LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve. in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve. in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers"

Transcriptie

1 LITURGIE voor de dienst op zondagmorgen 15 januari 2017 in de Oosterholthoeve in deze dienst afscheid en (her)bevestiging ambtsdragers Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: J.W. Rozendal Organist: Th. Snoeijer

2 Welkom en mededelingen door ouderling van Ittersum Zingen: Psalm 108:1 Mijn hart, o Hemelmajesteit, is tot Uw dienst en lof bereid. 'k Zal zingen voor de Opperheer; 'k zal psalmen zingen tot Zijn eer. Gij, zachte harp, gij schelle luit, waakt op; dat niets uw klanken stuit'; 'k zal in de dageraad ontwaken, en met gezang mijn God genaken. Stil gebed Votum en groet Zingen: Psalm 135: 1 en 3 Prijst de naam van uwe God, 's HEEREN knechten, hier vergaârd; prijst Zijn naam en wijs gebod, daar g' in 't voorhof staat geschaard, en uw ambt bekleedt met eer in het huis van onze HEER. God is groot; ik weet dat Hij hoger is dan alle goôn; Onze God voert heerschappij; Hij beheerst van Zijne troon hemel, afgrond, zee en aard'; God is aller hulde waard. We horen de wet van God Zingen: Psalm 80:1 NB O Herder, die uw volk wilt leiden, als schapen Israël wilt weiden, die Jozef als uw kudde hoedt, verhoor ons, Here, wees ons goed. Gij, die uw troon op cherubs sticht, verschijn ons in uw blinkend licht. Gebed om de leiding van de Heilige Geest

3 Schriftlezing: Johannes 21: en 1 Petrus 5: Toen zij dan de middagmaaltijd gebruikt hadden, zei Jezus tegen Simon Petrus: Simon, zoon van Jona, hebt u Mij meer lief dan dezen? Hij zei tegen Hem: Ja, Heere, U weet dat ik van U houd. Hij zei tegen hem: Weid Mijn lammeren. 16 Hij zei opnieuw tegen hem, voor de tweede keer: Simon, zoon van Jona, hebt u Mij lief? Hij zei tegen Hem: Ja, Heere, U weet dat ik van U houd. Hij zei tegen hem: Hoed Mijn schapen. 17 Hij zei voor de derde keer tegen hem: Simon, zoon van Jona, houdt u van Mij? Petrus werd bedroefd, omdat Hij voor de derde keer tegen hem zei: Houdt u van Mij? En hij zei tegen Hem: Heere, U weet alle dingen, U weet dat ik van U houd. Jezus zei tegen hem: Weid Mijn schapen. 1 Petrus 5: De ouderlingen onder u roep ik ertoe op, als medeouderling en getuige van het lijden van Christus en deelgenoot van de heerlijkheid die geopenbaard zal worden: 2 Hoed de kudde van God die bij u is en houd daar toezicht op, niet gedwongen, maar vrijwillig; niet uit winstbejag, maar bereidwillig; 3 ook niet als mensen die heerschappij voeren over het erfdeel van de Heere, maar als mensen die voorbeelden voor de kudde geworden zijn. 4 En als de Opperherder verschijnt, dan zult u de onverwelkbare krans van de heerlijkheid verkrijgen. Collecten 1. Hulp Oost Europa 2. Kerk en eredienst 3. Predikantsplaatsen Zingen: Psalm 119: 7 (OB) en 49 (NB) 'k Heb and'ren al de rechten van Uw mond met lust verteld, hen vlijtig onderwezen; Uit al de schat van 't grote wereldrond is nooit de vreugd in mijn gemoed gerezen, die 'k steeds in Uw getuigenissen vond, door mij betracht, en and'ren aangeprezen.

4 Hoe wonderbaar is Uw getuigenis. Ik zal het altijd in mijn hart bewaren. Wanneer Uw heilig Woord geopend is zal 't als een licht het duister op doen klaren. Gij maakt verdwaalden van hun doel gewis, Uw kennis maakt onkundigen ervaren. Verkondiging n.a.v. 1 Petrus 5:1-4 Thema: Geroepen tot hoeder van de kudde Zingen: Weerklank, gezang 260: 1, 2 en 3 (melodie Ps. 134) 1.God maakt ons dienstbaar aan zijn werk, roept ons tot taken in zijn kerk. Hij biedt genadegaven aan; zijn Woord moet door de wereld gaan. 2.Hij die het van de Heer verwacht en niet vertrouwt op eigen kracht, komt bij de Heer in dienst te staan, die voor de kudde uit wil gaan. 3.Een herder ziet naar schapen om, maar is ook zelf Gods eigendom. Op s Heren zegen kan hij aan en zal Gods weg en wil verstaan. We nemen afscheid van ouderling Bennie van Ittersum Zingen (staande): Psalm 90: 9 gewijzigde tekst Laat Uw genâ hem met haar troost verrijken, en laat Uw werk aan Uwe knecht steeds blijken, Uw heerlijkheid niet van zijn kind'ren wijken; Uw liefd', Uw macht behoed' hem voor bezwijken; sterk zijne hand, en zegen zijne vlijt; bekroon zijn werk en nu en t' allen tijd'.

5 Onderwijzing voorafgaand aan de (her)bevestiging van ambtsdragers Gemeente van onze Heere Jezus Christus, de namen van hen die gekozen of herkozen zijn tot het ambt van ouderling zijn u bekend. Omdat niemand iets tegen hen heeft ingebracht, zullen wij in de naam des Heeren tot hun bevestiging of herbevestiging overgaan, nadat wij eerst geluisterd hebben naar een korte uitleg van het Woord van God over dit ambt. In het vergaderen en onderhouden van Zijn kerk maakt onze Heere Jezus Christus gebruik van de dienst van mensen, aan wie Hij in de gemeente een bijzondere taak heeft toevertrouwd. Over de ouderlingen: Het woord ouderling of 'oudste', dat uit het Oude Testament afkomstig is, wordt toegekend aan tweeërlei personen die in de kerk van Jezus Christus dienen. Want de apostel Paulus zegt: 'Laat ouderlingen die goed leiding geven, dubbele eer waardig geacht worden, vooral aan hen die arbeiden in het Woord en in de leer (1 Tim. 5:17). Daaruit blijkt dat er in de eerste christelijke gemeente twee soorten ouderlingen zijn geweest. Ten eerste dienaren van het Woord, herders en leraars, die het Evangelie verkondigden en de sacramenten bedienden. Daarnaast zij die opzicht hadden over de gemeente en haar leiding gaven, samen met de dienaren van het Woord. Zij die in dit ambt dienen, hebben de taak de dienaren van het Woord bij te staan - vergelijk de Levieten en de Priesters in het Oude Testament. Bovendien is het goed dat de leiding niet bij één persoon of bij slechts enkelen berust. Dan kan immers gemakkelijk heerszucht in de gemeente binnendringen. Zo vormen ouderlingen, diakenen en predikant samen de kerkenraad, die de gehele gemeente vertegenwoordigt. Het ouderlingambt omvat het volgende: Ten eerste, samen met de dienaren van het Woord opzicht houden over de gemeente die hun is toevertrouwd; toezien of ieder zich in belijdenis en levenswandel als christen gedraagt; vermanen van hen die zich onchristelijk gedragen; zoveel mogelijk voorkomen dat de sacramenten ontheiligd worden; in de lijn van de christelijke tucht stappen ondernemen tegen hen die geen berouw tonen en degenen die berouwvol zijn weer in de schoot van de kerk opnemen.

6 Ten tweede: erop toezien dat onder christenen alles op ordelijke wijze toe gaat en dat alleen zij die wettig geroepen zijn in Christus' kerk dienen. Dit draagt de apostel ons op en zo vraagt het de orde van de kerk. Ook zullen zij in alles wat betrekking heeft op het belang en de goede orde van de kerk, de dienaren van het Woord met goede raad ondersteunen en alle gemeenteleden met Woord en daad bijstaan. Ten derde: opzicht uitoefenen over leer en levenswandel van de dienaren van het Woord. Immers, alles dient erop gericht te zijn dat de kerk wordt opgebouwd en de dwaalleer geweerd, zoals we lezen in Handelingen. Om dit te kunnen doen rust op de ouderlingen de verplichting Gods Woord ijverig te onderzoeken en zich te oefenen in de overdenking van de geheimenissen van het geloof. De volgende broeders zullen worden (her)bevestigd: br. van Dalfsen (herbevestiging tot ouderling) br. van t Ende (herbevestiging tot ouderling) br. Rozendaal (bevestiging tot ouderling) Bevestigingsvragen Geliefde broeders, opdat allen mogen horen dat u bereid bent uw ambt te aanvaarden of opnieuw te aanvaarden, verzoek ik u, als u dat mogelijk is, op te staan en te antwoorden op de volgende vragen. Ten eerste: Gelooft u dat u wettig door de gemeente, dat is door God zelf tot deze dienst geroepen bent? Ten tweede: Aanvaardt u de heilige Schrift als enige regel van het geloof en wilt u zich verzetten tegen al wat daarmee strijdig is? Ten derde: Belooft u uw ambt waardig en trouw te bedienen, met liefde voor de gemeente en voor alle mensen die God op uw weg brengt, belooft u geheim te houden datgene wat bij de uitoefening van uw ambt vertrouwelijk te uwer kennis komt en belooft u zich te onderwerpen aan het opzicht en de tucht van de kerk? Antwoord: Ja. Daartoe helpe mij God!

7 Bevestiging met handoplegging God, onze hemelse Vader, Die u tot dit ambtswerk heeft geroepen, geven u de genade dat u daarin trouw en vruchtbaar werkzaam zal zijn. Amen. Verwelkoming Aanvaarding Gemeente, dit zijn uw ouderlingen en diakenen, zojuist in het ambt bevestigd of herbevestigd. Wilt u hen in uw midden ontvangen in de naam van Christus en hen hooghouden in hun ambt? Hen omringen met uw liefde, uw betrokkenheid, uw meeleven en gebed? Zingen (staande): morgenzang : 2 (gewijzigde tekst) Dat zij hun ambt en plicht, o Heer, getrouw verrichten tot Uw eer; dat Uwe gunst hun werk bekroon ; Uw Geest hen leid en in hen woon. Zingen door kerkenraad (staande): Lied 297: 1 en 2 (OTH, refrein door allen) Heer, wat een voorrecht om in liefde te gaan, schouder aan schouder in Uw wijngaard te staan, samen te dienen, te zien wie U bent, want Uw Woord maakt Uw wegen bekend. Refrein (allen) Samen op weg gaan, dat is ons gebed, als een volk, dat juist daarvoor door U apart is gezet. Vol van Uw liefde, genade en kracht, als een lamp, die nog schijnt in de nacht. Samen te strijden in woord en in werk. Eén zijn in U, dat alleen maakt ons sterk. Delen in vreugde, in zorgen, in pijn, als Uw kerk, die waarachtig wil zijn. Refrein (allen)

8 Dankgebed en voorbeden Zingen: Psalm 100: 2 - NB (staande) De Heer is God, erken zijn macht, Hij schiep ons door zijn grote kracht. Wij zijn van Hem in eeuwigheid, zijn volk, de schapen, die Hij weidt. Zegen Na afloop van de dienst is er gelegenheid om zowel br. van Ittersum als de brs. Van Dalfsen en Van t Ende de hand te drukken.

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 13 april 2014 in de Oosterholthoeve. Als Iemand die dient

LITURGIE. voor de dienst op zondagmorgen 13 april 2014 in de Oosterholthoeve. Als Iemand die dient LITURGIE voor de dienst op zondagmorgen 13 april 2014 in de Oosterholthoeve Als Iemand die dient in deze dienst: afscheid en bevestiging ambtsdragers Voorganger: Ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012

ORDE VAN DIENST. bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard. als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld. op 27 mei 2012 ORDE VAN DIENST bij het afscheid van ds. J.A. Brussaard als predikant van de hervormde gemeente van Barneveld op 27 mei 2012 aanvang dienst in de Oude Kerk: 16.45 uur Voorganger : ds. J.A. Brussaard Ouderling

Nadere informatie

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een

Nadere informatie

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding Als kerkenraad hebben we u tweemaal de naam bekendgemaakt van de predikant die we beroepen hebben, broeder

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord)

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord) Inleiding De kerkenraad heeft u tot twee keer toe bekend gemaakt dat een aantal broers benoemd is tot ouderling en diaken van onze gemeente. Het zijn (namen). Daarmee is ook ruimte gegeven om eventueel

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op

Liturgie voor de dienst op Liturgie voor de dienst op Zondag 31 januari 2016 Voorganger: Ds Pieter Koekkoek Organist: Jan Koert Brinkman In deze dienst wordt Annelies van Ravenhorst-Hoogeveen bevestigd in het ambt van diaken In

Nadere informatie

Thema: Een vriend van de Bruidegom!

Thema: Een vriend van de Bruidegom! Liturgie voor de dienst op 10 januari 2016 in de Oude Kerk van Veenendaal waarin ambtsdragers (her)bevestigd worden. -De broeders die in het ambt bevestigd worden zijn: Thema: Een vriend van de Bruidegom!

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Joh. 10 : 11 1 Petr. 5 : 1-4 Jer. 3 : 15 Jer. 23 : 4 Hand. 6 : 4 De kerkenraad heeft

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Formulier voor de bevestiging van een ouderling- kerkelijk werker (Dienstboek, dl. II, p. 275vv)

Formulier voor de bevestiging van een ouderling- kerkelijk werker (Dienstboek, dl. II, p. 275vv) Formulier voor de bevestiging van een ouderling- kerkelijk werker (Dienstboek, dl. II, p. 275vv) Geliefden in onze Heere Jezus Christus, u weet dat wij u verschillende keren de naam bekendgemaakt hebben

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17.

Jeugddienst. Bestaat God echt? met het thema: Orde van de dienst op de jeugdzondag. 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: 17. Orde van de dienst op de jeugdzondag 19 april 2015 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Jeugddienst met het thema: Bestaat God echt? Voorganger : ds. C.B. Stam, wijkpredikant Ouderling van

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9

Mededelingen door de ouderling van dienst. Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9 Mededelingen door de ouderling van dienst Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van Epifanie 27 januari 2013 Afscheid en (her-)bevestiging van ambtsdragers Voorganger Ouderling Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Nynke van Genderen

Nadere informatie

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober 2015 14:30 uur ds. M.L.W. Karels Psalm 100 (N.B.) 1.Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult

Nadere informatie

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk?

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk? ZONDAG 17 november 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Wie is arm wie is rijk? Dienst van bevestiging: mw. Aaltje Timmerman tot ouderling Eredienst. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur ORDE VAN DIENST voor zaterdag 26 december 2e kerstdag 2015 in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang 09.30 uur Voorganger: ds. J.M. Viergever Organist : dhr. H. de Leede Muziekgroep: Genesis Inleidend

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op 13 oktober 2013 in de Bethlehemkerk te Nieuwerbrug. Waarin de Heilige Doop bediend wordt aan: Sarah Johanna Goudriaan

Orde voor de eredienst op 13 oktober 2013 in de Bethlehemkerk te Nieuwerbrug. Waarin de Heilige Doop bediend wordt aan: Sarah Johanna Goudriaan Orde voor de eredienst op 13 oktober 2013 in de Bethlehemkerk te Nieuwerbrug Waarin de Heilige Doop bediend wordt aan: Sarah Johanna Goudriaan God heeft je laten groeien je handjes en je haar je oogjes

Nadere informatie

10 april 2016. Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot. 9.30 uur

10 april 2016. Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot. 9.30 uur 10 april 2016 9.30 uur Afscheid van Frans Armee, Gerrit de Lange, Wout Nederveen Bevestiging van Henk van der Goot Organist: Joop van Oordt Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen

Nadere informatie

Stil Gebed. Votum en Groet. Welkom bij het afscheid & bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds J. Hoekman Aanvang: 10:00 uur Organist: K.

Stil Gebed. Votum en Groet. Welkom bij het afscheid & bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds J. Hoekman Aanvang: 10:00 uur Organist: K. Welkom bij het afscheid & bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds J. Hoekman Aanvang: 10:00 uur Organist: K. Brouwer Zingen: Gezang 91 : 1, 4 1 God in de hoog' alleen zij eer en dank voor zijn genade!

Nadere informatie

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 januari Welkom in De Regenboog! Zondag 3 januari 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Lector: Henk Gottemaker Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Liturgie zondag 21 mei 2017

Liturgie zondag 21 mei 2017 Liturgie zondag 21 mei 2017 Bevestiging ambtsdrager ouderling : dhr R.M.C. Udo en afscheid ambtsdragers ouderling : dhr E.H. Stoffer ouderling-kerkrentmeester : dhr. M. van Os Voorganger Organist Ouderling

Nadere informatie

Ameide - Tienhoven. Morgendienst 28 mei 2017 aanvang 9.30 uur. Bevestigingsdienst ds. J.C. van Trigt. Voorganger. ds. J. Holtslag uit Giessenburg

Ameide - Tienhoven. Morgendienst 28 mei 2017 aanvang 9.30 uur. Bevestigingsdienst ds. J.C. van Trigt. Voorganger. ds. J. Holtslag uit Giessenburg Ameide - Tienhoven Hervormde Gemeente Bevestigingsdienst ds. J.C. van Trigt Morgendienst 28 mei 207 aanvang 9.30 uur Voorganger ds. J. Holtslag uit Giessenburg Orgel Yvonne het Lam Trompettisten Max van

Nadere informatie

Bevestigingsorden ouderlingen-kerkelijk werkers

Bevestigingsorden ouderlingen-kerkelijk werkers Bevestigingsorden ouderlingen-kerkelijk werkers Voorwoord... pag. 02 Besluiten Generale Synode november 2012 Ordinantie 3.12.11 Liturgische toelichting... pag. 03 Bevestiging ouderling-kerkelijk werker

Nadere informatie

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron.

Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Liturgie voor de morgendienst 15 januari 2017 Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Thema: Gezamenlijk drinken uit de Bron. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Jan Smit Organist: Gijsbert

Nadere informatie

Zondag 4 december 2016, Martinuskerk Markelo tweede advent

Zondag 4 december 2016, Martinuskerk Markelo tweede advent Zondag 4 december 2016, Martinuskerk Markelo tweede advent Organist: Henk Langenkamp Oppas: Anneta Kok Ouderling: Henk Bolink Predikant: Marten Dijkstra KND: Johanneke Ooms Lector: Anet Noltus In deze

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Jesaja 5 : 1-7 Matteüs 21 : 33-44 Tekst : Matteüs 21 : 37b Psalm 80 : 1 en 10 Gezang 176a : 1 Gezang 176a : 13 Lied 119 : 1, 2, 3 en 5 Psalm 118

Nadere informatie

Liturgie. voor de morgendienst op zondag 24 april Gezinsdienst. Thema van de dienst: Zoals klei in de hand van de pottenbakker

Liturgie. voor de morgendienst op zondag 24 april Gezinsdienst. Thema van de dienst: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Liturgie voor de morgendienst op zondag 24 april 2016 Gezinsdienst Thema van de dienst: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger : Ds. D. Hoolwerf Pottenbakster : Dorien Weltevrede Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017

Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017 Liturgie voor de kerkdienst in aansluiting op de VakantieBijbelWeek op zondag 3 september 2017 In deze dienst wordt Bart van t Ende bevestigd in het ambt van jeugdouderling. Thema: De grote Gids en de

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Genoeg te delen. Dankdag 2014

Genoeg te delen. Dankdag 2014 Genoeg te delen Dankdag 2014 Liturgie van de dienst op de dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 5 november 2014 in de Oude Kerk te Barneveld. Ds. M.P.D. Barth zal deze dienst

Nadere informatie

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld.

Altijd dichtbij. Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Altijd dichtbij Liturgie van de dienst op biddag 11 maart 2015 met de kinderen van de hervormde basisscholen in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst Organist : ds. S.J. Verheij :

Nadere informatie

LITURGIE BEVESTIGINGSDIENST

LITURGIE BEVESTIGINGSDIENST LITURGIE BEVESTIGINGSDIENST Datum: 10 april 2016 Aanvang: Plaats: Voorganger: Organist: 10:00 uur Johannes de Doperkerk, Oud-Vossemeer Ds. A.W. van der Plas Sam Everaers In deze dienst worden bevestigd:

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Voorganger: ds. W. van Dijk uit Kampen Organist: André van Dijk Pianist-Zang: Dirk Jan, Simon en Gery Stuy Datum: 9 oktober 2016, aanvang 09.30 uur Welkom

Nadere informatie

zondag 18 september uur

zondag 18 september uur zondag 18 september 2016 9.30 uur Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Installatie pastorale bezoekers en diaconale medewerker Aftreden pastorale bezoeker en diaconale medewerker Aftredend: Willem

Nadere informatie

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen >

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen > Liturgie Thema: 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2:9-12 343 :2x 705 :1,2,3 717 249 Welkom en Afkondigingen > Liturgie 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in Het Centrum Protestantse Gemeente Nijverdal zondagmorgen 1 mei 2016

Welkom in Het Centrum Protestantse Gemeente Nijverdal zondagmorgen 1 mei 2016 voorganger Welkom in Het Centrum Protestantse Gemeente Nijverdal zondagmorgen 1 mei 2016 : Ds W. Broekema ouderling v dienst : Gerdinand Piksen organist lector : Ineke ten Brug : Lien Kootstra Orgelspel

Nadere informatie

1. Grote God, Gij hebt het zwijgen met uw eigen,

1. Grote God, Gij hebt het zwijgen met uw eigen, KERKDIENST OP ZONDAGAVOND 13 AUGUSTUS 2017 OM 18.30 UUR IN DE WESTERKERK TE VEENENDAAL WELKOM EN MEDEDELINGEN ZINGEN: PSALM 138 : 1 OB 1. 'k Zal met mijn ganse hart Uw eer Vermelden, HEER', U dank bewijzen.

Nadere informatie

Derde zondag van de veertigdagentijd. Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan. 23 maart 2014 14.30 uur. Nieuwe kerk te Zoutkamp. Heenzending en zegen

Derde zondag van de veertigdagentijd. Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan. 23 maart 2014 14.30 uur. Nieuwe kerk te Zoutkamp. Heenzending en zegen Derde zondag van de veertigdagentijd Bevestigingsdienst ds. A. W. Baan 23 maart 2014 14.30 uur Heenzending en zegen Nieuwe kerk te Zoutkamp Voorganger: ds. K. G. Pieterman, Niekerk Organist: Sj. de Wind

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Joz. A. de Koeijer (Ermelo) Schriftlezingen: Genesis 17 vers 1 t/m 5 Genesis 17 vers 15 t/m 22 Gezang 328 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 108 vers 1 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Genesis 17 vers 1 t/m 14 Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 105 vers 1 en 24 Gezang 434 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 105 vers 5 Psalm

Nadere informatie

zondag 12 februari uur Bevestiging van Arie de Moes tot diaken

zondag 12 februari uur Bevestiging van Arie de Moes tot diaken zondag 12 februari 2017 9.30 uur Bevestiging van Arie de Moes tot diaken Organist: Joop van Oordt Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht De kerkenraad komt binnen. We worden stil. Welkom door de ouderling

Nadere informatie

DANKDAG 2 november U brengen wij dank!

DANKDAG 2 november U brengen wij dank! DANKDAG 2 november 2016 U brengen wij dank! voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Margreeth Hartman m.m.v. het ouderenkoor in de Maat en de kinderen van de basiscatechese In de Maat zingt - Dank u

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Zondag 22 januari Eredienst van de Protestantse Wijkgemeente Noordwijk in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk

Zondag 22 januari Eredienst van de Protestantse Wijkgemeente Noordwijk in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Zondag 22 januari 2017 Eredienst van de Protestantse Wijkgemeente Noordwijk in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk In deze dienst wordt ds Petra van der Burg verbonden aan de Wijkgemeente Noordwijk Bevestigende

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Bruiloft te Kana. Jeroen Bosch (omg. rond 1560) Boymans van Beuningen, Rotterdam Tweede zondag na Driekoningen de bruiloft te Kana 18 januari 2015 (her-)bevestiging

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 25 juni 2017

Orde van dienst voor zondag 25 juni 2017 Orde van dienst voor zondag 25 juni 2017 Wijkgemeente Johannes Grote Kerk, Wageningen, 9.30 uur Voorganger: ds HL Versluis Organist: William de Jong Orgelspel Mededelingen kerkenraad Zingen: Psalm 149:

Nadere informatie

Formulier voor de bevestiging of verbintenis van dienaren van het Goddelijke Woord

Formulier voor de bevestiging of verbintenis van dienaren van het Goddelijke Woord Formulier voor de bevestiging of verbintenis van dienaren van het Goddelijke Woord Geliefde broeders en zusters, u weet dat wij u verschillende keren de naam bekend gemaakt hebben van onze medebroeder

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen

Eredienst 30 juli uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Eredienst 30 juli 10.00 uur Leesdienst door broeder Van Leeuwen Liturgie Votum / zegengroet Psalm 108: 1,2 Het evangelie van Gods wet Psalm 119: 30 Gebed Lezen: Matteüs 14: 22-33 Psalm 40: 2, 4 Preek van

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag 9-10-2016 Voorganger: Organist: m.m.v. Locatie: Afscheid van: Bevestiging van: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Sander vd Houten

Nadere informatie

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang De wereld is rond en dat istie al lang De mensen zijn goed De mensen zijn slecht Maar ze gaan allen dezelfde weg Hoe langer je leeft hoe korter het duurt Je komt uit het

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst

Liturgie voor de eredienst Liturgie voor de eredienst op zondag 18 september 2016 in de Grote of Andreaskerk te Hattem om 19.00 uur In deze dienst wordt Lorain Kats gedoopt Voorganger: Ds. B.J.D. van Vreeswijk Organist: Dhr. G.

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Opening Winterwerk Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Gerard Zoer Welkom & Mededelingen Zingen: Opwekking 331 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2:14-28 Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Psalm 116 vers 1, 4, 7 en 10

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt.

Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, uur in de Hervormde Kerk te Den Ham. In deze dienst ontvangt. Liturgie voor de doopdienst op zondag 3 september 2017, 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham In deze dienst ontvangt Noah Pasman het teken en zegel van Gods genadeverbond. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 17 januari uur Oude Kerk te Barneveld. Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor zondag 17 januari uur Oude Kerk te Barneveld. Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers Liturgie voor zondag 17 januari 2016 16.30 uur Oude Kerk te Barneveld Afscheid, bevestiging en herbevestiging van ambtsdragers Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof van Middendorp Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

G E L C O C E. Marcel van de Ketterij J A U A. Zaterdag 14 januari Ontmoetingskerk Creil. Toegang vrij deurcollecte onkosten en Orgelfonds

G E L C O C E. Marcel van de Ketterij J A U A. Zaterdag 14 januari Ontmoetingskerk Creil. Toegang vrij deurcollecte onkosten en Orgelfonds 14 J A N U A R I Marcel van de Ketterij bespeelt het van Leeuwen Orgel Zaterdag 14 januari Ontmoetingskerk Creil aanvang 20.00 uur Werken van o.a. G. F. Händel / J. S. Bach / K. J. Mulder / S. Karg-Elert

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Uitzenddienst. Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster. Hervormde Kerk Pernis. Zondag 14 augustus Voorganger: Ds. C.E.

Uitzenddienst. Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster. Hervormde Kerk Pernis. Zondag 14 augustus Voorganger: Ds. C.E. Hervormde Kerk Pernis Zondag 14 augustus 2011 Uitzenddienst Kees-Jan, Lianne, Jonathan en Ezra Koster Voorganger: Ds. C.E. Lavooij Organist: Dhr. W. Ketting Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 98: 1,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld

Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3. 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Orde van dienst voor de kerkdienst waarin 10 mensen belijdenis van het geloof zullen afleggen uit wijk 3 3 april 2016 Oude Kerk in Barneveld Predikant: ds. M. P. D. Barth Organist/pianist: R. van Middendorp

Nadere informatie

Arjan Vlastuin en Jeanine Hendriksen

Arjan Vlastuin en Jeanine Hendriksen Orde van dienst voor de huwelijksdienst van Arjan Vlastuin en Jeanine Hendriksen op 24 mei 2017 om 15.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren. Voorganger: ds. Wim Schaap. Ouderling van dienst: Tineke Bouw

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Orde voor de dienst van Woord, gebed en bevestiging. Wat is wijsheid?

Orde voor de dienst van Woord, gebed en bevestiging. Wat is wijsheid? Orde voor de dienst van Woord, gebed en bevestiging Wat is wijsheid? In deze dienst zullen Gonny Kramer- Straver en Liesbeth Spohr- Hazelaar tot ouderling worden bevestigd Voorganger: ds. Bert van der

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop Kerkinactie / World Servants Voorganger: ds. F. Schipper, lector: mw. D. Stuut, organist: dhr. J.C.

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk

Dankdag. Orde van dienst voor de viering van. 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Orde van dienst voor de viering van Dankdag 4 november 2012 Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Annie v.d. Stel Organist: Kees Brinkman Aangetrokken door Gods Liefde

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 13 augustus 2017

Orde van dienst voor zondag 13 augustus 2017 Orde van dienst voor zondag 13 augustus 2017 Wijkgemeente Johannes, Grote Kerk, Wageningen 9.30 uur Voorganger: ds J van Meerveld Organist: Simon Marbus Orgelspel Mededelingen van de kerkenraad Zingen:

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Liturgie doopdienst 10 mei 2015 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie doopdienst 10 mei 2015 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie doopdienst 0 mei 205 Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Op Toonhoogte 80 Laat de kind ren tot Mij komen, alle, alle kind'ren. Laat de kind'ren tot Mij komen, niemand mag ze hind'ren. Want de poorten

Nadere informatie

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Voorganger: Ds. J.W. Stam, Alkmaar Organist: Mevrouw T.

Nadere informatie

Liturgie Pinksterzangdienst

Liturgie Pinksterzangdienst Liturgie Pinksterzangdienst Tweede Pinksterdag 2015 Met medewerking van: *Marcel ten Brinke: orgel/piano; *Wiljan Klooster: trompet *Thamar v.d. Linde: saxofoon *Matthijs Schinkel: djembé *Bettine v.d.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Mattheüs 13 vers 44 t/m 46 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 () Psalm 42 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 108 vers 1 Lied 101 vers 1 en 4 () Lied 400

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven In deze dienst zal ds. Joram Oudshoorn bevestigd worden als pastoraal werker Avonddienst 26 maart 2017 Voorgangers: Orgel: ds. J. Holtslag uit Giessenburg ds. J Oudshoorn

Nadere informatie

Lezen : Jona 1 ; 1-3 Jona 3 en 4. Psalm 47 : 1 en 4 Psalm 139 : 4 en 6 Gezang 33 Lied 481 : 1 en 2 Gezang 176a : 13 Psalm 67 : 2

Lezen : Jona 1 ; 1-3 Jona 3 en 4. Psalm 47 : 1 en 4 Psalm 139 : 4 en 6 Gezang 33 Lied 481 : 1 en 2 Gezang 176a : 13 Psalm 67 : 2 Lezen : Jona 1 ; 1-3 Jona 3 en 4 Psalm 47 : 1 en 4 Psalm 139 : 4 en 6 Gezang 33 Lied 481 : 1 en 2 Gezang 176a : 13 Psalm 67 : 2 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

NIEUW LEVEN IN JEZUS

NIEUW LEVEN IN JEZUS NIEUW LEVEN IN JEZUS 7 mei 2017 8:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jacquelien Simon Organist: Lydia van den Broek Koster: M. vd Bor Lector: Fennie van den Broek Intocht: Psalm 139 1 Heer,

Nadere informatie

Liturgie zondag 22 januari, afscheid en bevestiging ambtsdrager

Liturgie zondag 22 januari, afscheid en bevestiging ambtsdrager Liturgie zondag 22 januari, afscheid en bevestiging ambtsdrager Lied 283: 1 en 2 Stil gebed votum en groet en drempel gebed Lied 283: 4 en 5 Kyriegebed Glorialied 705: 1, 2 en 3 Moment kinderen, zingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Psalm 13 en 1 Korinthe 16 Lied 279 (Op Toonhoogte) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 4 en 6 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Dorpskerk De Bilt. 1 november 2015, aanvang uur Voorganger: ds. P. van Duijvenboden

Dorpskerk De Bilt. 1 november 2015, aanvang uur Voorganger: ds. P. van Duijvenboden Dorpskerk De Bilt 1 november 2015, aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. P. van Duijvenboden 1 Dienst, waarin de bevestiging van Gert-Jan van Duijvenboden tot jeugdouderling. Psalm 122: 1 Ik ben verblijd,

Nadere informatie