Persmap Politiezone Westkust

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persmap Politiezone Westkust"

Transcriptie

1 Persmap Politiezone Westkust

2 Agendapunten Overzicht alcohol en snelheidsacties maart 2016 PZ Westkust neemt deel aan verkeersveilige week 2016 PZ Westkust heeft 2 % minder dronken bestuurders dan de rest van België Doorgedreven alcoholcontroles in PZ Westkust gedurende het hele jaar zorgen voor een daling van 4,4 % dronken bestuurders in 3 jaar tijd In kaart brengen van zwarte punten en zwarte zones zorgt voor 0 verkeersdoden in 2015 in de Westkust, 13 % minder verkeerslachtoffers en 18 % minder ongevallen in 1 jaar tijd Hoe herken je valse verkoopadvertenties Wees op uw hoede voor Wangirifraude Oplichtingsmail Windows met dreiging tot dagvaarding en inbeslagname van goederen

3 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST Geplande controles voor de rest van de maand en voor maart 2016 Hieronder kunt u de resterende aangekondigde controles terugvinden voor de maand februari 2016 en de controles voor maart Hou er rekening mee dat er ook een aantal onaangekondigde alcoholcontroles doorgaan. Snelheid Dinsdag 23 februari 2016 Maandag 29 februari 2016 Dinsdag 8 maart 2016 Woensdag 16 maart 2016 Donderdag 24 maart 2016 Alcohol Dinsdag 23 februari 2016 Zaterdag 19 maart 2016 Zondag 20 maart 2016

4 Verkeersveilige week 2016 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST Op vrijdag 27 februari wordt in de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen voor de 20ste keer de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht. Op die dag in 1996 vonden tien mensen de dood en vielen er 56 zwaargewonden. Bij de botsing waren meer dan 200 wagens betrokken. Op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé wordt ter nagedachtenis van deze ramp in West- Vlaanderen van zondag 21 tot en met zaterdag 27 februari de Verkeersveilige Week georganiseerd. Alle lokale politiezones en de federale wegpolitie zullen op vraag van de gouverneur extra verkeersacties organiseren. De controles zijn gericht op overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, gordeldracht en de regelgeving inzake zwaar vervoer. Uiteraard werkt ook de PZ Westkust hieraan mee op dinsdag 23 februari 2016 en ook afgelopen weekend op zaterdagavond 20/02 en op zondagnacht 21/02.

5 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST PZ Westkust heeft 2 % minder dronken bestuurders dan de rest van België Uit de cijfers van de campagne Een beetje BOB bestaat niet, blijkt dat in onze politiezone 3,2 % bestuurders onder invloed werden aangetroffen, terwijl dit aantal nationaal 5 % bedroeg. De PZ Westkust zet sterk in op alcoholpreventie en draagt haar aangekondigde en onaangekondigde alcoholcontroles hoog in het vaandel, vandaar ook de goede resultaten. Van de 2118 gecontroleerde bestuurders, keken 67 personen te diep in het glas. 29 bestuurders bliezen A of Alerte (0,22 0,35 mg/l) en 38 bestuurders bliezen P of positief waarvan 23 0,35 mg/l en 15 0,65 mg/l Aantal Weekdag Weeknacht Totaal Weekenddanacht Weekend- Totaal Totaal Ademtesten Negatieve ademtesten Alerte ademtesten Positieve ademtesten Weigeringen alcohol Bloedafnames Intrekkingen rijbewijs

6 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST Doorgedreven alcoholcontroles in PZ Westkust gedurende het hele jaar zorgen voor een daling van 4,4 % dronken bestuurders in 3 jaar tijd Nog meer goed nieuws blijkt uit de cijfers van onze alcoholcontroles over het hele jaar. Daaruit blijkt dat in 2013, 10, 80 % van alle gecontroleerde bestuurders te diep in het glas keek, in 2014 was dat nog 7 % en in 2015 nog 6,4 %. Hier kennen we dus een daling met 4,4% in 3 jaar tijd.

7 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST In kaart brengen van zwarte punten en zwarte zones zorgt voor 0 verkeersdoden in 2015 in de Westkust, 13 % minder verkeerslachtoffers en 18 % minder ongevallen in 1 jaar tijd Sinds de start van onze politiezone kennen wij jaar na jaar minder dodelijke ongevallen. Dit door het systematisch in kaart brengen van zwarte zones of anders gezegd plaatsen waar veel ongevallen gebeuren. Op veel plaatsen gebeurde een wijziging van de verkeerssituatie. Waar dat niet mogelijk bleek, gebeuren systematisch gerichte politiecontroles. Ook de komst van de mobiele flitser, de vaste flitspalen en de gerichte alcoholcontroles hebben hiermee te maken.

8 Uit een vergelijking over de jaren heen bleek dat Koksijde de meeste dodelijke ongevallen kende, gevolgd door Nieuwpoort en De Panne. Verder blijkt ook dat de meeste dodelijke ongevallen over de jaren heen in het weekend gebeurden (18), gevolgd door de vrijdag met 7 dodelijke ongevallen. 23 ongevallen gebeurden tijdens de nacht. Bij 7 dodelijke ongevallen was er alcohol in het spel, 4 hiervan gebeurden s nachts.

9 Ongevallen met stoffelijke schade Ongevallen met lichamelijk letsel Ongevallen met % ,7 % % % , 8 % -30,6 % % % doden lichtgewonden ,2 % - 26,4 % zwaargewonden % - 30 % doden % % Concreet: In een tijdspanne van 7 jaar kregen wij in de PZ Westkust te maken met 34 % minder ongevallen (1031 in 2009, 678 in 2015) en 27 % (282 in 2009, 205 in 2015) minder verkeerslachtoffers. Wanneer we diezelfde cijfers van 2015 vergelijken met het jaar 2014, zien we dat we in 1 jaar tijd, 18 % minder ongevallen kenden (828 in 2014, 678 in 2015) en 13 % minder verkeersslachtoffers (236 in 2014, 205 in 2015).

10 Opnieuw een bevestiging dus van de gedreven inzet qua verkeer in PZ Westkust. Ook onderstaande grafiek toont dat aan. Sterke daling Ongevallen Slachtoffers De constante daling in zowel het aantal verkeersdoden, als in het aantal verkeersongevallen en verkeerslachtoffers is zoals eerder vermeld te wijten aan de constante controles, preventieve acties en het in kaart brengen van de zwarte punten en zwarte zones. Hieronder kunt u het overzicht raadplegen van de huidige zwarte zones en zwarte punten in de politiezone met tussen haakjes het aantal ongevallen in 2014 en Koksijde : zone N330 Leopold-II-laan en Toekomstlaan tot aan de Wulpendammestraat (14-15) zone Zeelaan, kruispunten tussen Houtsaegerlaan en rotonde (3-3) kruispunt N355 Kinderlaan / Polderstraat (2-4)

11 Nieuwpoort : N39 Astridlaan, kruispunten met Langestraat en Canadalaan (6-5) N34 Albert-I-laan kruispunt met Victorlaan (6-3) kruispunt Langestraat met Willem de Roolaan en Koningin Elisabethlaan (2-0) rotonde Langebrug (kruispunt N34 Kaai met Pieter Deswartelaan) (2-1) De Panne : N34 zone ter hoogte van Plopsaland (4-6) N35 Veurnestraat, kruispunt met N396 Koksijdesteenweg (5-1) rotonde Moeder Lambiek (kruispunt N34 Depannelaan met N386 Duinhoekstraat) (2-2) Noordhoekstraat (5-2) rotonde Hoge Brug (kruispunt N34 Cappoenstraat met N39 Dijk) (1-1)

12 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST Hoe herken je valse verkoopadvertenties? Vorige week kregen wij melding van een man van 50 uit Koksijde die een keukenrobot had gekocht via tweedehands.be, maar het product nooit kreeg geleverd. Eveneens kregen wij melding van een vrouw van 19 jaar die via Facebook 2 tickets kocht voor Tomorowland. Ze betaalde hiervoor 600 euro, maar kreeg de tickets nooit toegestuurd. Het Facebookaccount van de verkoper is ondertussen gedeletet. Naar aanleiding hiervan zetten wij graag onderstaande tips in de kijker: Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de verkoper. Als je vreemde dingen tegenkomt over de (ver)koper, haak dan gewoon af. Oplichters bieden dikwijls dure producten aan tegen zeer lage prijzen (bv. gsm, tv, ). Oplichters maken dikwijls gebruik van Western Union, Moneygram, BidPay, voor betalingen. Dat zijn banken waar je anoniem geld van de rekening kunt halen. Wacht af tot een bedrag zeker op je rekening staat. Wees op je hoede als een advertentie in het Engels opgesteld is. Lees gebruikerswaarderingen. Bij contact tussen verkoper en koper, wis dan onderling zoveel mogelijk gegevens uit zoals een adres, adres en telefoonnummer. Controleer ook of de gegevens juist zijn (bel het telefoonnummer). Vraag zoveel mogelijk over het product dat je wil kopen (ook over garantie en service). Maak ook afspraken over betalingsvoorwaarden en verzendkosten. Ben je toch opgelicht? Doe dan aangifte bij de politie en verstrek zoveel mogelijk details. Breng ook de verkoopsite op de hoogte, zo kunnen zij ervoor zorgen dat andere gebruikers niet meer het slachtoffer worden.

13 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST Wangirifraude Naar aanleiding van een melding die wij kregen van 1 van onze leden uit de buurtinformatienetwerken (midden januari) die een aantal vreemde telefoontjes had gekregen uit Zimbabwe (+263) en Rusland (+7) stuurden wij een waarschuwing naar alle leden van de buurtinformatienetwerken en plaatsten wij diezelfde waarschuwing op onze website en sociale mediakanalen Facebook en Twitter. Dit omdat wij sterk inzetten op preventie. Heel wat personen lieten ons toen weten dat zij ook dergelijke telefoontjes hadden gekregen. Het ging eveneens om telefoontjes uit Zimbabwe (+263) en Rusland (+7), maar ook om heel wat telefoontjes uit Tunesië (+216), Macedonië (+389), Venezuela (+58) en Malta (+356). Een aantal kunnen wij hier moeilijk op plakken, maar reeds zeer veel mensen kregen hiermee te maken. Let onder andere ook op met telefoontjes uit Niger (prefix +227), uit Letland (+371), Madagaskar (+261) of het eiland Nauru (+674). Tot op vandaag krijgen mensen nog steeds deze telefoontjes. Het gaat hier om Wangirifraude. De oplichters laten bewust maar 1 of 2 keer rinkelen zodat u de kans niet krijgt om op te nemen. Wanneer u terugbelt, komt u zonder het te beseffen op een buitenlands betaalnummer terecht waarvan de oplichters de winsten opstrijken. Als u terugbelt, zijn de kosten voor uw rekening. De belfraude wordt vooral vanuit buitenlandse callcenters gestuurd waar mensen niets anders doen dan een hele dag potentiële slachtoffers bellen. Het kost hen niks doordat ze meteen inhaken. Heeft u toch tijdig kunnen opnemen, dan wordt er niks gezegd aan de andere kant van de lijn, zodat de meeste slachtoffers toch de drang hebben om terug te bellen. Het is een misverstand om te denken dat de oplichters wanneer u terugbelt op uw kosten andere telefoongesprekken kunnen voeren. Dit zijn hoaxen die circuleren via het internet. Wat u wel wordt aangerekend, zijn de duren kosten voor het terugbellen naar de oplichters.

14 We roepen burgers op om zeker NIET terug te bellen als u het nummer niet kent! Zoek het nummer waarmee u gebeld werd eventueel eens op. Door het te googelen bijvoorbeeld komt u soms snel op fora terecht waarop u gewaarschuwd wordt voor dit soort fraude. Breng ook uw provider op de hoogte zodat zij verdere stappen kunnen ondernemen en andere klanten kunnen verwittigen. Burgers kunnen zelf ook de nummers blokkeren, uw provider kan hierover meer info verschaffen.

15 PERSBERICHT POLITIE WESTKUST Oplichtingsmail Windows met dreiging tot dagvaarding en inbeslagname van goederen Naar aanleiding van een aantal ongeruste mailtjes van burgers uit de zone, melden wij u dat er opnieuw een mail in omloop is van niet-bestaand incassobureau dat zegt te handelen uit naam van Windows. In werkelijkheid is de mail afkomstig van oplichters. De oplichters beweren dat u nog een schuld hebt openstaan voor een (automatische) Windows-update in Ga hier zeker niet op in. De mail, die overigens de nodige spelfouten bevat, wil u doen geloven dat u nog een laatste kans hebt om de vordering te betalen via PaySafe Card, voordat het te betalen bedrag meer dan vertienvoudigd wordt. Ga hier zeker niet op in, betaal niet en wis de mail onmiddellijk. In bijlage kunt u de meest voorkomende oplichtingsmail terugvinden (letterlijk overgenomen).

16 Bijlage (letterlijk overgenomen van origineel, inclusief de schrijffouten) Van: "Microsoft" Aan: xxx Onderwerp: xxx, LAATSTE minnelijke aanmaning, voorkom een dagvaarding en beslag op uw inboedel! Geachte XXX Inzake uw openstaande schuld hebben we u meerdere gestuurd, als u niet aan deze vordering voldoet zullen we de vordering verhogen met de wettelijke kosten voor gerechtsdeurwaarders en het griffierecht de totale extra kosten zullen dan 436,54 bedragen. Gezien het stadium van uw vordering hebben we voor a.s. donderdag., om 16:00 een afspraak ingepland om beslag te komen leggen op uw inboedel e. Betaal dus direct, en voorkom deze extra kosten en het beslag op uw inboedel! U heeft een Windows upgrade gedaan van uw Windows versie op om 16:09. Uw Windows update is automatische door Windows op uw computer geïnstalleerd gezien u daarvoor toestemming heeft gegeven door akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden (artikel 8, punt 1.2). De kosten van uw upgrade zijn inmiddels verhoogd met de wettelijke incassokosten, u dient de openstaande kosten zo spoedig mogelijk te voldoen om nog in aanmerking te komen voor een minnelijk traject. De kosten voor een eventueel gerechtelijke procedure zullen we geheel verhalen op u, denk voor een standaard procedure aan ongeveer 450,-. Uw betreffende vordering: Windows upgrade: 10,99 Wettelijke incassokosten: 37,82 Wettelijke handelsrente: 1,19 Totale schuld: 50,00 We verzoeken u vriendelijk, doch zeer dringend om de openstaande som a.d. 50,00 direct te voldoen aan ons, uiterst woensdag voor 16:00. Gezien u aan het einde staat van een minnelijke procedure aanvaarden wij in dit stadium enkel en alleen nog spoedbetalingen via becharge.nl Om het voor u gemakkelijk te maken om te betalen, volgt hier aan stappenplan: - Ga naar - Klik op het 'PaySafe Card' logo - Selecteer ' 50,-' als bedrag - Rond uw betaling af met ideal Na het afronden van uw betaling ontvangt u een 16 cijferige code, deze code is een bewijs van uw betaling, om uw betaling af te ronden dient u deze code in te vullen op onze website, waarna u een bewijs van betaling zult ontvangen. Vergeet dit niet, anders verwerken we namelijk uw betaling helaas niet! Klik hier om uw code aan ons door te geven! Hoogachtend, Mr. A.J. van der Graaff Juridische dienstverlening Microsoft Belgium B.V.

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen

Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche. Ik ben verheugd vandaag in de politiezone Het Houtsche aanwezig te mogen Verkeersveilige Week Bijwonen controle - PZ Het Houtsche Maandag 20 februari 2017 Geachte burgemeesters Geachte korpschef en leden van politiezone Het Houtsche Beste aanwezigen van de pers Ik ben verheugd

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid Verkeersveiligheid (Legende : NV = vorig jaar niet vermeld) Overdreven en onaangepast snelheid 2015 Onbemande camera s Overtredingen rood licht 204 153 Overtredingen snelheid 3213 121 Bemande camera s

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarverslag 2013 Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand oktober Verkeerslessen voor de laatste graad van de lagere school Startschot campagne Veilig fietsen

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Evaluatie Een beetje BOB bestaat niet! Resterende aangekondigde alcoholcontroles tijdens de BOB wintercampagne Weekend zonder alcohol achter het stuur Geplande

Nadere informatie

Definitieve resultaten eindejaarscontroles

Definitieve resultaten eindejaarscontroles Definitieve resultaten eindejaarscontroles Persbericht 14 januari 211 2 Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg maken Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en het Belgisch

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Eerste resultaten Verkeersveilige week Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand maart Fietscontroles in de politiezone Westkust werpen hun vruchten af SMS

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust Datum: 29 november 2016

Persmap Politiezone Westkust Datum: 29 november 2016 Persmap Politiezone Westkust Datum: 29 november 2016 Agendapunten Aankondiging mobiele flitsacties december 2016 Aankondiging alcoholacties Winter- BOB - campagne 2016 2017 Wie wordt BOB van de week? Resultaten

Nadere informatie

Massafraude Frederik Cousin 13 maart 2014

Massafraude Frederik Cousin 13 maart 2014 Massafraude Frederik Cousin 13 maart 2014 http://economie.fgov.be Wat is massafraude Alle vormen van fraude die gebruik maken van massacommunicatietechnieken zoals telemarketing, internet en massamailings

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid

Deel 6 Resultaten. Verkeersveiligheid Verkeersveiligheid Overdreven en onaangepast snelheid 2018 2017 Onbemande camera s Rood licht 469 317 Snelheid 17739 6805 Bemande camera s Aantal opgestelde pv s 5632 5632 Er werden door de dienst verkeer

Nadere informatie

Definitieve resultaten Bob-eindejaarscontroles

Definitieve resultaten Bob-eindejaarscontroles PERSBERICHT 07 februari 2013 Definitieve resultaten Bob-eindejaarscontroles Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg, maakt het Kenniscentrum voor de Verkeersveiligheid van het BIVV de

Nadere informatie

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag 119 betrapt! P E R S B E R I C H T Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag Gent, 27 februari 2018. Vandaag waren er op initiatief van de gouverneur en de procureurgeneraal in Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand november De Grote Verkeersquiz Hoe bellen naar noodnummers? Politie Westkust neemt deel aan 1 dag niet! Zin in een

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne Provincie: West-Vlaanderen

Zomer Bob Campagne Provincie: West-Vlaanderen Campagne 2017 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 31.896 testen uitgevoerd, waarvan 4,18 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 18.890

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne Provincie: Oost-Vlaanderen

Zomer Bob Campagne Provincie: Oost-Vlaanderen Campagne 2017 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 44.572 testen uitgevoerd, waarvan 3,61 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 17.987

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Zomer Bob Campagne Brussels Hoofdstedelijk Gewest 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 26.455 testen uitgevoerd, waarvan 3,24 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 12.880 951 13.831 3.356

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne Provincie: Limburg

Zomer Bob Campagne Provincie: Limburg Campagne 2017 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 17.978 testen uitgevoerd, waarvan 2,71 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 6.587 1.367

Nadere informatie

Bob Campagne Provincie: West-Vlaanderen

Bob Campagne Provincie: West-Vlaanderen 2017-2018 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 43.172 testen uitgevoerd, waarvan 2,89 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 20.553 1.917

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne Provincie: Luxembourg

Zomer Bob Campagne Provincie: Luxembourg Campagne 2017 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 10.389 testen uitgevoerd, waarvan 2,75 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 6.009 759

Nadere informatie

Bob Campagne NATIONAAL

Bob Campagne NATIONAAL 1. Huidige campagne Er werden 450.774 testen uitgevoerd, waarvan 1,87 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 223.312 17.940 241.252 135.419

Nadere informatie

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles

PERSBERICHT 25 januari 2012. Definitieve resultaten eindejaarscontroles PERSBERICHT 25 januari 2012 Definitieve resultaten eindejaarscontroles Na zes weken sensibilisering en alcoholcontroles op de weg, maakt het Observatorium voor de Verkeersveiligheid van het BIVV de eindbalans

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand februari Politie Westkust neemt deel aan de Verkeersveilige week! Waarschuwing voor afpersing via het internet ecops

Nadere informatie

11% minder verkeersongevallen in 2013

11% minder verkeersongevallen in 2013 Persnota 11% minder verkeersongevallen in 2013 Doorgedreven verkeerscontroles leveren resultaat op I. Verkeersveiligheid als topprioriteit De burgemeesters hebben van in het begin gesteld dat verkeersveiligheid

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne 2017 PZ GRENS (KALMTHOUT)

Zomer Bob Campagne 2017 PZ GRENS (KALMTHOUT) 1. Huidige campagne Campagne 2017 Uw zone heeft 8.470 testen uitgevoerd, waarvan 1,26 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 5.590 341 5.931

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL ONGEVALLEN MET LICHAMELIJK LETSEL DAALT OP N33 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07

Nadere informatie

Bob Campagne Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Bob Campagne Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2017-2018 1. Huidige campagne Er werden 30.697 testen uitgevoerd, waarvan 1,90 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 14.971 816 15.787 5.942

Nadere informatie

Bob Campagne Administratief arrondissement Brussel Hoofdstad

Bob Campagne Administratief arrondissement Brussel Hoofdstad 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 30.697 testen uitgevoerd, waarvan 1,90 % een positief resultaat hadden Week WE Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 14.971 816 15.787

Nadere informatie

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014.

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014. De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne 2017 NATIONAAL

Zomer Bob Campagne 2017 NATIONAAL Campagne 2017 1. Huidige campagne Er werden 319.006 testen uitgevoerd, waarvan 3,08 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 149.828 17.343

Nadere informatie

Bob Campagne NATIONAAL

Bob Campagne NATIONAAL 2017-2018 1. Huidige campagne Er werden 438.800 testen uitgevoerd, waarvan 2,10 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 211.952 13.175 225.127

Nadere informatie

Brussel, 30 november 2015

Brussel, 30 november 2015 Brussel, 30 november 2015 Aan de dames en heren Provinciegouverneurs Aan de heer Hoge Ambtenaar belast met de uitoefening van bevoegdheden van de Brusselse Agglomeratie Aan de heer Voorzitter van het College

Nadere informatie

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Gent, 27 februari 2014 Voor de 18 e keer organiseerden de gouverneur en de procureur-generaal een Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen. Hiermee wordt

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne Waals Gewest

Zomer Bob Campagne Waals Gewest 1. Huidige campagne Er werden 77.852 testen uitgevoerd, waarvan 3,73 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 41.543 4.185 45.728 22.558 9.566

Nadere informatie

2016: de eerste cijfers

2016: de eerste cijfers 2016: de eerste cijfers Het beleid van de politiezone Schelde-Leie wordt omschreven in het zonaal veiligheidsplan 2014-2017. Dit plan werd goedgekeurd door de ministers van binnenlandse zaken en justitie.

Nadere informatie

Lokale verkeersbarometer januari februari maart (eerste trimester 2016)

Lokale verkeersbarometer januari februari maart (eerste trimester 2016) Lokale verkeersbarometer januari februari maart (eerste trimester 2016) De lokale verkeersbarometer is een periodiek opgestelde statistiek op basis van de door de lokale politie geregistreerde verkeersfeiten:

Nadere informatie

& sms-oplichting

& sms-oplichting Informatie en tips over (poging tot) oplichting via e-mail en tekstberichten. Berichten die afkomstig zijn van een officiële organisatie, zoals een gerechtsdeurwaarderskantoor, blijken soms vals te zijn.

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012

PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012 PERSBERICHT Brussel, 13 november 2012 Verkeersongevallen in België 2011 De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie publiceert vandaag de meest recente cijfers over verkeersongevallen. Het

Nadere informatie

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2016 gebeurden er in Genk 343 verkeersongevallen

Nadere informatie

Digitale producten. Een nest van oplichters?

Digitale producten. Een nest van oplichters? Digitale producten. Een nest van oplichters? De wereld van de digitale producten is voor veel mensen een wereld van oplichters. Toch hoef je als potentiële koper van digitale producten niet per definitie

Nadere informatie

Jaaroverzicht Verkeersongevallen Lichamelijk Letsel 2014 PZ GRENS (KALMTHOUT)

Jaaroverzicht Verkeersongevallen Lichamelijk Letsel 2014 PZ GRENS (KALMTHOUT) Jaaroverzicht Verkeersongevallen Lichamelijk Letsel 4 Jaaroverzicht Verkeersongevallen 4 Verkeersongevallen en slachtoffers per gemeente Essen # Ongevallen met doden # Ongevallen met lichamelijk letsel

Nadere informatie

Jaaroverzicht Verkeersongevallen Lichamelijk Letsel 1e semester 2014 PZ GRENS (KALMTHOUT)

Jaaroverzicht Verkeersongevallen Lichamelijk Letsel 1e semester 2014 PZ GRENS (KALMTHOUT) Jaaroverzicht Verkeersongevallen Lichamelijk Letsel e semester 4 Jaaroverzicht Verkeersongevallen e semester 4 Verkeersongevallen en slachtoffers per gemeente - e semester Essen # Ongevallen met doden

Nadere informatie

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010.

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Lokale Politie PZ Grens 5350 Hoofdcommissariaat Kapellensteenweg 32 2920 Kalmthout Tel. 03/620.29.29 Fax 03/620.29.39 info@pzgrens.be Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Een politiekorps

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 3 december 2015

PERSBERICHT Brussel, 3 december 2015 PERSBERICHT Brussel, 3 december 2015 Statistieken van de verkeersongevallen 2014 De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium publiceert vandaag de recentste cijfers over verkeersongevallen. Het

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Criminaliteit op internet: Ransomware

Criminaliteit op internet: Ransomware Pz Grens, Patrick De Smedt Van: Vleugels Sven [sven.vleugels@pzgrens.be] Verzonden: woensdag 20 juni 2012 13:47 Aan: niet-openbare ontvangers: Onderwerp: BIN Flash : Herinnering : Ransomware virus blijft

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Politie Westkust stelt jaarverslag 2014 voor Overzicht geplande alcohol en snelheidscontroles maand juni Politie Westkust zet in op vast mountainbiketeam Voorkom

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 5 augustus 2013

PERSBERICHT Brussel, 5 augustus 2013 PERSBERICHT Brussel, 5 augustus 2013 Minder slachtoffers door verkeersongevallen in België in 2012 De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie publiceert vandaag de recentste cijfers over

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Eindversie 04 april 2013

Eindversie 04 april 2013 PZ Het Houtsche Veiligheidsbeeld verkeer 29 212 Eindversie 4 april 213 Auteurs: Patrick Provoost Marnix Snauwaert Eva De Gersem Inhoud Inleiding... 2 Deel 1 : Verkeersinbreuken... 3 1. Snelheid... 5 1.1.

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Uitnodiging Franco-Belge dag van de verkeersveiligheid op zaterdag 27 juni Gemengd VIP-CIK-Franco-Belge team voor proactieve heterdaadpatrouilles tijdens de zomer!

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarlijkse verkeerslessen voor leerlingen laatste graad basisschool Project Veilig met de fiets in het verkeer De Grote Verkeersquiz Overzicht geplande controles

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL LETSELONGEVALLEN DAALT OP N50 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07 Fax 050 40.74.00

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Datum: vrijdag 28 maart 2014 Agendapunten Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand april Waarschuwing voor cashtrapping Fietsgraveeracties in de zone Westkust Autograveeractie

Nadere informatie

NIEUWSFLASH 20-06- 12

NIEUWSFLASH 20-06- 12 NIEUWSFLASH 20-06- 12 NR 44-B Voor KAMMENSTRAAT en OMGEVING (Kammenstraat-Hondsberg-Hemelrijkweg-Lazaret-Schuurblok-Kloosterstraat-Grensstraat-Handelsstraat-Hemelrijklaan- Statievelden) Noodnummer: 101

Nadere informatie

PERSBERICHT PROVINCIAAL ACTIEPLAN VERKEERSVEILIGHEID 2003 EN EVALUATIE VAN 2002

PERSBERICHT PROVINCIAAL ACTIEPLAN VERKEERSVEILIGHEID 2003 EN EVALUATIE VAN 2002 PERSBERICHT PROVINCIAAL ACTIEPLAN VERKEERSVEILIGHEID 2003 EN EVALUATIE VAN 2002 Sint-Andries, 4 februari 2003 Onze ref.: 2003/DPC/PB/016 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07 Fax 050 40.74.00

Nadere informatie

< 26 februari 2016 >

< 26 februari 2016 > P E R S B E R I C H T Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde 20 ste Verkeersveilige Dag < 26 februari 2016 > Gent, 26 februari 2016 Voor de 20 ste keer organiseerden de Gouverneur en de Procureur-Generaal

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Politie Westkust zet in op mobiele ANPR Resultaten preventieve fase veilig fietsen Eindejaar- BOB- campagne Overzicht resterende geplande controles maand december

Nadere informatie

De 3 killers in het verkeer Miran Scheers Directeur Kenniscentrum Verkeersveiligheid Studiedag CPS 8 november 2012

De 3 killers in het verkeer Miran Scheers Directeur Kenniscentrum Verkeersveiligheid Studiedag CPS 8 november 2012 De 3 killers in het verkeer Miran Scheers Directeur Kenniscentrum Verkeersveiligheid Studiedag CPS 8 november 2012 Beschikbare bronnen om het verkeersveiligheidsbeleid te oriënteren - verkeersongevallenstatistieken

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven Inhoud Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en

Nadere informatie

Sinds 5 juni 2012 is onze webshop verplicht om vooraf toestemming aan u te vragen betreffende cookies. U leest hier meer over in onze Cookie Policy.

Sinds 5 juni 2012 is onze webshop verplicht om vooraf toestemming aan u te vragen betreffende cookies. U leest hier meer over in onze Cookie Policy. Artikel 1 Webshop 1.1. De webshop is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en draagt haar wettelijke bijdrage af aan de Belastingdienst. Op onze website kunt u ons KvK nummer en BTW nummer vinden. Tevens

Nadere informatie

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid.

KMO-PORTEFEUILLE. Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. KMO-PORTEFEUILLE Onze rijschool is erkend als opleidingsverstrekker bij de Vlaamse Overheid. Kleine en Middelgrote ondernemingen kunnen in dat geval genieten van 50 % steun op de in aanmerking komende

Nadere informatie

Athlon Mobility Card Getting started!

Athlon Mobility Card Getting started! Athlon Mobility Card Getting started! Proficiat! Proficiat met uw Athlon Mobility Card. Hier leest u hoe u deze kunt activeren en ten volle kunt benutten. 1. Kies uw wachtwoord en pincode 2. Activatie

Nadere informatie

WODCA. WeekendOngevallen door Controles Aanpakken

WODCA. WeekendOngevallen door Controles Aanpakken WODCA WeekendOngevallen door Controles Aanpakken WODCA - inleiding Ontstaan in 1994 in de provincie Antwerpen Doel : de vele weekendongevallen een halt toeroepen Strategie (3 pijlers): intensieve controles

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a.

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a. Resultaten bij de opdrachtgevers: Alle aangegeven klachten en aangiften (ongeacht de plaats der feiten) worden in ons korps geacteerd, rechtzoekenden doorsturen naar hun eigen Politiezone is niet opportuun

Nadere informatie

Flitscontroles in de zone 30

Flitscontroles in de zone 30 Persnota Flitscontroles in de zone 30 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten van de stadsco- alitie. Elk verkeersslachtoffer is er

Nadere informatie

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen ! Persnota 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen Flitscontroles in de zone 30 I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid!is!één!van!de!topprioriteiten!van!de!stadsco/! alitie.!elk!verkeersslachtoffer!is!er!één!teveel.!de!stadscoalitie!is!er!

Nadere informatie

JAARVERSLAG VERKEER 2014

JAARVERSLAG VERKEER 2014 JAARVERSLAG VERKEER 2014 Politiezone Assenede-Evergem VERKEERSONGEVALLEN ALGEMEEN VERKEERSONGEVALLEN PER JAAR In 2014 acteerde onze politiezone (PZ) 662 vaststellingen en aangiften van verkeersongevallen

Nadere informatie

< 27 februari 2017 >

< 27 februari 2017 > P E R S B E R I C H T Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde 21 ste Verkeersveilige Dag < 27 februari 2017 > Gent, 27 februari 2017 Voor de 21 ste keer organiseerden de Gouverneur en de Procureur-Generaal

Nadere informatie

Zomer Bob Campagne Provincie: Vlaams Brabant

Zomer Bob Campagne Provincie: Vlaams Brabant 1. Huidige campagne Uw provincie heeft 34.295 testen uitgevoerd, waarvan 2,89 % een positief resultaat hadden Dag Nacht sub-totaal Dag Nacht sub-totaal # totaal uitgevoerde testen 14.483 1.635 16.118 10.784

Nadere informatie

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK

Veilig online SNEL EN MAKKELIJK Veilig online SNEL EN MAKKELIJK 2 Veilig online Veilig online Sparen en beleggen waar en wanneer het u uitkomt Gemak, snelheid en op elk gewenst moment inzage in uw rekeningen; online sparen en beleggen

Nadere informatie

21 juni Besluit B&W d.d. 13 juli 2004 nummer: 1.9. Nijmeegse verkeersituatie is een quick-scan uitgevoerd.

21 juni Besluit B&W d.d. 13 juli 2004 nummer: 1.9. Nijmeegse verkeersituatie is een quick-scan uitgevoerd. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Verkeersongevallen 2003 Programma / Programmanummer Mobiliteit / 6110 IBW-nummer Portefeuillehouder T. Hirdes Samenvatting Directie/afdeling, ambtenaar, telefoonnr.

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 7 juni 2017

PERSBERICHT Brussel, 7 juni 2017 PERSBERICHT Brussel, 7 juni 2017 Verkeersongevallen 2016 in detail: oorzaken, leeftijd, & type weggebruiker, plaats & tijd ongeval De Algemene Directie Statistiek Statistics Belgium publiceert vandaag

Nadere informatie

LensOn s verkoopvoorwaarden

LensOn s verkoopvoorwaarden LensOn s verkoopvoorwaarden De algemene verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de aankoop van contactlenzen en accessoires door u als eindverbruiker. Wij sturen u graag een exemplaar van deze voorwaarden

Nadere informatie

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul Mortier Korpschef 2 EVOLUTIE VAN DE DIEFSTALLEN (ALGEMEEN) BINNEN DE PZ KOUTER Diefstal

Nadere informatie

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder

Hetzelfde pensioenfonds, een andere uitvoerder 1 Inloggen werkgeversportaal en bevestigen startscherm Begin januari 2015 2 Aanleveren gegevens Halverwege januari 2015 3 Nota s en betalingsvoorwaarden Begin maart 2015 Hetzelfde pensioenfonds, een andere

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN INHOUD Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en 2011 niet dwingend referentiekader ZVP

Nadere informatie

Aantal ongevallen en aantal verkeersslachtoffers dalen

Aantal ongevallen en aantal verkeersslachtoffers dalen 1 Limburg veiligst voor fietsers Als je op de website van het NIS kijkt naar de verkeersongevallen volgens type weggebruiker, dan is het verschil tussen Limburg en de andere Vlaamse provincies opvallend.

Nadere informatie

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem LOKALE POLITIE DEMERDAL DSZ Leuvensestraat 92 3290 DIEST 013-35.05.00 013-32.23.07 ACTIVITEITENRAPPORT Week 38: van 18 tot 24 september 2017 Verklaring afkortingen: VO = verkeersongeval SS = stoffelijke

Nadere informatie

Zeg niet te gauw t is weer een vrouw Vandaag 8 maart is het de internationale dag van de vrouw

Zeg niet te gauw t is weer een vrouw Vandaag 8 maart is het de internationale dag van de vrouw Zeg niet te gauw t is weer een vrouw Vandaag 8 maart is het de internationale dag van de vrouw Er doen heel wat vooroordelen de ronde als het aankomt op vrouwen achter het stuur. Op deze internationale

Nadere informatie

HANDLEIDING. Augustus 2012. Pagina 1 van 5

HANDLEIDING. Augustus 2012. Pagina 1 van 5 HANDLEIDING Augustus 2012 Pagina 1 van 5 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u op eenvoudige wijze online een advertentie kunt samenstellen voor in de campinggids. U ontvangt een email met een

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

< december 2017 >

< december 2017 > P E R S B E R I C H T Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde 21 ste Verkeersveilige nacht < 02-03 december 2017 > Afgelopen nacht werd door de Gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen en de Arrondissementscommissaris,

Nadere informatie

1. Hoe betaalt u de huur?

1. Hoe betaalt u de huur? Huur betalen 1 Door het tekenen van de huurovereenkomst heeft u toegezegd dat u de verschuldigde huur per de eerste van elke maand aan ons zult betalen. Het kan echter voorkomen dat u de huur door bepaalde

Nadere informatie

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT

HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT HANDLEIDING WORKFLOW KALENDERWIJZIGINGEN IN SMART CLIENT BEKERWEDSTRIJDEN INPLANNEN IN SMART CLIENT Inhoud 1. Algemene principes... 3 2. Wijzigingen aan de voorlopige kalender... 4 Principes... 4 A. Wijzigingen

Nadere informatie

Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst

Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst Disclaimer Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst Sinds enkele dagen blijken steeds meer mensen slachtoffer

Nadere informatie

Aantal OK

Aantal OK samenvatting Minimaal effectief (KB 05/09/01) Aantal Organiek kader Datum van aanpassing Aantal ingeschreven (per kader) Reëel effectief Beschikbaar aantal * Datum van registratie OK 4 16.01.2002 4 5 31.12.2018

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie e-domotica toepassingsvoorbeeld: Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie 2 NEDERLANDS e-domotica Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Te gebruiken accessoires...2 2.0

Nadere informatie

BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE

BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE BERIJDERSHANDLEIDING PRIVATE LEASE KLOMPENMAKERSTRAAT 51, 2672 GA NAALDWIJK POSTBUS 168, 2670 AD NAALDWIJK BERIJDERSDESK 0174 291636 BERIJDERSDESK@AUTOPERMAAND.NL Inhoud Welkom... 3 Berijdersdesk... 3

Nadere informatie

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden Handleiding bestellen abonnement Stichting Vlister Openlucht Baden 1. Start Ga naar de site http://www.deloete.nl of http://www.onspolderbad.nl En druk daar op de grote rode knop Bestel NU online LET OP:

Nadere informatie

Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen

Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen Handhaving Gino Verbruggen Hoofdinspecteur Afdeling verkeer PZ Mechelen Procedure na de verkeersinbreuk Beleid inzake verkeersveiligheid Acties De procedure De procedure De onmiddellijke inning De retributie

Nadere informatie

Doodsoorzaak: VERKEER

Doodsoorzaak: VERKEER Doodsoorzaak: VERKEER V erkeersongevallen zijn wereldwijd de belangrijkste niet aan ziekte gebonden doodsoorzaak. De VN legden zich daarom met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen een stevige ambitie

Nadere informatie

Volgsystemen. tegen diefstal van voertuigen. Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem

Volgsystemen. tegen diefstal van voertuigen. Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem Volgsystemen tegen diefstal van voertuigen Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem U hebt een auto of u staat op het punt er een te kopen en u wenst uw voertuig al dan niet op verzoek

Nadere informatie

Resultaten verkeersactie binnenstad

Resultaten verkeersactie binnenstad Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > Resultaten verkeersactie binnenstad Resultaten verkeersactie binnenstad Vrijdag- en zaterdagnacht heeft het verkeersondersteuningsteam

Nadere informatie

Politiezone Vlas verdrievoudigt de alcoholcontroles

Politiezone Vlas verdrievoudigt de alcoholcontroles Persnota 20 mei 2014 Politiezone Vlas verdrievoudigt de alcoholcontroles Horeca, gemeentebesturen en politie strijden samen tegen alcoholmisbruik achter het stuur Burgemeesters Vincent Van Quickenborne

Nadere informatie

Enquête Telefonische dienstverlening

Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Enquête Telefonische dienstverlening Colofon Titel:Enquête Enquete Telefonische dienstverlening Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond Calamiteitenplan Willem de Zwijger Roermond Cbs Willem de Zwijger Calamiteitenplan Algemene gegevens: Naam school: Cbs Willem de Zwijger Adres: Minister Beversstraat 7 6042 BL Roermond Telefoon: 0475-315665

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

FAQ VERVALSTE FACTUREN

FAQ VERVALSTE FACTUREN FAQ VERVALSTE FACTUREN Algemeen... 2 1. Wat is factuurfraude?... 2 2. Hoe gaan oplichters te werk bij factuurfraude?... 2 3. Gebeurt factuurfraude enkel met papieren facturen of ook met elektronische?...

Nadere informatie

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen

FAQ AcceptEmail. Antwoorden op veelgestelde vragen FAQ AcceptEmail Antwoorden op veelgestelde vragen 1. Antwoorden op veelgestelde vragen 1.1. Wat is AcceptEmail? AcceptEmail is de opvolger van de papieren acceptgiro. Betalen kan veilig en snel met ideal,,

Nadere informatie