Jachtplannen en hun indiening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jachtplannen en hun indiening"

Transcriptie

1 Jachtplannen en hun indiening 1. Hoe moet het toevoegen van een perceel aan een jachtplan worden gelezen? Het toevoegen van een perceel aan een jachtplan, zoals vermeld in artikel 30, vierde lid van het Jachtadministratiebesluit (JAB), is juridisch niet gebonden aan het al dan niet uitbreiden van de bejaagde oppervlakte. Het is echter wel gelinkt aan de uitbreiding van het jachtterrein. Dat wordt vervolgens weergegeven aan de hand van een jachtplan. Artikel 1 van het JAB stelt de volgende zaken: 5 jachtrecht: het recht, vermeld in artikel 7 van het Jachtdecreet van 24 juli 1991; 6 jachtrechthouder: de persoon die het jachtrecht heeft; 8 jachtterrein: een aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde jachtrechthouder of een groep van jachtrechthouders het jachtrecht heeft; 9 jachtplan: het plan waarop een jachtterrein wordt aangeduid; Deze definities combinerend, spreken we over een jachtplan als volgt : het plan waarop het aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde persoon het jachtrecht heeft of een groep van personen het jachtrecht heeft, wordt aangeduid. Het jachtplan is dus een document dat verbonden is aan een persoon of een groep van personen. In geval van een WBE voegt artikel 30 van het JAB daaraan toe: Voor een erkende WBE wordt een jachtplan opgemaakt op het niveau van de WBE. Een jachtplan voldoet aan de volgende kenmerken: 4 in het jachtplan van een erkende WBE wordt elk van de afzonderlijke jachtterreinen die tot de WBE behoren, aangeduid met een groene doorlopende lijn die een gesloten figuur vormt; Artikel 31, 5, tweede lid stelt daarnaast duidelijk dat het jachtplan van de WBE onmiddellijk de bestaande individuele jachtplannen van de leden jachtrechthouders vervangt. Het door de WBE ingediende jachtplan is dus eigenlijk een verzameling van jachtplannen.

2 Met andere woorden het jachtplan van de WBE is één document dat alle jachtplannen van de leden incorporeert. De gecombineerde definitie van jachtplan leert bovendien dat het jachtplan van de WBE niet anders kan zijn dan de groepering van de jachtplannen van verschillende jachtterreinen: de jachtrechthouders die zich verenigen in een WBE (art 23, 3 ) blijven immers zelf jachtrechthouder. Hun jachtrechten an sich en bijgevolg ook hun jachtterreinen worden niet door de groep overgenomen. In artikel 23 wordt telkens uitdrukkelijk verwezen naar de afzonderlijke jachtterreinen. De bepalingen in artikel 23 JAB duiden expliciet aan dat een WBE geen aaneengesloten terrein hoeft te zijn. Artikel 31, 5, derde lid, bevestigt het jachtplan van de WBE als een verzameling van de jachtplannen van de leden jachtrechthouders. Immers bij beëindiging van het samenwerkingsverband gaan de aangeduide jachtterreinen van de verschillende leden jachtrechthouders automatisch terug over in afzonderlijke jachtplannen van die jachtrechthouders. 2. Moet een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden wanneer het jachtrecht op een perceel overgedragen wordt van de ene jachtrechthouder naar een andere jachtrechthouder? Artikel 1 van het JAB stelt de volgende zaken: 5 jachtrecht: het recht, vermeld in artikel 7 van het Jachtdecreet van 24 juli 1991; 6 jachtrechthouder: de persoon die het jachtrecht heeft; 8 jachtterrein: een aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde jachtrechthouder of een groep van jachtrechthouders het jachtrecht heeft; 9 jachtplan: het plan waarop een jachtterrein wordt aangeduid; Deze definities combinerend, spreken we over een jachtplan als volgt : het plan waarop het aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde persoon het jachtrecht heeft of een groep van personen het jachtrecht heeft, wordt aangeduid. Het jachtplan is dus een document dat verbonden is aan een persoon of een groep van personen. Artikel 7 van het Jachtdecreet (JD) bepaalt: Elke houder van het jachtrecht die op welke wijze ook van zijn recht gebruikmaakt, is verplicht een door hem opgemaakt plan van zijn jachtterrein met aanduiding van de percelen waarbinnen hij geen

3 jachtrecht heeft, in te dienen bij de arrondissementscommissaris of de door de Vlaamse Regering aan te wijzen ambtenaar, in wiens ambtsgebied het jachtterrein of het grootste gedeelte ervan, is gelegen. In het voorliggende geval is er duidelijk sprake van overdracht van het jachtrecht van de ene naar de andere jachtrechthouder. Wanneer voor een perceel het jachtrecht wordt overgenomen door een nieuwe jachtrechthouder eindigt per definitie het jachtrecht van de oorspronkelijke jachtrechthouder. De oorspronkelijke jachtrechthouder moet bij beëindiging van zijn jachtrecht dus onverwijld het perceel uit zijn jachtplan verwijderen. Op dat moment behoort het perceel niet meer tot het laatst goedgekeurde jachtplan van de oorspronkelijke jachtrechthouder. Het behoort ook niet tot het laatst goedgekeurde jachtplan van de nieuwe jachtrechthouder. De nieuwe jachtrechthouder kan het perceel wel opnemen in zijn ontwerp van jachtplan. Artikel 30 van het JAB stelt het volgende: Voor elk perceel dat aan een voorstel van jachtplan wordt toegevoegd en dat niet was opgenomen in het laatste goedgekeurde jachtplan, wordt een schriftelijk bewijs voorgelegd waaruit blijkt dat men het jachtrecht heeft op het betreffende perceel. Omdat het hier dus gaat om de uitkleuring van een perceel uit het jachtplan van de oorspronkelijke jachtrechthouder gevolgd door de inkleuring van het perceel in het voorstel van jachtplan van een nieuwe jachtrechthouder (het perceel was niet opgenomen in het laatst goedgekeurde jachtplan van de nieuwe jachtrechthouder), moet voor dit perceel een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden. Dit is zo ongeacht de tijdsspanne tussen uitkleuren en inkleuren. In de praktijk zal dit uitkleuren uit het oorspronkelijk jachtplan en inkleuren in het nieuwe jachtplan automatisch verlopen bij de controle- en beslissingsprocedure zoals beschreven in art 31 4 van het JAB. 3. Moet een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden wanneer voor een bepaald jachtterrein de ene jachtrechthouder vervangen wordt door een andere jachtrechthouder? Dit is een analoge situatie als beschreven onder 2. Het jachtrecht wordt overgedragen. Het verschil is dat het hierbij om meerdere percelen en bijgevolg over een grotere oppervlakte gaat. Voor elk perceel is dus een schriftelijk bewijs van jachtrecht noodzakelijk.

4 4. Moet een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden wanneer in de WBE het jachtrecht op een perceel overgedragen wordt van een lid van de WBE naar een ander lid van de WBE? Artikel 1 van het JAB stelt de volgende zaken: 5 jachtrecht: het recht, vermeld in artikel 7 van het Jachtdecreet van 24 juli 1991; 6 jachtrechthouder: de persoon die het jachtrecht heeft; 8 jachtterrein: een aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde jachtrechthouder of een groep van jachtrechthouders het jachtrecht heeft; 9 jachtplan: het plan waarop een jachtterrein wordt aangeduid; Deze definities combinerend, spreken we over een jachtplan als volgt : het plan waarop het aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde persoon het jachtrecht heeft of een groep van personen het jachtrecht heeft, wordt aangeduid. Het jachtplan is dus een document dat verbonden is aan een persoon of een groep van personen. In geval van een WBE voegt artikel 30 van het JAB daaraan toe: Voor een erkende WBE wordt een jachtplan opgemaakt op het niveau van de WBE. Een jachtplan voldoet aan de volgende kenmerken: 4 in het jachtplan van een erkende WBE wordt elk van de afzonderlijke jachtterreinen die tot de WBE behoren, aangeduid met een groene doorlopende lijn die een gesloten figuur vormt; Artikel 31, 5, tweede lid stelt daarnaast duidelijk dat het jachtplan van de WBE onmiddellijk de bestaande individuele jachtplannen van de leden jachtrechthouders vervangt. Het door de WBE ingediende jachtplan is dus eigenlijk een verzameling van jachtplannen. Met andere woorden het jachtplan van de WBE is één document in dat alle jachtplannen van de leden incorporeert. De gecombineerde definitie van jachtplan leert bovendien dat het jachtplan van de WBE niet anders kan zijn dan de groepering van de jachtplannen van verschillende jachtterreinen: de jachtrechthouders die zich verenigen in een WBE (art 23, 3 ) blijven immers zelf jachtrechthouder. Hun jachtrechten an sich en bijgevolg ook hun jachtterreinen worden niet door de groep overgenomen. In artikel 23 wordt telkens uitdrukkelijk verwezen naar de afzonderlijke jachtterreinen.

5 De bepalingen in artikel 23 JAB duiden expliciet aan dat een WBE geen aaneengesloten terrein hoeft te zijn. Artikel 31, 5, derde lid, bevestigt het jachtplan van de WBE als een verzameling van de jachtplannen van de leden jachtrechthouders. Immers bij beëindiging van het samenwerkingsverband gaan de aangeduide jachtterreinen van de verschillende leden jachtrechthouders automatisch terug over in afzonderlijke jachtplannen van die jachtrechthouders. Artikel 7 van het JD bepaalt: Elke houder van het jachtrecht die op welke wijze ook van zijn recht gebruikmaakt, is verplicht een door hem opgemaakt plan van zijn jachtterrein met aanduiding van de percelen waarbinnen hij geen jachtrecht heeft, in te dienen bij de arrondissementscommissaris of de door de Vlaamse Regering aan te wijzen ambtenaar, in wiens ambtsgebied het jachtterrein of het grootste gedeelte ervan, is gelegen. In dit geval is er duidelijk sprake van overdracht van het jachtrecht van de ene naar de andere jachtrechthouder binnen de WBE. Wanneer voor een perceel het jachtrecht wordt overgenomen door een nieuwe jachtrechthouder eindigt per definitie het jachtrecht van de oorspronkelijke jachtrechthouder. De oorspronkelijke jachtrechthouder moet bij beëindiging van zijn jachtrecht dus onverwijld het perceel uit zijn jachtplan verwijderen. Op dat moment behoort het perceel niet meer tot het laatst goedgekeurde jachtplan van de oorspronkelijke jachtrechthouder. Het behoort ook niet tot het laatst goedgekeurde jachtplan van de nieuwe jachtrechthouder. De nieuwe jachtrechthouder kan het perceel wel opnemen in zijn ontwerp van jachtplan. Artikel 30 van het JAB stelt het volgende: Voor een erkende WBE wordt een jachtplan opgemaakt op het niveau van de WBE. Een jachtplan voldoet aan de volgende kenmerken: 4 in het jachtplan van een erkende WBE wordt elk van de afzonderlijke jachtterreinen die tot de WBE behoren, aangeduid met een groene doorlopende lijn die een gesloten figuur vormt; In dit geval moet de WBE dus het perceel uit het jachtplan van de oorspronkelijke jachtrechthouder uitkleuren. Op dat moment behoort het perceel niet meer tot het laatst goedgekeurde jachtplan. Vervolgens zal de WBE het perceel aanduiden als behorend tot het jachtterrein van de nieuwe jachtrechthouder in het ontwerp van jachtplan. Artikel 30 van het JAB stelt het volgende: Voor elk perceel dat aan een voorstel van jachtplan wordt toegevoegd en dat niet was opgenomen in het laatste goedgekeurde jachtplan, wordt een schriftelijk

6 bewijs voorgelegd waaruit blijkt dat men het jachtrecht heeft op het betreffende perceel. Omdat het hier dus gaat om de uitkleuring van een perceel uit het jachtplan van de oorspronkelijke jachtrechthouder gevolgd door de inkleuring van het perceel in het voorstel van jachtplan van een nieuwe jachtrechthouder (het perceel was niet langer opgenomen in het laatst goedgekeurde jachtplan), moet voor dit perceel een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden. Dit is zo ongeacht de tijdsspanne tussen uitkleuren en inkleuren. In de praktijk zal dit uitkleuren en toevoegen automatisch verlopen bij de controle- en beslissingsprocedure zoals beschreven in art 31 4 van het JAB. 5. Moet een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden wanneer in de WBE voor een bepaald jachtterrein de jachtrechthouder vervangen wordt door een andere jachtrechthouder? Met opmerkingen [JM1]: Wordt hiermee bedoeld dat de handetekening van de jachtrechthoduer die het veld afstaat volstaat als schriftelijk bewijs? Z emoeten beiden immers het nieuwe plan goedkeuren door ondertekening van de formulieren. Dit is een analoge situatie als beschreven onder 4. Het jachtrecht wordt overgedragen. Het verschil is dat het hierbij om meerdere percelen en bijgevolg over een grotere oppervlakte gaat. Voor elk perceel is dus een schriftelijk bewijs van jachtrecht noodzakelijk. 6. Moet een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden wanneer in de WBE het jachtterrein van een bepaald jachtrechthouder verdeeld wordt aan twee andere jachtrechthouders van de WBE? Dit is een analoge situatie als beschreven onder 4. Het jachtrecht wordt overgedragen. Het verschil is dat het hierbij om meerdere percelen en bijgevolg over een grotere oppervlakte gaat. Voor elk perceel is dus een schriftelijk bewijs van jachtrecht noodzakelijk. 7. Er is er een schriftelijk bewijs van jachtrecht nodig wanneer een onafhankelijk jachtrechthouder met een bestaand jachtplan toetreedt tot een WBE? Artikel 1 van het JAB stelt de volgende zaken: 5 jachtrecht: het recht, vermeld in artikel 7 van het Jachtdecreet van 24 juli 1991; 6 jachtrechthouder: de persoon die het jachtrecht heeft; 8 jachtterrein: een aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde jachtrechthouder of een groep van jachtrechthouders het jachtrecht heeft;

7 9 jachtplan: het plan waarop een jachtterrein wordt aangeduid; Deze definities combinerend, spreken we over een jachtplan als volgt : het plan waarop het aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde persoon het jachtrecht heeft of een groep van personen het jachtrecht heeft, wordt aangeduid. Het jachtplan is dus een document dat verbonden is aan een persoon of een groep van personen. Artikel 30 van het JAB voegt daaraan toe: Voor een erkende WBE wordt een jachtplan opgemaakt op het niveau van de WBE. Een jachtplan voldoet aan de volgende kenmerken: 4 in het jachtplan van een erkende WBE wordt elk van de afzonderlijke jachtterreinen die tot de WBE behoren, aangeduid met een groene doorlopende lijn die een gesloten figuur vormt; Artikel 31, 5, tweede lid stelt daarnaast duidelijk dat het jachtplan van de WBE onmiddellijk de bestaande individuele jachtplannen van de leden jachtrechthouders vervangt. Het door de WBE ingediende jachtplan is dus eigenlijk een verzameling van jachtplannen. Met andere woorden het jachtplan van de WBE is één document dat alle jachtplannen van de leden incorporeert. De gecombineerde definitie van jachtplan leert bovendien dat het jachtplan van de WBE niet anders kan zijn dan de groepering van de jachtplannen van verschillende jachtterreinen: de jachtrechthouders die zich verenigen in een WBE (art 23, 3 ) blijven immers zelf jachtrechthouder. Hun jachtrechten an sich en bijgevolg ook hun jachtterreinen worden niet door de groep overgenomen. In artikel 23 wordt telkens uitdrukkelijk verwezen naar de afzonderlijke jachtterreinen. De bepalingen in artikel 23 JAB duiden expliciet aan dat een WBE geen aaneengesloten terrein hoeft te zijn. Artikel 31, 5, derde lid, bevestigt het jachtplan van de WBE als een verzameling van de jachtplannen van de leden jachtrechthouders. Immers bij beëindiging van het samenwerkingsverband gaan de aangeduide jachtterreinen van de verschillende leden jachtrechthouders automatisch terug over in afzonderlijke jachtplannen van die jachtrechthouders. Artikel 7 van het JD bepaalt: Elke houder van het jachtrecht die op welke wijze ook van zijn recht gebruikmaakt, is verplicht een door hem opgemaakt plan van zijn jachtterrein met aanduiding van de percelen waarbinnen hij geen jachtrecht heeft, in te dienen

8 bij de arrondissementscommissaris of de door de Vlaamse Regering aan te wijzen ambtenaar, in wiens ambtsgebied het jachtterrein of het grootste gedeelte ervan, is gelegen. De onafhankelijke jachtrechthouder die wil toetreden tot de WBE heeft aan deze verplichting reeds voldaan. Hij beschikt over een goedgekeurd jachtplan van vorig jachtseizoen. In dit geval is er ook geen sprake van een wijziging in zijn jachtrechten en bijgevolg ook geen wijziging van zijn jachtterrein of zijn jachtplan. Artikel 30 van het JAB stelt het volgende: Voor elk perceel dat aan een voorstel van jachtplan wordt toegevoegd en dat niet was opgenomen in het laatste goedgekeurde jachtplan, wordt een schriftelijk bewijs voorgelegd waaruit blijkt dat men het jachtrecht heeft op het betreffende perceel. Omdat het strikt genomen niet gaat om toevoeging aan een jachtplan van percelen die niet waren opgenomen in het laatst goedgekeurde jachtplan, maar om de bevestiging van het laatst goedgekeurd jachtplan van een onafhankelijke jachtrechthouder dat geïncorporeerd wordt in een verzameling van jachtplannen, moet geen schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden. Omdat artikel 30 en artikel 31, 5, tweede lid van het JAB duidelijk stellen dat de WBE voor zijn leden het jachtplan opmaakt en dat dit plan de individuele jachtplannen van de leden jachtrechthouders vervangt, moet de WBE het jachtterrein van het nieuwe lid afzonderlijk aanduiden op het door haar ingediende jachtplan. Hiervoor is evenwel geen schriftelijk bewijs van jachtrecht noodzakelijk. Wanneer tegelijkertijd het jachtterrein van de tot de WBE toetredende jachtrechthouder uitbreidt, zal voor die uitbreiding van het jachtterrein wel een schriftelijk bewijs van jachtrecht noodzakelijk zijn! Wanneer leden uit een WBE stappen, houdt de WBE per definitie op met te bestaan in zijn actuele vorm. De uittredende leden of desgevallend alle leden vallen vervolgens terug op de afzonderlijke jachtplannen waarop hun eigen jachtterrein is aangeduid. Wanneer de leden zich vervolgens terug zouden groeperen (in een andere samenstelling) blijft de bovenstaande redenering, waarbij geen bewijs van jachtrecht moet voorgelegd worden, van toepassing. 8. Vele jachtrechthouders maken deel uit van een jachtgroep met meerdere jachtrechthouders. Voor deze jachtgroep wordt één gezamenlijk voorstel van jachtplan neergelegd

9 als vermeld in artikel 31, 3 door een van de betrokken medejachtrechthouders. Moet een schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden wanneer voor het jachtterrein een andere medejachtrechthouder aangeduid wordt om het jachtplan neer te leggen? Artikel 1 van het JAB stelt de volgende zaken: 5 jachtrecht: het recht, vermeld in artikel 7 van het Jachtdecreet van 24 juli 1991; 6 jachtrechthouder: de persoon die het jachtrecht heeft; 8 jachtterrein: een aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde jachtrechthouder of een groep van jachtrechthouders het jachtrecht heeft; 9 jachtplan: het plan waarop een jachtterrein wordt aangeduid; Deze definities combinerend, spreken we over een jachtplan als volgt : het plan waarop het aaneengesloten terrein, dat uit een of meer percelen bestaat waarop eenzelfde persoon het jachtrecht heeft of een groep van personen het jachtrecht heeft, wordt aangeduid. Het jachtplan is dus een document dat verbonden is aan een persoon of een groep van personen. In dit geval dus aan een groep van personen. Artikel 7 van het JD bepaalt: Elke houder van het jachtrecht die op welke wijze ook van zijn recht gebruikmaakt, is verplicht een door hem opgemaakt plan van zijn jachtterrein met aanduiding van de percelen waarbinnen hij geen jachtrecht heeft, in te dienen bij de arrondissementscommissaris of de door de Vlaamse Regering aan te wijzen ambtenaar, in wiens ambtsgebied het jachtterrein of het grootste gedeelte ervan, is gelegen. De jachtgroep heeft aan deze verplichting reeds voldaan. De jachtgroep beschikt over een goedgekeurd jachtplan. In dit geval is er ook geen sprake van een wijziging in de jachtrechten en bijgevolg ook geen wijziging van het jachtterrein of het jachtplan. Artikel 30 van het JAB stelt het volgende: Voor elk perceel dat aan een voorstel van jachtplan wordt toegevoegd en dat niet was opgenomen in het laatste goedgekeurde jachtplan, wordt een schriftelijk bewijs voorgelegd waaruit blijkt dat men het jachtrecht heeft op het betreffende perceel. Omdat het niet gaat om percelen die toegevoegd worden aan een jachtplan zoals bedoeld in artikel 1, 9 van het JAB maar om de bevestiging van het laatst goedgekeurd jachtplan, moet geen schriftelijk bewijs van jachtrecht voorgelegd worden.

10 Wanneer tegelijkertijd het jachtterrein van de jachtgroep uitbreidt, zal voor die uitbreiding wel een schriftelijk bewijs van jachtrecht noodzakelijk zijn! 9. Volgende vragen in verband met de verklaringen bij een jachtplan a. Moet een onafhankelijk jachtrechthouder die een jachtplan indient op papier een verklaring invullen? Juridisch gezien is dit niet noodzakelijk. In de praktijk is de verklaring daar wel op gericht en is het meest praktisch als deze persoon dat naar analogie met de andere indieners van een jachtplan uitvoert. b. Moet een WBE die een jachtplan indient steeds een verklaring invullen? Ja, de WBE moet zowel in het geval een jachtplan op papier ingediend wordt als in het geval een jachtplan digitaal ingediend wordt een verklaring indienen van akkoord van de leden jachtrechthouders met het ingediende jachtplan. c. Zijn de formulieren in het geval een jachtplan op papier ingediend wordt en in het geval een jachtplan digitaal ingediend wordt verschillend? Neen. Juridisch gezien zijn de verschillende verklaringen afzonderlijke documenten. Het is in de praktijk één formulier dat zo opgebouwd is dat het voor de verschillende toepassingen kan worden gebruikt. d. Moet elke medejachtrechthouder de verklaringen bij het jachtplan ondertekenen of moet dit via een aparte verklaring aan de arrondissementscommissaris. Elke medejachtrechthouder moet de verklaringen ondertekenen. De vroegere verklaring van medejachtrechthouderschap is geïncorporeerd in het nieuwe formulier van de verklaring bij het jachtplan (alle medejachtrechthouders ondertekenen de bijlage). 10. Wordt een wijziging van een jachtplan van een WBE die ingediend wordt door lid jachtrechthouder van deze WBE, aanvaard? Of wordt de jachtrechthouder uit art 31, 6 in dit geval beschouwd als de WBE? De jachtrechthouder is hij die overeenkomstig artikel 1, 6 het jachtrecht heeft. Dat kan de eigenaar zijn of diegene aan wie hij het jachtrecht heeft overgedragen. Een WBE is een vrijwillig samenwerkingsverband tussen jachtrechthouders. In basisbeginsel is een WBE zelf dus geen jachtrechthouder. (Er zijn evenwel WBE s die in hun hoedanigheid als rechtspersoon jachtrechten verworven hebben op bepaalde percelen en daardoor zelf jachtrechthouder worden. )

11 In eerste instantie heeft de jachtrechthouder die lid is van de WBE zich bij indiening van het ontwerp van jachtplan akkoord verklaard met het door de WBE ingediende jachtplan via een schriftelijke verklaring. Vanuit dat standpunt moeten we ervan uitgaan dat hij geen wijzigingen zal aan brengen aan het jachtplan. Hij kan evenwel ten allen tijde, zoals elke andere burger conform artikel 31, 6 als jachtrechthouder in rechten treden aangaande de percelen waarop hij het jachtrecht heeft en waarvoor blijkens het plan geen jachtrecht aan hem is toegekend. Hij kan daarbij het jachtrecht in dat jachtseizoen niet meer uitoefenen op het betreffende perceel, maar het wel laten uitkleuren uit het neergelegde jachtplan. In geval de WBE het perceel bij een volgend voorstel van jachtplan terug wil inkleuren zal het enkel in het jachtterrein van de jachtrechthouder kunnen. 11. De arrondissementscommissaris moet het ingediende voorstel tot jachtplan (na controle) goedkeuren. Dit dient telkens te gebeuren tegen 1 juli. Wat als men geen melding krijgt van goedkeuring, noch van afkeuring van het plan? Wat zijn op dat moment de rechten en plichten van de jager, maar tevens ook van de AC? Artikel 7 van het JD bepaalt: Elke houder van het jachtrecht die op welke wijze ook van zijn recht gebruikmaakt, is verplicht een door hem opgemaakt plan van zijn jachtterrein met aanduiding van de percelen waarbinnen hij geen jachtrecht heeft, in te dienen bij de arrondissementscommissaris of de door de Vlaamse Regering aan te wijzen ambtenaar, in wiens ambtsgebied het jachtterrein of het grootste gedeelte ervan, is gelegen. De verplichting slaat dan ook op het indienen van het jachtplan. Wanneer de jachtrechthouder die zijn jachtrecht wil uitoefenen, conform de bepalingen van artikel 30 en 31 zijn voorstel van jachtplan heeft ingediend, heeft hij zijn wettelijke verplichtingen vervuld. Bij afwezigheid van een formele kennisgeving van het tegendeel, kan de jachtrechthouder er bij de uitoefening van zijn jachtrecht redelijkerwijs van uitgaan dat het voorstel van jachtplan is goedgekeurd zoals dat door hem werd ingediend. Het is de volle verantwoordelijkheid van de arrondissementscommissaris om de jachtplannen op overlap te controleren, ze desgevallend goed te keuren en daarbij de wettelijke deadlines te respecteren. Hij is dan ook verantwoordelijk voor de bijhorende formaliteiten. De jachtrechthouder die zich desgevallend door een laattijdige behandeling van het jachtplan benadeeld weet, kan hiervoor via de gerechtelijke weg zijn rechten doen gelden.

12 12. Moet het voorstel van jachtplan net zoals vroeger in drie exemplaren worden ingediend? Nergens in de wetgeving staat beschreven dat het voorstel tot jachtplan nog moet worden ingediend op drie exemplaren. Het volstaat bijgevolg om één exemplaar in te dienen. 13. De arrondissementscommissaris bezorgt een afschrift van het goedgekeurde plan aan het ANB en aan de indiener van het jachtplan. Gezien er geen verplichting meer is om het plan in drievoud in te dienen, zal het arrondissementscommissaris dus zelf voor een afschrift moeten zorgen. Onder welke vorm zal dit kunnen/moeten gebeuren? Dit kan zowel onder de vorm van een papieren kaart als onder de vorm van een digitale kaart gebeuren, net zoals de indiening van het voorstel van jachtplan kan gebeuren. De keuze hiervoor ligt bij de arrondissementscommissaris. 14. Wat zijn de modaliteiten van het schriftelijk bewijs van jachtrecht? De modaliteiten worden bepaald door het overeenkomstige ministerieel besluit. 15. Wie kan een schriftelijk bewijs van jachtrecht opmaken? Een schriftelijk bewijs van jachtrecht (jachtpachtovereenkomst) wordt opgemaakt tussen de eigenaar of huidige jachtrechthouder en de toekomstige jachtrechthouder. De huidige jachtrechthouder kan zijn jachtrecht slechts overdragen indien hij daarvoor een uitdrukkelijke toestemming heeft van de eigenaar of van de jachtrechthouder die het aan hem doorgaf. Dit is niet noodzakelijk een schriftelijke toestemming. 16. Wie kan een jachtplan aanpassen? Enkel de jachtrechthouder (binnen een WBE gedelegeerd aan de WBE) kan het jachtplan aanpassen. Het is dus niet zo dat een derde zomaar percelen kan laten wijzigen in iemands jachtplan. Dit gebeurt door middel van een schriftelijk verzoek door de jachtrechthouder aan de arrondissementcommissaris. Aan het

13 verzoek moet een schriftelijk bewijs worden toegevoegd dat de verzoeker over het jachtrecht beschikt op het perceel in kwestie. De term jachtrechthouder is de term voor diegene die het jachtrecht heeft. Dat kan dus enerzijds een jachtrechthouderjager (ook een andere dan degene die bij intekening van het jachtplan aangaf jachtrechthouder te zijn) of anderzijds de eigenaar zijn. Het zijn deze personen die een perceel kunnen uitkleuren uit een goedgekeurd jachtplan (ingediend door een derde die bij intekening van het jachtplan aangaf jachtrechthouder te zijn). Vooraleer het perceel wordt uitgekleurd moet de verzoeker het nodige schriftelijke bewijs leveren dat hij wel degelijk de jachtrechthouder is op het perceel in kwestie. Het feit dat het perceel wordt uitgekleurd betekent niet dat deze persoon dit onmiddellijk mag intekenen als een nieuw jachtplan of toevoegen aan een ander jachtplan. Daarvoor moet desgevallend gewacht worden tot het nieuwe jachtseizoen en moet de procedure zoals beschreven in art. 30 van het JAB worden gevolgd. 17. Wat gebeurt er met het jachtrecht indien de eigenaar van het perceel overlijdt? Tenzij anders bepaald in het testament gaat het jachtrecht (deel van het eigendomsrecht) over op de erfgenamen van de eigenaar en kunnen die beslissen of het jachtrecht bij dezelfde jachtrechthouder blijft. Met opmerkingen [kv2]: Kan dit ook via de jachtpachtovereenkomst? 18. Wat gebeurt er met het jachtrecht indien het perceel verkocht wordt? Tenzij anders bepaald in verkoopsovereenkomst gaat het jachtrecht (deel van het eigendomsrecht) over op de nieuwe eigenaar en kan die beslissen of het jachtrecht bij dezelfde jachtrechthouder blijft. Wanneer de jachtpachtovereenkomst geregistreerd is maakt een clausule over de jachtpachtovereenkomst per definitie deel uit van de verkoopovereenkomst. 19. Wat gebeurt er met het jachtrecht indien de jachtrechthouder (niet de eigenaar) van het perceel overlijdt? Met opmerkingen [kv3]: Ook als deze hierin niet wordt vermeld? Dat zou een goede zaak zijn.

14 Tenzij anders bepaald in de jachtrechtovereenkomst gaat het jachtrecht terug over op de eigenaar en kan die beslissen wie de nieuwe jachtrechthouder wordt. In de jachtrechtovereenkomst kan echter bepaald worden dat het naar een derde overgaat, bv een andere jachtrechthouder of de erfgenamen van de overleden jachtrechthouder. (zie ook 14) 20. Is het zo dat alle jachtplannen voor 31 december 2014 als voorstel van jachtplan moeten worden te worden of kan voor bestaande jachtplannen die niet wijzigen het indienen van een verklaring van geen wijziging volstaan? Artikel 31, 2 stelt letterlijk : Ingeval een voorstel van jachtplan geen wijzigingen bevat ten opzichte van het vorige goedgekeurde jachtplan, is het voldoende dat een verklaring wordt ingediend, waarin uitdrukkelijk wordt vermeld dat het plan geen wijzigingen ondergaat ten opzichte van het vorige goedgekeurde jachtplan. De verklaring wordt opgemaakt met een formulier, waarvan het model wordt opgesteld door het agentschap en ter beschikking wordt gesteld op de website van het agentschap. Het jachtplan dat actueel voorligt en dat volgens art 63 tot 30 juni 2015 van kracht blijft, wordt beschouwd als een goedgekeurd jachtplan zoals vermeld in artikel 32. Het bedoelde jachtplan is in dat geval slechts als niet goedgekeurd te beschouwen indien de arrondissementscommissaris hierover conform artikel 7, vierde lid van het jachtdecreet voor 1 juli 2014 zou verzocht hebben om wijzigingen aan te brengen. Indien er voor het jachtseizoen geen wijzigingen zijn ten opzichte van het jachtseizoen , volstaat dus de vernoemde verklaring voor de betreffende jachtplannen. Deze verklaring hoeft eveneens niet meer in drievoud worden neergelegd. Eén exemplaar volstaat. 21. Moeten de verklaringen van geen wijziging moeten ook telkens ingediend worden voor 1 april (en dit jaar uitzonderlijk voor 1 januari)? Ja, want het vervangt het voorstel van jachtplan vernoemd in art 31, 1, 1 e lid. 22. Artikel 30 van het JAB spreekt van kaartbladen op schaal 1/10.000? Er is geen vermelding meer van het Nationaal Geografisch Instituut (NGI). Kunnen ook andere plannen op schaal 1/ dan die van het NGI gebruikt worden?

15 Er is inderdaad geen vermelding van NGI. De bedoeling van het weglaten van de verplichting om NGI kaarten te gebruiken was om de mogelijkheid te geven om ook op kadasterkaarten te werken. Dat biedt mogelijkheden in functie van een correcte perceelbepaling die er niet zijn op topografische kaarten. 23. Wat zijn de modaliteiten van de digitale kaart als jachtplan? De modaliteiten worden bepaald door het overeenkomstige ministerieel besluit. 24. Wanneer de arrondissementscommissaris een overlap vaststelt en één partij heeft een schriftelijk bewijs van jachtrecht en de andere niet. Aan wie wordt het perceel dan toegewezen en wie moet welke actie ondernemen? Artikel 31, 4, tweede lid is dan van toepassing: Ingeval er overlappingen worden vastgesteld, wordt het perceel in kwestie toegewezen aan het jachtplan van degene die voor het perceel de oudste nog geldige schriftelijke overeenkomst kan voorleggen. In voorliggend geval wordt het perceel toegewezen aan het jachtplan van de partij met (geldig schriftelijk) bewijs. Het bewijs van de andere partij kan door zijn afwezigheid nooit geldig, noch ouder zijn. Als er op 15 juni geen schriftelijke overeenkomst is voorgelegd voor het perceel waarop een overlapping bestaat, wordt ervan uitgegaan dat het perceel geen onderdeel van de ingediende jachtplannen uitmaakt. De arrondissementscommissaris kleurt dat perceel uit als een rood vlak. In voorliggend geval wordt er daarom van uitgegaan dat het perceel geen onderdeel van de ingediende jachtplan van de tweede partij uitmaakt. De arrondissementscommissaris kleurt het perceel uit uit het voorstel als een rood vlak. Het komt alsdusdanig niet in het goedgekeurde jachtplan. 25. Wanneer de arrondissementscommissaris een overlap vaststelt en beide partijen hebben een schriftelijk bewijs van jachtrecht. Aan wie wordt het perceel dan toegewezen en wie moet welke actie ondernemen? Artikel 31, 4, tweede lid is dan van toepassing: Ingeval er overlappingen worden vastgesteld, wordt het perceel in kwestie toegewezen aan het jachtplan van degene die voor het perceel de oudste nog geldige schriftelijke overeenkomst kan voorleggen.

16 In voorliggend geval wordt het perceel toegewezen aan het jachtplan van de partij met het oudste nog geldig schriftelijk bewijs. Het bewijs van de andere partij is dan in basisbeginsel ongeldig of voldoet niet doordat er een ouder bewijs is. Als er op 15 juni geen schriftelijke overeenkomst is voorgelegd voor het perceel waarop een overlapping bestaat, wordt ervan uitgegaan dat het perceel geen onderdeel van de ingediende jachtplannen uitmaakt. De arrondissementscommissaris kleurt dat perceel uit als een rood vlak. In voorliggend geval wordt er daarom van uitgegaan dat het perceel geen onderdeel van de ingediende jachtplan van de tweede partij uitmaakt. De arrondissementscommissaris kleurt het perceel uit uit het voorstel als een rood vlak. Het komt alsdusdanig niet in het goedgekeurde jachtplan. 26. Moeten bebouwde kommen, straten met bebouwing en achtertuinen uitgekleurd worden? Mogen de arrondissementscommissarissen dit ambtshalve doen? Er staat niet in de wetgeving dat men dergelijke elementen niet mag inkleuren. De indiener van het jachtplan dient evenwel rekening te houden met de bepaling in artikel 7 van het jachtdecreet: Het is verboden te eniger tijd en op enigerlei wijze te jagen op andermans grond zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar of zijn rechthebbende. De wetgeving geeft geen machtiging aan de arrondissementscommissaris om deze percelen op eigen initiatief uit te kleuren. Indien er bezwaren zouden zijn tegen de uitoefening van het jachtrecht op deze percelen die, gezien de inkleuring in het jachtplan, in basisbeginsel gestoeld zouden zijn op een uitdrukkelijke toestemming, kan de procedure in artikel 31, 6 gevolgd worden. 27. Het jachtplan kan worden geraadpleegd bij de AC. Moet er sprake zijn van een redelijk belang van degene die wil komen inzien? Ieder die dat wenst kan in principe het jachtplan inkijken in kader van de openbaarheid van bestuur. Het betekent echter niet dat die persoon alle gegevens kan ontvangen. Die met betrekking tot zijn eigen gegevens (eigendom, jachtrecht,..) zijn uiteraard vrij raadpleegbaar. Persoonsgegevens van derden (eigenaars/ jachtrechthouders) kunnen niet zomaar vrijgegeven

17 worden in het kader van privacy. In dat licht is werken met digitale kaarten een meerwaarde om op de correcte wijze inzage te kunnen geven. 28. Volgens artikel 31, 4 JAB kan de arrondissementscommissaris, indien geen geldig schriftelijkbewijs van jachtrecht wordt voorgelegd bij overlappende percelen, deze uit de jachtplannen uitkleuren. Kan hij de overlapte percelen uit de jachtplannen uitkleuren indien de verschillende indieners schriftelijke overeenkomsten van dezelfde perceeleigenaar kunnen voorleggen? Dit in afwachting van een procedure ten gronde voor de rechtbank? In de eerste zin van artikel 31, 4, tweede alinea van het Jachtadministratiebesluit staat dat het perceel wordt toegewezen aan het jachtplan van degene die voor het perceel de oudste nog geldige schriftelijke overeenkomst kan voorleggen. Dit impliceert 3 cumulatieve voorwaarden: Er moet een schriftelijk bewijs voorgelegd worden De geldigheid van dat schriftelijk bewijs moet blijken: voldoen aan de voorwaarden uit het betreffende ministerieel besluit en er is geen twijfel over de geldigheid. Het oudste bewijs dat voldoet aan de bovenstaande voorwaarden is dat waaraan het moet toegewezen worden. Indien de AC een goede reden heeft om aan de geldigheid te twijfelen (meerdere gelijkaardige documenten kunnen een voldoende aanleiding zijn om aan de geldigheid te twijfelen), kan de arrondissemenstcommissaris het perceel uitkleuren. Het voldoende bewijs is op dat moment afwezig. Indien vervolgens een gerechtelijke uitspraak de geldigheid van één of meerdere bewijzen zou bekrachtigen, kan het perceel alsnog opgenomen worden in het jachtplan. 29. Hebben geregistreerde bewijzen van jachtrecht een hogere geldigheid dan de niet geregistreerde? Neen. Met opmerkingen [kv4]:? De registratie van een jachtpachtovereenkomst houdt in dat het bevoegde registratiekantoor de belangrijkste gegevens van de schriftelijke jachtpachtovereenkomst inschrijft in een

18 register. Die inschrijving wordt bevestigd met een stempel die op de jachtpachtovereenkomst wordt geplaatst. Door deze registratie krijgt de jachtpachtovereenkomst een zogenaamde vaste datum. Bovendien wordt dat contract bindend voor derde partijen. Dat is belangrijk voor de jachtpachter en de jachtverpachter. Dit betekent dat het effectieve bestaan van de overeenkomst op die datum ten overstaan van derden als een zekerheid kan worden aangetoond, terwijl dat met een niet geregistreerde overeenkomst ten overstaan van derden niet met zekerheid kan aangetoond worden.

VR DOC.0337/2

VR DOC.0337/2 VR 2016 1504 DOC.0337/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het Jachtadministratiebesluit van 25 april 2014 DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet

Nadere informatie

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. VIIe KAMER A R R E S T. nr. 231.949 van 14 juli 2015 in de zaak A. 213.352/VII-39.196.

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. VIIe KAMER A R R E S T. nr. 231.949 van 14 juli 2015 in de zaak A. 213.352/VII-39.196. RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK VIIe KAMER A R R E S T nr. 231.949 van 14 juli 2015 in de zaak A. 213.352/VII-39.196. In zake : de VZW HUBERTUSVERENIGING VLAANDEREN bijgestaan en vertegenwoordigd

Nadere informatie

Het schriftelijk bewijs van het jachtrecht. Tom Goetmaeckers Hunting Jurist

Het schriftelijk bewijs van het jachtrecht. Tom Goetmaeckers Hunting Jurist Het schriftelijk bewijs van het jachtrecht Tom Goetmaeckers Hunting Jurist Het schriftelijk bewijs van het jachtrecht: een heet hangijzer dat sinds de invoering van het Jachtdecreet van 1991 niet afgekoeld

Nadere informatie

Jachtplannen in Vlaanderen. Kenniscentrum HVV

Jachtplannen in Vlaanderen. Kenniscentrum HVV Jachtplannen in Vlaanderen Kenniscentrum HVV Jachtrechten en jachtplan Historiek van het jachtplan Naar correcte jachtplannen Jachtplannen raadplegen Perceel ingekleurd, wat nu? De jachthuurovereenkomst

Nadere informatie

Wijziging jachtdecreet. Hoorzitting Vlaams Parlement 09/09/2015 Wim Van Gils, diensthoofd beleid Anke Geeraerts, beleidsmedewerker natuur

Wijziging jachtdecreet. Hoorzitting Vlaams Parlement 09/09/2015 Wim Van Gils, diensthoofd beleid Anke Geeraerts, beleidsmedewerker natuur Wijziging jachtdecreet Hoorzitting Vlaams Parlement 09/09/2015 Wim Van Gils, diensthoofd beleid Anke Geeraerts, beleidsmedewerker natuur Inhoud 1. Natuurpunt 2. Proces 3. Rol INBO 4. Bewijsvoering jachtrechten

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité );

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité ); 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 11/2017 van 9 mei 2017 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Dienst van de Gouverneurs van het Departement Kanselarij en Bestuur om, in het

Nadere informatie

VR DOC.0360/2

VR DOC.0360/2 VR 2017 2104 DOC.0360/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

Gelet op het Jachtdecreet van 24 juli 1991, inzonderheid op de artikelen 7, 11 en 12;

Gelet op het Jachtdecreet van 24 juli 1991, inzonderheid op de artikelen 7, 11 en 12; 1 december 1998 - Besluit van de Vlaamse regering houdende vaststelling van de voorwaarden waaronder afzonderlijke jachtterreinen vrijwillig tot grotere beheereenheden kunnen worden samengevoegd en van

Nadere informatie

Jachtadministratiebesluit (JAB)

Jachtadministratiebesluit (JAB) Jachtadministratiebesluit (JAB) 78 JAB: structuur! Jachtverlof en jachtvergunning! Aanvraag! Vorm en inhoud! Voorwaarden! Weigering en intrekking! Verzekering! WBE! Erkenning! Administratie! Subsidies!

Nadere informatie

De wenselijkheid van de instelling van een Vlaamse WBE-commissie

De wenselijkheid van de instelling van een Vlaamse WBE-commissie Briefadvies De wenselijkheid van de instelling van een Vlaamse WBE-commissie Briefadvies met betrekking tot de wenselijkheid van de oprichting van een overkoepelende Vlaamse WBEcommissie en de instelling

Nadere informatie

V O L M A C H T en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd door: (naam en voornaam)..

V O L M A C H T en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd door: (naam en voornaam).. V O L M A C H T Ondergetekende (naam en voornaam).. wonende te (adres)...... of met maatschappelijke zetel te (adres van de zetel).... en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

VR DOC.1146/5

VR DOC.1146/5 VR 2016 2110 DOC.1146/5 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 91,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 91, 29.4.2014 Publicatieblad van de Europese Unie L 127/129 RICHTLIJN 2014/46/EU VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 3 april 2014 tot wijziging van Richtlijn 1999/37/EG van de Raad inzake de kentekenbewijzen

Nadere informatie

WAREHOUSES DE PAUW 15, RPR

WAREHOUSES DE PAUW 15, RPR WAREHOUSES DE PAUW commanditaire vennootschap op aandelen openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht die een publiek beroep op het spaarwezen heeft gedaan maatschappelijke zetel:

Nadere informatie

Landelijk Vlaanderen. Hoorzitting Commissie Leefmilieu Wijziging jachtdecreet

Landelijk Vlaanderen. Hoorzitting Commissie Leefmilieu Wijziging jachtdecreet Landelijk Vlaanderen Hoorzitting Commissie Leefmilieu Wijziging jachtdecreet 9-06-2015 Scope Landelijk Vlaanderen is de vereniging van land, bos en natuureigenaars in Vlaanderen Art. 4 van het ontwerp

Nadere informatie

Vlaamse Overheid Agentschap voor Natuur en Bos

Vlaamse Overheid Agentschap voor Natuur en Bos Vlaamse Overheid Agentschap voor Natuur en Bos Voorwaarden voor de verpachting van de jacht op everzwijn in het Vlaams natuurreservaat Vloethemveld in 2016-2017. Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1. 1. Op deze

Nadere informatie

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: eigenaar van.. aandeel/aandelen op naam en/of.. gedematerialiseerde aandeel/aandelen

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: eigenaar van.. aandeel/aandelen op naam en/of.. gedematerialiseerde aandeel/aandelen Volmacht Gewone Algemene Vergadering van de vennootschap SOFINA Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Nijverheidsstraat 31, 1040 Brussel Ondernemingsnummer: 0403 219 397 (RPR Brussel) ( Sofina

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Gesloten tussen: Knooppunt vzw, Met maatschappelijke zetel te 2140 Borgerhout, Te Boelaerlei 37, KBO 0818.484.416 Hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie] Hierna:

Nadere informatie

VR DOC.0243/2TER

VR DOC.0243/2TER VR 2019 0103 DOC.0243/2TER Besluit van de Vlaamse Regering houdende de preventie, surveillance en bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen ter uitvoering van het Wildedierenziektedecreet

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/17/044 BERAADSLAGING NR. 17/021 VAN 7 MAART 2017 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT DE DATABANK

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING UUR

AGENDA VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING UUR 2 april 2019 voor 8u30 Gereglementeerde informatie S O F I N A Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Nijverheidsstraat 31, 1040 Brussel Ondernemingsnummer: 0403 219 397 (RPR Brussel) ( Sofina of

Nadere informatie

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W.

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. Deze statuten zijn een voorbeeld van hoe statuten van een vereniging zonder winstoogmerk er zouden kunnen uitzien. Wettelijk moeten er enkel een bepaald aantal minimumvermeldingen

Nadere informatie

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W.

VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. VOORBEELD VAN STATUTEN VAN EEN V.Z.W. Deze statuten zijn een voorbeeld van hoe statuten van een vereniging zonder winstoogmerk er zouden kunnen uitzien. Wettelijk moeten er enkel een bepaald aantal minimumvermeldingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende bepaling. Artikel 1. HOOFDSTUK 2 Wijzigingen van het Burgerlijk Wetboek. Artikel 2

HOOFDSTUK 1 Inleidende bepaling. Artikel 1. HOOFDSTUK 2 Wijzigingen van het Burgerlijk Wetboek. Artikel 2 25 JUNI 2017. - Wet tot hervorming van regelingen inzake transgenders wat de vermelding van een aanpassing van de registratie van het geslacht in de akten van de burgerlijke stand en de gevolgen hiervan

Nadere informatie

VERHURING VAN HET JACHT- EN VISRECHT

VERHURING VAN HET JACHT- EN VISRECHT Verhuring jacht- en visrecht informatie 14 juni 2013 1 VERHURING VAN HET JACHT- EN VISRECHT 1. Overzicht wetgeving/relevante links Wetgeving In het Vlaamse Gewest wordt de jacht geregeld door het jachtdecreet

Nadere informatie

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Mededeling FSMA_2013_06 dd. 27 februari 2013 Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Toepassingsveld: De Belgische emittenten waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 9 DECEMBER 2013

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 9 DECEMBER 2013 RETAIL ESTATES Naamloze Vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch Recht Zetel: Industrielaan 6, 1740 Ternat Ondernemingsnummer: 0434.797.847 (Brussel) (de Vennootschap ) OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorwaarden

Algemene gebruiksvoorwaarden Algemene gebruiksvoorwaarden De Juvederm website is eigendom van Allergan Limited ('Allergan'), en is uitsluitend bestemd voor inwoners van Nederland en België. De op deze site verstrekte informatie is

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

Unidroit-Overeenkomst inzake de internationale factoring

Unidroit-Overeenkomst inzake de internationale factoring Unidroit-Overeenkomst inzake de internationale factoring DE STATEN, DIE PARTIJ ZIJN BIJ DIT VERDRAG, ZICH ERVAN BEWUST ZIJNDE dat de internationale factoring een belangrijke taak te vervullen heeft in

Nadere informatie

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP RECHTSVORM MAATSCHAPPELIJKE ZETEL VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van..

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP RECHTSVORM MAATSCHAPPELIJKE ZETEL VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van.. Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Bruggesteenweg 360-8830 Hooglede-Gits RPR Gent, afdeling Kortrijk: 0405.548.486 BTW BE 0405.548.486 VOLMACHT 1 Ondergetekende:

Nadere informatie

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Adpf - Administratieve percelen fiscaal, toestand 01/01/ correctie

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Adpf - Administratieve percelen fiscaal, toestand 01/01/ correctie /// Gebruiksvoorwaarden en bepalingen Adpf Administratieve percelen fiscaal, toestand 01/01/2018 correctie Voor taken van algemeen belang GDIVlaanderen deelnemers Elke deelnemer aan GDIVlaanderen heeft

Nadere informatie

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Vlaamse Hydrografische Atlas - Waterlopen, 1 mei 2016

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Vlaamse Hydrografische Atlas - Waterlopen, 1 mei 2016 /// Gebruiksvoorwaarden en bepalingen Vlaamse Hydrografische Atlas Waterlopen, 1 mei 2016 Voor taken van algemeen belang GDIVlaanderen deelnemers Elke deelnemer aan GDIVlaanderen heeft toegang tot de gegevensbron

Nadere informatie

De oprichting van een overkoepelende commissie voor wildbeheereenheden en de instelling van een beroepsprocedure.

De oprichting van een overkoepelende commissie voor wildbeheereenheden en de instelling van een beroepsprocedure. Briefadvies De oprichting van een WBE- commissie De oprichting van een overkoepelende commissie voor wildbeheereenheden en de instelling van een beroepsprocedure. Datum van goedkeuring Volgnummer Coördinator

Nadere informatie

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen II, DTM, raster, 5m, testdata

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen II, DTM, raster, 5m, testdata /// Gebruiksvoorwaarden en bepalingen Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen II, DTM, raster, 5m, testdata Voor taken van algemeen belang GDIVlaanderen deelnemers Elke deelnemer aan GDIVlaanderen heeft toegang

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN Tussen de ondergetekenden : de werkgever : vertegenwoordigd door de student : Geboren op / / te wordt overeengekomen hetgeen volgt : Artikel 1 : De werkgever werft de

Nadere informatie

VR DOC.0601/2BIS

VR DOC.0601/2BIS VR 2019 2604 DOC.0601/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de preventie, surveillance en bestrijding van klassieke en Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen ter uitvoering van het Wildedierenziektedecreet

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 29052 BELGISCH STAATSBLAD 29.04.2016 MONITEUR BELGE GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de beroepstitel van vroedvrouw DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel

Nadere informatie

AGENDA. 1. Wijziging van artikel 20 van de statuten m.b.t. de vertegenwoordiging van de vennootschap

AGENDA. 1. Wijziging van artikel 20 van de statuten m.b.t. de vertegenwoordiging van de vennootschap Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen te 8830 Hooglede-Gits, Bruggesteenweg 360 BTW BE 0405.548.486 - RPR Gent, afdeling Kortrijk: 0405.548.486 www.deceuninck.com

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de administratieve organisatie van de jacht in het Vlaamse Gewest

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de administratieve organisatie van de jacht in het Vlaamse Gewest Besluit van de Vlaamse Regering houdende de administratieve organisatie van de jacht in het Vlaamse Gewest DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen,

Nadere informatie

Bijlage XXII. Lijst van de milieu-inbreuken, ter uitvoering van artikel , 1, f), en , derde lid, van het decreet

Bijlage XXII. Lijst van de milieu-inbreuken, ter uitvoering van artikel , 1, f), en , derde lid, van het decreet Bijlage 8 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 tot uitvoering van titel XVI van het decreet van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 13 februari 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 13 februari 2018; Besluit van de Vlaamse Regering houdende nadere regels betreffende de aanwijzing van de begunstigden van de gezinsbijslagen en de uitbetaling van de toelagen in het kader van het gezinsbeleid DE VLAAMSE

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013

Sectoraal comité van het Rijksregister. Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadsiaging RR nr 62/2013 van 31 juli 2013 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur om uitbreiding te bekomen van de beraadslagingen RR

Nadere informatie

HET JACHTADMINISTRATIEBESLUIT

HET JACHTADMINISTRATIEBESLUIT HET JACHTADMINISTRATIEBESLUIT HOOFDSTUK 1. - Definities, toepassingsgebied en citeeropschrift... 3 HOOFDSTUK 2. - Het jachtverlof en de jachtvergunning... 3 HOOFDSTUK 3. - De WBE... 9 HOOFDSTUK 4. - De

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Kaag en Braassem

Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Kaag en Braassem Algemene voorwaarden en privacy verklaring DICO Breedband B.V. Kaag en Braassem Artikel 1: Definities ALGEMEEN Artikel 2: Onderwerp Artikel 3: Algemene bepalingen Artikel 4: Toepasselijkheid Artikel 5:

Nadere informatie

VR DOC.0975/3

VR DOC.0975/3 VR 2016 1609 DOC.0975/3 Bijlage 1. De CC0-verklaring, vermeld in artikel 7, 1 De CC0-verklaring De instantie mag overeenkomstig de voorwaarden van artikel 7 gebruikmaken van de Nederlandstalige tekst van

Nadere informatie

A. ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE WEBSITE

A. ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE WEBSITE A. ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE WEBSITE Het gebruik van deze website (hierna de Jeram website ) impliceert uw onvoorwaardelijke aanvaarding van alle onderstaande algemene voorwaarden (hierna de

Nadere informatie

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein

Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein Goedkeuren reglement betreffende de ambulante activiteiten op het openbaar terrein De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2008, meer bepaald artikel 42; Gelet op de wet van 25 juni 1993

Nadere informatie

Verkiezingen 2014 formaliteiten

Verkiezingen 2014 formaliteiten Verkiezingen 2014 formaliteiten In dit document worden formele handelingen beschreven die moeten worden uitgevoerd om in eerste instantie als groepering op de kandidatenlijst terecht te komen en vervolgens

Nadere informatie

KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS

KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS KRUISPUNTBANK VAN ONDERNEMINGEN KWALITEITSCOMITE VAN DE GEGEVENS VAN DE KBO BEHANDELING VAN DUBBELS Deze procedure werd op 5 december 2007 door het Kwaliteitscomité (nu: het strategisch comité) goedgekeurd.

Nadere informatie

Oproeping Gewone Algemene Vergadering

Oproeping Gewone Algemene Vergadering -1- Oproeping Gewone Algemene Vergadering 25 april 2019 CARE PROPERTY INVEST naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel:, Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden detachering

Algemene voorwaarden detachering Algemene voorwaarden detachering HOOFDSTUK 1: INLEIDENDE BEPALINGEN Artikel 1. Werkingssfeer algemene voorwaarden 1. De onderhavige algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle detacheringsovereenkomsten

Nadere informatie

VR DOC.0533/2

VR DOC.0533/2 VR 2016 2705 DOC.0533/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende herinvoering van de regels inzake bijzondere jacht in het Jachtvoorwaardenbesluit van 25 april 2014 DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Jachtdecreet

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Uitspraak beroepsinstantie OVB/2016/138 Vlaamse overheid Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie afdeling openbaarheid van bestuur Boudewijnlaan 30 bus 20

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van beoefenaars van paramedische beroepen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd

Nadere informatie

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S CONFERENTIE VAN VLAAMSE GERECHTSDEURWAARDERS, vereniging zonder winstgevend doel, te 2000 Antwerpen, Drukkerijstraat 16. ----------------------------------------- GECOORDINEERDE TEKST DER STATUTEN ---------------------------------------

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 februari 2005 tot uitvoering van artikel 55ter en 55quater van het Wetboek der Successierechten

Besluit van de Vlaamse Regering van 4 februari 2005 tot uitvoering van artikel 55ter en 55quater van het Wetboek der Successierechten Onderwerp: - vrijstelling van successierechten (SR) voor bossen - vrijstelling van successierechten en onroerende voorheffing voor gronden gelegen in het VEN 1. Rechtsgrond Decreet van 9 mei 2003 (B.S.

Nadere informatie

Hartelijk dank voor uw aanvraag van een Colruyt-kaart op naam van uw organisatie.

Hartelijk dank voor uw aanvraag van een Colruyt-kaart op naam van uw organisatie. Beste klant, Hartelijk dank voor uw aanvraag van een Colruyt-kaart op naam van uw organisatie. Om uw Colruyt-kaart zo snel mogelijk te kunnen bezorgen heb ik nog enkele gegevens nodig. Gelieve daarvoor

Nadere informatie

Rapport. Een onderzoek naar een klacht over de Raad voor Rechtsbijstand.

Rapport. Een onderzoek naar een klacht over de Raad voor Rechtsbijstand. Rapport Een onderzoek naar een klacht over de Raad voor Rechtsbijstand. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de Raad voor Rechtsbijstand gegrond. Datum: 12 december 2016 Rapport: 2016/114

Nadere informatie

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N van: Stichting Jubileumfonds 1948 en 2013 voor het Concertgebouw statutair gevestigd te Amsterdam d.d. 1 september 2011 Definities. Artikel 1. In deze administratievoorwaarden

Nadere informatie

ZETES INDUSTRIES. Naamloze Vennootschap. Straatsburgstraat 3, 1130 Brussel. Ondernemingsnummer Register van de rechtspersonen (Brussel)

ZETES INDUSTRIES. Naamloze Vennootschap. Straatsburgstraat 3, 1130 Brussel. Ondernemingsnummer Register van de rechtspersonen (Brussel) ZETES INDUSTRIES Naamloze Vennootschap Straatsburgstraat 3, 1130 Brussel Ondernemingsnummer 0425.609.373 Register van de rechtspersonen (Brussel) GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS OPROEPING

Nadere informatie

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander.

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander. 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

Algemene toelichting. Artikelsgewijze toelichting

Algemene toelichting. Artikelsgewijze toelichting Algemene toelichting De Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen beoogt het ouders of verzorgers gemakkelijker te maken werk en zorg te combineren. Niet alleen werkenden kunnen een beroep doen

Nadere informatie

STATUTEN LOGO DENDER VZW

STATUTEN LOGO DENDER VZW STATUTEN LOGO DENDER VZW TITEL I. - Benaming, zetel, duur Art 1. De vzw draagt de naam: "Lokaal Gezondheidsoverleg Dender", evenwaardig afgekort als Logo Dender. Het Logo is een samenwerkingsverband voor

Nadere informatie

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Referentielijst Begunstigde Vlaams voorkooprecht, 21/01/2019

/// Gebruiksvoorwaarden en -bepalingen Referentielijst Begunstigde Vlaams voorkooprecht, 21/01/2019 /// Gebruiksvoorwaarden en bepalingen Referentielijst Begunstigde Vlaams voorkooprecht, 21/01/2019 Voor taken van algemeen belang GDIVlaanderen deelnemers Elke deelnemer aan GDIVlaanderen heeft toegang

Nadere informatie

Het inrichtingsnummer

Het inrichtingsnummer Het inrichtingsnummer Het inrichtingsnummer is een (nieuw) uniek nummer dat wordt toegekend aan een ingedeelde inrichting of activiteit (IIOA) zodat deze - over de veranderingen, overnames en naamswijzigingen

Nadere informatie

COMMISSIE TANK CLEANING GECOÖRDINEERDE VERSIE

COMMISSIE TANK CLEANING GECOÖRDINEERDE VERSIE COMMISSIE TANK CLEANING GECOÖRDINEERDE VERSIE Preambule Huidig reglement van de orde strekt ertoe de zaken te regelen die niet statutair voorzien zijn in de oprichtingsakte van de V.Z.W. Commissie Tank

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/7 Advies nr 12/2014 van 26 februari 2014 Betreft: Adviesaanvraag aangaande het ontwerp van koninklijk besluit en het ontwerp van ministerieel besluit betreffende de identificatie en registratie van honden

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing Ik, ondergetekende,...... woon in....... en wens over te gaan tot de

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT

KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT KLACHTENREGLEMENT GEMEENTE EN OCMW VAN KALMTHOUT Kerkeneind 13 2920 Kalmthout provincie Antwerpen - België Artikel 1 1 Een klacht is het mondeling, schriftelijk of elektronisch manifest uiten van een

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

U bevestigde uw interesse in een mogelijke overname van het geheel of een gedeelte van de onderneming:

U bevestigde uw interesse in een mogelijke overname van het geheel of een gedeelte van de onderneming: Geachte heer, mevrouw, U bevestigde uw interesse in een mogelijke overname van het geheel of een gedeelte van de onderneming: De door u uit te brengen bieding met het oog op de voormelde overname zal dienen

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 Deze statuten werden opgesteld op 15 februari 1974 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 april 1974, werden gewijzigd ingevolge een beslissing van de

Nadere informatie

IMBAKIN HOLDING SOCIETE ANONYME NAAMLOZE VENOOTSCHAP

IMBAKIN HOLDING SOCIETE ANONYME NAAMLOZE VENOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Gachardstraat 88/14, 1050 Brussel Rechtspersonenregister: nummer 0607.914.242 (Brussel) De Raad van Bestuur van IMBAKIN HOLDING, NV (de «Vennootschap») nodigt de aandeelhouders

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT

REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT REGLEMENT KLACHTENBEHANDELING OCMW KALMTHOUT Heuvel 39, 2920 Kalmthout provincie Antwerpen België Art. 1 Een klacht is het mondeling, schriftelijk of elektronisch manifest uiten van een ongenoegen met

Nadere informatie

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Antwerpen - afdeling Mechelen

TELENET GROUP HOLDING NV. Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg Mechelen RPR Antwerpen - afdeling Mechelen TELENET GROUP HOLDING NV Naamloze Vennootschap naar Belgisch Recht Liersesteenweg 4 2800 Mechelen RPR Antwerpen - afdeling Mechelen 0477.702.333 UITNODIGING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

Privacyreglement Werkcontact

Privacyreglement Werkcontact Privacyreglement Werkcontact Privacyreglement cliëntregistratie in het kader van de wet Bescherming Persoonsgegevens. Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement en de toelichting wordt verstaan onder:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen, gecoördineerd op 10 mei 2015, artikel 56, 61 en 88; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van de bijzondere beroepstitels en bijzondere beroepsbekwaamheden voor de beoefenaars van de verpleegkunde en de registratie als zorgkundige DE

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 21.12.2011 COM(2011) 911 definitief 2011/0447 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD inzake de verklaring van aanvaarding door de lidstaten, in het belang van de Europese

Nadere informatie

Vaak gestelde vragen

Vaak gestelde vragen Vaak gestelde vragen 1. Wat is een voorafgaande wilsverklaring inzake euthanasie? Het is een schriftelijke wilsverklaring van een persoon die, ingeval hij wilsonbekwaam zou zijn, wenst dat een arts euthanasie

Nadere informatie

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering?

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering? Geachte aandeelhouders, Deze nota is bedoeld om U te begeleiden bij de toepassing en de naleving van de formaliteiten om toegelaten te worden op de bijzondere algemene vergadering van de Aannemingsmaatschappij

Nadere informatie

Verdrag inzake het recht dat toepasselijk is op trusts en inzake de erkenning van trusts

Verdrag inzake het recht dat toepasselijk is op trusts en inzake de erkenning van trusts Verdrag inzake het recht dat toepasselijk is op trusts en inzake de erkenning van trusts De Staten die dit Verdrag hebben ondertekend, Overwegend dat de trust zoals die is ontwikkeld door de equitygerechten

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders

Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders Bron : Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

Aanvraag tot bestrijding van beschermde vogelsoorten conform bijlage 3 van het Soortenbesluit

Aanvraag tot bestrijding van beschermde vogelsoorten conform bijlage 3 van het Soortenbesluit Aanvraag tot bestrijding van beschermde vogelsoorten conform bijlage 3 van het Soortenbesluit ANB-11-190109 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE Wettelijke basis: KB 2/04/2003. Formulier van wilsverklaring inzake euthanasie

KONINKRIJK BELGIE Wettelijke basis: KB 2/04/2003. Formulier van wilsverklaring inzake euthanasie 1 KONINKRIJK BELGIE Wettelijke basis: KB 2/04/2003 Formulier van wilsverklaring inzake euthanasie Rubriek I. Verplichte gegevens A. Voorwerp van de wilsverklaring De Heer/Mevrouw (*) (naam en voornaam):

Nadere informatie

Algemene toelichting verordening kwaliteitsregels peuterspeelzalen

Algemene toelichting verordening kwaliteitsregels peuterspeelzalen Algemene toelichting verordening kwaliteitsregels peuterspeelzalen Gemeenten zijn niet verplicht kwaliteitsregels te stellen voor het peuterspeelzaalwerk. Het peuterspeelzaalwerk valt niet onder de Wet

Nadere informatie