thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas."

Transcriptie

1 1. Lieve mensen. Er is altijd meer dan hetgeen je waarneemt. En dat maakt het moeilijk de werkelijkheid te beoordelen. Als jurist weet ik dat natuurlijk. Dat is immers zo n beetje de kern van je vak. De wereld van sociale media maakt de werkelijke wereld veel kleiner. Ieder stukje ellende of verdriet wordt in extreme vorm tot ons gebracht. Daarmee wel de indruk wekkend dat er elders in de wereld alleen maar extreem verdrietige of extreem vrolijke dingen gebeuren. Maar is dat ook altijd hoe het is? Is hetgeen je ziet of hoort altijd de waarheid? Ik zou zeggen per definitie niet. Er is altijd meer. Dat zagen we bij de ramp rond MH- 17. Denk aan de foto s van de militair met de knuffels. En vervolgens aan de filmbeelden die al een hele andere kant lieten zien. En als je nog verder zou kunnen kijken weet ik zeker dat er weer een ander beeld ontstaat. Of aan de berichten op facebook die doen denken dat het leven van sommige mensen alleen maar uit feesten of vakanties bestaat. We weten allemaal dat de werkelijkheid anders is. Wat we namelijk wel zeker weten is dat ieder huis zijn kruis draagt. Dat was natuurlijk ook het geval in Een jaar dat ons veel vreugde en blijdschap bracht maar zeker ook momenten van verdriet en tegenslag. Zo ook in het huis van Spero. Eerder in het jaar hadden we onze momenten van verdriet met het veel te vroeg en plotseling overlijden van Benno Maassen, het overlijden van Jos Witjes en het overlijden van Koos Hubers. En vorige week nog met het plotseling overlijden van Jan Willem van Noord op slechts 66- jarige leeftijd. Jan Willem was zo n stille maar oh zo sterke kracht die altijd bereid was te helpen en dat zonder veel woord of gebaar gewoon deed. We zullen hen missen. Ongetwijfeld zijn u in 2014 mensen ontvallen die u liefhad. Misschien kunnen we die even staande en in stilte gedenken. 2. We hebben gebroken met een traditie. En op 3 januari gevoetbald in plaats van 1 januari. Dat hebben we naar het schijnt eerder geprobeerd doch toen zijn we er op teruggekomen. Alles heeft echter zijn tijd en we vonden het tijd het toch nog eens te proberen. Met de opkomst van vandaag lijkt het zeker herhaling waard. Er werd dus gevoetbald op 3 januari. En het was te zien. Iedereen was aanmerkelijk fitter dan in voorgaande jaren. Het huidige eerste won met 3-0 door doelpunten van Maarten Nieuwenstein, Niels Kleijn en een eigen doelpunt. Er was meer publiek dan bij voorgaande edities en er stonden een vader en zoon tegenover elkaar: Peter en Ruben Jacobs. Hans Rutgers was weer coach van oud 1. Als we het dan over loyaliteit aan Spero hebben, Hans doet dat al jaren. De loyaliteit van Hans gaat zo ver dat hij als scout van NEC naar Vitesse overstapte toen hij er achter kwam dat Spero een convenant met Vitesse heeft. Gelukkig heeft iedereen het zonder problemen doorstaan en dat is ook goed omdat het eerste volgend weekend naar Barcelona

2 vertrekt voor een vierdaags verblijf. Ik wil daar wel even iets over kwijt omdat er ook wel eens vragen over komen. Een jaar of 3 geleden zijn we gestopt met het premiestelsel voor Spero 1. We dragen als Spero wel bij aan dit jaarlijkse uitje van het eerste met begeleiding. In vergelijking met het verleden is dat een zeer bescheiden bijdrage. De huidige spelers worden verder niet betaald, integendeel, betalen gewoon contributie. En dragen gewoon hun steentje bij aan activiteiten die we als Spero organiseren zoals het lopen van oud papier en vrijwilligerswerk op oa het winterfestijn. We hebben het dan wel over ons vlaggenschip. Het team dat ons bezig houdt en, zonder andere teams daarmee tekort te doen, waar we zeker met de prestaties die ze leveren en de manier waarop dat gebeurt met goed en sportief voetbal trots op kunnen zijn. Veel plezier in Barcelona mannen. 3. Wat ons ook bezig houdt is onze accommodatie. Hoe staat het eigenlijk met onze accommodatie? We zijn alweer gewend aan het kunstgras dat er sinds 2009 ligt. Weet u nog hoe het was in 2008 en daarvoor? Vorig jaar hebben we op deze plaats onze ambities gedeeld. Uitbreiding en renovatie van kleedkamers op korte termijn (zeg ) en een derde kunstgrasveld waar nu het hoofdveld ligt op middellange termijn (zeg ). Dat hebben we ook in een brief aan B&W kenbaar gemaakt. En hoe staat het daar mee? Inmiddels is duidelijk dat er een kunstgrasveld wordt aangelegd bij oa Elistha. Ze moeten daar vanaf augustus 2015 over kunnen beschikken. We hebben goed overleg met het bestuur van Elistha en afgesproken dat we vanaf dat moment iedere dag kunnen beschikken over één van hun velden voor trainingen. Dat geeft ons lucht in ons schema. Daarnaast start Elistha op zaterdag later zodat wij onze eerste ronde daar kunnen afwerken. Ook dat geeft lucht in ons wedstrijdschema. Een groepje Spero- mensen is in overleg met Elistha over de condities waarop dat allemaal moet gaan plaatsvinden. Daarover later in 2015 meer. Met de gemeente zijn we in overleg over onze kleedkamers. Frank Maassen heeft een ontwerp met begroting gemaakt hoe we dat graag zouden zien gebeuren. Onder leiding van Ronald Volmeijer wordt hierover verder met de gemeente gesproken en we hebben goede hoop dat we daar in 2015 positieve berichten over kunnen ontvangen. Het betreft dan een renovatie van de bestaande 8 kleedkamers en een uitbreiding met enkele nieuwe. 4. Ik had het over tegenslagen en vreugde. En vreugde was er gelukkig ook veel. In uw persoonlijke omgeving. Maar ook als het gaat om sportieve prestaties bij Spero.

3 D1 draait goed mee in de eerste klasse nadat het in 2013 promoveerde. Nog twee klassen te laag naar onze smaak maar de weg naar boven is ingezet en F- en E- plan lijken hun vruchten af te werpen. C1 handhaafde zich te nauwer nood in de hoofdklasse en zal dat, zij het overtuigender, ook in naar verwachting doen. De uitdaging is de komende jaren te promoveren naar districtsniveau. B1promoveerde uit de hoofdklasse overtuigend terug naar districtsniveau en draait op dit moment uitstekend mee. A1 had het de eerste helft van de competitie lastig maar handhaaft zich naar verwachting op het districtsniveau. Ieder team is zo goed als zijn reservebank. In dat opzicht is het mooi om te zien dat 2 e selectieteams ook goed meedraaien evenals lagere teams in met name C, B en A. We staan daarmee op de drempel van de top 100 amateurclubs in Nederland. De verdere versterking van de technische staf draagt daar zeer aan bij en onze verwachtingen zijn hoog. 5. De overgang van jeugd naar senioren loopt via Spero onder 23. Zij spelen een halve competitie op dinsdagavonden tegen onder 23 teams van veelal hoofd- en 1 e klassers (Bataven, DIO, Treffers, Juliana etc.). Zij doen daarin voor niemand onder en winnen veel van hun wedstrijden. Maar belangrijker, laten de jeugd wennen aan het niveau van hun voetbaltoekomst. En met vaak zeer aantrekkelijk voetbal met veel en vooral mooie doelpunten. Ik zou zeggen: kom eens kijken. Het eerste team speelde zoals verwacht het hele jaar bovenaan en wist de favorietenrol waar te maken. Met nagenoeg hetzelfde team staan zij nu opnieuw bovenin. We gaan er van uit dat zij dit jaar een periodetiteltje winnen of overnemen. Dat brengt ons weer dichter bij het doel: een stabiele 2 e klasser met incidenteel een jaartje 1 e klasse. Boven verwachting presteerde het tweede team onder aanvoering van Bert Willemsen en Casper Peters. Zij eindigden bij de bovenste drie en zijn ook dit seizoen weer goed bezig. De facto betekent dit dat Spero na Jonge Kracht en met RKHVV het beste tweede van de Betuwe heeft. 6. Over trainers gesproken: Spero heeft het contract met Berry niet verlengd. Niet omdat we niet tevreden zijn, in tegendeel. Berry heeft het uitstekend gedaan en bijna op alle fronten maximaal gepresteerd met mooi en goed voetbal. Als een groep zo hecht is als die van één en ook lang bij elkaar is en hopelijk blijft, is het goed op zijn tijd iets te veranderen. Iemand met een andere persoonlijkheid en visie vóór de groep te zetten. Vandaar dat we in zee gaan met Gerrit Jan Barten. Hopelijk is Charles Kazlauskas in de gelegenheid te blijven. Dat hang oa af van zijn verdere voetballoopbaan. Wie ook gaat vertrekken is Bert Willemsen en wel per onmiddellijk. Spero is ook zeer tevreden over Bert Willemsen. Zijn ambities reiken echter hoger: hij wil een eerste team trainen en gaat dat vanaf volgende week doen bij OSC.

4 7. Sportieve prestaties hebben een goed kader nodig. Daaraan is ook weer het afgelopen jaar gebouwd. De medische functie is goed ingevuld. Iedere zaterdag en zondag is er getrainde EHBO aanwezig. Dat geeft rust. Ook de opleiding van scheidsrechters loopt prima en zeer onlangs werden er weer aanmeldingen ontvangen voor nieuwe scheidsrechters, dit keer voornamelijk eigen jeugdleden en maar liefst 14 jeugdleden in de leeftijd tot 14 jaar. De bouwploeg staat er als vanouds en de accommodatie ligt er prima bij. Wedstrijdsecretariaat is een hels karwei maar loopt als een zonnetje. En ook het gezicht van Spero in de vorm van een geoliede bestuursdienst loopt nagenoeg probleemloos. Het clubhuis krijgt te maken met steeds strakkere regels en toezicht door de overheid. De effecten daarvan worden weleens onderschat maar Harry en Thea weten hier prima invulling aan te geven. Sponsoring was een punt waarop leden vonden dat we moesten verbeteren. Het doet ons zeer deugd dat we daarin op de goede weg zijn. Inkomsten uit sponsoring nemen toe. We zijn er echter hier nog lang niet. Communicatie via de nieuwe website heeft nog enkele verbeterpuntjes maar via Facebook en Twitter zijn aanzienlijke verbeteringen gerealiseerd. Hiervoor is nog wel dringend behoefte aan ondersteuning, met name op redactioneel gebied. Mensen die oog hebben voor de dingen die binnen de club gebeuren en daarover graag iets melden via de daarvoor geëigende media. Altijd al iets journalistieks willen doen? Grijp van nu je kans. 8. Dit jaar zijn we gestart met een Fair Play commissie. Deze is 1 oktober 2013 samengesteld en in 2014 goed aan het werk gegaan. Niet alleen om te sanctioneren maar ook om te belonen. Lees de website voor hoe we dit voor ons zien. De Fair Play commissie functioneert naast de vertrouwenspersonen. Die vertrouwenspersonen hoort u niet veel maar zij hebben zeker niet niets te doen gehad. Dat blijft echter vertrouwelijk. Terug naar de Fair Play commissie. Zij hebben, met hulp van scheidsrechters, het gedrag van teams beoordeeld en op basis daarvan teams geselecteerd die het beste presteerden op dat gebied. Bij toernooien zijn dat meestal de teams die het laagst eindigen. Bij de Fair Play commissie van Spero echter niet noodzakelijkerwijs. De teams die de afgelopen periode het best presteerden zijn in de categorie selectieteams (zij krijgen door KNVB aangewezen scheidsrechters en kunnen dus niet via de beoordelingen van Spero scheidsrechters worden beoordeeld) Spero C1. Zij gaan met het team en begeleiding naar een thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de overige teams in de categorie jeugd gaat de prijs naar Spero B5. Ook zij gaan naar een

5 thuiswedstrijd van Vitesse naar keuze. Bij de seniorenteams gaat de Fair Play prijs naar Spero 6. Zij krijgen een bijschrijving op hun teampas. 9. Dan hebben we ondersteunend kader gehad. Bestuurlijk werken we al enige tijd in dezelfde samenstelling. Afgelopen jaar is André Tumelaire toegetreden en is Wim van der Hoeven een ander carrière pad ingeslagen. De komende jaren zal er successievelijk meer veranderen. De huidige leden van het bestuur lopen tegen hun houdbaarheidsdatum aan (statutaire gesproken dan) en moeten worden vervangen tussen nu en 3 jaar. U heeft dus nog wel enige bedenktijd, maar niet meer zo heel lang. Naast ondersteunend kader dat zich vooral met organisatie bezig houdt hebben we natuurlijk elftalkader; mensen die direct aan een elftal of een aantal elftallen verbonden zijn. Hulde aan de jeugdcommissie die er in geslaagd is nagenoeg alle functies voor juni 2014 te hebben ingevuld. Een hels karwei. Daarin onderscheidt Spero zich ook van de andere verenigingen die hier ongelooflijk mee worstelen. Boetes moeten uitdelen om mensen in beweging te krijgen. Dat is bij ons nog niet het geval. Dit alles is de verdienste van mensen. Mensen die een band hebben met Spero. Soms al heel lang en soms pas sinds kort. En daarvoor zijn we die mensen zeer dankbaar. 10. Om dat symbolisch hard te maken hebben we een gewoonte om enkele van die mensen in het zonnetje te zetten. Dat doen we dit jaar dan ook. De verkiezing tot sportman, -vrouw/sportploeg en vrijwilliger van het jaar heeft een hoog symbolisch gehalte. De dank aan de mensen die we zo naar voren roepen geldt eigenlijk aan allen die zich voorbeeldig hebben ingezet. Of het nu gaat om sportieve prestaties dan wel om organisatorische. Het proces waarlangs het bestuur tot haar keuze komt is zeer ondoorzichtig en bevat een hoog gehalte aan willekeur. En dat willen we graag zo houden. a. De sportploeg van Net als voorgaande jaren was er veel keus. En dit jaar zelfs heel veel keus. Het team waar de prijs dit jaar naar toe gaat concurreerde met heel veel andere teams, kampioensteams zoals Spero B1, dames B1 en heel veel andere kampioenen die u op onze website voorbij zag komen. Maar onze ploeg van 2014 onderscheidde zich ook buiten het veld. Door ook met nadruk te gaan voor de Fair Play prijs. Dat wegende komen zij zelfs dit jaar uit boven het team dat meerdere prijzen pakte en een gedoodverfde favoriet was voor de erkenning, Spero 1. Maar de sportploeg 2014 is Spero 5. We waarderen dat, ook symbolisch, met een bijschrijving op de teampas. b. De prijs voor sportman en sportvrouw van het jaar 2014.

6 Onze ambitie voor vrouwenvoetbal is geen geheim meer. De sportvrouw 2014 is hierin een boegbeeld. Ook naar buiten toe. Zij manifesteerde zich de laatste maanden van 2014 ook en misschien zelfs vooral buiten De Pas, als jeugdprinses van het Elster carnaval. En daarom is Bo Stienstra onze sportvrouw van Onze ambitie is om jaarlijks spelers uit de jeugd over te laten gaan naar de selectie 1-2. Dat lukt de laatste jaren uitstekend. Onze sportman 2014 is één van die spelers. Iemand die niet opvalt maar constant presteert. Die ook daarbuiten actief is in het trainen en begeleiden van onze jeugd. Een sportman met constante kwaliteit en vooral een verenigingsmens in hart en nieren. Onze sportman van 2014 Robin Ahoud. c. De prijs voor de vrijwilliger van Hiervoor zijn we vaak op zoek naar stille krachten bij Spero. Die zijn er veel. Mensen die gewoon hun ding doen zonder veel commentaar of poeha. De vrijwilliger van 2014 doet zijn werk vaak buiten beeld. Hij is te vinden in de commissiekamer en zorgt ervoor dat zoveel mogelijk wedstrijden een echte scheidsrechter hebben en dat iedereen geïnformeerd is over tijden en plaatsen van wedstrijden. Hij is er altijd en al zolang als ik me kan herinneren bij Spero aanwezig. Ik weet dat dit voor hem niet echt hoeft maar desalniettemin gaat het gebeuren. Met deze prijs maakt het bestuur als dank een diepe buiging naar alle vrijwilligers van Spero en vandaag in het bijzonder naar Tonnie Gunsing. 11. Rest mij U te danken voor Uw aandacht en voor Uw aanwezigheid en U te vragen mij te steunen in mijn dank aan Harry en Thea voor de wederom prima verzorging van vanmiddag. Terugkomend op mijn opening: misschien is het een mooi voornemen onze zegeningen te tellen. Oog te hebben voor het bredere plaatje en niet te veel waarde te hechten aan pieken of dalen. Veel plezier nog vanavond, voor straks, zo rond een uur of 11, veilig naar huis maar bovenal een gezond en zeer gelukkig 2015.

Als het mensen kwetst, laat het los. Nota bene een advies van de VN. En het belangrijkste: geen kind zal er om malen.

Als het mensen kwetst, laat het los. Nota bene een advies van de VN. En het belangrijkste: geen kind zal er om malen. 1. Lieve mensen. Als vereniging hebben we een mooie naam. Zeker voor de periode aan het einde en begin van een jaar. Dat is immers de periode van HOOP. En IK HOOP is de betekenis van Spero. Hoop op vrede,

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Hoofdsponsor pakketten

Hoofdsponsor pakketten Hoofdsponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Beste vrienden van Trekvogels, voetballende en nietvoetballende leden, alleen of met partner, vriend of vriendin,

Beste vrienden van Trekvogels, voetballende en nietvoetballende leden, alleen of met partner, vriend of vriendin, 01-01-2017 Beste vrienden van Trekvogels, voetballende en nietvoetballende leden, alleen of met partner, vriend of vriendin, Als vervanger van de voorzitter, die zich helaas moet verontschuldigen voor

Nadere informatie

Daarnaast waren er vele kampioenschappen te vieren bij de niet selectie teams. Prachtig om te zien.

Daarnaast waren er vele kampioenschappen te vieren bij de niet selectie teams. Prachtig om te zien. Welkom op de nieuwjaarsreceptie van FC s-gravenzande. Als we terugkijken op het jaar 2015, dan zien we droevige en blije momenten voorbijgaan. Het overlijden van familieleden, vrienden en bekenden zijn

Nadere informatie

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015

Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Informatie / ouderavond R.K.S.V. Groesbeekse Boys 22-06-2015 Agenda: Voetbal in Groesbeek Gelderse sportfederatie Vrijwilligersbeleid Aanpassingen K.N.V.B. Gedrag langs de lijn Technisch jeugdplan Voetbal

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum

Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal csv Be Quick Dokkum Wij gaan voor goud, zilver en brons, meisjes- en vrouwenvoetbal hoort bij ons - 1 - Voorwoord Voor u ligt de beschrijving van het beleid voor het meisjes-

Nadere informatie

Nieuws Selectie 2019/2020

Nieuws Selectie 2019/2020 Nieuws Selectie 2019/2020 Tamer Ugur. Ik ben 32 jaar, afkomstig uit IJsselstein nu woonachtig in Nieuwegein. Positie: 10 of voor de verdediging. In het verleden ook veelal als linker middenvelder-buitenspeler

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #04/13. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #04/13. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #04/13 In deze editie Kort nieuws G-voetbaltoernooi bij RKVVM Column Jacques Marx Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM 2.0 Seizoen 2013 2014 Tijdens

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Vinyl-design. G jeugdvoetbal TOERNOOI

Vinyl-design. G jeugdvoetbal TOERNOOI Vinyl-design G jeugdvoetbal TOERNOOI 6 mei 2017 De sponsors die dit toernooi mede mogelijk maken: RESIDENTIECONTACT DAGOPVANG VOORWOORD VAN DE TOERNOOICOMMISSIE. D.V.V. Delft heet u van harte welkom op

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer.

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer. Interview Rene Schalken en Gerben Kuijsten We zijn alweer aanbeland bij het laatste interview van dit seizoen. Ons 1 e elftal is gepromoveerd naar de 3 e klasse en RWB 2 is na een moeilijk seizoen toch

Nadere informatie

Club Nieuws Voetbal Media Fanservice Betrokken Zakelijke Relaties Kids Club Contact. 1 van 6 16-8-2010 13:15

Club Nieuws Voetbal Media Fanservice Betrokken Zakelijke Relaties Kids Club Contact. 1 van 6 16-8-2010 13:15 1 van 6 16-8-2010 13:15 Club Nieuws Voetbal Media Fanservice Betrokken Zakelijke Relaties Kids Club 2 van 6 16-8-2010 13:15 Clubgegevens Organisatie Missie Historie Clublied Speellocaties Hertog II Wie

Nadere informatie

Nieuwjaarsrede 2011. Dames en heren, sponsors, sportvrienden, van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de BVV Barendrecht.

Nieuwjaarsrede 2011. Dames en heren, sponsors, sportvrienden, van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de BVV Barendrecht. Nieuwjaarsrede 2011 Dames en heren, sponsors, sportvrienden, van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van de BVV Barendrecht. Wederom is een zeer bewogen jaar voorbij gevlogen. Een jaar met vele hoogtepunten

Nadere informatie

VSC Utrecht Jeugdvoetbaltoernooi Zaterdag 28 Mei 2016

VSC Utrecht Jeugdvoetbaltoernooi Zaterdag 28 Mei 2016 VSC Utrecht Jeugdvoetbaltoernooi Zaterdag 28 Mei 2016 Sportpark Koningsweg Koningsweg 139 3585 LA Utrecht VSC Utrecht Jeugdtoernooi Zaterdag 28 Mei 2016 Hartelijk welkom op sportpark Koningsweg waar voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 Nieuwsbrief oktober 2011 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Zo heb je te maken met 6 spelers en zo zijn het er 15! Dit betekent niet alleen dat ons systeem (met name kosten acceptabel

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: januari

De Babbeltjes. Maand: januari De Babbeltjes Maand: januari Van de bestuurstafel Het jaar 2015 is afgesloten voor Achilles, een jaar waarin veel is gebeurd, de renovatie van de kleedkamers, nieuwe hoofdtrainer, recht van opstal voor

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Hellas 2

Alpha-deuren/HVH Hellas 2 Alpha-deuren/HVH Hellas 2 22 oktober 2011 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Voorwoord Welkom bij de eerste thuiswedstrijd van Alpha-deuren/HVH. Wij zijn als vereniging blij dat we u allemaal mogen

Nadere informatie

Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11

Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11 Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11 Van de Bestuurstafel Vlak voor de vakantie een nieuwsbrief. Dat heeft een reden. Die reden is dat er nieuws te melden is. Volgende week, 10 juli, ontvangen we FC Twente

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. De basis voor dit unieke toernooi werd gelegd in 1952. Toen ontving Stormvogels bij de promotie in 1952

Nadere informatie

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Marcel Dekker jeugdtrainer bij Wijhe 92 Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Ook in het seizoen 2013-2014 is Marcel Dekker als jeugdtrainer aan Wijhe 92 verbonden.

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

voor de winst! Kledingsponsoring Bordsponsoring Adverteren in het clubblad Adverteren op onze website

voor de winst! Kledingsponsoring Bordsponsoring Adverteren in het clubblad Adverteren op onze website Amsterdamse Christelijke Korfbal Vereniging ORANJE-NASSAU opgericht 10 januari 1919 Korfbalvereniging Oranje-Nassau bestaat al sinds 1919 en drukt winst niet alleen uit in doelpunten en kampioenschappen.

Nadere informatie

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging!

Trekvogels. Op naar 100 jaar. concept 3.0 (29 maart 2014) Beleidsplan 2014/2022. Samen zijn we de vereniging! Trekvogels Op naar 100 jaar Samen zijn we de vereniging! Beste leden van voetbalvereniging Trekvogels, Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de

Nadere informatie

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in.

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in. WK-QUIZ 2014 6 Ronden: (100 punten te verdienen) 1. WK Weetjes (16) 2. Voetbal Quotes (16) 3. WK Landen (16) 4. Wie is het? (16) 5. WK 2014 (20) 6. Voetbalvrouwen (16) Vul hier je naam in: Vul je antwoorden

Nadere informatie

p Sponsor. Uwbelang. Groei.

p Sponsor. Uwbelang. Groei. SPONSORBROCHURE 2016-2017 Inhoud@vvBavel Mogelijk @vvbavel p10-14 Sponsor @vvbavel p4 Uwbelang @vvbavel p9 Groei @vvbavel p5 Resultaat @vvbavel p8 Maatschappij @vvbavel p6-7 Sponsor@vvBavel Waarom sponsoring?

Nadere informatie

Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige

Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige SVZ 2015/2016 Opening Jaarverslag 2014/2015 Jeugd Zaalvoetbal Selectie (heren) Lagere elftallen (heren) Dames Terreinen en accommodatie Kantine Sponsoring Overige bijzonderheden Financiën Verslag kascommissie

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN?

WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT GA JE SAMEN BEREIKEN EN HOE GA JE DAT SAMEN VOOR ELKAAR KRIJGEN? WAT HEBBEN WE 8 JUNI BESPROKEN. WELKOM EN KENNISMAKEN TERUGBLIK OP 18 MEI WAT MAAKT SPORTCLUB ENSCHEDE DE MOEITE WAARDE IDENTITEIT KERNWAARDEN

Nadere informatie

Vinyl-design. G seniorenvoetbal TOERNOOI

Vinyl-design. G seniorenvoetbal TOERNOOI Vinyl-design G seniorenvoetbal TOERNOOI 25 augustus 2018 De sponsors die dit toernooi mede mogelijk maken: VOORWOORD VAN DE TOERNOOICOMMISSIE. D.V.V. Delft heet u van harte welkom op alweer het 8 e Vinyl

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH Gemini. 14 januari 2012. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH Gemini 14 januari 2012 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Welkom! Het is mijn beurt om een stukje te schrijven in het programmaboekje van HVH voor

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap

v.v. Wardy Ferwert Sponsormap v.v. Wardy Ferwert Sponsormap ~ 1 ~ Tijd en geld Toen op 2 november 1945 de v.v. Wardy werd opgericht in Ferwert, speelde de commercie in de sport nog praktisch geen rol. Dat het gehele andere tijden waren

Nadere informatie

foto s met dank aan Tjitte de Vries en Theo Kock (mogelijke andere rechthebbenden wenden zich met hun claims tot de uitgever van dit boek)

foto s met dank aan Tjitte de Vries en Theo Kock (mogelijke andere rechthebbenden wenden zich met hun claims tot de uitgever van dit boek) 'Duim omhoog' 1 foto s met dank aan Tjitte de Vries en Theo Kock (mogelijke andere rechthebbenden wenden zich met hun claims tot de uitgever van dit boek) 2013, Anton de Vries Alle rechten voorbehouden

Nadere informatie

We gaan beginnen! Kunstgrasveld zo goed als klaar!

We gaan beginnen! Kunstgrasveld zo goed als klaar! Subscribe Past Issues Translate RSS Nieuwsbrief SC Valburg zomer 2017 Voeg SC Valburg toe op Facebook Stuur naar een vriend We gaan beginnen! We zitten nog midden in de zomervakantie, maar we gaan eindelijk

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK ONDER SPELERS EN OUDERS VAN FC WEESP EERSTE RESULTATEN

TEVREDENHEIDSONDERZOEK ONDER SPELERS EN OUDERS VAN FC WEESP EERSTE RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK ONDER SPELERS EN OUDERS VAN FC WEESP EERSTE RESULTATEN juni 2016 Wie hebben er aan het onderzoek meegedaan? Begin april is aan alle spelende leden en ouders van jeugdspelers een

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

35 e Hoekman Toernooi [Typ de ondertitel van het document]

35 e Hoekman Toernooi [Typ de ondertitel van het document] 35 e Hoekman Toernooi 2017 [Typ de ondertitel van het document] 35 e Hoekman Toernooi 20 mei 2017 Wij heten de deelnemende verenigingen van harte welkom bij het Hoekman Toernooi voor JO15- en JO13-teams

Nadere informatie

BFC is het thuis van niet alleen de klassieke voetbalman, maar ook van een bloeiende vrouwen en meidenafdeling!

BFC is het thuis van niet alleen de klassieke voetbalman, maar ook van een bloeiende vrouwen en meidenafdeling! De Bussumse Football Club ( BFC ), opgericht in 1920, is niet zomaar een doorsnee voetbalvereniging. Gelegen middenin het kapitaalkrachtige Gooi is BFC het thuis van niet alleen de klassieke voetbalman,

Nadere informatie

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax Nieuw jaar, nieuwe maand en dus een nieuwe ik speel de bal naar... De bal rolt lekker, want we hebben in het eerste jaar al mooie verhalen mogen lezen over diverse voetbalperiodes. Dat is ook het uiteindelijke

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

Hans van der Beek. over schrijven en alles

Hans van der Beek. over schrijven en alles Hans van der Beek over schrijven en alles Hijschrijftcolumns,boekenennogveelmeer, behoorttotde KunstenMedia redactievanhet Parool,isvadervantweejongensenisbezigte halveren.juist,afvallen.hansvanderbeekschrijft.

Nadere informatie

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in.

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in. Donderdag 13 september, 17.30 voor de training. Een paar dagen voor de start van de competitie in gesprek met Eva en Klaas in de Bestuurskamer. Nadat Klaas vertelt hoe vermoeiend een studienacht en -dag

Nadere informatie

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst

v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst v.v. TREKVOGELS Beleidsplan 2014-2018 Een prachtige historie en een glansrijke toekomst Voorwoord Tijdens de algemene ledenvergadering in november 2013 hebben we een goede discussie gevoerd aan de hand

Nadere informatie

Sportvereniging. v.v.victoria 28 E & F TOERNOOI 2014. Programmaboekje. 7 juni 2014. Sportpark Wesselerbrink Geessinkweg 282 7544RB Enschede

Sportvereniging. v.v.victoria 28 E & F TOERNOOI 2014. Programmaboekje. 7 juni 2014. Sportpark Wesselerbrink Geessinkweg 282 7544RB Enschede Sportvereniging v.v.victoria 28 E & F TOERNOOI 2014 Programmaboekje 7 juni 2014 Sportpark Wesselerbrink Geessinkweg 282 7544RB Enschede Inhoudsopgave Welkomstwoord 03 Toernooigedachte 04 Dagprogramma 04

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Het BFC F-pupillen toernooi

Het BFC F-pupillen toernooi Het BFC F-pupillen toernooi Zaterdag 30 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC F-pupillen Toernooi, zaterdag 30 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden,

Nadere informatie

FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI

FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI INHOUDSOPGAVE: Welkomstwoord voorzitter toernooicommissie 3 Mededelingen 4 Arbitrage 5 Sportiviteit 6 Toernooireglement 7-8 Kleedkamers / Velden 9 Sponsors 10 Indeling en

Nadere informatie

Programmaboekje zaterdag 3 januari 2015 Delfts kampioenschap voor D-junioren Deelnemende verenigingen

Programmaboekje zaterdag 3 januari 2015 Delfts kampioenschap voor D-junioren Deelnemende verenigingen Programmaboekje zaterdag 3 januari 2015 Delfts kampioenschap voor D-junioren Deelnemende verenigingen Concordia Delft DHC DHL Oliveo SEP Vitesse Delft Wippolder Spelvreugde, sportiviteit en leuk voetbal

Nadere informatie

Vinyl-design. G-voetbal TOERNOOI

Vinyl-design. G-voetbal TOERNOOI Vinyl-design G-voetbal TOERNOOI 6 mei 2017 De sponsors die dit toernooi mede mogelijk maken: RESIDENTIECONTCT DGOPVNG VOORWOORD VN DE TOERNOOICOMMISSIE. D.V.V. Delft heet u van harte welkom op alweer het

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van "demping"? Eens Oneens

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van demping? Eens Oneens Uitslag enquete vernieuwingsvoorstellen Carambole Datum: 1 maart 2016. Aantal inzendingen: 44 Vraag A Libre 5e klasse, al dan niet terugbrengen naar de oude situatie Eens Oneens De samenvoeging van 5e

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

9 e. Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D. Zaterdag 28 mei 2016: E & F

9 e. Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D. Zaterdag 28 mei 2016: E & F 9 e Zaterdag 21 mei 2016: B, C & D Zaterdag 28 mei 2016: E & F Inhoud: Reglementen... 3 TIPS VOOR DE OUDERS OP HET TOERNOOI... 4 Poule-indelingen... 5 Even over: DVC Delft... 6 Portret van... Jan Horsten...

Nadere informatie

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Meedoen is belangrijker dan winnen Ik heet alle teams, begeleiders, scheidsrechters,

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

Beste voetballiefhebbers,

Beste voetballiefhebbers, Beste voetballiefhebbers, Ik wens jullie allen van harte welkom bij alweer de tiende editie van het Edwin van der Sar toernooi. Een jubileumeditie dus, waar ik persoonlijk erg trots op ben. Helaas heb

Nadere informatie

Zaterdag 8 januari 2011 organiseert d.v.v. Delft op sportpark Kerkpolder. Deelnemende teams:

Zaterdag 8 januari 2011 organiseert d.v.v. Delft op sportpark Kerkpolder. Deelnemende teams: Zaterdag 8 januari 0 organiseert d.v.v. Delft op sportpark Kerkpolder 5 e Stad Delft C-CUP Deelnemende teams: Concordia C D.v.v. Delft C DHC C DVC C Full Speed C SEP C Vitesse Delft C Wippolder C Te winnen

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 april 2018

Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 Inleiding Met het jaarverslag geeft het bestuur een overzicht van ondernomen activiteiten en van ontwikkelingen die in 2018 op ons pad zijn gekomen. Op maandag

Nadere informatie

samen scoren! We hebben u echt nodig... Kleding sponsoring... De drie pakketten... Reclamedoeken Rondweg...

samen scoren! We hebben u echt nodig... Kleding sponsoring... De drie pakketten... Reclamedoeken Rondweg... samen scoren! We hebben u echt nodig... Kleding sponsoring... De drie pakketten... Reclamedoeken Rondweg... sponsorgids 2015 Huis & Hypotheek Al 10 jaar Hoofdsponsor. Huis & Hypotheek begon ruim 10 jaar

Nadere informatie

Alpha-deuren/HVH WHC Den Haag. 26 november 2011. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor:

Alpha-deuren/HVH WHC Den Haag. 26 november 2011. Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Alpha-deuren/HVH WHC Den Haag 26 november 2011 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Kijk ook eens op: www.hvhouten.nl Hallo supporters! Welkom allemaal bij de belangrijke wedstrijd van het eerste heren

Nadere informatie

011 Toernooi 23 augustus 2014. Toernooi info

011 Toernooi 23 augustus 2014. Toernooi info 011 Toernooi 23 augustus 2014 Toernooi info Voorwoord Voor de 3e keer al weer organiseren wij dit seizoen het 011 (23/8) en 013(24/8) toernooi. Over het 011 toernooi hebben we wel het een en ander te vermelden.

Nadere informatie

23 ste JEUGDTORNOOI 7 en 8 MEI 2016

23 ste JEUGDTORNOOI 7 en 8 MEI 2016 23 ste JEUGDTORNOOI 7 en 8 MEI 2016 DUIVELTJES PREMINIEMEN MINIEMEN GEMEENTELIJK SPORTCENTRUM - DUFFEL - Niet op de openbare weg werpen a.u.b. Beste spelers, ouders en sympathisanten, Mogen wij u van

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Nieuwe trainers Sporting Heerlen. Hub Essers overleden. Fernando Ricksen eregast bij Sporting Heerlen - ZSV

Nieuwe trainers Sporting Heerlen. Hub Essers overleden. Fernando Ricksen eregast bij Sporting Heerlen - ZSV Nieuwe trainers Sporting Heerlen Sporting Heerlen heeft de technische staf voor het seizoen 2015/2016 compleet. Als trainer voor Sporting Heerlen 2 is Martè Streng aangesteld en als leider Wiel Ruminski.

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0

RKVVM. Nieuwsbrief #01/14. Op weg naar RKVVM 2.0 www.rkvvm.nl RKVVM Nieuwsbrief #01/14 In deze editie RKVVM 2.0 Kort Nieuws AED-cursus in de kantine Van vrijwilligers voor vrijwilligers Vader en zoon in de picture! Uit de oude doos Op weg naar RKVVM

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Sponsorcommissie Bas Arentsen Joey Neeteson E sponsoring@hcamvj.nl W www.hcamvj.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

OLEN UNITED Visie

OLEN UNITED Visie OLEN UNITED Visie 2020-2030 Geschiedenis AOVV - KAC AOVV KAC Opmerkingen AOVV 2010-11 9 jeugd + 2 senior 9 + 2 2011-12 9 + 2 9 + 2 Lid van Westel Circle 2012-13 10 + 2 8 + 2 2013-14 11 + 2 4 + 2 Uitbreiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

Since 1930. Een Sponsor overeenkomst tussen : U misschien? Amsterdam s Premier Rugby Club

Since 1930. Een Sponsor overeenkomst tussen : U misschien? Amsterdam s Premier Rugby Club Een Sponsor overeenkomst tussen : & U misschien? AAC Amsterdam Rugby 2011 Waarom sponsor worden? Als sponsor verbindt u zich aan AAC Rugby Amsterdam, de eerste en enige burger rugbyclub in Amsterdam.

Nadere informatie

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond.

Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Speech gegeven door de Voorzitter tijdens de Informatie avond. Afgelopen vrijdagavond hebben wij als bestuur van Sportclub Franeker in een extra bestuursvergadering het besluit genomen om met ingang van

Nadere informatie

De gezelligheid en sportiviteit voeren vandaag de boventoon dus is de belangrijkste prijs de ING Fair Play Cup.

De gezelligheid en sportiviteit voeren vandaag de boventoon dus is de belangrijkste prijs de ING Fair Play Cup. 2 Terrein: Sportpark Madestein, Madesteinweg 17, Den Haag, Telefoon: 070-3978920 Secretariaat: p/a Valkenierstraat 9, 2694 BN s-gravenzande Telefoon: 0174-420578 of 06-10570872; E-mail: secretaris@svloosduinen.nl

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Toernooi JO15-junioren

Toernooi JO15-junioren Jeugdtoernooien VFC Toernooi JO15-junioren Zondag 28 mei 2017 13.30-17.00 uur Sportcomplex VFC Sportlaan 130 3135 GX Vlaardingen telefoon: 010-4708903 e-mail: toernooi@vfcvoetbal.nl INHOUDSOPGAVE Pagina

Nadere informatie

(Hoofdsponsor) Sponsor 1e Elftal

(Hoofdsponsor) Sponsor 1e Elftal Sponsormodel A (Hoofdsponsor) Sponsor 1e Elftal De sponsor wordt de mogelijkheid geboden de bedrijfsnaam op de wedstrijdkleding en sporttassen van de A selectie te laten drukken Reclamebord van 3 meter

Nadere informatie

Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk

Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk Buitengewone ledenvergadering ASV de Dijk Amsterdam, 15 juni 2011 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen jaarlijkse ledenvergadering d.d. 21 januari 2011 4. Voordracht bestuurslid

Nadere informatie

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, februari 2017 Beste jeugdleden van TVC Breda, De winter is ver voorbij, de feestneus kan uit de kast. Bij TVC is dit het moment om te gaan denken aan het volgende seizoen.

Nadere informatie

JEUGDTOERNOOIEN 2015

JEUGDTOERNOOIEN 2015 JEUGDTOERNOOIEN 2015 SPORTPARK NOORDHOUT SEROOSKERKE (Walcheren) 1 versie 20-4-15 Voorwoord jeugdvoorzitter V.V. Serooskerke Van harte welkom op ons Sportpark Noordhout, leuk dat u dit jaar deelneemt aan

Nadere informatie