In deze nieuwsbrief. En verder. Auto-inbraken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In deze nieuwsbrief. En verder. Auto-inbraken"

Transcriptie

1 2 oktober 2011 In deze nieuwsbrief Aandacht voor auto-inbraken. De afgelopen tijd hebben zich verschillende gevallen voor gedaan. Erg vervelend voor u en ook hier geldt: u kunt zelf veel doen om het te voorkomen. En verder. Al het nieuws uit de wijken! Auto-inbraken De afgelopen weken werden we regelmatig geconfronteerd met auto-inbraken in onze wijken. De politie doet er alles aan om die op te lossen, maar makkelijk is dat vaak niet. Tussen 5 en 17 september werd er 8 maal aangifte gedaan van diefstal uit een auto. Dat gebeurde op het Wederhof, Baroniehof, Drenthehof, Peelhof, Theo Driessenhof en het Twijnsterhof. Vermoedelijk heeft of hebben de dader(s) de auto's open gebroken door een schroevendraaier tussen de ruit en het rubber te steken, waardoor het glas breekt. Zo maakt het minder lawaai dan wanneer de ruit gewoon wordt ingeslagen. De buit was verschillend: de dader heeft meegenomen wat hij tegen kwam een bijzondere buit was een zeldzame duikcomputer op het Wederhof. Opvallend is verder dat er ook drie aangiftes binnen kwamen uit Dierdonk. Tussen 24 en 26 augustus werd een poging gewaagd bij auto's aan de Buursezandweide, de Dierdonklaan en de Sandenburglaan. In alledrie de gevallen slaagden de daders er niet in iets mee te nemen.

2 Wat kunt u doen tegen auto-inbraak en -diefstal? Toch zit u dan met de schade en voorkomen blijft altijd beter dan genezen. De juiste voorzorgsmaatregelen helpen u het auto-inbrekers en -dieven moeilijk te maken en te ontmoedigen. Enkele tips: - Laat het kentekennummer in de autoruiten graveren. Om een gestolen auto te kunnen verkopen, moet de dief dan eerst alle ruiten vervangen. Dat maakt het minder aantrekkelijk. - Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals camera, laptop, telefoon, koffer, geld of autopapieren. - Ook als een laptop, netbook of telefoon niet in het zicht ligt, kunnen dieven deze detecteren met behulp van straling (bluetooth). - Als u uw navigatieapparaat verwijdert, poets dan ook de plek van de zuignap weg. - Haal de radio (of het 'frontje') uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto. - Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open. - Parkeer de auto op een goed verlichte plek, waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats. - Een alarmsysteem geeft een luid signaal af als iemand aan u auto komt. Dit schrikt dieven af en waarschuwt de omgeving. - Registreer merk-, serie- en typenummer van de autoradio, navigatieapparatuur en andere waardevolle eigendommen. Bij een eventuele aangifte kunt u dan een goede beschrijving opgeven.

3 Toch ingebroken? Als er toch is ingebroken in uw auto, doe altijd aangifte! Naast het doel van opsporing naar uw eigendommen, is uw aangifte voor de politie van groot belang om tot een goed criminaliteitsbeeld te komen. Daar stemmen we onze inzet en onze manier van opsporen op af. U kunt op verschillende manieren aangifte doen. Brouwhuis In Brouwhuis vallen de afgelopen periode vooral een drietal (pogingen tot) woninginbraken op. Tussen 28 augustus uur en 29 augustus uur werd ingebroken in een huis aan de Riviernesingel. Er werd een raam opengebroken waar men via een plat dak bij kon komen. De hele woning werd doorzocht. Er werden geld, juwelen en apparatuur buit gemaakt. Inbrekers waren minder succesvol bij woningen aan de Weyerweg op 30 augustus en aan de Drechtstraat op 31 augustus. Daar raakten wel de voordeur en een raam beschadigd, maar de inbrekers wisten gelukkig niet binnen te komen. De politie doet er bij inbraken en diefstallen alles aan om de daders aan te houden, maar voorkomen blijft beter dan genezen. Alles over preventiemaatregelen tegen woninginbraken vindt u op: Industriegebied Ook in het industriegebied waren een aantal bedrijfsinbraken. Zo werd er op 14 september geld weggehaald bij een bedrijf aan de Rooseindsestraat. Op 5 septmeber was het raak bij het watergemaal aan de Korendijk en diezelfde dag werd er koper weggehaald bij een bedrijf aan de Gerstdijk.

4 De politie kan bij dit soort situaties altijd hulp gebruiken van burgers. Ziet u iets verdachts, meldt dat dan bij de politie! Dat kan via of anoniem via Op 10 september kregen we bijvoorbeeld een tip binnen dat bij de visvijver aan de Rochadeweg een 4-tal jongens stonden bij een auto. Ze hadden inbrekerswerktuig bij zich. Na controle door de politie, bleken ze verdwenen. Hoewel dit natuurlijk niet direct tot den oplossing van een woninginbraak leidt, kan het er heel goed toe bij hebben gedragen dat de jongens hun slag niet hebben kunnen slaan en dat een inbraak is voorkomen. Op de Engelseweg hield de politie op 1 september een 16-jarige brommerrijder staande. Er bleek maar weinig te deugen: hij reed zonder helm, evenals zijn passagier. De jongen bleek vervolgens geen rijbewijs te hebben, geen verzekering en er bleken geen papieren van de brommer te bestaan. Die is in beslag genomen en tegen de jongen is procesverbaal opgemaakt. Op 31 augustus kwam een melding binnen van een bestelbusje dat al dagen op de Vlierdensedijk stond. Het was niet afgesloten en binnenin lag een matras. Na controle van het voertuig bleek het in Duitsland gestolen te zijn. Het is getakeld en inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar. Op 5 september werden twee auto's vernield op de Korendijk en de Haverdijk, mogelijk door dezelfde daders. Er werden vernielingen aan portier en spatborden gepleegd. Mocht u hier iets van weten of iets gezien hebben, neem dan contact op met de politie in Helmond via Hetzelfde geldt voor een bestuurder die zijn auto op 10 september rond uur beschadigd terug vond op de parkeerplaats van de Praxis op de Engelseweg. Blijkbaar was een andere auto er tegen aan gereden en had de bestuurder niet de moeite genomen om dat te melden of gegevens achter te laten.

5 Tot slot nog de melding dat er bij een woning aan de Lage Dijk hennepplanten in beslag zijn genomen. De bewoner dacht dat hij 5 planten mocht hebben, maar we willen u graag wijzen op een bekend misverstand: het hebben van 5 hennepplanten in huis is strafbaar, maar wordt in Nederland niet vervolgd. Een agent die bij een controle van een woning deze planten echter aantreft, zal ze echter wel degelijk in beslag nemen. U krijgt in dat geval echter geen bekeuring. Voor meer uitleg kunt u ook eens hier kijken: Rijpelberg We beginnen met een brand op zaterdag 10 september. Die ontstond vermoedelijk als gevolg van oververhitting van bedrading in een berging aan het Kempenhof. Omdat er aanvankelijk sprake was van het vrijkomen van asbest werd tijdelijk een gedeelte van de aangrenzende straten afgezet. Dan uw aandacht voor een diefstal op het Altenahof op 28 augustus. Hier werd 's avonds om uur, terwijl de bewoners thuis waren, een tuinhaspel van de muur gehaald. Deze tuinhaspel hing aan de muur in de achtertuin. Omwonenden hebben mogelijk de vermoedelijke dader gezien. Het gaat hierom een man van circa jaar oud met een licht kleurige pet waar zwart krullend haar onder vandaan kwam. De man reed op een herenfiets van het merk Sparta, licht van kleur, met aan één zijde een witte/crème kleurige fietstas. Helaas hebben we ook nog steeds te maken met inbraken in woningen en schuurtjes/bergingen. Zo werd op 13 september in de ochtenduren ingebroken in een woning aan het Zeelandhof. Via een ladder uit de tuin kon men bij een openstaand raam aan de achterzijde komen. De woning werd doorzocht en er zijn goederen weggenomen. Getuigen hebben rond uur een man op een duur model fiets bij de woning gezien.

6 Hij droeg een roodkleurige petje met witte stukken/blokken. Mochten er meer mensen zijn die deze persoon hebben gezien dan hoort de politie dat graag. Tijdens de vakantie van bewoners op het Nemerlaerhof werd geprobeerd de garage open te breken. Gelukkig is het hier gebleven bij een poging. In de nacht van 6 op 7 september werden er uit een berging aan het Veluwehof visspullen en een fiets gestolen. Op 12 september werd een 27 jarige Eindhovenaar bij de MT Supermakrt aan het Wederhof betrapt bij een poging een fiets te stelen. Een goed oplettende getuige zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Toen de verdachte overgebracht werd naar het bureau vielen er nog etenswaren uit zijn jas, die hij even tevoren bij deze supermarkt had gestolen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Een oplettende buurtbewoner van het Baroniehof belde op zaterdag 17 september de politie met de melding dat er iemand in een auto lag te slapen. De politie trof een Fransman aan die, naar eigen zeggen, op vakantie was. Omdat hij zich op geen enkele wijze kon legitimeren is hij aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De politie heeft op 16 september een gedetineerde aangehouden die niet teruggekeerd was van verlof. Hij probeerde nog aan zijn aanhouding te ontsnappen door van een balkon af te springen. Helaas voor hem sprong hij daar in de armen van de politie. In een woning op het Veluwehof werd op 3 september een reeds ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In 2 slaapkamers hebben alles bij elkaar vermoedelijk 280 hennepplanten gestaan. Er was ook sprake van diefstal stroom. Tot slot hebben we deze maand hebben een bewoner van het Scheerderhof en een bewoner van het Nemerlaerhof een schriftelijke waarschuwing ontvangen voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

7 Dierdonk U heeft de politie geweldig geholpen op 3 september van dit jaar. Een 47-jarige Helmondse zou daar met haar personenauto een kleine aanrijding hebben veroorzaakt waarbij gelukkig niemand gewond raakte. De vrouw maakte echter zo'n verwarde indruk dat bezorgde burgers besloten haar autosleutels af te pakken en de politie te bellen. De vrouw bleek een alcoholpromillage van 2,4 te hebben. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Dan willen we u ook nog melden dat er op 24 augustus een fiets werd weggenomen vanaf het Dierdonkpark. De fiets was niet afgesloten. Het mag duidelijk zijn dat ons advies is om dat altijd maar wel te doen. Aanmelden nieuwsbrief Wij hopen dat we u met deze nieuwsbrief op een goede manier hebben kunnen informeren over de werkzaamheden van de politie in Helmond Oost. Heeft u tips of opmerkingen of wilt u zich aanmelden om deze nieuwsbrief per mail te ontvangen, dan kunt u dat laten weten via: Tot de volgende nieuwsbrief! Ad Berkers, afdelingschef Politie Helmond Oost

Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met.

Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. N.V. Univé Schade Voorwaarden Univé Autoverzekering versie 2 Wij leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement.

Nadere informatie

komen. Laat U anders door vakmensen voorlichten. Geef geen gelegenheid tot inbraak (laat geen buit zien)

komen. Laat U anders door vakmensen voorlichten. Geef geen gelegenheid tot inbraak (laat geen buit zien) Inleiding De bedoeling van inbraakpreventie is het zo moeilijk mogelijk maken voor inbrekers om binnen te komen. Vaak wordt als eerste maatregel het hang- en sluitwerk van een woning aangepast om inbraak

Nadere informatie

POLISVOORWAARDEN. Autoverzekering MT 13

POLISVOORWAARDEN. Autoverzekering MT 13 POLISVOORWAARDEN Autoverzekering MT 13 Voorwaarden bij uw autoverzekering U heeft een autoverzekering bij ons. U heeft daarbij een of meer onderdelen gekozen die hieronder staan. Op uw polis staat welke

Nadere informatie

London Voorwaarden Caravanverzekering CARN14

London Voorwaarden Caravanverzekering CARN14 London Verzekeringen Coolsingel 139, 3012 AG Rotterdam Postbus 60, 3000 AB Rotterdam Tel 088-577 26 02, fax 088-577 86 80 www.london.nl IBAN NL17INGB0000022800 Inschrijfnummer KvK 59395435 London Verzekeringen

Nadere informatie

Allianz Caravanverzekering

Allianz Caravanverzekering Allianz Nederland Schadeverzekering Allianz Caravanverzekering Verzekeringsvoorwaarden CAR 15 2 Inhoudsopgave Voorwaarden Caravanverzekering Checklist 5 1. Waarvoor is deze verzekering? 6 2. Welke voorwaarden

Nadere informatie

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer?

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Het Waarborgfonds Motorverkeer kan uitkomst bieden Het kan iedereen overkomen: u wordt aangereden door een motor voertuig en de dader rijdt door of

Nadere informatie

Allianz Nederland Schadeverzekering. Voorwaarden Auto AD001

Allianz Nederland Schadeverzekering. Voorwaarden Auto AD001 Allianz Nederland Schadeverzekering Voorwaarden Auto AD001 Leeswijzer In deze polisvoorwaarden vindt u alle informatie over uw Allianz autoverzekering. Hoe vindt u wat u wilt weten? Dat leggen wij u hier

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Beste onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij deze

Nadere informatie

Personenautoverzekering Comfort COM141

Personenautoverzekering Comfort COM141 Personenautoverzekering Comfort COM141 Leeswijzer Checklist 2 Voorwaarden die voor iedereen gelden Algemene voorwaarden 3 Hier leest u onder andere: Waarvoor bent u verzekerd? Wat moet u doen als u schade

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Alphera Top Protect. Verzekeringsvoorwaarden ATP15

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Alphera Top Protect. Verzekeringsvoorwaarden ATP15 Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Alphera Top Protect Verzekeringsvoorwaarden ATP15 2 Leeswijzer Checklist 4 Voorwaarden die voor iedereen gelden Algemene voorwaarden 5 Hier leest u onder

Nadere informatie

Allianz Nederland Schadeverzekering. Veilig Op Weg Pakket Motorrijtuigenverzekering. motoren. Verzekeringsvoorwaarden PM 15

Allianz Nederland Schadeverzekering. Veilig Op Weg Pakket Motorrijtuigenverzekering. motoren. Verzekeringsvoorwaarden PM 15 Allianz Nederland Schadeverzekering Veilig Op Weg Pakket Motorrijtuigenverzekering voor personenauto s en motoren Verzekeringsvoorwaarden PM 15 2 Leeswijzer Checklist 4 Voorwaarden die voor iedereen gelden

Nadere informatie

Voorwaarden Auto 007. Waarvoor is deze verzekering? Onze hulp aan u. Uw verzekering. Wat spreken wij nog meer met elkaar af?

Voorwaarden Auto 007. Waarvoor is deze verzekering? Onze hulp aan u. Uw verzekering. Wat spreken wij nog meer met elkaar af? Voorwaarden Auto 007 Leeswijzer In deze polisvoorwaarden vindt u alle informatie over uw Allsecur autoverzekering. Hoe vindt u wat u wilt weten? Dat leggen wij u hier uit. Hoe vindt u wat u wilt weten?

Nadere informatie

Georganiseerde autodiefstal Bouwsteen voor het Nationaal dreigingsbeeld 2012

Georganiseerde autodiefstal Bouwsteen voor het Nationaal dreigingsbeeld 2012 Georganiseerde autodiefstal Bouwsteen voor het Nationaal dreigingsbeeld 2012 Georganiseerde autodiefstal Een onderzoek naar het in georganiseerd verband stelen en verhandelen van personenauto s of onderdelen

Nadere informatie

Bromfietsverzekering BRM141

Bromfietsverzekering BRM141 London Verzekeringen Coolsingel 139, 3012 AG Rotterdam Postbus 60, 3000 AB Rotterdam Tel 088-577 26 02, fax 088-577 86 80 www.london.nl IBAN NL17INGB0000022800 Inschrijfnummer KvK 59395435 London Verzekeringen

Nadere informatie

Handreiking aangifte doen bij de politie

Handreiking aangifte doen bij de politie Handreiking aangifte doen bij de politie Inhoud 1. Inleiding 3 2. Het onbekende van het aangifte doen 3 3. Wat gebeurt er bij aangifte? 4 Welke documenten zijn nodig voor het doen van aangifte? Benodigde

Nadere informatie

Komt de woninginbreker weer op bezoek, of gaat hij liever naar de buren?

Komt de woninginbreker weer op bezoek, of gaat hij liever naar de buren? Masterscriptie Criminologie Faculteit der Rechtsgeleerdheid Komt de woninginbreker weer op bezoek, of gaat hij liever naar de buren? Een kwantitatieve analyse naar herhaald slachtofferschap en risicobesmetting

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Voorwaarden. Autoverzekering

Voorwaarden. Autoverzekering Voorwaarden Autoverzekering Autoverzekering fbto.nl Voorwaarden FBTO Autoverzekering Inhoud Inhoud Introductie voorwaarden FBTO Autoverzekering 06 Leeswijzer 08 Contact 09 Algemene voorwaarden 10 1. Waarop

Nadere informatie

Algemeen directeur Directeur sociale zaken

Algemeen directeur Directeur sociale zaken VOORWOORD Wanneer je aan je collega s zou vragen waarom zij naar het werk gaan, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één wil bijvoorbeeld veel geld verdienen, terwijl de ander het juist belangrijk

Nadere informatie

DESIGN DOCUMENT. Pitching and Demoing Research for UX. Mervyn van Goethem Guido Schalkx

DESIGN DOCUMENT. Pitching and Demoing Research for UX. Mervyn van Goethem Guido Schalkx DESIGN DOCUMENT Pitching and Demoing Research for UX Mervyn van Goethem Guido Schalkx Inhoudsopgave Voorwoord Onderzoek Opzet & Research Conclusie & Insights 3 4 4 6 Concepting 8 Concept Tools 8 10 Design

Nadere informatie

Voorwaarden Delta Lloyd Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco (Bonus Malus variant) M 03.2.28 C

Voorwaarden Delta Lloyd Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco (Bonus Malus variant) M 03.2.28 C Voorwaarden Delta Lloyd Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco (Bonus Malus variant) M 03.2.28 C Voorwaarden Xclusief Autoverzekering Belgisch Casco Deze voorwaarden beschrijven uw Xclusief Autoverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden. Woonverzekering Leeswijzer. Uw rechten & plichten

Voorwaarden. Woonverzekering Leeswijzer. Uw rechten & plichten Voorwaarden Woonverzekering Leeswijzer Hoe vindt u het antwoord op uw vraag? Blader door het document. Klik op een vraag in het overzicht. Zoek op een woord met Ctrl + F. Hoe leest u deze voorwaarden?

Nadere informatie

Handreiking effectieve opvang na schokkende gebeurtenissen

Handreiking effectieve opvang na schokkende gebeurtenissen Handreiking effectieve opvang na schokkende gebeurtenissen Programma Veilige Publieke Taak 2 Handreiking effectieve opvang na schokkende gebeurtenissen Voorwoord Personen met een publieke taak kunnen geconfronteerd

Nadere informatie

Praktische veiligheidsgids voor vrouwen

Praktische veiligheidsgids voor vrouwen Praktische veiligheidsgids voor vrouwen Irene Zeilinger Ik keek hem recht in de ogen. Zij verweerde zich uit alle macht. Ik zei hem me los te laten. 2 Praktische veiligheidsgids voor vrouwen Garance vzw

Nadere informatie

Alleen als uw kind zich veilig voelt, kan het worden wie het is

Alleen als uw kind zich veilig voelt, kan het worden wie het is Beste ouders en verzorgers. Voor de vakantie zijn we begonnen met een aanpak om het op en rond onze school voor kinderen nog veiliger te maken. Nu, na de vakantie, pakken we de draad met veel élan weer

Nadere informatie

Jasmyne vertelt... Stelselwijziging jeugd Ambulante jeugdhulp. De situatie

Jasmyne vertelt... Stelselwijziging jeugd Ambulante jeugdhulp. De situatie www.voordejeugd.nl Stelselwijziging jeugd Jasmyne vertelt... Op een gegeven moment moest ik zelfs geld lenen om babymelk te kunnen kopen. Jasmyne (42) komt door drugsgebruik van haar man zwaar in de schulden.

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus

Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus Voorwaarden verzekering Auto Casco Inruilplus 1/12 Inhoud 1 Wie zijn er verzekerd?...pag. 2 2 Waar bent u verzekerd?...pag. 2 3 Waarvoor bent u verzekerd?...pag. 2 Casco Inruilplus (schade aan de eigen

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Inboedelverzekering 03 103 14-10 In deze voorwaarden van uw Reaal Inboedelverzekering leest u: Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten (bladzijde

Nadere informatie

Allianz Woonverzekering Glas

Allianz Woonverzekering Glas Allianz Nederland Schadeverzekering Allianz Woonverzekering Glas Specifieke verzekeringsvoorwaarden Glas GLS 15 Inhoudsopgave Specifieke verzekeringsvoorwaarden Glas Checklist 3 1. Waarvoor is deze verzekering?

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie