Studio Visual Steps. Werken met de Samsung Galaxy Tab

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studio Visual Steps. Werken met de Samsung Galaxy Tab"

Transcriptie

1 Studio Visual Steps Werken met de Samsung Galaxy Tab

2 Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode Visual Steps B.V. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: augustus 2012 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, uitgeleend, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door middel van fotokopieën, opnamen, of welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Voor zover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 168 Auteurswet 1912 j o het besluit van 20 juni 1974, Stb. 351, zoals gewijzigd bij het Besluit van 23 augustus 1985, Stb. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor verschuldigde vergoedingen te voldoen aan de Stichting Reprorecht (Postbus 882, 1180 AW Amstelveen). Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgaven in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16 Auteurswet 1912) dient men zich tot de uitgever te wenden. Ondanks alle aan de samenstelling van de tekst bestede zorg, kan noch de redactie, noch de auteur, noch de uitgever aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, die zou kunnen voortvloeien uit enige fout, die in deze uitgave zou kunnen voorkomen. In dit boek komen namen voor van gedeponeerde handelsmerken. Deze namen zijn in de tekst niet voorzien van een handelsmerksymbool, omdat ze slechts fungeren als aanduiding van de besproken producten. Hierbij wordt op geen enkele wijze getracht inbreuk te maken op de rechten van de handelsmerkhouder. Bronvermelding: Een aantal definities en toelichtingen over computertermen in dit cahier is overgenomen uit de Gebruikershandleiding Samsung Galaxy Tab. Wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties over dit cahier? Website bij Basisgids Werken met de Samsung Galaxy Tab: Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief:

3 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Nieuwsbrief... 4 Hoe werkt u met dit boek?... 5 De schermafbeeldingen... 6 De standaard apps op uw Samsung Galaxy Tab 7 Contactpersoon toevoegen... 8 Contactpersoon bewerken S Planner Agenda-item toevoegen Notitie Maps Locatie zoeken Bijlagen Hoe doe ik dat ook alweer?... 27

4 4 Voorwoord Beste lezers en lezeressen, De Samsung Galaxy Tab is een zeer gebruiksvriendelijk draagbaar multimedia apparaat met talloze mogelijkheden en is geschikt voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld en, surfen op internet, notities maken, een route uitstippelen of een agenda bijhouden. Op de Samsung Galaxy Tab staan standaard apps (programma s) voor bijvoorbeeld het werken met foto s, video en muziek. Ook kunt u uw foto s direct delen met anderen op deze Tab. Daarnaast kunt u in de Play Store zoeken naar vele gratis en betaalde apps. Wat dacht u van spelletjes, puzzels, kranten, tijdschriften, fitnessoefeningen en fotobewerkingsapps? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app verkrijgbaar. In dit cahier maakt u kennis met een aantal standaard apps op de Samsung Galaxy Tab. Deze standaard apps worden onder andere behandeld in Basisgids Werken met de Samsung Galaxy Tab (ISBN ). Meer informatie over deze titel vindt u op Wij wensen u veel plezier met het werken op de Samsung Galaxy Tab! Studio Visual Steps PS Uw opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom. Ons adres is: Nieuwsbrief Alle boeken van Visual Steps zijn volgens dezelfde methode geschreven: stap voor stap-instructies met schermafbeeldingen. Een overzicht van alle boeken vindt u op Op die website kunt u zich ook met enkele muisklikken aanmelden voor de gratis Visual Steps Nieuwsbrief die per wordt verspreid. In deze Nieuwsbrief ontvangt u ongeveer twee keer per maand informatie over: - de nieuwste titels en eerder verschenen boeken; - speciale aanbiedingen en kortingsacties. Als abonnee van de Nieuwsbrief heeft u toegang tot de gratis cahiers op de webpagina

5 5 Hoe werkt u met dit cahier? Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het cahier naast uw Samsung Galaxy Tab en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw Samsung Galaxy Tab uit. Door de duidelijke instructies en de vele schermafbeeldingen weet u precies wat u moet doen. Door de opdrachten direct uit te voeren, leert u het snelste werken met de Samsung Galaxy Tab. In dit Visual Steps -cahier ziet u verschillende tekens. Die betekenen het volgende: Handelingen Dit zijn de tekens die een handeling aangeven: De wijsvinger geeft aan dat u iets op het scherm van de Samsung Galaxy Tab moet doen, bijvoorbeeld ergens op tikken of een tekst typen. Het toetsenbord betekent dat u iets moet typen op het toetsenbord van de Samsung Galaxy Tab of de pc. De muis geeft aan dat u op de pc iets met de muis moet doen. De hand geeft aan dat u hier iets anders moet doen, bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab draaien of uitzetten. Ook wordt de hand gebruikt bij een serie handelingen die u al eerder heeft geleerd. Naast deze handelingen wordt op sommige momenten extra hulp gegeven om met succes dit cahier door te werken. Hulp Extra hulp vindt u bij deze tekens: De pijl waarschuwt u voor iets. Bij de pleister vindt u hulp mocht er iets fout zijn gegaan. 1 Weet u niet meer hoe u een handeling uitvoert? Dan kunt u dit met behulp van de cijfers achter deze voetstapjes opzoeken achter in het cahier in de bijlage Hoe doe ik dat ook alweer? In aparte kaders vindt u algemene informatie en tips over de Samsung Galaxy Tab. Extra informatie De kaders zijn aangeduid met de volgende tekens: Bij het boek vindt u extra achtergrondinformatie die u op uw gemak kunt doorlezen. Deze extra informatie is echter niet noodzakelijk om het cahier door te kunnen werken. Bij een lamp vindt u een extra tip voor het gebruik van de Samsung Galaxy Tab.

6 6 De schermafbeeldingen De schermafbeeldingen in dit cahier zijn bedoeld om aan te geven op welke knop, bestand of hyperlink u precies moet tikken op uw scherm. In de vetgedrukte instructie ziet u het uitgeknipte vensteronderdeel waarop u moet klikken. Met de zwarte lijn wordt aangegeven waar dit onderdeel zich bevindt op uw scherm. U begrijpt dat de informatie in de kleine schermafbeeldingen in het cahier niet altijd leesbaar is. Dat is ook niet nodig. U ziet immers het scherm dat in het cahier is afgebeeld op groot formaat op het scherm van uw Samsung Galaxy Tab. Hier ziet u een voorbeeld van zo n instructie plus het uitgeknipte vensteronderdeel waarop u moet klikken. De zwarte lijn geeft aan waar dit vensteronderdeel zich bevindt op uw scherm: In sommige gevallen wordt in de schermafbeelding een deel van het scherm getoond. Hier ziet u daarvan een voorbeeld: Rechtsboven in het scherm: Het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling dat u de informatie in de schermafbeeldingen in het cahier gaat lezen. Gebruik de schermafbeeldingen in het cahier altijd in samenhang met wat u op groot formaat op het scherm van uw Samsung Galaxy Tab ziet.

7 7 De standaard apps op uw Samsung Galaxy Tab Naast en Internet staat er nog een aantal andere standaard apps op uw Samsung Galaxy Tab. Met de app Contacten kunt u bijvoorbeeld uw contactpersonen beheren. U kunt uw contactpersonen invoeren, maar ook synchroniseren vanaf uw pc. Als u hiervoor kiest, worden de contactpersonen op uw tab en pc hetzelfde. Eenmaal ingevoerde contactpersonen kunt u op uw Samsung Galaxy Tab bewerken of verwijderen. In de app S Planner kunt u uw afspraken en andere activiteiten bijhouden. Als u al een agenda in Outlook bijhoudt, kunt u deze overzetten naar uw Samsung Galaxy Tab. U kunt ook rechtstreeks activiteiten toevoegen, bewerken en verwijderen. Notitie is een app waarin u notities kunt maken en opslaan. Vanuit Notitie kunt u een notitie ook heel gemakkelijk en. In de app Maps kunt u adressen en bekende locaties opzoeken. Deze locaties kunt u op een gewone kaart, maar ook op een satellietfoto bekijken. Bij veel locaties is het ook mogelijk om Google Street View te openen. Dan lijkt het alsof u zelf op de locatie staat. Als u de gewenste locatie gevonden heeft, kunt u ook een route uitstippelen. Zoeken is de zoekfunctie van uw Samsung Galaxy Tab. Daarmee kunt u zoeken in alle apps, contacten, berichten en muziek die op uw Samsung Galaxy Tab staan. Als er een internetverbinding is, kunt u met Zoeken ook op internet zoeken. In dit cahier leert u: contactpersonen toevoegen in de app Contacten; contactpersonen bewerken en verwijderen; agenda-item toevoegen in de app S Planner; agenda-items bewerken en verwijderen; een notitie maken in de app Notitie; een notitie en; een notitie verwijderen; uw huidige locatie bepalen in de app Maps.

8 8 Contactpersoon toevoegen U opent de app Contacten vanaf het overzicht met alle apps: Ontgrendel de Samsung Galaxy Tab of zet hem aan 1 Op de Tab 1: In dit voorbeeld is alleen uw eigen adres zichtbaar. Dit is automatisch opgeslagen, omdat uw Google-account aan uw tablet gekoppeld is. Op de Tab 1 ziet u uw eigen adres niet. Er wordt gevraagd waar u de nieuwe contactpersoon wil opslaan. U kunt kiezen tussen de simkaart (bij de Samsung Galaxy Tab Wi-Fi + 3G), in uw Google-account of alleen op het apparaat. In dit voorbeeld wordt gekozen voor het Google-account. Op die manier kunt u uw contactgegevens automatisch synchroniseren met uw computer en eventueel andere apparaten.

9 9 Tip Als u al op een ander apparaat, zoals een telefoon, contacten had toegevoegd aan uw Google-account, worden deze automatisch gesynchroniseerd met uw Samsung Galaxy Tab wanneer er een internetverbinding is. U ziet het venster waarin u een nieuwe contactpersoon kunt toevoegen: In dit voorbeeld wordt een fictieve contactpersoon toegevoegd. U kunt natuurlijk ook meteen de gegevens van uw eigen contactpersoon typen met behulp van het schermtoetsenbord: Typ de voornaam van uw contactpersoon Typ de achternaam van uw contactpersoon U kunt zelf kiezen welke velden u invult. Zo verkleint u het vak met de naam weer: Tip Nog sneller Als u op de Samsung Galaxy Tab 2 alleen de vakken gebruikt, hoeft u het vak eigenlijk niet te openen. U kunt dan de volledige naam (bijvoorbeeld: Michel Booy) rechtstreeks typen in het vak. en

10 10 Typ het mobiele nummer van uw contactpersoon U voegt nog een regel voor een telefoonnummer toe: Let op! Als u een telefoonnummer typt, worden de spaties automatisch toegevoegd. Standaard ziet u op de regel voor het volgende telefoonnummer het label. Dit label kunt u zelf aanpassen, zodat u er bijvoorbeeld een privénummer van kunt maken: Op de Tab 1 ziet u mogelijk al staan. U ziet een lijst met de labels waar u uit kunt kiezen:

11 11 Typ het privénummer van uw contactpersoon Typ het adres van uw contactpersoon Tip Label aanpassen Bij het adres kunt u natuurlijk ook het label aanpassen, bijvoorbeeld van privé naar zakelijk. U voegt ook het adres van uw contactpersoon toe: Typ de straatnaam en het huisnummer Zo gaat u naar de volgende regel: U gaat de postcode en de plaats toevoegen: Typ de postcode en de woonplaats U gaat de contactpersoon nu opslaan:

12 12 Uw contactpersoon staat nu in de lijst : Voeg nog vier contactpersonen toe 2 U kunt het vak met de namen wat breder maken, zodat u alle namen kunt lezen: Plaats uw vinger op de scheiding tussen de lijst en de contactgegevens De scheidingslijn wordt blauw: Sleep naar rechts Nu kunt u alle namen lezen. Contactpersoon bewerken Als u al uw contactpersonen heeft toegevoegd, wilt u deze soms bewerken. Bijvoorbeeld om een adres te wijzigen of een nieuw telefoonnummer toe te voegen. Zo opent u een contactpersoon om deze te bewerken: de gewenste contactpersoon Op de Tab 1:,

13 13 Zo past u bijvoorbeeld het telefoonnummer aan: Plaats uw vinger op het telefoonnummer Het telefoonnummer wordt geselecteerd: U kunt meteen het nieuwe telefoonnummer typen: Typ het nieuwe telefoonnummer Ga terug naar het startscherm 3 S Planner In de app S Planner kunt u uw agenda bijhouden. Zo opent u deze app: Tik, indien nodig, op Op de Tab 1:

14 14 De agenda wordt geopend met een weergave van de huidige maand. Bovenaan kunt u een andere weergave selecteren: Als u een andere datum heeft geselecteerd dan de huidige dag, gaat u met de knop snel weer terug naar uw afspraken van vandaag: Op de Tab kunt u werken met verschillende agenda s. Deze vindt u dan bij de knop : Op de Tab 1 bekijkt u de aanwezige agenda s als volgt:,, U kunt de weergave wijzigen per week, maand en jaar. Zo bekijkt u de hele week: U ziet de weergave van deze week. Zo bladert u snel naar de volgende week: Veeg van rechts naar links over het scherm Op de Tab 1 is de weergave anders. U ziet nu de volgende week.

15 15 Agenda-item toevoegen Een afspraak wordt in de app S Planner een agenda-item genoemd. U gaat een agenda-item toevoegen aan uw agenda: de juiste dag, bijvoorbeeld woensdag Om de afspraak toe te voegen: U ziet een melding over synchronisatie met Samsung Kies. Uw Google-agenda wordt automatisch gesynchroniseerd met uw Google-account. U hoeft nu geen instellingen te wijzigen. U kunt een naam voor het agenda-item toevoegen: Typ een naam, bijvoorbeeld: Tennisles U gaat de begin- en eindtijd van de activiteit aanpassen:

16 16 U kunt de uren en minuten omhoog en omlaag aanpassen met de knoppen : en uren op tot de staan Als de begintijd klopt: De eindtijd is automatisch verplaatst naar uur. U kunt ook een plaats voor het agenda-item toevoegen: Typ een locatie, bijvoorbeeld: Tennisbaan Op de Tab 1: Ga verder bij de volgende stap In het venster waarin u een activiteit toevoegt, heeft u nog meer opties: Hierbij kunt u instellen of en met welke frequentie de activiteit herhaald wordt. Bijvoorbeeld elke week of elke maand. De optie is standaard geselecteerd. Hierbij kunt u instellen of u een herinnering voor de activiteit wilt ontvangen in de vorm van een melding of een (alleen beschikbaar op de Tab 2). U kunt kiezen uit een melding enkele minuten, uren of dagen voor de activiteit. De optie is standaard geselecteerd. en

17 17 Als u alle gegevens voor de activiteit heeft ingevoerd: Veeg omhoog over de pagina U ziet het agenda-item in de agenda: Ga terug naar het startscherm 3 Notitie Notitie is een heel eenvoudige app waarin u notities kunt maken. Bijvoorbeeld een boodschappenlijstje of een lijstje met zaken die u niet mag vergeten voor de vakantie. Zo opent u deze app: Tik, indien nodig, op Op de Tab 1:

18 18 U opent een nieuwe, lege notitiepagina: Op de Tab 1: Op de Tab 1: Typ: Vakantie Op de Tab 1: U maakt een lijstje: Typ dit lijstje De notitie wordt op het prikbord geplaatst. U opent een nieuwe notitie: Op de Tab 1:

19 19 U maakt een boodschappenlijstje: Typ dit lijstje: De tweede notitie wordt op het prikbord geplaatst. Zo gaat u weer naar de notitie met de lijst voor de vakantie: U ziet weer de notitie Vakantie. Deze notitie kunt u via de app versturen: U kunt, indien gewenst, hier ook kiezen voor Gmail. Er wordt een nieuwe geopend met de tekst van de notitie. Deze hoeft u nu niet te versturen:

20 20 U hoeft het concept van de niet te bewaren: Ga terug naar het startscherm 3 Maps Met de app Maps kunt u een locatie zoeken en een route uitstippelen. Hiervoor heeft u een internetverbinding nodig. Schakel, indien nodig, Wi-Fi in 4 Zo opent u de app Maps: Tik, indien nodig, op Mogelijk ziet u een melding over verbeteringen in Maps: Tik, indien nodig, op

21 21 Als op uw tablet niet alle locatiebronnen zijn ingeschakeld, ziet u de volgende melding: Als u deze melding niet ziet, kunt u verdergaan op de volgende pagina. De app Instellingen wordt geopend. Hier kunt u de gewenste locatiebronnen inschakelen: Tik een vinkje bij U ziet het venster Locatietoestemming. Daarin staat dat er ook anoniem locatiegegevens kunnen worden verzameld als er geen apps actief zijn. Als u dat niet wilt, kunt u deze service weer uitschakelen nadat u met de app Maps klaar bent. U schakelt de locatiebron in: Er moeten vinkjes staan bij en. Indien nodig, plaatst u deze. U gaat weer terug naar Maps:

22 22 U ziet de kaart van Nederland of België. In dit voorbeeld is de huidige locatie van het tablet tot 70 meter nauwkeurig bepaald: Natuurlijk ziet u een andere locatie dan in dit voorbeeld. U kunt de weergave van de kaart veranderen door er lagen aan toe te voegen: U kunt kiezen uit: : verkeersinformatie. : satellietfoto. weergave. : topografische vervoer. : openbaar : locatie van vrienden weergeven. U ziet een satellietfoto met plaatsnamen van uw huidige locatie:

23 23 Locatie zoeken U zoekt een locatie. In Maps kunt u zowel zoeken naar adressen als naar bekende attracties: Typ: Molen De Bonte Hen, Zaandam Op de Tab 1: De locatie is gevonden: U ziet een venster met informatie over de locatie en reclame: U zoomt in op de locatie: Beweeg twee vingers uit elkaar over de kaart

24 24 U kunt de locatie van dichterbij bekijken. In Maps kunt u via een gevonden locatie de functie Street View gebruiken: Op de Tab 1: U ziet een venster met uitleg over Pegman (knijpermannetje). Dit is het mannetje waarmee u in Street View uw locatie kunt wijzigen: De locatie wordt geopend in Google Street View: Helaas ziet u alleen de onderkant van de molen: Sleep van boven naar beneden over het scherm U ziet dat het beeld omhoog beweegt:

25 25 U ziet de hele molen: U kunt ook de omgeving bekijken: Sleep van links naar rechts over het scherm U ziet in de verte de andere molens van de Zaanse Schans: Met behulp van Pegman kunt u zich verplaatsen naar een andere locatie: Sleep weg op verder de U ziet dat u dichter bij de volgende molen komt: Zo gaat u weer terug naar de kaartweergave:

26 26 In dit cahier heeft u kennis kunnen maken met een aantal apps op de Samsung Galaxy Tab. Met onderstaande titel maakt u stap voor stap en in uw eigen tempo kennis met de belangrijkste functies en opties van de Samsung Galaxy Tab. Beschikt u ook over een Samsung Galaxy Tab, maar kent u nog niet alle fijne kneepjes van deze tablet? De Samsung Galaxy Tab is geschikt voor allerlei doeleinden. Bijvoorbeeld en, surfen op internet, notities maken, een route uitstippelen of een agenda bijhouden. Op de Samsung Galaxy Tab staan standaard apps (programma's) voor bijvoorbeeld het werken met foto's, video en muziek. Ook kunt u uw foto's direct delen met anderen. Daarnaast kunt u in de Play Store zoeken naar vele gratis en betaalde apps. Wat dacht u van spelletjes, puzzels, kranten, tijdschriften, fitnessoefeningen en fotobewerkingsapps? U kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app verkrijgbaar. Basisgids Werken met de Samsung Galaxy Tab Auteur: Studio Visual Steps Aantal pagina s: 208 Uitvoering: Paperback, full colour ISBN: Prijs: 19,95 Website bij het boek: Een greep uit de onderwerpen: bediening van de Samsung Galaxy Tab verbinding maken met Wi-Fi en mobiele datanetwerk surfen en en apps voor allerlei toepassingen gebruiken apps downloaden en installeren foto s, video en muziek Geschikt voor: Samsung Galaxy Tab 2 (Android 4.0) & Samsung Galaxy Tab 1 (Android 3.2)

27 27 Hoe doe ik dat ook alweer? In dit cahier zijn opdrachten en oefeningen voorzien van voetstapjes: 1 In deze bijlage zoekt u aan de hand van het cijfer op hoe u een handeling uitvoert. 1 Tab ontgrendelen Druk op de aan/uit-knop Sleep het hangslot naar de rand van de cirkel 2 Contactpersoon toevoegen een veld Typ de gegevens Herhaal dit voor alle velden die u wilt gebruiken 3 Teruggaan naar het startscherm 4 Wi-Fi inschakelen Samsung Galaxy Tab (ISBN ). Visual Steps -

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader X PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Mei 2011 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Pc beveiligen

Studio Visual Steps. Pc beveiligen Studio Visual Steps Pc beveiligen 2014 Visual Steps B.V. Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. Opmaak/bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: november 2014 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

ipad Gebruikershandleiding

ipad Gebruikershandleiding ipad Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 7 Hoofdstuk 1: In één oogopslag 7 Overzicht 8 De knoppen 9 Het beginscherm 14 Het Multi-Touch-scherm 18 Het schermtoetsenbord 23 Zoeken 24 Bluetooth 25 Batterij

Nadere informatie

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e Handleiding alexioncrm alexion s o f t w a r e INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 6 Missie... 6 Inleiding... 6 Doelstellingen... 7 Support via Hulp op Afstand... 8 1 Basis Alexion CRM... 9 1.1

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Z wijsen S oftware Manager 1.1

Z wijsen S oftware Manager 1.1 zsm-handleiding-bw.qxd 07-06-2004 10:48 Pagina 1 Zwijsen Z wijsen S oftware Manager 1.1 Gebruikershandleiding en technische handleiding zsm-handleiding-bw.qxd 07-06-2004 10:48 Pagina 2 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Handleiding Module Kerkbijdrage. Parochies Navision 4.03

Handleiding Module Kerkbijdrage. Parochies Navision 4.03 Handleiding Module Kerkbijdrage Parochies Navision 4.03 GAC Business Solutions behoudt zicht het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren. Eventuele wijzigingen dienen niet

Nadere informatie

De iphone is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden. De belangrijkste programma s zijn besproken, maar er is nog een paar apps aan de aandacht

De iphone is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden. De belangrijkste programma s zijn besproken, maar er is nog een paar apps aan de aandacht De iphone is een prachtig apparaat met veel mogelijkheden. De belangrijkste programma s zijn besproken, maar er is nog een paar apps aan de aandacht ontsnapt. Ook tips, trucs, handigheidjes en weetjes

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7 Handleiding INHOUDSOPGAVE Aan de slag... 7 Anatomie van jouw Kobo Arc 10HD... 8 Jouw Kobo Arc 10HD opladen... 9 Jouw Kobo Arc 10HD in slaap sussen en wakker maken... 10 Het touchscreen gebruiken... 11

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2007

Microsoft Outlook 2007 Microsoft Outlook 2007 Inhoudsopgave 1 OUTLOOK 2007... 3 1.1 Onderdelen van Outlook... 3 1.2 Outlook algemeen... 3 Leesbevestiging instellen... 3 1.3 Sneltoetsen... 5 Algemeen gebruik sneltoetsen... 5

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Windows Phone 8X van HTC Handleiding

Windows Phone 8X van HTC Handleiding Windows Phone 8X van HTC Handleiding 2 Inhoud Inhoud Uitpakken Je telefoon 8 SIM-kaart 9 Batterij 11 Het toestel in- of uitschakelen 12 Je telefoon instellen Je pincode invoeren 13 De telefoon voor het

Nadere informatie

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 Datum Versie 1-2-2011 1.0 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 1 1. Inleiding... 5 1.1. Functionaliteit CRM relatiebeheer...5 1.2. Single versus multi-user versie...6 2. De software

Nadere informatie

Slimmer werken: vanaf nu! Meer doen in minder tijd met meer aandacht en plezier

Slimmer werken: vanaf nu! Meer doen in minder tijd met meer aandacht en plezier Slimmer werken: vanaf nu! Meer doen in minder tijd met meer aandacht en plezier 2009 A.W. Bruna Uitgevers B.V. 2009 Anja Wassenaar Eerste druk november 2009 Omslagontwerp Hoop werk, Leoniek de Hoop, Amersfoort

Nadere informatie

Handleiding Module Boekhouding. Parochies Navision 4.03

Handleiding Module Boekhouding. Parochies Navision 4.03 Handleiding Module Boekhouding Parochies Navision 4.03 GAC Business Solutions behoudt zicht het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren. Eventuele wijzigingen dienen niet

Nadere informatie

Alles wat je al wou weten over de ipad. (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen )

Alles wat je al wou weten over de ipad. (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen ) Alles wat je al wou weten over de ipad (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen ) 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Een tablet kiezen hoe doe je dat?... 4 3. De basics... 7 4. Multi-touch

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Cursus Microsoft Word 2013

Cursus Microsoft Word 2013 Cursus Microsoft Word 2013 Lieve D Helft ICT in het basisonderwijs Auteur: Lieve D Helft Titel: Cursus Microsoft Word 2013 April 2013 2013, Lieve D Helft Lieve.dhelft@telenet.be Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding. Acer S500 Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Acer S500 Gebruikershandleiding 2012 Alle rechten voorbehouden Acer Liquid Smartphone Gebruikershandleiding Model: S500 Eerste uitgave: 08/2012 Acer Liquid Smartphone Modelnummer:

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:...

Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... 2 2013. Alle rechten voorbehouden. Acer Iconia -gebruikershandleiding Model: A3-A10 Deze uitgave: 10/2013 Acer Iconia Modelnummer:... Serienummer*:... Aankoopdatum:... Plaats van aankoop:... * Opmerking:

Nadere informatie

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding

Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding Uw HTC Rhyme Uitgebreide Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag Inhoud van de doos 8 HTC Rhyme 9 Achterklep 11 SIM-kaart 13 Geheugenkaart 13 Batterij 15 Het toestel in- of uitschakelen. 16 Uw pincode

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010

Functioneel Ontwerp. Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Functioneel Ontwerp Klant : Netvlies Project : Intern project: CRM-systeem Versie : 0.1 Datum : 06-05-2010 Documentbeheer In dit hoofdstuk wordt bijgehouden wat de meest actuele versie van het F.O. is

Nadere informatie

e-bestuur handleiding

e-bestuur handleiding e-bestuur handleiding versie 29 april 2008 Copyright 2006-2008 J.A.Diebrink te Burdaard. Alle rechten voorbehouden. Inhoud Inleiding... 7 Gebruiksvoorwaarden... 7 Aanmelden... 8 Startpagina... 9 Linker

Nadere informatie

iphone configuratie voor EUR faciliteiten

iphone configuratie voor EUR faciliteiten iphone configuratie voor EUR faciliteiten Auteur: Donald Heering Status: Definitief Versie: 1.0 1 / 43 2 / 43 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 5 2 HET STAPPENPLAN BIJ CONFIGURATIE EN IN GEBRUIK NEMEN... 6

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie