GemeenteBelangen zijn we met elkaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GemeenteBelangen zijn we met elkaar"

Transcriptie

1 GemeenteBelangen zijn we met elkaar Dit zijn de nummers 14 t/m 50 van de kieslijst van GemeenteBelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart Nadat ze eerder in de GB Special stonden vermeld met naam, woonkern en plaats op de kieslijst, krijgen ze hier de gelegenheid om zich verder aan hopelijk vele kiezers voor te stellen. Met het fotootje erbij misschien voor u een reactie in de stijl van: Verrek, zit hij ook bij GB? Mijn stem krijgt hij dan! Deze schitterende lijst met 37 kandidaten geeft ook duidelijk aan dat GemeenteBelangen in heel Katwijk in vele maatschappelijke groeperingen vertegenwoordigers heeft. Wie zijn het allemaal?: Cees Prins, Rijnsburg (14) Ik ben parttime taxichauffeur en een parttime ondernemer. Jan Kralt, Rijnsburg (15) Van beroep ben ik software tester en in mijn vrije tijd speel ik bestuurslid en webmaster van GemeenteBelangen. Naast de politiek als hobby ben ik ook voetballiefhebber en dan zit je (normaal gesproken) heel goed in onze gemeente. Waarom ik bij GB ben betrokken? Het is een partij zonder antieke dogma s en er zijn geen landelijk opgelegde doctrines. Maar er is ook geen lokaal populisme, GB gaat voor wat goed is voor Katwijk! Gysette Nijgh, Katwijk aan zee (16) Ik ben studente en ook lid van de Wmo-adviesraad namens de jeugd. Bob Nieuwland, Katwijk aan den Rijn (17) Media en Entertainment Management is wat ik studeer. Daarbij ben ik werkzaam in de festival branche. In Katwijk ben ik intensief betrokken bij het SKA Oud en Nieuw feest. Roy van Schie, Katwijk aan den Rijn (18) In het dagelijks leven ben ik werkzaam als jongerenwerker in Haarlem. Als voorzitter van SKA Oud en Nieuw ben ik bijna jaarrond actief betrokken bij de organisatie van dit feest.

2 Corné van Duijn, Katwijk aan Zee (19) Van beroep ben ik uitvoerder / meewerkend voorman bij een aannemersbedrijf. Sinds 1995 ben ik vrijwilliger / coördinator bij Scum Katwijk en vanaf 2010 als secretaris van het bestuur van Scum. Mijn hobby s zijn dan ook: Scum, de boot en natuurlijk mijn gezin. Ik ben bij GemeenteBelangen omdat ik mij hard wil maken voor jongeren, muziek en cultuur! Martijn van Egmond, Katwijk aan Zee (20) Ik ben kraanmachinist van beroep. Van 1999 tot 2011 ben ik als coördinator actief bij jongerencentrum Scum. Vanaf 2011 ben ik als bestuurslid bij Scum actief. Ik sta op de lijst van GB omdat ik het belangrijk vind dat er aan de jeugd wordt gedacht en er daadwerkelijk wat voor gedaan wordt. Linda Dekker, Katwijk aan Zee (21) Ik studeer Media en Entertainment Management in Den Haag. Verder werk ik fulltime in de horeca waar ik het reuze naar mijn zin heb. Voor hobby's als reizen en muziek is nu even wat minder tijd, maar daar hoop ik na het afronden van mijn scriptie weer wat tijd voor te hebben. Ik sta op de lijst van GB omdat ik vind dat de facilitaire voorzieningen voor jongeren in Katwijk naar een hoger niveau moeten. De visie van GB sluit daar in mijn optiek het beste bij aan. Wim Brugmans, Rijnsburg (22) Het loodgietersbedrijf wat ik heb gehad, wordt nu door mijn zoon voortgezet. Ik ben nu lid van twee zangkoren waar ik bij beide koren als bestuurslid actief ben. Verder rij ik nog steeds motor. Ondanks mijn pensionering kom ik voor vele dingen tijd te kort. Jaap Bol, Valkenburg (23) Ik ben een gepensioneerd wiskundedocent en een gepassioneerde muziekliefhebber. Bij GB zet ik me nu als bestuurslid in.

3 Daniël Sandifort, Rijnsburg (24) Van beroep ben ik grafisch ontwerper. Sport is mijn hobby. Ik mag ook graag wandelen door onze mooie duingebieden. Ook in de 'warme' maanden kom ik van jongs af aan graag op het Katwijkse strand. Heerlijk kletsen met vrienden, lekker luieren en een balletje hooghouden aan de waterkant. Een topbestemming voor elke toerist, toch? Voetballen doe ik niet meer in teamverband maar een potje tafeltennis bij T.T.V. Rijnsoever helpt me om lekker scherp te blijven. Ik ga voor GB want men heeft oog voor de toekomst van alle inwoners van onze gemeente, ongeacht wie je bent of waar je in gelooft. Dat maakt GB tot een partij voor elke inwoner. Dus een logische keuze tijdens de verkiezingen, ongeacht op wie je jou stem uit brengt. Janine de Koningh Dubbeldam, Rijnsburg (25) Ik ben getrouwd en we hebben drie kinderen. We wonen inmiddels ruim vijf jaar heel prettig in Rijnsburg, na jarenlang in het buitenland te hebben gewoond. Ik ben geboren en getogen in Katwijk.Ik heb mijn eigen taalbureau DubbelTaal van waaruit ik Nederlands als tweede taal (NT2) geef aan anderstaligen. Binnen dit vakgebied doe ik ook vrijwilligerswerk. Daarnaast maak ik deel uit van de MR van het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden, waar onze drie kinderen op school gaan. In de schaarse uren vrije tijd die ik heb, zwerf ik graag door de duinen en over het strand. Ik sta op deze lijst omdat ik denk dat de toekomst van Katwijk bij GB in de beste handen is. Tineke Ouwehand Landheer, Katwijk aan Zee (26) Ik ben actief als schilder en ben een oude bekende op deze lijst. Nico Ouwehand, Katwijk aan Zee (27) Ik ben werkzaam als medewerker in de zorg. Linda Knetsch van der Meij, Valkenburg (28) Als fotograaf ben ik actief. Pieter van Beelen, Katwijk Noord (29) Ik werk als mobiliteits technicus en als vrijwilliger ben ik ook betrokken bij RTV Katwijk radio.

4 Maarten Jongejan, Katwijk aan Zee (30) Nadine van der Plas, Katwijk Noord (31) Jacco Hus, Katwijk aan den Rijn (32) Ik ben werkzaam als logistiek medewerker. Willy Zuijderduijn, Katwijk aan Zee (33) Sinds kort geniet ik van mijn pensioen na een drukke baan in een ziekenhuis. Nu heb ik tijd voor andere belangrijke dingen om mee bezig te zijn. Ik heb vier vrijwilligersbanen : het hospice in Sassenheim, taalmentor via de stichting (nu) Welzijnskwartier, in Overduin zorg dragen voor exposities en inrichting en ik ga ook met de boot van het Rode Kruis mee, de Henry Dunant, om chronisch zieken een bijzondere week te bezorgen. Daarnaast heb ik twee bestuurlijke functies als voorzitter. Ik ga voor GB omdat in het Katwijkse gemeentehuis naar mijn idee te veel mensen te lang op dezelfde plek zitten. Er is een cultuur ontstaan die weinig ruimte laat voor andere meningen. Sterker nog, naar mijn idee zijn besluiten allang genomen en vraag ik mij af wat inspraak nog zegt. Door mee te denken met GB als denktanklid hoop ik dat er meer lucht en ruimte in figuurlijke zin komt in het Katwijkse. Het is tijd voor een frisse wind! Als er nog tijd over is, is beeldhouwen iets waar ik weer energie van krijg. Helaas heb ik nu geen werkplek meer, dus staat dat momenteel stil. Jaco Voorzaat, Katwijk aan Zee (34) Bij het winkelbeheer verzorg ik de inkoop. Mijn hobby s zijn gitaar customizing, gitaar reparatie, muziekregistratie en design. Bij Scum ben ik bestuurslid. Bij de lokale politiek klopt mijn hart voor het jongerenwerk, activiteitenbeleid, cultuur en milieu.

5 Ton Hetebrij, Rijnsburg (35) In een vorig leven was ik docent in het speciaal onderwijs in Katwijk. Nu wijd ik me aan de poëzie, kunstgeschiedenis en aan de vertelkunst. Als verhalenverteller ben ik de laatste jaren in Katwijk actief als vrijwilliger. Dat is één keer in de veertien dagen bij een groep volwassenen met beperkingen die beschermd wonen aan de Parnassia in Katwijk. Momenteel werk ik mee aan het project Mijn kunstmaatje en ik in Noordwijk. In dit project worden leerlingen uit het speciaal onderwijs in contact gebracht met kunstenaars die vanuit hun discipline deze leerlingen stimuleren tot creatieve activiteiten. Ik ben al drie jaar als verhalenverteller in het Katwijks Museum betrokken bij de Kunstroute voor de leerlingen van groep zeven van de Katwijkse basisscholen. Twee keer heb ik mijn vertelaandeel geleverd bij de Parels van Katwijk in september 2012 en Ik ben ook nog actief geweest bij de SWOK en nu voel ik me helemaal thuis bij GB. Gerda Ouwehand, Valkenburg (36) Ik heb gewerkt als financieel medewerkster bij een Opleidingsinstituut. Door een overname werd ik boventallig. En ik fiets met veel plezier al vele jaren naar Overduin en het Ronald Mc Donald huis om vrijwilligerswerk te doen. In onze vrije tijd fietsen mijn man en ik graag door de Duin- en Bollenstreek. Voor wandelen in de bergen met de familie kunnen ze ons ook wakker maken. Ad Olivier, Katwijk aan Zee (37) Ik ben werkzaam als Algemeen directeur van een beleggingsmaatschappij, die belegt namens een grote internationale verzekeringsmaatschappij. Verder ben ik al heel veel jaren actief als bestuurslid van SCUM. In het verleden ben ik ook actief geweest als bestuurslid van de Katwijkse volleybalvereniging BLOK '77, ook nog een aantal jaren na de fusie met RVV. Mijn hobby's zijn lezen, reizen en sporten. Ik sta met name op de lijst van GB in verband met de standpunten van GB op het terrein van het jeugd- en jongerenwerk Johan Velema, Rijnsburg (38) In mijn werkzame leven was ik officier van de Koninklijke Marechaussee. Mijn hobby's zijn golfen, politiek en lezen. Ik sta op de lijst van GemeenteBelangen omdat, ik als voormalig raadslid van GB in de gemeente Rijnsburg en Katwijk, de politiek met veel interesse blijf volgen. Mijn voorkeur gaat uit naar GemeenteBelangen.

6 Piet Kuijt sr, Rijnsburg (39) Ik ben sinds een paar jaar gepensioneerd. Het grootste deel van mijn carrière heb ik gewerkt bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Ik heb daar functies vervuld variërend van monsternemer tot afdelingshoofd en de laatste jaren als operationeel adviseur. Werken met mensen is de rode draad in mijn leven. Als gepensioneerde doe ik veel vrijwilligerswerk met de nadruk op technische klussen waarbij ik mijn handen kan gebruiken. Voor mijn ex-werkgever geef ik ook nog rondleidingen. Dat is voornamelijk aan scholen uit het voortgezet onderwijs. Voor mij blijft het een prima gelegenheid om aan de jeugd, op een praktische manier, uit te leggen hoe belangrijk het milieu voor onze natuur is. Fred van Beelen, Katwijk aan den Rijn (40) Mijn eerste beroep is zelfstandig I.C.T. Adviseur / Ontwikkelaar met name gericht op Open Source toepassingen. En mijn tweede beroep is schipper van ons historisch bedrijfsvaartuig (Varend Erfgoed) Knapzak. Al vrijwilliger ben ik secretaris van de landelijke vereniging van het Historisch Bedrijfsvaartuig, de grootste collectie Varend Erfgoed ter wereld. En een andere hobby is en blijft hardlopen. Dick de Mooij, Rijnsburg (41) Is bestuurslid van GemeenteBelangen. Harry van Mierlo, Katwijk aan Zee (42) Ik ben voorzitter van K.O.K. Kinderopvang en ook bestuurslid van de Katwijkse openbare bibliotheek.

7 Bert van den Driesche, Katwijk aan den Rijn (43) Ik maak als penningmeester deel uit van het bestuur van GB. In mijn werkzame leven ben ik coördinator van vrijwilligers in de zorg. Hans Vingerling, Valkenburg (44) Onlangs ben ik gestopt als raadslid van GB om voorzitter van de Erfgoedcommissie van Katwijk te kunnen worden. Verder ben ik bestuurder van de Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk, bestuurder van de St. Kunstvereeniging Katwijk, ben ik actief in de Vereniging Oud Valkenburg, kerkrentmeester van de Herv. gemeente De Rank en lid van het Oratoriumkoor Excelsior in Katwijk. Leen van Poppel, Rijnsburg (45) Ik ben oud - raadsgriffier van de gemeente Rijnsburg en de afgelopen vier jaar was ik raadslid voor GB. Nu doe ik een stapje terug, maar ik wil me nog wel blijven inzetten als lid van de steunfractie van GB. Jacoline Stol, Katwijk aan Zee (46) Ik ben maatschappelijk werker en ook betrokken bij het project Broodnodig. Ik heb voor GB ook enige tijd in de gemeenteraad gezeten. Kees Kettler, Katwijk aan Zee (47) Als fysiotherapeut ben ik al meer dan dertig jaar op de Meeuwenlaan werkzaam. Mijn hobby s liggen voornamelijk richting watersport maar ik schilder en teken ook graag. En ik ben nog steeds dol op mijn vrouw! Waarom ik GemeenteBelangen verkies, is dat ik wel eens commentaar heb op de plaatselijke politiek en ook wel ideeën heb over bepaalde onderwerpen. Maar ik kwam er nooit aan toe om deze te ventileren. En daarvoor is GB nu het beste alternatief.

8 Rien Nagtegaal, Katwijk aan den Rijn (48) Ik werk voor de gemeente Leiden en ben daar lid van de directie. In mijn vrije tijd sport en fotografeer ik. GB staat voor nuchter en objectief verstandige keuzes maken, met veel aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit van wonen, werken en recreëren in Katwijk. Joke Slings van Zanden, Katwijk aan den Rijn (49) In het verleden was ik werkzaam als communicatieadviseur, GBraadslid en wethouder en nu ben ik bestuurder / vrijwilliger. GB blijft voor mij dé partij die niet alleen zo nodig nee roept, maar ook met alternatieve oplossingen en creatieve plannen komt. Enkele voorbeelden zijn de verkleinde parkeergarage in de Zeereep, aansluiting vanuit Rijnsburg op de A4 en het plan voor een parallelweg langs deze A4, gebruikersvriendelijker dienstverlening, voor geveltuinen en voor Varend Erfgoed. De kritische opstelling komt o.a. tot uitdrukking bij de genomen verkeersmaatregelen Brouwerstraat, bouwen op vliegveld Valkenburg, de verdieping / ondertunneling N206, een Cultuurhuis en een zeejachthaven. Esther Schonenberg, Katwijk aan Zee (50) Ik ben ondernemer, eigenaar van Festina Lente tuin, kwekerij, bezoektuin en pluktuin in Katwijk. Ik ben al ruim twintig jaar betrokken bij GemeenteBelangen. Door onze brede achterban zijn wij goed op de hoogte van wat er speelt. Politiek blijft natuurlijk altijd een kwestie van compromissen sluiten. Maar GB heeft beslist zijn punten binnengehaald op tal van onderwerpen waaronder de verruiming van het evenementenhoreca- en terrassenbeleid. De komende jaren ligt het accent op het vlak van economie en duurzaamheid. Dat zijn speerpunten die ik van harte onderschrijf. En als het minder over politiek en meer over mezelf moet gaan: ik hou van de natuur, ik wandel graag. Hou van lekker (uit) eten en ik ben graag samen met vrienden en familie. Met Esther Schonenberg, oud fractievoorzitter en huidig bestuursvoorzitter van GB, sluiten we deze rij van fantastische kieslijstkandidaten. Zij hebben allen oog voor ieders toekomst. Gerard Bol.

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Welkom in de wereld van het vrijwilligerswerk!

Welkom in de wereld van het vrijwilligerswerk! Welkom in de wereld van het vrijwilligerswerk! Intro-boekje voor de Maatschappelijke stagiaire Beste stagiaire, Een maatschappelijke stage (MAS) is gewoon keihard verplicht. Dat heeft de regering zo besloten

Nadere informatie

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar > Inkijkexemplaar Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. De rol van werk in een leven 3. Wat ben je, wat kun je, wat wil je? 4. Waar vind je die baan? 5. Talentontwikkeling & Flow Copyright 2011, Martijn Leonard,

Nadere informatie

D.F.E. MEERBURGPRIJS

D.F.E. MEERBURGPRIJS D.F.E. MEERBURGPRIJS Stichting Herinneringsfonds OVERZICHT D.F.E.MEERBURGPRIJZEN 1990-2015 1. Januari 1990 ƒ 1.000 ƒ 4.000 Ing.J.van Brakel (historicus) Vereniging Lokale Omroep Katwijk VLOK Teun Hoek

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel

Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Even voorstellen.. Ouderraad CBS de Triangel Mijn naam is Ingrid Stokkentre en ben lid van de ouderraad sinds 2013. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 dochters. Yasmijn (2005) zit op de Triangel en mijn andere

Nadere informatie

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers

Ellen van Wijk - Ruim baan voor creatief talent B 3. Survey commitment van medewerkers Survey commitment van medewerkers B 3 Survey commitment van medewerkers 229 230 Ruim baan voor creatief talent, bijlage 3 Voor je ligt een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar verschillende aspecten

Nadere informatie

Jos Hardesmeets. Leeftijd 65. 3e keus voor de functie. Neen

Jos Hardesmeets. Leeftijd 65. 3e keus voor de functie. Neen Jos Hardesmeets Edam Leeftijd 65 lid raad van commissarissen NV De Meerlanden okt 2014 voorzitter initiatiefgroep deelname gemeenteraadsverkiezingen 2015 Edam-Volendam- Zeevang Secretaris afdeling Heemstede

Nadere informatie

Stem op een kandidaat van de OV-HbR!!

Stem op een kandidaat van de OV-HbR!! Naam: Belia van den Beukel Werkzaam als: Medewerker Financiële Transacties Bij de afdeling: CFC/ Financial Accounting Verkiesbaar in Kiesgroep: 1 Ik stel mij kandidaat, omdat ik de Ondernemingsraad belangrijk

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Thuis in de Hoeksche Waard

Thuis in de Hoeksche Waard 1 Thuis in de Hoeksche Waard 2 De rust en ruimte van de Hoeksche Waard is onze plek, ons thuis. Hier betekenen wij al bijna vijftig jaar met kleinschalige zorg iets groots in het persoonlijke leven van

Nadere informatie

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn.

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn. Beste lezer, Dit is de eerste editie van een heus informatiebulletin van de Stichting Porta da Vida in Limbricht. Waarom? Omdat de afgelopen tijd heel wat zaken binnen Porta da Vida zijn veranderd. Omdat

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden.

, 25 jaar oud en getrouwd met Harmen. Deze zomer hoop ik mijn studie fiscaal recht en economie af te kunnen ronden. Even voorstellen! Hieronder vind je een overzicht van de JPT-ers die samen het JeugdPastoraatTeam vormen. Misschien heb jij al wel een gesprek gehad met één van hen. Mocht je behoefte hebben om met een

Nadere informatie

Agnes Vet. Cindy Parera

Agnes Vet. Cindy Parera Agnes Vet Hallo, mijn naam is Agnes Vet. Ik ben getrouwd met Peter Hüther en samen hebben wij 3 kinderen, Myrna (2004), Lex (2002) en Rick (2000). Naast voorzitterschap van de ouderraad, werk ik als beleidsmedewerker

Nadere informatie

Het verhaal van de Actielessen

Het verhaal van de Actielessen http://www.edusom.nl Het verhaal van de Actielessen In de Actielessen ontmoeten acht mensen elkaar. Ze kennen elkaar van een taalcursus. 1. Overal kun je de taal leren In de eerste Actieles ontmoeten Mounir

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3

Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3 Verslag onderzoek Wat Werkt - deel 3 ideeën van familie en bekenden bij het geven van steun Ervaringen en ideeën van familie en bekenden bij het geven van steun Jos de Kimpe Carlijn Nieuwenhuis FEBRUARI

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Koningsspelen 2015. Interessante informatie: April 2015. Jaargang 5, nr. 8. In dit nummer: April 2015 Jaargang 5, nr. 8 Nieuwsbrief In dit nummer: Koningsspelen 2015 Konings spelen 1 Ik in de MR? 2 Onze nieuwe conciërge 4 Op de ochtend van 24 april, de laatste vrijdag voor Koningsdag, vinden

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen.

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. 1 In de vrije tijd schrijf ik graag gedichten, verhalen en romans, en speel ik flamencogitaar. 2 In de vrije tijd ga ik graag zelf sporten (hardlopen)

Nadere informatie

OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS

OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS Susanne Smorenburg, programmamanager Ben Sajetcentrum Marjon van Rijn, docent / onderzoeker HvA / AMC Symposium HBO-V van de Toekomst

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Overzicht Kandidaatgegevens Verkiezing: Gemeenteraad Katwijk 2014

Overzicht Kandidaatgegevens Verkiezing: Gemeenteraad Katwijk 2014 Overzicht Kandidaatgegevens Verkiezing: Gemeenteraad Katwijk 2014 Lijstnummer Politieke Groepering Nr. Achternaam Voorletters Roepnaam Geslacht Woonplaats 1 CDA 1 van Duijn W. Willem m Katwijk 1 CDA 2

Nadere informatie

25 jaar NIBE - Interview Mantijn van Leeuwen

25 jaar NIBE - Interview Mantijn van Leeuwen 152 152 25 jaar NIBE - Interview Mantijn van Leeuwen 153 Interview Mantijn van Leeuwen Voor de meeste mensen ben jij nog een onbekende, zeker gerelateerd aan het NIBE. Vertel eens iets over je achtergrond,

Nadere informatie

Posters vanuit opdrachtgever / consulent / uitendkracht in willekeurige volgorde

Posters vanuit opdrachtgever / consulent / uitendkracht in willekeurige volgorde Dactylo Uitzendburo voorstellen Posters Posters vanuit opdrachtgever / consulent / uitendkracht in willekeurige volgorde Ik hou het graag zakelijk met m n uitzendbureau. Dat wil zeggen, als we het over

Nadere informatie

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde

Rotterdam. Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Rotterdam Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Kandidatenboek Gebiedscommissie IJsselmonde Gemeenteraadsverkiezingen 2018 De namen van de kandidaat-gebiedscommissieleden

Nadere informatie

Flitsende en bruisende dienstverlening

Flitsende en bruisende dienstverlening Beleidsprogramma A+O fondsen Flitsende en bruisende dienstverlening Door: Rieke Veurink/ Fotografie: Shutterstock / Kees Winkelman Niet meer alleen het oude faciliteren, maar op weg gaan naar iets nieuws.

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor.

Kandidatenlijst. U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Kandidatenlijst U treft hier onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan. Graag stellen wij deze mensen aan u voor. Nr NAW-gegevens Persoonlijke noot Foto 1 Naam: C.M. (Marco) Verloop

Nadere informatie

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2

Rapportage TIP HorstaandeMaas 28. 19 mei 2016. Inhoudsopgave. Zonnen 2 Rapportage TIP HorstaandeMaas 28 19 mei 2016 Inhoudsopgave Zonnen 2 Zonnen De zomer komt er weer aan hallo zon! 8 7 6 5 1. Zit of lig je wel eens in de zon? 69% (n=539) 3 31% 1 Ja Nee Ja Af en toe Alleen

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens 1/12

Persoonlijke gegevens 1/12 Levensfasen - Gezond en plezierig werken [1] Persoonlijke gegevens 1/12 1. Wat is uw geslacht? Vrouw Man 2. Wat is uw leeftijd? 3. Wat is de hoogste opleiding die u heeft afgemaakt? Basisschool Lager beroepsonderwijs

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Jolan. Jolanda Omvlee (42),

Jolan. Jolanda Omvlee (42), Jolan Jolanda Omvlee (42), getrouwd met Ron (48), moeder van Lise (10) en Emmely (6) is directeur van Compassion. Ze geeft leiding aan 38 personen, haar contacten gaan internationaal. 22 tekst Wieteke

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Piet Boon. Van timmerman tot meester ontwerper. 114 All Inn Home magazine

Piet Boon. Van timmerman tot meester ontwerper. 114 All Inn Home magazine Piet Boon Van timmerman tot meester ontwerper 114 All Inn Home magazine Het is gewoon waanzinnig leuk om iets te creëren en je visitekaartje achter te laten. Hij begon 25 jaar geleden als timmerman/aannemer

Nadere informatie

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar?

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Inleiding Traditioneel staat de decembermaand in het teken van jaaroverzichten en top 100 of top 2000 lijstjes. Allemaal bedoeld om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor

Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Medezeggenschapsraadleden 2015-2016 stellen zich voor Nienke Hermens (ouder) Mijn naam is Nienke Hermens, ik ben ouderlid van de MR en GMR. Mijn zoon zit in het tweede jaar op deze prachtige school. Mijn

Nadere informatie

Beslis zelf over je toekomst!

Beslis zelf over je toekomst! Beslis zelf over je toekomst! Is deze folder voor jou? Elk jaar komen vele jongeren van school met een havo, vwo of mbo niveau 2 diploma. Behoor jij bij deze groep? Dan is deze folder niet voor jou bestemd.

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Dit medewerkerstevredenheidsonderzoek bestaat uit een aantal standaard onderwerpen die vaak gebruikt worden in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Afhankelijk van de

Nadere informatie

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip.

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip. Zeven MR-kandidaten stellen zich aan u voor. Mijn naam is Naima Rahouani-Boultam. Ik ben moeder van Selma uit groep 4MN en Ilias die op de middelbare school zit (heeft ook op de Jonge Wereld gezeten).

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

LEEFREGELS EN IK-BEN OPVATTINGEN HERKENNEN

LEEFREGELS EN IK-BEN OPVATTINGEN HERKENNEN In deze huiswerkopdracht wordt uitgelegd wat leefregels en ik-ben-opvattingen zijn en het belang ervan bij het doorbreken van gewoontepatronen. Een voorbeeld van Marjolijn illustreert hoe leefregels en

Nadere informatie

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013

Resultaat Enquete. Spots on Jobs 2013 1 van 15 Resultaat Enquete Spots on Jobs 2013 (leerlingen) 2 van 15 Leerlingen - statistiek Spots on Jobs helpt mij bij het kiezen van een sector/opleiding Totaal Mon-14 Tue-15 Wed-16 Thu-17 Fri-18 Dankzij

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor!

Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor! Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor! Elise Mijn naam is Elise, 32 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Paul en onze twee dochters Emma (2 jaar) en Lisa (6 maanden) in Schijndel. In

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 30. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van:

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

F r a c t i e S t i m u l u s 1

F r a c t i e S t i m u l u s 1 F r a c t i e S t i m u l u s 1 L i s a n n e S w a g e r Beste TSB-student! Mijn naam is Lisanne Swager. Ik ben tweedejaars studente Personeelwetenschappen aan Tilburg University. Op dit moment ben ik

Nadere informatie

Aalsmeer. Zorg enquête ANBO. De resultaten

Aalsmeer. Zorg enquête ANBO. De resultaten Aalsmeer Zorg enquête ANBO Tijdens de geraniummarkt van 10 mei heeft ANBO Aalsmeer een enquête gehouden onder bezoekers van hun stand. De vragen gingen over de veranderingen in de zorg en hoe mensen met

Nadere informatie

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan?

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Jolanda gaat op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Jolanda (33) werkt als hypotheekadviseur in het bankwezen.

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Ouderraad KBS De Brakken Wie zijn we en wat doen we.

Ouderraad KBS De Brakken Wie zijn we en wat doen we. Ouderraad KBS De Brakken Wie zijn we en wat doen we. De oudervereniging bestaat uit alle ouders van leerlingen van basisschool De Brakken. U als ouder bent dus ook lid van deze vereniging! De vereniging

Nadere informatie

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101

28% 72% 30% 70% Aantal geregistreerde deelnemers : 141 Periode evaluatie : 19 maart 2014 t/m 6 april 2014 Aantal evaluaties : 101 Aantal geregistreerde deelnemers : 11 Periode evaluatie : 19 maart 01 t/m 6 april 01 Aantal evaluaties : 101 8% ingevuld niet ingevuld % 0% anoniem niet anoniem 0% RESULTATEN EVALUATIE ICT-PRAKTIJKDAG

Nadere informatie

Scheiding privé en werk

Scheiding privé en werk Scheiding privé en werk We leven in een tijd waarin werk en privé steeds meer door elkaar lijken te lopen. Veel mensen zijn ook in hun vrije tijd bereikbaar voor hun baas. De andere kant van de medaille

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 1)

Luisteren: muziek (B1 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop

Miniboekje. Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Miniboekje Van dromen naar doen. Na je pensioen. Mireille Goedkoop Het leven is wat er gebeurt als je iets anders doet John Lennon Dit miniboekje geeft een impressie van de levenslustige ouderen die in

Nadere informatie

Samen kom je verder. Elke school zijn eigen schoolgids. Organisatiewijzer wijst u de weg. Een duidelijke koers

Samen kom je verder. Elke school zijn eigen schoolgids. Organisatiewijzer wijst u de weg. Een duidelijke koers Samen kom je verder Samen kom je verder Op 1 augustus 2009 is de Stichting Openbaar Onderwijs Land van Altena van start gegaan. Alle openbare basisscholen in het Land van Altena vallen onder deze stichting:

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

vakschool wageningen Open dagen 22 en 23 januari 2016

vakschool wageningen Open dagen 22 en 23 januari 2016 Wil jij: Méér dan je eigen potje kunnen koken... Van vakantie je beroep maken... Je eigen broodjes bakken... De stille motor in een organisatie zijn... Loop dan binnen bij Vakschool Wageningen PROGRAMMA

Nadere informatie

Waarom volgen mensen avondschool?

Waarom volgen mensen avondschool? Waarom volgen mensen avondschool? Dagonderwijs is niets voor jou, want je werkt, je wil werken, je gezondheid laat het niet toe? Er kunnen veel redenen zijn waarom je wil studeren volgens een ritme dat

Nadere informatie

DURF JIJ DE STAP AAN?

DURF JIJ DE STAP AAN? DURF JIJ DE STAP AAN? Naar leerjaar 3 vmbo op De Groene Campus www.degroenecampus.nl De Groene Campus: een leuke school met een goede sfeer D foto nog maken - food - design - groen - sport e Groene Campus?

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen?

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Wist U dat? Jaecques nu definitief is gestopt met werken bij café In t Aepjen? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Hij zich

Nadere informatie

Lesbrieven voor de basisschool Groep 6 t/m 8. Behorend bij de tentoonstelling. Anton Heyboer DE HAARLEMSE JAREN

Lesbrieven voor de basisschool Groep 6 t/m 8. Behorend bij de tentoonstelling. Anton Heyboer DE HAARLEMSE JAREN Lesbrieven voor de basisschool Groep 6 t/m 8 Behorend bij de tentoonstelling Anton Heyboer DE HAARLEMSE JAREN 23 november 2012-19 mei 2013 Inhoudsopgave 1. Tijdelijke tentoonstelling Anton Heyboer De Haarlemse

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

werkbladen thema 5 werk

werkbladen thema 5 werk werkbladen thema 5 werk 5.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 Jan staat voor het uitzendbureau. Jan heeft werk. Tarik wil taxichauffeur

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter Landelijk politiek Stedelijk politiek Media info@onsutrecht.nl www.onsutrecht.net Lijsttrekker-Voorzitter Ufuk Dogerle Sinds 1984 werkzaam in de pipeline industrie in Engeland, Canada, Irak, Dubai, Amerika

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Kandidatenlijst : Selma Schuurman. Roelof Klein. Hans Wubs. Dinand Veldman. Frans Wtenweerde

Kandidatenlijst : Selma Schuurman. Roelof Klein. Hans Wubs. Dinand Veldman. Frans Wtenweerde Kandidatenlijst : Selma Schuurman Roelof Klein Hans Wubs Dinand Veldman Frans Wtenweerde Mijn naam is Selma Schuurman. Ik ben moeder van Efe Süslüoğlu die dit jaar is begonnen op het Celeanum in klas 1E.

Nadere informatie

Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs

Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs Handboek NT2 in het volwassenenonderwijs Lesmateriaal hoofdstuk 4 Spreken Oefeningen uit Voorbereiding op Werk De volgende tien oefeningen zijn afkomstig van de website behorende bij: Verboog, M. & Adèr,

Nadere informatie

MR-Verkiezing: Welke enthousiaste ouder neemt zitting in de MR? maandag 9 mei tussen 16.30 en 18.00 uur

MR-Verkiezing: Welke enthousiaste ouder neemt zitting in de MR? maandag 9 mei tussen 16.30 en 18.00 uur MR-Verkiezing: Welke enthousiaste ouder neemt zitting in de MR? In het vorige Lindeblad heeft de medezeggenschapsraad een oproep geplaatst voor een enthousiaste, betrokken ouder die de oudergeleding wil

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie