Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017"

Transcriptie

1 Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017 (T)OP SURVIVAL Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Pianiste: Jeanine

2 Uitleg van het thema van de jeugdweek: (T)OP SURVIVAL Tijdens de VBW zijn we met elkaar op survival gegaan. Op die tocht hebben we ontdekt dat ons hele leven op een survival lijkt! Ons leven is een avontuurlijke tocht die we niet alleen kunnen maken. We hebben elkaar nodig. Maar het allerbelangrijkste is dat we Jezus nodig hebben. De kinderen hebben tijdens deze VBW-survival gehoord, dat Jezus onze Gids wil zijn. Dag 1: Het is goed als ons kompas altijd op Hem gericht staat. Dag 2: We hebben ontdekt dat de Bijbel de routekaart voor ons leven is. Dag 3: Als we verdwalen, of het gaat fout, dan mogen we weten dat God ons zal redden. Dag 4: Hij weet waar we naar toe gaan en heeft ons ook een mooie toekomst beloofd. Daar mogen we naar uitkijken. Kerkdienst: Samen met andere gelovigen gaan we op weg in de levenskracht die Jezus ons geeft.

3 Collectedoel: Good Samaritan Children s Home Soweto Dit weeshuis staat midden in een sloppenwijk in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Jaren geleden is het gestart door één vrouw met een paar kinderen. Inmiddels wonen in het weeshuis zo n 70 kinderen en tieners van 0-19 jaar. Zij zijn wees, of verlaten door hun ouders. Ze krijgen maaltijden en onderwijs. Er is geld nodig voor: 1 Nieuw meubilair in de eetzaal. 2 Kassen waar tieners, die het niet redden om te studeren, groente en fruit kunnen telen. Training, zodat zij leren om voor zichzelf te zorgen. 3 Boeken en meubilair voor de nieuwe bibliotheek. De kerkenraad komt binnen Afkondigingen De tieners en the Switch zingen voor ons het lied, wat ze tijdens de jeugdweek geleerd hebben: God van licht. Daarna gaan we staan en zingen uit Bundel Op Toonhoogte lied 135: Vrede van God.

4 In mijn twijfels, mijn verdriet, in mijn falen ontbreekt U niet. In Uw liefde reist U mee. U bent de rust als het stormt op zee. (2x) In mijn onrust neemt U mijn hand; in mijn vragen houdt Uw Woord stand. In Uw liefde reist U mee. U bent de rust als het stormt op zee. (2x) Refrein: God van licht, wees mijn Gids. Leid mij door het donker. Ik vertrouw op U. God van licht, wees mijn Gids. Leid mij door het donker veilig naar de kust, waar U woont. Waar U woont, (3x) Storm en golven vrees ik niet. In de morgen zing ik mijn lied. In Uw liefde reist U mee. U bent de rust als het stormt op zee. (2x) Refrein: God van licht, wees mijn Gids. Leid mij door het donker. Ik vertrouw op U. God van licht, wees mijn Gids. Leid mij door het donker veilig naar de kust, waar U woont. Waar U woont, (3x)

5 Bridge 4x: U schijnt feller dan de sterren. Heer, U leidt ons door de storm. God van licht, wees mijn gids. Leid mij door het donker. Ik vertrouw op U. God van licht, wees mijn gids. Leid mij door het donker veilig naar de kust. (Refrein) Waar U woont. Zingen: Bundel Op Toonhoogte lied nr. 135 Vrede van God, de vrede van God. De vrede van God zij met jou. Vrede van Hem, vrede van God. De vrede van God zij met jou. In Jezus naam, in Jezus naam. In Jezus naam geef ik jou vrede van Hem, vrede van God. De vrede van God zij met jou. Heilige Geest, de Heilige Geest, de Heilige Geest zij met jou. Vrede van Hem, vrede van God. De vrede van God zij met jou.

6 De ouderling geeft de dominee een hand. Hij wenst hem Gods zegen toe. Stil gebed We vragen voor onszelf, voor elkaar en voor de dominee om de zegen van God tijdens de dienst. Votum en Groet We bidden om de hulp van de HEERE en we ontvangen Zijn groet. Zingen: Psalm 75: 1 U alleen, U loven wij; Ja wij loven U, o HEER; Want Uw naam, zo rijk van eer, Is tot onze vreugd nabij; Dies vertelt men in ons land, Al de wond'ren Uwer hand. We luisteren naar de Tien Geboden, die God gegeven heeft, vereenvoudigd voor de kinderen. We zingen aansluitend Psalm 19: 4 1. Ik, de HEERE, ben jullie God. Ik heb jullie bevrijd uit de slavernij van de zonde. Houd er geen andere goden op na. Ik ben er immers! 2. Maak geen afgodsbeeld. Niets van wat in de hemel, op de aarde of in het water onder de aarde is, mogen jullie afbeelden om Mij na te bootsen. Kniel voor zulke goden niet neer, vereer ze niet, want Ik, de HEERE, ben jullie God. Ik duld geen andere goden naast Me. Wie zich tegen Mij verzet zal Ik straffen, hem en ook zijn nakomelingen, tot in de derde en vierde generatie (dat betekent: de zonden van de ouders worden gewoonlijk overgenomen door de kinderen en zij ondervinden daar op hun beurt de gevolgen

7 van). Maar wie Mij liefhebben en zich houden aan Mijn geboden, die blijf Ik trouw tot in de duizendste generatie. 3. Jullie zullen de Naam van de HEERE, jullie God, niet zomaar (dat is: voor niets) gebruiken, want Ik, de HEERE, zal straffen wie Mijn Naam voor niets gebruikt. 4. Houdt de rustdag in ere. Het moet een bijzondere dag voor jullie zijn. Zes dagen hebben jullie om bezig te zijn met al jullie werk, maar de zevende dag is een dag apart, die aan Mij, de HEERE, jullie God is gewijd. Dan zullen jullie geen werk doen dat niet noodzakelijk is. Dat geldt voor jullie zelf, jullie zoon en dochter en ook voor de man of vrouw die bij jullie in dienst is. Het geldt ook voor jullie vee en voor die vreemdeling aan wie jullie onderdak gegeven hebben. Want in zes dagen heb Ik de hemel en de aarde gemaakt, de zee en alles wat daarin is, maar op de zevende dag heb Ik gerust. Daarom heb Ik die dag gezegend en er een bijzondere dag van gemaakt. 5. Heb eerbied voor jullie vader en moeder. Dan zullen jullie een gezegend leven hebben in het land dat Ik, de HEERE, jullie God, aan jullie geef. 6. Bega geen moord! Ook niet met woorden. 7. Pleeg geen overspel. Bewijs elkaar in het huwelijk liefde en trouw. 8. Wees eerlijk, steel niet! 9. Spreek geen onwaarheid tégen een ander en óver een ander. 10. Verlang niet naar de dingen die een ander heeft. Zet jullie zinnen niet op het huis van een ander, ook niet op zijn vrouw, of op iets anders dat van hem is. De Heere Jezus vatte deze tien geboden samen in twee hoofdgeboden en zei: Je zult liefhebben de Heere je God met heel je hart, met heel je verstand, met al je kracht. Dat is het eerste en grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: Je zult je naaste liefhebben als jezelf. Amen.

8 Zingen: Psalm 19: 4 Des HEEREN wet nochtans Verspreidt volmaakter glans, Dewijl zij 't hart bekeert. 't Is Gods getuigenis, Dat eeuwig zeker is, En slechten wijsheid leert. Wat Gods bevel ons zegt, Vertoont ons 't heiligst recht, En kan geen kwaad gedogen. Zijn wil, die 't hart verheugt, Eist zuiverheid en deugd, Verlicht de duist're ogen. Gebed We bidden om Gods zegen over deze dienst en vragen of de Heilige Geest ons hart wil verlichten, zodat de Bijbelse boodschap ons aanspreekt. Bijbellezing: Johannes 4: 1-30 en door: Mieke, Ariën en Estifanos De Samaritaanse vrouw 1 Toen nu de Heere merkte dat de Farizeeën gehoord hadden dat Jezus meer discipelen maakte en doopte dan Johannes 2 hoewel Jezus Zelf niet doopte, maar Zijn discipelen 3 verliet Hij Judea en vertrok Hij weer naar Galilea. 4 En Hij moest door Samaria gaan. 5 Hij kwam dan bij een stad in Samaria, Sichar genoemd, dicht bij het stuk grond dat Jakob zijn zoon Jozef gegeven had. 6 En daar was de bron van Jakob. Jezus nu ging, vermoeid van de reis, bij de bron zitten. Het was ongeveer het zesde uur. 7 Er kwam een vrouw uit Samaria om water te putten. Jezus zei tegen haar: Geef Mij te drinken. 8 Want Zijn discipelen waren weggegaan naar de stad om voedsel te kopen.

9 9 De Samaritaanse vrouw dan zei tegen Hem: Hoe vraagt U, Die een Jood bent, van mij te drinken, die een Samaritaanse vrouw ben? (Want Joden hebben geen omgang met Samaritanen.) 10 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Als u de gave van God kende, en wist Wie Hij is Die tegen u zegt: Geef Mij te drinken, u zou het Hem hebben gevraagd en Hij zou u levend water gegeven hebben. 11 De vrouw zei tegen Hem: Mijnheer, U hebt geen emmer en de put is diep; waar hebt U dan het levende water vandaan? 12 Bent U soms meer dan onze vader Jakob, die ons de put gegeven heeft en zelf daaruit gedronken heeft, evenals zijn kinderen en zijn kudden? 13 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen, 14 maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven. 15 De vrouw zei tegen Hem: Mijnheer, geef mij dat water, opdat ik geen dorst meer zal hebben en niet hier hoef te komen om te putten. 16 Jezus zei tegen haar: Ga heen, roep uw man en kom hier. 17 De vrouw antwoordde en zei tegen Hem: Ik heb geen man. Jezus zei tegen haar: U hebt terecht gezegd: Ik heb geen man, 18 want vijf mannen hebt u gehad en die u nu hebt, is uw man niet; dat hebt u naar waarheid gezegd. 19 De vrouw zei tegen Hem: Mijnheer, ik zie dat U een profeet bent. 20 Onze vaderen hebben op deze berg aanbeden, en bij u zegt men dat in Jeruzalem de plaats is waar men moet aanbidden. 21 Jezus zei tegen haar: Vrouw, geloof Mij, de tijd komt dat u niet op deze berg, en ook niet in Jeruzalem de Vader zult aanbidden. 22 U aanbidt wat u niet weet; wij aanbidden wat wij weten, want de zaligheid is uit de Joden. 23 Maar de tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. 24 God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.

10 25 De vrouw zei tegen Hem: Ik weet dat de Messias komt (Die Christus genoemd wordt); wanneer Die gekomen zal zijn, zal Hij ons alles verkondigen. 26 Jezus zei tegen haar: Ik ben het, Die met u spreek. 27 En op dat moment kwamen Zijn discipelen en zij verwonderden zich dat Hij met een vrouw sprak. Toch zei niemand: Wat zoekt U? of: Wat spreekt U met haar? 28 De vrouw nu liet haar waterkruik staan en ging weg naar de stad en zei tegen de mensen: 29 Kom, zie Iemand Die mij alles gezegd heeft wat ik gedaan heb; zou Híj niet de Christus zijn? 30 Zij dan gingen de stad uit en kwamen naar Hem toe. 39 En velen van de Samaritanen uit die stad geloofden in Hem om het woord van de vrouw, die getuigde: Hij heeft alles tegen mij gezegd wat ik gedaan heb. 40 Toen dan de Samaritanen bij Hem gekomen waren, vroegen zij Hem bij hen te blijven, en Hij bleef daar twee dagen. 41 En er kwamen er nog veel meer tot geloof, vanwege Zijn woord, 42 en zij zeiden tegen de vrouw: Wij geloven niet meer om wat u zegt, want wijzelf hebben Hem gehoord en weten dat Híj werkelijk de Zaligmaker van de wereld is, de Christus. We geven ons geld voor de genoemde doelen. De kinderen, die meehelpen met de collecte, mogen naar voren komen. Zingen: Psalm 146: 3 en 6 (melodie Johan de Heer) Zalig hij, die in dit leven Jacobs God ter hulpe heeft; Hij, die door den nood gedreven, Zich tot Hem om troost begeeft; Die zijn hoop, in 't hachlijkst lot, Vestigt op de HEER, zijn God.

11 't Is de HEER, wiens mededogen Blinden schenkt het lieflijk licht; Wie in 't stof lag neergebogen, Wordt door Hem weer opgericht; God, die lust in waarheid heeft, Mint hem, die rechtvaardig leeft. We luisteren naar de preek. Thema: (TOP)SURVIVAL Zingen: Bundel Op Toonhoogte lied 295: 1 en 6 Genadig Heer, die al mijn zwakheid weet, wil mij vergeven wat ik U misdeed; verwerp mij niet, die op Uw vrijspraak wacht, maar troost mij met Uw woord: het is volbracht. U wil ik danken, grote Levensvorst; Gij hebt gestild mijn honger en mijn dorst. Uw kracht, Uw leven daalde in mij neer; in Uw gemeenschap wil ik blijven, Heer. We danken de HEERE voor deze kerkdienst en we bidden voor anderen. Na het voorspel zingen we staande Bundel Op Toonhoogte lied 331

12 Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, Zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven. Straks als er een nieuwe dag begint, en het licht het van het duister wint, mag ik bij Hem binnengaan, voor Zijn troon gaan staan. Hef ik daar mijn loflied aan: Refrein: Jezus leeft in eeuwigheid, Zijn sjaloom wordt werkelijkheid. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van mijn leven. Straks wanneer de grote dag begint, en het licht voor altijd overwint, zal de hemel opengaan, komt de Heer er aan. Heffen wij dit loflied aan: Jezus komt in heerlijkheid, Zijn sjaloom wordt wereldwijd. Alle dingen maakt Hij nieuw. Hij is de Heer van ons leven. We krijgen Gods zegen mee. De gemeente mag weer gaan zitten en de kinderen komen naar voren om, met pianobegeleiding, het themalied van de jeugdweek te zingen:

13 (TOP)SURVIVAL We klimmen op een berg, sjokken door het zand, moeten door het water naar de overkant. We gaan achter Jezus aan, hoe de weg ook gaat. Hij is de beste Gids die er bestaat. De allerbeste Gids die er bestaat. Hij heeft voor mij een routeboek. En als ik toch een keer verdwaal, gaat Hij zelf naar mij op zoek. Hij zorgt dat ik het haal! Hij tilt mij op een berg, neemt me bij de hand, draagt me door het water naar de overkant. Ik ga achter Jezus aan, hoe de weg ook gaat. Hij is de beste Gids die er bestaat. De allerbeste Gids die er bestaat. Na een kort tussenspel van het orgel zingen we allen staande het themalied. De kinderen verlaten de kerk en daarna de kerkenraad. Na de dienst is er koffie en frisdrank. Iedereen is van harte uitgenodigd om gezellig na te praten! Heeft u of heb jij nog vragen over deze dienst, neem dan gerust contact op met ds. Molenaar: tel adres: dspmolenaar@live.nl

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT!

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT! Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT! Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Pianiste: Jeanine Uitleg van het thema van de jeugdweek:

Nadere informatie

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt...

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Voorganger: Ds. T.L.J. Bos Organist: Klaas Brouwer Gitaar: Emily Bakker Tims Alissa Oost Zang: Nadine de Vries & Tirza Bakker Zingen: Lied 733

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 20 AUGUSTUS 2017 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST GROTE KERK WEEKTEKST WIJS MIJ UW WEG, HEER, LAAT MIJ WANDELEN OP HET PAD VAN UW WAARHEID, VERVUL MIJN HART MET

Nadere informatie

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out Startbijeenkomst met leidinggevenden hand-out hand-out startbijeenkomst met leidinggevenden Wat houdt jongeren gaande én bezig? Kies twee of drie plaatjes die dat voor jou t best symboliseren 2 Basisbehoeften

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2014 ZEESTERREN

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2014 ZEESTERREN Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2014 ZEESTERREN Zondag 24 augustus om 10.45 uur in Rehoboth Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist/pianist: Ton Burgering Koster: Steven

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Vakantie Bijbel Club

Vakantie Bijbel Club Liturgie afsluiting Vakantie Bijbel Club Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Zondag 22 oktober 2017 Aanvang : 10.30 uur 1 Voorganger ( T ) O P S: UDs. R VA. I de V AWit, L Besoyen Organist

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen Thema : de Bron van Jakob(Pnr. 1369) Johannes 4 Uitgesproken 27 maart 2011 10.30 uur in het Open Hof te Kampen U luistert naar: Ouderling van dienst Organist Pieter Wiekeraad Marius van Rijswijk Kerkelijk

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december 2018 Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Herman Bouwhuis

Nadere informatie

(T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017

(T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017 (T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017 Hervormde Gemeente Lienden - Zondag 20 augustus 2017 Voorganger: ds. J. Niesing Organist: mw. F. Bresser Koster: dhr. T. van Kalkeren

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek Té gek!

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek Té gek! Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2013 Té gek! Zondag 25 augustus om 09.00 uur in Rehoboth Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Koster: Paul van

Nadere informatie

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent!

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent! Johannes 4:28-29 28 De vrouw liet haar kruik staan, ging terug naar de stad en zei tegen de mensen daar: 29 Kom mee, er is iemand die alles van mij weet. Zou dat niet de messias zijn? Johannes 4:1-26 1

Nadere informatie

GOD HEEFT EEN PLAN MET JE LEVEN

GOD HEEFT EEN PLAN MET JE LEVEN GOD HEEFT EEN PLAN MET JE LEVEN Themazondag Kerk en School Samen met de Koningin Julianaschool Zondag 31 januari 2016 Oude Kerk om 11.00 uur. Voorganger: ds. P. Molenaar Organist/pianist: Jaap Ouwehand

Nadere informatie

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 5 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale begeleiding: ds. de Graaf, Heerde Arjan van

Nadere informatie

Blijdschap na verdriet

Blijdschap na verdriet Blijdschap na verdriet Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 7 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: broeder J. Biersteker J. Juffer Frank

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN GEEN ANDERE GODEN GEEN BEELD VAN GOD 14 augustus 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Kees Koetsier Organist: J.W. van den Brink Lector: Desiree van den Brink Koster:

Nadere informatie

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Liturgie zondag 20 januari 2019 0m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Lector Rianne Vedder Piano Rik Nijs Zang Mariette Nijs Koster Arjan van den Bor Techniek Mark van den Bor ORDE

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 1 Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 Jezus doopte overigens niet Zelf, maar zijn leerlingen deden dat. Johannes 4:1-6

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord )

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord ) Orde van dienst voor 4 maart 2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Ouderling van dienst: Diny Nijkamp Lector: Janneke Koornstra Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd.

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Vg. : Ds. Corien Veenhuizen Orgel: dhr. Gerrit te Rietstap Toenadering Orgelspel Verstilling Welkom een kind steekt de

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2012

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2012 Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2012 STEENGOED KEIGAAF Zondag 12 augustus om 9.30 uur in Rehoboth Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Koster:

Nadere informatie

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink Zondag 17 maart 2019 Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers Organist: Eril Nijzink Liederen in deze dienst: Intochtslied: Psalm 25: 1 en 2 Psalm 25: 3 en 4 Lied 273: 1, 2 en 3 Lied 825: 1, 2 en 3 Lied 825:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor zondag 5 maart 2017 Invocabit- Roept hij Mij aan viering hl. Avondmaal. orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING allen blijven zitten en zingen Psalm 91a Wie in de schaduw Gods mag wonen

Nadere informatie

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein 12 november 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet. GK psalm 36: 2, 3 Wet: zingen LB 311 Gebed Kinderen: bron. Opwekking

Nadere informatie

Refrein. Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist ren naar zijn liefdesstem, daar geen rouw meer en geen tranen in het nieuw Jeruzalem.

Refrein. Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist ren naar zijn liefdesstem, daar geen rouw meer en geen tranen in het nieuw Jeruzalem. Thema: Jezus hand in je leven Zingen: ELB 413 Lichtstad met uw paarlen poorten 1. Lichtstad met uw paarlen poorten, wond re stad, zo hoog gebouwd, nimmer heeft men op de deze aarde ooit uw heerlijkheid

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Pianiste: Dita van Ravenhorst Koster: Steven Westeneng Zondag 16 augustus 10:45 uur

Nadere informatie

dat zij gemeden of uitgestoten werd door haar dorpsgenoten. Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende:

dat zij gemeden of uitgestoten werd door haar dorpsgenoten. Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende: - 1 - Het levende water We lezen in Joh. 4:4/6 het volgende: 4 En Hij moest door Samaria gaan. De kortste weg naar Galilea is: dwars door het gebied van de Samaritanen reizen en normaal deden de Joden

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Kolossenzen 1 vers 15 t/m 23 Gebed des Heeren vers 10 (Schoolpsalm) Psalm 19 vers 1 en 4 Psalm 33 vers 7 Psalm 135 vers 3 en 12 Lied 33

Nadere informatie

16 Leg over een ander geen vals getuigenis af. Exodus 20

16 Leg over een ander geen vals getuigenis af. Exodus 20 1Toen sprak God deze woorden: 2 Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd. 3Vereer naast mij geen andere goden. 4Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets

Nadere informatie

Liturgie 28 juli 2019

Liturgie 28 juli 2019 Liturgie 28 juli 2019 Welkom en mededelingen Votum en groet Opw 727 Ik val niet uit Uw hand Mijn God, ik kom naar U, dan ben ik veilig. Ik heb het U gezegd, en blijf het zeggen: Ik heb U nodig, Heer, de

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2016

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2016 Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2016 AAN TAFEL Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans Malestein Pianiste: Hester Moll Uitleg van het thema van de jeugdweek: Aan

Nadere informatie

zondag 19 maart 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 19 maart 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 19 maart 2017 Voorganger: Ds. Alex van Ligten Organist: Anco Vahl Ouderling van dienst: Thea van Zanten Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017

Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017 Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017 In deze dienst wordt Bart van t Ende bevestigd in het ambt van jeugdouderling. Thema: De grote Gids en de

Nadere informatie

7 mei uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos

7 mei uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos 7 mei 2017 17.00 uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos 1. Votum 2. Vrede/zegengroet 3. Zingen: Ps. 35: 13 (Laat vromen juichen, trouwe HEER) 4. Gebed 5. Tekst: Zd 2 Heid Cat. 6. Zingen:

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3 Wij zingen als Intochtslied: Lied 89: 1 en 3 Stil gebed, votum en groet Wij zingen als Intochtslied: Lied 89: 1 en 3 Gebed van verootmoediging Woord

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: R. Bos Organist: H. van Roekel

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle

Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle Stijf Beamer: Hanneke Gerritsen Zingen: Psalm 66:1,2,7

Nadere informatie

WIJKGEMEENTE NOACH Almelo. ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede. Afkondigingen. Aansteken paaskaars. Gem. gaat staan. Bemoediging en Groet

WIJKGEMEENTE NOACH Almelo. ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede. Afkondigingen. Aansteken paaskaars. Gem. gaat staan. Bemoediging en Groet WIJKGEMEENTE NOACH Almelo ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede Afkondigingen Aansteken paaskaars Gem. gaat staan Bemoediging en Groet V: Ons spreken en luisteren, ons zien en horen en zingen

Nadere informatie

Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018

Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018 Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018 Muziek Kerkenraad komt binnen Welkom en mededelingen door: Merel We zingen lied 215: 1 en 2 2 Bemoediging en groet Gemeente gaat zitten We luisteren naar het

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten EL 405 Dat eens de Heer zal komen (op wijze rijst o rijst op voor Jezus) Dat eens de Heer zal komen, in deze wereldtijd en lang vervlogen dromen, vertaalt in werk lijkheid, de volkeren zal dopen, in vrede

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 21 juli 2019, terugkomdienst zomerkamp, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 21 juli 2019, terugkomdienst zomerkamp, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 21 juli 2019, terugkomdienst zomerkamp, aanvang 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. Thema: Niet omdat het moet, maar omdat het kan Voorganger: Ouderling

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Bijbel voor Kinderen presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Samen zingen: Heer U bent altijd bij mij (OTH 54) Tekst & muziek: Marcel Zimmer. 1998 Celmar Music. Heer, U doorgrondt en kent

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht

Jozef. maar God heeft dit ten goede gedacht Jozef maar God heeft dit ten goede gedacht Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 31 januari 2016 in de Oude Kerk om 9.00 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 8 vers 36 t/m 40 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 146 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 14 Lied 189 vers 1

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Votum en Groet Zingen Hemelhoog 667 Wees stil voor het aangezicht van God Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. aanbid Hem met eerbied en

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron

Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron Oecumenische viering in de Johanneskerk 18 januari 2015 Week van Gebed voor de eenheid van de kerken Als dorstigen bij de bron Binnenstadskerken Amersfoort: Sint Franciscus Xaverius (rooms-katholiek) Oudkatholieke

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk

Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk Thema: Grenze ( loze ) liefde Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17.

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17. Orde van de dienst op de jeugdzondag 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Jeugddienst met het thema: Bestaat God echt? Voorganger : ds. C.B. Stam, wijkpredikant Ouderling van

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

G E D REVEN DO OR DE GEEST

G E D REVEN DO OR DE GEEST G E D REVEN DO OR DE GEEST VRIEND OF KNECHT 6 mei 2018 9:00 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling van dienst: Aalt Bos / Jannie Torsius Organist: Ans Kuus Lector: Thea

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Gezinsdienst met en voor anders-begaafden

Gezinsdienst met en voor anders-begaafden Gezinsdienst met en voor anders-begaafden Verkoop alles Zondag 4 november 2018 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: kand. A.J.R. Treur Roel Lok Peter van Lunteren

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

HEMELVAART 2019 GEZINSDIENST. 30 mei :30 uur

HEMELVAART 2019 GEZINSDIENST. 30 mei :30 uur HEMELVAART 2019 GEZINSDIENST 30 mei 2019 9:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling van dienst: Ed van Steendelaar Organist: Wieger Jan Schaap / Rik Nijs Lector: Thea Bos Koster: H. van Polen / A.

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Liturgie voor de jeugddienst op zondag 23 juni 2019 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang uur, samenzang vanaf uur.

Liturgie voor de jeugddienst op zondag 23 juni 2019 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang uur, samenzang vanaf uur. Liturgie Liturgie voor de jeugddienst op zondag 23 juni 2019 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: de Geest pleit voor ons Voorganger: ds. André van

Nadere informatie

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan?

Liturgie scholenzondag 29 januari Wat is Gods plan? Liturgie scholenzondag 29 januari 2017 Dorpskerk Bodegraven Wat is Gods plan? Voorganger: Ds. M. J. van Oordt Koster: Dirk Bouwman Organist: Arjen van Vliet Pianist: Wilbert Baelde Vragen 1. Waarom zou

Nadere informatie

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 7 vers 37 t/m 39 Voorzang: Samen zijn wij hier gekomen Psalm 81 vers 1 en 12 Lied 125 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Lied 113

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

LB 459 = GK gezang 30 Ik breng een rechter aan het licht

LB 459 = GK gezang 30 Ik breng een rechter aan het licht 19 februari 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep / piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Orde van dienst: Welkom Votum en groet LB 405 Heilig, heilig, heilig = LvdK 457 Wet GK psalm 119:

Nadere informatie

Liturgie Voor Jeugddienst Op zondag 10 maart 2019 Aanvang: 19.00

Liturgie Voor Jeugddienst Op zondag 10 maart 2019 Aanvang: 19.00 Liturgie Voor Jeugddienst Op zondag 10 maart 2019 Aanvang: 19.00 Predikant: Band: Ds. J.P. van Ark uit Wapenveld Band Message uit Zwartebroek Band Message: - The Scene Dit is voor de misfits die je her

Nadere informatie

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur

WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN. 8 april & uur WAT IS WAARHEID? OVER HET ONGELOVELIJKE GESPROKEN 8 april 2018 9.00 & 10.30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Gea van Maanen / Fennie vd Broek Organist: Wieger Jan Schaap Koster: Harry Hoorn

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel.

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel. Rust bij de Vader Liturgie van de dienst op de biddag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 9 maart 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Liturgie Thema: Hou vol, hou vast!

Liturgie Thema: Hou vol, hou vast! Liturgie Thema: Hou vol, hou vast! \ Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Zondag 24 januari 2016 Aanvang : 10.30 uur Predikant : Ds. R.R. Eisinga Organist : Peter Boele De organist speelt

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie