DATA Count Serie. DATA Count S-25. Handleiding. April 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DATA Count Serie. DATA Count S-25. Handleiding. April 2013"

Transcriptie

1 DATA Detection Technologies Ltd. DATA Count Serie DATA Count S-25 Handleiding April 2013 BEDRIJFSEIGENDOM EN VERTROUWELIJK Copyright 2010 by Data Technologies Ltd. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze handleiding mag in enige vorm en op enige grafische, elektronische of mechanische wijze worden gereproduceerd of gekopieerd middels fotokopieën, het overtypen van inhoud of middels zoeksystemen zonder schriftelijke toestemming van Data Detection Technologies Ltd. DATA Detection Technologies Ltd. 12 Hartom St., Har Hotzvim, Jeruzalem 97775, Israël Telefoon: (+972) Fax: (+972)

2 Introductie VEILIGHEIDSINFORMATIE Lees alle veiligheidsinformatie zoals hieronder en in de volledige Bedienings- en Onderhoudshandleiding weergegeven alvorens u poogt het systeem te bedienen of enige onderhoudstaak uit te voeren. Gevaren Elektrisch Het DATA Count S-25-systeem is aangesloten op hoge spanning (115 / 230 VAC). Waarschuwingen 1. Gehoorzaam alle waarschuwingen en inachtnemingen in deze handleiding en volg ze op. 2. Alle onderhoudswerkzaamheden mogen uitsluitend worden uitgevoerd door getraind en bevoegd personeel. 3. Controleer of de stroomtoevoer is uitgeschakeld alvorens u enige procedure met betrekking tot elektrische onderdelen aanvangt. Opmerking: Dit is een korte Bedieningshandleiding. Zie de volledige Bedienings- en Onderhoudshandleiding van de DATA Count S-25 voor meer en uitgebreidere informatie over de werking van het systeem alsook over afstelling van voorwerpen en onderhoud en probleemoplossing DATA Detection Technologies Ltd.

3 Introductie 1 INTRODUCTIE De DATA Count S-25 telt nauwkeurig en snel een groot aantal kleine voorwerpen in een aangesloten zak of container, in twee optionele telmodi: Batchtelling: zakken worden gevuld overeenkomstig een vastgesteld aantal voorwerpen per zak en aantal zakken. Vrije telling: alle of sommige van de voorwerpen in de trechter worden geteld. Het systeem wordt bediend door de Data Count applicatie die actief is op een PC met aanraakscherm. 1.1 Belangrijkste systeemonderdelen Trechter Doorgang Trilgoot Bovenleiding Verstelbare framepoten Pneumatische samenstelling Zakhouder en -detector Toevoerleiding Detectie-eenheid Afbeelding 1. Belangrijkste systeemonderdelen DATA Count S-25 1

4 Installatie-eisen 2 INSTALLATIE-EISEN 1. Controleer of het systeem op een stabiel en vlak oppervlak of op een stabiele en vlakke tafel is geplaatst. 2. Zorg voor toevoer van lucht teneinde te zorgen dat de detectoreenheid vrij van stof en vuil is. Opgelet: De luchtregeling dient te worden ingesteld om een druk van 0.1 bar te leveren. Zie deel 11.2 in de volledige handleiding voor meer informatie. 3 HET SYSTEEM IN- EN UITSCHAKELEN Voor inschakeling: 1. Druk de On/Off (Aan/Uit) schakelaar op het achterpaneel van het systeem in. 2. De PC met aanraakscherm zal automatisch worden ingeschakeld. Druk op de schakelaar linksonder het paneel om de PC handmatig op te starten. Het startscherm van DATA Count wordt getoond, gevolgd door het Hoofdscherm. Afbeelding 2. Hoofdscherm Voor uitschakeling: 1. Druk op Exit (Afsluiten, X) in de rechter bovenhoek van het Hoofdscherm en vervolgens op OK om uw opdracht te bevestigen. 2 DATA Detection Technologies Ltd.

5 Het systeem in- en uitschakelen Let op: Er zijn een aantal machines die een wachtwoord is vereist om de software te verlaten. Het wachtwoord is Om het wachtwoord te wijzigen of uit te schakelen, kunt u contact opnemen DATA support team. 2. Schakel de PC met het aanraakscherm uit (Start Turn Off Computer (Computer uitschakelen)). Wacht tot de PC geheel is uitgeschakeld. 3. Druk de On/Off (Aan/Uit) schakelaar op het achterpaneel van het systeem in. DATA Count S-25 3

6 Afstellen van voorwerpparameters 4 AFSTELLEN VAN VOORWERPPARAMETERS De DATA Count-machines dienen voor ieder voorwerp te worden afgesteld. Na het voltooien van de kalibratie worden de parameters opgeslagen voor toekomstig gebruik. Ieder voorwerp vereist eenmalige afstelling (die later kan worden bewerkt). Let op: Als u de geavanceerde instellingen in te voeren, is een wachtwoord vereist. Het wachtwoord is Om het wachtwoord te wijzigen of uit te schakelen, kunt u contact opnemen DATA support team. Om het voorwerp te kalibreren: Druk in het Hoofdvenster (Home) op Advanced Settings (Geavanceerde instellingen). Het scherm Advanced Settings (Geavanceerde instellingen) verschijnt. Afbeelding 3. Advanced setting (Geavanceerde instellingen) 4.1 Instellen van voorwerp Stelt de gebruiker in staat om: een nieuw voorwerp in te voeren, een voorwerp te dupliceren en om een voorwerp te bewerken en te verwijderen. Zie de volledige handleiding om te leren hoe voorwerpen verwijderd, gedupliceerd en bewerkt kunnen worden Een nieuw voorwerp invoeren 1. Druk op OBJECT TYPE SETUP (VOORWERP INSTELLEN). 4 DATA Detection Technologies Ltd.

7 Afstellen van voorwerpparameters 2. Druk op ENTER NEW OBJECT (NIEUW VOORWERP INVOEREN).. 3. Voer de naam van het nieuwe voorwerp in ( voor corrigeren, voor annuleren). 4. Druk op OK om te bevestigen. Het scherm met calibration directions (richtlijnen voor het afstellen) verschijnt. Afbeelding 4. Scherm calibration directions (richtlijnen voor het afstellen) Volg de voorbereidende acties: 1. Sluit het gat van de trechter. 2. Vul de trechter met de bewuste voorwerpen. 3. Plaats een container of zak onder de toevoerleiding. 4. Druk op het kalibratiescherm op NEXT (VOLGENDE) Afstellen van parameters Verwijder, om het systeem af te stellen, de bovenste kap van het toevoersubsysteem om beter zicht te krijgen op de voorwerpen die door de trilgoot gaan Afstellen van snelheid Stelt de optimale telsnelheid in. 1. Druk op TEST (TEST). 2. Verhoog of verlaag de doorgang handmatig tot die hoogte waarbij u weet dat de voorwerpen die door de trilgoot gaan, zich in één laag bevinden. 3. Observeer de voorwerpen terwijl ze door de trilgoot gaan. DATA Count S-25 5

8 Afstellen van voorwerpparameters 4. Pas de frequentiewaarde aan (met behulp van de pijltjes) en zoek de optimale waarden die zorgen dat de voorwerpen zo passeren dat ze het best geteld kunnen worden. N.B.:Een hoge waarde vermindert de nauwkeurigheid terwijl een lage waarde de nauwkeurigheid vergroot. N.B.: Pas de parameter van de Arbeidscyclus niet aan. 5. Druk na de optimalisatie op STOP TESTING (TEST STOPPEN). 6. Noteer de waarde van de hoogte van de doorgang op de liniaal en voer deze in bij de waarde voor de hoogte van de doorgang. 7. Druk op DONE (GEREED) (Het volgende kalibratiescherm verschijnt) Afstellen van afmetingen Biedt de afmetingen van de voorwerpen die door het systeem worden geteld. 1. Druk op TEST (TEST) (de afmetingen van de voorwerpen worden gemeten). 2. Wacht tot er monsters zijn geteld en druk op STOP TESTING (TEST STOPPEN) (Dit betreft een interne telparameter, niet het aantal voorwerpen). De minimale en maximale afmetingen van de voorwerpen verschijnen. 3. Druk op TEST (TEST) om tot nieuwe monsters te meten. 4. Druk op STOP TESTING (TEST STOPPEN). N.B.: Blijf testen tot de waarden van de minimale en maximale afmetingen van het voorwerp niet meer aanzienlijk wijzigen. 5. Druk op DONE (GEREED) om het afstelproces voor de afmetingen af te ronden. Het volgende afstelscherm verschijnt Afstellen van snelheid beëindigen 1. Druk op CALIBRATE (AFSTELLEN). 2. Druk op TEST (TEST). 6 DATA Detection Technologies Ltd.

9 Afstellen van voorwerpparameters De voorwerpen passeren de teldetector tot het aantal de COUNT TO (TELLEN TOT) waarde heeft bereikt. 3. Druk op STOP TESTING (TEST STOPPEN). N.B.: U hoeft niet te wachten tot het aantal de waarde COUNT TO (TELLEN TOT) heeft bereikt om op STOP TESTING (TEST STOPPEN) te drukken. 4. Druk op ADVANCED SETTINGS (GEAVANCEERDE INSTELLINGEN). 5. Pas de waarden voor STOPPING SPEED (STOPSNELHEID) en EXTRA PULSE LENGTH (EXTRA PULSLENGTE) aan. N.B.: Hoge waarden leiden tot snellere telling. De nauwkeurigheid voor het stoppen kan echter worden beïnvloed. 6. Druk op TEST (TEST) > STOP TESTING (TEST STOPPEN) om de nieuwe waarden te controleren. Herhaal de test tot het nauwkeurig stoppen bij een ideale snelheid is bereikt. 7. Druk op DONE (GEREED) om de afstellingsfase af te ronden. 8. Druk op DONE (GEREED) > BACK (TERUG) om terug te keren naar het scherm Advanced Settings (Geavanceerde instellingen) (Afbeelding 3). DATA Count S-25 7

10 Afstellen van voorwerpparameters 4.2 Instellen van Gebruikersnaam 1. Druk op ENTER NEW USER (NIEUWE GEBRUIKER INVOEREN). 2. Voer de naam van de nieuwe gebruiker in ( voor corrigeren, voor annuleren). 3. Druk op OK om te bevestigen. 4. Druk op BACK (TERUG) om terug te keren naar het scherm Advanced Settings (Geavanceerde instellingen). Zie de volledige handleiding om een naam uit de lijst te verwijderen, dupliceren of bewerken. 4.3 Algemene parameters Maakt het bekijken en aanpassen van verschillende standaard parameters van het systeem mogelijk. Opgelet: Het aanpassen van deze parameters dient alleen te worden uitgevoerd door een ervaren persoon die een formele training over het DATA Count S-25-systeem heeft gevolgd. Dit scherm wordt gebruikt om de operationele modus te bepalen: Werken met een op de toevoerleiding aangesloten zak. Werken met een container onder de toevoerleiding. Werken met een pedaal / Dual Outlet (aan te sluiten en gebruik het pedaal / Dual Outlet, zie bediening en onderhoud). De operationele modus selecteren: 1. Druk in het scherm Advanced Settings (Geavanceerde instellingen) op GENERAL PARAMETERS (ALGEMENE PARAMETERS). 2. Kies ENABLED (INGESCHAKELD) om met een zak te werken detector of met een pedaal/dual Outlet.. 3. Kies DISABLED (UITGESCHAKELD) om met een container te werken. 4. Druk op DONE (GEREED). Ga, nadat het voorwerp is afgesteld, de gebruikersnaam is ingesteld en de operationele modus (zak / container) is 8 DATA Detection Technologies Ltd.

11 Afstellen van voorwerpparameters bepaald, naar het HOME (HOOFD)scherm om het proces te starten. DATA Count S-25 9

12 De applicatie starten 5 DE APPLICATIE STARTEN 5.1 Taak instellen Druk op JOB SETUP (TAAK INSTELLEN) op het Hoofdscherm (zie Afbeelding 2, hierboven). Afbeelding 5. Taak instellen De gebruiker selecteren Druk op USER (GEBRUIKER) (scroll met zoeken). om uw naam op te Het voorwerp selecteren 1. Druk op OBJECT TYPE (SOORT VOORWERP) (scroll met om het voorwerp op te zoeken). 2. Selecteer het gewenste voorwerp. 3. Stel de hoogte van de doorgang in conform de waarde voor de hoogte van de doorgang zoals genoteerd in het tabblad object type (soort voorwerp) (Afbeelding 5) De telmodus selecteren Wijzig de telmodus naar Batchtelling of Vrije telling doorop het tabblad COUNT MODE (TELMODUS) te klikken. De ondertiteling op het scherm toont de huidige telmodus. In de modus Batchtelling: Het aantal voorwerpen per zak instellen 1. Druk op NUMBER OF OBJECTS PER BAG (AANTAL VOORWERPEN PER ZAK) en voer het gewenste aantal in. Druk op back (terug) om het aantal bij te stellen. 10 DATA Detection Technologies Ltd.

13 De applicatie starten Druk op om te annuleren. 2. Druk op OK om te voltooien Het aantal zakken instellen 1. Druk op NUMBER OF BAGS (AANTAL ZAKKEN) en voer het gewenste aantal in. Druk op back (terug) om het aantal bij te stellen en druk op om te annuleren. 2. Druk op OK om te voltooien. Nadat alle vereiste velden zijn ingevuld, wordt, RUN (UITVOEREN) ingeschakeld (Afbeelding 5). 5.2 Tellen Opgelet: Controleer de aanwezigheid van een zak of container voor u op RUN (START) drukt Procedure "Batchtelling" 1. Sluit een zak aan op de toevoerleiding (zie volledige handleiding). 2. Druk op RUN (UITVOEREN). Het aantal getelde voorwerpen wordt getoond. Het telproces gaat door tot het vooraf ingestelde aantal voorwerpen per zak is bereikt. Afbeelding 6. Bag Done (Zak gereed) N.B.: Zie voor informatie over het afkeuren van de laatste telling DATA Count S-25 11

14 De applicatie starten 3. Verwijder de gevulde zak. 4. Plaats een nieuwe, lege, zak. 5. Druk op NEXT BAG (VOLGENDE ZAK) om door te gaan. Ga door met het vervangen van de zakken tot de laatste zak is gevuld. Het tabblad Finish Batch (Batch beëindigen) verschijnt. 6. Druk op FINISH BATCH (BATCH BEËINDIGEN). Het scherm Job Done Summary (Samenvatting uitgevoerde taak) verschijnt. Afbeelding 7. Samenvatting Batchtelling 7. Selecteer één van de volgende mogelijkheden: BATCH REPORT (BATCH RAPPORT) om het rapport te bekijken (zie sectie 5.3). DONE (GEREED) om een telproces te starten. EMPTY HOPPER (TRECHTER LEGEN) om de trechter te legen (zie deel 5.4). HOME om terug te keren naar het Hoofdscherm (Home) De Batchtelling pauzeren 1. Druk tijdens het telproces op PAUSE (PAUZE). 12 DATA Detection Technologies Ltd.

15 De applicatie starten Afbeelding 8. Batchtelling pauzeren 2. Voer één van de volgende taken uit: Druk op RESUME (VOORTZETTEN) om het tellen voort te zetten. Druk op ABORT (AFBREKEN) om het tellen te annuleren De Batchtelling afkeuren 1. Druk op REJECT (AFKEUREN) op het scherm Batch count finish (Beëindiging Batchtelling) (Afbeelding 9). Afbeelding 9. Reject count (Telling afkeuren) N.B.: De afgekeurde telling wordt genegeerd, maar verschijnt in het rapport. 2. Verwijder de afgekeurde zak en plaats een nieuwe zak. 3. Druk op NEXT BAG (VOLGENDE ZAK) om door te gaan Procedure "Vrije telling" 1. Sluit een zak aan op de toevoerleiding of plaats een container onder de toevoerleiding. DATA Count S-25 13

16 De applicatie starten 2. Druk op RUN (UITVOEREN). Het aantal getelde voorwerpen wordt getoond. Afbeelding 10. Free count (Vrije telling) Het tellen wordt voortgezet tot de telling wordt gepauzeerd. N.B.: In de modus Free Count (Vrije telling) wordt pauzeren gebruikt om het tellen zowel te pauzeren als om het te stoppen De Vrije telling pauzeren 1. Druk op PAUSE (PAUZE). Afbeelding 11. Pauze in Vrije telling 2. Voer één van de volgende taken uit: Druk op RESUME (VOORTZETTEN) om het tellen voort te zetten. Druk op DONE (GEREED) om het tellen te beëindigen. 14 DATA Detection Technologies Ltd.

17 De applicatie starten Afbeelding 12. Vrije telling beëindigen 3. Druk op FINISH BATCH (BATCH BEËINDIGEN).om het telproces te beëindigen. 5.3 Rapporten bekijken 1. Druk op VIEW REPORTS (RAPPORTEN BEKIJKEN) op het Hoofdscherm of op BATCH REPORT (BATCH RAPPORT) op het scherm Batch count summary (Samenvatting Batchtelling) (zie Afbeelding 7). Afbeelding 13. View report (Rapport bekijken) N.B.: In rood getoonde tellingen zijn door de gebruiker afgebroken. 2. Selecteer het rapport dat u wilt bekijken. 3. Druk op INSPECT BATCH (BATCH INSPECTEREN). De tellinggegevens worden getoond. DATA Count S-25 15

18 Appendix Afbeelding 14. Batch report (Batch rapport) 4. Druk na het bekijken op DONE (GEREED). 5.4 De trechter legen 1. Ga naar het scherm HOME (Hoofdscherm). 2. Plaats een container onder de toevoerleiding. 3. Maak de doorgang groter om een snellere stroom te bewerkstelligen (zie Afbeelding 1). 4. Druk op EMPTY HOPPER (TRECHTER LEGEN). 5. Druk op OK. 6. Druk wanneer u klaar bent op DONE (GEREED). 6 APPENDIX 6.1 Probleemoplossing Zie hoofdstuk 10 in de volledige handleiding voor meer gegevens. 6.2 Onderhoud Zie hoofdstuk 11 in de volledige handleiding voor meer informatie. 6.3 Pneumatische eenheid Zie deel 11.2 in de volledige handleiding voor meer informatie. 6.4 Systeemspecificaties Zie hoofdstuk 12 in de volledige handleiding voor meer gegevens. 16 DATA Detection Technologies Ltd.

19 Appendix 6.5 Woordenlijst Zie hoofdstuk 13 in de volledige handleiding voor meer informatie. DATA Count S-25 17

20

DATA Count Serie. DATA Count JR-D. Handleiding. Juli 2013

DATA Count Serie. DATA Count JR-D. Handleiding. Juli 2013 DATA Detection Technologies Ltd. DATA Count Serie DATA Count JR-D Handleiding Juli 2013 BEDRIJFSEIGENDOM EN VERTROUWELIJK Copyright 2010 by Data Technologies Ltd. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

DATA Count Serie. DATA Count S-JR. Handleiding. Juli 2013

DATA Count Serie. DATA Count S-JR. Handleiding. Juli 2013 DATA Detection Technologies Ltd. DATA Count Serie DATA Count S-JR Handleiding Juli 2013 BEDRIJFSEIGENDOM EN VERTROUWELIJK Copyright 2010 by Data Technologies Ltd. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

1) Plaats de meegeleverde CD in uw computer en installeer de HeartPal software. 2) Volg de instructies en voltooi de installatie.

1) Plaats de meegeleverde CD in uw computer en installeer de HeartPal software. 2) Volg de instructies en voltooi de installatie. PC SOFTWARE - HEARTPAL Installeer HeartPal software 1) Plaats de meegeleverde CD in uw computer en installeer de HeartPal software. 2) Volg de instructies en voltooi de installatie. Start HeartPal Verbind

Nadere informatie

Minimale eisen voor de computer

Minimale eisen voor de computer Countdown Timer Deze software is gemaakt om te gebruiken voor handelingen waar een aflopende tijdklok handig is. Dit is een uitgebreide versie. Het stelt je in staat eigen schema`s aan te maken die je

Nadere informatie

Uitvoeren Surge testen conform EN61000-4-5

Uitvoeren Surge testen conform EN61000-4-5 DARE!! Instruments Measurement Rent-a-Lab equipment Uitvoeren testen conform EN61000-4-5 Test versie 1.6.3, 18 augustus 2015 Copyright 2015 DARE!! pagina 1 van 6 Veiligheidsinstructies LET OP: Deze test

Nadere informatie

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding 1 Mediaplayer X9 XBMC / Kodi Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: A B Klik op de knop SettingsMbox

Nadere informatie

G E V A A R. Opstarten. U kunt nu de TigerStop bewegen en gebruik maken van zijn vele functies! Bij het startscherm druk op [D] om \H Klaar

G E V A A R. Opstarten. U kunt nu de TigerStop bewegen en gebruik maken van zijn vele functies! Bij het startscherm druk op [D] om \H Klaar G E V A A R Deze machine kan opstarten, zich verplaatsen, en automatisch stoppen. Houd uw handen en breed zittende kleeding buiten het bereik van de bewegende onderdelen van de machine als hij ingeschakeld

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Inleiding Deze handleiding geeft een beschrijving van de Aqua-Max Palmtop en de Terminal software die nodig is om software op de Aqua-Max en de Palmtop te installeren.

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL

TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers van de TRUST AMI MOUSE 250S OPTICAL E-MAIL. Hij werkt op zo goed als ieder oppervlak. Wanneer u nieuwe e- mail binnen krijgt geeft de muis een

Nadere informatie

Installatiehandleiding Software KOA

Installatiehandleiding Software KOA Installatiehandleiding Software KOA 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Software voorwaarden controleren... 3 2.1 Controle tool...3 2.2 Download pakketten...3 3 Applicatie FloraHolland KOA installeren...

Nadere informatie

Uitvoeren EFT testen conform EN61000-4-4

Uitvoeren EFT testen conform EN61000-4-4 DARE!! Instruments Measurement Rent-a-Lab equipment Uitvoeren conform EN61000-4-4 versie 1.7.2, 18 augustus 2015 Copyright 2015 DARE!! pagina 1 van 8 DARE!! Instruments Measurement Rent-a-Lab equipment

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2012

Installatie SQL Server 2012 Installatie SQL Server 2012 Download de SQL Server express net Advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29062 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

Trigion Webportal Gebruiker

Trigion Webportal Gebruiker Trigion Webportal Gebruiker Met de Finder.exe software (verkrijgbaar via website van Trigion www.trigion.nl/homesecurity ) maakt u verbinding met uw Paneel. U opent de Finder door op het icoontje te dubbelklikken.

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road

Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Handleiding Alma Rally & Alma Rally Off-road Versie 1.2.1 Korsmit Rally Elektronics 16-7-2017 Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting... 3 1. informatie... 4 Achtergrond... 4 Weergaven:... 4 2. Werking... 5 3.1:

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HONEYWELL CM901 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2938339

Uw gebruiksaanwijzing. HONEYWELL CM901 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2938339 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie. Verbind uw tablet met de loopband. Standaard programma s

Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie. Verbind uw tablet met de loopband. Standaard programma s Handleiding irunning+ Applicatie Download de irunning+ Applicatie Ga met u ipad of Android tablet naar de Apple App Store of de Google Play store. Vervolgens gaat u in de Apple App Store of Google Play

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

handleiding SolarEdge

handleiding SolarEdge handleiding SolarEdge Inhoudsopgave Hoofdstuk Pag. 1 Inleiding 3 2 Support- en contactgegevens 3 3 De SolarEdge omvormers 4 4 Introductie van het SolarEdge monitoring portaal 5 5 Gebruik van het SolarEdge

Nadere informatie

DIT is TV Deluxe 4K aansluiten. HDMI kabel/aansluiting. B Internetkabel/aansluiting Geen internetkabel? Stel dan uw WiFi in (zie onderaan deze pagina)

DIT is TV Deluxe 4K aansluiten. HDMI kabel/aansluiting. B Internetkabel/aansluiting Geen internetkabel? Stel dan uw WiFi in (zie onderaan deze pagina) Welkom! Allereerst wensen wij u heel veel plezier met uw nieuwe DIT is TV Deluxe 4K. In deze korte welkomstbrochure leggen wij u stap voor stap uit hoe u alles aansluit. Veel kijkplezier gewenst! Het Dit

Nadere informatie

HANDLEIDING MASTER ADVANCED. Enkel systeem. VAREL ALARM info@varelalarm.be Tel: 011231288

HANDLEIDING MASTER ADVANCED. Enkel systeem. VAREL ALARM info@varelalarm.be Tel: 011231288 HANDLEIDING MASTER ADVANCED Enkel systeem VAREL ALARM info@varelalarm.be Tel: 011231288 Inschakelen met code/badge - CODE OF BADGE Volledig IN - CODE OF BADGE Gedeeltelijk IN 1 - CODE OF BADGE Gedeeltelijk

Nadere informatie

Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger

Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger Snel aan de slag met de Mini Squirrel datalogger Datalogger type: MS47 MS47 Mini Squirrel datalogger is een datalogger voor het controleren van het binnenklimaat op de volgende parameters: Relatieve vochtigheid,

Nadere informatie

Handleiding Icespy MR software

Handleiding Icespy MR software Handleiding Icespy MR software Versie 4.40.04 Wij danken u voor de aanschaf van deze IceSpy producten en adviseren u om deze handleiding goed door te nemen. 2 INHOUDSOPGAVE: 1. Installeren van de software...

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2014

Installatie SQL Server 2014 Installatie SQL Server 2014 Download de SQL Server Express net advanced Services van de website: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42299 klik op Download. Als u een 64 bit variant

Nadere informatie

Ook de informatie die nodig is voor het nemen van beslissingen rond de bediening van de apparatuur komt aan de orde.

Ook de informatie die nodig is voor het nemen van beslissingen rond de bediening van de apparatuur komt aan de orde. Informatie Veel vmbo-leerlingen komen na het vmbo terecht in eenvoudige helpende functies of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Vooral als leerlingen bij particulieren of in kleine settings werken,

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie van

Nadere informatie

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V.

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V. CCV CARD ONLINE Gebruikershandleiding v3.0 Computer Centrum C. van de Velden B.V. Inleiding CCV Card online stelt u in staat om m.b.v. uw PC mutaties te verzorgen op debiteuren, kaarthouders en/of kaarten.

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Client v5.2.x Versie 5.2.x uitgave juni 2012 HLB31V1.0 Pagina 1 van 12 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de installatie

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA

installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA installatiehandleiding CO2 SENSOR MCOHome MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA V02022017 MCOHOME CO2 Monitor MH9-CO2-WD MH9-CO2-WA Introductie De MCOHome CO2 Monitor is een Z-Wave compatibele lucht kwaliteit detector,

Nadere informatie

Installatiehandleiding Software KOA. floraholland.com

Installatiehandleiding Software KOA. floraholland.com Installatiehandleiding Software KOA floraholland.com 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Software voorwaarden controleren... 3 2.1 Controle tool... 3 2.2 Download pakketten... 3 3 Applicatie FloraHolland

Nadere informatie

Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd

Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd Instellen van het WiFi netwerk op Zuyd (Apple OSX 10.8 en later) Documentversie Getest op OSX Datum versie 1.00 10.8.5 10.9 29-10-2013 METHODE 1: Eenvoudig verbinding maken Stap 1. Klik op het Wifi-icoon

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Installatie handleiding Packs Magento 1.9 extensie

Installatie handleiding Packs Magento 1.9 extensie Installatie handleiding Packs Magento 1.9 extensie Heeft u de extensie tot uw beschikking en weet u niet precies hoe u de extensie moet installeren? Met deze handleiding helpen wij u om de extensie te

Nadere informatie

Upgraden van Java-applets

Upgraden van Java-applets T.b.v. HCS regelsystemen HCS3100 / HCS3050 / HCS3150 / HCS3200 SW-versie 1.10 en 1.11 Upgraden van Java-applets HCS Building Automation Kompasstraat 5a, 2901AM Capelle aan den IJssel Postbus 182, 2900AD

Nadere informatie

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4

Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Installatie handleiding Telefoon Assistent v0.4 Inhoudsopgave - Inleiding Pagina 3 - Server installatie Pagina 4 - Server installatie Update Pagina 9 - Administrator installatie/update Pagina 10 - Cliënt

Nadere informatie

Installatie SQL Server 2008R2

Installatie SQL Server 2008R2 Installatie SQL Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een Windows

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Support Handleiding Bria voor Android 3.1 Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens het

Nadere informatie

AutoRAE 2-systeem Snelstart

AutoRAE 2-systeem Snelstart Setup Alvorens de AutoRAE 2-controller en AutoRAE 2-slede(s) te gebruiken om de instrumenten uit de ToxiRAE Pro-serie en/of QRAE 3- en/of MultiRAE-serie (pompversies) te bumptesten of kalibreren, dient

Nadere informatie

Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network)

Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network) Het opzetten van een VPN (Virtual Private Network) NB Dit is een voorlopige handleiding. VPN is momenteel in een testfase. Vragen en opmerkingen SVP doormailen naar fadbalie@geo.uu.nl Inhoudsopgave Pagina

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens:

Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens: Installatie en gebruikershandleiding Cyso Hosted Exchange MacOS X Uw gegevens: Gebruikersnaam, bijvoorbeeld: et001 E-mail adres, bijvoorbeeld: tjebbe@exchangetest.nl wachtwoord, bijvoorbeeld: 89Kotahe

Nadere informatie

MUNTTELMACHINE CC-601

MUNTTELMACHINE CC-601 MUNTTELMACHINE CC-601 Gebruiksaanwijzing 1.1 Veiligheidsinstructies 1.2. Het apparaat 1.3. Opstartprocedure 2.1. Algemene instellingen 3.1. Omschrijving van foutcodes 3.2. Onderhoud 3.3. Technische specificaties

Nadere informatie

Handleiding ALFANET 70-Clock

Handleiding ALFANET 70-Clock Handleiding ALFANET 70-Clock 1 Werking De ALFANET 70-Clock is een real-time weekklok met een relais uitgang en twee contact ingangen geschikt voor paneel inbouw. Er zijn 7 schakeltijden die via parameters

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

Handleiding Programmeren en bewerken CAM (graveermachine) Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding Programmeren en bewerken CAM (graveermachine)

Handleiding Programmeren en bewerken CAM (graveermachine) Aan de slag. in beroep en bedrijf. Handleiding Programmeren en bewerken CAM (graveermachine) Aan de slag in beroep en bedrijf Handleiding Programmeren en bewerken CAM (graveermachine) Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert.

In dit hoofdstuk leggen we stap voor stap uit hoe je XBMC op je pc of laptop installeert. Handleiding Windows Gefeliciteerd! Vanaf nu kun je op elke gewenst moment je favoriete films en series bekijken vanachter je laptop of pc, helemaal gratis! Nieuwe films en series worden dagelijks toegevoegd

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Time (tijd): Instelbaar van 00:00 tot 99:00, met een toename van 1:00 minuut.

Time (tijd): Instelbaar van 00:00 tot 99:00, met een toename van 1:00 minuut. Proteus PEC-4850 Computerhandleiding Standaard trainingsstappen Stap 1: Stap 2: Stap 3: U kunt de rechterknop naar rechts of naar links draaien om een programma te selecteren; variërend van MANUAL, PROGRAM

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

Device Control configureren met de monitoring app

Device Control configureren met de monitoring app December 2016 Device Control configureren met de monitoring app Inhoudsopgave Device Control configureren met de monitoring app... 1 Inhoudsopgave... 1 Introductie... 1 Device informatie... 2 Activeringsknop...

Nadere informatie

Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista

Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista 5.0 5.3.5.3 Praktijkoefening - Extern bureaublad en Hulp op afstand in Windows Vista Inleiding Druk deze praktijkoefening af en voer de opdrachten uit Bij deze praktijkoefening ga je van op afstand verbinding

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Installatie Today s Pro

Installatie Today s Pro Installatie Today s Pro Ga je voor de eerste keer met Today s Pro aan de slag, heb je een nieuwe computer aangeschaft, of wil je Today s Pro gewoon opnieuw installeren? In deze instructie lees je hoe je

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Gebruikersonderhoud gebruikersonderhoud Waarschuwing: De gebruikers onderhoud module werkt NIET in de demo versie!!!

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie ORTHOSMART B.V. 23 JANUARI 2019 Copyright 2019, Orthosmart B.V. Theremon Cloud 23 Januari 2019 Inhoudsopgave 2. REGISTREREN BIJ THERAMON CLOUD... 2 2.1 REGISTREREN NIEUWE GEBRUIKER... 2 2.2 INSTALLEREN

Nadere informatie

HTS applicatie: digitaal testen via uw eigen pc met het Hogrefe TestSystem (HTS)

HTS applicatie: digitaal testen via uw eigen pc met het Hogrefe TestSystem (HTS) HTS applicatie: digitaal testen via uw eigen pc met het Hogrefe TestSystem (HTS) Na de installatie van het programma vindt u een icoon voor HTS op uw desktop, onder Start en in uw Programma folder. Wanneer

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

Personal tag. Personal tag. Drukknop of bewegingsdetector. TABEL 2 Samenvatting van de Programmeerfuncties

Personal tag. Personal tag. Drukknop of bewegingsdetector. TABEL 2 Samenvatting van de Programmeerfuncties TAG-IN-A-BAG Stand alone proximity toegangscontrolesysteem Gebruikershandleiding 1. Introductie De TIAB is ontworpen om de toegang voor onbevoegden tot beschermde gebieden te beperken. De unit maakt gebruik

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 Flits ADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie )

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie ) Inhoud Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie 2.00.93)... 1 Installatie VPN-verbinding voor Android 6 en hoger... 6 Gebruikstoegang voor Android 5 (Lollipop) en hoger... 7 Installatie

Nadere informatie

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding

Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding Samsung Auto Backup Snelle gebruikershandleiding De manual is ontworpen als korte opstarthandleiding. Raadpleeg de Samsung Auto Backup gebruikershandleiding voor uitgebreidere informatie. In elke sectie

Nadere informatie

Handleiding. Windows XP systeemherstel. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 maart 2010 Wijzigingen:

Handleiding. Windows XP systeemherstel. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 maart 2010 Wijzigingen: VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1 In mapsource 1 mapsource Open het programma mapsource om een route te bekijken en opnieuw te berekenen. Wanneer moet je herberekenen? Als het kaartmateriaal dat bij de vervaardiging van een route werd

Nadere informatie

Instructies randomisatie ULTRA

Instructies randomisatie ULTRA Instructies randomisatie ULTRA Datum: 28 januari 2019 Het programma openen en inloggen Ga naar het internetadres van PRODUCTION om patiënten te randomiseren: https://prod.tenalea.net/amc/dm/delogin.aspx?refererpath=dehome.aspx

Nadere informatie

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding De Hanwell temperatuur / vochtigheid datalogger Hanwell Hanlog32USB software (W200) USB set up communicatie kabel Y055 Verschillende mogelijkheden: -starten

Nadere informatie

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide.

Deze instructie moet gezien worden als een toevoeging op de bijgevoegde Engelstalige Quick Guide. Eerste gebruik van de Huawei E5220 Introductie: De Huawei E5220 mobiele wireless 3G router is de opvolger van de E5331 router en behoort tot de kleinste pocket routers van dit moment in zijn soort. Met

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

StoryBuilder Lite LITE HELP. December

StoryBuilder Lite LITE HELP. December StoryBuilder Lite LITE HELP December 0 www.rivm.nl/storybuilder Storybuilder@rivm.nl Kingdom of the Netherlands 0 Quick Start: Een pad maken LET OP: De database is standaard beveiligd tegen wijzigingen.

Nadere informatie

Templates aanmaken voor scannaar-bestand

Templates aanmaken voor scannaar-bestand MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Templates aanmaken voor scannaar-bestand Versie: 1.0 Scan-to-File voorbereiden Alvorens er templates kunnen worden aangemaakt, dient de scan-to-file functie te zijn voorbereid,

Nadere informatie

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up:

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Een ideaal programma voor een reserve kopie van uw werkende computer is Macrium Reflect Free. Op dit moment nog versie 6 maar op korte termijn verschijnt hiervan de

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 4. Gebruik... 6 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop!

Nadere informatie

Capture Pro Software. Aan de slag. A-61640_nl

Capture Pro Software. Aan de slag. A-61640_nl Capture Pro Software Aan de slag A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software en Capture Pro Limited Edition De software installeren: Kodak Capture Pro Software en Network Edition... 1 De software

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Server v5.2.x Versie 5.2.x uitgave februari 2012 HLB25V1.0 Pagina 1 van 14 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de

Nadere informatie

Bestanden aanleveren / downloaden via FTP

Bestanden aanleveren / downloaden via FTP Cartonnage-Soenen 1 Bestanden aanleveren / downloaden via FTP 1. U werkt met een Microsoft Windows besturingssysteem. U wenst gebruik te maken van Internet Explorer. Screenshots kunnen verschillen naargelang

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING & INSTRUCTIES

INSTALLATIEHANDLEIDING & INSTRUCTIES VH CONTROL ATHENA WIFI THERMOSTAAT (10040) INSTALLATIEHANDLEIDING & INSTRUCTIES ALGEMEEN De stijlvolle digitale WiFi thermostaat Athena is ontworpen om elektrische (vloer) verwarmingssystemen aan te sturen.

Nadere informatie

Handleiding installatie iphone en ipad

Handleiding installatie iphone en ipad Handleiding installatie iphone en ipad Inhoud Inleiding... 2 Installatie en configuratie iphone en ipad... 3 Vooraf icloud back-up maken... 3 Nieuw toestel configureren... 4 Installatie BlackBerry UEM

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie