Nieuws uit Spanje VIERDE VLIEGVELD IN CATALONIË OPENT IN JANUARI 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws uit Spanje VIERDE VLIEGVELD IN CATALONIË OPENT IN JANUARI 2010"

Transcriptie

1 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel Fax SPAANS VERKEERSBUREAU Redactie: Marlies Bavius-Duquesnoy 30e jaargang VIERDE VLIEGVELD IN CATALONIË OPENT IN JANUARI 2010 Het nieuwe vliegveld Lleida Alguaire is de eerste infrastructuur-voorziening in Catalonië die direct door de Generalitat de Catalunya (Catalaanse regering) gebouwd en geëxploiteerd wordt. De investering in dit nieuwe vliegveld bedraagt 95 miljoen euro. De officiële opening is voorzien en gepland op 17 januari 2010, door de president van de Catalaanse regering, José Montilla. Op dit moment zijn er drie luchtvaartmaatschappijen die al een overeenkomst met de directie van het vliegveld hebben getekend voor het uitvoeren van vluchten. Eén daarvan is Vueling. Deze luchtvaartmaatschappij zal twee keer per week van Lleida naar Parijs en naar Palma de Mallorca vliegen. De eerste vlucht staat gepland op 5 februari naar Parijs. Ook Ryanair zal vanaf Lleida Alguaire gaan vliegen en wel naar Frankfurt-Hahn en Milaan (Bergamo). Deze vluchten zullen 3 keer per week plaatsvinden. Wie precies de derde luchtvaartmaatschappij is die vanaf Lleida Alguaire gaat vliegen, is nog niet officieel bekend gemaakt. Maar de geruchten gaan dat dit Spanair is. Het nieuwe vliegveld is gebouwd in een aparte innoverende architectonische stijl. Het heeft een oppervlakte van meer dan vierkante meter. Dit betreft o.a. de passagiersterminal, een start- en landingsbaan van meter lengte (die bovendien tot meter uitgebreid kan worden) en een controletoren van 42,5 meter hoogte. In eerste instantie zal het vliegveld een capaciteit van passagiers en 14 luchtoperaties per uur hebben. Het vliegveld ligt op zo n 16 kilometer van de stad Lleida. Het vervoer tussen de stad en het vliegveld zal per bus geschieden. De nieuwe buslijn zal alleen rijden op de dagen dat er ook vluchten zijn. Meer informatie over het nieuwe vliegveld Lleida Alguaire vindt u op de website

2 MEER MICHELINSTERREN IN SPANJE Michelinster voor La Cabaña de la Finca Buenavista Het restaurant La Cabaña de la Finca Buenavista in de plaats El Palmar (regio Murcia) en zijn chefkok Pablo González-Conejero hebben hun eerste Michelinster gekregen. La Cabaña is hiermee het enige restaurant in de regio Murcia dat over een Michelinster beschikt. In de ovens van La Cabaña maakt Pablo González-Conejero gerechten klaar die heel bekend voorkomen, maar toch weer een speciale smaak hebben. El Celler de Can Roca Can Sunyer, Girona Tel De andere 6 restaurants met drie sterren zijn: - Arzak in San Sebastián - Can Fabes in San Celoni - El Bulli in Rosas - Martín Berasategui in Lasarte - Carme Ruscalleda in Sant Pau - Pedro Subijana in San Sebastián BEAUTYCENTRUM IN EL CORTE INGLÉS IN MADRID La Cabaña de la Finca Buenavista Urb. Buenavista Finca Buenavista, s/n El Palmar (Murcia) Tel Fax info@restaurantelacabana.es Derde ster voor El Celler de Can Roca Spanje heeft nu in totaal 147 restaurants met een Michelinster. Hiervan hebben er 132 één ster, 8 zijn er bekroond met 2 sterren en 7 kennen het voorrecht om 3 sterren te hebben. Eén van deze 7 is een nieuweling. Het betreft het restaurant El Celler de Can Roca, dat sinds 2001 zijn tweede ster heeft. El Celler de Can Roca is eigendom van drie broers Joan, Jordi en Josep Roca; die allen behoren tot de derde generatie van een restaurant-familie. De winkelketen El Corte Inglés is niet alleen bekend en geliefd bij de Spanjaarden, maar ook bij de toeristen. Menig toerist brengt tijdens zijn verblijf in Spanje ook een bezoek aan één van de winkels van El Corte Inglés, die verspreid over het hele land liggen In El Corte Inglés aan de Plaza de Callao 2 in Madrid kunt u sinds begin december niet alleen uitgebreid shoppen, maar ook heerlijk relaxen. In dit warenhuis is namelijk een beautycentrum geopend. U kunt hier terecht voor een zonnebank, een schoonheidsbehandeling, hydrotherapie en diverse massages zoals cacao-pakking, massage met hete stenen of appeltherapie. Het beautycentrum beslaat een oppervlakte van 800 vierkante meter. Het is voor het eerst dat El Corte Inglés een dergelijk centrum opent in één van de winkels. Maar men denkt hiermee in te spelen op en te voldoen aan de wensen van de klant. Het beautycentrum is alle dagen van de week geopend, inclusief de zondag, tot uur s avonds.

3 WINTERSPORTSEIZOEN IN DE GIRONESE PYRENEEEN VAN START Het wintersportseizoen in de Pyreneeën behorende tot de provincie Girona is weer van start gegaan. Ook dit jaar kunnen de wintersporters gebruikmaken van de Talonario Ski Girona, waarmee men de wintersportactiviteiten kan beoefenen in de vijf deelnemende skioorden. De Talonario Ski Girona bevat tien coupons: vijf om te skiën in elk van de vijf deelnemende skioorden en vijf om te gebruiken in het skioord van voorkeur. De Talonario Ski Girona is te koop bij elk van de vijf skioorden: La Molina, Masella, Vall de Núria, Vallter 2000 en Guils Fontanera. De Talonario Ski Girona kost 235,00 euro voor volwassenen en 175,00 euro voor kinderen. Een Border Cross van 340 meter lang is aangelegd in Vall de Núria. Ook is hier het Snow Park uitgebreid; het heeft nu 250 meter meer wintersportplezier te bieden compleet met nieuwe elementen zoals sprong en evenwicht. Verder zijn er nieuwe hogedruk-kanonnen geplaatst voor de aanmaak van sneeuw op de Funicular-piste en zijn er verschillende delen van de slee-pistes verbeterd. Dankzij het goede winterseizoen hebben de vijf skioorden behoorlijke investeringen en verbeteringen kunnen doen op het gebied van infrastructuur en service. Zo heeft men in La Molina de oude skilift van Cap de Comella kunnen vervangen door een nieuwe stoeltjeslift met 6 plaatsen. Hier zal het vervoer sneller gaan, want deze stoeltjeslift kan tot personen per uur vervoeren. Ook is er een nieuwe rode piste geopend van 675 meter lengte. Deze piste heeft de naam Sitjà gekregen en ligt in het gebied van Roc Blanc. Het totaal aantal skipistes komt hiermee op 53 en de totale lengte op 61 kilometer. Het skioord is tevens doorgegaan met het innovatieplan wat betreft de sneeuwkwaliteit en hierdoor zijn er nu 25 pistes met in totaal 27 kilometer kunstsneeuw. In Masella zijn er maar liefst vijf nieuwe pistes en drie varianten bijgekomen. Hierdoor heeft het skioord nu 4 kilometer meer gemarkeerde routes, waardoor het totaal op 72 kilometer komt. De nieuwe centrale toegang tot het skigebied ligt nu in het Pia-gedeelte, waar een stoeltjeslift met 6 plaatsen is, met de naam Pia Express, en een service-zone. De pistes Morens I, Morens II en Xemeneies in Vallter 2000 zijn verbeterd en uitgebreid. Ook is er een verbindingspiste gemaakt vanaf de Morens-piste. Met de aanschaf van de Tubbys indoorpiste kan men nu ook in de zomer wintersport beoefenen. Tenslotte is het aantal sneeuwsproeiers verdubbeld. Guils Fontanera beschikt sinds afgelopen zomer al over een geasfalteerde parkeerplaats en de elektriciteitsvoorziening komt nu tot aan de Fontanera-zone. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het skioord, want technisch gezien kan men nu sneeuwkanonnen installeren en ook het aanbod in het restaurant-gedeelte uitbreiden. Meer informatie over de wintersportmogelijkheden in de Pyreneeën van Girona vindt u op de website en de (Engelstalige) optie Do Sport Skiing.

4 TOERISTISCHE TREINEN IN NOORD-SPANJE De luxe toeristische trein El Transcantábrico, die al jaren in Noord-Spanje rijdt, is bij velen al wel bekend. Maar de Spaanse smalspoormaatschappij FEVE heeft daar sinds 19 december een nieuwe luxe toeristische trein aan toegevoegd: El Expreso de la Robla. Deze nieuwe toeristische trein is bedoeld voor een reis van 4 dagen/3 nachten in een klassieke oude trein voorzien van alle gemak van deze tijd. De trein zal in verschillende periodes van het jaar twee aparte routes rijden. Het vertrek vanaf het treinstation Estación de FEVE de Gijón is voor de route Itinerario Jacobeo in 2010 voorzien op: - 24 juni - 1, 8, 15, 22 en 29 juli - 5, 12, 19 en 26 augustus - 2 en 9 september Meer informatie vindt u op de (Spaanstalige) websites: en In het voorjaar en de herfst zal de trein een route door Castilla y León rijden, de route Itinerario de La Robla, van Bilbao naar León en terug. Het vertrek is vanaf het treinstation Estación de FEVE de Bilbao. Voor zover bekend zal de trein in 2010 op de volgende vertrekdagen de route Itinerario de La Robla rijden: - 22 en 29 april - 6, 13 en 20 mei - 3, 10 en 17 juni - 16 en 23 september - 7, 14 en 21 oktober - 4, 11, 18 en 25 november In de zomer zal de trein door Galicië rijden, de route Itinerario Jacobeo. De trein vertrekt dan vanuit Gijón en rijdt naar Santiago de Compostela, waar in 2010 het Heilige Jaar gevierd wordt. En vervolgens rijdt de trein weer terug naar Gijón.

5 Maar ook wat betreft de El Transcantábrico is er nieuws te melden. Deze luxueuze toeristische trein heeft namelijk een nieuwe luxe suite, de Suite Privilege. Deze suite is twee keer zo groot als de standaardsuite en heeft bovendien het maximale aan service en comfort voor de reiziger. Verder zal El Transcantábrico in 2010 twee verschillende routes rijden: van León naar Santiago de Compostela en de nieuwe route van San Sebastián naar Santiago de Compostela. Beide routes duren 8 dagen/7 nachten aan boord van deze luxe klassieke trein. Voor 2010 zijn de volgende vertrekdagen gepland: León Santiago de Compostela Santiago de Compostela - León maart 27 mei 1, juni juli , augustus september San Sebastián Santiago de Compostela Santiago de Compostela San Sebastián mei , juni juli 3, augustus september oktober Meer informatie vindt u op de websites: en Naast deze twee luxe toeristische treinen exploiteert de FEVE in Noord-Spanje ook nog een drietal gewone toeristische treinen, die op verschillende trajecten rijden. De Trenes Turísticos del Norte rijden routes die 1 dag duren in Galicië, León, Asturië, Baskenland en Cantabrië. Ze rijden op zaterdag en/of zondag over het algemeen in de maanden mei tot en met oktober. Informatie over de deze gewone toeristische treinen van de FEVE vindt u op

6

7 CAMPINGS STEL ONTVANGT 1 STE PRIJS TOP CAMPING 2009 De campings en bungalowparken Stel in Puigcerà (Girona) en Roda de Barà (Tarragona) vallen onder de beste van Europa. Ze hebben namelijk de eeste prijs behaald als Top Camping Deze prijs wordt toegekend door de gebruikers van de Camping Cheque; een organisatie waar 588 campings en bungalowparken in 27 landen zijn aangesloten. De prijs werd in ontvangst genomen door de directeuren, de broers Jordi en Pere Perera, tijdens het jaarlijks congres eind november in Opio in de Provence (Frankrijk). De Top Camping-prijzen worden jaarlijks toegekend aan de beste Europese campings, volgens de meningen van de klanten van de Camping Cheque. De campings worden beoordeeld op vriendelijkheid van het personeel, kwaliteit en service, schoonmaak, ligging, infrastructuur en voorzieningen. Samen met de twee Stel-campings vielen ook verschillende campings in Frankrijk, Nederland, Engeland, Oostenrijk en Portugal in de prijzen. IBERIA DEUR TOT DEUR BAGAGE-SERVICE Passagiers die met Iberia vliegen, kunnen sinds 1 december jl. gebruikmaken van de nieuwe deur tot deur bagage-service. Deze nieuwe service, met de naam Direct Luggage, zorgt ervoor dat de bagage wordt opgehaald en vervolgens afgeleverd op de eindbestemming. Dit wordt verzorgd door de pakketkoeriersdienst Ibexpress/Cacesa, welke onderdeel uitmaakt van de Iberia Group. Volgens Iberia kan iedereen van de expresdienst gebruikmaken, ongeacht de woonplaats. Wel moet de passagier vliegen vanuit Spanje of de Spaanse eilanden, de Schengen-landen of Engeland. De dienst is zeven dagen per week beschikbaar. De Direct Luggage service kent verschillende vormen. De passagier geeft zelf het adres waar de bagage moet worden opgehaald en afgeleverd. Op het Spaanse vasteland en de Balearen kan dit op één en dezelfde dag gebeuren; ook op zondag en feestdagen. Soms geschiedt aflevering de volgende dag. Er is een express service voor internationale vluchten. De meer economische service belooft aflevering binnen ongeveer 72 uur. Voor deze nieuwe service moet worden betaald, maar passagiers die vliegen met Iberia krijgen korting. Reserveren, tracking, prijzen en algemene informatie over deze nieuwe service van Iberia vindt u op of u kunt bellen met Ibexpress/Cacesa, telefoon

8 NIEUWE HOTELS De hotelketen Iberostar heeft een nieuw boutique hotel geopend op het eiland Tenerife. Het betreft hier het vijfsterren Grand Hotel Salomé aan de Costa Adeje. Het hotel opereert onder het merk Grand Collection en is gevestigd in het Iberostar hotel Anthelia. Iberostar heeft het gedeelte dat vroeger het VIP gedeelte van Anthelia was, omgebouwd tot een geheel apart en onafhankelijk gedeelte. Gran Hotel Salomé heeft 23 suites. De gasten kunnen gratis gebruikmaken van het wellness-centrum Thai Zen SPAce, butlerdienst en alle service van het naastgelegen Iberostar Hotel Anthelia; met restaurants zoals Portofino, Zeus of Beach Club Barbacoa, 4 bars of het zoutwaterzwembad van bijna vierkante meter. IberostarGrand Hotel Salomé ***** Londres, Costa Adeje Tenerife Tel Fax grand.hotel.anthelia@iberostar.com De hotelketen Hoteles, Casas y Palacios de España heeft het eerste gedeelte van het hotel Las Casas de la Judería in Córdoba in gebruik genomen. Er zijn nu 30 kamers beschikbaar voor de gasten. Deze kamers bevinden zich in het hoofdgebouw, dat de naam Las Casas de las Pavas heeft. Dit gebouw heeft verschillende patio s waaraan de kamers gelegen zijn. Als alles klaar is, dit zal januari of februari 2010 zijn, zal het hotel in totaal 64 kamers hebben. Het hotel bevindt zich in het monumentale deel van de stad Córdoba, op slechts 500 meter van de Mezquita. Het bevindt zich in een aantal huizen uit de 17 e en 18 e eeuw die geheel gerenoveerd zijn, maar waarvan de patio s, tuinen met fonteinen en het vakwerk van de plafonds bewaard zijn gebleven. Las Casas de la Judería Calle de Tomás Conde, Córdoba Tel Het hotel Petit Palace Plaza de Málaga is op 10 december jl. officieel geopend. Het hotel ligt in het centrum van de stad Málaga, vlakbij de belangrijke winkelstraten en achter de kathedraal. Er zijn in totaal 66 kamers, een business centrum, diverse feest- en vergaderzalen en een computer in elke kamer. Petit Palace Plaza de Málaga **** C/Nicasio Calle, Málaga Tel Fax plaza@hthoteles.com

9 TENTOONSTELLINGEN Barcelona MNAC - Museu Nacional d Art de Catalunya Los iberos: cultura y moneda 21 mei mei 2010 Invitados de honor. Exposición conmemorativa del 75 aniversario del Museu Nacional d Art de Catalunya 2 december april 2010 La princesa sabia. Las pinturas de santa Catalina de La Seu d Urgell 2 december februari 2010 Praga, París, Barcelona, Interrelaciones de la modernidad fotográfica en Europa mei september 2010 La moneda falsa. De la Antigüedad al Euro mei 2010 mei 2011 Museu d Art Contemporani El mal de escritura. Un proyecto sobre texto e imaginación especulativa 20 november april 2010 Rodney Graham. A través del bosque 29 januari - 18 mei 2010 John Baldessari. Pura belleza 11 februari - 25 april 2010 Armando Andrade Tudela 10 maart - 6 juni 2010 Museo Picasso Imágenes secretas. Picasso y la estampa erótica japonesa 5 november februari 2010 Rodney Graham en el Museu Picasso 29 januari - 18 mei 2010 Rusiñol Picasso 28 mei - 5 september 2010 Picasso Degas 15 oktober januari 2011 Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Cerdà y la Barcelona del futuro. Realidad versus proyecto 20 oktober februari 2010 Local, local! La ciudad treinta años después 22 februari - 25 april 2010 Atopía Arte y ciudad en el siglo XXI 23 februari - 24 mei 2010 Barcelona Valencia Palma: Una historia de confluencias y divergencias 26 mei - 12 september 2010 Fundación Joán Miró Frantisek Kupka 28 november januari 2010 It s embarrassing, but for some time now I ve only had title ideas in English 17 december februari 2010 Murales 19 februari - 6 juni 2010 Pipilotti Rist 1 juli - 2 november 2010 Bilbao Museo Guggenheim Frank Lloyd Wright 22 oktober februari 2010 Robert Rauschenberg: Gluts 12 februari - 12 september 2010 Selecciones de la Colección del Museo Guggenheim Bilbao 16 februari januari 2011 Anish Kapoor 16 maart - 12 oktober 2010 Henri Rousseau 24 mei - 12 september 2010 La Edad de Oro de la pintura holandesa y flamenca del Städel Museum 8 oktober februari 2011

10 Museo de Bellas Artes Balenciaga. El diseño del límite 10 mei - 26 september 2010 Taurus: Del mito al ritual 7 juni - 5 september 2010 Tomás Acillona. Fotografías juli - 12 september 2010 Lazkano. De la arquitectura a la naturaleza 4 oktober janauri 2011 Madrid Museo del Prado La obra invitada: La compañía del capitán Reijnier Reael 3 december februari 2010 Holandeses en el Prado 3 december april 2010 Arte del poder. Armas y pinturas de la corte española 8 maart - 16 mei 2010 La obra invitada: Las hijas de Edward Darley Boit, Sargent 16 maart - 30 mei 2010 Willem Pannemaker. La serie de Mercurio 1 juni - 26 september 2010 Turner y los Maestros 22 juni - 19 september 2010 Museo Thyssen-Bornemisza Lágrimas de Eros 20 oktober januari 2010 Jan van Eyck: Grisalles 3 november januari 2010 Monet y la Abstracción 23 febuari - 30 mei 2010 Domenico Ghirlandaio: Retrato de Giovanna Tornabuoni 22 juni - 10 oktober 2010 Jardines impresionistas 16 november februari 2011 Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía David Maljkovic 9 september januari 2010 Alfabetos Enredados: León Ferrari y Mira Schendel 25 november maart 2010 Francisco López 13 januari - 29 maart 2010 Proyecto de Mario García Torres. Fisuras 10 februari - 24 mei 2010 Thomas Schütte Retrospección 17 februari - 17 mei 2010 Pierre Huyghe 17 maart - juni 2010 Martín Ramírez: marcos de reclusión 31 maart - juli/augustus 2010 La deriva es nuestra 5 mei - 16 augustus 2010 Principio Potosí 12 mei - 6 september 2010 Manhattan: uso mixto fotografía y otras prácticas - de 1970 hasta hoy 9 juni - 27 september 2010 Nuevos Realismos: juni - 4 september 2010 Una exposición de Arte. Hans Peter Feldmann 22 september februari 2011 Desbordamiento de Val del Omar 27 oktober februari 2011 Atlas 3 november februari 2011 Málaga

11 Museo Picasso Sophie Taeuber-Arp. Caminos de vanguardia 19 oktober januari 2010 Chema Cobo - Out of frame 9 oktober januari 2010 František Kupka. Obras de la Colección del Centre Pompidou 15 februari - 25 april 2010 Picasso. Caballos 17 mei - 5 september 2010 Los juguetes de las vanguardias 4 oktober januari 2011 Palma de Mallorca Es Baluard Joana Vasconcelos. Garden of Eden #2 5 november februari 2010 Sevilla Museo de Bellas Artes El joven Murillo februari mei 2010 Bronvermelding foto s Vierde vliegveld in Catalonië opent in januari Het vliegveld Lleida Alguaire is bijna klaar foto van Google images Meer Michelinsterren in Spanje - De entree van restaurant La Cabaña de la Finca Buenavista in El Palmar foto beschikbaar gesteld door het restaurant. Wintersportseizoen in de Gironese Pyreneeën van start - Vall de Núria in wintersfeer foto van Toeristische treinen in Noord-Spanje - De buitenkant van de toeristische trein El Expreso de la Robla foto van website - Een van de wagons van El Transcantábrico foto van website com Campings Stel ontvangt 1 ste prijs Top Camping - Pere Perera en Jordi Perera nemen de prijs in ontvangst foto van noticias Nieuwe hotels - Het nieuwe Grand Hotel Salomé op Tenerife - foto van website com Tentoonstellingen - Entrée Museo Picasso Màlaga - foto van website De inhoud van deze nieuwsbrief en voorgaande edities kunt u ook vinden op onze website onder het kopje Nieuws. De informatie vermeld in deze nieuwsbrief hebben wij van diverse bronnen ontvangen. Het Spaans Bureau voor Vreemdelingenverkeer kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele onvolkomenheden of tussentijdse veranderingen van welke aard dan ook.

12

Nieuws uit Spanje PRAALWAGEN SPAANS VERKEERSBUREAU BLOEMENCORSO 2010

Nieuws uit Spanje PRAALWAGEN SPAANS VERKEERSBUREAU BLOEMENCORSO 2010 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje BENALMADENA EN OMGEVING VAN BOVENAF BEKIJKEN

Nieuws uit Spanje BENALMADENA EN OMGEVING VAN BOVENAF BEKIJKEN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje EL ALMA DE CÓRDOBA

Nieuws uit Spanje EL ALMA DE CÓRDOBA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje. Valencia Open 500

Nieuws uit Spanje. Valencia Open 500 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje LA CASA DEL AYER IN PEÑISCOLA

Nieuws uit Spanje LA CASA DEL AYER IN PEÑISCOLA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje EEN NIEUWE EEUW IN HET PRADO MUSEUM IN MADRID

Nieuws uit Spanje EEN NIEUWE EEUW IN HET PRADO MUSEUM IN MADRID Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje ALLES OVER KUNST EN CULTUUR OP DE BALEAREN

Nieuws uit Spanje ALLES OVER KUNST EN CULTUUR OP DE BALEAREN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia PACK BARÇA TOTAAL PREMIUM (3 NACHTEN) Tour operator prijs: 1150 + BTW Reisbureau prijs: 1295 + BTW Klant prijs: 1450

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje XV FESTIVAL DE JEREZ 2011

Nieuws uit Spanje XV FESTIVAL DE JEREZ 2011 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje BONO IACOBUS - EEN ANDERE MANIER OM DE CAMINO TE BELEVEN

Nieuws uit Spanje BONO IACOBUS - EEN ANDERE MANIER OM DE CAMINO TE BELEVEN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje BARCELONA, MADRID EN PALMA DE MALLORCA ONDER DE 200 MEEST BEZOCHTE STEDEN IN DE WERELD

Nieuws uit Spanje BARCELONA, MADRID EN PALMA DE MALLORCA ONDER DE 200 MEEST BEZOCHTE STEDEN IN DE WERELD Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje UITREIKING PERSPRIJS PROEF SPANJE 2010

Nieuws uit Spanje UITREIKING PERSPRIJS PROEF SPANJE 2010 Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje STOPTREINEN VAN EN NAAR ZARAGOZA

Nieuws uit Spanje STOPTREINEN VAN EN NAAR ZARAGOZA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG

ISCHGL. ALGEMEEn VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG 6 7 ISCHGL VIP SHORTSKI MET PRIVEVLIEGTUIG ALGEMEEn Ischgl is één van de meest bekende skidorpen in de Alpen. Het ligt op 75 minuten rijden van de luchthaven van Innsbrück en is op vrij korte tijd uitgegroeid

Nadere informatie

PERSOONLIJKE UITNODIGING

PERSOONLIJKE UITNODIGING PERSOONLIJKE UITNODIGING Beste Wintersporter, Sliedrecht, 3 oktober 2016 Na een aantal jaren van jammerlijke afwezigheid, eindelijk weer eens goed nieuws te melden vanuit uw favoriete reisbureau! WE GAAN

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje DE PARADOR DE SANTO ESTEVO PRESENTEERT ZIJN NIEUWE SPA

Nieuws uit Spanje DE PARADOR DE SANTO ESTEVO PRESENTEERT ZIJN NIEUWE SPA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

ATTRACTIEVE KERSTSKIWEEK 2013 MONTE BONDONE

ATTRACTIEVE KERSTSKIWEEK 2013 MONTE BONDONE ATTRACTIEVE KERSTSKIWEEK 2013 MONTE BONDONE 22-27 december 2013, 495,- 425,- 22-26 december 2013, 425,- 365,- Spectaculair aanbod voor klanten Keet in Huis Kerstweek 2013: Retour Casa heeft twee attractieve

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje EERSTE HELFT 2011 SPANJE IN DE PLUS

Nieuws uit Spanje EERSTE HELFT 2011 SPANJE IN DE PLUS Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Vueling breidt netwerk met 61% uit op Amsterdam Schiphol in zomer 2016

Vueling breidt netwerk met 61% uit op Amsterdam Schiphol in zomer 2016 Vueling breidt netwerk met 61% uit op Amsterdam Schiphol in zomer 2016 De maatschappij voegt zeven nieuwe routes toe; van Amsterdam naar London- Luton, Milaan-Malpensa, Napels, Catania, Porto, Lissabon

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE bilbao algemene informatie bilbao Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje CEUTA, TWEE ZEEËN, TWEE CONTINENTEN

Nieuws uit Spanje CEUTA, TWEE ZEEËN, TWEE CONTINENTEN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

4-7 oktober culturele. proeven delen genieten

4-7 oktober culturele. proeven delen genieten Barcelona 4-7 oktober 2018 georganiseerde gusto culinaire compartir culturele disfrutar reis proeven delen genieten HEMMINKWAYS Flexible. personal. Worldwide PROEVEN DELEN GENIETEN Het thema van een bijzondere

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje CARNAVAL IN SPANJE

Nieuws uit Spanje CARNAVAL IN SPANJE Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Voorwaarden Spanjecamper Geldig van 1 januari 2014 t/m 31 december 2014

Voorwaarden Spanjecamper Geldig van 1 januari 2014 t/m 31 december 2014 Voorwaarden Spanjecamper Geldig van 1 januari 2014 t/m 31 december 2014 Mocht u vragen hebben over deze informatie, kunt u contact opnemen met Travelhome. Uitgiftes - Madrid Adres: Ctra. De Burgos, km

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

RIU Hotels & Resorts Persafdeling

RIU Hotels & Resorts Persafdeling RIU Hotels & Resorts Persafdeling RIU presenteert nieuw logo en sluit het jaar af met een record aan investeringen Madrid, 15 januari 2018 Het nieuwe ontwerp maakt deel uit van het moderniseringstraject,

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje MADRID HOOFDSTAD VAN DE GASTRONOMIE

Nieuws uit Spanje MADRID HOOFDSTAD VAN DE GASTRONOMIE Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

3 kamer appartement Bad Kleinkirchheim Karinthie Oostenrijk

3 kamer appartement Bad Kleinkirchheim Karinthie Oostenrijk 3 kamer appartement Bad Kleinkirchheim Karinthie Oostenrijk 199.000 aantrekkelijke prijs - zwembad - ski in ski out - 100km piste - volledig georganiseerd - 6 persoons appartement Te koop is dit leuke

Nadere informatie

VILLA. Prijs:

VILLA. Prijs: VILLA IN MÁLAGA, COSTA DEL SOL ZUID SPANJE MET 5 SLAAPKAMERS EN 3 BADKAMERS Prachtige villa, gelegen in een rustige villawijk in het oostelijke deel d van de stad Málaga aan de Costa del Sol in Zuid Spanje.

Nadere informatie

I need Spain! Jij ook? Spaanse steden in het voorjaar

I need Spain! Jij ook? Spaanse steden in het voorjaar 33 e jaargang, Maart 2012 Nieuws uit Spanje Spaanse steden in het voorjaar Dit nummer van Nieuws uit Spanje is een themanummer, grotendeels gewijd aan werelderfgoed-steden in Spanje. Omdat het voorjaar

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Het landschap Spanje en olijven De Spaanse keuken!! Tortilla Española Zarzuela (visschotel) Pollo al ajillo (kip met knoflook) Albóndigas (gehaktballetjes in amandelsaus) Alioli (knoflookmaynaise) Calamares

Nadere informatie

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE sevilla dag 1 2013 Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven en meet & greet met een officiële Sevilla gids. We vangen aan met een city tour langs de mooiste delen van Sevilla en de belangrijkste highlights

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE barcelona algemene informatie barcelona Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder twijfel de meest cosmopoliete en moderne stad van Spanje. De stad heeft anderhalf

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

Voor STUDENTEN, door STUDENTEN

Voor STUDENTEN, door STUDENTEN Studievereniging VENAE Voor STUDENTEN, door STUDENTEN INHOUD, INLEIDING, VENAE naar de sneeuw!! - Waar? - Wanneer? HET DORP, informatie over het dorp en de accommodatie - Dorp - Appartementen GEBIED, Skiën

Nadere informatie

Trainingskampen 2014-2015

Trainingskampen 2014-2015 Trainingskampen 2014-2015 Like us & Follow us! Trainingskampen 2014-2015 Een trainingskamp is het middel om spelers weer fit te krijgen en om ervoor te zorgen dat er een team staat. Inhoudsopgave Portugal

Nadere informatie

Reizen 6 7 32 33 58 59 84 85. Wonen 8 9 34 35 60 61 86 87. Koken & genieten 10 11 36 37 62 63 88 89. Cultuur & vermaak 12 13 38 39 64 65 90 91

Reizen 6 7 32 33 58 59 84 85. Wonen 8 9 34 35 60 61 86 87. Koken & genieten 10 11 36 37 62 63 88 89. Cultuur & vermaak 12 13 38 39 64 65 90 91 inhoud lente zomer herfst winter Reizen 6 7 32 33 58 59 84 85 Wonen 8 9 34 35 60 61 86 87 Koken & genieten 10 11 36 37 62 63 88 89 Cultuur & vermaak 12 13 38 39 64 65 90 91 Mode & schoonheid 14 15 40 41

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje ZOMERFESTIVALS VOOR JONGEREN

Nieuws uit Spanje ZOMERFESTIVALS VOOR JONGEREN sfeerimpressie 2010 - foto door Dani Canto Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es

Nadere informatie

3-kamer appartement Zell am See Salzburgerland Oostenrijk

3-kamer appartement Zell am See Salzburgerland Oostenrijk 3-kamer appartement Zell am See Salzburgerland Oostenrijk 428.400 200m van de ski lift - 4 sterren resort - wellness met zwembad - volledige inrichting inclusief - luxe design appartementen - goed rendement

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

X-factor in sailing yacht experience

X-factor in sailing yacht experience STARLITE X-factor in sailing yacht experience Starlite: Zeilvakanties op topniveau Alleen voor wie zichzelf het beste gunt Zorgeloos genieten op en rond de Mediterrane wateren Sommige dingen moet je gedaan

Nadere informatie

Turismo en Espan a. Wat?

Turismo en Espan a. Wat? Turismo en Espan a Wat? Bekijk aandachtig het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=gidhjyn9h5s) en de onderstaande foto s. 1. Welke soorten toerisme komen er voor in Spanje? Landschap in Asturië La

Nadere informatie

REISIDEE HOTEL AYALA PALACIO

REISIDEE HOTEL AYALA PALACIO 1 GAUDI,, MADRIDM Hotel Gaudi, genoemd naar de architect die Barcelona zo beroemd maakte, is een luxe hotel in het centrum van Madrid, aan de Gran Via en op 12 km van de luchthaven. De ligging maakt het

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

CITYTRIP Valencia Bruisende Spaanse parel aan de Middellandse Zee

CITYTRIP Valencia Bruisende Spaanse parel aan de Middellandse Zee CITYTRIP Valencia Bruisende Spaanse parel aan de Middellandse Zee VIER-DAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Valencia, gelegen aan de Middellandse Zee-kust aan de Costa del Azahar in het noorden van Spanje,

Nadere informatie

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten

Santiago de Compostela. 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Santiago de Compostela 30 september - 6 oktober 2015 Organisatie Limburgse Bedevaarten Op pelgrimage naar Santiago Wij volgen tijdens deze reis per lokale bus een deel van de route van deze Camino Francés

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN SNOW EXTREME IN ANDORRA

ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN SNOW EXTREME IN ANDORRA ESPAÑA EXCLUSIVA PROGRAMMA SNOW EXTREME ANDORRA SNOW EXTREME IN ANDORRA GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA INCLUSIEF SKI PASSEN ESPAÑA EXCLUSIVA IS PARTNER VAN DE SKIHUT WELKOM BESTE WINTERSPORT

Nadere informatie

NH Hotel Group presenteert: VIP Level serviceconcept

NH Hotel Group presenteert: VIP Level serviceconcept MEETING LUXURY NH Collection Eurobuilding Madrid NH Hotel Group presenteert: VIP Level serviceconcept Onlangs vloog Meeting Magazine naar het prachtige NH Collection Eurobuilding Madrid voor de introductie

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje DE STAD MADRID ONTDEKKEN PER MOTOR

Nieuws uit Spanje DE STAD MADRID ONTDEKKEN PER MOTOR Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

DEELNEMERS. Dinsdag 11 februari 2014. Van : Cáceres (500 m) Naar : Casar de Cáceres (300 m) Afstand : 21 km Stijgen : 400 m Dalen : 500 m Duur : 5 uur

DEELNEMERS. Dinsdag 11 februari 2014. Van : Cáceres (500 m) Naar : Casar de Cáceres (300 m) Afstand : 21 km Stijgen : 400 m Dalen : 500 m Duur : 5 uur VOORSTELLING TOCHT Het is de bedoeling dat ik een pelgrimstocht onderneem naar Santiago de Compostela, vertrekkend aan de Waddenzee (in het noorden van Nederland) tot de Atlantische oceaan in Spanje, via

Nadere informatie

TOUROPERATOR: HOTEL BESCHRIJVING - ZOMER : Korumar Hotel De Luxe Hotel Bouwjaar : 1990

TOUROPERATOR: HOTEL BESCHRIJVING - ZOMER : Korumar Hotel De Luxe Hotel Bouwjaar : 1990 1 TOUROPERATOR: HOTEL BESCHRIJVING - ZOMER 2012 Hotel Naam : Korumar Hotel De Luxe Hotel Bouwjaar : 1990 Officiële categorie : Vijf Sterren De Luxe Adres : Gazi Begendi Mevkii 09400 Kusadasi / Aydin Telefoon

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2018 al voor de 11 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor:

Zoals op de voorlichtingsavond toegezegd is, ontvangt u deze brief waarin u met uw zoon/dochter een keuze maakt voor: Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 3 Ons kenmerk: Mos/Dkk/13517 Betreft: buitenschoolse activiteiten leerjaar 3 Doetinchem, september 2012 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals

Nadere informatie

2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk

2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk 2-kamer appartement Hinterglemm Salzburgerland Oostenrijk 195.000 ski in - ski out - 2015 gerenoveerd - goed rendement sauna - op het zuiden Nu in ons aanbod dit onlangs gerenoveerde appartement in Hinterglemm

Nadere informatie

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League

Valencia CF KRC Genk. UEFA Champions League Valencia CF KRC Genk UEFA Champions League In een stad waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt kan het niet anders dan fijn vertoeven zijn. En toch is dat niet het enige wat het Spaanse Valencia

Nadere informatie

Informatiebrochure Cursusreis 2014

Informatiebrochure Cursusreis 2014 Cursusreis 2014 DE BANGE, BLIJE, BOZE OF BEDROEFDE PATIËNT EMOTIES DE BAAS 2 Sevilla Sevilla, waar altijd de zon schijnt. Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië,

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018

Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Sneeuw en IJsrijden Een unieke rijvaardigheidstraining in Oostenrijk. Volledig verzorgde reis inclusief voor groepen van 16 personen. Sneeuw & IJsrijden Oostenrijk 2018 Over Adventure King Buiten is onze

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje MADRID: NOG MAKKELIJK BEREISBAAR

Nieuws uit Spanje MADRID: NOG MAKKELIJK BEREISBAAR Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Stem nu! (zie pag. 3)

Stem nu! (zie pag. 3) Stem nu! (zie pag. 3) S P A N J E reisprogramma s angelique duindam Even voorstellen... Tijdens mijn opleiding aan de MTRO in Den Haag heb ik stage gelopen op een camping in Spanje (waar ik heb kennisgemaakt

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

5-kamer penthouse Zell am See Salzburgerland Oostenrijk

5-kamer penthouse Zell am See Salzburgerland Oostenrijk 5-kamer penthouse Zell am See Salzburgerland Oostenrijk 953.900 200m van de ski lift - 4 sterren resort - wellness met zwembad - volledige inrichting inclusief - luxe design appartementen - goed rendement,

Nadere informatie

Belmond Hotel cipriani *****deluxe

Belmond Hotel cipriani *****deluxe dé droomreis in 2019! AmsterdAm-Venetië per Venice simplon - orient - express 1 t/m 4 november 2019 Zou u er niet bijna een moord voor doen? Na bijna 10 jaar vertrekt de roemruchte Venice Simplon-Orient-Express

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje NIEUW VLIEGVELD BIJ CIUDAD REAL

Nieuws uit Spanje NIEUW VLIEGVELD BIJ CIUDAD REAL Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE

ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR INCLUSIEF SKI PASSEN ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE ESPAÑA EXCLUSIVA SNOW EXTREME ANDORRA 2011/2012 GEWELDIGE WEEK VOL AVONTUUR ONTSPANNEN IN CALDEA SPA & WELLNESS CENTRE INCLUSIEF SKI PASSEN Extra korting voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging! WELKOM!

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje 25 JAAR DE ZON VAN MIRO

Nieuws uit Spanje 25 JAAR DE ZON VAN MIRO Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Persbulletin maart 2008 SWISS

Persbulletin maart 2008 SWISS Persbulletin maart 2008 SWISS Deze uitgave: SWISS op koers, jaarcijfers 2007 Shuttle service Zürich Samenwerkingsverband tussen Kuoni en SWISS Welkom in Zermatt Extra vluchten naar Kameroen SWISS uitbreiding

Nadere informatie

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen:

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen: Solmar Vliegreizen Deze zomer hebben wij voor u ook een beperkt aantal vliegtuigstoelen gereserveerd bij Transavia. Elke zaterdag en dinsdag vertrek vanuit Eindhoven naar Barcelona en vice versa. Mocht

Nadere informatie

Hotel informatie Groningen

Hotel informatie Groningen Hotel informatie Groningen BUD GETT HOSTELS Bud Gett biedt kamers met gratis WiFi en ligt op slechts 500 meter van de Grote Markt in Groningen. De inrichting van dit budgethostel is geïnspireerd op Mondriaan.

Nadere informatie

last minutes vliegvakanties

last minutes vliegvakanties Tunesië - Enfidha 500 235 El Mouradi Club Selima*** Vertrek: 18/5 vanuit Brussel 3 nachten All inclusive uw voordeel: 265 p.p. Tunesië - Djerba 511 276 Club Eldorador Seabel Aladin*** Vertrek: 22/5 vanuit

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje VANAF 14 JUNI MOET U IN ZARAGOZA ZIJN

Nieuws uit Spanje VANAF 14 JUNI MOET U IN ZARAGOZA ZIJN Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS

AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS AANBIEDING BALI 10, 17, 24 of 31 DAGEN VANAF 749,00 INCLUSIEF VLIEGTICKET HOTEL ONTBIJT EN TRANSFERS Hotel Bakungsari te Kuta Hotel Bakungs Beach te Tuban Ligging: In het centrum van Kuta en Tuban op enkele

Nadere informatie

UW COMPLETE SCHOOLREIS VERZORGD

UW COMPLETE SCHOOLREIS VERZORGD UW COMPLETE SCHOOLREIS VERZORGD Even voorstellen Wij zijn een Spaanse touroperator met 30 jaar ervaring in het samenstellen en organiseren van complete, cultureel educatieve groepsreizen naar Spanje. Aangezien

Nadere informatie

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma.

SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl is een initiatief van Jeroen Gouma. SnowFriends.nl organiseert in 2016 al voor de 9 e keer een wintersport vakantie voor alleengaanden. Je hoeft dus geen vrijgezel te zijn om mee te gaan.

Nadere informatie

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje 2012 (versie jan. 2012)

Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje 2012 (versie jan. 2012) Prijslijst Taalreizen Spaans - Spanje 2012 (versie jan. 2012) Barcelona Cursus 1 week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken 7 weken 8 weken 9 weken 10 weken Extra week 11 wkn - Initial niveau 2,824 11

Nadere informatie

Alpe d'huez la Sarenne

Alpe d'huez la Sarenne Alpe d'huez la Sarenne Frankrijk Isère - L'Alpe d'huez la Sarenne Alpe d'huez ligt in de Franse Alpen en biedt voor iedere wintersporter volop mogelijkheden Resort highlights Bezwijk voor de charme van

Nadere informatie

Op (cruise)vakantie als dialysepatiënt, een geweldige ervaring!

Op (cruise)vakantie als dialysepatiënt, een geweldige ervaring! Op (cruise)vakantie als dialysepatiënt, een geweldige ervaring! Dialysevakanties & dialysecruises Agenda 1) Wie zijn wij? 2) Wat kunnen wij voor u betekenen? 3) Waarom uw dialysevakantie bij Santé Reizen

Nadere informatie

Laat u inspireren door de Iberostar Grand Collection en begin alvast te genieten. Het Pegase team

Laat u inspireren door de Iberostar Grand Collection en begin alvast te genieten. Het Pegase team Uw reisagent V.U.: Peter van den Steen, p/a Tramstraat 67 c, B-9052 Gent. Vliegvakanties en Exoten: NV Thomas Cook Airlines Belgium, Tramstraat 65, B-9052 Gent, BTW 0476.635.729, Lic. 7025 Deze bijlage

Nadere informatie

4-kamer appartement in Neukirchen am Grossvenediger Salzburgerland Oostenrijk

4-kamer appartement in Neukirchen am Grossvenediger Salzburgerland Oostenrijk 4-kamer appartement in Neukirchen am Grossvenediger Salzburgerland Oostenrijk 400.710 loopafstand skilift loopafstand centrum toeristische verhuur toegestaan volledig gemeubileerd lift Te koop: modern

Nadere informatie

3 kamer appartement Gaschurn Vorarlberg Oostenrijk alpreal real estate +43 (0) (0)

3 kamer appartement Gaschurn Vorarlberg Oostenrijk alpreal real estate  +43 (0) (0) 3 kamer appartement Gaschurn Vorarlberg Oostenrijk 636.000 zeer luxe appartementen - goed rendement - volledig georganiseerde verhuur - loopafstand ski lift - sauna en wellness - zwembad Wij mogen u deze

Nadere informatie

NH Hotel Group opent twee nieuwe vijfsterrenhotels in Madrid en Barcelona

NH Hotel Group opent twee nieuwe vijfsterrenhotels in Madrid en Barcelona NH Hotel Group opent twee nieuwe vijfsterrenhotels in Madrid en Barcelona Uitbreiding NH Collection portfolio in Spanje Madrid, 23 november 2016 NH Hotel Group heeft haar NH Collection portfolio uitgebreid

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

de meest exclusieve manier van reizen

de meest exclusieve manier van reizen de meest exclusieve manier van reizen VIP service op Amsterdam Airport Schiphol Schiphol VIP service biedt u de meest exclusieve manier van reizen via onze luchthaven. We garanderen u privacy, rust en

Nadere informatie

NH Hotel Group breidtverder uit in Italië

NH Hotel Group breidtverder uit in Italië NH Hotel Group breidtverder uit in Italië Historisch NH Collection hotel in Rome toegevoegd aan portfolio ROME - 13 augustus 2015 - NH Hotel Groupverstevigt haar positie in Italië met de opening van een

Nadere informatie

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben.

DEELNEMERS. Hieronder een kaartje met de trajecten van de tocht die we nu gedaan hebben. BESCHRIJVING TOCHT GR7 is de langste wandelroute van Europa en was van oudsher een belangrijke handelsroute. De GR7 loopt van Cyprus naar Tarifa (Provincie Cádiz, Andalusië, Spanje) en heeft een lengte

Nadere informatie

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een WISPO 2013 Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie, genaamd de WISPO. De WISPO commissie 2013 heeft dit jaar een reis georganiseerd

Nadere informatie

Tweede persoon 50% korting!

Tweede persoon 50% korting! ! Wilt u genieten van een heerlijke zomervakantie, maar heeft u nog geen idee welke bestemming u moet kiezen? MSC Cruises laat u graag het Middellandse Zeegebied zien terwijl u aan boord geniet van alle

Nadere informatie

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera.

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera. Barcelona. 5-12-2009. Barcelona. We lopen om 8.50 naar het station van St. Pol en nemen daar een half uur later de trein naar Barcelona. De rit op zich is niet erg interessant. In de stad stappen we op

Nadere informatie

Nieuws uit Spanje AIRE DE BARCELONA - RELAXEN IN BARCELONA

Nieuws uit Spanje AIRE DE BARCELONA - RELAXEN IN BARCELONA Nieuws uit Spanje OFICINA ESPAÑOLA DE TURISMO Laan van Meerdervoort 8A 2517 AJ Den Haag Tel. 070 346 59 00 Fax 070 364 98 59 SPAANS VERKEERSBUREAU E-mail: infolahaya@tourspain.es www.spain.info/nl Redactie:

Nadere informatie

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl

Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl Bennekomseweg 24 6717 LM Ede 0318-750300 www.reehorst.nl ALLES ONDER 1 DAK! ReeHorst is een multifunctionele locatie midden op de Veluwe. Of u nu voor een zakelijke bijeenkomst, een feest, een theatervoorstelling

Nadere informatie

289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 Accommodatie

289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 Accommodatie Spanje - Cadiz Cursus Standaard - 25 L/W 289 525 760 995 1,130 1,345 1,560 1,775 1,990 2,205 215 HP 229 458 687 916 1,145 1,374 1,603 1,832 2,061 2,290 229 Gedeeld appartement - 1pk LG 110 220 330 440

Nadere informatie