2 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 17 FEBRUARI 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 17 FEBRUARI 2014"

Transcriptie

1 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 17 FEBRUARI 2014 Zitting geopend om uur Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Devriese, Luc Janssens, Koen Helsen, An Stokmans, Ria Janssens-Van Oncen, schepenen, Valerie Van Peel, OCMW-voorzitter, Frederic van Haaren, Marc De Smet, Lieve De Block, Harold van der Kraan, Betty Stassen, Gerd Van de Perck-Nelen, Sarah Buchmann, Sanne Loopmans, Marc Dekkers, Ellen Slegers, Sonja Janssens, Frieda De Naeyer, Bob Van Noten, Matthias De Caluwe, Annick Descheemaecker, Pieter Buysse, Mieke De Schepper, Gerd Gheysens, Mathias Adriaenssens, Peter Vanalme, leden, Sofie Claes, secretaris. Verontschuldigd: de dame Gerda Van Langendonck, lid. AGENDA A. OPENBARE ZITTING 1. Mobiliteit: a. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Akkerstraat parkeerplaats personen met een handicap. b. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Antwerpsesteenweg parkeerplaats personen met een handicap. 2. Financieel beleid: a. Goedkeuring contractvoorwaarden concessieovereenkomst voor de uitbating van de parkchalet. b. Retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein. c. Vaststelling retributie legkippen. 3. Onderwijs: a. Gemeentelijk onderwijs - goedkeuring wijziging schoolreglement van de gemeentelijke lagere school De Platanen. 4. Ruimtelijke ordening: a. Definitieve goedkeuring straatnaam verkaveling studiebureel Stokmans voor Matexi. b. Definitieve goedkeuring nieuwe straatnaam verkaveling S.B.K. Arro Antwerpen cv. 5. Technische dienst: a. Samenwerkingsovereenkomst studieopdracht Lepelstraat. 6. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 20 januari 2014.

2 B. BESLOTEN ZITTING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 20 januari A. OPENBARE ZITTING. 1.a. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER AKKERSTRAAT PARKEERPLAATS PERSONEN MET EEN HANDICAP De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, code van de wegbeheerder, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de hierna voorziene maatregelen een gemeenteweg betreft; Gelet op de aanvraag van de bewoner van Akkerstraat 23 voor de aanleg van een parkeerplaats voor personen met een handicap; Overwegende dat de aanvrager voldoet aan alle voorwaarden; Gelet op de gevoerde bespreking, B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- In de Akkerstraat, ter hoogte van het pand 23, wordt het parkeren uitsluitend toegestaan voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht aan de weggebruikers door middel van borden E9b met onderbord pictogram personen met een handicap (GVIId), aangevuld met een onderbord opwaartse pijl (GXc (6m)). Tevens wordt een grondmarkering aangebracht bestaande uit een witte kader. Art. 2.- Dit aanvullend reglement zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

3 b. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER ANTWERPSESTEENWEG PARKEERPLAATS PERSONEN MET EEN HANDICAP De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, code van de wegbeheerder, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en bekostiging van verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de hierna voorziene maatregelen een gemeenteweg betreft; Gelet op de aanvraag van de bewoner van Antwerpsesteenweg 202 voor de aanleg van een parkeerplaats voor personen met een handicap; Overwegende dat de aanvrager voldoet aan alle voorwaarden; Gelet op de gevoerde bespreking, B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- In de Antwerpsesteenweg, ter hoogte van het pand 202, wordt het parkeren uitsluitend toegestaan voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht aan de weggebruikers door middel van borden E9b met onderbord pictogram personen met een handicap (GVIId), aangevuld met een onderbord opwaartse pijl (GXc (6m)). Tevens wordt een grondmarkering aangebracht bestaande uit een witte kader. Art. 2.- Dit aanvullend reglement zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. 2.a. GOEDKEURING CONTRACTVOORWAARDEN CONCESSIEOVEREENKOMST VOOR DE UITBATING VAN DE PARKCHALET. De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen;

4 Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel 43, 2, 12 en 57, 3, 1 en 8,c en 248 tot en met 261; Overwegende dat de gemeenteraad algemene regels kan vaststellen voor de uitvoering van haar beleid, zoals het verlenen van een concessie voor infrastructuur; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 17 januari 2005 houdende vaststelling van de lastvoorwaarden en de wijze van gunnen voor de uitbating van de parkchalet via concessie; Gelet op de volgende tussenkomsten: Sonja Janssens (CD&V), raadslid, is van mening dat er goede punten in het voorstel zitten maar ook wel enkele mindere. Ze zou dan ook een amendement willen indienen zodat aan de huidige voorwaarden wordt toegevoegd dat de huidige concessionaris recht heeft om aan de prijs van de hoogste bieder de concessie verder te zetten. Mieke De Schepper (sp.a Groen), raadslid, vindt dat het laatste deel van artikel 24 niet fair is. Er zal door het gemeentebestuur immers geen schadevergoeding gegeven worden als de uitbating gedurende 14 dagen niet kan doorgaan. Dit betekent een halve maand verlies aan inkomsten. Ze zou het een faire regeling vinden om de vergoeding voor de periode ook te laten vallen. Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, stelt dat dit alles moet samen gelezen worden met de laatste zin van artikel 24. Daarin staat dat indien de onderbreking langer dan 14 dagen duurt de vergoeding vermindert met het aantal dagen maal 365 ste. In de praktijk is er bovendien steeds overleg. Bovendien is dit nog nooit gebeurd. Wanneer wij bijvoorbeeld weten dat er voor de uitbater hinder gaat zijn, gaan we dit in overleg proberen te plannen in zijn verlof. Luc Janssens (Open VLD), schepen, stelt dat de vraag van raadslid Sonja Janssens een juridisch probleem geeft. Bovendien zou de toezichthoudende overheid hierover struikelen. Daarnaast meent schepen Janssens dat het raadslid iemand anders voorheeft als concessionaris. Gelet op de gevoerde bespreking, B E S L U I T met 22 stemmen voor (Vlaams Belang, Open VLD, N-VA) bij 6 onthoudingen (sp.a-groen, CD&V): Art. 1.- De voorwaarden waartegen een concessie zal verleend worden voor de uitbating van de parkchalet, zoals hierna weergegeven, worden goedgekeurd. Hoofdstuk 1 - Gunningsregels van de concessie Het toekennen van de concessie geschiedt op basis van mededinging waarbij de gelijkheid onder de inschrijvers wordt gerespecteerd. De biedingen tot het bekomen van de concessie gebeurt in de vorm van een gesloten bieding met opgave van de maandelijkse concessiehuurprijs, uitgedrukt in euro en tot twee cijfers na de komma.

5 De inschrijving moet op straffe van ongeldigheid geschieden via: aangetekend schrijven, te richten aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Kapellen, Antwerpsesteenweg 130 te 2950 Kapellen of afgifte tegen ontvangstbewijs op het administratief centrum tijdens de kantooruren vóór de opening van de aanbiedingen op de openbare zitting. De inschrijving moet onder twee gesloten omslagen worden ingediend. De tekst op de binnenomslag zal luiden inschrijving voor de concessie van de uitbating van de parkchalet, Dorpsstraat 65, 2950 Kapellen. Deze omslag moet gesloten zijn. De buitenomslag zal, behalve het adres van het administratief centrum, de vermelding inschrijving concessie parkchalet in de linkerbovenhoek bevatten en de vermelding niet openen voor 31 maart De opening van de aanbiedingen zal plaatshebben op maandag 31 maart 2014 om 10u30 in het administratief centrum, Antwerpsesteenweg 130 te Kapellen in openbare zitting zonder voorlezing van de inschrijvingsprijs. Het college van burgemeester en schepenen behoudt zich het recht voor om de concessie niet toe te wijzen indien het de geboden som als concessievergoeding niet voldoende acht, of indien het bod onvoldoende morele of materiële waarborgen biedt. Zo moet er verplicht een uitgebreid uitbatingsplan bijgevoegd worden, welke alle nuttige gegevens inzake openingsuren, sluitingsdagen, aard van de dranken en etenswaren, het tewerkgestelde personeel, behelst. Indien het college dit wenst, kan de inschrijver worden uitgenodigd om het uitbatingsplan verder toe te lichten. De inschrijvers blijven gedurende een termijn van negentig dagen gebonden op grond van hun inschrijving. Deze termijn gaat in op de dag van de opening van de aanbiedingen. Het college van burgemeester en schepenen kiest de aanbieding die het voordeligst is, rekening houdend met de hierna opgenomen beoordelingscriteria: de maandelijkse voorgestelde concessievergoeding 50 punten het uitbatingsplan 50 punten De inschrijvers wiens offerten niet overeenstemmen met de voorwaarden van de concessie, de vereiste gegevens niet vermelden, een voorbehoud inhouden omtrent de algemene en bijzondere voorwaarden van de concessie of die de nodige waarborgen of bekwaamheidsattesten niet kunnen afleveren, kunnen op grond van onregelmatigheden worden afgewezen. Hoofdstuk 2 - Algemene voorwaarden van de concessie Artikel 1 Voorwerp en beschrijving van de goederen Het bestuur geeft in concessie aan de concessionaris wat gemeenzaam bekend is onder de naam parkchalet, Dorpstraat 65 in 2950 Kapellen. Artikel 2 Staat van de goederen De concessionaris verklaart de in concessie gegeven gebouwen bezichtigd te hebben, ze goed te kennen om akkoord te gaan met de staat waarin ze zich bevinden en ze als zodanig te aanvaarden. De concessionaris verbindt er zich toe deze goederen bij het einde van de overeenkomst in dezelfde staat of beter achter te laten met uitzondering van de normale slijtage waarvoor de concessionaris niet aansprakelijk is.

6 Bij de inwerkingtreding en bij het einde van deze overeenkomst zullen daarom in aanwezigheid van beide partijen en op tegensprekelijke wijze een staat van bevinding en een inventaris opgemaakt worden. Beide documenten zullen een integrerend bestanddeel uitmaken van deze overeenkomst. Artikel 3 Bestemming De lokalen uit de parkchalet hebben uiteenlopende bestemmingen. De lokalen omvatten: - Lokalen bestemd voor privégebruik, zijnde het dienstvertrek op de gelijkvloerse verdieping en de woning van de parkchalet - Lokalen bestemd voor de eigenlijke exploitatie, zijnde de cafetaria en de publieke sanitaire installaties voor dames en heren en de kleedkamers en stortbaden op de eerste verdieping. De concessionaris verbindt er zich toe de aldus bepaalde bestemming van de goederen te eerbiedigen. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen mag geen wijziging van de bestemming van de in concessie gegeven goederen gebeuren. De concessie heeft de uitbating van de cafetaria van de parkchalet en het onderhoud van de publieke sanitaire installaties voor dames en heren en de kleedkamers en stortbaden op de eerste verdieping tot doel. Elke andere handelsactiviteit wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Artikel 4 Uitbating De concessionaris moet zich stipt gedragen naar de richtlijnen, die hem in verband met de uitbating verstrekt worden door het bestuur vóór of tijdens de concessietermijn. De concessionaris moet alleszins de voortdurende, ononderbroken en werkelijke uitbating van de cafetaria, sanitaire installaties en kleedkamers en stortbaden verzekeren. Artikel 5 Duur De concessie wordt toegestaan voor een termijn van 9 jaar. Zij neemt een aanvang op 1 juni 2014 en eindigt van rechtswege - zonder dat enige opzeg vereist is - op 31 mei Zij kan niet stilzwijgend verlengd worden. Artikel 6 Opzegging door de concessionaris De concessionaris kan de concessie te allen tijde opzeggen mits het in acht nemen van een opzegperiode van zes maanden. De opzegging moet gebeuren met een aangetekende brief. Artikel 7 Verbreking van de overeenkomst door de gemeente Het bestuur heeft steeds het recht eenzijdig, van rechtswege en zonder dat enige opzeg of schadeloosstelling vereist is, deze concessie te verbreken indien het openbaar belang dit zou eisen of indien de concessionaris in gebreke zou blijven de voorwaarden van deze concessie na te leven. Worden inzonderheid beschouwd als redenen tot verbreking van de overeenkomst : - niet-betaling van verschuldigde bedragen ( zowel concessievergoeding als voorgestelde investeringen) - overdragen aan derden van de uitbating - slecht onderhoud van de geconcedeerde goederen - faling/faillissement van de concessionaris, rechtsonbekwaamheid of overlijden van de concessionaris - nalatigheid in de uitbating - verandering van de aard of bestemming van de cafetaria, sanitaire installaties of kleedkamers zonder toestemming - benadeling van de exploitatie van de inrichting door woorden, lasten of daden

7 Deze opsomming is niet limitatief. Artikel 8 Concessievergoeding De concessievergoeding is vastgesteld op een vast bedrag per maand. De vergoeding moet door de concessionaris vóór de vijfde van iedere maand gestort worden op het rekeningnummer BE van het bestuur, met vermelding van "concessievergoeding parkchalet + de maand waarop de vergoeding betrekking heeft. Bij niet-tijdige betaling van de concessievergoeding brengt het achterstallige bedrag van rechtswege intresten voor een bedrag van de wettelijke intrestvoet, te rekenen vanaf de vervaldag van de termijn tot aan de dag van de betaling en dit zonder ingebrekestelling en onverminderd het recht van het bestuur om de gerechtelijke ontbinding van de concessie te vorderen. Artikel 9 Indexering De concessievergoeding is automatisch en van rechtswege gebonden aan de index van de consumptieprijzen. De concessievergoeding is voor het eerst indexeerbaar op 1 juni 2015 en vervolgens op 1 juni van elk volgend jaar. De indexering wordt volgens de volgende formule berekend : Basisconcessievergoeding * nieuwe index Basisindex = nieuwe concessievergoeding De basisconcessievergoeding is de concessievergoeding zoals deze volgens deze overeenkomst van toepassing is vanaf 1 juni De nieuwe index is het indexcijfer van de maand voorafgaande aan de aanpassing. De basisindex is het indexcijfer van de maand voorafgaande aan de maand waarin de overeenkomst in werking treedt (mei 2014). Artikel 10 Onderaanneming Het is de concessionaris verboden deze concessie geheel of gedeeltelijk over te dragen, aan derden (uitbaters) toe te vertrouwen of af te staan of het goed met enige hypotheek te bezwaren. De concessionaris zal, wat het personeel betreft, zich steeds schikken naar de gevestigde moraliteitsprincipes op het houden van slijterijen van gegiste dranken. Het bestuur kan zich verzetten tegen aanwerving of het verder in dienst houden van personeelsleden die wegens onvoldoende bekwaamheid, hun houding jegens de bezoekers of om morele grond niet de waarborg bieden die vereist is. Artikel 11 Waarborg De concessionaris zal tot waarborg van zijn verplichtingen binnen een maand na de ondertekening van deze overeenkomst een bedrag van 3 maanden concessievergoeding hetzij in speciën, hetzij een bankgarantie van 3 maanden concessievergoeding indienen bij het bestuur. Het bestuur of zijn afgevaardigde is gerechtigd in geval van niet-uitvoering door de concessionaris van zijn verplichtingen, de verschuldigde bedragen te verhalen op de waarborgsom. De bankgarantie moet de verbintenis van de bank inhouden dat de bank de door de concessionaris verschuldigde bedragen ten belopen van 3 maanden concessievergoeding op eenvoudig verzoek van het bestuur of zijn afgevaardigde aan het bestuur zal betalen, indien de concessionaris zijn verplichtingen niet nakomt.

8 De concessionaris zal naargelang van het geval het in speciën gestelde bedrag of de gestelde bankgarantie terugkrijgen bij het einde van de overeenkomst voor zover hij al de in deze overeenkomst opgenomen verplichtingen is nagekomen. Artikel 12 Kosten De kosten voor aansluiting, abonnementen en gebruik van nutsvoorzieningen zoals onder meer water, elektriciteit, gas, telefoon, internet, kabeltelevisie, telefax en telex zijn ten laste van de concessionaris. Het bestuur staat echter niet garant voor de aansluiting op eender welk distributienet. Artikel 13 Belastingen en taksen Alle en gelijk welke, huidige en toekomstige belastingen en taksen, inclusief de onroerende voorheffing, die door de staat, het gewest, de provincie, de gemeente of eventueel andere autoriteiten en instellingen geheven worden of zullen worden met betrekking tot de in concessie gegeven ruimten, hun bezetting of de activiteiten die er door de concessionaris worden uitgeoefend, zijn ten laste van de concessionaris. Artikel 14 Voorschriften De concessionaris zal op zijn kosten en op zijn verantwoordelijkheid zich in regel stellen met alle voorschriften die moeten nageleefd worden in verband met de exploitatie van de cafetaria en sanitaire installaties, dit ter volledige ontlasting van het gemeentebestuur. De concessionaris wordt verondersteld bij de afsluiting van onderhavige overeenkomst, alle nuttige inlichtingen te hebben ingewonnen in verband met de verplichtingen, van welke aard dan ook, die moeten vervuld en/of betaald worden. Hij zal op eerste verzoek van het gemeentebestuur alle nodige documenten voorleggen waaruit moet blijken dat hij aan zijn verplichtingen heeft voldaan. De concessionaris verbindt er zich toe op zijn kosten het gebouw met het nodige materiaal ter voorkoming en bestrijding van brand te voorzien alsook tegemoet te komen aan alle vereisten inzake hygiëne, milieu en andere verplichtingen die de overheid zou opleggen en dit in het kader van de normen en de vereisten die voorgeschreven zijn of die door om het even welke bevoegde administratieve instantie zouden voorgeschreven worden, eventueel ook door de verzekeraars van de concessionaris of van het bestuur. Artikel 15 Herstellingen Het bestuur verbindt er zich toe het genot van de geconcedeerde gebouwen te leveren, alsook de grote herstellingen te doen die nodig blijken, behalve deze die ten laste van de concessionaris zijn. Als grote herstellingen uit te voeren door het bestuur worden uitsluitend beschouwd: - dakwerken - afvoerbuizen buiten het gebouw, die beschouwd worden als behorende tot de uitbating - hoofdleidingen buiten het gebouw of tot aan de teller - terrasaanleg. De concessionaris is verplicht zonder schadevergoeding noch vermindering van de concessievergoeding de uitvoering van de grote herstellingswerken die noodzakelijk zouden blijken tijdens de duur van de overeenkomst te dulden, ongeacht de termijn die de uitvoering van deze werken in beslag zal nemen. Het bestuur verbindt er zich eveneens toe het uitzicht en de inrichting van de geconcedeerde gebouwen niet te veranderen zonder de concessionaris vooraf te horen. De concessionaris is verplicht het bestuur op de hoogte te brengen van elke schade aan de geconcedeerde gebouwen en van elke nodige grote herstelling en dit binnen 24 uur na vaststelling.

9 Artikel 16 Onderhoud De concessionaris is verplicht de geconcedeerde gebouwen en installaties die hem ter beschikking worden gesteld, alsook het volledige bedrijfsmateriaal, in goede staat te onderhouden en als een goede huisvader te gebruiken. De veiligheid van het publiek en de goede gang van zaken van de uitbating moeten hierbij steeds in acht genomen worden. Het reinigen van het in concessie gegeven goed is ten laste van de concessionaris. De concessionaris zal alle herstellingen op zijn kosten verrichten. Als herstellingen te zijnen laste worden beschouwd alle onderhoudsherstellingen alsook de grote herstellingen die normaal ten laste vallen van het bestuur, doch die genoodzaakt worden door de fout van de concessionaris of een derde waarvoor hij verantwoordelijk is, of die niet opgenomen zijn in de lijst vermeld in artikel 15. De concessionaris is o.m. verantwoordelijk voor het vegen van de schouwen, het onderhoud van de riolering; hij zal alle installaties, buizen, apparatuur, beschadigd tijdens de concessie moeten vervangen, (behalve indien de beschadiging te wijten is aan de ouderdom of aan eigen gebrek); de gebroken ruiten vernieuwen, de sanitaire inrichting onderhouden en tegen vorst beschermen; de sloten en de sleutels onderhouden en desnoods vervangen; de elektrische installaties en schakelaars onderhouden; het meubilair onderhouden en desnoods vernissen; hij zal eveneens instaan voor de binnenschilderwerken en voor het vocht- en watervrij houden. Het bestuur kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden, wat ook de oorzaak moge zijn, voor hinder, schade, afwijkingen, toevallige onderbrekingen, enz. die zich aan de gebouwen of aan technische installaties ten dienste van de gebouwen zouden kunnen voordoen, waardoor de concessionaris ervan afziet elke schadevergoeding of vermindering van de concessievergoeding te eisen. Artikel 17 Uitrusting Wijzigingen aan de installaties en het interieur van de cafetaria en de sanitaire installaties mogen enkel mits toestemming van het college van burgemeester en schepenen doorgevoerd worden. De concessionaris zorgt op eigen kosten voor de nodige aanvullende bedrijfsinrichting en meubilering. Deze dient harmonieus in het geheel ingepast te worden. Het bestuur behoudt zich het recht voor een inrichting of meubilering te weigeren. Bij overlating door de uittredende concessionaris aan zijn opvolger kan de uitrusting onderling overgelaten worden tegen een redelijke vergoeding die bepaald wordt door een onafhankelijke schatter. Een dergelijke overlating geldt enkel voor lichamelijke goederen, zoals bv. meubilair, huisraad, machines, gereedschappen, stocks van dranken en eetwaren. De uittredende concessionaris zorgt voor de wegruiming van de uitrusting als deze uitrusting niet overgelaten wordt aan zijn opvolger. Een dergelijke overlating kan enkel gebeuren als de concessionaris zich aan onderhavige overeenkomst heeft gehouden. Indien de concessionaris voortijdig een einde maakt aan onderhavige overeenkomst, of indien hij in gebreke is wat betreft de naleving van de bepalingen uit deze overeenkomst, dan zal het gemeentebestuur onmiddellijk in het bezit komen van de uitrusting en er onmiddellijk vrij kunnen over beschikken. Artikel 18 Werken Het is de concessionaris niet toegestaan infrastructuur-, verbouwings-, verbeterings- of nieuwbouwwerken uit te voeren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen, behoudens de bij de inschrijving voorgestelde werkzaamheden.

10 Alle infrastructuur-, verbouwings-, verbeterings- of nieuwbouwwerken door de concessionaris aangebracht, zijn bij het einde van deze overeenkomst van rechtswege en om niet verworven aan het bestuur in volle eigendom. Niettemin is aan het bestuur eveneens het recht voorbehouden om bij het einde van de overeenkomst het ongedaan maken van de aangebrachte veranderingen op kosten van de concessionaris te vorderen, behoudens de bij de inschrijving voorgestelde werkzaamheden. In afwijking van deze bepalingen is het de partijen mogelijk voor elk afzonderlijk geval een bijzondere schriftelijke overeenkomst aan te gaan. Alle kosten die voortvloeien uit om het even welke verbouwing, aanpassing of uitbreiding van de in concessie gegeven goederen als uitvoering van om het even welke wettelijke, administratieve, beroepsmatige of andere voorschriften inzake hygiëne, openbare gezondheid, veiligheid of arbeidsveiligheid omwille van de aard van handel van de concessionaris zijn ten laste van de concessionaris. Artikel 19 Verzekeringen Het gemeentebestuur is niet verantwoordelijk voor ongevallen, beschadiging, brand, verlies of diefstal, welke zich in verband met deze concessie kunnen voordoen. De concessionaris staat in voor het herstel van de schade door zijn toedoen of door derden of door het feit van de exploitatie of door zijn aangestelden die aan de inrichting is aangebracht. De concessionaris is verplicht voor de ganse duur van de overeenkomst de hem te beschikking gestelde lokalen te laten verzekeren tegen brand, glasbreuk, bliksem, ontploffingen en verhaal tegen derden. Eveneens is de concessionaris verplicht voor de ganse duur van de overeenkomst zijn burgerlijke verantwoordelijkheid voor alle risico s ten aanzien van derden onbeperkt te laten dekken evenals zijn objectieve aansprakelijkheid voor brand en ontploffing voor exploitaties die voor het publiek toegankelijk zijn. Alle verzekeringen moeten aangegaan worden bij een in België erkende maatschappij. Deze polissen evenals de premie-kwijtingen dienen aan het gemeentebestuur op eerste verzoek te worden voorgelegd. De polissen moeten vermelden dat de verzekering niet zal mogen eindigen om welke oorzaak ook, zonder dat de gemeente Kapellen daarvan minstens één maand op voorhand per aangetekende brief verwittigd is. Voor zover dit nodig is, is het gemeentebestuur gemachtigd, alle maatregelen te treffen door de verzekering aan te gaan of te doen voortlopen, polissen te doen opstellen en dit alles op kosten van de concessionaris, premies voor zijn rekening te betalen en deze terug te vorderen en het voorleggen te eisen van alle dienstige stukken, waaruit blijkt dat de verzekeringen volledig in orde zijn. In de polissen dient volgende bepaling te worden ingelast: In geval van brand verbindt de verzekeringsmaatschappij zich de waarde van de vastgestelde schadevergoeding volledig aan de gemeente Kapellen uit te betalen in wiens voordeel het concessiegevaar gedekt is, zonder dat het gemeentebestuur handelend als openbaar bestuur, kan verplicht worden de schadevergoeding voor heropbouwing of herstel aan te wenden. De concessionaris verklaart, zonder voorbehoud, afstand te doen van ieder beroep tegen de gemeente uit hoofde van de artikelen 1386 en 1721 van het Burgerlijk Wetboek, alsook wegens schade te wijten aan overmacht of de fout van een derde.

11 Artikel 20 Controle en toegang van de gemeente Het bestuur of zijn afgevaardigde is steeds gerechtigd om zich in de geconcedeerde lokalen/gronden te begeven om er controle uit te oefenen op de stipte eerbiediging van de bepalingen van de overeenkomst. In geval van nood moet het personeel van de gemeente direct toegang tot de lokalen worden verleend om brand- en waterafsluiters te bedienen. Steeds zal toegang worden verleend aan de personen bevoegd om de stand van energiemeters op te nemen. De uitbater zal niets wijzigingen aan de stand van hoofdkranen. Aan het bestuur of zijn afgevaardigde wordt tevens een volledig inzagerecht verleend in de exploitatierekening en in alle andere beheersdocumenten. Artikel 21 Bezichtiging in kader van einde van de overeenkomst Gedurende de drie maanden die het eindigen van rechtswege of door opzegging van de concessieovereenkomst voorafgaan, moet de concessionaris toelaten dat binnen en buiten berichten voor het opnieuw in concessie geven geplaatst worden en dat de lokalen bezichtigd kunnen worden op dagen en uren door het gemeentebestuur vast te stellen. Artikel 22 Domeinconcessie Beide partijen erkennen: - dat deze overeenkomst geen handelshuurovereenkomst betreft - dat deze overeenkomst geen concessieovereenkomst van bouwwerken betreft - dat er bij de beëindiging van de overeenkomst geen uitwinnings- of andere vergoeding zal worden toegekend. Hoofdstuk 3 - Bijzondere voorwaarden in verband met de uitbating van de concessie Artikel 23 Te koop gestelde producten Alle aangeboden dranken en gerechten moeten van goede kwaliteit zijn. Elke consumptie moet verkocht worden tegen de gebruikelijke prijs. De prijslijsten moeten op goed zichtbare plaatsen uitgehangen worden. In de prijzen, aangerekend aan de verbruiker, moeten dienst en BTW begrepen zijn. De prijslijsten moeten deze vermelding dragen. De concessionaris verbindt zich ertoe minstens 1 Fair Trade product aan te bieden op de kaart, in het kader van Fair Trade Gemeente Kapellen. De concessionaris kan aan niemand een verbruiksverplichting opleggen. Artikel 24 Openingsuren De cafetaria moet in principe steeds openstaan voor alle publiek. De concessionaris moet zich ten opzichte van de potentiële gebruikers van de infrastructuur onthouden van enigerlei vorm van discriminatie, uitsluiting, beperking of voorkeur om ideologische en filosofische redenen. De exploitatie van de cafetaria moet verzekerd zijn op de tijdstippen dat de tennisvelden beschikbaar zijn voor het publiek. Bovendien zal de uitbater instaan voor de bediening van de parkbezoeker tijdens de normale openingsuren, minstens vanaf 14 u tot het vallen van de duisternis, alsook tijdens recepties en feesten georganiseerd door het gemeentebestuur. De openingsuren van de cafetaria mogen in geen geval strijdig zijn met het gemeentelijke politiereglement op de sluitingsuren der drankgelegenheden. De exploitatie wordt verzekerd voor de ganse duur van het jaar. Hiervan mag afgeweken worden voor: - de jaarlijkse vakantie; - de wekelijkse rustdag.

12 De periode of dagen van sluiting zijn vast te stellen in samenspraak met het gemeentebestuur. De jaarlijkse vakantie duurt maximum 1 maand. De concessionaris moet jaarlijks vóór 1 mei zijn openingstijden ter goedkeuring aan het bestuur voorleggen. De regelmatige sluitingen worden permanent in de cafetaria uitgehangen, de toevallige sluitingen worden acht dagen op voorhand in de cafetaria uitgehangen. Wanneer in geval van onvoorziene omstandigheden te wijten aan het gemeentebestuur of een gebrek aan de installaties waarvoor de gemeente verantwoordelijk is, de parkchalet voor een bepaalde periode niet voor het publiek toegankelijk zou zijn, is daarvoor aan de concessionaris geen schadevergoeding verschuldigd. Zo de sluiting van de parkchalet langer dan volle veertien achtereenvolgende dagen duurt, mag de prijs voor het in concessie gegeven goed met zoveel 365ten worden verminderd als de parkchalet opeenvolgende dagen gesloten was. Artikel 25 Personeel Het voor de uitbating noodzakelijke personeel zal door de zorgen, op kosten en onder de verantwoordelijkheid van de concessionaris aangeworven worden. De volledige lijst van het personeel dat in dienst is wordt aan het gemeentebestuur overgemaakt. Elke wijziging in de personeelsformatie wordt aan het gemeentebestuur overgemaakt. Het gemeentebestuur behoudt het recht zich te verzetten tegen de aanwerving, de indiensttreding of het behoud van personeelsleden die wegens gebrek aan morele kwaliteiten de goede werking van de uitbating, haar goede faam of deze van de gemeente kunnen schaden. Hetzelfde geldt voor personeel dat niet voldoet aan de voorschriften inzake sociale wetgeving, arbeidsrecht, statuut van het personeel, en dergelijke. Het personeel moet Nederlandstalig zijn. Het personeel moet lichamelijk gezond zijn en een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen. Een attest van gezondheid kan altijd gevraagd worden. De concessionaris moet ervoor zorgen dat zijn personeel steeds in voldoende aantal aanwezig is, om de dienst in alle gevallen naar behoren te kunnen onderhouden. De concessionaris is verantwoordelijk voor de overtredingen van zijn personeel. De concessionaris is niet gerechtigd, zelfs occasioneel, beroep te doen op personeel van het gemeentebestuur of op middelen van de gemeente. Voor het gebruik van de tennisterreinen worden zij behandeld zoals alle sportbeoefenaars. De concessionaris noch zijn ondergeschikten zijn ambtenaren van het bestuur. Artikel 26 Drank- en eetwarenautomaten De gemeente verbindt er zich toe zelf toe geen drank- en/of eetwarenautomaten van gelijk welke aard te plaatsen. De concessionaris kan evenwel gemachtigd worden er aan te brengen op zijn risico en kosten met inachtname van de voorwaarden gesteld door het gemeentebestuur. De installatie van deze automaten kan slechts gebeuren na schriftelijke toestemming van het gemeentebestuur. In geval van toelating zal het volgende in acht genomen worden: - de automaat wordt steeds tijdig bijgevuld - de gebruiksaanwijzing dient duidelijk en in het Nederlands opgesteld te zijn - het gemeentepersoneel is zeker niet aanspreekbaar voor hulp bij bediening of ingeval van mankementen

13 eventuele aansluitingskosten en verbruik van water, elektriciteit e.d. voor het bedienen van de automaten zijn ten laste van de concessionaris - de plaatsing van deze automaten en hun aansluiting moet gebeuren volgens de regels van de kunst en mist afspraak en toezicht door het gemeentebestuur - alle schade die kan voortspruiten uit de plaatsing, aansluiting of aanwezig zijn van de automaten is ten laste van de concessionaris - de concessionaris stelt alles in het werk om afval van papier, lege bekers, en dergelijke te verzamelen en zo nodig meermaals per dag te verwijderen - na het verstrijken van de concessieovereenkomst of bij voortijdig verbreken ervan, kan geen enkele contractuele verplichting der automaten ten aanzien van het gemeentebestuur worden opgelegd. Met het oog hierop moet elke overeenkomst tussen concessionaris en eigenaar, verhuurder of promotor van de automaten vóór het afsluiten ervan, voor visum aan het gemeentebestuur worden voorgelegd - buiten gebruik gestelde automaten worden onmiddellijk verwijderd, ook wanneer een langdurig mankement aan de basis ligt van het niet-gebruik - na verwijdering van de automaten moet de plaats in haar oorspronkelijke toestand achtergelaten worden. Artikel 27 Inwendige orde De concessionaris verplicht zich ertoe de wetgeving op de dronkenschap, de openbare moraliteit, de jeugdbescherming, de geluids- en milieuhinder, de gemeentelijke politiereglementen, het verbod op gebruik van verdovende middelen, e.d. stipt toe te passen en te doen eerbiedigen door zijn personeel en verbruikers en de gemeente te vrijwaren tegen alle rechtsvorderingen en klachten in dit verband. De concessionaris is gehouden aan het gemeentebestuur de onregelmatigheden mee te delen waarvan hij in kennis zou worden gesteld. Artikel 28 Diverse Het is verboden kansspeelapparaten in de cafetaria te plaatsen. Andere speelautomaten mogen niet zonder de uitdrukkelijke toestemming van het gemeentebestuur geplaatst worden. Enkel gedempte muziek mag worden uitgezonden in de cafetaria, waarvan het geluid niet tot in het sportcomplex mag doordringen. Tijdens de opening van de cafetaria moet de toegankelijkheid voor het publiek tot de sanitaire ruimten steeds verzekerd zijn. Geen emblemen, versieringen, prenten, en dergelijke met welkdanig politiek karakter of die strijdig zijn met de openbare orde of goede zeden mogen worden uitgehangen. Publiciteitsborden mogen enkel met toestemming van het gemeentebestuur geplaatst worden. Hetzelfde geldt voor lichtreclames en automatische muziekinstrumenten. Het gemeentebestuur behoudt zich het recht voor het karakter, de grootte en de stijl van deze voorwerpen aan te duiden. Uitzonderlijke of extra-sportieve manifestaties kunnen mits bekomen van een vergunning van het gemeentebestuur toegelaten worden. In dit geval zal de concessionaris zich dienen te schikken naar de bepalingen van het vergunningsbesluit. Als hij daartoe door de inrichter wordt verzocht en aangewezen, kan de concessionaris een gelegenheidsinstallatie opstellen, door zijn zorgen te plaatsen om zijn producten te koop aan te bieden. Als hij daar niet toe aangezocht wordt, zal hij gedogen dat een ander persoon of firma de aanwezigen hun waren verkopen. In dit geval is het de concessionaris evenwel toegelaten zijn eigen dranken en andere toegelaten verbruikswaren verder te koop aan te bieden in de cafetaria.

14 Hoofdstuk 4 - Registratie Artikel 29 Registratie Eventuele kosten van zegels en registratie van deze overeenkomst zijn ten laste van de concessionaris. Opgemaakt in drie exemplaren waarvan elke partij erkent er één ontvangen te hebben. Het derde exemplaar is bestemd voor de registratie. Voor het bestuur De burgemeester, De secretaris, voor de concessionaris de afgevaardigde-beheerder Art. 2.- Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van dit besluit. 2.b. RETRIBUTIEREGLEMENT OP WERKEN AAN NUTSVOORZIENINGEN OP GEMEENTELIJK OPENBAAR DOMEIN De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en de wijzigingen nadien, in bijzonderheid art 42 3 over de bevoegdheden van de gemeenteraad inzake retributies ; Gelet op het feit dat de gemeente en de burgers voortdurend geconfronteerd worden met de plaatsing van en/of onderhoud aan verschillende nutsvoorzieningen op gemeentelijk grondgebied; Gelet op het feit dat deze nutsvoorzieningen werkzaamheden vergen langs de gemeentelijke wegen en aldus een impact hebben op het openbaar domein; Gelet op de goedkeuring door de gemeente van de Code voor Infrastructuuren Nutswerken langs gemeentewegen die tot doel heeft een snelle en vlotte uitvoering van de werken te bevorderen, teneinde de hinder en de duur van de werken tot een minimum te herleiden; Gelet op het feit dat deze Code werd opgemaakt door een overlegplatform bestaande uit een delegatie van nutsbedrijven en een delegatie van de gemeenten, de Vlaamse Administratie van Wegen en Verkeer en van Binnenlandse Aangelegenheden; Gelet op het feit dat er op het vlak van het onderhoud en de herstellingen ook geregeld dringende werken moeten worden uitgevoerd die verband houden met de continuïteit van de dienstverlening en dat er daarnaast een aantal werken zijn zoals aansluitingswerken, herstellingen en andere kleine onderhoudswerken die omzeggens constant een impact hebben op het openbaar domein; Gelet op de volgende tussenkomsten: Pieter Buysse (sp.a Groen), raadslid, heeft hierbij twee vragen. Waarom zijn Infrax en de gemeente van mening veranderd? Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, stelt dat de gemeente niet veranderd is van mening, maar wel Infrax dat nu akkoord is met het retributiereglement. Raadslid Buysse stelt tevens dat dit aangerekend wordt aan de burgers.

15 Luc Janssens (Open VLD), schepen, antwoordt dat dit al jaren zo wordt voorzien door Eandis voor de gemeenten in haar werkingsgebied. Omdat wij twee nutsmaatschappijen op ons grondgebied hebben, moest Eandis eerst een akkoord vinden met Infrax. De centen zijn voorzien bij Eandis maar de gemeente kan ze niet opvragen bij gebrek aan een retributiereglement. Raadslid Buysse vraagt om de doorrekening hiervan aan de burger te bespreken in de aandeelhoudersvergadering. Gelet op de gevoerde bespreking, B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Algemeen Er wordt aan de eigenaar van elke nutsvoorziening een retributie aangerekend op de gemeentelijke dienstverlening en het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein naar aanleiding van werken aan permanente nutsvoorzieningen op het gemeentelijk openbaar domein, in uitvoering en met toepassing van de Code voor Infrastructuur- en Nutswerken langs gemeentewegen. Permanente nutsvoorzieningen zijn: - alle installaties (zoals kabels, leidingen, buizen, ), inclusief hun aanhorigheden (zoals kabel-, verdeel-, aansluit-, e.a. kasten, palen, masten, toezichts-, verbindings-, e.a. putten ) dienstig voor het transport van elektriciteit, gas, gasachtige producten, stoom, drink-, hemel- en afvalwater, warm water, brandstof - telecommunicatie - radiodistributie en kabeltelevisie - de transmissie van enigerlei data, ongeacht of een privé-gebruiker al dan niet op die installaties kan aangesloten worden - alle trein- en tramsporen die zich bevinden op de openbare weg worden eveneens aanzien als nutsvoorzieningen. De retributie is niet verschuldigd indien de werken worden uitgevoerd samen met of onmiddellijk voorafgaand aan wegen- of rioleringswerken uitgevoerd door de gemeente of indien het werken zijn die uitgevoerd worden op verzoek van de gemeente. Onderhavig retributiereglement gaat in vanaf 1 januari 2014 voor een termijn eindigend op 31 december Art Retributie naar aanleiding van sleufwerken De retributie naar aanleiding van sleufwerken is verschuldigd per dag en per lopende meter openliggende sleuflengte voor alle sleufwerken. Zij bedraagt voor werken in rijwegen 2,00 euro, voor werken in voetpaden 1,50 euro en voor werken in aardewegen 0,90 euro. Wanneer in dezelfde sleuf gelijktijdig werken uitgevoerd worden voor twee of meer nutsvoorzieningen bedraagt voormelde retributie voor de eigenaar van elke nutsvoorziening 60 % van hogervermeld(e) bedrag(en). Een begonnen dag geldt voor een volledige dag. Elk deel van een lopende meter wordt als een volledige lopende meter in rekening gebracht.

16 Art. 3.- Retributie voor dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen, kleine onderhoudswerken en ter compensatie van diverse heffingen en belastingen Voor de hinder veroorzaakt door de dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen en kleine onderhoudswerken met een sleufoppervlakte van maximum 3 m², wordt per kalenderjaar een retributie geheven van 1,00 euro per op het grondgebied van de gemeente aanwezig aansluitingspunt. Ter compensatie van diverse heffingen en belastingen in hoofde van zowel de distributienetbeheerder als haar werkmaatschappij wordt een retributie voorzien van 0,50 euro per aanwezig aansluitingspunt op het grondgebied van de gemeente. Deze retributies zijn verschuldigd vóór het einde van ieder jaar. In dit kader doet iedere nutsmaatschappij vóór 15 december van ieder jaar opgave van het aantal aansluitingspunten op het grondgebied van de gemeente. Art. 4.- Inning De retributie dient te worden betaald binnen de 30 kalenderdagen na toezending van de facturen. Art. 5.- Definitief karakter Indien geen bezwaren worden ingediend gedurende het openbaar onderzoek zal deze verordening als definitief worden aanzien en aan de hogere overheid worden toegezonden voor toepassing van het algemeen toezicht. 2.C. VASTSTELLING RETRIBUTIE LEGKIPPEN De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op artikel 42 betreffende de bevoegdheid van de gemeenteraad en artikel 253 betreffende het algemeen bestuurlijk toezicht van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Overwegende dat de gemeente afvalpreventie wenst te stimuleren; Overwegende dat GFT ter plaatse kan verwerkt worden door kippen; Overwegende dat het gemeentebestuur het verwerken op kleine schaal wenst te stimuleren door middel van een retributie voor terbeschikkingstelling van legkippen; Gelet op de volgende tussenkomsten: Pieter Buysse (sp.a Groen), raadslid, stelt dat hij met een gezin van vier personen toekomt met 2 kippen voor de verwerking van groenten en fruitafval. Waarom stellen we dan nu voor om 1 extra kip aan te bieden? Hij is er voorstander van om de prijs dan aan te passen. Sabine Van Dooren (Open VLD), schepen, meent dat het afnemen van 2 kippen uiteraard ook kan. Ze stelt dat deze werkwijze gehanteerd wordt om de inzet van de dienst te beperken. Op termijn zal dit via de webshop kunnen aangekocht worden. De extra kip zien we als extra trigger om de bestelde kippen zeker af te halen. Raadslid Buysse vraagt of de verkoop van vorig jaar minder was aangezien er een prijsverhoging werd doorgevoerd. Schepen Van Dooren weet dit niet precies. Ze weet wel dat de verkoop enkel significant terugliep in de periode dat er vogelpest heerste. Gelet op de gevoerde bespreking,

17 B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Het college van burgemeester en schepenen wordt ertoe gemachtigd de retributie voor terbeschikkingstelling van legkippen te organiseren. Van heden tot en met 31 december 2019 wordt de prijs van de legkippen vastgesteld op 8,00 euro, te betalen bij afhaling van de kippen. Bij een bestelling van 2, 3, 4 of 5 kippen, wordt 1 kip extra voor 0,00 euro ter beschikking gesteld. Art. 2.- De legkippen worden enkel ter beschikking gesteld aan inwoners van de gemeente Kapellen en mogen enkel op het grondgebied van de gemeente Kapellen gehouden worden. Er mogen maximaal 6 kippen per gezin ter beschikking gesteld worden. Art. 3.- Dit reglement vervangt alle voorgaande ten deze. 3.a. GEMEENTELIJK ONDERWIJS: GOEDKEURING WIJZIGING SCHOOLREGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE LAGERE SCHOOL DE PLATANEN De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op artikel 37 van het decreet van 25 februari 1997 op het basisonderwijs; Overwegende dat het schoolbestuur een schoolreglement moet opstellen dat de betrekkingen tussen het schoolbestuur en de ouders en de leerlingen regelt; Gelet op het basisdecreet onderwijs van 25 februari 1997; Gelet op het decreet Rechtspositie voor het onderwijzend personeel van 27 maart 1991; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 19 november 2007 houdende goedkeuring van het schoolreglement; Gelet op de gemeenteraadsbeslissingen van 14 september 2009, 26 april 2011, 23 april 2012 en 27 mei houdende goedkeuring wijziging van het schoolreglement; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering inzake actualisatie afwezigheden met betrekking tot afwezigheden de week voorafgaand en de week volgend op een schoolvakantie - omzendbrief ref. BaO/2002/11 - B.Vl.R B.S ; Gelet op het gunstig advies van de schoolraad van 26 november 2013; Gelet op de volgende tussenkomsten: Pieter Buysse (sp.a Groen), raadslid, meent dat dit een logische wijziging is. Hij vraagt of er nagedacht is over de communicatie hierrond en de reactie van hardnekkige ouders. Dirk Van Mechelen (Open VLD), voorzitter, stelt dat er spelregels zijn opgesteld en dat dit gedrag absoluut niet vrijblijvend is en dat hierover zal gerapporteerd worden aan de inspectie. Gelet op de gevoerde bespreking, B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen:

18 Art. 1.- De gemeenteraad keurt het schoolreglement van de gemeentelijke lagere school De Platanen goed. Art. 2.- Dit schoolreglement is van toepassing vanaf het schooljaar en vervangt alle voorgaande reglementen. 4.a. DEFINITIEVE GOEDKEURING STRAATNAAM VERKAVELING STUDIEBUREEL STOKMANS VOOR MATEXI De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het decreet van 28 januari 1977 houdende de bescherming van de namen van openbare wegen en pleinen en zijn latere wijzigingen; Overwegende dat de gemeenteraad bevoegd is om de naam van openbare wegen en pleinen vast te stellen of te wijzigen; Overwegende dat de eigenaars en bewoners langs de wegen en pleinen schriftelijk aangeschreven moeten worden en dat ze binnen de 30 dagen hun opmerkingen en bezwaren schriftelijk moeten indienen; Overwegende dat advies gevraagd moet worden aan de cultuurraad en dat zij 30 dagen tijd hebben om hun advies uit te brengen, na 30 dagen wordt het advies als gunstig beschouwd; Overwegende dat dit voornemen bekend gemaakt moet worden door openbare aanplakking, waarna opmerkingen en bezwaren binnen de 30 dagen ingediend kunnen worden; Overwegende dat een verkavelingsaanvraag werd goedgekeurd op 14 februari 2011 aan de Heidestraat-Noord door Studiebureel Stokmans voor Matexi (per adres Starrenhoflaan 44/19, 2950 Kapellen) waardoor 10 nieuwe loten ontstaan; Overwegende dat er momenteel geen bewoning is op deze percelen; Overwegende dat de algemene vergadering van de gemeentelijke cultuurraad in zitting van 28 maart 2013 aan het schepencollege volgende straatnamen adviseert om de straat in de nieuwe verkaveling Studiebureel Stokmans voor Matexi te geven, Klamperlei of dreef, Grachtdreef of lei of laan, Vinkenlaan, Mezenlaan, Tortellaan, Antitanklei of straat of laan, Huismuslaan, Muslei, Reigerslaan, Kanaallei, Kanaalweg, Waterweg, Tankgracht, Bunkerlei, Teelei, Kerkuildreef of -lei; Overwegende dat de Oude Grachtlaan, de Vinkenlei, de Mezenlei en de Reigerlei reeds bestaan en het niet aangewezen is om nieuwe straten gelijkaardige namen te geven; Overwegende dat de gemeente de vraag heeft gekregen van Sophie Greffe, kleindochter van de overleden Suzanne Meeus, om een nieuwe straat naar de familie Meeus te vernoemen gezien deze dame een belangrijke rol speelde bij de Niftrik-route; Overwegende dat in de omgeving de meeste straten in Kapellenbos-Oost een straatnaam hebben met lei en dat de dienst ruimtelijke ordening voorstel om een straatnaam met lei te kiezen;

zitting van 18 november 2013

zitting van 18 november 2013 Wynants Ivo - Sysmans Emiel - 01. Retributiereglement voor het afleveren van een conformiteitsattest De Raad in openbare zitting; Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals

Nadere informatie

Concessieovereenkomst

Concessieovereenkomst Concessieovereenkomst Tussen de ondergetekenden 1. De V.Z.W. Centrum Duurzaam Bouwen (kortweg CeDuBo) maatschappelijke zetel op Marktplein 7 te 3550 Heusden hier vertegenwoordigd door de penningmeester

Nadere informatie

CONCESSIEOVEREENKOMST CULTUUR- EN JONGERENCAFE

CONCESSIEOVEREENKOMST CULTUUR- EN JONGERENCAFE CONCESSIEOVEREENKOMST CULTUUR- EN JONGERENCAFE Tussen, de gemeente Boechout, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, voor wie optreden Koen T Sijen, de burgemeester en Frank Coenen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016

GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE 8980 ZONNEBEKE GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016 Aanwezig: Dirk Sioen: Burgemeester; Evelien D'Hellem, Franky Bryon, Frans

Nadere informatie

Gemeentebestuur Grimbergen. Prinsenstraat Grimbergen CONCESSIEVOORWAARDEN. inzake de concessie van standplaatsen voor de verkoop van frieten

Gemeentebestuur Grimbergen. Prinsenstraat Grimbergen CONCESSIEVOORWAARDEN. inzake de concessie van standplaatsen voor de verkoop van frieten Gemeentebestuur Grimbergen Afdeling Burger- en Welzijnszaken Dienst Economie en Cultuur O:\Gemeente\ecz\ECONOMIE\FRITUREN\concessievoorwaarden Grimbergen met bedragen.doc Domeinconcessies Standplaatsen

Nadere informatie

CONCESSIEOVEREENKOMST HANDELSPAND MARKT 22 TE 9890 GAVERE

CONCESSIEOVEREENKOMST HANDELSPAND MARKT 22 TE 9890 GAVERE GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst financiën Markt 1-9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 CONCESSIEOVEREENKOMST HANDELSPAND

Nadere informatie

Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand ( )

Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand ( ) Bestek voor de verkoop van consumptie-ijs op het strand (2018-2020) VOORWERP VAN DE CONCESSIE Artikel 1: Het gemeentebestuur van Middelkerke verleent het alleenrecht voor de verkoop van consumptie-ijs

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd

HUUROVEREENKOMST KANTOOR. Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd HUUROVEREENKOMST KANTOOR Tussen 1. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres)... hierna de verhuurder genoemd en 2. De heer en/of mevrouw (naam, voornaam, adres, ondernemingsnummer en eventueel RPR)

Nadere informatie

Huurovereenkomst woonhuis/appartement

Huurovereenkomst woonhuis/appartement Huurovereenkomst woonhuis/appartement Tussen de ondergetekenden : Hierna genoemd "de verhuurder"; en Hierna genoemd "de huurder"; is het volgende overeengekomen : De verhuurder verklaart te verhuren aan

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015.

Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015. Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015. Aanwezig: Nyns Jean-Pierre, voorzitter. Roggen Jo, burgemeester. Allard Elke, Lassaut Rik, Jamar Chris en Strouven Roland en Schepmans Ria schepenen. Munten

Nadere informatie

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt

Een verzekering objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing indien de voor het publiek toegankelijke ruimte minstens 50 m² bedraagt Lastenkohier: PREAMBULE Artikel 1. De Raadskelder is een historisch gebouw dat zich situeert onder het Stadhuis. Het is een unieke locatie in de kern van de stad. De stad Kortrijk wenst de uitbating van

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST

HANDELSHUUROVEREENKOMST HANDELSHUUROVEREENKOMST Tussen 1. De heer en mevrouw Koenraad Vervaecke Katrien Vandepitte, Samenwonende te 8370 Blankenberge, Kerkstraat 380, hierna genoemd verhuurders en 2. Naam venootschap., ondernemingsnummer:

Nadere informatie

Concessieovereenkomst exploitatie stationsgebouw afgesloten tussen de Concessiehouder en de Concessiegever, het gemeentebestuur van As

Concessieovereenkomst exploitatie stationsgebouw afgesloten tussen de Concessiehouder en de Concessiegever, het gemeentebestuur van As Concessieovereenkomst exploitatie stationsgebouw afgesloten tussen de Concessiehouder en de Concessiegever, het gemeentebestuur van As TUSSEN ONDERGETEKENDEN De Gemeente As, met administratieve zetel te

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende), in

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT

HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT HUUROVEREENKOMST VOLGENS HET GEMEEN RECHT Tussen: gsm:.. rijksregisternummer... hierna "verhuurder" genoemd, en: gsm:.. rijksregisternummer... gsm:.. rijksregisternummer... hierna "huurder(s)" genoemd,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke

Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke Bestek concessie waterscooters op de Zeedijk te Middelkerke VOORWERP VAN DE CONCESSIE Artikel 1 De gemeente Middelkerke, hierna de concessiegever genoemd geeft een gedeelte van de Zeedijk, zoals hierna

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk,

BEZETTING TER BEDE. Het Autonoom Gemeentebedrijf Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, BEZETTING TER BEDE TUSSEN De gemeente Begijnendijk, met zetel te Kerkplein 5, 3130 Begijnendijk, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen, voor wie optreden, de dhr Bert Ceulemans,

Nadere informatie

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164

Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 Overeenkomst voor het gebruik van lokalen van de Bockstael wijkantenne door een vereniging CAR/18/164 TUSSEN De Stad Brussel, hier vertegenwoordigd door haar College van Burgemeester en Schepenen in wiens

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling

GR punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling GR20111124 punt 18: Concessie met betrekking tot het beheer van het parkeren - Principiële goedkeuring en oproep tot kandidatuurstelling DE RAAD, Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER Artikel 1: defintities Voor de

Nadere informatie

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden:

BIJLAGE. Tussen de ondergetekenden: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Huurovereenkomst Tussen de ondergetekenden: de vzw t Stad-huis, vertegenwoordigd door Mark Touchant, voorzitter, en Luc Roose, penningmeester, met maatschappelijke zettel te 1000

Nadere informatie

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker,

ONDERHOUDSCONTRACT. Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, ONDERHOUDSCONTRACT Tussen: PROVINCIE VLAAMS-BRABANT, Provincieplein 1, 3010 Leuven hieronder genoemd de gebruiker, En Naam van de contractant, adres vertegenwoordigd door Voornaam NAAM, functie hieronder

Nadere informatie

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging):

GEBRUIKSOVEREENKOMST. Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): GEBRUIKSOVEREENKOMST Tussen enerzijds het Stadsbestuur van Kortrijk en anderzijds. (naam van de Kortrijkse jeugdvereniging): 1. Partij enerzijds, zijnde het Stadsbestuur van Kortrijk, alhier vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling

Hoofdstuk 1: Algemene bepaling MODEL VAN OVEREENKOMST BIJLAGE 2 Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de deputatie, voor wie optreden de heer (voornaam

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Parkeergarages

Algemene voorwaarden Parkeergarages INHOUDSOPGAVE Algemene voorwaarden Parkeergarages HOOFDSTUK I - ALGEMEEN... 2 Artikel 1. Begripsbepaling... 2 Artikel 2. Algemene voowaarden van toepassing voor kortparkeerders en abonnementhouders...

Nadere informatie

VOORWAARDEN inzake concessie van cafetaria en bijbehoren Sporthal de Warande te Rummen

VOORWAARDEN inzake concessie van cafetaria en bijbehoren Sporthal de Warande te Rummen Lastenboek cafetaria sporthal Warande Gemeente Geetbets Dorpstraat 7 3450 Geetbets VOORWAARDEN inzake concessie van cafetaria en bijbehoren Sporthal de Warande te Rummen Artikel 1 Mits volgende lasten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap

Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Verblijfsovereenkomst Voor een assistentiewoning/flat voor personen met een handicap Deze overeenkomst is geen huurovereenkomst en valt als dusdanig niet onder de toepassing van de huurwetgeving maar wel

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

Concessie tot uitbating van de cafetaria aan het stedelijk zwembad

Concessie tot uitbating van de cafetaria aan het stedelijk zwembad Concessie tot uitbating van de cafetaria aan het stedelijk zwembad Gelegen Zwembadlaan 2 te Aalst Oproep tot mededinging De concessieovereenkomst zal gesloten worden na het voeren van een procedure van

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be

HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be HOOFDSTUK I: Specifieke bepalingen aangaande verkoop op afstand via webshop Eco Toilet.be Artikel 1 De bepalingen van dit hoofdstuk zijn enkel van toepassing op de contractuele relatie tussen NV Eco Toilet

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken

Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken Inhoud Hoofdstuk I : Definities... 2 Hoofdstuk II : Aanvraag van de tap- en exploitatievergunning... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08640 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende wijziging van het wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende wijziging van het wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten Stuk 963 (2001-2002) Nr. 7 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 16 januari 2002 ONTWERP VAN DECREET houdende wijziging van het wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten TEKST AANGENOMEN DOOR

Nadere informatie

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops Artikel 1 Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie

Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Gemeentereglement betreffende de exploitatie van en de beteugeling van overlast rond nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie Artikel 1: Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren

CONTRACT De tweede genoemde verbindt zich ertoe om de opdrachten met alle vereiste zorg en ijver uit te voeren CONTRACT TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN : 1 hierna genoemd «EERSTGENOEMDE» EN 2... hierna genoemd «TWEEDE GENOEMDE» ARTIKEL 1 : VOORWERP 1.1. De eerstgenoemde vertrouwt aan de tweede genoemde transport opdrachten

Nadere informatie

Onder Katrien Claes wordt in deze algemene verkoopvoorwaarden verstaan: Katrien Claes, Hees 148, 3920 Lommel

Onder Katrien Claes wordt in deze algemene verkoopvoorwaarden verstaan: Katrien Claes, Hees 148, 3920 Lommel 1. ALGEMEEN Onder Katrien Claes wordt in deze algemene verkoopvoorwaarden verstaan: Katrien Claes, Hees 148, 3920 Lommel 2. GELDING EN AANVAARDING VAN DEZE VOORWAARDEN. De huidige voorwaarden beheersen

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te:

HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER. De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... Naam en voornaam : Wonende te: HUUROVEREENKOMST VOOR STUDENTENKAMER Tussen: De verhuurder (volledige identiteit van de verhuurder(s)) of rechtspersoon:... En: De huurder: Naam en voornaam : Wonende te: Tel: Gsm:. E-mail: Geboorteplaats

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20 JUNI 2012 GEBRUIKSREGLEMENT JEUGDLOKALEN GROENSTRAAT Toelichting Het gebruiksreglement (bepalingen voor vast en occasioneel gebruik), het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

A. Algemene voorwaarden

A. Algemene voorwaarden A. Algemene voorwaarden 1. Voorwerp De voormalige magazijnen van de bakkerij Hermans en de hierbij aansluitende buitenruimte worden door SLIM Turnhout NV tijdelijk ter beschikking gesteld van derden voor

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN. (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011)

REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN. (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011) ACADEMIE REGIO TIENEN (ART) REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN (BESLUIT GEMEENTERAAD VAN 30 juni 2011) Artikel 1 1. Het stadsbestuur Tienen - verder verhuurder genoemd verhuurt muziekinstrumenten

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE UITBATING VAN CAFETARIA SPORTHAL IVO VAN DAMME

OVEREENKOMST VOOR DE UITBATING VAN CAFETARIA SPORTHAL IVO VAN DAMME OVEREENKOMST VOOR DE UITBATING VAN CAFETARIA SPORTHAL IVO VAN DAMME Tussen: de gemeente Herent, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester en Schepenen en waarvoor optreden de Burgemeester Mr.

Nadere informatie

U I T T R E K S E L uit het register der beraadslagingen van de de G E M E E N T E R A A D zitting van 25 november 2013

U I T T R E K S E L uit het register der beraadslagingen van de de G E M E E N T E R A A D zitting van 25 november 2013 U I T T R E K S E L uit het register der beraadslagingen van de de G E M E E N T E R A A D zitting van 25 november 2013 Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van

Nadere informatie

SCC De Venne Veerstraat BERLARE

SCC De Venne Veerstraat BERLARE SCC De Venne Veerstraat 36-9290 BERLARE CONCESSIE VOOR DE LEVERING VAN DRANKEN IN SCC De VENNE LASTEN BEDINGEN EN VOORWAARDEN ARTIKEL 1 VOORWERP VAN DE OVEREENKOMST Het voorwerp van deze opdracht is een

Nadere informatie

De verhuurder verhuurt aan de huurder, die aanvaardt, het onroerend goed gelegen te Z bestaande uit :

De verhuurder verhuurt aan de huurder, die aanvaardt, het onroerend goed gelegen te Z bestaande uit : HANDELSHUUROVEREENKOMST ============================= Tussen de ondergetekenden enerzijds : X hierna de "verhuurder" genoemd; en anderzijds : Y hierna de "huurder" genoemd; wordt overeengekomen als volgt

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF

HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF HUUROVEREENKOMST VOOR EEN STUDENTENVERBLIJF LET OP: Deze modelhuurovereenkomst voldoet niet aan de vereisten van de wet van 20 februari 1991 betreffende de huurovereenkomsten voor woningen die dienst doen

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST. Nummer:..

HUUROVEREENKOMST. Nummer:.. HUUROVEREENKOMST Nummer:.. Tussen enerzijds: XXXXX XXXXX XXXXX B.T.W. BE. R.P.R... hier vertegenwoordigd door de heer xxxxxx verder de VERHUURDER genoemd, en anderzijds: BELGACOM NV Koning Albert II laan

Nadere informatie

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid Artikel 1; Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Mediation Nederland en op alle rechtsverhoudingen die daaruit voortvloeien. 1.2 Afwijkingen

Nadere informatie

algemene verkoopsvoorwaarden

algemene verkoopsvoorwaarden algemene verkoopsvoorwaarden 1. 2. Onderhavige voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtshandelingen en rechtsverhoudingen tussen MASTERmail en de opdrachtgever tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk

Nadere informatie

Concessie over de uitbating van het Cultuurcafé in het Cultuurcentrum t Vondel van de Stad Halle

Concessie over de uitbating van het Cultuurcafé in het Cultuurcentrum t Vondel van de Stad Halle Concessie over de uitbating van het Cultuurcafé in het Cultuurcentrum t Vondel van de Stad Halle Tussen Het Stadsbestuur van Halle, vertegenwoordigd door de voorzitter van de gemeenteraad, de heer Bertrand

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006 (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels Aangevuld, gewijzigd of aangepast door: - de wet van 21 december 2007 houdende diverse bepalingen (I) (B.S. 31 december

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST

HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST HANDELSHUUROVEREENKOMST KORTE DUUR POP-UP IN HET VLAAMSE GEWEST Tussen: hierna "verhuurder" genoemd, en: hierna "huurder(s)" genoemd, Die verklaren zich hoofdelijk en ondeelbaar borg te stellen voor alle

Nadere informatie

Hoofdstuk I : Toepassingsgebied en definities

Hoofdstuk I : Toepassingsgebied en definities Reglement tot vaststelling van de openingsuren voor nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie en tot het bekomen van een vestigingsen uitbatingsvergunning Inhoud Hoofdstuk I : Toepassingsgebied

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Media Markt Algemene verkoopsvoorwaarden

Media Markt Algemene verkoopsvoorwaarden Media Markt Algemene verkoopsvoorwaarden Onderhavige verkoopsvoorwaarden gelden voor alle verkoopovereenkomsten tussen Media Markt en de klant. Afwijkingen van deze algemene verkoopsvoorwaarden kunnen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON. Gezinszorg Villers vzw

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON. Gezinszorg Villers vzw RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON INHOUD 1. VOORWERP... 3 2. TOEPASSINGSGEBIED... 3 3. TOEKENNING VAN EEN MOBIELE TELEFOON... 3 4. RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN DE MOBIELE TELEFOON...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Brochure 260344

ALGEMENE VOORWAARDEN. Brochure 260344 ALGEMENE VOORWAARDEN Brochure 260344 ALGEMENE VOORWAARDEN van BRAMMER NEDERLAND B.V., gevestigd te Haarlem Artikel 1 1.1 Deze algemene voorwaarden maken deel uit van elke door Brammer Nederland B.V. te

Nadere informatie

Cafetaria Zoetwater. Horecaconcessie : Cafetaria Zoet Water Park M. Noëstraat +17 3050 Oud-Heverlee secretariaat@oud-heverlee.be 016.38.88.

Cafetaria Zoetwater. Horecaconcessie : Cafetaria Zoet Water Park M. Noëstraat +17 3050 Oud-Heverlee secretariaat@oud-heverlee.be 016.38.88. Cafetaria Zoetwater Horecaconcessie : Cafetaria Zoet Water Park M. Noëstraat +17 3050 Oud-Heverlee secretariaat@oud-heverlee.be 016.38.88.20 Inhoud 1. Cafetaria Zoet Water Park p.2 2. Vereisten p.3 3.

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet, meer bepaald artikel 117, alinea 1 en artikel 118, alinea 1 ;

Gelet op de nieuwe gemeentewet, meer bepaald artikel 117, alinea 1 en artikel 118, alinea 1 ; Leefkader / Stadsontwikkeling / Stedenbouwkundige vergunningen : Belastingreglement inzake diverse handelingen en werken onderworpen aan een stedenbouwkundige vergunning Wijzigingen en vernieuwing. Anderlecht,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 3 september 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 6 2018_CBS_00799 aanvullend reglement politie wegverkeer - omgeving zwembad - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd Algemene verkoopsvoorwaarden Webshop 1.Algemeen 1.1. Behoudens uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende overeenkomst, worden alle overeenkomsten, offerten, aanbiedingen, bestellingen, en alle daaruit

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09303 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11526 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE OPENBARE ZITTING VAN 11 MEI 2009 Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd : Maria VANDER MEIREN, Voorzitter Dirk CARDOEN, Burgemeester-Voorzitter Franky BRYON,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11484 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRAAFPLAATSEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRAAFPLAATSEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRAAFPLAATSEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 23 februari 2013 Artikel 1 de gemeenteraadbeslissing van 18 september 2008 houdende goedkeuren huishoudelijk reglement begraafplaatsen

Nadere informatie

RESERVERING. Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren

RESERVERING. Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren RESERVERING Restaurant - Feestzalen Den Orchidee Gentse Steenweg, 142 9160 Lokeren www.denorchidee.be feesten@denorchidee.be Datum Reservatie: Datum Feest: Doel feest Contactgegevens klant Naam en Voornaam

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 24 januari 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 24 januari 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 24 januari 2019 2019_CVB_00520 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Emile Moysonlaan - aanpassen

Nadere informatie

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene voorwaarden J&S Diensten 1. Algemeen 1.1 Al onze aanbiedingen, overeenkomsten en uitvoering daarvan, worden uitsluitend beheerst door de onderhavige voorwaarden. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk

Nadere informatie

1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden,

1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden, ALGEMENE VOORWAARDEN A. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Al onze verkopen worden uitsluitend beheerst door onze algemene voorwaarden, met uitsluiting van alle andersluidende voorwaarden, behoudens andersluidende

Nadere informatie

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS

MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS MODEL HUURCONTRACT VOOR EEN WOONHUIS Tussen de ondergetekenden 1. de Heer.... en Mevrouw... wonende te... verder "de verhuurder" genoemd - en 2. de Heer... en Mevrouw... wonende te... verder "de huurder"

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11485 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden.

3. De Academie Regio Tienen stelt jaarlijks het aantal en de soort instrumenten vast die te huur worden aangeboden. R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-06-2018 REGLEMENT VOOR HET HUREN VAN INSTRUMENTEN Art. 1 1. Het stadsbestuur Tienen - verder verhuurder genoemd, vertegenwoordigd door de directeur van de Academie

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten.

Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het hiernavolgende Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten. Algemeen reglement Toelagen Gemeentebestuur Schoten DEEL I: ALGEMEEN Art. 1 Het

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ihelpu

Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu Algemene voorwaarden ihelpu 1.Definities Klant: een natuurlijke persoon of rechtspersoon die met ihelpu een overeenkomst tot het leveren van diensten sluit. ihelpu, wilhelminastraat

Nadere informatie

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen

Minderbroedersstaat 9b Tel. 016/ OVEREENKOMST. De partijen OVEREENKOMST De partijen Enerzijds De v.z.w. Woonzorgnet Dijleland die het dagverzorgingscentrum Hertog van Brabant beheert, hier vertegenwoordigd door Mevr. G. Robberechts, en hierna de v.z.w." genoemd

Nadere informatie

LICENTIEVOORWAARDEN & EIGENDOMSRECHT MOBIFACT

LICENTIEVOORWAARDEN & EIGENDOMSRECHT MOBIFACT LICENTIEVOORWAARDEN & EIGENDOMSRECHT MOBIFACT 1. Aanvaarding en toepasselijkheid van deze voorwaarden Door het gebruik van de diensten van CRYSTAL IT BVBA (hierna CRYSTAL IT ) en het ter beschikking gestelde

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie