VOL-VCA Proefexamen 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOL-VCA Proefexamen 1"

Transcriptie

1 VOL-V Proefexamen 1 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is. Voor dit examen zijn maximaal 70 punten te behalen. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. U bent geslaagd wanneer u 49 of meer punten hebt gehaald. an dit examen mogen maximaal 105 minuten besteed worden. enodigdheden: - dit examen; - schrapkaart (waarop u uw antwoorden noteert); - potlood en gum. Richtlijnen: - controleer of alle bladzijden van dit examen aanwezig zijn; - vul de schrapkaart alleen met potlood in; - geef het door u gekozen antwoord aan door het hokje zwart te maken; - gum een fout ingevuld antwoord goed uit. Een meerkeuzevraag wordt fout gerekend in de volgende gevallen: - als het gekozen antwoord fout is; - als er meer dan één hokje zwart gemaakt is; - als er geen enkel hokje zwart gemaakt is; - als een hokje niet zwart gemaakt, maar op een andere wijze gemarkeerd is. Einde examen: - plaats of controleer uw naam op de schrapkaart; - lever dit examen en de schrapkaart in bij de surveillant.

2 1. Wat is ioniserende straling? Straling die materiaal ioniseert en daardoor de structuur van het materiaal kan veranderen. Straling die metalen opwarmt door het ioniseren van de metaaldeeltjes. Straling die door energieoverdracht alle stoffen radioactief kan maken.. 2. Wat kunnen de gevolgen zijn van blootstelling aan te veel hand-/armtrillingen? Ontstekingen in de schouders. Maag- en Rugklachten. Zogenaamde witte vingers. 3. Wat is een blusmethode voor een brand van klasse D? lussen met speciale poeders. lussen met koolstofdioxide. lussen met schuim. 4. Wat betekent dit bord? (wit symbool op blauwe achtergrond) Opgelet, veiligheidshelm dragen kan hier gevaarlijk zijn. Veiligheidshelm verplicht. Veiligheidshelm aangeraden 5. an een hijskraan hangt een werkbak met mensen erin. Welke gebruiksregel geldt er? De werkbak moet aan een tweesprong hangen die gekeurd is. De kraanmachinist moet met de mensen in de werkbak kunnen communiceren. Eén van de mensen in de werkbak moet een logboek bijhouden.

3 6. Wanneer mag een besloten ruimte betreden worden zonder onafhankelijke ademhalingsbescherming? ls de zuurstofconcentratie tenminste 21% bedraagt. ls de concentratie van de giftige stoffen lager is dan de grenswaarde. ls de concentratie van de giftige stoffen hoger is dan de grenswaarde. 7. Je draagt een volgelaatsmasker met flessen op je rug. Hoe wordt de lucht toegevoerd? Lucht uit flessen wordt via een longautomaat in het masker gebracht. Lucht uit flessen wordt via een filter in het masker gebracht. Lucht uit de werkomgeving wordt gemengd met zuurstof uit flessen en in het masker gebracht. 8. Waarop wijst het gele vlak (rechts) in de gevarendiamant? randgevaar. Gevaar voor de gezondheid. Instabiliteitsgevaar. 9. Wat kun je het beste doen om valgevaar van hoogte te voorkomen? Het dragen van een veiligheidsharnas. Het uitvoeren van een Taak Risico nalyse. Het aanbrengen van een leuning. 10. Wat moeten bedrijven doen die op dezelfde plaats werken? Hun eigen werkzones duidelijk afbakenen. Informatie uitwisselen over de gevaren van hun werk en hun activiteiten onderling coördineren. Een schriftelijke overeenkomst afsluiten over de te nemen preventiemaatregelen voor hun eigen werknemers. 11. Een uitzendkracht wordt door een uitzendorganisatie aan het werk gezet bij een inlenend bedrijf? Wie is verantwoordelijk voor het toepassen van de Veiligheids- en Gezondheidswetgeving (V&G wetgeving)? De uitzendorganisatie. Het inlenende bedrijf. Dit wordt vastgelegd in de uitzendovereenkomst.

4 12. Waar staan de hijsgegevens van een ketting vermeld? Op de opbergkist. Op de keuringssticker. Op een plaatje aan de ketting. 13. Mag elke persoon aan ingewikkelde machines werken? Nee, hij moet voldoende opleiding en ervaring hebben. Nee, zijn leidinggevende moet hem schriftelijk de bedieningsvoorschriften meedelen. Ja, iedereen mag aan alle machines werken. 14. Wat moet er op een persoonlijk beschermingsmiddel (PM) staan? De naam van de leverancier. De keuringsdatum van de overheidsinspectie Veiligheid en Gezondheid (voorheen rbeidsinspectie). Een E-markering. 15. Wat is een voorbeeld van hijsgereedschap in een samenstel? Een heftruck. Een hijsjuk. Een handtakel. 16. Het zuurstofgehalte in de lucht in enkele procenten hoger dan normaal. Wat is dan het gevaar? Het brandgevaar stijgt. Je wordt suf en raakt bewusteloos. Je longen verbranden. 17. Wat is een nadeel van poeder als blusmiddel? Het koekt snel aaneen en verhardt. Het geeft kans op brandwonden. Het vermindert het zicht in kleine ruimten..

5 18. Welke beveiliging moet je toepassen tijdens het leggen van dakplaten op een staalconstructie die 3 meter hoog is? Je moet vangnetten spannen onder het dak. Op deze hoogte hoef je nog geen beveiligingen toe te passen. Je moet altijd met 2 personen werken, zodat iemand de platen kan aangeven. 19. Wat is een verplichting van de onderneming met betrekking tot bedrijfshulpverlening? Het moet in ieder bedrijf georganiseerd en gewaarborgd zijn. Het moet georganiseerd zijn in bedrijven vanaf 50 werknemers. Het moet georganiseerd zijn afhankelijk van de resultaten van de RIE. 20. Wat kunnen de gevolgen zijn van biologische stoffen voor de mens? Deze kunnen een allergie veroorzaken. Deze zijn nooit schadelijk voor de mens. Deze veroorzaken altijd hoofdpijn. 21. Wat is van invloed op het effect van een stroomdoorgang door het menselijk lichaam? De grootte van het aanrakingsoppervlak. ij een groter oppervlak is de stroom sterker. De plaats op aarde. Dichter bij de polen is de stroom sterker. De huid. ij mensen met een ruwe huid is de stroom sterker dan bij mensen met een gladde huid. 22. Wat is belangrijk bij het bepalen van de inhoud van een toolboxmeeting? Zorg voor meerdere onderwerpen. Laat altijd de veiligheidskundige het onderwerp bepalen. Kies een onderwerp dat leeft. 23. Wat is een mogelijke bron van gevaar op het werk? De grootte van het bedrijf. Gebruik van collectieve beschermingsmiddelen. Gebrek aan kennis en ervaring van de werknemer.

6 24. Welke persoonsgebonden factor kan leiden tot een incident? Onvoldoende ervaring. Snel werken. Geconcentreerd werken. 25. Hoe moet de inhoud van de voorlichting door het uitzendbureau over veiligheid en gezondheid zijn? Het uitzendbureau geeft geen informatie over veiligheid en gezondheid, maar laat dit aan de werkgever over. Het uitzendbureau geeft alleen algemene informatie over veiligheid en gezondheid. Het uitzendbureau geeft gedetailleerde over veiligheid en gezondheid, aangeleverd door het inlenende bedrijf. 26. Wat is een veiligheidsmaatregel bij het werken met elektrische verlengkabels? Verlengkabels mogen niet langer zijn dan tien meter. Je moet er zeker van zijn dat er geen overbelasting kan plaatsvinden. lle kabels moeten dezelfde signaalkleur hebben. 27. Hoe kan de leiding van een bedrijf bevorderen dat de werknemers veilig werken? Door regelmatig de samenstelling van de teams te wisselen. Door het inhuren van bedrijven voor het uitvoeren van gevaarlijke werkzaamheden. Door doelmatige werkmethoden te gebruiken. 28. Welke informatie geven S-zinnen op het oude etiket van een gevaarlijke stof? Informatie over de normen waaraan het product moet voldoen. Informatie over de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen. Informatie over het onderzoek naar die stof en de selectie van die stof. 29. Wat doe je als je tijdens een werkplekinspectie onveilig gedrag ziet? orrigeer de medewerker zodanig dat dit positief is voor zijn motivatie. orrigeer de medewerker na het samenbrengen van alle collega s. Geef de medewerker ter plaatse een uitbrander.

7 30. Wat is het belangrijkste bij de behandeling van uitwendige brandwonden? Direct verbinden met compressen. Direct 5 minuten intensief koelen, afdrogen en verbinden. Direct minstens 15 minuten koelen met water. 31. Wat voor soort regel wordt er bij het gebruiken van een volgelaatsmasker toegepast? Een algemene veiligheidsregel. Een specifieke veiligheidsregel. Een gangbare voorzorgsmaatregel. 32. an welke voorwaarde moet een beitel voldoen? Dat er instructies worden bijgeleverd. Dat hij van zacht staal is. Dat de beitelkop geen bramen heeft. 33. Wat is een voorbeeld van risicovol werk? Het plaatsen van een lichtkoepel. Het plaatsen van een voordeur. Het aansluiten van sanitair. 34. Wat is LEL? De gemiddelde explosiegrens van twee verwante stoffen. De onderste explosiegrens. De bovenste explosiegrens. 35. Wat kan direct leiden tot direct menselijk falen? Het ontbreken van een werkvergunning. Te weinig uitleg en instructie krijgen. Het ontbreken van voldoende gereedschappen.

8 36. Hoe kun je voorkomen dat gevaarlijke stoffen in je lichaam worden opgenomen? demhalingsbescherming dragen. Zo laag mogelijk bij de grond blijven. Mond en gezicht regelmatig wassen. 37. Tijdens werkzaamheden ontstaat brand. Wat doet de heetwerkkracht volgens de heetwerkvergunning als eerste? Proberen de brand te blussen. De brandweer bellen. Registratie op de heetwerkvergunning. 38. Wat mag de overheidsinspectiedienst Veiligheid en Gezondheid (voorheen arbeidsinspectie) doen? Het werk stilleggen bij ernstig gevaar voor personen. Onveilige apparatuur in beslag nemen. Werknemers ontslaan als ze de Veiligheids- en Gezondheidswetgeving (V&Gwetgeving) overtreden. 39. Hoe kan een bediener van een hijswerktuig laten zien dat hij vakkennis heeft?. Hij kan alle keuringscertificaten van de kraan laten zien.. Hij kan het registratieboekje laten zien.. Hij heeft de werkplek afgezet waar de werkzaamheden plaatsvinden. 40. Wat is een verplichting bij veiligheidskleding? Deze moet universeel toepasbaar zijn. Deze moet makkelijk uitwasbaar zijn. Deze moet zijn voorzien van het E-teken. 41. Wat biedt V** meer dan V*? ij V** beoordeelt men ook de veiligheidsstructuren en systemen binnen het bedrijf en niet alleen maar de activiteiten zelf.. Een V** bedrijf voldoet aan alle eisen van de V hecklist.. V** garandeert dat het bedrijf al minimaal 3 jaar gecertificeerd is.

9 42. Wat is een ergonomisch hulpmiddel bij staand werken? Een corset. Een stasteun. Een hoge tafel. 43. Welk persoonlijk PM is wettelijk verplicht bij werken op hoogte (> 2,5 meter valgevaar) als andere maatregelen niet voldoende zijn?. Een veiligheidsharnas met valdempende vanglijn.. Een veiligheidshelm.. Een heupgordel met valbeveiligingsapparaat. 44. Hoe kan je ervoor zorgen dat onveilig gedrag wordt bemoeilijkt? Door informatie over de gevaren te verstrekken en de gevolgen duidelijk te maken. Door ervoor te zorgen dat de apparatuur alleen werkt als de bijbehorende beveiligingen worden gebruikt. Door veiligheidsonderwerpen regelmatig op een positieve wijze te bespreken. 45. Wat moet in een actieplan zijn vermeld? De naam van de werkgever. De namen van de directieleden. De te nemen maatregelen. 46. Moet een werkgever maatregelen treffen om de veiligheid van omwonenden die onbevoegd op een bouwterrein komen, te waarborgen?. Ja, de werkgever is ook verantwoordelijk voor de veiligheid van omwonenden.. Ja, maar alleen als er geen bouwhekken geplaatst zijn... Nee, de werkgever is hier niet voor verantwoordelijk. 47. Wat betekent de E-markering op machines? Dat de machine aan de minimale Europese veiligheidseisen voldoet. Dat de machine alleen in Europese landen mag worden gebruikt. Dat de machine geen periodiek onderhoud nodig heeft.

10 48. De leidinggevende heeft een belangrijke taak rond de werkvergunning. Waar moet hij in elk geval voor zorgen? Dat de werkvergunning op de werkplek aanwezig is. Dat de werkvergunning na afloop direct wordt ingeleverd. Dat hij de werkvergunning een volgende keer nog eens kan gebruiken. 49. Hoe wordt gegarandeerd dat het veiligheidspaspoort correct wordt ingevuld?. De werkgever controleert eenmaal per jaar de inhoud van het veiligheidspaspoort.. De werkgever heeft een procedure opgesteld om ervoor te zorgen dat het invullen van het paspoort correct gebeurt.. lleen de Veiligheids- en Gezondheidsadviseur (V&G-adviseur) is gemachtigd om aanpassingen in het veiligheidspaspoort te doen. 50. Waarom stijgen verbrandingsgassen in een ruimte naar boven? Verbrandingsgassen zijn lichter dan lucht. Verbrandingsgassen zijn zwaarder dan lucht. lle vrijkomende gassen stijgen naar bovenin een ruimte. 51. Wat vind je terug in het rapport van een werkplekinspectie? Het bereikte productieniveau. cties die genomen zullen worden op het vlak van Veiligheid en Gezondheid (V&G). De tijdsbesteding van de werknemers. 52. Wanneer mogen risicovolle werkzaamheden worden gestart?. ls alle deskundigheidsbewijzen aan de werkvergunning zijn toegevoegd.. ls de alarmprocedure en de alarmapparatuur zijn getest.. ls aan alle in de werkvergunning genoemde voorwaarden is voldaan. 53. Wie mag verklaren dat een incident beëindigd is in het kader van een bedrijfsnoodplan? De persoon die in het noodplan is aangeduid. De directie van het bedrijf. Het hoofd van de bedrijfshulpverlening

11 54. Welke taakgebonden factor kan aanleiding geven tot een incident? Onvoldoende motivatie. Onvoldoende ervaring. Onvoldoende leiding en toezicht. 55. Welk van onderstaande instrumenten is een hijstoestel zonder aandrijving?. Een loopkat.. Een hijsbak.. Een handtakel. 56. Wat is een aanvullende werkvergunning? Een document dat door de opdrachtgever wordt gebruikt om te controleren of het werk veilig is uitgevoerd. Een document waarin de voorwaarden worden vastgelegd waaronder een bepaald werk mag worden uitgevoerd. Een document dat aangeeft dat een bepaald werk geen bijzondere risico s inhoudt. 57. Wat is een goede gedragsregel voor veilig werken? Medewerkers melden onveilige situaties niet, zolang er geen ongeval uit voortkomt. Medewerkers grijpen direct in bij onveilige situaties. Medewerkers melden onveilige situaties en laten de reactie over aan de leidinggevenden. 58. Wat is de schadelijke werking van asbest?. Het veroorzaakt een vorm van longkanker.. Het veroorzaakt erfelijke afwijkingen.. Het veroorzaakt verstikking. 59. Wat weet je over een bedrijf dat V-gecertificeerd is? Dat het bedrijf volgens de regels aan VGM-beheersing doet. Dat het bedrijf onveilige situaties registreert en laat certificeren. Dat het bedrijf de veiligheidsbeheerssystemen naleeft volgens een veiligheidsobservatierapport.

12 60. Wat moet je minimaal doen als je aan het werk gaat met gevaarlijke stoffen? De bedrijfshulpverlener van het bedrijf informeren. Zorgen voor voldoende blusstoffen op werkplek. De voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen (PM s) dragen. 61. Welke organisatorische preventieve maatregel moet je nemen om het werk goed te laten verlopen?. Zorgen voor doelmatige werkmethoden.. Zorgen voor doelmatige werkplekbeschrijvingen.. Zorgen voor doelmatige eindproducten. 62. Waarmee moet rekening worden gehouden bij het vastleggen van arbeidstijd? Weersomstandigheden. Persoonlijke situatie van de werknemer. Grootte van het risico waaraan de werknemer zal worden blootgesteld. 63. Het onderzoek op de plaats van het ongeval is belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Wat is hierbij een belangrijk aandachtspunt? Foto s en tekeningen maken. fzettingen plaatsen tot er een eindrapport is Omgeving goed opruimen. 64. Je loopt naar de werkplaats. Je merkt dat er een putdeksel slecht op de opening ligt. Wat doe je?. Je duidt de plaats aan met lint.. Je gaat dit onmiddellijk aan de onderhoudsdienst melden.. Je legt het deksel onmiddellijk goed. 65. Hoe mag je een doorslijpschijf niet gebruiken? an de zijkant. Met een verlengsnoer. oven schouderhoogte.

13 66. ij een heetwerkvergunning is een heetwerkkracht nodig. Welke eis wordt aan deze medewerker gesteld? Voldoende overwicht. Speciale opleiding. Mondelinge vaardigheden. 67. Wat is een gebruiksregel voor ladders?. Een ladder moet altijd aan de bovenkant worden vastgezet.. Een collega moet altijd de ladder onderaan vasthouden.. Je moet altijd klimmen met het gezicht naar de ladder. 68. Je bent bezig met graafwerkzaamheden. Wanneer graaf je zorgvuldig? ls je proefsleuven graaft. ls je op aanwijzingen van de overheidsinspectiedienst Veiligheid en Gezondheid (voorheen arbeidsinspectie) graaft. ls je een getande graafbak gebruikt. 69. Werknemers zijn bezig met risicovolle werkzaamheden. Moet de leidinggevende hierbij aanwezig zijn? ls het werk van te voren goed is besproken, hoeft de leidinggevende er niet bij te zijn. De leidinggevende moet altijd aanwezig zijn en aanwijzingen geven. De leidinggevende moet in voldoende mate aanwezig zijn. 70. Waar moet je opletten als je met staalkabels hijst?. Je mag de staalkabels niet knopen.. Je mag staalkabels niet zonder handschoenen vastpakken.. Je mag geen staalkabels met verschillende diameters gebruiken.

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 2

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 2 asisveiligheid-v Proefexamen 2 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid

Examen: Proefexamen Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid Evenementcode: 14082009 V 111222 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Proefexamen VCA Basisveiligheid

Proefexamen VCA Basisveiligheid Naam kandidaat: Proefexamen V asisveiligheid Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid (BE)

Examen: Basisveiligheid (BE) Examen: asisveiligheid (E) Reeks: Proefexamen asisveiligheid Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 4

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 4 asisveiligheid-v Proefexamen 4 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid

Examen: Proefexamen Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: Evenementcode: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 5

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 5 asisveiligheid-v Proefexamen 5 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 3

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 3 asisveiligheid-v Proefexamen 3 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA (BE)

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA (BE) Examen: Proefexamen asisveiligheid V (E) Reeks: Proefexamen asisveiligheid V (E) Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examenopgaven Basisveiligheid

Examenopgaven Basisveiligheid Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven Basisveiligheid Evenementcode: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Examenopgaven VCA Basis

Examenopgaven VCA Basis DIT EXAMEN BESTAAT UIT 40 MEERKEUZE OPGAVE. CATEGORIE: VCA Basis Beschikbare tijd: 60 minuten Examenopgaven VCA Basis Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen.

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd.

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 35 vragen over de hoofdstukken 1 tot en met 3 van het PBNA lesboek VOL-VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 50 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. Voor

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid

Examen: Proefexamen Basisveiligheid EXAMENBANK Naam kandidaat: ---- ------- Examen: Evenementcode: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat u1t 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examenopgaven Basisveiligheid

Examenopgaven Basisveiligheid Naam kandidaat: Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven Basisveiligheid Evenementcode: 00000000-NA210000 Lees de volgende

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid

Examen: Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: asisveiligheid Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd.

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 20 vragen over de hoofdstukken 1 tot en met 3 van het PBNA lesboek Basisveiligheid VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 30 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid

Examen: Basisveiligheid Examen: asisveiligheid Reeks: 2017 NL 1 455 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één juist

Nadere informatie

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd.

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 20 vragen over de hoofdstukken 10 tot en met 13 van het PBNA lesboek VOL-VCA. Over deze hoofdstukken worden geen specifieke VOL-vragen gesteld in het echte examen. Aan dit proefexamen

Nadere informatie

Proefexamen Basisveiligheid VCA

Proefexamen Basisveiligheid VCA Proefexamen Basisveiligheid VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit proefexamen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU

Examen: Proefexamen VIL-VCU Examen: Proefexamen VIL-VU Evenementcode: Proefexamen VIL-VU Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 1

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 1 asisveiligheid-v Proefexamen 1 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Examenopgaven VCA Basis

Examenopgaven VCA Basis DIT EXAMEN BESTAAT UIT 40 MEERKEUZE OPGAVE. CATEGORIE: VCA Basis Beschikbare tijd: 60 minuten Examenopgaven VCA Basis Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen.

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA

Examen: Proefexamen VOL-VCA Examen: Proefexamen VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Proefexamen VOL-VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door!

Proefexamen VOL-VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Naam kandidaat: Proefexamen VOL-V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Proefexamen VCA Basisveiligheid 2014 001

Proefexamen VCA Basisveiligheid 2014 001 Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is. Voor dit examen zijn maximaal 40 punten te behalen. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. U bent geslaagd wanneer u

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU

Examen: Proefexamen VIL-VCU Examen: Proefexamen VIL-VU Evenementcode: Proefexamen_VIL VU Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA

Examen: Proefexamen VOL-VCA Examen: Proefexamen VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA

Examen: Proefexamen VOL-VCA Examen: Proefexamen VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd.

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 35 vragen over de hoofdstukken 4 tot en met 9 van het PBNA lesboek VOL-VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 50 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. Voor

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid

Examen: Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: Evenementcode: Proefexamen_ VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts

Nadere informatie

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg.

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de groepen signaleringsborden. -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de verschillende vormen van markeringen. -1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving?

Nadere informatie

Proefexamen Basisveiligheid (B-VCA)

Proefexamen Basisveiligheid (B-VCA) Proefexamen Basisveiligheid (B-VCA) Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden

Nadere informatie

Examen: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (BE)

Examen: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (BE) Examen: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (E) Reeks: Proefexamen VOL V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Examen: VOL-VCA. Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door!

Examen: VOL-VCA. Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Naam kandidaat: Examen: VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU

Examen: Proefexamen VIL-VCU Examen: Proefexamen VIL-VU Evenementcode: Proefexamen_VIL VU Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA (BE)

Examen: Proefexamen VOL-VCA (BE) Examen: Proefexamen VOL-V (E) Reeks: Proefexamen VOL-V (E) Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er

Nadere informatie

Examen: Proefexamen B-VCA Groen

Examen: Proefexamen B-VCA Groen Naam kandidaat: Examen: Proefexamen -V Groen Evenementcode: Proefexamen_-V Groen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Naam kandidaat: Een meerkeuzevraag wordt fout gerekend in de volgende gevallen:

Naam kandidaat: Een meerkeuzevraag wordt fout gerekend in de volgende gevallen: Naam kandidaat: Examen: VIL-VCU Evenementcode: Proefexamen_VIL VCU Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VOL-VCA Evenementcode: Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door!

Nadere informatie

Examen: Proefexamen B-VCA Groen

Examen: Proefexamen B-VCA Groen Naam kandidaat: Examen: Proefexamen -V Groen Evenementcode: Proefexamen_-V Groen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examenopgaven VIL-VCU

Examenopgaven VIL-VCU Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VIL-VCU Evenementcode: proefexamen Lees de volgende

Nadere informatie

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd.

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 20 vragen over de hoofdstukken 1 tot en met 3 van het PBNA lesboek Basisveiligheid VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 30 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid VCA Groen

Examen: Basisveiligheid VCA Groen Naam kandidaat: Examen: asisveiligheid V Groen Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Groen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers 1. Wetgeving 1.1 Arbowet In januari 2007 is de Arbowet 2007 van kracht geworden. Het begrip Arbo staat voor Arbeidsomstandigheden en heeft betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW). De Arbowet

Nadere informatie

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13 Naam kandidaat: Examen: VOL-VCA Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid (BE)

Examen: Basisveiligheid (BE) Examen: asisveiligheid (E) Reeks: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één juist is. Voor

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU (BE)

Examen: Proefexamen VIL-VCU (BE) Examen: Proefexamen VIL-VU (E) Reeks: Proefexamen VIL-VU (E) Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector 5e druk

Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector 5e druk Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector 5e druk Antwoorden, puzzels en oefenexamenvragen Hoofdstuk 1 1. gevarenbronnen 2. - onveilige situaties - onveilige handelingen 3. onveilige handelingen

Nadere informatie

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13 Naam kandidaat: Examen: VOL-VCA Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examenopgaven VCA VOL

Examenopgaven VCA VOL DIT EXAMEN BESTAAT UIT 40 MEERKEUZE OPGAVE. CATEGORIE: VCA VOL Beschikbare tijd: 60 minuten Examenopgaven VCA VOL Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen.

Nadere informatie

Antwoorden Oefenvragen, puzzels en multiplechoice-vragen

Antwoorden Oefenvragen, puzzels en multiplechoice-vragen Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector, 4e druk Antwoorden, puzzels en multiplechoice-vragen Hoofdstuk 1 1 gevarenbronnen 2 - onveilige situaties - onveilige handelingen 3 onveilige handelingen

Nadere informatie

Examen: Veiligheid voor Intercedenten en Leiding. (BE)

Examen: Veiligheid voor Intercedenten en Leiding. (BE) Examen: Veiligheid voor Intercedenten en Leiding. (E) Reeks: Proefexamen VIL VU Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

2 Een bedrijf begaat een grote overtreding van de Arbowet. Wat kan de arbeidsinspectie doen in zo n geval?

2 Een bedrijf begaat een grote overtreding van de Arbowet. Wat kan de arbeidsinspectie doen in zo n geval? 1 Op welk keurmerk moet worden gelet bij de aanschaf van werktuigen? rbolabel. E-markering. VGM-keur. 2 Een bedrijf begaat een grote overtreding van de rbowet. Wat kan de arbeidsinspectie doen in zo n

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

BIJLAGE 5: proefexamen NEN 3140

BIJLAGE 5: proefexamen NEN 3140 Examenopgaven: NEN 3140 nen-001 IJLGE 5: proefexamen NEN 3140 enodigdheden: dit examen antwoordformulier (waarop u uw antwoorden noteert) Potlood en gum Lees de volgende aanwijzingen goed door! it examen

Nadere informatie

Checklist: Gezondheidsklachten door fijnstof

Checklist: Gezondheidsklachten door fijnstof Checklist: Gezondheidsklachten door fijnstof Er komt kwartsstof vrij wanneer je kwarts-houdend materiaal zoals hardsteen en baksteen bewerkt. De fijnstof kan via de huid en de inademing in je lichaam terechtkomen

Nadere informatie

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn?

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Noem enkele gevaren op het werk. -2- Noem werkzaamheden of omstandigheden

Nadere informatie

V&G-deelplan uitvoeringsfase Nummer : Versie : 1. VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSGEVAREN Status : invulform

V&G-deelplan uitvoeringsfase Nummer : Versie : 1. VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSGEVAREN Status : invulform Project: VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSPLAN Op te stellen door de bij de uitvoeringen betrokken partijen BEDRIJFSGEGEVENS WERKZAAMHEDEN In te vullen door Van de Kreeke Wegenbouw Naam:.. Omschrijving:. Adres:...

Nadere informatie

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand.

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Met welk bord wordt een explosiegevaarlijke gebied aangegeven? -5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een

Nadere informatie

VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN

VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN Succes Invest Movan Cash Flow Management BVBA 1 Opleiding PRODUCTFICHE 2018 CODE: VCL Faraday Safety Training VZW Faraday Safety VOF VEILIGHEIDS-CHECKLIST AANNEMERS: VOOR LEIDINGGEVENDEN Veiligheid Checklist

Nadere informatie

Arbodocument/ Aanvraag-uitzenddocument

Arbodocument/ Aanvraag-uitzenddocument Arbodocument/ Aanvraag-uitzenddocument Opdrachtgever Naam Adres Plaats Contactpersoon Telefoon E-mailadres Uitzendkracht wordt te werk gesteld te: Afdeling uzk Functie uzk Omschrijving werkzaamheden/specifieke

Nadere informatie

Veilig en gezond werken

Veilig en gezond werken Veilig en gezond werken B.E.M. Pennings 2006 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie of op andere wijze

Nadere informatie

1 van 60. 2 van 60. 3 van 60. 4 van 60

1 van 60. 2 van 60. 3 van 60. 4 van 60 1 van 60 Wat zijn de belangrijkste grondbeginselen uit de V&G-wet? a) Veiligheid, gezondheid en milieu. b) Veiligheid, gezondheid en welzijn. c) Welzijn, milieu en veiligheid. 2 van 60 Welke van onderstaande

Nadere informatie

Hoofdstuk Paragraaf Eindterm Toetsterm 1. Wetgeving 1.5 Grondbeginselen arbeidstijdenwetgeving De kandidaat kan de doelstellingen van de

Hoofdstuk Paragraaf Eindterm Toetsterm 1. Wetgeving 1.5 Grondbeginselen arbeidstijdenwetgeving De kandidaat kan de doelstellingen van de Hoofdstuk Paragraaf Eindterm Toetsterm 1. Wetgeving 1.5 Grondbeginselen arbeidstijdenwetgeving 1.5.1 De kandidaat kan de doelstellingen van de wetgeving inzake arbeidstijden omschrijven 1.5.1.1 De kandidaat

Nadere informatie

3 van 60. 4 van 60. 1 van 60. 2 van 60

3 van 60. 4 van 60. 1 van 60. 2 van 60 1 van 60 Wat is welzijn volgens de Arbo-wet? a) De tevredenheid van zowel de werkgever als de werknemer over de afspraken die gemaakt zijn over de inrichting van de werkplek. b) De tevredenheid van de

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Naam kandidaat: Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VOL-VCA Evenementcode: 00000000-NA220000 Lees de volgende aanwijzingen

Nadere informatie

Arbochecklist Productie/Technisch/Logistiek

Arbochecklist Productie/Technisch/Logistiek Arbochecklist Productie/Technisch/Logistiek 1 U moet in het bezit zijn van geldige veiligheidsdiploma s/certificaten: Indien ja, opleiding VCA (veilig werken I/II) veiligheidspaspoort SIR-pas Certificaat

Nadere informatie

Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd):

Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd): In te vullen door bedrijf / opdrachtgever. Naam bedrijf/opdrachtgever: 1/6 Ingevuld door: Datum (dd-mm-jjjj): Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd): Het

Nadere informatie

Wat is een explosie? Een explosie is een zeer snel verlopende brand met een vrijkomende (verwoestende) drukgolf.

Wat is een explosie? Een explosie is een zeer snel verlopende brand met een vrijkomende (verwoestende) drukgolf. Toolbox: Brand en Explosie Het doel van een toolboxmeeting is om de aandacht en motivatie voor veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf te verbeteren. Wat is brand? Brand is een chemische reactie van

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Kandidaat: EXAMEN: proefexamen Projectmatig Werken. Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen.

Kandidaat: EXAMEN: proefexamen Projectmatig Werken. Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Kandidaat: EXMEN: proefexamen Projectmatig Werken Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts

Nadere informatie

Kitverwerker (kitter/purder)

Kitverwerker (kitter/purder) Kitverwerker (kitter/purder) Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf Alles wat je moet weten over gezond en veilig kitten Informatie voor de werknemer Zwaar werk Als kitter werk je veelal in eenzelfde houding,

Nadere informatie

Toelichting en gebruik V&G-deelplan.

Toelichting en gebruik V&G-deelplan. Toelichting en gebruik V&G-deelplan. SMT Bouw & Vastgoed streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert SMT Bouw

Nadere informatie

dit examen Benodigdheden: potlood en gum Een Einde examen:

dit examen Benodigdheden: potlood en gum Een Einde examen: Naam kandidaat: Examen: B-VCA Groen Evenementcode: Proefexamen_B-VCA Groen Lees de volgendee aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

VCA 2008. Toelichting wijzigingen

VCA 2008. Toelichting wijzigingen Toelichting wijzigingen Inleiding VCA ValQ biedt ondersteuning bij: ontwikkeling van mens en organisatie ValQ helpt ook bij het opzetten van managementsystemen die kunnen worden gecertificeerd (VCA/OHSAS/ISO

Nadere informatie

------- --------------------------

------- -------------------------- 1 van 60 Hoe kan de werkgever het welzijn van de werknemer waarborgen? a) Door een werknemer invloed te laten uitoefenen op eigen werkzaamheden. b) Door een werknemer regelmatig aaneensluitend enkele vrije

Nadere informatie

Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Op je werk, maar ook thuis zijn veel meer gevaarlijke stoffen dan je denkt.

Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Op je werk, maar ook thuis zijn veel meer gevaarlijke stoffen dan je denkt. Gevaarlijke stoffen Gevaarlijke stoffen zijn stoffen die gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Op je werk, maar ook thuis zijn veel meer gevaarlijke stoffen dan je denkt. Giftig Een stof is giftig als deze

Nadere informatie

Arbochecklist Productie/technisch/logistiek

Arbochecklist Productie/technisch/logistiek In te vullen door bedrijf / opdrachtgever. Naam bedrijf/opdrachtgever: 1/6 Ingevuld door: Datum (dd-mm-jjjj): Functie/opdrachtnaam: Korte functieomschrijving (mag ook als bijlage worden toegevoegd): Het

Nadere informatie

4 van 60. 2 van 60. 1 van 60. 3 van 60

4 van 60. 2 van 60. 1 van 60. 3 van 60 I / 1 van 60 Hoe kan de werkgever voor het welzijn van de medewerker zorgen? a) Door voor zijn personeel een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. b) Door eentonig werk voor zijn personeel zo veel

Nadere informatie

Examenopgaven VIL-VCU

Examenopgaven VIL-VCU Naam kandidaat: Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VIL-VCU Evenementcode: 00000000-NA230000 Lees de volgende aanwijzingen

Nadere informatie

Hawkinsstraat 21 7207 RR Zutphen telefoon: 0575-545100 www.adaptconsultants.nl info@adaptconsultants.nl

Hawkinsstraat 21 7207 RR Zutphen telefoon: 0575-545100 www.adaptconsultants.nl info@adaptconsultants.nl TEST 3. Vragen les 10 t/m 13 en hetgeen bekend dient te zijn. 49. Wat is verplicht bij gebruik van een uitschuifbare ladder die toegang biedt tot een dak? a. deze ladder moet aan de bovenzijde worden vastgezet

Nadere informatie

Als je op fraude betrapt wordt, wordt je uitgesloten van het examen en krijg je geen diploma.

Als je op fraude betrapt wordt, wordt je uitgesloten van het examen en krijg je geen diploma. Examen: VOL-V (E) Reeks: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één juist is. Voor dit examen

Nadere informatie

Blokkensteller ruwbouw

Blokkensteller ruwbouw Blokkensteller ruwbouw Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf Alles wat je moet weten over gezond en veilig blokkenstellen Informatie voor de werknemer Zwaar werk Blokkenstellen betekent langdurig staan.

Nadere informatie

Straatmaker. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig straten. Informatie voor de werknemer

Straatmaker. Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf. Alles wat je moet weten over gezond en veilig straten. Informatie voor de werknemer Straatmaker Het belangrijkste bouwwerk ben je zelf Alles wat je moet weten over gezond en veilig straten Informatie voor de werknemer Zwaar werk Als straatmaker werk je vaak geknield, gebukt of zittend.

Nadere informatie

Toolboxmeeting. Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging

Toolboxmeeting. Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging Toolboxmeeting Werken op hoogte / Valbeveiliging INLEIDING Volgens de Arbo-wet is 2,5 meter de kritische hoogte. Zodra er boven deze hoogte gewerkt moet worden, zijn maatregelen vereist en een ieder dient

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Claim! Amerikaanse toestanden

Claim! Amerikaanse toestanden Claim! Amerikaanse toestanden Perspectief van de arbeidshygiënist Deventer, 25 april 2012 Rob Snippe, gecertificeerd arbeidshygiënist Arbeidshygiëne Arbeidshygiëne is de toegepaste wetenschap, welke zich

Nadere informatie