Persmap Politiezone Westkust

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persmap Politiezone Westkust"

Transcriptie

1 Persmap Politiezone Westkust

2 Agendapunten Politie Westkust zet in op mobiele ANPR Resultaten preventieve fase veilig fietsen Eindejaar- BOB- campagne Overzicht resterende geplande controles maand december 2013 Nieuwe campagne BIVV: Ozark Henry zingt een laatste boodschap Voorkom een inbraak tijdens de donkere dagen Iedereen paraat voor een veilige straat 1712 Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie Waarschuwing voor munt gelijkend op onze euro

3 Politiezone Westkust zet in op mobiele ANPR (Automatic Numberplate Recognition) Deze maand nog zal de politie Westkust ook met een mobiele ANPR (Automatic Numerplate Recognition) aan de slag gaan. Het gaat om een anonieme wagen die nummerplaten zal kunnen scannen en zo kan zien of voertuigen al dan niet geseind staan. De anonieme wagen zal onder andere worden ingezet in de strijd tegen grenscriminaliteit. De Politiezone Westkust zet in op mobiele ANPR om zo nog beter in te spelen op de nodale aanpak in de zone Westkust. Nodale gestuurde politie betekent voor de Politiezone Westkust dat niet uitsluitend wordt gezocht naar een verdachte nadat een misdrijf is gepleegd, maar dat ook in kaart wordt gebracht wie eventueel in de toekomst een misdrijf zou kunnen plegen. De politie wil namelijk ook inzetten op preventie. De Politie Westkust is pionier in België wat betreft nummerplaatherkenning. Op alle toegangswegen naar de zone staan vaste nummerplaatlezers sedert Indertijd werd de PZ Westkust daarvoor verguisd, nu bejubeld. We zijn verheugd dat zovele jaren later de andere politiezones ons nu volgen in de nodale aanpak. Via mobiele ANPR en de vaste camera s kunnen we duidelijk weten wie er zich in onze zone bevindt. Bedoeling is om met de mobiele ANPR de surveillance-efficiëntie van onze ploegen op de baan nog meer te verhogen en zo nog sneller en efficiënter te werken. De werking van de mobiele ANPR zal dezelfde zijn als van de vaste ANPR. De politie kan nummerplaten scannen en zo vergelijken met diverse databases waarin een selectie van verdachte/gestolen/niet-verzekerde nummerplaten zijn opgenomen. Deze vergelijking kan een hit of een no hit opleveren, met name een signaal dat een nummerplaat wordt herkend. Aan deze hit koppelen we dan onmiddellijk een politieactie met interceptie/observatie van het voertuig. De politie Westkust wil immers gaan van crimefighting naar crimestopping. Wat betreft gericht opsporingsonderzoek betekent de mobiele ANPR ook een vooruitgang. Via de vaste ANPR kan de politie Westkust achterhalen welke voertuigen rondom het tijdstip waarop een strafbaar feit is gepleegd het systeem zijn gepasseerd en dus mogelijk in

4 verband kunnen worden gebracht met het misdrijf. Met mobiele ANPR, kan de politie nog sneller achter de dader aan gaan. De politie kan dan onmiddellijk nummerplaten scannen die zich op dat moment dicht bij het misdrijf bevinden. Dit verhoogt de efficiëntie van de politie. Via mobiele ANPR kan de politie, net zoals met de vaste ANPR camera s, ook de beweging van politionele gekende voertuigen opvolgen. Op die manier worden gekende voertuigen uit de anonimiteit gehaald. De mobiele ANPR zal samen met de vaste camera s deel uit maken van een cameraschild, dat wordt opgetrokken langs vier belangrijke assen in onze provincie. Tevens komt er vanaf 1 januari één dataserver waarop de 19 politiezones van onze provincie gegevens met elkaar kunnen uitwisselen, zo kunnen ze geseinde nummerplaten en personen sneller en beter doorgeven. Dat is een primeur voor ons land. Er komt daarnaast ook 1 server waar alle gegevens van de verschillende politiezones in de provincie verzameld worden. Bedoeling is om in het kader van de grenscriminaliteit echt geïntegreerd met de andere West-Vlaamse politiezones te gaan samenwerken. Onze politiezone kan dit alleen maar toejuichen.

5 Provinciale campagne veilig fietsen Ondertussen is de preventieve fase van de provinciale campagne Veilig Fietsen voorbij. Naar jaarlijkse gewoonte nam de politie Westkust hier weer aan deel. De campagne Veilig fietsen loopt al sinds 2003 en is een samenwerking tussen het provinciebestuur van West-Vlaanderen en de federale dienst politionele veiligheid, met de medewerking van de politiezones in West-Vlaanderen. De politiezone Westkust wil zo de jeugd sensibiliseren in het gebruik van fietsverlichting en wil hen ook aanmoedigen om op een veilige manier met een correct uitgeruste fiets aan het verkeer deel te nemen. De preventieve of sensibiliserende fase waarbij de fietsen op school gecontroleerd werden, duurde anderhalve maand. De controles startten op 1 oktober en liepen tot 15 november. Ondertussen zijn de resultaten bekend. De PZ Westkust controleerde in totaal 332 fietsen. In Nieuwpoort werden 98 fietsen gecontroleerd, in Koksijde 113 en in De Panne 121. In totaal waren 140 fietsen niet in orde of 42%. Aantal fietsen niet in orde per gemeente: Stad/Gemeente Percentage niet in Percentage niet in Verschil orde in 2012 orde in 2013 De Panne 30,4% 40,5% Stijging van 10,1% Koksijde 33,8% 41,6% Stijging van 7,8% Nieuwpoort 45,7% 44,9% Daling van 0,8% Totaal 39% 42% Stijging van 3%

