In deze nieuwsbrief. En verder. Auto-inbraken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze nieuwsbrief. En verder. Auto-inbraken"

Transcriptie

1 2 oktober 2011 In deze nieuwsbrief Aandacht voor auto-inbraken. De afgelopen tijd hebben zich verschillende gevallen voor gedaan. Erg vervelend voor u en ook hier geldt: u kunt zelf veel doen om het te voorkomen. En verder. Al het nieuws uit de wijken! Auto-inbraken De afgelopen weken werden we regelmatig geconfronteerd met auto-inbraken in onze wijken. De politie doet er alles aan om die op te lossen, maar makkelijk is dat vaak niet. Tussen 5 en 17 september werd er 8 maal aangifte gedaan van diefstal uit een auto. Dat gebeurde op het Wederhof, Baroniehof, Drenthehof, Peelhof, Theo Driessenhof en het Twijnsterhof. Vermoedelijk heeft of hebben de dader(s) de auto's open gebroken door een schroevendraaier tussen de ruit en het rubber te steken, waardoor het glas breekt. Zo maakt het minder lawaai dan wanneer de ruit gewoon wordt ingeslagen. De buit was verschillend: de dader heeft meegenomen wat hij tegen kwam een bijzondere buit was een zeldzame duikcomputer op het Wederhof. Opvallend is verder dat er ook drie aangiftes binnen kwamen uit Dierdonk. Tussen 24 en 26 augustus werd een poging gewaagd bij auto's aan de Buursezandweide, de Dierdonklaan en de Sandenburglaan. In alledrie de gevallen slaagden de daders er niet in iets mee te nemen.

2 Wat kunt u doen tegen auto-inbraak en -diefstal? Toch zit u dan met de schade en voorkomen blijft altijd beter dan genezen. De juiste voorzorgsmaatregelen helpen u het auto-inbrekers en -dieven moeilijk te maken en te ontmoedigen. Enkele tips: - Laat het kentekennummer in de autoruiten graveren. Om een gestolen auto te kunnen verkopen, moet de dief dan eerst alle ruiten vervangen. Dat maakt het minder aantrekkelijk. - Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals camera, laptop, telefoon, koffer, geld of autopapieren. - Ook als een laptop, netbook of telefoon niet in het zicht ligt, kunnen dieven deze detecteren met behulp van straling (bluetooth). - Als u uw navigatieapparaat verwijdert, poets dan ook de plek van de zuignap weg. - Haal de radio (of het 'frontje') uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto. - Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open. - Parkeer de auto op een goed verlichte plek, waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats. - Een alarmsysteem geeft een luid signaal af als iemand aan u auto komt. Dit schrikt dieven af en waarschuwt de omgeving. - Registreer merk-, serie- en typenummer van de autoradio, navigatieapparatuur en andere waardevolle eigendommen. Bij een eventuele aangifte kunt u dan een goede beschrijving opgeven.

3 Toch ingebroken? Als er toch is ingebroken in uw auto, doe altijd aangifte! Naast het doel van opsporing naar uw eigendommen, is uw aangifte voor de politie van groot belang om tot een goed criminaliteitsbeeld te komen. Daar stemmen we onze inzet en onze manier van opsporen op af. U kunt op verschillende manieren aangifte doen. Brouwhuis In Brouwhuis vallen de afgelopen periode vooral een drietal (pogingen tot) woninginbraken op. Tussen 28 augustus uur en 29 augustus uur werd ingebroken in een huis aan de Riviernesingel. Er werd een raam opengebroken waar men via een plat dak bij kon komen. De hele woning werd doorzocht. Er werden geld, juwelen en apparatuur buit gemaakt. Inbrekers waren minder succesvol bij woningen aan de Weyerweg op 30 augustus en aan de Drechtstraat op 31 augustus. Daar raakten wel de voordeur en een raam beschadigd, maar de inbrekers wisten gelukkig niet binnen te komen. De politie doet er bij inbraken en diefstallen alles aan om de daders aan te houden, maar voorkomen blijft beter dan genezen. Alles over preventiemaatregelen tegen woninginbraken vindt u op: Industriegebied Ook in het industriegebied waren een aantal bedrijfsinbraken. Zo werd er op 14 september geld weggehaald bij een bedrijf aan de Rooseindsestraat. Op 5 septmeber was het raak bij het watergemaal aan de Korendijk en diezelfde dag werd er koper weggehaald bij een bedrijf aan de Gerstdijk.

4 De politie kan bij dit soort situaties altijd hulp gebruiken van burgers. Ziet u iets verdachts, meldt dat dan bij de politie! Dat kan via of anoniem via Op 10 september kregen we bijvoorbeeld een tip binnen dat bij de visvijver aan de Rochadeweg een 4-tal jongens stonden bij een auto. Ze hadden inbrekerswerktuig bij zich. Na controle door de politie, bleken ze verdwenen. Hoewel dit natuurlijk niet direct tot den oplossing van een woninginbraak leidt, kan het er heel goed toe bij hebben gedragen dat de jongens hun slag niet hebben kunnen slaan en dat een inbraak is voorkomen. Op de Engelseweg hield de politie op 1 september een 16-jarige brommerrijder staande. Er bleek maar weinig te deugen: hij reed zonder helm, evenals zijn passagier. De jongen bleek vervolgens geen rijbewijs te hebben, geen verzekering en er bleken geen papieren van de brommer te bestaan. Die is in beslag genomen en tegen de jongen is procesverbaal opgemaakt. Op 31 augustus kwam een melding binnen van een bestelbusje dat al dagen op de Vlierdensedijk stond. Het was niet afgesloten en binnenin lag een matras. Na controle van het voertuig bleek het in Duitsland gestolen te zijn. Het is getakeld en inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar. Op 5 september werden twee auto's vernield op de Korendijk en de Haverdijk, mogelijk door dezelfde daders. Er werden vernielingen aan portier en spatborden gepleegd. Mocht u hier iets van weten of iets gezien hebben, neem dan contact op met de politie in Helmond via Hetzelfde geldt voor een bestuurder die zijn auto op 10 september rond uur beschadigd terug vond op de parkeerplaats van de Praxis op de Engelseweg. Blijkbaar was een andere auto er tegen aan gereden en had de bestuurder niet de moeite genomen om dat te melden of gegevens achter te laten.

5 Tot slot nog de melding dat er bij een woning aan de Lage Dijk hennepplanten in beslag zijn genomen. De bewoner dacht dat hij 5 planten mocht hebben, maar we willen u graag wijzen op een bekend misverstand: het hebben van 5 hennepplanten in huis is strafbaar, maar wordt in Nederland niet vervolgd. Een agent die bij een controle van een woning deze planten echter aantreft, zal ze echter wel degelijk in beslag nemen. U krijgt in dat geval echter geen bekeuring. Voor meer uitleg kunt u ook eens hier kijken: Rijpelberg We beginnen met een brand op zaterdag 10 september. Die ontstond vermoedelijk als gevolg van oververhitting van bedrading in een berging aan het Kempenhof. Omdat er aanvankelijk sprake was van het vrijkomen van asbest werd tijdelijk een gedeelte van de aangrenzende straten afgezet. Dan uw aandacht voor een diefstal op het Altenahof op 28 augustus. Hier werd 's avonds om uur, terwijl de bewoners thuis waren, een tuinhaspel van de muur gehaald. Deze tuinhaspel hing aan de muur in de achtertuin. Omwonenden hebben mogelijk de vermoedelijke dader gezien. Het gaat hierom een man van circa jaar oud met een licht kleurige pet waar zwart krullend haar onder vandaan kwam. De man reed op een herenfiets van het merk Sparta, licht van kleur, met aan één zijde een witte/crème kleurige fietstas. Helaas hebben we ook nog steeds te maken met inbraken in woningen en schuurtjes/bergingen. Zo werd op 13 september in de ochtenduren ingebroken in een woning aan het Zeelandhof. Via een ladder uit de tuin kon men bij een openstaand raam aan de achterzijde komen. De woning werd doorzocht en er zijn goederen weggenomen. Getuigen hebben rond uur een man op een duur model fiets bij de woning gezien.

6 Hij droeg een roodkleurige petje met witte stukken/blokken. Mochten er meer mensen zijn die deze persoon hebben gezien dan hoort de politie dat graag. Tijdens de vakantie van bewoners op het Nemerlaerhof werd geprobeerd de garage open te breken. Gelukkig is het hier gebleven bij een poging. In de nacht van 6 op 7 september werden er uit een berging aan het Veluwehof visspullen en een fiets gestolen. Op 12 september werd een 27 jarige Eindhovenaar bij de MT Supermakrt aan het Wederhof betrapt bij een poging een fiets te stelen. Een goed oplettende getuige zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Toen de verdachte overgebracht werd naar het bureau vielen er nog etenswaren uit zijn jas, die hij even tevoren bij deze supermarkt had gestolen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Een oplettende buurtbewoner van het Baroniehof belde op zaterdag 17 september de politie met de melding dat er iemand in een auto lag te slapen. De politie trof een Fransman aan die, naar eigen zeggen, op vakantie was. Omdat hij zich op geen enkele wijze kon legitimeren is hij aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De politie heeft op 16 september een gedetineerde aangehouden die niet teruggekeerd was van verlof. Hij probeerde nog aan zijn aanhouding te ontsnappen door van een balkon af te springen. Helaas voor hem sprong hij daar in de armen van de politie. In een woning op het Veluwehof werd op 3 september een reeds ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In 2 slaapkamers hebben alles bij elkaar vermoedelijk 280 hennepplanten gestaan. Er was ook sprake van diefstal stroom. Tot slot hebben we deze maand hebben een bewoner van het Scheerderhof en een bewoner van het Nemerlaerhof een schriftelijke waarschuwing ontvangen voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

7 Dierdonk U heeft de politie geweldig geholpen op 3 september van dit jaar. Een 47-jarige Helmondse zou daar met haar personenauto een kleine aanrijding hebben veroorzaakt waarbij gelukkig niemand gewond raakte. De vrouw maakte echter zo'n verwarde indruk dat bezorgde burgers besloten haar autosleutels af te pakken en de politie te bellen. De vrouw bleek een alcoholpromillage van 2,4 te hebben. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Dan willen we u ook nog melden dat er op 24 augustus een fiets werd weggenomen vanaf het Dierdonkpark. De fiets was niet afgesloten. Het mag duidelijk zijn dat ons advies is om dat altijd maar wel te doen. Aanmelden nieuwsbrief Wij hopen dat we u met deze nieuwsbrief op een goede manier hebben kunnen informeren over de werkzaamheden van de politie in Helmond Oost. Heeft u tips of opmerkingen of wilt u zich aanmelden om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen, dan kunt u dat laten weten via: burgerparticipatiehoo@brabant-zo.politie.nl. Tot de volgende nieuwsbrief! Ad Berkers, afdelingschef Politie Helmond Oost

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont ontwikkeling 2015 tov 2014, gemeente ontwikkeling 2015 tov 2014, regio MNL januari t/m juni juli t/m december Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont Januari 2016 - In 2015 is het aantal woninginbraken

Nadere informatie

Doen! Het opstellen van de aangifte

Doen! Het opstellen van de aangifte Aangifte? Doen! Aangifte? Er is bij u ingebroken, uw fiets is gestolen of er is geweld tegen u gebruikt. Het zijn maar een paar voorbeelden van strafbare feiten. Redenen om aangifte te doen. Waarom aangifte

Nadere informatie

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit je auto

Voorkom diefstal uit je auto Voorkom diefstal uit je auto Jaarlijks worden er in ons land meer dan 75.000 diefstallen uit auto s geregistreerd. Veel diefstallen kunnen nochtans eenvoudig voorkomen worden. Wil je vermijden dat ook

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak?

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak? Inbraak Politie en justitie zijn onlangs een campagne gestart om woninginbraken te voorkomen. Via de campagne Maak het ze niet te makkelijk, worden bewoners erop gewezen de ramen te sluiten, een lichtje

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit woning

Voorkom diefstal uit woning Voorkom diefstal uit woning Wijkagent Joanne Kodde Joanne Kodde 0900-8844 Werkzaamheden Eerste aanspreekpunt Langslepende problematiek Netwerk Projecten 2 Cijfers s Heer Arendskerke Woninginbraken in 2015?

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

P r e v e n t i e t i p s

P r e v e n t i e t i p s 1 P r e v e n t i e t i p s DIEFSTAL... Aangeboden door Uw verzekeringsmakelaar MEULEMAN Margote 121, 9260 Wichelen Tel 052 / 42 50 84 kantoor@meuleman.be www.meuleman.be 2 VEILIGHEID BEGINT MET HET AANNEMEN

Nadere informatie

Appendix 1, Items in experiment 1

Appendix 1, Items in experiment 1 Appendix 1, Items in experiment 1 Experimental items The items are presented in the following order 1. Gain-implicit 2. Gain-explicit 3. Loss-implicit 4. Loss-explicit The original tweets are marked with

Nadere informatie

De nieuwe shirts zijn gesponsord door: Brandevoorter Courant Borduurstudio Ricky s Fashion jeugdclub brandevoort j e u g d c l u b @ b r a n d e v o o r t. o r g WWW. BRANDEVOORT. BIZ xberichtentelexberichtentelexberichten

Nadere informatie

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Welkom Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Waarom zijn wij hier vanavond? Aanleiding: Inbraken in de buurt in het eerste kwartaal van 2017, met als gevolg onrust en

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw VEILIG WONEN, PRETTIG WONEN U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Niet alleen uw woning, maar uw hele buurt is gebouwd op een zo groot mogelijke

Nadere informatie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie SPREEKBEURT POLITIE Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie Wat doet een politieagent? WELKOM DE POLITIEPRAKTIJK helpen bij een ongeluk pak de winkeldief! bekeuren en aanhouden

Nadere informatie

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' %

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' % inn IUI IO IH I Aan alle inwoners van de gemeente Beek ^l^-j» Jl^V" JQk Ons kenmerk: 12uit00729 Uw kenmerk: Uw brief d.d.: Bijlage(n): 1 Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier '

Nadere informatie

Hoe veilig is uw woning?

Hoe veilig is uw woning? Allianz Nederland Schadeverzekering Hoe veilig is uw woning? Inbraakpreventie Inbraakpreventie Inbraak in woningen komt helaas steeds vaker voor. In Nederland wordt naar verhouding zelfs vaker ingebroken

Nadere informatie

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin!

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! 50% van de inbraken kunt u eenvoudig voorkomen. 90% van de inbraken gebeurt door gelegenheidsinbrekers. 95% minder kans op inbraak? Lees deze

Nadere informatie

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg

Wijkvergadering 8 oktober 2015. Klankbordgroep Poelenburg Wijkvergadering 8 oktober 2015 Wijkvergadering 8 oktober 2015 Agenda * Bij Ons Niet Stelen (BONS) * Pauze * Mooi Poelenburg BONS Bij Ons Niet Stelen! Waar gaat dit over? 1. Wat is BONS? 2. Wat wil BONS?

Nadere informatie

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April 2016 Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid 1 Inloopcafé De Happy Gentiaan 2016 Doel: informele buurtborrel voor (buurt)contacten en buurtthema s Datum:

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM! 1. Feedback recente dringende BIN- berichten. 31/10 14u45 Centrum Omdat veiligheid iedereen aanbelangt 3 verdachte personen in de Oude Godstraat 2 vrouwen gaan aanbellen,

Nadere informatie

"# $%%!& '( $ % ) ! " # $ % & % "' ' ( ) ( ( *%*% %"" %! " +!,' #,"-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #"-$ +)!! !!," # !& +"## ! 3./"#)! 4! """! "2!! +" !

# $%%!& '( $ % ) !  # $ % & % ' ' ( ) ( ( *%*% % %!  +!,' #,-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #-$ +)!! !!, # !& +## ! 3./#)! 4! ! 2!! + ! ! "# $%%!& '( $ % )! " # $ % & % "' ' ( ) ( (" *# ( *%*% %"" %! " +!,' #,"-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #"-$ +)!!!,"""#!!," #!#,"./#!,"#!!& +"##!' 12"#!),"#&! 3./"#)! 4! """! "2!! +"!# +"'! *.( "*%,, "*/+ #

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker]

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker] 14 09 17 Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen [Naam spreker] Programma Babbeltrucs, woningovervallen en woninginbraken 1. Hoe, wanneer en waar gebeurd het? 2. Hoe te voorkomen? Zowel bouwkundig (Politiekeurmerk)

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen

Afrekenen met winkeldieven. Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Afrekenen met winkeldieven Doe aangifte en laat de dief betalen Diefstal door klanten. Helaas krijgt elke winkel er wel eens mee te maken.

Nadere informatie

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR VAKANTIESPECIAL Ontspannen genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van de vakantie... Thuiskomen na een dag werken of een welverdiende vakantie en merken dat er in uw huis is ingebroken.

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg.

5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg. PD 1: 5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg. 12 vingerafdrukken 4 verschillende afdrukken. 1: Huiseigenaar (2 goeie vingerafdrukken) 2: Schoonmaakster (2 goeie vingerafdrukken)

Nadere informatie

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen TERUG MAIL SLA OP Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen SAMENVATTING 27/1/2009 Als er in de buurt is ingebroken, kun je maar beter de ramen dichthouden en een extra slot op de deur doen. De

Nadere informatie

Hoe voorkom je diefstal op reis.

Hoe voorkom je diefstal op reis. Hoe voorkom je diefstal op reis. Diefstal op reis, dit is iets wat we liever niet willen overkomen wanneer we in het buitenland zitten. Toch gebeurt het. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een jaar geleden

Nadere informatie

Volkswagen Diefstalpreventie. Maak het moeilijk!

Volkswagen Diefstalpreventie. Maak het moeilijk! Volkswagen Diefstalpreventie Maak het moeilijk! Maak het moeilijk! Hoe moeilijker het is om snel toe te slaan, hoe groter de kans dat een dief uw Volkswagen links laat liggen. Wij hebben de mogelijkheden

Nadere informatie

Overzicht controleacties HIT Controleactie 22 januari Controleactie 31 januari Controleactie 27 februari 2014

Overzicht controleacties HIT Controleactie 22 januari Controleactie 31 januari Controleactie 27 februari 2014 Overzicht controleacties HIT 2014 Controleactie 22 januari 2014 Op woensdag 22 januari heeft het Helmond Interventie Team (HIT) een controleactie uitgevoerd. Daarbij zijn drie woningen en een stal gecontroleerd.

Nadere informatie

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter...

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter... BEVEILIGINGS GROEP WINTER PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van de winter... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Pack Veiligheid. Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering

Pack Veiligheid. Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering Pack Veiligheid Absolute gemoedsrust met de ruimste diefstalverzekering De herfst en winter zijn uitnodigend voor dieven omwille van de lange en donkere avonden. Terwijl de zomermaanden dan weer aanlokkelijk

Nadere informatie

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Overlast van buren kan ergernis veroorzaken en op den duur uw woongenot verstoren. Om er voor te zorgen dat het met elkaar prettig wonen is,

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

Rapport naar aanleiding van een klacht over de politie-eenheid Den Haag. Publicatiedatum 9 september 2014 Rapportnummer 2014/098

Rapport naar aanleiding van een klacht over de politie-eenheid Den Haag. Publicatiedatum 9 september 2014 Rapportnummer 2014/098 Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de politie-eenheid Den Haag. Publicatiedatum 9 september 2014 Rapportnummer 2014/098 2014/098 de Nationale ombudsman 1/5 Gerard* is eigenaar van een

Nadere informatie

Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1

Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1 Sluyterslaan 1 t/m 55 Jutphaas, Nieuwegein Oktober 2015 Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1 In deze nieuwsbrief staan het laatste nieuws over het groot onderhoud in de Sluyterslaan. Gezellig feestje!

Nadere informatie

Persbericht X ID INZET HOUTEN VEILIG TENT OM INBRAKEN TE VOORKOMEN. Gezamenlijke actie politie, Viveste en gemeente. Nummer: PB15.

Persbericht X ID INZET HOUTEN VEILIG TENT OM INBRAKEN TE VOORKOMEN. Gezamenlijke actie politie, Viveste en gemeente. Nummer: PB15. I X ID Persbericht Nummer: PB15.0032 Houten, 25 september 2015 Gezamenlijke actie politie, Viveste en gemeente INZET HOUTEN VEILIG TENT OM INBRAKEN TE VOORKOMEN Vanaf oktober 2015 zet de gemeente Houten

Nadere informatie

Landelijke Praktijkdag Functioneel Beheer 2012. Martin Knook Programmabureau Burgernet December 2012

Landelijke Praktijkdag Functioneel Beheer 2012. Martin Knook Programmabureau Burgernet December 2012 Landelijke Praktijkdag Functioneel Beheer 2012 Martin Knook Programmabureau Burgernet December 2012 1 Film 1 Burgernet The Movie Heterdaadkracht Meldkamer Horen Zien Bellen SMS, spraakbericht en e-mail

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

Geef fietsdieven geen kans!

Geef fietsdieven geen kans! Geef fietsdieven geen kans! 700062_binnenwerk_NL.indd 1 06-04-2007 16:03:42 Jaarlijks worden er in ons land meer dan 30.000 fietsdiefstallen geregistreerd. Het feitelijke aantal ligt stukken hoger. De

Nadere informatie

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent STAP 1: VEILIGE LEEFGEWOONTEN! PZ HerKo 5393 - Spoorwegstraat 6, 3020 Herent E-mail: info@politieherko.be - Tel.: 016/85.34.00 - Fax: 016/85.34.01 Een eerste stap om het risico op een inbraak te verminderen,

Nadere informatie

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid.

Veiligheid 2015 ^ICSB. Respons. Veiligheid & leefbaarheid. dŷ Veel sociale controle. Gemeente Gefdermafsen. 147 Respondenten. Veiligheid. Gemeente Gefdermafsen Veiligheid 2015 Respons 147 Respondenten 147 respondenten (270Zo). De respons is iets lager dan in 2013 (340Zo). De gemiddelde leeftijd van panelleden is 53 jaar. Mannen (5107o) B

Nadere informatie

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Vivian den Hollander Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Opgepast! Mam, heb je mijn rugtas gezien? roept Spekkie. Ze zit op haar bed

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!!

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 30/04/20014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017

Rhenen. ontwikkeling in de periode januari-jun 2018 t.o.v. januari-jun 2017 Rhenen Algemeen: In de eerste zes maanden van 2018 is het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Rhenen met -2% gedaald ten opzichte van 2017. De daling is minder sterk dan de gemiddelde ontwikkeling

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER ÉÉN NUMMER VOOR ÁLLE NOODHULPDIENSTEN Het kan u zomaar overkomen. U bent getuige of zelfs slachtoffer van een vechtpartij, overval of ander ernstig

Nadere informatie

Lesbrief 37. Aangifte doen bij politie

Lesbrief 37. Aangifte doen bij politie http://www.edusom.nl Beginnerslessen Lesbrief 37. Aangifte doen bij politie Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u aangifte gaat doen. De voltooide tijd. Praten over iets dat gestolen is. Veel

Nadere informatie

Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête meting maart, april, mei en juni

Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête meting maart, april, mei en juni Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête meting maart, april, mei en juni 1. Leefbaarheid In de maand juni geven de Bredanaars Breda een 7,6 als gemeente om in te wonen. Breda scoort goed op alle

Nadere informatie

Aangiftebereidheid. www.peil.nl / Maurice de Hond

Aangiftebereidheid. www.peil.nl / Maurice de Hond Aangiftebereidheid De bereidheid om misdaden aan te geven lijkt af te nemen. Hierover zijn vandaag een aantal vragen gesteld. Heeft u in de afgelopen vijf jaar wel eens aangifte gedaan bij de politie?

Nadere informatie

Voorwaarden. Autoverzekering Ruit. Uw rechten & plichten. Nummer: PAV-RV-05-141. Autoverzekering Ruit

Voorwaarden. Autoverzekering Ruit. Uw rechten & plichten. Nummer: PAV-RV-05-141. Autoverzekering Ruit Voorwaarden Autoverzekering Ruit Uw rechten & plichten Nummer: PAV-RV-05-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over uw Autoverzekering - Ruit Klik op de vraag om

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!!

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 18/10/2013 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

uren INFORMATIE OVER overlast

uren INFORMATIE OVER overlast uren INFORMATIE OVER overlast overlast Harde muziek, herrie van kinderen of rondslingerend vuil. Waar mensen samen wonen kunnen irritaties ontstaan door overlast. In deze folder geven wij u tips hoe u

Nadere informatie

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in?

Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Welke modus operandi (MO) worden gebruikt bij woninginbraken en wat houden deze in? Uit de analyse blijkt dat in de buurtpreventie gebieden de meest gebruikte MO (inbraak methode) openbreken is. Er zijn

Nadere informatie

Inhoud sector Transport

Inhoud sector Transport Inhoud sector Transport Kerncijfers sector Transport 178 Achtergrondkenmerken sector Transport 180 1 Slachtofferschap criminaliteit 181 1.1 Slachtofferschap algemeen 181 1.2 Meervoudig slachtofferschap

Nadere informatie

24 maart 2015. Onderzoek: Veiligheid in uw buurt

24 maart 2015. Onderzoek: Veiligheid in uw buurt 24 maart 2015 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM!! 7 Omdat veiligheid iedereen aanbelangt Beste buurtbewoner 1. INBRAAK ( De bron van dit onderwerp is Besafe, veiligheid en preventie) Problematiek In België behoort inbraak

Nadere informatie

Inbraak Overval Brand preventie

Inbraak Overval Brand preventie Inbraak Overval Brand preventie Woninginbraak Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie

Nadere informatie

Tips ter preventie. van CARJACKING

Tips ter preventie. van CARJACKING Tips ter preventie 20 van CARJACKING CARJACKING overvalt je NIET ZOMAAR! wees op uw hoede voor uw eigen veiligheid 20 Tips ter preventie van CARJACKING 3 Hou een kopie van uw boord- en identiteitsdocumenten

Nadere informatie

December preventietips

December preventietips December preventietips De maand december brengt extra risico s en gevaren met zich mee. In dit overzicht wijzen wij u op enkele van deze gevaren en geven wij tips en adviezen om schade te voorkomen. Door

Nadere informatie

BELANGRIJK DOCUMENT, NEEM DE TIJD OM DIT EVEN DOOR TE LEZEN!!

BELANGRIJK DOCUMENT, NEEM DE TIJD OM DIT EVEN DOOR TE LEZEN!! Nieuwsbrief Nummer 4 Mei 2012 Veilig in de Hamershof BELANGRIJK DOCUMENT, NEEM DE TIJD OM DIT EVEN DOOR TE LEZEN!! Dit is de vierde nieuwsbrief Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelcentrum De Hamershof. Deze

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Politie Wat doet de politie? De politie zorgt niet alleen voor rust, veiligheid en orde, maar ook in andere gevallen. Veel mensen denken dat politie alleen is om misdadigers op te sporen, om het verkeer

Nadere informatie

Inhoud sector Zakelijke Dienstverlening

Inhoud sector Zakelijke Dienstverlening Inhoud sector Zakelijke Dienstverlening Kerncijfers sector Zakelijke dienstverlening 226 Achtergrondkenmerken sector Zakelijke dienstverlening 228 1 Slachtofferschap criminaliteit 229 1.1 Slachtofferschap

Nadere informatie

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen:

Veel vormen van overlast zijn te voorkomen: Overlast 1 Waar mensen samen wonen kan het voorkomen dat er irritaties groeien door overlast. Degene die de overlast veroorzaakt is zich hiervan meestal niet bewust. Vaak helpt een rustig gesprekje al.

Nadere informatie

MAATKLAS subrubr BEDREIGING

MAATKLAS subrubr BEDREIGING Aantal van MAATKLAS subrubr KINDEREN MAATKLAS subrubr BEDREIGING VAN VERSTEEG PLEIN NELSON MANDELA BRUG DIEFSTAL \ VERDUISTERING UIT \ VANAF PERSONENAUTO'S 7 DIEFSTAL \ VERDUISTERING UIT BEDRIJF DIEFSTAL

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal!

Aan : Betreffende : Kerstaankopen? Opgepast voor gauwdiefstal! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 13/12/2014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna

Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna Voorwaarden Autoverzekering Onna-onna Beste Onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je Onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij deze verzekering niet.

Nadere informatie

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen SENIOREN & VEILIGHEID Wat u zelf aan veiligheid kunt doen VEILIG WONEN EN LEVEN VEILIG WONEN IS BEWUST WONEN De laatste jaren staan de onderwerpen woninginbraak, woningovervallen en babbeltrucs weer volop

Nadere informatie

Allianz Woonverzekering Glas

Allianz Woonverzekering Glas Allianz Nederland Schadeverzekering Allianz Woonverzekering Glas Specifieke verzekeringsvoorwaarden Glas GLS 15 Inhoudsopgave Specifieke verzekeringsvoorwaarden Glas Checklist 3 1. Waarvoor is deze verzekering?

Nadere informatie

Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen

Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen Enquête Bedrijventerrein Forepark Vereniging Beheer Forepark Keurmerk Veilig Ondernemen Voorwoord De Vereniging Beheer Forepark wil graag samen met de ondernemers op het Forepark zorg dragen voor een goed

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Amsterdam-Amstelland. Datum: 19 juli 2012. Rapportnummer: 2012/117

Rapport. Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Amsterdam-Amstelland. Datum: 19 juli 2012. Rapportnummer: 2012/117 Rapport Rapport over een klacht over het regionale politiekorps Amsterdam-Amstelland. Datum: 19 juli 2012 Rapportnummer: 2012/117 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat politieambtenaren van het regionale

Nadere informatie

Inhoud sector Horeca. Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven 2005 WODC 30 december 2005 128

Inhoud sector Horeca. Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven 2005 WODC 30 december 2005 128 Inhoud sector Horeca Kerncijfers sector Horeca 130 Achtergrondkenmerken sector Horeca 131 1 Slachtofferschap criminaliteit 132 1.1 Bijna de helft horecazaken slachtoffer criminaliteit 132 1.2 Een op de

Nadere informatie

Criminaliteit. Winkelcriminaliteit

Criminaliteit. Winkelcriminaliteit Criminaliteit Winkelcriminaliteit Diefstal voorkomen Winkeldiefstal kun je soms voorkomen. Een klant die jou ziet kijken, zal minder snel durven stelen. Een klant die wil stelen en die merkt dat jij op

Nadere informatie

1 Is er uit jouw huishouden in de afgelopen vijf jaar wel eens een fiets gestolen?

1 Is er uit jouw huishouden in de afgelopen vijf jaar wel eens een fiets gestolen? Fietsendiefstal Onderzoeksresultaten TIPHorstaandeMaas.nl Fietsendiefstal Fietsendiefstal is in Nederland de meest voorkomende vorm van criminaliteit (bron: politie). 8 7 6 1 Is er uit jouw huishouden

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 29 september Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF. Vergadering van 29 september Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 29 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00743 Onderwerp: Raadsmededeling over: Motie VVD Babbeltrucs - Informerend Beknopte samenvatting: Op 18 juni 2015 heeft uw raad

Nadere informatie

Politiekeurmerk. module 5. Sport, dienstverlening en veiligheid

Politiekeurmerk. module 5. Sport, dienstverlening en veiligheid Politiekeurmerk module 5 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...3 DADERS...4 Profielen... 4 Manier van werken... 5 PREVENTIE...6 Toegangscontrole... 6 Sleutelbeheer... 6 Bewoonde indruk... 6 Waardeberging en registratie...

Nadere informatie

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden Veiligheidsmonitor 2008, gemeente 1 Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 In deze bijlage worden de uitkomsten van de monitor weergegeven in tabellen. Van de volgende gebieden worden cijfers gepresenteerd:

Nadere informatie

Tips Buurtpreventie. Vraag uw leverancier naar de voorwaarden Politiekeurmerk veilig wonen.

Tips Buurtpreventie. Vraag uw leverancier naar de voorwaarden Politiekeurmerk veilig wonen. Tips Buurtpreventie Buurtpreventie is een gerichte aanpak om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Bewoners ondernemen hiervoor allerlei acties. Dit gebeurt in samenwerking met de politie. Zelf kunt

Nadere informatie

Aangifte doen En dan?

Aangifte doen En dan? www.politie.nl/slachtoffer Aangifte doen En dan? 17035-1 Informatie voor slachtoffers van een misdrijf 1 Bent u slachtoffer van een misdrijf? Is er bijvoorbeeld bij u ingebroken? Of heeft iemand u mishandeld?

Nadere informatie

SECUSWISS ALARMSYSTEMEN:

SECUSWISS ALARMSYSTEMEN: SECUSWISS ALARMSYSTEMEN: Uw gids voor een veiliger woonomgeving www.secuswiss.com Inhoudsopgave 1. Waar bestaat een beveiligingssysteem uit 2. Huisinrichting 3. Tien beveiligingstips 4. Vijf tips voor

Nadere informatie

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR BEVEILIGINGS GROEP VOORJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen. 15 maart 2012

Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen. 15 maart 2012 Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen 15 maart 2012 Werkwijze basiseenheid Emmen Vanaf 23 mei 2011 Emmen 1 basiseenheid Emmen verdeelt in 5 gebieden met daaraan gekoppeld wijkagenten en agenten voor

Nadere informatie

BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS

BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS BUURTPREVENTIE TEAM EFFEN - LIESBOS 4E JAARGANG. DECEMBER 2014. Email adres: Buurtpreventieeffen@ziggo.nl Telefoonnr : 076-5153309 b.g.g. 076-5146337. BUURTPREVENTIE EFFEN LIESBOS Buurtpreventie Team Effen

Nadere informatie

Voorwaarden. Ongevallenverzekering motorrijtuigen Schade inzittenden. Uw rechten & plichten. Nummer: ACV-RV-01-141

Voorwaarden. Ongevallenverzekering motorrijtuigen Schade inzittenden. Uw rechten & plichten. Nummer: ACV-RV-01-141 Voorwaarden Ongevallenverzekering motorrijtuigen Schade inzittenden Uw rechten & plichten Nummer: ACV-RV-01-141 1 Oktober 2014 Rechten & Plichten Centraal Beheer Achmea Wat wilt u weten? over uw Ongevallenverzekering

Nadere informatie

Woonhuisverzekering. Wat is verzekerd?

Woonhuisverzekering. Wat is verzekerd? Woonhuisverzekering Waar heb je een opstalverzekering voor nodig? Brand, een boomtak door je dak, inbraak... Je huis staat aan allerlei gevaren bloot. Soms met grote financiële gevolgen. Een opstalverzekering

Nadere informatie

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012 Evaluatie buurttoezicht november 2011 april 2012 1 Inleiding In de zomer van 2011 werd ineens een grote toename van het aantal diefstallen uit auto s waargenomen. Met de donkere dagen in het vooruitzicht,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2012. * Info-avond woninginbraken

Nieuwsbrief april 2012. * Info-avond woninginbraken Nieuwsbrief april 2012 * Info-avond woninginbraken Als u interesse heeft in een informatieavond over woninginbraken, op 15 mei bent u van harte welkom van 19:00 uur tot 22:00 uur. Waar? In De Goede Herderkerk!

Nadere informatie

Inhoud sector Zakelijke Dienstverlening

Inhoud sector Zakelijke Dienstverlening Inhoud sector Zakelijke Dienstverlening Kerncijfers sector Zakelijke dienstverlening 209 Achtergrondkenmerken sector Zakelijke dienstverlening 210 1 Slachtofferschap criminaliteit 211 1.1 Slachtofferschap

Nadere informatie

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen

Senioren & veiligheid. Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Senioren & veiligheid Wat u zelf aan veiligheid kunt doen Veilig wonen en leven Veilig wonen is bewust wonen Veiligheid is een onderwerp dat veel in de belangstelling staat. Als u alle berichten in de

Nadere informatie

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2014

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2014 Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2014 Gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal januari 2015 In 2014 registreerde de politie voor Amersfoort 9.134 misdrijven. Ten opzichte van een jaar eerder

Nadere informatie

VOORKOM INBRAKEN. Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP

VOORKOM INBRAKEN. Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP VOORKOM INBRAKEN Preventiebrochure van de politiezone BODUKAP VOORWOORD Beste lezer Je wil, net als wij, inbraken voorkomen. In deze brochure vind je daarom tal van eenvoudige tips, gratis advies en goedkoop

Nadere informatie

VEILIGHEID OP DE CAMPUS

VEILIGHEID OP DE CAMPUS VEILIGHEID OP DE CAMPUS Als student breng je een belangrijk deel van je tijd door op de campus. De universiteit zorgt daarom voor goede verlichting, inbraakdetectie, camera s en deskundige bedrijfshulpverleners.

Nadere informatie

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw en vrije kavel

Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw en vrije kavel Politiekeurmerk veilig wonen nieuwbouw en vrije kavel U woont in een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Of u gaat een woning bouwen op een vrije kavel. Veilig wonen vraagt ook wat van u. Veilig

Nadere informatie