Maak kennis met RadeMakkers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maak kennis met RadeMakkers"

Transcriptie

1 Maak kennis met RadeMakkers

2 2 Inhoud. RadeMakkers 360º communicatiebureau pagina 3. Werkwijze & samenwerking pagina 8. Opdrachtgevers pagina 10. Klantervaring pagina 12. De makkers van RadeMakkers pagina 14. Best practice cases pagina 16.

3 3 RadeMakkers 360º communicatiebureau. Stel, je bent adverteerder en je zoekt een bureau. Waar let je dan op? Maken ze goed en effectief werk? Daar begint het mee. Hebben ze ervaring met gelijksoortige producten, diensten of doelgroepen? Ook heel belangrijk. Snappen ze wat van merken én van resultaten? Hebben ze laten zien dat ze geïntegreerd kunnen denken en handelen? Kan ik ze wel betalen? Kan ik trots zijn op mijn bureau? Maar dan komt het: wat voor mensen zijn het? Bij RadeMakkers werken alléén mensen met passie voor hun vak. Deskundig, inspirerend, oprecht, zeer betrokken en transparant. Wij willen dat die mensen het naar hun zin hebben. Want mensen die het naar hun zin hebben maken beter werk. Dat is onze missie: beter werk. Dat klinkt helemaal niet spannend, maar het is wel de belangrijkste belofte die een bureau aan een adverteerder kan doen. Met beter werk bedoelen we slimme invullingen bedenken die het probleem van de klant daadwerkelijk oplossen. Dat kan van alles zijn. Een direct mail, een publiciteitsgevoelige merkactivatie, een CRM concept of een volledig platform, een opvallende sales promotie, een online concept, een guerrilla, een event, een marketing PR-aanpak, een print- of RTV campagne, een onderhoudend magazine of traffic genererende folder, een dynamische video-clip, een verpakking, een app, een kinderboek als give away en zelfs een nieuw managementboek als activatietool. Geen bijzondere positionering, wel n onderscheidende mentaliteit. De medewerkers van RadeMakkers realiseren zich heel goed dat we een dienstverlener zijn. De mensen mogen dan wel aardig zijn, ze zijn ook kritisch en het moet organisatorisch perfect zijn. Daarom werkt RadeMakkers met een structuur die dat waarborgt en die klanten in dat proces betrekt. Zo ontstaat een samenwerking waar in partnership wordt gewerkt. Waarbij de betrokkenheid van het bureau in alle opzichten bijzonder groot is. Op onze website spreken diverse klanten zich uit over de samenwerking met ons bureau, daarbij valt op dat met name onze betrokkenheid veel wordt genoemd.

4 4 We zijn dus dienstverlener, punt. Nou ja, da s in ieder geval een belangrijk punt. Wat betekent dat we met veel zelfvertrouwen onze concepten aan een klant voorleggen en ze te vuur en te zwaard verdedigen. Per slot van rekening zijn we adviseur. Maar tegelijkertijd weten we ook dat wie betaalt bepaalt. Wederzijds respect vinden we minstens zo belangrijk. We geven dat als vanzelfsprekend, maar vragen dat ook van een klant. Het is de brandstof waarop de makkers draaien. Met een commitment dat je van een echte dienstverlener mag verwachten. Aan ervaring geen gebrek. De twee directieleden Joost (algemeen) en Lodewijk (creatie) hebben samen zo n 60 jaar communicatie ervaring. Bij internationale bureaus en zelfs alle twee n keer met een eigen bureau dat weer gekocht werd door zo n internationaal bureau. Alle denkbare awards in het vak hebben ze wel een paar keer gewonnen. Voor thema, direct marketing, activatie, sales promotion, online en zelfs design. Voor financiële dienstverlening, fast moving, retail, overheid, duurzaam en non profit. Van auto s tot milieubeweging. Van charitatieve instelling tot bank. Van supermarkt tot beddenspeciaalzaak. En van bier tot medicijnen. Altijd resultaat gericht. Wij ontwikkelen (internationale) campagnes die rendement moeten opleveren en dat doen we in nauwe samenwerking met onze klanten. RadeMakkers legt een ongekende veeleisendheid aan de dag naar zichzelf toe. Betrokkenheid bij de belangen van haar klanten staat daarbij centraal. Kwaliteit, plezier en transparantie zijn belangrijke voorwaarden. RadeMakkers is opgericht op 1 januari Het bureau is lid van de VEA, de branche vereniging van communicatie-adviesbureaus. Het is een full service bureau dat zich vooral toe legt op het bedenken van slimme en effectieve oplossingen waarin de rol van het merk centraal staat. RadeMakkers wil merken laten werken. Vandaar ook dat ons credo is: Zet je merk aan het werk.

5 5 We willen mensen écht raken. Het bouwen van een sterk merk in een competitieve markt kan gewoon niet meer zonder actiematige communicatie. De tijden van min of meer vrijblijvend informeren zijn achter de rug. Dat is ook de reden dat wij ons vooral toespitsen op activerende communicatie. Wel altijd vertrekkend vanuit de merkwaarden en een duidelijke positionering. Bij ons gaat activeren en positioneren hand in hand. Juist daar zit ook onze ervaring, onze achtergrond en is dat onze kracht. Bij ons telt vooral het in beweging krijgen van consumenten en daarmee het uiteindelijke resultaat voor de adverteerder. Geen eenheidsworst. Sommige bureaus zijn duidelijk te herkennen aan het werk dat ze maken. Bij RadeMakkers kennen we dat niet. Wij menen dat een bureau signatuur onbelangrijk is, bij ons gaat het om de signatuur van de klant. Daarom maken wij altijd werk dat volledig is afgestemd op de doelgroep, de uitdaging en de beoogde effecten. Dat maakt dat ons werk, zowel in creatieve executie als in middeleninzet, zo divers van aard is. Immers geen probleem is hetzelfde en vraagt daarom telkens opnieuw om de meest oorspronkelijke en adequate invulling. We gaan daarbij middelenvrij te werk. Er bestaat binnen het bureau geen enkele voorkeur voor een bepaald middel of medium. De prijs is het bewijs. Het winnen van awards is zeker geen doel op zich, maar het is wel belangrijk om de kwaliteit van het gemaakte werk - zowel creatief als effectief - zichtbaar te maken. Dat vinden we relevant. De makkers van RadeMakkers wonnen - naast veel internationale - prijzen o.m. 7x Effie, 18x ADCN Lamp, 12x SAN Accent en 17x Esprix. Inmiddels heeft het bureau een Gouden G-Award (Hästens), een SAN nominatie (KARWEI), een SAN nominatie (Hästens), een ADCN nominatie (PowNed), een eervolle vermelding beste inhaak activiteit EK (Nederlandse Energie Maatschappij) en een campagne vermelding in de jaarlijks speciale editie van Luzer s Archive (NVKL).

6 6 Duidelijkheid in financiële zaken. We begroten alles en voordat we beginnen te werken vragen we akkoord. Eerst indien gewenst met een indicatie van de hele opdracht. Dan met specifieke begrotingen voor twee fases: strategie & concept en daarna uitwerking & executie. Zo weet een klant precies waar die aan toe is. En een begroting is bij ons bindend, ook al besteden we meer uren, dan gaan we daarover niet zeuren, tenzij natuurlijk een briefing echt wordt gewijzigd. De organisatie is zo plat als t maar kan. Een klassiek accountapparaat met een hiërarchie die zich spiegelt aan grote bureau organisaties hebben we niet én willen we niet. We hanteren hele korte lijnen en streven naar een optimale bereikbaarheid. Een klant krijgt in elk geval één vast aanspreekpunt. Hij of zij is verantwoordelijk voor alle lopende zaken. Maar alle makkers nemen hun verantwoordelijkheid en kunnen door een klant daarop worden aangesproken. Het zijn de mensen die er toe doen. In de bureauwereld is het de menselijke factor die bepalend is voor de kwaliteit. We verkopen immers geen fysieke producten. Het zijn de ideeën waar het om gaat, maar ook de wijze waarop deze tot stand komen. Ervaring, kennis en kunde zijn van groot belang. Het vaste team bestaat uit 6 personen. Verderop wordt dieper op deze mensen in gegaan. Flexibele capaciteit. RadeMakkers heeft 10 volledig uitgeruste werkplekken die bezet worden door free lancers wanneer een (tijdelijk) verhoogde werkdruk daarom vraagt. Daarnaast werken we met een loyale groep van kwalitatieve partners voor productie en implementatie van communicatiemiddelen. We gedragen ons daarmee als een netwerkbureau en we kunnen met behoud van flexibiliteit ook grote opdrachtgevers en complexe communicatietrajecten behandelen.

7 7 Direct contact met de makers. Kenmerkend zijn de korte lijnen tussen bureau en klant. Klanten hebben direct contact met de creatieve- en strategische geesten binnen het bureau. En onze betrokkenheid is bijzonder groot. De kracht van het bureau zit m vooral in strategie en conceptontwikkeling. Maar we hebben alle faciliteiten in huis om opdrachtgevers volledig te servicen en daarvoor ook, ongeacht de middelen, het volledige productietraject in te vullen. Een entrepreneurs mentaliteit. We zijn ondernemers en daarom hanteren we ook alternatieve honoreringsvormen, aan succes gekoppeld bijvoorbeeld. Het is van groot belang bij een dergelijke afspraak dat de doelstellingen zorgvuldig worden geformuleerd en dat RadeMakkers een nadrukkelijke invloed heeft op de (creatief/strategische) keuzes die er gemaakt worden. Het bureau moet dus sturend kunnen zijn op de invulling van de communicatie campagnes, want alleen zo zijn de te behalen resultaten door ons te beïnvloeden. We doen dit in de vorm van een bonus/ malus systeem dat van toepassing is op onze uren.

8 8 Werkwijze & samenwerking. RadeMakkers opereert als een full service bureau. Dit impliceert dat de werkzaamheden die het bureau verricht betrekking kunnen hebben op: 1. Strategieontwikkeling: het ontwikkelen van strategieën voor marketingcommunicatie en meer specifiek voor internal branding, online, werving of brand activation. 2. Conceptontwikkeling: het ontwikkelen van creatieve concepten voor communicatie-uitingen. Aangezien we middelenvrij te werk gaan kan dit, indien relevant, van alles zijn. 3. Realisatie: de executie en productie van alle communicatie-uitingen met gebruikmaking van de productiediensten van diverse gespecialiseerde partijen. 4. Mediastrategie en -planning: het ontwikkelen van een mediastrategie en mediaplannen respectievelijk de inkoop van de mediaruimte met gebruikmaking van de diensten van een specialist of een mediabureau. 5. Public relations: het ontwikkelen van een public relations aanpak, event en/of guerrilla activiteiten met gebruikmaking van de uitvoerende diensten een gespecialiseerd bureau. 6. Social-, mobile- en online media: het ontwikkelen van middelen voor de inzet van social-, mobile- en online media met gebruikmaking van de technisch uitvoerende diensten van een gespecialiseerd bureau. Invulling van werkzaamheden. De werkzaamheden van RadeMakkers vangen altijd aan met een briefing door de klant over de doelstellingen. Daarbij verstrekt de klant alle benodigde informatie over markt/product of dienst/doelgroep/concurrentie, die het bureau nodig heeft om de werkzaamheden te kunnen verrichten.

9 9 Het bureau maakt vervolgens een debriefing waarin aanvullende input en insights worden verwerkt en keuzes worden gemaakt ten aanzien van propositie en communicatieboodschap. Deze wordt voorzien van een planning en een begroting. Nadat deze zijn geaccordeerd gaat het bureau aan de slag. Om de samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen werkt RadeMakkers graag met vaste contactmomenten. Dit betreft progressiemeetings die frequent plaatsvinden en meer inhoudelijke meetings inzake (markt) ontwikkelingen, voortgang, concurrentie, onderzoek e.d. op de daarvoor geëigende momenten. Daarnaast vindt het bureau het van belang dat er evaluatiemeetings (over zowel campagne effecten, als de samenwerking) en financiële rapportages (uit oogpunt van kostenbewaking en transparantie) plaatsvinden.

10 10 Opdrachtgevers RadeMakkers. Opdrachtgever: Merk / product / dienst: Categorie: Sinds: Telegraaf Media Groep Media-exploitant B2B & Consumer 2008 Rehamij Nederland KIXX Consumer 2008 MTV Networks Broadcasting B2B 2008 NVKL Branchevereniging van B2B 2008 klimaat installateurs Life & Garden Keten van tuincentra Consumer 2008 ResetManagement Veranderingsadvies B2B 2008 KARWEI Bouwmarkten Consumer 2009 Cheng Shin Holland CST fietsbanden B2B & consumer 2009 Tele2 Zakelijk Telefonie, internet, mobiel B2B 2009 Telegraaf Media Nederland Landelijke media B2B & consumer 2009 VROUW Magazine, krant, site Consumer 2009 DA, KARWEI, FRS, BP Sales promotie KRAZZA Consumer 2010 Autovisie Magazine, krant, site Consumer & B2B 2010 Duis Cycle Products MOVE fietsverlichting B2B & consumer 2010 Peugeot Van Zwienen Automotive Consumer 2010 Cheng Shin Holland MAXXIS fietsbanden Consumer & B2B 2010 Brand New Day Pensioenverzekeringen Consumer 2010

11 11 Opdrachtgevers RadeMakkers (vervolg). Opdrachtgever: Merk / product / dienst: Categorie: Sinds: Wantogo Radiuz mobilitycard Consumer & B2B 2011 Keesing Games stratego.com Consumer 2011 Israëlisch Verkeersbureau Promotie vakantieland Consumer & B2B 2011 Dichtbij Regionale websites Consumer & B2B 2011 Connekt Lean and Green B2B 2011 Nederl. Energie Maatschappij Energie Consumer & B2B 2011 Eye Film Instituut Nederland Museum Consumer & B2B 2012 HP/De Tijd Opiniemaandblad Consumer 2012 Wereldouders Charitatief Consumer & B2B 2012 Van Doorne N.V. Advocaten, notarissen, B2B 2012 fiscalisten GVB Amsterdam Personenvervoer Consumer 2012 DRS Makelaars Verhuur kantoorgebouwen B2B 2013

12 12 Klantervaring RadeMakkers. Retail: Albert Heijn, BelCompany, Gall&Gall, Texaco, Intersport, Hout-Brox, Bristol Shoes, Baderie, Zeeman, Prénatal, Decorette, Intratuin, Bijenkorf, Hubo, Halfords, Shell, V&D, Riviéra Maison, KFC, Domino s pizza, Schiphol Retail, HEMA, Blokker, MyCom, Pearle, Fina, BP Benelux, Budget Rent a Car, Mobil, Life & Garden, Hästens, KARWEI. FMCG: Remia, Magnum, Stegeman, LU, Bacardi-Martini, La Trappe, Ola, Omo, Red Band Venco, Melkunie, Amstel, Unox, Heineken, Douwe Egberts, Hertog Jan, Niemeyer, Friesche Vlag, Vrumona, Moreeke, L Oréal, Smirnoff Ice, Sara Lee Foods, Bavaria, Anta Flu. Financieel: SNS Bank, Nationale Nederlanden, Hooge Huys, Sterpolis, ING, Proteq, ABN AMRO, Robeco, Loyalis, VvAA, Amex, MasterCard, Klap assurantiën, Brand New Day, Alex. Telecom & Energie: Nuon, PTT Telecom, Planet, Vodafone, Essent, Global One, Tele2, Nederlandse Energie Maatschappij. Duurzaam: Toshiba, Grundig, Maxi Cosi, Inventum, Sony, HillHout, Aquata, Björn Borg, Clarks, 3M, Neil Pryde, Vermeulen Hollandia, Michelin, De Fietsfabriek, Philips, Samsung, Batavus, Mistral, Hästens, KIXX, Maxxis, CST, Move. Overheid, semi-overheid: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Gemeente Amsterdam, UWV, Ministerie van Defensie (Defensie Telematica Organisatie), LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland), Gemeente Utrecht, Amsterdam Zuid, Connekt (Lean and Green), EYE Filminstituut Nederland, GVB. Pharma: Merck Sharp & Dohme, Bayer, Organon, Bausch & Lomb, GlaxoSmithKline, Pfizer.

13 13 Tourisme: Cathay Pacific, Vlaams Verkeersbureau, Martinair, British Airways, Hotelplan, KLM, Garuda Airlines, Israëlisch Verkeersbureau. Dienstverlening: Dactylo, PTT Post, Airmiles, NS, Monuta, Leaseconcept, Autobytel.nl, Amvest, Microsoft, TNT, FreeBees, Houthoff Buruma, ResetManagement, Dutch Medical Group. B2B: Sony, DAF, Microsoft, PTT Telecom, ABN AMRO, REAT, Hoffmann Bedrijfsrecherche, DHL, Air France-KLM Cargo, ING, TNT, Dutch Medical Group, ACTM, CST, Tele2, Maxxis, Telegraaf Media Groep, Maxxis, Nederlandse Energie Maatschappij. Collectief: ANVR, NOC*NSF, Tuinbranche Nederland, NVKL, RAI, VNU Exhibitions. Arbeidsmarktcommunicatie: Nauta Dutilh, Stibbe, GlaxoSmithKline, Citroën, Luchtverkeersleiding Nederland, RAI, Ahold, Ministerie van Defensie (Defensie Telematica Organisatie), Sony Nederland, KBB, RetailNet, Sigma Coatings, Dactylo, Telegraaf Media Groep, Dichtbij.nl, Van Doorne. Media: De Telegraaf, Surf Magazine, ORN, Damiate dagbladen, CBS Outdoor, Readers Digest, Volkskrant, NCRV, MTV Networks, GayKrant, Telegraaf Media Groep, PowNed, Telegraaf Media Nederland, Autovisie, VROUW, Dichtbij.nl, HP/De Tijd. Automotive: BMW, Skoda, Fiat, Mitsubishi, Citroën, Opel, Volvo, Honda, Jaguar, Ford, Toyota, Kia. Non profit: Dierenbescherming, Tolerance Unlimited, SOS Kinderdorpen, Postcodeloterij, IFAW, Rode Kruis, Natuurmonumenten, Astma Fonds, De Kindertelefoon, WarChild, BankGiro Loterij, Nationaal Epilepsie Fonds, VOK, Reumafonds, Wereldouders.

14 14 De makkers van RadeMakkers. Joost Rademaker (1958) heeft de dagelijkse leiding bij RadeMakkers. Hij zit al 32 jaar in het communicatievak. Heeft een creatieve achtergrond maar werd al jong managing director van grote internationale bureaus. Had tussendoor ook nog een succesvol, eigen bureau, dat door zo n internationaal netwerk werd gekocht. Joost is vooral een gepassioneerde strateeg en accountman. Daarom heeft hij waarschijnlijk zoveel Effies gewonnen. Hij is een harde werker die de belangen van zijn klanten voorop stelt en geweldig ambitieus is als het gaat om kwaliteit. Wars van politiek en vage teksten. Een mensenmens. En zo hoort het in een vak waar mensen het verschil maken. Lodewijk van der Peet (1956) is de creative director van RadeMakkers. Hij zit ruim 34 jaar in het vak en heeft er verschillende ambachten en functies bekleed. Van artdirector tot managing director van een televisieproductiehuis. Ook Lodewijk heeft z n eigen bureau gehad, later gekocht door een internationaal netwerk, wat wel vaker gebeurde als je succesvol was. Nu vooral actief als strateeg, conceptman en copywriter. Heeft ontelbaar veel prijzen gewonnen. Schrijft heel graag, maakt columns en heeft boeken geschreven. Geen ongenuanceerde hemelbestormer maar wel behoorlijk eigenwijs en kritisch. Mag ook wel met zo veel ervaring. Marc Linderhof (1978) is artdirector en mede-eigenaar en vanaf het begin betrokken bij RadeMakkers. Al meer dan 10 jaar actief in het communicatievak. Heeft veel van een designer, een illustrator, een strateeg en een heel nieuwsgierig kind. Ambitieus als het gaat om de creatieve kwaliteit en gelukkig een zeurpiet als het gaat over de details die dat kunnen verpesten. Maakt schitterend werk dat bovenop de briefing zit en er vaak zelfs overheen gaat. Is online zeer bedreven en een regelmatige gast op het prijzenpodium.

15 15 Nadia Zariouh (1985) is account manager. Na de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de VU deed ze de Master Communicatiewetenschap aan de UVA met een focus op strategische merkcommunicatie en campagneontwerp en hield ze zich bezig met o.a. merkextensies en campagnes voor Milka en Microsoft. Ze werkte bij de expositie 100 jaar Reclameklassiekers in de Beurs van Berlage. En vanaf toen wist ze het zeker, ze wil aan de bakermat staan van goede campagnes. Werkervaring heeft ze opgedaan bij L Oréal, als assistent product manager. Bij Integrand Amsterdam en bij ABN AMRO als assistente van het Global Client Experience team. RadeMakkers is haar eerste communicatiebureau. Ronald van den Eijnden (1976) is designer, fotograaf en DTP-er. Was werkzaam bij diverse bureaus, alvorens de overstap naar RadeMakkers te maken. Een echte duizendpoot met de prettige eigenschap dat een enorme doorzettingskracht heeft en hij niet zo snel gek te krijgen is. Dat proberen we bijna elke dag want het is niet zo snel goed hier. Auto s restaureren is zijn hobby. Een behoorlijk veelzijdig type dus, met een mentaliteit die doorspekt is dadendrang, relativering en humor. Jorick Serto (1989) is assistent artdirector en de jongste makker, hij houdt zich binnen RadeMakkers vooral bezig met online strategie en implementatie, is daarnaast graphic designer en fotograaf. Een zeer ondernemend type. Zo is hij aandeelhouder van Schmeck Pony, een evenementenorganisatie, co-founder van Dunkel en Hell dat gespecialiseerd is in grafisch- en webdesign en hij is daarnaast actief als mode-, reclame- en editorial fotograaf. Jorick s passie heeft betrekking op alles wat te maken heeft met online applicaties, social media en de huidige tijdsgeest, hij woont trouwens al jaren anti-kraak.

16 16 Best practice cases. 1. Telegraaf Media Group. Sinds: TMG behoort tot de grootste Nederlandse mediagroepen ( FTE s). De drie mediabedrijven van TMG, te weten Telegraaf Media Nederland, Keesing Media Group en Sky Radio Group, hebben leidende marktposities in dagbladen, magazines, puzzelbladen, on- en offline media en radio. Onze activiteiten voor TMG zijn zeer divers. Al meer dan vier jaar zijn wij hun strategie partner voor marketing communicatie en consulteren ze ons voor allerlei uiteenlopende activiteiten. Wij ontwikkelen corporate- en productcampagnes (print, online) gericht op de communicatiebranche. We bedenken, schrijven, vormgeven en produceren het (half)jaarlijkse magazine waarin TMG haar portfolio aan relevante doelgroepen en stake holders presenteert. We maken de jaarverslagen en diverse interne uitgaven. Verder verzorgen we de aankleding van het hoofdkantoor, gebruik makend van campagnebeelden. We creëren creatieve en visuele content voor de websites. We maakten een online film, met behulp van speciale technieken, waarin de missie van het TMG concern wordt uitgedragen. En we doen de herintroducties van specifieke titels (zoals VROUW en Autovisie). 2. Nederlandse Energie Maatschappij. Sinds: De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) was enkele jaren geleden nog een start up. Inmiddels is het de 4 e speler op de energiemarkt. NLE is een echte marketingcommunicatie georiënteerde onderneming. Voor NLE ontwikkelen wij multimediale campagnes (TV, radio, print, online, outdoor, PR) waarmee we Nederlandse consumenten activeren om over te stappen. We zijn daarbij verantwoordelijk voor strategie, concept en executie.

17 17 Onze eerste campagne was de inhaakcampagne voor het EK. We maakten hiervoor gebruik van 10 bekende Nederlanders die thuis op de bank naar de TV (een voetbalwedstrijd) keken. Via hen stimuleerden we de Nederlandse consument om thuis te blijven, dan kregen ze bij een overstap een gratis thuistap cadeau. De campagne genereerde een hoos aan free publicity in Nederland, zowel als daarbuiten (waarde ca ,-). 3. KARWEI. Sinds: KARWEI is de derde grootste bouwmarkt van Nederland, onderdeel van Intergamma, dat marktleider is. Eind 2008 kregen wij na een bureauselectie de opdracht om een geheel nieuwe positionering uit te werken die vooral in het begin via TV en radio werd uitgedragen. De primaire doelgroep veranderde van traditioneel de klussende man naar de vrouw die vooral bepalend is in het beslissingstraject wat er in en rondom het huis gebeurt. En de aandacht op het assortiment veranderde van constructief naar decoratief. De huidige KARWEI campagne is de langst lopende voor een bouwmarkt in de Nederlandse markt. KARWEI veroverde marktaandeel in een afnemende markt en de bekendheid en waardering groeide jaar na jaar. Op dit moment is er sprake van een volledig geïntegreerde campagne met een middelenmix die bestaat uit; TV, radio, huis-aan-huis folders, internet, P.O.S., outdoor, give away s, evenals een magazine; ZieZo. Daarnaast zijn er app s en een kinderboek als promotioneel item ontwikkeld. Het thema dat wij ontwikkelden is; Wat je ook bedenkt. Geen punt bij KARWEI. 4. Brand New Day. Klant sinds: Een relatief jonge onderneming gespecialiseerd in financiële leven producten. Zo n 10 jaar geleden hebben dezelfde mensen succesvol Binck Bank opgericht, zich afzettend tegen de zichzelf verrijkende, gevestigde orde van de financiële wereld.

18 18 Voor een nieuwkomer in de financiële markt (low interest) is het noodzakelijk zeer impactvol te communiceren om de Nederlandse consument daadwerkelijk te overtuigen dat Brand New Day een betere propositie heeft. Veel Nederlandse financiële instellingen (zoals verzekeraars), berekenden veel te veel kosten voor hun diensten, waardoor de Nederlandse consument te weinig pensioen kon opbouwen Hiermee ontstond een hele relevante en interessante invalshoek voor de ontwikkeling van opvallende campagnes. We maakten gebruikt van bekende Nederlandse liedjes en artiesten waarbij de leugen als onderwerp in de songs centraal stond. Voorbeelden zijn; Je hebt me belazerd, je hebt me bedonderd van Wim Sonneveld en Jij loog tegen mij van Harry Slinger. Hierbij toonden we de logo s van de grote financiële instellingen, waarmee we ze direct attaqueerden en ons overtuigend naar de consument presenteerden. De campagnes zijn multimediaal uitgerold (TV, radio, print, online, social media, PR). De resultaten zijn enorm, de onderneming groeit sterk in bekendheid en omzet, en de campagnes genereren heel veel free publicity. 5. EYE Nederlands Film instituut. Sinds: EYE, het nieuwe filmmuseum, inmiddels gevestigd in een spectaculair nieuw pand aan Het IJ is aanjager en ambassadeur van de filmcultuur in Nederland. EYE heeft één duidelijke taak en voert deze vol passie uit: de bevordering van filmcultuur. EYE doet dit middels een unieke combinatie van collectievorming, presentatie, promotie, onderzoek, kennisoverdracht en educatie, zowel voor een breed publiek als voor professionals. EYE is voor haar inkomsten afhankelijk van subsidies, sponsoring, bezoekers, en bedrijven die er ruimtes willen huren voor bijeenkomsten en manifestaties. Wij adviseren EYE bij hun marketing communicatie activiteiten gericht op verschillende doelgroepen.

19 19 We ontwikkelen hiervoor allerlei materialen en middelen, zoals advertenties, posters, flyers, uitnodigingen, programma s etc. We zijn daarnaast bezig met de opzet van een business club en we ontwikkelen complete programma presentaties met activiteiten en events voor grote potentiële sponsoren, die zich voor een langere tijd aan EYE willen verbinden. 6. Keesing Games. Sinds: Keesing Games is een game ontwikkelaar (Zigiz, Yezzle, Bingo, Trivialis) en is onder meer marktleider op het gebied van puzzels. In een samenwerkingsverband met Jumbo heeft KG het overbekende spel Stratego ontwikkeld voor online applicaties. Stratego is (internationaal) een van de meest populaire bordspellen, vaak gespeeld door vader en zoon. KG besloot om naast het bordspel ook een online versie van Stratego te ontwikkelen. Wij werden gevraagd om een campagne te maken (online, print, radio, outdoor, events, social media, PR) waarmee stratego.com internationaal wordt geïntroduceerd. De introductie startte eerst in de Nederlandse markt, gevolgd door een groot aantal landen in Europa. Daarna wordt de online game in Amerika geïntroduceerd. Wij ontwikkelden de campagne strategie en een nieuw thema; It s all about the flag. We maakten een online commercial waarin de vlag een dominante rol speelt en waarbij we gebruik hebben gemaakt van iconische beelden. Diezelfde beelden zijn gebruikt in print. De impact van de campagne was groot. Veel mensen in de doelgroep communiceerden hierover op internet en de online film werd tienduizenden keren bekeken. 7. NVKL. Sinds: Is de branchevereniging van installateurs in klimaatbeheersing (warmte- en koudetechniek) en onderdeel van FME-CMW. De doelstelling voor deze branchevereniging kent een tweetal aspecten. Als eerste moesten we de zakelijke doelgroep (het MKB) overtuigen, op basis van kwaliteitsaspecten, om voor een installateur te kiezen die lid is van de NVKL. En we moesten installateurs overtuigen om lid te worden, waarmee zij een erkenning van vakbekwaamheid krijgen.

20 20 We ontwikkelden een nieuw logo en huisstijl en een campagne waarin de kwaliteitsaspecten van een NVKL installateur duidelijk manifest worden. Hiervoor maakten we gebruik van bijzondere fotografie, waardoor een impactvolle beeldtaal is ontstaan. De propositie is; Precies de goede temperatuur, overal, altijd, gegarandeerd. Exact de juiste temperatuur luistert in professionele omgevingen heel erg nauw, het is de meest essentiële belofte. Vandaar dat we dit aspect hebben vertaald in: Een NVKL installateur gaat tot het graadje. De campagne werd uitgerold in print, online, radio, brochures, standaankleding op beurzen, bestickering van onderhoudsbusjes, PR, advertorials en outdoor (billboards). De campagne loopt nu zo n vier jaar en heeft de zichtbaarheid van de NVKL sterk vergroot. 8. Cheng Shin Holland. Sinds: Cheng Shin Holland is het Europese hoofdkantoor van de Cheng Shin Tyres, een grote bandenfabrikant en s werelds grootste producent van fietsbanden. CST Holland is verantwoordelijk voor de marketing, distributie en de bandendesigns in een groot aantal Europese landen. Naast CST fietsbanden vallen hieronder ook de merken Maxxis (mountainbike banden) en Move (fietsverlichting). Wij doen veel uiteenlopende activiteiten voor CST. Zo ontwikkelen wij corporate- en productcampagnes, direct marketing campagnes voor de fietshandel, events en P.O.S. materiaal. We ontwerpen productverpakkingen, de standaankleding voor de verschillende (internationale) beurzen, de websites, we ontwikkelen brochures en namen en logo s voor nieuwe producten. Daarnaast zijn we betrokken bij productontwikkeling, we hebben bijvoorbeeld geadviseerd om speciale winterbanden te maken voor fietsen. Om het internationale hoofdkantoor hiervan te overtuigen hebben we een online commercial gemaakt die voor zichzelf spreekt.

21 21 9. Israëlisch Verkeersbureau. Sinds: We werken voor het Israëlisch Verkeersbureau in Nederland en de Scandinavische landen om Israël als vakantieland op de kaart te zetten. Israël is niet bepaald een land dat top of mind is daar waar het de propositie van een vakantieland betreft. Toch wil Israël heel graag dat het jaarlijkse aantal vakantiegangers gaat groeien. Er is een nieuwe strategie ontwikkeld welke onder meer is vertaald in een nieuwe pay off; Wonderful Israel. Ook is er een geheel nieuwe vormgeving ontwikkeld. Met gebruikmaking van bestaand beeldmateriaal, zowel video als foto, vervaardigen we internationale campagnes (TV, online, print). Deze campagnes hebben inmiddels geresulteerd in een sterke groei van de site traffic en ook het aantal vakantievluchten, o.a. in samenwerking met Arke en Corendon neemt structureel toe. 10. HP/De Tijd. Sinds: De oplage van HP/De Tijd is de afgelopen jaren zo fors gedaald dat daarmee eigenlijk haar bestaansrecht verdwenen leek. Toch besloot de eigenaar nog één keer te investeren. HP/De Tijd wil hét journalistieke merk en maandblad van Nederland worden. Dat online en op papier interessante achtergronden bij nieuws en relevante gebeurtenissen geeft. Dat helpt bij duiding en analyse en dat diepgang verschaft. Het is een website/maandblad waar het vooral gaat om de argumentatie. In een tijd dat iedereen de hele dag door zonder na te denken van alles roept (social media) is het tijd voor gefundeerde meningen. In een tijd dat iedereen overal wel wat van af weet, wordt het tijd dat je ergens veel meer van af weet. Wij ontwikkelden een tweeledige positionering; Lees HP/De Tijd. want we geven we je alle informatie en alle argumenten, zowel van de voor- en tegenstanders. Dan weet je hoe het echt zit. Omdat het een introductiecampagne betrof hebben we er een tweede laag in gestopt: En probeer ons uit, we zijn vernieuwd en we denken dat we je gaan verrassen.

22 22 Aan het logo hebben we.nl toegevoegd aangezien de website een cruciaal onderdeel is, op deze manier hoeven we niets meer uit te leggen. De nieuwe pay off die we ontwikkeld hebben, luidt; HP/De Tijd. Oordeel zelf. En vertaalt de inhoudelijke propositie. De herintroductie campagne is uitgerold op TV en in print. 11. Radiuz. Sinds: We kregen de vraag om een nieuw merk in de markt te zetten. Dit betrof een mobiliteitskaart die de zakelijke reiziger een grote mate van vrijheid biedt. Het is een betaalmiddel voor alle soorten reisbewegingen. De kaart biedt vooral gemak en overzicht, is voordelig, respecteert mobiliteit convenanten en geeft inzage in CO2 verbruik. Het gaat dus over reizen, over mobiliteit, over kilometers maken. Vandaar dat we de naam Radiuz hebben ontwikkeld, maar wel op een moderne manier geschreven. Radiuz biedt de oplossing voor de hedendaagse mobiliteitsproblematiek. De focus van Radiuz ligt op een dienstverlening die zich met name online/mobile manifesteert. Radiuz is maatschappelijk betrokken, maar ook commercieel. Radiuz helpt het milieu, maar biedt tegelijkertijd ook concrete financiële voordelen. Radiuz is zakelijk, maar is er evenzeer voor de werknemer. Omdat we met beperkte middelen een nieuw merk in de zakelijke markt moeten introduceren, werken we met een endorsement; Total Mobility. Dit levert direct een bijdrage aan de inhoudelijke connotatie waar het merk voor staat. Als pay off is een regel ontwikkeld die exact vertelt waar Radiuz voor staat met een heldere belofte; Any way. All the way. Als middelen zijn ingezet; een website, brochures, standontwerp, dominante beursaankleding en PR. 12. Dichtbij.nl. Sinds: Dichtbij.nl, onderdeel van TMG, en is een online platform dat zich als nieuwssite uitsluitend richt op lokaal en regionaal nieuws. Dichtbij.nl bestaat sinds juni 2011 en is voortgekomen uit Webregio, dat al tien jaar bestond als een lokaal nieuwsplatform.

23 23 Bij dichtbij.nl is de lokale relevantie als kerngedachte gebleven. Alles wat dichtbij.nl doet moet een sterk lokaal aspect hebben, waarbij veel meer dan voorheen de interactie met het lokale publiek wordt opgezocht in plaats van alléén als zender van nieuws op te treden. De door ons ontwikkelde positionering is; Er is nu een mogelijkheid; dichtbij.nl om snel en actueel alles te vernemen uit je directe woonomgeving. Snel toegang tot actueel nieuws en meer uit je directe omgeving, waarin je zelf een rol kunt spelen. De ontwikkelde pay off heeft een dubbele laag die inhoudelijk sterk is en snel begrepen wordt; Nieuws dat je raakt komt van dichtbij.nl. Deze regel is gebaseerd op een insight en hiermee bewijzen we dat nieuws je écht raakt als het van dichtbij komt. Dit laat zich het makkelijkst illustreren aan de hand van een korte dialoog: Er zijn 100 mensen overleden bij dat vliegtuigongeluk in Chili. Ohhh? Er waren drie Nederlanders bij betrokken. Er zat een Zaandammer bij. Hij woonde bij ons in de buurt. Het was de buurman. Jeetje! Afschuwelijk! Nee toch hè? Wat erg! Ben er helemaal kapot van ResetManagement. Sinds: Een adviesbureau dat gespecialiseerd is in veranderingsmanagement. Wij ontwikkelden een nieuwe corporate identity, want die bleek te zijn achterhaald. Voordat je daar aan begint moet je eerst weten waar de onderneming voor staat en gaat staan, wat de ambities zijn en hoe de onderneming zich wenst te profileren. Positioneren dus. Belangrijk gegeven was dat de onderneming zich gedraagt als de luis in de pels van de organisatieadvieswereld. Een adviseur die de knop wil omzetten. Die niet sec signaleert, maar vooral hands on te werk gaat. Dat vonden we een interessant haakje.

24 24 Al vrij snel merkten we dat de oude naam C2Results de lading niet dekt. We zochten een dynamischer alternatief. Dat werd ResetManagement. Inmiddels worden de medewerkers van ResetManagement ook wel resetters genoemd! What s in a name... En omdat je niet hands on te werk kunt gaan als je niet de juiste vragen stelt, die er overigens al vaak toe leiden dat je dan ook de oplossing krijgt aangedragen, hebben we een nieuwe pay off ontwikkeld; The right question is the anwser. Na het bedenken van de positionering, de naam en corporate identity werd de volgende stap gezet. De onderneming had natuurlijk ook behoefte om zich te presenteren. Maar voor een campagne was er niet voldoende budget om een vuist te maken. Kortom: verzin een list. We hadden de managing partner; Cees Min beter leren kennen. Hij wist ons vaak te verrassen met oneliners waar een hele filosofie achter schuil ging. Zo kwamen we op de gedachte die te verzamelen en daar een boek van te maken. Maar dan wel een boek dat afwijkend zou worden van alle bestaande managementboeken. Een boek waarmee de gewenste positionering duidelijk tot uitdrukking zou komen en waarmee we vooral publiciteit konden genereren. Bye Bye Consultant is een zappboek geworden, afgestemd op de jonge generatie managers die gewend zijn om naar MTV te kijken. Ieder hoofdstuk is een concept. Enkele citaten uit het boek: Houding is niet belangrijk, alléén gedrag telt. Als je niet met pubers kan omgaan mag je geen manager worden. Of wat te denken van Een goede leider is een dictator. Voor het eerst in B2B is een boek ontwikkeld als middel om een merk te positioneren en te activeren. Binnen drie weken stond Bye Bye Consultant al in de top-10 van managementboeken. Het behoorde tot de beste 15 verkochte managementboeken van Er zijn heel veel reacties gekomen op het boek. Cees Min heeft vele interviews mogen geven in voor Reset- Management relevante titels en op een aantal radiozenders, zoals o.m. BNR.

25 Kixx. Sinds: Kixx is een merk van Rehamij Nederland BV, marktleider in werkhandschoenen. Met het merk Kixx is Rehamij nu zo n vier jaar actief. Kixx wordt verkocht via tuincentra en bouwmarkten in Nederland en in een toenemend aantal landen in Europa. Tot voor kort waren er vooral saaie werkhandschoenen, ontwikkeld door én voor mannen. Er waren weinig alternatieven qua kleur, patroon en uitvoering. Terwijl dit voor de groeiende groep klussende vrouwen relevant is. Producenten speelden nauwelijks in op die veranderende behoeften. Kixx onderkent deze behoefte wel. Kixx wil klussen in huis en tuin leuker maken, speciaal voor vrouwen. Ondanks dat de doelgroep van Kixx uit zowel mannen als vrouwen bestaat, gaan we ons qua positionering en in communicatie toch primair tot vrouwen richten. Daar zit de potentie en de vernieuwing. We geven het merk meer emotie. We maken Kixx trendy. Nu komt gevoel omtrent werkhandschoenen niet voorbij noodzakelijk. Er is geen lol aan te beleven. Met Kixx wordt dat anders. Kixx gaat fun toevoegen aan een functioneel gebruiksvoorwerp. We zetten Kixx als een mode accessoire neer. Denk aan accessoires zoals riemen, handtassen, handschoenen. Dat zijn gepimpte gebruiksvoorwerpen. Precies zoals Kixx dat is, of beter gezegd wordt... Een Hermès of Luis Vuitton tas koop je om indruk te maken. Het zegt wat over je. Het heeft een label functie. Daar kan een handige V&D tas niet tegenop. Er is een nieuw logo ontwikkeld omdat het voorgaande niet meer aansloot bij de nieuwe positionering. De klasse ontbrak om enigszins een statement te kunnen maken. Het nieuw logo is geïnspireerd op de typische modelabels die we zien bij spijkerbroeken en shirts. We hebben een pay off ontwikkeld die inhoud geeft aan de positionering, maar vooral ook zegt wát Kixx doet en wat Kixx vóór je doet; To protect and impress. De campagne is internationaal uitgerold in print en online.

26 Van Doorne. Sinds: Van Doorne is het grootste, onafhankelijke, Nederlandse advocatenkantoor, actief op veel gebieden en met name ook internationale advocatenkantoren vertegenwoordigend. Voor het Ministerie van Financiën treedt Van Doorne op als Rijksadvocaat. We werkten sinds jaar en dag met veel plezier voor Houthoff Buruma, een van de grotere kantoren aan de Zuidas. Door de steeds intensievere digitalisering van de werkzaamheden werd Houthoff zo langzamerhand een zelfverzorger. Toen ging halverwege dit jaar een ander groot kantoor (links van de Zuidas), Van Doorne, een aantal bureaus bezoeken om te kijken waar ze een flinke uitdaging zouden gaan neerleggen. Dat werden wij dus. Onze eerste opdracht is om een nieuwe positionering te ontwikkelen en te kijken naar hun huidige huisstijl. We moeten een communicatiestrategie ontwikkelen en deze vertalen naar websites, brochures en corporate communicatie. Daarnaast moet er een nieuwe arbeidsmarktcommunicatie campagne komen, wat voor deze branche van groot belang is. 16. GVB. Sinds: We zijn op een breed terrein actief voor GVB, het Amsterdamse Gemeentelijk VervoerBedrijf. We hebben een nieuwe positionering ontwikkeld, waarin we de reiziger centraal stellen voor het doen en laten van GVB en daarmee streven naar een optimalisatie van de dienstverlening; U brengt ons verder. Deze thematiek wordt zowel intern (zo n medewerkers) als extern doorvertaald in campagnes voor arbeidsmarktcommunicatie, nieuwe dienstregelingen, product introducties en in een corporate campagne. Daarbij is de middeleninzet zeer divers, van interne communicatie instrumenten, naar print, outdoor, online, regionale TV, apps, P.O.S, premiums etc.

27 27 RadeMakkers Zet je merk aan het werk

Maak kennis met RadeMakkers

Maak kennis met RadeMakkers Maak kennis met RadeMakkers Amsterdam, 2014 2 Inhoud. RadeMakkers 360º communicatiebureau pagina 3. Wat doen we pagina 8. Wat maken we pagina 9. Samenwerking pagina 10. Opdrachtgevers pagina 11. Klantervaring

Nadere informatie

Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts.

Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts. Hey, Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts. #BrightPeople WAT WE DOEN Bright Way 1 MARKETINGSTRATEGIE 2 CONCEPT EN CREATIE 3

Nadere informatie

Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts.

Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts. Hey, Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts. #BrightPeople WAT WE DOEN Bright Way 1 MARKETINGSTRATEGIE 2 CONCEPT EN CREATIE 3

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts.

Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts. Hey, Wij zijn Bright. Denkers en doeners. Strategen, conceptmakers, designers en developers. Wij zijn marketingexperts. #BrightPeople WAT WE DOEN Bright Way 1 MARKETINGSTRATEGIE 2 CONCEPT EN CREATIE 3

Nadere informatie

Merkpresentatie Contenture

Merkpresentatie Contenture Merkpresentatie Contenture 2017 Voorwoord Content is niet meer weg te denken als onderdeel van de marketingstrategie. Grote bedrijven besteden gemiddeld al 30 procent van hun B2B marketingbudget aan contentmarketing.

Nadere informatie

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26

Deelnemers... 8. Marketing & organisatie... 11. Online marketing in de praktijk... 15. Kennis & belang van online marketing... 26 Deelnemers... 8 Sectoren... 8 Functies... 9 Grootte van de zorginstellingen... 0 Marketing & organisatie... Medewerkers... Budgetten voor online marketing... 2 Online marketing in de praktijk... 5 Toepassing

Nadere informatie

James Bond Casino Royale

James Bond Casino Royale James Bond Casino Royale Retail experience november 2006 Jurgen Mohr pagina 2 Wie ben ik... Jurgen Mohr Manager Trade & Instore Heineken Nederland Instore Marketing alle kanalen Horeca, retail, convenience

Nadere informatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie PORTFOLIO Zuid NL Communicatie www.zuidnl.nl Oktober 2014 Zorghuisgroep Deurne Opdracht: Schrijven van een communicatieplan, waarmee alle betrokken doelgroepen bereikt worden ten behoeve van de transformatie

Nadere informatie

Branding Marketing communication design online

Branding Marketing communication design online We leven in een tijdperk van onomkeerbare wereldwijde sociale en economische veranderingen. sociale Dat leidt voor ons allen tot nieuwe vormen van werken en leven. economische verandering Ons systeem transformeert

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD.

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. 85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORD. Door de inzet van een multichannel productportfolio maken we zichtbaar, inspireren en verbinden business-to-business ondernemers

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Campagne lancering e-bookplatform

Campagne lancering e-bookplatform Campagne lancering e-bookplatform In opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken - BNL Update Utrecht, 25 september 2013 Norbert Koopen We willen de bibliotheken een centrale positie in de Nederlandse

Nadere informatie

SEM (Search Engine Marketing) TV & Radio Promotie Artikelen. Marketing Video & Voiceover Relatie geschenken

SEM (Search Engine Marketing) TV & Radio Promotie Artikelen.  Marketing Video & Voiceover Relatie geschenken Inhoudsopgave 1. inleiding 2 2. De organisatie 3 2.1 Organisatie gegevens 4 2.2 Motieven 4 2.3 Kwaliteiten 4 2.4 Ambities 4 3. Diensten 5 3.1 Diensten overzicht 5 3.2 Online Marketing 6 3.3 Offline Marketing

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak Rapportage Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak In opdracht van: DirectResearch & Logeion en d Associatie van hoofden Communicatie Datum: 15 september 2014 Projectnummer: 2013008 Auteur(s): John

Nadere informatie

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag REACH TOUCH MOVE Interactief Jaarverslag Online Storytelling met uw interactief jaarverslag Maximale Reach, Touch en Move in de financiële verantwoording van een jaar Waarom uw jaarverslag interactief?

Nadere informatie

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55 Company Profile 2AIM4* Internationaal label: Over 2aim4* 2aim4* 2aim4 B.V. is een marketing/communicatiebureau gevestigd in Amsterdam. Wij leveren een full service dienstenpakket op het gebied van marketing,

Nadere informatie

Contentmarketing @ Deli XL

Contentmarketing @ Deli XL Anouk Beeren, manager e commerce & merchandising Contentmarketing @ Deli XL Page 1 Page 2 Anouk Beeren Anouk Beeren Manager e-commerce & merchandising @AnoukOnline Page 3 Onderwerpen Achtergrond van de

Nadere informatie

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE

BUSINESS WRITER BIJ TOP OF MINDS DIGITAL EXECUTIVES #VACATURE #VACATURE BIJ DIGITAL EXECUTIVES BUSINESS WRITER Bedrijven concurreren meer dan ooit om schaars talent. Employer marketing is de doorslaggevende factor in die race. Het bedrijf dat haar employer story

Nadere informatie

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing?

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Deze whitepaper helpt je: Belangrijke keuzes te maken voordat je start Het proces efficiënter in te richter Het resultaat

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Hart voor ondernemers

Hart voor ondernemers nieuwe verbinding merkboek Hart voor waarom een merkboek? Een merk gaat leven als het geleefd wordt, door de werk. Daar waar de buitenwereld het merk tegen komt op de touchpoints daar leeft het èn wordt

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman Curriculum Vitae Jan Willem Huisman Jan Willem Huisman haalde zijn master in interaction design aan de Royal College of Arts in Londen. Met twee mede-studenten richtte hij in 1997 IJsfontein op, gespecialiseerd

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. PANTONE 877C PANTONE 642C PANTONE 656C Beyond creativity In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. DTPH. Sinds 2010 is #grafischespoed nooit

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com coen ukema PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com OPLEIDING 2009-2013 Communication & Multimedia Design Hogeschool Utrecht 2011-2012 Minor Editorial Media Design Hogeschool Utrecht 2001-2008

Nadere informatie

Portfolio Jacob-Jan Adrichem

Portfolio Jacob-Jan Adrichem Portfolio Jacob-Jan Adrichem Ik ben een stevige marketing & communicatie manager, die uitblinkt in building the business en het meest effectief, als ik de regie heb over impactvolle Jacob-Jan ontwikkelvraagstukken

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Leandro Valentino Obrie

Leandro Valentino Obrie Leandro Valentino Obrie Address: Personal Website: http://www.leandrovalentino.com Summary Mijn naam is Leandro Valentino Obrie, een ondernemende senior branding specialist met ca 6 jaar ervaring in social

Nadere informatie

ABOUT US. About OVER ELIVADO HI, IK BEN ELINE VAN THIS IS WHO WE ARE

ABOUT US. About OVER ELIVADO HI, IK BEN ELINE VAN  THIS IS WHO WE ARE liva ABOUT US HI, IK BEN ELINE VAN DOORN Begin 2016 ben ik Elivado gestart, een allround creative agency dat zich volledig richt op social media, content en conceptontwikkeling. In de onderstaande pagina

Nadere informatie

HET CREATIEVE CONCEPT GEÏNTEGREERDE MARKETING MARKETINGCOMMUNICATIE HOORCOLLEGE 2 BLOK 4

HET CREATIEVE CONCEPT GEÏNTEGREERDE MARKETING MARKETINGCOMMUNICATIE HOORCOLLEGE 2 BLOK 4 HET CREATIEVE CONCEPT GEÏNTEGREERDE MARKETING MARKETINGCOMMUNICATIE HOORCOLLEGE 2 BLOK 4 AGENDA Consumer insight en marketingcommunicatie Geïntegreerde marketingcommunicatie (IMC) Het creatieve concept

Nadere informatie

Je hebt dure reclamejongens...

Je hebt dure reclamejongens... Je hebt dure reclamejongens... ...en minder dure. Wij zijn Stopkracht, aangenaam. Robert den Bremer, Victor Cijs, Jean Paul van Velzen en Jos Schoonis om precies te zijn. Wij zijn dure jongens als we voor

Nadere informatie

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO WIJ ZIJN ITCH CREATIVE STUDIO een creatief bureau met een team van 4 specialisten, we hebben ruim 14 jaar ervaring en zijn sterk in het bedenken en ontwikkelen van een strategische

Nadere informatie

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht page 1 OverWoerden, OverZwolle, OverEindhoven, OverHeino: LokaalX 9 december 2010 Wat wilden we? Een hyperlokaal, hyperpersoonlijk, hypersociaal platform voor elke Nederlander mobiel & vast Stevige verdienmodellen

Nadere informatie

E-BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

E-BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER #VACATURE Business Development E-Commerce E-BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER Het van oorsprong Finse bedrijf Fiskars Group is eigenaar van verschillende premium lifestyle merken waaronder Iittala, Royal Copenhagen,

Nadere informatie

Tariefkaart RedactiePartners 2016

Tariefkaart RedactiePartners 2016 Tariefkaart RedactiePartners 2016 Voorwoord Content is niet meer weg te denken als onderdeel van de marketingstrategie. Grote bedrijven besteden gemiddeld al 30 procent van hun b2b marketingbudget aan

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

MARKETING / 11A. HBO Marketing / Marketing management. Raymond Reinhardt 3R Business Development. 3R COMMUNICATIEBELEID

MARKETING / 11A. HBO Marketing / Marketing management. Raymond Reinhardt 3R Business Development. 3R COMMUNICATIEBELEID MARKETING / 11A HBO Marketing / Marketing management Raymond Reinhardt 3R Business Development raymond.reinhardt@3r-bdc.com 3R 1 M Vormen van communicatie: F intrapersoonlijke communicatie (zelfdialoog)

Nadere informatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie

Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Marketingmix instrumenten Marketingcommunicatie Belangengroepen informeren over, overtuigen van en herinneren aan de organisatie en de marketingmix van de producten/diensten van een organisatie Communicatiemix

Nadere informatie

PiM Team. Strategie. Creatie & productie Concept& communicatie

PiM Team. Strategie. Creatie & productie Concept& communicatie # PiM Team Strategie Creatie & productie Concept& communicatie Voor wie? Agenda Introductie - kernwaarden en gedrag Wim Haan Blok 1: Core values, praktijkvoorbeelden, Business Code Blok 2: Pauze - de

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Optimel Puur. Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur. Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel.

Optimel Puur. Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur. Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel. Optimel Puur Productintroductie: Consument maakt zelf reclame voor Optimel Puur Adverteerder: FrieslandCampina/Optimel Branche: Food Mediabureau/reclamebureau: MEC / N=5 Campagneperiode: Juli t/m oktober

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol.

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol. De opdrachten Opdracht 1 social media Social media is een verzamelnaam voor platforms waarbij mensen via internet zelf informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Voorbeelden van social media zijn Twitter,

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch!?tip: Waarom wij? INNOVATIE IN DESIGN Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

Bouwen van een sterk merk. Presentatie 0318samen 10 juni 2014

Bouwen van een sterk merk. Presentatie 0318samen 10 juni 2014 Bouwen van een sterk merk.! Presentatie 0318samen 10 juni 2014 Bouwen van een sterk merk. #1 INTRODUCTIE #2 MERK #3 3 STAPPEN / MEERDERE MODELLEN Facts & figures. met 28 collega s werken we vanuit Veenendaal

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 08. Content Design verdrijft CMS

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 08. Content Design verdrijft CMS WHITEPAPER IN 5 MINUTEN M A A R T 2 0 1 4 08. Content Design verdrijft CMS Introductie Je komt steeds vaker op websites die er bijzonder uitzien, of die het verhaal in één pagina vertellen. Jij wil dit

Nadere informatie

In twee dagen een jaar verder

In twee dagen een jaar verder In twee dagen een jaar verder The 48 hrs by Laboratorivm Met The 48 hrs introduceert Laboratorivm een nieuwe methode om binnen 48 uur een diepgaande merkstrategie te ontwikkelen, inclusief creatieve vertalingen

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

EST 2008 JAAGTACTIEKEN

EST 2008 JAAGTACTIEKEN EST 2008 JAAGTACTIEKEN INHOUDSOPGAVE Opdrachtgever: Soort case: Pagina: Nederlandse Energie Maatschappij...Activatie & Herpositionering/PR...4. MTV Networks...Positionering/Event/Activatie...6. Karwei

Nadere informatie

Presentatie Social Media Content

Presentatie Social Media Content Presentatie Social Media Content 4 februari 2015 Inhoud Workshop Wie zij wij? Wat is content marketing? In 6 stappen naar content strategie Champagne? Cases Vragen Prominent & Molenaar 16 januari 2015

Nadere informatie

Vaste en tijdelijke professionals in creatie & design. wat is creatieven.com >

Vaste en tijdelijke professionals in creatie & design. wat is creatieven.com > Vaste en tijdelijke professionals in creatie & design wat is creatieven.com > Grootste werving & selectie en uitzendbureau voor professionals in creatie & design. Al bijna 10 jaar dé specialist met een

Nadere informatie

Tanja Sierkstra 17-10-2014

Tanja Sierkstra 17-10-2014 MEDIACOLLEGE AMSTERDAM STAGEBEDRIJF: DICHTBIJ Beroepsopdracht Formulier een advies voor een mediaproductie Tanja Sierkstra 17-10-2014 2 1. Beschrijf je stagebedrijf... 3 2. Maak een SWOT-analyse voor jouw

Nadere informatie

Online Dialogue Donderdag #5 16 juni 2011. Oei, ik groei! Over de groei van Internet Verkoop binnen SNS Bank. 28 januari 2005

Online Dialogue Donderdag #5 16 juni 2011. Oei, ik groei! Over de groei van Internet Verkoop binnen SNS Bank. 28 januari 2005 Oei, ik groei! Over de groei van Internet Verkoop binnen SNS Bank Reinout Wolfert Online Dialogue Donderdag Utrecht, 16 juni 2011 28 januari 2005 Voorstellen Reinout Wolfert SNS Bank Afdelingshoofd Front

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch?tip: Waarom wij? Innovatie in Design Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

DM3 Ratecard - Laatste update: 14 oktober 2014. Performance. Bereik top 10

DM3 Ratecard - Laatste update: 14 oktober 2014. Performance. Bereik top 10 DM3 Ratecard - Laatste update: 14 oktober 2014 Deze ratecard bestaat uit zes blokken. Wij hanteren drie verschillende advertising pakketten; Thema, Performance en RTB. Deze pakketten maak je compleet met

Nadere informatie

Hoe bereid ik mijn bezoekerswerving. Presentatie Peter Pelgrum en Patrick Joosten

Hoe bereid ik mijn bezoekerswerving. Presentatie Peter Pelgrum en Patrick Joosten 17 april 2012 Hoe bereid ik mijn bezoekerswerving voor? Presentatie Peter Pelgrum en Patrick Joosten Wie en wat is Q-International Advertising & DirectMarketing BV Officieel ROTA-erkend Full-service Reclame-

Nadere informatie

Identiteit: zn v identiteit (-en mv) [identiteit] Jouw nieuw IDee

Identiteit: zn v identiteit (-en mv) [identiteit] Jouw nieuw IDee Identiteit: zn v identiteit (-en mv) [identiteit] 1. Wie je officieel bent, in de vorm van je naam, adres, geboortedatum en dergelijke 2. Wat voor jou karakteristiek is;= eigenheid;= persoonlijkheid Identiteit

Nadere informatie

FIX IT! MET FREELANCERS UNITED

FIX IT! MET FREELANCERS UNITED JOUW VRAAGSTUK In de wereld van MarCom-vraagstukken veranderen behoeften razendsnel en moet er snel geschakeld kunnen worden. Wij stellen ons ten doel om binnen 24 tot 48 uur na aanvraag een passend voorstel

Nadere informatie

bijeenkomst markt! 12 maart het paleis 2010, statement communicatieadviesbureau

bijeenkomst markt! 12 maart het paleis 2010, statement communicatieadviesbureau bijeenkomst markt! 12 maart het paleis ron overbeek directeur statement communicatieadviesbureau overbeek@statement.nl www.statement.nl nl.linkedin.com/in/ronoverbeek twitter.com/ronoverbeek wie ben ik?

Nadere informatie

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak:

Het Marketingconcept: Tevreden klanten: Geintegreerde aanpak: Inhoud Inhoud... 1 Het Marketingconcept:... 2 Tevreden klanten:... 2 Geintergreerde aanpak:... 2 Behoeftengeoriënteerd werkterrein:... 3 Concurentieanalyse:... 3 Marktonderzoek:... 3 Winstbijdrage:...

Nadere informatie

WIJ CREËREN HET WO(W) EFFECT.

WIJ CREËREN HET WO(W) EFFECT. WIJ CREËREN HET WO(W) EFFECT. WO Lease is een creatief internet bureau gespecialiseerd in website ontwikkeling, grafisch vormgeving & online marketing. Zo zijn wij er voor de startende ondernemers tot

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon

Communicatiemiddelen. Voor bedrijven en organisaties. www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Voor bedrijven en organisaties www.komon.nl www.twitter.com/_komon Communicatiemiddelen Ieder communicatiemiddel heeft een eigen effect. Het is belangrijk te bepalen welke communicatiemiddelen

Nadere informatie

PMS 26 & 27 mei 2010 CMYK

PMS 26 & 27 mei 2010 CMYK 26 & 27 mei 2010 Introductie Bouw mee aan Business ames Bouw mee aan het business game platform voor het bedrijfsleven, het onderwijs én de marketing. Waar HRM professionals, onderwijskundigen en marketeers

Nadere informatie

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5

Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Inhoud Inleiding Thijs Jasperse 1 Het is tijd voor paprika! 2 Volgende P8 bestuursvergadering op woensdag 26 augustus a.s. 5 Gaat het de goede kant op? Nu halverwege de maand juli kunnen we vaststellen

Nadere informatie

The Future: what s in it for us!

The Future: what s in it for us! The Future: what s in it for us! Tim Rook Marketing Republic! 16 juni 2010 Persoonlijke introductie: Chief Inspiration Officer: Marketing Republic! Ruim 20 jaar ervaring in Channel Marketing & Communicatie:

Nadere informatie

Beurstips. Naar de beurs?

Beurstips. Naar de beurs? Beurstips 1 Naar de beurs? 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL DE VOORHOEDE VAN DIGITAL Betalingen vormen het hart van e-commerce. Maar de digitalisering heeft voor banken veel meer potentie dan alleen betalingen. Daarom investeert ABN AMRO in de ontwikkeling van

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer

ZIGGO GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer. Hufen (Consultant & Concept Developer ZIGGO in het hart van de marketing GAMED! Tijdens het Marketing & Insights Event (MIE) hebben Nicole Verhoeven (Customer Segmentation Manager Ziggo) en Bart Hufen (Consultant & Concept Developer BrandNewGame)

Nadere informatie

Persoonlijke info & Educatie. Werkervaring. Motivatie, vaardigheden & Referenties

Persoonlijke info & Educatie. Werkervaring. Motivatie, vaardigheden & Referenties Sergino V. Martina Persoonlijke info & Educatie Werkervaring Motivatie, vaardigheden & Referenties Persoonlijke info Educatie Personalia Sergino Valentino Martina Oktober 2de, 1994 Rijbewijs B Contact

Nadere informatie

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT DECHESNE EN BOERTJE Als fullservice eventmarketing bureau hebben wij het mooiste vak van de wereld: het raken en laten stralen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORDZ.

85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORDZ. 85% VAN DE BUSINESS-TO-BUSINESS MARKT IN NOORD-NEDERLAND BEREIKEN WE MET NOORDZ. Door de inzet van een multichannel productportfolio maken we zichtbaar, inspireren en verbinden we business-to-business

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie

Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Doe waar je goed in bent Wij zorgen voor de communicatie Aangenaam Hoe bereik je de juiste doelgroep? Arxx adviseert, zodat jouw klanten je snel vinden Arxx startte in 1998 als communicatieadviseur voor

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied

ETEN EN DRINKEN. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied ETEN EN DRINKEN Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Websites: 10 Uniek bereik: 3.846.500 Impressies: 26.229.000 Automotive Eten & Drinken Familie & Gezin Fotografie

Nadere informatie

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn.

PRdesQ info sheet. De razendsnel veranderende wereld van communicatie, PR en marketing eist een andere manier van werken om succesvol te kunnen zijn. PRdesQ is ontstaan uit frustratie. Wij konden geen online gereedschap vinden die tegen een faire prijs gebruikmaakt van de moderne PR mogelijkheden. De razendsnel veranderende wereld van communicatie,

Nadere informatie

COMMERCIEEL MANAGER #VACANCY #VACATURE

COMMERCIEEL MANAGER #VACANCY #VACATURE #VACATURE #VACANCY COMMERCIEEL MANAGER Koninklijke Vezet is Europees marktleider in gemaksgroente, gesneden fruit, maaltijdsalades en koelverse pizza s. Zeker nu de aandacht voor gezondheid en duurzaamheid

Nadere informatie

Je imago is hoe anderen je zien

Je imago is hoe anderen je zien Identity matters Je imago is hoe anderen je zien What you see, is what you get ART= ontwerp- en reclameburo creëert sinds 1997 merken, huisstijlen en bedrijfsstijlen. Ook al zien anderen je soms anders,

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie