Onderneming. De nieuwe techniek van informatie-opslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderneming. De nieuwe techniek van informatie-opslag"

Transcriptie

1 Onderneming RedFlame Eigenaar rechten: Team4GL, Uitvoering: Imda, RedFlame is een informatie-server volledig in hardware uitgewerkt middels het gebruik van FPGA (Field Programmable Gate Array). Er is geen processor en geen software die de informatie-opslag en opvragen van informatie realiseren. Het systeem kan ook alleen precies dat, informatie opslaan en die informatie op basis van een vraag teruggeven. Er kunnen geen informatie-bewerkingen worden uitgevoerd, dus de informatie die is opgeslagen komt ook precies zo terug. Omdat er geen processor en geen software is, kan het systeem niet via een achterdeur toegang tot die informatie verschaffen of zelfs voor geheel andere functies worden gebruikt. Dus het kan niet worden misbruikt en dat noemen wij virus vrij. RedFlame is een werktitel, geen bedrijf. Als er een exploitatie model is gevonden, zullen de participerende organisaties tot een rechtspersoon gaan komen die tzt wellicht RedFlame gaat heten. In dat opzicht is RedFlame dus een startende onderneming. De nieuwe techniek van informatie-opslag Op dit moment gebruikt men databases voor opslag van informatie op internet. De meeste gebruiken SQL om de opslag en bevraging van de informatie te beschrijven. De database werkt door zinnen SQL via ethernet naar de database server te sturen. Die zinnen zijn volgens afspraken, bepaalde woorden moeten gebruikt worden en de volgorde waarin die moeten staan, staat vast. SQL heeft een syntaxis. Het databaseprogramma analyseert deze syntaxis en bepaalt op basis van de gevonden structuur de informatie die gecommuniceerd wordt, de structuur van die informatie en de bewerkingen op die informatie. CREATE TABLE table_name ( column_name1 data_type(size), column_name2 data_type(size), column_name3 data_type(size) ); INSERT INTO table_name VALUES (value1,value2,value3,...); SELECT column_name1,column_name2 FROM table_name; Zijn voorbeelden van zulke zinnen. Het herkennen van de syntaxis in deze zinnen is een technisch ingewikkeld proces dat in de vorm van een compiler in de software van de database-server is gerealiseerd. Deze compiler kan niet direct in hardware gerealiseerd worden. Een processor realiseert het concept van data-objecten in het geheugen en bewerkingen daarop. Om syntaxis in zinnen te herkennen zijn data-objecten en bewerkingen daarop nodig. Een compiler wordt daarom in een programmeertaal met data-objecten gerealiseerd.

2 Aan RedFlame ligt een taal zonder syntaxis ten grondslag. Dat wil zeggen dat er geen afspraken over woorden en de volgorde waarin deze voorkomen zijn vastgesteld. De RedFlame server ontvangt zinnen, waarin woorden willekeurig mogen voorkomen en de punt het einde van een zin duidt, via ethernet. Er zijn twee bewerkingen gedefinieerd, de opslag van de woorden en het terugvragen van woorden. In feite worden de elektrische signalen uit ethernet direct gecontroleerd op het aanwezig zijn van spaties en andere witteksttekens om de woorden te herkennen. Bij die herkenning loopt een adresteller mee. Die representeert het woord als object als dat adres een geldig adres op een opslagmedium is. De adressen van de woorden zijn expliciet dus is de structuur van de informatie in de zinnen herkend en beschikbaar voor het terugvragen van de opgeslagen woorden. De woorden zijn dan volgens structuur opgeslagen en kunnen ook volgens die structuur gelezen worden. De complexiteit zit niet meer in de techniek van herkennen, maar in de representatie van de structuur. Het systeem is niet technisch complex maar logische complex. Volgens dit principe ontstaat het data-object pas op het moment van opslag op het medium. Er is geen systeem meer nodig dat met objecten kan werken. Er is geen noodzaak meer voor een processor met instructies. De bewerkingen zijn niet meer in een programma gerealiseerd. Virusvrij In een gesprek gaf de gesprekspartner aan dat virussen software nodig hebben om te kunnen werken. Virussen zijn stukjes programma. Een virus kan niet bestaan in een systeem waarin geen programma of software bestaat. In RedFlame is geen lijst van instructies beschikbaar die een processor steeds opnieuw uitleest om bewerkingen te realiseren. Digitale signalen worden verschoven en gehergroepeerd zodat ze uiteindelijk in een elektronisch medium vastliggen in de juiste verschuiving. Op dat moment zijn het pas objecten. Ook het teruglezen gebeurt volgens het verschuiven van digitale signalen ten opzichte van elkaar. Die verschuivingen zijn niet flexibel of te veranderen, maar vast in de elektronische schakelingen gerealiseerd. Als het systeem aan internet is gekoppeld bestaat er geen enkele manier om die verschuivingen te wijzigen, blijft het systeem altijd precies doen waar het in het begin voor was bedoeld en niets anders, kan geen ongewenste operaties uitvoeren, kortom virus vrij.

3 RedFlame Dit is de ontwikkelopstelling van RedFlame. Op dit systeem is het nieuwe principe van de opslag van informatie zonder programma gerealiseerd. Het is gerealiseerd door een derde jaars elektronica student aan de Hogeschool Utrecht in een stage bij het bedrijf Imda. De definitieve vorm is als volgt: RedFlame is een minimale versie van het idee. Opslag gebeurt op een 2GB SD kaart. Toegang is via standaard TCP/IP. Deze minimale configuratie heeft echter geen invloed op de uitgewerkte nieuwe techniek. Bij het opschalen van het systeem heeft dat effect op de randapparatuur maar niet op het nieuwe principe. Dus als RedFlame werkt, werkt dat ook in opgeschaalde systemen. Oorspronkelijk omvatte de stage opdracht het vinden van het proof of concept. Maar al snel was het duidelijk dat signalen tot objecten bewerkt konden worden en werd de doelstelling het volledig realiseren van RedFlame. Dat is echter in het halve jaar dat er voor stond niet gelukt. De analyse van de zinnen en opslag daarvan is gerealiseerd. Voor de realisatie van het opvragen van informatie staat nog zo'n 50 tot 100 FPGA ontwikkeluren open. Dat opvragen impliceert geen nieuwe technieken en kan op basis van de technieken nodig voor het schrijven worden gerealiseerd. Geen ontwikkeling meer maar puur afronden van een werkend systeem. De markt De virusvrije informatieserver kan in drie marktsegmenten ingezet worden: Bedrijven of organisaties die verantwoordelijk zijn voor privacy en fraude gevoelige of vertrouwelijke informatie op internet zoals overheden, gemeenten, verzekeringsbedrijven, medische instellingen, juridische instellingen, banken, scholen, opleidingsinstituten, kennisbedrijven of organisaties enz.. Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor een server die aan internet is gekoppeld. Dat geldt

4 eigenlijk voor ieder bedrijf, zelfs als dat bedrijf slechts een eenvoudige website op internet heeft. Om een website of internetapplicaties op internet te hebben, moet er een webserver zijn. Webservers kunnen misbruikt worden door derden. Er is wetgeving in de maak, die ook de eigenaar van de server voor dat misbruik aansprakelijk stelt. Internet hosting partijen en datacentra zullen voor het systeem interesse hebben vanwege de minimnale hardware en energie footprint van de RedFlame systemen. De besparing ligt in de orde van 70%. Er is een schaalbare ontwikkelpad voor de RedFlame server waarin zelfs RedFlame als minimaal systeem een grote marktpotentie blijkt te hebben. RedFlame RedFlame is de virusvrije server gebaseerd op minimale randapparatuur als TCP/IP voor netwerk koppeling, RTC voor de tijd en SD voor informatieopslag. Er is geen toegangsbeveiliging gerealiseerd, maar omdat schrijven en lezen over twee verschillende TCP/IP porten gaat, kan men het systeem toch veilig inzetten voor statische websites. Het blijkt dat veel bedrijven al behoefte hebben aan zo'n minimaal virusvrij systeem waarop slechts een statische website draait. Een kort onderzoek gaft aan dat een RedFlame systeem tussen de 2.000,- en 6.000,- kan opleveren als het voor statische websites wordt aangeboden. De productie van RedFlame inclusief 1.000,- rechten komt op 1.700,-. RedFlame betekent in dat geval dat de gebruiker zorgeloos een website kan voeren zonder dat er steeds systeemupdates moeten worden doorgevoerd om misbruik te voorkomen. Dus de feitelijke kosten voor de site blijven eenmalig. Men heeft geen personeel meer nodig voor beheer. BlueFlame BlueFlame is de uitbreiding van de randapparatuur naar TCP/IP SSL en Login om veilige verbinding met de virusvrije server te bewerkstelligen en SATA harde schijf om grotere opslag potentie te hebben. BlueFlame kan als dynamische website functioneren, als applicatieserver werken maar ook als internet hosting platform dienen. GoldFlame Voor GoldFlame wordt RAID aan het systeem toegevoegd. Volgens de huidige plannen op basis van een Broadcom RAID chip( kunnen dan 8 x 3 TB hardschijf aan de server gekoppeld worden. In RAID configuratie omvat één systeem dan 12 TB aan opslag potentie. Aangezien het het moederbord alleen uit de FPGA, ethernetchip, RAID chip en RTC chip bestaat is de hardware en energie footprint minimaal. Uitermate interessant voor juist zeer grote data centra. Bescherming Er is nog geen octrooi aangevraagd. Wel zijn alle kennis aspecten geregistreerd bij Belastingdienst en tegenwoordig de BROA. Octrooi impliceert openbaarheid. Team4GL is op dit moment niet in staat on schending van de rechten juridisch aanvechtbaar te maken, dus er is geadviseerd vanuit geheimhouding te werken.

5 Businessplan RedFlame is in de garage door een enkel persoon ontwikkeld. Er zit geen groot kennisinstituut of ander groot bedrijf met enorme R&D faciliteiten achter. En toch is er een fundamentele innovatie gerealiseerd. Het is niet een innovatie op een bestaand product of techniek, maar een fundamenteel nieuwe kennis en een aanpak volgens een nieuw paradigma. Deze twee aspecten brengen een groot probleem met zich mee. Geïnteresseerde kunnen zich nauwelijks voorstellen dat een individu tot zo'n ontwikkeling komt en zijn daardoor bij voorbaat sceptisch over de waarheid van de kennis. Wanneer een innovatie is gebaseerd op dat bestaande, dan heeft dat bestaande al een marktwaarde. Op basis van die marktwaarde is dan ook een waarde aan de innovatie te koppelen. In het geval van nieuwe fundamentele kennis bestaat die markt niet. Is er dus ook geen berekening te maken wat de waarde zou zijn. Aan de ene kant is het idee waardeloos, de exploitatie van het idee heeft waarde. Aan de andere kant is een fundamenteel nieuw principe wereld omvattend en dus in potentie ongelooflijk veel waard. En die waarde staat ook niet in relatie tot die individu. Ik ben dus voor het probleem gesteld om dit dilemma te doorbreken. Vandaar ook deze aanvraag. Het businessplan is dus eigenlijk eenvoudig, zoek een groep personen en of organisaties die gezamenlijk in staat zijn om wel die waarde en omvang in de vorm van een exploitatie te realiseren. Dit businessplan is een oproep aan die partijen on samen tot een krachtig exploitatieopzet rond het idee van de virusvrije server te komen. Ik zie een combinatie van overheden, financiers, leveranciers en klanten die de initiële investering op tafel willen leggen. Daar komt nog bij dat die initiële investering ten opzichte van de omvang zeer klein. Met een paar honderd uur is een productie rijpe versie van RedFlame te krijgen die wereld omvattend op te schalen is. Ik sta open voor ieder gesprek dat leidt tot een vervolgstap in deze richting en tot een exploitatie samenwerking komt. Ik heb al een aantal contacten opgebouwd. Stappen tot nu toe 1. Ontwikkelen en uitwerken van de kennisbasis. 2. Opzet architectuur en uitwerking daarvan. 3. Realisatie schrijf functie op experimenteer bord. 4. Nominatie voor een innovatieprijs van de RaboBank Fonds Vernieuwend Ondernemen Land van Cuijk. 5. In ontwikkeling: PCB met de relevante modules die in goldcase passen. Project plan realisatie vraag functie. Werkend demo systeem op PCB (schrijven): 1 maart Zoeken naar contacten om FPGA vraag functie te realiseren: Eerste contact FPGA development: Paul Alfrink, AimValley, Utrechtseweg 38, 1213 TV Hilversum;

6 7. Zoeken naar partijen die RedFlame als product afnemen of kunnen afzetten: Eerste contact: Dr. Frans Hermes, Spectator-video, Nieuwstraat 2, 4921CX Made, Eerste contact: Petra van Schayik, 8. Begeleiding in contacten en opzetten exploitatieplan: Ted Kivits, Ondernemerslift+, Met vriendelijk dank voor uw aandacht en hopend op een constructieve samenwerking. drs Rob J Ronda, M. Kleine Beekstraat 27, 5845 AE Sint Anthonis

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Sparse columns in SQL server 2008

Sparse columns in SQL server 2008 Sparse columns in SQL server 2008 Object persistentie eenvoudig gemaakt Bert Dingemans, e-mail : info@dla-os.nl www : http:// 1 Content SPARSE COLUMNS IN SQL SERVER 2008... 1 OBJECT PERSISTENTIE EENVOUDIG

Nadere informatie

Three Ships CDS opschalingsdocument Overzicht server configuratie voor Three Ships CDS

Three Ships CDS opschalingsdocument Overzicht server configuratie voor Three Ships CDS CDS opschalingsdocument Overzicht server configuratie voor CDS 1. Algemeen Dit document geeft een overzicht van een aantal mogelijke hardware configuraties voor het inrichten van een serveromgeving voor

Nadere informatie

Zelftest Informatica-terminologie

Zelftest Informatica-terminologie Zelftest Informatica-terminologie Document: n0947test.fm 01/07/2015 ABIS Training & Consulting P.O. Box 220 B-3000 Leuven Belgium TRAINING & CONSULTING INTRODUCTIE Deze test is een zelf-test, waarmee u

Nadere informatie

Databases - Inleiding

Databases - Inleiding Databases Databases - Inleiding Een database is een verzameling van een aantal gegevens over een bepaald onderwerp: een ledenbestand van een vereniging, een forum, login gegevens. In een database worden

Nadere informatie

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen:

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen: Transit Herkent u het? Steeds dezelfde uitdagingen in migratieprojecten; meerdere variabelen, in verschillende stadia en in een blijvend veranderende omgeving, managen. Grote hoeveelheden gegevens over

Nadere informatie

Informatie Systeem Ontwikkeling ISO 2R290

Informatie Systeem Ontwikkeling ISO 2R290 Informatie Systeem Ontwikkeling ISO 2R290 docent: Prof. dr. Paul De Bra Gebaseerd op: Database System Concepts, 5th Ed. doel van dit vak kennis van en inzicht in basisbegrippen over informatiesystemen

Nadere informatie

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE Eigenschappen Converged Hardware 1 van 8 Document Informatie Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 29-09-2015 Draft Remco Nijkamp 0.2 29-09-2015 Volgende Versie opgesteld

Nadere informatie

Handleiding. CardAccess Database Utility CA4000. Aanvullende informatie. Versie: 1.0

Handleiding. CardAccess Database Utility CA4000. Aanvullende informatie. Versie: 1.0 Handleiding CardAccess Database Utility CA4000 Aanvullende informatie Versie: 1.0 Algemene informatie Wijzigingen voorbehouden. Kijk op onze support site http://support.aras.nl/ voor actueel nieuws en

Nadere informatie

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS)

Intern (On-Premise) Co-Location Infrastructure-as-a-Service (IaaS) Platform-as-a-Service (PaaS) Tot een aantal jaren geleden was het redelijk vanzelfsprekend om in een gebouw met een groot aantal werkplekken een eigen serverruimte te maken. Dit heeft nog steeds een aantal voordelen. Vandaag de dag

Nadere informatie

Secure Application Roles

Secure Application Roles Secure Application Roles Beheer de toegang tot de database 1. Inleiding Het realiseren van geautoriseerde toegang tot een database lijkt eenvoudig. Echter, vaak blijkt dat dezelfde combinatie van gebruikersnaam

Nadere informatie

Prijslijst 2015. Algemeen. Reparaties. Installaties. Voorrijkosten binnen gemeente Bedum: 5,- Voorrijkosten buiten gemeente Bedum: 20,-

Prijslijst 2015. Algemeen. Reparaties. Installaties. Voorrijkosten binnen gemeente Bedum: 5,- Voorrijkosten buiten gemeente Bedum: 20,- Prijslijst 2015 Algemeen Voorrijkosten binnen gemeente Bedum: 5,- Voorrijkosten buiten gemeente Bedum: 20,- Advisering: 10,- per uur. Reparaties Onderzoekskosten: 10,- Reparatiekosten: 10,- Installaties

Nadere informatie

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Bedrijfszekerheid Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Altijd in bedrijf Onderwerpen Liveplan remote beheer Firmtel Telefonie Liveplan server backup LivePlan Remote Beheer

Nadere informatie

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database

emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database emaxx Systeem eisen ManagementPortaal voor de ZakenMagazijn database Datum: 25-09-2007 Auteur: ing. E.L. Floothuis Versie: 0.1 Status: Concept Kopersteden 22-4 Postbus 157 7500 AD Enschede Tel: 053 48

Nadere informatie

HANDBOEK LSM BASISPRINCIPES LSM

HANDBOEK LSM BASISPRINCIPES LSM Pagina 1 1.0 BASISPRINCIPES LSM 1.1. SYSTEEMEISEN VANAF LSM 3.1 SP1 (WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN) ALGEMEEN Lokale administratorrechten voor de installatie Communicatie: TCP/IP (NetBios actief), LAN (aanbevolen:

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Inhoud 1. Broncontrole... 3 2. Virussen... 7 3. Recovery + Delete... 8 4. RAID... 10 5. Register... 12 6. Bestanden delen... 13 7. Apart uitgeprint

Nadere informatie

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kijken hoe een dedicated server het doet ten opzichte van deze beoordelingscriteria.

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kijken hoe een dedicated server het doet ten opzichte van deze beoordelingscriteria. In hostingland wordt veel beloofd, maar weinig nagekomen. Met de ultieme hostingbeoordelingsgids kunt u het zelf bepalen. Ook ziet u precies de verschillen tussen onze hostingproducten. Het is natuurlijk

Nadere informatie

Informatie & Databases

Informatie & Databases Informatie Wat is informatie en waaruit het bestaat? Stel op een kaart staat het getal 37 geschreven. Wat kun je dan zeggen van het cijfer 37? Niets bijzonders, toch? Alleen dat het een getal is. Gaat

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6

MINIMALE SYSTEEMEISEN. Vakware 6 MINIMALE SYSTEEMEISEN Vakware 6 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 1. BESTURINGSSYSTEMEN... 4 2. WEBAPPLICATIES... 5 2.1 Vakware Digitale Werkbon... 5 3. HARDWARE-EISEN... 6 3.1 Database server(s)... 6 3.2 Werkstation(s)/client(s)...

Nadere informatie

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering In 3 stappen van idee { naar financiering Inhoud 1. Inleiding 2. De stappen 3. Stap 1: Het idee 4. Stap 2: Het plan 5. Stap 3: De pitch 6. Tips en Adressen Inleiding Je hebt een idee voor een nieuw bedrijf.

Nadere informatie

Groep voor de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. Aanbeveling 1/99

Groep voor de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. Aanbeveling 1/99 5093/98/NL/def. WP 17 Groep voor de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens Aanbeveling 1/99 inzake de onzichtbare en automatische verwerking van persoonsgegevens op

Nadere informatie

Hardwarevereisten RAID. Geheugen

Hardwarevereisten RAID. Geheugen Hardwarevereisten Wij raden u aan om bij een nieuw aan te schaffen server altijd de op dat moment meest recente processortechnologie te gebruiken. Wilt u Ridder iq installeren op een bestaande server,

Nadere informatie

Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I

Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I Technisch Ontwerp W e b s i t e W O S I WOSI Ruud Jungbacker en Michael de Vries - Technisch ontwerp Website Document historie Versie(s) Versie Datum Status Omschrijving / wijzigingen 0.1 20 nov 2008 Concept

Nadere informatie

ECTS fiche. Module info. Evaluatie. Gespreide evaluatie OPLEIDING. Handelswetenschappen en bedrijfskunde HBO Informatica

ECTS fiche. Module info. Evaluatie. Gespreide evaluatie OPLEIDING. Handelswetenschappen en bedrijfskunde HBO Informatica ECTS fiche Module info OPLEIDING STUDIEGEBIED AFDELING MODULE MODULENAAM Programmeren 5 MODULECODE B STUDIEPUNTEN 10 VRIJSTELLING MOGELIJK ja Handelswetenschappen en bedrijfskunde HBO Informatica Evaluatie

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Scenario Advies SYSTEEMEISEN. November Versie 5.0

Scenario Advies SYSTEEMEISEN. November Versie 5.0 Scenario Advies SYSTEEMEISEN November 2016 Versie 5.0 Hoofdstuk 1, Inleiding Scenario Advies Inhoud 1 Inleiding Scenario Advies... 1 2 Netwerkomgeving... 1 2.1 Windows besturingssystemen... 1 2.1.1 Netwerk

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank vmbo voor dit

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE,

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, CLOSED SOURCE CMSEN Versie: 2.0 Dit onderzoek betreft de zoekmachine vriendelijkheid van commerciële CMS-systemen, m.a.w. systemen waar de

Nadere informatie

Herconfigureerbare Hardware in Ieders Bereik

Herconfigureerbare Hardware in Ieders Bereik Herconfigureerbare Hardware in Ieders Bereik Prof. Dirk Stroobandt Universiteit Gent Vakgroep ELIS Onderzoeksgroep PARIS http://www.elis.ugent.be/~dstr/ Overzicht Nood aan digitale verwerking van gegevens

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid voor de persoonsgegevens die via deze website worden verzameld

Verantwoordelijkheid voor de persoonsgegevens die via deze website worden verzameld Privacybeleid Wij respecteren de privacy van iedereen die deze website bezoekt. Vandaar dat wij u graag willen informeren over de wijze waarop wij uw persoonsgegevens gebruiken. Wij raden u aan dit privacybeleid

Nadere informatie

Samenvatting Field programmabale gate arrays (FPGA s) Dynamische herconfiguratie.

Samenvatting Field programmabale gate arrays (FPGA s) Dynamische herconfiguratie. Samenvatting Field programmabale gate arrays (FPGA s) zijn heel aantrekkelijk als ontwerpplatform voor digitale systemen. FPGA s zijn geïntegreerde schakelingen die geprogrammeerd of geconfigureerd kunnen

Nadere informatie

Onder de motorkap van Microsoft Azure Web Sites. Eelco Koster Software architect ORDINA

Onder de motorkap van Microsoft Azure Web Sites. Eelco Koster Software architect ORDINA Onder de motorkap van Microsoft Azure Web Sites Eelco Koster Software architect ORDINA Agenda Introductie Architectuur Project Kudu Azure Resource Manager Doel Dieper inzicht geven in de werking van Azure

Nadere informatie

MyCareNet in uw Apotheek?

MyCareNet in uw Apotheek? MyCareNet in uw Apotheek? Met deze brochure willen we onze klanten informeren over de invoering van MyCareNet MyCareNet in uw apotheek MyCareNet is een initiatief van het NIC (Nationaal Intermutualistisch

Nadere informatie

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD

TO CLOUD OR NOT TO CLOUD TO CLOUD OR NOT TO CLOUD DE VOOR- EN NADELEN VAN DIGITALE FACTUURVERWERKING IN DE CLOUD Organisatie Easy Systems B.V. Telefoon +31 (0)318 648 748 E-mail info@easysystems.nl Website www.easysystems.nl Auteur

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Installatie van WerkMeester

Installatie van WerkMeester Installatie van WerkMeester WerkMeester is een WIN32 database-applicatie op basis van een enkele executable, met een aantal werkbestanden en een MySQL database. De software is niet ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q3-02 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2015 Van Brug Software B.V. Niets uit deze

Nadere informatie

DATAMODEL SQL. Middelbare School. Versie 1.0 Datum 30 oktober 2010 Auteur Mark Nuyens, studentnummer: 500625333 Groep TDI 1

DATAMODEL SQL. Middelbare School. Versie 1.0 Datum 30 oktober 2010 Auteur Mark Nuyens, studentnummer: 500625333 Groep TDI 1 DATAMODEL SQL Middelbare School Versie 1.0 Datum 30 oktober 2010 Auteur Mark Nuyens, studentnummer: 500625333 Groep TDI 1 INHOUDSOPGAVE 1. Informatiedomein 3 1.1 Informatiedomein 3 1.2 Toepassingen 3 2.

Nadere informatie

MA!N Installatiehandleiding

MA!N Installatiehandleiding MA!N Installatiehandleiding Auteur Versie CE-iT 1.1 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Introductie MA!N... 3 1.2 Achtergrond informatie... 4 2 Installatie MA!N... 5 2.1 Inhoud ZIP bestand... 5 2.2 Installeren/activeren

Nadere informatie

informatie 7. Prijs en

informatie 7. Prijs en Een eerstee kennismaking U hebt informatie aangevraagd m.b.t. het ontwikkelen of restylen van uw website In deze beklopte handleiding kunt u Meer lezen over wat Joomla is, hoe ik ermeee werk en onder welke

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding TiSM- PC 10, 25, 100 en PRO Behorende bij TiSM Release 11.1 R e v i s i e 1 1 1 0 28 De producten van Triple Eye zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ZORG. Algemene gebruiks- en servicevoorwaarden. Zorgrapportage.nl. RAPPORTAGE.nl.

Algemene voorwaarden ZORG. Algemene gebruiks- en servicevoorwaarden. Zorgrapportage.nl.   RAPPORTAGE.nl. Bladzijde 1/7 Algemene gebruiks- en servicevoorwaarden Zorgrapportage.nl Zorgrapportage.nl en irespond zijn handelsnamen van (M/V) ontwerp, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 33228947.

Nadere informatie

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan!

Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Wilt u volledige controle over uw ICT platform? Dat kan! Een probleem met uw ICT omgeving is kostbaar en pijnlijk. De managed services van VBVB zijn ontworpen voor organisaties die 100% controle willen

Nadere informatie

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving CEL Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving FACTSHEET CEL VERSIE 1.0 DECEMBER 2001 CEL - Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Wat is CEL? 1 Uitgangspunten 1 De eindgebruiker

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02

INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02 INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

EPLAN Software & Service. 12 februari 2016 We starten om 14:00 uur

EPLAN Software & Service. 12 februari 2016 We starten om 14:00 uur EPLAN Software & Service. 12 februari 2016 We starten om 14:00 uur Het team van vandaag Martin Versteeg Productmanager Pro Panel Moderator Michiel van de Wiel It specialist Tips en tricks nieuwe stijl

Nadere informatie

Cloud Computing. Definitie. Cloud Computing

Cloud Computing. Definitie. Cloud Computing Cloud Computing Definitie In de recente literatuur rond Cloud Computing zijn enorm veel definities te vinden die het begrip allemaal op een verschillende manier omschrijven. Door deze diversiteit zijn

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

ProjectHeatmap. Onderzoeksrapport v0.5 11-03-11 Dennis Wagenaar

ProjectHeatmap. Onderzoeksrapport v0.5 11-03-11 Dennis Wagenaar ProjectHeatmap Onderzoeksrapport v0.5 11-03-11 Dennis Wagenaar 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Gheat...4 Info...4 Voordelen...4 Nadelen...4 Google Fusion Tables...5 Info...5 Voordelen...5 Nadelen...5 OLHeatmap...6

Nadere informatie

SQL manipulatietaal. We kunnen er data mee toevoegen, wijzigen en verwijderen uit een database.

SQL manipulatietaal. We kunnen er data mee toevoegen, wijzigen en verwijderen uit een database. SQL manipulatietaal We kunnen er data mee toevoegen, wijzigen en verwijderen uit een database. Basiscommando's: INSERT : toevoegen van gegevens DELETE : verwijderen van gegevens UPDATE : wijzigen van gegevens

Nadere informatie

Tinus Plotseling 29-12-2002. MySQL

Tinus Plotseling 29-12-2002. MySQL Tinus Plotseling 29-12-2002 MySQL Inhoudsopgave Inleiding... 3 MySQL Geschiedenis... 3 MySQL Toepassingen... 3 MySQL Voordelen... 4 MySQL Nadelen... 4 MySQL bij ASCI... 4 PostgreSQL... 5 ORACLE... 6 MS

Nadere informatie

Handleiding. Voorkom infiltratie met ongewenste programma s: Outlook Express. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 8 november 2010 Wijzigingen:

Handleiding. Voorkom infiltratie met ongewenste programma s: Outlook Express. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 8 november 2010 Wijzigingen: VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW : NL 0658

Nadere informatie

ChainWise server randvoorwaarden

ChainWise server randvoorwaarden ChainWise server randvoorwaarden Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 8-6-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING SWOA

PRIVACYVERKLARING SWOA PRIVACYVERKLARING SWOA 190327 Privacyverklaring SWOA at kb jvda HK Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Verwerking van persoonsgegevens... 2 3. Beveiliging en geheimhouding... 3 4. Contact met SWOA... 4

Nadere informatie

9. MYSQL. Daarin zien we het administratie paneel van mysql.

9. MYSQL. Daarin zien we het administratie paneel van mysql. 9. MYSQL We kunnen ook in dit systeem gebruik maken van de gekende ACCESS databanken. Zolang het maar relationale databanjken zijn kunnen we er gebruik van maken. In PHP echter maakt men meestal gebruik

Nadere informatie

Privacy STATEMENT. Privacy STATEMENT

Privacy STATEMENT. Privacy STATEMENT Privacy Privacy PRIVACY Vista Hypotheken verder Vista, verwerkt als onderdeel van de Rabobank Groep -persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren. In dit privacy statement

Nadere informatie

Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch?

Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch? Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch? Inhoudsopgave Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch?...1 Wat is een computerprogramma eigenlijk?...2

Nadere informatie

De samenvatting van hoofdstuk 3 van enigma

De samenvatting van hoofdstuk 3 van enigma De samenvatting van hoofdstuk 3 van enigma Ontwikkeling: De eerste computers na de Tweede Wereldoorlog waren elektronische rekenmachines voor militaire doeleinden en wetenschappelijk onderzoek. Een aantal

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen de EU cookie-regelgeving en de cookiewet in Nederland?

Wat is het verschil tussen de EU cookie-regelgeving en de cookiewet in Nederland? Wat is het verschil tussen de EU cookie-regelgeving en de cookiewet in Nederland? Deze website maakt gebruik van cookies is een melding die steeds vaker bij het bezoeken van een website verschijnt. De

Nadere informatie

LearnOSM. PostgreSQL & PostGIS. PostgreSQL en PostGIS installeren. Bijgewerkt

LearnOSM. PostgreSQL & PostGIS. PostgreSQL en PostGIS installeren. Bijgewerkt PostgreSQL & PostGIS Bijgewerkt 10-09-2016 LearnOSM In dit hoofdstuk zullen we laten zien hoe PostgreSQL in te stellen op Windows en hoe een database te maken waarin u geografische gegevens kunt opslaan.

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03

INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03 INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

Application interface. service. Application function / interaction

Application interface. service. Application function / interaction Les 5 Het belangrijkste structurele concept in de applicatielaag is de applicatiecomponent. Dit concept wordt gebruikt om elke structurele entiteit in de applicatielaag te modelleren: softwarecomponenten

Nadere informatie

CONTAINERIZATION OF APPLICATIONS WITH MICROSOFT AZURE PAAS SERVICES

CONTAINERIZATION OF APPLICATIONS WITH MICROSOFT AZURE PAAS SERVICES CONTAINERIZATION OF APPLICATIONS WITH MICROSOFT AZURE PAAS SERVICES Day WEB 1APP FOR CONTAINERS 04-10-2018 Lead - Consultant Cloud Infra & Apps@ InSpark Twitter: @Johanbiere Community blog: talkingazure.com

Nadere informatie

is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Cookie en Privacy verklaring van t Kaasmeisje Oudewater en Montfoort In deze privacyverklaring lees je onze gegevens, wat persoonsgegevens zijn, wat onder verwerking van persoonsgegevens wordt verstaan,

Nadere informatie

Gebruik van de gegevens We gebruiken de gegevens die we over u hebben op de volgende manieren:

Gebruik van de gegevens We gebruiken de gegevens die we over u hebben op de volgende manieren: Cookiebeleid Onze website gebruikt cookies om u te onderscheiden van de overige gebruikers van onze website. Zo kunnen we u een betere online ervaring bieden als u onze website bezoekt en kunnen we onze

Nadere informatie

OPTA Postbus 90420 2509 LK Den Haag. Geachte heer/mevrouw,

OPTA Postbus 90420 2509 LK Den Haag. Geachte heer/mevrouw, OPTA Postbus 90420 2509 LK Den Haag Geachte heer/mevrouw, Platform Internet Bureaus Nederland (hierna PIBN ) is de branchevereniging van internetbureaus. PIBN heeft met interesse kennis genomen van de

Nadere informatie

Privacy statement Autoklimaat B.V. / Autoklimaat Utrecht B.V.

Privacy statement Autoklimaat B.V. / Autoklimaat Utrecht B.V. Privacy statement Autoklimaat B.V. / Autoklimaat Utrecht B.V. Autoklimaat B.V. / Autoklimaat Utrecht B.V., hierna genoemd: "Autoklimaat B.V.", respecteert de privacy van onze klanten en de bezoekers van

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4 INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

OpenX Hosting. Opties en Alternatieven

OpenX Hosting. Opties en Alternatieven OpenX Hosting Opties en Alternatieven Versie 1.0 Groningen, 9 juni 2009 Opgesteld door: Copyright 2009 ErikGeurts.com B.V. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Plug and Play in de machinebouw. Zelf configurerende machines

Plug and Play in de machinebouw. Zelf configurerende machines Plug and Play in de machinebouw Zelf configurerende machines Kort voorstellen IMS ontwikkelt hightech productielijnen 80 professionals Productielijnen voor hoog volume samengestelde producten Uniek, schaalbaar

Nadere informatie

CTI Installatie & Configuratie

CTI Installatie & Configuratie CTI Installatie & Configuratie Nimava Group BV Huis ter Heideweg 20 3705 LZ Zeist Inhoudsopgave InhoudsopgaveOfficeServLink (O.S.L.)... 1 OfficeServLink (O.S.L.)... 2 Wat is de OfficeServLink?... 3 Wanneer

Nadere informatie

Project PiggyBank 2014

Project PiggyBank 2014 Project PiggyBank 2014 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Bert Bredewold 23 April 2014 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/50661 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie

d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie d-basics b.v. Tinstraat 3-5 4823 AA Breda Tel 076-5239040 Fax 076-5239041 verzamelen, bewerken en versturen van informatie Inhoudsopgave 1 Wat is d-basics Creditline?... 3 2 Verzamelen van informatie...

Nadere informatie

Fashpack : Onderhoudscontract V13.02

Fashpack : Onderhoudscontract V13.02 Fashpack : Onderhoudscontract V13.02 Document name: Fashpack - Brief Onderhoudscontract & Version: 1.00 1/8 Inhoud 1 Klantencreatie via eid.... 3 1.1 Wat is eid?... 3 1.2 Wat is er nodig om een eid in

Nadere informatie

BESPROKEN onderwerpen

BESPROKEN onderwerpen BESPROKEN onderwerpen Wat is er zoal besproken in de afgelopen maanden aan onderwerpen? Kijk op: http://www.bblthk.nl/ - speciaal voor Senioren of rechtstreeks op http://themapresentaties.webklik.nl PCBEHEER

Nadere informatie

Variability in Multi-tenant SaaS Applications:

Variability in Multi-tenant SaaS Applications: Variability in Multi-tenant SaaS Applications: Gastcollege voor het vak Product Software Jaap Kabbedijk, MSc. Universiteit Utrecht, Nederland 1 Wat gaan we behandelen? Introductie Uitleg ontwikkeling SaaS

Nadere informatie

Privacy Statement. Wij gebruiken bepaalde woorden in dit privacy statement. Hieronder leest u wat wij met een aantal van deze woorden bedoelen:

Privacy Statement. Wij gebruiken bepaalde woorden in dit privacy statement. Hieronder leest u wat wij met een aantal van deze woorden bedoelen: Privacy Statement De Rabobank Groep verwerkt persoonsgegevens. Wij willen u hierover graag duidelijk en transparant informeren. In dit privacy statement geven wij u antwoord op de belangrijkste vragen

Nadere informatie

Geachte lezer, Prettig met u kennis te maken!

Geachte lezer, Prettig met u kennis te maken! Geachte lezer, Prettig met u kennis te maken! Wij zijn Vitsch Electronics. Een krachtig team van vakmensen met de juiste kennis en ervaringen die uw elektrotechnische opdracht efficient aanpakken om tot

Nadere informatie

WHITEPAPER NIEUWE HARDWARE? LET OP UW ORACLE LICENTIES EN VOORKOM FINANCIËLE GEVOLGEN. Hardwarevirtualisatie en licenties

WHITEPAPER NIEUWE HARDWARE? LET OP UW ORACLE LICENTIES EN VOORKOM FINANCIËLE GEVOLGEN. Hardwarevirtualisatie en licenties WHITEPAPER NIEUWE HARDWARE? LET OP UW ORACLE LICENTIES EN VOORKOM FINANCIËLE GEVOLGEN Hardwarevirtualisatie en licenties Financieel risico? Vijf belangrijke vragen Prakijkscenario en advies Inleiding Virtualisatie

Nadere informatie

1 "log-file": "/var/log/pilight.log" 2 "log-file": "c:/pilight/pilight.log"

1 log-file: /var/log/pilight.log 2 log-file: c:/pilight/pilight.log Instellingen Instellingen...1 Introductie...2 Basis...2 port...2 standalone...2 pid-file...2 log-file...2 log-level...2 whitelist...3 stats-enable...3 watchdog-enable...3 Module paden...4 action-root...4

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

Architectuur SynGuard Comfort

Architectuur SynGuard Comfort Architectuur SynGuard Comfort Met SynGuard voor toegangscontrole wil Syntegro een moderne en krachtige oplossing brengen geschikt voor alle bedrijven van welke grootte of complexiteit ook. SynGuard heeft,

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT

SERVICE LEVEL AGREEMENT SERVICE LEVEL AGREEMENT Integrate 4u B.V. Versie 1.1 SLA The Integrators Service Level Agreement (SLA) versie V1.1 van toepassing op alle door Integrate 4u B.V., opgeleverde projecten gerealiseerd op het

Nadere informatie

Geautomatiseerde besluitvorming

Geautomatiseerde besluitvorming Privacy Verklaring STICHTING KUNSTKRING HATTEM hecht veel waarde aan het beschermen van uw privacy en (persoons)gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. In deze privacyverklaring

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux

Handleiding Webhosting Online Linux Handleiding Webhosting Online Linux April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

Neuron Stroomlijn 7.5

Neuron Stroomlijn 7.5 Neuron Stroomlijn 7.3 Systeemeisen Neuron Stroomlijn 7.5 Systeemeisen Systeemeisen Neuron Stroomlijn Vicrea Solutions BV Vanadiumweg 11K 3812 PX, Amersfoort 033-4604080 Introductie Inhoudsopgave In dit

Nadere informatie

SQL SERVER 2008. Werking van Database Snapshots

SQL SERVER 2008. Werking van Database Snapshots KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN GEEL SQL SERVER 2008 Werking van Database Snapshots ELINE STEYVERS BRAM DE SMEDT JOEY LEMMENS WOORD VOORAF Werking van Database Shapshots is bedoeld om mensen wegwijs te maken

Nadere informatie

Content Management Made Easy

Content Management Made Easy Content Management Made Easy Content management is voor bedrijven van doorslaggevend belang. Het op de juiste manier inzetten van het beschikbare kapitaal en personeel is de sleutel tot een rendabele onderneming.

Nadere informatie

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave... 1 Disclaimer... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op XAMPP... 14 Handige links... 15 2 Disclaimer Bij de

Nadere informatie

Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren

Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren M A P I N F O E X P O N A R E Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren INTRODUCTIE VAN MAPINFO EXPONARE MapInfo Exponare is ontwikkeld om gebruikers toegang

Nadere informatie

Architectuur SynGuard Elegant

Architectuur SynGuard Elegant Architectuur SynGuard Elegant Met SynGuard voor toegangscontrole wil Syntegro een moderne en krachtige oplossing brengen geschikt voor alle bedrijven van welke grootte of complexiteit ook. SynGuard heeft,

Nadere informatie

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem

Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem Beleef het nieuwe Klantverwijssysteem BLOOM is een klantverwijssysteem ontwikkeld op basis van de laatste technologieën en behoeftes uit de markt. Bloom is een krachtig, slim en gebruiksvriendelijk klantverwijssysteem

Nadere informatie