Basisveiligheid-VCA Proefexamen 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Basisveiligheid-VCA Proefexamen 1"

Transcriptie

1 asisveiligheid-v Proefexamen 1 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is. Voor dit examen zijn maximaal 40 punten te behalen. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. U bent geslaagd wanneer u 28 of meer punten hebt gehaald. an dit examen mogen maximaal 60 minuten besteed worden. enodigdheden: - dit examen; - schrapkaart (waarop u uw antwoorden noteert); - potlood en gum. Richtlijnen: - controleer of alle bladzijden van dit examen aanwezig zijn; - vul de schrapkaart alleen met potlood in; - geef het door u gekozen antwoord aan door het hokje zwart te maken; - gum een fout ingevuld antwoord goed uit. Een meerkeuzevraag wordt fout gerekend in de volgende gevallen: - als het gekozen antwoord fout is; - als er meer dan één hokje zwart gemaakt is; - als er geen enkel hokje zwart gemaakt is; - als een hokje niet zwart gemaakt, maar op een andere wijze gemarkeerd is. Einde examen: - plaats of controleer uw naam op de schrapkaart; - lever dit examen en de schrapkaart in bij de surveillant.

2 1. Wat is een beheersmaatregel bij het gebruik van elektrisch gereedschap? Visuele inspectie voor elk gebruik. Het regelmatig lezen van de gebruiksaanwijzing. eschadigingen direct zelf repareren. 2. Welke kleuren worden gebruikt op borden voor brandbestrijdingsmiddelen? Zwart pictogram op gele achtergrond. Wit pictogram op rode achtergrond. Rood pictogram op groene achtergrond. 3. Wat zijn veiligheidsrisico s bij het lopen over een niet-egale of gladde ondergrond? Struikelen en uitglijden. Vermoeidheid en verstappen. Tijdverlies en ergernis. 4. Wat moet er in een werkvergunning staan? De maatregelen die de vergunninghouder moet nemen om het werk veilig uit te kunnen voeren. De uiterste datum waarop de werkzaamheden afgerond zijn. De werk- en rusttijden van de werknemers die het werk uitvoeren. 5. Mag je alcohol of drugs gebruiken tijdens gevaarlijk werk? Ja, als je het soms gebruikt en met mate. Nee, nooit. Ja, als je je werkgever informeert als je alcohol of drugs hebt gebruikt. 6. Hoe kan lekken van gevaarlijke stoffen voorkomen worden? Door schimmels te verwijderen. Door regelmatig te controleren of de installatie in orde is. Door een extern bedrijf reparaties te laten uitvoeren.

3 7. Waarom wordt een RIE (risico-inventarisatie en evaluatie) opgesteld? Om risico s te beheersen. Om technische problemen op te lossen. Om veiligheidsprocedures uit te werken. 8. Hoe voorkom je struikelen op de werkplek? Door de vloeren regelmatig te laten boenen. Door stevige werkschoenen te dragen. Door de werkplek opgeruimd te houden. 9. Hoe heet het punt waarbij een vloeistof zo veel verdampt, dat de damp aangestoken kan worden? Het vlampunt. De explosiegrens. Het condensatiepunt. 10. Wat is een mogelijke bron van gevaar op het werk? De mentaliteit van de werknemer. De tijdsduur van de werkzaamheden. Het aantal werknemers op de werkplek. 11. Wat betekent dit blauwe bord met witte afbeelding? Het dragen van schone schoenen is verplicht. Het dragen van veiligheidsschoenen is verplicht. Het dragen van beschermhoezen over schoenen is verplicht. 12. Er wordt een bevel tot stillegging gegeven. Wat doe je? Je moet overleggen met je leidinggevende. Je mag dit bevel negeren. Je moet dit bevel onmiddellijk opvolgen.

4 13. Er zijn gevaarlijk gassen of dampen aanwezig op de werkplek. Waarom mag je dan nooit vertrouwen op je reukzin? Er bestaan ook reukloze gevaarlijke gassen en dampen. De neus is niet gevoelig voor de reuk van gevaarlijke gassen en dampen. De reukgrens is niet wettelijk vastgelegd. 14. Hoe voorkom je het beste dat mensen over een gevaarlijke plek lopen? Een waarschuwingsbord neerzetten of hangen bij gevaar. Een hekwerk neerzetten rondom het gevaar. Een lint neerhangen op ongeveer 1 meter van het gevaar. 15. Wat zegt de arboregelgeving over signalering op de werkplek. Mogelijke gevaren moeten zijn aangeduid met een driehoekig bord. Mogelijke gevaren moeten zijn aangegeven in een folder. Mogelijke gevaren moeten zijn gemarkeerd. 16. Op een bouwplaats hangt een isolatieplaat los. Waarvan is dit een voorbeeld? Een aanvaardbaar risico. Een onveilige situatie. Een onveilige handeling. 17. Wat is een belangrijke eis bij producten met een E-markering? Dat er een goede gebruiksaanwijzing bij zit. Dat het artikel prettig in gebruik is. Dat het product niet schadelijk is voor het milieu. 18. Hoe ziet een aanwijzing eruit? Een rechthoekig groen bord, met daarop een wit pictogram. Een driehoekig geel bord met daarop een pictogram. Een witte sheet met blauwe letters. 19. Wat doet een dodemansknop? Die voorkomt dat de machine zomaar start. Die schakelt de machine bij het loslaten van de knop uit. Die schakelt de machine na verloop van tijd vanzelf uit.

5 20. Welke vorm heeft een verbodsbord? Vierkant/rechthoekig. Rond. Driehoekig. 21. Wat is het een effect van een ontvlambare stof? Het geeft brandwonden op de huid. Het reageert zeer heftig met andere brandbare stoffen. Het vliegt gemakkelijk in brand. 22. Wat is een veelvoorkomende oorzaak van ongevallen met elektriciteit? Slechte of ontbrekende aarding. Stroomuitval. Ontploffingsgevaar. 23. Wat is het doel van een taakrisicoanalyse? Voorbereiding van een goede, veilige uitvoering van het werk. Het uitschakelen van alle risico s. Het beheersen van de risico s van het werk. 24. Welke manier van werken met kabelhaspels is correct? Niet te zware kabels gebruiken. Kabelhaspel volledig afrollen. Kabelhaspel opgerold laten. 25. De zuurstofconcentratie in een ruimte is te laag. Wat kun je het beste doen? De schadelijke gassen plaatselijk afzuigen. Een filtermasker dragen. De ruimte mechanisch beluchten. 26. Waarom is orde en netheid belangrijk voor veilig werken? In een stoffige omgeving werken is ongezond. Door orde en netheid gebeuren er minder ongevallen. Omdat het voor het imago van het bedrijf van belang is.

6 27. Voor welk werk is een aanvullende vergunning vereist? Voor het werken op een steiger. Voor het werken aan een elektrische installatie. Voor het werken in een besloten ruimte. 28. Welke soort brand kan het beste worden bestreden met schuim? Een klasse brand. Een klasse brand. Een klasse brand. 29. Wat is een veiligheidseis als je met een moersleutel/slagsleutel werkt? De sleutel moet lang genoeg zijn. De sleutel moet gekeurd zijn. De sleutel mag niet beschadigd zijn. 30. Wat is het risico bij een te hoog geluidsniveau? Je krijgt last van duizeligheid. Je krijgt het er warm van, met kans op flauwvallen. Je kunt blijvende gehoorschade oplopen. 31. Waarvoor worden steekflenzen gebruikt? Om leidingen af te sluiten. Om leidingen op elkaar te laten aansluiten. Om leidingen op eenvoudige wijze te kunnen openen. 32. Waardoor is er in een besloten ruimte een verhoogde kans op brand- en explosiegevaar? Er is weinig ventilatie, waardoor de LEL snel bereikt kan worden. Er is weinig ventilatie, waardoor de grenswaarde (M) snel bereikt kan worden. Er is weinig ventilatie, waardoor de luchtdruk snel kan oplopen. 33. Wat is het belangrijkste bij ernstig of acuut gevaar? randblusmiddelen pakken. EHO-koffer of -tas pakken. Melden van het gevaar.

7 34. Wat moet je doen bij ongevallen zonder ernstige verwondingen? Het alarmnummer bellen. Het slachtoffer begeleiden naar de medische dienst. De arbeidsinspectie inlichten. 35. Welk gedrag van een werknemer kan de kans op een ongeval vergroten? Ongeïnteresseerd zijn en negatief gedrag. Een bril en handschoenen dragen. Zittend werk en spreken met de collega s. 36. Hoe wordt voorkomen dat lekkages van een tank in de bodem terecht komen? Onder de tank plaatst men een lekbak om de vloeistof op te vangen. ij lekkages wordt alles zo goed mogelijk opgeruimd. Op de plaats van de lekkages spoelt de brandweer alles weg. 37. De hoeveelheid zuurstof is te laag. Wat kun je het beste doen? Trager werken, zodat je minder zuurstof verbruikt. Een verseluchtkap opdoen. Een masker met gasfilter dragen. 38. Wat zijn zuren en logen voor stoffen? Irriterende stoffen. ijtende stoffen. Milieugevaarlijke stoffen. 39. Welke factor beïnvloedt het ontstaan van brand?. De giftigheid van de stof.. Het vlampunt.. 10% LEL. 40. Welke instantie heeft de bevoegdheid om het werk stil te leggen? De arbodienst. De vakbond. De arbeidsinspectie.

Examenopgaven VCA Basis

Examenopgaven VCA Basis DIT EXAMEN BESTAAT UIT 40 MEERKEUZE OPGAVE. CATEGORIE: VCA Basis Beschikbare tijd: 60 minuten Examenopgaven VCA Basis Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen.

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid (BE)

Examen: Basisveiligheid (BE) Examen: asisveiligheid (E) Reeks: Proefexamen asisveiligheid Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA (BE)

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA (BE) Examen: Proefexamen asisveiligheid V (E) Reeks: Proefexamen asisveiligheid V (E) Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Proefexamen VCA Basisveiligheid

Proefexamen VCA Basisveiligheid Naam kandidaat: Proefexamen V asisveiligheid Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd.

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 20 vragen over de hoofdstukken 1 tot en met 3 van het PBNA lesboek Basisveiligheid VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 30 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 2

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 2 asisveiligheid-v Proefexamen 2 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Examenopgaven Basisveiligheid

Examenopgaven Basisveiligheid Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven Basisveiligheid Evenementcode: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid

Examen: Proefexamen Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: Evenementcode: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid

Examen: Proefexamen Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid Evenementcode: 14082009 V 111222 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd.

Het echte B-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 40 vragen en daarvoor heeft u maximaal 60 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 20 vragen over de hoofdstukken 1 tot en met 3 van het PBNA lesboek Basisveiligheid VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 30 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1

Nadere informatie

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd.

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 35 vragen over de hoofdstukken 4 tot en met 9 van het PBNA lesboek VOL-VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 50 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. Voor

Nadere informatie

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd.

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 20 vragen over de hoofdstukken 10 tot en met 13 van het PBNA lesboek VOL-VCA. Over deze hoofdstukken worden geen specifieke VOL-vragen gesteld in het echte examen. Aan dit proefexamen

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Proefexamen VCA Basisveiligheid 2014 001

Proefexamen VCA Basisveiligheid 2014 001 Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is. Voor dit examen zijn maximaal 40 punten te behalen. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. U bent geslaagd wanneer u

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 3

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 3 asisveiligheid-v Proefexamen 3 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 4

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 4 asisveiligheid-v Proefexamen 4 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 5

Basisveiligheid-VCA Proefexamen 5 asisveiligheid-v Proefexamen 5 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA

Examen: Proefexamen VOL-VCA Examen: Proefexamen VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Proefexamen VOL-VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door!

Proefexamen VOL-VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Naam kandidaat: Proefexamen VOL-V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is.

Nadere informatie

Examenopgaven Basisveiligheid

Examenopgaven Basisveiligheid Naam kandidaat: Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven Basisveiligheid Evenementcode: 00000000-NA210000 Lees de volgende

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA

Examen: Proefexamen Basisveiligheid VCA Naam kandidaat: Examen: Proefexamen asisveiligheid V Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA

Examen: Proefexamen VOL-VCA Examen: Proefexamen VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid

Examen: Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: asisveiligheid Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA

Examen: Proefexamen VOL-VCA Examen: Proefexamen VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU

Examen: Proefexamen VIL-VCU Examen: Proefexamen VIL-VU Evenementcode: Proefexamen VIL-VU Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examen: Proefexamen Basisveiligheid

Examen: Proefexamen Basisveiligheid EXAMENBANK Naam kandidaat: ---- ------- Examen: Evenementcode: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat u1t 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU

Examen: Proefexamen VIL-VCU Examen: Proefexamen VIL-VU Evenementcode: Proefexamen_VIL VU Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd.

Het echte VOL-VCA examen dat u na de opleiding gaat maken omvat 70 vragen en daarvoor heeft u maximaal 105 minuten de tijd. Dit proefexamen omvat 35 vragen over de hoofdstukken 1 tot en met 3 van het PBNA lesboek VOL-VCA. Aan dit proefexamen mogen maximaal 50 minuten besteed worden. Elk goed antwoord levert u 1 punt op. Voor

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid

Examen: Basisveiligheid Naam kandidaat: Examen: Evenementcode: Proefexamen_ VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts

Nadere informatie

Examen: Proefexamen B-VCA Groen

Examen: Proefexamen B-VCA Groen Naam kandidaat: Examen: Proefexamen -V Groen Evenementcode: Proefexamen_-V Groen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

BIJLAGE 5: proefexamen NEN 3140

BIJLAGE 5: proefexamen NEN 3140 Examenopgaven: NEN 3140 nen-001 IJLGE 5: proefexamen NEN 3140 enodigdheden: dit examen antwoordformulier (waarop u uw antwoorden noteert) Potlood en gum Lees de volgende aanwijzingen goed door! it examen

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid

Examen: Basisveiligheid Examen: asisveiligheid Reeks: 2017 NL 1 455 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één juist

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid VCA Groen

Examen: Basisveiligheid VCA Groen Naam kandidaat: Examen: asisveiligheid V Groen Evenementcode: Proefexamen_asisveiligheid V Groen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Examen: VOL-VCA. Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door!

Examen: VOL-VCA. Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA. Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Naam kandidaat: Examen: VOL-V Evenementcode: Proefexamen_VOL V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Proefexamen Basisveiligheid VCA

Proefexamen Basisveiligheid VCA Proefexamen Basisveiligheid VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit proefexamen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste

Nadere informatie

Hoofdstuk Paragraaf Eindterm Toetsterm 1. Wetgeving 1.5 Grondbeginselen arbeidstijdenwetgeving De kandidaat kan de doelstellingen van de

Hoofdstuk Paragraaf Eindterm Toetsterm 1. Wetgeving 1.5 Grondbeginselen arbeidstijdenwetgeving De kandidaat kan de doelstellingen van de Hoofdstuk Paragraaf Eindterm Toetsterm 1. Wetgeving 1.5 Grondbeginselen arbeidstijdenwetgeving 1.5.1 De kandidaat kan de doelstellingen van de wetgeving inzake arbeidstijden omschrijven 1.5.1.1 De kandidaat

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar gecontroleerd

Nadere informatie

Proefexamen Basisveiligheid (B-VCA)

Proefexamen Basisveiligheid (B-VCA) Proefexamen Basisveiligheid (B-VCA) Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden

Nadere informatie

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13 Naam kandidaat: Examen: VOL-VCA Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Examenopgaven VCA Basis

Examenopgaven VCA Basis DIT EXAMEN BESTAAT UIT 40 MEERKEUZE OPGAVE. CATEGORIE: VCA Basis Beschikbare tijd: 60 minuten Examenopgaven VCA Basis Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen.

Nadere informatie

Examen: Proefexamen B-VCA Groen

Examen: Proefexamen B-VCA Groen Naam kandidaat: Examen: Proefexamen -V Groen Evenementcode: Proefexamen_-V Groen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Naam kandidaat: Een meerkeuzevraag wordt fout gerekend in de volgende gevallen:

Naam kandidaat: Een meerkeuzevraag wordt fout gerekend in de volgende gevallen: Naam kandidaat: Examen: VIL-VCU Evenementcode: Proefexamen_VIL VCU Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13

Lees. dit examen. Benodigdheden: potlood en gum. Een. Einde examen: Pagina 1 van 13 Naam kandidaat: Examen: VOL-VCA Evenementcode: Proefexamen_VOL VCA Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector 5e druk

Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector 5e druk Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector 5e druk Antwoorden, puzzels en oefenexamenvragen Hoofdstuk 1 1. gevarenbronnen 2. - onveilige situaties - onveilige handelingen 3. onveilige handelingen

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Naam kandidaat: Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VOL-VCA Evenementcode: 00000000-NA220000 Lees de volgende aanwijzingen

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU

Examen: Proefexamen VIL-VCU Examen: Proefexamen VIL-VU Evenementcode: Proefexamen_VIL VU Naam kandidaat: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

HSE guidelines mei 2012 AARDGASCONDENSAAT HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines mei 2012 AARDGASCONDENSAAT HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS S HSE guidelines mei 2012 AARDGASCONDENSAAT HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Antwoorden Oefenvragen, puzzels en multiplechoice-vragen

Antwoorden Oefenvragen, puzzels en multiplechoice-vragen Basisveiligheid VCA voor de groen-grijze sector, 4e druk Antwoorden, puzzels en multiplechoice-vragen Hoofdstuk 1 1 gevarenbronnen 2 - onveilige situaties - onveilige handelingen 3 onveilige handelingen

Nadere informatie

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg.

-1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving? -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de groepen signaleringsborden. -1- Noem de twee vormen van overleg. -1- Noem de verschillende vormen van markeringen. -1- Over welke domeinen gaat de V&G-wetgeving? -1- Voor wie geldt de V&Gwetgeving?

Nadere informatie

WERKEN IN BESLOTEN RUIMTEN BRON: ARBOUW

WERKEN IN BESLOTEN RUIMTEN BRON: ARBOUW WERKEN IN BESLOTEN RUIMTEN BRON: ARBOUW Inleiding Werken in besloten ruimten brengt specifieke risico s voor de veiligheid en gezondheid met zich mee. Er is kans op dodelijke ongevallen, verwondingen en

Nadere informatie

Examen: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (BE)

Examen: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (BE) Examen: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (E) Reeks: Proefexamen VOL V Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

HSE guidelines september 2012 HOGE DRUK HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines september 2012 HOGE DRUK HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS S HSE guidelines september 2012 HOGE DRUK HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

dit examen Benodigdheden: potlood en gum Een Einde examen:

dit examen Benodigdheden: potlood en gum Een Einde examen: Naam kandidaat: Examen: B-VCA Groen Evenementcode: Proefexamen_B-VCA Groen Lees de volgendee aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

------- --------------------------

------- -------------------------- 1 van 60 Hoe kan de werkgever het welzijn van de werknemer waarborgen? a) Door een werknemer invloed te laten uitoefenen op eigen werkzaamheden. b) Door een werknemer regelmatig aaneensluitend enkele vrije

Nadere informatie

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers

De doelstellingen van de Arbowet zijn: het verbeteren van de veiligheid en gezondheid van medewerkers 1. Wetgeving 1.1 Arbowet In januari 2007 is de Arbowet 2007 van kracht geworden. Het begrip Arbo staat voor Arbeidsomstandigheden en heeft betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW). De Arbowet

Nadere informatie

Examenopgaven VOL-VCA

Examenopgaven VOL-VCA Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VOL-VCA Evenementcode: Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door!

Nadere informatie

Examen: Basisveiligheid (BE)

Examen: Basisveiligheid (BE) Examen: asisveiligheid (E) Reeks: Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één juist is. Voor

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VOL-VCA (BE)

Examen: Proefexamen VOL-VCA (BE) Examen: Proefexamen VOL-V (E) Reeks: Proefexamen VOL-V (E) Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er

Nadere informatie

HSE guidelines. april 2017 BENZEEN

HSE guidelines. april 2017 BENZEEN HSE guidelines H april 2017 BENZEEN Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures van kracht. Er bestaat immers een risico dat gevaarlijke stoffen vrijkomen.

Nadere informatie

HSE guidelines. januari 2012 BENZEEN HSE LIFE THE INTERNATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines. januari 2012 BENZEEN HSE LIFE THE INTERNATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS HSE guidelines H januari 2012 BENZEEN HSE LIFE THE INTERNATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Evenementcode: proefexamen

Evenementcode: proefexamen Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en heeft als doel om de kandidaat kennis te laten maken met de wijze van examineren. De vragen worden één keer per jaar

Nadere informatie

1 van 60. 2 van 60. 3 van 60. 4 van 60

1 van 60. 2 van 60. 3 van 60. 4 van 60 1 van 60 Wat zijn de belangrijkste grondbeginselen uit de V&G-wet? a) Veiligheid, gezondheid en milieu. b) Veiligheid, gezondheid en welzijn. c) Welzijn, milieu en veiligheid. 2 van 60 Welke van onderstaande

Nadere informatie

Examen: Proefexamen VIL-VCU (BE)

Examen: Proefexamen VIL-VCU (BE) Examen: Proefexamen VIL-VU (E) Reeks: Proefexamen VIL-VU (E) Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan

Nadere informatie

A3-1 (voorheen B-3-1) Antwoorden A3 Veilig werken. Het werk dat je tijdens schooldagen mag doen als je 14 jaar bent is oppassen en auto s wassen.

A3-1 (voorheen B-3-1) Antwoorden A3 Veilig werken. Het werk dat je tijdens schooldagen mag doen als je 14 jaar bent is oppassen en auto s wassen. 1 A3-1 (voorheen B-3-1) Antwoorden A3 Veilig werken 1 Wat voor werk mag je tijdens schooldagen doen als je 14 jaar bent? Het werk dat je tijdens schooldagen mag doen als je 14 jaar bent is oppassen en

Nadere informatie

HSE guidelines december 2014 CAUSTIC SODA HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines december 2014 CAUSTIC SODA HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS H HSE guidelines december 2014 CAUSTIC SODA HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

VGWM A WAY OF LIVING BENZEEN. Standaards voor professionals, wees alert!

VGWM A WAY OF LIVING BENZEEN. Standaards voor professionals, wees alert! VGWM A WAY OF LIVING Standaards voor professionals, wees alert! Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan gesloten installaties en systemen zijn strikte procedures van kracht. Er bestaat immers een

Nadere informatie

HSE guidelines mei 2012 AARDGASCONDENSAAT HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines mei 2012 AARDGASCONDENSAAT HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS S HSE guidelines mei 2012 AARDGASCONDENSAAT HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Veiligheid: pictogrammen en borden

Veiligheid: pictogrammen en borden KWALIFICATIE DETAILHANDEL Veiligheid: pictogrammen en borden Joris werkt in een bouwmarkt waar aluminium buizen worden verkocht. Joris moet een grote order verzamelen. Bij een stelling moet hij tien buizen

Nadere informatie

Toolbox-meeting veiligheids- & gezondheidssignalering

Toolbox-meeting veiligheids- & gezondheidssignalering Toolbox-meeting veiligheids- & gezondheidssignalering Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Toolbox-meeting: Veiligheids- & gezonheidssignalering

Nadere informatie

Examenopgaven VIL-VCU

Examenopgaven VIL-VCU Naam kandidaat: Dit proefexamen VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VIL-VCU Evenementcode: proefexamen Lees de volgende

Nadere informatie

HSE guidelines december 2012 STIKSTOF HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines december 2012 STIKSTOF HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS H HSE guidelines december 2012 STIKSTOF HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan gesloten installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Aluchemie Rotterdam. Module Besloten ruimten. Jacques van Es / Leo van der Elst 17 april 2013

Aluchemie Rotterdam. Module Besloten ruimten. Jacques van Es / Leo van der Elst 17 april 2013 Aluchemie Rotterdam Module Besloten ruimten Jacques van Es / Leo van der Elst 17 april 2013 1 2 Een besloten ruimte is: Iedere ruimte die, onder normale omstandigheden, (grotendeels) van de omgeving is

Nadere informatie

HSE guidelines. december 2014 CAUSTIC SODA HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines. december 2014 CAUSTIC SODA HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS HSE guidelines H december 2014 CAUSTIC SODA HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Examen: Veiligheid voor Intercedenten en Leiding. (BE)

Examen: Veiligheid voor Intercedenten en Leiding. (BE) Examen: Veiligheid voor Intercedenten en Leiding. (E) Reeks: Proefexamen VIL VU Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden,

Nadere informatie

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn?

-2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Bij welke werkzaamheden kan een aanvullende werkvergunning nodig zijn? -2- Noem voorbeelden van orde en netheid (good housekeeping). -2- Noem enkele gevaren op het werk. -2- Noem werkzaamheden of omstandigheden

Nadere informatie

Examenopgaven VIL-VCU

Examenopgaven VIL-VCU Naam kandidaat: Dit VCA is uitsluitend bestemd voor opleidingsdoeleinden en is hiervoor vrijelijk te gebruiken. Auteursrechten Examenopgaven VIL-VCU Evenementcode: 00000000-NA230000 Lees de volgende aanwijzingen

Nadere informatie

Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken.

Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken. Enkelvoudige R-zinnen 1 In droge toestand ontplofbaar 2 Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken. 3 Ernstig ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken.

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGELS MOERDIJK

VEILIGHEIDSREGELS MOERDIJK VEILIGHEIDSREGELS MOERDIJK Bij Mineralz Moerdijk worden verontreinigde grond en minerale reststoffen verwerkt zodat deze weer als bouwstof kunnen worden gebruikt. Het belangrijkste bij dit werk is dat

Nadere informatie

Kandidaat: EXAMEN: proefexamen Projectmatig Werken. Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen.

Kandidaat: EXAMEN: proefexamen Projectmatig Werken. Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Kandidaat: EXMEN: proefexamen Projectmatig Werken Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts

Nadere informatie

VOL-VCA Proefexamen 1

VOL-VCA Proefexamen 1 VOL-V Proefexamen 1 Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen. Na elke vraag volgen drie antwoordmogelijkheden, waarvan er slechts één de juiste is. Voor dit examen

Nadere informatie

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen 1 van 8 Rzinnen & S zinnen Datum: 18032013 Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: Rzinnen R 1 R 2 R 3 R 4 R 5 R 6 R 7 R 8 R 9 R 10 R 11 R 12 R 14 R 15 R 16 R 17

Nadere informatie

2 Een bedrijf begaat een grote overtreding van de Arbowet. Wat kan de arbeidsinspectie doen in zo n geval?

2 Een bedrijf begaat een grote overtreding van de Arbowet. Wat kan de arbeidsinspectie doen in zo n geval? 1 Op welk keurmerk moet worden gelet bij de aanschaf van werktuigen? rbolabel. E-markering. VGM-keur. 2 Een bedrijf begaat een grote overtreding van de rbowet. Wat kan de arbeidsinspectie doen in zo n

Nadere informatie

Examenopgaven VCA VOL

Examenopgaven VCA VOL DIT EXAMEN BESTAAT UIT 40 MEERKEUZE OPGAVE. CATEGORIE: VCA VOL Beschikbare tijd: 60 minuten Examenopgaven VCA VOL Proefexamen Lees de volgende aanwijzingen goed door! Dit examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen.

Nadere informatie

HSE guidelines januari 2012 BENZEEN HSE LIFE THE INTERNATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines januari 2012 BENZEEN HSE LIFE THE INTERNATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS H HSE guidelines januari 2012 BENZEEN HSE LIFE THE INTERNATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Introductie uitzendkrachten

Introductie uitzendkrachten Blz.: 1/7 I. Veiligheidsregels- en voorschriften Voor de specifieke veiligheids- en gezondheidsregels, alsook de vereiste PBM, wordt steeds verwezen naar de werkpostfiche, de introductiebrochure van de

Nadere informatie

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later

Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Brandwonden en dan? Eerst water, de rest komt later Eerst water, de rest komt later! Voorkom brandwonden Er is maar één juist antwoord op de vraag hoe brandwonden kunnen worden voorkomen: wees alert en

Nadere informatie

HSE guidelines december 2012 KWIK HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines december 2012 KWIK HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS H HSE guidelines december 2012 KWIK HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan gesloten installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

Bijlage IX AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN :

Bijlage IX AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN : Bijlage IX R 1 : In droge toestand ontplofbaar AARD DER BIJZONDERE GEVAREN TOEGESCHREVEN AAN GEVAARLIJKE STOFFEN EN PREPARATEN : R 2 : Ontploffingsgevaar door schok, wrijving, vuur of andere ontstekingsoorzaken

Nadere informatie