SERVICE & REPARATIE GASTECHNIEK, LASTECHNIEK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SERVICE & REPARATIE GASTECHNIEK, LASTECHNIEK"

Transcriptie

1 SERVICE & REPARATIE GASTECHNIEK, LASTECHNIEK UW ONDERHOUD, ONZE ZORG

2 Onderhoud belangrijk, veiligheid staat voorop! Regelmatig krijgen wij de vraag of gasgerelateerde apparatuur jaarlijks preventief moet worden gekeurd. Er zijn op dit moment geen normen waarin dit is vastgelegd. Veel normen omschrijven wel de wijze van keuring, maar niet de frequentie van keuring. Wij willen u met onderstaande uiteenzetting echter overtuigen dat het preventief onderhouden van gasgerelateerde apparatuur voor u absoluut een noodzaak is. Wat bedoelen we als we spreken over gasgerelateerde apparatuur? Autogene las- en snijapparaten Centrale gasdistributiesystemen Lasapparaten en lastoebehoren Gasdrukhouders Verwarmingsapparatuur Gasbarbecues Gasbrandersets Drukregelaars Blusmiddelen Deze apparatuur komt in aanraking met een gas/mengsel onder druk. Over de gassen kunnen wij u in het kort het volgende vertellen: Gassen zijn opgeslagen in drukhouders. De druk waaronder het gas is opgeslagen varieert van ca.1 bar tot 300 bar. De eigenschap van het gas kan o.a. brandbaar, brandbevorderend, niet brandbaar, corrosief of giftig zijn. Er zijn speciale gasmengsels en er bestaan gassen van verschillende zuiverheidsklassen. Deze eigenschappen vereisen speciale aandacht aan de toe te passen apparatuur. Het toepassen van de juiste apparatuur vergt kennis en is voornamelijk afgestemd op de druk in de cilinder en de specifieke eigenschappen van het desbetreffende gas. Indien we naar de eigenschappen van gassen kijken lijkt het duidelijk dat er naar gestreefd moet worden om calamiteiten te voorkomen. Een ruimte met bijvoorbeeld slechts 3% brandbaar gas in de omgevingslucht is al explosief. Een lekkende zuurstofinstallatie kan spontaan tot zelfontbranding van materialen leiden. Een lekkende installatie voor corrosieve gassen, zoals ammoniak, chloor of zoutzuur kunnen mens en milieu blijvende schade aanrichten. Voorbeelden genoeg om duidelijk te maken dat preventief onderhoud noodzakelijk is om calamiteiten tot een minimum te beperken. Ondanks het ontbreken van specifieke normen is er daadwerkelijk iets gedaan om juist het ontbreken van standaard normen teniet te doen.

3 De Arbowet. Een van de meest belangrijke regels in de Arbowet is het samenspel op het gebied van veiligheid tussen werkgever en werknemer. Beiden zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer en van beiden wordt verwacht dat bij onveilige situaties met elkaar wordt overlegd. Tevens is elke organisatie verplicht om jaarlijks een risico inventarisatie uit te voeren en vast te leggen welke zaken verbeterd dienen te worden. Hier speelt het begrip kritieke middelen een grote rol. Alle kritieke middelen dienen te zijn vastgelegd en aangegeven hoe er met deze middelen dient te worden omgegaan om de veiligheid te waarborgen. Eigenlijk komt de kreet kritieke middelen uit het VCA, Veiligheid Checklist Aannemers, gestimuleerd en gestart door de chemische- en petrochemische industrie. Een van de zwaar wegende onderdelen uit het VCA-certificaat is de keuring van de kritieke middelen. En gasgerelateerde apparatuur is een kritiek middel en dient als zodanig jaarlijks gekeurd te worden. Binnen de Arbowetgeving is in beleidsregels duidelijk aangegeven hoe men dient om te gaan met gasgerelateerde apparatuur. Ook andere instanties besteden hier aandacht aan. Voorbeelden zijn Brandweer, verzekeringsmaatschappijen en Milieudiensten. Slijtage van gasgerelateerde apparatuur kan het gevolg zijn van o.a. mogelijk zeer hoge primaire drukken (tot 300bar) eigenschap van het desbetreffende gas weersinvloeden werkomstandigheden bewegende delen in apparatuur Arbeidsomstandighedenbesluit. In het arbeidsomstandighedenbesluit worden bedrijven via artikelen verplicht zich met veiligheid bezig te houden. Het belangrijkste artikel 7.4a lid 3 is als volgt: Een arbeidsmiddel dat onderhevig is aan invloeden die leiden tot verslechteringen, welke aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van gevaarlijke situaties wordt, zo dikwijls dit ter waarborging van de goede staat noodzakelijk is, waarbij zo nodig wordt beproefd. Uw onderhoud, onze zorg

4 Welke service kan Emgas u bieden? Zowel efficiënt en kostenbesparend werken als een gezonde en veilige werkomgeving zijn essentieel voor een organisatie. Bij een gezonde en veilige werkomgeving wordt vaak gedacht aan persoonlijke beschermingsmiddelen, terecht. Daarnaast is het gebruik van goede en veilige apparatuur en het preventief onderhoud en keuring van gereedschappen en machines ook een zaak die alle aandacht moet verdienen. Emgas BV biedt u daarom een service die bestaat uit het repareren, onderhouden, keuren en demonstreren van apparatuur in de gastechniek en de lastechniek. Emgas BV is een NEN-EN-ISO 9001 gecertificeerde organisatie en Stardistributor van Lincoln Electric. Onderhoud, reparatie en keuring. De service afdeling is in staat om onderhoud te plegen aan gasgerelateerde apparatuur, zoals autogene las- en snijmachines, centrale gasdistributiesystemen, lasmachines en toebehoren, gasdrukhouders, verwarmingsapparatuur, gasbarbecues, gasbrandersets en drukregelaars. Keuring van blusmiddelen gebeurt in samenwerking met een REOB erkend keurstation. Keuren en kalibreren vindt plaats volgens de betreffende normen: NEN 3140 voor elektrische las- en snijapparatuur; NEN (a.g.v. NEN-EN 1090) voor lasapparatuur; NEN 1078/8078 voor huishoudelijke gasverbruikinstallaties; NEN 2559 voor draagbare blusmiddelen. Service op lokatie. De service afdeling heeft de mogelijkheid om bij u ter plaatse reparaties en keuringen te verrichten. Ook kan apparatuur bij de balie afgegeven worden en vindt de uitvoering plaats in de werkplaats van de service afdeling. Demonstratie. In samenwerking met de sales afdeling kan de service afdeling nieuwe apparatuur zoals lasmachines, lasdampafzuiging en verwarming demonstreren. Hiervoor is er een speciaal ingerichte demonstratieruimte bij Emgas BV, maar op aanvraag kan dit ook bij u ter plaatse gebeuren.

5 Serviceovereenkomst. Emgas BV biedt u de mogelijkheid om door middel van een serviceovereenkomst periodiek preventief uw apparatuur te controleren, keuren en onderhouden. Dit geregistreerde samenwerkingsverband zorgt voor een houvast voor uw eigen VCA systeem of ander kwaliteitssysteem. In een serviceovereenkomst worden afspraken vastgelegd over periodiek onderhoud en de daarbij behorende vaste en variabele kosten. Keuringen worden zodoende tijdig verricht en geregistreerd op keuringsrapporten. Naast bovengenoemde voordelen bent u met een serviceovereenkomst verzekerd van een snelle behandeling en indien mogelijk tijdelijk vervangende apparatuur. Stardistributor Lincoln Electric. Emgas BV is een Stardistributor van Lincoln Electric. Stardistributors leveren een compleet programma lasmachines, lastoevoegmaterialen en lastoebehoren. Daarnaast bieden zij de mogelijkheid tot demonstreren, repareren, keuren en onderrichten. Kortom producten, service en kennis. Onderdeel van deze samenwerking met Lincoln Electric zijn de trainingen die de medewerkers van de service afdeling periodiek volgen bij Lincoln Electric. Zodoende wordt de kennis te allen tijde opgefrist en verruimd. NEN-EN-ISO Emgas BV is een ISO gecertificeerde organisatie. Dit betekent dat alle werkzaamheden die de medewerkers verrichten gebeuren volgens vastgelegde procedures. De planning van de service afdeling, de uitvoering, het uitwerken van keurrapporten en orders vinden plaats volgens een vast traject. In geval van reparatie worden uw apparatuur en toebehoren bij het in ontvangst nemen geïdentificeerd met behulp van een label. Tevens wordt er een formulier ingevuld met daarop uw gegevens, uw apparatuur en toebehoren, een omschrijving van het defect en de datum van ontvangst. De planner zorgt ervoor dat de service afdeling uw opdracht uitvoert. Indien nodig wordt er een prijsopgave aan u gedaan en vindt de reparatie plaats na uw goedkeuring. In geval van keuring wordt de apparatuur na de laatste test voorzien van een keuringslabel met daarop de datum van keuring. Keuringsrapporten worden op aanvraag toegestuurd.

6 NEN 3140 keuring van elektrische las- en snijapparatuur In de Arbowet is bepaald dat werknemers en werkgevers samen de verantwoordelijkheid dragen voor het welzijn, veiligheid en gezondheid van alle werkenden in een bedrijf. De Arbowet geldt voor allerlei werkzaamheden, vooral de elektrotechnische werkzaamheden. De veiligheid bij elektrotechnische werkzaamheden is geregeld in de norm NEN 3140, echter door de invoering van de Arbowet is deze norm aangepast en heeft dit geleid tot de NEN 3140, 2 e en 3 e druk. De NEN 2 e en 3 e druk, is een omvangrijk boekwerk en geeft bepalingen voor: het op een veilige wijze uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden; inspectie van elektrotechnische installaties; periodieke controle van elektrotechnische gereedschappen en installaties. De elektrische las- en snijapparatuur valt onder de gestelde eisen van de norm NEN Emgas BV verzorgt al jaren het preventieve onderhoud van elektrische las- en snijapparatuur, echter de herziene uitgave van de NEN 3140 norm heeft ook ons gedwongen onze werkzaamheden aan te passen. De preventieve werkzaamheden zijn op zich niet echt veranderd, echter wel de verslaggeving over de werkzaamheden. Tijdens de preventieve onderhoudswerkzaamheden wordt de apparatuur volledig door ons geïnspecteerd en op vele criteria beoordeeld. Alle ter beoordelen criteria worden op een testrapport vermeld. Naast de visuele inspectie wordt de apparatuur met schone, droge perslucht gereinigd. Tenslotte moet een aantal metingen meer vertellen over de conditie van de apparatuur. Ondanks dat de NEN 3140 alleen maar spreekt over een isolatie meting, heeft Emgas BV zich de plicht opgelegd om het apparaat op de volgende elektrische grootheden te testen: isolatie meting open spanning weerstand aardleiding lekstroom aardleiding (alleen bij 220vac apparatuur) Van elk las-en of snijapparaat ontvangt u een kopie van het testrapport. Indien het elektrische apparaat wordt goedgekeurd, wordt het apparaat voorzien van een label met de datum waarop de keuring heeft plaatsgevonden.

7 NEN kalibratie (a.g.v. NEN-EN 1090) van lasapparatuur Jaarlijkse kalibratie, verificatie en validatie van lasapparatuur gebeurt volgens de norm NEN Deze kalibratie, verificatie en validatie is verplicht als gevolg van de norm NEN-EN Omdat lassen als een kritisch proces wordt gezien, waarbij een foute uitvoering grote gevolgen voor mens en omgeving kan hebben, zijn fabrikanten van constructieve stalen en aluminium onderdelen per 1 juli 2014 verplicht een lascoördinator aangesteld te hebben die verantwoordelijk is voor de coördinatie van fabricageprocessen voor (onder andere) alle las technische werkzaamheden. Onderdeel van die coördinatie is daarom ook het kalibreren van de lasapparatuur waarmee productie tot stand komt. Emgas kan deze kalibratie voor u verzorgen. U ontvangt voor iedere lasmachine een apart rapport. NEN 1078/8078 keuring van huishoudelijke gasverbruikinstallaties Jaarlijkse keuring en onderhoud van gasverbruikinstallaties bedreven met handelsbutaan, handelspropaan en butaan/propaanmengsels gebeurt volgens de norm NEN 1078/8078. Bovengenoemde keuring vindt o.a. plaats bij schaftwagens (met gastoestellen), gasbarbecues, gaskooktoestellen, gasverwarming en gasverlichting. De volgende controles kunnen hebben plaatsgevonden: gasdichtheidsbeproeving van gasinstallatieleiding gasdichtheidsbeproeving van gasverbruikinstallatie controle van de verbrandingsgassen afvoer voor open toestellen controle van gastoestellen controle van openstelling en gebruik van gasflessen Onze werkwijze is als volgt: De servicemedewerker werkt volgens de werkorder waarop hij uw eigen identificatie/registratiekenmerk, zoals een barbecue- of schaftwagennummer kan noteren. Ieder gekeurd toestel wordt voorzien van een keuringslabel met de datum waarop de keuring heeft plaatsgevonden. Na afloop ontvangt u een keuringsrapport. Onderstaande gasverbruikinstallaties worden op de volgende onderdelen getest: Gaskachel/gaslamp/gaskookplaat: - inwendig schoonmaken - testen op goede werking - afpersen op lekkage - eventuele defecten verhelpen

8 Gasslang/gasdrukregelaar: - uitwendige controle - testen op correcte werking - vervangen drukregelaar iedere 5 jaar - vervangen gasslang iedere 2 jaar Gasleiding: - afpersen van leidingen - controle bevestiging en ligging leiding - eventueel herstellen van defecte leiding Gasbarbecue: - ontroesten c.q. vervangen van gasbranders - testen op gastechnische werking - vervangen defecte onderdelen NEN 2559 keuring van draagbare blusmiddelen In samenwerking met een REOB erkend keurstation verzorgd Emgas BV de jaarlijkse verplichte keuring van blusmiddelen in uw bedrijfspand en voor uw bedrijfsvoertuigen. De keuring van de blusmiddelen kunnen wij bij u ter plaatse uitvoeren, maar u mag de blusmiddelen ook bij Emgas BV afgeven. Blusmiddelen zijn uiterst belangrijk in geval van een calamiteit. In die gevallen moet u er op kunnen vertrouwen dat het blusmiddel u niet in de steek laat. Zo kan bijvoorbeeld een poederblusser na verloop van binnen vastkoeken als er vocht bijgekomen is. Blusmiddelen welke gebruikt zijn of waarvan de verzegeling verwijderd is mogen nimmer teruggeplaatst worden voordat deze gekeurd en eventueel afgevuld zijn. Onderhoudstabel blusmiddelen: Type blusmiddel Keuring Uitgebreid Revisie Levensduur Onderhoud Water, water met toevoeging, of 1 jaar 5 jaar 10 jaar 20 jaar schuim, inclusief primair Tenzij de bruikbaarheids afgedichte blusmiddelen met datum anders aangeeft, opgeslagen druk doch max.deze termijn. Poeder 1 jaar 5 jaar 10 jaar 20 jaar Poederblussers, primair afgedicht met opgeslagen druk 1 jaar 5 jaar 10 jaar 20 jaar Tenzij de bruikbaarheids datum anders aangeeft, doch max.deze termijn. Kooldioxide (CO 2 ) 1 jaar 5 jaar 10 jaar 20 jaar Halon Halon blusmiddelen zijn sinds verboden en moeten zijn vernietigd.

9 De maximale levensduur van brandblussers is 20 jaar. Brandblussers van 20 jaar en ouder worden uit de roulatie gehaald, deze mogen niet meer gebruikt of herkeurd worden. Bedrijven en instellingen dienen al deze oude blusmiddelen te vervangen door nieuwe. De oude norm die stelde dat blusmiddelen verwijderd moesten worden als deze gebreken gingen vertonen is niet meer geldig. EMGAS BV De Steenbok 20 tel ME s-hertogenbosch fax Nederland Januari 2014.

SERVICE OVEREENKOMST ONDERHOUD, REPARATIE EN KEURING

SERVICE OVEREENKOMST ONDERHOUD, REPARATIE EN KEURING SERVICE OVEREENKOMST ONDERHOUD, REPARATIE EN KEURING UW ONDERHOUD, ONZE ZORG De voordelen van een serviceovereenkomst. Emgas BV biedt u een service die bestaat uit het repareren, onderhouden, keuren en

Nadere informatie

BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 BEDRIJFSNAAM DATUM

BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 BEDRIJFSNAAM DATUM BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 DATUM BEDRIJFSNAAM DOCUMENT OPGESTELD DOOR: ELEKTROLAS LASTECHNIEK B.V. GOMPENSTRAAT 9 5145 RM WAALWIJK +31 (0)416336777 CONTACTPERSONEN: JOOST VAN DEN HOOVEN RUUD SCHIPPER

Nadere informatie

BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834

BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 Logo bedrijf DATUM BEDRIJFSNAAM RAPPORT OPGESTELD DOOR: ELEKTROLAS LASTECHNIEK B.V. GOMPENSTRAAT 9 5145 RM WAALWIJK +31 (0)416336777 CONTACTPERSOON: BEDRIJFSGEGEVENS

Nadere informatie

ZETTEN TECHNIEK. lifting & safety solutions. Het keuringscentrum voor veilig gereedschap...

ZETTEN TECHNIEK. lifting & safety solutions. Het keuringscentrum voor veilig gereedschap... ZETTEN TECHNIEK lifting & safety solutions Het keuringscentrum voor veilig gereedschap... Narvikweg 10c 9723 TV Groningen Telefoon: 050-5413000 Telefax: 050-5410011 E-mail: info@zettentechniek.nl Internet:

Nadere informatie

BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 BEDRIJFSNAAM DATUM

BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 BEDRIJFSNAAM DATUM BEDRIJFSSCAN EN 1090 & EN-ISO 3834 DATUM BEDRIJFSNAAM RAPPORT OPGESTELD DOOR: ELEKTROLAS LASTECHNIEK B.V. GOMPENSTRAAT 9 5145 RM WAALWIJK +31 (0)416336777 CONTACTPERSOON: JOOST VAN DEN HOOVEN RUUD SCHIPPER

Nadere informatie

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2

Inleiding... pagina 1. Presentatie NEN 3140... pagina 2. Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Inhoudsopgave Inleiding... pagina 1 Presentatie NEN 3140... pagina 2 Introductieopleiding NEN- EN 50110 en NEN 3140... pagina 2 Installatieverantwoordelijke... pagina 3 Werkverantwoordelijke... pagina

Nadere informatie

Weet u wie uw arbeidsmiddelen mag keuren?

Weet u wie uw arbeidsmiddelen mag keuren? Keuring en Inspectie Weet u wie uw arbeidsmiddelen mag keuren? TÜV TÜV NORD GROUP Weet u wie uw arbeidsmiddelen mag keuren? Vanuit het Arbobesluit wordt de werkgever verplicht bepaalde arbeidsmiddelen

Nadere informatie

Je merkt dat het werkt. Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 3140

Je merkt dat het werkt. Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 3140 Je merkt dat het werkt Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 314 Veilig werken: implementatie en onderhoud van de NEN 314 De NEN 314 is de Nederlandse norm voor het veilig werken aan en

Nadere informatie

Service & Support. Informatie. Bosch Thermotechniek

Service & Support. Informatie. Bosch Thermotechniek Service & Support Informatie Bosch Thermotechniek 2 Service & Support Ervaar de service en de support van Bosch Bosch is internationaal toonaangevend op het gebied van cv- en warmwater oplossingen voor

Nadere informatie

Indien de controle gelijktijdig kan plaatsvinden met de controle van de noodverlichting, dan wordt het aantal door gestaffeld.

Indien de controle gelijktijdig kan plaatsvinden met de controle van de noodverlichting, dan wordt het aantal door gestaffeld. Controle brandblussers en/of brandslanghaspels Het controleren van de brandblussers tot en met een inhoud van 12 kg./ ltr. en/of brandslanghaspels tegen een prijs per stuk van: stuks prijs p/st. stuks

Nadere informatie

Abird Continu lastechniek & gereedschap

Abird Continu lastechniek & gereedschap Abird Continu lastechniek & gereedschap Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit om u optimaal van dienst te zijn. We hechten waarde aan de specialistische

Nadere informatie

FELIXSAFETY Focus on safety.

FELIXSAFETY Focus on safety. FELIXSAFETY Focus on safety. Inspect & Work 2019 KEURING VALBEVEILIGING Keuring, onderhoud en inspectie van PBM s De wetgever en fabrikanten schrijven jaarlijkse keuring en onderhoud voor van valbeveiliging

Nadere informatie

Kalibreren van meetapparatuur

Kalibreren van meetapparatuur Kalibreren van meetapparatuur Vanuit de wettelijk verplichte F-gassen regeling bent u als koeltechnisch bedrijf verplicht met gekeurde meetapparatuur te werken. Afgelopen periode heeft STEK geconstateerd

Nadere informatie

ELEKTRICITEIT. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Glastuinbouw

ELEKTRICITEIT. Wat is de gewenste situatie? Maatregelen. Sector Glastuinbouw ELEKTRICITEIT Natte en ruwe omstandigheden kunnen de veiligheid bij het gebruik van elektriciteit nadelig beïnvloeden. Om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, moet het elektra aan de regels voldoen

Nadere informatie

Onderhoud van machines

Onderhoud van machines Nieuwsbrief 60 Winter 2011-2012 Onderhoud van machines Tijdens de wintermaanden zullen enkele machines voor een langere periode niet gebruikt worden. Het ideale moment dus om deze machines te onderwerpen

Nadere informatie

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen

Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen Samenvatting wetgeving omtrent Machines en Arbeidsmiddelen De wetgeving met betrekking tot machines en arbeidsmiddelen is niet eenvoudig. Er zijn diverse richtlijnen en wetten binnen de Europese Unie en

Nadere informatie

professionals in lastechniek en industriële gassen

professionals in lastechniek en industriële gassen professionals in lastechniek en industriële gassen LASSEN EN GASSEN IN GOEDE HANDEN Welkom bij Lastraga-Cryogas Sinds 1976 uw partner in lastechniek en industriële gassen, die dagelijks klaar staat om

Nadere informatie

De Wit Continu las- & snijtechniek

De Wit Continu las- & snijtechniek De Wit Continu las- & snijtechniek De Wit Las- en Snijtechniek maakt onderdeel uit van Abird Tools & Welding Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit

Nadere informatie

Service en onderhoud. Wat ons betreft begint service en onderhoud al bij het nadenken over de techniek.

Service en onderhoud. Wat ons betreft begint service en onderhoud al bij het nadenken over de techniek. Service en onderhoud Wat ons betreft begint service en onderhoud al bij het nadenken over de techniek. Erkend installatie- en onderhoudsbedrijf voor sprinklers en brandmeldinstallaties Eén aanspreekpunt

Nadere informatie

BRANDBLUSAPPARATUUR. MB Safety levert en onderhoudt brandblussers, brandhaspels, noodverlichting en BHV-producten.

BRANDBLUSAPPARATUUR. MB Safety levert en onderhoudt brandblussers, brandhaspels, noodverlichting en BHV-producten. MB Safety levert en onderhoudt brandblussers, brandhaspels, noodverlichting en BHV-producten. Onderhoud wordt uitgevoerd door een REOB erkend bedrijf Voordelige tarieven i.c.m. onderhoudsabonnementen brandblussers

Nadere informatie

Keuring elektrische installatie

Keuring elektrische installatie Keuring elektrische installatie Brochure 2019 39725_0219 2 Keuring elektrische installatie Brand is een veelvoorkomende oorzaak van schade aan bedrijfspanden. Ruim een derde van alle brandschades wordt

Nadere informatie

Service catalogus. Serviceafdeling en geaccrediteerde kalibratie dienst

Service catalogus. Serviceafdeling en geaccrediteerde kalibratie dienst Service catalogus Serviceafdeling en geaccrediteerde kalibratie dienst Bij het leveren van technisch hoogwaardige producten is het onontbeerlijk om een goede service afdeling te hebben. Een afdeling waar

Nadere informatie

Keuring elektrische installatie

Keuring elektrische installatie Keuring elektrische installatie Voor klanten met een elektrische installatie clausule op de verzekeringspolis 39725CB_0219 2 Keuring elektrische installatie Brand is een veelvoorkomende oorzaak van schade

Nadere informatie

EXPLOSIEVEILIGHEIDSDOCUMENT Beoordeling van explosiegevaren door gas en damp van binnen arbeidsplaatsen

EXPLOSIEVEILIGHEIDSDOCUMENT Beoordeling van explosiegevaren door gas en damp van binnen arbeidsplaatsen Explosiegevaarlijke ruimte: Arbeidsplaats: Beschrijving van gas en/of damp Veiligheidsinformatieblad aanwezig (1) Vlampunt Vlampunt beneden 21 C Vlampunt boven 21 C Beschrijving van de installatie (2)

Nadere informatie

Uw projecten kunnen niet wachten, daarom zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Uw projecten kunnen niet wachten, daarom zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Uw projecten kunnen niet wachten, daarom zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Burki Lastechniek maakt onderdeel uit van Abird Tools & Welding Abird is georganiseerd naar specialisme

Nadere informatie

Service catalogus. Service en kalibratie dienst

Service catalogus. Service en kalibratie dienst Service catalogus Service en kalibratie dienst 02 Inhoud 03 Inhoudsopgave 03 Inhoud 04 Service, wat kunt u verwachten? 05 Wat is Metracare Plus? 07 Kalibreren en justeren 08 gmconline - uw vraagbaak 09

Nadere informatie

Service. Feel the. power

Service. Feel the. power Service Feel the power Holmatro, opgericht in Nederland in 1967, handelde oorspronkelijk in hogedruk hydraulische gereedschappen voor de scheepsbouw. Tegenwoordig ontwikkelen, produceren en testen we hydraulische

Nadere informatie

CE-ESTER KEURINGSBEDRIJF YOUR CHOICE FOR SAFETY

CE-ESTER KEURINGSBEDRIJF YOUR CHOICE FOR SAFETY CE-ESTER KEURINGSBEDRIJF YOUR CHOICE FOR SAFETY CE-ESTER YOUR CHOICE FOR SAFETY. CE-ESTER is een keurmerk van kwaliteit. Wij zorgen voor veilige en goedwerkende machines in een veilige werk omgeving. CE-ESTER

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum PTC Praktijk Trainings Centrum Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw medewerkers in veel gevallen wettelijk

Nadere informatie

Beheer gebouw gebonden

Beheer gebouw gebonden Beheer gebouw gebonden Om bedrijven en de particulieren een totaalpakket te kunnen bieden is Taylor Elektrotechniek B.V. in 2008 een samenwerking aangegaan met PBK Technische Installaties B.V Voor een

Nadere informatie

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0

Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Beoordelingsprogramma REOB Onderhoudsbedrijf CCV-certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie 4.0 Een gecertificeerd bedrijf moet voldoen aan het CCV Certificatieschema Onderhoud Blusmiddelen versie

Nadere informatie

Burki Continu lastechniek & gereedschap

Burki Continu lastechniek & gereedschap Burki Continu lastechniek & gereedschap Burki Lastechniek maakt onderdeel uit van Abird Tools & Welding Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit om

Nadere informatie

Service & Onderhoud. Beautiful, protective, sustainable

Service & Onderhoud. Beautiful, protective, sustainable Service & Onderhoud Beautiful, protective, sustainable Service & Onderhoud ZND NEDICOM is gespecialiseerd in het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van de duurzame buitenschil van een gebouw, oftewel

Nadere informatie

Hoe hygiënisch is uw werkplek?

Hoe hygiënisch is uw werkplek? Hoe hygiënisch is uw werkplek? Bescherm uw computers met een speciale coating AL RUIM 1.500 ORGANISATIES GINGEN U VOOR Welk apparaat op uw werkplek gebruikt u het meest intensief? Zeer waarschijnlijk is

Nadere informatie

Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD. Kalibratie. Betouwbaarheid. Zekerheid. Ervaring

Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD. Kalibratie. Betouwbaarheid. Zekerheid. Ervaring Hoe nauwkeurig zijn uw meetwaarden? Certifiëring ISO / DKD Kalibratie Zekerheid Betouwbaarheid Ervaring Waarom kalibreren? Kalibreren, kwalificeren en valideren levert een grote bijdrage tot de verhoging

Nadere informatie

We gaan deze uitdaging realiseren!

We gaan deze uitdaging realiseren! Voorstel Datum : 14 januari 2015 Betreft : aanbieding Project : Dorpshuizen Onderhoudsrapport : n.v.. Offerte nr. : 201501017.. Dorpshuizen t.a.v. de bestuurders.. We gaan deze uitdaging realiseren! Geachte

Nadere informatie

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN Het werken met machines, apparaten, gereedschappen en installaties (hierna te noemen: machines) kan gevaren veroorzaken. Machines kunnen gevaarlijk zijn of gevaarlijk worden

Nadere informatie

Bijlage 005-2, Checklist van machines en gereedschappen CHECKLIST MACHINES EN GEREEDSCHAPPEN VOORBEELD

Bijlage 005-2, Checklist van machines en gereedschappen CHECKLIST MACHINES EN GEREEDSCHAPPEN VOORBEELD Bijlage 005-2, Checklist van machines en gereedschappen CHECKLIST MACHINES EN GEREEDSCHAPPEN VOORBEELD Checklist machines en gereedschappen Om de productiekwaliteit te kunnen waarborgen dienen alle apparatuur

Nadere informatie

Periodiek Onderhoud Akkoord

Periodiek Onderhoud Akkoord Periodiek Onderhoud - PO SCOPE 1 - ATMOSFERISCH TOESTEL - AARDGAS SCIOS identificatiecode : XYZ001 Inspectie referentie : 2718KE-149-11-XYZ001-I-PO_G Naam : Demo locatie Adres : Marineblauw 149 Postcode

Nadere informatie

Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu

Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Waakzaam op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu! Certafix

Nadere informatie

1. De kandidaat kan de werking en de functionele samenhang van het complete onderstel, met behulp van schema's en literatuur, omschrijven.

1. De kandidaat kan de werking en de functionele samenhang van het complete onderstel, met behulp van schema's en literatuur, omschrijven. Onderdeel: Onderstel 1. De kandidaat kan de werking en de functionele samenhang van het complete onderstel, met behulp van schema's en literatuur, 2. De kandidaat kan de werking van het onderstel demonstreren.

Nadere informatie

Elektrotechnische inspecties

Elektrotechnische inspecties Quercus Technical Services UERCUS Elektrotechnische inspecties Laagspanning - Hoogspanning - ATEX Onze kijk op inspecteren Veiligheid Elke werkgever is volgens het Arbobesluit wettelijk verplicht om zijn

Nadere informatie

Opleidingscatalogus NEN 3140 / NEN 3840 / NEN 1010 / NEN-EN-IEC 60204 V15.1

Opleidingscatalogus NEN 3140 / NEN 3840 / NEN 1010 / NEN-EN-IEC 60204 V15.1 Opleidingscatalogus NEN 3140 / NEN 3840 / NEN 1010 / NEN-EN-IEC 60204 V15.1 NEN 1010 Basis Training Elektrotechnici die belast zijn met de aanleg van installaties, en voor medewerkers die belast worden

Nadere informatie

SCIOS. Certificatieregeling. Stookinstallaties Elektrisch Materieel Explosieveilige installaties

SCIOS. Certificatieregeling. Stookinstallaties Elektrisch Materieel Explosieveilige installaties SCIOS Certificatieregeling Stookinstallaties Elektrisch Materieel Explosieveilige installaties SCIOS certificatie De SCIOS Certificatieregeling is een kwaliteitsmanagement systeem voor het uitvoeren van

Nadere informatie

Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V.

Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V. Welkom in de wereld van VSM Sloopwerken B.V. VSM Sloopwerken B.V. is nationaal én internationaal actief in het aannemen en uitvoeren van sloopwerken & asbestverwijdering in de volgende disciplines: Utiliteit-

Nadere informatie

PERIODIEKE CONTROLES MET BETREKKING TOT BRANDBESTRIJDING

PERIODIEKE CONTROLES MET BETREKKING TOT BRANDBESTRIJDING NOTIFIED BODY n 1134 003-TEST ISO/IEC 17025 003-INSP ISO/IEC 17020 003-PROD ISO/IEC 17065 PERIODIEKE CONTROLES MET BETREKKING TOT BRANDBESTRIJDING 2017/12/05 vzw ANPI asbl INLEIDING Inleiding Het spreekt

Nadere informatie

compleet in veiligheid

compleet in veiligheid compleet in veiligheid shocking niet? RBC Nederland RBC Nederland Veiligheidspersoneel Bewakingspersoneel Technische oplossingen Verkoop Verhuur Diensten Opleidingen Advies Elke dag hebben we te maken

Nadere informatie

Uitgebreide toelichting over controle en onderhoud van beschermingsmiddelen tegen brand

Uitgebreide toelichting over controle en onderhoud van beschermingsmiddelen tegen brand Uitgebreide toelichting over controle en onderhoud van beschermingsmiddelen tegen brand Voor afdeling 7 Periodieke controle en onderhoud van boek III, titel 3, hoofdstuk III van de codex over het welzijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 3 fase test adapter

Gebruikershandleiding 3 fase test adapter Gebruikershandleiding 3 fase test adapter Leverancier: Specificaties van het apparaat Specificaties van de handleiding Nieaf-Smitt B.V. Vrieslantlaan 6 3526 AA Utrecht Postbus 7023 3502 KA Utrecht T: 030-288

Nadere informatie

Voorwaarden erkenning van brandblusmiddelen en - installaties

Voorwaarden erkenning van brandblusmiddelen en - installaties Voorwaarden erkenning van brandblusmiddelen en - installaties Hier leest u de voorwaarden voor een erkenning voor: 1 het keuren van handblussers 2 het keuren van brandblusslangen 3 het keuren van ingebouwde

Nadere informatie

1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4.

1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4. 1 INHOUD 1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4. ZWAKSTROOM 7 5. RICHTLIJNEN EN VOORWAARDEN 8 2 1. Bouwkundig onderhoud

Nadere informatie

EXCELLEREN KUN JE NIET ALLEEN MR. K.E.G.H. (KLAAS) VAN DER KOLK IN SAMENWERKING MET VAN DER HEIDE.

EXCELLEREN KUN JE NIET ALLEEN MR. K.E.G.H. (KLAAS) VAN DER KOLK IN SAMENWERKING MET VAN DER HEIDE. EXCELLEREN KUN JE NIET ALLEEN MR. K.E.G.H. (KLAAS) VAN DER KOLK IN SAMENWERKING MET VAN DER HEIDE. INHOUD EXCELLEREN & INRICHTING ORGANISATIE Inleiding Intro Doel van de workshop Elektrotechnische Arbeidsmiddelen.

Nadere informatie

Veilig werken met apparaten en machines

Veilig werken met apparaten en machines Published on Arbocatalogus voor de vlakglasbranche (http://www.arbocatalogus-vlakglas.nl) Veilig werken met apparaten en machines Oplossing status: Goedgekeurd door Inspectie SZW Een machine is een arbeidsmiddel,

Nadere informatie

Welke producten vallen onder de NEN EN certificering?

Welke producten vallen onder de NEN EN certificering? Vanaf 1 juli 2014 moeten alle stalen en aluminium dragende constructiedelen zijn voorzien van een CE markering. Om dit te mogen verstrekken dient het bedrijf gecertificeerd te zijn volgens de NEN EN 1090

Nadere informatie

Betreft afhandeling garantie- en reparatiezaken GS&M B.V (handelend onder Ætaire Nederland).

Betreft afhandeling garantie- en reparatiezaken GS&M B.V (handelend onder Ætaire Nederland). Betreft afhandeling garantie- en reparatiezaken GS&M B.V (handelend onder Ætaire Nederland). Geachte relatie, Ætaire Nederland hecht veel waarde aan het op correcte en snelle wijze beoordelen en afhandelen

Nadere informatie

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN Het werken met machines, apparaten, gereedschappen en installaties (hierna te noemen: machines) kan gevaren veroorzaken. Machines kunnen gevaarlijk zijn of gevaarlijk worden

Nadere informatie

SERVICE IN NEDERLAND

SERVICE IN NEDERLAND SERVICE IN NEDERLAND Continuïteit gegarandeerd Alle kennis, ervaring en middelen gebruiken wij om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en uw apparatuur in optimale conditie te houden. De basis van het

Nadere informatie

m a c h i n e s p e c i a l i s t e n

m a c h i n e s p e c i a l i s t e n BS machine specialisten industrieel onderhoud m a c h i n e s p e c i a l i s t e n o v e r b s BS, opgericht in 1946, heeft zich de reputatie verworven de machinespecialist bij uitstek te zijn. De organisatie

Nadere informatie

Veilig werken met de ladder. VSB Henry Dijksma, Altrex

Veilig werken met de ladder. VSB Henry Dijksma, Altrex Veilig werken met de ladder VSB Henry Dijksma, Altrex Inhoud presentatie Inleiding Regelgeving ladders Ladder als werkplek? Wanneer wel, wanneer niet? Veilig werken op een ladder: do s en don ts Regelgeving

Nadere informatie

EXPLOSIEVEILIGHEIDSDOCUMENT Beoordeling van explosiegevaren door stof van installaties en arbeidsplaatsen

EXPLOSIEVEILIGHEIDSDOCUMENT Beoordeling van explosiegevaren door stof van installaties en arbeidsplaatsen Installatie: Arbeidsplaats: Beschrijving van de installatie en arbeidsplaats Verantwoordelijke: (1) Brandbare Stoffen (2) Gegevens van de meest kritische stof Ontstekingstemperatuur: Ontstekingsenergie:

Nadere informatie

PPOC Preventief Periodiek Onderhoudscontract

PPOC Preventief Periodiek Onderhoudscontract Elephant Dental B.V. Contractnummer: PPOC Preventief Periodiek Onderhoudscontract Voor DeguDent / Elephant / Austenal / Dentsply Apparatuur. Klantspecificatie: NAW gegevens: Klantnummer: Naam Opdrachtgever:

Nadere informatie

De controletarieven worden jaarlijks verhoogd volgens de CBS-Indexcijfers.

De controletarieven worden jaarlijks verhoogd volgens de CBS-Indexcijfers. Controle brandblussers en/of brandslanghaspels Het controleren van de brandblussers tot en met een inhoud van 12 kg./ ltr. en/of brandslanghaspels tegen een prijs per stuk van: stuks prijs p/st. stuks

Nadere informatie

Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf

Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf U moet er toch niet aan dénken! De zorgplicht van de werkgever als het gaat om geschiktheid en blijvende veiligheid van ter beschikking gestelde arbeidsmiddelen.

Nadere informatie

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud Veelzijdig Vakmanschap Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00 Service & Onderhoud Friso neemt uw zorg uit handen. Voor onderhoud... Wat kunnen wij voor u betekenen? Reparatie Onderhoud

Nadere informatie

Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011

Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011 Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011 Omschrijving Contracten Geometius biedt u de mogelijkheid om op diverse niveaus uw apparatuur door ons te laten onderhouden, en u te

Nadere informatie

Afdichting van gas en waterlekken zonder afbraak

Afdichting van gas en waterlekken zonder afbraak 2015 Afdichting van gas en waterlekken zonder afbraak Firma ALLEGRETTI BVBA Dilbeekstraat 104 1080 Brussel Telefoon : +32(2)410.88.80. Fax : +32(2)414.81.60. Email : info@allegretti.be Website : www.allegretti.be

Nadere informatie

NEN 3140 Veilige Bedrijfsvoering

NEN 3140 Veilige Bedrijfsvoering NEN 3140 Veilige Bedrijfsvoering Als werkgever bent u verantwoordelijk voor veilige installaties en het veilig kunnen werken van uw personeel in een elektrotechnische omgeving. In zowel de Arbowet als

Nadere informatie

PTC Praktijk Trainings Centrum

PTC Praktijk Trainings Centrum Pagina1 PTC Praktijk Trainings Centrum NEN 3140 Online Veiligheid en productiviteit op een hoger niveau www.ptcopleidingen.nl Pagina2 Het begint met kennis Het spreekt voor zich dat het opleiden van uw

Nadere informatie

REOB 2010 Veranderingen voor het REOB bedrijf Deel 2

REOB 2010 Veranderingen voor het REOB bedrijf Deel 2 REOB 2010 Veranderingen voor het REOB bedrijf Deel 2 Seminar REOB Veranderingen voor 2012 1 6 juni 2011 Door: Harrit Broos, LPCB Nederland Inhoud Alle aspecten van het nieuwe certificatieschema REOB 2012

Nadere informatie

Installatie Service Onderhoud

Installatie Service Onderhoud Installatie Service Onderhoud + Waarom de service van LIPS en VEMA? 24-uurs service 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op de storingstelefoon Landelijke dekking Snelle responsetijden Kennis van

Nadere informatie

Toolbox-meeting Besloten ruimten

Toolbox-meeting Besloten ruimten Toolbox-meeting Besloten ruimten Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Ruimten zoals tanks, ketels, riolen, kruipruimten en leidingkelders

Nadere informatie

ELEKTRISCHE VEILIGHEID

ELEKTRISCHE VEILIGHEID ELEKTRISCHE VEILIGHEID DIT STUK IS NOG NIET GETOETST DOOR DE INSPECTIE SZW EN DIENT ALS NASLAGWERK Natte en ruwe omstandigheden kunnen de veiligheid bij het gebruik van elektriciteit nadelig beïnvloeden.

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De APK, de Algemene Periodieke Keuring, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR ONDERHOUD

RICHTLIJNEN VOOR ONDERHOUD 1 RICHTLIJNEN VOOR ONDERHOUD 1. BOUWKUNDIG ONDERHOUD 3 2. INSTALLATIE TECHNISCH ONDERHOUD WERKTUIGBOUWKUNDIG (WT) 4 3. ELEKTROTECHNISCH ONDERHOUD (ET) 6 4. ZWAKSTROOM 7 5. RICHTLIJNEN EN VOORWAARDEN 8

Nadere informatie

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140

Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid NEN-3140 Installatieverantwoordelijkheid / NEN-3140 Inhoud presentatie: 1. Wie is installatieverantwoordelijke 2. Aanwijzing installatieverantwoordelijke 3. Toelichting

Nadere informatie

Toelichting en gebruik V&G-deelplan.

Toelichting en gebruik V&G-deelplan. Toelichting en gebruik V&G-deelplan. SMT Bouw & Vastgoed streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert SMT Bouw

Nadere informatie

BREEDVELD & WEAVER HYDRAULISCHE APPARATUUR

BREEDVELD & WEAVER HYDRAULISCHE APPARATUUR ALGEMEEN VERKOOP TOEPASSING TECHNISCHE HANDELSONDERNEMING BREEDVELD & WEAVER HYDRAULISCHE APPARATUUR -INRICHTING VOOR ALLE MERKEN HYDRAULISCHE APPARATUUR, KRIKS EN HEFWERKTUIGEN. IMPORT - EXPORT Revisie

Nadere informatie

Om het certificaat te verdienen, moeten minimaal de vragen, die per categorie onder noodzakelijk genoemd zijn, met ja beantwoord worden.

Om het certificaat te verdienen, moeten minimaal de vragen, die per categorie onder noodzakelijk genoemd zijn, met ja beantwoord worden. Controleformulier Certificaat Sporthallen Op dit formulier kunt u als controleur uw oordeel invullen. De controlepunten zijn onderverdeeld in 18 categorieën. Onder elke categorie staat korte uitleg over

Nadere informatie

FireAlert Delta Industrieweg 40 b 3251 LX Stellendam 0181-770067 06-25328519

FireAlert Delta Industrieweg 40 b 3251 LX Stellendam 0181-770067 06-25328519 FireAlert Delta Industrieweg 40 b 3251 LX Stellendam 0181-770067 06-25328519 Noodverlichting 2 Noodverlichting en de regelgeving. Noodverlichtingsinstallaties en armaturen dienen conform Bouwbesluit, adequaat

Nadere informatie

Update NEN 3140: de belangrijkste veranderingen op een rij

Update NEN 3140: de belangrijkste veranderingen op een rij Update NEN 3140: de belangrijkste veranderingen op een rij Update NEN 3140: de belangrijkste veranderingen op een rij De NEN 3140, het Arbobesluit rondom de bedrijfsvoering van elektrische installaties,

Nadere informatie

Calibratie, Onderhoud & Service voor Cleanroom Meetapparatuur

Calibratie, Onderhoud & Service voor Cleanroom Meetapparatuur Calibratie, Onderhoud & Service voor Cleanroom Meetapparatuur Inhoudsopgave Voordelen van een servicecontract Calibratie contract Calibratie+ contract Support Contract Normen voor calibratie en onderhoud

Nadere informatie

ATEX 137. blad 1 van 5 ATEX 137

ATEX 137. blad 1 van 5 ATEX 137 Postbus 141 2040 AC Zandvoort telefoon : (023) 573 25 54 e-mail : info@vmtl.nl internet : www.vmtl.nl K.v.K nr. 53589211 BTW nr.: NL8509.38.880.B01 ATEX 137 Inleiding Sommige explosies zijn in staat om

Nadere informatie

ATEX voor beginners ; explosiegevaar in vogelvlucht

ATEX voor beginners ; explosiegevaar in vogelvlucht ATEX voor beginners ; explosiegevaar in vogelvlucht Waarom doen we aan ATEX Het doel is mensen beschermen tegen de effecten van een explosie Wat is een explosie eigenlijk? Een momentane ontbranding van

Nadere informatie

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES

CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES CERTIFICEREN IN GEBRUIK STELLEN SERVICE EN ONDERHOUD VERVANGINGSADVIES Hefas Branddetectie BV biedt u een breed spectrum aan diensten en service om brandmeld-en ontruimingssystemen in gebruik te stellen,

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR SANITAIR INSTALLATEUR

OPLEIDINGENSTRUCTUUR SANITAIR INSTALLATEUR OPLEIDINGENSTRUCTUUR SANITAIR INSTALLATEUR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) SANITAIR INSTALLATEUR Profiel (SERV/FVB, december 1997) SANITAIR INSTALLATEUR

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

De service van KROHNE reikt verder.

De service van KROHNE reikt verder. De service van KROHNE reikt verder. Servicebrochure KROHNE: toonaangevend in meetinstrumentatie KROHNE staat voor een breed pakket aan hoogwaardige meetinstrumen tatie. Sinds het begin van de vorige eeuw

Nadere informatie

Specialisten in elektrische veiligheid

Specialisten in elektrische veiligheid Specialisten in elektrische veiligheid Inspexx Specialisten in elektrische veiligheid AREPA Nederland is een toonaangevende technische service-organisatie, onderdeel van de internationaal opererende AREPA

Nadere informatie

Machinebeheerplan voor de foodindustrie

Machinebeheerplan voor de foodindustrie Machinebeheerplan voor de foodindustrie Zwettestraat 29-05 8912 AV Leeuwarden Telefoon (058) 843 0095 info@booijmachinetechniek.nl www.booijmachinetechniek.nl Booij houdt uw machinepark in optima forma

Nadere informatie

Zelf samenstellen Intergrass biedt u aan om het door u gewenste onderhoud zelf samen te stellen. Hierbij zijn er meerdere mogelijkheden:

Zelf samenstellen Intergrass biedt u aan om het door u gewenste onderhoud zelf samen te stellen. Hierbij zijn er meerdere mogelijkheden: Onderhoud Onderhoud op maat Het onderhouden van de kunstgrasvelden is van vitaal belang voor de duurzaamheid en kwaliteit van deze velden. Daarom biedt Intergrass een concept aan voor het onderhoud, zodat

Nadere informatie

Brandrisico s goed beheerst met ElektraGarant van Delta Lloyd

Brandrisico s goed beheerst met ElektraGarant van Delta Lloyd Brandrisico s goed beheerst met ElektraGarant van Delta Lloyd Wat zijn de risico s van elektriciteit? Meer dan 25% van alle branden heeft een elektrische oorzaak. Deze branden ontstaan door een defect,

Nadere informatie

Continu heffen & hijsen

Continu heffen & hijsen Continu heffen & hijsen Hef en Hijs Nederland B.V. maakt onderdeel uit van Abird Hoisting & Lifting Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit om u optimaal

Nadere informatie

Welke producten vallen onder de NEN EN certificering?

Welke producten vallen onder de NEN EN certificering? Vanaf 1 juli 2014 moeten alle stalen en aluminium dragende constructiedelen zijn voorzien van een CE markering. Om dit te mogen verstrekken dient het bedrijf gecertificeerd te zijn volgens de NEN EN 1090

Nadere informatie

De APK: uw rechten en plichten

De APK: uw rechten en plichten De APK: uw rechten en plichten De APK De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeers veiligheid,

Nadere informatie

OVER ECHTE PREVENTIE GESPROKEN

OVER ECHTE PREVENTIE GESPROKEN OVER ECHTE PREVENTIE GESPROKEN OVER ONS Van Empel Inspecties en Advisering is uw onafhankelijke partner voor inspecties en beheer van uw technische installaties (E en W). Wij zijn uw kennispartner op het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Regelgeving keuring gasinstallatie Aanvulling 1 op versie

Inhoudsopgave. Regelgeving keuring gasinstallatie Aanvulling 1 op versie Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Raadplegen kentekenregister 2 3. Voertuigidentificatienummer 3 4. Kentekenplaten 3 5. Afmelden 3 6. Opnamekaart 4 7. Steekproef 5 8. Vrijgeven 5 9. Second opinion 5 10. Archiveren

Nadere informatie

Het Asecos veiligheidsconcept

Het Asecos veiligheidsconcept Het Asecos veiligheidsconcept Als het op veiligheid aankomt sluiten wij geen compromissen. Wij nemen het onderhoud van uw brandveiligheidsopslagkasten en arbeidsmiddelen serieus. Ook in uw belang. Brandveiligheidsopslagkasten

Nadere informatie