Nieuws uit Spanje STOPTREINEN VAN EN NAAR ZARAGOZA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws uit Spanje STOPTREINEN VAN EN NAAR ZARAGOZA"

Transcriptie

1 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel Fax SPAANS VERKEERSBUREAU Redactie: Marlies Bavius-Duquesnoy 29e jaargang STOPTREINEN VAN EN NAAR ZARAGOZA Enkele dagen voordat de Expo Zaragoza 2008 officieel geopend wordt, gaan er stoptreinen rijden tussen de stad Zaragoza en de plaats Casetas. De reistijd tussen beide plaatsen bedraagt 17 minuten. De trein stopt ook in de plaatsen Miraflores en Utebo. In de stad Zaragoza stopt de trein op de stations Zaragoza-Delicias en Zaragoza-Portillo. De stoptrein rijdt tussen 6.30 uur/7.00 uur s morgens en uur/23.30 uur s avonds, met een frequentie van ruim 40 treinen per dag. De vijf haltes zullen er over ongeveer een jaar in totaal zes zijn, want als alles volgens planning verloopt dan zal het station Zaragoza- Goya tegen die tijd klaar zijn. Voor meer informatie (o.a. tijden) over deze nieuwe stoptrein kunt u de website es/cercanias/zaragoza/index.html raadplegen. Informatie over alle stoptreinen in Spanje, verdeeld per regio c.q. stad, vindt u op de website van de Spaanse spoorwegen RENFE:

2 NIEUWE VEERDIENST DENIA-FORMENTERA AIR NOSTRUM STOPT VLUCHT AMSTERDAM-SANTANDER Met ingang van 27 juni a.s. is er een nieuwe bootverbinding tussen Denia, aan de Costa Blanca, en het eiland Formentera, behorende tot de Balearen. Deze nieuwe route wordt uitgevoerd door de veerdienstmaatschappij Iscomar. Men maakt de overtocht, die 3 uur duurt, met de Pitiusa Nova, een snelle catamaran. Vaarschema geldig van 27 juni tot 7 september 2008 Denia > Formentera dagelijks Formentera > Denia dagelijks Vertrek uur Vertrek uur Aankomst uur Aankomst uur Air Nostrum, dochtermaatschappij van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia, stopt per 1 juni a.s. met haar rechtstreekse vlucht tussen Amsterdam en Santander. Deze lijndienst was pas sinds 26 maart 2007 operatief. Als reden voor de stopzetting verklaart Air Nostrum dat deze route onrendabel is geworden, vanwege de daling in het aantal reserveringen en de verhoging van de brandstofprijzen. De reizigers vanuit Nederland zijn vanaf 1 juni a.s. dus weer aangewezen op een vlucht via Madrid om in Santander te komen. MEESTE BLAUWE VLAGGEN WEER OP SPAANSE STRANDEN Vanuit Denia vertrekt de Pitiusa Nova vanaf de Muelle de la Pansa en vanaf het eiland Formentera is het adres van vertrek Estación Marítima de Formentera, Puerto de La Savina. Voor meer informatie en reserveringen: Als voorbeeld bij uitstek van de kwaliteit van zijn stranden, is Spanje dit jaar wederom internationaal leider wat betreft het aantal verkregen Blauwe Vlaggen. Dit jaar kan Spanje rekenen op maar liefst 455 stranden en 72 jachthavens waaraan deze onderscheiding is toegekend door de Foundation for Environmental Education (FEE). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 52 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. Aan het Blauwe Vlag-programma nemen in totaal 37 landen verspreid over de hele wereld deel. Hieruit blijkt wederom dat de Spaanse stranden in zeer goede staat verkeren, want om in aanmerking te komen voor een Blauwe Vlag moeten de stranden en jachthavens aan een groot aantal criteria voldoen.

3 Van elke zes uitgereikte vlaggen in Europa staat er één op een Spaans strand of in een Spaanse haven. De eisen worden ieder jaar ook weer strenger, maar desondanks kregen zowel de Balearen als Catalonië er vier Blauwe Vlaggen bij en de regio Murcia twee. Wat betreft de nationale Spaanse ranglijst, staat Catalonië op de eerste plaats met een totaal van 112 vlaggen; gevolgd door Galicië met 105; de regio Valencia met 100 en de Balearen met 84. Maar als men kijkt naar het aantal kilometers strand dat beloond is met de Blauwe Vlag dan wint de regio Valencia met 91,6 kilometer, gevolgd door Catalonië met 89,2 kilometer en Andalusië met 81,6 kilometer. Met de uitreiking van de Blauwe Vlaggen worden er ook thematische onderscheidingen aan gemeenten uitgereikt. Dit jaar staan er voor het eerst twee Spaanse steden op de lijst: Villaviciosa (Asturië) en Gandia (Valencia) in de onderdelen reddingswerk en eerste hulp.

4 FESTIVALS I Festival del Mediterrani, Valencia 24 mei - 1 juli Een groot scala aan shows en uitvoeringen zal tijdens dit eerste Festival van de Méditerranée te zien zijn in de vier zalen van het Palau de les Arts Reina Sofia in de stad Valencia. Grote internationale namen zoals Zubin Mehta, Chen Kaige, Leonid Zakhozhaev en Bejun Mehta zijn een garantie voor de kwaliteit en het succes van dit festival. Ook Valenciaanse artiesten zoals García Asensio, Silvia Tro, Marina Rodríguez Cusí en Maite Alberola verlenen hun medewerking. Het Festival del Mediterrani sluit op 1 juli af met een spectaculaire dans van het beroemde ballet van Roland Petit. Voor meer informatie: Festival de Teatro Clásico de Mérida, Mérida juni - augustus Dit festival voor klassiek theater wordt al sinds 1933 in de stad Mérida (Extremadura) gehouden en beleeft dit jaar zijn 54ste editie. Hiermee is dit festival het oudste op cultuurgebied in Spanje en tevens de belangrijkste in zijn soort. Liefhebbers van klassiek theater en van cultuur in het algemeen van over de hele wereld komen jaarlijks naar dit festival. De uitvoeringen vinden plaats in het Teatro Romano en in het Anfiteatro Romano. Voor meer informatie:

5 Festival Sònar, Barcelona juni De 15e editie van het Festival Sònar is wederom een mengeling van multimedia, kunst en elektronische muziek. Het festival is verdeeld in dag Sònar de día en nacht Sònar de noche. Gedurende deze drie dagen vinden er meer dan 300 activiteiten plaats, waaronder concerten, sessies met DJ s en debatten. Voor meer informatie: 57 Festival Internacional de Música y Danza de Granada, Granada 20 juni - 6 juli Dit wereldberoemde muziek- en dansfestival is meer dan een festival dat gehouden wordt in het Alhambra. Er zijn ook verschillende activiteiten, workshops en tentoonstellingen in en rondom Granada. Het muziek- en dansprogramma is wederom gevarieerd, met o.a. het Orquesta Nacional de España, Cullberg Ballet en het Uri Caine Ensemble. Voor meer informatie: XX Festival de Cine de L Alfàs del Pi, L Alfàs del Pi 4-13 juli De 20ste editie van het Filmfestival van L Alfàs del Pi, aan de Costa Blanca, biedt een gevarieerd programma dat bovendien verdeeld is in verschillende onderdelen. Niet alleen filmvoorstellingen, maar ook tentoonstellingen, muziek, forums en debatten staan op het programma. En net als in voorgaande jaren zullen er cinematografische lunches gehouden worden in bepaalde restaurants in de stad: film en gastronomie zullen hierbij in het spotlicht staan. Voor meer informatie: (Spaanstalig) V Festival Templario de Jerez de los Caballeros, Jerez de los Caballeros juli Tijdens dit festival wordt het leven van de tempeliers nagebootst. De straten en pleinen van Jerez de los Caballeros, in de provincie Badajoz, worden teruggetoverd naar de Middeleeuwen. Er vinden verschillende theater- en muziekvoorstellingen plaats en ook de gastronomie is aangepast aan de tijd. De inwoners, gekleed in Middeleeuwse kledij, nemen allen deel aan de activiteiten. Voor meer informatie: (Spaanstalig) 49 Festival de Música y Danza Cueva de Nerja, Nerja juli In deze speciale omgeving, de Grot van Nerja, passeren ook dit jaar weer vele artiesten de revue. Zoals de sopraan Ainhoa Arteta en het flamenco-dansgezelschap Antonio Márquez. Sinds de ontdekking van de Grot van Nerja in 1959 en openstelling voor het publiek in 1960, wordt ieder jaar hier het muziek- en dansfestival gehouden met de bedoeling om in één ruimte muzikale kunst met natuurkunst te vermengen. Alle uitvoeringen beginnen omstreeks uur. Voor meer informatie:

6

7 SLUITING 9 NEDERLANDSE CONSULATEN IN SPANJE Op de website van de Nederlandse Ambassade te Madrid, kwamen wij een belangrijk bericht tegen over de sluiting van negen van de in totaal achttien Nederlandse consulaten in Spanje. Alhoewel iedereen hoopt dat het nooit nodig is om tijdens de vakantie een beroep te moeten doen op één van de Nederlandse consulaten, is het toch altijd prettig te weten dat - in geval van nood - er een consulaat is. Aangezien wij als Spaans Verkeersbureau van mening zijn dat het bericht over deze sluitingen toch belangrijk is voor de Nederlanders die een bezoek aan Spanje brengen, geven wij onderstaand een samenvatting van het bericht zoals dit op de website van de Nederlandse Ambassade te Madrid vermeld staat. Tussen 1 november 2007 en 1 december 2010 zullen negen van de in totaal achttien Nederlandse consulaten in Spanje worden gesloten. We informeren u graag over de aanstaande veranderingen. Hieronder zetten we achtereenvolgens uiteen: 1) de data van sluiting van verschillende consulaten, 2) de achterliggende redenen van dit besluit, en 3) hoe de dienstverlening aan Nederlanders in Spanje ná sluiting van de consulaten wordt aangeboden. 1. Data sluiting Op 1 november 2007 sloten de consulaten in Las Palmas de Gran Canaria en Ibiza. Op 1 april 2008 volgde het consulaat in Almería. Tussen nu en eind 2010 zullen de consulaten in de volgende steden definitief hun deuren sluiten: 1 oktober 2008 Alicante 1 mei 2009 Ferrol 1 september 2009 Santander 1 september 2010 Mahón 1 oktober 2010 Algeciras 1 december 2010 Cádiz 2. Redenen besluit Sluiting van bovengenoemde consulaten is nodig als gevolg van veranderende werkwijzen op het gebied van paspoortverstrekking en bezuinigingen bij de rijksoverheid. Uiterlijk in juni 2009 moet de invoering van nieuwe elektronische reisdocumenten een feit zijn. Dit project brengt extra investeringen met zich mee die het noodzakelijk maken de aanvraag en uitgifte van reisdocumenten te beperken tot een kleiner aantal consulaten. De ambassade hecht eraan te benadrukken dat naast een duidelijke spreiding op het Iberisch Schiereiland ook de Balearen, de Canarische eilanden en Ceuta in de toekomst een consulaat zullen behouden. 3. Dienstverlening na sluiting consulaat Voor de Canarische Eilanden heeft het consulaat te Santa Cruz de Tenerife de dienstverlening overgenomen. Voor de Balearen is dit het consulaat in Palma de Mallorca. De dienstverlening van Almería is door het consulaat in Torremolinos overgenomen. Met betrekking tot de andere nog te sluiten consulaten zullen wij tijdig informatie via onder meer onze website aanreiken. Nederlanders die in het buitenland wonen, kunnen waarschijnlijk vanaf medio 2009 bij bezoek aan Nederland een reisdocument in een Nederlandse gemeente aanvragen.

