VOORKOM INBRAKEN. Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORKOM INBRAKEN. Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP"

Transcriptie

1 VOORKOM INBRAKEN Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP

2 VOORWOORD Beste lezer Je wil, net als wij, inbraken voorkomen. In deze brochure vind je daarom tal van eenvoudige tips, gratis advies en goedkoop te nemen maatregelen. Inbraakpreventie is op nationaal vlak een prioriteit, maar ook binnen onze zone. We investeren op ontradende acties en preventie, maar tevens op degelijke vaststellingen, slachtofferbejegening,... en op communicatie. Maar we kunnen het niet alleen: we rekenen ook op jou. Want om inbraken te voorkomen moeten we samen-werken. Met z n allen. Beveilig dus niet alleen je eigen huis, beveilig ook dat van je buur, met je ogen. Dan doet je buur voor jou hetzelfde. En vooral, meld verdachte situaties steeds aan de politie! Beter een keer te veel dan een keer te weinig. Want een veilige buurt, daar werken we samen aan. Namens het politiecollege Kristof Sels, voorzitter politiecollege Zo hou je ongewenste gasten buiten!

3 RONDTREKKERS De meeste inbraken gebeuren door rondtrekkers en gelegenheidsinbrekers. Een gelegenheidsinbreker gaat niet erg georganiseerd te werk maar slaat toe als de gelegenheid zich voordoet. Hij gebruikt meestal eenvoudig en licht gereedschap om binnen te geraken (een schroevendraaier, tang of kleine koevoet) én belangrijk om te onthouden - hij heeft een hekel aan drie dingen: 1. TIJDVERLIES: want hoe langer de inbraak duurt, hoe hoger de pakkans. Na drie minuten zal hij zijn poging waarschijnlijk staken. Maak het hem dus zo moeilijk mogelijk door altijd alle ramen en deuren goed te sluiten met degelijke sloten. 2. LICHT en LAWAAI: want hij wil liefst niet gezien of gehoord worden. Goed geplaatste verlichting (al dan niet met bewegingsdetector) en eventueel een waakhond of alarm kunnen dus zeker geen kwaad. 3. OPLETTENDE BEWONERS EN BUREN: want zij beperken zijn mogelijkheden om ongezien en onbestraft te werk te gaan. Een goede buur is een betere buurt!

4 Dat je een tijdje niet thuis bent, is voor het geoefende inbrekersoog snel te zien. Daarom vind je hieronder een aantal tips om bij afwezigheid de kans op inbraak in je woning zo klein mogelijk te maken. Geef je huis een bewoonde indruk Zorg dat alles goed afgesloten is. Laat geen sleutels binnenkant slot zitten Heb het niet over je afwezigheid op sociale media en je antwoordapparaat en schakel je vast toestel door naar je gsm. Werk met tijdschakelaars voor de verlichting en de rolluiken. Laat zeker het zichtbare gedeelte van je tuin onderhouden. Vraag aan buren of familie om de brievenbus leeg te maken, deze niet gesorteerd in het zicht leggen in huis. Trek niet de aandacht als je vertrekt. Breng je gegevens niet aan op je bagage, maar liever aan de binnenkant. Zet fietsen en brommers altijd op slot Registreer je waardevolle voorwerpen (foto + serienummer).

5 Hoe reageren? Bel bij onraad of verdachte situaties voor de zekerheid meteen de politie. Wij komen liever een keer te veel. Dit kan dag en nacht op het nummer 101 Noteer zoveel mogelijk gegevens van verdachte auto s (nummerplaten, het merk, de kleur en eventuele bijzonderheden). Ziet u een verdacht persoon, dan is zijn persoonsbeschrijving belangrijk, zoals: man of vrouw, huidskleur, haar, kledij, leeftijd, opvallende kenmerken. Maak ouderen (alleenstaande) buren duidelijk dat ze nooit de deur mogen openen voor vreemden. Meld problemen die de veiligheid schaden, zoals kapotte straatverlichting of ongesnoeid groen, aan de verantwoordelijke instanties. Weiger de toegang tot uw huis aan onbekenden die huis aan huis verkoop doen.

6

7 SOCIALE MAATREGELS Waakzame buurt (ALERT) Voor een aangename en leefbare buurt is het belangrijk dat iedereen op een prettige manier met elkaar omgaat en het voor elkaar opneemt. Ook al gaat het om verschillende mensen met verschillende gewoontes en verschillende opvattingen. Een goed contact met de buren en een gezonde vorm van sociale controle is nog altijd de beste preventie tegen inbraak. In een buurt waar mensen elkaar niet kennen, kunnen inbrekers makkelijk anoniem rondlopen en hun slag slaan. En wat heb je aan een loeiend alarm als niemand er op reageert? Inwoners die iets verdacht zien in hun omgeving worden gevraagd dit te melden. Dit kan dag en nacht op het nummer 101. Waarop letten? Auto s met vreemde nummerplaat die meermaals door de straat rijden. Een auto met één of meerdere inzittenden die schijnbaar zonder reden langs de straat geparkeerd staat. Een vreemde die achteraan de woning van uw buur staat, binnenkijkt, terwijl de buur niet thuis is. Personen die, al dan niet met een list, aanbellen bij de buren. Misschien willen ze gewoon vaststellen of er iemand thuis is. Leurders met vreemde vragen, een verhuiswagen bij de buren die nog op vakantie zijn, Het afgaan van alarm of andere vreemde geluiden. Hoort u rinkelend glas? Dit zou wel eens een inbreker aan het werk kunnen zijn.

8 Buren toezicht Goede afspraken maken met buren en familie om een oogje in het zeil te houden. Misschien kan je ook vragen om brievenbus leeg te maken, de planten water te geven of de dieren eten te geven. Wist je dat? Onze technopreventie adviseurs tips geven, hoe u uw woning of bedrijf kan beveiligen tegen inbraak en dat je deze kan aanvragen op je wijkkantoor! Alle inwoners GRATIS een beroep kunnen doen op de politie voor je vakantietoezicht tijdens je afwezigheid. Formulieren vind je op onze website Ook als burger kan meewerken aan de verhoging van de veiligheid in uw wijk of straat. Vraag info

9 DIEFSTAL MET LIST Listige dieven hebben veel gezichten (babbeltrucs) Dieven gebruiken allerlei trucs om aan je waardevolle spullen te geraken. Een favoriete methode is het gebruik van een list. Bij een diefstal met list dringen één of meer dieven binnen met een smoes. Bijvoorbeeld: de waterstand opnemen, nazicht van de telefoon, verkleed als politie-inspecteur. Vaak zijn oudere mensen het slachtoffer van deze inbraakmethode. Met een aantal eenvoudige preventieve maatregelingen kan je het risico hierop sterk verminderen. Enkele tips Vooraleer je deur opent, kijk wie er aanbelt! Twijfel je, doe dan niet open. Staat een politieagent, iemand van een gas-, elektriciteits of andere maatschappij voor de deur? Vraag dan een dienstkaart. Heeft de persoon geen dienstkaart, doe dan niet open. Vraag om het dienstvoertuig te zien. Heb je nog twijfels, vraag de persoon dan een afspraak te maken per telefoon en bel zelf een vertrouwenspersoon of de politie (101). Weiger de toegang aan onbekende die huis-aan-huis verkopen of onder een voorwendsel vragen om wat te drinken of de telefoon of het toilet te gebruiken. Plaats een veiligheidsketting aan de binnenkant van uw voordeur! Dit vormt een eerste obstakel voor dieven en zo kunt u op veilige manier met de persoon praten. Geef onbekenden de indruk dat er nog iemand anders thuis is, ook al is dit niet het geval. Toon nooit aan iemand waar u uw geld of waardevolle voorwerpen bewaart. Zelfs niet aan een politieagent.

10 NA EEN INBRAAK Toch slachtoffer Als je ondanks alle voorgaande maatregelingen toch slachtoffer van een inbraak bent, volg dan onderstaand advies. Contacteer onmiddellijk de politiediensten (101) Ga liefst niet binnen in je woning en raak zeker niets aan zodat je geen sporen (DNA, vinger en schoensporen) onbruikbaar maakt. Controleer samen met de politie je hele huis om na te gaan wat er gestolen is en maak een lijst op en voeg hierbij foto s van de kostbare voorwerpen. Blokkeer onmiddellijk je merkt dat je kaarten, cheques of andere bankwaarden mist (CARD STOP ). Vraag bij de politiediensten om een bezoek van een inbraakpreventieadviseur. Breng je verzekeringsmakelaar zo snel mogelijk op de hoogte als je tegen diefstal verzekerd bent. Neem onmiddellijk de nodige maatregel om nieuwe diefstal te vermijden. Als een ruit gebroken is, vervang je in afwachting van een nieuwe best de beglazing door een houten paneel. Bevestig dat paneel aan de binnenkant van het venster. Als je voordeur of een andere toegangsdeur van je woning beschadigd is, laat dan de cilinder vervangen of laat de deur aan de binnenkant volledig afsluiten totdat ze hersteld is. Is uw gsm gestolen? Laat u oproepen blokkeren bij uw operator. Vergeet ook niet smartphone, tablet, pc of andere toestellen dat internetverbinding kan maken. Heb je emotionele ondersteuning nodig naar aanleiding van de inbraak? U kunt ondersteuning krijgen van gespecialiseerde slachtofferzorg.

11 CONTACTEN Lokale politie BODUKAP Hoofdcommissariaat Sint-Katelijne-Waver Berlaarbaan 227, 2860 Sint-Katelijne-Waver tel: 015/ fax: 015/ mail: zonaal.onthaal@politie-bodukap.be Wijkwerking Bonheiden Waversesteenweg 13, 2820 Bonheiden tel: 015/ fax: 015/ mail: wijkwerking.bonheiden@politie-bodukap.be Wijkwerking Duffel Gemeentestraat 21, 2570 Duffel tel: 015/ fax: 015/ mail: wijkwerking.duffel@politie-bodukap.be Wijkwerking Sint-Katelijne-Waver Lemanstraat 63, 2860 Sint-Katelijne-Waver tel: 015/ fax: 015/ mail: wijkwerking.sintkatelijnewaver@politie-bodukap.be Wijkwerking Putte Gemeenteplein 1, 2580 Putte tel: 015/ fax: 015/ mail: wijkwerking.putte@politie-bodukap.be Demarec 2015

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie

STOP inbrekers. Maak van je huis GEEN MIKPUNT voor dieven. Deze preventiebrochure is een initiatief van de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen

STOP inbrekers. Maak van je huis GEEN MIKPUNT voor dieven. Deze preventiebrochure is een initiatief van de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen STOP inbrekers Maak van je huis GEEN MIKPUNT voor dieven Deze preventiebrochure is een initiatief van de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen INHOUD Voorkomen is beter dan genezen.pagina 3 Verdacht? Mijn

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw VEILIG WONEN, PRETTIG WONEN U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen uw woning, maar uw hele buurt is gebouwd op een zo groot mogelijke

Nadere informatie

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent STAP 1: VEILIGE LEEFGEWOONTEN! PZ HerKo 5393 - Spoorwegstraat 6, 3020 Herent E-mail: info@politieherko.be - Tel.: 016/85.34.00 - Fax: 016/85.34.01 Een eerste stap om het risico op een inbraak te verminderen,

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal!

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 13/12/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/

BIN-BERICHT PREVENTIEF POLITIE. POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/ Fax : 056/ POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 13/07/2016 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak!

Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak! K K K K Hou zo weinig mogelijk contant geld op zak! Q Q Q Q Leg uw waardevolle voorwerpen niet in het zicht! J J J J Verdeel waardevolle dingen op verschillende plaatsen (portefeuille, zakken, handtas,

Nadere informatie

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR VAKANTIESPECIAL Ontspannen genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van de vakantie... Thuiskomen na een dag werken of een welverdiende vakantie en merken dat er in uw huis is ingebroken.

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie

Aan : Betreffende : Aandacht voor preventie tijdens de vakantie POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 24/06/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit je auto

Voorkom diefstal uit je auto Voorkom diefstal uit je auto Jaarlijks worden er in ons land meer dan 75.000 diefstallen uit auto s geregistreerd. Veel diefstallen kunnen nochtans eenvoudig voorkomen worden. Wil je vermijden dat ook

Nadere informatie

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin!

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! 50% van de inbraken kunt u eenvoudig voorkomen. 90% van de inbraken gebeurt door gelegenheidsinbrekers. 95% minder kans op inbraak? Lees deze

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN :

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdieven! KERSTPERIODE = SHOPPINGPERIODE VOOR GAUWDIEVEN : POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 10/12/2015 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

P r e v e n t i e t i p s

P r e v e n t i e t i p s 1 P r e v e n t i e t i p s DIEFSTAL... Aangeboden door Uw verzekeringsmakelaar MEULEMAN Margote 121, 9260 Wichelen Tel 052 / 42 50 84 kantoor@meuleman.be www.meuleman.be 2 VEILIGHEID BEGINT MET HET AANNEMEN

Nadere informatie

PREVENTIEF BIN BERICHT

PREVENTIEF BIN BERICHT POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PREVENTIEF BIN BERICHT Datum : 07/03/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 Diefstalpreventie Rudi Van Roost, Hoofdinspecteur Politiezone Boortmeerbeek - Haacht - Keerbergen Criminaliteitspreventie Met welke vormen van criminaliteit kan je te maken

Nadere informatie

www.besafe.be DIEFSTAL MET LIST Laat u niet in de luren leggen!

www.besafe.be DIEFSTAL MET LIST Laat u niet in de luren leggen! www.besafe.be DIEFSTAL MET LIST Laat u niet in de luren leggen! Laat u niet in de luren leggen. Voorkom diefstal met list Als een onbekende aanbelt, let dan goed op. Ook al heeft die een uniform aan zoals

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker]

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker] 14 09 17 Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen [Naam spreker] Programma Babbeltrucs, woningovervallen en woninginbraken 1. Hoe, wanneer en waar gebeurd het? 2. Hoe te voorkomen? Zowel bouwkundig (Politiekeurmerk)

Nadere informatie

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!!

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 30/04/20014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR BEVEILIGINGS GROEP VOORJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Aan : Betreffende : inbraken/weetjes/melding door bin-leden!!!

Aan : Betreffende : inbraken/weetjes/melding door bin-leden!!! POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 14/12/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Inbraakpreventie 28 november 2013

Inbraakpreventie 28 november 2013 Inbraakpreventie 28 november 2013 Politie Leiden e.o. POLITIE DEN HAAG Team LEIDEN-NOORD Teamgebied de gemeenten; Oegstgeest Leiden Noord Leiderdorp Wijkagenten van Leiderdorp Joop van de Pol Mart Roest

Nadere informatie

DIEFSTALPREVENTIEADVIES

DIEFSTALPREVENTIEADVIES DIEFSTALPREVENTIEADVIES Politiezone AMOW wil de strijd aangaan tegen inbraken. Via deze brochure geven we je graag meer informatie over hoe je van je huis een inbraakveilige thuis kan maken. Met de eenvoudige

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw en vrije kavel

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw en vrije kavel Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw en vrije kavel U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Of u gaat een woning bouwen op een vrije kavel. Veilig wonen vraagt ook wat van u. Veilig

Nadere informatie

DIEFSTAL MET LIST Laat je niet in de luren leggen!

DIEFSTAL MET LIST Laat je niet in de luren leggen! DIEFSTAL MET LIST Laat je niet in de luren leggen! Arro Ieper S tel je voor : een bediende van de watermaatschappij belt bij je aan om de meterstand op te nemen. Je laat hem binnen zodat hij zijn werk

Nadere informatie

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT

Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT Preventie van inbraak, vandalisme en sluikstorten voor jeugdlokalen. VEILIG IN GENT 4 MAATREGELEN TEGEN INBRAAK EN VANDALISME In deze brochure vind je een overzicht van een aantal preventiemaatregelen

Nadere informatie

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Welkom Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Waarom zijn wij hier vanavond? Aanleiding: Inbraken in de buurt in het eerste kwartaal van 2017, met als gevolg onrust en

Nadere informatie

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in?

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Uit de analyse blijkt dat in de buurtpreventie gebieden de meest gebruikte MO (inbraak methode) openbreken is. Er zijn

Nadere informatie

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR

NAJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR NAJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het najaar... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van het najaar... Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen.

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken."

Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker. 1. Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken. Les 3 Vragenstellen Leestekst: De inbreker "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de derde keer een tekst lezen en daarbij vragen maken." 2. Vraag: "Welke vraag hebben we daarbij nodig?"

Nadere informatie

Ieder huisje heeft zijn...kluisje. Preventie van woninginbraken. Politiezone Geel Laakdal Meerhout Jos Delarbre

Ieder huisje heeft zijn...kluisje. Preventie van woninginbraken. Politiezone Geel Laakdal Meerhout Jos Delarbre Ieder huisje heeft zijn...kluisje Preventie van woninginbraken. Politiezone Geel Laakdal Meerhout Jos Delarbre Woninginbraken Laakdal Soorten inbrekers De beroepsinbreker zeer goed voorbereid, geavanceerde

Nadere informatie

Voor bijkomend advies raadpleeg LOCS

Voor bijkomend advies raadpleeg LOCS - :.r. 'I* veilig wonen 19 Veilig wonen is niet altijd vanzelfsprekend. Met deze presentatie geven we je de belangrijkste inbraakvertragende tips, zodat je zelf maatregelen kan nemen en het risico verkleinen.

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

Babbeltrucs en Woninginbraken

Babbeltrucs en Woninginbraken Babbeltrucs en Woninginbraken Twan Hoeks Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen Ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Als ze er allemaal zo uitzagen

Als ze er allemaal zo uitzagen Als ze er allemaal zo uitzagen 1 Wijkbijeenkomst Pannenschuur 2 Veilig Wonen algemeen Whatsapp waarom Werking Whatsapp 3 Buurtapp Wijkagent Pannenschuur Welkom Cees Pasmans 4 Aantallen Aantal inbraken

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Inbraken

Eerste Hulp Bij Inbraken Eerste Hulp Bij Inbraken Een waaier aan preventietips en informatie over Buurtinformatienetwerken. Brochure van de politiezones Lier, Heist en Berlaar-Nijlen ZORG VOOR EEN BEWOONDE INDRUK Don ts: Vermijd

Nadere informatie

NIEUWSFLASH 30-06- 11

NIEUWSFLASH 30-06- 11 NIEUWSFLASH 30-06- 11 NR 32 Voor KAMMENSTRAAT en OMGEVING (Kammenstraat-Hondsberg-Hemelrijkweg-Lazaret-Schuurblok-Kloosterstraat-Grensstraat-Handelsstraat-Hemelrijklaan- Statievelden) Noodnummer: 101 of

Nadere informatie

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter...

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter... BEVEILIGINGS GROEP WINTER PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van de winter... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Veiligheid Open voor perfectie

Veiligheid Open voor perfectie Veiligheid Open voor perfectie Belisol Open voor perfectie Een huis als kluis? Inbrekers hebben een hekel aan lawaai, licht en tijdsverlies. Meer nog, testen hebben uitgewezen dat ze binnen de 30 seconden

Nadere informatie

Pack Veiligheid. Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering

Pack Veiligheid. Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering Pack Veiligheid Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering De herfst en winter zijn uitnodigend voor dieven omwille van de lange en donkere avonden. Terwijl de zomermaanden dan weer aanlokkelijk

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!!

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 18/10/2013 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BIN-Z CP Jos Lannoo HINP Filip Beyens Directie Operaties INLEIDING. Samenwerking tussen : verschillende bedrijven politiediensten (private bewakingsdienst) (cfr.

Nadere informatie

Inbraak Overval Brand preventie

Inbraak Overval Brand preventie Inbraak Overval Brand preventie Woninginbraak Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie

Nadere informatie

Hoe veilig is uw woning?

Hoe veilig is uw woning? Allianz Nederland Schadeverzekering Hoe veilig is uw woning? Inbraakpreventie Inbraakpreventie Inbraak in woningen komt helaas steeds vaker voor. In Nederland wordt naar verhouding zelfs vaker ingebroken

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM!! 7 Omdat veiligheid iedereen aanbelangt Beste buurtbewoner 1. INBRAAK ( De bron van dit onderwerp is Besafe, veiligheid en preventie) Problematiek In België behoort inbraak

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM 1! Edegem, 10 januari 2014! 3 Omdat veiligheid iedereen aanbelangt Beste buurtbewoners, In deze BIN- bulletin, willen we aandacht schenken aan 'Wat is verdacht'?. Veiligheid

Nadere informatie

To do. 1 tot 2 maanden van tevoren: 2 weken tot een dag van tevoren: Op je laatste werkdag(en):

To do. 1 tot 2 maanden van tevoren: 2 weken tot een dag van tevoren: Op je laatste werkdag(en): Vakantie checklist Je wilt met een goed gevoel op vakantie gaan, met het idee dat je alles goed geregeld hebt. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Welke maatregelen kan je het beste wanneer treffen?

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' %

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' % inn IUI IO IH I Aan alle inwoners van de gemeente Beek ^l^-j» Jl^V" JQk Ons kenmerk: 12uit00729 Uw kenmerk: Uw brief d.d.: Bijlage(n): 1 Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier '

Nadere informatie

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg Wijkvergadering 8 oktober 2015 Wijkvergadering 8 oktober 2015 Agenda * Bij Ons Niet Stelen (BONS) * Pauze * Mooi Poelenburg BONS Bij Ons Niet Stelen! Waar gaat dit over? 1. Wat is BONS? 2. Wat wil BONS?

Nadere informatie

Onthaalbrochure. nieuwe medewerker

Onthaalbrochure. nieuwe medewerker Onthaalbrochure nieuwe medewerker Inhoudstafel 1. Contact en openingsuren...3 2. Ingebroken? En wat nu?...4 Algemeen...4 Na de komst van de politie...4 Het parket...4 Wat kan u zelf doen in deze procedure?...4

Nadere informatie

1. Wat u moet weten over de inbreker

1. Wat u moet weten over de inbreker Bijlage VIII : InbraakPreventie 1. Wat u moet weten over de inbreker De meeste inbrekers zijn actief bij afwezigheid van de bewoner(s). Dit is een belangrijke vaststelling omdat dit het belang onderstreept

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie SPREEKBEURT POLITIE Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie Wat doet een politieagent? WELKOM DE POLITIEPRAKTIJK helpen bij een ongeluk pak de winkeldief! bekeuren en aanhouden

Nadere informatie

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Senioren & veiligheid Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Veilig wonen en leven Veilig wonen is bewust wonen Veiligheid is een onderwerp dat veel in de belangstelling staat. Als u alle berichten in de

Nadere informatie

Hoe voorkom je diefstal op reis.

Hoe voorkom je diefstal op reis. Hoe voorkom je diefstal op reis. Diefstal op reis, dit is iets wat we liever niet willen overkomen wanneer we in het buitenland zitten. Toch gebeurt het. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een jaar geleden

Nadere informatie

Aan : Betreffende : SLUIT en BEVEILIG uw VOORDEUR

Aan : Betreffende : SLUIT en BEVEILIG uw VOORDEUR POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 20/05/2015 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

SECUSWISS ALARMSYSTEMEN:

SECUSWISS ALARMSYSTEMEN: SECUSWISS ALARMSYSTEMEN: Uw gids voor een veiliger woonomgeving www.secuswiss.com Inhoudsopgave 1. Waar bestaat een beveiligingssysteem uit 2. Huisinrichting 3. Tien beveiligingstips 4. Vijf tips voor

Nadere informatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie Folder 68. Beveiliging Productinformatie Beveiliging Uw woning beveiligen tegen inbraak zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Volgens de cijfers van de politie wordt er jaarlijks bij op de 0 woningen

Nadere informatie

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen?

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? In deze folder vind je een antwoord, en lees je ook bij wie je terecht kan als je over mishandeling of verwaarlozing

Nadere informatie

CHECKLIST VAKANTIE NZ Vakanties

CHECKLIST VAKANTIE NZ Vakanties F o r m a l i t e i t e n 1 maand voor uw vertrek Vraag uw paspoorten en Kids- ID aan bij uw gemeentebestuur. Vraag een internationaal rijbewijs aan bij uw gemeentebestuur, indien vereist. Indien een visum

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

# #$%#&#' ( &&)*++, (

# #$%#&#' ( &&)*++, ( # #$%#&#' ( &&)*++, ( " # $% % &'%% % ( ) * +$% # %, -.)/ - 0$'( 12 # ' """ Deze vragenlijst kun je gebruiken als je je wilt voorbereiden op het maken van een crisisplan. De vragenlijst kan jou helpen

Nadere informatie

Tips ter preventie. van CARJACKING

Tips ter preventie. van CARJACKING Tips ter preventie 20 van CARJACKING CARJACKING overvalt je NIET ZOMAAR! wees op uw hoede voor uw eigen veiligheid 20 Tips ter preventie van CARJACKING 3 Hou een kopie van uw boord- en identiteitsdocumenten

Nadere informatie

BuurtWhatsApp. Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november

BuurtWhatsApp. Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november Wijkagenten Oost Gelre Harrie van Balen Blanken John van Gelder Eddie van Melis Groenlo Lichtenvoorde-Zuid Lichtenvoorde-Noord Zwolle Harreveld, Zieuwent Lievelde

Nadere informatie

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen VEILIG WONEN EN LEVEN VEILIG WONEN IS BEWUST WONEN De laatste jaren staan de onderwerpen woninginbraak, woningovervallen en babbeltrucs weer volop

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak?

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak? Inbraak Politie en justitie zijn onlangs een campagne gestart om woninginbraken te voorkomen. Via de campagne Maak het ze niet te makkelijk, worden bewoners erop gewezen de ramen te sluiten, een lichtje

Nadere informatie

Dienst voor Gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Dienst voor Gezinszorg en aanvullende thuiszorg Geachte mevrouw, Geachte heer, Deze fiche vermiste personen is gegroeid vanuit de bezorgdheid om onze kwetsbare medeburgers met dementie. Met deze fiche willen we het u makkelijker maken om iemand die

Nadere informatie

Leer uw kind De Ondergoedregel.

Leer uw kind De Ondergoedregel. 1. Leer uw kind De Ondergoedregel. Ongeveer één op de vijf kinderen is slachtoffer van seksueel geweld, waaronder seksueel misbruik. U kunt helpen voorkomen dat het uw kind overkomt. Leer uw kind De Ondergoedregel.

Nadere informatie

Het beste advies hangt af van de woning

Het beste advies hangt af van de woning Het beste advies hangt af van de woning Diefstalpreventieadviseur geeft raad op maat Elke politiezone in ons land heeft een diefstalpreventieadviseur in dienst. Die geeft volledig gratis advies op maat

Nadere informatie

Preventie voor uw woning. 20 eenvoudige tips om nog beter beschermd te zijn!

Preventie voor uw woning. 20 eenvoudige tips om nog beter beschermd te zijn! Preventie voor uw woning 20 eenvoudige tips om nog beter beschermd te zijn! 20 tips om nog beter beschermd te zijn! U wilt natuurlijk uw woning en haar inhoud zo goed mogelijk veilig stellen. Met Top Woning

Nadere informatie

www.domestia.be Domotica Gids

www.domestia.be Domotica Gids www.domestia.be Domotica Gids Het doel van deze domotica Ontwerpgids Een domotica systeem biedt talloze mogelijkheden. Maar deze troef is meteen ook een van de moeilijkheden. Hoe te kiezen? Wat is er allemaal

Nadere informatie

Gratis checklist voor een vlekkeloze verhuizing

Gratis checklist voor een vlekkeloze verhuizing Gratis checklist voor een vlekkeloze verhuizing * Vraag een gratis verhuisofferte aan bij Verhuisbedrijf Den Haag * Breng in kaart wat je wilt verhuizen. * Verhuis je op kosten van je werkgever? Achterhaal

Nadere informatie

Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp!

Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp! Mij overkomt het niet, er is niets te halen in Weesp! Maarten J. van Weel Directeur Adviesburo Alma Gecertificeerd preventieadviseur van het CCV Utrecht Adviseur Keurmerk Veilig Ondernemen Adviseur Senioren

Nadere informatie

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont ontwikkeling 2015 tov 2014, gemeente ontwikkeling 2015 tov 2014, regio MNL januari t/m juni juli t/m december Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont Januari 2016 - In 2015 is het aantal woninginbraken

Nadere informatie

Hoofdstuk 29. Meeuwenoverlast

Hoofdstuk 29. Meeuwenoverlast Hoofdstuk 29. Meeuwenover Samenvatting Bijna de helft van de Leidenaren ondervindt over van meeuwen bij hen in de buurt, waarbij drie op de tien aangeeft veel over te ondervinden. De over bestaat met name

Nadere informatie

kluswijzer beveiliging

kluswijzer beveiliging kluswijzer 4 beveiliging Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan, wat voor

Nadere informatie

Buurtinformatienetwerken Groen bericht Nr : 04/2011 December 2011

Buurtinformatienetwerken Groen bericht Nr : 04/2011 December 2011 Buurtinformatienetwerken Groen bericht Nr : 04/2011 December 2011 U ziet iets verdacht niet twijfelen bel de politie 014/56.47.00 Uw BIN-COORDINATOREN Geel Laar Laarsveld Verachtert André Laar 11, 2440

Nadere informatie

Totaal aantal woninginbraken

Totaal aantal woninginbraken Veiligheid in Uden, hoe is het gesteld met de inbraakpreventie van onze gemeente? De angst voor een woninginbraak is groot, maar liefst 1 op de 10 acht mensen een inbraak bij hem of haar thuis zeer waarschijnlijk.

Nadere informatie

Preventie, een goede gewoonte! Laat je motorfiets niet stelen!

Preventie, een goede gewoonte! Laat je motorfiets niet stelen! Preventie, een goede gewoonte! Laat je motorfiets niet stelen! Het fenomeen diefstal van motorfietsen zit de laatste jaar in de lift. Dat is geen goed nieuws voor eigenaars, oppassen is meer dan eens de

Nadere informatie

Politiezone Vlas Kortrijk-Kuurne-Lendelede

Politiezone Vlas Kortrijk-Kuurne-Lendelede Politiezone Vlas Kortrijk-Kuurne-Lendelede Diefstal van een caravan voorkomen Woord vooraf: Trekcaravans worden meer en meer gestolen, voornamelijk de caravans die klaar staan om te vertrekken gevuld met

Nadere informatie

Tips. Senioren & Veiligheid

Tips. Senioren & Veiligheid Tips Senioren & Veiligheid 2 3 Tips Veilig met financiën Tips Veilig pinnen Geef nooit uw eigen pinpas en pincode aan iemand mee, als u zelf niet meer in staat bent om te pinnen of geld te halen. Ook niet

Nadere informatie

Zo hou je ongewenste gasten buiten!

Zo hou je ongewenste gasten buiten! Zo hou je ongewenste gasten buiten! Zo hou je ongewenste gasten buiten: 1. Organisatorische maatregelen veilige leefgewoonten Veilig wonen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet altijd.

Nadere informatie

Zo hou je ongewenste gasten buiten!

Zo hou je ongewenste gasten buiten! Zo hou je ongewenste gasten buiten! Veilig wonen. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet altijd. Misschien is het jou ook al eens overkomen. En anders ken je vast wel iemand die het

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen;

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen; Pesten op school Veel gestelde vragen Wat doe je als je kind gepest wordt? Maak voldoende tijd voor een gesprek; laat je kind vertellen wat er zich afspeelt en hoe het zich voelt; Neem het verhaal van

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 29 september Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 29 september Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 29 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00743 Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend Beknopte samenvatting: Op 18 juni 2015 heeft uw raad

Nadere informatie

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April 2016 Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid 1 Inloopcafé De Happy Gentiaan 2016 Doel: informele buurtborrel voor (buurt)contacten en buurtthema s Datum:

Nadere informatie

Zo hou je ongewenste gasten buiten! Fiscaal voordeel van 30% tot 750 euro!

Zo hou je ongewenste gasten buiten! Fiscaal voordeel van 30% tot 750 euro! Zo hou je ongewenste gasten buiten! Fiscaal voordeel van 30% tot 750 euro! Zo hou je ongewenste gasten buiten: 1. Organisatorische maatregelen veilige leefgewoonten Hou inbrekers buiten! Het aantal inbraken

Nadere informatie

Wat je moet weten over hasj en wiet

Wat je moet weten over hasj en wiet Wat je moet weten over hasj en wiet 1 2 Je hebt vast wel eens van hasj of wiet gehoord. Hasj en wiet zijn drugs. Hasj en wiet worden meestal gerookt. Er wordt een soort sigaret gedraaid met tabak en hasj

Nadere informatie

Toezicht op uw verhuurde (bedrijfs)pand. Contact

Toezicht op uw verhuurde (bedrijfs)pand. Contact Toezicht op uw verhuurde (bedrijfs)pand Tijdens de huurperiode wordt er van u als verhuurder verwacht dat u toezicht houdt op het (bedrijfs)pand. Eén keer per jaar is zeker niet genoeg. Hennepteelt heeft

Nadere informatie

2. Hebben ze ooit al een geheim van je rondverteld via internet? 3. Hebben ze al eens een geheim doorvertelt dat jij iemand had toevertrouwd?

2. Hebben ze ooit al een geheim van je rondverteld via internet? 3. Hebben ze al eens een geheim doorvertelt dat jij iemand had toevertrouwd? Bijlage 1 Ben jij ooit gecyberpest? Cyberpesten kan iedereen overkomen. De meeste mensen weten niet wat cyberpesten is. Misschien ben zelfs jij ooit gecyberpest zonder dat je het zelf weet. Er zijn 2 reeksen

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie