5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg."

Transcriptie

1 PD 1: 5 plaatsen vingerafdrukken; laptop weg, mobiele telefoon weg, auto weg. 12 vingerafdrukken 4 verschillende afdrukken. 1: Huiseigenaar (2 goeie vingerafdrukken) 2: Schoonmaakster (2 goeie vingerafdrukken) 3: Parelman ( Alleen onduidelijke en halve. Twee halven zijn samen te voegen) 4: Vriendin van de huiseigenaar. ( 2 goeie vingerafdrukken) 4 afdrukken onbruikbaar In het lab: één scherm: Typica aanbrengen. (inzoomen, puntjes zetten in een bepaalde regio) links of onder staan de vingerafdrukken verkleint, zo kan de speler kijken of vingerafdrukken hetzelfde zijn en die aan elkaar linken. De speler kan ook onbruikbare vingerafdrukken als onbruikbaar labelen, deze worden dan niet opgestuurd. Het is mogelijk de vingerafdruk van de buurman te krijgen, als de speler twee halve vingerafdrukken van typica voorziet en allebei opstuurt. In de matches van de twee aparte vingerafdrukken zit dan 1 dubbele, die van de buurman. Wanneer deze gevonden word, is het mogelijk de zaak eerder op te lossen. Na PD 1 is de hoofdverdachte de schoonmaakster, maar de buurman is niet verdacht. PD 2: 7 plekken vingerafdrukken; Tv weg, laptop weg, playstation 3 weg 10 vingerafdrukken 4 verschillende 1: Huiseigenares (2 goeie vingerafdrukken) 2: zoon (2 goeie vingerafdrukken 3: schoonmaakster (3 goeie) 4: Parelman (2 goeie) 1 afdruk onbruikbaar In het lab: zelfde als eerst.

2 Wanneer in het eerste huis de vingerafdruk van de buurman gevonden is, is deze nu samen met de schoonmaakster verdacht en worden allebei opgepakt. Hierna zal er bericht komen dat de buurman bekent heeft nadat de politie zei dat ze een huiszoeking gingen doen. Wanneer deze vingerafdrukken niet gevonden waren word de schoonmaakster opgepakt. PD 3: 8 plaatsen vingerafdrukken links onder alleen bruikbaar 10 vingerafdrukken 9 onbruikbaar bijna allemaal onbruikbaar, dubbel, driedubbel, wazig, klein stukje. 1 vingerafdruk is te onderzoeken en te matchen, welke heel moeilijk te vinden is. Dit is de afdruk van de buurman, waarna ze hem oppakken. PD 4: 8 plaatsen vingerafdrukken, 1 op het breekijzer, ligt in het lab. Niets gestolen. 8 vingerafdrukken 2 soort vingerafdruk 1: Parelman (3 vingerafdrukken) 2: Huiseigenaar (3 vingerafdrukken) 2 onbruikbaar Breekijzer ligt al in het lab. Hierna word de buurman opgepakt

3 In het lab: Komt binnen in een ruimte met een computer, klik op de computer één scherm: Typica aanbrengen. (inzoomen, puntjes zetten in een bepaalde regio) links of onder staan de vingerafdrukken verkleint, zo kan de speler kijken of vingerafdrukken hetzelfde zijn en die aan elkaar linken. De speler kan ook onbruikbare vingerafdrukken als onbruikbaar labelen, deze worden dan niet opgestuurd. De ze blijven wel beschikbaar voor later onderzoek. Nadat ze opgestuurd zijn krijg je matches terug en ook worden de vingerafdrukken die je gevonden hebt en hetzelfde zijn bij elkaar gezet. Relatie tussen lab en PD's: Bij PD 1 is het mogelijk de vingerafdruk van de buurman te krijgen, als de speler twee halve vingerafdrukken van typica voorziet en allebei opstuurt. In de matches van de twee aparte vingerafdrukken zit dan 1 dubbele, die van de buurman. Wanneer deze gevonden word, is het mogelijk de zaak eerder op te lossen. Na PD 2 zal de politie een huiszoeking doen in het huis van Parelman, omdat het toch verdacht is dat zijn afdrukken op beide PD's aanwezig zijn, ook al kent hij de bewoners. Hierna zal hij opgepakt worden. Het is na PD 1 sowieso zo dat de schoonmaakster ook verdacht is en dat ze na PD 2 opgepakt word, alleen word ze meteen weer vrijgelaten wanneer je de afdrukken van Parelman hebt in PD 1. Worden de afdrukken van Parelman niet verkregen in PD 1, dan is de schoonmaakster de hoofdverdachte en zal ze na PD 2 opgepakt worden. Bij PD 3 is het lastig de bruikbare afdruk van Parelman te vinden, maar dit heeft verder niet veel onvloed op het verhaal, meteen nadat je klaarbent met je onderzoek in het lab zal hij een inbraak gepleegd hebben en betrapt zijn, waardoor zijn afdrukken op het breekijzer zitten dat in de woning ligt en op de tv, dvdspeler etc. Hierna word Parelman ingerekend en is het spel voorbij.

4 Teksten: Politierapporten voor en na het onderzoek, introductie, krantenberichten, feedbacks. PD1 : Politierapport voor onderzoek In de nacht van woensdag 23 maart tussen 1.00 en 2.00 's nachts is er in de...straat een inbraak gepleegd. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De inbreker is binnengedrongen zonder de deur of ramen te forceren en daardoor gaan wij ervan uit dat de inbreker een sleutel, dan wel meerdere sleutels van het huis in zijn bezit had. Er zijn een aantal objecten uit het huis ontvreemd. Eén laptop, één mobiele telefoon, en de auto van de bewoners is ook gestolen. Waarschijnlijk heeft de dader de autosleutels binnen in het huis buitgemaakt, aangezien de sleutels in de kast lagen en deze nu missen. Er was op het moment van het misdrijf niemand in het huis aanwezigen ook omwonende hebben niets van de inbraak vernomen. Hierdoor is er geen enkel signalement van de dader. De politie schakelt het forensisch team in voor verder onderzoek. PD1 : Politierapport na onderzoek 1: Uit onderzoek naar de vingerafdrukken op het plaats delict zijn twee verdachten naar voor gekomen. Van beide verdachten zijn vingerafdrukken gevonden in de woning en beiden hebben ze een sleutel van het huis. Kennis van de inwoners zagen hem het huis niet verlaten. (2): Clarissa van Velden 28 jaar Schoonmaakster van de inwoner zagen haar het huis niet verlaten. Heeft een strafblad voor stelen uit een supermarkt. Beiden zijn verdachten in de zaak, maar er is te weinig bewijs om de verdachten te arresteren. Het onderzoek is nog gaande.

5 PD 2: Politierapport voor onderzoek In de nacht van vrijdag 25 maart tussen 2.00 en 3.00 's nachts is er in de...straat een inbraak gepleegd. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De inbreker is binnengedrongen zonder de deur of ramen te forceren en daardoor gaan wij ervan uit dat de inbreker een sleutel, dan wel meerdere sleutels van het huis in zijn bezit had. Er zijn een aantal objecten uit het huis ontvreemd. Eén Tv, één laptop, één playstation drie. De aanpak van de inbraak en de locatie doet vermoeden dat de dader dezelfde persoon is die de inbraak op 23 maart in de...straat gepleegd heeft. Er waren op het moment van het misdrijf wel mensen aanwezig in het huis, maar deze personen hadden niet door dat er ingebroken werd. Ook hebben omwonende mensen niets van het misdrijf vernomen toen deze aan de gang was. De politie schakelt het forensisch team in voor verder onderzoek. PD 2: Politierapport na onderzoek Uit onderzoek naar de vingerafdrukken op het plaats delict zijn twee verdachten naar voor gekomen. Van beide verdachten zijn vingerafdrukken gevonden in de woning en beiden hebben ze een sleutel van het huis. Kennis van de inwoners zagen hem het huis niet verlaten. Clarissa van Velden 28 jaar Had geen reden om in de woning te zijn. In haar verklaring zegt ze dat zij een aantal diensten overnam van de vaste schoonmaakster van het huis, Marijke Geuzen. Marijke van Geuzen is op vakantie en is tot op heden nog niet bereikbaar voor haar verklaring. De inwoners van het huis wisten niets van het feit dat Mevrouw Geuzen op vakantie was en haar dienst en sleutel van de woning over had gedragen aan Clarissa van Velden. Op het moment dat zij schoonmaakte was er niemand van de inwoners aanwezig in het huis. zagen haar het huis niet verlaten. Heeft een strafblad voor stelen uit een supermarkt.

6 Clarissa van Velden is gearresteerd op verdenking van twee inbraken en het stelen van een auto. PD 3: Politierapport voor onderzoek In de avond van zaterdag 26 maart is er in de...straat de gestolen auto van de Dhr... gevonden. De auto stond geparkeerd en er is verder geen schade aan ontdekt. In de auto lagen geen voorwerpen die naar de dader zouden kunnen leiden. De politie schakelt het forensisch team in voor verder onderzoek. PD 3: Politierapport na onderzoek Uit onderzoek naar de vingerafdrukken op het plaats delict is één verdachte naar voren gekomen. Kennis van de inwoners De heer Parelmans heeft geen enkele reden waarom zijn vingerafdrukken in de auto aangetroffen zouden moeten worden en tevens heeft de persoon geen sleutels van de auto. Hieruit valt op te maken dat Parelmans hoogst waarschijnlijk de dader is van de twee voorgaande inbraken, met als redenen dat zijn vingerafdrukken op allebei de plaats delicten aangetroffen zijn en zijn vingerafdrukken in de gestolen auto gevonden zijn. Piet Parelmans word gearresteerd op verdenking van twee inbraken en het stelen van een auto.

7 PD 4: Politierapport voor onderzoek In de nacht van zaterdag 26 maart tussen en 's nachts is er in de...straat een inbraak gepleegd. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De inbreker is binnengedrongen door de achterdeur te forceren met behulp van een breekijzer. Op het moment van de inbraak was de bewoner van het huis, dhr..., aanwezig en deze heeft de inbreker op heterdaad betrapt. Hierdoor liet de inbreker zijn breekijzer vallen en vluchtte hij de woning uit. Hoewel de bewoner de man niet goed heeft kunnen zien, is deze ervan overtuigt dat de dader een man was, van rond de 40 á 50 jaar. Het gereedschap van de dader is naar het lab gestuurd voor verder onderzoek. PD 4: Politierapport na onderzoek Van het gereedschap wat de dader liet liggen nadat hij vluchtte zijn de vingerafdrukken van één persoon. Parelmans is geen bekende van de inwoner en het gereedschap is gebruikt de deur te forceren om binnen te komen in de woning. Piet Parelmans is de hoofdverdachte in twee voorgaande inbraken, het stelen van een auto, en deze inbraak. Hij zal gearresteerd worden op verdenking van bovengenoemde misdrijven.

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen TERUG MAIL SLA OP Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen SAMENVATTING 27/1/2009 Als er in de buurt is ingebroken, kun je maar beter de ramen dichthouden en een extra slot op de deur doen. De

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!!

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 30/04/20014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!!

Aan : Betreffende : Gemeentebestuur en politie zetten sterk in op preventie bij aanpak woninginbraken!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 18/10/2013 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg

WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt. Muiderberg WhatsApp- Buurtpreventie Het vergroten van de (sociale) veiligheid en lee9aarheid in de buurt Muiderberg Welkom Wat is WhatsApp? Het doel van WhatsApp- buurtpreventie. Georganiseerde WhatsApp-groepen.

Nadere informatie

Module F: Van wie zijn de vingerafdrukken op het wapen?

Module F: Van wie zijn de vingerafdrukken op het wapen? Module F: Van wie zijn de vingerafdrukken op het wapen? Situatieschets Bij het onderzoek door de politie is gebleken dat er op de dolk die bij het lichaam van Willem lag, een vingerafdruk is gevonden.

Nadere informatie

Aan : Betreffende : SLUIT en BEVEILIG uw VOORDEUR

Aan : Betreffende : SLUIT en BEVEILIG uw VOORDEUR POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 20/05/2015 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM! 1. Feedback recente dringende BIN- berichten. 31/10 14u45 Centrum Omdat veiligheid iedereen aanbelangt 3 verdachte personen in de Oude Godstraat 2 vrouwen gaan aanbellen,

Nadere informatie

PREVENTIEF BIN BERICHT

PREVENTIEF BIN BERICHT POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PREVENTIEF BIN BERICHT Datum : 07/03/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker]

Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen. [Naam spreker] 14 09 17 Voorlichtingsbijeenkomst veilig wonen [Naam spreker] Programma Babbeltrucs, woningovervallen en woninginbraken 1. Hoe, wanneer en waar gebeurd het? 2. Hoe te voorkomen? Zowel bouwkundig (Politiekeurmerk)

Nadere informatie

Als ze er allemaal zo uitzagen

Als ze er allemaal zo uitzagen Als ze er allemaal zo uitzagen 1 Wijkbijeenkomst Pannenschuur 2 Veilig Wonen algemeen Whatsapp waarom Werking Whatsapp 3 Buurtapp Wijkagent Pannenschuur Welkom Cees Pasmans 4 Aantallen Aantal inbraken

Nadere informatie

Buurtinformatienetwerken Groen bericht Nr : 04/2011 December 2011

Buurtinformatienetwerken Groen bericht Nr : 04/2011 December 2011 Buurtinformatienetwerken Groen bericht Nr : 04/2011 December 2011 U ziet iets verdacht niet twijfelen bel de politie 014/56.47.00 Uw BIN-COORDINATOREN Geel Laar Laarsveld Verachtert André Laar 11, 2440

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER

LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER LEVENSBELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET EUROPESE ALARMNUMMER ÉÉN NUMMER VOOR ÁLLE NOODHULPDIENSTEN Het kan u zomaar overkomen. U bent getuige of zelfs slachtoffer van een vechtpartij, overval of ander ernstig

Nadere informatie

Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1

Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1 Sluyterslaan 1 t/m 55 Jutphaas, Nieuwegein Oktober 2015 Groot Onderhoud Sluyterslaan woongebouw 1 In deze nieuwsbrief staan het laatste nieuws over het groot onderhoud in de Sluyterslaan. Gezellig feestje!

Nadere informatie

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing!

Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Clinic Observeren en signaleren Oplettende burgers van Weesp, als actieve partners in opsporing! Wat kunt U deze avond verwachten? Afwijkend gedrag herkennen, Een verdachte situatie herkennen, Situaties

Nadere informatie

De Minister van Justitie

De Minister van Justitie POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De Minister van Justitie DATUM 18

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

"# $%%!& '( $ % ) ! " # $ % & % "' ' ( ) ( ( *%*% %"" %! " +!,' #,"-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #"-$ +)!! !!," # !& +"## ! 3./"#)! 4! """! "2!! +" !

# $%%!& '( $ % ) !  # $ % & % ' ' ( ) ( ( *%*% % %!  +!,' #,-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #-$ +)!! !!, # !& +## ! 3./#)! 4! ! 2!! + ! ! "# $%%!& '( $ % )! " # $ % & % "' ' ( ) ( (" *# ( *%*% %"" %! " +!,' #,"-!! &,! ' *!' +(!,% $ *% #"-$ +)!!!,"""#!!," #!#,"./#!,"#!!& +"##!' 12"#!),"#&! 3./"#)! 4! """! "2!! +"!# +"'! *.( "*%,, "*/+ #

Nadere informatie

Geachte bewoner(s) van dit adres,

Geachte bewoner(s) van dit adres, Uw brief / kenmerk : Maarssen : Ons kenmerk : 1682 Verzonden : 1 mei 2010 Behandeld door : Mw. D. Lenten Telefoonnummer : 0346-594358 Afdeling : BMO Onderwerp : Aanbod hang- en sluitwerk Geachte bewoner(s)

Nadere informatie

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen

Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen Hoe voorkomt u inbraak? Tips voor veilig wonen I n h o u ds o p g av e Preventietips van Generali 3 Inbrekers, houdt u ze buiten de deur? 3 2 In en om uw woning 3 Als u niet thuis bent 4 Ingebroken, wat

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 mei 2004 Rapportnummer: 2004/180

Rapport. Datum: 18 mei 2004 Rapportnummer: 2004/180 Rapport Datum: 18 mei 2004 Rapportnummer: 2004/180 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Haaglanden geen nader onderzoek heeft ingesteld naar aanleiding van zijn aangiften van

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

FORENSISCH DNA-ONDERZOEK VOORBEREIDENDE LES

FORENSISCH DNA-ONDERZOEK VOORBEREIDENDE LES FORENSISCH DNA-ONDERZOEK VOORBEREIDENDE LES Melanie Rosenhart werkt bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij het NFI werken wetenschappers die allerlei vragen proberen te beantwoorden die met

Nadere informatie

Aangifte doen En dan?

Aangifte doen En dan? www.politie.nl/slachtoffer Aangifte doen En dan? 17035-1 Informatie voor slachtoffers van een misdrijf 1 Bent u slachtoffer van een misdrijf? Is er bijvoorbeeld bij u ingebroken? Of heeft iemand u mishandeld?

Nadere informatie

Project CSI. Leerlingenmateriaal

Project CSI. Leerlingenmateriaal Project CSI Een project voor de ontwikkeling van algemene vaardigheden in combinatie met biologie, Nask 1 en 2 en Nederlands, voor leerjaar 3 van vmbo-gtl. Leerlingenmateriaal 1 Verantwoording 2017 SLO

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

Kennislink.nl. Reizende criminelen langer uit handen van de politie. Slechts kwart van misdrijven opgehelderd

Kennislink.nl. Reizende criminelen langer uit handen van de politie. Slechts kwart van misdrijven opgehelderd Kennislink.nl Discussieer mee: Allemaal de beste van de klas?! Onderwerpen Publicaties Over Kennislink Nieuwsbrief Zoek Leven, Aarde & Heelal Gezondheid, Hersenen & Gedrag Mens & Maatschappij Energie &

Nadere informatie

Achter de Woninginbraak _. Acht persoonlijke verhalen over inbraak.

Achter de Woninginbraak _. Acht persoonlijke verhalen over inbraak. Achter de Woninginbraak Acht persoonlijke verhalen over inbraak. pag.3 het verhaal van: pag.4 het verhaal van: Beste lezer, Woninginbraak is helaas nog steeds een groot probleem; veel mensen zien na een

Nadere informatie

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden

Welkom. Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Welkom Presentatie: veiligheid in het Rembrandtpark- Componistenkwartier Naarden Waarom zijn wij hier vanavond? Aanleiding: Inbraken in de buurt in het eerste kwartaal van 2017, met als gevolg onrust en

Nadere informatie

Taak 1.4.14 Hoe moet dat Inhoud

Taak 1.4.14 Hoe moet dat Inhoud Taak 1.4.14 Hoe moet dat Inhoud Taak 1.4.14 Hoe moet dat... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 Wat is cybercrime?... 3 Internetfraude... 3 Voorschotfraude... 3 Identiteitsfraude... 3 Omschrijving van computercriminaliteit...

Nadere informatie

naar sporen Zelf casussen oplossen

naar sporen Zelf casussen oplossen Speuren C naar sporen Zelf casussen oplossen 1. Een dode dokter Mevrouw P. is huisarts. Op zondagavond 11 januari wordt mevr. P. dood aangetroffen in de slaapkamer van haar huis. Ze heeft twee wonden aan

Nadere informatie

Zien. Doe mee met Burgernet!

Zien. Doe mee met Burgernet! Horen Zien Bellen Doe mee met Burgernet! Burgernet, dat bent u! U voelt zich betrokken bij de veiligheid van uw buurt of wijk. Wonen en leven in een veilige omgeving vindt u belangrijk. U bent alert en

Nadere informatie

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak?

8 Ben jij wel eens slachtoffer geweest van een inbraak? Inbraak Politie en justitie zijn onlangs een campagne gestart om woninginbraken te voorkomen. Via de campagne Maak het ze niet te makkelijk, worden bewoners erop gewezen de ramen te sluiten, een lichtje

Nadere informatie

Stroomschema s computercriminaliteit

Stroomschema s computercriminaliteit FACTSHEET 11 09 2017 Kenniscentrum Cybercrime Stroomschema s computercriminaliteit In het Wetboek van Strafrecht staan een aantal delicten waarbij geautomatiseerde werken 1 en gegevens 2 centraal staan.

Nadere informatie

Totaal aantal woninginbraken

Totaal aantal woninginbraken Veiligheid in Uden, hoe is het gesteld met de inbraakpreventie van onze gemeente? De angst voor een woninginbraak is groot, maar liefst 1 op de 10 acht mensen een inbraak bij hem of haar thuis zeer waarschijnlijk.

Nadere informatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie e-domotica toepassingsvoorbeeld: Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie 2 NEDERLANDS e-domotica Tijdschakeling/Aanwezigheidssimulatie Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Te gebruiken accessoires...2 2.0

Nadere informatie

ECLI:NL:OGEAA:2015:384

ECLI:NL:OGEAA:2015:384 ECLI:NL:OGEAA:2015:384 Instantie Datum uitspraak 02-07-2015 Datum publicatie 05-10-2015 Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba Zaaknummer P-2014/15112, 134 van 2015 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. En verder. Auto-inbraken

In deze nieuwsbrief. En verder. Auto-inbraken 2 oktober 2011 In deze nieuwsbrief Aandacht voor auto-inbraken. De afgelopen tijd hebben zich verschillende gevallen voor gedaan. Erg vervelend voor u en ook hier geldt: u kunt zelf veel doen om het te

Nadere informatie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie SPREEKBEURT POLITIE Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie Wat doet een politieagent? WELKOM DE POLITIEPRAKTIJK helpen bij een ongeluk pak de winkeldief! bekeuren en aanhouden

Nadere informatie

Persbericht X ID INZET HOUTEN VEILIG TENT OM INBRAKEN TE VOORKOMEN. Gezamenlijke actie politie, Viveste en gemeente. Nummer: PB15.

Persbericht X ID INZET HOUTEN VEILIG TENT OM INBRAKEN TE VOORKOMEN. Gezamenlijke actie politie, Viveste en gemeente. Nummer: PB15. I X ID Persbericht Nummer: PB15.0032 Houten, 25 september 2015 Gezamenlijke actie politie, Viveste en gemeente INZET HOUTEN VEILIG TENT OM INBRAKEN TE VOORKOMEN Vanaf oktober 2015 zet de gemeente Houten

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374

Rapport. Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 Rapport Datum: 29 november 2001 Rapportnummer: 2001/374 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Limburg-Noord onvoldoende onderzoek heeft verricht naar aanleiding van zijn aangifte

Nadere informatie

naar sporen Over speurders en sporen

naar sporen Over speurders en sporen A Speuren naar sporen Over speurders en sporen Je hebt misschien wel eens een aflevering van CSI gezien. In deze serie zie je forensisch onderzoekers aan het werk, die op allerlei manieren proberen om

Nadere informatie

HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE

HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE HET WERK VAN DE OFFICIER VAN JUSTITIE Opsporen en vervolgen Wie doet dat eigenlijk? De ene moord is nog niet gepleegd of je ziet alweer de volgende ontvoering. Politieseries en misdaadfilms zijn populair

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis, omdat steeds meer kinderen hierin terecht komen. En daarom wilde ik daar wat over vertellen.

Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis, omdat steeds meer kinderen hierin terecht komen. En daarom wilde ik daar wat over vertellen. Jeugdgevangenis Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis Hoofdstuk 1: Waarom? Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis, omdat steeds meer kinderen hierin terecht komen. En daarom wilde

Nadere informatie

Inbraak Overval Brand preventie

Inbraak Overval Brand preventie Inbraak Overval Brand preventie Woninginbraak Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie

Nadere informatie

Buurtpreventie in Noordveen

Buurtpreventie in Noordveen Buurtpreventie in Noordveen Programma Welkom, Kees Meijer wijkregisseur Gemeente Zutphen Politie, Wijkagenten Wilco van Dijk en Yilmaz Ulucay Wijkteam Noordveen, Chantal Elskamp Gemeente Zutphen, wijkregisseur

Nadere informatie

WhatsApp BuurtPreventieAppDen Helder

WhatsApp BuurtPreventieAppDen Helder Den Helder November 2015 Ontstaan vanuit het Wijktoezichthoudersproject Tuindorp initiatiefneemster Sylvia Hamerslag WhatsApp BuurtPreventieAppDen Helder Inleiding WhatsApp is een berichtenservice die

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2012:BX4733

ECLI:NL:RBZUT:2012:BX4733 ECLI:NL:RBZUT:2012:BX4733 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 15-08-2012 Datum publicatie 15-08-2012 Zaaknummer 06/940193-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak door de Commissie van Beroep 2010-02 Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 17 d.d. 23 maart 2009 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.M. Dil - Stork en mr. B. Sluijters)

Nadere informatie

Appendix 1, Items in experiment 1

Appendix 1, Items in experiment 1 Appendix 1, Items in experiment 1 Experimental items The items are presented in the following order 1. Gain-implicit 2. Gain-explicit 3. Loss-implicit 4. Loss-explicit The original tweets are marked with

Nadere informatie

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015

INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 INFOSESSIE APOTHEKERS 28/10/2015 Diefstalpreventie Rudi Van Roost, Hoofdinspecteur Politiezone Boortmeerbeek - Haacht - Keerbergen Criminaliteitspreventie Met welke vormen van criminaliteit kan je te maken

Nadere informatie

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' %

inn IUI Aan alle inwoners van de gemeente Beek Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier ' % inn IUI IO IH I Aan alle inwoners van de gemeente Beek ^l^-j» Jl^V" JQk Ons kenmerk: 12uit00729 Uw kenmerk: Uw brief d.d.: Bijlage(n): 1 Onderwerp: Verbetering woninginbrakenmap/registratieformulier '

Nadere informatie

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid

Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid Welkom bij inloopcafé De Happy Gentiaan, 1 April 2016 Themaborrel: Buurtpreventie en veiligheid 1 Inloopcafé De Happy Gentiaan 2016 Doel: informele buurtborrel voor (buurt)contacten en buurtthema s Datum:

Nadere informatie

Het misdrijf. Inleiding. Warming-up klassikaal. Introductie Het misdrijf. Val dood

Het misdrijf. Inleiding. Warming-up klassikaal. Introductie Het misdrijf. Val dood Het misdrijf Inleiding Introductie Het misdrijf In deze dramales creëren de leerlingen scènes rondom een misdrijf. Hierbij leren ze spanning op te bouwen in een verhoor, getuigenverklaring en reconstructie.

Nadere informatie

Als er sprake is van een incident op heterdaad (tijdens of kort na plegen) en het gaat om een mishandeling of een bedreiging met mishandeling:

Als er sprake is van een incident op heterdaad (tijdens of kort na plegen) en het gaat om een mishandeling of een bedreiging met mishandeling: 1-2-3 Aangiftewijzer Geweld, bedreiging en belediging tegen de gerechtsdeurwaarder Soms heeft de gerechtsdeurwaarder te maken met agressie en geweld. Helaas worden strafbare feiten niet altijd en automatisch

Nadere informatie

Praktische opdracht ANW DNA

Praktische opdracht ANW DNA Praktische opdracht ANW DNA Praktische-opdracht door een scholier 2164 woorden 16 april 2002 7,2 35 keer beoordeeld Vak ANW Inhoudsopgave Inleiding Verslag DNA Onderzoek: -Hoe werkt het -In de praktijk

Nadere informatie

Onthaalbrochure. nieuwe medewerker

Onthaalbrochure. nieuwe medewerker Onthaalbrochure nieuwe medewerker Inhoudstafel 1. Contact en openingsuren...3 2. Ingebroken? En wat nu?...4 Algemeen...4 Na de komst van de politie...4 Het parket...4 Wat kan u zelf doen in deze procedure?...4

Nadere informatie

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten.

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. SPELREGELS Phil Orbanes Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. INHOUD 21 Alibikaarten: 6 verdachten 6 voertuigen 9 vluchtbestemmingen 39 Speurkaarten: 19 verdenkingskaarten 8 spiekkaarten

Nadere informatie

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR

VOORJAAR PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR BEVEILIGINGS GROEP VOORJAAR PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van het voorjaar... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

Categorie (a): bij het op heterdaad betrappen op het plegen van een strafbaar feit

Categorie (a): bij het op heterdaad betrappen op het plegen van een strafbaar feit Stappenplan strafbare feiten Een stappenplan strafbare feiten geeft richtlijnen over de acties die er kunnen of moeten worden ondernomen als de school wordt geconfronteerd met een strafbaar feit. De noodzakelijkheid

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM

BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM BUURTINFORMATIENETWERKEN EDEGEM!! 7 Omdat veiligheid iedereen aanbelangt Beste buurtbewoner 1. INBRAAK ( De bron van dit onderwerp is Besafe, veiligheid en preventie) Problematiek In België behoort inbraak

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 10 november 2016

Nieuwsbrief 6 10 november 2016 Nieuwsbrief 6 10 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, In deze Nieuwsbrief: Nationaal schoolontbijt Vertrouwenspersonen Maandviering groep 6 Biebexpeditie Lezing bibliotheek MR-vergadering Groepen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee Boekverslag Nederlands Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee Boekverslag door een scholier 1524 woorden 15 juni 2001 7,1 267 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Vivian den Hollander Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Opgepast! Mam, heb je mijn rugtas gezien? roept Spekkie. Ze zit op haar bed

Nadere informatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie

Folder 68 1.1. Beveiliging. Productinformatie Folder 68. Beveiliging Productinformatie Beveiliging Uw woning beveiligen tegen inbraak zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn. Volgens de cijfers van de politie wordt er jaarlijks bij op de 0 woningen

Nadere informatie

Deel 6 Resultaten. Recherchewerk

Deel 6 Resultaten. Recherchewerk Deel 5 Werking Recherche Omdat we meer en meer ondervonden dat onze dienst weinig of geen binding meer had met de jongeren van onze stad, werd in 2011, binnen de dienst recherche, een aparte jeugddienst

Nadere informatie

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont

Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont ontwikkeling 2015 tov 2014, gemeente ontwikkeling 2015 tov 2014, regio MNL januari t/m juni juli t/m december Veiligheidscijfers Soest 2015 samenwerking loont Januari 2016 - In 2015 is het aantal woninginbraken

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2016:1622

ECLI:NL:RBOVE:2016:1622 ECLI:NL:RBOVE:2016:1622 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 10-05-2016 Datum publicatie 11-05-2016 Zaaknummer 08/760127-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête meting maart, april, mei en juni

Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête meting maart, april, mei en juni Resultaten Leefbaarheid- en Veiligheidsenquête meting maart, april, mei en juni 1. Leefbaarheid In de maand juni geven de Bredanaars Breda een 7,6 als gemeente om in te wonen. Breda scoort goed op alle

Nadere informatie

De bende van horen, zien en zwijgen

De bende van horen, zien en zwijgen Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > De bende van horen, zien en zwijgen De bende van horen, zien en zwijgen De lokale recherche van Politiezone Antwerpen

Nadere informatie

Criminaliteitsgegevens Verdeling van de verschillende feiten (Bron : Criminaliteitsbarometer, cijfers maart 2019) Evolutie van de criminaliteit

Criminaliteitsgegevens Verdeling van de verschillende feiten (Bron : Criminaliteitsbarometer, cijfers maart 2019) Evolutie van de criminaliteit Criminaliteitsgegevens Verdeling van de verschillende feiten (Bron : Criminaliteitsbarometer, cijfers maart 2019) Evolutie van de criminaliteit 62 Jaarverslag 2018 Verdeling van de verschillende feiten

Nadere informatie

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent

PZ HerKo Spoorwegstraat 6, 3020 Herent STAP 1: VEILIGE LEEFGEWOONTEN! PZ HerKo 5393 - Spoorwegstraat 6, 3020 Herent E-mail: info@politieherko.be - Tel.: 016/85.34.00 - Fax: 016/85.34.01 Een eerste stap om het risico op een inbraak te verminderen,

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Brabant-Noord hem niet financieel tegemoet heeft willen komen toen hij kort na een huiszoeking een geldbedrag van 1.020 miste.

Nadere informatie

Doen! Het opstellen van de aangifte

Doen! Het opstellen van de aangifte Aangifte? Doen! Aangifte? Er is bij u ingebroken, uw fiets is gestolen of er is geweld tegen u gebruikt. Het zijn maar een paar voorbeelden van strafbare feiten. Redenen om aangifte te doen. Waarom aangifte

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG

MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG MAAK JE WONING INBRAAKVEILIG Brochure_inbraakpreventie_A5_019.indd 1 23/04/2019 14:10:52 Inbrekers: de klok tikt Een inbreker wil stil, snel en ongezien zijn slag slaan. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers.

Nadere informatie

Praktische opdracht ANW DNA

Praktische opdracht ANW DNA Praktische opdracht ANW DNA Praktische-opdracht door een scholier 2382 woorden 31 maart 2005 6,6 52 keer beoordeeld Vak ANW Inleiding Deze PO gaat over het onderwerp DNA. Het onderwerp konden wij zelf

Nadere informatie

Rapport. Datum: 31 maart 2014. Rapportnummer: 2014/029

Rapport. Datum: 31 maart 2014. Rapportnummer: 2014/029 Rapport Rapport over een klacht over de (thans) regionale politie eenheden Noord-Holland en Oost-Nederland en de hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Noord-Holland. Datum: 31 maart

Nadere informatie

Vragen naar de naam en de functie van een gereedschap

Vragen naar de naam en de functie van een gereedschap Vragen naar de naam en de functie van een gereedschap Wat is dit? Welk gereedschap is dit? Dat is een Wat kun je er mee doen? Waarvoor dient het? Met een kun je 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

De nieuwe shirts zijn gesponsord door: Brandevoorter Courant Borduurstudio Ricky s Fashion jeugdclub brandevoort j e u g d c l u b @ b r a n d e v o o r t. o r g WWW. BRANDEVOORT. BIZ xberichtentelexberichtentelexberichten

Nadere informatie

Onderzoek 57: Handschriftherkenning

Onderzoek 57: Handschriftherkenning Onderzoek 57: Handschriftherkenning 1. Onderzoeksvraag Hoe herken ik een handschrift? 2. Voorbereiding a. Materiaal Geschreven brief Pen Papier Stappenplan handschriftherkenning b. Opstelling (foto) Zorg

Nadere informatie

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning

Voorwoord. Investeren in fijn wonen. Inbraak? Het zal je maar gebeuren! Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning 2 NWS Magazine nr. 3 3 Resultaten onderzoek : Hoe tevreden bent u over uw woning Voorwoord Investeren in fijn wonen Als u dit leest zijn de voorbereidingen voor de Uitbreiding dienstverlening begroting

Nadere informatie

Datum 21 juni 2011 Onderwerp Beantwoording Kamervragen over (transport)criminaliteit, en gestolen mobiele telefoons in het bijzonder

Datum 21 juni 2011 Onderwerp Beantwoording Kamervragen over (transport)criminaliteit, en gestolen mobiele telefoons in het bijzonder 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Schedeldoekshaven 100 2511 EX Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den

Nadere informatie

WhatsApp PreventieApp

WhatsApp PreventieApp Den Helder Stad Binnen de Linie maart 2016 WhatsApp PreventieApp Inleiding WhatsApp is een berichtenservice die gebruikt kan worden door mensen met een smartphone. Voor het gebruik van WhatsApp is naast

Nadere informatie

Handreiking WhatsApp Buurtpreventie

Handreiking WhatsApp Buurtpreventie Handreiking WhatsApp Buurtpreventie 2017 Inleiding In deze handleiding wordt ingegaan op de stappen die u moet ondernemen om een WhatsApp-groep Buurtpreventie te ontwikkelen binnen de wijk. Dit plan bevat

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit je auto

Voorkom diefstal uit je auto Voorkom diefstal uit je auto Jaarlijks worden er in ons land meer dan 75.000 diefstallen uit auto s geregistreerd. Veel diefstallen kunnen nochtans eenvoudig voorkomen worden. Wil je vermijden dat ook

Nadere informatie

Veilige Buurt-APP Buurtpreventie. Bommelerwaard

Veilige Buurt-APP Buurtpreventie. Bommelerwaard Veilige Buurt-APP Buurtpreventie Bommelerwaard Voorstellen Ingrid Visser; Wijkagent Kerkdriel Tomas Sluiter; Wijkagent Hedel/ Hoenzadriel André Meijer; Wijkagent Ammerzoden/ Velddriel/ Well/ Wellseind

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Digitale sporen Kansen voor de opsporing. Christianne de Poot

Digitale sporen Kansen voor de opsporing. Christianne de Poot Digitale sporen Kansen voor de opsporing Christianne de Poot opsporing en bewijs Opsporing en vervolging van misdrijven (strafrechtelijk onderzoek) Reactief onderzoek: Inzetten van opsporingsmiddelen om

Nadere informatie

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin!

Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! Met een veilig gevoel van huis? Deur op slot. Een goed begin! 50% van de inbraken kunt u eenvoudig voorkomen. 90% van de inbraken gebeurt door gelegenheidsinbrekers. 95% minder kans op inbraak? Lees deze

Nadere informatie

naar sporen Forensisch expert worden

naar sporen Forensisch expert worden Speuren B naar sporen Forensisch expert worden 3. Vaststellen identiteit Deze les ga je je verdiepen in één specifiek forensisch onderzoeksgebied. Je wordt als het ware zelf een beetje forensisch expert.

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijleer Criminaliteit

Samenvatting Maatschappijleer Criminaliteit Samenvatting Maatschappijleer Criminaliteit Samenvatting door een scholier 1882 woorden 9 juni 2013 7,6 46 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Samenvatting Maatschappijleer

Nadere informatie

Babbeltrucs en Woninginbraken

Babbeltrucs en Woninginbraken Babbeltrucs en Woninginbraken Twan Hoeks Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen Ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Plan van Aanpak Inbraakpreventie

Plan van Aanpak Inbraakpreventie Veiligheid, Kabinet & Handhaving Plan van Aanpak Inbraakpreventie 2009-2010 4 mei 2009 [PvA_Inbraakpreventie1[1].doc] F003 ICT Pagina 2 van 14 Inhoudsopgave Hoofdst. Inhoud Pag. 1 Inleiding 3 2 Analyse

Nadere informatie

NIEUWSFLASH 30-06- 11

NIEUWSFLASH 30-06- 11 NIEUWSFLASH 30-06- 11 NR 32 Voor KAMMENSTRAAT en OMGEVING (Kammenstraat-Hondsberg-Hemelrijkweg-Lazaret-Schuurblok-Kloosterstraat-Grensstraat-Handelsstraat-Hemelrijklaan- Statievelden) Noodnummer: 101 of

Nadere informatie

De politie biedt hulp vanaf het moment dat de school het geweld meldt. Deze melding kan op volgende manieren:

De politie biedt hulp vanaf het moment dat de school het geweld meldt. Deze melding kan op volgende manieren: Lokale Politie Antwerpen Titel: Scholenprotocol Subtitel: Afspraken tussen politie, scholen, parket en de stad Wat doet de politie in geval van geweld op school of rond de school? De politie biedt hulp

Nadere informatie

Formeel Strafrecht, De Verdachte. Hoofdstuk 6 SPV pagina 2 t/m 12

Formeel Strafrecht, De Verdachte. Hoofdstuk 6 SPV pagina 2 t/m 12 Formeel Strafrecht, De Verdachte Hoofdstuk 6 SPV pagina 2 t/m 12 Wat gaan we behandelen? Wat is formeel strafrecht? Doel strafvordering? Artikel 1 Strafvordering Waar vind je strafvordering? De drie fasen

Nadere informatie