Persdossier Februari 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persdossier Februari 2011"

Transcriptie

1 Persdossier Februari 2011 GREENKITCHEN 2.0: een ecologische voetafdruk Whirlpool presenteert de keuken van de toekomst dichterbij dan ooit!

2 GREENKITCHEN 2.0: een ecologische voetafdruk Whirlpool presenteert de keuken van de toekomst dichterbij dan ooit! We zijn 2012 en we bevinden ons in je splinternieuwe keuken Je komt thuis van een zware dag op het werk, en gooit de pasta in je H2O Cooking, die helemaal automatisch de minimaal vereiste hoeveelheid water toevoegt. Daarna stop je de afwas van de vorige dag in je ecologische H2O vaatwasser, die draait op gerecycleerd water dat verwarmd wordt door het in je keuken geïntegreerde thermische zonnepaneel. Op je Whirlpool Resource Assistant zie je dat je energiefactuur met 70% is gedaald. Tevreden schenk je jezelf een glas spuitwater in met een simpele druk op de knop Een groene droom? Verre van, en zelfs dichterbij dan ooit, want het GREENKITCHEN 2.0 concept van Whirlpool wordt stilaan werkelijkheid. De GREENKITCHEN 2.0 mag dan op het eerste gezicht op een klassieke keuken lijken, het grote verschil zit 'm in de wisselwerking tussen de verschillende apparaten. De GREENKITCHEN 2.0 koppelt de werking van keukenapparaten aan elkaar en creëert zo een ecosysteem dat gebaseerd is op aanpassing, besparing en recycling. Deze wisselwerking zorgt voor een aanzienlijke daling van het water en energieverbruik en van de kosten voor de consument. In dit kringloopconcept gaat er dan ook nooit energie verloren. En dat de GREENKITCHEN 2.0 nog een functioneel en ergonomisch ontwerp heeft meegekregen, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

3 Van concept naar werkelijkheid In 2008 stelde Whirlpool in Kopenhagen met de GREENKITCHEN zijn visie op de ecologische keuken van morgen voor, een concept waarvan de eindontwikkeling voor 2012 gepland was. Twee jaar later, halverwege het parcours, heeft het bedrijf nu besloten een meer uitgewerkte versie aan de wereld te tonen, de GREENKITCHEN 2.0, die ook de "Green Generation" apparaten omvat. Deze apparaten zijn uitgerust met de unieke 6 th Sense technologie van Whirlpool en verbruiken daardoor minder energie en grondstoffen om te koelen, te wassen en te koken. Nieuw aan het GREENKITCHEN 2.0 concept is dat deze slimme technologie geïntegreerd is in een volledig keukensysteem. Elk keukenapparaat sluit aan op dezelfde logica van efficiëntie en recycling, gecombineerd met een elegant en futuristisch design. De toekomst voorbij Vooruitlopend op de trends van morgen wil Whirlpool als wereldwijde marktleider in elektrische huishoudapparaten een voortrekker zijn voor nieuwe ontwikkelingen, door innovatieve oplossingen aan te reiken en meer dan ooit oog te hebben voor zijn verantwoordelijkheid op milieuvlak.

4 Vernieuwen om minder te verbruiken en meer te recycleren De keuken van de toekomst moet volgens Whirlpool voorzien zijn van een intern uitwisselingsmechanisme dat het water en warmteverlies van het ene apparaat recupereert voor een ander apparaat. Sommige van de nieuwe apparaten die voor dit doel ontwikkeld zijn, zullen in 2012 op de markt worden gebracht. In het alomvattende GREENKITCHEN 2.0 concept vormt elk apparaat een schakel in een netwerk. Het recycleren van water in een echte kringloop tussen de verschillende apparaten zal aanzienlijke besparingen opleveren. In elk gezin worden immers dagelijks grote hoeveelheden water verspild. Liters leidingwater verdwijnen zomaar in de goot tijdens het schoonmaken, het koken en het wassen. Wat als we dat water nu zouden kunnen recupereren? De GREENKITCHEN 2.0 maakt dit mogelijk. Het schone water wordt opgevangen, krijgt een antibacteriële behandeling en wordt opgeslagen in een apart reservoir onder de gootsteen. Dat water wordt dan gebruikt voor de vaatwasser, waarmee per afwasbeurt meer dan 7 liter water kan worden bespaard. Het gerecycleerde en gezuiverde water in het reservoir kan ook gebruikt worden om de planten te besproeien of de vloer te dweilen. De GREENKITCHEN 2.0 wordt voortdurend verder ontwikkeld. Op termijn zal het concept nog een stap verder gaan: de idee is om het reservoir aan te sluiten op de compressor van de koelkast, die het water voor de vaatwasser zal voorverwarmen, wat een bijkomende elektriciteitsbesparing van 20% oplevert. DE GREENKITCHEN 2.0 APPARATEN H2O Cooking Dit is een compleet vernieuwend product voor een perfecte bereiding van gerechten zoals gestoomde groenten, met een minimale hoeveelheid water. In deze perfect geïsoleerde inductie en stoomkoker gaat geen energie verloren en worden de vitaminen en mineralen in het voedsel bewaard. De automatische watertoevoer van het apparaat, dat direct aangesloten is op het netwerk, wordt aangepast aan het te bereiden gerecht. Bovendien wordt het overtollige water na afloop automatisch afgevoerd. Koken met dit slimme en zeer gebruiksvriendelijke apparaat kost tot 20% minder tijd en elektriciteit. In Bijlage 1 kan je alle details over de verschillende kookfuncties vinden

5 Inductieoven Supersnel koken met het beste resultaat: na de inductiekookplaten is er nu eindelijk de eerste inductieoven! Hij verbruikt 30% minder energie* en vermindert de kooktijd met 20% tot 25%, zonder in te boeten aan kwaliteit. Er kan gekozen worden tussen verschillende bereidingsmethoden: lage temperatuur, braden, grillen, stomen, stoven Deze oven is veiliger en ecologischer dan welk ander kookapparaat ook, en zal voorzien zijn van specifieke accessoires voor het gebruik van de inductietechnologie. *In vergelijking met een oven van klasse A bij normaal gebruik Ecologische H2O vaatwasser De ecologische H2O vaatwasser, die aangesloten wordt op de gootsteen, zal het schone water dat in de gootsteen stroomt hergebruiken. Het water wordt gefilterd en krijgt een antibacteriële behandeling, waarna het opgeslagen wordt in een apart reservoir, van waaruit het de vaatwasser zal voeden. Per jaar kan zo liter water worden bespaard**. Op termijn zal het opgevangen water voorverwarmd worden door de warmte die de compressor van de koelkast genereert, goed voor een besparing van circa 20%** van het elektriciteitsverbruik. **Gebaseerd op 280 afwasbeurten per jaar op een standaard ecologisch programma van 50 C Thermisch zonnepaneel Met dit revolutionaire thermische zonnepaneel, een gloednieuw concept dat ontwikkeld is in samenwerking met Energround, kan zelfs in de winter voldoende warm water worden opgewarmd voor de vaatwasser of wasmachine zonder toevoer van extra energie. Dit systeem kan het energieverbruik van de vaatwasser en wasmachine met 70% doen dalen, en kan op om het even welke zonnige plaats in de keuken geplaatst worden.

6 Waterdispenser 4Pure Deze waterdispenser, die in de gootsteen is geïntegreerd, produceert warm en koud water, nietbruisend en bruisend. De uitstekende filterunit verbetert de kwaliteit van het water en draagt zo bij tot een betere gezondheid voor alle leden van het gezin, door het gehalte aan chloor en onzuiverheden (bezinksel, bacteriën ) te verminderen. Dit product beantwoordt perfect aan de verwachtingen van de consument, zoals die naar voren kwamen uit een onderzoek van Whirlpool: hoewel 57% van de ondervraagde Europeanen water van de kraan drinkt, denkt 1 op 3 toch dat leidingwater van mindere kwaliteit is*. * Onderzoek over het aankoopgedrag met betrekking tot het waterverbruik uitgevoerd in 2010 door Research Plus voor Whirlpool Whirlpool Resource Assistant De Whirlpool Resource Assistant vormt het hart van het GREENKITCHEN 2.0 systeem. Dit digitale hulpmiddel is specifiek ontworpen voor gebruik in de keuken en verzamelt en verwerkt alle gegevens over het energieverbruik van de keukenapparaten. Het geeft aan wanneer te veel energie verbruikt wordt en presenteert dagelijks of wekelijks een overzicht van het energieverbruik, met nuttige tips om dat energieverbruik optimaal te beheren en de energiekosten te drukken. Tegen 2015 zal Whirlpool nieuwe, geavanceerde apparaten op de markt brengen die gekoppeld zullen kunnen worden aan een netwerk dat geregeld wordt door de Whirlpool Resource Assistant. Hierdoor zal de consument op zijn beurt het elektriciteitsverbruik van het gezin op de voet kunnen volgen. De Whirlpool Resource Assistant zal de integratie, interactie en diagnosefuncties van de apparaten regelen. Wanneer het eerste intelligente netwerk afgewerkt zal zijn, zal de Whirlpool Resource Assistant de inschakeling en cyclustijd van de apparaten kunnen programmeren, met extra aandacht voor energiebesparing. Zo zal hij bijvoorbeeld de ontdooiing van het vriesvak van de koelkast kunnen starten, of de vaatwasser doen draaien op momenten wanneer de elektriciteit een lager tarief geniet of van een hernieuwbare energiebron (zon of wind) komt. Het systeem zal rapporten opstellen, waarop het gezin zich kan baseren om zijn grondstoffenverbruik zoveel mogelijk te beperken. Het zal dan ook een onmisbaar instrument worden voor efficiënte woningen en voor het beheer van apparaten, door te anticiperen op piekmomenten in het verbruik en de keuze voor hernieuwbare energiebronnen.

7 Bijlage 1 De verschillende bereidingswijzen van de H2O Cooking Stoven is het proces waarbij men etenswaren gaar laat worden in een beperkte hoeveelheid vloeistof waarvan de temperatuur net onder het kookpunt wordt gehouden (85 95 ). Met de H2O Cooking hoeft de gebruiker alleen nog de functie "stoven" en de kooktijd te selecteren. Het systeem voegt automatisch de juiste hoeveelheid water toe, start meteen en produceert een geluidssignaal wanneer de etenswaren toegevoegd kunnen worden en wanneer ze gaar zijn. Op deze manier koken kost minder energie, dankzij de lagere temperatuur en omdat voorverwarmen niet nodig is. Koken met stoom is een bijzonder zachte en gezonde kooktechniek. De gebruiker selecteert simpelweg de functie "stomen" en stelt vervolgens de kooktijd in. Het systeem detecteert automatisch de vereiste hoeveelheid water, begint zonder voorverwarmingstijd aan de stoomcyclus en produceert een geluidssignaal als het eten gaar is. Het door de warmte ontstane vocht zorgt ervoor dat de gerechten heel erg mals worden. Koken met stoom levert verrukkelijke resultaten op voor alle etenswaren: delicate groenten, aardappelen, rijst, vis, zeevruchten en vlees. Geen enkele andere bereidingsmethode slaagt er zo goed in de aroma's, het uitzicht, de consistentie en de kleuren van voedingsmiddelen te bewaren. Koken met stoom laat de voedingsstoffen intact en is dan ook een van de gezondste kookmethoden. Voedingsmiddelen bereiden in kokend water wordt vooral gedaan bij etenswaren met een vaste textuur, zoals rood vlees, kip en wortelgewassen. De gebruiker selecteert de functie "koken" en de te bereiden hoeveelheid, waarna het H2O Cooking systeem automatisch de benodigde hoeveelheid water en de kooktijd berekent, die meteen begint. Als het water kookt, wordt er een geluidssignaal geproduceerd om aan te geven dat de etenswaren toegevoegd kunnen worden. En als ze gaar zijn, klinkt er opnieuw een signaal.

8 Bijlage 2 Whirlpool: het verhaal van en de filosofie achter zijn engagement voor duurzame ontwikkeling Voor Whirlpool ligt de sleutel tot een duurzame ontwikkeling in zijn toekomstvisie en vernieuwingsdynamiek. De kracht van Whirlpool is dat innovatie er niet alleen draait om de meest geavanceerde technologieën, maar ook afgestemd wordt op de behoeften van de consumenten en van de toekomstige generaties. Het is dan ook logisch dat het behoud van de natuurlijke rijkdommen van onze planeet een van de hoekstenen van deze innovatie is. Het bedrijf levert al 20 jaar inspanningen om zijn apparaten zo energiezuinig mogelijk te maken. Dat doet het door slimme technologieën te ontwikkelen zoals de 6 th Sense technologie, die het verbruik van het apparaat aanpast aan de te verrichten taak. Dát is voor Whirlpool innovatie op mensenmaat. Sinds 1970 zet Whirlpool zich in voor de bescherming van het milieu en een efficiënter verbruik van de natuurlijke rijkdommen. Terwijl Whirlpool zijn activiteiten uitbreidde over de hele wereld, heeft het steevast internationale milieubeschermingsnormen ontwikkeld en toegepast, ook in de landen waar de plaatselijke wetten minder strikt waren. Whirlpool heeft dit milieubeleid uitgebreid naar zijn meer algemene verbintenissen. In 2003, tijdens de conferentie van Kyoto, was Whirlpool de eerste fabrikant van apparaten die zich ertoe verbond minder broeikasgassen te produceren, met een daling over tien jaar van 3% tegenover het niveau van 1998 als doelstelling. Maar omdat die doelstelling vroeger dan verwacht bereikt werd, nam Whirlpool een nieuwe uitdaging aan in 2007: een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tussen 2003 en 2012 met 6,6%. De sector van de grote elektrische huishoudapparaten is erin geslaagd uitmuntende energieefficiëntieniveaus te bereiken dankzij diverse factoren: de Europese wetgeving (de energieklassen), nationale initiatieven (zoals de fiscale stimulansen in Italië) en vrijwillige akkoorden tussen fabrikanten (CECED). Deze energie efficiëntieprogramma's hebben de markt grondig veranderd. Vandaag zijn er in de sector van de elektrische huishoudapparaten nog maar weinig bijkomende energiebesparingen te realiseren, in tegenstelling tot de verlichtings, televisie en elektromarkten. Dat komt omdat er in de sector van de elektrische huishoudapparaten meer succesvolle maatregelen zijn ingevoerd dan voor andere producten. In mei 2009 heeft Whirlpool Corporation een unieke verbintenis op zich genomen: het bedrijf streeft ernaar zijn nieuwe assortiment elektrische huishoudapparaten voor 2015 klaar te stomen voor de smart grid technologie (intelligent elektriciteitsnetwerk).

9 Wat zal 2011 nu brengen? Whirlpool steunt de idee dat energie efficiëntie en behoud op een meer globale en dynamische manier dan in het verleden moeten worden aangepakt. Het merk heeft nieuwe toepassingen ontwikkeld die energie op een andere, proactieve manier gebruiken, een concept dat veel verder reikt dan de vervanging van oudere apparaten door zuinigere systemen. Whirlpool is er dan ook van overtuigd dat de doelstellingen voor een lagere wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en aanzienlijke energie, water en kostenbesparingen sneller kunnen worden bereikt door de integratie van slimme en energiezuinige apparaten in een intelligent elektriciteitsnet. In deze visie zijn huishoudapparaten niet langer passieve voorwerpen die door hun elektriciteitsverbruik bijdragen tot de uitstoot van CO2, maar worden ze actieve elementen in een elektriciteitsinfrastructuur die energie opslaat en het net optimaliseert dankzij duurzame energiebronnen. Over Whirlpool Corporation Whirlpool Corporation is s werelds belangrijkste fabrikant en verkoper van grote huishoudapparaten, met een jaarlijks verkoopcijfer van ongeveer 17 miljard $, werknemers en 67 productie en onderzoekscentra wereldwijd. Whirlpool Corporation omvat verscheidene merken zoals Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht en nog vele anderen verkrijgbaar in bijna elk land ter wereld. Voor meer informatie kan u terecht op volgende websites: en Over Whirlpool Europe Whirlpool Europe is een dochtermaatschappij van Whirlpool Corporation. Het telt werknemers, is verkrijgbaar in meer dan 30 Europese landen en heeft productiecentra in 7 Europese landen. Whirlpool s Europees hoofdkwartier ligt in Comerio, Italië. Perscontacten: Ketchum Pleon Belgium Kunstlaan 44 / Mezzanine 1040 Brussel Agathe DASKALIDÈS 02/ agathe.daskalides@ketchumpleon.com Elisabeth MINNAERT 02/ elisabeth.minnaert@ketchumpleon.com

DE EVOLUTIE DIE U RAAKT

DE EVOLUTIE DIE U RAAKT DE EVOLUTIE DIE U RAAKT 60 JAAR BETROUWBAARHEID Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is Electrolux Professional een toonaangevende speler op het gebied van combi-steamer technologie. De vele jaren ervaring

Nadere informatie

Een beginners handleiding voor laag energie verbruik in je keuken

Een beginners handleiding voor laag energie verbruik in je keuken Een beginners handleiding voor laag energie verbruik in je keuken Alles wat je moet weten over laag energie gebruik in je keuken: - Hoe je geld kunt besparen door er meer over te weten. - Te weten of je

Nadere informatie

ENERGIEZUINIG WONEN 10 tips

ENERGIEZUINIG WONEN 10 tips ENERGIEZUINIG WONEN 10 tips 1 Je woning isoleren en begin daar waar isoleren het meeste oplevert, dus waarmee je je energievraag zo veel mogelijk terugbrengt. Veel mensen kopen eerst zonnepanelen om energie

Nadere informatie

Duurzame elektriciteit in het EcoNexis huis

Duurzame elektriciteit in het EcoNexis huis Werkblad 1, mbo Duurzame elektriciteit in het EcoNexis huis Inleiding De wereldbevolking groeit al jaren vrij stevig. En de wereldwijde behoefte aan energie groeit mee: we kúnnen simpelweg niet meer zonder

Nadere informatie

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid

Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Leerkrachtinformatie Groep 8 - Les 4 Duurzaamheid Lesduur: 30 minuten (zelfstandig) DOEL De leerlingen weten wat de gevolgen zijn van energie verbruik. De leerlingen weten wat duurzaamheid is. De leerlingen

Nadere informatie

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Energie wordt jaar na jaar schaarser en duurder. Maar energie (in de vorm van elektriciteit, warm water, ) is nu eenmaal onmisbaar.

Nadere informatie

Thuis Slim Advies. Haal meer winst uit energie. Zon Wind Water. Gratis tips om energie te besparen

Thuis Slim Advies. Haal meer winst uit energie. Zon Wind Water. Gratis tips om energie te besparen Thuis Slim Advies Haal meer winst uit energie Zon Wind Water Gratis tips om energie te besparen Gratis tips om energie te besparen. Haal meer winst uit energie Voorwaarden van verspreiding Je mag dit E-book

Nadere informatie

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS Wonen Zuid vindt duurzaam en energiezuinig bouwen belangrijk. Dit is beter voor ons milieu en huurders kunnen hiermee besparen op hun energierekening.

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond.

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Verbeter uw comfort met de ideale zonwerende en isolerend glasfolie. Verbeter de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaar energie, hou overdreven warmte buiten

Nadere informatie

SF4920MCN1 FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : Victoria

SF4920MCN1 FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : Victoria SF4920MCN1 COMBI MICROGOLFOVEN, VAPOR CLEAN, ZWART EAN13: 8017709241629 Hoogte 45 cm 20 automatische programma's Groot LCD display bedieningsknoppen Programmator begin en einde kooktijd Geluidssignaal

Nadere informatie

1. Wat verstaat men onder R.E.G.?

1. Wat verstaat men onder R.E.G.? 1. Wat verstaat men onder R.E.G.? Rationeel Energie Gebruik of kortweg REG vormt een actieprogramma van de overheid om allemaal samen minder energie te verbruiken. Dit biedt belangrijke voordelen: het

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar

SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar SFP390X-1 Binnenkort verkrijgbaar Oven multifunctie, PYROLYSE, koude deur, hoogte 60 cm, inox finger friendly Energieklasse A-20% EAN13: 8017709193980 11 functies Volume 72 liter 5 kookniveaus Timer en

Nadere informatie

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN

Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Lucht ARIANEXT NIEUW GAMMA WARMTEPOMPEN Persmap Januari 2014 ARIANEXT, EEN COMPLEET GAMMA WARMTEPOMPEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN Chaffoteaux vergroot zijn gamma multi-energiesystemen voor de verwarming

Nadere informatie

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis Energiebesparingswijzer STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012 Geld besparen met handige energietips voor thuis Energie besparen, snel verdiend! Ieder jaar betaal je veel geld voor een warm huis,

Nadere informatie

Actief bezig met de I-CE!

Actief bezig met de I-CE! Actief bezig met de I-CE! Speciaal voor dorpshuizen heeft inrg een aantal leuke tips en weetjes over energiebesparing verzameld! In deze mail geeft inrg een aantal tips en weetjes over de I-CE die onlangs

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN!

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN! Inleiding Of je nu een goede kok bent, of nog geen ei kunt bakken, de is een belangrijke plek in je huis. Dit boek vertelt de belangrijkste dingen over thuis koken. Zodat je veilig en gezond eten kunt

Nadere informatie

SF4104VCN Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : linea

SF4104VCN Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : linea SF4104VCN Nieuw COMBI STOOMOVEN, VAPOR CLEAN, ZWART EAN13: 8017709255541 Hoogte 45 cm 12 kookfuncties 50 automatische programma's 10 personaliseerbare recepten EasyGuide display Grafisch touch screen TFT

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

SF4102MCN Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : linea

SF4102MCN Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : linea SF4102MCN Nieuw COMBI MICROGOLFOVEN, VAPOR CLEAN, ZWART EAN13: 8017709253974 Hoogte 45 cm 13 kookfuncties 20 automatische programma's Groot LCD display Linea bedieningsknoppen Oplichtende bedieningsknoppen

Nadere informatie

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil FTX-JV WAndModeL ftx-jv Het uitgebreide productgamma van Daikin biedt voor elke toepassing de juiste airconditioner. Wandmodellen worden

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Samen voorop lopen in energiezuinig verwarmen

Samen voorop lopen in energiezuinig verwarmen Samen voorop lopen in energiezuinig verwarmen www.inventum.com ENERGY INNOVATION FIRST Veilig en vertrouwd. Het is een belofte die wij al meer dan 100 jaar waarmaken. Die belofte begint bij de bevlogenheid

Nadere informatie

Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan.

Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan. Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan. Werkproces 2: Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan. Als voedsel van het land, het dier of

Nadere informatie

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN.

Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop SILVER. Plafond&Wand SYSTEMEN. Plafond&Wand SYSTEMEN Samen van idee tot werkelijkheid SILVER Cradle to Cradle - duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle

Nadere informatie

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen. Investeren in duurzaamheid In de samenleving is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing. We gaan de komende jaren actief inzetten op duurzaam beheren. Energiezuinig wonen. Niet alleen

Nadere informatie

SF4390MCX FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : classici

SF4390MCX FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : classici SF4390MCX Microgolfoven gecombineerd multifunctie, Vapor Clean, 1000 W, inox finger friendly EAN13: 8017709191443 NISMAAT 45 CM 24 automatische programma's LCD display met programmator Netto volume: 40

Nadere informatie

Energie besparen in en om het huis. Sjaak Vogel Oktober 2010

Energie besparen in en om het huis. Sjaak Vogel Oktober 2010 Energie besparen in en om het huis Sjaak Vogel Oktober 2010 Waarom energie besparen? De kosten van energie nemen toe Energiekosten vormen nu gemiddeld 10% van het besteedbaar inkomen. Hoe zal dat de komende

Nadere informatie

SF4120MC FUNCTIES. Uitvoeringen. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : linea

SF4120MC FUNCTIES. Uitvoeringen. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : linea SF4120MC COMBI MICROGOLFOVEN, VAPOR CLEAN, INOX/ SPIEGELGLAS EAN13: 8017709189457 Hoogte 45 cm 20 automatische programma's Groot LCD display Linea bedieningsknoppen Oplichtende bedieningsknoppen Programmator

Nadere informatie

duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen

duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen De toekomst van de energievoorziening Gemeenten, provincies, bedrijven en projectontwikkelaars gaan zich steeds meer richten op duurzame energiedoelstellingen,

Nadere informatie

e natuurlijke combinatie DAIKIN ALTHERMA HYBRIDE WARMTEPOMP VERWARMING EN SANITAIR WARM WATER Voorlopige informatie

e natuurlijke combinatie DAIKIN ALTHERMA HYBRIDE WARMTEPOMP VERWARMING EN SANITAIR WARM WATER Voorlopige informatie e natuurlijke combinatie DAIKIN ALTHERMA HYBRIDE WARMTEPOMP VERWARMING EN SANITAIR WARM WATER Voorlopige informatie 2 De toekomst begint nu... 3 en de toekomst is ecologischer, energiezuiniger en prijsbewuster.

Nadere informatie

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich.

Twineo. Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water in overvloed >> Zeer compact. << www.dedietrich. ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE Twineo C O N D E N S E R E N D E V L O E R G A S K E T E L EASYLIFE Condensatie voor iedereen >> Gegarandeerde besparing van energie >> Warm water

Nadere informatie

Whirlpool is een geregistreerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A. HOL001 Magnetronhouder voor (baby) flessen 5.99,-

Whirlpool is een geregistreerd handelsmerk van Whirlpool U.S.A. HOL001 Magnetronhouder voor (baby) flessen 5.99,- 3D SYSTEeM Het 3D systeem is een uniek Whirlpool systeem waarmee de microgolven op driedimensionale wijze worden verdeeld binnen de magnetron. Alleen op deze manier kunnen de microgolven elk deel van het

Nadere informatie

Duurzaamheid. Complex Duinstate

Duurzaamheid. Complex Duinstate Duurzaamheid Complex Duinstate Kaatsheuvel Maart 2010 Leerling Hans van Ierland Casade Woondiensten 09-03-2010 Docent Ellen Venhuizen Wijkwerk niveau 3 fase 3 helicon opleidingen 1 Inhoud Bladzijde: Inleiding

Nadere informatie

Naam: WATER. pagina 1 van 8

Naam: WATER. pagina 1 van 8 Naam: WATER Geen leven zonder water Zonder water kun je niet leven. Als je niet genoeg drinkt, krijgt je dorst. Als je dorst hebt, heeft je lichaam water tekort. Je raakt dit water vooral kwijt door te

Nadere informatie

Combi stoomovens van AEG

Combi stoomovens van AEG Combi stoomovens van AEG Combi stomen: makkelijk, lekker en gezond Combi stomen, een natuurlijke en gezonde bereidingsmethode voor verschillende gerechten Combi stomen, helemaal van deze tijd De kooktechniek;

Nadere informatie

SF4120MCN Nieuw FUNCTIES. Uitvoeringen. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax :

SF4120MCN Nieuw FUNCTIES. Uitvoeringen. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : SF4120MCN Nieuw Microgolfoven gecombineerd multifunctie, Vapor Clean, 1000 W, inox/zwart glas Geen energieklasse want EAN13: 8017709195724 NISMAAT 45 CM 24 automatische programma's LCD display met programmator

Nadere informatie

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke aandachtspunten van het bedrijfsleven. Deze brochure is een initiatief van EMPAC, de organisatie van de

Nadere informatie

Bespaar-toptips. die watt opleveren. samen@heuvelrugenergie.nl www.heuvelrugenergie.nl

Bespaar-toptips. die watt opleveren. samen@heuvelrugenergie.nl www.heuvelrugenergie.nl Bespaar-toptips die watt opleveren samen@heuvelrugenergie.nl www.heuvelrugenergie.nl Bespaar-toptip 1 Waterbesparende douchekop (max. 8L per minuut doe de emmerproef om dit te testen) ± 90 p.j. De groenste

Nadere informatie

Gezond, licht en snel koken, waarbij

Gezond, licht en snel koken, waarbij NL HOGE DRUK STOMEN HOGE DRUK STOMEN Voeding + licht + lekker + voedzaam + gezond Gezond, licht en snel koken, waarbij voedingswaarden en smaak van alle ingrediënten behouden blijven: snelkoken is de ideale

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop.

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong-plafonds.nl www.armstrongplafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

complete controle tot in uw vingertoppen...

complete controle tot in uw vingertoppen... complete controle tot in uw vingertoppen... Leventi is al ruim 40 jaar een toonaangevend merk op het gebied van bake-off ovens en combisteamers. Door de kwaliteit en duurzaamheid, de ruime keuze in modellen

Nadere informatie

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel.

Duurzame energie. uitgestoten in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem, bijvoorbeeld een CV ketel. Duurzame energie Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame energiesystemen in gebouwen. Hiermee wordt op een natuurlijke wijze duurzame energie gewonnen om de woningen te verwarmen

Nadere informatie

NIEUWE VISIE OP ZONREGELING

NIEUWE VISIE OP ZONREGELING NIEUWE VISIE OP ZONREGELING Zon en daglicht regeling als deel van de energieprestaties in gebouwen Peter Winters President of the European Solar Shading Organization Director Shading & Building Dickson

Nadere informatie

Energiebespaar Tips!

Energiebespaar Tips! Energiebespaar Tips! Hieronder vind u een aantal tips waarmee u op uw energierekening vele euro s kunt besparen. De tips zijn verdeeld in de verschillende onderdelen waaraan u energie verbruikt in uw huis.

Nadere informatie

SFP130N-1 Binnenkort verkrijgbaar

SFP130N-1 Binnenkort verkrijgbaar SFP130N-1 Binnenkort verkrijgbaar Oven, elektronisch, multifunctie, PYROLYSE, hoogte 60 cm, zwart glas + inox finger friendly Energieklasse A-20% EAN13: 8017709193966 18 functies 50 automatische programma's

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine. Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van Duurzame energie, duurzame kwaliteit Het Nederlandse merk Nefit bracht als eerste ter wereld

Nadere informatie

Functies COMPACT MET ALLE

Functies COMPACT MET ALLE KOKEN 24 KOKEN COMPACT MET ALLE Functies Compact betekent niet meteen een compromis. Met de compacte apparaten van Electrolux, heeft u alle vrijheid om uw keuken op uw manier in te richten. Zelfs als uw

Nadere informatie

SF4120MN. Functies. linea. Compacte magnetron met grill 60 cm Zwart glas/ roestvrijstaal Nismaat 45 cm EAN13:

SF4120MN. Functies. linea. Compacte magnetron met grill 60 cm Zwart glas/ roestvrijstaal Nismaat 45 cm EAN13: SF4120MN Compacte magnetron met grill 60 cm Zwart glas/ roestvrijstaal Nismaat 45 cm EAN13: 8017709195731 7 functies 'Baker' (crisp) functie) Te verlichten bedieningsknoppen Large LCD display met timer

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

Edwin Waelput Tempas Bouwmanagement bv Breda DuurSaam cooperatie ua

Edwin Waelput Tempas Bouwmanagement bv Breda DuurSaam cooperatie ua Edwin Waelput Tempas Bouwmanagement bv Breda DuurSaam cooperatie ua Het hoofddoel is: het omlaag brengen van uw energierekening door gedragsinvloeden & techniek én het produceren van duurzame energie;

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150 Professional Supplies GEBRUIKSAANWIJZING HeteluchtovEN met Stoomfunctie - 30 liter Model nr.: *688.150 688150 nl ma 2014 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Bij gebruik van elektrische apparaten moet

Nadere informatie

Energie besparen en meer wooncomfort. Een unieke kans om energie te besparen, aangeboden door Maaskant Wonen.

Energie besparen en meer wooncomfort. Een unieke kans om energie te besparen, aangeboden door Maaskant Wonen. Energie besparen en meer wooncomfort Een unieke kans om energie te besparen, aangeboden door Maaskant Wonen. Deze Menukaart geeft voorbeelden hoe u als bewoner geld kunt besparen en meer wooncomfort kunt

Nadere informatie

E.G.O.-INDUCTIE. ProfiLine Inbouw. Handelmaatschappij Vermolen B.V. Postbus 112 6860 AC OOSTERBEEK. Peppelenbos 19 6662 WB ELST

E.G.O.-INDUCTIE. ProfiLine Inbouw. Handelmaatschappij Vermolen B.V. Postbus 112 6860 AC OOSTERBEEK. Peppelenbos 19 6662 WB ELST E.G.O.-INDUCTIE ProfiLine Inbouw Handelmaatschappij Vermolen B.V. Postbus 112 6860 AC OOSTERBEEK Peppelenbos 19 6662 WB ELST Tel: 0481-363355 Fax: 0481-363399 Internet: www.vermolen-ego.nl E-mail: info@vermolen-ego.nl

Nadere informatie

TR4110IBL Nieuw. Downloaded from www.vandenborre.be. Victoria

TR4110IBL Nieuw. Downloaded from www.vandenborre.be. Victoria TR4110IBL Nieuw Kookcentrum "", 110 x 60 cm, glanzend zwart, 2 ovens + grill, inductiekookplaat met 5 zones Energieklasse ovens A EAN13: 8017709195052 5 inductiezones met booster waaronder: Vooraan links:

Nadere informatie

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. Energiezuinig en comfortabel ventileren

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. Energiezuinig en comfortabel ventileren Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT B Energiezuinig en comfortabel ventileren E B Met 2 sensoren CVE ECO RFT: - Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroommotor -

Nadere informatie

Samen besparen we ons rijk. Een unieke kans om energie te besparen, aangeboden door Rentree. thuis in Deventer

Samen besparen we ons rijk. Een unieke kans om energie te besparen, aangeboden door Rentree. thuis in Deventer Samen besparen we ons rijk Een unieke kans om energie te besparen, aangeboden door Rentree. thuis in Deventer Deze Menukaart geeft voorbeelden hoe u als bewoner geld kunt besparen en meer wooncomfort kunt

Nadere informatie

Energiebespaar Tips!

Energiebespaar Tips! Energiebespaar Tips! Hieronder vind u een aantal tips waarmee u op uw energierekening vele euro s kunt besparen. De tips zijn verdeeld in de verschillende onderdelen waaraan u energie verbruikt in uw huis.

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

EnergieBesparen. Alle tips in een overzicht. Pascal Wierckx

EnergieBesparen. Alle tips in een overzicht. Pascal Wierckx EnergieBesparen Alle tips in een overzicht Pascal Wierckx Inleiding De meeste huishoudens betalen teveel voor hun energierekening. Door eenvoudige tips op te volgen kan met weinig moeite veel geld bespaard

Nadere informatie

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Een warmtepomp genereert op een efficiënte manier warmte om uw huis comfortabel te verwarmen of van warm water te voorzien. Warmtepompen hebben

Nadere informatie

Demand Side Response in de praktijk

Demand Side Response in de praktijk Demand Side Response in de praktijk Verbeter uw bedrijfsresultaten Productreeks September 2017 De kracht van Demand Side Response Prestaties verbeteren Met Demand Side Response optimaliseert u het operationele

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn huishouden

Inhoud. Mijn leven. mijn huishouden Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Keuken... 4 Hoofdstuk 2 Woonkamer... 6 Hoofdstuk 3 Slaapkamer... 8 Hoofdstuk 4 Badkamer... 10 Hoofdstuk 5 Berging... 12 Hoofdstuk 6 Opruimen... 14 Hoofdstuk 7 Afval...

Nadere informatie

SF9390X1 Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : classici

SF9390X1 Nieuw FUNCTIES. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : classici SF9390X1 Nieuw MULTIFUNCTIONELE OVEN, 90 CM, INOX FINGER FRIENDLY EAN13: 8017709234614 Breedte 90 cm, Hoogte 60 cm 9 kookfuncties 20 automatische programma's Groot LCD Display Classici bedieningsknoppen

Nadere informatie

Gezond en creatief koken met 100% pure stoom 3-in-1-stoomoven met magnetron en grill

Gezond en creatief koken met 100% pure stoom 3-in-1-stoomoven met magnetron en grill AX-1100 Stoomoven Gezond en creatief koken met 100% pure stoom 3-in-1-stoomoven met magnetron en grill Koken was nog nooit zo eenvoudig De aparte stoomgenerator produceert 100% pure stoom met temperaturen

Nadere informatie

Basisles Energietransitie

Basisles Energietransitie LESSENSERIE ENERGIETRANSITIE Basisles Energietransitie Werkblad Basisles Energietransitie Werkblad 1 Wat is energietransitie? 2 Waarom is energietransitie nodig? 3 Leg in je eigen woorden uit wat het Energietransitiemodel

Nadere informatie

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam:

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam: Rotie maakt onderdeel uit van de Simadan Groep. De Simadan Groep is een wereldwijd uniek industrieel ecosysteem waarin bij het verwerken van organische reststromen en frituurvet geen bruikbare energie

Nadere informatie

zonweringsdoeken gemaakt van planten THE FIRST SUNSCREEN FABRIC IN THE WORLD WITH CRADLE TO CRADLE CERTIFIED GOLD

zonweringsdoeken gemaakt van planten THE FIRST SUNSCREEN FABRIC IN THE WORLD WITH CRADLE TO CRADLE CERTIFIED GOLD zonweringsdoeken gemaakt van planten THE FIRST SUNSCREEN FABRIC IN THE WORLD WITH CRADLE TO CRADLE CERTIFIED GOLD M + N PROJECTEN ONTWIKKELDE EEN NIEUWE GENERATIE ZONWERINGSDOEKEN, DIE DE HUIDIGE MATERIALEN

Nadere informatie

SMART GRID ALBERT MOLDERINK

SMART GRID ALBERT MOLDERINK SMART GRID ALBERT MOLDERINK WIE BEN IK Albert Molderink (http://www.utwente.nl/ctit/energy/people/molderink_a.php) www.utwente.nl www.ipsumenergy.com Computer Architectures for Embedded Systems Discrete

Nadere informatie

Duurzaam door innovatieve materialen en processen

Duurzaam door innovatieve materialen en processen Adres Bergensesteenweg 32 B-1651 Lot Contactpersoon Website Dhr. Stefan Theunis Product Manager Europe www.derbigum.be DERBIPURE : plantaardige grondstoffen voor een wit dak Activiteiten De Belgische onderneming

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL

GT 120 GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ZONNE-ENERGIE HOUT WARMTEPOMPEN GAS/STOOKOLIE CONDENSATIE GIETIJZEREN GAS / STOOKOLIEKETEL, VLOERMODEL ADVANCE Grenzeloos comfort >> >> >> Geluidsarme werking en Lange levensduur Oplossingen en Comfort

Nadere informatie

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2 Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren. Een Centrale Ventilatie-Eenheid die ruim 83% minder energie

Nadere informatie

SOUSVIDE MASTERCLASS

SOUSVIDE MASTERCLASS De culinaire eigenschappen van voedingswaarde gewaarborgd Sous vide, oftewel vacuüm garen. Wat zijn nou daadwerkelijk de voordelen voor u als slager om met deze klassieke manier van koken aan de slag te

Nadere informatie

SF4604PVCNR1 Nieuw. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : FUNCTIES.

SF4604PVCNR1 Nieuw. SMEG Belgium NV Schoonmansveld Puurs Tel.: Fax : FUNCTIES. SF4604PVCNR1 Nieuw COMBI STOOMOVEN, VAPOR CLEAN, VERZONKEN HANDGREEP, ZWART, AFWERKING KOPER EAN13: 8017709236212 FUNCTIES Hoogte 45 cm 50 automatische programma's 10 personaliseerbare recepten Waterreservoir

Nadere informatie

AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER

AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER AquaPath Module 4 DUURZAME LEVENSSTIJLEN EN WATER SAMENVATTING Weet je dat de meeste van onze dagelijkse activiteiten, inclusief voedsel, kleding en reizen, een hoog waterverbruik betekenen en daarmee

Nadere informatie

Energieprestaties grondgebonden woningen

Energieprestaties grondgebonden woningen Energieprestaties grondgebonden woningen Meer wooncomfort met minder energie Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Stap voor stap naar minder energiegebruik De overheid stelt steeds scherpere

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG snapt dat wanneer

Nadere informatie

Zet een droger altijd in een verwarmde ruimte. Natuurlijk moet het geen ruimte zijn die speciaal voor de droger verwarmd word.

Zet een droger altijd in een verwarmde ruimte. Natuurlijk moet het geen ruimte zijn die speciaal voor de droger verwarmd word. De snelle bespaartips doen precies wat ze zeggen; ze laten je snel en simpel energie besparen! Ze zijn ingedeeld in categorieën, zodat je per onderdeel kunt zien waar je nog kunt besparen. Wassen en drogen

Nadere informatie

Keukenapparatuur. Retail Trainingen. alles over friteuses, keukenmachines, koffiezetapparaten, waterkokers en magnetrons

Keukenapparatuur. Retail Trainingen. alles over friteuses, keukenmachines, koffiezetapparaten, waterkokers en magnetrons alles over friteuses, keukenmachines, koffiezetapparaten, waterkokers en magnetrons Onderdeel van de opleiding Verkopen in de Gemengde Branche Retail Trainingen 2 Dit vakinformatieboek is een uitgave van:

Nadere informatie

Uw energieverbruik optimaliseren. www.optivolt.com

Uw energieverbruik optimaliseren. www.optivolt.com Uw energieverbruik optimaliseren www.optivolt.com Goede redenen om contact met ons op te nemen: Verbetering van de stroom en spanningskwaliteit Verbetering van het rendement van alle huishoudelijke apparaten

Nadere informatie

Begrippenlijst Naar groen is goed te doen

Begrippenlijst Naar groen is goed te doen Begrippenlijst Naar groen is goed te doen Begrip Trias Energetica Toelichting De drie stappen van de Trias Energetica zijn basisvuistregels bij het duurzaam ontwerpen en verbouwen van gebouwen, ontworpen

Nadere informatie

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower

Warmtekrachtkoppeling. Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Warmtekrachtkoppeling Waarom Vaillant? Om eenvoudigweg dubbel gebruik te maken van energie. ecopower Waarom ecopower? Eenvoudigweg omdat het de moeite waard is! Bij een traditionele productie van energie

Nadere informatie

Wij brengen energie. Waar mensen licht en warmte nodig hebben

Wij brengen energie. Waar mensen licht en warmte nodig hebben Wij brengen energie Waar mensen licht en warmte nodig hebben Energie in goede banen De beschikbaarheid van energie bepaalt in grote mate hoe we leven: hoe we wonen, werken, produceren en ons verplaatsen.

Nadere informatie

Verwarming. Toptip! Doordat ik mijn radiatoren meer ruimte heb gegeven hoef ik nu minder te stoken. Wat een handige tip! M.

Verwarming. Toptip! Doordat ik mijn radiatoren meer ruimte heb gegeven hoef ik nu minder te stoken. Wat een handige tip! M. 50 besparingstips van GreenHome Minder energie verbruiken is heel simpel met deze besparingstips van GreenHome. Wist je bijvoorbeeld dat je door je thermostaat s nachts op 15 graden te zetten al tot 80

Nadere informatie

Uw koffie of thee is klaar in een handomdraai.

Uw koffie of thee is klaar in een handomdraai. Pure water hot Uw koffie of thee is klaar in een handomdraai. Franke brengt comfort naar de keuken Uw kostbare tijd besteedt u het liefst aan zaken die u leuk of belangrijk vindt. Wachten op kokend water

Nadere informatie

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & north river écht duurzaam produceren 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

Hoog tijd dat we het milieu verlichten.

Hoog tijd dat we het milieu verlichten. Hoog tijd dat we het milieu verlichten. 2 Inleiding Er is maar één origineel AURA THE ORIGINAL LONG LIFE LIGHT 3 We laten het licht over uw toekomst schijnen. Zodra het op het milieu en het optimale gebruik

Nadere informatie

Stralend nieuws onder de zon!

Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler Stralend nieuws onder de zon! Remeha ZentaSOL Zonneboiler De zon gaat wél voor en daar kunt ú het hele Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die

Nadere informatie

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM

Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM KLIMAATGARANT Een nieuwe woning in Zoetermeer NEXUM De energie van morgen vandaag in huis Een energieneutrale woning: het kan! De verkoop van 18 nul op de meter woningen in project NEXUM is gestart. Duurzame

Nadere informatie

DE DRAAITROMMEL BLANCHEUR/KOKER

DE DRAAITROMMEL BLANCHEUR/KOKER Food Processing Equipment DE DRAAITROMMEL BLANCHEUR/KOKER NEAEN RotaBlanch De draaitrommel blancheur NEAEN RotaBlanch wordt gebruikt voor het blancheren van groente, fruit, peulvruchten, pasta en vis,

Nadere informatie

Demand Better Solar. Hoge efficiency en strak design

Demand Better Solar. Hoge efficiency en strak design Demand Better Solar Hoge efficiency en strak design De beste investering voor uzelf en voor het milieu Energiekosten stijgen en ook milieuvervuiling is een groeiend probleem. U kunt nu beide voor zijn.

Nadere informatie

Een beginners handleiding hoe een CV ketel / heet water systeem te kiezen.

Een beginners handleiding hoe een CV ketel / heet water systeem te kiezen. Een beginners handleiding hoe een CV ketel / heet water systeem te kiezen. Waarom leren over hoe je een CV ketel moet kiezen? Om de beste oplossing voor je huis te vinden! INHOUD 1. Introductie 2. Type

Nadere informatie

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel

Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT. energiezuinig. & comfortabel Itho Daalderop Centrale ventilatie-unit CVE ECO RFT energiezuinig & comfortabel CVE ECO RFT: - Verbruikt tot 83% minder energie dan ventilatoren met wisselstroommotor - Altijd schone lucht in huis - Lagere

Nadere informatie