INKOOPPROCEDURE Levering van diabetes testmateriaal en samenhangende diensten. (finale versie 14 juli 2014)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INKOOPPROCEDURE Levering van diabetes testmateriaal en samenhangende diensten. (finale versie 14 juli 2014)"

Transcriptie

1 INKOOPPROCEDURE Levering van diabetes testmateriaal en samenhangende diensten (finale versie 14 juli 2014)

2 2/19 Inhoud 1. Algemeen 2. Inkoopprocedure 3. Opdracht 4. Minimumeisen 5. Vereiste gegevens voor vergelijking van voorstellen 6. Vergelijkende beoordeling

3 3/19 1 Algemeen 1.1 Inleiding U wordt uitgenodigd om op basis van dit inkoopdocument een voorstel te doen voor de levering van diabetes testmateriaal en daarmee samenhangende diensten. Het voorstel moet voldoen aan de eisen die hierna zijn vastgelegd voor de te leveren producten, de dienstverlening, contractvoorwaarden en andere aspecten van de opdracht. Potentiële leveranciers kunnen omvatten (maar zijn niet beperkt tot) medische speciaalzaken, apotheken of samenwerkingsvormen van apotheken. De inkoopprocedure staat open voor iedere onderneming (hierna aangeduid als: leverancier) die verwacht te voldoen aan de gestelde eisen. 1.2 Doelen van de inkoopprocedure VGZ streeft met de inkoopprocedure drie hoofddoelen na: een besparing op de kosten van diabetes testmateriaal; tijdige beschikbaarheid van kwalitatief goed diabetes testmateriaal met de functionaliteiten die de verzekerde nodig heeft; de verzekerde zo veel mogelijk in staat stellen de bloedglucosemeter waarmee hij of zij vertrouwd is, te blijven gebruiken. Daarom wil VGZ dat zo veel mogelijk verschillende meters met de uiteenlopende functionaliteiten worden aangeboden. 1.3 Opbouw van dit inkoopdocument De opbouw van dit inkoopdocument is als volgt: hoofdstuk 2 schetst de inkoopprocedure. In hoofdstuk 3 worden de producten en diensten beschreven waarop de opdracht betrekking heeft. Hoofdstuk 4 bevat de minimumeisen waaraan moet worden voldaan. Hoofdstuk 5 vermeldt de gegevens op basis waarvan de voorstellen worden beoordeeld. Hoofdstuk 6 ten slotte beschrijft hoe voorstellen worden beoordeeld en gewogen. 1.4 VGZ VGZ 1 is een landelijk werkende zorgverzekeraar met ca. 4,2 miljoen verzekerden. VGZ biedt zowel natura- als restitutieverzekeringen aan. De meeste verzekerden van VGZ hebben een naturaverzekering. VGZ sluit overeenkomsten met leveranciers om te voorzien in de zorg waarop haar verzekerden recht hebben. Voor de afspraken met leveranciers maakt het geen verschil of het gaat om zorg die in het kader van een natura- of een restitutieverzekering wordt verleend. 1 De naam VGZ wordt in dit inkoopdocument gebruikt als verzamelnaam voor: VGZ Zorgverzekeraar N.V., IZZ Zorgverzekeraar N.V., IZA Zorgverzekeraar N.V., N.V. Zorgverzekeraar UMC, N.V. VGZ Cares en N.V. Univé Zorg.

4 4/ Globale omschrijving van de opdracht VGZ heeft omstreeks verzekerden die vanwege diabetes zijn aangewezen op insuline of zich in de overgangsfase bevinden naar het gebruik van insuline, en die daarom regelmatig het glucosegehalte in hun bloed moeten controleren. Het aantal controles van deze verzekerden is ca. 30 miljoen per jaar. 2 De opdracht heeft betrekking op: de levering van teststrips, bloedglucosemeters, lancetten en prikpennen; met de levering samenhangende diensten, waaronder logistiek, distributie en informatieverstrekking. 1.6 Aantal contracten VGZ wil met vier tot maximaal acht leveranciers een overeenkomst sluiten. Elke leverancier moet per 1 januari 2015 in staat zijn producten en diensten tijdig te leveren voor verzekerden en 7,5 miljoen controles. De details van de opdracht worden in hoofdstuk 3 uiteengezet. De overeenkomst zal voor twee jaar gelden, met de mogelijkheid van twee maal een verlenging door VGZ met een jaar. 1.7 Toetsing bij stakeholders VGZ heeft de opzet van de inkoopprocedure en de toe te passen criteria voorgelegd aan verschillende stakeholders, waaronder belangenorganisaties, zorgverleners en medischinhoudelijk deskundigen en heeft van hun inzichten gebruik gemaakt bij de opstelling van dit inkoopdocument. 2 Ervaringscijfers laten zien dat per patiënt jaarlijks gemiddeld 500 controles worden uitgevoerd. Alle genoemde cijfers over het gebruik van diabetes testmateriaal hebben slechts indicatieve betekenis. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

5 5/19 2 Inkoopprocedure 2.1 Inleiding Deze inkoopprocedure is geen aanbesteding in de zin van de Aanbestedingswet VGZ zal handelen overeenkomstig van de Gedragscode Goed Zorgverzekeraarschap van Zorgverzekeraars Nederland. 3 VGZ hanteert bij de keuze van leveranciers de in dit inkoopdocument omschreven objectieve, transparante criteria. Als zij met een leverancier geen overeenkomst wil sluiten, zal VGZ aan deze de redenen daarvoor meedelen. Verdere procedurele verplichtingen dan neergelegd in deze 2 neemt VGZ uitdrukkelijk niet op zich. 2.2 Verloop inkoopprocedure 1. VGZ zal op haar website aan de inkoopprocedure bekendheid geven. Daarnaast zal zij leveranciers op de inkoopprocedure attenderen. 2. Een leverancier schrijft zich als potentiële leverancier in via portal Esize 4 en verstrekt de basisgegevens die daarbij worden gevraagd. Na inschrijving heeft de leverancier toegang tot dit inkoopdocument en de bijbehorende andere documenten. 3. Ingeschreven leveranciers kunnen naar aanleiding van het inkoopdocument en bijbehorende documenten inlichtingen vragen. Deze vragen moeten voor 26 juni 2014 per worden verzonden aan diabetestestmateriaal2015@vgz.nl. De vragen en antwoorden zullen uiterlijk 14 juli 2014 geanonimiseerd aan alle leveranciers worden toegezonden. 4. Leveranciers kunnen uiterlijk 23 juli 2014 nadere vragen stellen naar aanleiding van de antwoorden op de eerder gestelde vragen. Deze vragen en antwoorden zullen uiterlijk 4 augustus 2014 geanonimiseerd aan alle leveranciers worden toegezonden. 5. Leveranciers moeten een voorstel indienen voor 15 augustus Het voorstel moet geldig zijn tot en met 31 december Het moet onvoorwaardelijk zijn. Per leverancier mag slechts één voorstel worden ingediend. 6. Indiening van het voorstel moet langs elektronische weg plaatsvinden in Esize volgens het format als opgenomen in bijlage Naar aanleiding van een voorstel kan VGZ op ieder moment in de procedure aan de leverancier vragen stellen en nadere gegevens vragen. Leveranciers moeten vragen volledig beantwoorden en gegevens verstrekken binnen de termijn die VGZ daarvoor stelt. 8. VGZ kan op elk moment, als zij dat nodig acht, in overleg treden met een leverancier om verduidelijking van het ingediende voorstel te verkrijgen. VGZ is echter niet verplicht tot enig overleg. 9. VGZ kan een voorstel buiten behandeling laten als: het voorstel niet tijdig is ingediend; het voorstel niet compleet is; 3 De Gedragscode is te raadplegen op 4 Om toegang tot de portal te krijgen, volgt u de instructies op de volgende website: 5 Dit inkoopdocument behelst een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Waar hierna de term voorstel wordt gebruikt, wordt in civielrechtelijke zin gedoeld op een aanbod.

6 6/19 eventuele vragen niet tijdig en volledig zijn beantwoord; een leverancier desgevraagd niet of onvoldoende overleg pleegt met VGZ; het voorstel niet voldoet aan de in 4 opgenomen minimumeisen, of het voorstel niet voldoet aan andere eisen in dit inkoopdocument. 10. VGZ selecteert de vier leveranciers met de hoogste eindscores. VGZ selecteert tevens ten hoogste vier andere leveranciers, als wordt voldaan aan de daarvoor in dit inkoopdocument geformuleerde criteria. 11. VGZ informeert de leveranciers over de uitkomsten van de selectie. Aan de geselecteerde leveranciers wordt meegedeeld dat VGZ het voornemen heeft met elk van hen een overeenkomst te sluiten. Aan deze mededeling kunnen geen rechten worden ontleend. 12. In aansluiting hierop vindt overleg plaats tussen VGZ en elk van de leveranciers met wie VGZ het voornemen een overeenkomst te sluiten. Dit overleg is gericht op precisering van de te maken afspraken en de wijze waarop zij worden verwoord. Bij overeenstemming wordt een overeenkomst 6 aangegaan op basis van bijlage 2. Dit geldt tenzij de uitkomst van een kort geding als bedoeld onder 14 daaraan in de weg staat. 13. VGZ sluit deze overeenkomst niet eerder dan nadat 15 dagen na de onder 11 bedoelde mededeling zijn verstreken. Het onder 12 bedoelde overleg kan gedurende deze termijn van 15 dagen plaatsvinden. 14. Als een leverancier bezwaren heeft tegen de onder 11 bedoelde beslissing van VGZ, kan hij binnen 15 dagen nadat deze aan hem is meegedeeld, door betekening van een dagvaarding een kort geding aanhangig maken. Als binnen de termijn van 15 dagen een kort geding aanhangig is gemaakt, zal VGZ niet overgaan tot het sluiten van een overeenkomst met leveranciers voordat in kort geding in eerste aanleg vonnis is gewezen. Als niet binnen 15 dagen na de mededeling een kort geding aanhangig is gemaakt, is VGZ vrij om een overeenkomst met de geselecteerde leveranciers aan te gaan. De gepasseerde leveranciers kunnen in dat geval geen bezwaren meer maken tegen de beslissing van VGZ. Zij hebben dan ter zake hun rechten verwerkt. Ook hebben zij dan hun rechten verwerkt om in een (bodem)procedure schadevergoeding te vorderen. 15. VGZ streeft ernaar overeenkomsten te sluiten op of omstreeks 7 september De ingangsdatum van de overeenkomst is 1 januari Voorbehouden VGZ behoudt zich haar contractsvrijheid voor, zowel ten aanzien van de inhoud van de overeenkomst als ten aanzien van de inkoopprocedure. VGZ behoudt zich onder meer voor van het sluiten van een of meer overeenkomsten af te zien, wijziging te brengen in de specificaties van de opdracht en wijziging te brengen in de inkoopprocedure, een en ander met inachtneming van de eisen van transparantie. 6 Het sluiten van de overeenkomst staat op een lijn met hetgeen in een aanbesteding wordt aangeduid als definitieve gunning van de opdracht. 7 Aan deze streefdatum kunnen geen rechten worden ontleend. 8 De internetwinkel als bedoeld in additionele eis 3 ( 5) moet vanaf 15 november 2014 toegankelijk zijn.

7 7/19 3 Opdracht 3.1 Algemeen De opdracht bestaat uit het leveren van diabetes testmateriaal en daarmee samenhangende diensten, zoals hierna beschreven. Deze beschrijving van de opdracht is tevens vervat in het model van de overeenkomst die als uitkomst van deze inkoopprocedure zal worden gesloten. De verplichtingen van de leverancier kunnen in het overleg dat aan het sluiten van een overeenkomst voorafgaat en in de overeenkomst zelf verder worden gepreciseerd. De leverancier moet in staat zijn diabetes testmateriaal te leveren en diensten te verlenen in een zodanige omvang dat daarmee, tijdig en met inachtneming van de daarvoor geldende contractuele en wettelijke eisen, verzekerden van VGZ kunnen worden verzorgd en per jaar 7,5 miljoen controles kunnen worden verricht. De opdracht geeft de gecontracteerde leverancier geen waarborg voor afzet van producten en geen waarborg voor omzet. 3.2 Producten Algemeen Het diabetes testmateriaal omvat: diabetes teststrips, een bloedglucosemeter, lancetten en een prikpen. De leverancier verstrekt deze producten in eigendom aan de verzekerde die recht heeft op verstrekking of vergoeding van deze producten. De leverancier draagt er zorg voor dat de verzekerde steeds kan beschikken over een goed functionerende bloedglucosemeter en een goed functionerende prikpen volgens de hierna beschreven productspecificaties Bloedglucosemeters (a) Gegevens Van elke bloedglucosemeter die de leverancier aanbiedt te leveren moet worden opgegeven: de naam; de stripnaam; het artikelnummer in de Z-Index van de teststrip; aan welke functionaliteit(en) de meter voldoet; tot welke categorie of categorieën de leverancier de meter wenst te rekenen 9 ; of de meter voldoet aan ISO15197:2013. Eenzelfde meter kan voorkomen in meerdere categorieën. 9 Als de bloedglucosemeter met de vereiste specificatie(s) voorkomt in meer dan een categorie, geldt van die categorieën de laagste prijs (zie artikel 7 lid 3 van de Zorgovereenkomst levering diabetes testmateriaal en bijbehorende diensten).

8 8/19 (b) Technische eisen De bloedglucosemeters moeten voldoen aan de volgende basiscriteria: heeft een CE-markering; geeft waardes weer in mmol/l; heeft een meetbereik van ten minste 1,1 tot 27,8 mmol/l heeft een geheugen van ten minste 200 testresultaten; kan gemiddelde waardes weergeven; geeft testresultaten binnen 6 seconden; geeft een testuitslag op basis van een bloedmonster van niet meer dan 1 microliter; codeert automatisch; wordt afgeleverd in een handzaam etui; wordt afgeleverd met een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing; wordt afgeleverd inclusief batterijen of accu; wordt geleverd met een garantietermijn van ten minste twee jaar. Bij de ingangsdatum van de overeenkomst moet per functionaliteit ten minste één bloedglucosemeter voldoen aan ISO15197:2013. Alle meters die geleverd worden vanaf 1 juli 2015 moeten voldoen aan ISO15197:2013. Voor zover meters nog niet aan ISO15197:2013 behoeven te voldoen, moeten zij in elk geval voldoen aan ISO15197:2003. Als de leverancier in het portfolio één of meer meters heeft opgenomen die per 1 juli 2015 niet voldoen aan ISO15197:2013, moet de leverancier in overleg met VGZ een of meer vervangende meters met dezelfde functionaliteiten in zijn portfolio opnemen. Het totaal aantal meters in het portfolio moet ten minste gelijk blijven. (c) Functionele eisen De leverancier moet in staat zijn aan verzekerden bloedglucosemeters te leveren die voldoen aan de onder (b) genoemde technische eisen en verder ten minste de volgende functionele eigenschappen hebben. De leverancier dient een portfolio aan te bieden waarin: in categorie A van elk van de functionaliteiten 1, 2, 3 en 4 ten minste twee meters worden geleverd, en ten minste één meter die functionaliteit 5 heeft; in categorie B van elk van de functionaliteiten 6 en 7 tenminste één meter wordt geleverd; in categorie C alle op de Nederlandse markt verkrijgbare meters worden geleverd die ten minste functionaliteit 8 hebben. De volgende functionaliteiten worden onderscheiden: 1. Standaard: voldoet ten minste aan alle technische criteria. 2. Meetresultaten met computer uitleesbaar: voldoet ten minste aan alle basiscriteria en bovendien aan het criterium dat de resultaten van de bloedglucose testen in het geheugen van de bloedglucose meter, uitleesbaar zijn op een computer. Hiervoor heeft de bloedglucose meter een uitgang die met een computer kan communiceren (bijvoorbeeld een USB uitgang).

9 9/19 3. Grote letter: voldoet ten minste aan alle basiscriteria en bovendien aan het criterium dat het display van de meter letters en cijfers laat zien van ten minste 1,5 cm Benodigde bloeddruppel van 0,4 µl of kleiner: voldoet ten minste aan alle basiscriteria en bovendien aan het criterium dat de meter geschikt is voor een bloeddruppel van 0,4 µl of kleiner; het daarvoor bestemde lancet prikt slechts deze minimale hoeveelheid bloed. 5. Stripcassette/rolcassette: voldoet ten minste aan alle basiscriteria en bovendien aan het criterium dat de meter een stripcassette/ rolcassette omvat die strips bevat, zodat niet voor iedere test apart een strip in de meter gedaan hoeft te worden. 6. Boluscalculator: voldoet ten minste aan alle basiscriteria en bovendien aan het criterium dat de meter een boluscalculator heeft Sprekende meter: voldoet ten minste aan alle basiscriteria (uitgezonderd het criterium van het geheugen van 200 testresultaten) en bovendien aan het criterium dat de meter de meetresultaten niet alleen op het scherm laat zien, maar ook in geluid kenbaar maakt Pompcommunicerende meter: voldoet ten minste aan de basiscriteria en bovendien aan het criterium dat de meter met de bijbehorende insulinepomp kan communiceren. Hiermee wordt bedoeld dat de meetresultaten automatisch naar de insulinepomp gestuurd worden Teststrips De teststrips moeten compatibel zijn met de meter waarover de verzekerde beschikt of die aan hem wordt geleverd. In de overeenkomst tussen de leverancier en de fabrikant tot levering van teststrips moeten een of meer bepalingen zijn opgenomen die een continue waarborg voor de kwaliteit van de teststrips bieden. De contractuele regeling omvat in elk geval systematische kwaliteitscontrole, het ten minste jaarlijks testen van batches en product recall bij (mogelijke) gebreken of risico s Prikpennen De prikpen is in diepte instelbaar. In het portfolio is ten minste één prikpen opgenomen met een veiligheidsmechanisme, uitwerpmechanisme, lancetcassette of andere functionaliteit waarmee prikaccidenten voorkomen kunnen worden. 10 Deze eis heeft tot doel te voldoen aan de vraag van patiënten met verminderd zicht. Als een meter wel voldoet aan de eis van 1,5 cm, maar toch onvoldoende duidelijk is voor een patiënt met verminderd zicht, kan conform 3.3 onder 9 een bijzondere zorgvraag bij VGZ worden ingediend als niet elders in het door VGZ gecontracteerde assortiment een geschikte meter te vinden is. 11 Een boluscalculator of bolus wizard berekent automatisch hoeveel insuline een patiënt nodig heeft. 12 De meter is bedoeld voor enkele patiënten die zelfstandig kunnen prikken, maar de resultaten niet kunnen zien, ook niet bij een meter met grote letters.

10 10/ Lancetten De lancetten moeten compatibel zijn met de prikpen waarover de verzekerde beschikt of die aan hem wordt geleverd. De lancetten mogen niet onnodig groot zijn in verhouding tot de benodigde hoeveelheid bloed. 3.3 Diensten Het proces van indicatiestelling tot en met de aflevering van producten bestaat uit de volgende stappen waarvan de activiteiten van de leverancier onderdeel vormen. 1. De verzekerde wendt zich naar aanleiding van klachten tot de huisarts. De huisarts stelt ofwel, op basis van eigen onderzoek, zelf de diagnose ofwel verwijst de patiënt door naar de medisch specialist. 2. Als de medisch specialist de diagnose diabetes stelt, zal de patiënt door de diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis worden begeleid bij de keuze van een bloedglucosemeter. Als de huisarts de diagnose diabetes stelt, zal deze (veelal) zelf de patiënt bij die keuze begeleiden. 3. Het consulteren van huisarts of medisch specialist resulteert in een verwijzing 13 op grond waarvan de patiënt bij een leverancier diabetestestmateriaal kan betrekken. Deze verwijzing beschrijft de functionele eisen waaraan de bloedglucosemeter moet voldoen of vermeldt een specifiek product. 14 De verwijzing vermeldt bovendien de gegevens van de patiënt (in elk geval: naam, adres, geboortedatum en BSN). 4. De verwijzing wordt ofwel door de huisarts, medisch specialist of diabetesverpleegkundige ofwel door de patiënt zelf aan een leverancier aangeboden. 5. De leverancier draagt er zorg voor dat de verwijzing door hem in elk geval ontvangen kan worden door bezorging, per post, per fax en per alsmede, in spoedeisende gevallen, telefonisch gedurende normale werkuren. In aanvulling hierop kan de leverancier als hij daarvoor kiest verwijzingen ontvangen via een onder zijn beheer staande website dan wel door feitelijke overhandiging op een daartoe bestemde locatie van de leverancier. 6. De leverancier stelt ten behoeve van VGZ vast of er een verzekeringsindicatie is voor verstrekking van diabetestestmateriaal. Van die indicatie is sprake als de patiënt in verband met de diagnose diabetes aangewezen is op de toediening van insuline, dan wel nagenoeg is uitbehandeld met orale bloedsuikerverlagende middelen en behandeling met insuline wordt overwogen. Als de verzekeringsindicatie niet of niet duidelijk uit de verwijsbrief blijkt, vraagt de leverancier aan de verwijzende hulpverlener nadere informatie. Als deze informatie niet verkregen wordt of niet toereikend is om vast te stellen dat een verzekeringsindicatie voor 13 Onder verwijzing wordt hier iedere vorm begrepen waarin een arts of andere daartoe bevoegde hulpverlener een verzekerde identificeert aan de hand van naam, adres, geboortedatum en BSN en vermeldt op welk type bloedglucosemeter de verzekerde aangewezen is. 14 Het heeft de voorkeur van VGZ dat de verwijzer de bloedglucosemeter in functionele termen omschrijft. Het is echter niet zeker dat verwijzers in alle gevallen op deze wijze zullen handelen.

11 11/19 verstrekking van diabetestestmateriaal aanwezig is, legt de leverancier de gegevens aan VGZ voor ter verdere afwikkeling. 7. De leverancier hoeft bij de levering van diabetestestmateriaal niet uit eigen beweging aan de verzekerde uitleg over het gebruik daarvan te geven. Hij kan ervan uitgaan dat die uitleg is gegeven door de voorschrijver of een andere hulpverlener tot wie de verzekerde zich heeft gewend. Niettemin moet de leverancier elke werkdag gedurende ten minste acht uur overdag en/of s avonds telefonisch of fysiek bereikbaar zijn voor voorlichting en advies over het gebruik van het diabetestestmateriaal naar aanleiding van vragen van de verzekerde. In aanvulling hierop kan de leverancier informatie verstrekken via , zijn website of per post. Verstrekte informatie dient correct en volledig te zijn. 8. De leverancier maakt de te leveren producten gereed overeenkomstig de specificaties die zijn vermeld in de verwijzing. Als de verwijzing of de voorkeur van de verzekerde een specifiek product betreft dat niet behoort tot de producten die de leverancier op grond van de overeenkomst met VGZ moet leveren, biedt hij de verzekerde de keuze aan tussen ófwel doorverwijzing naar een andere door VGZ gecontracteerde leverancier die het voorgeschreven of door de verzekerde gewenste product wel kan leveren (indien van toepassing) 15 ófwel levering van een ander product met dezelfde technische en functionele kenmerken als het voorgeschreven of door de verzekerde gewenste product. Als langs de ene noch de andere weg een voor de verzekerde bevredigende oplossing wordt bereikt, verwijst de leverancier de verzekerde naar VGZ. 9. Het kan voorkomen dat een verzekerde vanwege de vereiste functionaliteit of combinatie van functionaliteiten specifiek is aangewezen op een product dat niet behoort tot de producten die de leverancier op grond van de overeenkomst met VGZ moet leveren. In dit geval onderzoekt de leverancier of het behoort tot de producten die een andere door VGZ gecontracteerde leverancier op grond van zijn overeenkomst met VGZ moet leveren. 16 Als dat het geval is, verwijst hij de verzekerde door naar die leverancier en stelt hij de relevante patiëntgegevens ter beschikking aan de verzekerde dan wel de nieuwe leverancier. 17 Als een dergelijke andere gecontracteerde leverancier niet kan worden gevonden, informeert de leverancier de verzekerde erover dat een huisarts, een medisch specialist of een diabetesverpleegkundige ten behoeve van de verzekerde een bijzondere zorgvraag bij VGZ kan indienen. 10. Binnen 24 uur na ontvangst van een verwijzing of na een herhalingsaanvraag van de verzekerde waaruit blijkt dat de verzekerde recht op levering of vergoeding van diabetes testmateriaal heeft, vindt levering daarvan aan de verzekerde plaats. De leverancier heeft de keuze uit twee leveringsvarianten: het diabetes testmateriaal wordt door of in opdracht van de leverancier op de woon- of verblijfplaats van de verzekerde afgeleverd; 15 Het is de bedoeling dat de leverancier zo nodig zelf bij VGZ informeert naar welke leverancier de verzekerde kan worden verwezen. 16 Hiervoor kan de leverancier contact opnemen met VGZ. 17 Directe toezending aan de nieuwe leverancier kan plaatsvinden mits met toestemming van de verzekerde.

12 12/19 het diabetes testmateriaal kan door of ten behoeve van de verzekerde worden afgehaald op een locatie die ten minste elke werkdag gedurende ten minste acht uur overdag en/of s avonds geopend is alsmede, op andere dagen en uren, in een dienstapotheek. 11. De leverancier draagt voor spoedgevallen zorg voor een telefoonservice dan wel fysieke bereikbaarheid in de vorm van een dienstapotheek, in beide gevallen gedurende 7x24 uur. De leverancier levert een duidelijke beschrijving van de spoedprocedure. Voor verzekerden die aangewezen zijn op het toedienen van insuline meerdere malen per dag moet de spoedprocedure waarborgen dat de verzekerde binnen acht uur na een telefonische aanvraag beschikt over diabetestestmateriaal. 12. De leverancier draagt er zorg voor dat de bloedglucosemeter periodiek wordt geijkt. Hij moet beschrijven hoe hij hierin voorziet Als een meter bij de verzekerde in het ongerede raakt of niet meer naar behoren functioneert, verschaft de leverancier een gelijke of gelijkwaardige nieuwe meter aan de verzekerde. Deze meter is voor rekening van de leverancier. Bij de verstrekking van diabetes testmateriaal handelt de leverancier overeenkomstig de Procesbeschrijving hulpmiddelenzorg van Nictiz. 19 Bij eventuele verschillen tussen dit inkoopdocument en de Procesbeschrijving hulpmiddelenzorg prevaleert het inkoopdocument. 18 Deze beschrijving dient bij het doen van een voorstel te worden aangeleverd. VGZ kan daarover vragen stellen en de beschrijving kan door VGZ aan de orde worden gesteld dat in het overleg dat aan het sluiten van een overeenkomst voorafgaat. Over de beschrijving dient volledige overeenstemming tussen VGZ en leverancier te bestaan. 19 Dit document kan worden geraadpleegd op

13 13/19 4 Minimumeisen Elk voorstel moet aan de volgende eisen voldoen: 1. Aanbod. De leverancier moet verklaren dat zijn aanbod onvoorwaardelijk is en (ten minste) dat het tot 1 november 2014 geldig is. 2. Akkoordverklaring. De leverancier moet verklaren in te stemmen met de in 2 beschreven procedure en de verdere inhoud van dit inkoopdocument alsmede de bijlagen daarvan Uitsluitingsgronden. De leverancier moet verklaren dat geen van de uitsluitingsgronden op hem van toepassing is. 4. Continuïteit onderneming. De leverancier moet zijn jaarrekening over 2013 overleggen. 5. Certificering. De leverancier moet verklaren dat hij beschikt over de erkenning van leveranciers van diabeteshulpmiddelen door de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen (SEMH), het HKZ Certificaat voor openbare apotheken dan wel een daarmee vergelijkbare certificering, en bewijs daarvan overleggen. 6. Technische en functionele eisen. De leverancier moet verklaren dat de door hem te leveren bloedglucose teststrips, bloedglucosemeters, lancetten en prikpennen, voldoen aan de technische en functionele eisen zoals opgenomen in 3 en overigens aan alle eisen die aan deze producten redelijkerwijs gesteld kunnen worden. 7. Volume. De leverancier moet verklaren en ten genoegen van VGZ aannemelijk maken dat hij in staat is diabetestestmateriaal te leveren in een zodanig volume dat daarmee, een en ander met inachtneming van de daarvoor geldende contractuele en wettelijke eisen: verzekerden van VGZ kunnen worden verzorgd, en per jaar 7,5 miljoen controles kunnen worden verricht Dekkingsgraad. De dekkingsgraad wordt verschillend beoordeeld naar gelang de leveringsvariant die de leverancier heeft gekozen: 22 De leverancier die diabetes testmateriaal levert doordat het door of ten behoeve van de verzekerde wordt afgehaald op een locatie die ten minste elke werkdag gedurende ten minste acht uur overdag en/of s avonds geopend is alsmede, op andere dagen en uren, in een dienstapotheek, verstrekt een verklaring over zijn dekkingsgraad. Hij moet daartoe alle viercijferige postcodes opgeven die zich bevinden op een afstand van meer dan 10 km van de locatie, bedoeld in de eerste volzin. Het aantal opgegeven viercijferige postcodes mag niet groter zijn dan 25% van alle viercijferige Nederlandse postcodes; de leverancier die diabetes testmateriaal levert doordat het door of in opdracht van de leverancier op de woon- of verblijfsplaats van de verzekerde wordt afgeleverd, moet diabetes testmateriaal in heel Nederland afleveren. 9. Prijzen. De leverancier moet een prijs per test aanbieden die niet hoger is dan de door VGZ vermelde maximumprijs. 20 Deze akkoordverklaring staat er niet aan in de weg dat mogelijke wijzigingen in bepalingen van de overeenkomst die van technische of ondergeschikte aard zijn, aan de orde kunnen worden gesteld in het overleg dat voor het sluiten van een overeenkomst wordt gevoerd (zie 2.2 onder 12). 21 Aan de genoemde getallen kunnen geen rechten worden ontleend. 22 Zie voor de leveringsvarianten 3.3 onder 10.

14 14/19 5 Vereiste gegevens voor vergelijking van voorstellen Elk voorstel moet de navolgende gegevens bevatten om VGZ in staat te stellen de voorstellen van leveranciers te vergelijken. 1. Portfolio. De leverancier moet aangeven welke bloedglucosemeters per functionaliteit worden aangeboden. 2. Prijzen. De leverancier moet één prijs per test aanbieden voor elk van de volgende categorieën: Prijzen per test Categorie functionaliteit(en) maximumprijs per test aangeboden prijs per test A 1, 2, 3, 4 of 5 0,40 excl. btw pa B 6 en 7 0,49 excl. btw pb C 8 0,55 excl. btw pc De prijs per test is de tegenprestatie voor: de levering van de bloedglucosemeter, de prikpen, de lancetten en de strips alsmede de hiervoor beschreven dienstverlening. Andere prijzen dan prijzen per test kunnen niet worden voorgesteld. Ten behoeve van leveranciers wordt hier vermeld dat in de te sluiten Zorgovereenkomst voor het in rekening brengen van prijzen de volgende rekenregels worden opgenomen: als de bloedglucosemeter met de vereiste specificatie(s) voorkomt in meer dan één categorie, geldt van die categorieën de laagste prijs; als een strip past op meerdere meters die volgens het voorstel in verschillende categorieën voorkomen, dan geldt voor alle bijbehorende meters de prijs per test van de goedkoopste categorie. 3. Additionele wensen. De leverancier moet aangeven in hoeverre hij aanbiedt en in staat is de volgende additionele wensen van VGZ te vervullen en hoe hij dat zal doen: a) De leverancier is in staat aan alle verzekerden van VGZ in Nederland en in de grensgebieden met Duitsland en België diabetes testmateriaal te leveren met inachtneming van de termijn voor niet-spoedlevering. b) De leverancier regelt de distributie zodanig dat 90% van de verzekerden van VGZ binnen 20 km van hun woonplaats diabetes testmaterialen kunnen afhalen. 23 c) De leverancier biedt verzekerden de mogelijkheid om de diabetes testmaterialen te bestellen via een veilige internetwinkel. De internetwinkel is vanaf 15 november 2014 toegankelijk voor de verzekerden van VGZ. De website voldoet aan de normen opgenomen in de Standaard Informatiebeveiliging Web Applicaties VGZ, versie Zie 3.3 onder 10 voor de eisen die in het algemeen gelden voor het afleveren of afhalen van het diabetes testmateriaal.

15 15/19 (bijlage 3). De daarin in 3, tabel 1 en bijlage 2 vervatte normen worden naar analogie toegepast. Het daarvoor noodzakelijke onderzoek wordt door en voor rekening van de leverancier uitgevoerd. d) De leverancier biedt een one-stopshop aan voor de verzekerden van de zorgverzekeraar. Dit betekent dat de leverancier instemt met de voorwaarden in het addendum Toebehoren bij insulinepompen en het addendum Injectiemateriaal (bijlage 4). e) De leverancier heeft een landelijk netwerk van medisch specialisten, huisartsen en diabetesverpleegkundigen. Met dit netwerk biedt de leverancier de mogelijkheid om, met toestemming van de verzekerde, met diens behandelaar in overleg te treden en eventuele sterke veranderingen in het verbruik van materiaal te signaleren. De leverancier geeft aan op welke wijze hij deze wens heeft ingevuld. f) De leverancier heeft in zijn portfolio bloedglucosemeters opgenomen die de volgende functionaliteiten hebben voor visueel gehandicapten en/of gebruikers met een beperkte of gestoorde handfunctie (meters met deze functionaliteiten worden opgenomen in categorie A): extra groot en contrastrijk afleesvenster; extra geleide stripinvoer; duidelijk voelbare menuknoppen; ondersteunende functionaliteiten voor het aanbrengen van een bloedmonster; aan de beperkingen van de verzekerde aangepaste prikpen.

16 16/19 6 Vergelijkende beoordeling 6.1 Eerste vier leveranciers VGZ heeft het voornemen overeenkomsten te sluiten met de vier leveranciers die met toepassing van het navolgende model de vier hoogste eindscores hebben. De eindscore wordt bepaald door de weging van vier deelscores. De vier deelscores hebben betrekking op vier criteria: kosten, kwaliteit, klantbeleving 24 en additionele wensen. De deelscores worden als volgt vastgesteld: Deelscore 1: kosten Input gewogen gemiddelde prijs per test bepaling deelscore de score van de leverancier met de laagste gewogen gemiddelde prijs = 10 de score van de leverancier met de hoogste gewogen gemiddelde prijs = 1 de score van de leverancier met een gewogen gemiddelde prijs tussen de laagste en de hoogste wordt naar evenredigheid bepaald op afgeronde getallen tussen 10 en 1 Deelscore 2: kwaliteit Input bepaling deelscore totaal aantal meters in de score van de leverancier met het grootste aangeboden portfolio 25 aantal meters = 10 de score van de leverancier met het kleinste aantal meters = 1 de score van de leverancier met een aantal meters tussen het grootste en kleinste aantal wordt naar evenredigheid bepaald op afgeronde getallen tussen 10 en 1 24 Klantbeleving is geoperationaliseerd als een criterium dat zichtbaar maakt in welke mate verzekerden hun bestaande bloedglucosemeter kunnen blijven gebruiken nadat op basis van dit inkoopdocument contracten zijn gesloten. Voor deze operationalisering is gekozen omdat vanuit patiëntenorganisaties veel nadruk is gelegd op de wens van continuïteit van gebruik van de meter die de verzekerde al in gebruik heeft. 25 Volgens gelden minimumaantallen per functionaliteit. Deze aantallen vormen een ondergrens.

17 17/19 Deelscore 3: klantbeleving Input aantal en specificaties van de meters in aangeboden portfolio vergeleken met de in de populatie op 1 mei 2014 gebruikte meters, op grond waarvan het percentage wordt berekend van de VGZ-verzekerden die vanaf 1 januari 2015 in staat zijn de vóór die datum in gebruik zijnde meter te blijven gebruiken bepaling deelscore de score van de leverancier met het hoogste percentage = 10 de score van de leverancier met het laagste percentage = 1 de score van de leverancier met een percentage tussen het laagste en het hoogste wordt naar evenredigheid bepaald op afgeronde getallen tussen 10 en 1 Deelscore 4: additionele wensen Input aantal wensen waaraan de leverancier volgens zijn voorstel voldoet bepaling deelscore de score van de leverancier met het hoogste aantal vervulde wensen = 10 de score van de leverancier met het laagste aantal vervulde wensen = 1 de score van de leverancier met een aantal tussen het hoogste en het laagste aantal wordt naar evenredigheid bepaald op afgeronde getallen tussen 10 en 1 Na vaststelling van de vier deelscores wordt de eindscore als volgt vastgesteld: Vaststelling eindscore deelscore weging 26 deelscore 1: kosten 25/100 * deelscore 1 deelscore 2: kwaliteit 15/100 * deelscore 2 deelscore 3: klantbeleving 35/100 * deelscore 3 deelscore 4: additionele wensen 25/100 * deelscore 4 eindscore som van bovenstaande vier getallen Als meer dan een leverancier op grond van zijn eindscore in aanmerking komt om als vierde te worden geselecteerd, wordt van beiden de leverancier geselecteerd met de hoogste deelscore 3: klantbeleving. Als beide leveranciers een gelijke deelscore 3: klantbeleving hebben, wordt de leverancier geselecteerd met de hoogste deelscore 1: kosten. Als beide leveranciers een gelijke deelscore 1: kosten hebben, wordt de leverancier geselecteerd met de hoogste deelscore 4: 26 Opmerking verdient dat kwaliteit niet alleen wordt uitgedrukt met het criterium kwaliteit. Ook de criteria klantbeleving en additionele wensen betreffen de kwaliteit van zorg.

18 18/19 additionele wensen. Als beide leveranciers een gelijke deelscore 4: additionele wensen hebben, wordt de leverancier geselecteerd met de hoogste deelscore 2: kwaliteit. 6.2 Vijfde tot en met achtste leverancier Nadat vier leveranciers zijn geselecteerd volgens de methode beschreven in 6.1 (hierna: de eerste vier leveranciers), zal VGZ maximaal vier andere leveranciers selecteren. VGZ heeft hiervoor gekozen om, na selectie van de eerste vier leveranciers, ruimte te bieden voor leveranciers die op één van de onderdelen waaraan VGZ groot belang hecht, toegevoegde waarde bieden in vergelijking met alle andere leveranciers. De criteria daarvoor zijn: 1. Geselecteerd wordt de leverancier die de laagste gewogen gemiddelde prijs per test aanbiedt, mits deze prijs ten minste 0,01 lager is dan de laagste gewogen gemiddelde prijs per test die is aangeboden door de eerste vier leveranciers. 2. Vervolgens wordt als volgt een leverancier geselecteerd: op basis van de voorstellen van de eerste vier leveranciers en, indien van toepassing, de volgens criterium 1 geselecteerde leverancier, wordt bepaald welk percentage van de verzekerden de eigen bloedglucosemeter kan blijven gebruiken. Geselecteerd wordt daarna de leverancier die als gevolg van het door hem aangeboden portfolio dat percentage het meest verhoogt, mits de verhoging ten minste 2% bedraagt. 3. Vervolgens wordt een leverancier geselecteerd die aanbiedt het grootste aantal additionele wensen te vervullen die niet worden vervuld door de eerste vier leveranciers en, indien van toepassing, de volgens criteria 1 en 2 geselecteerde leveranciers. 4. Ten slotte wordt een leverancier geselecteerd die aanbiedt het grootste aantal bloedglucosemeters te leveren die niet behoren tot het aanbod van de eerste vier leveranciers en, indien van toepassing, de volgens criteria 1, 2 en 3 geselecteerde leveranciers. Voor criteria 1, 2 en 3 geldt: als aan een criterium geen enkele leverancier voldoet, dan blijft selectie van een leverancier op basis van dat criterium achterwege en wordt het daarop volgende criterium toegepast. Voor criterium 4 geldt: als aan dit criterium geen leverancier voldoet, dan blijft selectie van een leverancier op basis van dat criterium achterwege. Voor criteria 1, 2 en 4 geldt: als meerdere aanbieders op een criterium gelijk scoren, wordt de leverancier geselecteerd met de hoogste eindscore zoals bepaald in 6.1.

19 19/19 Voor criterium 3 geldt: als een leverancier als enige alle wensen vervult die niet worden vervuld door de eerste vier leveranciers, en indien van toepassing, de volgens criteria 1 en 2 geselecteerde leveranciers, wordt deze leverancier geselecteerd; als meer dan een leverancier alle wensen vervult die niet worden vervuld door de eerste vier leveranciers, en indien van toepassing, de volgens criteria 1 en 2 geselecteerde leveranciers, wordt de leverancier geselecteerd met de hoogste eindscore zoals bepaald in 6.1; als meerdere aanbieders op dit criterium gelijkelijk aanbieden het grootste aantal additionele wensen te vervullen die niet worden vervuld door de eerste vier leveranciers en, indien van toepassing, de volgens criteria 1 en 2 geselecteerde leveranciers, wordt de leverancier geselecteerd die de wens vervult met de hoogste rang die tot dan toe nog niet is vervuld. De letters a tot en met f geven de rangorde aan, waarbij a de hoogste rang heeft en f de laagste; als meerdere aanbieders na deze afweging gelijk scoren, wordt de leverancier geselecteerd met de hoogste eindscore zoals bepaald in 6.1. Bijlagen 1. Format voor het indienen van een voorstel voor levering van diabetes testmateriaal 2. Zorgovereenkomst levering diabetes testmateriaal en bijbehorende diensten 3. Standaard Informatiebeveiliging Web Applicaties VGZ, versie Addendum Toebehoren bij insulinepompen en het addendum Injectiemateriaal

INKOOPPROCEDURE Levering van Low Vision hulpmiddelen 2015

INKOOPPROCEDURE Levering van Low Vision hulpmiddelen 2015 INKOOPPROCEDURE Levering van Low Vision hulpmiddelen 2015 22 oktober 2014. Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inkoopprocedure... 4 2.1. Inkoopprocedure op maat gemaakte Low Vision hulpmiddelen... 4 2.2. Inkoopprocedure

Nadere informatie

Nota van inlichtingen - inkoopprocedure levering van diabetestestmateriaal en aanverwante diensten.

Nota van inlichtingen - inkoopprocedure levering van diabetestestmateriaal en aanverwante diensten. Nota van inlichtingen - inkoopprocedure levering van diabetestestmateriaal en aanverwante diensten. Mede naar aanleiding van de gestelde vragen is het inkoopdocument op onderdelen aangepast ( 2.2 en 6.1).

Nadere informatie

Nota van inlichtingen ronde 2 - inkoopprocedure diabetes testmateriaal

Nota van inlichtingen ronde 2 - inkoopprocedure diabetes testmateriaal # Betreft Vraag Nota van inlichtingen ronde 2 - inkoopprocedure diabetes testmateriaal 1 1 VGZ geeft hier aan dat de zorgaanbieder de schriftelijke goedkeuring van de Zorgverzekeraar moet hebben voor de

Nadere informatie

Diabetes testmaterialen en injectiematerialen voor het toedienen van insuline Onderdeel van de overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016

Diabetes testmaterialen en injectiematerialen voor het toedienen van insuline Onderdeel van de overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016 Bijlage I Diabetes testmaterialen en injectiematerialen voor het toedienen van insuline Onderdeel van de overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016 Dit document bestaat uit drie onderdelen: 1. Zorgverlening 2.

Nadere informatie

VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. de zorgverzekeraar: uw zorgverzekeraar als uitvoeringsorgaan

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2018 Diabetestestmateriaal. Datum: 1 april 2017 Versie : 1.0

Inkoopbeleid 2018 Diabetestestmateriaal. Datum: 1 april 2017 Versie : 1.0 Inkoopbeleid 2018 Diabetestestmateriaal Datum: 1 april 2017 Versie : 1.0 Wat leest u in dit inkoopdocument? 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u? pagina 2 2. Wie kunnen een overeenkomst

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2015

Overeenkomst Kraamzorg 2015 Overeenkomst Kraamzorg 2015 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg Zowel

Nadere informatie

VERZEKERINGSREGLEMENT ZIEKENFONDSWET EN AWBZ 2005 VAN DE STICHTING ZIEKENFONDS VGZ /NV VGZ ZORGVERZEKERAAR

VERZEKERINGSREGLEMENT ZIEKENFONDSWET EN AWBZ 2005 VAN DE STICHTING ZIEKENFONDS VGZ /NV VGZ ZORGVERZEKERAAR VERZEKERINGSREGLEMENT ZIEKENFONDSWET EN AWBZ 2005 VAN DE STICHTING ZIEKENFONDS VGZ /NV VGZ ZORGVERZEKERAAR Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 Artikel 3 Verplichtingen van de verzekerde...

Nadere informatie

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1 Handleiding Marktplaats inhuur gemeente Utrecht Oktober 2013 v1.1 1 Inleiding...3 1.1 Doel van de Marktplaats inhuur gemeente Utrecht...3 1.2 Vakgebieden en profielen...3 2 Aanmeldingsprocedure...4 2.1

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelen, diabetestestmateriaal Zaaknummer : ANO07.056 Zittingsdatum : 4 april 2007 1/5 Zaak: ANO07.056, Hulpmiddelen, diabetestestmateriaal

Nadere informatie

Zorgovereenkomst verbandmiddelen, voorzetkamers, oogpleisters/bandagelenzen en toebehoren bij zwachtelen 2013

Zorgovereenkomst verbandmiddelen, voorzetkamers, oogpleisters/bandagelenzen en toebehoren bij zwachtelen 2013 Zorgovereenkomst verbandmiddelen, voorzetkamers, oogpleisters/bandagelenzen en toebehoren bij zwachtelen 2013 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar

Nadere informatie

ZORGVERZEKERAARS NEDERLAND BELEIDSDOCUMENT GEZAMENLIJK PREFERENTIEBELEID

ZORGVERZEKERAARS NEDERLAND BELEIDSDOCUMENT GEZAMENLIJK PREFERENTIEBELEID ZORGVERZEKERAARS NEDERLAND BELEIDSDOCUMENT GEZAMENLIJK PREFERENTIEBELEID 1. Definities In dit beleidsdocument wordt verstaan onder: apotheekhoudende: apotheker of apotheekhoudende huisarts; geneesmiddel:

Nadere informatie

ANONIEM Bindend advies

ANONIEM Bindend advies ANONIEM Bindend advies Partijen : A te B vs C te D Zaak : Hulpmiddelenzorg, wijziging prothesemaker Zaaknummer : ANO07.369 Zittingsdatum : 21 november 2007 1/6 BINDEND ADVIES Zaak: ANO07.369 (Hulpmiddelenzorg,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webwinkel Werkman Horseshoes. Artikel 1. Definities

Algemene voorwaarden Webwinkel Werkman Horseshoes. Artikel 1. Definities Algemene voorwaarden Webwinkel Werkman Horseshoes Artikel 1. Definities Werkman: Werkman Horseshoes Webwinkel: website van Werkman waarop zij zaken te koop aanbiedt Overeenkomst: de overeenkomst van koop

Nadere informatie

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen:

Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: Bijlage 4 Beheersmodel Over de toetsing van de in deze overeenkomst overeengekomen kwaliteitsbepalingen, komen Partijen het volgende overeen: 1. Toetsing via audit De Zorgverzekeraar hanteert het Beheersmodel,

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML)

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) 1. Algemeen. Het doel van aanbesteden kan als volgt gedefinieerd worden: het op controleerbare wijze met in acht neming van wettelijke

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 Partijen: Perceel 1 / 2 / 3 / 4 / 5 Productgroep: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon Academisch Ziekenhuis Leiden (Leids Universitair Medisch Centrum), gevestigd

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2017

Overeenkomst Kraamzorg 2017 Overeenkomst Kraamzorg 2017 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg Zowel

Nadere informatie

1. Aan artikel 29, vierde lid wordt toegevoegd: De incassokosten worden berekend conform het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke

1. Aan artikel 29, vierde lid wordt toegevoegd: De incassokosten worden berekend conform het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke Addendum Algemene voorwaarden Zorg met verblijf 1 Wijzigingen d.d. januari 2014 resp. januari 2015 Wijzigingen per januari 2014 ActiZ, BTN, LOC Zeggenschap in Zorg, de Consumentenbond en de NPCF hebben

Nadere informatie

Bevindingen De bevindingen van het CBP luiden als volgt:

Bevindingen De bevindingen van het CBP luiden als volgt: POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Zorgverzekeraar DATUM 27 februari 2003 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

b- opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die met Roodbosch interieurstyling een overeenkomst sluit.

b- opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die met Roodbosch interieurstyling een overeenkomst sluit. ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 ALGEMEEN 1.1 Definities a- Roodbosch interieurstyling: de gebruiker van deze algemene voorwaarden; ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Roodbosch interieurstyling

Nadere informatie

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever.

1. Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen WD- MEDIA en een opdrachtgever. ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN - versie - 01 Oktober 2012 Artikel 1 - Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Uitvoerend bedrijf: WD-MEDIA, hierna te noemen: WD-MEDIA, en gebruiker.

Nadere informatie

Reglement Hulpmiddelen. Zorgverzekeraar Trias

Reglement Hulpmiddelen. Zorgverzekeraar Trias Reglement Hulpmiddelen Zorgverzekeraar Trias 2007 behorende bij de Trias Natura Polis en Trias Restitutie Polis Trias Zorgverzekeraar N.V., Stadhuisplein 70, 4203 NS Gorinchem, Postbus 38, 4200 AA Gorinchem,

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2014

Overeenkomst Kraamzorg 2014 Overeenkomst Kraamzorg 2014 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC Zorgverzekeraar Cares Gouda NV N.V. Univé

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017 De ondergetekenden: Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2017 De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV NV Zorgverzekeraar UMC NV VGZ Cares

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-REGLEMENT. Stichting Taxaties en Validaties

AANGESLOTENEN-REGLEMENT. Stichting Taxaties en Validaties AANGESLOTENEN-REGLEMENT Stichting Taxaties en Validaties 31 december 2012 Inhoudsopgave 1 Definities... 3 2 Inschrijfprocedure... 4 3 Toelatingsprocedure... 4 4 Jaarlijkse Bijdrage... 4 5 Verplichtingen

Nadere informatie

DrupTek. Algemene Voorwaarden

DrupTek. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden 1. Definities. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Opdrachtgever: de wederpartij

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer : Praktijk An Opdrachtgever : De wederpartij van Opdrachtnemer Behandelovereenkomst: Een mondelinge

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene voorwaarden. Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene voorwaarden Artikel 1 - Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht; Consument: de natuurlijke

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam, Dienst Metro, Stationsplein 7, 1012 AB Amsterdam (NL). Contactpunt(en):

Nadere informatie

Artikel 4 Het aanbod en de totstandkoming van de overeenkomst

Artikel 4 Het aanbod en de totstandkoming van de overeenkomst Algemene voorwaarden debrillenfabriek.nl Artikel 1 Definitiebepaling 1. De Brillenfabriek de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 72698756. 2. Overeenkomst

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken. ALGEMENE VOORWAARDEN DIENSTVERLENING Visser & Verweij communicatie s Gravenhof 12 7201 DN Zutphen Bezoekadres: Waterstraat 5 7201 HM Zutphen 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden

Nadere informatie

Transparantie-eisen aan apotheken

Transparantie-eisen aan apotheken Transparantie-eisen aan apotheken Toelichting bij de verplichte informatieverstrekking door apotheken aan consumenten Juni 2013 2 Inhoud 1. Vooraf 5 2. Transparantie-eisen voor apotheken en zorgverzekeraars

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Friendgift

Algemene Voorwaarden Friendgift Algemene Voorwaarden Friendgift Beschrijving Friendgift biedt via haar website www.friendgift.nl een unieke cadeauservice aan. Via digitale waardebonnen voor diensten en producten van verschillende Aanbieders.

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met

Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met voetverzorging van Pedicure praktijk Borne aangegane

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Begripsbepaling In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Shifft: Shifft B.V. de aanbieder van de Applicatie 1.2 Applicatie: de online toepassing voor het geven van terugkoppeling

Nadere informatie

Uw partner in diabeteszorg

Uw partner in diabeteszorg Uw partner in diabeteszorg Uw diabeteshulpmiddelen thuis bezorgd Voor uw diabetes heeft u regelmatig hulpmiddelen nodig, zoals bijvoorbeeld een bloedglucosemeter, teststrips, lancetten en insulinepomptoebehoren.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden - v2

Algemene voorwaarden - v2 Algemene voorwaarden - v2 Aapje4Kids 18-01-2011 Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten

Nadere informatie

Begripsomschrijving. Samenstelling en taak GESCHILLENREGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE BEROEPSCODE VOOR ERKEND HYPOTHEEKADVISEURS

Begripsomschrijving. Samenstelling en taak GESCHILLENREGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE BEROEPSCODE VOOR ERKEND HYPOTHEEKADVISEURS GESCHILLENREGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE BEROEPSCODE VOOR ERKEND HYPOTHEEKADVISEURS Begripsomschrijving Artikel 1 Beroepscode Commissie Consument Erkend Hypotheekadviseur Geschillencommissie Hypothecaire

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kracht Hondenvoer

Algemene voorwaarden. Kracht Hondenvoer Algemene voorwaarden Kracht Hondenvoer Inhoudsopgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 Identiteit van het bedrijf Artikel 3 Toepasselijkheid Artikel 4 Het aanbod Artikel 5 De overeenkomst Artikel 6 Herroepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243

Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243 Leveringsvoorwaarden Algemene Voorwaarden voor het leveren van diensten door Marloes van Nies Studiekeuzecoach.KvK 58245243 Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: opdrachtnemer:

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES

TECHNISCHE SPECIFICATIES DG EAC/05/08 Bijlage 1 TECHNISCHE SPECIFICATIES Openbare aanbesteding EAC/05/08 TITEL: Raamcontract voor leveringen van abonnementen op algemene en internationale dag-, week- en maandbladen, op papier

Nadere informatie

Beslisnota voor het Dagelijks Bestuur

Beslisnota voor het Dagelijks Bestuur Beslisnota voor het Dagelijks Bestuur Onderwerp Voorstel keuze accountant Datum 16 januari 2018 Opsteller Arjan van Gelderen In de rol van Concerncontroller Telefoon 06-2776932 Email A.van.Gelderen@odijsselland.nl

Nadere informatie

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP

REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP REGLEMENT BEZWAARSCHRIFTEN PUBLIEKE OMROEP Vastgesteld bij besluit van de Raad van Bestuur van de Stichting Nederlandse Publieke Omroep, hierna de NPO, d.d. 12 januari 2010, herzien d.d. 12 februari 2013.

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Samengesteld op 30 maart Hulpmiddelen

Zorginkoopbeleid Samengesteld op 30 maart Hulpmiddelen Zorginkoopbeleid 2017 Samengesteld op 30 maart 2016 Hulpmiddelen Wat vindt u in het zorginkoopbeleid Hulpmiddelen 2017? 1 Zorginkoopbeleid... 2 1.1 Kwaliteitsbeleid... 2 1.2 Minimumeisen... 2 1.3 Innovatief

Nadere informatie

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst Algemene voorwaarden ARTIKEL 1 Definities en begrippen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die voor zichzelf of voor een bepaalde derde een behandelingsovereenkomst sluit met

Nadere informatie

Administratiekantoor Bouw-Mouw

Administratiekantoor Bouw-Mouw ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor Bouw-Mouw Zoomweg 55 8071 EH Nunspeet Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 08147387 Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1. Deze voorwaarden gelden

Nadere informatie

MiFID / Twin Peaks II

MiFID / Twin Peaks II MiFID / Twin Peaks II De uitbreiding van MiFID naar de verzekeringssector wordt voorzien door de Twin Peaks II wet van 30/07/2013 (in werking getreden per 30/04/2014) en omschrijft de gedragsregels die

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Dienst: de door Grondengoed aangeboden of geleverde

Nadere informatie

Reglement van het Verantwoordingsorgaan

Reglement van het Verantwoordingsorgaan Reglement van het Verantwoordingsorgaan Per 3 december 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk I Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter 4 Artikel 3

Nadere informatie

Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn

Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn Algemene voorwaarden voedingssupplementen Brainlabs BV Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Artikel 3 - Toepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbod Artikel 5 - De

Nadere informatie

De in deze Algemene Voorwaarden genoemde bedragen zijn inclusief BTW. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

De in deze Algemene Voorwaarden genoemde bedragen zijn inclusief BTW. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN voor overeenkomsten gesloten via internet ARTIKEL 1 DEFINITIES De in deze Algemene Voorwaarden genoemde bedragen zijn inclusief BTW. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Ondernemer:

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene voorwaarden Steenwijkerdiep 48A 8331 LT Steenwijk KVK 01183330 hierna te noemen: Brouwer Trading Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende

Nadere informatie

Regeling melding misstand woningcorporaties

Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling van de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand en van de (rechts)bescherming van de melder en de vertrouwenspersoon integriteit.

Nadere informatie

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005

PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 PROTOCOL ELEKTRONISCH BERICHTENVERKEER GEMEENTE HENGELO 2005 HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALING, REIKWIJDTE EN DOELEINDEN Artikel 1. Begripsbepaling In dit protocol wordt verstaan onder: Algemene postbus Elektronische

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies

Algemene voorwaarden voor levering diensten door 3 Ster Advies Algemene voorwaarden voor levering diensten door Van: gevestigd en kantoorhoudende te 7827 RG, Emmen, Drieteenspecht 4, hierna te noemen: Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Artikel 1. Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk is afgeweken.

Nadere informatie

3. De Zorg wordt verleend in overeenstemming met de daarvoor geldende wet- en regelgeving.

3. De Zorg wordt verleend in overeenstemming met de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Deel III Specifiek Deel Overeenkomst 1.76.120 Artikel 16. Klachtafhandeling 1. De Zorgaanbieder beschikt over een (interne) klachtenregeling die voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld in artikel

Nadere informatie

REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT

REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt

Nadere informatie

Gebruikersovereenkomst webshop Probin Telder

Gebruikersovereenkomst webshop Probin Telder Gebruikersovereenkomst webshop Probin Telder Algemeen De website en de bijbehorende webshop is samengesteld door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Telder Bouw en Industrie B.V., gevestigd

Nadere informatie

Oneigenlijk gebruik van teksten, logo's, afbeeldingen of foto's van deze website is niet toegestaan.

Oneigenlijk gebruik van teksten, logo's, afbeeldingen of foto's van deze website is niet toegestaan. Artikel 1. Definities 1. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht; 2. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of

Nadere informatie

Algemene betalingsvoorwaarden

Algemene betalingsvoorwaarden Algemene Betalingsvoorwaarden van de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) voor wat betreft de activiteiten zoals in artikel 1 van deze Algemene Betalingsvoorwaarden gedefinieerd, statutair

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Kikk Consult B.V. Nevelgaarde ZZ NIEUWEGEIN. Toepasselijkheid van deze voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN. Kikk Consult B.V. Nevelgaarde ZZ NIEUWEGEIN. Toepasselijkheid van deze voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN van: Kikk Consult B.V. Nevelgaarde 40 3436 ZZ NIEUWEGEIN Artikel 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst tussen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg

Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg Update 19-05-2018 Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Rozenburg en op alle

Nadere informatie

Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Daar waar in de integriteitscode gesproken wordt van hij en zijn kan ook zij en haar worden gelezen. Integriteitscode van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond De leden van het bestuur van de KNBB (hierna

Nadere informatie

Deze PowerPoint is bedoeld voor het onderwijs. Alle informatie in deze Powerpoint, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, animaties,

Deze PowerPoint is bedoeld voor het onderwijs. Alle informatie in deze Powerpoint, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, animaties, Deze PowerPoint is bedoeld voor het onderwijs. Alle informatie in deze Powerpoint, in welke vorm dan ook (teksten, afbeeldingen, animaties, geluidsfragmenten e.d.) is eigendom van ThiemeMeulenhoff, tenzij

Nadere informatie

Ondernemer: De rechtspersoon die producten op afstand aan consumenten aanbiedt

Ondernemer: De rechtspersoon die producten op afstand aan consumenten aanbiedt Verkoop Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Ondernemer: De rechtspersoon die producten op afstand aan consumenten aanbiedt Consument: De natuurlijke persoon die

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Nieuwe Foto, KVK 56753470, bedrijf gevestigd te Steenovenweg 3, 3532AE Utrecht, in Nederland.

Algemene Voorwaarden Nieuwe Foto, KVK 56753470, bedrijf gevestigd te Steenovenweg 3, 3532AE Utrecht, in Nederland. ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden Nieuwe Foto, KVK 56753470, bedrijf gevestigd te, 3532AE Utrecht, in Nederland. ARTIKEL 1. DEFINITIES 1.1 In deze Algemene Voorwaarden (hierna Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Definitie s. Algemene bepalingen.

Definitie s. Algemene bepalingen. Definitie s 1. Amps Unlimited: De eenmanszaak, Amps Unlimited, statutair gevestigd te Den Haag en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 51104113. 2. Klant: de natuurlijke of rechtspersoon

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten

Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten Zorgovereenkomst Tandprothetische zorg op implantaten 2019-2021 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC

Nadere informatie

De aard en omvang van de te leveren Kraamzorg, die wordt vastgesteld aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol.

De aard en omvang van de te leveren Kraamzorg, die wordt vastgesteld aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol. Zorgovereenkomst voor kraamzorg-ingrid De Zorgverlener gespecialiseerd is in het leveren van Kraamzorg (hierna gedefinieerd) en bereid en in staat is de Kraamzorg te verlenen aan de Zorgvrager; De Zorgvrager

Nadere informatie

Zorg in het buitenland

Zorg in het buitenland Zorg in het buitenland Stel, u wilt gebruikmaken van zorg in België of Duitsland. Dat wil zeggen: u gaat speciaal voor geplande zorg naar het buitenland. Hoe werkt dat? En bent u daarvoor verzekerd? In

Nadere informatie

Reglement van de Klachtencommissie

Reglement van de Klachtencommissie Reglement van de Klachtencommissie Introductie VOAM-VKBA heeft als hoofddoel transparantie in de asbestmarkt en het leveren van hoogwaardige dienstverlening te bevorderen. Klachtenbehandeling ten aanzien

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2018

Overeenkomst Kraamzorg 2018 Overeenkomst Kraamzorg 2018 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. VGZ Cares N.V. Univé Zorg Zowel

Nadere informatie

Gemeente Nijkerk Verordening jeugdhulp

Gemeente Nijkerk Verordening jeugdhulp Gemeente Nijkerk Verordening jeugdhulp versie 6-24072014 De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van [9 september 2014]; gelet op de artikelen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Klusservice Arents

Algemene voorwaarden Klusservice Arents Algemene voorwaarden Klusservice Arents Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Klusservice Mark Arents Klusservice Arents Heuvelstraat 12 9673 BC Winschoten KvK: 66466989

Nadere informatie

Aanvragen van een machtiging bij het Sectoraal comité voor de Federale Overheid

Aanvragen van een machtiging bij het Sectoraal comité voor de Federale Overheid Aanvragen van een machtiging bij het Sectoraal comité voor de Federale Overheid A Algemeen luik Voor elke machtigingsaanvraag moeten delen A, B en C van dit formulier correct worden ingevuld. Indien de

Nadere informatie

Privacyreglement/ Geheimhouding

Privacyreglement/ Geheimhouding / Geheimhouding Autoschadetraining.nl B.V. en Ecarr Inleiding Autoschadetraining.nl B.V. hecht veel waarde aan zorgvuldigheid met betrekking tot klantgegevens, klanten moeten ervan op aan kunnen dat gevoelige,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Klusbedrijf Daan Penders

Algemene voorwaarden Klusbedrijf Daan Penders Algemene voorwaarden Klusbedrijf Daan Penders Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Klusbedrijf Daan Penders Klusbedrijf Daan Penders Tubasingel 13 2287 CM Rijswijk KvK:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden & Dienstverlening

Algemene voorwaarden & Dienstverlening Algemene voorwaarden & Dienstverlening Blanco Tekst!!!! KvK 011 592 62 Weesperzijde 29-3!!! BTW NL194675567B01 NL-1091 EC Amsterdam!!! T +31 6 24856754 www.blancotekst.nl!!! E info@blancotekst.nl Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden dierenklinieklieshout.nl webwinkel.

Algemene Voorwaarden dierenklinieklieshout.nl webwinkel. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden dierenklinieklieshout.nl webwinkel. 1. Toepasselijkheid. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van en aangegane overeenkomsten

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1: verpleegkundig-deel 1. Geadresseerde Zorgverzekeraar : 2. Aanvrager Voor wie wordt dit PGB aangevraagd? Achternaam : Voorletters

Nadere informatie

W E B S H O P V O O R W AARDEN BRAAIMASTER

W E B S H O P V O O R W AARDEN BRAAIMASTER W E B S H O P V O O R W AARDEN BRAAIMASTER ARTIKEL 1. DEFINITIES 1. Braaimaster: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, gevestigd te Medemblik, ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer

Nadere informatie

Overeenkomst Kraamzorg 2019

Overeenkomst Kraamzorg 2019 Overeenkomst Kraamzorg 2019 De ondergetekenden: De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. VGZ voor de Zorg N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg Zowel elk afzonderlijk

Nadere informatie

1. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is genoemd.

1. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte een termijn voor aanvaarding is genoemd. Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Reinsmabouw Reinsmabouw Lentegaarde 5 3436ZB Nieuwegein kvk: 58761330 opdrachtgever: de wederpartij van Reinsmabouw

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Redland Publishing

Algemene Voorwaarden Redland Publishing Algemene Voorwaarden Redland Publishing Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Artikel 3 - Toepasselijkheid Artikel 4 - Herroepingsrecht Artikel 5 - Verplichtingen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities 1. Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand; 2. Bedenktijd: de termijn waarbinnen

Nadere informatie

Hulpmiddelenzorg, hoe werkt het? Harrie Bulder & Jolanda Schreuder Zorginkopers hulpmiddelen

Hulpmiddelenzorg, hoe werkt het? Harrie Bulder & Jolanda Schreuder Zorginkopers hulpmiddelen Hulpmiddelenzorg, hoe werkt het? Harrie Bulder & Jolanda Schreuder Zorginkopers hulpmiddelen Menzis contracteert ongeveer 60 soorten hulpmiddelen. Top 5: hoorhulpmiddelen, incontinentiemateriaal, verbandmateriaal,

Nadere informatie

Voetpraktijk Exloo behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen.

Voetpraktijk Exloo behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Algemene Voorwaarden Voetpraktijk Exloo Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Voetpraktijk Exloo en op alle met voetverzorging van

Nadere informatie

Monuta: Monuta Uitvaartverzorging N.V., gevestigd en kantoorhoudende te Apeldoorn;

Monuta: Monuta Uitvaartverzorging N.V., gevestigd en kantoorhoudende te Apeldoorn; Aanvullende voorwaarden Monuta Draaiboek Deze Aanvullende voorwaarden Monuta Draaiboek zijn aanvullende voorwaarden op de algemene voorwaarden van Thuiswinkel. Artikel 1 Definities: Monuta: Monuta Uitvaartverzorging

Nadere informatie

Fullprint.nl! Algemene voorwaarden per 01/01/2014!

Fullprint.nl! Algemene voorwaarden per 01/01/2014! Fullprint.nl Algemene voorwaarden per 01/01/2014 Artikel 1 : Identiteit van de ondernemer Artikel 2 : Toepasselijkheid Artikel 3 : Definities Artikel 4 : Het aangebodene Artikel 5 : Overeenkomst Artikel

Nadere informatie