TOETSENBORD EN INVOERMETHODEN: Deze optie maakt het mogelijk om de invoermethode te kiezen en in te stellen (inclusief Standaard, Android-toetsenbord, GO Keyboard, Google spraakgestuurd typen). SPRAAK: Deze optie maakt het mogelijk om de Spraakgestuurd zoeken opties in te stellen, inclusief taal, SafeSearch instellingen, en of grof taalgebruik al dan niet moet worden geblokkeerd. Met deze optie kunt u het voorkeursprogramma en algemene instellingen voor Uitvoer voor tekst-naar-spraak instellen. MUIS/TRACKPAD: Selecteer deze optie om de snelheid van de muisaanwijzer van een extern apparaat aan te passen. Back-up maken en opnieuw instellen BACK-UP EN HERSTEL: Deze optie maakt een back-up van app data, Wi-Fi wachtwoorden, en andere instellingen naar de servers van Google. PERSOONLIJKE GEGEVENS: Kies deze optie om alle persoonlijke gegevens op het tablet te wissen. 4-4 Systeem Datum en tijd Met deze instellingen kunt u een aantal tijdgerelateerde opties instellen, inclusief: automatisch datum & tijd en tijdzone update via een netwerk instellen (vereist netwerkondersteuning), een specifieke datum en tijd instellen, een tijdzone handmatig kiezen, en het format om de datum en tijd weer te geven kiezen. Toegankelijkheid SERVICES: TalkBack en zet de schakelaar aan om het voor uw IdeaTab mogelijk te maken gesproken feedback te geven om blinde en slechtziende gebruikers te helpen. SYSTEEM: Opties zijn hier onder meer: een groter lettertype voor weergegeven tekst instellen, automatisch roteren van het scherm in- of uitschakelen, gesproken wachtwoorden in- of uitschakelen, de touch & hold vertragingstijd instellen, en kiezen of de installatie van webscripts is toegestaan of niet. Opties voor ontwikkelaars Deze optie is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. U kunt hiermee opties voor ontwikkelaars beschikbaar maken voor bepaalde toepassingen. USB-foutopsporing: Activeert de debugging modus indien aangesloten door USB. U kunt dit in- of uitschakelen. Apparaat-id voor ontwikkeling: Maakt het mogelijk de ontwikkeling apparaat-id van uw IdeaTab te controleren. Stand-by: Als u dit vakje aanvinkt, blijft de display verlicht terwijl de accu wordt opgeladen. U kunt dit in- of uitschakelen. Neplocaties toestaan: U kunt dit in- of uitschakelen.

20 Wachtwoord desktopback-up: Maakt het mogelijk een wachtwoord te kiezen om bureaublad back-ups te beveiligen. GEBRUIKERSINTERFACE: Hier kunt u een veelvoud van gebruikersinterface gerelateerde instellingen instellen. APPS: Hier kunt u app gerelateerde instellingen instellen. Over tablet Onder deze optie kunt u de volgende informatie bekijken: Systeemupdates, Status, Juridische informatie, Modelnummer, Android-versie, Kernel-versie, Build-nummer). EU contact: Lenovo, Einsteinova 21, Bratislava, Slovakia Voor het apparaat dat in overeenstemming is met EN : 2006+A11:2009:+A1:2010+A12:2011, is het verplicht om audiotests uit te voeren voor EN Dit apparaat werd getest om overeen te stemmen met de vereiste voor geluidsdrukniveau zoals vermeld in de toepasselijke normen EN an/of EN Er kan een permanent gehoorverlies optreden als oor- of koptelefoons gedurende lange tijd worden gebruikt bij hoog volume. Waarschuwing: A pleine puissance, l écoute prolongée du baladeur peut endommager l oreille de l utilisateur.

21

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia L C2105/C2104 Inhoudsopgave Xperia L Gebruikershandleiding...6 Aan de slag...7 Over deze gebruikershandleiding...7 Wat is Android?...7 Overzicht van de telefoon...7 Assembleren...8

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia Z2 D6502/D6503 Inhoudsopgave Aan de slag... 7 Over deze handleiding...7 Overzicht...7 In elkaar zetten...8 Uw apparaat voor de eerste keer inschakelen... 10 Waarom heb ik een

Nadere informatie

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:...

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... 2 2013. Alle rechten voorbehouden. Acer Iconia -gebruikershandleiding Model: A3-A10 Deze uitgave: 10/2013 Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... * Opmerking:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Xperia ZR C5503/C5502 Inhoudsopgave Xperia ZR Gebruikershandleiding...6 Aan de slag...7 Android wat en waarom?...7 Apparaatoverzicht...7 Assembleren...8 Het apparaat in- en uitschakelen...10

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2012. Alle rechten voorbehouden. Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A510 Eerste uitgave: 3/2012 Versie: 1.1 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer*: Aankoopdatum: Plaats

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Acer S500 Gebruikershandleiding 2012 Alle rechten voorbehouden Acer Liquid Smartphone Gebruikershandleiding Model: S500 Eerste uitgave: 08/2012 Acer Liquid Smartphone Modelnummer:

Nadere informatie

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van de doos 8 HTC Rhyme 9 Achterklep 11 SIM-kaart 13 Geheugenkaart 13 Batterij 15 Het toestel in- of uitschakelen. 16 Uw pincode

Nadere informatie

Je HTC One V Handleiding

Je HTC One V Handleiding Je HTC One V Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uit de verpakking nemen HTC One V 8 Onderkant 9 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 De batterij opladen 13 Het toestel in- of uitschakelen 13 De HTC One V de eerste keer

Nadere informatie

Uw HTC Flyer Handleiding

Uw HTC Flyer Handleiding Uw HTC Flyer Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 HTC Flyer 8 Bovenkap 10 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 Batterij 13 Het toestel in- of uitschakelen. 14 Uw pincode invoeren 14 Vingerbewegingen

Nadere informatie

Xperia S Gebruikershandleiding

Xperia S Gebruikershandleiding Xperia S Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Belangrijke informatie...7 Android wat en waarom?...8 Toepassingen...8 Aan de slag...9 Assembleren...9 De telefoon in- en uitschakelen...10 Schermvergrendeling...10

Nadere informatie

Uw HTC EVO 3D Handleiding

Uw HTC EVO 3D Handleiding Uw HTC EVO 3D Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 HTC EVO 3D 8 Achterklep 10 SIM-kaart 11 Geheugenkaart 12 Batterij 13 Het toestel in- of uitschakelen. 16 Uw pincode invoeren 16 Vingerbewegingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide

Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide NEDERLANDS FRANÇAIS ENGLISH Gebruikershandleiding Guide de l utilisateur User Guide LG-V700 MFL68506209 (1.0) www.lg.com NEDERLANDS Gebruikershandleiding De schermafbeeldingen en illustraties wijken mogelijk

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding

ipad Gebruikershandleiding ipad Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 7 Hoofdstuk 1: In één oogopslag 7 Overzicht 8 De knoppen 9 Het beginscherm 14 Het Multi-Touch-scherm 18 Het schermtoetsenbord 23 Zoeken 24 Bluetooth 25 Batterij

Nadere informatie

Windows Phone 8X van HTC Handleiding

Windows Phone 8X van HTC Handleiding Windows Phone 8X van HTC Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uitpakken Je telefoon 8 SIM-kaart 9 Batterij 11 Het toestel in- of uitschakelen 12 Je telefoon instellen Je pincode invoeren 13 De telefoon voor het

Nadere informatie

SM-G920F. Gebruiksaanwijzing

SM-G920F. Gebruiksaanwijzing SM-G920F Gebruiksaanwijzing Dutch. 03/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Inhoud Basisfuncties 4 Lees dit eerst 5 Inhoud van de verpakking 6 Indeling van het apparaat 8 SIM- of USIM-kaart 10 Batterij 14 Het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2011 Alle rechten voorbehouden Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A500 Eerste uitgave: 03/2011 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer: Aankoopdatum: Plaats van aankoop:

Nadere informatie

Handboek. Voor Android TM mobile technology platform 4.1

Handboek. Voor Android TM mobile technology platform 4.1 Handboek Voor Android TM mobile technology platform 4.1 Copyright 2012 Google Inc. Alle rechten voorbehouden. Editie 1.01 Google, Android, Gmail, Google Maps, Chrome, Nexus 7, Google Play, YouTube, Google+,

Nadere informatie

MeMO Pad Gebruikershandleiding

MeMO Pad Gebruikershandleiding MeMO Pad Gebruikershandleiding ASUS doet zijn best om milieuvriendelijke producten en verpakkingsmaterialen te maken uit belang van de gezondheid van de consument terwijl de invloed op het milieu minimaal

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software Inhoudsopgave 9 Hoofdstuk 1: In één oogopslag 9 Overzicht 10 De knoppen 12 Microsimkaarthouder 12 Het beginscherm 16 Het Multi-Touch-scherm gebruiken 19

Nadere informatie

Uw HTC Desire S Handleiding

Uw HTC Desire S Handleiding Uw HTC Desire S Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van doos 8 Uw telefoon 8 Onderkant 10 Klep batterijvak 12 SIM-kaart 13 Geheugenkaart 14 Batterij 15 De telefoon in- of uitschakelen 18 Uw

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software ipad Gebruikershandleiding Voor ios 5.1-software Inhoudsopgave 9 Hoofdstuk 1: In één oogopslag 9 Overzicht 10 De knoppen 12 Microsimkaarthouder 12 Het beginscherm 16 Het Multi-Touch-scherm gebruiken 19

Nadere informatie

ASUS tablet GEBRUIKERSHANDLEIDING

ASUS tablet GEBRUIKERSHANDLEIDING ASUS tablet GEBRUIKERSHANDLEIDING DU9028 Juni 2014 Eerste editie 2 Inhoudsopgave In deze handleiding gebruikte conventies...9 Zorg en veiligheid... 10 Richtlijnen...10 Goede verwijdering...11 1 Bereid

Nadere informatie

ASUS Transformer Pad Gebruikershandleiding

ASUS Transformer Pad Gebruikershandleiding ASUS Transformer Pad Gebruikershandleiding DU7360 TF300T/ TF300TG/ TF300TL Uw batterijen opladen Als u wilt werken op batterijvermogen, moet u ervoor zorgen dat de batterijdoos volledig is opgeladen en

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 7 (oktober 2013)

ipad Gebruikershandleiding Voor ios 7 (oktober 2013) ipad Gebruikershandleiding Voor ios 7 (oktober 2013) Inhoudsopgave 7 Hoofdstuk 1: De ipad in een oogopslag 7 Overzicht van de ipad 8 Accessoires 9 Multi-Touch-scherm 9 De sluimerknop 10 De thuisknop 10

Nadere informatie

TAB-925 9" (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2

TAB-925 9 (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 TAB-925 9" (22,5 CM) TABLET MET ANDROID 4.2 Handleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1 Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies...3 Inschakelen en uitschakelen... 6 Het touchscreen gebruiken...

Nadere informatie

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Cat S50 Smartphone Gebruikershandleiding MIL SPEC Lees dit voordat u verder gaat. Veiligheidsmaatregelen Lees de veiligheidsmaatregelen zorgvuldig door, zodat u zeker weet hoe u uw mobiele telefoon correct

Nadere informatie

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid Moto G afb In het kort Start t Startscherm en apps Beheren en aanpassen Bellen Contacten Berichten E-mail Typen Communiceren Surfen Foto's en video's Muziek Boeken Games Locatie catievaststellen en navigeren

Nadere informatie

GT-I9000. Gebruiksaanwijzing

GT-I9000. Gebruiksaanwijzing GT-I9000 Gebruiksaanwijzing Over deze gebruiksaanwijzing Dank u voor de aanschaf van deze mobiele Samsung-telefoon. Deze telefoon biedt hoogwaardige mobiele communicatie en amusement op basis van de uitzonderlijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710

Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710 Gebruikershandleiding Nokia Lumia 710 Uitgave 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 4 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Terug-, start- en zoektoetsen 7 De simkaart plaatsen 8 Uw telefoon opladen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia N8 00

Gebruikershandleiding Nokia N8 00 Gebruikershandleiding Nokia N8 00 Uitgave 2.1 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Veiligheid 5 Aan de slag 6 Toetsen en onderdelen 6 Het volume van een oproep, nummer of video wijzigen 8 De toetsen en het scherm

Nadere informatie