8 OOK ALICANTE HEEFT HAAR TOERISTISCHE BUS De meest complete en interessantste manier om de stad Alicante te leren kennen is met de Turibus. Deze toeristische autobus, die al weer enige tijd door de stad Alicante rijdt, is een initiatief van de gemeente Alicante en het busbedrijf Súbus. Met maar één buskaartje kunt u de hele dag op de bus meerijden en bij de verschillende haltes op de route zo vaak in- en uitstappen als u wilt. Lange stukken lopen hoeft dus niet meer en het bezoeken van de musea, monumenten en andere bezienswaardigheden in Alicante wordt zo een stuk makkelijker. De toeristen die tot nu toe van deze Turibus gebruik hebben gemaakt, reageerden allen zeer positief. De gehele route, zonder uitstappen, duurt ongeveer één uur. De eerste Turibus vertrekt om uur en de laatste om uur met een frequentie van 60 minuten. In de bus is een meertalig audiosysteem aanwezig. Er zijn diverse haltes, waaronder bij het kasteel Castillo de Santa Bárbara en de overdekte markt Mercado Central. Het vertrek- en eindpunt is op het plein Plaza del Mar, vlakbij de haven. Een kaartje voor de Turibus kost 10,00 voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen en 65-plussers. Op dit moment rijdt de Turibus alleen gedurende het hoogseizoen, maar de mogelijkheid bestaat dat deze dienst ook uitgebreid wordt naar de winterperiode. Meer informatie kunt u vinden op de website van het busbedrijf Súbus: Bij de optie Nuestra WEB moet u dan kiezen voor TuriBus Alicante. De informatie is echter helaas alleen in het Spaans, maar er zit wel een plattegrondje bij zodat u toch een idee krijgt van de route. Ook bij het lokale VVV-kantoor kunt u terecht voor meer informatie over de stad Alicante en over de Turibus. Tourist Info Alicante Centro C/ Portugal, 17 bajo (Estación de Autobuses) Tel Fax alicantecentro@touristinfo.net

9 NAVIERA ARMAS VAART TUSSEN DE CANARISCHE EILANDEN EN PORTUGAL Zowel voor de Spanjaarden als de Portugezen is het voortaan makkelijker om naar de Canarische Eilanden te varen. De veerdienstmaatschappij Naviera Armas vaart namelijk voortaan met de boot Volcán de Tijarafe tussen Portimao (Portugal) en de eilanden Tenerife en Gran Canaria. Deze nieuwe veerdienst stopt ook op het eiland Madeira. De overtocht neemt bijna 2 dagen in beslag, maar onderweg wordt wel enkele uren gestopt in Funchal, zodat u zelfs de gelegenheid heeft om deze stad te bezoeken. Voor meer informatie over exacte tijden, prijzen en reserveringen kunt u de website raadplegen. WEBSITE REGIO LLEIDA OOK IN HET NEDERLANDS De toeristische organisatie van de regio Lleida (in Noord-Spanje), Patronato de Turismo de Lleida, doet er alles aan om haar website aan te passen aan de wensen en eisen van de toeristen die deze regio bezoeken. Daarom is de informatie op de website sinds kort ook beschikbaar in de Nederlandse taal. Nog niet alle informatie, maar wel de belangrijkste pagina s. De overige informatie en eventuele links zijn nog in de Engelse taal. De toeristische informatie over de regio Lleida die op dit moment in het Nederlands beschikbaar is betreft o.a. hoe men er komt, accommodatiemogelijkheden (hotels, campings, enz.), cultuur, sport, natuur en gastronomie. HOTELNIEUWTJES Nieuwe hotels Hotel Murmuri Barcelona **** Rambla de Catalunya, Barcelona Tel Fax info@murmuri.com * Dit nieuwe viersterren hotel ligt midden in het centrum van de stad Barcelona. Het hotel heeft in totaal 53 kamers. Verder is er een restaurant met dezelfde naam, gespecialiseerd in Aziatisch eten, onder supervisie van de Thaise chefkok Ian Chalermkittischai; eigenaar van drie restaurants in Manhattan. Hotel Husa Puerta de Zaragoza **** Rioja, 33 (Estación Delicias) Zaragoza Tel Fax puertadezaragoza@husa.es * Dit nieuwe moderne hotel maakt onderdeel uit van het station Zaragoza-Delicias, het station waar de hogesnelheidstrein AVE uit Madrid aankomt. Het ligt bovendien vlakbij het terrein van de Expo Zaragoza Van de in totaal 256 kamers zijn er vier een junior suite en zijn er ook nog 46 tweepersoonskamers die ook een eigen zitgedeelte hebben.

10 Vijf maal vijf sterren in Oviedo Aan de twee reeds bestaande vijfsterrenhotels in de Noordspaanse stad Oviedo werd vorig jaar september het Hotel Barceló Premium Oviedo ( toegevoegd. Maar er zijn ook nog een tweetal nieuwe vijfsterrenhotels in de nabije omgeving van Oviedo, waardoor de stand nu op vijf komt te staan. Het gaat hier om de volgende twee hotels: Gran Hotel Las Caldas Oviedo ***** Las Caldas Villa Termal (N-634 Grado-La Espina) Oviedo Tel Fax * Dit hotel maakt onderdeel uit van het thermencentrum Las Caldas Villa Termal en ligt op slechts 10 minuten rijden van Oviedo. Op een terrein van zo n vierkante meter vindt u niet alleen het kuuroord en het hotel, maar ook een vergader- en congrescentrum en een uitgebreid sportcentrum. Hotel Bosque de la Zoreda ***** Castillo del Bosque de la Zoreda, s/n La Manjoya (Oviedo) Tel Fax reservas@castillodelbosquelazoreda.com info@castillodelbosquelazoreda.com * Gevestigd in een oud maar gerestaureerd kasteel, in het bos Bosque de la Zoreda, op slechts 4 kilometer van het centrum van de stad Oviedo. Het hotel heeft tweepersoonskamers en luxe suites (29 in totaal) en verder zijn er twee restaurants, een spa/beautycentre en een apart gebouw waar vergaderingen e.d. gehouden kunnen worden. Het Hotel Bosque de la Zoreda midden in de natuur TENTOONSTELLINGEN Barcelona Museu d Art Contemporani Nomeda & Gedeminas Urbonas 14 maart - 15 juni 2008 Lothar Baumgarten. Autofocus retina 8 februari - 15 juni 2008 Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Mágnum. 10 seqüències 23 april - 7 september 2008 Bilbao Museo Guggenheim Cosas del Surrealismo 29 februari - 7 september 2008 Juan Muñoz: retrospectiva 27 mei - 28 september 2008

11 Museo de Bellas Artes Sala Stvdio ( ). Una aventura artística en el Bilbao de la posguerra 1 april - 29 juni 2008 Artistas vascos. Colección Museo de Bellas Artes de Bilbao 3 maart - 22 juni 2008 De Goya a Gauguin. El siglo XIX en el Museo de Bellas Artes de Bilbao 16 juni - 28 september 2008 Madrid Museo del Prado Goya en tiempos de Guerra 15 april - 13 juli 2008 Retratos del Renacimiento 3 juni - 7 september 2008 Lepanto. Cy Twombly 24 juni - 28 september 2008 Museo Thyssen-Bornemisza Avigdor Akira 10 juni - 7 september 2008 Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía Magdalena Abakanowicz. La corte del Rey Arturo 13 maart - 16 juni 2008 Miró : Tierra 17 juni - 14 september 2008 Málaga Museo Picasso Momentos y miradas. Picasso visto por Otero 16 juni - 20 augustus 2008 Palma de Mallorca Es Baluard Jason Martin. Nomad 31 mei - 31 augustus Bronvermelding foto s Stoptreinen van en naar Zaragoza - Het Delicias-station in Zaragoza foto van CD-rom Zaragoza, Archivo Fotográfico Turespaña Nieuwe veerdienst Denia - Formentera - De catamaran Pitiusa Nova Foto van website Meeste blauwe vlaggen weer op Spaanse stranden - Het strand van Sant Feliú de Guíxols foto van CD-rom Costa Brava, Archivo Fotográfico Turespaña Festivals - Festival de Teatro Clásico de Mérida: het amfitheater van Mérida foto TurExtremadura Ook Alicante heeft haar toeristische bus - Kasteel Castillo de Santa Bárbara foto van CD-rom Alicante ciudad y provincia, Archivo Fotográfico Turespaña Hotelnieuwtjes Nieuwe hotels - Een kamer in het Hotel Husa Puerta de Zaragoza foto van website Vijf maal vijf sterren in Oviedo - Het Hotel Bosque de la Zoreda midden in de natuur foto van website De inhoud van deze nieuwsbrief en voorgaande edities kunt u ook vinden op onze website onder het kopje Nieuws. De informatie vermeld in deze nieuwsbrief hebben wij van diverse bronnen ontvangen. Het Spaans Bureau voor Vreemdelingenverkeer kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele onvolkomenheden of tussentijdse veranderingen van welke aard dan ook.

12

Nieuws uit Spanje ALLES OVER KUNST EN CULTUUR OP DE BALEAREN

Nieuws uit Spanje ALLES OVER KUNST EN CULTUUR OP DE BALEAREN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje DE PARADOR DE SANTO ESTEVO PRESENTEERT ZIJN NIEUWE SPA

Nieuws uit Spanje DE PARADOR DE SANTO ESTEVO PRESENTEERT ZIJN NIEUWE SPA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje DE STAD MADRID ONTDEKKEN PER MOTOR

Nieuws uit Spanje DE STAD MADRID ONTDEKKEN PER MOTOR Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje VANAF 14 JUNI MOET U IN ZARAGOZA ZIJN

Nieuws uit Spanje VANAF 14 JUNI MOET U IN ZARAGOZA ZIJN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje XV FESTIVAL DE JEREZ 2011

Nieuws uit Spanje XV FESTIVAL DE JEREZ 2011 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje BONO IACOBUS - EEN ANDERE MANIER OM DE CAMINO TE BELEVEN

Nieuws uit Spanje BONO IACOBUS - EEN ANDERE MANIER OM DE CAMINO TE BELEVEN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

VILLA. Prijs:

VILLA. Prijs: VILLA IN MÁLAGA, COSTA DEL SOL ZUID SPANJE MET 5 SLAAPKAMERS EN 3 BADKAMERS Prachtige villa, gelegen in een rustige villawijk in het oostelijke deel d van de stad Málaga aan de Costa del Sol in Zuid Spanje.

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE barcelona algemene informatie barcelona Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder twijfel de meest cosmopoliete en moderne stad van Spanje. De stad heeft anderhalf

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje. Valencia Open 500

Nieuws uit Spanje. Valencia Open 500 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje EERSTE HELFT 2011 SPANJE IN DE PLUS

Nieuws uit Spanje EERSTE HELFT 2011 SPANJE IN DE PLUS Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Voorwaarden Spanjecamper Geldig van 1 januari 2014 t/m 31 december 2014

Voorwaarden Spanjecamper Geldig van 1 januari 2014 t/m 31 december 2014 Voorwaarden Spanjecamper Geldig van 1 januari 2014 t/m 31 december 2014 Mocht u vragen hebben over deze informatie, kunt u contact opnemen met Travelhome. Uitgiftes - Madrid Adres: Ctra. De Burgos, km

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje LA CASA DEL AYER IN PEÑISCOLA

Nieuws uit Spanje LA CASA DEL AYER IN PEÑISCOLA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje ZOMERFESTIVALS VOOR JONGEREN

Nieuws uit Spanje ZOMERFESTIVALS VOOR JONGEREN sfeerimpressie 2010 - foto door Dani Canto Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es

Nadere informatie

Gran Canaria. Gemaakt door: Sulivenne Alberto

Gran Canaria. Gemaakt door: Sulivenne Alberto Gran Canaria Gemaakt door: Sulivenne Alberto 1 Inleiding Algemene informatie (ligging, klimaat, landschap, natuur en cultuur) Verblijfsaccommodatie Vermaak en aanvullende diensten Veiligheid Verantwoord

Nadere informatie

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia PACK BARÇA TOTAAL PREMIUM (3 NACHTEN) Tour operator prijs: 1150 + BTW Reisbureau prijs: 1295 + BTW Klant prijs: 1450

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje EL ALMA DE CÓRDOBA

Nieuws uit Spanje EL ALMA DE CÓRDOBA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje CARNAVAL IN SPANJE

Nieuws uit Spanje CARNAVAL IN SPANJE Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Spanje - streken en eilanden

Spanje - streken en eilanden Spanje - streken en eilanden PORTUGAL SPANJE Canarische Eilanden ALGERIJE BILBAO Galicië La Rioje Navarro Brava SPANJE del Maresme BARCELONA Dorada PORTUGAL MADRID VALENCIA del Azahar de Valencia Blanca

Nadere informatie

Rota. Een leuk Spanje alternatief!

Rota. Een leuk Spanje alternatief! Rota Een leuk Spanje alternatief! Veel mensen gaan met de vakantie naar Spanje, dit uiteraard omdat de zon daar overvloedig schijnt. De toeristenstranden zijn dan bepakt met zwetende lichamen die zich

Nadere informatie

289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 Accommodatie

289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 Accommodatie Spanje - Cadiz Cursus Standaard - 25 L/W 289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 HP 229 458 687 916 1,145 1,374 1,603 1,832 2,061 2,290 229 Gedeeld appartement - 1pk LG 110 220 330 440

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje 2012 (versie jan. 2012)

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje 2012 (versie jan. 2012) Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje 2012 (versie jan. 2012) Barcelona Cursus 1 week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken 7 weken 8 weken 9 weken 10 weken Extra week 11 wkn - Initial niveau 2,824 11

Nadere informatie

CLUBMOT - ANDALUSIË. Van 17 t.e.m. 24 september 2016

CLUBMOT - ANDALUSIË. Van 17 t.e.m. 24 september 2016 CLUBMOT - ANDALUSIË Meet en Greet 04-07-2016 Frank Vancaudenberg Van 17 t.e.m. 24 september 2016 Andalusië 2016 : 15 routes Enkele weetjes over deze reis : We bieden dagelijks meerdere routes aan (behalve

Nadere informatie

STADSWANDELING CENTRUM CULTUUR HISTORISCH

STADSWANDELING CENTRUM CULTUUR HISTORISCH STADSWANDELING CENTRUM CULTUUR HISTORISCH De meest complete en verrassende beschrijving van bezienswaardigheden tijdens een wandeling door het centrum van Valencia. Samengesteld door: kunsthistoricus drs.

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje 11 JULI - SPAANSE DAG OP FLORIADE

Nieuws uit Spanje 11 JULI - SPAANSE DAG OP FLORIADE Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje BARCELONA, MADRID EN PALMA DE MALLORCA ONDER DE 200 MEEST BEZOCHTE STEDEN IN DE WERELD

Nieuws uit Spanje BARCELONA, MADRID EN PALMA DE MALLORCA ONDER DE 200 MEEST BEZOCHTE STEDEN IN DE WERELD Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

EASY LANGUAGES jaar - Alicante Zomerverblijf. Omkadering. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES jaar - Alicante Zomerverblijf. Omkadering. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES 12-17 jaar - Alicante Zomerverblijf Waarom dit programma? Van 12 tot 17 jaar Van 1 tot 8 weken Prachtige kuststad Pakket cursus en begeleide activiteiten, alles inbegrepen Spaanse jeugd

Nadere informatie

I need Spain! Jij ook? Spaanse steden in het voorjaar

I need Spain! Jij ook? Spaanse steden in het voorjaar 33 e jaargang, Maart 2012 Nieuws uit Spanje Spaanse steden in het voorjaar Dit nummer van Nieuws uit Spanje is een themanummer, grotendeels gewijd aan werelderfgoed-steden in Spanje. Omdat het voorjaar

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje CEUTA, TWEE ZEEËN, TWEE CONTINENTEN

Nieuws uit Spanje CEUTA, TWEE ZEEËN, TWEE CONTINENTEN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje NIEUW VLIEGVELD BIJ CIUDAD REAL

Nieuws uit Spanje NIEUW VLIEGVELD BIJ CIUDAD REAL Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Madrid 2013. www.technovreisblog.blogspot.be

Madrid 2013. www.technovreisblog.blogspot.be Madrid 2013 www.technovreisblog.blogspot.be Dag 1 28/03/13 Bruselas -Madrid Lijnvlucht met Brusselsairlines vanuit Zaventem naar Madrid Barajas airport Brussel (9.00u) Madrid (11.30u): SN3721 Airbus A319

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

Informatiebrochure Cursusreis 2014

Informatiebrochure Cursusreis 2014 Cursusreis 2014 DE BANGE, BLIJE, BOZE OF BEDROEFDE PATIËNT EMOTIES DE BAAS 2 Sevilla Sevilla, waar altijd de zon schijnt. Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië,

Nadere informatie

Thema 1 Onderweg. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Vakantie en vervoer. Recreatie en toerisme. Onder de loep. Frankrijk en België

Thema 1 Onderweg. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Vakantie en vervoer. Recreatie en toerisme. Onder de loep. Frankrijk en België Meander Samenvatting groep 7 Thema 1 Onderweg Samenvatting Vakantie en vervoer Reizen kun je met verschillende vervoermiddelen: de fiets, de auto, de bus, de trein, de boot of het vliegtuig. Als je op

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje MADRID-BARAJAS DERDE LUCHTHAVEN VAN EUROPA IN 2008

Nieuws uit Spanje MADRID-BARAJAS DERDE LUCHTHAVEN VAN EUROPA IN 2008 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

20 jaar Avitour. Bedankt!

20 jaar Avitour. Bedankt! NEWSLETTER EEN WOORDJE VOORAF 20 jaar Avitour Bedankt! Avitour Newsletter nr 22 / Juli, Aug, Sept. 2012 1 N I E U W B I J A V I T O U R 20 jaar Avitour, dat vieren we! Onze groep heeft zijn 20-jarig bestaan

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje 25 JAAR DE ZON VAN MIRO

Nieuws uit Spanje 25 JAAR DE ZON VAN MIRO Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje EEN NIEUWE EEUW IN HET PRADO MUSEUM IN MADRID

Nieuws uit Spanje EEN NIEUWE EEUW IN HET PRADO MUSEUM IN MADRID Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

EMIGREREN NAAR SPANJE

EMIGREREN NAAR SPANJE EMIGREREN NAAR SPANJE Emigreren naar Spanje Hans Mantel, Eric Jan van Dorp ISBN 9789461852038 Redactie: I. op den Orth, A. Koorn Vormgeving: E. Singer, E.J. van Dorp Afbeeldingen: K. Hovenkamp, S. Mantel,

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje MADRID HOOFDSTAD VAN DE GASTRONOMIE

Nieuws uit Spanje MADRID HOOFDSTAD VAN DE GASTRONOMIE Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

5,8. Stierengevechten. Flamenco. Don Quichot. Werkstuk door een scholier 2026 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands

5,8. Stierengevechten. Flamenco. Don Quichot. Werkstuk door een scholier 2026 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands Werkstuk door een scholier 2026 woorden 14 juni 2006 5,8 85 keer beoordeeld Vak Nederlands Spaanse cultuur De Spaanse cultuur is ongetwijfeld één van de aantrekkelijkste culturen en heeft ontzettend veel

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

PROGRAMMA CAMPER RONDREIS ANDALUSIE MET ERVAREN REISLEIDING

PROGRAMMA CAMPER RONDREIS ANDALUSIE MET ERVAREN REISLEIDING PROGRAMMA CAMPER RONDREIS ANDALUSIE MET ERVAREN REISLEIDING Dag 1 Op de dag van aankomst wordt u opgehaald van vliegveld Malaga en naar camping 'Morales' in Alhaurin de la Torre gebracht, waar uw camper

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

5,6. Werkstuk door een scholier 1471 woorden 27 februari keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Madrid

5,6. Werkstuk door een scholier 1471 woorden 27 februari keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Madrid Werkstuk door een scholier 1471 woorden 27 februari 2005 5,6 92 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Madrid Madrid is de hoofdstad van Spanje. In Madrid wonen meer dan 3miljoen mensen. Madrid ligt 640 meter

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Vaarroute: Venetië Bari Katakolon/Olympia (Griekenland) Santorini Rhodos Op zee Dubrovnik Venetië

Vaarroute: Venetië Bari Katakolon/Olympia (Griekenland) Santorini Rhodos Op zee Dubrovnik Venetië Costa Fortuna 8 dagen / 7 nachten Cruise mee op de golven van de Middellandse Zee aan boord van dit schitterende schip! Vaarroute: Venetië Bari Katakolon/Olympia (Griekenland) Santorini Rhodos Op zee Dubrovnik

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje AUTO S RACEN DOOR DE STRATEN VAN VALENCIA. Grand Prix van Europa voor Formule 1

Nieuws uit Spanje AUTO S RACEN DOOR DE STRATEN VAN VALENCIA. Grand Prix van Europa voor Formule 1 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

ALGEMENE INLICHTINGEN

ALGEMENE INLICHTINGEN ALGEMENE INLICHTINGEN INFORMACIONES GENERALES E-mail: infolahaya@tourspain.es Internet: www.spain.info/nl http://blogsuitspanje.nl @SpanjeNederland SpanjeinNederland 1 Vluchten Amsterdam Rotterdam Eindhoven

Nadere informatie

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League Valencia CF KRC Genk UEFA Champions League In een stad waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt kan het niet anders dan fijn vertoeven zijn. En toch is dat niet het enige wat het Spaanse Valencia

Nadere informatie

Turismo en Espan a. Wat?

Turismo en Espan a. Wat? Turismo en Espan a Wat? Bekijk aandachtig het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=gidhjyn9h5s) en de onderstaande foto s. 1. Welke soorten toerisme komen er voor in Spanje? Landschap in Asturië La

Nadere informatie

Coastal Classics & Balearic Isles. Crystal Serenity

Coastal Classics & Balearic Isles. Crystal Serenity Coastal Classics & Balearic Isles Crystal Serenity 9-daagse cruisevakantie Van Monte Carlo naar Barcelona Vertrekdatum 11 augustus 2018 EXCLUSIEF JUBILEUM AANBOD 20 JAAR SILVERJET Tijdens uw cruise van

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

Jetairfly keert op maandag 11 april terug naar Brussels Airport met 5 vliegtuigen en 18 bestemmingen

Jetairfly keert op maandag 11 april terug naar Brussels Airport met 5 vliegtuigen en 18 bestemmingen 07 april 2016 Gedeeltelijke heropstart vluchten vanuit Brussels Airport Jetairfly keert op maandag 11 april terug Brussels Airport met 5 vliegtuigen en 18 bestemmingen Vanaf maandag 11 april voert luchtvaartmaatschappij

Nadere informatie

PSV TRAVEL. Programma Business Club Madrid. WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november Madrid

PSV TRAVEL. Programma Business Club Madrid. WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november Madrid PSV TRAVEL Programma Business Club Madrid WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november 2016 Madrid Madrid is een gastvrije stad die voor elk wat wils te bieden heeft. Als geen andere

Nadere informatie

BARCELONA VANAF 399. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA VANAF 399. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA VANAF 399 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUIC Beste Reizigers, We nodigen u uit tot de ontdekking van de mooie stad Barcelona!

Nadere informatie

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje - 2011

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje - 2011 Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje - 2011 Barcelona Cursus 1 week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken 7 weken 8 weken 9 weken 10 weken Extra week Spaans & Cultuur (Koken) - 20 + 10 L/W - 615 910

Nadere informatie

Reizen 6 7 32 33 58 59 84 85. Wonen 8 9 34 35 60 61 86 87. Koken & genieten 10 11 36 37 62 63 88 89. Cultuur & vermaak 12 13 38 39 64 65 90 91

Reizen 6 7 32 33 58 59 84 85. Wonen 8 9 34 35 60 61 86 87. Koken & genieten 10 11 36 37 62 63 88 89. Cultuur & vermaak 12 13 38 39 64 65 90 91 inhoud lente zomer herfst winter Reizen 6 7 32 33 58 59 84 85 Wonen 8 9 34 35 60 61 86 87 Koken & genieten 10 11 36 37 62 63 88 89 Cultuur & vermaak 12 13 38 39 64 65 90 91 Mode & schoonheid 14 15 40 41

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE bilbao algemene informatie bilbao Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden Cuba 18 daagse rondreis, augustus 2007 Aeropuerto José Martí - Havana Direct na aankomst; ongeveer 19:00 uur Hotel Park View - Havana Vieja Het hotel in Havana Vieja; om de hoek het Museo de la Revolución

Nadere informatie

De Nederlanders op huurauto vakantie. Mei 2015

De Nederlanders op huurauto vakantie. Mei 2015 De Nederlanders op huurauto vakantie Mei 2015 Presentatie HAPPYCAR, een onderzoeksopzet Presentatie HAPPYCAR HAPPYCAR (https://www.happycar.nl) hoort bij een van Europa s snelst groeiende autoverhuurvergelijkingsportalen

Nadere informatie

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje - 2011

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje - 2011 Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje - 2011 Barcelona Cursus 1 week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken 7 weken 8 weken 9 weken 10 weken Extra week Spaans & Cultuur (Koken) - 20 + 10 L/W - 615 910

Nadere informatie

Aranjuez - Madrid (El Prado).

Aranjuez - Madrid (El Prado). Aranjuez - Madrid (El Prado). 10-04- 12. Aranjuez - Madrid (El Prado). We vertrekken na nog een foto van de ganzen, die nu naast de camper staan, om 9.20 en na 6621 km naar Madrid. Het is vreemd om na

Nadere informatie

Vueling breidt netwerk met 61% uit op Amsterdam Schiphol in zomer 2016

Vueling breidt netwerk met 61% uit op Amsterdam Schiphol in zomer 2016 Vueling breidt netwerk met 61% uit op Amsterdam Schiphol in zomer 2016 De maatschappij voegt zeven nieuwe routes toe; van Amsterdam naar London- Luton, Milaan-Malpensa, Napels, Catania, Porto, Lissabon

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Stem nu! (zie pag. 3)

Stem nu! (zie pag. 3) Stem nu! (zie pag. 3) S P A N J E reisprogramma s angelique duindam Even voorstellen... Tijdens mijn opleiding aan de MTRO in Den Haag heb ik stage gelopen op een camping in Spanje (waar ik heb kennisgemaakt

Nadere informatie

Tweede persoon 50% korting!

Tweede persoon 50% korting! ! Wilt u genieten van een heerlijke zomervakantie, maar heeft u nog geen idee welke bestemming u moet kiezen? MSC Cruises laat u graag het Middellandse Zeegebied zien terwijl u aan boord geniet van alle

Nadere informatie

!"#$""%&'& ()$""%%*"$+,& -**%&.*%$"/)#

!#$%&'& ()$%%*$+,& -**%&.*%$/)# -**%&.*%$"/)# Ardanza organiseert Cultuur & Natuurroutes op maat door Portugal. Op uw gemak langs de culturele hoogtepunten maar ook over stille weggetjes. Naar historische steden, uitgestrekte natuurgebieden,

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje AIRE DE BARCELONA - RELAXEN IN BARCELONA

Nieuws uit Spanje AIRE DE BARCELONA - RELAXEN IN BARCELONA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

ARREST VAN HET HOF (Zesde kamer) 13 april 2000 *

ARREST VAN HET HOF (Zesde kamer) 13 april 2000 * COMMISSIE / SPANJE ARREST VAN HET HOF (Zesde kamer) 13 april 2000 * In zaak C-274/98, Commissie van de Europese Gemeenschappen, vertegenwoordigd door E. Gippini Fournier en F. de Sousa Fialho, leden van

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 19 juni 2014 Betreft Beantwoording

Nadere informatie

TOPPROMOTIES Vanaf 349

TOPPROMOTIES Vanaf 349 MSC SPLENDIDA WINTER 2015 Marseille, Genua, Civitavecchia, Palermo, Tunis, Barcelona, Marseille Afreis op 10/01, 17/01, 24/01 Binnenkajuit 349 Kajuit Zeezicht 400 Balkonkajuit 490 Afreis op 30/01, 07/02,

Nadere informatie

last minutes vliegvakanties

last minutes vliegvakanties Tunesië - Enfidha 500 235 El Mouradi Club Selima*** Vertrek: 18/5 vanuit Brussel 3 nachten All inclusive uw voordeel: 265 p.p. Tunesië - Djerba 511 276 Club Eldorador Seabel Aladin*** Vertrek: 22/5 vanuit

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje VIERDE VLIEGVELD IN CATALONIË OPENT IN JANUARI 2010

Nieuws uit Spanje VIERDE VLIEGVELD IN CATALONIË OPENT IN JANUARI 2010 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Koopbegeleiding Spanje

Koopbegeleiding Spanje Koopbegeleiding Spanje Juridisch Fiscaal Financieel Praktisch Veilig kopen in Spanje Euro Economics Euro Economics is met ruim vijftig collega s het grootste zelfstandige adviesbureau in Spanje dat aankopen

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

THOMAS COOK, DE LAST MINUTE DIE IK ZOEK. Franse Pyreneeën. Hotel Saint Sauveur *** ( * ) 381 p.p. 5 dagen Halfpension

THOMAS COOK, DE LAST MINUTE DIE IK ZOEK. Franse Pyreneeën. Hotel Saint Sauveur *** ( * ) 381 p.p. 5 dagen Halfpension Franse Pyreneeën Hotel Saint Sauveur *** ( * ) 589 381 p.p. 5 dagen Halfpension Vertrek: 19/8 208 p.p. 36142A Ibiza Hotel Barceló Pueblo Ibiza *** ( * ) 821 511 p.p. 8 dagen All inclusive Vertrek: 27/8

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Eilanden vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Eilanden vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 24 August 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/82680 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder 12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder Hieronder 12 bijzondere, gezinsvriendelijke woningen van HomeExchange: Frankrijk Seignosse Dit Baskische huis in Landes- stijl ligt pal aan het strand. Het

Nadere informatie

CITYTRIP Valencia Bruisende Spaanse parel aan de Middellandse Zee

CITYTRIP Valencia Bruisende Spaanse parel aan de Middellandse Zee CITYTRIP Valencia Bruisende Spaanse parel aan de Middellandse Zee VIER-DAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Valencia, gelegen aan de Middellandse Zee-kust aan de Costa del Azahar in het noorden van Spanje,

Nadere informatie

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM

FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM FEATURE: SPANJE IN AMSTERDAM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Spanje in Amsterdam Amsterdam heeft eeuwenoude banden met Spanje. De relatie begon minder vredig, met de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) tussen

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie