d e ce m b e r j a a rg a n g 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "d e ce m b e r 2 0 1 4 j a a rg a n g 8"

Transcriptie

1 3 d e ce m b e r j a a rg a n g 8 We r k a a n j e w o n i n g : l a n g e r z e l f s t a n d i g w o n e n M e v r o u w S p e e k s i s b l i j m e t w o n i n g a a n p a s s i n g We t h o u d e r He n d r i k s : we m o e te n h e t s a m e n d o e n N i e u we m a n i e r va n wo n i n g to ew i j z i n g Fe l i c i t at i e s vo o r 5 0 j a a r h u u r s te r z i j n

2 v o o r w o o r d 2 Zoveel mensen, zoveel wensen: dat geldt ook voor uw woning. Iedereen heeft andere wensen om prettig en veilig te wonen. Sterker nog: in de loop der tijd veranderen ook de woonwensen van dezelfde persoon. v e r a n d e r t u m e e? Vanaf 2015 verandert er veel in de zorg voor mensen die hulp nodig hebben, maar ook in het wonen en huren. We zijn straks nog meer op elkaar aangewezen. Dat mensen door samenwerking tot veel in staat zijn blijkt wel uit de reportage van mevrouw Speeks. Petje af voor iemand die ondanks haar beperkingen toch zelfstandig woont. Dat kan, met hulp via de zorg, en met een beetje hulp van Wovesto. We moeten het samen doen is ook het credo van wethouder Hendriks, zo kunt u verderop in deze Beknopt lezen. Ook bij Wovesto verandert er veel. Per februari 2015 gaan we de woningen op een andere manier toewijzen. U reageert voortaan zelf op een woning waarvoor u interesse heeft. Door de heffing van de overheid hebben we minder investeringsmogelijkheden. Toch willen we bouwen voor onze woningzoekenden. Hoe we dat gaan doen? Wij vragen u om daar over mee te denken. Samen met u willen we oplossingen verzinnen voor lagere woonlasten. Wilt u meedenken over hoe wij kunnen bezuinigen in het beheer? Of heeft u een visie over de rol van Wovesto in de gemeente? Meldt u dan aan! Dan kan het goed zijn om uw woning aan te passen aan de wensen die u heeft. Door actief aan uw woning te werken, groeit uw huis mee met uw woonbehoefte. Natuurlijk denkt Wovesto graag met u mee. Allereerst door rekening te houden met het soort woningen waar behoefte aan is. Zo hebben we een aantal compleet aangepaste eengezinswoningen, waarin mensen met een lichamelijke beperking zelfstandig kunnen wonen. Door de vergrijzing is de behoefte aan appartementen in het centrum de laatste jaren enorm gegroeid. Daarom heeft Wovesto de We hebben ook iets zeer positiefs te melden. Wovesto is koploper in klanttevredenheid en in lage beheers kosten en Wovesto is daarmee één van de 18 beste woningcorporaties in Nederland. Samen met de Raad van Toezicht en alle medewerkers zijn wij trots op dit prachtig resultaat! De maatschappij staat niet stil. Om koploper te kunnen blijven moet je mee veranderen. Dat geldt voor Wovesto en medewerkers. Maar ook voor haar huurders en woningzoekenden. Wij werken er aan, verandert u mee?

3 3 r e p o r t a g e afgelopen jaren verschillende seniorencomplexen gebouwd, zoals aan de Ameroyen hof en de Deken van Erpstraat. Tegelijkertijd hebben we ook oog voor de woonwensen van andere leeftijdsgroepen. Daarom bouwt Wovesto steeds vaker levensloopbestendige woningen, zoals de appartementen aan de Lieshoutseweg in Nijnsel. Deze huizen kunnen meegroeien met de woonwensen. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig in hun woning blijven leven. Vragen staat vrij Ook bestaande woningen kunnen aangepast worden. Soms kunnen relatief kleine aanpas singen al een wereld van verschil maken, zoals beugels of een aangepaste hoogte van het toilet. Deze kleine aanpassingen kunnen huur ders voor eigen rekening zonder toestemming aanbrengen. Voor grotere veranderingen, zoals het verplaatsen van wanden of aanpassen van een keuken, heeft u wel toestemming nodig. In veel gevalw e r k a a n j e w o n i n g len kunnen we de aanpassingen ook voor u uitvoeren tegen een eenmalige betaling. Bij grote investeringen kan een huur verhoging nodig zijn. Daarover geven wij natuurlijk altijd vooraf duidelijkheid. Onze afdeling Woondiensten helpt elke huurder met vragen over aanpassingen aan de woning. In 2015 verandert er veel in de (financiële) regelingen voor medische aanpassingen in woningen. De exacte veranderingen zijn nog niet bekend. Maar het is al wel duidelijk dat u vaker zelf moet bijdragen aan de kosten van medische aanpassingen. Daarom adviseert Wovesto om u goed en duidelijk te laten informeren over de mogelijkheden en kosten van woningaanpassingen. Dat kan bij het WMO-loket van de gemeente. Daar krijgt u alle informatie over woningaanpassingen en andere mogelijkheden om zelfstandig te blijven wonen. U bent elke werkdag tussen 9.30 en uur welkom bij dit WMO-loket. Meedenken en meeleven Langer zelfstandig blijven wonen is niet alleen een zaak van woningaanpassingen. Ook sociale contacten en voorzieningen in de buurt zijn heel belangrijk. Daarom is Wovesto actief betrokken bij de Integrale DorpsOntwikkelingsPlannen (IDOPS) van Boskant, Olland en Nijnsel. We werken daarin samen met andere partijen, zoals de gemeente, aan het leefbaar houden van deze kleine kernen. Daarnaast focussen we de komende tijd nog nadrukkelijker op de samenwerking met andere organisaties. Samen zien we meer! Zo kan het gebeuren dat we bij Wovesto signalen binnenkrijgen dat een huur der een extra steuntje in de rug kan gebruiken. We kunnen dan snel de weg inslaan naar de juiste organisatie, waardoor iemand zo snel en goed mogelijk geholpen wordt. Door op deze manier met onze huur ders mee te denken en mee te leven, maken we een huis gezamenlijk tot een echt thuis.

4 t h u i s b i j 4 Dertig jaar woonde mevrouw Speeks in een aangepaste eengezinswoning in de wijk Kienehoef. Bijna vijf jaar geleden verhuisde ze naar een appar tement aan de Ameroyenhof. Moeite met de overstap had ze niet. Ik ben blij dat ik hier woon en ga hier nooit meer weg! Mevrouw Speeks was eigenlijk heel tevreden met haar vorige huurwoning. Ze hoefde dan ook niet per se te verhuizen. Maar de aanpassingen in mijn woning waren op en moesten vernieuwd worden. Wovesto vroeg me of ik interesse had om gelijkvloers te gaan wonen. Dat wilde ik wel, maar alleen op een plek die ik helemaal zag zitten. Samen met Wovesto heb ik een aantal appartementen bezocht. Deze sprong er voor mij helemaal uit. Ik woon nu midden in het centrum op de begane grond. Ik kan nu gemakkelijk even het dorp in, óók bij slecht weer. En mijn appartement is helemaal aangepast, waardoor ik zo zelfstandig mogelijk woon. Dat vind ik enorm belangrijk. Tijd en geld Toen mevrouw Speeks eenmaal haar droomwoning gevonden had, moesten er nog de no dige aanpassingen gedaan worden. Twee slaapkamers zijn tot één grote slaapkamer verbouwd, een muur is verplaatst, de keuken en badkamer zijn aangepast en de hele woning kreeg brede, elektrische deuren. Dat kostte veel tijd en geld. Het was een hoop werk, beaamt mevrouw Speeks. Maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. En ook fijn: Wovesto dacht heel praktisch mee. Al blijft het belangrijk om alle afspraken goed op papier te laten zetten, omdat je bij woningaanpassingen met verschillende partijen te maken hebt. Denk actief mee Daarnaast heeft mevrouw Speeks nog een tip voor huurders die hun woning willen laten aanpassen. Verdiep je in de mogelijkheden en denk actief mee. Het is belangrijk om aan te geven welke aanpassing het beste bij jou past. Je maakt er namelijk dagelijks gebruik van. Zo ben ik elke dag weer blij met de aanpassing van mijn waterkraan. Nu kan ik zelfstandig de keukenkraan bedienen. Zo n relatief kleine verandering helpt echt om zelfstandig te kunnen wonen. Het is voor mij de uitvinding van de eeuw! i k b e n b l i j d a t i k h i e r w o o n!

5 5 a l t i j d i n d e b u u r t We moeten het samen doen. Dat is de boodschap van wethouder Jeanne Hendriks - van Kemenade. In haar portefeuille zit onder andere welzijn, maatschappelijke ondersteuning, wonen en duurzaamheid. Deze zaken hebben veel met elkaar te maken. En de spin in dit web? Dat is de inwoner zelf! We staan op een kantelpunt: van zorgen voor naar samenwerken met inwoners, legt de wethouder uit. We moeten het samen gaan doen. Dat betekent dat inwoners zelf actiever oplossingen moeten zoeken voor hun vragen over zelfstandig wonen en leven. Natuurlijk krijgen ze waar nodig professionele ondersteuning. Maar het is wel zo dat mensen voortaan meer zelf moeten regelen en soms ook moeten betalen. Dat geeft inwoners wel de kans om ondersteuning en aanpassingen te krijgen die bij hun situatie past. Denk vooruit Die situatie is voor iedereen anders. Al signaleert de wethouder wel een duidelijke trend. Ons dorp vergrijst. Dat betekent dat we drempels om zelfstandig te blijven wonen letterlijk en figuurlijk moeten wegnemen. Bij nieuwbouw denkt Wovesto vooruit door nadrukkelijk rekening te houden met de toegankelijkheid en aanpassingsmogelijkheden van de woning. Deze levensloopbestendige woningen zijn heel belangrijk voor de toekomstige leefbaarheid van onze gemeente. Die vooruitziende blik zouden huurders ook moeten hebben, vindt de wethouder. Natuurlijk kun je niet in de toekomst kijken. Maar het is goed w e m o e t e n h e t s a m e n d o e n om op tijd stil te staan bij je woonwensen op lange termijn. Hoe kun je je woning opplussen en welke aanpassingen zijn daarvoor nodig? Door tijdig je woning aan te passen kun je veilig op je vertrouwde stek blijven wonen. De Stichting Toegankelijkheid Sint-Oedenrode geeft daarover hele praktische adviezen. Kijk verder Niet alleen het huis zorgt voor een fijne woonplek. Minstens zo belangrijk is dat iemand zich veilig en vertrouwd voelt in zijn huis en buurt. Eenzaamheid is bijvoorbeeld een vrij onzichtbaar probleem, signaleert wethouder Hendriks. Daarom is het goed en belangrijk dat Wovesto investeert in ontmoetingsplekken, zoals De Loop r in Olland en in de Integraal DorpsOntwikkelingsPlannen (IDOPS) van Boskant en Nijnsel. Ook belangrijk is dat allerlei organisaties verder willen kijken. Als voorbeeld noemt ze een plotselinge huurachterstand. Als iemand opeens zijn huur niet op tijd betaalt is er vaak meer aan de hand. Wovesto signaleert dat en bespreekt dat meteen in het Sociaal Team Rooi. Daarin zijn organisaties vertegenwoordigd op het gebied van wonen, gezondheid en welzijn. Dankzij deze korte lijntjes kan dit team snel op signalen inspelen en de juiste hulp bieden. Dat is belangrijk om grotere problemen te voorkomen. Dorps karakter Ondanks alle veranderingen blijft één ding gelijk. Rooi is en blijft een dorp. En dat is maar goed ook, vindt wethouder Hendriks. Inwoners kijken hier meer naar elkaar om dan in de stad. Daardoor zien buurtgenoten, vrienden en familieleden of het goed gaat met iemand of dat er hulp nodig is. Uiteindelijk blijven onze inwoners de belangrijkste ogen en oren van ons dorp.

6 w e r k i n o n t w i k k e l i n g 6 d a k v l o e r o p n i e u w b o u w a p p a r t e m e n t e n i n n i j n s e l De dakvloer wordt gelegd o n d e r h o u d c v - i n s t a l l a t i e s d o o r v a n t h i e l Per 1 januari 2015 gaat de firma Van Thiel het onderhoud van c.v.-installaties uitvoe ren voor de meeste woningen van Wovesto. Naast het onderhoud aan c.v.-installaties verhelpt Van Thiel ook de storingen voor de woningen van Wovesto. Sticker De huurders die bij de uitgave van deze Beknopt een service sticker ontvangen, dienen m.i.v. 1 januari 2015 een c.v.-storing te melden bij de firma van Thiel. Het storings nummer is: Melden kan 24 uur per dag. Wij verzoeken u om de sticker op uw c.v.-ketel te plakken. Voor de huurders die geen sticker hebben ontvangen blijven de bestaande afspraken van kracht.

7 7 v e r s v a n d e p e r s e e n n i e u w e m a n i e r v a n w o n i n g t o e w i j z i n g : d a a r w i l i k w o n e n. n u Vanaf maandag 2 februari 2015 verandert ons woonruimteverdeelsysteem. Vanaf dat moment moet u zelf reageren op vrijgekomen woningen op de website Veranderingen Op dit moment nemen wij contact met u op als u voor een woning in aanmerking komt. Dit gaat dus veranderen. Vanaf 2 februari 2015 moet u zelf reageren op een woning als u hiervoor in aanmerking wilt komen. Dit kan via de website Wanneer u voldoet aan de toewijzingseisen en het langst ingeschreven staat, wordt de woning aan u toegewezen. Onze mede werkers nemen daarover contact met u op. Voordelen nieuw toewijzingssysteem U kunt kiezen uit veel meer woningen; U ziet dagelijks het nieuwe woning aanbod; U kunt zelf zien op welke plaats u staat. Samenwerking Op de website vindt u vanaf maandag 2 februari 2015 ons woning aanbod en ook het aanbod van de woningcorporaties Huis & Erf (gemeente Schijndel en Sint-Michielsgestel), St. Joseph (gemeente Boxtel) en Stichting Goed Wonen Liempde (gemeente Boxtel). Dat betekent dat u met uw huidige inschrijving (inschrijftijd) kan reageren op het aanbod van alle aangesloten corporaties! Wat moet u doen? in januari ontvangen alle woningzoekenden een brief met uitleg over deze nieuwe vorm van toewijzing. Woningzoekenden moeten straks hun inschrijving bevestigen op de website Voor vragen zijn wij bereikbaar op (0413) of info@wovesto.nl i n s t a l l a t i e v a n r o o k m e l d e r b i j d r i e l e z e r s v a n b e k n o p t In Beknopt van afgelopen september riepen wij u op te reageren om in aanmerking te komen voor een gratis rookmelder inclusief installatie. Uit de inzendingen zijn 3 prijswinnaars geloot: mevrouw Bok, mevrouw Vervoort en mevrouw Raaijmakers-Marinus. Op de foto onze medewerker Peter van den Brand die mevrouw Raaijmakers-Marinus uitleg geeft over de werking van de rookmelder, voordat hij deze installeert.

8 i n h e t k o r t 8 oproep: denk mee Alle medewerkers van Wovesto wensen u fijne feestdagen en veel woonplezier in 2015! met wovesto In 2015 start Wovesto met drie werkgroepen en wij hebben uw hulp daarbij nodig! Wij zijn op zoek naar huurders en woningzoekenden die met ons willen meedenken over de volgende onderwerpen: Ondernemingsplan (wat zijn de speerpunten voor de komende jaren) Zelfbeheer (bijvoobeeld zelf uw woning (laten) schilderen) Kostenbesparing (waar kan Wovesto nog meer op besparen) Heeft u interesse om mee te doen, meldt u dan aan bij Dagmar van der Kooij via (0413) of via info@wovesto.nl a l 5 0 j a a r h u u r s t e r g e f e l i c i t e e r d m e t h e t j u b i l e u m! Openingstijden tijdens feest dagen Het kantoor van Wovesto is gesloten van 25 december 2014 tot en met 4 januari Op maandag 5 januari staan wij weer voor u klaar. Voor dringende reparaties tijdens de feestdagen kunt u contact op nemen met Wovesto via (0413) De medewerkers van onze storingsdienst helpen u dan verder. Wovesto feliciteert mevrouw Sinten - van den Burgt van harte met het jubileum! Zij huurt op 27 december al 50 jaar een woning bij ons. Inmiddels heeft mevrouw van Sinten - van den Burgt een mooi boeket bloemen ontvangen. Huurt u ook al 50 jaar bij Wovesto? Laat het ons weten! Bewonersinformatie Colofon Van Rijckevorsel van Kessellaan 1a Postbus AC Sint-Oedenrode Telefoon (0413) Fax (0413) info@wovesto.nl Internet Openingstijden maandag t/m donderdag: 9.00 tot uur vrijdag: 9.00 tot uur Reparatieverzoeken Voor reparatieverzoeken kunt u ons 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer (0413) Redactie beknopt@wovesto.nl Dagmar van der Kooij / Jan de Laat en AppeltjeZ Ontwerp & Opmaak AppeltjeZ Teksten Tekst en Teken en Wovesto Fotografie Kim Balster en Wovesto Drukwerk Drukkerij Vos

mei 2015 jaargang 9 25 jarig jubileum Mari Vervoort Waardering dienstverlening: een dikke voldoende Hanneke Hermes: mijn nieuwe huis voelt vertrouwd

mei 2015 jaargang 9 25 jarig jubileum Mari Vervoort Waardering dienstverlening: een dikke voldoende Hanneke Hermes: mijn nieuwe huis voelt vertrouwd 1 mei 2015 jaargang 9 25 jarig jubileum Mari Vervoort Waardering dienstverlening: een dikke voldoende Hanneke Hermes: mijn nieuwe huis voelt vertrouwd Kies zelf uw woning bij Daarwilikwonen.nu Felicitaties

Nadere informatie

Huur betalen. Hoe kunt u betalen? Wat als u de huur niet kunt betalen? Vragen?

Huur betalen. Hoe kunt u betalen? Wat als u de huur niet kunt betalen? Vragen? Huur betalen Hoe kunt u betalen? Wat als u de huur niet kunt betalen? Vragen? Huur betalen 2 3 U betaalt huur vanaf het moment dat de huurovereenkomst ingaat. De huur betaalt u altijd vooruit, voor de

Nadere informatie

Appar tementencomplex Lieshoutseweg

Appar tementencomplex Lieshoutseweg 2 s e p te m b e r 2 0 1 3 j a a rg a n g 7 H u u r d e r s p a r t i c i p a t i e : d e n k e n p r a a t m e e! J u b i l a r i s Er i c a va n G i l s : 2 5 j a a r b i j Wove s to V l a g i n t o

Nadere informatie

Huur betalen. Hoe kunt u betalen? Wat als u de huur niet kunt betalen? Vragen?

Huur betalen. Hoe kunt u betalen? Wat als u de huur niet kunt betalen? Vragen? Huur betalen Hoe kunt u betalen? Wat als u de huur niet kunt betalen? Vragen? Huur betalen 2 U betaalt huur vanaf het moment dat de huurovereenkomst ingaat. De huur betaalt u altijd vooruit, voor de eerste

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Huur opzeggen. Globale opname Definitieve opname Overname Huurbetaling Eindafrekening Vragen?

Huur opzeggen. Globale opname Definitieve opname Overname Huurbetaling Eindafrekening Vragen? Huur opzeggen Globale opname Definitieve opname Overname Huurbetaling Eindafrekening Vragen? Huur opzeggen 2 3 Een verhuizing brengt meestal veel werk met zich mee, met tal van zaken dient rekening gehouden

Nadere informatie

samenwerken is het sleutelwoord Energielabels, u kent ze vast wel. Op koelkasten, televisies of auto s. Ze vertellen u iets over het energiegebruik;

samenwerken is het sleutelwoord Energielabels, u kent ze vast wel. Op koelkasten, televisies of auto s. Ze vertellen u iets over het energiegebruik; 1 j u l i 2 0 1 2 j a a rg a n g 6 E n e r g i e l a b e l s v o o r a l l e h u u r w o n i n g e n T h u i s b i j R i c h a r d e n Yu y u k S m i d s J o n g e n o u d k o m e n s a m e n i n d e M

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere leeftijd graag zo lang mogelijk

Nadere informatie

Welkom in uw nieuwe woning

Welkom in uw nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning thuis in Deventer Inhoud Mijn Rentree p. 4 Huur betalen p. 5 Onderhoud aan de woning p. 6 Samen prettig wonen p. 7 Meepraten p. 8 Zelf regelen bij verhuizing p. 9 thuis... in

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere leeftijd graag zo lang mogelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode mei 2015 jaargang 3 In deze nieuwsbrief Last van buren: schakel Buurtbemiddeling in Huurverhoging 2015 Actief zoeken op Daarwilikwonen.nu Oproep

Nadere informatie

14 Juli 20 U zoekt een woning

14 Juli 20 U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Samen bouwen aan beter wonen Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk in een andere plaats of heeft

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Thús Wonen BROCHURE EYSSEMAWEI DE WESTEREEN

Thús Wonen BROCHURE EYSSEMAWEI DE WESTEREEN Thús Wonen BROCHURE EYSSEMAWEI DE WESTEREEN INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 1 1. Wat gaan we bouwen? 2 2. Plattegronden 3-8 3. Huurprijzen 9 4. Hoe komt u in aanmerking? 10 5. Contactgegevens 11 2 Algemene

Nadere informatie

In vijf stappen naar een nieuwe woning

In vijf stappen naar een nieuwe woning In vijf stappen naar een nieuwe woning Zoekt u een huurwoning in Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout? Dan heeft u zelf een actieve rol. Hieronder vertellen we hoe u in vijf stappen een geschikte woning

Nadere informatie

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden Wonen en zorg Leystromen biedt mogelijkheden U wilt zelfstandig blijven wonen, maar u heeft ook behoefte aan wat extra zorg? Dan zijn onze zorgwoningen misschien een uitkomst. Maar u kunt er natuurlijk

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop Ik zoek een woning Woonwensen staan voorop Wij verhuren zo n 2.200 woningen in alle kernen van de gemeente Laarbeek. In soorten en maten, goed, gevarieerd en betaalbaar. Voor gezinnen, stelletjes en alleenstaanden.

Nadere informatie

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Kwaliteit in wonen Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Welkom buurman! Welkom buurvrouw! Kwaliteit in wonen Goed, we wonen dan wel niet direct naast u, maar we voelen ons toch een beetje uw buurman.

Nadere informatie

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid.

Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Welkom! In deze brochure vindt u algemene informatie over onze organisatie en leest u hoe u kunt meedenken en meepraten over ons beleid. Inhoud Welkom thuis pagina 3 U praat mee... pagina 6 Onze organisatie

Nadere informatie

EEN HUURWONING ZOEKEN

EEN HUURWONING ZOEKEN EEN HUURWONING ZOEKEN Voor het eerst op jezelf? De stap naar een seniorenwoning? Een plek voor je gezin? Aangepaste woonwensen? We beheren zo n 14.000 woningen in Midden- en Zuid-Limburg. Daar zit vast

Nadere informatie

Huur opzeggen. Globale opname Definitieve opname Overname Huurbetaling Eindafrekening Vragen?

Huur opzeggen. Globale opname Definitieve opname Overname Huurbetaling Eindafrekening Vragen? Huur opzeggen Globale opname Definitieve opname Overname Huurbetaling Eindafrekening Vragen? Huur opzeggen 2 Een verhuizing brengt meestal veel werk met zich mee, met tal van zaken dient rekening gehouden

Nadere informatie

m e i 2 0 1 4 j a a rg a n g 8

m e i 2 0 1 4 j a a rg a n g 8 1 m e i 2 0 1 4 j a a rg a n g 8 M ev ro u w va n He e s w i j k e n d e b ewo n e r s co m m i s s i e Le e f b a a r wo n e n : m e n s e n m a ke n s a m e n d e b u u r t! Vo e d s e l b a n k S i

Nadere informatie

Informatie voor huurders over onze plannen

Informatie voor huurders over onze plannen Informatie voor huurders over onze plannen Onze plannen 2019-2022 Vaak is het druk en hollen we van de ene activiteit naar de andere. Dat is prima, maar zo af en toe is het belangrijk om stil te staan

Nadere informatie

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje,

Nadere informatie

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Informatie over het systeem voor de verdeling van huurwoningen in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden e.o. Bent u op zoek naar een huurwoning in Zwolle, Kampen

Nadere informatie

Een huurwoning zoeken. buitengewoon. Hoe vind ik eenvoudig een woning die bij me past?

Een huurwoning zoeken. buitengewoon. Hoe vind ik eenvoudig een woning die bij me past? Een huurwoning zoeken buitengewoon Hoe vind ik eenvoudig een woning die bij me past? Inhoudsopgave Een passende woning zonder poespas Een passende woning zonder poespas 3 1. Inschrijven 4 2. Een woning

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Huren bij Viverion. ruimte voor leven

Huren bij Viverion. ruimte voor leven Huren bij Viverion ruimte voor leven De vervolgstap hangt af van uw persoonlijke situatie: 1. U huurt al bij Viverion? Dan gebruikt u de optiestap. 2. U huurt nog niet bij Viverion? Dan gebruikt u de aanbod/lotingstap

Nadere informatie

Comfortabel wonen in Empel. 10 huurwoningen voor seniorenen nabij het dorpshart

Comfortabel wonen in Empel. 10 huurwoningen voor seniorenen nabij het dorpshart Comfortabel wonen in Empel 10 huurwoningen voor seniorenen nabij het dorpshart 10 huurwoningen Vragen? te Empel Vlakbij het dorpshart van Empel bouwt Mooiland 10 huurwoningen voor senioren. De 10 nultredenwoningen

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Plan voor het grootste gemak

Plan voor het grootste gemak Wijsheid komt met de jaren. Dus ook het gemak. Want hoe ouder u wordt hoe meer u ervaart, dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Èn dat dit met aanpassingen voor een groot deel te voorkomen is.

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN

Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Een woning zoeken in regio Haaglanden Als u bent ingeschreven als woningzoekende in de regio Haaglanden kunt u op zoek

Nadere informatie

Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid

Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid initiatief van woningcorporaties Kopen naar Wens Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid Uw wens: een betaalbaar koophuis

Nadere informatie

Weidelanden. Wij starten op 9 januari 2014 met het verhuren van 6 sociale huurappartementen en 6 maisonnettes in Hazerswoude-Dorp

Weidelanden. Wij starten op 9 januari 2014 met het verhuren van 6 sociale huurappartementen en 6 maisonnettes in Hazerswoude-Dorp Habeko wonen gewoon goed Weidelanden Wij starten op 9 januari 2014 met het verhuren van 6 sociale huurappartementen en 6 maisonnettes in Hazerswoude-Dorp 6 appartementen en 6 maisonnettes op een mooie

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

Heeft u na het lezen van de folder vragen over de 28 huurappartementen, neemt u dan contact op met Woonpalet.

Heeft u na het lezen van de folder vragen over de 28 huurappartementen, neemt u dan contact op met Woonpalet. Wonen in de uitbreiding van de Sfinx Wonen in de uitbreiding van de Sfinx Voor u ligt de folder over de uitbreiding van de Sfinx in Zeewolde. In deze folder vindt u informatie over de verschillende appartementen

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Gewoon het grootste gemak

Gewoon het grootste gemak Gewoon het grootste gemak Wijsheid komt met de jaren. Dus ook het gemak. Want hoe ouder u wordt, hoe meer u ervaart, dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Èn dat dit met aanpassingen voor een

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Seniorenwoning in Schijndel

Seniorenwoning in Schijndel Seniorenwoning in Schijndel Seniorenwoning in Schijndel 1 3 Jan van Amstelstraat 4 seniorenwoningen Omschrijving: woonkamer met open keuken, twee slaapkamers. Er is een gemeenschappelijke tuin. Deken Baekersstraat

Nadere informatie

Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past.

Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past. Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past. 55+ Wonen Zuid begrijpt wat goed wonen inhoudt. Een huis waarin je je thuis voelt, dat op de eerste plaats. In een leefbare

Nadere informatie

55+ woningen verdeeld over 6 rijtjes van 3, 4 of 5 woningen. Elzenbos in Brummen. Wonen in het. groen!

55+ woningen verdeeld over 6 rijtjes van 3, 4 of 5 woningen. Elzenbos in Brummen. Wonen in het. groen! 55+ woningen verdeeld over 6 rijtjes van 3, 4 of 5 woningen Elzenbos in Brummen Wonen in het groen! Nieuwbouw Elzenbos Oude Brummense beek. Woningen De 22 woningen zijn verdeeld over 6 rijtjes van 3, 4

Nadere informatie

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren

Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welkom bij Welbions! Tips en info om te bewaren Welbions is dé woningcorporatie van en voor Borne en Hengelo We verhuren, verkopen, beheren, bouwen en onderhouden woningen. Ongeveer 27.500 mensen wonen

Nadere informatie

Welkom. Onze huurders, uw cliënten, uw leden bepalen hoe zij wonen!

Welkom. Onze huurders, uw cliënten, uw leden bepalen hoe zij wonen! Welkom Onze huurders, uw cliënten, uw leden bepalen hoe zij wonen! Programma Onze huurders bepalen hoe zij wonen! Huistest In de praktijk Pauze Hoe verder Vryleve nodigt u uit Aanleiding: U bepaalt hoe

Nadere informatie

De Driestroom Begeleiding bij zelfstandig wonen

De Driestroom Begeleiding bij zelfstandig wonen De Driestroom voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding bij zelfstandig wonen Begeleiding bij zelfstandig wonen Woont u zelfstandig of wilt u zelfstandig gaan wonen? Heeft u daar begeleiding

Nadere informatie

Werkwijze Klachtenafhandeling. Wat is een klacht? Wat kunt u doen bij een klacht? Hoe werkt de klachtenadviescommissie?

Werkwijze Klachtenafhandeling. Wat is een klacht? Wat kunt u doen bij een klacht? Hoe werkt de klachtenadviescommissie? Werkwijze Klachtenafhandeling Wat is een klacht? Wat kunt u doen bij een klacht? Hoe werkt de klachtenadviescommissie? 2 Wovesto ziet het liefst alleen tevreden huurders. Toch kan het gebeuren dat u vindt

Nadere informatie

Beknopt. Beleid. Interview. Thuis bij. wonen doen we samen. Huurder Sjors van de Laar: Ik zit hier lekker op mezelf!

Beknopt. Beleid. Interview. Thuis bij. wonen doen we samen. Huurder Sjors van de Laar: Ik zit hier lekker op mezelf! Beknopt jaargang 9 / #2 / oktober 2015 / magazine voor huurders en relaties van Wovesto Beleid Thuis bij Interview De nieuwe woningwet: wat betekent dat voor u? Huurder Sjors van de Laar: Ik zit hier lekker

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere

Nadere informatie

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen

Zelf zwevend parket of laminaat leggen. Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen Parket De voorbereidingen Zwevend parket leggen Kwaliteitseisen Zelf zwevend parket of laminaat leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet

Nadere informatie

Uw persoonlijke dienstverlening op maat

Uw persoonlijke dienstverlening op maat Uw persoonlijke dienstverlening op maat Het beste van twee werelden Kemp & Van Egeraat Medioren Senioren Woon en Zorg Makelaardij, biedt alles wat u nodig heeft om tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig

Nadere informatie

Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld

Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld Een huurwoning zoeken doe je zelf Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld Zoekt u een huurwoning van Woningstichting Barneveld? Houd dan onze website in de gaten. Daar bieden wij namelijk

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

1. Woont u in een huur- of koophuis?

1. Woont u in een huur- of koophuis? Wonen 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1. Woont u in een huur- of koophuis? 85% 14% 1% Huurhuis Koophuis Weet niet 1 Heb een huis gekocht in Rooi en ga hier op korte termijn naar verhuizen. 2 Appartement 2 Wat een stomme

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

De Wmo-regeling en uw huurwoning

De Wmo-regeling en uw huurwoning De Wmo-regeling en uw huurwoning INHOUD Wat is de Wmo? 5 Voor wie is de Wmo? 5 Wie is verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo? 6 Geen goedkeuring via de Wmo, wat dan? 7 Een Wmo-aanvraag indienen 8

Nadere informatie

Schriftelijk opzeggen

Schriftelijk opzeggen De huur opzeggen Als u gaat verhuizen, moet u de huur opzeggen en de woning heel, schoon en leeg opleveren. Een nieuwe huurder komt uw huis misschien bekijken. En medewerkers van Trivire komen de woning

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt 12.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

* 44 mensen geven aan te willen verhuizen binnen 5 jaar en nog eens 27 tussen 5 en 10 jaar

* 44 mensen geven aan te willen verhuizen binnen 5 jaar en nog eens 27 tussen 5 en 10 jaar Enquête Woonbehoefte Na het gereedkomen van de Woonvisie is het dorpsberaad gestart met de uitwerking om tot dit gewenste beeld te komen. Als eerste is d.m.v. een enquête geïnventariseerd wat de vraag

Nadere informatie

Op zoek naar een huurwoning

Op zoek naar een huurwoning Op zoek naar een huurwoning Informatiebrochure over woningtoewijzing bij Oosterpoort Op zoek naar een huurwoning Woningaanbod via Entree 4 Meettijd: voor doorstromers, starters én herstarters 5 Woningaanbieding

Nadere informatie

Met voorrang een woning zoeken in Delft

Met voorrang een woning zoeken in Delft Met voorrang een woning zoeken in Delft Door persoonlijke omstandigheden kan het gebeuren dat u op zeer korte termijn dringend een andere woning nodig heeft. Dit noemen we urgentie. Met een urgentieverklaring

Nadere informatie

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren.

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. Inhoud Veel woningen, veel woningzoekenden pagina 3 Eerst inschrijven... pagina 4...dan reageren op een

Nadere informatie

Behoeftepeiling voor alle mensen die graag in de Walsberg willen wonen.

Behoeftepeiling voor alle mensen die graag in de Walsberg willen wonen. Behoeftepeiling voor alle mensen die graag in de Walsberg willen wonen. (Toekomstige) inwoners van De Walsberg, Dorpsraad Walsberg zet zich in voor het behoud en daar waar mogelijk voor de verbetering

Nadere informatie

Gewoon Thuis met Hodes. Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodeswmo-unit.

Gewoon Thuis met Hodes. Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodeswmo-unit. Gewoon Thuis met Hodes Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodeswmo-unit.nl 2 Hodes Gewoon Thuis met Hodes 3 Maria kon thuis niet

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

Een woning huren in Brummen

Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen Informatie voor woningzoekenden Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen: Hoe gaat dat in zijn werk? Woningzoekenden die belangstelling hebben voor een huurwoning

Nadere informatie

Heistraat 42 5491BC, SINT-OEDENRODE. Vraagprijs. T. 0413-745155 info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl

Heistraat 42 5491BC, SINT-OEDENRODE. Vraagprijs. T. 0413-745155 info@deplaatselijkemakelaar.nl www.deplaatselijkemakelaar.nl Heistraat 42 5491BC, SINT-OEDENRODE Vraagprijs Soort woning : eengezinswoning Type woning : tussenwoning Bouwjaar : 1964 Aantal kamers : 6 Woonoppervlakte : 100 m² Inhoud : 350 m³ T. 0413-745155 info@deplaatselijkemakelaar.nl

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst De Woonstarters. Plenaire vragen via Kahoot

Verslag bijeenkomst De Woonstarters. Plenaire vragen via Kahoot Verslag bijeenkomst De Woonstarters Datum: 25 september 2018 Locatie: Gemeenschapshuis t Wapen van Wanroij Notulisten: Roos van Riet, Doreen de Hoog In het Wapen van Wanroij zijn zo n 100 belangstellenden

Nadere informatie

Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 7 maart 2017

Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 7 maart 2017 Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat 7 maart 2017 Uitgangspunten Wat willen we bouwen? Ca. 70 appartementen 90% 3-kamerappartementen 10% ruime 2-kamerappartementen Gelijkvloers

Nadere informatie

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen Van goed naar beter 23-11-2015 Inhoudsopgave Werkwijze 3 Resultaten huurderstevredenheidonderzoek per kern 4 - Over de respondent

Nadere informatie

Kado Drielse Missionarissen

Kado Drielse Missionarissen 1 mei 2009 Openingstijden en telefoonnummers: Kado Drielse Missionarissen Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen

Nadere informatie

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen Claudia van Loveren Ik weet nog goed dat er tijdens de modernisering van onze woningen in 2007, in de Flevopost een prijsvraag stond van de gemeente en Oost Flevoland

Nadere informatie

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen Huurbeëindiging Waar moet de huurder aan denken bij het opzeggen van de huur. En hoe moet de woning opgeleverd worden? In deze brochure vindt u alle informatie hierover en doorlopen we de stappen die we

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel

Namens de Raad van Commissarissen, het Bestuur en de medewerkers van Woningschng Maasdriel 15 december 2011 Openingstijden en telefoonnummers: Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen bereikbaar van 08.30

Nadere informatie

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd.

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd. Welkom bij De Zijlen Wie wil het niet? Wonen in een prettig dorp of in een leuke buurt. Waar je kunt zijn wie je bent en je leven kunt leiden zoals dat bij jou past. Waar je meedoet aan dat wat er om je

Nadere informatie

Zelf een keuken plaatsen. Maak eerst een keukenplan De keuken installeren Het afstellen van laden en deuren Kwaliteitseisen

Zelf een keuken plaatsen. Maak eerst een keukenplan De keuken installeren Het afstellen van laden en deuren Kwaliteitseisen Zelf een keuken plaatsen Maak eerst een keukenplan De keuken installeren Het afstellen van laden en deuren Kwaliteitseisen Zelf een keuken plaatsen 2 U wilt een groter aanrechtblad met een extra spoelbak

Nadere informatie

Eengezinswoningen Van den Boschstraat

Eengezinswoningen Van den Boschstraat Eengezinswoningen Van den Boschstraat Eengezinswoningen Van den Boschstraat In deze verhuurbrochure vindt u alle informatie over de procedure rondom de verhuur van zes eengezinswoningen in de Van den Boschstraat

Nadere informatie

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten?

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? In je woning wil je je echt thuis voelen. Het moet in goede staat zijn en in een fijne leefomgeving hebben. Wij zetten ons in om betaalbaar wonen

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium?

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Ik zoek een woning Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Actium verhuurt rond de 16.000 woningen in Drenthe en Zuidoost Friesland. Ons werkgebied omvat de gemeenten Assen, De Wolden, Hoogeveen,

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning

Zorg en ondersteuning Zorg en ondersteuning Veranderingen in 2015 in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren in de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Ondersteuning thuis Mensen

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning

Voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning Voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning Als u zich inschrijft als woningzoekende, kunt u reageren op woningen die worden aangeboden in de hele regio (de gemeenten Stichtse Vecht, Lopik, Montfoort,

Nadere informatie

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken regionaal & betrokken Zorgeloos huren U huurt een woning bij een corporatie of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat uw corporatie doet om de kwaliteit van dienstverlening op orde te houden.

Nadere informatie

Dienstverlening van SallandWonen

Dienstverlening van SallandWonen Dienstverlening van SallandWonen 100% wonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen Wat kunt u verwachten van een kwaliteitscorporatie 3 Even voorstellen U huurt een woning bij SallandWonen of bent dat van plan.

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

BIJZONDERE WONINGEN ALGEMEEN

BIJZONDERE WONINGEN ALGEMEEN ALGEMEEN INLEIDING In deze folder geven wij informatie over woningen voor specifieke doelgroepen. Zoals woningzoekenden die een senioren-, zorg- of aangepaste woning nodig hebben. Deze woningen worden

Nadere informatie