6 Aantal fietsen zonder werkende verlichting per gemeente: Stad/Gemeente Percentage niet in Percentage niet in Verschil (fietsverlichting) orde in 2012 orde in 2013 De Panne 9,9% 15,7% Stijging van 5,8% Koksijde 16,9% 1,8% Daling van 15,1% Nieuwpoort 30,3% 26,5% Daling van 3,8% Totaal 21% 14% Daling van 7% Aantal fietsen waarvan andere onderdelen niet werken: Onderdeel fiets Percentage niet in Percentage niet in Verschil orde in 2012 orde in 2013 Bel 14% 20,8% Stijging van 6,8% Remmen 3,2% 12% Stijging van 8,8% Reflectoren 21,4% 15,7% Daling van 5,7% Momenteel loopt tot en met 28 februari 2013 de handhavingsfase met politiecontroles op de openbare weg. Er zijn zowel gerichte geplande acties, maar ook spontane acties.

7 Eindejaar-BOB-campagne Momenteel loopt de traditionele nationale eindejaar-bob-campagne met acties tegen alcohol en drugs in het verkeer. Het echte startschot werd gegeven tijdens de verkeersveilige nacht die in de zone Westkust plaatsvond op vrijdagavond 6 en zaterdagnacht 7 december. Onderzoek wees uit dat dit een zeer risicovolle nacht is. 8,51% van de bestuurders had toen te veel gedronken. Onze politiezone houdt weliswaar het hele jaar controles op rijden onder invloed, maar tijdens de BOB-campagne wordt hier nog meer de nadruk op gelegd. De campagne loopt tot en met 27 januari U bent dus gewaarschuwd!

8 Overzicht resterende geplande controles maand december 2013 In onderstaand overzicht kunt u de resterende geplande controles voor de maand december terugvinden. Wij geven u deze controles mee omdat wij een open en transparante communicatie nastreven. Weliswaar vinden zoals altijd nog tal van ongeplande controles plaats. Data resterende geplande snelheidscontroles: 17 december 24 december 30 december Data resterende geplande alcoholcontroles 19 december 31 december 1 januari

9 Nieuwe campagne BIVV: Ozark Henry zingt een "laatste boodschap" De politie Westkust wil de aandacht vestigen op de nieuwe sensibiliseringscampagne van het BIVV gezien wij preventie hoog in het vaandel dragen. Deze keer is ze gericht op jongeren. Ozark Henry schreef een liedje dat de burger doet stilstaan bij de impact van een dodelijk verkeersongeval op zijn/haar omgeving. De stemmen en beelden die aan bod komen in de clip zijn die van Kevin en Maxime, twee jongeren die omgekomen zijn in de wagen. Ozark Henry haalde zijn inspiratie voor het lied 21 grams short uit gesprekken met hun familie en vrienden. De campagnewebsite kunt u vinden via de website Naast de making-of van de song, de videoclip, de getuigenissen van de families over het verlies van Maxime en Kevin, kunt u er ook verschillende tips en tools vinden die ongevallen kunnen helpen voorkomen.

10 Enkele cijfers wat betreft verkeersongevallen in de zone Westkust In 2012 vonden in de zone Westkust 673 ongevallen met stoffelijke schade plaats, 242 ongevallen met lichamelijk letsel en 1 ongeval met doden. 267 mensen raakten lichtgewond, 22 mensen raakten zwaargewond en er viel 1 dode. In 2013 (cijfers gekend tot en met september 2013) vonden er 503 ongevallen met stoffelijke schade plaats, 140 ongevallen met lichamelijk letsel en 1 ongeval met doden. 161 mensen raakten lichtgewond, 15 mensen raakten zwaargewond en er vielen 2 doden.

11 Voorkom een inbraak tijdens de donkere dagen De politiezone Westkust wenst aandacht te vragen voor inbraken. Inbrekers hebben immers een voorkeur om vaker toe te slaan tijdens de donkere maanden. Met onderstaande eenvoudige tips maakt u het hen moeilijker. Geef uw woning/appartement een bewoonde indruk, ook al bent u er niet. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld tijdschakelaars plaatsen op enkele lampen zodat de verlichting aan en uit gaat volgens uw leefpatroon. Installeer verlichting met bewegingsdetectie rond uw woning. Gaat u op vakantie, laat dan iemand die u vertrouwt uw brievenbus leegmaken en de rolluiken op en neer laten. Vermijd om data van uw afwezigheid te vermelden op sociale mediakanalen en op uw antwoordapparaat. Laat zeker geen briefje achter op uw deur. Ga na of uw woning zichtbaar is van op de straat en verwijder eventuele planten of bomen die de zichtbaarheid verminderen. Laat geen gereedschap of ladder, die de inbraak kunnen vergemakkelijken, rondslingeren. Sluit ook uw tuinhuis af met een sleutel. Verberg aantrekkelijk en gemakkelijk mee te nemen zaken, zoals juwelen, gsm's, videomateriaal, computers, waardevolle elektronische apparatuur. Noteer de bijzondere kenmerken van uw waardevolle voorwerpen, registreer de serienummers en maak foto's. Plaats de verpakking van nieuwe aankopen niet op uw trottoir. Inbrekers weten hierdoor dat er iets te stelen valt.

12 Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk. Laat niemand zomaar binnen. Weiger de toegang voor onbekenden die huis-aan-huis verkoop doen of voor onbekenden die een smoes gebruiken (vraag om de telefoon te gebruiken of het toilet, ). Voer sociale controle uit. Stel u vragen en wees waakzaam wanneer u onbekenden ziet in de onmiddellijke omgeving van uw woning. Zorg ervoor dat u de deur van uw huis/appartement niet gewoon toetrekt maar ook daadwerkelijk nog eens degelijk sluit. Sluit uw ramen en deuren ook altijd af, ook al verlaat u een ruimte of uw woning maar even. Meer beveiligingstips? Surf dan naar de U kunt er rondwandelen in een virtueel huis en appartement. U kunt ook contact opnemen met de diefstalpreventieadviseurs. Zij zullen op uw verzoek gratis persoonlijke en praktische adviezen verschaffen betreffende de inbraakbeveiliging van uw woning. Nieuwpoort: franky.coulier@politiewestkust.be, Koksijde: stefanie.weerbrouck@politiewestkust.be, De Panne: preventie@depanne.be, Gratis vakantietoezicht Verlaat u voor langere tijd uw woning? Maak dan gebruik van het gratis vakantietoezicht. Dit kan door uw periode van afwezigheid aan de politie Westkust te melden of door online het formulier op in te vullen. Merkt u iets verdacht op? Verwittig dan onze diensten op het nummer Probeer de verdachten zo goed mogelijk te observeren zodat u de politie Westkust een degelijke beschrijving kunt geven.

13 Probeer ook het vluchtmiddel (nummerplaat en merk indien het een wagen betreft) en de vluchtrichting na te gaan. Het is immers dankzij u dat wij de meeste daders op heterdaad kunnen betrappen. Door ons te verwittigen kunt u misschien niet alleen uw eigen woning of appartement, maar ook die van uw buren vrijwaren voor een inbraak. Wat als er toch ingebroken werd? Doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie Westkust. Raak niks aan en wacht op de komst van de politie. Licht ook uw verzekeraar en financiële instelling in. Uw bankkaarten en identiteitskaart blokkeren kan via Card Stop: en Doc Stop:

14 Iedereen paraat voor een veilige straat Tot en met 31/12/2013 kunt u nog mee doen aan de wedstrijd rond de grote sensibiliseringsactie van Zeppe & Zikki. U kunt er leuke prijzen mee winnen! Prijzenpot: 25 vakanties naar Center Parcs 250 Zeppe & Zikke producten uit hun webshop Ten laatste op 10/01 worden de winnaars bekend gemaakt! Het enige wat u moet doen is de affiche Iedereen paraat voor een veilige straat ophangen op een goed zichtbare plaats. Door de affiche op te hangen bouwt u mee aan een veiliger verkeer. Zeppe en Zikki lanceerden de campagne om kinderen bewust te maken van de gevaren in het verkeer en om chauffeurs op te roepen voorzichtiger te rijden in de bebouwde kom en specifiek in schoolomgevingen. Heel vaak gebeurt een ongeval in de eigen omgeving op weg van huis naar school. Deze actie is een initiatief van Levenslijn en krijgt de steun van de Federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en uiteraard ook van Center Parcs. U kunt de poster downloaden via

15 1712 De politie Westkust vraagt aandacht voor het nummer 1712, de nieuwe hulplijn van de Vlaamse Overheid die van start ging op 12 maart Een meldpunt opstarten is immers maar effectief als het brede publiek ook op de hoogte is, daarom wil de Vlaamse overheid 1712 nog bekender maken is er voor alle burgers die vragen hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. Iedere oproep is gratis en verschijnt niet op de gesprekslijst van uw telefoonrekening. De hulplijn 1712 is iedere werkdag te contacteren tussen 9u en 17u. Iedereen kan er terecht voor informatie, advies en doorverwijzingen. Meer info kunt u krijgen op de website Leuk detail: de website werd onlangs in een nieuw kleedje gestoken!

16 Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie Joëlle Milquet, vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen, Annemie Turtelboom, minister van Justitie en Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, lanceerden een campagne tegen schijnrelaties en tegen gedwongen huwelijken: Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie. Omdat de politie Westkust schijn-of gedwongen relaties uit de taboesfeer wil halen, steunen wij deze campagne. Iedere burger moet zich bewust worden dat zijzelf, een familielid of een kennis een risico lopen. Burgers moeten weten hoe ze kunnen reageren voor het te laat is. Het beeld van de campagne is een hand met een schijnring aan de ringvinger. Geen goud, geen zilver maar schijn. Vreemdelingen, soms met Belgen als medeplichtigen, misbruiken een huwelijk of wettelijk samenwonen om aan een verblijfsrecht te geraken. In dergelijke gevallen is sprake van een schijnrelatie waarbij ofwel beide partners het misdrijf plegen ofwel één van beide dader is en de andere slachtoffer. De campagne is het resultaat van samenwerking door slachtoffers, verenigingen die strijden tegen schijn- en gedwongen relaties, de Dienst Vreemdelingenzaken, de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, politiediensten, en lokale en federale overheidsdiensten. Meer weten? Surf dan naar

17 Waarschuwing voor munt gelijkend aan onze euro Momenteel is er een Keniaanse munt in omloop die sterk gelijkt op onze euro, maar nog minder waard is dan 1 eurocent. De munt is net zo groot als de 1 euromunt, alleen iets dunner waardoor de munt niet goed opvalt. De munt past niet in een parkeermeter of drankenautomaat. Men weze gewaarschuwd wanneer u niet oplet, ben u snel veel geld kwijt!

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarverslag 2013 Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand oktober Verkeerslessen voor de laatste graad van de lagere school Startschot campagne Veilig fietsen

Nadere informatie

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie

Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak!

Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak! K K K K Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak! Q Q Q Q Leg uw waardevolle voorwerpen niet in het zicht! J J J J Verdeel waardevolle dingen op verschillende plaatsen (portefeuille, zakken, handtas,

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!!

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 30/04/20014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarlijkse verkeerslessen voor leerlingen laatste graad basisschool Project Veilig met de fiets in het verkeer De Grote Verkeersquiz Overzicht geplande controles

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust Datum: 29 november 2016

Persmap Politiezone Westkust Datum: 29 november 2016 Persmap Politiezone Westkust Datum: 29 november 2016 Agendapunten Aankondiging mobiele flitsacties december 2016 Aankondiging alcoholacties Winter- BOB - campagne 2016 2017 Wie wordt BOB van de week? Resultaten

Nadere informatie

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent STAP 1: VEILIGE LEEFGEWOONTEN! PZ HerKo 5393 - Spoorwegstraat 6, 3020 Herent E-mail: info@politieherko.be - Tel.: 016/85.34.00 - Fax: 016/85.34.01 Een eerste stap om het risico op een inbraak te verminderen,

Nadere informatie

VOORKOM INBRAKEN. Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP

VOORKOM INBRAKEN. Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP VOORKOM INBRAKEN Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP VOORWOORD Beste lezer Je wil, net als wij, inbraken voorkomen. In deze brochure vind je daarom tal van eenvoudige tips, gratis advies en goedkoop

Nadere informatie

Definitieve resultaten eindejaarscontroles

Definitieve resultaten eindejaarscontroles Definitieve resultaten eindejaarscontroles Persbericht 14 januari 211 2 Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg maken Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en het Belgisch

Nadere informatie

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen Verkeersveilige Week Bijwonen controle - PZ Het Houtsche Maandag 20 februari 2017 Geachte burgemeesters Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche Beste aanwezigen van de pers Ik ben verheugd

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw VEILIG WONEN, PRETTIG WONEN U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen uw woning, maar uw hele buurt is gebouwd op een zo groot mogelijke

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal!

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 13/12/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Inbraken

Eerste Hulp Bij Inbraken Eerste Hulp Bij Inbraken Een waaier aan preventietips en informatie over Buurtinformatienetwerken. Brochure van de politiezones Lier, Heist en Berlaar-Nijlen ZORG VOOR EEN BEWOONDE INDRUK Don ts: Vermijd

Nadere informatie

Aan : Betreffende : inbraken/weetjes/melding door bin-leden!!!

Aan : Betreffende : inbraken/weetjes/melding door bin-leden!!! POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 14/12/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

2016: de eerste cijfers

2016: de eerste cijfers 2016: de eerste cijfers Het beleid van de politiezone Schelde-Leie wordt omschreven in het zonaal veiligheidsplan 2014-2017. Dit plan werd goedgekeurd door de ministers van binnenlandse zaken en justitie.

Nadere informatie

Definitieve resultaten Bob-eindejaarscontroles

Definitieve resultaten Bob-eindejaarscontroles PERSBERICHT 07 februari 2013 Definitieve resultaten Bob-eindejaarscontroles Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg, maakt het Kenniscentrum voor de Verkeersveiligheid van het BIVV de

Nadere informatie

DIEFSTALPREVENTIEADVIES

DIEFSTALPREVENTIEADVIES DIEFSTALPREVENTIEADVIES Politiezone AMOW wil de strijd aangaan tegen inbraken. Via deze brochure geven we je graag meer informatie over hoe je van je huis een inbraakveilige thuis kan maken. Met de eenvoudige

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 24/06/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand november De Grote Verkeersquiz Hoe bellen naar noodnummers? Politie Westkust neemt deel aan 1 dag niet! Zin in een

Nadere informatie

Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en

Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en Persnota 25 november 2016 Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en Lendelede 1. Inleiding Om de strijd verder aan te binden met rondtrekkende dadergroepen investeert de PZ Vlas

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Eerste resultaten Verkeersveilige week Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand maart Fietscontroles in de politiezone Westkust werpen hun vruchten af SMS

Nadere informatie

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/ POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 13/07/2016 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!!

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 18/10/2013 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker]

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker] 14 09 17 Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen [Naam spreker] Programma Babbeltrucs, woningovervallen en woninginbraken 1. Hoe, wanneer en waar gebeurd het? 2. Hoe te voorkomen? Zowel bouwkundig (Politiekeurmerk)

Nadere informatie

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 Diefstalpreventie Rudi Van Roost, Hoofdinspecteur Politiezone Boortmeerbeek - Haacht - Keerbergen Criminaliteitspreventie Met welke vormen van criminaliteit kan je te maken

Nadere informatie

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles PERSBERICHT 25 januari 2012 Definitieve resultaten eindejaarscontroles Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg, maakt het Observatorium voor de Verkeersveiligheid van het BIVV de eindbalans

Nadere informatie

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

11% minder verkeersongevallen in 2013

11% minder verkeersongevallen in 2013 Persnota 11% minder verkeersongevallen in 2013 Doorgedreven verkeerscontroles leveren resultaat op I. Verkeersveiligheid als topprioriteit De burgemeesters hebben van in het begin gesteld dat verkeersveiligheid

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM!! 7 Omdat veiligheid iedereen aanbelangt Beste buurtbewoner 1. INBRAAK ( De bron van dit onderwerp is Besafe, veiligheid en preventie) Problematiek In België behoort inbraak

Nadere informatie

wees geen slachtoffer van een schijnrelatie!

wees geen slachtoffer van een schijnrelatie! wees geen slachtoffer van een schijnrelatie! Een schijnhuwelijk, een schijnsamenwoning of een gedwongen huwelijk? Wat kan ik doen? 2 Is het strafbaar? Werd u geconfronteerd met een mogelijke schijnrelatie?

Nadere informatie

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR VAKANTIESPECIAL Ontspannen genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van de vakantie... Thuiskomen na een dag werken of een welverdiende vakantie en merken dat er in uw huis is ingebroken.

Nadere informatie

www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie!

www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie! www.schijnrelatie.be Wees geen slachtoffer van een schijn- of gedwongen relatie! Een schijnhuwelijk, een schijnsamenwoning of een gedwongen huwelijk? Wat kan ik doen? Werd u geconfronteerd met een mogelijke

Nadere informatie

P r e v e n t i e t i p s

P r e v e n t i e t i p s 1 P r e v e n t i e t i p s DIEFSTAL... Aangeboden door Uw verzekeringsmakelaar MEULEMAN Margote 121, 9260 Wichelen Tel 052 / 42 50 84 kantoor@meuleman.be www.meuleman.be 2 VEILIGHEID BEGINT MET HET AANNEMEN

Nadere informatie

RELATIEPROBLEMEN? GEWELD IN JE GEZIN? PRAAT EROVER.

RELATIEPROBLEMEN? GEWELD IN JE GEZIN? PRAAT EROVER. RELATIEPROBLEMEN? GEWELD IN JE GEZIN? PRAAT EROVER. 1 Relatieproblemen? Geweld in je gezin? Erover praten is de eerste stap. In heel wat relaties en gezinnen zijn er problemen. In 1 op de 7 relaties is

Nadere informatie

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Persnota vrijdag 6 januari 2017 Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Criminaliteit in de PZ Vlas daalt van 8113 naar 7666 feiten Daling van -5,5 % 8593 8128 8129 8113 7666-7% gelijk +3,5%

Nadere informatie

Lancering winter-bob-campagne: een beetje BOB bestaat niet De bekendste bestuurder van België viert zijn 20 ste verjaardag

Lancering winter-bob-campagne: een beetje BOB bestaat niet De bekendste bestuurder van België viert zijn 20 ste verjaardag PERSBERICHT 25 november 2015 Lancering winter-bob-campagne: een beetje BOB bestaat niet De bekendste bestuurder van België viert zijn 20 ste verjaardag De gewesten, de Belgische Brouwers en Assuralia lanceerden

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Evaluatie Een beetje BOB bestaat niet! Resterende aangekondigde alcoholcontroles tijdens de BOB wintercampagne Weekend zonder alcohol achter het stuur Geplande

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BIN-Z CP Jos Lannoo HINP Filip Beyens Directie Operaties INLEIDING. Samenwerking tussen : verschillende bedrijven politiediensten (private bewakingsdienst) (cfr.

Nadere informatie

PREVENTIEF BIN BERICHT

PREVENTIEF BIN BERICHT POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PREVENTIEF BIN BERICHT Datum : 07/03/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Eindversie 04 april 2013

Eindversie 04 april 2013 PZ Het Houtsche Veiligheidsbeeld verkeer 29 212 Eindversie 4 april 213 Auteurs: Patrick Provoost Marnix Snauwaert Eva De Gersem Inhoud Inleiding... 2 Deel 1 : Verkeersinbreuken... 3 1. Snelheid... 5 1.1.

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN :

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN : POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 10/12/2015 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Tips ter preventie. van CARJACKING

Tips ter preventie. van CARJACKING Tips ter preventie 20 van CARJACKING CARJACKING overvalt je NIET ZOMAAR! wees op uw hoede voor uw eigen veiligheid 20 Tips ter preventie van CARJACKING 3 Hou een kopie van uw boord- en identiteitsdocumenten

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Bromfiets SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van de tweede en de derde graad

Bromfiets SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOET'en. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie. Leerlingen van de tweede en de derde graad Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie SECUNDAIR ONDERWIJS Bromfiets Doelgroep Leerlingen van de tweede en de derde graad VOET'en Gemeenschappelijke stam : 12, 13 Context 1 : 13, 14 Lesthema Vanaf 16

Nadere informatie

VEILIGHEID OP DE CAMPUS

VEILIGHEID OP DE CAMPUS VEILIGHEID OP DE CAMPUS Als student breng je een belangrijk deel van je tijd door op de campus. De universiteit zorgt daarom voor goede verlichting, inbraakdetectie, camera s en deskundige bedrijfshulpverleners.

Nadere informatie

Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen

Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen Procedure na de verkeersinbreuk Beleid inzake verkeersveiligheid Acties De procedure De procedure De onmiddellijke inning De retributie

Nadere informatie

Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Copyright 2008 Federale politie. All rights reserved.

Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Copyright 2008 Federale politie. All rights reserved. Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Misbruik betaalkaarten Misbruik betaalkaart Ingrediënten betaalkaart pincode - diefstal - skimming - genoteerd - vals klavier - camera - shouldersurfen

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL ONGEVALLEN MET LICHAMELIJK LETSEL DAALT OP N33 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07

Nadere informatie

Als ze er allemaal zo uitzagen

Als ze er allemaal zo uitzagen Als ze er allemaal zo uitzagen 1 Wijkbijeenkomst Pannenschuur 2 Veilig Wonen algemeen Whatsapp waarom Werking Whatsapp 3 Buurtapp Wijkagent Pannenschuur Welkom Cees Pasmans 4 Aantallen Aantal inbraken

Nadere informatie

Organiseer je vooraf klaar om te bobben!

Organiseer je vooraf klaar om te bobben! PERSBERICHT Organiseer je vooraf klaar om te bobben! 11 juni 2013 Het Bob-concept krijgt een nieuwe dimensie De staatssecretaris voor Mobiliteit, Melchior Wathelet, en het BIVV presenteerden vandaag de

Nadere informatie

STOP inbrekers. Maak van je huis GEEN MIKPUNT voor dieven. Deze preventiebrochure is een initiatief van de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen

STOP inbrekers. Maak van je huis GEEN MIKPUNT voor dieven. Deze preventiebrochure is een initiatief van de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen STOP inbrekers Maak van je huis GEEN MIKPUNT voor dieven Deze preventiebrochure is een initiatief van de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen INHOUD Voorkomen is beter dan genezen.pagina 3 Verdacht? Mijn

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid Verkeersveiligheid (Legende : NV = vorig jaar niet vermeld) Overdreven en onaangepast snelheid 2015 Onbemande camera s Overtredingen rood licht 204 153 Overtredingen snelheid 3213 121 Bemande camera s

Nadere informatie

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR BEVEILIGINGS GROEP VOORJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

NIEUWSFLASH 30-06- 11

NIEUWSFLASH 30-06- 11 NIEUWSFLASH 30-06- 11 NR 32 Voor KAMMENSTRAAT en OMGEVING (Kammenstraat-Hondsberg-Hemelrijkweg-Lazaret-Schuurblok-Kloosterstraat-Grensstraat-Handelsstraat-Hemelrijklaan- Statievelden) Noodnummer: 101 of

Nadere informatie

JAARVERSLAG VERKEER 2014

JAARVERSLAG VERKEER 2014 JAARVERSLAG VERKEER 2014 Politiezone Assenede-Evergem VERKEERSONGEVALLEN ALGEMEEN VERKEERSONGEVALLEN PER JAAR In 2014 acteerde onze politiezone (PZ) 662 vaststellingen en aangiften van verkeersongevallen

Nadere informatie

Buurt Informatie Netwerk

Buurt Informatie Netwerk Buurt Informatie Netwerk Samen zorgen we voor ieders veiligheid. Veiligheid Veiligheid is een zaak voor iedereen, niet enkel voor politie en justitie. BIN WAT? Buurt Informatie Netwerk BIN oorsprong? 1994

Nadere informatie

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG 2 Inleiding In deze brochure vind je informatie over het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg. We leggen uit wat het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg is, wie er werken

Nadere informatie

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT 4 MAATREGELEN TEGEN INBRAAK EN VANDALISME In deze brochure vind je een overzicht van een aantal preventiemaatregelen

Nadere informatie

Babbeltrucs en Woninginbraken

Babbeltrucs en Woninginbraken Babbeltrucs en Woninginbraken Twan Hoeks Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen Ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Preventie voor uw woning. 20 eenvoudige tips om nog beter beschermd te zijn!

Preventie voor uw woning. 20 eenvoudige tips om nog beter beschermd te zijn! Preventie voor uw woning 20 eenvoudige tips om nog beter beschermd te zijn! 20 tips om nog beter beschermd te zijn! U wilt natuurlijk uw woning en haar inhoud zo goed mogelijk veilig stellen. Met Top Woning

Nadere informatie

Inbraakpreventie 28 november 2013

Inbraakpreventie 28 november 2013 Inbraakpreventie 28 november 2013 Politie Leiden e.o. POLITIE DEN HAAG Team LEIDEN-NOORD Teamgebied de gemeenten; Oegstgeest Leiden Noord Leiderdorp Wijkagenten van Leiderdorp Joop van de Pol Mart Roest

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

brochure Bouwwerven NL DEF 13/02/07 16:06 Page 1 www.besafe.be Voorkom diefstallen op uw werf

brochure Bouwwerven NL DEF 13/02/07 16:06 Page 1 www.besafe.be Voorkom diefstallen op uw werf www.besafe.be Voorkom diefstallen op uw werf Voorwoord Diefstal en vandalisme op werven zijn een onmiskenbaar probleem. Om dit doeltreffend aan te pakken, geldt (hier) meer dan ooit de regel veiligheid,

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

Preventie, een goede gewoonte! Laat je motorfiets niet stelen!

Preventie, een goede gewoonte! Laat je motorfiets niet stelen! Preventie, een goede gewoonte! Laat je motorfiets niet stelen! Het fenomeen diefstal van motorfietsen zit de laatste jaar in de lift. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars, oppassen is meer dan eens de

Nadere informatie

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin!

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! 50% van de inbraken kunt u eenvoudig voorkomen. 90% van de inbraken gebeurt door gelegenheidsinbrekers. 95% minder kans op inbraak? Lees deze

Nadere informatie

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010.

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Lokale Politie PZ Grens 5350 Hoofdcommissariaat Kapellensteenweg 32 2920 Kalmthout Tel. 03/620.29.29 Fax 03/620.29.39 info@pzgrens.be Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Een politiekorps

Nadere informatie

Dienst voor Gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Dienst voor Gezinszorg en aanvullende thuiszorg Geachte mevrouw, Geachte heer, Deze fiche vermiste personen is gegroeid vanuit de bezorgdheid om onze kwetsbare medeburgers met dementie. Met deze fiche willen we het u makkelijker maken om iemand die

Nadere informatie

Onthaalbrochure. nieuwe medewerker

Onthaalbrochure. nieuwe medewerker Onthaalbrochure nieuwe medewerker Inhoudstafel 1. Contact en openingsuren...3 2. Ingebroken? En wat nu?...4 Algemeen...4 Na de komst van de politie...4 Het parket...4 Wat kan u zelf doen in deze procedure?...4

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Overzicht alcohol en snelheidsacties maart 2016 PZ Westkust neemt deel aan verkeersveilige week 2016 PZ Westkust heeft 2 % minder dronken bestuurders dan de rest

Nadere informatie

Leer uw kind De Ondergoedregel.

Leer uw kind De Ondergoedregel. 1. Leer uw kind De Ondergoedregel. Ongeveer één op de vijf kinderen is slachtoffer van seksueel geweld, waaronder seksueel misbruik. U kunt helpen voorkomen dat het uw kind overkomt. Leer uw kind De Ondergoedregel.

Nadere informatie

Inventaris en registratie waardevolle voorwerpen. Elektro. Juwelen. Kunst. Voertuigen REGISTREREN

Inventaris en registratie waardevolle voorwerpen. Elektro. Juwelen. Kunst. Voertuigen REGISTREREN Inventaris en registratie waardevolle voorwerpen Elektro Kunst Juwelen Voertuigen REGISTREREN Waarom registreren? Bij een inbraak komt de politie ter plaatse voor de eerste vaststellingen. In het Proces-verbaal

Nadere informatie

1. Wat u moet weten over de inbreker

1. Wat u moet weten over de inbreker Bijlage VIII : InbraakPreventie 1. Wat u moet weten over de inbreker De meeste inbrekers zijn actief bij afwezigheid van de bewoner(s). Dit is een belangrijke vaststelling omdat dit het belang onderstreept

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Datum: vrijdag 28 maart 2014 Agendapunten Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand april Waarschuwing voor cashtrapping Fietsgraveeracties in de zone Westkust Autograveeractie

Nadere informatie

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter...

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter... BEVEILIGINGS GROEP WINTER PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van de winter... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Brussel, 30 november 2015

Brussel, 30 november 2015 Brussel, 30 november 2015 Aan de dames en heren Provinciegouverneurs Aan de heer Hoge Ambtenaar belast met de uitoefening van bevoegdheden van de Brusselse Agglomeratie Aan de heer Voorzitter van het College

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand februari Politie Westkust neemt deel aan de Verkeersveilige week! Waarschuwing voor afpersing via het internet ecops

Nadere informatie

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR NAJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van het najaar... Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen.

Nadere informatie

Persmededeling. Eén centraal meldpunt voor geweld en misbruik

Persmededeling. Eén centraal meldpunt voor geweld en misbruik Kabinet Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 8 maart 2012 Persmededeling Eén centraal meldpunt voor geweld en misbruik Vanaf 13 maart bestaat er 1 centraal telefoonnummer

Nadere informatie

Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10%

Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10% Persnota woensdag 10 januari 2018 Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10% 25 nieuwe veiligheidscamera s gepland in 2018 Het aantal criminele feiten in Kortrijk daalde van 6992 feiten in 2016 naar

Nadere informatie

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem LOKALE POLITIE DEMERDAL DSZ Leuvensestraat 92 3290 DIEST 013-35.05.00 013-32.23.07 ACTIVITEITENRAPPORT Week 38: van 18 tot 24 september 2017 Verklaring afkortingen: VO = verkeersongeval SS = stoffelijke

Nadere informatie

Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken.

Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken. Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken. De gemeente investeerde samen met politiezone Vlas in 6 ANPR-camera

Nadere informatie

HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier!

HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier! HOLLABACK! = Reageren Tegen Straatintimidatie, op Jouw manier! Reageren tegen straatintimidatie? Euh, dan denken we aan (?) terugroepen? zo snel mogelijk verder wandelen? negeren?...? Weet... - Er is geen

Nadere informatie

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG 2 JIJ EN HET ONDERSTEUNINGSCENTRUM JEUGDZORG / 3 INLEI DING In deze brochure vind je informatie over het Ondersteuningscentrum jeugdzorg. We leggen uit wat het

Nadere informatie

Bilan 2002 PERSDOSSIER

Bilan 2002 PERSDOSSIER Bilan 2002 PERSDOSSIER Responsible Young Drivers Stichting van openbaar nut Barricadenplein 9 1000 Brussel Tel. : 02/513.39.94 Fax : 02/502.43.50 www.ryd.be info@ryd.be Inleiding Al voor de negentiende

Nadere informatie

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling

REACTIEPLAN LOKAAL NIVEAU. groen geel rood zwart Inschatten mate van ernst bij vermoeden, onthulling of vaststelling WAT? Dit plan beschrijft de stappen die een lokale groep kan zetten bij een vermoeden, onthulling of vaststelling van seksueel (grensoverschrijdend) gedrag of seksueel misbruik t.a.v. de leden. Het is

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

Tips. Senioren & Veiligheid

Tips. Senioren & Veiligheid Tips Senioren & Veiligheid 2 3 Tips Veilig met financiën Tips Veilig pinnen Geef nooit uw eigen pinpas en pincode aan iemand mee, als u zelf niet meer in staat bent om te pinnen of geld te halen. Ook niet

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012

PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012 PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012 Verkeersongevallen in België 2011 De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie publiceert vandaag de meest recente cijfers over verkeersongevallen. Het

Nadere informatie

3 ANPR-wagens voor PZ Vlas

3 ANPR-wagens voor PZ Vlas Persnota 3 ANPR-wagens voor PZ Vlas 1. Cameraschild tegen lokale en grenscriminaliteit Om de strijd verder aan te binden met rondtrekkende dadergroepen investeert de PZ Vlas in moderne cameratechnologie

Nadere informatie

Doen! Het opstellen van de aangifte

Doen! Het opstellen van de aangifte Aangifte? Doen! Aangifte? Er is bij u ingebroken, uw fiets is gestolen of er is geweld tegen u gebruikt. Het zijn maar een paar voorbeelden van strafbare feiten. Redenen om aangifte te doen. Waarom aangifte

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne 2017 PZ GRENS (KALMTHOUT)

Zomer Bob Campagne 2017 PZ GRENS (KALMTHOUT) 1. Huidige campagne Campagne 2017 Uw zone heeft 8.470 testen uitgevoerd, waarvan 1,26 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 5.590 341 5.931

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Politie Westkust stelt jaarverslag 2014 voor Overzicht geplande alcohol en snelheidscontroles maand juni Politie Westkust zet in op vast mountainbiketeam Voorkom

Nadere informatie

Het verhaal van een veroorzaker van een verkeersongeval: les 2 SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOETen. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie

Het verhaal van een veroorzaker van een verkeersongeval: les 2 SECUNDAIR ONDERWIJS. Doelgroep. VOETen. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie SECUNDAIR ONDERWIJS Het verhaal van een veroorzaker van een verkeersongeval: les 2 Doelgroep Leerlingen van de derde graad secundair onderwijs VOETen Gemeenschappelijke

Nadere informatie