Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017"

Transcriptie

1 Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017 In deze dienst wordt Bart van t Ende bevestigd in het ambt van jeugdouderling. Thema: De grote Gids en de kleine gids Voorganger: Ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: H. Vahl Begeleiding samenzang: Marcel ten Brinke(orgel) Louren Nentjes (piano) Esther Vahl (gitaar)

2 Welkom en mededelingen door ouderling H. v.d. Kamp We zingen; Here der heren (OTH 410) Here der Heren, Koning der Koningen, U wil ik eren, U wil ik lofzingen. Rots aller eeuwen, U bent mijn vesting, Mijn vaste burcht, Bij wie ik schuil. (refrein) Eer aan de Vader, die alle dingen schiep. Eer aan de Zoon, die mij tot leven riep. Eer aan de Geest, U maakt ons samen één, U alleen, U heb ik lief. (Halleluja 4x) Refrein: Eer aan de Vader, eer aan de Zoon, eer aan de Geest, U heb ik lief. Halleluja...(4x) De ouderling geeft de dominee een hand Hij wenst hem Gods zegen toe Stil gebed We vragen voor onszelf, voor elkaar en voor de dominee om de zegen van God tijdens de dienst Votum en Groet De dominee zegt van Wie we in de dienst onze hulp verwachten (votum); vervolgens laat God ons groeten. We zingen: Psalm 81: 1-NB en vers 12 OB 1.Jubel voor de Heer, juich in uw gezangen. Jakobs God zij eer. Hij heeft alle macht, Hij is onze kracht, Hij moet lof ontvangen. 12. "Opent uwe mond; Eist van Mij vrijmoedig, Op mijn trouwverbond; Al wat u ontbreekt, Schenk Ik, zo gij 't smeekt, Mild en overvloedig.

3 De wet van God We zingen: een bewerking van de tien geboden (melodie: Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht) Ken je Gods gebod, woorden één tot tien? God laat zo Zijn wil voor heel ons leven zien! Al die woorden zijn er, ook voor jou en mij. Leven zoals God wil, dat maakt je vrij! Eén, dat is de Heer, niemand is als God. In zijn Vaderhand ligt heel ons levenslot. Twee: maak dan geen beelden, Hij is altijd meer. Dien geen and re goden, dan God de Heer. Drie, dat is de naam van de hoge God. Hij vraagt ook aan jou, dat jij niet met Hem spot. Vier, dat is de rustdag, dag van onze Heer. Elke keer een feestdag, vandaag ook weer. Vijfde woord van God: blijf je ouders trouw. Denk aan wat ze deden in hun zorg voor jou. Zes: je moet niet haten, dat brengt veel verdriet. Schelden, slaan en schoppen, dat helpt je niet. Zeven is Gods woord, ja probeer het maar: dwars door dik en dun toch trouw zijn aan elkaar. Acht: je mag niet stelen, wat van and ren is. Als je toch iets meepikt, dan gaat het mis. Negen: spreek geen kwaad en maak niemand zwart. zeg alleen de waarheid, houd een zuiver hart. Tien: wees niet jaloers op wat een ander heeft. Je wordt zielsgelukkig als jij zo leeft! Gebed We danken God dat we hier bij elkaar zijn en bidden God of Hij ons door Zijn Heilige Geest wil helpen om te begrijpen wat Hij ons vanuit de Bijbel te zeggen heeft.

4 Schriftlezing: Johannes 4: 1-30 en Toen nu de Heere merkte dat de Farizeeën gehoord hadden dat Jezus meer discipelen maakte en doopte dan Johannes 2 hoewel Jezus Zelf niet doopte, maar Zijn discipelen 3 verliet Hij Judea en vertrok Hij weer naar Galilea. 4 En Hij moest door Samaria gaan. 5 Hij kwam dan bij een stad in Samaria, Sichar genoemd, dicht bij het stuk grond dat Jakob zijn zoon Jozef gegeven had. 6 En daar was de bron van Jakob. Jezus nu ging, vermoeid van de reis, bij de bron zitten. Het was ongeveer het zesde uur. 7 Er kwam een vrouw uit Samaria om water te putten. Jezus zei tegen haar: Geef Mij te drinken. 8 Want Zijn discipelen waren weggegaan naar de stad om voedsel te kopen. 9 De Samaritaanse vrouw dan zei tegen Hem: Hoe vraagt U, Die een Jood bent, van mij te drinken, die een Samaritaanse vrouw ben? (Want Joden hebben geen omgang met Samaritanen.) 10 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Als u de gave van God kende, en wist Wie Hij is Die tegen u zegt: Geef Mij te drinken, u zou het Hem hebben gevraagd en Hij zou u levend water gegeven hebben. 11 De vrouw zei tegen Hem: Mijnheer, U hebt geen emmer en de put is diep; waar hebt U dan het levende water vandaan? 12 Bent U soms meer dan onze vader Jakob, die ons de put gegeven heeft en zelf daaruit gedronken heeft, evenals zijn kinderen en zijn kudden? 13 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen, 14 maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven. 15 De vrouw zei tegen Hem: Mijnheer, geef mij dat water, opdat ik geen dorst meer zal hebben en niet hier hoef te komen om te putten. 16 Jezus zei tegen haar: Ga heen, roep uw man en kom hier. 17 De vrouw antwoordde en zei tegen Hem: Ik heb geen man. Jezus zei tegen haar: U hebt terecht gezegd: Ik heb geen man, 18 want vijf mannen hebt u gehad en die u nu hebt, is uw man niet; dat hebt u naar waarheid gezegd. 19 De vrouw zei tegen Hem: Mijnheer, ik zie dat U een profeet bent.

5 20 Onze vaderen hebben op deze berg aanbeden, en bij u zegt men dat in Jeruzalem de plaats is waar men moet aanbidden. 21 Jezus zei tegen haar: Vrouw, geloof Mij, de tijd komt dat u niet op deze berg, en ook niet in Jeruzalem de Vader zult aanbidden. 22 U aanbidt wat u niet weet; wij aanbidden wat wij weten, want de zaligheid is uit de Joden. 23 Maar de tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. 24 God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid. 25 De vrouw zei tegen Hem: Ik weet dat de Messias komt (Die Christus genoemd wordt); wanneer Die gekomen zal zijn, zal Hij ons alles verkondigen. 26 Jezus zei tegen haar: Ik ben het, Die met u spreek. 27 En op dat moment kwamen Zijn discipelen en zij verwonderden zich dat Hij met een vrouw sprak. Toch zei niemand: Wat zoekt U? of: Wat spreekt U met haar? 28 De vrouw nu liet haar waterkruik staan en ging weg naar de stad en zei tegen de mensen: 29 Kom, zie Iemand Die mij alles gezegd heeft wat ik gedaan heb; zou Híj niet de Christus zijn? 30 Zij dan gingen de stad uit en kwamen naar Hem toe. 39 En velen van de Samaritanen uit die stad geloofden in Hem om het woord van de vrouw, die getuigde: Hij heeft alles tegen mij gezegd wat ik gedaan heb. 40 Toen dan de Samaritanen bij Hem gekomen waren, vroegen zij Hem bij hen te blijven, en Hij bleef daar twee dagen. 41 En er kwamen er nog veel meer tot geloof, vanwege Zijn woord, 42 en zij zeiden tegen de vrouw: Wij geloven niet meer om wat u zegt, want wijzelf hebben Hem gehoord en weten dat Híj werkelijk de Zaligmaker van de wereld is, de Christus. Collecten: 1. Diaconie 2. VakantieBijbelWeek 3. GZB-medische dienst

6 We zingen: Psalm: 65: 1-OB en 2-NB 1. De lofzang klimt uit Sions zalen Tot U met stil ontzag; Daar zal men U, o God, betalen Geloften, dag bij dag. Gij hoort hen, die Uw heil verwachten, O Hoorder der gebeên, Dies zullen allerlei geslachten Ootmoedig tot U treên. 2.Een stroom van ongerechtigheden had d overhand op mij, maar U verzoent ons overtreden en maakt van schuld ons vrij. Welzalig die U hebt verkoren om in uw heilig hof te wonen om uw heil te horen, te zingen tot uw lof. Preek We zingen: OTH 322: 1 en 2 Maak ons tot een stralend licht voor de volken, een stralend licht voor de mensen om ons heen. Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop voor de volken, een levend woord voor de mensen om ons heen. Tot de wereld weet dat U verlossing geeft. Uw genade door ons heen. De kinderen komen naar voren en zingen: 1. De weettekst (naar Psalm 86) Wijs mij uw weg Heer. Laat mij wandelen op het pad van uw waarheid, vervul mijn hart met ontzag voor uw naam. 2. Het themalied: (T)OP SURVIVAL We klimmen op een berg, sjokken door het zand, moeten door het water naar de overkant. We gaan achter Jezus aan, hoe de weg ook gaat. Hij is de beste Gids die er bestaat. De allerbeste Gids die er bestaat. Hij heeft voor mij een routeboek.

7 en als ik toch een keer verdwaal, gaat Hij zelf naar mij op zoek. Hij zorgt dat ik het haal! Hij tilt mij op een berg, neemt me bij de hand, draagt me door het water naar de overkant. Ik ga achter Jezus aan, hoe de weg ook gaat. Hij is de beste Gids die er bestaat. De allerbeste Gids die er bestaat. Bevestiging Bart van t Ende in het ambt van jeugdouderling Uit het bevestigingsformulier voor ambtsdragers: Gemeente, het is u bekend dat wij u de naam hebben genoemd van br. Bart van t Ende die gekozen is tot het ambt van jeugdouderling. De reden daarvan was te vernemen of iemand iets zou inbrengen waardoor hij niet in het ambt bevestigd zou mogen worden. Ons is gebleken dat niemand iets wettigs tegen hem heeft ingebracht. Daarom zullen wij nu in de naam des Heeren tot zijn bevestiging overgaan nadat we geluisterd hebben naar de taken die bij ouderlingenambt behoren: Ten eerste: Samen met de dienaren van het Woord opzicht houden over de gemeente die hun is toevertrouwd; nauwgezet toezien of iedereen zich in belijdenis en levenswandel als christen gedraagt; vermanen van hen die zich onchristelijk gedragen; zoveel als mogelijk is voorkomen dat de sacramenten ontheiligd worden; christelijke tucht oefenen over hen die geen berouw tonen en hen die berouwvol zijn weer in de schoot van de kerk ontvangen. Dit alles is niet alleen af te leiden uit de uitspraak van Christus in Matthéus 18, maar ook uit andere uitspraken in de Bijbel (1 Kor. 5 en 2 Kor. 2). Ten tweede: Erop toezien dat onder christenen alles op gepaste en ordelijke manier toegaat en dat alleen zij in Christus kerk dienen die wettig geroepen zijn - in overeenstemming met de orde van de kerk. Zij behoren ook in alles wat betrekking heeft op het belang en de goede orde van de kerk, de dienaren van het Woord met goede raad te ondersteunen en de gemeenteleden met Woord en daad bij te staan.

8 Ten derde: Opzicht uitoefenen over leer en levenswandel van de dienaren van het Woord. Immers, alles dient erop gericht te zijn dat de kerk wordt opgebouwd en de valse leer geweerd, zoals we lezen in Handelingen. Om dit te kunnen doen rust op de ouderlingen de verplichting Gods Woord ijverig te onderzoeken en zich te oefenen in de overdenking van de geheimenissen van het geloof. Ten vierde: Als huisverzorgers van God waken voor de instandhouding van de openbare eredienst. Zij moeten daarom niet alleen de geestelijke, maar ook de stoffelijke belangen van de gemeente behartigen, opdat er voldoende plaats zal zijn daar waar het Evangelie gepredikt, de sacramenten bediend en de naam van de Heere in het openbaar wordt aangeroepen. Bevestigingsvragen: Opdat allen mogen horen dat je bereid bent je ambt te aanvaarden, verzoek ik je op te staan en te antwoorden op de volgende vragen. 1. Geloof je dat je in je verkiezing door deze gemeente door God zelf tot deze dienst geroepen bent? 2. Aanvaard je de heilige Schrift als enige regel van het geloof en wil je je verzetten tegen al wat daarmee in strijd is? 3. Beloof je je ambt waardig en trouw uit te oefenen, met liefde voor de gemeente, in het bijzonder voor de jeugd van de gemeente en ook voor alle mensen die die God op je weg brengt? 4. Beloof je geheim te houden datgene wat je bij de uitoefening van je ambt vertrouwelijk ter kennis komt? Beloof je je godvrezend te gedragen en je te onderwerpen aan de kerkelijke vermaning wanneer je onverhoopt mocht ontsporen? Wat is daarop je antwoord, broeder Albert van t Ende? Ja, met Gods hulp! Bevestiging De almachtige God en Vader geve je Zijn genade om je ambt getrouw en met zegen te vervullen. Amen. Toezingen: Psalm 134: 3 (iets gewijzigde tekst) Dat 's HEEREN zegen op je daal'; Zijn gunst uit Sion je bestraal'; Hij schiep 't heelal, Zijn naam ter eer; Looft, looft dan aller heren HEER.

9 Gebed We danken God voor de kerkdienst en bidden voor elkaar We zingen: Psalm 150 : 2 Looft God, met bazuingeklank; Geeft Hem eer, bewijst Hem dank; Looft Hem, met de harp en luit; Looft Hem, met de trom en fluit; Looft Hem, op uw blijde snaren; Laat zich 't orgel overal Bij het juichend vreugdgeschal, Tot des Heeren glorie, paren. Zegen We krijgen de zegen van God mee Fijn, dat u/jij er was! Ieder van harte uitgenodigd om na de dienst, in een van de bijzalen, Bart Gods zegen toe te wensen. Daar (of bij mooi weer buiten) is ook gelegenheid elkaar te ontmoeten en koffie, thee of fris te drinken. Voor vragen en/of reacties n.a.v. deze dienst: ds. Brussaard: jabrussaard@versatel.nl Voor vragen en/of reacties n.a.v. de vakantiebijbelweek: Henry de Jong henrydj4@hotmail.com Voor foto s en informatie over de afgelopen vakantiebijbelweek:

10

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 20 AUGUSTUS 2017 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST GROTE KERK WEEKTEKST WIJS MIJ UW WEG, HEER, LAAT MIJ WANDELEN OP HET PAD VAN UW WAARHEID, VERVUL MIJN HART MET

Nadere informatie

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt...

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Voorganger: Ds. T.L.J. Bos Organist: Klaas Brouwer Gitaar: Emily Bakker Tims Alissa Oost Zang: Nadine de Vries & Tirza Bakker Zingen: Lied 733

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out Startbijeenkomst met leidinggevenden hand-out hand-out startbijeenkomst met leidinggevenden Wat houdt jongeren gaande én bezig? Kies twee of drie plaatjes die dat voor jou t best symboliseren 2 Basisbehoeften

Nadere informatie

Vakantie Bijbel Club

Vakantie Bijbel Club Liturgie afsluiting Vakantie Bijbel Club Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Zondag 22 oktober 2017 Aanvang : 10.30 uur 1 Voorganger ( T ) O P S: UDs. R VA. I de V AWit, L Besoyen Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst in aansluiting op de Vakantie Bijbel Week waarin ook de Heilige Doop wordt bediend

Liturgie voor de dienst in aansluiting op de Vakantie Bijbel Week waarin ook de Heilige Doop wordt bediend Liturgie voor de dienst in aansluiting op de Vakantie Bijbel Week waarin ook de Heilige Doop wordt bediend op zondag 16 augustus 2015 om 9.30 uur in de Oosterholthoeve Jezus vergeeft en geneest een verlamde

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Orde van dienst: Kerk en Schooldienst zondag 30 oktober 2016 Predikant: Organist: Met medewerking van: ds. Bram Verduijn Margriet Withaar alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Intrede De Kerkenraad

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec. 2016 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Psalm 100: 1 t/m 4 (OB) 1. Juich aarde, juich alom den HEER', Dient God met blijdschap, geeft

Nadere informatie

(T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017

(T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017 (T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017 Hervormde Gemeente Lienden - Zondag 20 augustus 2017 Voorganger: ds. J. Niesing Organist: mw. F. Bresser Koster: dhr. T. van Kalkeren

Nadere informatie

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music ik wil even bij U komen in de stilte, heel alleen even uit de drukte weg van iedereen

Nadere informatie

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen Thema : de Bron van Jakob(Pnr. 1369) Johannes 4 Uitgesproken 27 maart 2011 10.30 uur in het Open Hof te Kampen U luistert naar: Ouderling van dienst Organist Pieter Wiekeraad Marius van Rijswijk Kerkelijk

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december 2018 Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Herman Bouwhuis

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Vertel het maar! Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek waarin ook de Heilige Doop wordt bediend

Liturgie voor de dienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek waarin ook de Heilige Doop wordt bediend Liturgie voor de dienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek waarin ook de Heilige Doop wordt bediend op zondag 28 augustus 2016 om 9.30 uur in de Oosterholthoeve Thema: Een tafel vol geluk Voorganger:

Nadere informatie

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent!

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent! Johannes 4:28-29 28 De vrouw liet haar kruik staan, ging terug naar de stad en zei tegen de mensen daar: 29 Kom mee, er is iemand die alles van mij weet. Zou dat niet de messias zijn? Johannes 4:1-26 1

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 1 Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 Jezus doopte overigens niet Zelf, maar zijn leerlingen deden dat. Johannes 4:1-6

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing:Romeinen 12 vers 1 t/m 16 Lied 237 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 131 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 3 Psalm 65 vers 2

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 7 februari 2016 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie zondagmorgen 7 februari 2016 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie zondagmorgen 7 februari 2016 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Opwekking voor Kids 214 In Uw huis Ik ben graag in uw huis, o God, want uw gezin is hier. Ik ben graag in uw huis, o God, want ik ben

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017 Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017 (T)OP SURVIVAL Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Pianiste: Jeanine Uitleg van het thema van de jeugdweek:

Nadere informatie

Dienst met een Doventolk

Dienst met een Doventolk Zondag 11 november 2018 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Dienst met een Doventolk Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Miny Niers-Hulshof Diaken van dienst : de heer Peter

Nadere informatie

dat zij gemeden of uitgestoten werd door haar dorpsgenoten. Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende:

dat zij gemeden of uitgestoten werd door haar dorpsgenoten. Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende: - 1 - Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende: 4 En Hij moest door Samaria gaan. De kortste weg naar Galilea is: dwars door het gebied van de Samaritanen reizen en normaal deden de Joden

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst Gezin-School-Kerk op zondagmorgen 5 februari 2017 in de Oosterholthoeve. Ouderling van dienst:

LITURGIE. voor de dienst Gezin-School-Kerk op zondagmorgen 5 februari 2017 in de Oosterholthoeve. Ouderling van dienst: LITURGIE voor de dienst Gezin-School-Kerk op zondagmorgen 5 februari 2017 in de Oosterholthoeve Voorganger: Ouderling van dienst: Liedbegeleiding: Ds. J.A. Brussaard J. Juffer Marcel ten Brinke (orgel

Nadere informatie

ACTIE 4 KIDS. 5 november 2017

ACTIE 4 KIDS. 5 november 2017 ACTIE 4 KIDS 5 november 2017 10:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Reinie van Schoor Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: A. Van den Bor/ M. van den Bor Psalm 67

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST

WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST WAAROM STAAN DIE STENEN DAAR? OVERSTAPDIENST Overstap van Geeske Vader Iris van Noord Joëlle van den Doel Meerle van Groningen Zondag 17 juni 2018 Exoduskerk Voorganger: ds. Rob van der Plicht Organist:

Nadere informatie

Liedteksten groep 3 en

Liedteksten groep 3 en Liedteksten groep 3 en 4 2018-2019 Week 36: Psalm 121: 1a ( 04-09 ) 'k Sla d' ogen naar 't gebergte heen, Vanwaar ik dag en nacht Des Hoogsten bijstand wacht. Week 37: Psalm 121: 1b (11-09) Mijn hulp is

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd.

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Vg. : Ds. Corien Veenhuizen Orgel: dhr. Gerrit te Rietstap Toenadering Orgelspel Verstilling Welkom een kind steekt de

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

thema: mag dat wel? KERK, SCHOOL EN GEZINSDIENST 11 FEBRUARI 2018 OM 10 UUR IN DE MENTEKERK te schoonebeek

thema: mag dat wel? KERK, SCHOOL EN GEZINSDIENST 11 FEBRUARI 2018 OM 10 UUR IN DE MENTEKERK te schoonebeek KERK, SCHOOL EN GEZINSDIENST 11 FEBRUARI 2018 OM 10 UUR IN DE MENTEKERK te schoonebeek thema: mag dat wel? Basisschool de Oliebron en Protestantse Gemeente Schoonebeek Voorganger: Ds. Jan Hermes Organist:

Nadere informatie

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog

Zondag 14 januari. Welkom in De Regenboog Zondag 14 januari Welkom in De Regenboog Voorganger : ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst : Bertus Konijnenbelt Organist Lector : Rien Hoekjen : Joke de Gier Koster : Zingen Lied 150a: 1, 2, 3

Nadere informatie

Opening winterwerk 2017/2018

Opening winterwerk 2017/2018 Orde van dienst voor zondag 2017 Wijkgemeente Johannes, Grote Kerk, Wageningen 9.30 uur Opening winterwerk 2017/2018 Voorganger: ds HL Versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Mededelingen van de kerkenraad

Nadere informatie

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Liturgie zondag 20 januari 2019 0m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Lector Rianne Vedder Piano Rik Nijs Zang Mariette Nijs Koster Arjan van den Bor Techniek Mark van den Bor ORDE

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga

Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga Bethelkerk, 17:00 25 september 2011 Voorganger Ds. Hellinga 1, 2, 3, 4 - en; jij Telt ook mee! VOOR DE DIENST IEDEREEN WORDT VAN HARTE UITGENODIGD OM NA DE DIENST NOG EEN KOPJE KOFFIE / THEE MET ONS TE

Nadere informatie

Liturgie zondag 6 augustus 2017

Liturgie zondag 6 augustus 2017 Liturgie zondag 6 augustus 2017 09:30 uur Br. P. Reitsema 14:15 uur Br. P. Zuidema 09:30 uur 6-aug Br. P. Reitsema Ps. 29 : 1, 2 Gez. 594 : 1-6 1 Sam. 25 : 1-3 Gez. 172 : 1-7 NLB 1 Sam. 25 : 20-35 Gez.

Nadere informatie

Het feest kan doorgaan! Liturgie voor de aangepaste dienst

Het feest kan doorgaan! Liturgie voor de aangepaste dienst Het feest kan doorgaan! Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 2 oktober om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: ds. J.A. Brussaard A.S.

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve. in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve. in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers LITURGIE voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: J.W. Rozendal

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel.

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel. Rust bij de Vader Liturgie van de dienst op de biddag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 9 maart 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur ACTIE SCHOENENDOOS 4 november 2018 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Wim van Vliet Organist: Lydia van den Broek Muziek: kinderkoor & E. Arendsen Koster: H. van Polen/ D. Bruggeman 2 Mededelingen

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. H.J.J. Pomp Lezen : Psalm 124 Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 176a : 1 en 2 Gezang 176a : 12 en 13 Psalm 65 : 1 en 3 Psalm 124 Gezang 145 Welkom in de Hoeksteen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 13 vers 34 en 35 1 Johannes 2 vers 7 t/m 11 Lied 231 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 105 vers 5 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers

Nadere informatie

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein 12 november 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet. GK psalm 36: 2, 3 Wet: zingen LB 311 Gebed Kinderen: bron. Opwekking

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: R. Bos Organist: H. van Roekel

Nadere informatie

Liturgie voor Zondagmorgen 5 Maart 2017 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor Zondagmorgen 5 Maart 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor Zondagmorgen 5 Maart 2017 in de Westerkerk te Veenendaal Na binnenkomst kerkenraad zingt Peper: Gebed (Make Some Noise Kids) Heer, ik wil even met U praten. Ik heb zoveel aan mijn hoofd.

Nadere informatie

zondag 19 maart 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 19 maart 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 19 maart 2017 Voorganger: Ds. Alex van Ligten Organist: Anco Vahl Ouderling van dienst: Thea van Zanten Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin thema: ff anders! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen, meesters en juffen van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 15 vers 1 t/m 17 Lied 178 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 3 (Nieuwe Berijming) Lied 204 () Psalm

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 13 april 2014 in de Oosterholthoeve. Als Iemand die dient

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 13 april 2014 in de Oosterholthoeve. Als Iemand die dient LITURGIE voor de dienst op zondagmorgen 13 april 2014 in de Oosterholthoeve Als Iemand die dient in deze dienst: afscheid en bevestiging ambtsdragers Voorganger: Ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen. Stil gebed. Votum en groet. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen. Stil gebed. Votum en groet. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk) Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen Door ouderling van dienst. Stil gebed Votum en groet We belijden dat onze hulp en verwachting van God komt. De volgende liederen zingen we staande (indien mogelijk)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.C. Batenburg (Gouda) Schriftlezing: 2 Kronieken 5 Lied 223 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 149 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Vertrouwen. Jeugddienst zondag 12 februari Organist: Irma Zuur Pianist: Tinie van der Stelt Georganiseerd door: Jeugdkerk

Vertrouwen. Jeugddienst zondag 12 februari Organist: Irma Zuur Pianist: Tinie van der Stelt Georganiseerd door: Jeugdkerk Jeugddienst zondag 12 februari 2017 Organist: Irma Zuur Pianist: Tinie van der Stelt Georganiseerd door: Jeugdkerk Aansteken kaars jeugdkerk Kaarswens Zingen: Lied 23B De Heer is mijn herder vers 1, 2

Nadere informatie

Christos Suleiman & Zilal Suleiman

Christos Suleiman & Zilal Suleiman Liturgie voor de huwelijksdienst, waarin het huwelijk van Christos Suleiman & Zilal Suleiman wordt ingezegend op zaterdag 10 september 2016 in de Hervormde Gemeente Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 8 september om uur in de Hervormde gemeente te Den Ham.

Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 8 september om uur in de Hervormde gemeente te Den Ham. Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 8 september om 10.00 uur in de Hervormde gemeente te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: M.m.v.: Ds. G. de Goeijen Bert Koppelman Bram Jaspers Combo

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 8 vers 36 t/m 40 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 146 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 14 Lied 189 vers 1

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 21: 15-25 Votum & Groet Sela Opwekking 803 Jezus is de goede herder Zingend Gezegend 72 Opwekking 689 Opwekking 159 Aansluitend aan de

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek

Eredienst 17 september uur Voorganger: ds. G.A. Heek Eredienst 17 september 16.30 uur Voorganger: ds. G.A. Heek Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Zingen: In de hemel is de Heer Juicht / Hij is verheerlijkt (Sela) Gebed Schriftlezing Jona 3:10 4:11 Preek

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

NIEUW LEVEN IN JEZUS

NIEUW LEVEN IN JEZUS NIEUW LEVEN IN JEZUS 7 mei 2017 8:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jacquelien Simon Organist: Lydia van den Broek Koster: M. vd Bor Lector: Fennie van den Broek Intocht: Psalm 139 1 Heer,

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST VREDEHORST WEEKTEKST IK STA VOOR DE DEUR EN KLOP AAN. ALS IEMAND MIJN STEM HOORT EN DE DEUR OPENT, ZAL IK BINNENKOMEN

Nadere informatie

Orgelspel. Opening jongeren. Welkom en mededelingen. Samenzang Psalm 66: 1 en 2

Orgelspel. Opening jongeren. Welkom en mededelingen. Samenzang Psalm 66: 1 en 2 1 Orgelspel Opening jongeren Welkom en mededelingen Samenzang Psalm 66: 1 en 2 1. Juich, aarde, juich met blijde galmen Den groten Schepper van 't heelal; Zing d' eer Zijns naams met dankb're psalmen;

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezingen: Genesis 1 vers 1 t/m 5 Genesis 1 vers 24 t/m 31 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 134 vers 3 Lied 401 vers 1, 2 en 3

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom en mededelingen Lezen : Handelingen 16 : 6-40 Tekst : Handelingen 16 : 19-34 Lied 305 : 1 en 2 Psalm 2 : 1 en 2 Gezang 105 : 1, 2, 3, 4, 5, 6 en

Nadere informatie

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten EL 405 Dat eens de Heer zal komen (op wijze rijst o rijst op voor Jezus) Dat eens de Heer zal komen, in deze wereldtijd en lang vervlogen dromen, vertaalt in werk lijkheid, de volkeren zal dopen, in vrede

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Zacharia 4 vers 1 t/m 14 Psalm 135 vers 1 en 12 Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 32 vers 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: uur Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 april 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham Aanvang: 10.00 uur In deze dienst zal wordt gedoopt: Bente Bertha Hollak Voorganger: Ouderling van dienst: Koster: Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst Opening Winterwerk, waarin ook de Heilige Doop wordt bediend.

Liturgie voor de dienst Opening Winterwerk, waarin ook de Heilige Doop wordt bediend. Liturgie voor de dienst Opening Winterwerk, waarin ook de Heilige Doop wordt bediend. zondag 24 september 2017 om 09.30 uur in de Oosterholthoeve Thema: open je ogen! Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Psalm 117d Laudate omnes gentes (in beurtzang (4x): allen, vrouwen, mannen, allen) Verblijdt

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Genoeg te delen. Dankdag 2014

Genoeg te delen. Dankdag 2014 Genoeg te delen Dankdag 2014 Liturgie van de dienst op de dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 5 november 2014 in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Loua-Mae Zenéya Lindenberg

Loua-Mae Zenéya Lindenberg Liturgie voor de doopdienst van zondag 9 december 2018 om 09.30 uur in de Goede Herderkerk te Ridderkerk waarin Loua-Mae Zenéya Lindenberg het sacrament van de Heilige Doop zal ontvangen Voorganger: ds.

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie