(T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "(T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017"

Transcriptie

1 (T)op survival Liturgie voor de kerkdienst Vakantie Bijbel Week 2017 Hervormde Gemeente Lienden - Zondag 20 augustus 2017 Voorganger: ds. J. Niesing Organist: mw. F. Bresser Koster: dhr. T. van Kalkeren Welkom! Samen met de gemeente, met alle kinderen van de vakantiebijbelweek, vaders en moeders, opa s en oma s, gaan we deze dienst houden. Fijn dat iedereen er is! In deze liturgie kun je lezen wat er in de dienst zal gebeuren. Zing en luister je mee?

2 De kerkenraad (de dominee, de ouderlingen en de diakenen) komt vanuit de consistorie (kamertje in het kerkgebouw) binnen. Welkomstwoord door evangelisatie ouderling Elbert Nap We zingen voor de dienst: Een rivier vol van vrede (OTH 398) Een rivier vol van vrede, een rivier vol van vrede, een rivier vol van vrede, in mijn hart. Een fontein vol van blijdschap, een fontein vol van blijdschap, een fontein vol van blijdschap, In mijn hart. Ik heb lief als mijn Jezus, ik heb lief als mijn Jezus, ik heb lief als mijn Jezus, in mijn hart. De voorzang is psalm 95 vers 1 en 4 Vers 1 Komt, laat ons samen Isrels HEER', Den rotssteen van ons heil, met eer, Met Godgewijden zang ontmoeten. Laat ons Zijn gunstrijk aangezicht, Met een verheven lofgedicht, En blijde psalmen, juichend groeten. Vers 4 Want Hij is onze God, en wij Zijn 't volk van Zijne heerschappij, De schapen, die Zijn hand wil weiden. Zo gij Zijn stem dan heden hoort, Gelooft Zijn heil- en troostrijk woord; Verhardt u niet, maar laat u leiden. Stil gebed Iedereen bidt zachtjes om een gezegende dienst, voor zichzelf, de dominee en de hele gemeente.

3 Votum We spreken uit van Wie wij onze hulp verwachten! Groet De dominee begroet de gemeente in de Naam van God! We zingen psalm 121 vers 4 (weekpsalm) De HEER' zal u steeds gadeslaan, Opdat Hij in gevaar, Uw ziel voor ramp bewaar'. De HEER', 't zij g' in of uit moogt gaan, En waar g' u heen moogt spoeden, Zal eeuwig u behoeden. De wet en de samenvatting Wij luisteren naar de goede geboden van God die Hij aan Israel en aan ons gegeven heeft en de samenvatting die de Heere Jezus hiervan gaf. We zingen De tien geboden des Heeren vers 9 Och, of wij Uw geboon volbrachten! Gena, o hoogste Majesteit! Gun door 't geloof in Christus krachten; Om die te doen uit dankbaarheid Gebed We bidden samen om de Heilige Geest nu we Gods Woord gaan horen. De schriftlezing is Johannes 4: 1-30, We lezen het deel uit de Bijbel waar de preek over gaat. De Samaritaanse vrouw 1 Toen nu de Heere merkte dat de Farizeeën gehoord hadden dat Jezus meer discipelen maakte en doopte dan Johannes 2 hoewel Jezus Zelf niet doopte, maar Zijn discipelen 3 verliet Hij Judea en vertrok Hij weer naar Galilea. 4 En Hij moest door Samaria gaan. 5 Hij kwam dan bij een stad in Samaria, Sichar genoemd, dicht bij het stuk grond dat Jakob zijn zoon Jozef gegeven had. 6 En daar was de bron van Jakob. Jezus nu ging, vermoeid van de reis, bij de bron zitten. Het was ongeveer het zesde uur. 7 Er kwam een vrouw uit Samaria om water te putten. Jezus zei tegen haar: Geef Mij te drinken. 8 Want Zijn discipelen waren weggegaan naar de stad om voedsel te kopen.

4 9 De Samaritaanse vrouw dan zei tegen Hem: Hoe vraagt U, Die een Jood bent, van mij te drinken, die een Samaritaanse vrouw ben? Want Joden hebben geen omgang met Samaritanen. 10 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Als u de gave van God kende, en wist Wie Hij is Die tegen u zegt: Geef Mij te drinken, u zou het Hem hebben gevraagd en Hij zou u levend water gegeven hebben. 11 De vrouw zei tegen Hem: Heere, U hebt geen emmer en de put is diep; waar hebt U dan het levende water vandaan? 12 Bent U soms meer dan onze vader Jakob, die ons de put gegeven heeft en zelf daaruit gedronken heeft, evenals zijn kinderen en zijn kudden? 13 Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen, 14 maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven. 15 De vrouw zei tegen Hem: Heere, geef mij dat water, opdat ik geen dorst meer zal hebben en niet hier hoef te komen om te putten. 16 Jezus zei tegen haar: Ga heen, roep uw man en kom hier. 17 De vrouw antwoordde en zei tegen Hem: Ik heb geen man. Jezus zei tegen haar: U hebt terecht gezegd: Ik heb geen man, 18 want vijf mannen hebt u gehad en die u nu hebt, is uw man niet; dat hebt u naar waarheid gezegd. 19 De vrouw zei tegen Hem: Heere, ik zie dat U een profeet bent. 20 Onze vaderen hebben op deze berg aanbeden, en bij u zegt men dat in Jeruzalem de plaats is waar men moet aanbidden. 21 Jezus zei tegen haar: Vrouw, geloof Mij, de tijd komt dat u niet op deze berg, en ook niet in Jeruzalem de Vader zult aanbidden. 22 U aanbidt wat u niet weet; wij aanbidden wat wij weten, want de zaligheid is uit de Joden. 23 Maar de tijd komt en is er nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. 24 God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid. 25 De vrouw zei tegen Hem: Ik weet dat de Messias komt (Die Christus genoemd wordt); wanneer Die gekomen zal zijn, zal Hij ons alles verkondigen. 26 Jezus zei tegen haar: Ik ben het, Die met u spreek. 27 En op dat moment kwamen Zijn discipelen en zij verwonderden zich dat Hij met een vrouw sprak. Toch zei niemand: Wat zoekt U? of: Wat spreekt U met haar? 28 De vrouw nu liet haar waterkruik staan en ging weg naar de stad en zei tegen de mensen: 29 Kom, zie Iemand Die mij alles gezegd heeft wat ik gedaan heb; zou Híj niet de Christus zijn? 30 Zij dan gingen de stad uit en kwamen naar Hem toe.

5 Het geloof van de Samaritanen 39 En velen van de Samaritanen uit die stad geloofden in Hem om het woord van de vrouw, die getuigde: Hij heeft alles tegen mij gezegd wat ik gedaan heb. 40 Toen dan de Samaritanen bij Hem gekomen waren, vroegen zij Hem bij hen te blijven, en Hij bleef daar twee dagen. 41 En er kwamen er nog veel meer tot geloof, vanwege Zijn woord, 42 en zij zeiden tegen de vrouw: Wij geloven niet meer om wat u zegt, want wijzelf hebben Hem gehoord en weten dat Híj werkelijk de Zaligmaker van de wereld is, de Christus. De tekst voor de prediking is Johannes 4 vers 13 en Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen, 14 maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven. Weettekst De kinderen zeggen de weettekst op: Leer mij, HEERE, Uw weg, ik zal in Uw waarheid wandelen, maak mijn hart één om Uw Naam te vrezen. (Psalm 86:11) Collecte De diakenen en kerkvoogden halen onder het voorspel geld op. De eerste collecte is bestemd voor de diaconie. De tweede collecte is voor alle kosten van de kerk. Omdat wij zoveel krijgen, geven we graag voor anderen! We zingen psalm 86 vers 5 en 6 Vers 5 Al de heidnen door Uw handen Voortgebracht in alle landen, Zullen tot U komen, HEER', Bukken voor Uw aanschijn neer, En Uw Naam ter ere leven. Gij zijt groot en hoog verheven; Gij doet duizend wonderheen: Gij zijt God, ja Gij alleen. Vers 6 Leer mij naar Uw wil te handlen, 'k Zal dan in Uw waarheid wandlen; Neig mijn hart, en voeg het saam, Tot de vrees van Uwen Naam. HEER', mijn God, ik zal U loven, Heffen 't ganse hart naar boven; 'k Zal Uw Naam en majesteit Eren tot in eeuwigheid. Prediking De dominee preekt over het Bijbelgedeelte dat we hebben gelezen.

6 Vragen bij de preek (Als je goed luistert, kun je de antwoorden in de preek horen) 1. Het leven wordt wel eens met een reis vergeleken. Zeg eens eerlijk: vind jij het leven een mooie reis of ook wel eens moeilijk? Of ben je misschien op dit moment wel op survival? 2. De Heere Jezus is met Zijn discipelen ook op reis. Hij moest door Samaria gaan. Waarom eigenlijk? Wie kwamen liever niet in Samaria? 3. De Samaritaanse vrouw maakte dagelijks haar reis naar de Jakobsbron. Eigenlijk op een onmogelijk tijdstip: op het heetst van de dag. Waarom deed ze dat? 4. Wat bood de Heere Jezus haar aan. Wat bedoelde Hij met dat levend water? Waarom wilde de vrouw dat water wel graag hebben? 5. Hoe ontdekte de vrouw, dat Jezus alles over haar wist? Hoe noemde ze Hem toen? 6. De Samaritanen aanbidden God op de berg Gerizim. De Joden doen dat in Jeruzalem. Hoe en waar wil de Heere eigenlijk, dat we Hem aanbidden? 7. Waarom ging de vrouw zo blij naar de stad? Wat vertelde ze daar aan de mensen? 8. Jezus is het Levende Water. Wat heeft Hij allemaal moeten ondergaan om dat Levende water te kunnen zijn? 9. Wat gebeurt er met jou en ons als wij van dat Levende Water hebben gedronken? Hoe is dan onze levensreis?

7 We zingen psalm 42 vers 1 en 5 Vers 1 't Hijgend hert, der jacht ontkomen, Schreeuwt niet sterker naar t genot Van de frisse waterstromen, Dan mijn ziel verlangt naar God. Ja, mijn ziel dorst naar den HEER'; God des levens, ach, wanneer Zal ik naadren voor Uw ogen, In Uw huis Uw Naam verhogen? Vers 5 Maar de HEER' zal uitkomst geven, Hij, die 's daags Zijn gunst gebiedt. 'k Zal in dit vertrouwen leven, En dat melden in mijn lied; 'k Zal Zijn lof zelfs in den nacht Zingen, daar ik Hem verwacht; En mijn hart, wat mij moog' treffen, Tot den God mijns levens heffen. Dankgebed en voorbede We danken de Heere God voor wat we in de afgelopen week en deze dienst over Hem mochten horen en bidden of Hij ook ons leven telkens wil vernieuwen. Ook bidden we voor de fijne en verdrietige dingen van mensen in de gemeente. We zingen psalm 150 vers 3 Looft God naar Zijn hoog bevel, Met het klinkend cimbelspel, Looft Hem, op het schel metaal Van de vrolijke cimbaal; Looft den HEER', elk moet Hem eren; Al wat geest en adem heeft, Looft den HEER', die eeuwig leeft, Looft verheugd den HEER' der heren. Zegen De dominee legt de gemeente de zegen van God op. Deze zegen nemen we mee naar huis. Een koor uit de gemeente zingt twee liederen die de tieners veel hebben gezongen deze week Als een hert dat verlangt naar water (OTH 45) Als een hert dat verlangt naar water, zo verlangt mijn ziel naar U. U alleen kunt mijn hart vervullen, mijn aanbidding is voor U. U alleen bent mijn Kracht, mijn Schild.

8 Aan U alleen geef ik mij geheel. U alleen kunt mijn hart vervullen, mijn aanbidding is voor U. Tienduizend redenen tot dankbaarheid (Opwekking 733) De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen als de avond valt. Refrein: Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam. Heer, vol geduld toont U ons Uw liefde. Uw Naam is groot en Uw hart is zacht. Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen; tienduizend redenen tot dankbaarheid. (Refrein) En op die dag, als mijn kracht vermindert, mijn adem stokt en mijn einde komt, zal toch mijn ziel Uw loflied blijven zingen; tienduizend jaar en tot in eeuwigheid. (Refrein 2x) slot: Verheerlijk zijn heilige naam. Verheerlijk zijn heilige naam. (Refrein 2x) Verheerlijk zijn heilige naam. Verheerlijk zijn heilige naam.

9 We zingen met de kinderen nog 2 liederen 1. Uw Woord is een lamp voor mijn voet (OTH 448) Uw Woord is een lamp voor mijn voet En een licht op mijn pad. Uw Woord is een lamp, Uw Woord is een licht, Uw Woord is een lamp voor mijn voet En een licht op mijn pad. 2x 2. Het themalied (T)op survival We klimmen op een berg, Sjokken door het zand, Moeten door het water naar de overkant. We gaan achter Jezus aan, Hoe de weg ook gaat. Hij is de beste Gids die er bestaat. De allerbeste Gids die er bestaat. Hij heeft voor mij een routeboek. En als ik toch een keer verdwaal, Gaat Hij zelf naar mij op zoek. Hij zorgt dat ik het haal! Hij tilt mij op een berg Neemt me bij de hand, Draagt me door het water naar de overkant. Ik ga achter Jezus aan, Hoe de weg ook gaat. Hij is de beste Gids die er bestaat. De allerbeste Gids die er bestaat. UITGANGSCOLLECTE Bij de uitgang van onze kerk wordt een collecte gehouden voor de onkosten, verbonden aan de Vakantie Bijbel Week. Omdat wij zoveel krijgen, geven we graag voor de dienst van God! U en jullie zijn van harte welkom na de dienst in de Open Deur (het verenigingsgebouw naast de kerk) om samen na te praten en een kopje koffie, thee of wat fris te drinken.

10 KLEURPLAAT VOOR DE KINDEREN

Vakantie Bijbel Club

Vakantie Bijbel Club Liturgie afsluiting Vakantie Bijbel Club Grote of St. Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Zondag 22 oktober 2017 Aanvang : 10.30 uur 1 Voorganger ( T ) O P S: UDs. R VA. I de V AWit, L Besoyen Organist

Nadere informatie

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt...

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Voorganger: Ds. T.L.J. Bos Organist: Klaas Brouwer Gitaar: Emily Bakker Tims Alissa Oost Zang: Nadine de Vries & Tirza Bakker Zingen: Lied 733

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 20 AUGUSTUS 2017 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST GROTE KERK WEEKTEKST WIJS MIJ UW WEG, HEER, LAAT MIJ WANDELEN OP HET PAD VAN UW WAARHEID, VERVUL MIJN HART MET

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.C. Batenburg (Gouda) Schriftlezing: 2 Kronieken 5 Lied 223 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 149 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen

U luistert naar: Orde van de dienst: Welkom en mededelingen Thema : de Bron van Jakob(Pnr. 1369) Johannes 4 Uitgesproken 27 maart 2011 10.30 uur in het Open Hof te Kampen U luistert naar: Ouderling van dienst Organist Pieter Wiekeraad Marius van Rijswijk Kerkelijk

Nadere informatie

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out

Startbijeenkomst met leidinggevenden. hand-out Startbijeenkomst met leidinggevenden hand-out hand-out startbijeenkomst met leidinggevenden Wat houdt jongeren gaande én bezig? Kies twee of drie plaatjes die dat voor jou t best symboliseren 2 Basisbehoeften

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 30 december 2018 Thema: Jezus en de Samaritaanse vrouw, een gesprek van oud naar nieuw. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen Herman Bouwhuis

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent!

Johannes 4:1-26. Daarop zei de vrouw: Nu begrijp ik, heer, dat u een profeet bent! Johannes 4:28-29 28 De vrouw liet haar kruik staan, ging terug naar de stad en zei tegen de mensen daar: 29 Kom mee, er is iemand die alles van mij weet. Zou dat niet de messias zijn? Johannes 4:1-26 1

Nadere informatie

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1

Orgelspel. Binnenkomst kerkenraad en mededelingen. Zingen intochtslied psalm 105:1 Liturgie overstapdienst 7 juli 2019 Centrumkerk, Geldermalsen Voorganger: ds. C.M. Blokland - den Hertog Ouderling van dienst: mw. C. Maas Organist: dhr. J. Rodermans Orgelspel Binnenkomst kerkenraad en

Nadere informatie

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd Welkom Zingen: OTH 204 - kom tot de Vader Votum en groet Zingen: OTH187 - maak mij rein voor u Gebed Gezongen geloofsbelijdenis: Opwekking 426 Ja, ik geloof in Jezus Schriftlezing: Psalm 27 Zingen: OTH

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez.

1. Wie er horen. Liturgie morgendienst zondag 20 mei Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed. Votum en vredegroet. Zingen: Gez. Liturgie morgendienst zondag 20 mei 2018 Zingen: Gez. 241:1,2 (LvdK) Stil gebed Votum en vredegroet Zingen: Gez. 281:1-4 (LvdK) Kinderen naar de KND De Tien Woorden + samenvatting Zingen: Ps. 103:3 (NB)

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin

ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin ORDE VAN DIENST voor zondag 7 oktober 2018 themaweek school kerk gezin thema: ff anders! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen, meesters en juffen van

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017 Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2017 (T)OP SURVIVAL Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Pianiste: Jeanine Uitleg van het thema van de jeugdweek:

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Altijd dichtbij Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist : ds. S.J. Verheij :

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017

Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017 Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017 In deze dienst wordt Bart van t Ende bevestigd in het ambt van jeugdouderling. Thema: De grote Gids en de

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd.

Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Orde van dienst voor 19 maart 2017 zondag Oculi 3 e zondag van de veertigdagentijd. Vg. : Ds. Corien Veenhuizen Orgel: dhr. Gerrit te Rietstap Toenadering Orgelspel Verstilling Welkom een kind steekt de

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk

Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk Thema: Grenze ( loze ) liefde Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Voorganger: ds. W. van Dijk uit Kampen Organist: André van Dijk Pianist-Zang: Dirk Jan, Simon en Gery Stuy Datum: 9 oktober 2016, aanvang 09.30 uur Welkom

Nadere informatie

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel.

Rust bij de Vader. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst leiden. Roelof van Middendorp bespeelt het orgel. Rust bij de Vader Liturgie van de dienst op de biddag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 9 maart 2016 om 10.45 uur in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 1 Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 Jezus doopte overigens niet Zelf, maar zijn leerlingen deden dat. Johannes 4:1-6

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur

Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Welkomstdienst na de Jeugdweek in de wijk Norschoten Zondag 13 augustus 2017 in de Oude Kerk te Barneveld om 11:00 uur Predikant: ds. M. P. D. Barth Ouderling van dienst: R. Bos Organist: H. van Roekel

Nadere informatie

Liedteksten groep 3 en

Liedteksten groep 3 en Liedteksten groep 3 en 4 2018-2019 Week 36: Psalm 121: 1a ( 04-09 ) 'k Sla d' ogen naar 't gebergte heen, Vanwaar ik dag en nacht Des Hoogsten bijstand wacht. Week 37: Psalm 121: 1b (11-09) Mijn hulp is

Nadere informatie

Liturgie voor de afsluiting van de Vakantie-Bijbel-Week op zondag 31 augustus 2014 In Vredehorst

Liturgie voor de afsluiting van de Vakantie-Bijbel-Week op zondag 31 augustus 2014 In Vredehorst Liturgie voor de afsluiting van de Vakantie-Bijbel-Week op zondag 31 augustus 2014 In Vredehorst Voorganger: Ds. H.L. Versluis Organist: William de Jong Pianist: Violaure van Prooijen Koster: Jan van Mourik

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 9: 8-17 Tekst : Genesis 9: 13 en 16 Opwekking 733 Gezang 160 : 1 en 2 Gezang 2 : 1, 4 en 5 Ik zal er zijn Psalm 105 : 1 en 3 Welkom in de

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Openbaringen 3 vers 14 t/m 22 Gezang 253 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018)

20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 20 januari 2019 Doop van Levi Nicolai Putzes (*14 september 2018) 9.30 uur Organist: Hans van Noord Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen Stiltemoment, waarin we ons voorbereiden

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Orgelspel. Opening jongeren. Welkom en mededelingen. Samenzang Psalm 66: 1 en 2

Orgelspel. Opening jongeren. Welkom en mededelingen. Samenzang Psalm 66: 1 en 2 1 Orgelspel Opening jongeren Welkom en mededelingen Samenzang Psalm 66: 1 en 2 1. Juich, aarde, juich met blijde galmen Den groten Schepper van 't heelal; Zing d' eer Zijns naams met dankb're psalmen;

Nadere informatie

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018

Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 Liturgie voor de dankdag op woensdag 7 november 2018 thema: Alles geef ik U! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de

Nadere informatie

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland

Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: A. Bos Koster: H. van Polen/ J. Hijmissen Muziek: José & Glenn Witterland Welkom Opwekking 720 In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3

Inleidend orgelspel. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 150 vers 3 Inleidend orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 150 vers 3 Looft God, naar Zijn hoog bevel, Met het klinkend cimbelspel; Looft Hem, op het schel metaal Van de vrolijke cimbaal; Looft den HEER;

Nadere informatie

Orde van dienst Zuiderkerk, 4 november Voorganger: Peter Smilde Organist Evert Bremer Muziekgroep olv Pieter van der Zwan

Orde van dienst Zuiderkerk, 4 november Voorganger: Peter Smilde Organist Evert Bremer Muziekgroep olv Pieter van der Zwan Orde van dienst Zuiderkerk, 4 november 2018 Voorganger: Peter Smilde Organist Evert Bremer Muziekgroep olv Pieter van der Zwan Bij binnenkomst, muziekgroep Welkom Psalm 105: 1 en 3 1 Loof God de Heer,

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid

Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Orde van dienst voor zondag 22 februari 2014 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur THEMADIENST: Meer dan genoeg geloven in afhankelijkheid Luisteren naar God Voorganger: ds. H.L. Versluis Orgel: Simon

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp

11 februari uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp 11 februari 2018 10.00 uur R Kelder orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Biny Blijdorp Votum en zegengroet GK psalm 92:1, 3, 5 De Tien Woorden GK psalm 25:5, 7 Gebed Schriftlezing + tekst: Lukas

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en afkondigingen

Orgelspel. Welkom en afkondigingen OREN OM TE HOREN Themadienst waarin 2 kinderen afscheid nemen van zondagsschool Ruth ; afsluiting winterwerk. t Harde, zondag 6 april 2014 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang:

Nadere informatie

zondag 19 maart 2017 ORDE VAN DIENST

zondag 19 maart 2017 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST zondag 19 maart 2017 Voorganger: Ds. Alex van Ligten Organist: Anco Vahl Ouderling van dienst: Thea van Zanten Diaken van dienst: Jitske de Jong PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses Irenestraat

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning

Liturgie zondag 20 januari m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Liturgie zondag 20 januari 2019 0m 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger Ds. Reinoud Koning Lector Rianne Vedder Piano Rik Nijs Zang Mariette Nijs Koster Arjan van den Bor Techniek Mark van den Bor ORDE

Nadere informatie

10 september uur Voorganger: ds H vd Berg

10 september uur Voorganger: ds H vd Berg 10 september 10.00 uur Voorganger: ds H vd Berg Gezang 115 : 1 en 2 Votum en groet Psalm 147 : 1 en 3 Wet Psalm 147 : 7 Gebed Lezen Psalm 147 Zie de zon (E & R, 411) Regenboog groep 1-4 Tekst Psalm 147

Nadere informatie

17 september 2017 Aanvang: 18.30uur

17 september 2017 Aanvang: 18.30uur Familiedienst Thema: Kom uit de boom 17 september 2017 Aanvang: 18.30uur Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk Oud-Vossemeer Met medewerking van: Voorganger: Erik Tramper Organist: Maarten van der Kooij

Nadere informatie

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN MAAR Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jannie Torsius Lector: Henk Buscher Pianist: Rik Nijs / Jan vd Brink Koster: Niels Kuyt / Coen Robbertsen Intochtslied: Opwekking

Nadere informatie

Jeugddienst Ichthuskerk. Eerst zien, dan geloven

Jeugddienst Ichthuskerk. Eerst zien, dan geloven Jeugddienst Ichthuskerk Zondagmiddag om 17.00u 5 juni 2016 Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 3 april 2016 om 10.00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Organiste:

Nadere informatie

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft.

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft. Liturgie Gospeldienst Zondag 19 februari 2017 om 19:00 uur Voorganger: ds. Reinoud Koning Muziek & begeleiding: Gospelkoor Spring o.l.v. Remco Hakkert Lector: Fennie van den Broek Koster: Dimri Bruggeman

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein

12 november uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein 12 november 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep schriftlezing: Frouke IJsselstein Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet. GK psalm 36: 2, 3 Wet: zingen LB 311 Gebed Kinderen: bron. Opwekking

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Intochtslied: Psalm 146C: 1, 4 en 7 1. Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn liefd' en prijs mijn lot. Die lijf en ziel

Nadere informatie

Dankdag 2018 Alles geef ik U!

Dankdag 2018 Alles geef ik U! Dankdag 2018 Alles geef ik U! Voorganger: T. Beekman - Koster: Bouwman Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Koor: Joyful Gospel Kidz o.l.v. Warno Ruting Welkom! Fijn

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 8 vers 36 t/m 40 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 146 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 14 Lied 189 vers 1

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Psalm 44 vers 16 t/m 27 Jesaja 50 vers 7 t/m 11 Romeinen 8 vers 31m t/m 39 Lied 302 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12

Nadere informatie

Zing je mee bekende Psalmen om mee te zingen

Zing je mee bekende Psalmen om mee te zingen Zing je mee... 21 bekende Psalmen om mee te zingen 1 1. Psalm 100 vers 1 Juich, aarde; juicht alom den HEER ; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Samen zingen: Heer U bent altijd bij mij (OTH 54) Tekst & muziek: Marcel Zimmer. 1998 Celmar Music. Heer, U doorgrondt en kent

Nadere informatie

Zondag 19 maart 2017 Derde zondag in de 40-dagentijd VIERING HEILIG AVONDMAAL

Zondag 19 maart 2017 Derde zondag in de 40-dagentijd VIERING HEILIG AVONDMAAL Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Lied 25: 6, 7, 10 6 Wie heeft lust de Heer te vrezen, t allerhoogst en eeuwig goed? God zal zelf zijn leidsman wezen, leren hoe hij wandelen moet. Wie

Nadere informatie

Liturgie. Thema: Yes! God is onzichtbaar

Liturgie. Thema: Yes! God is onzichtbaar Liturgie voor de jeugddienst op zondag 5 maart 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Yes! God is onzichtbaar Voorganger: ds. C.A. van der Graaf

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

PINKSTEREN Met passie en vuur. Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt

PINKSTEREN Met passie en vuur. Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt PINKSTEREN 2018 Met passie en vuur Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018 Kerkgebouw Het Kruispunt Voorganger : Ds. H.M. Habekotté Organist : Erna Brinkman Medewerking : Happy Days o.l.v. Benson Walch Mededelingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Wezep) Schriftlezing: Jozua 5 vers 13 t/m 15 Psalm 99 vers 1 en 8 (Weerklank) Psalm 97 vers 1 (Schoolpsalm) Lied 302 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Zondag 20 september Welkom in De Regenboog!

Zondag 20 september Welkom in De Regenboog! Zondag 20 september 2015 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Dinie Baan Organist: Rien Hoekjen Lector: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Voorzang: Lied 274

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en afkondigingen

Orgelspel. Welkom en afkondigingen DIT IS DE DAG Themadienst, waarin 4 kinderen afscheid nemen van zondagsschool Ruth ; Afsluiting winterwerk. t Harde, zondag 17 maart 2013. Voorganger: ds. D. Dekker. Organist: dhr. A. van Dijk. Aanvang:

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 2 april 2017 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: I. Timmerman (orgel), JK3 Kindernevendienst:

Nadere informatie

Zingen voor de dienst:

Zingen voor de dienst: 1 Zingen voor de dienst: Zingen: Opwekking 427 Maak mij rein voor U als gelouterd goud, en zuiver zilver. Laat mij zijn voor U als gelouterd goud; puur goud. Dwars door het vuur maakt U mij rein en puur.

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D.Ph.C. Looijen (Amersfoort)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D.Ph.C. Looijen (Amersfoort) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. D.Ph.C. Looijen (Amersfoort) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 18 t/m 39 Lied 298 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 62 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 42 vers 1, 4 en 5

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar:

Liturgie zondagmorgen 13 maart Na een moment stilte luisteren we naar: Liturgie zondagmorgen 13 maart 2016 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Na een moment stilte luisteren we naar: Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats; daarom kniel ik neer bij U. Om bij U te zijn, is de

Nadere informatie

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Voor de dienst zingen we: Opwekking 21 jan 2018 16.45 uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Opw. 769 Bouw Uw koninkrijk Kom, vestig uw gezag; wees Koning in ons hart. Herstel uw beeld

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Liturgie Kerk en Schooldienst 14 oktober 2018 Thema: vriendschap Predikant: Organist: Met medewerking van: Intrede Zingen 288: 1 ds. Bram Verduijn Anita Wubs alle kinderen en leerkrachten van Het Gebint

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek!

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek! Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om 19.00 uur in de Pauluskerk te Wezep Thema : Je bent gek! Voorganger : ds. Hans van Ark Ouderling : dhr. J. Fijn Muziek : Marloes van Ommen Welkom

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour.

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. Uitzwaaidienst Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. 1 Voor de dienst speelt en zingt True Colour. Welkom door

Nadere informatie

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten EL 405 Dat eens de Heer zal komen (op wijze rijst o rijst op voor Jezus) Dat eens de Heer zal komen, in deze wereldtijd en lang vervlogen dromen, vertaalt in werk lijkheid, de volkeren zal dopen, in vrede

Nadere informatie